Antwoorden op de gestelde vragen aan de straattafels (per categorie) op bewonersavond

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Antwoorden op de gestelde vragen aan de straattafels (per categorie) op bewonersavond"

Transcriptie

1 Antwoorden op de gestelde vragen aan de straattafels (per categorie) op bewonersavond Algemeen 1. De straat gaat nu open, is het mogelijk dat er dan gelijk glasvezel wordt aangelegd? Er staat een wijkkast langs de Spijlen (volgens een bewoner). Glasvezel aanleggen is een initiatief van de glasvezelproviders. Deze hebben (vooralsnog) niet de wens dit in Amerongen op te starten. Ontwerp (algemeen) 2. Inrichting groenstrook tussen Dwarsakkers 1-19 en 21-39: zorg dat groenstrook wordt gebruikt als hondenuitlaatplaats. Kan de inrichting speelser? Samen met bewoners wordt gekeken naar de invulling van deze groenstrook. 3. Inrichting wadi: zorgt dat groenstrook wordt gebruikt als hondenuitlaatplaats. Voorstel om afvalbak(ken) te plaatsen, dit wordt in het hele project bekeken. Ook is er de mogelijkheid om enkele groepen (sier)heesters te planten. 4. Inrichting wadi: kunnen er speelelementen worden toegevoegd aan de wadi? Het speelterrein aan de andere zijde van de weg blijft gehandhaafd. Er worden geen speelelementen bij de wadi geplaatst 5. Parkeren in de wijk: Is nu het maximaal haalbare aan parkeerplaatsen toegevoegd aan de wijk? Of is er nog meer mogelijk? Op de Dwarsakkers zal ter hoogte van de nr de voormalige toerit naar de woningen vervallen, waardoor er 3 extra parkeerplaatsen ontstaan. Daarmee is het maximaal mogelijke nu uitgewerkt. 6. Groenstrook omwisselen met stoep ondoordacht: Geen bomen plaatsen i.v.m. lichtinval woning (Dhr. J. Loggers, Het engelse werk 49). Parkeerplaats is op verschoven t.b.v. behoud bestaande bomen, voetpad tegen parkeerplaats aangelegd conform bovenstaande voorstel/wens bewoner. 7. Het engelse werk nummer 47-55: Stoep achter woning wisselen met groenstrook! Groenstrook zo laten zoals hij nu is. Geen bomen zo dicht achter onze huizen plaatsen, lichtinval wordt minder. Stoep van parkeerplaats naar speeltuin, veilig voor kinderen overstekenend. (anoniem). Zie antwoord bij 6. Het ontwerp is aangepast. 8. Vak voor de woning HEW 93 t/m 103: A.u.b. geen doorgaande betonstenenstrook langs de bestrating. Het wordt anders een erg betonnen straataanzicht met risico voor langsparkeren. Nu parkeert iedereen op eigen terrein. (Dhr. H van Vliet, Het engelse werk 97, ). De bestaande verhardingen laten we terug komen in deze stroken. Keuze tussen bestaande particuliere verharding en straatbakstenen waalformaat (zoals op sommige plaatsen nog aanwezig is). Particulier groen moet door de bewoners zelf worden weggehaald. Door de aannemer zal worden geïnventariseerd welke verharding de bewoners terug willen hebben. 9. Parkeerterrein Het engelse werk. Voorheen konden vrachtauto s hier achteruit steken en keren. Met nieuwe inrichting kan dit niet meer en zal vrachtauto achteruit moeten rijden, weg daarvoor te smal met alle verspringingen. Het ontwerp wordt wel aangehouden. Eventueel keren op de parkeerplaats blijft mogelijk.

2 Pagina 2 van Groenstrook naast woning nr. 73 wordt deels verhard. Graag groen maken. Dit is aangepast en verwerkt. 11. Achterpad achter de woningen het engelse werk ligt op het ontwerp strak tegen de schuurtjes aan. Hierdoor lopen voetgangers het risico tegen een deur aan te lopen. Verzoek is om het gras en achterpad om te draaien, zodat er wat meer ruimte ontstaat. Zie antwoord vraag 6. Het ontwerp is aangepast. 12. Een aantal bewoners van de Dwarsakkers hebben gevraagd of ze zelf een voorstel kunnen maken voor inrichting groen van het plantsoen tussen Zie antwoord vraag 2. Samen met bewoners wordt gekeken naar de invulling van deze groenstrook. 13. Voor de groenpercelen aan de achterzijde van Hew waren er een aantal bewoners die er de voorkeur aan geven het stukje grond in gebruik te mogen nemen omdat de gemeente het toch niet onderhoud. Ook kwam daarbij een voorstel het te verharden en te omzomen met een scherm oid om de minicontainers te stallen. In deze groenpercelen komen op een aantal plaatsen lichtmasten te staan en liggen er kabels en leidingen in de grond. Het in gebruik geven van groenpercelen behoort daardoor niet tot de mogelijkheden. 14. Wat te doen met de verharde stroken (dikformaat) tussen de rijweg en het particuliere eigendom. Zie antwoord vraag Kleine vakken met grasvegetatie wordt vervangen door bodembedekkers i.v.m. kosten beheer. Het ontwerp wordt hier aangehouden.

3 Pagina 3 van Er ligt nu ook een pad (achterzijde Dwarsakkers huisnr. 21 t/m 27 waar ook vuilcontainers achter de bergingen staan opgesteld). De bestaande situatie wordt gehandhaafd. 17. Volgens een bewoner, die zeker voorstander is om hier parkeervakken te maken, mag hier niet geparkeerd worden i.v.m. bereikbaarheid zorgwoningen met ambulance die over het bestaande pleintje kan draaien. In overleg met de woningbouwvereniging worden hier 3 parkeervakken gerealiseerd en wordt de groenstrook doorgetrokken. 18. Zie antwoord vraag 4. Het bestaande speelterrein blijft bestaan.

4 Pagina 4 van Boom wordt verwijderd t.b.v. vernieuwen waterleiding. 20. Het ontwerp wordt aangehouden zodat het beeld binnen het woonerf eenduidig (en dus herkenbaar) is. 21. Mogelijk extra parkeren op verzoek van bewoners. Bij de speelplaats zijn al enkele extra parkeerplaatsen in het ontwerp meegenomen. Blijft het dan groen.

5 Pagina 5 van In de huidige situatie heeft huisnr. 10 een inrit naar eigen terrein (carport). Nr. 12 maakt hier ook gebruik van. In DO inrit tekenen, band verlagen en dikke tegels aanbrengen. Dit is aangepast in het ontwerp. 23. Dit is aangepast in het ontwerp.

6 Pagina 6 van Door hoogteverschil is het niet mogelijk tenzij er een grondkerende constructie wordt aangebracht. De bestaande situatie wordt gehandhaafd.. Het ontwerp wordt aangehouden. 25. Zie antwoord op vraag 6. Ontwerp is aangepast.

7 Pagina 7 van Wort aangepast op de tekening. Ontwerp (verkeerskundig) 27. In bocht Het engelse werk ligt nu een drempel. Die komt te vervallen (door plateau met Royenstein). Er wordt hard gereden in deze bocht. Drempel handhaven of op andere plaats in de bocht aanbrengen? Er wordt nu een plateau gerealiseerd op kruising HEW en Royenstein. Deze drempel is dan niet meer nodig (ook geen ruimte voor ivm inritten en extra parkeren). 28. Drempel tegenover nummer 69/71 moet blijven, gevaarlijk punt waar snelheid (nu al) erg hoog ligt. Wordt extreem gevaarlijk! (Dhr./mevr. Hartkamp). De drempel komt terug in het ontwerp. 29. Bord doodlopende weg plaatsen nr ( anoniem). In kader van minder borden beleid worden deze borden niet geplaatst. In ontwerp door doorlopende goot wordt verkeer minders snel dit deel van HEW ingeleid. 30. Parkeerterrein na het engelse werk 89 is niet geschikt voor huisvuilwagens om te keren, daardoor dient deze wagen achteruit de straat in te rijden. Zie antwoord vraag 9. Het ontwerp wordt wel aangehouden. Eventueel keren op de parkeerplaats blijft mogelijk. 31. Verzoek om borden doodlopende weg op verschillende locaties toe te passen. Zie antwoord vraag 29. In kader van minder borden beleid worden deze borden niet geplaatst.

8 Pagina 8 van Nabij de beoogde locatie voor de ondergrondse containers vervalt een drempel, een aantal mensen ziet deze graag gehandhaafd blijven. Zie antwoord 28. De drempel komt terug in het ontwerp. 33. Kruising De Spijlen met Burg. H. Spruytlaan. Deze kruising is gevaarlijker dan de kruising waar zuidelijke poot Dwarsakkers op De Spijlen komt aldus de bewoners. Het verkeersplateau wordt doorgetrokken tot en met de B. Spruytlaan. 34. Zie antwoord vraag 27. Er wordt nu een plateau gerealiseerd op kruising HEW en Royenstein. Deze drempel is dan niet meer nodig (ook geen ruimte voor i.v.m. inritten en extra parkeren).

9 Pagina 9 van Zie antwoord vraag 28. De drempel komt terug in het ontwerp. Riolering en afkoppelen Geen vragen gesteld. Vitens Geen vragen gesteld. Openbare verlichting Geen vragen gesteld. Groenvoorzieningen 36. Berken langs Dwarsakkers (nabij huisnrs.38-44) graag weghalen ivm rommel etc. Deze berken worden verwijderd en vervangen door Meelbes (Sorbus) gelijk aan de andere bomen op Dwarsakkers. 37. Diverse bewoners van de Dwarsakkers hebben aangegeven dat de beuken een plakkerig goedje achterlaat op de auto s, dit kan duiden op een luis die bestreden kan worden. Dit wordt naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt door de afscheiding van bladluis, dit is een natuurlijk verschijnsel en is vervelend. In de openbare ruimte is bestrijding hiervan niet haalbaar. 38. Meerdere bewoners van de dwarsakkers (rondom groenstrook) hebben aangegeven dat de invulling met alleen gras en bomen niet wenselijk is. Een andere invulling is bespreekbaar met de kijk op beheer in het achterhoofd. Zie antwoord vraag Op dezelfde groenstrook als hierboven genoemd blijven een aantal bomen staan, deze zijn al geruime tijd minimaal onderhouden. De bewoners van dwarsakkers 29 hebben aangegeven dat een van de bomen bij hun voor de deur weghalen zou zorgen voor minder overlast. Onderhoud of flinke snoei zou ook al een hoop schelen. Boom nummers ( ) Zie antwoord vraag Wanneer de ondergronds containers niet geplaats worden blijven de bomen daar staan. Is het dan mogelijk boom 8440 (berk) toch te verwijderen. Deze zorgt nu voor veel zooi in de straten. Deze boom zal worden verwijderd. 41. Aan de achterzijde van Het engelse werk staat een fluweelboom (8646) deze zal verwijderd worden. De bewoners rondom deze boom hebben aangegeven hier graag een nieuwe boom terug geplant te

10 Pagina 10 van 11 krijgen. Geen fluweel boom maar een andere relatief kleine boom, die weinig/geen overlast veroorzaakt. Voorstel om hier boom terug te brengen veldesdoorn (Acer campestre ( Elsrijk ). 42. De bomen zijn al geruime tijd minimaal onderhouden. Dit is regulier onderhoud en valt buiten het project. Wel zal dit met beheer worden opgenomen. 43. Beeldkwaliteit van deze boom is laag en 4 van de 6 bomen in rij gaan al weg. De boom (en ook de laatste van dezelfde boomsoort) wordt verwijderd en vervangen door een nieuwe boom. Hier een soort plaatsen die voorkomt in bomenstructuur van zuid naar noord. 44. Deze boom en de boom aan het einde van dit wegdeel gaan weg i.v.m. aanleg riolering. Ze staan net op de rand en zouden eventueel kunnen blijven staan (net als de bomen midden in deze straat, die wel als te behouden zijn aangeven). Ons voorstel is om wel een kapvergunning voor deze 4 bomen aan te vragen maar in het DO en het bestek als te behouden meenemen. Moeten ze voor de realisatie alsnog weg, dan is er in ieder geval een vergunning voor. Na aanleg kunnen er dan nieuwe bomen voor worden aangebracht. Afvalcontainers 45. Diverse bewoners van Dwarsakkers en Royenstein hebben aangegeven dat zij graag gebruik zouden willen maken van een ondergronds geplaatste container. Ook voor Dwarsakkers en Royenstein komt er een mogelijkheid voor het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers. 46. Met betrekking tot de besluitvorming voor de mogelijke plaatsing van ondergrondse containers verzoek om vooruit een mogelijke stemming eerst het proces inzichtelijk te maken.

11 Pagina 11 van 11 Dit wordt met de bestuurlijk opdrachtgever besproken en de uitkomst daarvan met de betrokkenen gecommuniceerd. Een eventuele stemming volgt daarna. 47. Mogelijke locatie voor ondergrondse container langs Royenstein (aangegeven door bewoner). Grondzaken 48. Er is afgesproken met een aantal bewoners van Het engelse werk die in aanmerking komen om snippergroen te kunnen kopen dat zij een taxatierapport laten opmaken. Het taxatiebedrag dat daar uitkomt mogen zij dan grond kopen. Dit is mogelijk bij aangesloten stukken van min 100m2 aan de voorzijde. 49. Bewoners die hebben aangeven dat zij grond willen kopen of participatie in groen willen, worden benaderd door Grondzaken. 50. Van belang voor de verkoop van snippergroen aan de voorzijde van Het engelse werk 1-27 is of er bomen worden geplant in de te verkopen grond. In de percelen aan de voorzijde van Het engelse werk 1-27 worden geen bomen aangeplant. 51. Is het ook mogelijk om het riool tussen Het engelse Werk 55 en 57 te rooien? Is het nog wenselijk om dit als zijnde te rooien mee te nemen? Afhankelijk van de mogelijk verkoop zal in overleg met de bewoners de keuze worden gemaakt.

Verslag bewonersavond 11 oktober 2016

Verslag bewonersavond 11 oktober 2016 Evers adviesburo voor civieltechniek bv Arnhemsestraat 81 6974 AH Leuvenheim T. 0575 56 55 92 E. info@eversadviesburo.nl W. www.eversadviesburo.nl Verslag bewonersavond 11 oktober 2016 IBAN NL51RABO0313634475

Nadere informatie

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O.

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. EINSTEINSTRAAT De straat bestaat uit twee segmenten Wegprofiel huidige situatie tot rare bocht van noord naar zuid: 1,8 5,4 2,8 Parkeren op

Nadere informatie

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht.

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. GEMEENTE PAPENDRECHT Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. Bijlage 3: Ingekomen zienswijze en gemeentelijke reactie Ingekomen zienswijzen: Gemeentelijke

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Betreffende straten: Linschotenstraat tot Rozenprieelstraat, Rozenprieelstraat tussen Linschotenstraat en Van Marumstraat, het toegangspad

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Voor u ligt de nieuwsbrief over het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden die we in uw wijk gaan uitvoeren.

Nadere informatie

Toelichting bij kaart

Toelichting bij kaart Definitief Ontwerp Fietsstraat Cremerstraat Juni 2016 Toelichting bij kaart Voorgeschiedenis November 2013 neemt de gemeenteraad een amendement aan waarmee 1 miljoen euro wordt vrijgemaakt om de beginnen

Nadere informatie

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Op woensdag 23 september 2015 heeft de gemeente een inloopavond georganiseerd over de herinrichting van het openbaar gebied van de Van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor het groot onderhoud van Lelystad Haven. Op de informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

Aan de bewoner(s) van Gondel 10 t/m 15 en 17. Geachte heer, mevrouw,

Aan de bewoner(s) van Gondel 10 t/m 15 en 17. Geachte heer, mevrouw, Aan de bewoner(s) van Gondel 10 t/m 15 en 17 Geachte heer, mevrouw, Met deze brief informeren wij u over het definitieve ontwerp van het groot onderhoud in uw wijk. Daarnaast treft u informatie aan over

Nadere informatie

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Woensdag 25 maart sessie 1 Lichtrood De Blauwe Tram, 11 bewoners Opmerkingen Verkeer en parkeren De parkeerdruk is hoog. Bewoners hebben vaak zelf

Nadere informatie

Ideeën en acties lunchbijeenkomst

Ideeën en acties lunchbijeenkomst Ideeën en acties lunchbijeenkomst PANEEL ANALYSE Reactie Actie Opnemen in DO Bleek uithoek gaat daar ook iets gebeuren? Geen aantrekkelijke inrichting ap Bijzerwetering -> noordzijde: Veel beton, wandelen

Nadere informatie

Reacties inloopavond Middelburgsestraat

Reacties inloopavond Middelburgsestraat Reacties inloopavond Middelburgsestraat Adres Vraag/opmerking reactie Middelburgsestraat 22 Door de trottoirs gelijkvloers met de rijbaan te maken ontstaat er onduidelijkheid waar je moet rijden. Omdat

Nadere informatie

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP EINDVERSLAG VAN DE INSPRAAKPERIODE MET DAARIN OPGENOMEN DE INSPRAAK- REACTIES M.B.T. DE ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN IN DE MOESKES, NAMENSTRAAT, VLAANDERENSTRAAT en LUXEMBURGSTRAAT ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN

Nadere informatie

Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras

Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras Reacties, opmerkingen en vragen. Gemeentelijke reactie. Aanpassingen van het plan. Vastgesteld door college van B&W van de gemeente Langedijk d.d. 4 maart 2014. Reacties,

Nadere informatie

PROTOCOL BTB. Bereikbaarheid Toegankelijkheid Bruikbaarheid. Standaardisering stoepverlagers

PROTOCOL BTB. Bereikbaarheid Toegankelijkheid Bruikbaarheid. Standaardisering stoepverlagers PROTOCOL BTB Bereikbaarheid Toegankelijkheid Bruikbaarheid. Standaardisering stoepverlagers Een handleiding voor Werkvoorbereiding, Onderhoud en Uitvoering Opsteller : P. van der Linden Afdeling : Afdeling

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o. Betreffende straten: Julianastraat, Stolbergstraat, Koninginneweg, Tweede Emmastraat, Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat tot Van Eedenstraat.

Nadere informatie

Bomen. Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek. Januari De enquête is ingevuld door 55 personen. Conclusie:

Bomen. Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek. Januari De enquête is ingevuld door 55 personen. Conclusie: Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek Januari 2019 De enquête is ingevuld door 55 personen. Bomen Alle bomen graag houden en liefst meer bomen in de wijk. Beplanting Meer groen in de straat.

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o. Betreffende straten: Floraplein, Florapark en Hazepaterslaan In deze toelichting op het concept voorlopig ontwerp (VO) schetsen we eerst de algemene

Nadere informatie

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Reacties, opmerkingen en vragen. Gemeentelijke reactie. Aanpassingen van het plan. Vastgesteld door het college van B&W op 25 maart 2014. Reacties, opmerkingen

Nadere informatie

Belevingsscan Kloosterwei

Belevingsscan Kloosterwei Belevingsscan Kloosterwei Opmerkingen en wensen Verwerking Type activiteit Wijze van verwerking in SO Ontwerpwerkzaamheden Oranjewoud en gebruik/ parkeerplaatsen in voortuinen aanvraag op persoonlijke

Nadere informatie

Afkoppelen Reutsberg Noord Waterrobuuste inrichting dmv afkoppelen regenwater en realiseren waterberging

Afkoppelen Reutsberg Noord Waterrobuuste inrichting dmv afkoppelen regenwater en realiseren waterberging Afkoppelen Reutsberg Noord Waterrobuuste inrichting dmv afkoppelen regenwater en realiseren waterberging Reutsberg Noord Probleem regenwater: veel afstroming en riolering overbelast (laag maaiveld) Oplossing

Nadere informatie

Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11.

Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11. Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer 11.981 tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11.982 Hieronder vindt u dezelfde opsomming als in de brief met

Nadere informatie

Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11.

Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11. Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer 11.981 tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11.982 Hieronder vindt u dezelfde opsomming als in de brief met

Nadere informatie

Bijlage 1. Definitief ontwerp Gondel 21, 25, 27, 29, 30 en 31

Bijlage 1. Definitief ontwerp Gondel 21, 25, 27, 29, 30 en 31 Bijlage 1. Definitief ontwerp Gondel 21, 25, 27, 29, 30 en 31 1. Parkeren In totaal zijn er 31 extra parkeerplaatsen bijgekomen. In de woonstraten Gondel 27-01 t/m 27-15 en Gondel 27-37 accepteren we dat

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE INFORMATIE-/INSPRAAKAVOND VOOR HET RIOLERINGS- EN HERSTRATINGSPLAN MORGENTAL E.O.

VERSLAG VAN DE INFORMATIE-/INSPRAAKAVOND VOOR HET RIOLERINGS- EN HERSTRATINGSPLAN MORGENTAL E.O. VERSLAG VAN DE INFORMATIE-/INSPRAAKAVOND VOOR HET RIOLERINGS- EN HERSTRATINGSPLAN MORGENTAL E.O. Datum: 7 maart 2011 Aanwezig: Ca. 120 belangstellenden; Namens het Technisch Bureau in de Krimpenerwaard:

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

Reactienota Ontwerp rioleringswerkzaamheden Bosweistraat e.o. te Bemmel Inloopavond 13 juli 2016

Reactienota Ontwerp rioleringswerkzaamheden Bosweistraat e.o. te Bemmel Inloopavond 13 juli 2016 1 Mochten de bomen gekapt worden, kan dan het hout beschikbaar getseld worden voor de beowners als kachelhout Nee, als er bomen gekapt worden wordt het hout afgevoerd door de aannemer. 2 Gaan de nutspartijen

Nadere informatie

Beleidsnota snippergroen Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Beleidsnota snippergroen Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Beleidsnota snippergroen Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Inhoudsopgave 2 Openbaar groen... 4 2.1 Wat is snippergroen?... 4 2.2 Doel van het nieuwe beleid... 4 2.3 Redenen om snippergroen te verkopen...

Nadere informatie

Opmerking algemeen. te vinden onder wwww.breda.nl/bredaberichten

Opmerking algemeen. te vinden onder wwww.breda.nl/bredaberichten Opmerking algemeen Vraag / opmerking Gegevens op de website niet vindbaar. Bomen deel 1; Allerheiligenweg tot 141. Vindt parkeerhavens lelijk, kan dit niet anders? De hele laan graag op dezelfde manier

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

"Renovatie Parkeervakken Bosveld/Raam" REACTIENOTA. Verantwoording. Reactienota Bosveld/ Raam. projectgroep Renovatie Bosveld/Raam

Renovatie Parkeervakken Bosveld/Raam REACTIENOTA. Verantwoording. Reactienota Bosveld/ Raam. projectgroep Renovatie Bosveld/Raam "Renovatie Parkeervakken Bosveld/Raam" REACTIENOTA Verantwoording Titel Opdrachtgever Projectleider Auteur(s) Reactienota Bosveld/ Raam Gemeente Uden Ivo Bouwens projectgroep Renovatie Bosveld/Raam Datum

Nadere informatie

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Inleiding Op 22 mei 2015 is de derde buurtschouw uitgevoerd. De twee eerdere zijn gehouden in januari 2014 en april 2013. In november 2014 is een enquête gehouden over

Nadere informatie

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving Hier komt tekst Hier 29 oktober komt ook 2018 tekst Programma avond Korte inleiding Terugblik Resultaten van de enquête Uit elkaar in groepen - Hildebranddreef

Nadere informatie

SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL

SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL INFORMATIEAVOND 11 DECEMBER 2018 ANNEMIEK LASTERIE VERHOEVEN DE RUIJTER Herinrichting Nieuwe Uitleg opbouw presentatie 1. Gebiedskarakteristieken Historische context Huidige

Nadere informatie

Locatieonderzoek ondergrondse containers. Meerwijk West

Locatieonderzoek ondergrondse containers. Meerwijk West Locatieonderzoek ondergrondse containers Meerwijk West Wijknummer 8 Opgesteld door De Jonge Milieu Advies Datum: 24-4-2014 1 2 Locatienummer: Wiik: Straat: Aansluitingen: Paginanummer: 8071 8; MEERWIJK-WEST

Nadere informatie

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via  / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon Hieronder leest u een korte samenvatting van de tweede bijeenkomst Buiten Gewoon in Molenbuurt I op donderdag 3 oktober 2013. Aanwezig: 60 belanghebbenden, gespreksleider, wethouder, ambtenaren en 4 raadsleden,

Nadere informatie

Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersbijeenkomst d.d. 25 april 2018 over de nieuwe MFA in Zwammerdam.

Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersbijeenkomst d.d. 25 april 2018 over de nieuwe MFA in Zwammerdam. Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersbijeenkomst d.d. 25 april 2018 over de nieuwe MFA in Zwammerdam. 1 Ik zou graag zien dat de huidige inrit richting MFA een stukje opschuift en de sloot,

Nadere informatie

Visueel plateau wordt aangebracht.

Visueel plateau wordt aangebracht. straat aanbevelingen/ opmerkingen/ vragen gehonoreerd niet gehonoreerd Gaarne plateau aanbrengen op de kruising - Driestal, een chicane zou ook kunnen, maar heeft als risico dat fietsers klem gereden kunnen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Dit ontwerp is met een

Nadere informatie

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht Nr. 1 Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht.

Nadere informatie

: Reactienota n.a.v. inloopbijeenkomst rioolvervanging en afkoppeling Het Hooijerink fase 2 (Reigerstraat)

: Reactienota n.a.v. inloopbijeenkomst rioolvervanging en afkoppeling Het Hooijerink fase 2 (Reigerstraat) Reactienota Datum: : 03 juli 2015 Aan : Openbaar Kopie aan : - Van Onderwerp: : Gijs Flink : Reactienota n.a.v. inloopbijeenkomst rioolvervanging en afkoppeling Het Hooijerink fase 2 (Reigerstraat) Onderhoud

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Advies aan de gemeente 12 januari 2015 12 januari 2015 1 Doelen in volgorde van prioriteit 1 Veiligheid 2 Toegankelijkheid 3 Leefbaarheid 12 januari 2015 2 Doel 1: Veiligheid

Nadere informatie

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD 1 2 Uitrit nabij Kersenboomstraat 36 iets breder; Boom op Palmboomstraat, vlakbij Kersenboomstr.36 mag gesnoeid worden i.v.m. zonlicht in de vooravond. Lantaarnpaal op hoek Kersenboomstr/Palmboomstr

Nadere informatie

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 12 november 2018 Amersfoort

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 12 november 2018 Amersfoort Kamerlingh Onnesstraat e.o. 12 november 2018 Amersfoort Adviesbureau Haver Droeze BNT Muurhuizen 165, 3811 EG Amersfoort T (033) 461 35 35 info@haverdroeze.nl haverdroeze.nl PROGRAMMA Welkom Deel 1: Presentatie

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Vaststellen definitief ontwerp (DO) Zuiderzee-, Betuwe- en Groningenlaan Reg.nummer: 2009/210819

Raadsstuk. Onderwerp: Vaststellen definitief ontwerp (DO) Zuiderzee-, Betuwe- en Groningenlaan Reg.nummer: 2009/210819 Raadsstuk Onderwerp: Vaststellen definitief ontwerp (DO) Zuiderzee-, Betuwe- en Groningenlaan Reg.nummer: 2009/210819 1. Inleiding In het Meerjarenprogramma (MJP) 2009-2013 (uitvoering 2009-2011) is de

Nadere informatie

Input en antwoorden n.a.v. het Reactieformulier Ontwerp Project Kolksloot Projectleider: Wim Wilms CONTACT: kolksloot@over-gemeenten.

Input en antwoorden n.a.v. het Reactieformulier Ontwerp Project Kolksloot Projectleider: Wim Wilms CONTACT: kolksloot@over-gemeenten. Vraag 1: Continue wateroverlast in de kruipruimte bij regen, graag onderzoeken waardoor dit gebeurd. De vermoedelijk oorzaak is dat de grond onder de woning, net als de overige grond, in de loop van de

Nadere informatie

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Registratienummer : 17int02878 Auteur : J. Rouw Datum : 29 juni 2017 Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Op

Nadere informatie

Verslag en resultaten. Burgerschouw wijk 4 Souburg en Ritthem

Verslag en resultaten. Burgerschouw wijk 4 Souburg en Ritthem Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 4 Souburg en Ritthem 21-3-2018 Inleiding Op 21 maart 2018 heeft de eerste burgerschouw van 2018 in de wijk Souburg en Ritthem plaatsgevonden. In overleg met de deelnemers

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

Stille Zuie; tijdelijke parkeervoorstellen. Schetsontwerpen

Stille Zuie; tijdelijke parkeervoorstellen. Schetsontwerpen Stille Zuie; tijdelijke parkeervoorstellen Schetsontwerpen Parkeervoorstel Maarten Kruytstraat - Stille Zuie 8 mei 2014 plangebied Huidig aantal parkeerplaatsen Maarten Kruytstraat en Stille Zuie: 81 Na

Nadere informatie

INSPRAAKTABEL WRM Lith Oost fase 2 21 januari februari 2019

INSPRAAKTABEL WRM Lith Oost fase 2 21 januari februari 2019 INSPRAAKTABEL WRM Lith Oost fase 2 21 januari 2019 8 februari 2019 Straatnaam Hui snu m me r Binnengekomen reacties op voorlopig ontwerp Woonrijpmaken Lith Oost fase 2 Goudreinette 1 Ik heb een vraag over

Nadere informatie

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn:

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn: Beschrijving van meest genoemde kruisingen. Doel van deze beschrijving is de actuele situatie weer te geven en een aantal oplossingen voor de geconstateerde problemen aan te dragen. Voorafgaand aan deze

Nadere informatie

Gemeente Sliedrecht. Rioolvervanging Schilderswijk. Verslag informatie-avonden 8 en 15 oktober 2008

Gemeente Sliedrecht. Rioolvervanging Schilderswijk. Verslag informatie-avonden 8 en 15 oktober 2008 Gemeente Sliedrecht Rioolvervanging Schilderswijk Verslag informatie-avonden 8 en 15 oktober 2008 Inleiding Op 8 en 15 oktober jl. zijn in het kader van de rioolvervanging in de Schilderswijk door de gemeente

Nadere informatie

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Vraag 2: Naar welke beplanting gaat uw voorkeur uit (meerdere antwoorden mogelijk)? Behoud van de in blokvorm geknipte hagen 79 Gazon

Nadere informatie

Renovatie Noord-West. Klankbordsessie 29 augustus /1/2016 Gemeente Heiloo 1

Renovatie Noord-West. Klankbordsessie 29 augustus /1/2016 Gemeente Heiloo 1 Renovatie Noord-West Klankbordsessie 29 augustus 2016 9/1/2016 Gemeente Heiloo 1 Introductie Welkom Klankbordgroep Noord-West Trompenburg V. Vladerackenlaan Bayershofweg Arklaan Driestal Vierkant Laan

Nadere informatie

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Op vrijdag 12 december heeft de gemeente in samenwerking met Tauw een waardekijksessie georganiseerd voor de bewoners van de Vogelenbuurt in Driel. De deelnemende bewoners

Nadere informatie

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord #1 Gestart: zondag 12 juli 2015 13:28:37 Laatst gewijzigd: zondag 12 juli 2015 13:44:01 Bestede tijd: 00:15:24 Helaas is bij alle varianten tot nu steeds een onhaalbare ingang getekend vanaf het pleintje

Nadere informatie

Dirkshorn Dorpstraat & Ruimtevaartbuurt

Dirkshorn Dorpstraat & Ruimtevaartbuurt Dirkshorn Dorpstraat & Ruimtevaartbuurt Schetsontwerp Gemeente Schagen Presentatie conform Informatie avond woensdag 29 maart 2017 Dirkshorn versie 13april 2017 Inleiding 1. Plangebied 2. Schetsontwerp

Nadere informatie

Criteria voor locatiekeuze ondergrondse containers Mei 2013 Project Omgekeerd Inzamelen, gemeente Arnhem. Nr. Criteria Hard (*) Zacht (*)

Criteria voor locatiekeuze ondergrondse containers Mei 2013 Project Omgekeerd Inzamelen, gemeente Arnhem. Nr. Criteria Hard (*) Zacht (*) Voorkomen hinder 1 De afstand van het hart van de locatie (de OC) tot de gevel van een woning is minimaal 2 meter, maar zo mogelijk groter. 2 Er mag bij aanleg en gebruik van de OC geen schade aan de woning

Nadere informatie

verslag communicatieavond Gaffelaarkade te Zoetermeer

verslag communicatieavond Gaffelaarkade te Zoetermeer verslag communicatieavond Gaffelaarkade te Zoetermeer 1ste communicatieavond op 17 maart 2015 raadszaal van stadhuis datum verzending: aanwezig namens de gemeente: M. van Galen (verkeerskundige) K. van

Nadere informatie

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt)

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Inhoud 1. Korte terugblik 2. Resultaten participatiewebsite 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Heuvelse Hof Waalre Openbare ruimte en bebouwing

Beeldkwaliteitplan Heuvelse Hof Waalre Openbare ruimte en bebouwing 12 juli 2012 Beeldkwaliteitplan Heuvelse Hof Waalre Openbare ruimte en bebouwing Projectontwikkelaar Stedenbouwkundig bureau Architectenbureau Inventarisatie Stedenbouwkundig plan Beeldkwaliteit openbare

Nadere informatie

Verslag infovergadering 17 mei 2017 heraanleg voetpaden en groen Jef Buyckxstraat

Verslag infovergadering 17 mei 2017 heraanleg voetpaden en groen Jef Buyckxstraat Verslag infovergadering 17 mei 2017 heraanleg voetpaden en groen Jef Buyckxstraat Aanwezig: 41 buurtbewoners Schepen Stad Turnhout: Luc Debondt Wegen, Groen en Mobiliteit Stad Turnhout: Steven Mateusen,

Nadere informatie

NOTA ONDERGRONDSE CONTAINERS VALKENSWAARD Plan van aanpak Uitgangspunten Onderbouwing en visualisatie van de gekozen locaties.

NOTA ONDERGRONDSE CONTAINERS VALKENSWAARD Plan van aanpak Uitgangspunten Onderbouwing en visualisatie van de gekozen locaties. NOTA ONDERGRONDSE CONTAINERS VALKENSWAARD 2016-2017 Plan van aanpak Uitgangspunten Onderbouwing en visualisatie van de gekozen locaties. 1 PLAN VAN AANPAK Inleiding. De gemeente heeft een wettelijke taak

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

KLACHTENLIJST BOMEN Meeuwenstraat.

KLACHTENLIJST BOMEN Meeuwenstraat. KLACHTENLIJST BOMEN Meeuwenstraat. Algemeen. Een aantal jaren geleden zijn er nieuwe stoeptegels gelegd. I.v.m. de ondergrondse wortels van de bomen is het trottoir toen eveneens opgehoogd. Voor de huizen

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle

Nadere informatie

Onderhoud Leyhof vraag & antwoord

Onderhoud Leyhof vraag & antwoord Onderhoud Leyhof 2018 2020 vraag & antwoord en antwoord zijn als volgt gerubriceerd: 1. Project & Planning 2. Informatie en nieuws 3. Meedenken & meedoen 4. Ophoging, wat betekent dit voor de bewoners?

Nadere informatie

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen Samenvatting: Inleiding: Regelmatig raakt het verkeer in De Klok, ter hoogte van het appartementencomplex gestremd. Weggebruikers, zoals bijvoorbeeld fietsers, komen in de knel tussen de geparkeerde en

Nadere informatie

tfm Gemeente Delft Geachte heer/mevrouw,

tfm Gemeente Delft Geachte heer/mevrouw, ....... \): ' 0 -J.~_A ~... ; ~.\,._.. ; waterbedriif tfm Gemeente Delft Ruimte Ingenieursbureau Advies en databeheer Staalweg 1 2612 KK Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Internet

Nadere informatie

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via  / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon Hieronder leest u een korte samenvatting van de tweede bijeenkomst Buiten Gewoon in Molenbuurt I op donderdag 3 oktober 2013. Aanwezig: 60 belanghebbenden, gespreksleider, wethouder, ambtenaren en 4 raadsleden,

Nadere informatie

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Programma 1. Het project 2. Voorlopig plan 3. Van der Duyn van Maasdamstraat 4. Van Hogendorpstraat en plein 5. Van Limburg Stirumstraat 6. Werkzaamheden

Nadere informatie

Beleidsregels voor het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische voertuigen 2015 gemeente Scherpenzeel

Beleidsregels voor het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische voertuigen 2015 gemeente Scherpenzeel Beleidsregels voor het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische voertuigen 2015 1. Doel De beleidsregel is bedoeld als afwegingskader ter beoordeling van aanvragen van oplaadpunten voor elektrisch vervoer

Nadere informatie

Herinrichting Velserduinplein

Herinrichting Velserduinplein INSPRAAKDOCUMENT Herinrichting Velserduinplein gemeente Velsen juni 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Inspraakreacties en standpunten college 3. Conclusie 1. INLEIDING Begin 2016 heeft het college besloten

Nadere informatie

1) Verkeersborden plaatsen (Woonwijk, 30 Km, Pas op spelende kinderen!, fietspad)

1) Verkeersborden plaatsen (Woonwijk, 30 Km, Pas op spelende kinderen!, fietspad) Besprekingsverslag van de bespreking met Klaassen Vastgoedontwikkeling / Site Woondiensten en de gemeente Doetinchem naar aanleiding van onze brief van 14 december 2009 inzake de huidige status van het

Nadere informatie

Herinrichting Baarskampstraat

Herinrichting Baarskampstraat Herinrichting Baarskampstraat Opening/ mededeling Gemeente Peel en Maas: Jo Claassen projectleider uitvoering Steven Duerink adviseur verkeer en vervoer Wolfgang Holz adviseur wijk, natuur en landschap

Nadere informatie

dovenetel BEWONERSAVOND 20 MEI 2019

dovenetel BEWONERSAVOND 20 MEI 2019 dovenetel BEWONERSAVOND 20 MEI 2019 agenda 19.30 OPENING 19.45 PRESENTATIE ONTWERP 20.30 VRAGEN EN OPMERKINGEN 20.45 DUURZAAMHEID 21.00 TAFELGESPREKKEN 21.30 EINDE BIJEENKOMST planing Saneren/slopen woningen

Nadere informatie

Realisatie infrastructuur Vogelenzang fase 2

Realisatie infrastructuur Vogelenzang fase 2 Informatieavond: Realisatie infrastructuur Vogelenzang fase 2 (aansluiting J. v.d. Berghstraat, aansluiting Steenbergseweg en bouwrijp maken terrein Leeuwerik, Nachtegaal en Kievit ) Programma terugblik

Nadere informatie

Reactienota Reconstructie Waaloord

Reactienota Reconstructie Waaloord Reactienota Reconstructie Waaloord Inleiding Het project Reconstructie Waaloord is in 2017 gestart. We gaan aan de slag in uw buurt! De verminderde kwaliteit van het riool en de slechte waterafvoer van

Nadere informatie

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek Snelfietsroute Arnhem - Wageningen Oosterbeek Programma van de avond Opening door wethouder J. Verstand Voorstelronde Presentatie doel en tracé snelfietsroute door mw. A. Stienstra projectleider Provincie

Nadere informatie

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting Bijlage 2 straten Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting In deze bijlage zijn principe-oplossingen uitgewerkt, waarin door herinrichting van straten ruimte wordt gecreëerd voor extra parkeerplaatsen.

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Beheer. bewonersvoorstel parkeren Land in Zicht.

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Beheer. bewonersvoorstel parkeren Land in Zicht. Gemeente Haarlem Haarlem drs. Cora-Yfke Sikkema Wethouder duurzaamheid, mobiliteit, beheer en onderhoud Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie Beheer Datum Ons

Nadere informatie

Aanwezig: Gemeente Leidschendam-Voorburg. Ca. 40 bewoners aanwezig.

Aanwezig: Gemeente Leidschendam-Voorburg. Ca. 40 bewoners aanwezig. Aanwezig: Sabine Terwindt Eric van t Hart Ron van der Meer Ben van Vliet Michelle Petit Frank Officier Mario Neirynck Meeuwisse Nederland BV Meeuwisse Nederland BV Ca. 40 bewoners aanwezig. Inleiding Sabine

Nadere informatie

Regeling plaatsing ondergrondse containers en verzamelcontainers Pagina 1 van 9. Casenummer: 18.B.00282

Regeling plaatsing ondergrondse containers en verzamelcontainers Pagina 1 van 9. Casenummer: 18.B.00282 Regeling plaatsing ondergrondse containers en verzamelcontainers Pagina 1 van 9 Regeling van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard, houdende nadere regels over de plaatsing

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Deel 2a Ik zou graag zien dat er weinig wordt aangepast, alleen het weggedeelte asfalteren en enkele verkeersdrempels

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief

Raadsinformatiebrief documentnr.: INT/C/16/27493 zaaknr.: Z/C/14/15190 Raadsinformatiebrief Onderwerp : uitvoering overlastbomen Aard : Actieve informatie Portefeuillehouder : G.M.P. Stoffels Datum college : 18 oktober 2016

Nadere informatie

Verslag 2 e informatieavond

Verslag 2 e informatieavond Verslag 2 e informatieavond Projectnaam RP1217 Herinrichting Lekkerbeetjenlaan Opdrachtgever gemeente Vught Projectnummer T1133HA1 Contactpersoon de heer G. Franssen Documentnummer T1133HA1_140403 BV04

Nadere informatie

Vraag en Antwoord Herinrichting Nes en stegen Maandag 22 mei 2017

Vraag en Antwoord Herinrichting Nes en stegen Maandag 22 mei 2017 Vraag en Antwoord Herinrichting Nes en stegen Maandag Algemeen 1. Wat gaat er gebeuren? We gaan de Nes en de stegen voorzien van nieuwe bestrating. Ook zullen de gas, elektra en rioolleidingen vernieuwd

Nadere informatie

Groot onderhoud in uw wijk Ophogen van straten, vervangen riolering en andere werkzaamheden

Groot onderhoud in uw wijk Ophogen van straten, vervangen riolering en andere werkzaamheden Groot onderhoud in uw wijk Ophogen van straten, vervangen riolering en andere werkzaamheden Wat doet de gemeente? Groot onderhoud Capelle is voor een deel gebouwd op slappe veengrond. Grond die in jaren

Nadere informatie

Infobijeenkomst deelgebied 2, d.d. 19 september 2017, uur, t Klaverblad.

Infobijeenkomst deelgebied 2, d.d. 19 september 2017, uur, t Klaverblad. Aan: Projectteam Mauritsweg/Heistraat te Einighausen Van: Maarten Beks Datum: 20-09-2017 Betreft: Verslag infobijeenkomst deelgebied 1 Infobijeenkomst deelgebied 2, d.d. 19 september 2017, 20.00-21.00

Nadere informatie

Datum Projectnummer 1710 Zaaknr

Datum Projectnummer 1710 Zaaknr VERSLAG 2 e Informatieavond 30-km zone invoering en parkeerverbod zone Molenbrug. Opmerkingen bewoners tijdens 2 e informatieavond van 26 oktober 2017, bijbehorende antwoorden en aanvullingen. Datum 12-02-2018

Nadere informatie

Partijen Herinrichting Plan Dekker Winkel. Jerry Wilms/Rian Duinmeijer. Aannemer. Opdrachtgever

Partijen Herinrichting Plan Dekker Winkel. Jerry Wilms/Rian Duinmeijer. Aannemer. Opdrachtgever Herinrichting Plan Dekker Winkel Jerry Wilms/Rian Duinmeijer Partijen Aannemer Projectleider Uitvoerder S. Veltman K. de Jonge Opdrachtgever Wethouder Projectleider Directievoerder Toezichthouder Toezichthouder

Nadere informatie

Definitief Ontwerp Herinrichting Westereng Deelplan 4

Definitief Ontwerp Herinrichting Westereng Deelplan 4 Bijlage 4 Herinrichting Westereng DO deelplan 4 Case: 13.00863 Definitief Ontwerp Herinrichting Westereng Deelplan 4 Beslisdocument 29 oktober 2013 1 1. Projectresultaat Het project Rioolvervanging en

Nadere informatie

Stand van zaken werkzaamheden

Stand van zaken werkzaamheden Nummer 22 - april 2014 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer over de stand van zaken van de werkzaamheden, de bouwvergunningaanvraag

Nadere informatie