SAMENVATTING KLANT- EN PARTNERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 'OUDER & KIND'

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SAMENVATTING KLANT- EN PARTNERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 'OUDER & KIND'"

Transcriptie

1 SAMENVATTING KLANT- EN PARTNERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 'OUDER & KIND' In het najaar van 2012 heeft Tandem klant- én partnertevredenheidsonderzoek gedaan binnen het programma 'ouder & kind'. Hieronder vindt u de belangrijkste bevindingen. Eerst zoomen we in op de tevredenheid van klanten over de Kinderhuiskamers, en vervolgens de opvoedingsondersteuning en Home-Start. Daarna komen de partners aan bod. KLANTEN: Kinderhuiskamers 1. Ouders net als in 2009 zeer tevreden over aanbod Het rapportcijfer van 8,5 gemiddeld is al fraai, maar het feit dat veel meer ouders een bijdrage van het aanbod aan de ontwikkeling van hun kind ervaren en ook vaker dan in 2009 aangeven zelf, als opvoeder, er baat bij te hebben, spreekt minstens zo tot de verbeelding. Daarnaast plaatsen verhoudingsgewijs veel meer ouders een expliciet positieve open opmerking over het aanbod. Het rapportcijfer van 8,5 gemiddeld is gelijk aan onze benchmark voor Kinderwerk (598 ouders in acht onderzoeken) en Opvoedingsondersteuning (487 ouders in zes onderzoeken). 2. Ouders kennen Kinderhuiskamers vooral via school Dat was in 2009 niet anders. Nu blijkt echter dat het feitelijk, naast het sociale netwerk van ouders, de enige toeleider is. Ongeveer 87% geeft aan de Kinderhuiskamer via school te kennen. 3. Ongeveer 60% ouders bezoekt ouderbijeenkomsten niet Ongeveer 60% procent van de ouders heeft nog nooit een ouderbijeenkomst bezocht. Ongeveer 30% heeft dit vaker dan 2 keer gedaan. 4. Ouders tevreden over informatievoorziening en kosten Bijna alle ouders zijn voldoende of zeer tevreden over de informatie die ze vanuit de Kinderhuiskamers krijgen over het aanbod. Ten opzichte van 2009 zien we wel dat er meer ouders voldoende en minder ouders zeer tevreden over zijn. Ongeveer 80% is tevreden over de betaalde prijs. Maar drie ouders vinden het te duur, terwijl veel meer ouders de prijs laag vinden. 5. Ouders zeer tevreden over begeleiding Gemiddeld vinden alle ouders, net als in 2009 de gemeten kwaliteiten van toepassing op de begeleiding. Opvallend is dat de hoge scores in 2009 in dit onderzoek door de bank genomen nog iets zijn gestegen. 6. Kinderhuiskamer draagt in grotere mate bij aan ontwikkeling kinderen Uit dit onderzoek blijkt dat de Kinderhuiskamers sinds 2009 in de ogen van de ouders inhoudelijk een kwaliteitsslag hebben gemaakt. Over de gehele linie ervaren ouders vaker een bijdrage van het aanbod aan de ontwikkeling van hun kind. Nu vinden gemiddeld alle ouders dat het bijdraagt aan de sociale, creatieve en fijn motorische ontwikkeling van hun kind. Een ruime meerderheid vindt het bijdragen aan de emotionele en grof motorische ontwikkeling.

2 7. Ouders ervaren vaker een bijdrage aan ouder gerelateerde doelstellingen Veel vaker dan in 2009 geven ouders aan ook zelf opbrengsten te ervaren van het aanbod. Daarbij gaat het om het bevorderen van het zelfvertrouwen als opvoeder, het bevorderen van de ouderbetrokkenheid en de sociale steun, die ze, door de Kinderhuiskamers, kunnen vinden bij andere ouders. KLANTEN: Opvoedingsondersteuning en Home-Start 1. Ouders geven gemiddeld wat lager rapportcijfer dan in 2006 en 2009 In 2006 en 2009 gaven de respondenten het aanbod nog een 8,5 gemiddeld, in dit onderzoek krijgt het een 8,1 gemiddeld. Het gemiddelde is opgebouwd uit een 7,8 voor het aanbod opvoedingsondersteuning en een 9,1 voor Home-Start. Een 8,1 gemiddeld is nog altijd een mooi rapportcijfer. In de vorige onderzoeken hebben veel meer respondenten hun mening gegeven. In dit onderzoek hebben de resultaten van de 49 respondenten vooral een indicatieve waarde voor alle klanten. 2. Ouders tevreden over informatievoorziening Op twee ouders na, zijn alle ouders voldoende of zeer tevreden over de informatie die ze krijgen over het aanbod opvoedingsondersteuning. Ten opzichte van 2009 zien we wel dat er meer ouders voldoende en minder ouders zeer tevreden over zijn. 3. Ouders kennen het aanbod nagenoeg allemaal via school In de vorige onderzoeken werden andere toeleidingskanalen ook door een aantal ouders genoemd, nu noemen ze relatief vaak school of een brief of uitnodiging, die via school verstuurd zijn. Daarnaast wordt het consultatiebureau nog regelmatig genoemd. Dat is de belangrijkste toeleider voor Home-Start. 4. Ouders opnieuw tevreden over begeleiding Gemiddeld vinden alle ouders, net als in 2009 de gemeten kwaliteiten van toepassing op de begeleiding. Alle ouders vinden de begeleiders klantgericht, betrouwbaar, deskundig en bereikbaar. 5. Aanbod draagt bij aan bevorderen ouderbetrokkenheid, informatievoorziening en plezier en zelfvertrouwen in de opvoeding Gemiddeld ervaren alle ouders een bijdrage van het aanbod aan het bevorderen van de ouderbetrokkenheid, de informatievoorziening en het plezier en vertrouwen in de opvoeding. Alleen bij de beoogde opbrengst vergroten van de sociale steun door bevorderen van contact met andere ouders, zien we dat niet alle ouders, maar een ruime meerderheid een bijdrage ervaart. Opvallend bij deze beoogde opbrengst is dat de score ten opzichte van 2009 fors is gedaald.

3 6. Respondentgroep verschilt wat van die in het onderzoek van 2009 We zien in de responsgroep dit jaar meer Marokkaanse en minder Turkse respondenten en meer respondenten die (ook) home-based ondersteuning hebben gehad dan in Minder respondenten (50%) hebben al vijf keer of meer contact gehad met Tandem dan in 2009 (66%). PARTNERS 1. Gemeente Nijmegen ontbreekt in partneronderzoek In totaal zijn vijftien partners waarmee Tandem op het terrein van opvoedingsondersteuning samenwerkt, benaderd voor een interview. Ondanks herhaaldelijke verzoeken tot medewerking, zowel vanuit Tandem als Spectrum, heeft de gemeente Nijmegen ervoor gekozen niet aan het onderzoek mee te werken. Het geluid vanuit deze belangrijke partner klinkt daarmee niet door in de resultaten. De tien partners, die wel zijn geïnterviewd, zijn actief binnen het basisonderwijs, de kinderopvang, cultuureducatie, de sportservice en de jeugdgezondheidszorg. 2. Tevredenheid over contacten en communicatie met Tandem We hebben de respondenten gevraagd of ze tevreden zijn over de contacten, de wijze waarop afspraken tot stand komen, het nakomen ervan en de flexibiliteit van de medewerkers van Tandem. Gemiddeld zijn ze tevreden over deze aspecten van de onderlinge relatie en de samenwerking, al zijn er respondenten die minder makkelijk tot afspraken komen met Tandem, bijvoorbeeld door cultuurverschillen en nog niet uitgekristalliseerd gezamenlijk denken. De partners vinden de medewerkers in zeer grote mate flexibel. Ze stellen zich coöperatief op, denken altijd mee en zijn aanpakkers. Wel is het goed om de grenzen van de flexibiliteit te bewaken. Tandem en de Open Wijk School coördinator kunnen dan het deel welzijn in de Brede School goed bewaken en ervoor zorgen dat de school meer blijft dan lezen, schrijven en rekenen. Een aantal respondenten gaf daarnaast aan dat contacten in het verleden, met andere werkers, minder liepen. Niet in iedere situatie heeft Tandem daarin adequaat gehandeld. Maar één respondent is momenteel niet tevreden over de samenwerking. Dat komt doordat er geen duidelijkheid is over onderlinge verwachtingen en een gezamenlijke visie op de ontwikkeling van het kind. 3. Tandem wel als voortvarend, minder als vernieuwend ervaren Gemiddeld vinden alle partners dat de medewerkers van Tandem voortvarend te werk gaan. Ze pakken dingen op, zijn bevlogen en werken enthousiast. Een respondent vindt Tandem soms te voortvarend. Vernieuwend is geen term die de partners grosso modo erg bij Tandem vinden passen.

4 4. Wensprofiel communicatie: bevlogen samenwerken op basis van onderling vertrouwen en duidelijke afspraken, die nagekomen worden Dit is het wensprofiel dat uit de interviews met de partners naar voren komt. Vooral het samenwerken, op basis van gelijkwaardigheid, springt eruit. Naast deze facetten, noemen meerdere partners ook nog gedeelde inzichten op hoe een kind zich moet ontwikkelen en korte lijnen als ingrediënten voor een succesvolle communicatie. De meeste partners vinden dat ze met de medewerkers van Tandem kunnen communiceren op de gewenste wijze. 5. Tandem werkt complementair aan andere instellingen De meeste respondenten vinden dat Tandem aanvullend werkt aan wat hun eigen organisaties doen. School biedt het onderwijsgedeelte aan en informeert ouders. Tandem spreekt ouders aan, activeert ze en leidt ze naar activiteiten. Daarnaast delen ze signalen en sparren ze samen. In de voorschoolse periode wordt wel eens overdracht gemist. Ook denkt een aantal partners dat de verschillende werkvloerculturen de komende periode nog wat meer naar elkaar toegroeien. Andere meningsverschillen over hoe moet worden samengewerkt, worden in de praktijk van alledag samen opgelost. 6. Verschillende ervaringen met verlies ID-medewerkers Feitelijk keek iedereen er negatief tegen aan, tegen het nieuwe beleid vanuit de gemeente dat veel ID-medewerkers hun baan kostte. Voor een aantal partners scheelt het ook echt dat ze er niet meer zijn. In praktische zin, maar ook als laagdrempelige verbindingsschakel richting ouders. Ze waren een gemakkelijk aanspreekpunt voor ouders en wisten andersom prima wat er speelde in de gezinnen. Andere partners hebben uiteindelijk een kwaliteitsimpuls ervaren door het vertrek van de medewerkers. De ID-medewerkers die gebleven zijn, zijn enorm gemotiveerd en nieuwe vrijwilligers, zoals studenten, bieden veel kwaliteit. Ze zijn beter in staat om bijvoorbeeld de omvorming van de vrijblijvende Kinderhuiskamers naar Activiteitenpleinen te begeleiden. 7. Wensprofiel medewerkers: communicatief en sociaal vaardige verbinders, met een ruime, open blik, die energiek en duidelijk zijn en een lijn kunnen vasthouden Over het algemeen vinden respondenten dat de werkers deze aspecten goed invullen. Uiteraard valt er nog wel wat te ontwikkelen, maar de werkers zijn leergierig. Met het oog op de toekomst is er de hoop dat werkers meer ruimte krijgen, buiten alle registratiesystemen en protocollen om en dat de Open Wijk School coördinator straks in de kadergroep van de Brede School erop toeziet dat school meer is dan lezen, rekenen en schrijven.

5 8. Niet iedereen heeft zicht op wat inzet van Tandem oplevert Tandem biedt haar aanbod aan met bepaalde doelstellingen. Lang niet alle respondenten geven aan zicht te hebben op of een mening te hebben over de bijdrage die het aanbod levert aan die doelstellingen. De respondenten die er wel een mening over hebben, geven gemiddeld allen aan die bijdrage te ervaren als het gaat over het bevorderen van de ouderbetrokkenheid en de opvoedingsvaardigheden, het versterken van het persoonlijke en professionele netwerk, het waar nodig, adequaat doorverwijzen en het bevorderen van de betrokkenheid van buurtbewoners bij de Open Wijk School en van de leerlingen en de ouders bij hun buurt. Vooral over deze laatste twee doelstellingen is weinig discussie: de school is de spil van de buurt en dat is vooral dankzij de Tandemmedewerkers. Kanttekeningen zijn er ook. Er is twijfel over de expertise van de opvoedondersteuners van Tandem en het blijft lastig om een eventuele bijdrage van het aanbod tastbaar te maken. 9. Kracht van opvoedingsondersteuning: zorg voor gezinnen, bevorderen cognitieve ontwikkeling kind en het bieden van zinvolle vrijetijdsbesteding Idealiter schuilt voor de respondenten de kracht van een aanbod opvoedingsondersteuning in de zorg voor gezinnen, het aansluiten bij wat ouders plezierig vinden, het bieden van houvast en continuïteit en daarin volharden, ook als ouders niet mee willen werken. Voor de kinderen het verbeteren van de leerresultaten, bevorderen van de ontwikkeling en het bieden van sport en cultuur aan kinderen die daar anders niet vanzelfsprekend mee in aanmerking zouden komen. Zonder dit aanbod van Tandem is school alleen maar school en dat zou een verschraling betekenen. 10.Door aanbod moeten ouders weer verder kunnen en het idee van gescheiden werelden thuis en onderwijs doorbroken worden Ouders moeten door het aanbod (weer) verder kunnen. Zelfvertrouwen krijgen en weten hoe ze als opvoeder de ontwikkeling van hun kind positief kunnen beïnvloeden. Dan kan de hulpverlener er uiteindelijk tussenuit. Daarnaast moet de Open Wijk School coördinator het idee doorbreken dat school en thuis twee gescheiden werelden zijn. 11. Veranderingen werkwijze of producten: aandacht houden voor kwaliteit Respondenten geven dingen aan die kunnen veranderen of verbeteren. Zo zou het aanbod van Spel aan Huis niet aan postcodegebieden gebonden moeten zijn, al weet de respondent dat Tandem daar niets aan kan doen. Vier respondenten wijzen op een stukje kwaliteit dat ze missen. De medewerkers zouden wat meer eenzelfde niveau moeten hebben en vanuit één taakomschrijving en visie moeten werken. Daarnaast zouden de medewerkers, naast in termen van enthousiasme, ook in veiligheid en protocollen kunnen denken. Dat verhoogt de kwaliteit. Voor opvoedondersteuners ligt er een taak voor Tandem om te investeren in expertise. De meeste respondenten kennen de ontwikkeling van Tandem naar een organisatie volgens de bakens van Welzijn Nieuwe Stijl niet. Als Tandem zich hier op wil laten voorstaan, moet het de boodschap krachtiger communiceren.

6 12. Partners geven Tandem als partner het rapportcijfer 7,8 Dat is in een partneronderzoek een prima gemiddeld rapportcijfer. Onze benchmark voor partnertevredenheidsonderzoeken ligt met een 7,1 (tien onderzoeken onder 452 partners) een stuk lager. Maar één partner geeft Tandem een rapportcijfer beneden 7. Door het ontbreken van input vanuit de gemeente, biedt dit rapportcijfer geen dwarsdoorsnede van alle geledingen waarmee Tandem het aanbod vormgeeft. 13. Samenwerking voldoet aan verwachtingen, Tandem als partner aanbevelenswaardig Voor gemiddeld alle partners voldoet de samenwerking met Tandem aan de verwachtingen. Soms zouden respondenten wel meer willen, maar binnen wat er mogelijk is, overheerst tevredenheid. Maar één respondent is niet tevreden, juist omdat de verwachtingen niet duidelijk zijn. Daarnaast geven gemiddeld alle partners ook aan dat ze Tandem als partner zouden aanbevelen als samenwerkingspartner. Dat is wel gebaseerd op de contacten die ze zelf hebben. In hun omgeving ervaren ze wel wat scepsis en niet alle ervaringen in het verleden zijn even gelukkig geweest. Voor één respondent kan er veel beter, slechts één respondent is echt negatief.

Tevredenheidsmeting Klanten en partners opbouwwerk Tandem Welzijn 2011

Tevredenheidsmeting Klanten en partners opbouwwerk Tandem Welzijn 2011 Tevredenheidsmeting Klanten en partners opbouwwerk Tandem Welzijn 2011 E. Visser December 2011 Rapport 11-3022-EVI-mlv 4. Samenvatting en conclusies In dit afsluitende hoofdstuk vatten we de belangrijkste

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK JONGERENWERK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK JONGERENWERK TEVREDENHEIDSONDERZOEK JONGERENWERK Tandem Welzijnsorganisatie Nijmegen heeft Spectrum CMO Gelderland gevraagd de tevredenheid van zowel de klanten als van de partners binnen het jongerenwerk in kaart

Nadere informatie

UW IMAGO ONDER UW HUURDERS? Resultaten imago-onderzoek De Goede Woning

UW IMAGO ONDER UW HUURDERS? Resultaten imago-onderzoek De Goede Woning UW IMAGO ONDER UW HUURDERS? Resultaten imago-onderzoek De Goede Woning Over het onderzoek De Goede Woning heeft in juni 2017 deelgenomen aan het imago-onderzoek dat KWH uitvoerde voor s. Dit imago-onderzoek

Nadere informatie

Samenvatting uit het Tevredenheidsonderzoek 2012 / 2013

Samenvatting uit het Tevredenheidsonderzoek 2012 / 2013 Samenvatting uit het Tevredenheidsonderzoek 2012 / 2013 Onderzoek is uitgevoerd en gerapporteerd door Panteia in opdracht van Loopbaankamer Tilburg Bronvermelding van hieronder vermeldde gegevens: Panteia,

Nadere informatie

UW IMAGO ONDER UW HUURDERS? Resultaten imago-onderzoek Woongoed GO

UW IMAGO ONDER UW HUURDERS? Resultaten imago-onderzoek Woongoed GO UW IMAGO ONDER UW HUURDERS? Resultaten imago-onderzoek Woongoed GO Over het onderzoek Woongoed GO heeft in juni 2017 deelgenomen aan het imago-onderzoek dat KWH uitvoerde voor s. Dit imago-onderzoek voerden

Nadere informatie

UW IMAGO ONDER UW HUURDERS? Resultaten imago-onderzoek Thuisvester

UW IMAGO ONDER UW HUURDERS? Resultaten imago-onderzoek Thuisvester UW IMAGO ONDER UW HUURDERS? Resultaten imago-onderzoek Thuisvester Over het onderzoek Thuisvester heeft in juni 2017 deelgenomen aan het imago-onderzoek dat KWH uitvoerde voor s. Dit imago-onderzoek voerden

Nadere informatie

Uw imago onder uw regionale belanghouders. Resultaten imago-onderzoek Elan Wonen

Uw imago onder uw regionale belanghouders. Resultaten imago-onderzoek Elan Wonen Uw imago onder uw regionale belanghouders Resultaten imago-onderzoek Elan Wonen Over het onderzoek Elan Wonen heeft in oktober 2017 deelgenomen aan het imago-onderzoek dat KWH uitvoerde onder de regionale

Nadere informatie

Resultaten Klanttevredenheidsonderzoek Peuterspeelzalen PWH 2015

Resultaten Klanttevredenheidsonderzoek Peuterspeelzalen PWH 2015 Resultaten Klanttevredenheidsonderzoeken 2015 Peuterspeelzaalwerk Heerlen 22 januari 2016 Resultaten Klanttevredenheidsonderzoek Peuterspeelzalen PWH 2015 Inleiding De focus op kwaliteit en pedagogisch

Nadere informatie

Kwaliteitsonderzoek begeleiding

Kwaliteitsonderzoek begeleiding Kwaliteitsonderzoek begeleiding Kwaliteitsonderzoek Begeleiding najaar 2016 Pagina 1 van 18 Inhoudsopgave 1. Inleiding 4 2. Werkwijze en verantwoording 5 Het doel van het onderzoek 5 Uitvoering onderzoek

Nadere informatie

UW IMAGO ONDER UW HUURDERS? Resultaten imago-onderzoek Brederode Wonen

UW IMAGO ONDER UW HUURDERS? Resultaten imago-onderzoek Brederode Wonen UW IMAGO ONDER UW HUURDERS? Resultaten imago-onderzoek Brederode Wonen Over het onderzoek Brederode Wonen heeft in juni 2017 deelgenomen aan het imago-onderzoek dat KWH uitvoerde voor s. Dit imago-onderzoek

Nadere informatie

Vrijwilligerstevredenheidsmeting. Swon het seniorennetwerk. Qr,ne E. Visser Februari 2016

Vrijwilligerstevredenheidsmeting. Swon het seniorennetwerk. Qr,ne E. Visser Februari 2016 Vrijwilligerstevredenheidsmeting Swon het seniorennetwerk 2015 Qr,ne E. Visser Februari 2016 Inhoud 1. Aanleiding... 1 2. De opdracht en werkwijze... 2 2.1 De opdracht en beoogde resultaten... 2 2.2 De

Nadere informatie

Klanttevredenheidsmeting Begeleiding SWOA 2014

Klanttevredenheidsmeting Begeleiding SWOA 2014 Klanttevredenheidsmeting Begeleiding SWOA 2014 Eelco Visser December 2014 Project 14-5322 Inhoud 1. Aanleiding... 1 2. De opdracht en werkwijze... 3 2.1 De opdracht en beoogde resultaten... 3 2.2 De onderzoeksmethode...

Nadere informatie

Plaats Kinderdagverblijf Peuterspeelzaal School

Plaats Kinderdagverblijf Peuterspeelzaal School De gemeente Halderberge heeft tot taak het maken van proces- en resultaatafspraken bij Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Om deze afspraken te kunnen monitoren heeft de gemeente aan de GGD gevraagd

Nadere informatie

Verslag. Ouderlab Activiteitenpleinen

Verslag. Ouderlab Activiteitenpleinen Verslag Ouderlab Activiteitenpleinen 1. Inleiding In navolging van het klanttevredenheidsonderzoek (KTO) van 2009 en 2012, heeft Tandem Welzijn in 2016 opnieuw aan adviesorganisatie Spectrum gevraagd om

Nadere informatie

BERK FLEXIBELE OPVANG

BERK FLEXIBELE OPVANG ONDERNEMERSRAPPORTAGE ONDERZOEK KLANTTEVREDENHEID 2013 BERK FLEXIBELE OPVANG oktober 2013, uitgevoerd door: Wij maken het duidelijk. www.xs2quality.nl info@xs2quality.nl INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Onderzoeksvariabelen

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Maatjesprojecten SWOA. Qr,ne Eelco Visser September 2017

Klanttevredenheidsonderzoek. Maatjesprojecten SWOA. Qr,ne Eelco Visser September 2017 Klanttevredenheidsonderzoek Maatjesprojecten SWOA 2017 Qr,ne Eelco Visser September 2017 Inhoud 1. Aanleiding... 1 2. De opdracht en werkwijze... 2 2.1 De opdracht en beoogde resultaten... 2 2.2 De onderzoeksmethode...

Nadere informatie

Uw imago onder uw regionale belanghouders. Resultaten imago-onderzoek Wonen Noordwest Friesland

Uw imago onder uw regionale belanghouders. Resultaten imago-onderzoek Wonen Noordwest Friesland Uw imago onder uw regionale belanghouders Resultaten imago-onderzoek Wonen Noordwest Friesland Over het onderzoek Wonen Noordwest Friesland heeft in oktober 2017 deelgenomen aan het imago-onderzoek dat

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek vrijwilligersorganisaties Actieradius najaar 2011

Klanttevredenheidsonderzoek vrijwilligersorganisaties Actieradius najaar 2011 Klanttevredenheidsonderzoek vrijwilligersorganisaties Actieradius najaar 2011 In het najaar van 2011 heeft Actieradius- vrijwillige inzet Land van Cuijk een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder

Nadere informatie

Partner-tevredenheidsmeting. Jongerenwerk. Tandem Welzijn 2016

Partner-tevredenheidsmeting. Jongerenwerk. Tandem Welzijn 2016 Partner-tevredenheidsmeting Jongerenwerk Tandem Welzijn 2016 Maart 2016 Jan Ottink Joël Rijnaard Pierre Puts Inhoud 1 Aanleiding.. 1 2 De opdracht en werkwijze 3 2.1 Opdracht en resultaten. 3 2.2 De onderzoeksmethode

Nadere informatie

OBS A.M.G. Schmidt 7 februari 2014

OBS A.M.G. Schmidt 7 februari 2014 OBS A.M.G. Schmidt 7 februari 2014 Managementrapportage Scholengemeenschap Veluwezoom wil periodiek meten hoe de tevredenheid is onder haar belangrijkste doelgroepen: leerlingen, ouders, leerkrachten en

Nadere informatie

Locatieresultaten Klanttevredenheidsonderzoek bij Stichting Thuishuis

Locatieresultaten Klanttevredenheidsonderzoek bij Stichting Thuishuis Locatieresultaten Klanttevredenheidsonderzoek bij Kinderdagverblijven rapport klanttevredenheidsonderzoek bij 2010 pag. 1 Inhoudsopgave pagina Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Respons 4 Totaalbeoordeling 4

Nadere informatie

Resultaten KlantTevredenheidsOnderzoek Alympus Personeelsadvies B.V.

Resultaten KlantTevredenheidsOnderzoek Alympus Personeelsadvies B.V. Resultaten KlantTevredenheidsOnderzoek Alympus Personeelsadvies B.V. T 023 555 50 14 info@alympus.nl www.alympus.nl Samenvatting Belangrijkste resultaten Klanttevredenheidsonderzoek: Respons: 65% 7,5 als

Nadere informatie

Eigen kracht van ouders en kinderen. Behoefte aan/vraag naar deze activiteit.

Eigen kracht van ouders en kinderen. Behoefte aan/vraag naar deze activiteit. Hoe verder na 25 mei Op 25 mei 2011 werden door de deelnemers aan de LEA conferentie in twee fasen acties benoemd. In eerste instantie actie-ideeën per wijk, deze wijkacties staan al op de site. Daarna

Nadere informatie

Verslag Ouder tevredenheidsonderzoek

Verslag Ouder tevredenheidsonderzoek Verslag Ouder tevredenheidsonderzoek Basisonderwijs Oktober 2017 Respondenten: 29 van de 96 aangeschreven adressen Percentage respondenten 30% Normering respondenten: Laag Respondenten verdeeld over de

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage bs Overhoven, Sittard

RESULTATEN. Rapportage bs Overhoven, Sittard RESULTATEN Rapportage bs Overhoven, Sittard 2014 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of het schoolbestuur in kaart

Nadere informatie

Locatieresultaten Klanttevredenheidsonderzoek bij Stichting Thuishuis

Locatieresultaten Klanttevredenheidsonderzoek bij Stichting Thuishuis Locatieresultaten Klanttevredenheidsonderzoek bij Gastouderopvang rapport klanttevredenheidsonderzoek bij 2010 pag. 1 Inhoudsopgave pagina Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Respons 4 Totaalbeoordeling 4 Resultaten

Nadere informatie

Onderwijs en Kinderopvang

Onderwijs en Kinderopvang Onderwijs en Kinderopvang Rapportage ledenpeiling 19 juni tot en met 9 juli 2014 Inleiding Scholen in het primair onderwijs werken steeds vaker nauw samen met organisaties voor kinderopvang of bieden zelf

Nadere informatie

EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017

EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 DE WILGEROOS BAKEN ADVIESGROEP JUNI 2017 AUTEUR: ANNE MOSTERT 1 INLEIDING Voor u ligt de eindrapportage Oudertevredenheidsonderzoek van basisschool De Wilgeroos.

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

Uw imago onder uw regionale belanghouders. Resultaten imago-onderzoek Heuvelrug Wonen

Uw imago onder uw regionale belanghouders. Resultaten imago-onderzoek Heuvelrug Wonen Uw imago onder uw regionale belanghouders Resultaten imago-onderzoek Heuvelrug Wonen Over het onderzoek Heuvelrug Wonen heeft in oktober 2017 deelgenomen aan het imago-onderzoek dat KWH uitvoerde onder

Nadere informatie

Samenvatting. BS Het Kompas/ Ijmuiden. Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) BS Het Kompas

Samenvatting. BS Het Kompas/ Ijmuiden. Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) BS Het Kompas Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) BS Het Kompas Enige tijd geleden heeft onze school BS Het Kompas deelgenomen aan de oudertevredenheidspeiling. In heel Nederland hebben in totaal 203379 ouders

Nadere informatie

ERVAREN WERKDRUK IN HET MBO

ERVAREN WERKDRUK IN HET MBO ERVAREN WERKDRUK IN HET MBO onderzoeksverslag Rozemarijn van Toly, Annemarie Groot, Andrea Klaeijsen en Patricia Brouwer 01 AANLEIDING ONDERZOEK Er is recent veel aandacht voor werkdruk onder docenten;

Nadere informatie

Uitkomsten BPV Monitor 2016

Uitkomsten BPV Monitor 2016 Uitkomsten BPV Monitor 2016 Landelijke rapportage over de kwaliteit van stages en leerbanen in het mbo Publicatie 7 februari 2017 SBB, Zoetermeer 1 Inleiding Iedere mbo-student volgt een deel van de beroepsopleiding

Nadere informatie

Resultaten medewerkers tevredenheidsonderzoek Valkenhof najaar 2018

Resultaten medewerkers tevredenheidsonderzoek Valkenhof najaar 2018 Resultaten medewerkers tevredenheidsonderzoek Valkenhof najaar 2018 Inhoud 1. Vragenlijst... 3 2. Respons... 3 3. Resultaten per thema... 3 4. Werkgever Net Promotor Score (WNPS)... 5 5. Resultaten bibliotheekvragen...

Nadere informatie

OBS Kon. Emma 7 februari 2014

OBS Kon. Emma 7 februari 2014 OBS Kon. Emma 7 februari 2014 Managementrapportage Scholengemeenschap Veluwezoom wil periodiek meten hoe de tevredenheid is onder haar belangrijkste doelgroepen: leerlingen, ouders, leerkrachten en OOP-ers.

Nadere informatie

Dorpsschool Rozendaal 7 februari 2014

Dorpsschool Rozendaal 7 februari 2014 Dorpsschool Rozendaal 7 februari 2014 Managementrapportage Scholengemeenschap Veluwezoom wil periodiek meten hoe de tevredenheid is onder haar belangrijkste doelgroepen: leerlingen, ouders, leerkrachten

Nadere informatie

Hieronder staat een samenvatting van de uitkomsten van het onderzoek en worden zo mogelijk suggesties voor verbetering gedaan.

Hieronder staat een samenvatting van de uitkomsten van het onderzoek en worden zo mogelijk suggesties voor verbetering gedaan. Elke 2 jaar meet DOCK de tevredenheid van ketenpartners. Het onderzoek richt zich op tevredenheid over de samenwerking in het kader van dienstverlening aan bewoners in gebieden waar DOCK actief is. In

Nadere informatie

MANAGEMENTLETTER VOOR BREDE SCHOOL HEUVELRIJK. Rapportcijfers. Gemiddelde scores. 1. Algemene bevindingen. Landelijk gemiddelde

MANAGEMENTLETTER VOOR BREDE SCHOOL HEUVELRIJK. Rapportcijfers. Gemiddelde scores. 1. Algemene bevindingen. Landelijk gemiddelde MANAGEMENTLETTER VOOR BREDE SCHOOL HEUVELRIJK. Algemene bevindingen 00% 2 92% 00 53% 44 95% Het aantal mensen dat aan het onderzoek heeft meegewerkt. De populatie geeft aan hoeveel respondenten zijn uitgenodigd,

Nadere informatie

Publiciteit en werving OSA

Publiciteit en werving OSA Publiciteit en werving OSA Bereik de ouders persoonlijk Het is belangrijk om veel aandacht aan werving en publiciteit te besteden. In het bijzonder als u met open inschrijving werkt. Denkt u hierbij aan

Nadere informatie

EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017

EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 DE WESTBROEK BAKEN ADVIESGROEP JUNI 2017 AUTEUR: ANNE MOSTERT 1 INLEIDING Voor u ligt de eindrapportage Oudertevredenheidsonderzoek van basisschool De Westbroek.

Nadere informatie

EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017

EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 PANTA RHEI BAKEN ADVIESGROEP JUNI 2017 AUTEUR: ANNE MOSTERT 1 INLEIDING Voor u ligt de eindrapportage Oudertevredenheidsonderzoek van basisschool Panta Rhei.

Nadere informatie

organisatie aandacht voor duurzame inzetbaarheid

organisatie aandacht voor duurzame inzetbaarheid Peiling draagvlak voor duurzame onder leden van Transvorm - 2014 In 2012 is Transvorm gestart met het programma, vitaliteit & arbeidsproductiviteit. Tijdens de kick off bijeenkomst in het najaar zijn ook

Nadere informatie

EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017

EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 DE PLATAAN BAKEN ADVIESGROEP JUNI 2017 AUTEUR: ANNE MOSTERT 1 INLEIDING Voor u ligt de eindrapportage Oudertevredenheidsonderzoek van basisschool De Plataan.

Nadere informatie

Klantonde'rzoek. Deelonde'Ízoek. Evaluatie JGZ2tltl6. 3 november2c,c,6. Van Naem à PartneÍs. organisatieadviseurs. Ffg!,antie,rn. lorg:.

Klantonde'rzoek. Deelonde'Ízoek. Evaluatie JGZ2tltl6. 3 november2c,c,6. Van Naem à PartneÍs. organisatieadviseurs. Ffg!,antie,rn. lorg:. E& Van Naem à PartneÍs organisatieadviseurs Deelonde'Ízoek 4 Klantonde'rzoek Evaluatie JGZ2tltl6 3 november2c,c,6 Ffg!,antie,rn lorg:., : ïnokwalitritvan.leven:. 4215.23orCELeiden Wassenaarseweg 56. Postbus

Nadere informatie

Hieronder staat een samenvatting van de uitkomsten van het onderzoek en worden zo mogelijk suggesties voor verbetering gedaan.

Hieronder staat een samenvatting van de uitkomsten van het onderzoek en worden zo mogelijk suggesties voor verbetering gedaan. Elke 2 jaar meet DOCK de tevredenheid van ketenpartners. Het onderzoek richt zich op tevredenheid over de samenwerking in het kader van dienstverlening aan bewoners in gebieden waar DOCK actief is. In

Nadere informatie

- Samenvatting - Rapportage Oudertevredenheid Eben-Haëzerschool Emmeloord Juni 2013

- Samenvatting - Rapportage Oudertevredenheid Eben-Haëzerschool Emmeloord Juni 2013 - Samenvatting - Rapportage Oudertevredenheid Eben-Haëzerschool Emmeloord Juni 2013 ECM onderzoek Site: www.ecmonderzoek.nl E-mail: Info@ecmonderzoek.nl Telefoon: 0525661697 Inleiding en verantwoording

Nadere informatie

Samenvatting. SBO De Kring/ Rotterdam. Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) SBO De Kring

Samenvatting. SBO De Kring/ Rotterdam. Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) SBO De Kring Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) SBO De Kring Enige tijd geleden heeft onze school SBO De Kring deelgenomen aan de oudertevredenheidspeiling. In heel Nederland hebben in totaal 189910 ouders

Nadere informatie

Bruggenbouwers Linko ping, Zweden

Bruggenbouwers Linko ping, Zweden Bruggenbouwers Linko ping, Zweden Het Bruggenbouwers project wordt in de Zweedse stad Linköping aangeboden en is één van de succesvolle onderdelen van een groter project in die regio. Dit project is opgezet

Nadere informatie

HUMANITAS NULMETING COMPLEXITEIT VAN DE HULPVRAAG

HUMANITAS NULMETING COMPLEXITEIT VAN DE HULPVRAAG HUMANITAS NULMETING COMPLEXITEIT VAN DE HULPVRAAG Datum : 2 juni 2017 Auteur : Heleen de Boer Inhoud INTRODUCTIE... 2 SAMENVATTING... 3 1. INLEIDING... 4 1.1. Aanleiding en doel... 4 1.2 De vragenlijst...

Nadere informatie

HOOFDRAPPORTAGE ONDERZOEK TEVREDENHEID CLIËNTEN. Centrum Zorg & Welzijn. Makkelijk meer weten van klanten en medewerkers

HOOFDRAPPORTAGE ONDERZOEK TEVREDENHEID CLIËNTEN. Centrum Zorg & Welzijn. Makkelijk meer weten van klanten en medewerkers HOOFDRAPPORTAGE ONDERZOEK TEVREDENHEID CLIËNTEN 2019 Centrum Zorg & Welzijn Makkelijk meer weten van klanten en medewerkers www.klantok.nl klantok CTO 2019 Centrum Zorg & Welzijn, v1 1 INHOUDSOPGAVE INLEIDING...

Nadere informatie

Tamboerijn ONDERNEMERSRAPPORTAGE ONDERZOEK KLANTTEVREDENHEID 2013. oktober 2013, uitgevoerd door: Wij maken het duidelijk.

Tamboerijn ONDERNEMERSRAPPORTAGE ONDERZOEK KLANTTEVREDENHEID 2013. oktober 2013, uitgevoerd door: Wij maken het duidelijk. ONDERNEMERSRAPPORTAGE ONDERZOEK KLANTTEVREDENHEID 2013 Tamboerijn oktober 2013, uitgevoerd door: Wij maken het duidelijk. www.xs2quality.nl info@xs2quality.nl INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Onderzoeksvariabelen

Nadere informatie

Stichting Kinderopvang Alkmaar. Pedagogisch Beleid. Peuterspeelzalen

Stichting Kinderopvang Alkmaar. Pedagogisch Beleid. Peuterspeelzalen Stichting Kinderopvang Alkmaar Pedagogisch Beleid Peuterspeelzalen Inhoudsopgave 1. INLEIDING...3 2. DOEL VAN HET BELEID...3 2.1 ALGEMEEN...3 2.2 BIJDRAGE AAN ORGANISATIEDOELEN...3 2.3 ROLLEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN...4

Nadere informatie

Samenvatting. BS De Pijler/ Rotterdam. Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) BS De Pijler

Samenvatting. BS De Pijler/ Rotterdam. Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) BS De Pijler BS De Pijler/ Rotterdam Samenvatting Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) BS De Pijler Enige tijd geleden heeft onze school BS De Pijler deelgenomen aan de oudertevredenheidspeiling. In heel Nederland

Nadere informatie

VERTROUWENSPERSOON. z.v.v. Blauw Wit 66

VERTROUWENSPERSOON. z.v.v. Blauw Wit 66 VERTROUWENSPERSOON z.v.v. Blauw Wit 66 Februari 2015 1 Inhoud 1. Doel en aanpak pag. 3 2. Regelement vertrouwenspersoon pag. 5 Vastgesteld door het bestuur d.d. 2 februari 2015 - Holten 2 De vertrouwenspersoon

Nadere informatie

Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan

Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan De zorg en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking moet erop gericht zijn dat de persoon een optimale kwaliteit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsmeting. Buitenschoolse opvang BSO ABBW 2012

Klanttevredenheidsmeting. Buitenschoolse opvang BSO ABBW 2012 Klanttevredenheidsmeting Buitenschoolse opvang BSO ABBW 2012 Qrne E. Visser April 2012 Inhoud 1. Aanleiding... 1 2. De opdracht en werkwijze... 3 2.1 De opdracht en beoogde resultaten... 3 2.2 De onderzoeksmethode...

Nadere informatie

Teamkompas voor Zelfsturing

Teamkompas voor Zelfsturing Teamkompas voor Zelfsturing Wat is het teamkompas: Met dit instrument kun je inzicht krijgen in de ontwikkeling van je team als het gaat om effectief samenwerken: Waar staan wij als team? Hoe werken wij

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Wbtv 2015

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Wbtv 2015 Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Wbtv 1 Juni 1 Doel van het onderzoek is het verkrijgen van inzicht in de huidige mate van tevredenheid van tolken en vertalers, afnemers van tolk- en vertaaldiensten

Nadere informatie

Onderzoek. Kind en Opvoeding jaar

Onderzoek. Kind en Opvoeding jaar Onderzoek Kind en Opvoeding 0-17 jaar Inhoudsopgave 1. Ontwikkeling en gezondheid 4 2. Zorgen over kind 8 3. Hulp en ondersteuning bij de opvoeding 11 4. Roken en alcohol 16 5. Sport en bewegen 18 Onderzoek

Nadere informatie

Samenvatting. BS De Petteflet/ Groningen. Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) BS De Petteflet

Samenvatting. BS De Petteflet/ Groningen. Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) BS De Petteflet Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) BS De Petteflet Enige tijd geleden heeft onze school BS De Petteflet deelgenomen aan de oudertevredenheidspeiling. In heel Nederland hebben in totaal 218522 ouders

Nadere informatie

Jaarrapportage Home-Start en Home-Start+ Schagen en Hollands Kroon 2018

Jaarrapportage Home-Start en Home-Start+ Schagen en Hollands Kroon 2018 Jaarrapportage Home-Start en Home-Start+ Schagen en Hollands Kroon 2018 Inleiding Home-Start is een programma voor opvoedondersteuning waarbij vrijwilligers gezinnen ondersteunen met minimaal één kind

Nadere informatie

Onderzoek Maatschappelijke Stage

Onderzoek Maatschappelijke Stage Onderzoek Maatschappelijke Stage Onderzoek in opdracht van Welzijn Barneveld Uitgevoerd door Rianne Stuij en Rianne Heijkoop Studenten Christelijke Hogeschool Ede December 2015 mei 2016 Inhoud Aanleiding...

Nadere informatie

GROTE OUDER- EN LEERLINGENENQUETE 2010

GROTE OUDER- EN LEERLINGENENQUETE 2010 GROTE OUDER- EN LEERLINGENENQUETE 2010 1 Algemeen In 2010 is er een Grote Ouder- en Leerlingenenquete geweest. Het onderzoek is uitgevoerd door het bekende bureau Beekveld en Terpstra. Alle ouders en de

Nadere informatie

Rapportage cliënttevredenheidsonderzoek

Rapportage cliënttevredenheidsonderzoek Rapportage cliënttevredenheidsonderzoek Versie 1.0.0 Drs. J.J. Laninga april 2017 www.triqs.nl Voorwoord Met genoegen bieden wij u hierbij de rapportage aan over het uitgevoerde cliënttevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

1 ALGEMEEN. 1.1 Inleiding

1 ALGEMEEN. 1.1 Inleiding 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Binnen de stichting Akkoord! wordt eens per twee à drie jaar op alle scholen een tevredenheidonderzoek afgenomen. Zo n tevredenheidonderzoek is een hulpmiddel om de kwaliteit

Nadere informatie

Samenvatting. BS De Swoaistee/ Groningen. Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) BS De Swoaistee

Samenvatting. BS De Swoaistee/ Groningen. Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) BS De Swoaistee Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) BS De Swoaistee Enige tijd geleden heeft onze school BS De Swoaistee deelgenomen aan de oudertevredenheidspeiling. In heel Nederland hebben in totaal 218522 ouders

Nadere informatie

ABBW Kinderopvang en Buitenschoolse opvang. Klanttevredenheidsmeting

ABBW Kinderopvang en Buitenschoolse opvang. Klanttevredenheidsmeting ABBW Kinderopvang en Buitenschoolse opvang Klanttevredenheidsmeting Inhoud Inleiding... 3 De werkwijze... 3 Respons gegevens... Algemene aspecten dienstverlening... 6 De communicatie met de pedagogisch

Nadere informatie

Klantbeleving Team Inkomen en Voorzieningen 2018

Klantbeleving Team Inkomen en Voorzieningen 2018 Klantbeleving Team Inkomen en Voorzieningen 2018 BWRI Gemeente Midden-Groningen Definitief rapport 17 mei 2018 Andrew Britt Annelieke van den Heuvel Talitha de Boer Projectnummer: P005387 Correspondentienummer:

Nadere informatie

Met een goede start naar de basisschool

Met een goede start naar de basisschool Met een goede start naar de basisschool INSPIRATIEDOCUMENT OVER HET BELANG VAN DE OPVOED- EN OPGROEIOMGEVING VOOR DE ONTWIKKELING VAN JONGE KINDEREN MEE Nederland ActiZ GGD GHOR Nederland MOgroep 1 Over

Nadere informatie

Stichting Present slaat een brug tussen mensen die willen geven en mensen die de hulp goed kunnen gebruiken.

Stichting Present slaat een brug tussen mensen die willen geven en mensen die de hulp goed kunnen gebruiken. Jaarverslag 2017 Stichting Present slaat een brug tussen mensen die willen geven en mensen die de hulp goed kunnen gebruiken. Stichting Present heeft een succesvolle werkwijze ontwikkeld die inhoudt dat

Nadere informatie

Meerdaagse trainingen voor bewustzijn, motivatie én plezier op de werkvloer

Meerdaagse trainingen voor bewustzijn, motivatie én plezier op de werkvloer Sport werkt! Meerdaagse trainingen voor bewustzijn, motivatie én plezier op de werkvloer Leer optimaal samenwerken, omgaan met stress en effectief communiceren Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij

Nadere informatie

Samenvatting Klanttevredenheidsonderzoek 2011 Facilitair Bedrijf UT

Samenvatting Klanttevredenheidsonderzoek 2011 Facilitair Bedrijf UT Samenvatting Klanttevredenheidsonderzoek 2011 Facilitair Bedrijf UT Het Facilitair Bedrijf heeft in maart van 2011 een klanttevredenheidsonderzoek gehouden onder haar gebruikers. Dit rapport is een samenvatting

Nadere informatie

Samenvatting klanttevredenheidsonderzoek bij Kinderopvang Achtkarspelen

Samenvatting klanttevredenheidsonderzoek bij Kinderopvang Achtkarspelen Samenvatting klanttevredenheidsonderzoek bij Kinderopvang Achtkarspelen Ouders zeer tevreden over de dienstverlening F.A. van der Weg-Brugge, MSc Paterswolde, november 2012 onderzoek@vyvoj.nl www.vyvoj.nl

Nadere informatie

3.5 Voorzieningen in de buurt

3.5 Voorzieningen in de buurt 3.5 Voorzieningen in de buurt Samenvatting: Straatverlichting en straatmeubilair Veruit de meeste (8%) bewoners zijn (zeer) tevreden over de straatverlichting in hun buurt. De verschillen naar wijk zijn

Nadere informatie

Special. Het volledige onderzoek van SEO Economisch Onderzoek vindt u op www.kinderopvang.nl. Het (economisch) belang van kinderopvang

Special. Het volledige onderzoek van SEO Economisch Onderzoek vindt u op www.kinderopvang.nl. Het (economisch) belang van kinderopvang Special Het volledige onderzoek van SEO Economisch Onderzoek vindt u op www.kinderopvang.nl Het (economisch) belang van kinderopvang 2 Het (economisch) belang van kinderopvang Voorwoord Wat levert kinderopvang

Nadere informatie

Resultaat tevredenheidsonderzoek externe relaties Odion

Resultaat tevredenheidsonderzoek externe relaties Odion Resultaat tevredenheidsonderzoek externe relaties Odion Resultaat externe tevredenheidsmeting Pagina 1 Rinske Rill en Dea Bobeldijk. 21 mei 1 Inhoud Samenvatting... 1. Inleiding... 4 2. Aantallen respondenten...

Nadere informatie

EVALUATIE BREDE SCHOOL Inhoudsopgave: Inleiding 2

EVALUATIE BREDE SCHOOL Inhoudsopgave: Inleiding 2 EVALUATIE BREDE SCHOOL 2008 Inhoudsopgave: Inleiding 2 Hoofdstuk 1: Evaluatie. 3 1.1 Instrumenten 1.2 Respons Hoofdstuk 2: Resultaten vragenlijst personeel. 4 Hoofdstuk 3: Resultaten vragenlijst besturen..

Nadere informatie

Datum publicatie: 22 oktober 2014. De ervaring van de cliënt Een onderzoek naar de klanttevredenheid onder de cliënten van InnZorg

Datum publicatie: 22 oktober 2014. De ervaring van de cliënt Een onderzoek naar de klanttevredenheid onder de cliënten van InnZorg Datum publicatie: oktober 1 Auteur: Remko Boonstra Een onderzoek naar de klanttevredenheid onder de cliënten van InnZorg Voorwoord Voor u ligt het onderzoeksrapport van het onderzoek naar de klanttevredenheid

Nadere informatie

Enquête Dienstverlening in het stadhuis

Enquête Dienstverlening in het stadhuis Enquête Dienstverlening in het stadhuis Enquête Dienstverlening in het stadhuis Colofon Titel:Enquête Dienstverlening in het stadhuis Opdrachtgever: Gemeente Velsen Opdrachtnemer: Marieke Galesloot Datum:

Nadere informatie

Waar staat je gemeente. Gemeente Enschede

Waar staat je gemeente. Gemeente Enschede Waar staat je gemeente Gemeente Enschede Inhoudsopgave Sheetnummer Samenvatting 3 Burgerpeiling Waar staat je gemeente & respons 4 Woon & leefomgeving Waardering & sociale samenhang 5 Veiligheid en overlast

Nadere informatie

Bijlage 1 Interviewleidraad voor het interview met locatiemanagers

Bijlage 1 Interviewleidraad voor het interview met locatiemanagers 245 Bijlage 1 Interviewleidraad voor het interview met locatiemanagers Datum van het interview : Vensterschool: Introductie: Het GION doet onderzoek naar de ontwikkeling van vier Vensterscholen: Vinkhuizen,

Nadere informatie

WERKBOEK. Checklisten, scripts, templates. Door Laura Babeliowsky

WERKBOEK. Checklisten, scripts, templates. Door Laura Babeliowsky WERKBOEK Checklisten, scripts, templates Door Laura Babeliowsky Laura Babeliowsky Inhoudsopgave DEFINITIE CASESTUDIE 3 VOORDELEN CASESTUDIES 4 WAT JE KUNT TESTEN IN EEN CASESTUDIE 5 DE PLAATS DIE CASESTUDIES

Nadere informatie

Samenvatting. BS Damiaanschool/ Totaaloverzicht. Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) BS Damiaanschool

Samenvatting. BS Damiaanschool/ Totaaloverzicht. Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) BS Damiaanschool Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) BS Damiaanschool Enige tijd geleden heeft onze school BS Damiaanschool deelgenomen aan de oudertevredenheidspeiling. In heel Nederland hebben in totaal 201893

Nadere informatie

CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!!

CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!! CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!! De brief: Het Venster F.D. Rooseveltlaan 18 Postbus 2157 5600 CD Eindhoven Eindhoven, 29 november 2011 Betreft: Enquete cliënttevredenheid Beste

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Particulier Schade 2014. Allianz Global Assistance

Klanttevredenheidsonderzoek Particulier Schade 2014. Allianz Global Assistance Klanttevredenheidsonderzoek Particulier Schade 214 Allianz Global Assistance Samenvatting Rapportcijfer en NPS Het rapportcijfer voor de totale klantgroep stijgt in 214 naar een 7,53. Allianz Global Assistance

Nadere informatie

Inleiding. It's the difference in mental capacities that will determine who the real winners are." Sven Goran Eriksson

Inleiding. It's the difference in mental capacities that will determine who the real winners are. Sven Goran Eriksson Inleiding Eigenlijk kan je als sporter niet verliezen. Het wedstrijdresultaat staat voorop, maar er is duidelijk meer. Wie of wat bepaalt het resultaat? Talent. Conditie. Motivatie. Maar ook je mentale

Nadere informatie

Samenvatting. SBO De Regenboog/ Rotterdam. Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) SBO De Regenboog

Samenvatting. SBO De Regenboog/ Rotterdam. Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) SBO De Regenboog SBO De Regenboog/ Rotterdam Samenvatting Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) SBO De Regenboog Enige tijd geleden heeft onze school SBO De Regenboog deelgenomen aan de oudertevredenheidspeiling.

Nadere informatie

Medewerkerstevredenheidsonderzoek Fictivia 2008.V.

Medewerkerstevredenheidsonderzoek Fictivia 2008.V. Medewerkerstevredenheidsonderzoek Fictivia 2008.V. Opdrachtgever: Uitvoerder: Plaats: Versie: Fictivia B.V. Junior Consult Groningen Fictief 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Directieoverzicht 4 Leiderschap.7

Nadere informatie

Samenvatting. BS De Barg/ Emmen. Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) BS De Barg. Ouders vinden 'De leerkracht' op school het belangrijkst

Samenvatting. BS De Barg/ Emmen. Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) BS De Barg. Ouders vinden 'De leerkracht' op school het belangrijkst Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) BS De Barg Enige tijd geleden heeft onze school BS De Barg deelgenomen aan de oudertevredenheidspeiling. In heel Nederland hebben in totaal 169048 ouders en verzorgers

Nadere informatie

Samenvatting 1-meting en vergelijking met 0-meting DuurSaam Houten - Tevredenheid professionals zorg en ondersteuning ouderen

Samenvatting 1-meting en vergelijking met 0-meting DuurSaam Houten - Tevredenheid professionals zorg en ondersteuning ouderen Samenvatting 1-meting en vergelijking met 0-meting DuurSaam Houten - Tevredenheid professionals zorg en ondersteuning ouderen De samenwerking rondom (kwetsbare) ouderen is in 2017 door partijen in zorg

Nadere informatie

EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017

EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 DE SLEUTELBLOEM BAKEN ADVIESGROEP JUNI 2017 AUTEUR: ANNE MOSTERT 1 INLEIDING Voor u ligt de eindrapportage Oudertevredenheidsonderzoek van basisschool De

Nadere informatie

Beroepskrachten missen in hun opleiding aandacht voor kindermishandeling

Beroepskrachten missen in hun opleiding aandacht voor kindermishandeling Beroepskrachten missen in hun opleiding aandacht voor kindermishandeling Van de twaalfhonderd beroepskrachten die reageerden op een enquête van het Tijdschrift Kindermishandeling vermoedde liefst 83 procent

Nadere informatie

Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn

Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn Klanten van Careyn over het consultatiebureau Inhoud: 1. Conclusies 2. Algemene dienstverlening 3. Het inloopspreekuur 4. Telefonische dienstverlening 5. Persoonlijk

Nadere informatie

Samenvatting. BS Rehoboth/ Boskoop. Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) BS Rehoboth. Ouders vinden 'De leerkracht' op school het belangrijkst

Samenvatting. BS Rehoboth/ Boskoop. Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) BS Rehoboth. Ouders vinden 'De leerkracht' op school het belangrijkst Resultaten Oudertevredenheidspeiling (OTP) BS Rehoboth Enige tijd geleden heeft onze school BS Rehoboth deelgenomen aan de oudertevredenheidspeiling. In heel Nederland hebben in totaal 227360 ouders en

Nadere informatie

EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017

EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 DE LUNETTEN BAKEN ADVIESGROEP JUNI 2017 AUTEUR: ANNE MOSTERT 1 INLEIDING Voor u ligt de eindrapportage Oudertevredenheidsonderzoek van basisschool De Lunetten.

Nadere informatie

FinQ Monitor van financieel bewustzijn en financiële vaardigheden van Nederlanders. Auteurs Jorn Lingsma Lisa Jager

FinQ Monitor van financieel bewustzijn en financiële vaardigheden van Nederlanders. Auteurs Jorn Lingsma Lisa Jager FinQ 2018 Monitor van financieel bewustzijn en financiële vaardigheden van Nederlanders Auteurs Jorn Lingsma Lisa Jager 14-1-2019 Projectnummer B3433 Achtergrond van de FinQ monitor Nederlanders in staat

Nadere informatie

BuSO Binnenhof SSP2 Performing for Success najaar 2013

BuSO Binnenhof SSP2 Performing for Success najaar 2013 BuSO Binnenhof SSP2 Performing for Success najaar 2013 Beknopt evaluatie rapport 1. Korte inleiding van activiteiten In Groot-Brittannië, Nederland en Vlaanderen kampt men met het probleem van jongeren

Nadere informatie

Enquête kwaliteit van de dienstverlening. van Idesta zorggroep aan haar cliënten in Grou

Enquête kwaliteit van de dienstverlening. van Idesta zorggroep aan haar cliënten in Grou Enquête kwaliteit van de dienstverlening van Idesta zorggroep aan haar cliënten in Grou November 07 Inleiding De enquête is opgesteld door de koepel van zorgorganisaties Actiz en aangevuld met enkele specifieke

Nadere informatie

BURGERPANEL CAPELLE OVER...

BURGERPANEL CAPELLE OVER... BURGERPANEL CAPELLE OVER... profiel nieuwe burgemeester Mei 2015 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 15 e peiling met het burgerpanel van Gemeente Capelle aan den IJssel. Deze peiling

Nadere informatie

De klantbeleving in Nederland in 2010. Stephan van Gelder

De klantbeleving in Nederland in 2010. Stephan van Gelder De klantbeleving in Nederland in 2010 Stephan van Gelder 1 Inhoudsopgave! Beleving! Onderzoek! Resultaten! Naar klantmoment! Naar branche! Naar bedrijf! Conclusie Samenvatting van de resultaten gratis

Nadere informatie