VERSLAG SENIORENRAAD VAN 19 NOVEMBER 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG SENIORENRAAD VAN 19 NOVEMBER 2015"

Transcriptie

1 VERSLAG SENIORENRAAD VAN 19 NOVEMBER 2015 Aanwezig: Jef Verbist, vrzitter Guy Cleeren, ndervrzitter Van Ginderen Willy, penningmeester OKRA Wildert: Lud De Crm, Luis Geysen, Francine Ickrth OKRA Hrendnk: Anna Gabriëls, Raymnd Maas ESA: Ad Grmachtig, Hilda Mus, Annet De Laat, Schepen: Jkke Hennekam EBS: Helena Hppenbruwers, Van Eduard Jan Keuppens, individueel geïnteresseerde OKRA Statie: Le Milbu, Françis Wierickx OKRA Centrum: Js Knings NEOS: Magda Van Eekelen, Peeters Frans S.O.V.: Dhghe Jan, K.S. Hek: Maria Van Oevelen, Piet Veraart RVT St. Michaël: Mieke Warmenbl OCMW : Kathleen De Bruyn Elke Mella verslaggever Verntschuldigd: Beurms Denise, Beyers Js, Elst Rita, Len Herygers, Mariette Huybrechts, Stan Knings, Willy Merks, Schrauwen Imelda, Van Der Flaas Jules, Marcel Van Dren, Van Drst Maria, Elisa Van Hydnck, Wagenmakers Margaretha, Warmenbl Mieke 1. Vragen aan het publiek: Geen vragen van het publiek. 2. Verslag van 24 september 2015: 2 pmerkingen : - Sprteldag: er waren tch meer Essenaren die deelnamen aan de dag dan inwners van Kalmthut. De lage pkmst kwam k dr het slechte weer. Dch heeft men geprbeerd m zveel mgelijk buitenactiviteiten te laten drgaan in de sprthal. - Villa in de Wildertse Duintjes : deze wrdt dr een privé-schl gebruikt en niet dr een schl van het bijznder nderwijs. Het gaat wel ver speciaal nderwijs daar er enkel hgbegaafde kinderen les vlgen. 3. Datum vlgende vergadering: De senirenraad kmt pnieuw samen p dnderdag 14 januari 2016 m 9.30 uur in de blemenzaal van LDC t Gasthuis.

2 4. Briefwisseling: De tegekmen briefwisseling ligt ter inzage bij de vrzitter: Flralia Brussel Brchure Ouderen in verver(ing) van Vlaamse Ouderenraad Terisme Duinkerken Actueel 5. Adviezen: Adviezen van vrig verslag wrden verlpen. Vlgende adviezen zijn/wrden in rde gemaakt: - Ophaling afval en de straatverlichting: er is een evaluatie gedaan dr de gemeente rnd de besparingen en de veiligheid dr het dven van de lichten. Bij zijstraten en bchten zal de verlichting wel branden na 23 uur. Men hpt dat dr het gebruik van de grijze bakken het beter zichtbaar zu zijn dat het huisvuil buiten staat. Dit is vr februari 2016 gepland. - Wildertse Duintjes : De brden vr de ruiters wrden dr nieuwe vervangen vandaar dat er een aantal brden weg waren. De melding van meer lslpende hnden is waarschijnlijk het gevlg van het gif dat er gestrid werd dr nbekende in de hndenzne. Nieuwe meldingen : - Parking statin Essen: steeds meer Nederlanders kmen hier parkeren waardr er vaak geen parkeerplaats meer is. Misschien kan men hier best een bareel plaatsen waarvan enkel Essenaren gebruik kunnen maken. Antwrd : de grnd is van de NMBS waardr dit enkel kan vrgesteld wrden tijdens besprekingen met hen. Tevens verschuift z het prbleem van parkeren naar de straten in de buurt. Vanaf januari 2016 kmt er meer cntrle p parkeren en wrden er GAS-betes uitgeschreven. - Kerkhf Wildert: van de Kerk naar het kerkhf is er een paadje. Dit is pnieuw aangelegd maar is zeer schuin. Ok ligt er veel afval mdat de afvalbak weg is Wanneer het veel geregend heeft is het er zeer mdderig en gevaarlijk. De afvalbak kan men bij vrkeur nder een afdak zetten Antwrd :wrdt bekeken. - Vrstel m het tunneltje aan de Wildert de naam Steve Stevaert te geven. Antwrd : Trage wegen krijgen geen persnsnamen enkel plantennamen. - Merkantsebaan aan de frituur Veel mensen parkeren zich in de Maststraat Antwrd: Er kmen van die beugels zdat er niet meer geparkeerd kan wrden - Aan de schl Hek : verkeerslicht is niet ged afgesteld waardr er veel dr het rde licht wrdt gereden. Antwrd : Men is er mee bezig en er wrden nu al vele betes uitgeschreven Jkke maakt de melding dat vr alle pmerkingen/klachten zals hierbven geuit, bij vrkeur een meldingsfrmulier wrdt ingevuld en bezrgd p het gemeentehuis. Er is een afhandelingsprcedure die heel ged wrdt pgevlgd zdat uw klacht/pmerking meteen bij de juiste dienst terecht kmt. Men dient ged een nderscheid te maken tussen een klacht en adviezen. De meeste meldingen zijn klachten en geen adviezen.

3 6. Vergadering vrzitters - Er heeft een vergadering plaatsgevnden en er zijn een aantal zaken besprken : jarig bestaan Senirenfeest in kader van het 45-jarig bestaan In samenwerking met vzw Kbie? Bedeling 80 jarigen Ouderenweek Verbinding Klina Fietstcht Subsidies vr 15 ktber 2015 indienen Vlksspelen 26/8/2015 Cmmunicatie GVA-MATI Sprtdag Samenwerking tussen de afdelingen bv. OKRA centrum & OKRA statie bing 7. Prgramma Senirenfeest : er wrdt geen apart senirenfeest gerganiseerd. Er wrdt vr de seniren iets vrzien tijdens de 11 juli-viering aan de Oude Pastrij. De Vrzitter heeft de vraag gesteld m een bezek aan het gemeentehuis te brengen. De burgemeester geeft dan een telichting ver de nieuwe wijzigingen in de budgetplan en achteraf wrdt er een drankje aangebden. De vraag wrdt gesteld f hiervr interesse is en welke data per verenigingen kunnen. Dit zu vr een 60à70 persnen zijn. - Vr de fietstcht wrdt geen ander cncept gebruikt. Men behudt het huidige k al is het in kleinere grepen. Dch dient men er aan te denken m meer seingevers te vrzien, de schlen te verwittigen en te kiezen vr veiligere rute (langs gemakkelijke fietspaden/wegen) 8. Kaarttrni - Is er iemand van de verenigingen geïnteresseerd m dit te den? - Okra Wildert wilt dit ng den en hebben zelfs al een datum in gedachten : 7 april Vlksspelen 2016 De vlksspelen kunnen eventueel drgaan p 24 augustus 2016 f 31 augustus Er wrdt gepteerd m dit p 24 augustus te den. De werkgrep gaat bepalen welke spelen er dan wrden gespeeld. 10. Kepelvergadering adviesraden Op de vergadering waren alle vrzitters van de adviesraden uitgendigd. De punten die besprken zijn tijdens deze vergadering zijn : - Welzijnsraad : kansarmede en het pvangen van signalen van armede. Er werd vrgesteld m tijdens de kekenbedeling een praatje en enquête te den. Men geeft aan dat dit ngal meilijk ligt mdat men niet vaak binnengeraakt bij de mensen. Daarm het vrstel m melding te den van "prbleemsituaties bij Kathleen de Bruyn.

4 - Evenementenlket : sinds bijna 1 jaar is er een evenementenlket in het gemeentehuis. Hier kunnen verenigingen materiaal ntleden. Om de verdeling van materiaal wat meer verspreid en gelijkwaardig te laten verlpen, wrdt het reglement aangepast. - Meerjarenplan : Er is een budgetplan pgesteld vr de peride van 2014 tem Dit plan kan jaarlijks wrden bijgestuurd. 11. Wnen Abbeyfield Er is een inf-avnd geweest rnd wnen vlgens het systeem van Abbeyfield. Dit is een manier van samenwnen in een grt gebuw dat nderverdeeld is in kleinere appartementen/studi s. Z kunnen udere mensen die weduwe(naar) gewrden zijn hiervan gebruik maken. Zij gaan dan samenwnen met andere mensen in een grt gebuw waar iedereen zijn eigen appartement en privacy heeft, maar waar er k een gezamenlijke leefruimte en keuken is. Elke bewner huurt zijn eigen appartement/studi. In deze manier van wnen is er wel geen zrg vrzien waardr zrgbehevenden hiervan geen gebruik kunnen maken. 12. Nieuws uit de gemeente - Flu-actie : vr alle schlgaande kinderen in Essen lpt er eern actie waarbij ze stickers kunnen sparen. Wanneer ze een vlle spaarkaart hebben wrden die verzameld p het gemeentehuis en wrdt er per week prijzen verlt. De Burgemeester heeft samen met een aantal Schepenen een telling gedaan en daaruit blijkt dat de meeste kinderen hun fluvest aanhebben. - Muzart : er zijn 802 leerlingen waarvan de udste 73 jaar is. Het ppulairste muziekinstrument is pian en dan gitaar. - Bstella : Er werd een crwdfunding pgestart. Nu is er vldende geld verzameld m de film te maken, zelfs vr 2 keer een première te huden. Ok is er een bek te kp. - Er kmt een kunstwerk van 50 jaar crss/mlenheidenvrienden. Iv Nijs maakt dit kunstwerk en het wrdt geplaatst p de hek van de Kerkstraat en sprwegstraat. - Ok Oxfam gaat een kunstwerk maken vr hun 40-jarig bestaan. Dit zal geplaatst wrden p de parking van Belfius. - Autmatisering biblitheek : dit is een grt succes. Vr de seniren is er de gelegenheid m in kleine grepjes langs te gaan en dan inf ver het systeem te krijgen. Er zijn k nieuwe peningsuren van de bib. Vanaf nu vanaf 10uur s mrgens pen. - Nieuw systeem van huisvuilphaling van Diftar : men gaat bakken inveren ipv huisvuilzakken. Dit zal vanaf 28 februari 2016 invegen gaan. - Op 6 december wrdt aan Francis barn Van Ln de titel van ereburger tegekend. Hij zrgde vr de fusie van 3 vrmalige universitaire instellingen tt de huidige Universiteit van Antwerpen.

5 13. Rndvraag en varia - Kekenbedeling : deze is ged en vlt verlpen. Tch det het jaarlijks prbleem zich weer vr van persnen die thuis gedmicilieerd zijn, maar tch in een rusthuis verblijven. Men heeft dit pgelst dr bij de Bijster en Sint-Michaël navraag te den. Hieruit blijkt het tch ver een 17-tal persnen te gaan. Jan Dhghe wrdt bedankt m de lijsten van Centrum weer p te splitsen. Als dank mgen de vrijwiligers p 30 nvember m 14 uur in het LDC een stukje taart kmen eten. - Op 9 nvember 2015 heeft men animatie in Sint-Michaël gedaan. Dit is heel ged verlpen en nu werd er met een puntensysteem gewerkt. - Op 20 nvember 2015 is men Bing in De Bijster gaan spelen. - Verkeersveiligheid : Jan Keuppens merkt p dat tijdens een fietstcht s avnds van Hrendnk naar centrum er heel veel mensen znder licht rndrijden. Ok dregen ze geen fluvest aan waardr hij bijna iemand aanreed. Hij vraagt zich af f de plitie hier tegen geen actie kan ndernemen. - Raymnd Maas bedankt de senirenraad vr de gede samenwerking. - Kathleen de Bruyn meldt dat de PWA dienst een dienst sneeuwruimen heeft : Men dient zich vraf te registreren en bij ndzaak kan men dan bellen m iemand de sneeuw te laten ruimen. Achteraf wrdt dan een factuur pgestuurd. - Er wrdt pgemerkt dat tijdens de kekenbedeling heel veel mensen afwezig f in hun tuin bezig waren, waardr men ng eens terug mest m de kekends af te geven. - Men stelt vast dat er heel veel nieuwe gebuwen en appartementen gebuwd wrden in Essen. En telkens buwt men p de ude buwlijn. Hierdr wrdt de step zeer smal. Men vraagt m hiervr aandacht te hebben en eventueel regelingen te treffen m bij nieuwbuw niet p de ude buwlijn te buwen, maar 2à3 meters naar achteren. - Men geeft mede dat armede niet alleen bij 80-jarigen is en men aandacht met hebben vr alle crisissituaties. - De subsidies zijn allemaal berekend en wrden z spedig mgelijk uitbetaald. 14. Vragen aan het publiek Er zijn geen vragen. De vergadering werd afgeslten m uur. Jef Verbist Vrzitter, Elke Mella Welzijnswerker/Verslaggever,

6

VERSLAG SENIORENRAAD VAN 24 SEPTEMBER 2015

VERSLAG SENIORENRAAD VAN 24 SEPTEMBER 2015 VERSLAG SENIORENRAAD VAN 24 SEPTEMBER 2015 Aanwezig: Jef Verbist, vrzitter Guy Cleeren, ndervrzitter OKRA Wildert: Lud De Crm, Luis Geysen, Francine Ickrth OKRA Hrendnk: Anna Gabriëls, Stan Knings ESA:

Nadere informatie

Swa Veraart : publiek

Swa Veraart : publiek VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 16 juli 2015 Aanwezig : Jef Verbist, voorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : De Crom Ludo, Geysen Louis, S.O.V. :, Dhooghe Jan,Van Hooydonk Elisa K.B.G.

Nadere informatie

2. Verslag van : Er worden geen opmerkingen gemaakt, waarna het verslag wordt goedgekeurd. GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN

2. Verslag van : Er worden geen opmerkingen gemaakt, waarna het verslag wordt goedgekeurd. GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 28 mei 2015 Aanwezig : Jef Verbist, voorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : De Crom Ludo, Geysen Louis, Ickroth Francine S.O.V. :, Dhooghe Jan,, Van

Nadere informatie

Het verslag van 6 november 2014 wordt goedgekeurd. GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN

Het verslag van 6 november 2014 wordt goedgekeurd. GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 22 januari 2015 Aanwezig : Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : De Crom Ludo, Geysen Louis, Ickroth Francine

Nadere informatie

2. Verslag van : Er zijn geen vragen over het verslag van 15 mei 2014 waardoor het verslag wordt goedgekeurd.

2. Verslag van : Er zijn geen vragen over het verslag van 15 mei 2014 waardoor het verslag wordt goedgekeurd. VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 24 juli 2014 Aanwezig : Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : De Crom Ludo, Geysen Louis, Ickroth Francine

Nadere informatie

VERSLAG SENIORENRAAD VAN 12 januari 2017

VERSLAG SENIORENRAAD VAN 12 januari 2017 VERSLAG SENIORENRAAD VAN 12 januari 2017 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Van Ginderen Willy, penningmeester WSV: Ludo De Crom, Louis Geysen, KBG Horendonk: Anna Gabriëls,

Nadere informatie

Verslag vergadering donderdag 19/11/2015 (20uur)

Verslag vergadering donderdag 19/11/2015 (20uur) Aanwezig: Sabine Van Drslaer, Frank Anthnissen, J Baeyens, Veerle Lauwers, Danny Nauwelaerts, Saskia Westbrk, Wim Frateur, Hilde Caers,, Myriam Viaene, Haik Rthft, Myriam Breders, Abdelhay Ben Abdellah

Nadere informatie

Verslag jeugdraad 30 augustus 2014 @ ontmoetingscentrum

Verslag jeugdraad 30 augustus 2014 @ ontmoetingscentrum Verslag jeugdraad 30 augustus 2014 @ ntmetingscentrum Aanwezig: Mieke Heymans (Vrzitster), Rd Schuteden (Bur jeugdraad/kaj Vstert), Han Lemkens (VKSJ Bree), Bie Lemkens (VKSJ Bree), Katrien Verstraeten

Nadere informatie

Omgaan met gescheiden ouders.

Omgaan met gescheiden ouders. In deze Inf nder andere: Schen zetten, de deur gaat iets later pen. Hud u rekening met de kinderen? Die gaan vr He gaan wij m met gescheiden uders? Dnna Bakker is vrleeskampien!! 26 nvember 2014 Jaargang

Nadere informatie

Verslag Ouderraad 11 april 2016

Verslag Ouderraad 11 april 2016 Verslag Ouderraad 11 april 2016 Welkm Verntschuldigd: Bart T, Ken, Lieve Agenda uderraad De agenda vr deze uderraad werd drgestuurd p 8 april 2016. Hierp vlgde p 9 april een reactie met als vraag f mailtjes

Nadere informatie

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD Sinds 1 september 2004 kan elke schl een uderraad prichten vlgens het participatiedecreet. Het schlbestuur is verplicht m een uderraad p te richten als 10% van de uders er

Nadere informatie

BHK Hoogveldweg 5 3012 Wilsele 016/44 46 37 Vestiging: Bornestraat 30 3012 Wilsele 016/22 77 42

BHK Hoogveldweg 5 3012 Wilsele 016/44 46 37 Vestiging: Bornestraat 30 3012 Wilsele 016/22 77 42 Verslag udercmité 1 december 2015 Aanwezig: Verntschuldigd: Els, Lieve, An, Jke, Anne, Kris, Wim V, Wim S, Sara, Rsa, Miranda, Kaat, Gerlinde, Björn (directeur) en Marian Pipke, Pieter, Linde, Steffi,

Nadere informatie

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog!

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog! Data m te nthuden December 2015 04-12 Sinterklaas p schl. Grepen 5 t/m 8 een cntinurster tt 14.00 uur. Neem je eigen lunch mee p 4 december! 13-12 Kerstmarkt vanaf 12.00 tt 18.00 uur, kinderen van De Meeander

Nadere informatie

- Signalen uit de schoolgemeenschap bespreken, zo nodig met de directeur. - Afstemming met MR - Praktische zaken en evenementen ondersteunen.

- Signalen uit de schoolgemeenschap bespreken, zo nodig met de directeur. - Afstemming met MR - Praktische zaken en evenementen ondersteunen. Verslag Bijeenkmst Oudercmmissie 6 ktber 2014 Aanwezig; Jhanna Habib (1-2 Gijsje, 5); Inge Oldeman (3); Evert van de Sandt; (1-2 Marijke); Harre Ansingh (6); Laura Rukens (6); Carla Mnchen (5); Suzanne

Nadere informatie

VERSLAG OUDERRAAD 8 augustus 2013

VERSLAG OUDERRAAD 8 augustus 2013 VERSLAG OUDERRAAD 8 augustus 2013 AANWEZIG: Kris, Kurt, Stéphanie, Sphie, Jrunn, Cathy, Vanessa V AGENDAPUNTEN: 1. Overlpen en gedkeuring vrig verslag / 2. Financiën Enkel ng een kleine uitgave gemaakt

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Veiligheid. Gebied en wijkzaken A. de Neef P.J. Möhlmann

Raadsvoorstel. Veiligheid. Gebied en wijkzaken A. de Neef P.J. Möhlmann Titel Drank en hrecaverrdening Ostzaan 2014 Gemeentehuis Bezekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Ostzaan Pstadres Pstbus 20, 1530 AA Wrmer Telefn 075 651 2100 Fax 075 651 2244 E mail antwrd@ver gemeenten.nl Internet

Nadere informatie

DAVGOS. Werkgroep Preventieadviseurs F. Wauters P. De Roissart I. Van Durme. Vergadering: 24 maart 2011 Nr.: 2011/01

DAVGOS. Werkgroep Preventieadviseurs F. Wauters P. De Roissart I. Van Durme. Vergadering: 24 maart 2011 Nr.: 2011/01 DAVGOS Werkgrep Preventieadviseurs F. Wauters P. De Rissart I. Van Durme Vergadering: 24 maart 2011 Nr.: 2011/01 Agendapunt Verslag Opmerkingen/actiepunt 1. Verwelkming Patrick Verhasselt, pedaggisch begeleider

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Infano vzw Infbrchure schlpvang Infan vzw Vanaf 1 september 2014 werkt het Kathliek Onderwijs van Vilvrde in verschillende basisschlen (Heilig-Hartschl, De Lampin, Sint- Jzefsschl Grenstraat, Biekrf) samen met het

Nadere informatie

Goede afspraken maken goede vrienden

Goede afspraken maken goede vrienden Dag van de demcratie Gede afspraken maken gede vrienden Delstellingen Kinderen verkennen eigen standpunt ver klasafspraken. Kinderen verkennen de standpunten van klasgenten ver klasafspraken. De kinderen

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Infano vzw Infbrchure schlpvang Infan vzw Vanaf 1 september 2014 werkt het Kathliek Onderwijs van Vilvrde in verschillende basisschlen (Heilig-Hartschl, De Lampin Peutie, Sint- Jzefsschl Grenstraat, Biekrf) samen

Nadere informatie

Dienstverlening in Dampoort en Sint-Amandsberg

Dienstverlening in Dampoort en Sint-Amandsberg Dienstverlening in Damprt en Sint-Amandsberg 14 nvember 2013 Activiteit Tijdens een lunchgesprek ging schepen en OCMW-vrzitter Rudy Cddens in gesprek met bewners ver de zrg en dienstverlening in Damprt

Nadere informatie

Commissie sport, landbouw en handel

Commissie sport, landbouw en handel Cmmissie sprt, landbuw en handel Raadscmmissie 12.02.2014 pagina 1/5 Verslag van de Raadscmmissie 12 02 2014 Aanwezigheden: Leden Cmmissie De dames: Els Van Hf, Laila El Abuzi, Eveline Madrid, Lthe Ramakers,

Nadere informatie

Verslag vergadering 18 september 2017

Verslag vergadering 18 september 2017 XX Gesubsidieerde vrije basisschl ONZE-LIEVE-VROUW-VAN-LOURDESCOLLEGE (RK) Rmbaut Keldermansstraat 33, 2650 Edegem (RdR) Renaat de Rudderlaan 35, 2650 Edegem Oudercmité Lagere Schl Verslag vergadering

Nadere informatie

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen Samenvatting Deelprjecten Ouderen Samen Vughtse Ouderen aan het Wrd In januari 2007 zijn dr het Prject Ouderen Samen vier bijeenkmsten gerganiseerd waarvr alle Vughtse inwners van 55 jaar en uder waren

Nadere informatie

Verslag Ouderraad Edugo Sint-Vincentius 21/10/2014

Verslag Ouderraad Edugo Sint-Vincentius 21/10/2014 Verslag Ouderraad Edug Sint-Vincentius 21/10/2014 Aanwezig: Verntschuldigd: Katy, Jachim, juf Annelies, juf, Ann, Laure, Juf veerle, Juf Evelien, Sefanie, Nancy, Lien, Pugh-An, Juf Ingebrg, Karen, Jeren,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering Lindenlommer d.d. 9 september 2014

Notulen MR-vergadering Lindenlommer d.d. 9 september 2014 Ntulen MR-vergadering Lindenlmmer d.d. 9 september 2014 Aanwezig: de Grnckel (directie), Peter Wapstra (vrzitter), Venneman (GMR en secretaris),linda van Ginneken, Carina van Aert, Eline van Hassel, Anke

Nadere informatie

OUDERRAAD VRIJE BASISSCHOOL DEN HULST

OUDERRAAD VRIJE BASISSCHOOL DEN HULST OUDERRAAD VRIJE BASISSCHOOL DEN HULST Verslag van de vergadering van 7 nvember 2012. Aanwezig: Elena, Kathleen, Kim, Nëlla, Ans, Juf Ingrid Verntschuldigd: Marijke, Ria, Shirley, Juf Martine, Anniek 1.

Nadere informatie

GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM BASISONDERWIJS GENT SECUNDAIR ONDERWIJS GENT

GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM BASISONDERWIJS GENT SECUNDAIR ONDERWIJS GENT GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM SECUNDAIR ONDERWIJS GENT GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM BASISONDERWIJS GENT VOORZITTER PROF. DR. MARC SPOELDERS HENRI DUNANTLAAN 1 9000 GENT

Nadere informatie

! t. s o e. www.rumst.org. t w u

! t. s o e. www.rumst.org. t w u W www.rumst.rg n tekmst! zrge Wijijzrg en vr uw st! m k e t w u r v Wij zrgen! t s m k e t w u r v W Uitndiging De verbuwingen aan het gemeentehuis en mgeving hebben de gemeenschap 2.722.000 eur (110 miljen

Nadere informatie

Teamtrainingen en teamdagen

Teamtrainingen en teamdagen Het Sandelhut Meditatietechnieken, Caching en Training Teamtrainingen en teamdagen Lcatie: Het Beekse Bshuis Girlesedijk ngenummerd Hilvarenbeek Pst: Gildelaan 41 5081 PJ Hilvarenbeek Cntact: 06 155 77

Nadere informatie

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7 Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 2 van 7 Vergaderen Elke vergadering kent een vaste structuur en een vaste vlgrde. Deze structuur

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F OBS De Akkers en PSZ t Valkje Jagerslaan 15 3075 AA Rtterdam 010 2907827 directie@de-akkers.nl www.de-akkers.nl 31 ktber 2014 nummer 55 Schlntbijt Aanstaande maandag 3 nvember 2014

Nadere informatie

Verslag AV 7/11/2014. Aanwezigen: Goedkeuring vorig verslag. Evaluatie vorming: Dag van de jeugdbeweging:

Verslag AV 7/11/2014. Aanwezigen: Goedkeuring vorig verslag. Evaluatie vorming: Dag van de jeugdbeweging: Verslag AV 7/11/2014 Aanwezigen: Raad van Bestuur: Lucas, Bram, Lies, Fien, Sarah Jeugdcnsulente: Nancy Afgevaardigden partijen: Ken Byls (cd&v), Jan Balquet (N-VA) Schepen van jeugd: Tm Beunens Krak:

Nadere informatie

CHECKLIST Een geschikt kot?

CHECKLIST Een geschikt kot? CHECKLIST Een geschikt kt? FINANCIELE ASPECTEN Over heveel budget kan je beschikken m p kt te gaan en te leven in Leuven? Heb je recht p een kamer vlgens het principe Huurprijs p maat? Binnen huurprijs

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

De aandachtspuntenlijst

De aandachtspuntenlijst De aandachtspuntenlijst Wat is de aandachtspuntenlijst? De aandachtspuntenlijst is een verzicht van nderwerpen die aan de rde kunnen kmen tijdens een afspraak met de neurlg. Onderwerpen waarver u meer

Nadere informatie

Opmerking. De afspraak met Khadija (Provincie Vlaams Brabant) is niet doorgegaan.

Opmerking. De afspraak met Khadija (Provincie Vlaams Brabant) is niet doorgegaan. Verslag Ouderraad 6. Mzaïek. 8 juni 2015. Aanwezig: Veerle Bryn (vrzitter), juf Cindy, juf Kristien, Bert Crnillie (verslag), Kris Crmmen, Karien De Crte, Jeren Gffin, Stefan Jacques, Kristel Lauwers,

Nadere informatie

OUDERRAAD KLIMOP WESPELAAR

OUDERRAAD KLIMOP WESPELAAR VERSLAG OUDERRAAD 18 September 2017 Aanwezig Klimp: Mieke, Herman, Karlien, Karin, juf Tamara, Sarah T, Elke, juf Els, juf Maureen, Sphie, Peter Aanwezig Pit: juf Mia, juf Sandra, juf Sara, Michele, Ariane,

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering 27 november 2014

Verslag Algemene Vergadering 27 november 2014 Verslag Algemene Vergadering 27 nvember 2014 Aanwezig: Gilberte Marchand Chris Cppin Danny De Rudder Christa Simn Luc Demaerschalk Rita Dekerk Lieve Nijs Paula Witte Lisette Mmmaerts Mia Salimans Maurits

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015

Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015 Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015 Inhud Schlftgraaf Graag uw hulp bij schlactiviteiten Burendag Infrmatieavnd Film Agenda Open mnumentendag Vacature: vrijwilliger in de schlbiblitheek Znneblemwedstrijd Tuinuders

Nadere informatie

Symposium 2016 Trots op je vak

Symposium 2016 Trots op je vak Sympsium 2016 Trts p je vak Evaluatie Definitief A. van Leeuwen / Els Derksen 23 juni 2016 UKON bureau p/a Radbudumc afd. ELG-117 Pstbus 9101 6500 HB Nijmegen tel 024-3668244 www.uknnetwerk.nl Samenwerking

Nadere informatie

Infomoment SHM WoonWel 20/11/2018

Infomoment SHM WoonWel 20/11/2018 Infmment SHM WnWel 20/11/2018 Verlp van de avnd Algemene telichting Vrstelling prject dr de architect Evaluatie huisbezeken Vraagstelling 2 Algemene telichting WAAROM? Wningen vertnen structurele gebreken

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING VAN 10 NOVEMBER 2010

VERSLAG VERGADERING VAN 10 NOVEMBER 2010 vzw De TintelTuin De Mérdestraat 14, 3300 Tienen Tintelraad VERSLAG VERGADERING VAN 10 NOVEMBER 2010 aanwezig: Jël, Philippe, Helga, Gedele, Bart I., Katrien R., Eva, Lieven, Ellen, Jst, Lieve, Rita, Yves,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2012-2013

Nieuwsbrief 2012-2013 Nieuwsbrief 2012-2013 Beste uders en kinderen, N. 15 d.d. juli-2013 De afgelpen peride Vrijdag 21 juni waren alle hulpuders van harte welkm p de kffie. Tijdens deze bedankmiddag trakteerde het schlteam

Nadere informatie

Protocol: Pestprotocol

Protocol: Pestprotocol Prtcl: Pestprtcl Inleiding Pesten kmt p iedere schl in mindere f meerdere mate vr. Het is een prbleem dat vr de betrkkenen verstrekkende gevlgen kan hebben in de lp van hun levens. Uit nderzek blijkt dat

Nadere informatie

Aanwezig: Nico, Sven, Evi, Kathleen, Filip, Geert, Karel, Katrien, Carolien, Fiona, Wim en Eva Verontschuldigd: Sarah, Fien, Leen, Ellen

Aanwezig: Nico, Sven, Evi, Kathleen, Filip, Geert, Karel, Katrien, Carolien, Fiona, Wim en Eva Verontschuldigd: Sarah, Fien, Leen, Ellen 29 september 2015 Aanwezig: Nic, Sven, Evi, Kathleen, Filip, Geert, Karel, Katrien, Carlien, Fina, Wim en Eva Verntschuldigd: Sarah, Fien, Leen, Ellen 0. Heerlijk dank je wel Het team trakteerde de Kadés

Nadere informatie

Boschveld on Tour. Herijking Sociale Visie Boschveld 2015-2019

Boschveld on Tour. Herijking Sociale Visie Boschveld 2015-2019 Bschveld n Tur Herijking Sciale Visie Bschveld 2015-2019 Inleiding Vr u ligt het verslag van de herijking van de sciale visie van Bschveld vr de peride 2015 2019. In 2007 is de sciale visie van Bschveld

Nadere informatie

VERSLAG OUDERCOMITE 12 september 2016

VERSLAG OUDERCOMITE 12 september 2016 VERSLAG OUDERCOMITE 12 september 2016 Aanwezig vr de uderraad: Angela, Lieselt, Sfie P, Sfie D, Charltte, Liseltte, Kelly, Ann-Sfie, Ine B, Guy, Jzefien, Miranda, Elise, Sylvie, Eva, An, Ine V Aanwezig

Nadere informatie

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Gouda van 29 november 2011;

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Gouda van 29 november 2011; I 00007777 besluit van de gemeenteraad vrstelnummer 723668 nderwerp Teslagenverrdening Wet werk en bijstand Guda 2012 de raad van de gemeente guda 29 nvember 2011 Gezien het vrstel van burgemeester en

Nadere informatie

Begeleidende tekst bij de presentatie Ieder kind heeft recht op Gedifferentieerd RekenOnderwijs.

Begeleidende tekst bij de presentatie Ieder kind heeft recht op Gedifferentieerd RekenOnderwijs. Begeleidende tekst bij de presentatie Ieder kind heeft recht p Gedifferentieerd RekenOnderwijs. Dia 1 Opmerking vr de presentatr: in het geval u tijd te krt kmt, kunt u de blauwe tekst als ptineel beschuwen

Nadere informatie

Vergadering MR 13 oktober 2015

Vergadering MR 13 oktober 2015 Vergadering MR 13 ktber 2015 Aanwezig: Wim van der Heijden (WM), Harry Dupnt (HD), Snja Engels (SE), Chantal Klinkers (CK), Len Breders (LB) Aanwezig eerste gedeelte: Marcel Janssen (MJ) Afwezig met kennisgeving:

Nadere informatie

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen.

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen. Wij verzeken u de telichting vr het invullen van het frmulier ged te lezen. Op basis van de dr u aangegeven reismgelijkheden van de leerling en p basis van het verversadvies van schl en eventuele andere

Nadere informatie

o o o BIJLAGE PEDAGOGISCHE VISIE A. Gedragsindicatoren personeel in relatie tot leerlingen (vice versa)

o o o BIJLAGE PEDAGOGISCHE VISIE A. Gedragsindicatoren personeel in relatie tot leerlingen (vice versa) PEDAGOGISCHE VISIE A. Algemeen De pedaggische visie vertelt he de schl met leerlingen, persneel en uders van leerlingen wil mgaan en wat de schl verwacht ten aanzien van de relatie tussen leerlingen en

Nadere informatie

Procesdocument Klankbordgroep Schakenbosch

Procesdocument Klankbordgroep Schakenbosch Prcesdcument Klankbrdgrep Schakenbsch Tijdens de klankbrdgrepvergadering van 23 juni 2010 is de afspraak gemaakt met de leden van de klankbrdgrep m duidelijkheid te geven ver het prces, de kaders, de verschillende

Nadere informatie

Verslag VKV

Verslag VKV DIENST STUDENTENACTIVITEITEN Verslag VKV 14 12 05 Aanwezig 1 Gedkeuring vrig verslag Nichlas heet iedereen welkm Het vrig verslag wrdt gedgekeurd. 2 Vrstel Guid NV Guid NV heeft een vrstel tt samenwerking

Nadere informatie

Stand van zaken ontwerp gebruiksovereenkomst stedelijke infrastructuur - niet-commerciële organisaties

Stand van zaken ontwerp gebruiksovereenkomst stedelijke infrastructuur - niet-commerciële organisaties Verslag algemene vergadering jeugdraad 26 juni 2014 Aanwezig: Sisse Verstappen (vrzitter), Charltte De Decker (penningmeester), Gedele Vermeiren (schepen van jeugd), Rb Smits (dagelijks bestuur), Céline

Nadere informatie

HANDLEIDING ROBO ROBO

HANDLEIDING ROBO ROBO HANDLEIDING ROBO ROBO 1 Op vrhand 1.1 Materiaal klaarzetten 1 RbRb buwds per 2 kinderen Platen met parcurs vr RbRb Aut en dansvler vr RbRb Dancebt 1.2 Cmputers klaarmaken 1 cmputer per 2 kinderen met hierp

Nadere informatie

Helpt u dit schooljaar ook mee?

Helpt u dit schooljaar ook mee? Helpt u dit schljaar k mee? OUDERHULPBOEKJE 2015-2016 Jenaplanschl t Schrijverke Helpt u k mee? Elk schljaar zijn veel uders actief bij de vrbereiding van Sint en Kerst, bij sprt- en spelactiviteiten,

Nadere informatie

IKZ DEEL II : De informatieronde

IKZ DEEL II : De informatieronde Vanuit het standpunt van de zn is de schaduw nzichtbaar (Gethe) IKZ DEEL II : De infrmatiernde Het is méér dan een cliché f butade: m aan een breed kwaliteitsbeleid te werken, heb je écht steun, inbreng

Nadere informatie

IWI. De Gemeenteraad Postbus 11563

IWI. De Gemeenteraad Postbus 11563 Inspectie Werk en Inkmen Tezicht Gemeentelijk Dmein De Gemeenteraad Pstbus 11563 2502 AN Den Haag Prinses Beatrixlaan 82 2595 AL Den Haag Telefn (070) 304 44 44 Fax (070) 304 44 45 www.lwiweb.nl Cntactpersn

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

Ouderraad Sint-Gerolfschool

Ouderraad Sint-Gerolfschool Ouderraad Sint-Gerlfschl Datum 17 januari 2013 m 20u (tt 22u20) Lcatie: Aanwezigen: Aanwezigen schl: Traktatie dr: Eetzaal Sint-Gerlf schl Wim, Fran, Nathalie, Els W, Nele, Sigrid, Jke, Jhan (verslag)

Nadere informatie

Rapportage inspectiebezoek aan Woon- en zorgcentrum Boschoord te Lunteren op 18 juli 2013. Zwolle, juli 2013

Rapportage inspectiebezoek aan Woon- en zorgcentrum Boschoord te Lunteren op 18 juli 2013. Zwolle, juli 2013 Rapprtage inspectiebezek aan Wn- en zrgcentrum Bschrd te Lunteren p 18 juli 2013 Zwlle, juli 2013 Inhud 1 Inleiding 3 2 Resultaten verbetermaatregelen 4 3 Bevindingen en Cnclusie 7 Pagina 2 van 7 1 Inleiding

Nadere informatie

zo gaan wij met elkaar om

zo gaan wij met elkaar om 28 nvember 2011 3 e jaargang nr. 12 z gaan wij met elkaar m We gebruiken het materiaal waar het vr bedeld is fnkelnieuws weer via de mail Omdat we vrige week ver zijn gegaan naar een ander cmputersysteem

Nadere informatie

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken :

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken : Versie: ktber 2016 Huiswerk Op nze schl wrdt in diverse grepen huiswerk gegeven. Onder huiswerk verstaan we werk dat vanuit de schl meegegeven wrdt en waarvan verwacht wrdt dat het dr de kinderen thuis

Nadere informatie

Plaatsingsrichtlijnen Dr. Nassau College

Plaatsingsrichtlijnen Dr. Nassau College Plaatsingsrichtlijnen Dr. Nassau Cllege vr schljaar 2014-2015 Plaatsingsrichtlijnen p het Dr. Nassau Cllege In de kmende jaren zal de Cit eindtets in het basisnderwijs niet meer afgenmen wrden in februari,

Nadere informatie

PREVENTIEVE BASISZORG (fase 0)

PREVENTIEVE BASISZORG (fase 0) PREVENTIEVE BASISZORG (fase 0) hetergene grepen: kinderen uit diverse sciale milieus, een grte verscheidenheid aan rts. De schl gaat adequaat m met verschillen tussen leerlingen: gezien deze verschillen

Nadere informatie

Criteria zittenblijven / verlengde kleuterperiode

Criteria zittenblijven / verlengde kleuterperiode Criteria zittenblijven / verlengde kleuterperide 1 Prtcl dubleren De beslissing m een leerling een schljaar extra te laten den wrdt genmen aan de hand van een welverwgen prcedure. In de prcedure wrden

Nadere informatie

Stap 4: 6. Droomsessie handleiding

Stap 4: 6. Droomsessie handleiding Stap 4: 6. Drmsessie handleiding 1 Del De drmsessie is een brainstrmtechniek die als del heeft m de deelnemers vlledig ut f the bx te laten denken. De deelnemers mgen hun fantasie de vrije lp laten gaan,

Nadere informatie

/k*je/i v. Voorstel: 1. De werkingsduur van de 'Verordening Starterslening' met (terugwerkende kracht) 1 jaarte verlengen tot 01-01-2010.

/k*je/i v. Voorstel: 1. De werkingsduur van de 'Verordening Starterslening' met (terugwerkende kracht) 1 jaarte verlengen tot 01-01-2010. 1 M c» r* K 5,- * > l.- ^ V r>!lus gemeente QSterllOUt /k*je/i v loatum: 20 februari 2009 Nummer raadsnta: Qnderwerp: Verlengen werkingsduur 'Verrdening Starterslening'. NOTA VOOR DE RAAD Prtefeuillehuder:

Nadere informatie

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs.

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tcht naar zee Clrisse vrmingen en diensten vr kinderpvang en nderwijs Juni Xaverius-St.Rita A21/46G Juni 2015 Beste uders, leden, vrienden en sympathisanten

Nadere informatie

Onderwerp Wijziging van de Verordening tot het kunnen verlenen van een alleenrecht voor Concern voor Werk. Aan de raad. Status: ter besluitvorming

Onderwerp Wijziging van de Verordening tot het kunnen verlenen van een alleenrecht voor Concern voor Werk. Aan de raad. Status: ter besluitvorming N. 218419-1 Emmelrd, 14 januari 2014. Onderwerp Wijziging van de Verrdening tt het kunnen verlenen van een alleenrecht vr Cncern vr Werk. Advies raadscmmissie [ ] Aan de raad. Status: ter besluitvrming

Nadere informatie

Verslag visiebijeenkomst Sint Agatha (15 mei 2019)

Verslag visiebijeenkomst Sint Agatha (15 mei 2019) Verslag visiebijeenkmst Sint Agatha (15 mei 2019) Welkm Iedereen wrdt welkm geheten dr de gespreksleider. Na een krte uitleg ver de avnd, wrdt stilgestaan bij het herindelingstraject. Herindelingstraject

Nadere informatie

Rollenspel Jezus redt

Rollenspel Jezus redt Rllenspel Jezus redt Krte mschrijving prgrammanderdeel De leerlingen spelen samen een bestuursrechtzaak bij de Raad van State na. De Raad van State is de hgste bestuursrechter van Nederland. In deze rechtszaak

Nadere informatie

Dorpsraad Vogelwaarde

Dorpsraad Vogelwaarde Drpsraad Vgelwaarde p/a Beukenstraat 5 4581 BT Vgelwaarde Tel. 0114-676107 Gsm 06-20137629 e-mail rpdekrt@zeelandnet.nl http://drpsraadvgelwaarde.nl/ Inschrijving KvK nder nr. 22050891 Aanwezig: Jhn van

Nadere informatie

WG KLEUTERPARTICIPATIE 17/12/2014

WG KLEUTERPARTICIPATIE 17/12/2014 GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM BASISONDERWIJS GENT Vrzitter Dr. Jean Pierre Verhaeghe TEL: 0474 294083 Jeanpierre.verhaeghe@vlaamsparlement.be www.lp.be WG KLEUTERPARTICIPATIE 17/12/2014

Nadere informatie

GES. VRIJE GEM. BASISSCHOOL HULLAERTSTRAAT 2 9880 LOTENHULLE Tel: 051/68 94 87 e-mail: schoollotenhulle@taborscholen.be

GES. VRIJE GEM. BASISSCHOOL HULLAERTSTRAAT 2 9880 LOTENHULLE Tel: 051/68 94 87 e-mail: schoollotenhulle@taborscholen.be GES. VRIJE GEM. BASISSCHOOL HULLAERTSTRAAT 2 9880 LOTENHULLE Tel: 051/68 94 87 e-mail: schlltenhulle@tabrschlen.be Nieuwsbrief aan nze uders 3 september 2015 De eerste schldagen zijn alweer vrbij en wellicht

Nadere informatie

Obs de Wezeboom. Protocol vervoer bij uitstapjes onder schooltijd. Protocol vervoer onder schooltijd obs de Wezeboom 1

Obs de Wezeboom. Protocol vervoer bij uitstapjes onder schooltijd. Protocol vervoer onder schooltijd obs de Wezeboom 1 Obs de Wezebm Prtcl verver bij uitstapjes nder schltijd Prtcl verver nder schltijd bs de Wezebm 1 Vrwrd Vr u ligt het prtcl: verver bij uitstapjes nder schltijd. Op schl wrden allerlei activiteiten gerganiseerd,

Nadere informatie

Werkboek Bij mij is niets te halen!

Werkboek Bij mij is niets te halen! Werkbek Bij mij is niets te halen! Dit werkbek is van: Inhudspgave Uitleg werkbek 0. Bij mij is niets te halen! Uitleg werkbek blz. 4, 5, 6 A. Waar krijg jij mee te maken? blz. 8, 9 B. Waar wil je mee

Nadere informatie

Gastoudercommissie vergadering 28 oktober 2015

Gastoudercommissie vergadering 28 oktober 2015 Gastudercmmissie vergadering 28 ktber 2015 1. Krista heet iedereen welkm 2. De ntulen van de vrige vergadering wrden ged gekeurd. 3. Ingekmen stuk: schrijven ver de nieuwe pleiding Dienstverlening niveau

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012 Veel gestelde vragen huurbeleid 18 ktber 2012 Algemeen: 1. Waarm kmt er een nieuw huurbeleid? Een aantal ntwikkelingen heeft ervr gezrgd dat wij ns huurbeleid hebben aangepast. Deze ntwikkelingen zijn:

Nadere informatie

Coördinatievergadering vrijdag 13 januari Verslag

Coördinatievergadering vrijdag 13 januari Verslag GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM BASISONDERWIJS GENT Vrzitter Dr. Jean Pierre Verhaeghe Vakgrep Onderwijskunde Henri Dunantlaan 2 9000 GENT TEL: 09/264.86.60 FAX: 09/264.86.88 jphcv@yah.cm

Nadere informatie

SPREEKBEURT PIJLGIFKIKKER

SPREEKBEURT PIJLGIFKIKKER SPREEKBEURT PIJLGIFKIKKER l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n AMFIBIEËN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE PIJLGIFKIKKER

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 12, 17 November t/m 19 December 2014

Nieuwsbrief. Nummer 12, 17 November t/m 19 December 2014 Nieuwsbrief Nummer 12, 17 Nvember t/m 19 December 2014 Nieuwsitems 01. Jarige Jppen 08. Terugblik enquête 02. Afscheid 09. Wirre Warre in Sintsfeer 03. Maandagenda 10. Sint Dedag: 26 nv. 04. Kinderziektes

Nadere informatie

Zorg op K.S.T.S. Temse-Velle

Zorg op K.S.T.S. Temse-Velle Zrg p K.S.T.S. Temse-Velle Beste uders, De zrgwerking p nze schl bestaat al heel wat jaren en is vrtdurend in beweging. Enerzijds mdat de wetgeving i.v.m. zrg verandert, anderzijds mdat leerlingzrg zelf

Nadere informatie

Memorandum Goed wonen van levensbelang! Ouderenweekcampagne 2011 wonen en armoede

Memorandum Goed wonen van levensbelang! Ouderenweekcampagne 2011 wonen en armoede VERGADERING VAN 3 mei 2012 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Jokke Hennekam, schepen voor seniorenbeleid Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : Marcel Antonissen,

Nadere informatie

KOOPZONDAGEN DE WINKELIER AAN HET WOORD

KOOPZONDAGEN DE WINKELIER AAN HET WOORD KOOPZONDAGEN DE WINKELIER AAN HET WOORD Onderzek van de SP Breda Oktber 2010 VOORWOORD De SP heeft nderzek gedaan nder de winkeliers in de binnenstad van Breda ver de kpzndagen. Het RetailPlatfrm Breda

Nadere informatie

Resultaten openbare marktconsultatie. Verkoop klooster Groot Bijstervelt Gemeente Oirschot. BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012

Resultaten openbare marktconsultatie. Verkoop klooster Groot Bijstervelt Gemeente Oirschot. BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012 Resultaten penbare marktcnsultatie Verkp klster Grt Bijstervelt Gemeente Oirscht BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012 1. Inleiding 1.1 Aanleiding De gemeente Oirscht is sinds nvember 2009 eigenaar

Nadere informatie

Vergadering oudercomité SFB Melle

Vergadering oudercomité SFB Melle Vergadering udercmité SFB Melle Datum 24 februari 2015 Vrzitter Diederik Watté Verslag Marina De Bruyne Aanwezig Diederik Watté, Marina De Bruyne, An Bnte, Marie-Paule Buche, Stephanie Van Lancker, Directrice

Nadere informatie

Bijlage 4. Toetsingskader ontwerp levensloopbestendig Zeist-Oost

Bijlage 4. Toetsingskader ontwerp levensloopbestendig Zeist-Oost Bijlage 4 Tetsingskader ntwerp levenslpbestendig Zeist-Ost 1. Opzet Het tetsingskader Levenslpbestendig Zeist-Ost bestaat uit een aantel nderdelen. Een algemeen deel gaat ver de levenslpbestendige wijk:

Nadere informatie

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016 Reglement Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeurs Onderzeksbeurs & Uitwisseling 2016 In 2016 kennen de Vlaamse en Nederlandse verheid pnieuw de Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeur(zen) (VNJB) te aan Nederlandse

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst Raggebende in verband met Dorpsontwikkelingsplan.

Verslag bijeenkomst Raggebende in verband met Dorpsontwikkelingsplan. Verslag bijeenkmst Raggebende in verband met Drpsntwikkelingsplan. Datum: vrijdag 27 mei 2005. Aanwezig: 6 persnen van de leiding, 5 heren en 11 dames, vrzitter Vereniging Peelbelang Landhrst (tevens ntulist)

Nadere informatie

SPREEKBEURT KALKOEN VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT KALKOEN VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KALKOEN VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE KALKOEN BIJ ELKAAR

Nadere informatie

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders Wegwijzer Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen en uders WELKOM! De kmende tijd kmen jij en je uders een dagbehandeling vlgen in Heideheuvel. In Heideheuvel werken we in een

Nadere informatie

Uitgewerkt verslag ouderraad 03.

Uitgewerkt verslag ouderraad 03. Schljaar: 2017-2018 Ouderraad: Vergadering Onderwerp: Zie agenda Datum: 14/11/2017 Uitgewerkt verslag uderraad 03. Aanwezig: Ann Jespers (directeur), Tineke De Decker, Katleen De Rster, Stijn Van den Eede,

Nadere informatie

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie.

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie. Reglement betreffende een Prvinciale herkenbaarheid bij elke vrm van prvinciale subsidie. DE PROVINCIERAAD VAN WEST - VLAANDEREN, Overwegende dat het belang van de prvinciale herkenbaarheid, naar aanleiding

Nadere informatie

School in je buurt. Inleiding. Inkanteling School in je buurt in Brede school. januari 15

School in je buurt. Inleiding. Inkanteling School in je buurt in Brede school. januari 15 Schl in je buurt januari 15 Inleiding Jnge gezinnen trekken naar de Brugse Prt, Rabt-Blaisantvest, Sluizeken-Tlhuis-Ham, Blemekenswijk, Muide-Meulestede, Damprt, Nieuw Gent, Ledeberg, Oud Gentbrugge en

Nadere informatie

Verslag van de Vergadering van de schoolraad Lagere Scholen LSP LSC en BSE Sint-Jozefscollege Aalst maandag 23 mei 2011

Verslag van de Vergadering van de schoolraad Lagere Scholen LSP LSC en BSE Sint-Jozefscollege Aalst maandag 23 mei 2011 Verslag van de Vergadering van de schlraad Lagere Schlen LSP LSC en BSE Sint-Jzefscllege Aalst maandag 23 mei 2011 Aanwezig: Vrzitter: Ouders: Leerkrachten: Lkale Gemeenschap: Directie: Verslaggever: Raad

Nadere informatie

1 Welke thema's spelen er op dit moment binnen de opvoeding van uw kind(eren)?

1 Welke thema's spelen er op dit moment binnen de opvoeding van uw kind(eren)? Ouderpanel Deventer Opveding 1 Welke thema's spelen er p dit mment binnen de pveding van uw kind(eren)? Welke thema's spelen er p dit mment binnen de pveding van uw kind(eren)? Ontwikkeling p schl Pesten

Nadere informatie

Verontschuldigd: Sylvain Deboutte (diensthoofd burgerzaken), Pascal Vanhoenacker (De Lijn)

Verontschuldigd: Sylvain Deboutte (diensthoofd burgerzaken), Pascal Vanhoenacker (De Lijn) Overlegvergadering bewnersplatfrm Reningelst Thema Transprt en mbiliteit Dnderdag 4 februari 2010 Aanwezig: Christf Dejaegher (burgemeester en schepen mbiliteit), Jurgen Vanlerberghe (schepen van inspraak),

Nadere informatie