52 Weken Facebookles

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "52 Weken Facebookles"

Transcriptie

1 52 Weken Facebookles E-book #6: Week 21 t/m 24

2 Week #21: Facebook statistieken terugvinden in Google Analytics Facebook en Google Analytics In de vorige les heb je kunnen leren hoe je UTM tags meegeeft aan je url's. Dit doe je natuurlijk zodat je je Google Analytics data kunt vergelijken met je Facebook data. Soms wijken deze namelijk nogal eens van elkaar af (en dat is niet erg!) Waarom die afwijken? Daar zijn zes redenen voor: 1. Gebruiker versus bezoeker De Facebook pixel geeft een gebruiker een stempel mee dat te volgen is over het web. Beweegt die gebruiker van de Facebookapp naar een webbrowser en besluit hij vervolgens over te schakelen van tablet naar PC? Dan blijft datzelfde stempel van kracht. Facebook meet zijn gebruikers dus niet alleen cross-app, maar ook cross-device. Google Analytics daarentegen wordt geactiveerd zodra en bezoeker landt op een pagina. Wisselt diezelfde bezoeker tussen browsers, apps of devices? Dan is dat een nieuweregistratie van een nieuwe bezoeker. 2. Clicks versus sessies Facebook meet de klik die de gebruiker naar een website stuurt. Google Analytics meet de aankomst van die bezoeker en zijn sessie. Duurt het laden van de landingspagina te lang en haakt de gebruiker af? Dikke kans dat Facebook de klik wel meet en Google Analytics de sessie niet. 3. Adblockers Adblocker-software voorkomt dat Facebook zijn stempels kan plaatsen. Converteert een bezoeker met een adblocker tot klant? Dan kent Google Analytics deze conversie niet toe aan je Facebook-advertentie, zelfs als deze gebruiker via een advertentielink op de landingspagina is aangekomen.

3 4. HTTP versus HTTPS De zorgvuldig toegevoegde UTM-tags aan je URL s zijn waardeloos als een gebruiker redirect naar een HTTP-website. Facebook gebruikt standaard HTTPS (een beveiligde verbinding met SSLcertificaat). Heeft jouw website niet zo n beveiligde verbinding? Grote kans dat je data vertroebeld zijn. 5. Vaker converteren Google Analytics registreert een conversiebron one-per-click. Levert één Facebook-advertentie vanuit één gebruiker meerdere conversies op (bijvoorbeeld meerdere aankopen op je website)? Dan telt Google Analytics dit als één. Facebook telt de feitelijke conversies. 6. De juiste periode De termijn waarover conversies worden toegekend verschilt enorm tussen Facebook en Google Analytics. Facebook registreert een conversie standaard tot 24 uur na weergave en 28 dagen na klikken op de advertentie. Dit kan dus een flinke vertraging in je data opleveren. Binnen Google Analytics is het ook verstandig om rekening te houden met een vertraging van een dag. Data terugvinden Afijn, hoe vind je die data terug? Google Analytics splitst al je verkeer op in bepaalde groepen. Sommig weet hij zelf te definiëren (zoals paid, of Google Organic), en sommige omdat jij de juiste UTM tags hebt meegegeven. Hieronder zie je een schermafbeelding van mijn Google Analytics omgeving. In de linker kolom kies je Acquisitie > Alle verkeer > Bron/medium. Je ziet in de kolom onder Bron/medium een aantal zaken staan.

4 Het eerste woord (facebook, google, (direct), activecampaign) staat voor de bron, het gedeelte daarna (cpc, organic, ) voor het medium. Omdat ik met UTM tags activecampaign als bron heb toegevoegd, komt hij hier in de lijst terug. Ik zal een aantal bronnen en media even kort benoemen: facebook / cpc = Betaalde advertenties via Facebook google / cpc = Betaalde advertenties via Google AdWords facebook / organic = Facebook posts met handmatig UTM (direct) / (none) = Onduidelijk bron of direct via een url m.facebook.com / referral = Verkeer vanuit de mobiele app zonder UTM cpc is dus altijd betaald verkeer, organic is onbetaald mét UTM, referral is onbetaald zonder UTM.

5 Super specifieke campagnes Onder Acquisitie > Campagnes > Alle campagnes kun je specifieke url's met UTM tags terugvinden. De title die je hier terug kunt vinden komt uit het invulveld Campaign Name bij de Google URL Builder. Waarom wil ik hiernaar kijken? Het klinkt misschien als een hoop gedoe voor een beetje data, maar als je verder de kolommen bekijkt dan valt daar de echte winst te behalen. Stel je post wekelijks een blog op Facebook en in Google Analytics blijkt dat het bounce percentage bijna 100% is? Dan moet je het voor je bezoekers makkelijker maken of beter zichtbaar maken om door te klikken naar andere blogs. Ook kan het dan zijn dat je teaser op Facebook niet voldoet aan de verwachtingen van een bezoeker.

6 Merk je dat lange artikelen hele korte sessie's opleveren (en niemand ze eigenlijk uitleest) dan moet je voor aantrekkelijkere tekst zorgen. Daarnaast kun je binnen Google Analytics doelen stellen. Bijvoorbeeld het downloaden van een e-book. Je kunt dan precies zien welke post of welke campagne de meeste downloads (of verkopen in een webshop) heeft opgeleverd.

7 Week #22: Buyers Journey deel 1 van 2: Wat is het? Awareness, Consideration, Decision. Deze drie woorden wil je nooit meer vergeten. Het zijn namelijk de fases waarin jouw doelgroep zich bevindt. #23 Buyers journey deel 1 van 2 (wat is het, waarom is het belangrijk) Naar een first time website bezoeker brullen dat je product X verkoopt voegt nul waarde toe en zet hem zeker niet aan tot het worden van klant. Hoe dan wel? Om te begrijpen hoe jouw doelgroep werkt, is het belangrijk om inzicht te krijgen in de stappen die hij onderneemt voordat hij klant wordt. De Buyers Journey Van bezoeker/prospect, naar lead, naar klant Een prospect is iemand die interesse in jou kan gaan tonen, maar dan moet hij of zij wel een bepaald pad doorlopen: de buyers journey. Het is van groot belang dat jij in iedere fase van dit pad aanwezig bent. De fases die doorlopen worden kun je zien als een sales funnel met drie stappen en passende content bij iedere stap. Ik benoem nu de drie fases die grofweg langskomen en de gedachtestroom die daarbij hoort.

8 Awareness / Bewustzijn "Ik ga binnenkort een bedrijf starten en wil eigenlijk ook een website hebben." Er is een probleem (er is namelijk geen website). Deze persoon is zich bewust van het feit dat hij misschien iets nodig heeft. Hij gaat waarschijnlijk op zoek naar informatie en stelt zichzelf vragen: Hoe doen anderen het? Waar kan ik informatie vinden? Consideration / Overweging "Ik heb écht een website nodig, want zonder kan ik geen bedrijf starten. Wat moet ik nu doen?" Deze prospect gaat op zoek naar een oplossing voor zijn probleem. Hier draait het nog niet om jou en jouw product/dienst, het draait om informatie en het beantwoorden van vragen. "Kan ik het zelf? Hoe werkt dit of dat? Welke aanbieders zijn er?" Decision / Besluit "Ik heb écht een website nodig en zelf doen is geen optie. Dat is te moeilijk." Oriënteren op tarieven, de like-ability van een aanbieder. In deze fase valt de keuze en vindt er een aankoop plaats. In iedere fase moet jij aanwezig zijn Begeleid je doelgroep door de drie fases en je hebt er bijna zeker een nieuwe klant bij. Wees dus aanwezig bij iedere stap met de juiste content op het juiste moment. Bron: HubSpot

9 Nog even in het kort In de bewustzijnsfase gaan prospects op zoek naar een probleem. Geef antwoord op de volgende vragen: Wat zou de prospect willen/wat is zijn probleem? Hoe gaat de prospect online op zoek naar de oplossing? Welke rol kan jij hierin spelen? In de overwegingsfase herkennen prospects een probleem en besluiten ze wel of niet op zoek te gaan naar een oplossing. Geef antwoord op de volgende vragen. Wat zou de prospect willen? Hoe gaan ze online op zoek naar het antwoord? Welke voors en tegens gaan ze afwegen? In de besluitfase weet de prospect welk soort product hij of zij wilt. De prospect hakt in deze fase de knoop door voor een bepaalde aanbieder. Geef antwoord op de volgende vragen. Waarop beoordeelt de prospect de verzameling aan producten? Wat is jouw toegevoegde waarde? Hoe zorg je ervoor dat ze jouw product kiezen? Kortom, speel een rol in iedere fase en begeleid je prospect naar lead, naar klant.

10 Week #23: Buyers Journey deel 2 van 2: Wat aanbieden op welk moment? In de vorige les heb je kennis gemaakt met de buyers journey. Het is het pad dat de prospects doorlopen voorafgaand aan de aankoop van een product of dienst. Als jij de bewegwijzering op dat pad neerzet, worden de prospects jouw klanten! Oftewel, zet de juiste content in per fase om de prospects verder te helpen in hun buyers journey. Content voor fase 1: Awareness / Bewustzijn In de bewustzijnsfase zoeken prospects antwoorden, lotgenoten en inzichten. Het is het moment waarop ze op onderzoek uitgaan en zoveel mogelijk informatie tot zich nemen. Zorg in deze fase dat ze jouw content vinden. Wanneer ze jouw content tot zich nemen, is de kans veel waarschijnlijker dat ze samen met jou naar de volgende fase gaan. In alle fases is het belangrijk dat de content die je biedt, super waardevol is. Goede content in deze fase: Social media posts Als webdesigner kun je een advertentie uitzetten met een video over het belang van een responsive webdesign. E-book Als makelaar kun je een e-book schrijven over waar je op moet letten als je een makelaar kiest. Blogs/Artikelen Als businesscoach kan je een artikel schrijven over welke ondernemersvaardigheden belangrijk zijn om voor jezelf te beginnen. Checklists Als accountant kun je een checklist opstellen met informatie over de administratieve zaken die komen kijken bij het afsluiten van een zakelijke rekening.

11 Top tienen Als copywriter kun je een blog schrijven over de top tien meest gemaakte fouten bij het schrijven voor het web. Zorg voor veel kliks/verkeer en gebruik de headlines uit les #19 Content voor fase 2: Consideration / Overweging Als jij in de eerste fase aanwezig bent geweest, is de kans groot dat jij ook in de overwegingsfase zit. In de overwegingsfase kijken de prospects of een bepaald product of dienst goed bij hen past. Ze weten namelijk dat ze een probleem hebben en nu willen ze de beste oplossing kiezen. In deze fase is het jouw taak om de prospects te laten inzien dat jouw oplossing het beste is. Goede content in deze fase: Webinar over product/dienst Een webdesigner kan een webinar organiseren en toelichten hoe een professionele website eruit ziet, wat daarbij komt kijken en afsluitend wat de webdesigner voor de prospects kan betekenen. Klant Case / succesverhaal / testimonials Een fotograaf kan een klant case laten zien in beeld door bijvoorbeeld een fotoreportage van een bruiloft op de website te zetten. Veel gestelde vragen Een accountant kan op de website een lijst met veel gestelde vragen maken en antwoord geven op vragen waar veel klanten tegen aanlopen. Data/bewijs Een webshop eigenaar kan met een video of infographic duidelijk maken waarom een wasmachine wel of niet zuinig is. Uitlegvideo / demonstratie Een businesscoach kan uitleggen in een video hoe hij werkt aan jouw ondernemersvaardigheden en welke voordelen dat oplevert.

12 Content voor fase 3: Decision / Besluit De spannendste fase is aangekomen. Kiezen de prospects voor jou of gaan ze er met een ander vandoor? Gelukkig sta je niet geheel machteloos en kan jij de keuze beïnvloeden, ook in deze fase. Goede content in deze fase: Laagdrempelig introductieaanbod Een accountant legt op de website uit wat hij voor de zzp-er qua administratie overneemt. Gratis kennismaken met product/dienst Een marketeer kan een strategiegesprek aanbieden. Offerte Een businesscoach kan een offerte opstellen bij aanvragen voor trajecten op maat. Kortingsbon Een webshop eigenaar kan een kortingsbon geven bij de eerste (of tweede) aankoop.

13 Vertalen naar Facebook (Advertising) Hoewel je de Buyers Journey misschien niet direct zou verwachten in een cursus genaamd 52 Weken Facebookles, wilde ik deze toch graag met jullie delen. Door je Facebook advertenties toe te kennen aan de verschillende fases ben je uiteindelijk goedkoper uit en zie je prospects steeds een stapje verder vorderen. Publiek uit de advertentie behorende bij fase 1, gaan naar fase 2 en krijgen weer andere content te zien. Later gaan we dieper in op deze marketing strategie (die uitzonderlijk goed werkt).

14 Week #24: Facebook adverteren, een introductie. Facebook is gratis in gebruik, maar voor écht bereik moet je betalen (zeker met de constante veranderingen binnen het Facebook Algoritme). Met Facebook adverteren kan je een grote groep relevante Facebook gebruikers benaderen. Als je alleen organische posts plaatst, wordt dat een heel stuk lastiger. Waarom is organisch niet voldoende? Het organische aanbod is enorm. Relevante organische posts maken is hartstikke goed, maar het betekent niet dat je iedereen van je doelgroep bereikt. In tegendeel, je gaat met jouw organische inzet de strijd aan met de betaalde advertenties. Bovendien moet jouw post zien op te vallen tussen heel veel andere posts van je concurrenten. Gelukkig zijn er Facebook advertenties! (Die je relatief goedkoop in kunt zetten) Betalen voor meer bereik Geen betaalde posts inzetten, betekent niet iedereen binnen jouw doelgroep bereiken. Dat is zonde. Zorg voor zichtbaarheid en een groter bereik met advertenties. Het fijne aan betaald bereik is dat je het zo specifiek als je wilt kunt inrichten. Je kunt namelijk je doelgroep heel gedetailleerd segmenteren, waardoor de advertenties zo relevant mogelijk zijn voor de Facebook gebruikers. Dit verhoogt de effectiviteit van de advertentie én drukt de kosten.

15 Een advertentie maken Je kunt op twee manieren een advertentie maken: Op je eigen bedrijfspagina met de knop promoten In de externe omgeving Facebook advertentiebeheer Bericht promoten op je bedrijfspagina Op je Facebook bedrijfspagina kun je een post promoten door onder het bericht op de blauwe knop Bericht promoten te klikken. Je hebt hierbij de keuze om een aangepaste doelgroep te selecteren of de post een boost te geven onder mensen die je pagina leuk vinden of onder mensen die je pagina leuk vinden en hun vrienden (waarom je liever niet voor deze optie kiest leg ik je in de volgende les uit).

16 Facebook advertentiebeheer (is je nieuwe beste vriend) Stap 1: Ga naar business.facebook.com Facebook advertentiebeheer is een aparte omgeving weg van je pagina. In deze omgeving kan je veel omvangrijkere advertenties maken. Je hebt meer segmentatie mogelijkheden, betaalmogelijkheden en je hebt veel meer regie over waar je posts te zien zijn. Heb je eerder geadverteerd? (Bijvoorbeeld met de knop promoten) Dan kom je terecht op een overzicht van je lopende en afgelopen promoties. Ben je hier voor het eerst? Dan is je huiswerk deze les om je advertentieaccount in te richten. Vul je gegevens in, koppel een betaalmethode, doorloop alle stappen die je aangeboden krijgt als je voor het eerst op de pagina aankomt. Heb je alles goed ingevuld? Dan zou je onderstaande scherm moeten zien:

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

52 Weken Facebookles

52 Weken Facebookles 52 Weken Facebookles E-book #8: Week 29 t/m 32 Week #29: Campagne bouwen laag 1 van 3 Laag 1: Campagne / Marketingdoelstelling [met video] Tijd om te gaan bouwen! In deze les bespreken we laag 1 van een

Nadere informatie

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

Handleiding aangepaste rapporten

Handleiding aangepaste rapporten Handleiding aangepaste rapporten Inhoudsopgave 1. Wat zijn aangepaste rapporten?... 3 2. Naar welke statistieken kijk je eigenlijk?... 4 3. Hoe stel je aangepaste rapporten in?... 7 4. Gebruik je tabbladen

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

10 tips voor het adverteren op Facebook en Instagram

10 tips voor het adverteren op Facebook en Instagram 10 tips voor het adverteren op Facebook en Instagram leren Luisteren naar de opdrachtgever, verkopers en je publiek. Doen wat je denkt dat goed is en leren wat werkt en dat analyseren. De juiste dingen

Nadere informatie

52 Weken Facebookles

52 Weken Facebookles 52 Weken Facebookles E-book #9: Week 33 t/m 36 Week #33: Retargeting deel 1 van 3 Wat is retargeting? Retargeting is niet is dat exclusief op Facebook plaatsvindt. Op ieder platform waar je kunt adverteren,

Nadere informatie

start om 19:00 uur 1

start om 19:00 uur 1 start om 19:00 uur 1 Certifications Google AdWords (Fundamentals, Display, Search) Google Analytics DoubleClick (DCM, DBM, DRM) 2 1. Voorstellen 2. Google Analytics 3. Analytics rapportages 4. Doelen instellen

Nadere informatie

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 Dashboards in Google Analytics Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 2. Hoe stel je dashboards in?... 6 3. Praktische voorbeelden van dashboards... 12 4. Afsluitende tips... 26 Inleiding In Google Analytics

Nadere informatie

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE En waarom u moet starten met contentmarketing WHITEPAPER 2015 Hoe zet u van A tot Z een contentmarketing-campagne op? In deze whitepaper behandelen

Nadere informatie

Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls

Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls Samenvatting Google AdWords Google Analytics is een online tool van Google. De tool verzamelt statistieken

Nadere informatie

Paginaweergaven. Dit zijn alle bekeken pagina s op jouw site. Herhalingsbezoeken tellen ook mee in deze berekening.

Paginaweergaven. Dit zijn alle bekeken pagina s op jouw site. Herhalingsbezoeken tellen ook mee in deze berekening. Maak gebruik van actiegerichte rapportages In Google Analytics kun je kiezen uit een veelvoud aan rapporten. Ik zal in deze handleiding 7 praktische rapporten beschrijven, die je direct kunt gaan gebruiken.

Nadere informatie

Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter?

Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter? Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter? Inhoudsopgave Inleiding... 2 Gebruik campagne metingen om de impact van je betaalde kanalen te bepalen!... 3 Hoe bepaal je of een organisch/betaald

Nadere informatie

MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018

MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018 MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018 Agenda 10:30-10:45 Introductie 10:45-11:15 11:15-11:25 11:25-11:55 11.55-12.10 12:10-12:40 12:40-13:30 SEO Pauze SEA / PPC Pauze Social media Lunch MISSIE Wij helpen

Nadere informatie

Kennissessie Online Marketing

Kennissessie Online Marketing Kennissessie Online Marketing Opstarten Facebook- en Google campagne Kennissessie Online Marketing 08-05-2019 door Kes van Ommen In samenwerking met ZZP Krimpenerwaard Cultuurhuis Krimpen aan de Lek Inhoud

Nadere informatie

FACEBOOK ADVERTISING E-book

FACEBOOK ADVERTISING E-book FACEBOOK ADVERTISING E-book www.baasenbaas.nl INHOUDS- OPGAVE Inleiding Feitjes Advertenties maken Doelgroep instellen Biedoptie bepalen Advertenties maken Verschillende planningen Tips & tricks Veelgestelde

Nadere informatie

1. Inhoud Inleiding Algemene informatie Startpagina Rapportage Algemene informatie...

1. Inhoud Inleiding Algemene informatie Startpagina Rapportage Algemene informatie... 1. Inhoud...2 2. Inleiding...3 2.1 Algemene informatie... 3 3. Startpagina... 4 4. Rapportage... 5 4.1 Algemene informatie... 5 4.2 Doelgroep... 6 4.2.1 Algemene informatie... 6 4.2.2 Overzicht... 7 4.2.3

Nadere informatie

Workshop. SEO & SEA in a nutshell

Workshop. SEO & SEA in a nutshell Workshop SEO & SEA in a nutshell Matthias de Smit Webdesign Interaction design IxD SEO en SEA Doel van deze workshop SEO en SEA begrijpelijker maken Tips en informatie krijgen waar je echt iets aan hebt

Nadere informatie

Gids voor het MKB: Meer Klanten Met Google AdWords

Gids voor het MKB: Meer Klanten Met Google AdWords Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Google AdWords binnen jouw marketingstrategie... 2 Branding... 2 Remarketing... 3 Aanzetten tot actie... 3 3. Wat is Google AdWords precies?... 4 Advertentiepositie...

Nadere informatie

burofoss.nl - focus op search strategie

burofoss.nl - focus op search strategie 5 MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN ADWORDS De top 5 fouten én 5 gratis tips Online marketeers weten dat Google AdWords een hele goede manier is om relevant verkeer naar hun site te trekken. Uitdaging is natuurlijk

Nadere informatie

Advertisingplan t SPEELTUYGH

Advertisingplan t SPEELTUYGH Advertisingplan t SPEELTUYGH Introductie Voor t SPEELTUYGH maakt team Level Up een advertisingplan. In dit plan wordt de huidige situatie geschetst van de kanalen en advertenties die door t SPEELTUYGH

Nadere informatie

Google Analytics Training

Google Analytics Training Google Analytics Training www.actemium.nl Deel 1 - De basis - 29 Februari 2016 Inhoud Over Google Analytics Het bovenste menu Admin / Gebruikersniveau s Reporting Real-Time data Audience Acquisition Behavior

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords LinkedIn Advertising vs. Google AdWords Let digital work fueld.nl LinkedIn Advertising en Google Adwords zijn beide kanalen die in een content marketing strategie worden ingezet om voor de doelgroep relevante

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes

LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes Let digital work fueld.nl LinkedIn inzetten als platform om het resultaat van digital marketing te vergroten, wordt regelmatig toegepast. Zeker, omdat het

Nadere informatie

Handleiding Google Analytics

Handleiding Google Analytics Handleiding Google Analytics Ga naar http://www.google.nl/intl/nl/analytics/ en log in. Kies de website waar je de statistieken van wilt bekijken. Selecteer rechts bovenin de periode waarvan je de statistieken

Nadere informatie

Wat is remarketing voor search?

Wat is remarketing voor search? In navolging van het artikel op de evolutie in remarketing vinden we dat remarketing voor search ads (RLSA) extra aandacht verdiend. In deze post willen we verder ingaan op de werking, de implementatie

Nadere informatie

Handleiding Gebruikers-verkenner Google Analytics

Handleiding Gebruikers-verkenner Google Analytics Handleiding Gebruikers-verkenner Google Analytics Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoe werkt de gebruikers-verkenner?... 2 Gebruik segmenten binnen de gebruikersverkenner... 5 Afsluitende tips... 6 5 praktijkvoorbeelden

Nadere informatie

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN 11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN Je hebt een bedrijfspagina op Facebook nodig om te kunnen adverteren. Ruim 90% van de Nederlanders tussen de 14 en 80 jaar zit op Facebook. Een Facebookpagina

Nadere informatie

7 februari 2017 Inbound Marketing & Marketing Automation in de praktijk.

7 februari 2017 Inbound Marketing & Marketing Automation in de praktijk. Paul Tops 7 februari 2017 Inbound Marketing & Marketing Automation in de praktijk. Agenda. 1. Introductie 2. Inbound marketing in de praktijk a. B2B Maxlead case b. B2C Ruiter Dakkapellen case 3. Andere

Nadere informatie

Handleiding actiegerichte doelen

Handleiding actiegerichte doelen Handleiding actiegerichte doelen Inhoudsopgave Basisbeginselen actiegerichte doelen... 2 Hoe stel je doelen in?... 2 Welke type doelen zijn er?... 5 Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van doelen binnen

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

Facebook Advertentie Power. Module 1

Facebook Advertentie Power. Module 1 Facebook Advertentie Power Module 1 Les 1: De basis Les 2: De advertentiemanager Les 3: Doelgroeponderzoek Les 4: Aangepaste en vergelijkbare doelgroep Les 5: Het budget voor een advertentie Les 6: Een

Nadere informatie

Hand-outs. Meten is weten! De basis

Hand-outs. Meten is weten! De basis Hand-outs Meten is weten! De basis Meten = weten? 10.000 6.5 kg 6 stuks 20 cm 120 m3 Proprietary + Confidential Er zijn heel veel potentiële klanten online... Proprietary + Confidential Wat is webanalyse?

Nadere informatie

Whitepaper Handleiding rapportages Google Analytics Datum: Juni 2013 Schrijver: Gerard Rathenau

Whitepaper Handleiding rapportages Google Analytics Datum: Juni 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Whitepaper Handleiding rapportages Google Analytics Datum: Juni 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave DOELGROEPSRAPPORT... 2 GEDRAGSRAPPORTEN... 3 MOBIELE RAPPORTEN... 5 INHOUDSRAPPORTEN...7 VERKEERSBRONNEN...

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 11 maart 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Website maken / teksten aanpassen Gratis

Nadere informatie

CASE BOLAS UNDERWEAR BOLASUNDERWEAR.COM

CASE BOLAS UNDERWEAR BOLASUNDERWEAR.COM BOLAS UNDERWEAR BOLASUNDERWEAR.COM 1 Vindbaarheid van de website vergroten 2 Online verkoop stimuleren 3 Conversie-optimalisatie BOLAS Underwear is het ondergoedmerk van Everon Jackson Hooi - bekend van

Nadere informatie

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing Haal het maximale uit je marketing budget Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing 1 Over Search Science en Sander, Search Science Team van ervaren online marketeers Ervaring in marketing en sales

Nadere informatie

Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics

Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics Inhoudsopgave Inleiding... 2 Basisbeginselen doormeten effect branding marketing... 3 Bepaal het effect van je branding marketing... 4

Nadere informatie

CASE STUDY. Meer verkopen met de Know-Like-Trust Strategie. Succes met je Webshop

CASE STUDY. Meer verkopen met de Know-Like-Trust Strategie. Succes met je Webshop CASE STUDY Meer verkopen met de Know-Like-Trust Strategie Meer omzet genereren met je webwinkel... dat is iets dat we allemaal wel willen natuurlijk. Maar hoe dan? Het is makkelijker gezegd dan gedaan.

Nadere informatie

Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising

Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising De mogelijkheden van Facebook Advertising binnen de totale online marketingstrategie. Facebook Advertising Met 8,9 miljoen Facebook-gebruikers

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 19 oktober 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Gratis e-book/training/download aanbieden

Nadere informatie

HAKAPERO. Marketing Software VS Marketing Automatisering

HAKAPERO.  Marketing Software VS Marketing Automatisering Email Marketing Software VS Marketing Automatisering Wij merken in ons dagelijks werk dat er veel verwarring bestaat hoe email marketing zich verhoudt met marketing automatisering. Het blijkt dat veel

Nadere informatie

Workshop Google Adwords

Workshop Google Adwords SAMEN GRENSVERLEGGEND IN DIGITALE MARKETING Datum Workshop Google Adwords Thijs Glass 16 februari 2017 Style guide Colors web Typography PT Sans Regular A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X

Nadere informatie

De 10 Essentiële Onderdelen Voor Een Klantgenererende Facebook Pagina

De 10 Essentiële Onderdelen Voor Een Klantgenererende Facebook Pagina De 10 Essentiële Onderdelen Voor Een Klantgenererende Facebook Pagina Programma vandaag Programma Vandaag De FB Marketing Succes Driehoek en hoe je hierdoor gericht klanten krijgt De 10 effectieve stappen

Nadere informatie

De perfecte online customer journey

De perfecte online customer journey De perfecte online customer journey 1 Missie Netprofiler Wij geloven dat het goed verzamelen, analyseren en gebruiken van digitale data leidt tot betere marketing beslissingen en tot een betere invulling

Nadere informatie

15 Manieren om Facebook Advertenties te Optimaliseren

15 Manieren om Facebook Advertenties te Optimaliseren 15 Manieren om Facebook Advertenties te Optimaliseren 15 Manieren om Facebook Ads te optimaliseren Heb je Facebook Ads al geprobeerd? Krijg je nog onvoldoende resultaat uit je advertenties? Het belangrijkste

Nadere informatie

c)solutions ADVERTEREN OP FACEBOOK VOORSTEL

c)solutions ADVERTEREN OP FACEBOOK VOORSTEL ADVERTEREN OP FACEBOOK VOORSTEL BEREIK JE ZAKELIJKE DOELSTELLINGEN MET FACEBOOK 9,6 MILJOEN NEDERLANDERS MAKEN GEBRUIK VAN FACEBOOK, WAARVAN 6,8 MILJOEN DAGELIJKS. Meer fans, meer interactie en grotere

Nadere informatie

-OPLEIDINGEN. 10 Tips. Dé Opleider van Mediator tot Scheidingsspecialist. Hoe Kom Je Als Startende Mediator Aan Klanten?

-OPLEIDINGEN. 10 Tips. Dé Opleider van Mediator tot Scheidingsspecialist. Hoe Kom Je Als Startende Mediator Aan Klanten? -OPLEIDINGEN Dé Opleider van Mediator tot Scheidingsspecialist 10 Tips Hoe Kom Je Als Startende Mediator Aan Klanten? Welkom bij AMV-Opleidingen! Nieuwe klanten aantrekken is voor elke mediator met een

Nadere informatie

#leadday19. Sales Alignment Disruptive Selling Lead Nurturing Content Marketing Data Driven Lead Management

#leadday19. Sales Alignment Disruptive Selling Lead Nurturing Content Marketing Data Driven Lead Management #leadday19 Sales Alignment Disruptive Selling Lead Nurturing Content Marketing Data Driven Lead Management De data-driven B2B online marketing customer journey bij leadgeneratie B 2 B o n l i n e m a r

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

5 Redenen waarom Retargeting essentieel is voor UW bedrijf.

5 Redenen waarom Retargeting essentieel is voor UW bedrijf. 5 Redenen waarom Retargeting essentieel is voor UW bedrijf. Retargeting is het process van het plaatsen van een tracking code op een website bezoeker zijn browser met de doelstelling om gerichte adverenties

Nadere informatie

Whitepaper 9 Hardnekkige Misverstanden Over Facebook

Whitepaper 9 Hardnekkige Misverstanden Over Facebook Whitepaper 9 Hardnekkige Misverstanden Over Facebook FACEBOOK: NR. 1 SOCIAAL MEDIUM Facebook is veruit het grootste sociale medium van dit moment. Dit maakt Facebook voor veel bedrijven en marketeers een

Nadere informatie

IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide

IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide Een door wereldwijd succesvolle marketing-guru s, beproefde formule: Hoe je méér klanten krijgt! Ik dit document leg ik beknopt de Business-succes-formule

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken Pen en papier? Marketing technieken Er bestaan heel veel verschillende soorten marketing technieken In deze

Nadere informatie

Kennisevent. beter zichtbaar online

Kennisevent. beter zichtbaar online Kennisevent beter zichtbaar online GIJS NILLESSEN Agenda 15:30-16:00 16:00-16:45 16:45-17:45 17:45-18:15 18:15-19:00 19:00-19:30 19:30-20:30 intro Online zichtbaarheid sessie 1 Beter zichtbaar door SEO

Nadere informatie

Cheatsheet Deze titels zorgen gegarandeerd voor (goedkope) kliks

Cheatsheet Deze titels zorgen gegarandeerd voor (goedkope) kliks Cheatsheet Deze titels zorgen gegarandeerd voor (goedkope) kliks Het start met een klik.. Als (online) ondernemer zijn kliks naar je website erg belangrijk. Een aanzienlijke hoeveelheid websitebezoekers

Nadere informatie

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is 7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE En waarom dat voor u van belang is WHITEPAPER 2016 Een landing page is misschien wel het belangrijkste element in uw online marketingcampagne. Het is

Nadere informatie

De zin en onzin van de nieuwe features in Analytics

De zin en onzin van de nieuwe features in Analytics De zin en onzin van de nieuwe features in Analytics 17 juni, Mark van Kasteren GAUC 2015 Result driven online marketing Welkom! Result driven online marketing Google Analytics Nerd Beweging sensor die

Nadere informatie

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers Welkom #fanfactor @anneraaymakers 10 redenen om Facebook zakelijk in te zetten Content Profiel en pagina Apps en Tabs Fans en Likes Adverteren en promoten Interactie Wedstrijden en Betrokkenheid acties

Nadere informatie

Kennissessie Google Analytics.

Kennissessie Google Analytics. Kennissessie Google Analytics. Analytics Consultant Google Analytics, Adobe Reports & Analytics Webanalist sinds juni 2011 MA Bedrijfscommunicatie & Digitale Media BSc Bedrijfseconomie LinkedIn Wat verwachten

Nadere informatie

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT!

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! Marketing voor makelaars: 5 kansen die je niet mag missen Online marketing heeft de laatste jaren zijn waarde wel bewezen. Maar hoe kun je dit nu inzetten

Nadere informatie

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne E-BOOK 2017 1 Er zijn meerdere betaalde manieren om relevante bezoekers naar uw website te

Nadere informatie

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN?

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? 02 WAT IS INBOUND MARKETING? Gevonden worden door potentiële klanten vanuit de doelgroep, zonder deze te storen met traditionele marketing-instrumenten.

Nadere informatie

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords LinkedIn Advertising vs. Google AdWords Voor welk advertentiekanaal kiest u? Content marketing wordt ingezet om voor de doelgroep relevante en waardevolle content te verspreiden. Helaas bevindt vaak niet

Nadere informatie

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf SEARCH Gevonden worden met uw bedrijf Agenda 1. Zoeken op internet 2. Zoekmachine optimalisatie 3. Zoekmachine adverteren 4. Vervolgstappen 2 Zoeken op internet 3 Eén van de meest populaire online activiteiten

Nadere informatie

Wij hebben met veel plezier aan dit boek geschreven en hopen dat we je er verder mee helpen. Heel veel leesplezier!

Wij hebben met veel plezier aan dit boek geschreven en hopen dat we je er verder mee helpen. Heel veel leesplezier! INLEIDING Google AdWords is een zeer krachtig advertentieplatform. Bijna geen enkel ander advertentienetwerk kan tippen aan AdWords. De vele functies maken het mogelijk om je doelgroep heel gericht te

Nadere informatie

Kennissessie Online Marketing

Kennissessie Online Marketing Kennissessie Online Marketing Opstarten Facebook- en Google campagne Kennissessie Online Marketing 08-05-2019 door Kes van Ommen In samenwerking met ZZP Krimpenerwaard Cultuurhuis Krimpen aan de Lek Schema

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Internet Marketing Plan

Internet Marketing Plan Internet Marketing Plan Bedrijf Door Datum : : : Stap 1 Wat is je jaarlijks marketingbudget? Welk deel daarvan gaat naar online? En volgend jaar? Stap 2. Je website Hoe goed in je website in de ogen van

Nadere informatie

Google Analytics FAQ

Google Analytics FAQ Google Analytics FAQ Valk Internet Inhoudsopgave. Google Analytics 2. Hoe kom ik in Google Analytics?. Wat kan ik met Google Analytics?.. Waar komen mijn bezoekers vandaan?.2. Wat heeft mijn mailing opgeleverd?..

Nadere informatie

Alles over cookies Knop: Verander hier je cookie-instellingen

Alles over cookies Knop: Verander hier je cookie-instellingen Alles over cookies Knop: Verander hier je cookie-instellingen Wat zijn cookies? Bezoek je de website van MyParcel? Dan maken we gebruik van cookies, die we opslaan op jouw computer, telefoon of tablet.

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Meer Marketingrendement met Attributie

Meer Marketingrendement met Attributie Meer Marketingrendement met Attributie Google Analytics User Conference Juni 2015 ClickValue Rhijnspoorplein 28 1018 TX Amsterdam Bel ons op +31 (0)20 675 1621 Wat is de beste besteding van uw volgende

Nadere informatie

De 5 meest gemaakte fouten in Facebook marketing

De 5 meest gemaakte fouten in Facebook marketing De 5 meest gemaakte fouten in Facebook marketing Webinar Smartfanpage 26-07 Volgende Wie ben ik? 25 jaar International Business gestudeerd 3,5 jaar actief in software ontwikkeling en online marketing 2014

Nadere informatie

GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE

GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE CONVERTEER JE SOCIAL MEDIA FANS NAAR KLANTEN G R I P O P S O C I A L D ATA GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE Iedereen kent het probleem. Je hebt veel fans op social media. Je investeert in derden

Nadere informatie

NIMA Online Marketeer leergang

NIMA Online Marketeer leergang NIMA Online Marketeer leergang Inhoud. NIMA Online Marketeer leergang... 3 Programma.... 4 Les 1 : Introductie... 4 Les 2: Zoekmachinemarketing... 4 Les 3 + 4: Analytics... 4 Les 5: Social media... 4 Les

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Hoger in Google. De 5 beste tips

Hoger in Google. De 5 beste tips Hoger in Google De 5 beste tips Linkruil en over optimalisatie van keywords, twee voorbeelden van achterhaalde SEO technieken die je zelfs een penalty van Google kunnen opleveren. Wat werkt anno 2016 wél

Nadere informatie

Opdrachten Social Media voor het MBO

Opdrachten Social Media voor het MBO Hoofdstuk 9 CASUS Adverteren via Facebook Introductie Naast de gewone berichten die we publiceren op Facebook is het mogelijk extra aandacht te vragen door te adverteren. Het doel van deze opdracht is

Nadere informatie

KBP Relatiedag. Digitale trends en ondernemen met Social Media. 17 september 2015

KBP Relatiedag. Digitale trends en ondernemen met Social Media. 17 september 2015 KBP Relatiedag Digitale trends en ondernemen met Social Media 17 september 2015 FACEBOOK LINKEDIN TWITTER OPLEIDING EVENTS ONLINE CAMPAGNES EVENTS Social Media Training & Advies Social Media Expert Businesscoach

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people 6 Marketing-trends voor 2019 Sharing knowledge Connecting people We zijn alweer over de helft van 2018, tijd om de balans op te maken en te kijken welke trends we kunnen verwachten voor komend jaar. In

Nadere informatie

Contentstrategie Werkgroep 7

Contentstrategie Werkgroep 7 Werkgroep 7 Agenda Metadata FTW (Content) Marketing Toetsing en beoordeling 2 Metadata FTW Wat is metadata informatie over informatie is het cement van content zorgt voor de structuur, context en betekenis

Nadere informatie

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls Call Tracking Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls September 2015 1 INLEIDING Online conversies en de kanalen waarvan ze afkomstig zijn, worden precies gemeten door

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Wat is conversieattributie?... 2

Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Wat is conversieattributie?... 2 Whitepaper Handleiding Conversie attributie Datum: September 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Wat is conversieattributie?... 2 2. Wanneer dien je conversie attributie toe

Nadere informatie

Hét model voor krachtige online advertising. See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing

Hét model voor krachtige online advertising. See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing Hét model voor krachtige online advertising See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing Je bent adverteerder. Of je helpt adverteerders. Je besteedt veel geld aan offline en online

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

Whitepaper SEA Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse.

Whitepaper SEA Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse. Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse. Versie: 1.0 Datum: 14-1-2010 Auteur: Onetomarket Inhoudsopgave 1. Wat is Search Engine Advertising?... 3

Nadere informatie

BOOST JOUW BUSINESS MET PINTEREST CHECKLIST

BOOST JOUW BUSINESS MET PINTEREST CHECKLIST BOOST JOUW BUSINESS MET PINTEREST CHECKLIST Copyright PinCreative 2019. Auteur: Arlette Dijkstra Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten alle rechten op informatie die u in deze Pinterest

Nadere informatie

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE.

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE. 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram Instagram is één van de meest populaire social media netwerken op dit moment.

Nadere informatie

19 juni 2012 Workshop Google Adwords

19 juni 2012 Workshop Google Adwords 19 juni 2012 Workshop Google Adwords voor gevorderden Wie zijn wij? Nick Boterberg n.boterberg@yonego.be Dimitri Claerbout d.claerbout@yonego.be Programma Optimaliseren van een bestaande account (structuur,

Nadere informatie

ONLINE MARKETING PAKKET

ONLINE MARKETING PAKKET ONLINE MARKETING PAKKET Strategie Concept Creatie Inhoudsopgave Inleiding 3 Switch als je eigen online marketingteam 4 De juiste richting bepalen 4 Techniek 4 Analytics 4 SEO 5 SEA 5 Social 5-6 Content

Nadere informatie

Inzicht krijgen in de resultaten van uw Google AdWords Campagne. How To

Inzicht krijgen in de resultaten van uw Google AdWords Campagne. How To Inzicht krijgen in de resultaten van uw Google AdWords Campagne How To Inhoudsopgave U heeft een Google AdWords TM Campagne. Natuurlijk wilt u weten wat de effectiviteit van uw campagne is. Hoe vaak worden

Nadere informatie

5 keer optimalisatie voor levende Power Platform met bezoekers

5 keer optimalisatie voor levende Power Platform met bezoekers 5 keer optimalisatie voor levende Power Platform met bezoekers Erno Hannink Make your Coaching Biz No.1 in your Niche Tweet met Hoe krijg je meer verkeer naar de website? En meer leven in deze website?

Nadere informatie

Online Marketingplan Guide

Online Marketingplan Guide Online Marketingplan Guide De guide om jouw online marketingplan te maken Vraag Uitleg Antwoord Wat is de huidige situatie? Doe onderzoek naar de huidige situatie. Analyseer waar het bedrijf nu staat en

Nadere informatie

Ontdek de mogelijkheden van Google AdWords Scripts

Ontdek de mogelijkheden van Google AdWords Scripts Ontdek de mogelijkheden van Google AdWords Scripts Hoe goed je jouw Google AdWords campagnes ook laat renderen, er zijn een aantal zaken waar je simpelweg niet of nauwelijks achter kunt komen. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Handleiding Dashboard tool Google Data Studio

Handleiding Dashboard tool Google Data Studio Handleiding Dashboard tool Google Data Studio Inhoudsopgave Inleiding... 2 Basisbeginselen actiegerichte dashboards... 3 Dashboards in Google Data Studio: instructie + tips... 5 Afsluitende tips voor de

Nadere informatie