Opmerking algemeen. te vinden onder wwww.breda.nl/bredaberichten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opmerking algemeen. te vinden onder wwww.breda.nl/bredaberichten"

Transcriptie

1 Opmerking algemeen Vraag / opmerking Gegevens op de website niet vindbaar. Bomen deel 1; Allerheiligenweg tot 141. Vindt parkeerhavens lelijk, kan dit niet anders? De hele laan graag op dezelfde manier aanpakken. Ook deel 3. Detail B; er is een trottoir getekend in de Wolfslaardreef aan de kant van bouwkavel nr 142. Nu is dat een plantvak. Hoe zit dat? Laat de laan een laan en geen vinexstraat! Dikkere bomen mogelijk (ipv jonge kleinere bomen)? Voor sectie 3 bestaat er, volgens het onafhankelijk advies, een mogelijkheid om de de gezonde bomen te handhaven. Het oorspronkelijke ontwerp en de aanpassingen in sectie 3 bij behoud van de bomen wordt voorgelegd aan het college. De gegevens zijn op de website van Breda terug te vinden onder wwww.breda.nl/bredaberichten Onderzocht gaat worden of er nog een aantal bomen extra geplaatst kunnen worden, nu ook de gasleiding gesaneerd /vernieuwd wordt. Extra bomen hebben wel consequenties voor parkeerplaatsen. In het ontwerp is ervoor gekozen de kleur en inrichting duidelijk anders te maken dan de rijbaan. Dit maakt de rijbaan viueel smaller (minder hard rijden). Rijgedeelte gebakken materiaal, verhoogde trottoir (Lavaro zwart 406) met parkeervakken in lichter materiaal (Lavaro C148 grijs/rood). om het oude karakter van de straat te behouden en één laan met dezelfde uitstraling te realiseren. Het plantvak blijft gehandhaafd. Dit wordt aangepast op de tekening. om het oude karakter van de straat te behouden en één laan met dezelfde uitstraling te realiseren. Bomen worden gepland met een stam maat 20/25. Dit is een groter formaat dan gebruikelijk en maximaal haalbare dikte.

2 Wil mogelijk meer parkeerplaatsen in sectie 3. Maakt zich zorgen om het nostalgische karakter van de laan. Wordt daarmee rekening gehouden bij de herinrichting? Onderzoek naar aanvliegroutes van vleermuizen? Zo ja, ontvangt graag rapport ervan. Bomen uit andere secties tijdelijk ergens planten en reserveren sectie 3. Goot voor kabels en leidingen, hierdoor meer plaats voor de bomen? Informatie over de soort bomen die er komen. Rekening gehouden met natuurwaarde van het gebied? Indien de bomen in sectie 3 blijven staan zijn er gedurende de rest levensduur van deze bomen geen parkeermogelijkheden in dit deel van de straat (anders dan op eigen terrein) mogelijk. Het rijgedeelte van de straat wordt versmald naar 5,5 meter en sluit in de nieuwe situatie aan op de delen 1,2, en 4. In het geval van nieuwe bomen komen er in totaal 142 parkeerplaatsen. om het oude karakter van de straat te behouden en één laan met dezelfde uitstraling te realiseren. De aanvliegroute is onderdeel van de scan in het kader van de flora en faunawet, deze wordt nog uitgevoerd. De scan is een toetsingscriteria in de kapvergunning. De rapportage wordt openbaar. De bomen zijn niet verplantbaar en niet geschikt om opgenomen te worden in het herplantprogramma. Het wortelpakket is ongeschikt omdat dit nu in de verharding staat en kan ook niet geschikt gemaakt worden. Er worden al aanvullende maatregelen getroffen voor de kabels en leidingen. Toepassing van kabelgoot is praktisch moeilijk in verband met huisaansluitingen en niet gebruikelijk in Breda. Er geldt een minimale afstand van een nieuwe boom ten opzichte van kabels en leidingen een goot verandert dat niet. Voorstel bomen: Tilia tomentosa De aanvliegroute is onderdeel van de scan in het kader van de flora en faunawet, deze wordt nog uitgevoerd. De scan is een toetsingscriteria in de kapvergunning. De rapportage wordt openbaar.

3 Betreurt het dat in sectie 4 maar aan één kant bomen terug komen. Boom voor het pand wordt vervangen door lantaarnpaal, wil deze minimaal 1 meter vanaf oprit. Wil mogelijk meer parkeerplaatsen in sectie 3. Waarom nu bomen voor de deur (in nieuwe situatie) i.p.v. aan overzijde straat? Willen helemaal geen parkeerplaatsen. Waarom zoveel parkeerhavens en past er geen boom bij? Waarom hier kabels? En kunnen die niet onder de straat? Dit is het enige deel van de straat, waar volgens gemeente geen bomen kunnen i.v.m. kabels (erg vreemd). Stoep is veel te smal, ook door al die parkeerplaatsen. Er is een onafhankelijk advies uitgebracht waarin naar voren gekomen is dat a.g.v. bodemkwaliteit en de aanwezigheid van kabels en leidingen er geen bomen gepland kunnen worden in dit deel van de straat. Er wordt nog wel gekeken naar de mogelijkheid of er enkele bomen (1 á 2) bomen aan de andere zijde te plaatsen zijn nu ook de gasleiding gesaneerd /verwijderd wordt. Lichtmast voor woning 234 naast de inrit. Inrit voldoet aan minimale inrijcurve. De bomen worden gepland met een stammaat 20/25. Meer parkeerplaatsen in sectie 3 niet reëel ivm het gewenste aantal nieuwe bomen en de aanwezige in- en uitritten en de plaats van de lichtmasten. Indien de bomen in sectie 3 blijven staan zijn er gedurende de rest levensduur van deze bomen geen parkeermogelijkheden in de straat (sectie 3). Er is een onafhankelijk advies uitgebracht waarin naar voren gekomen is dat a.g.v. bodemkwaliteit en de aanwezigheid van kabels en leidingen er geen bomen gepland kunnen worden in dit deel van de straat. Er wordt nog wel gekeken naar de mogelijkheid of er enkele bomen (1 á 2) bomen aan de andere zijde te plaatsen zijn nu ook de gasleiding gesaneerd /verwijderd wordt. De gemeente is wettelijk verplicht de parkeernorm te hanteren. De gemeente is wettelijk verplicht de parkeernorm te hanteren. Er zijn technische eisen gesteld aan de ligging van kabels en leidingen onderling en ten opzichte van het riool en de toegankelijkheid van de leidingen en daarom mogen ze niet onder de rijbaan. Het verplaatsen van leidingen is te duur. Gemeente is wettelijk verplicht de parkeernorm te hanteren. Trottoir blijft minimaal 1.20 m breed en voldoet daarmee aan de wettelijke eisen.

4 Waarom geen bomen, maar wel parkeerplaatsen op het stuk Bavelselaan 275. Liever geen parkeerplaatsen (niet mooi), stoep ook erg smal door de parkeerplaatsen. Is het trottoir niet te smal? Er is aangegeven minstens 1.20 breed maar moet dit niet 1m 50 zijn? Wordt de rijweg niet te breed t.o.v. het trottoir? Maar parkeerhavens aan een zijde van de straat ten gusnste van ruimere trottoirs. Parkeerhavens uit het straatbeeld? Is dit mogelijk? Is er mogelijk een 3d tekening te raadplegen? Bewoners kunnen zelf uitmaken of zij genoeg parkeerruimte hebben ondanks hun brede opritten.geen neutrale benadering Alle opties liggen nog open? wat is het effect van het wegvallen van de drainagefunctie op de bomen? Er is een onafhankelijk advies uitgebracht waarin naar voren gekomen is dat a.g.v. bodemkwaliteit en de aanwezigheid van kabels en leidingen er geen bomen geplant kunnen worden in dit deel van de straat. Er wordt nog wel gekeken naar de mogelijkheid of er enkele bomen (1 á 2) bomen aan de andere zijde te plaatsen zijn nu ook de gasleiding gesaneerd /verwijderd wordt. Gemeente is wettelijk verplicht de parkeernorm te hanteren. Trottoir blijft minimaal 1.20 breed en voldoet daarmee aan de wettelijke eisen. Bij parkeren op de straat wordt het trottoir niet breder. Indien er geen auto's geparkeerd staan is er een breder trottoitgedeelte omdat het parkeergedeelte op hetzelfde niveau aangebracht is. Door het parkeren op trottoirniveau wordt het rijgedeelte smaller en naar verwachting wordt de snelheidsbeperking 30 km beter nageleefd. Een aantal praktijkvoorbeelden, zie Kerkstraat Bavel, zie hoofdstraat Chaam, zie Oosterhoutseweg. Er is geen 3D tekening beschikbaar. Gemeente gaat uit van het algemeen belang bij inrichten van openbare ruimte. De parkeernorm wordt gehandhaafd in het algemeen belang en is wettelijk verplicht. Het college zal een keuze maken. Naast het nieuw te leggen riool wordt een drainage aangelegd met als functie het reguleren van de hoge waterstanden. Deze drainage werkt mee aan de stabilisatie van de weg.

5 Hoe wordt de verdeling van de bomen in sectie 3? Wat gebeurt er met de gaten? worden die opgevuld? Waarom kunnen er de komende 25 jaar geen bomen worden gepland als de oude blijven staan? Begaanbaarheid van de bewoners gegarandeerd als halfverharding is toegepast? Wij gaan ervan uit dat u het heeft over sectie 3 die waar de optie nog is om de bomen te handhaven. De goede bomen blijven staan en de slechte en matige bomen worden gerooid. Indien er een boom uitvalt, dan komt er geen nieuwe boom voor in de plaats, omdat er op de huidige lokatie geen boom geplaatst kan worden i.v.m. kabels en leidingen en ondergrondse boomstamplaatsverbetering. I.p.v. een trottoir komt er halfverharding. Hierop mag niet geparkeerd worden. Waarom parkeervakken als iedereen een eigen oprit heeft? Wil nog overleg. Vrees voor vinex uitstraling. In hoeverre kan men oude materialen hergebruiken? Welke argumenten voor een totale make-over van de Bavelselaan? Bewoners zijn tegen bomen verwijderen en moderne verschillende kleuren bestrating. Is het voor de gemeente een grote waarde dat de Bavelse laan zijn unieke uitstraling behoudt? Voldoet het plan aan de eisen van Natura 2000 Is er een flora en fauna onderzoek uitgevoerd? Resultaten? Kan de gemeente voldoen aan natuurcompensatie? Gemeente gaat uit van het algemeen belang bij inrichten van openbare ruimte. De parkeernorm wordt gehandhaafd in het algemeen belang en is wettelijk verplicht. Oude uitkomende materialen worden niet hergebruikt omdat ervoor gekozen is om gebakken materialen in de rijweg te gaan gebruiken. Hergebruik banden en trottoirtegels is niet wenselijk i.v.m breuk / levensduur. Overwogen kan worden om de betonstraatstenen uit de weg te hergebruiken in de parkeervakken of inritten. Argumenten uitvoerig toegelicht bij de bewonersavonden, slechte staat riolering / huisaansluitingen, slechte staat trottoir door wortelopdruk en sanering gasleiding. Niet alle bewoners zijn tegen bomen verwijderen en moderne verschillende kleuren bestrating; Ja: of het plan voldoet aan Natura 2000 (bescherming gebied) wordt nog nader onderzocht. om het oude karakter van de straat te behouden. Er wordt scan uitgevoerd in het kader van de flora en faunawet. De scan is een toetsingscriteria in de kapvergunning. De rapportage wordt openbaar.uit de scan zal blijken of er een natuurcompensatie noodzakelijk is. Er wordt scan uitgevoerd in het kader van de flora en faunawet. De scan is een toetsingscriteria in de kapvergunning. De rapportage wordt openbaar.

6 Welke beschermde diersoorten komen voor in de Bavelselaan? Is het beoogde plan in strijd met het bestemmingsplan? Lantaarnpaal verplaatsen tussen de woningen Lantaarnpaal staat nu te dicht op de oprit Zijn er nog kosten voor de bewoners aan verbonden? Direct beantwoord met nee. Waarom niet 20 jaar wachten met het plan als de riolering nog in goede staat is? Waarom kunnen kabels niet worden verlegd? Ten gunste van de bomen? Waarom kan de stoep niet worden verhoogd zoals in de Overakkerstraat? Waarom aanleg van de parkeerplaatsen? Niet nodig en een lelijk straatbeeld willen liever de bomen behouden. Trottoir wordt erg smal vooral mensen met rolstoel en rolator. Ook voor de kliko's. Reactietijd te kort 1 week voor de zomervakantie. Plan staat inmiddels op de site. Er wordt scan uitgevoerd in het kader van de flora en faunawet. De scan is een toetsingscriteria in de kapvergunning. De rapportage wordt openbaar. Nee, bestemming wordt niet veranderd. Lichtberekening geeft aan dat er hier een lichtmast nodig is. Lichtmast staat ca 60 cm vanuit de inritband. Inrit voldoet aan minimale inrijcurve. Nee Het rioolstelsel verkeerd in slechte staat. Toegelicht tijdens de bewonersavond is dat m.n. de huisaansluitingen in zeer slechte staat verkeren en dat de gasleiding voor 2016 vervangen moet zijn. De wortels van de bomen zijn over en tussen de kabels en leidingen gaan zitten en worden zodanig beschadigd bij het opgraven en verwijderen van de leidingen dat de bomen instabiel worden of doodgaan. De Overakkerstraat is een incidenteel geval waar het enkel aanpassen van het trottoir technisch mogelijk is. In deze straat vind geen rioolvervanging plaats. Ook in verband met voortuinen die dan lager komen te liggen dan het trottoir. Gemeente gaat uit van het algemeen belang bij inrichten van openbare ruimte. De parkeernorm wordt gehandhaafd in het algemeen belang en is wettelijke plicht. Trottoir voldoet aan de wettelijke eisen, van minimaal 1.20m. Rolstoeler en voetgangers kunnen elkaar passeren. Reactietijd was enkel voor de presentatie van de rapportages. Plan is al beschikbaar sinds de zomer van 2013.

7 Eerst wordt een boom gespaard en niet gesnoeid, daarna blijkt dat de boom gekapt moet worden waar komen de bomen precies te staan in sectie 2? Straatstenen niet modern in meerdere kleuren maar authentieke stenen die bij de laan passen. Geen markeringen voor parkeerplaatsen. Hoe wordt de veiligheid van fietsers gewaarborgd? mogelijkheden zijn beperkt, geen aandacht voor de natuurlijke functie van de bomen. Nieuwe bomen zijn klein, geven geen mooi straatbeeld. Rekening houden met aanleg parkeerplaatsen en het plaatsen van lichtmasten, daardoor meer ruimte voor de bomen? De bomen worden gekapt omdat er een nieuw plan komt en hoeft geen directe relatie te hebben met eerdere snoei- of kapwerkzaamheden. De tekening is inmiddels op de site geplaatst. Er komt gebakken materialen in de rijweg. Parkeervakken worden niet gemarkeerd, er wordt alleen een parkeervak in afwijkende kleur uitgevoerd. Trottoir tegels met basaltuitvoering zijn authentiek. Door fysieke en optische versmalling van de rijbaan, wordt de maximale rijsnelheid naar verwachting beter nageleefd. De boomsoort is speciaal uitgekozen voor deze straat. Het is een lindeboom; deze soort staat nu ook in de straat. De nieuwe bomen zijn nog klein, worden al wel in een grote maat gepland, maar zullen op termijn uitgroeien tot een volwaardige boom zoals deze nu in de laan staan. Verkeersveiligheid 30 km zone handhaven. Suggesties voor snelheid te beperken. (zie mail) om het oude karakter van de straat te behouden en een laan met dezelfde uitstraling te realiseren. In de Bavelselaan geldt een maximum snelheid van 30 km uur en deze blijft gehandhaafd. De inrichting is daar op afgestemd. Wat is de aanleiding voor een reconstructie? Slechte staat van riolering / huisaansluitingen en sanering gasleiding en slechte staat trottoir door wortelopdruk. Algemeen belang, consistent beeld tussen kruising overakker en kruising muiderslotstraat.

8 parkeervakken zijn niet nodig. heeft indruk dat zaak al beklonken is. Wat doet het plan voor de vleermuizen, vogels, broedplaatsen e.d.? Welke bomen blijven en welke niet? Invoeren van een parkeerverbod? Ten gunste van de fietsers? Passen de nieuwe bomen bij de grondsoort in de Bavelselaan? Invoeren eenrichting verkeer mogelijk? Wat is de reden voor herinrichting? Waarom bomen tussen huisnr. 256 en 270 terwijl er die nu niet staan? Gemeente gaat uit van het algemeen belang bij inrichten van openbare ruimte. De parkeernorm wordt gehandhaafd in het algemeen belang. Er is nog geen keuze gemaakt voor de definitieve uitvoering. Het ontwerp inclusief het onafhankelijke advies van de experts zal voorgelegd worden aan het College. Er komt een scan in het kader van de flora en faunawet Voor deel 3: de slechte en matige bomen worden gerooid en de bomen met een grote cirkel erom worden mogelijk gehandhaafd, keuze aan het college. Parkeerverbod op de rijbaan is in beiden situaties overbodig als gevolg van de wegbreedte (5,5 meter) Fietser heeft vrij baan op het rijgedeelte. Indien er blijkt dat er toch op de halfverharding geparkeerd gaat worden, zullen er maatregelen getroffen worden. ja Eenrichtingsverkeer wordt niet in het rioolvervangingsproject meegenomen en maakt geen onderdeel uit van de integrale opdracht. Signaal is doorgegeven aan de fysiek wijkbeheerder. De fysiek wijkbeheerder zal dit punt mee nemen in wijkbesprekingen voor de komende jaren. Het rioolstelsel verkeerd in slechte staat (met name huisaansluitingen), slechte staat trottoir door wortelopdruk en sanering gasleiding. Toegelicht tijdens de bewonersavond is dat m.n de huis aansluitingen in zeer slechte staat verkeren en dat de gasleiding voor 2016 vervangen moet zijn. Bij de herplant heeft de gemeente zo goed mogelijk rekening gehouden met de wens een laan te behouden, afgestemd op het leidingentracee, de verlichting en de parkeernorm zijn er bomen gesitueerd.

Verslag 2 e informatieavond

Verslag 2 e informatieavond Verslag 2 e informatieavond Projectnaam RP1217 Herinrichting Lekkerbeetjenlaan Opdrachtgever gemeente Vught Projectnummer T1133HA1 Contactpersoon de heer G. Franssen Documentnummer T1133HA1_140403 BV04

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Betreffende straten: Linschotenstraat tot Rozenprieelstraat, Rozenprieelstraat tussen Linschotenstraat en Van Marumstraat, het toegangspad

Nadere informatie

tfm Gemeente Delft Geachte heer/mevrouw,

tfm Gemeente Delft Geachte heer/mevrouw, ....... \): ' 0 -J.~_A ~... ; ~.\,._.. ; waterbedriif tfm Gemeente Delft Ruimte Ingenieursbureau Advies en databeheer Staalweg 1 2612 KK Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Internet

Nadere informatie

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD 1 2 Uitrit nabij Kersenboomstraat 36 iets breder; Boom op Palmboomstraat, vlakbij Kersenboomstr.36 mag gesnoeid worden i.v.m. zonlicht in de vooravond. Lantaarnpaal op hoek Kersenboomstr/Palmboomstr

Nadere informatie

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting Bijlage 2 straten Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting In deze bijlage zijn principe-oplossingen uitgewerkt, waarin door herinrichting van straten ruimte wordt gecreëerd voor extra parkeerplaatsen.

Nadere informatie

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O.

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. EINSTEINSTRAAT De straat bestaat uit twee segmenten Wegprofiel huidige situatie tot rare bocht van noord naar zuid: 1,8 5,4 2,8 Parkeren op

Nadere informatie

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP EINDVERSLAG VAN DE INSPRAAKPERIODE MET DAARIN OPGENOMEN DE INSPRAAK- REACTIES M.B.T. DE ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN IN DE MOESKES, NAMENSTRAAT, VLAANDERENSTRAAT en LUXEMBURGSTRAAT ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN

Nadere informatie

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Reacties, opmerkingen en vragen. Gemeentelijke reactie. Aanpassingen van het plan. Vastgesteld door het college van B&W op 25 maart 2014. Reacties, opmerkingen

Nadere informatie

Reactienota Ontwerp rioleringswerkzaamheden Bosweistraat e.o. te Bemmel Inloopavond 13 juli 2016

Reactienota Ontwerp rioleringswerkzaamheden Bosweistraat e.o. te Bemmel Inloopavond 13 juli 2016 1 Mochten de bomen gekapt worden, kan dan het hout beschikbaar getseld worden voor de beowners als kachelhout Nee, als er bomen gekapt worden wordt het hout afgevoerd door de aannemer. 2 Gaan de nutspartijen

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o. Betreffende straten: Floraplein, Florapark en Hazepaterslaan In deze toelichting op het concept voorlopig ontwerp (VO) schetsen we eerst de algemene

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o. Betreffende straten: Julianastraat, Stolbergstraat, Koninginneweg, Tweede Emmastraat, Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat tot Van Eedenstraat.

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Afweging: het ontwerp Voor het ontwerp van de openbare inrichting hebben de onderstaande zaken als basis gediend:

Afweging: het ontwerp Voor het ontwerp van de openbare inrichting hebben de onderstaande zaken als basis gediend: Samenvatting: Inleiding: De aanleiding voor het project is de noodzakelijke rioolvervanging in de Norbertijnerstraat en de Schanswijk. De riolering verkeert in een slechte staat. De vervanging van het

Nadere informatie

Toelichting bij kaart

Toelichting bij kaart Definitief Ontwerp Fietsstraat Cremerstraat Juni 2016 Toelichting bij kaart Voorgeschiedenis November 2013 neemt de gemeenteraad een amendement aan waarmee 1 miljoen euro wordt vrijgemaakt om de beginnen

Nadere informatie

Verslag Participatiegroep gemeente Amersfoort inzake Woestijgerweg-Noord

Verslag Participatiegroep gemeente Amersfoort inzake Woestijgerweg-Noord Verslag Participatiegroep gemeente Amersfoort inzake Woestijgerweg-Noord Datum: Plaats: Tijd: Aanwezig: 2 juni 2015 (1 e bijeenkomst) Martuskerk, Copernicusstraat te Amersfoort 19.00 21.30 uur Gemeente:

Nadere informatie

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht.

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. GEMEENTE PAPENDRECHT Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. Bijlage 3: Ingekomen zienswijze en gemeentelijke reactie Ingekomen zienswijzen: Gemeentelijke

Nadere informatie

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort Adviesbureau Haver Droeze BNT Muurhuizen 165, 3811 EG Amersfoort T (033) 461 35 35 info@haverdroeze.nl haverdroeze.nl PROGRAMMA Welkom Deel 1: Presentatie

Nadere informatie

Reacties inloopavond Middelburgsestraat

Reacties inloopavond Middelburgsestraat Reacties inloopavond Middelburgsestraat Adres Vraag/opmerking reactie Middelburgsestraat 22 Door de trottoirs gelijkvloers met de rijbaan te maken ontstaat er onduidelijkheid waar je moet rijden. Omdat

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL

INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL juni 2012 I N H O U D S O P G A V E 1. INLEIDING pag. 3 2. HERSTRATINGSPLAN pag. 3 3. INSPRAAKPROCEDURE pag. 3 4. INSPRAAKREACTIES 4.1 pag. 3 4.2 pag.

Nadere informatie

Reactieformulieren vervanging riolering Vijverstraat-Lage Zwaluwe

Reactieformulieren vervanging riolering Vijverstraat-Lage Zwaluwe Reactieformulieren vervanging riolering Vijverstraat-Lage Zwaluwe GROEN Bomen behouden. Bomen aan Groningenlaan (rechts van oprit naar Vijverstraat) zijn deels dood. Heb ik op 16 augustus jl. melding van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

Antwoorden op de gestelde vragen aan de straattafels (per categorie) op bewonersavond

Antwoorden op de gestelde vragen aan de straattafels (per categorie) op bewonersavond Antwoorden op de gestelde vragen aan de straattafels (per categorie) op bewonersavond 11-10-2016. Algemeen 1. De straat gaat nu open, is het mogelijk dat er dan gelijk glasvezel wordt aangelegd? Er staat

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen

Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen 12 maart 2019 Ontwerp Welkom Bewoners van de Dorpsstraat te Haringhuizen Gemeente Hollands Kroon Niels Groen Bewonersavond 1 Gezamenlijk invulling geven aan het ontwerp

Nadere informatie

Broeckgouw, Volendam. Gemeente Edam-Volendam - De Broeckgouw Verkeerskundige maatregelen op de Ringlaan (30 juni 2015)

Broeckgouw, Volendam. Gemeente Edam-Volendam - De Broeckgouw Verkeerskundige maatregelen op de Ringlaan (30 juni 2015) Broeckgouw, Volendam De Ringlaan nodigt blijkbaar uit om (te) hard te rijden De Ringlaan in de Broeckgouw Broeckgouw, Volendam Problematiek/de opgave: Vergroting duidelijkheid voorrangssituatie Verlagen

Nadere informatie

HERINRICHTINGSMOGELIJKHEDEN KAREL DOORMANSTRAAT PR. MARIJKESTRAAT PR. MARGRIETSTRAAT. 11 juli 2018 INFORMATIEAVOND 1

HERINRICHTINGSMOGELIJKHEDEN KAREL DOORMANSTRAAT PR. MARIJKESTRAAT PR. MARGRIETSTRAAT. 11 juli 2018 INFORMATIEAVOND 1 HERINRICHTINGSMOGELIJKHEDEN KAREL DOORMANSTRAAT PR. MARIJKESTRAAT PR. MARGRIETSTRAAT INFORMATIEAVOND 1 PROGRAMMA 1. Stand van zaken herstructurering Wieringerwerf 2. Stand van zaken vernieuwen riolering

Nadere informatie

Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras

Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras Reacties, opmerkingen en vragen. Gemeentelijke reactie. Aanpassingen van het plan. Vastgesteld door college van B&W van de gemeente Langedijk d.d. 4 maart 2014. Reacties,

Nadere informatie

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie?

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie? Wat is het doel van de reconstructie? - verbeteren leefomgeving bewoners - kwaliteit van het wegdek verbeteren - optimaliseren inrichting van de weg Zijn er nog andere zaken die nu tegelijkertijd aangepakt

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn:

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn: Beschrijving van meest genoemde kruisingen. Doel van deze beschrijving is de actuele situatie weer te geven en een aantal oplossingen voor de geconstateerde problemen aan te dragen. Voorafgaand aan deze

Nadere informatie

Terugkoppeling inloopavond Koninginnebuurt fase 2 10 maart

Terugkoppeling inloopavond Koninginnebuurt fase 2 10 maart Terugkoppeling inloopavond Koninginnebuurt fase 2 10 maart Uw reactie/vraag samengevat Wilhelminastraat Leidt ophoging van de straat niet tot wateroverlast bij hevige regenval voor woningen die laag liggen?

Nadere informatie

Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d.

Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d. Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d. 5 april 2017 Aanwezig: Namens de gemeente Roosendaal: De heer A. Buijsen (team Ingenieursbureau,

Nadere informatie

Ontwerp herinrichting openbare ruimte Bospoortgebied

Ontwerp herinrichting openbare ruimte Bospoortgebied Ontwerp herinrichting openbare ruimte Bospoortgebied januari 2012 gemeente ede, januari 2012 Ontwerp 1 Grotestraat 1e en 2e deel 2 Bospoort 1e deel 3 Bospoort 2e deel 4 Kampstraat inhoud 5 Stompekamperweg

Nadere informatie

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Vraag 2: Naar welke beplanting gaat uw voorkeur uit (meerdere antwoorden mogelijk)? Behoud van de in blokvorm geknipte hagen 79 Gazon

Nadere informatie

Aanwezig: Gemeente Leidschendam-Voorburg. Ca. 40 bewoners aanwezig.

Aanwezig: Gemeente Leidschendam-Voorburg. Ca. 40 bewoners aanwezig. Aanwezig: Sabine Terwindt Eric van t Hart Ron van der Meer Ben van Vliet Michelle Petit Frank Officier Mario Neirynck Meeuwisse Nederland BV Meeuwisse Nederland BV Ca. 40 bewoners aanwezig. Inleiding Sabine

Nadere informatie

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Op woensdag 23 september 2015 heeft de gemeente een inloopavond georganiseerd over de herinrichting van het openbaar gebied van de Van

Nadere informatie

Criteria voor locatiekeuze ondergrondse containers Mei 2013 Project Omgekeerd Inzamelen, gemeente Arnhem. Nr. Criteria Hard (*) Zacht (*)

Criteria voor locatiekeuze ondergrondse containers Mei 2013 Project Omgekeerd Inzamelen, gemeente Arnhem. Nr. Criteria Hard (*) Zacht (*) Voorkomen hinder 1 De afstand van het hart van de locatie (de OC) tot de gevel van een woning is minimaal 2 meter, maar zo mogelijk groter. 2 Er mag bij aanleg en gebruik van de OC geen schade aan de woning

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst 26 januari 2017 te Middelaar Vraag en antwoordenlijst

Informatiebijeenkomst 26 januari 2017 te Middelaar Vraag en antwoordenlijst Informatiebijeenkomst 26 januari 2017 te Middelaar Vraag en antwoordenlijst Vraag c.q. opmerking 1 Stand van zaken flora- en fauna onderzoek bermzijde nieuw fietspad (staan bijzondere planten). Er gaan

Nadere informatie

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat.

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart 2017 Nr. Suggesties/voorstellen 1. T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Follow-up gemeente Geen bomen tussen de parkeerplaatsen, mede voor veiligheid

Nadere informatie

Gemeente Sliedrecht. Rioolvervanging Schilderswijk. Verslag informatie-avonden 8 en 15 oktober 2008

Gemeente Sliedrecht. Rioolvervanging Schilderswijk. Verslag informatie-avonden 8 en 15 oktober 2008 Gemeente Sliedrecht Rioolvervanging Schilderswijk Verslag informatie-avonden 8 en 15 oktober 2008 Inleiding Op 8 en 15 oktober jl. zijn in het kader van de rioolvervanging in de Schilderswijk door de gemeente

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle

Nadere informatie

https://www.facebook.com/wateroverlastweverstraat/ AANPAK WATEROVERLAST PRESENTATIE VOORONTWERP WATEROVERLAST EN HERINRICHTING WEVERSTRAAT

https://www.facebook.com/wateroverlastweverstraat/ AANPAK WATEROVERLAST PRESENTATIE VOORONTWERP WATEROVERLAST EN HERINRICHTING WEVERSTRAAT https://www.facebook.com/wateroverlastweverstraat/ AANPAK WATEROVERLAST PRESENTATIE VOORONTWERP WATEROVERLAST EN HERINRICHTING WEVERSTRAAT PROGRAMMA INTRO PRESENTATIE VOORONTWERP (ROB VAN DER ZON) (BAS

Nadere informatie

24 platanen, 24 uren in een dag 4 seizoenen in een jaar

24 platanen, 24 uren in een dag 4 seizoenen in een jaar N W 13 14 12 15 11 16 10 17 9 18 8 19 7 20 6 5 21 22 4 23 3 2 24 1 dag dag da nacht Z iedere plataan staat voor een uur van de dag 13 14 12 15 11 16 10 17 9 18 8 19 7 20 6 5 21 22 4 23 3 2 24 1 door uurverdeling

Nadere informatie

E I N D A D V I E S. Bestuur Wijkvereniging Vogelzang

E I N D A D V I E S. Bestuur Wijkvereniging Vogelzang Betreft: eindadvies wijkrenovatie 2008 Bilthoven, maart 2008 Utrecht, december 2008 E I N D A D V I E S Bestuur Wijkvereniging Vogelzang De uitgangspunten die zijn gehanteerd voor het VO zijn rood en onderstreept

Nadere informatie

Overzicht van de wensen en ideeën van de 4 gevormde werkgroepen tijdens de informatie avond Herinrichting Kaai en omgeving op 24 2 2016

Overzicht van de wensen en ideeën van de 4 gevormde werkgroepen tijdens de informatie avond Herinrichting Kaai en omgeving op 24 2 2016 Overzicht van de wensen en ideeën van de 4 gevormde werkgroepen tijdens de informatie avond Herinrichting Kaai en omgeving op 24 2 2016 Werkgroep: De Kaai gebruik Beleving - Sfeerverlichting Parkeren -

Nadere informatie

Definitief Ontwerp Herinrichting Westereng Deelplan 4

Definitief Ontwerp Herinrichting Westereng Deelplan 4 Bijlage 4 Herinrichting Westereng DO deelplan 4 Case: 13.00863 Definitief Ontwerp Herinrichting Westereng Deelplan 4 Beslisdocument 29 oktober 2013 1 1. Projectresultaat Het project Rioolvervanging en

Nadere informatie

Meest gestelde vragen over groot onderhoud

Meest gestelde vragen over groot onderhoud Meest gestelde vragen over groot onderhoud Algemene vragen - Wat is groot onderhoud? Onder groot onderhoud ook wel bekend onder de term reconstructie - vallen de grotere ingrepen in de openbare ruimte

Nadere informatie

OVERZICHT REACTIES ONTWERP VOORBURGSEWEG

OVERZICHT REACTIES ONTWERP VOORBURGSEWEG OVERZICHT REACTIES ONTWERP VOORBURGSEWEG Nr. Binnengekomen reactie Reactie gemeente Aanpassing plan 1 Klinkers eerder laten eindigen t.h.v. Wordt meegenomen. nummer 3. 2 Het fietspad zo breed mogelijk

Nadere informatie

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Registratienummer : 17int02878 Auteur : J. Rouw Datum : 29 juni 2017 Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Op

Nadere informatie

INSPRAAKTABEL WRM Lith Oost fase 2 21 januari februari 2019

INSPRAAKTABEL WRM Lith Oost fase 2 21 januari februari 2019 INSPRAAKTABEL WRM Lith Oost fase 2 21 januari 2019 8 februari 2019 Straatnaam Hui snu m me r Binnengekomen reacties op voorlopig ontwerp Woonrijpmaken Lith Oost fase 2 Goudreinette 1 Ik heb een vraag over

Nadere informatie

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via  / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon Hieronder leest u een korte samenvatting van de tweede bijeenkomst Buiten Gewoon in Molenbuurt I op donderdag 3 oktober 2013. Aanwezig: 60 belanghebbenden, gespreksleider, wethouder, ambtenaren en 4 raadsleden,

Nadere informatie

"Renovatie Parkeervakken Bosveld/Raam" REACTIENOTA. Verantwoording. Reactienota Bosveld/ Raam. projectgroep Renovatie Bosveld/Raam

Renovatie Parkeervakken Bosveld/Raam REACTIENOTA. Verantwoording. Reactienota Bosveld/ Raam. projectgroep Renovatie Bosveld/Raam "Renovatie Parkeervakken Bosveld/Raam" REACTIENOTA Verantwoording Titel Opdrachtgever Projectleider Auteur(s) Reactienota Bosveld/ Raam Gemeente Uden Ivo Bouwens projectgroep Renovatie Bosveld/Raam Datum

Nadere informatie

Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen

Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen Onderwerp (afkomstig Bewegwijzering Bij de straatnaamcommissie nagaan of er wijzigen aangebracht kunnen

Nadere informatie

Asfalt Klinkers Betonstenen Overig Betonverharding

Asfalt Klinkers Betonstenen Overig Betonverharding Staatsliedenbuurt Plangebied Beleidsuitgangspunten: Inrichtingsniveau: standaard aart 38 Rode Dorp/Zeverijn/ ilderskwartier/staatsliedenkwartier/ heldenkwartier AANLEG 2019/2020 1 Gooise Vaart 10 Begraafplaats

Nadere informatie

Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove

Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove datum bespreking datum verslag 11 april 2019 5 juli 2019 aanwezigen Gemeente Middelburg: Pascal Geldof, projectleider Michel Joosse, coördinator Civiele Techniek

Nadere informatie

Renovatie Noord-West. Klankbordsessie 29 augustus /1/2016 Gemeente Heiloo 1

Renovatie Noord-West. Klankbordsessie 29 augustus /1/2016 Gemeente Heiloo 1 Renovatie Noord-West Klankbordsessie 29 augustus 2016 9/1/2016 Gemeente Heiloo 1 Introductie Welkom Klankbordgroep Noord-West Trompenburg V. Vladerackenlaan Bayershofweg Arklaan Driestal Vierkant Laan

Nadere informatie

Start werkzaamheden Arnhemseweg noord/mesdagstraat. 7 maart 2017

Start werkzaamheden Arnhemseweg noord/mesdagstraat. 7 maart 2017 Start werkzaamheden Arnhemseweg noord/mesdagstraat 7 maart 2017 Terugkijken door Gemeente Amersfoort Programma Voorstellen Wat gaan we doen? Waar en wanneer gaan we beginnen? Wat merkt u ervan? Vragen?

Nadere informatie

Inspraakrapportage Herinrichting P.C. Hooftlaan

Inspraakrapportage Herinrichting P.C. Hooftlaan Inspraakrapportage Herinrichting P.C. Hooftlaan November 2017 INSPRAAKRAPPORTAGE Herinrichting P.C. Hooftlaan Gemeente Velsen November 2017 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Infobijeenkomst deelgebied 2, d.d. 19 september 2017, uur, t Klaverblad.

Infobijeenkomst deelgebied 2, d.d. 19 september 2017, uur, t Klaverblad. Aan: Projectteam Mauritsweg/Heistraat te Einighausen Van: Maarten Beks Datum: 20-09-2017 Betreft: Verslag infobijeenkomst deelgebied 1 Infobijeenkomst deelgebied 2, d.d. 19 september 2017, 20.00-21.00

Nadere informatie

Vragen en opmerkingen bewoners en ondernemers

Vragen en opmerkingen bewoners en ondernemers Vragen en opmerkingen bewoners en ondernemers In de onderstaande tabel staan alle wensen/iceeën die bewoners en ondernemers hebben aangedragen tijdens de informatieavonden of via email. In de vierde kolom

Nadere informatie

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019.

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019. Aan het College van B & W Valkenswaard Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord Datum: 14 april 2019 Geachte college, In het verleden heb ik diverse keren contact gehad met de bewoners

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst. Nieuwe inrichting Van Hardenbroeklaan. 9 juli 2018

Informatiebijeenkomst. Nieuwe inrichting Van Hardenbroeklaan. 9 juli 2018 Informatiebijeenkomst Nieuwe inrichting Van Hardenbroeklaan 9 juli 2018 Programma Welkom 19.30 uur Presentatie voorlopige ontwerp 19.35 uur Robert Bruin (projectleider gemeente Rijswijk) Jorian Eichholtz

Nadere informatie

Visueel plateau wordt aangebracht.

Visueel plateau wordt aangebracht. straat aanbevelingen/ opmerkingen/ vragen gehonoreerd niet gehonoreerd Gaarne plateau aanbrengen op de kruising - Driestal, een chicane zou ook kunnen, maar heeft als risico dat fietsers klem gereden kunnen

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Ontwerpbijeenkomst. Nieuwe inrichting Karel Doormanlaan Denkt u mee?

Ontwerpbijeenkomst. Nieuwe inrichting Karel Doormanlaan Denkt u mee? Ontwerpbijeenkomst Nieuwe inrichting Karel Doormanlaan Denkt u mee? 2 juli 2018 Welkom! Fijn dat u er bent! Karel Do or man laan Agenda Welkom door de wethouder Armand van de Laar (stadsbeheer) Marloes

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Programma 1. Het project 2. Voorlopig plan 3. Van der Duyn van Maasdamstraat 4. Van Hogendorpstraat en plein 5. Van Limburg Stirumstraat 6. Werkzaamheden

Nadere informatie

Koningin Emmaschool verslag contactgroep verkeersplan Lomanplein en omgeving

Koningin Emmaschool verslag contactgroep verkeersplan Lomanplein en omgeving Datum : 28 juni 2016 Tijd : 19.30 tot 21.30 uur Plaats : Gemeentehuis Bussum Aanwezig Arthur van Wylick Koningin Emmaschool Medezeggenschapsraad Ibrahim Kaya Gemeente Gooise Meren Projectleider Koningin

Nadere informatie

Informatieavond 28 augustus Centrumplan Schaijk. Openbare informatieavond. Openbare ruimte, bouw & fasering

Informatieavond 28 augustus Centrumplan Schaijk. Openbare informatieavond. Openbare ruimte, bouw & fasering 1 Centrumplan Schaijk Openbare informatieavond Openbare ruimte, bouw & fasering 2 We zijn gestart! Ontwerpen gereed. Vanavond: informeren over wat er gaat gebeuren. Het nieuwe dorpshart van Schaijk komt

Nadere informatie

ONTWERP HERINRICHTING BIRKSTRAAT / VONDELLAAN

ONTWERP HERINRICHTING BIRKSTRAAT / VONDELLAAN ONTWERP HERINRICHTING BIRKSTRAAT / VONDELLAAN Gemeente Soest Februari 2007 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanpassingen per voorgestelde maatregel 4 3 Ontwerptekeningen 1 Inleiding Sinds het voorjaar van

Nadere informatie

SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL

SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL INFORMATIEAVOND 11 DECEMBER 2018 ANNEMIEK LASTERIE VERHOEVEN DE RUIJTER Herinrichting Nieuwe Uitleg opbouw presentatie 1. Gebiedskarakteristieken Historische context Huidige

Nadere informatie

Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersbijeenkomst d.d. 25 april 2018 over de nieuwe MFA in Zwammerdam.

Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersbijeenkomst d.d. 25 april 2018 over de nieuwe MFA in Zwammerdam. Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersbijeenkomst d.d. 25 april 2018 over de nieuwe MFA in Zwammerdam. 1 Ik zou graag zien dat de huidige inrit richting MFA een stukje opschuift en de sloot,

Nadere informatie

Nota van Beantwoording op de reacties op het Concept Voorlopig Ontwerp deelplan 3 Rioolvervanging en herinrichting Westereng

Nota van Beantwoording op de reacties op het Concept Voorlopig Ontwerp deelplan 3 Rioolvervanging en herinrichting Westereng Nota van Beantwoording op de reacties op het Concept Voorlopig Ontwerp deelplan 3 Rioolvervanging en herinrichting Westereng 22 oktober 2012 Inleiding De Nota van Uitgangspunten 'Rioolvervanging en Herinrichting

Nadere informatie

Nee, er komen geen extra maatregelen tegen de gevallen bladeren.

Nee, er komen geen extra maatregelen tegen de gevallen bladeren. Reactienota Inloopavond Snelfietsroute Beuningen Heijendaal: traject Oude Molenweg Woensdag 29 juni 2016 Naam, adres, etc Opmerking Reactie Gemeente M. vd Cruijsen / D. Burger Oude Molenweg 125 Thea Verhagen

Nadere informatie

Ons kenmerk BRD/2014.14771 Paginanummer 2 van 5

Ons kenmerk BRD/2014.14771 Paginanummer 2 van 5 www.breda.nl gemeentebreda@breda.nl Twitter@breda Telefoon 14 076 Postadres Postbus 90156, 4800 RH Breda Bezoekadres Stadskantoor Claudius Prinsenlaan 10 Uw brief Datum Ons kenmerk 25-11-2014 Onderwerp

Nadere informatie

Gezamenlijk werken aan gemeenschappelijke vetrekpunten en nog te maken keuzen

Gezamenlijk werken aan gemeenschappelijke vetrekpunten en nog te maken keuzen Schetsontwerp dijk en openbare ruimte Durgerdam atelier IV pas op de plaats; Gezamenlijk werken aan gemeenschappelijke vetrekpunten en nog te maken keuzen Dit lijstje van gemeenschappelijke vertrekpunten

Nadere informatie

Project Verkeer Steenenkamer fase 2. Informatieavond 31 oktober Van harte welkom!

Project Verkeer Steenenkamer fase 2. Informatieavond 31 oktober Van harte welkom! Project Verkeer Steenenkamer fase 2 Informatieavond 31 oktober 2018 Van harte welkom! Agenda Welkom door wethouder Roelof Koekkoek Informatie over definitieve plannen fase 2 + besluitvorming/uitvoering

Nadere informatie

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015 Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015 Programma van vanavond Terugblik vorige bijeenkomst Plussen en minnen Uitgangspunten voor het ontwerp Presenteren voorlopig ontwerp

Nadere informatie

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 12 november 2018 Amersfoort

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 12 november 2018 Amersfoort Kamerlingh Onnesstraat e.o. 12 november 2018 Amersfoort Adviesbureau Haver Droeze BNT Muurhuizen 165, 3811 EG Amersfoort T (033) 461 35 35 info@haverdroeze.nl haverdroeze.nl PROGRAMMA Welkom Deel 1: Presentatie

Nadere informatie

Herinrichting Halsterseweg zuid. Prentbriefkaart Halsterseweg 1932

Herinrichting Halsterseweg zuid. Prentbriefkaart Halsterseweg 1932 Herinrichting Halsterseweg zuid Prentbriefkaart Halsterseweg 1932 31 augustus 2017 Programma 1. Ontvangst door wethouder Patrick van der Velden 2. Terugblik op vragen vorige bewonersbijeenkomst (Laurent

Nadere informatie

PROTOCOL BTB. Bereikbaarheid Toegankelijkheid Bruikbaarheid. Standaardisering stoepverlagers

PROTOCOL BTB. Bereikbaarheid Toegankelijkheid Bruikbaarheid. Standaardisering stoepverlagers PROTOCOL BTB Bereikbaarheid Toegankelijkheid Bruikbaarheid. Standaardisering stoepverlagers Een handleiding voor Werkvoorbereiding, Onderhoud en Uitvoering Opsteller : P. van der Linden Afdeling : Afdeling

Nadere informatie

De gemeente heeft in de visie vier studies gedaan om de problematiek op te lossen.

De gemeente heeft in de visie vier studies gedaan om de problematiek op te lossen. Verslag informatievond 14 juni Platanen Seghweart De wijkmanager Joyce Scheenaard opent de avond. Wethouder Haring heet een ieder welkom en geeft aan dat het op deze avond vooral gaat over het met elkaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Dit ontwerp is met een

Nadere informatie

Beste leden van de werkgroep herinrichting Nieuwstadt,

Beste leden van de werkgroep herinrichting Nieuwstadt, Beste leden van de werkgroep herinrichting Nieuwstadt, Betreffende de herinrichting van een aantal straten te Nieuwstadt hebben wij op 08.05.2018 met de werkgroep samengezeten en volgt hier het verslag

Nadere informatie

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Woensdag 25 maart sessie 1 Lichtrood De Blauwe Tram, 11 bewoners Opmerkingen Verkeer en parkeren De parkeerdruk is hoog. Bewoners hebben vaak zelf

Nadere informatie

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 10 okt 2018 Amersfoort

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 10 okt 2018 Amersfoort Kamerlingh Onnesstraat e.o. 10 okt 2018 Amersfoort Adviesbureau Haver Droeze BNT Muurhuizen 165, 3811 EG Amersfoort T (033) 461 35 35 info@haverdroeze.nl haverdroeze.nl PROGRAMMA Welkom Deel 1: Presentatie

Nadere informatie

Tracé Fietsroute Plus

Tracé Fietsroute Plus Bijlage 1 Tracé Fietsroute Plus Inleiding In deze bijlage treft u nadere informatie over de Fietsroute Plus aan. U leest hier wat de belangrijkste kenmerken van een snelle fietsroute zijn en welke bijzondere

Nadere informatie

Vergroening Paleiskwartier

Vergroening Paleiskwartier Vergroening Paleiskwartier Projectomschrijving Gemeente s-hertogenbosch, Stadsontwikkeling/Afdeling leefomgeving, 17 april 2018 A) Probleemstelling De afgelopen twintig jaar is continu gebouwd aan het

Nadere informatie

Ontwerprandvoorwaarden MP-stroken Industrieweg versie maart 2016

Ontwerprandvoorwaarden MP-stroken Industrieweg versie maart 2016 Ontwerprandvoorwaarden MP-stroken Industrieweg versie maart 2016 haag fietsstrook Industrieweg Industrieweg voetpad in middenberm fietsstrook haag Huidige te handhaven Inrichtingsvoorwaarden Voorstel aanvullende

Nadere informatie

Reactieformulier bewonersavond 18 februari 2014 Integrale reconstructie Prinsenpolderstraat Made

Reactieformulier bewonersavond 18 februari 2014 Integrale reconstructie Prinsenpolderstraat Made Reactieformulier bewonersavond 18 februari 2014 Integrale reconstructie Prinsenpolderstraat Made Trottoir / bestrating 1. Stenen tussen Haagstraat en Dreef zijn spiegelglad wanneer er water op staat. Of

Nadere informatie

ALGEMENE VRAGEN* TIJDENS BEWONERSAVOND HERINRICHTING AMBYERWEG

ALGEMENE VRAGEN* TIJDENS BEWONERSAVOND HERINRICHTING AMBYERWEG ALGEMENE VRAGEN* TIJDENS BEWONERSAVOND HERINRICHTING AMBYERWEG Woensdag 2 september 2015, gemeenschapshuis de Koel in Rothem *vragen die individuele bewoners aangaan, zijn niet in dit overzicht opgenomen.

Nadere informatie

Gemeente Leidschendam-Voorburg T.a.v. dhr. R. Bruin Koningin Wilhelminalaan BM LEIDSCHENDAM

Gemeente Leidschendam-Voorburg T.a.v. dhr. R. Bruin Koningin Wilhelminalaan BM LEIDSCHENDAM Gemeente Leidschendam-Voorburg T.a.v. dhr. R. Bruin Koningin Wilhelminalaan 2 2264 BM LEIDSCHENDAM Prohold BV Amorijstraat 12 6815 GJ Arnhem Tel: 06 27 166 502 gjvanprooijen@telfort.nl Betreft: Second

Nadere informatie

Onderhoud Leyhof vraag & antwoord

Onderhoud Leyhof vraag & antwoord Onderhoud Leyhof 2018 2020 vraag & antwoord en antwoord zijn als volgt gerubriceerd: 1. Project & Planning 2. Informatie en nieuws 3. Meedenken & meedoen 4. Ophoging, wat betekent dit voor de bewoners?

Nadere informatie

Hortensialaan e.o, rioolsanering en herinrichting Bijlage ontvangen reacties n.a.v. het voorgestelde ontwerp

Hortensialaan e.o, rioolsanering en herinrichting Bijlage ontvangen reacties n.a.v. het voorgestelde ontwerp 1. Betaald parkeren. Forenzen parkeren hun auto in deze straten waardoor er (overdag) sprake is van een zeer hoge parkeerdruk, wat gebeurd hieraan? Reactie: Een andere inrichting van de straat zal dit

Nadere informatie

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Tijdens de informatieavond op 10 oktober 2018 is er een aantal vragen naar voren gekomen. Deze hebben we voor u op een rijtje gezet. Per

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Vrijgeven krediet Albert Schweitzerlaan e.o. Reg.nummer: 2013/219232

Raadsstuk. Onderwerp: Vrijgeven krediet Albert Schweitzerlaan e.o. Reg.nummer: 2013/219232 Raadsstuk Onderwerp: Vrijgeven krediet Albert Schweitzerlaan e.o. Reg.nummer: 2013/219232 1. Inleiding Dit project omvat de Albert Schweitzerlaan, de ML Kinglaan (tussen de Hugo de Grootstraat en de Albert

Nadere informatie

Reactie gemeente / aanpassing ontwerp

Reactie gemeente / aanpassing ontwerp Reacties ontwerp reconstructie Warmoltsstrjitte Harkema 23 juni 2017 Definitief (inclusief aanvullingen n.a.v. overleggen) Nr. Reactie op het ontwerp Uitvoering Grondeigendom/inrichting particulier terrein

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

De Schepenstraat. Bewonersbijeenkomst 11 mei KernTEAM Schepenstraat Voor en door bewoners

De Schepenstraat. Bewonersbijeenkomst 11 mei KernTEAM Schepenstraat Voor en door bewoners De Schepenstraat Bewonersbijeenkomst 11 mei 2016 KernTEAM Schepenstraat Voor en door bewoners Bewonersbijeenkomst 11 05 2016 Agenda: 19.30 Inloop met koffie / thee 20.00 Welkom 20.10 Presentatie Voorlopig

Nadere informatie