Focus op resultaat module 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Focus op resultaat module 1"

Transcriptie

1 Focus op resultaat module 1 Deze week: Welkom! In deze module gaan we kijken hoe je je idee met specifieke technieken vorm en inhoud geeft, zodat je meer overtuigingskracht krijgt. Maak je verlangen concreet. In deze module leer je: hoe je je idee tot leven wekt met een visualisatie hoe je de kern formuleert en duidelijk maakt waarom je idee belangrijk is hoe je je omgeving bij je idee betrekt om het idee te versterken In veel verhalen lezen we over een held die op weg gaat. Vaak is dat een onbekende weg, waarbij allerlei gevaren te wachten staan. Toch zit er niets anders op om op reis te gaan: de missie is té belangrijk. Maar voordat de held op weg gaat, verzamelt hij eerst al zijn krachten. En dat is precies wat jij in deze module ook gaat doen, want in dit programma ben jij zelf de held! 1. Visualiseer Je hebt een droom die al een tijdje in je hoofd sluimert. Een mooi idee, of zelfs een gedurfd plan. Eigenlijk sta je te popelen om aan de slag te gaan. Maar ja: waar begin je? De eerste stap is om dat verhaal uit je hoofd te halen en concreet te maken. Durf gerust groot te dromen. Wat wil je bereiken als geld, tijd, energie of andere benodigde middelen in overvloed beschikbaar zijn? VERHAAL Kunstenaar Bruno van den Elshout wil een jaar lang iedere dag een foto te maken van de Noordzeehorizon. Dat betekent dat hij dagelijks zichzelf de verplichting oplegt om naar het strand te gaan. Niet handig, bedenkt hij zich. Daarna komt hij op het idee om niet iedere dag maar ieder uur een foto te maken: 366 etmalen lang. Door het groot te maken ziet hij nieuwe mogelijkheden: Het wordt zo extreem dat het weer mogelijk wordt, zegt hij daarover. Een camera die ieder uur automatisch een foto maakt, blijkt de oplossing

2 Ken je de manier waarmee sporters hun topprestaties in gedachten oefenen? Door deze mentale opdracht wordt hun doel reëel en bereikbaar. DIRECT BEGINNEN (1): ZIE HET VOOR JE Sluit je ogen, praat in jezelf en stel je voor hoe jouw idee tot leven komt. Haal het beeld helder en concreet voor ogen. Maak er zo mogelijk een filmpje van, dat je voor je ogen afspeelt. Your imagination is your preview of life s coming attractions, zei Albert Einstein. Open je ogen weer en schrijf op wat je voor je zag. Noteer alleen wat je wilt bereiken, maak je nog niet druk om het hoe. Deze dromen zijn de eerste stappen tot succes en dus zeker niet zomaar naïef of zweverig. Wat wil je realiseren met je project? Wat is je gedroomde uitkomst? En droom dan verder: hoe zou je je voelen als je dat hebt waar gemaakt? Hoe ziet jouw toekomst eruit wanneer alles de komende periode (bijvoorbeeld het komende jaar) gaat zoals jij zou willen? Wat gebeurt er wanneer jij al jouw talenten en mogelijkheden volledig weet te benutten? Schrijf je toekomstbeeld zo precies mogelijk op. Bekijk je doel alsof je het al bereikt hebt. Succes heeft meer te maken met doelen stellen dan met vaardigheden ontwikkelen. Heb je ze eenmaal opgeschreven, dan blijf je alert op alle mogelijkheden om je plan te halen. Opschrijven is belangrijk, want dan alleen gaat het voor je werken. Als je alleen deze tekst leest en je doet er zelf niets mee, dan ontstaat er geen chemische reactie in je brein die het veranderproces in gang zet. Koppel deze inbeelding (visualisatie) aan een emotie: hoe voelt het als je je doel bereikt? Sta er even doelbewust bij stil en voel het echt. Op die manier activeer je je onderbewuste. Als je weet hoe een wenselijk toekomstbeeld eruitziet, wordt het veel gemakkelijker om de komende periode de juiste beslissingen te nemen. Het heeft bovendien vaak sterk positief effect op hoe jij je voelt en jouw tevredenheid met het leven.

3 2. Formuleer de kern Is je idee ergens een oplossing voor? Wat wil je ermee bereiken? Dat zijn belangrijke vragen. Want je idee moet iemand helpen of iets oplossen, anders is het te vrijblijvend. Formuleer daarom in één zin waarom jouw idee belangrijk is. Er is een reden waarom je dit programma volgt! Als je dit kan, ben je al een grote stap verder. DIRECT BEGINNEN (2): VERTEL HET JE BUURMAN Vaak zie je iets in een flard. Door het te verwoorden krijg je het idee te pakken en wordt duidelijker waar het idee nog aangescherpt moet worden. Uit neurologisch onderzoek blijkt bovendien dat je hersens al een klein voorschot nemen op het behalen van resultaten als je over plannen praat. Je krijgt dus al geluksstofjes toegediend door het alleen nog maar te verwoorden. Probeer daarom uit of je je idee aan je buurman (mag ook je buurvrouw zijn of een andere bekende) kunt uitleggen. Dat helpt je om tot de kern te komen en je idee zo simpel mogelijk te verwoorden. Begrijpt hij waarom jij dit wilt? Kan hij het gemakkelijk doorvertellen? Wat ontbreekt er nog aan? Ook als je tot in je tenen gemotiveerd bent, kan het moeilijk zijn om daadwerkelijk in beweging te komen. Want we zien ook allerlei beren op de weg. Wat als het toch geen goed idee is? Wat als je vreselijk uitgelachen wordt? En wat als het hele idee jammerlijk mislukt? Dan is het goed om te weten dat ons brein graag de negatieve kant van een keuze overdrijft. Daardoor zien we vooral de risico s bij een verandering, of dat nu een nieuwe baan is of de lancering van een spetterend idee. Het vooruitzicht op pijn vinden we ingrijpender dan het perspectief op plezier. Deze neiging van het brein helpt ons om te overleven. Want we zijn hierdoor extra behoedzaam als we iets gevaarlijks doen. Tegelijkertijd remt deze neiging ook onze acties tot vernieuwing. Het weerhoudt ons van avontuur, experimenten en uitdagingen. Het gevolg is dat je heel wat moet overwinnen om in actie te komen, ook als dat eigenlijk heel goed voor je is of als je het heel graag wilt. Hoe kun je je brein op een ander spoor zetten?

4 Dat doe je door een breintruc toe te passen: neem ook je huidige situatie mee in je afwegingen. Ook dan zoekt je brein bij ieder voordeel automatisch enkele nadelen. Je brein zet die nadelen bovendien extra scherp aan DIRECT BEGINNEN (3): BRENG DE NADELEN VAN NIETS-DOEN IN KAART Noteer de voor- en nadelen van je nieuwe plan. Daarna doe je hetzelfde bij niet-veranderen: wat zijn de voor- en nadelen als je je plan niet uitvoert? Stel je daarna voor hoeveel spijt je later zult hebben als je niets doet. Wat gebeurt er als je deze kans tot de lancering van jouw idee aan je voorbij laat gaan. We hebben een grondige hekel aan spijt, dus dat kan je motiveren om toch te kiezen om in actie te komen, inclusief de risico s die daaraan verbonden zijn! 3. Weet waarom je het doet Het realiseren van een plan vraagt om inzet en doorzettingsvermogen. Alleen als je precies weet waarom het behalen van je einddoel écht belangrijk voor je is, zal je dat voldoende kunnen motiveren. Daarnaast wordt je idee overtuigender en aantrekkelijker voor anderen als ze niet alleen begrijpen wat je wilt bereiken, maar vooral ook waarom. DIRECT BEGINNEN (4): MAAK EEN MOODBOARD Heb je nog niet helemaal helder hoe jouw idee daaraan bijdraagt? Doe dan de volgende opdracht. Hang twee grote vellen papier op de muur en schets een week lang alles wat in je opkomt aan positieve punten, die het uitvoeren van je plan op gaan opleveren. Op het ene vel zet je waarom je het plan wilt uitvoeren voor jezelf, op het andere vel zet je hoe je er anderen mee gaat helpen. Hang er plaatjes bij die je uit tijdschriften knipt en creëer zo je eigen moodboard. Lees hier meer over de aanpak. Hang ze op in je werkruimte, zodat je er regelmatig een blik op kunt werpen. Zoals een lied je terug kan brengen in de tijd, zo brengt dit je naar de toekomst. Het helpt je om het grotere doel voor ogen te houden! Je kunt ook een moodboard op Pinterest maken als je dat handiger vindt. Is een moodboard maken helemaal niets voor jou? Zoek dan op internet naar een quote die je motivatie geeft en hang die op een zichtbare plek.

5 4. Doe onderzoek Als je onderweg bent naar je doel, gebeuren er onverwachte positieve dingen die gaan bijdragen aan jouw doel. Door sterk met je idee bezig te zijn, valt je oog vaak ineens op zaken die je nodig hebt. Je raakt alerter op signalen uit je omgeving die je ondersteunen. OEFENING: Kijk eens om je heen op de plek waar je nu bent. Vraag jezelf af welke voorwerpen er groen zijn. Laat je blik over je directe omgeving glijden. Misschien valt je nu pas op hoeveel groene dingen er te zien zijn. Doe een minuut iets anders en laat je omgeving even voor wat ie is. Kijk na die minuut weer naar je omgeving. Wat valt je op? Een grote kans is dat je opnieuw de groene voorwerpen ziet. Je hebt je brein namelijk daarop geprogrammeerd. Zo werkt het ook met kansen. Als je je brein daarop richt, zul je er steeds meer van zien. DIRECT BEGINNEN (5): VERZAMEL KANSEN Sta open voor signalen, informatie of kansen, die je toegespeeld krijgt om je idee waar te maken. En kijk hoe het je helpt bij de volgende stap. Noteer daarvoor in je notitieboek een week lang de volgende zaken: tips van iemand die al eerder iets soortgelijks ondernomen heeft. waardevolle achtergrondinformatie, die toevallig op je weg komt. ideeën van anderen die jij op een nieuwe manier kunt toepassen. Kijk na een week hoe vaak er van dit soort toevalligheden op je pad gekomen zijn. Maak de balans op: in welke richting gaat dit je voeren? Stel vragen aan mensen in je omgeving die betrekking hebben op je plan, ook als het nog pril is. Daarmee win je informatie in, waarmee je je idee beter laat aansluiten op de behoeften van anderen. Dit onderzoek heeft als belangrijk bijeffect dat je hiermee mensen aan het denken zet. Dat creëert openingen om een verandering in gang te zetten over een probleem of de oplossing ervan. Je plant als het ware een zaadje, dat je later meer water geeft zodat het tot wasdom komt. Je plant tegelijkertijd nog een ander zaadje: het zaadje voor je eigen pitch. Het verhaal dat je nodig hebt om anderen in korte tijd te overtuigen van jouw idee. Een kernachtige pitch bestaat uit een probleem en een oplossing. Alle andere informatie is toevoeging. Die informatie komt wel als iemand positief reageert en meer wil weten.

6 DIRECT BEGINNEN (6): SPREEK JE IDEE HARDOP UIT Spreek voor jezelf je idee regelmatig hardop uit, in een paar korte zinnen. Door dit hardop te doen, versterk je je idee. Er zullen meer kansen op je pad komen om je idee uit te voeren. TIP: Schrijf je doelen op een klein kaartje en draag dat altijd bij je. Stop het kaartje in je portemonnee. Of zet ze op het opstartscherm van je computer of je telefoon. Hoe vaker je jezelf aan je doelen herinnert, hoe gemakkelijker je de bijbehorende kansen ziet.

# Herinner jezelf aan het doel # Plan vaste tijdstippen in (en doe dat nu) # Maak er een gewoonte van # Richt je op één ding # Ga ervoor!

# Herinner jezelf aan het doel # Plan vaste tijdstippen in (en doe dat nu) # Maak er een gewoonte van # Richt je op één ding # Ga ervoor! Werkboek Startmodule - tips Hoe je het meeste leert # Herinner jezelf aan het doel # Plan vaste tijdstippen in (en doe dat nu) # Maak er een gewoonte van # Richt je op één ding # Ga ervoor! 2 Startmodule,

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

Bas Smeets page 1

Bas Smeets  page 1 Bas Smeets www.bsmeets.com page 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen idee wat hoe hun ideale

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Kinderen Beter Begeleiden. Module Doelen Bereiken

Kinderen Beter Begeleiden. Module Doelen Bereiken Kinderen Beter Begeleiden Module Doelen Bereiken Kinderen Beter Begeleiden E-book Module Doelen Bereiken Marlies Bras Beter begeleiden van kinderen Wat leuk dat je ons e-book leest. Laten we meteen van

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

AFVALPLAN. Je plan bevat de volgende onderdelen: Je voor- en nadelen van afvallen Je waarom. Je doelen Je als/dan-plannen Je Evaluatie

AFVALPLAN. Je plan bevat de volgende onderdelen: Je voor- en nadelen van afvallen Je waarom. Je doelen Je als/dan-plannen Je Evaluatie AFVALPLAN Hoe je moet afvallen weet je waarschijnlijk wel. Minder eten, meer bewegen en gezonder eten. Maar hoe ga je dat bereiken? In dit afvalplan vind je de stappen om je kans op succes zo groot mogelijk

Nadere informatie

Welkom bij het 30 dagen programma afvallen zonder dieet.

Welkom bij het 30 dagen programma afvallen zonder dieet. Welkom bij het 30 dagen programma afvallen zonder dieet. Je ontvangt de komende 30 dagen mails met tips, opdrachten en inspiratie. Dit gaat je naast het basisprogramma extra ondersteunen bij het realiseren

Nadere informatie

In je kracht. Werkboek voor deelnemers

In je kracht. Werkboek voor deelnemers In je kracht Werkboek voor deelnemers Uitleg Mijn toekomst! Benodigdheden: Werkblad Mijn toekomst! (je kunt het Werkblad meegeven om thuis na te lezen, maar dit is niet noodzakelijk) Voor iedere deelnemers

Nadere informatie

Voor jezelf? Les 1 Welkom!

Voor jezelf? Les 1 Welkom! Voor jezelf? Les 1 Welkom! Welkom! Dit is de cursus Voor jezelf? Wil je voor jezelf beginnen? Droom je ervan een eigen bedrijfje te starten? Zou je dit ook kunnen? In deze cursus ga je dit onderzoeken.

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E

I N H O U D S O P G A V E S p r a n k e l p l a n I N H O U D S O P G A V E VOORDAT JE BEGINT... SPRANKELDOELEN VASTSTELLEN VISUALISEER JOUW SPRANKELJAAR VRAGEN DIE PIJN DOEN ZORG DAT JIJ ÉCHT GAAT SPRANKELEN! PLANNEN MAAR! OVER

Nadere informatie

Visualisatie oefeningen, de kracht van verbeelding

Visualisatie oefeningen, de kracht van verbeelding Visualisatie oefeningen, de kracht van verbeelding In de voorgaande mails heb je kunnen lezen over de kracht van je onderbewustzijn en hoe je jouw onderbewustzijn voor je kan laten werken. Je weet inmiddels

Nadere informatie

Van huidige situatie ------------ naar --------------------------------- gewenste situatie

Van huidige situatie ------------ naar --------------------------------- gewenste situatie Doelen stellen NLP is een doelgerichte, praktische en mensvriendelijke techniek. NLP = ervaren, ervaren in denken, voelen en doen. Middels een praktisch toepasbaar model leren we om de eigen hulpmiddelen,

Nadere informatie

Inge Test 07.05.2014

Inge Test 07.05.2014 Inge Test 07.05.2014 Inge Test / 07.05.2014 / Bemiddelbaarheid 2 Bemiddelbaarheidsscan Je hebt een scan gemaakt die in kaart brengt wat je kans op werk vergroot of verkleint. Verbeter je startpositie bij

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

111 super waardevolle quotes

111 super waardevolle quotes Stel jezelf eens een doel waar je zowel zenuwachtig als enorm enthousiast van wordt. Je mag er natuurlijk even over nadenken, maar deel wel hieronder welk doel jij jezelf hebt gesteld! Je leert het meeste

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Een krachtige boodschap maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Of we het leuk vinden of niet, als ondernemers zullen

Nadere informatie

Werkboek faith-methode Module 2, Attention ATTENTION. 1 de faith-methode Online Werkboek Module 2, ATTENTION

Werkboek faith-methode Module 2, Attention ATTENTION. 1 de faith-methode Online Werkboek Module 2, ATTENTION ATTENTION 1 de faith-methode Online Werkboek Module 2, ATTENTION Dit is het tweede werkboek de van faith-methode online. Je hebt net het filmpje gezien over aandacht. Waar gaat jouw aandacht eigenlijk

Nadere informatie

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 E-BOOK Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 0 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Inleiding... 3 Wie is Monique Dekker?... 3 3. Bewustzijn... 4 Zijn wie

Nadere informatie

HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ?

HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ? HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ? Hoe zie jij jezelf in 2020? Hoe zi et jouw leven er uit i n 2020? Ben j e da n vaardi g gen oeg om a ll e ver an d er i ngen bij te benen? Je ei gen keuzes d aar in te m aken

Nadere informatie

Jouw Creatiedagboek! Noteer een maand lang al jouw verlangens, je acties en de synchrone gebeurtenissen en houd je resultaten bij.

Jouw Creatiedagboek! Noteer een maand lang al jouw verlangens, je acties en de synchrone gebeurtenissen en houd je resultaten bij. Alsjeblieft Jouw Creatiedagboek! Noteer een maand lang al jouw verlangens, je acties en de synchrone gebeurtenissen en houd je resultaten bij. Voor je ligt jouw eigen Creatiedagboek. Bij iedere dag geef

Nadere informatie

Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Werkboek Les 4: Je wordt wat je denkt

Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Werkboek Les 4: Je wordt wat je denkt Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Werkboek Les 4: Je wordt wat je denkt Leroy Seijdel Company Les 4: je wordt wat je denkt Als je niet leeft zoals je denkt, ga je denken zoals je leeft

Nadere informatie

Module Overvloed en rijkdom omarmen

Module Overvloed en rijkdom omarmen Module Overvloed en rijkdom omarmen In deze module gaan we nog wat dieper in op jouw relatie met geld en het ontvangen van overvloed. Veel coaches, therapeuten en trainers werken heel hard maar verdienen

Nadere informatie

Beste lezer. Joke van Hardeveld. Ga ervoor Waardoor werken aan je balans ook jou lukt. Succes!

Beste lezer. Joke van Hardeveld. Ga ervoor Waardoor werken aan je balans ook jou lukt. Succes! Ga ervoor Waardoor werken aan je balans ook jou lukt Beste lezer Ik werk als ZP-er, zelfstandig professional. In mijn werk als coach, counselor merk ik dat leidinggevenden en medewerkers in de gezondheidszorg

Nadere informatie

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren.

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. WAARSCHUWING Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. INLEIDING Je herkent het vast: je stond met een glas

Nadere informatie

kosmos.uitgevers kosmosuitgevers 2017 Esther van Diepen/Kosmos Uitgevers, Utrecht/Antwerpen Auteur: Esther van Diepen

kosmos.uitgevers kosmosuitgevers 2017 Esther van Diepen/Kosmos Uitgevers, Utrecht/Antwerpen Auteur: Esther van Diepen www.kosmosuitgevers.nl kosmos.uitgevers kosmosuitgevers 2017 Esther van Diepen/Kosmos Uitgevers, Utrecht/Antwerpen Auteur: Esther van Diepen Grafisch onwerp: Studiozilt.nl ISBN 978 90 215 6787 7 NUR 851

Nadere informatie

4 VRAGEN. Inleiding. Vaak helpt het om je gedachten op papier te zetten.

4 VRAGEN. Inleiding. Vaak helpt het om je gedachten op papier te zetten. Inleiding Je loopt al een tijdje met iets in je hoofd dat je zou willen doen, bereiken of waar je juist van af wilt. Je blijft maar in cirkeltjes draaien en je komt er niet uit. DE ALLEREERSTE STAP IS

Nadere informatie

Next Level Doelen Programma

Next Level Doelen Programma Next Level Doelen Programma Succesvol in Balans Next Level Doelen Pagina 1 van 12 Disclaimer Niets uit deze training / dit werkboek mag zonder schriftelijke toestemming vooraf gereproduceerd worden door

Nadere informatie

MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN

MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat

Nadere informatie

Wat ga je schrijven: een verhaal over een held die een uitdaging aangaat

Wat ga je schrijven: een verhaal over een held die een uitdaging aangaat Les 1: De uitdaging Wat ga je schrijven: een verhaal over een held die een uitdaging aangaat In deze les ga je een verhaal verzinnen. Je bent zelf de held van het verhaal. In het verhaal ga je als held

Nadere informatie

Online training. Leer afstemmen op de onderneming die jij wilt creëren. Module 2

Online training. Leer afstemmen op de onderneming die jij wilt creëren. Module 2 Online training Leer afstemmen op de onderneming die jij wilt creëren Module 2 www.edithhelwegen.nl Pagina 1 Module 2 Jouw persoonlijke script We gaan praktisch aan de slag met het maken van jouw persoonlijke

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

DE 5 STAPPEN DIE JE HELPEN EEN SUCCES- VOLLER LEVEN TE CREËREN!

DE 5 STAPPEN DIE JE HELPEN EEN SUCCES- VOLLER LEVEN TE CREËREN! DE 5 STAPPEN DIE JE HELPEN EEN SUCCES- VOLLER LEVEN TE CREËREN! Zou je meer voldoening uit je leven willen halen? Hoe sta je er sowieso op dit moment in? Hoe voel jij je? Waar zou je naartoe willen? Waarom

Nadere informatie

Handleiding 1 Hour Coaching

Handleiding 1 Hour Coaching Handleiding 1 Hour Coaching Coachingsinstrument: 2.1 Ander werk! Een oriëntatie op het landschap. Beschrijving coachingsinstrument: Werk is voor velen belangrijk. Maar niet iedereen is even happy met zijn

Nadere informatie

Re-Job E-Book Take-Off

Re-Job E-Book Take-Off Re-Job E-Book Take-Off re-job 3. TAKE OFF 3.1 Ik en mijn talent Stel je eens voor: Je rijdt door een willekeurige straat en één van de voortuinen springt je in het oog. De schoonheid, de bloemen, de geuren

Nadere informatie

Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan?

Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan? Les 1: Een poëziekaart maken Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart Lees over Verbonden zijn. Verbonden zijn De Nieuwsbegrip leesles gaat over de ramadan. Tijdens de

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse en ook: wil ik werken, of door naar een (passende) hbo-opleiding? Optie 1: Een vraag die ieder mens zich vroeg of laat stelt: wat wil

Nadere informatie

Werkboek faith-methode Module 3, Inspiration INSPIRATION. 1 de faith-methode Online Werkboek Module 3, INSPIRATION

Werkboek faith-methode Module 3, Inspiration INSPIRATION. 1 de faith-methode Online Werkboek Module 3, INSPIRATION INSPIRATION 1 de faith-methode Online Werkboek Module 3, INSPIRATION Dit is het derde werkboek van de faith-methode online. Je hebt net het filmpje gezien over inspiratie. Iets wat je erg kan helpen om

Nadere informatie

Bedenken: een tekening maken van de held

Bedenken: een tekening maken van de held Les 1: De uitdaging Wat ga je schrijven? In deze les ga je een verhaal schrijven. Je bent zelf de held van het verhaal. De held van je verhaal gaat een uitdaging aan. Iets wat spannend of moeilijk is om

Nadere informatie

J O U W W A A R O M W E R K B O E K W W W. D A I L Y L E A R N I N G O N L I N E. C O M

J O U W W A A R O M W E R K B O E K W W W. D A I L Y L E A R N I N G O N L I N E. C O M W E R K B O E K W W W. D A I L Y L E A R N I N G O N L I N E. C O M Voorwoord Je staat op het punt om te beginnen met de opdrachten behorende bij de video les 1 van de masterclass 'De eerste stappen richting

Nadere informatie

Je toekomst? Die bepaal je zelf!

Je toekomst? Die bepaal je zelf! 030-7511900 Je toekomst? Die bepaal je zelf! Youfit@retail helpt je op weg. Je werkt met plezier in een winkel. Dat doe je misschien al jaren en het gaat je prima af. Maar denk je weleens na waar je over

Nadere informatie

Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken. coaching en energetische therapie. www.pranakompas.nl

Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken. coaching en energetische therapie. www.pranakompas.nl Nieuwsbrief 2015-3: Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken coaching en energetische therapie www.pranakompas.nl Een nieuw jaar nieuwe kansen! 9 Tips die je helpen je

Nadere informatie

Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties

Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties Doelen stellen voor je praktijk: Je gaat nu doelen stellen voor jouw

Nadere informatie

OPDRACHTEN BIJ THEMA 9 FEEDBACK

OPDRACHTEN BIJ THEMA 9 FEEDBACK OPDRACHTEN BIJ THEMA 9 FEEDBACK Van positieve feedback leer ik niets. INLEIDING Feedback geven en ontvangen moet je eerst oefenen en dan toepassen. In de opdrachten hieronder ga je ermee aan de slag. Doelstellingen

Nadere informatie

Deze opdracht doe je met een maatje. Vertel aan elkaar wat je hebt onthouden van de tekst. Gebruik de woorden: Wie? Wat? Welke? Waar? Wanneer? Hoe?

Deze opdracht doe je met een maatje. Vertel aan elkaar wat je hebt onthouden van de tekst. Gebruik de woorden: Wie? Wat? Welke? Waar? Wanneer? Hoe? Vertel aan elkaar wat je hebt onthouden van de tekst. Gebruik de woorden: Wie? Wat? Welke? Waar? Wanneer? Hoe? Deze opdracht doe je alleen, in tweetallen of in een Maak een woordveld bij de tekst. Je mag

Nadere informatie

Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Werkboek Les 1: Mindset

Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Werkboek Les 1: Mindset Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Werkboek Les 1: Mindset Leroy Seijdel Company Werkboek Les 1 Start: De beste investering die je kunt doen, is de investering in jezelf In de komende vier

Nadere informatie

LEIDING GEVEN. met IMPACT. Haal nu écht het beste uit jezelf en jouw team. Hoofdstuk. Bene Bailleul

LEIDING GEVEN. met IMPACT. Haal nu écht het beste uit jezelf en jouw team. Hoofdstuk. Bene Bailleul LEIDING GEVEN met IMPACT Haal nu écht het beste uit jezelf en jouw team Hoofdstuk 3 Bene Bailleul 3 Ik als leider Binnen beginnen, buiten winnen. Kijk eens in de spiegel! Elke dag als je opstaat, sta je

Nadere informatie

Kies voor geluk. met de 6 geheimen van gelukkige en succesvolle mensen. Raymond Gruijs

Kies voor geluk. met de 6 geheimen van gelukkige en succesvolle mensen. Raymond Gruijs Kies voor geluk met de 6 geheimen van gelukkige en succesvolle mensen Raymond Gruijs Wat is succes & geluk? Geluk is dat wat jou blij maakt. Succes is je doel hebben bereikt. In geld, creativiteit, liefde,

Nadere informatie

Stem. Module 1: Waarom, hoe en wat?

Stem. Module 1: Waarom, hoe en wat? Vind je Stem Module 1: Waarom, hoe en wat? Theorie In deze eerste module duiken we meteen het diepe in. We gaan ontdekken waarom jij doet wat je doet. Wat zit erachter? Wat geloof je? Wat drijft jou? Waar

Nadere informatie

Aan de hand van 11 kleine stapjes, kan deze methode jou helpen om jou einddoel te bereiken!

Aan de hand van 11 kleine stapjes, kan deze methode jou helpen om jou einddoel te bereiken! Oplossingsgericht werken Misschien wil je graag iets veranderen in je leven? Zit je met een probleem waar je graag zelf een oplossing voor wil vinden? Hier onder staat een methode beschreven, die het mogelijk

Nadere informatie

Young People Coaching Experience

Young People Coaching Experience Hét loopbaanprogramma voor Young Professionals Young People Coaching Experience In 5 stappen naar je ideale baan! Ga jij met tegenzin naar je werk? Heb je er genoeg van om werk te doen dat niet bij je

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Stap 2: Visualiseer... 6 Opdracht 2: Hoe ziet mijn leven eruit als ik mijn droom heb gerealiseerd?... 6 Extra tip: Maak een moodboard...

Stap 2: Visualiseer... 6 Opdracht 2: Hoe ziet mijn leven eruit als ik mijn droom heb gerealiseerd?... 6 Extra tip: Maak een moodboard... Inhoudsopgave Dromen, daar heb ik geen tijd voor!... 3 Hoe dromen mijn leven heeft beïnvloed... 4 Stap 1: Maak contact met je dromen... 5 Opdracht 1: Hoe ga ik meer contact maken met mijn dromen?... 5

Nadere informatie

Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan?

Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan? Les 1: Een poëziekaart maken poëziekaart Lees over Verbonden zijn. Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een Verbonden zijn De Nieuwsbegrip leesles gaat over de ramadan. Tijdens de ramadan voelen

Nadere informatie

SPETTERENDE AANBEVELINGEN L I E S B E T H D E K O R T E V A B E N E S U P P O R T

SPETTERENDE AANBEVELINGEN L I E S B E T H D E K O R T E V A B E N E S U P P O R T MAAK SPETTERENDE AANBEVELINGEN L I E S B E T H D E K O R T E V A B E N E S U P P O R T Waarom aanbevelingen? Heb jij al goede aanbevelingen op je website staan? Van die aanbevelingen waar nieuwe bezoekers

Nadere informatie

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn.

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn. RITUEEL schrijven d a g b o e k Word de persoon die je altijd al had willen zijn. Welkom De persoon worden die je altijd al had willen zijn. Daarom schrijf ik. Door ritueel te schrijven kom je in verbinding

Nadere informatie

Veerkracht. Vitaliteit en levenskunst. werken aan vitaliteit

Veerkracht. Vitaliteit en levenskunst. werken aan vitaliteit Veerkracht Vitaliteit en levenskunst Welkom Wat is veerkracht? Vertel een eigen positieve ervaring van veerkracht aan je buurman/-vrouw Wat is veerkracht? Terugveren na tegenslag, weerbaar, minder last

Nadere informatie

MODULE #8 TIME MANAGEMENT

MODULE #8 TIME MANAGEMENT MODULE #8 TIME MANAGEMENT Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

TRAININGSPLAN Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe Naam: Naam paard:

TRAININGSPLAN Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe Naam: Naam paard: www.dressagepro.com TRAININGSPLAN Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe Naam: Naam paard: Als je geen plan maakt en geen doelen stelt, is de kans kleiner dat je daadwerkelijk bereikt wat je

Nadere informatie

Breng je. Talent kaart

Breng je. Talent kaart 2 Breng je Talent kaart 3 Inhoud 6 7 9 23 33 37 39 47 57 65 67 80 Inleiding Even iets anders Ontdekken Dromen Doen! Even iets anders Waardenkaarten Talentenkaarten Voorwaardenkaarten Even iets anders Notities

Nadere informatie

Hoe werkt het? Wat heb je nodig? Disclaimer.

Hoe werkt het? Wat heb je nodig? Disclaimer. Hoi! Wat ontzettend leuk dat je mee doet aan de Jouw Lichaam. Jouw Genot. 5 daagse! Ik ben blij dat je mij de kans geeft om jou te helpen meer genot tussen de lakens voor jezelf te creëren. Zodat jij echt

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Pen en papier? Wat is een businessmodel? Jouw businessmodel is de manier waarop jij in business bent Twee

Nadere informatie

Sleutel 8: Je gevoel volgen, hoe doe je dat?

Sleutel 8: Je gevoel volgen, hoe doe je dat? Sleutel 8: Je gevoel volgen, hoe doe je dat? Succesvol in Balans van Stress naar Rust Pagina 1 van 6 Disclaimer Niets uit deze training / dit werkboek mag zonder schriftelijke toestemming vooraf gereproduceerd

Nadere informatie

affirmaties voor een gelukshuis

affirmaties voor een gelukshuis affirmaties voor een gelukshuis affirmeer de verkoop van je huidige huis affirmeer de aankoop van je droomhuis Edith Hagenaar Affirmeren Weet je niet wat affirmaties zijn? Lees dan dit artikel: http://www.palaysia.com/affirmatie/index.html#aff

Nadere informatie

Je doel behalen met NLP.

Je doel behalen met NLP. Je doel behalen met NLP. NLP werkt het beste als al je neurologische niveaus congruent zijn. Met andere woorden: congruent zijn betekent wanneer je acties en woorden op 1 lijn zijn met je doelen, overtuigingen,

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Je unieke aanbod maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Je unieke aanbod of "signature service" maken, dat aanbod waar

Nadere informatie

Next Level Doelen Planner

Next Level Doelen Planner Next Level Doelen Planner Succesvol in Balans Next Level Doelen Pagina 1 van 15 Disclaimer Niets uit deze training / dit werkboek mag zonder schriftelijke toestemming vooraf gereproduceerd worden door

Nadere informatie

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - -

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - - Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills 21st Century Skill Jouw talent Vaardigheden Gedragsindicatoren J L Ik weet wat ik wil Ik weet wat ik kan Ik ga na waarom iets mij interesseert

Nadere informatie

Lucid Control. ChrisDeemian's handleiding naar het herinneren, veranderen en sturen van je dromen.

Lucid Control. ChrisDeemian's handleiding naar het herinneren, veranderen en sturen van je dromen. Lucid Control ChrisDeemian's handleiding naar het herinneren, veranderen en sturen van je dromen. Inhoud I. Disclaimer II. Inleiding III. Dromen Onthouden IV. Wakker Worden In Je Dromen V. Je Dromen Beheersen

Nadere informatie

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit Tips en trucs: werkplekbegeleider Tips om tot een goede invulling van de Week van de Mobiliteit

Nadere informatie

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN INHOUD 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN 7 Verdriet uit je hart en verdriet om je zorgen 11 De belangrijkste relatie is die met jezelf 14 In dankbaarheid ligt geluk

Nadere informatie

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer 3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer verbinding met je hart contact met jezelf zelfwaardering Hee! Wat goed dat je begonnen bent aan het lezen van mijn ebook. Dat betekent dat de wil

Nadere informatie

s Speelbrief ZO LEES IK PIPPO PIPPO-thema prentenboeken JULI 2017 Speelbrief - Juli p1

s Speelbrief ZO LEES IK PIPPO PIPPO-thema prentenboeken JULI 2017 Speelbrief - Juli p1 THEMA: OP VAKANTIE MET DE ALLERKLEINSTEN! s Speelbrief JULI 2017 Aapje Pippo gaat met de trein op reis. Bruintje Beer en peuter Max spelen aan de waterkant en nijntje logeert bij haar opa en oma. Allemaal

Nadere informatie

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. Whatever comes. Let it come. Whatever stays. Let it stay. Whatever goes. Let it go

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. Whatever comes. Let it come. Whatever stays. Let it stay. Whatever goes. Let it go YOGA LIFESTYLE FEBRUARI 2017 YOGA & MEDITATIE Geef jezelf de aandacht en de liefde die je verdient! Maak verbinding met jezelf Ga mee op reis in dit avontuur van zelfontwikkeling en persoonlijke groei!

Nadere informatie

Focus op resultaat module 6

Focus op resultaat module 6 Focus op resultaat module 6 Deze week: Veranderingen stuiten bijna altijd op weerstand. Ook bij jezelf. Op je schouder zit een mannetje dat je influistert dat het allemaal wel niets zal worden. Hoe langer

Nadere informatie

Onderwijskundige Visie

Onderwijskundige Visie Onderwijskundige Visie 1 Inleiding Missie Het kind Het kind staat voorop en dus centraal. Ieder kind is uniek en heeft talenten. Elk kind is bijzonder en elk kind mag er zijn. Kinderen zijn niet gelijk,

Nadere informatie

Algemene inleiding. Maak het onbespreekbare bespreekbaar met Jouw Stad in de Klas

Algemene inleiding. Maak het onbespreekbare bespreekbaar met Jouw Stad in de Klas Thema Overgewicht 1 Algemene inleiding Maak het onbespreekbare bespreekbaar met Jouw Stad in de Klas Het lespakket 'Overgewicht' bestaat uit 4 lessen en iedere les duurt ongeveer een uur. Het doel is om

Nadere informatie

2010.2 Peter Rigtering 10 tips om te veranderen 1

2010.2 Peter Rigtering 10 tips om te veranderen 1 2010.2 Peter Rigtering 10 tips om te veranderen 1 Ben je tevreden met je huidige leven? Met je baan, je relaties en je gezondheid? Ben je vol zelfvertrouwen, relaxed en tevreden? Of zijn er dingen die

Nadere informatie

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Door Robbert Raas www.stop-jaloezie.com Voorwoord Dit compacte e-book is geschreven als hulp bij de eerste stap naar een leven zonder vervelende jaloezie. Op stop-jaloezie.com

Nadere informatie

Test denkprofiel jongeren

Test denkprofiel jongeren Test denkprofiel jongeren Wat is jouw denkprofiel? Mensen denken op verschillende manieren. Jongeren ook. Volgens de theorie van Sternberg kun je voorkeur hebben voor analytisch, praktisch of creatief

Nadere informatie

Opdracht 1.1: Observeer je verhaal in je hoofd

Opdracht 1.1: Observeer je verhaal in je hoofd Opdracht 1.1: Observeer je verhaal in je hoofd Het is belangrijk om te weten waar je nu staat, zodat je weet van waar je straks vertrekt. Als jij weet wat voor verhaal hebt, welk verhaal jij jezelf verteld

Nadere informatie

TRAININGSPLAN. Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe. Naam: Naam paard:

TRAININGSPLAN. Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe. Naam: Naam paard: TRAININGSPLAN Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe Naam: Naam paard: DOELEN Wat wil je bereiken? Als alles mogelijk zou zijn, geld en talent geen rol zouden spelen, wat is dan jouw grote droom

Nadere informatie

Theorie Ondernemend werken Hoofdstuk 3 Samenwerken en Netwerken

Theorie Ondernemend werken Hoofdstuk 3 Samenwerken en Netwerken Theorie Ondernemend werken Hoofdstuk 3 Samenwerken en Netwerken Samenvatting 2 3.1 Netwerken 3 3.2 Samenwerken 6 3.3 Liftpitch 7 Ruimte voor notities 8 1 SAMENVATTING 3.1 Netwerken Wat is netwerken? Waarom

Nadere informatie

FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage

FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage We spreken uit ervaring als we zeggen dat er ongetwijfeld momenten komen (en misschien is dat nu ook al wel) dat je zelf gaat bedenken waarom ondernemen

Nadere informatie

Wanneer je de opdracht klaar hebt, stop je het werkblad in je werkmap of vraag je je docent. Noteer jouw score in je Elektronisch Logboek.

Wanneer je de opdracht klaar hebt, stop je het werkblad in je werkmap of vraag je je docent. Noteer jouw score in je Elektronisch Logboek. Dag 1 Opdracht 1 Geef jezelf een cijfer Je kunt op verschillende manieren over jezelf denken. Het beeld dat je van jezelf hebt, noemen we het zelfbeeld. Het zelfbeeld heeft te maken met hoe je jezelf ziet

Nadere informatie

JOUW HULP BIJ HET BEREIKEN VAN JE LOOPBAANDOELEN. loopbaanplanner UITGEGEVEN DOOR UNIQUE-LOOPBAANCOACHING

JOUW HULP BIJ HET BEREIKEN VAN JE LOOPBAANDOELEN. loopbaanplanner UITGEGEVEN DOOR UNIQUE-LOOPBAANCOACHING LOOPBAAN PLANNER JOUW HULP BIJ HET BEREIKEN VAN JE LOOPBAANDOELEN JOUW HULP BIJ HET BEREIKEN VAN JE LOOPBAANDOELEN loopbaanplanner UITGEGEVEN DOOR UNIQUE-LOOPBAANCOACHING 1 Loopbaanplanner Deze planner

Nadere informatie

voorwoord VOORBEELDPAGINA S Bestelnr De ander en ik

voorwoord VOORBEELDPAGINA S Bestelnr De ander en ik voorwoord Dit werkboek gaat over de omgang met andere mensen. We bespreken hoe jij met anderen kunt omgaan. Bijvoorbeeld hoe je problemen oplost, omgaat met pesten, gevoelens en vriendschappen en hoe je

Nadere informatie

STAP 1 WAT WIL JIJ ÉCHT? ...

STAP 1 WAT WIL JIJ ÉCHT? ... STAP 1 WAT WIL JIJ ÉCHT?... Welkom bij stap 1, in deze allereerste module gaan we een begin maken met het ontdekken van wat je écht wilt. Je gaat je dromen en wensen in kaart brengen, die in verbinding

Nadere informatie

30 Vragen voor. Meer Helderheid. Gemaakt voor de Getting Started Toolbox door Marcel Lagerwerf

30 Vragen voor. Meer Helderheid. Gemaakt voor de Getting Started Toolbox door Marcel Lagerwerf 30 Vragen voor Meer Helderheid Gemaakt voor de Getting Started Toolbox door Marcel Lagerwerf Om te weten wat je het liefste wilt doen in het leven is het belangrijk dat je jezelf beter leert kennen dan

Nadere informatie

Stop met ploeteren en laat mij jou helpen. Zodat ook jij het leven kan leiden waarvoor je bestemd bent!

Stop met ploeteren en laat mij jou helpen. Zodat ook jij het leven kan leiden waarvoor je bestemd bent! Ik ben Anke en ik gebruik mijn kennis, passie en creativiteit om vrouwen die weten dat ze meer in hun mars hebben en zich afvragen: is dit het nou te helpen weten wat ze willen en gaan doen wat ze willen.

Nadere informatie

Nationaal Gevangenismuseum Gevangen in beeld

Nationaal Gevangenismuseum Gevangen in beeld Nationaal Gevangenismuseum Gevangen in beeld Groep 8 Les 1. Boeven in beeld Les 1. Boeven in beeld Nationaal Gevangenismuseum Groep 8 120 minuten Samenvatting van de les De les begint met een klassikaal

Nadere informatie

Ga eens even bij jezelf na waarom je dit programma bent gaan volgen: wil je weg van iets of wil je ergens naartoe?

Ga eens even bij jezelf na waarom je dit programma bent gaan volgen: wil je weg van iets of wil je ergens naartoe? Je bent waarschijnlijk begonnen met Het VoedingsKompas vanuit het verlangen om iets te veranderen in je leven. Misschien wil je alleen maar méér energie, misschien wil je af van enkele lichamelijke klachten

Nadere informatie

Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld

Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld Kom op, trek je jas aan. 't Is tijd dat er een stap wordt gezet. In regen en zonnestralen.

Nadere informatie

W E R K B O E K E X T R A

W E R K B O E K E X T R A W E R K B O E K E X T R A Attunement Diary S C H I J N J E L I C H T M O O I E V R O U W, D E W E R E L D H E E F T J E N O D I G! Ik stem me af op het Universum zodat ik Eenheid en Harmonie ervaar 2016

Nadere informatie

Hoe kunnen we WAT ACTIE zodat IETS VERANDERT

Hoe kunnen we WAT ACTIE zodat IETS VERANDERT Anouk Nooteboom Hand-out Cultuurhelden Delft Werkvormen creatief proces & passende vragen In dit document zijn een aantal werkvormen te vinden die toe te passen zijn binnen het creatief proces. Bij de

Nadere informatie

SPELVARIANTEN. Heb je vragen, feedback of wil je op weg geholpen worden, neem contact met ons op. info@talentengenerator.nl.

SPELVARIANTEN. Heb je vragen, feedback of wil je op weg geholpen worden, neem contact met ons op. info@talentengenerator.nl. SPELVARIANTEN Je ontdekt meer in een uur spelen dan in een jaar converseren Plato Het klinkt zo simpel we gaan bouwen aan het vertrouwen maar is het wel zo simpel? Zomaar vanuit het niets het thema vertrouwen

Nadere informatie

Je mag jezelf kwetsbaar opstellen, het is oké, het is veilig. Ik beloof je dat je nu alleen maar in de spiegel ziet waar je klaar voor bent.

Je mag jezelf kwetsbaar opstellen, het is oké, het is veilig. Ik beloof je dat je nu alleen maar in de spiegel ziet waar je klaar voor bent. Ik weet zeker dat ook jij nog veel krachtiger kan zijn in wie je bent en wat je doet binnen je praktijk/ bedrijf en dat je daardoor nog veel meer waarde vanuit plezier kan leveren aan je klanten. Als je

Nadere informatie

21 Geheimen voor Succesvol Ondernemen. An Verstraete

21 Geheimen voor Succesvol Ondernemen. An Verstraete 21 Geheimen voor Succesvol Ondernemen An Verstraete 92% van je concurrenten moet dit nog ontdekken In dit E-boek beschrijf ik de ontdekkingen die ik doe in mijn zoektocht naar succes. Bloem, boter, een

Nadere informatie