2. Verslag van : Er worden geen opmerkingen gemaakt, waarna het verslag wordt goedgekeurd. GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2. Verslag van : Er worden geen opmerkingen gemaakt, waarna het verslag wordt goedgekeurd. GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN"

Transcriptie

1 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 28 mei 2015 Aanwezig : Jef Verbist, voorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : De Crom Ludo, Geysen Louis, Ickroth Francine S.O.V. :, Dhooghe Jan,, Van Hooydonk Elisa K.B.G. Horendonk : Gabriëls Anna, Raymond Maas Esa : De Laat Annet, Mous Hilda, Van Loon Stan Okra Statie :, Milbou Leo, Okra Centrum : Konings Jos, K.S. Hoek : Veraart Piet, NEOS : Peeters Frans, EBS : Hoppenbrouwers Helena, Van Hees Eduard RVT Sint-Michaël : OCMW : De Bruyn Kathleen Schepen: Jan Keuppens : individueel geïnteresseerde Elke Mella : welzijnswerker-verslaggever Swa Veraart : publiek Verontschuldigd: Cleeren Guy, ondervoorzitter, Merks Willy, Konings Stan, Goormachtig Ad, Wagemakers Margaretha, Wiericx François, Beurms Denise, Van Doren Marcel, Beyers Jos, Van Oevelen Maria, Van Dorst Maria, Van Eekelen Magda, Warmenbol Mieke, Huybrechts Mariette, Hennekam Jokke, Herreygers Leon, Van der Flaas Jules, Elst Rita 1. Vragen aan het publiek : Geen vragen van het publiek. 2. Verslag van : Er worden geen opmerkingen gemaakt, waarna het verslag wordt goedgekeurd.

2 3. Datum volgende vergadering De seniorenraad komt opnieuw samen op donderdag 16 juli 2015 te 9u30 in de bloemenzaal LDC t Gasthuis. 4. Briefwisseling De toegekomen briefwisseling ligt ter inzage bij de Voorzitter : 5. Adviezen - Vzw Argo Showbusiness - Vlaamse Ouderenraad - De Bond ACV - Tijdschrift Actueel : melding van ouderenweek van 16/11/ 15 tem 22/11/ 15 - Er wordt opgemerkt dat wanneer de politie controle doet rond het plaatsen van reclameborden e.d. bij de winkels en effectief GAS-boetes uitschrijft dit toch een positief effect heeft. Er is duidelijk verbetering zichtbaar bij Blokker, Zeeman, Kruidvat en het Gildenhuys. - Op 14 maart 2013 is er een stoepenwandeling door de senioren gedaan. Hun bevindingen zijn doorgegeven aan het gemeentebestuur. Recent is er een brief vanuit het gemeentebestuur gekomen dat er tegen 1 juni 2015 een voetpadenplan wordt opgesteld met daarin een overzicht van de obstakels op alle voetpaden in Essen en een stappenplan om alle gebreken en obstakels weg te werken. De seniorenraad heeft een lijst ontvangen van wat de handelaars hebben aangevraagd om te mogen buitenzetten. De realiteit is echter anders. - Belemmering van zicht aan de fietspaden rond de doorsteek Hondsberg en Schuurblok. Er wordt voorgesteld om hier iets van een hek te plaatsen waardoor de auto s moeten afremmen en het veiliger is voor de fietsers. Vooral veel schoolgaande kinderen komen hier door en er zijn al een aantal kleine ongelukjes geweest. - Moerkantsebaan : Wanneer men uit de Heikantstraat komt dient men eerst over te steken om richting college te fietsen. Voor schoolgaande kinderen is dit gevaarlijk. Er wordt gevraagd of het fietspad niet in dubbele richting kan. (blijkt reeds gebeurd te zijn) - Borduur aan Vossenblok : er werd gevraagd om deze te verlagen of eventueel wit te schilderen. Tevens werd er de vraag gesteld om de schijnwerper aan Bistro Tutti di Roma. Is hier al reactie op?

3 - Aan het Sint-Michaël is er geen markering voor zebrapad. De Schaapsbaan oversteken is zeer gevaarlijk. 6. Samenstelling Seniorenraad en Afdelingen Van de meeste afdelingen heeft men de mailadressen en wijzigingen ontvangen. Er wordt gevraagd om elke wijziging in telefoonnummer en mailadres zo snel mogelijk te melden. 7. Seniorensportdag door Kalmthout en Essen Op 17 september 2015 organiseert Essen een seniorensportdag. De seniorenraad heeft hier zijn bedenkingen bij. Er is volgens hen te weinig reclame rond gemaakt en stellen de vraag hoe niet-leden van de Seniorenraad hiervan op de hoogte worden gebracht. Voor de Seniorenraad is deze sportdag een doodgeboren kind. De sportdienst heeft Jan Keuppens gecontacteerd om een fietsroute uit te stippen en te begeleiden. Hij gaat dit nog met de dienst bespreken en wanneer hij voldoende vrijwilligers heeft, zal hij deze route leiden. Vanuit de aanwezige seniorenverenigingen is er niet echt interesse aangezien er ook andere activiteiten zijn, zoals De Gordel van OKRA begin september. 8. Kaartnamiddag 23 april 2015 Tijdens de kaartnamiddag waren er 94 deelnemers waarvan er 88 gestart zijn. De organisatie was zeer goed met speciale dank aan Piet Veraart en Jos Beyers. Er waren geen opmerkingen of vragen. Iedereen was tevreden en het is zeker voor herhaling vatbaar. In december/januari wordt er een nieuwe datum bepaald en afspraken rond de kaartnamiddag 2016 gemaakt. 9. Fietstocht 21 mei 2015 Het weer was goed, toch waren er maar weinig deelnemers. Wat is hiervan de oorzaak? Bij navraag blijkt dat er veel ouderen zijn afgehaakt of sommige hebben angst om in grote groep te rijden, ook waren er andere activiteiten gepland. Misschien moet er nagedacht worden om de fietstocht op een ander moment te doen, ergens begin juni. Ook zijn er bedenkingen om de scholen er nog bij te betrekken. Er wordt opgemerkt dat men vroeger de scholen op de hoogte bracht wanneer de tocht vertrok zodat de kinderen tijdig buiten stonden. Men maakt de bedenking of de fietstocht nog zin heeft. Vroeger namen velen deel voor beter fietspaden. Nu de Moerkantsebaan is heraangelegd is de passie om deel te nemen verdwenen. Ook waren er te weinig wegkapiteins aanwezig. Er wordt voorgesteld om een vergadering met de Voorzitters van de seniorenverenigingen en de werkgroep van de fietstocht te houden.

4 10. Animatie wzc Sint-Michaël 27 april 2015 In december 2014 werd er al de vraag gesteld wie aan deze activiteit wou deelnemen. Na navraag blijkt nog steeds 1 vereniging geen reactie te hebben gegeven, maar troffen zij zelf wel regelingen met Sint-Michaël. Er wordt gevraagd dat wanneer de Seniorenraad iets organiseert alles via de contactpersoon gaat er men niet op eigen houtje van alles regelt. Op de dag zelf waren er 18 vrijwilligers, maar wegens het slechte weer is de wandeling niet doorgegaan en heeft men volksspelen in de zaal gedaan. Hierbij heeft men wel wat bemerkingen : - Vrijwilligers moesten zelf de mensen in hun kamer aanspreken. Dit was echter niet afgesproken en verliep niet zo vlot. - Er was ook een andere activiteit bezig waardoor er niet veel interesse was voor de volksspelen - Diegene die deelnamen, wenste ook te spelen om te winnen. De punten werden echter niet genoteerd waardoor het doel werd gemist. Men stelt zicht de vraag of men op voorhand geen duidelijker afspraken kan maken met de animatie rond de organisatie hiervan. 11. Volksspelen 26 augustus 2015 Er is reeds de toelating van de potlodenschool om bij slecht weer onder de luifel de volksspelen te houden. Ook is er een bevestiging van Sint-Michaël. Er wordt nagegaan of alle afdelingen kunnen deelnemen. Er gaat een werkgroep samenkomen die de spelen bepaalt. Rondvraag naar wie in de werkgroep wenst te zetelen. 12. Biljarttornooi. Op 4 juni 2015 is er de prijsuitreiking in de Parochiezaal Den Uil. 13. Nieuws uit het gemeentehuis. - Op 27 november 2015 om 20u wordt er in het LDC de film De man die 100 jaar werd en uit het raam klom en verdween gedraaid. - Op 13 december 2015 om 14 u gaat er in het t Gildenhuys de theatervoorstelling vriendinnen door. Dit is een voorstelling van Marleen Merckx en Annemarie Picard rond de vriendschap van twee vrouwen. - Op 14 augustus 2015 is het Oogstfeest op het dorpsplein van 14u tot 17u. Deuren gaan open vanaf 13u30

5 14. Rondvraag en Varia - De penningmeester geeft een uiteenzetting over de inkomsten en uitgaven. - Op 23 en 24 oktober 2015 is er weer een hobbytentoonstelling in het LDC t Gasthuis. - Ook word er de vraag gesteld om rekening te houden met plannen van activiteiten bij de verenigingen met die van het LDC en vice versa. - Er wordt gemeld dat men het programma van het LDC vooral per mail versturen. Toch zijn er nog een aantal mensen die het per post ontvangen. - Men stelt zich de vraag waarom er zo weinig interesse is in de infonamiddagen die het LDC organiseert. Is de bekendmaking onvoldoende?, Hoe kan men dit verbeteren? De oorzaak kan ook zijn omdat de programma s bij de verenigingen zeer goed gevuld zijn. - Er is een kleine wachtlijst voor de computerlessen voor beginnende - De warme maaltijden bij LDC kunnen nu ook telefonisch besteld worden. Na 6 maanden zal het systeem geëvalueerd worden. - Oproep van LDC of er mensen zijn die geïnteresseerd zijn om te zetelen in de Centrumraad. - Het gemeentelijk seniorenfeest wordt maar om de 2 jaar georganiseerd - De gemeentelijke subsidieaanvragen kunnen gedaan worden en dit voor 15 oktober Bedeling van de aanvraagformulieren aan alle verenigingen - Info over Park Zomert en bedeling van affiches De vergadering wordt gesloten om 11u30 Jef Verbist Voorzitter; Elke Mella Welzijnswerker-verslaggever.

Swa Veraart : publiek

Swa Veraart : publiek VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 16 juli 2015 Aanwezig : Jef Verbist, voorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : De Crom Ludo, Geysen Louis, S.O.V. :, Dhooghe Jan,Van Hooydonk Elisa K.B.G.

Nadere informatie

Het verslag van 6 november 2014 wordt goedgekeurd. GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN

Het verslag van 6 november 2014 wordt goedgekeurd. GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 22 januari 2015 Aanwezig : Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : De Crom Ludo, Geysen Louis, Ickroth Francine

Nadere informatie

2. Verslag van : Er zijn geen vragen over het verslag van 15 mei 2014 waardoor het verslag wordt goedgekeurd.

2. Verslag van : Er zijn geen vragen over het verslag van 15 mei 2014 waardoor het verslag wordt goedgekeurd. VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 24 juli 2014 Aanwezig : Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : De Crom Ludo, Geysen Louis, Ickroth Francine

Nadere informatie

VERSLAG SENIORENRAAD VAN 12 januari 2017

VERSLAG SENIORENRAAD VAN 12 januari 2017 VERSLAG SENIORENRAAD VAN 12 januari 2017 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Van Ginderen Willy, penningmeester WSV: Ludo De Crom, Louis Geysen, KBG Horendonk: Anna Gabriëls,

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN Correspondentieadres: Molenstraat 1 te 2910 ESSEN. Tel. 03/

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN Correspondentieadres: Molenstraat 1 te 2910 ESSEN. Tel. 03/ VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 10 januari 2013 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : Marcel Antonissen, Ludo De Crom, Francine

Nadere informatie

Memorandum Goed wonen van levensbelang! Ouderenweekcampagne 2011 wonen en armoede

Memorandum Goed wonen van levensbelang! Ouderenweekcampagne 2011 wonen en armoede VERGADERING VAN 3 mei 2012 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Jokke Hennekam, schepen voor seniorenbeleid Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : Marcel Antonissen,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 8 november 2012

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 8 november 2012 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 8 november 2012 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : Marcel Antonissen, Ludo De Crom, Francine

Nadere informatie

Verontschuldigd : Annet De Laat, Stan Konings, Frans Neefs, Frans Peeters, Maria Van Dorst Publiek: Jan Dhooghe François Veraart.

Verontschuldigd : Annet De Laat, Stan Konings, Frans Neefs, Frans Peeters, Maria Van Dorst Publiek: Jan Dhooghe François Veraart. VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 20 september 2012 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : Marcel Antonissen, Ludo De Crom, Francine

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN Correspondentieadres: Molenstraat 1 te 2910 ESSEN. Tel. 03/667.39.85 http://blog.seniorennet.

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN Correspondentieadres: Molenstraat 1 te 2910 ESSEN. Tel. 03/667.39.85 http://blog.seniorennet. VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 7 maart 2013 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : Marcel Antonissen, Francine Ickroth Okra Centrum:

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN Correspondentieadres: Molenstraat 1 te 2910 ESSEN. Tel. 03/667.39.85 http://blog.seniorennet.

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN Correspondentieadres: Molenstraat 1 te 2910 ESSEN. Tel. 03/667.39.85 http://blog.seniorennet. VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 3 mei 2012 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Jokke Hennekam, schepen voor seniorenbeleid Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : Marcel

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 31 MAART 2011 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Guy Cleeren, ondervoorzitter Okra Wildert : Ludo De Crom, Marcel Antonissen Okra Centrum:

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 19 MEI 2011 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Jokke Hennekam, schepen voor seniorenbeleid Okra Wildert : Ludo De Crom, Marcel Antonissen,

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN Correspondentieadres: Molenstraat 1 te 2910 ESSEN. Tel. 03/

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN Correspondentieadres: Molenstraat 1 te 2910 ESSEN. Tel. 03/ VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 15 maart 2012 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : Marcel Antonissen, Francine Ickroth Okra Centrum:

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 19 JANUARI 2011 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : Marcel Antonissen, Francine Ickroth, Ludo

Nadere informatie

VERSLAG SENIORENRAAD VAN 24 SEPTEMBER 2015

VERSLAG SENIORENRAAD VAN 24 SEPTEMBER 2015 VERSLAG SENIORENRAAD VAN 24 SEPTEMBER 2015 Aanwezig: Jef Verbist, vrzitter Guy Cleeren, ndervrzitter OKRA Wildert: Lud De Crm, Luis Geysen, Francine Ickrth OKRA Hrendnk: Anna Gabriëls, Stan Knings ESA:

Nadere informatie

aanbod in Essen

aanbod in Essen www.essen.be/sport 2017 aanbod in Essen Inhoud 02 03 04 06 10 11 14 Welkom Wat is sportelen? Sportelactiviteiten vanuit gemeentebestuur Omnisport Tai chi Yoga Sporten met oma en opa Sportelactiviteiten

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD RAAD ESSEN

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD RAAD ESSEN VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 22 SEPTEMBER 2011 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Jokke Hennekam, schepen voor seniorenbeleid (gedeeltelijk) Imelda Schrauwen, voorzitter

Nadere informatie

Seniorenadviesraad VERSLAG Vergadering van 18 december 2018

Seniorenadviesraad VERSLAG Vergadering van 18 december 2018 Aanwezig: Leaerts Gaby Aerts Paula Arijs Albertine Beets Bertha De Coster Raymonde De Meutter Joris Gevers Geert Goeminne Kristien Noppe Magda Poels Marcel Van Quickenborne Charles Vander Niepen Jacqueline

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING OUDERENADVIESRAAD

VERSLAG VERGADERING OUDERENADVIESRAAD VERSLAG VERGADERING OUDERENADVIESRAAD Datum: 12 september 2012 Plaats: Constant Permeke zaal, 2 de verdiep gemeentehuis Aanwezig: Briers Paul, voorzitter Christelijke Bejaardenbond Bulens Achille, onafhankelijke

Nadere informatie

VERONTSCHULDIGD: Carnotensis P, Keimes ML, Lenaerts J, Mommen K. AFWEZIG: Lousbergh M.

VERONTSCHULDIGD: Carnotensis P, Keimes ML, Lenaerts J, Mommen K. AFWEZIG: Lousbergh M. VERSLAG SENIORENRAAD 16 oktober 2018 AANWEZIG: * Voorzitter Vanacken A. * Schepen van senioren * OCMW voorzitter * Neos Vanhees J. * Senioren Jesseren * Avondrood * OKRA Borgloon Moens J, Vanhees R * Senioren

Nadere informatie

VERSLAG Ouderenadviesraad. Aanwezigheidslijst. Naam en tel. Vereniging Mailadres Aan Ver Afw. BG St-Job X.

VERSLAG Ouderenadviesraad. Aanwezigheidslijst. Naam en tel. Vereniging Mailadres Aan Ver Afw. BG St-Job X. VERSLAG Ouderenadviesraad Datum 20 januari 2014 Uur en duur 09.30u tot 11.00u Plaats LDC Het Sluisken Verslaggever Bart Neefs Datum verslag 22 januari 2014 Aanwezigheidslijst Naam en tel. Vereniging Mailadres

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENADVIESRAAD ZELZATE ALGEMENE VERGADERING

GEMEENTELIJKE SENIORENADVIESRAAD ZELZATE ALGEMENE VERGADERING GEMEENTELIJKE SENIORENADVIESRAAD ZELZATE ALGEMENE VERGADERING Donderdag 30 augustus 2012 14:00 uur Vergaderzaal raadzaal gemeentehuis Aanwezig Jozef PEIRENS, voorzitter OKRA trefpunt 55+ Zelzate-Centrum

Nadere informatie

Samen op stap naar een leeftijdsvriendelijke gemeente Hoeilaart. Open ALGEMENE VERGADERING Seniorenraad Donderdag 30 april 2015

Samen op stap naar een leeftijdsvriendelijke gemeente Hoeilaart. Open ALGEMENE VERGADERING Seniorenraad Donderdag 30 april 2015 Samen op stap naar een leeftijdsvriendelijke gemeente Hoeilaart Open ALGEMENE VERGADERING Seniorenraad Donderdag 30 april 2015 Meer dan 10 jaar Seniorenraad in Hoeilaart Eerste vergadering in juni 2002

Nadere informatie

Aanwezig : dhr. Johnny Van den Hauwe, voorzitter mevr. Magda deschynkel, 1 ste ondervoorzitter dhr. Dirk Limpens, 2 de

Aanwezig : dhr. Johnny Van den Hauwe, voorzitter mevr. Magda deschynkel, 1 ste ondervoorzitter dhr. Dirk Limpens, 2 de Verslag van de vergadering van het Dagelijks Bestuur van de sectorale deelraad Vrije Tijd op dinsdag 9 januari 2007 om 20 uur in Taverne de Hazard, Leo Gheraerdslaan 7 te 9300 Aalst Aanwezig : dhr. Johnny

Nadere informatie

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Pagina 1 van 5 Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Datum: woensdag 13-3-2013 Kenmerk: Sportraad_LA_2013 03 13 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag kernbestuur sportraad 13 03 2013 Aanwezig:

Nadere informatie

Actueel 5 Werkgroep leefbaarheid centrum Het gemeentebestuur start met een werkgroep rond 'Leefbaarheid en toegankelijkheid van het centrum voor senioren'. Het gemeentebestuur heeft hieromtrent een aantal

Nadere informatie

1. Verslag voorgaande vergadering en actiepunten

1. Verslag voorgaande vergadering en actiepunten Verslag Titel verslag: Verslag werkgroep Mobiliteit en Veiligheid AOR Datum en uur vergadering: 7 februari 2012 13.30u-16u Plaats vergadering: Den Bell, Toren T1015-1016 Volgnummer: 2012/1 Datum volgende

Nadere informatie

Verslag. 2. Agenda Goedkeuring verslag Evaluatie wandelingen Bezoek aan het MAS Middagmatinée Woon- en leefbeurs. 1. Aanwezigen

Verslag. 2. Agenda Goedkeuring verslag Evaluatie wandelingen Bezoek aan het MAS Middagmatinée Woon- en leefbeurs. 1. Aanwezigen Verslag Titel verslag: Ouderenraad Datum en uur vergadering: 12 september2012 Plaats vergadering: Districtshuis Wilrijk Volgnummer: 08 Datum volgende vergadering: 25 oktober 2012 Districtshuis Wilrijk

Nadere informatie

Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. Verslag vergadering 3 november 2016

Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. Verslag vergadering 3 november 2016 Gemeentelijke Gezinsraad Beveren Verslag vergadering 3 november 2016 Aanwezige bestuursleden: voorzitter Pieter VAN BASTELAERE, Bart VAN DOSSELAER, Hector SMET, Rony BRAET, Emiel VERHOEVEN, Machteld VAN

Nadere informatie

Jan Keppens Proost. Cor Verschueren Secretaris Website en Informatica Mimi Heeman Sportverantwoordelijke Wijkverantwoordelijke Guido Dubois

Jan Keppens Proost. Cor Verschueren Secretaris Website en Informatica Mimi Heeman Sportverantwoordelijke Wijkverantwoordelijke Guido Dubois JAARPROGRAMMA Monika Einfalt Teamleider Paula Mispelters Mede-teamleider Freddy De Roover Penningmeester Jan Keppens Proost Cor Verschueren Secretaris Website en Informatica Mimi Heeman Sportverantwoordelijke

Nadere informatie

VERSLAG Ouderenadviesraad. Naam en tel. Vereniging Mailadres Aa Ver. Elvire Couchier BG St-Job X. Lauwers Johnny BG St-Job X

VERSLAG Ouderenadviesraad. Naam en tel. Vereniging Mailadres Aa Ver. Elvire Couchier BG St-Job X. Lauwers Johnny BG St-Job X VERSLAG Ouderenadviesraad Datum 19 mei 2014 Uur en duur 09.30u tot 11.00u Plaats LDC Het Sluisken Verslaggever Bart Neefs Datum verslag 21 mei 2014 Aanwezigheidslijst Naam en tel. Vereniging Mailadres

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter Van Bastelaere (voorzitter), Bart Van Dosselaer, Sylvain De Boey, Machteld Van Raemdonck, Marleen

Nadere informatie

GEMEENTE BERLAAR. SENIORENRAAD - Verslag. dinsdag 2 mei in WZC Sint Augustinus om 9 uur

GEMEENTE BERLAAR. SENIORENRAAD - Verslag. dinsdag 2 mei in WZC Sint Augustinus om 9 uur PROVINCIE ANTWERPEN ARRONDISSEMENT MECHELEN GEMEENTE BERLAAR SENIORENRAAD - Verslag dinsdag 2 mei 2017 in WZC Sint Augustinus om 9 uur Aanwezig: Frans Boeckaerts (OKRA Centrum) Milja Luyten (OKRA Heikant)

Nadere informatie

Barometer lokale ouderenraden - Werking 2016

Barometer lokale ouderenraden - Werking 2016 Barometer lokale ouderenraden - Werking 2016 Aan de hand van een regelmatige barometerbevraging wenst de Vlaamse Ouderenraad, door de ogen van de lokale ouderenraden zelf, de noden en de evolutie van de

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeentelijke seniorenraad

Verslag vergadering gemeentelijke seniorenraad Verslag vergadering gemeentelijke seniorenraad 10.09.2013 Aanwezig: Aanwezig Bertha De Vocht, voorzitter Bernadette Keersmaekers, ondervoorzitter Jaan Bols Jos Bruyndoncx Pol Geudens Jeannette Kools Julia

Nadere informatie

Bewonersplatform Sint Jan ter Biezen. Vergadering 12 oktober 2011, in de Ster, bij Maria

Bewonersplatform Sint Jan ter Biezen. Vergadering 12 oktober 2011, in de Ster, bij Maria Bewonersplatform Sint Jan ter Biezen Vergadering 12 oktober 2011, in de Ster, bij Maria Aanwezig (in willekeurige volgorde) : Werner Van Dessel en Leen De Gryse, Annick Wyffels, Dirk Holvoet, Jozef Verbeerst

Nadere informatie

Barometer werking 2015

Barometer werking 2015 Barometer werking 2015 Bezorg deze vragenlijst voor 30 september 2016 terug aan: Vlaamse Ouderenraad - t.a.v. Nadia Denayer Koloniënstraat 18 24 bus 7-1000 Brussel info: 02 209 34 58 terugmailen naar nadia.denayer@vlaamse-ouderenraad.be

Nadere informatie

ESSEN HEIKANT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HEIKANT

ESSEN HEIKANT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HEIKANT ESSEN HEIKANT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HEIKANT Op 14 oktober gaat het over onze straten, onze bossen, onze speelveldjes, onze wijk. Over Heikant. N-VA/PLE staat met een sterke

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 24 april 2017. Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; M. De Bock, J. Van den Bergh, S. Hoppenbrouwers, S.

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING OUDERENADVIESRAAD

VERSLAG VERGADERING OUDERENADVIESRAAD VERSLAG VERGADERING OUDERENADVIESRAAD Datum: 21 maart 2012 Plaats: Constant Permeke zaal, 2 de verdiep gemeentehuis Aanwezig: Best Nicole, onafhankelijke Steenokkerzeel Briers Paul, voorzitter Christelijke

Nadere informatie

VERSLAG Ouderenadviesraad. Naam en tel. Vereniging Mailadres Aa n

VERSLAG Ouderenadviesraad. Naam en tel. Vereniging Mailadres Aa n VERSLAG Ouderenadviesraad Datum 15 februari 2016 Uur en duur 9.30 uur tot 10.30 uur Plaats Dienstencentrum Het Sluisken Verslaggever Bart Neefs Datum verslag 15 februari 2016 Aanwezigheidslijst Naam en

Nadere informatie

2. Eén jaar centrumraad: korte evaluatie

2. Eén jaar centrumraad: korte evaluatie NOTULEN DER VERGADERING VAN CENTRUMRAAD, GEHOUDEN OP 16-12-2016 TE 13.30 UUR Aanwezig: Marie-Louise De Kerf (lid), Godelief Van Dender (lid),kris Smet (lid), Rosa De Bruyn (lid), Maria Van den Bossche

Nadere informatie

GEMEENTE BERLAAR SENIORENRAAD - VERSLAG. dinsdag 11 september in Raadzaal, Markt 1 om 9 uur

GEMEENTE BERLAAR SENIORENRAAD - VERSLAG. dinsdag 11 september in Raadzaal, Markt 1 om 9 uur PROVINCIE ANTWERPEN ARRONDISSEMENT MECHELEN GEMEENTE BERLAAR SENIORENRAAD - VERSLAG dinsdag 11 september 2018 in Raadzaal, Markt 1 om 9 uur Aanwezig: Lens Maria Van Dingenen Joseph (voorzitter) Luyten

Nadere informatie

Algemene vergadering cultuurraad

Algemene vergadering cultuurraad Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 - Fax: 015 22 40 14 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be VERSLAG Algemene vergadering cultuurraad Datum vergadering Donderdag 18 september 2014 Aanwezig

Nadere informatie

VERSLAG Ouderenadviesraad. Naam en tel. Vereniging Mailadres Aa n

VERSLAG Ouderenadviesraad. Naam en tel. Vereniging Mailadres Aa n VERSLAG Ouderenadviesraad Datum 15 juni 2015 Uur en duur 9.30 uur tot Plaats Dienstencentrum Het Sluisken Verslaggever Bart Neefs Datum verslag 22 juni 2015 Aanwezigheidslijst Naam en tel. Vereniging Mailadres

Nadere informatie

Dorpsraadvergadering 13 april 2011.

Dorpsraadvergadering 13 april 2011. Dorpsraadvergadering 13 april 2011. Aanwezig: Frank Schuurmans, Erik Bovee, Rick Thijssen, Jan Philipsen, Piet Kurvers, Dianne Spreeuwenberg, Lilian Appeldoorn. Ger Tiesen is als toeschouwer aanwezig.

Nadere informatie

VERSLAG Ouderenadviesraad. Aanwezigheidslijst. Naam en tel. Vereniging Mailadres Aa n. x Van Gutschoven Jean NEOS

VERSLAG Ouderenadviesraad. Aanwezigheidslijst. Naam en tel. Vereniging Mailadres Aa n. x Van Gutschoven Jean NEOS VERSLAG Ouderenadviesraad Datum 16 januari 2017 Uur en duur 9.30 uur tot 11 uur Plaats Dienstencentrum Het Sluisken Verslaggever Bart Neefs Datum verslag 20 januari 2017 Aanwezigheidslijst Naam en tel.

Nadere informatie

VERSLAG Ouderenadviesraad. Naam en tel. Vereniging Mailadres Aa n. x Van Gutschoven Jean NEOS.

VERSLAG Ouderenadviesraad. Naam en tel. Vereniging Mailadres Aa n. x Van Gutschoven Jean NEOS. VERSLAG Ouderenadviesraad Datum 18 mei 2015 Uur en duur 9.30 uur tot 10.45 uur Plaats Dienstencentrum Het Sluisken Verslaggever Bart Neefs Datum verslag 18 mei 2015 Aanwezigheidslijst Naam en tel. Vereniging

Nadere informatie

0. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd.

0. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd. Algemene vergadering 3 maart 2016 19u30 Chiro Heikant Aanwezig: Chiro Heikant: Daan Cuypers, Erin Maris Jeugdhuis: Jonathan Labiche Speelplein Kriebels: Tom Linden KLJ jongens en meisjes: Heylen Ricky,

Nadere informatie

Verslag ledenvergadering dagelijks bestuur 04/04/2018 (SER/201/)

Verslag ledenvergadering dagelijks bestuur 04/04/2018 (SER/201/) Middelkerke Verslag ledenvergadering dagelijks bestuur 04/04/2018 (SER/201/) Aanwezig: D. Gilliaert, schepen/ocmw-voorzitter; A. Deley, voorzitter; L. Desender, ondervoorzitter 2; E. Vanhaerents, secretaris;

Nadere informatie

Gemeentelijke raad voor lokale economie Steenokkerzeel

Gemeentelijke raad voor lokale economie Steenokkerzeel Gemeentelijke raad voor lokale economie Steenokkerzeel Gemeentehuis, Orchideeënlaan 17 te 1820 Steenokkerzeel 02/254.19.15 02/254.19.19 ruud.vancalster@steenokkerzeel.be Verslag ledenvergadering raad voor

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING OUDERENADVIESRAAD

VERSLAG VERGADERING OUDERENADVIESRAAD VERSLAG VERGADERING OUDERENADVIESRAAD Datum: 25 juni 2014 Plaats: Constant Permeke zaal, 2 de verdiep gemeentehuis Naam en voornaam Functie / vereniging Aanwezig Verontschuldigd Bauwens Edmond Afgevaardigde

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling STATUTEN VAN DE SENIORENRAAD Artikel 1 De statuten van de gemeentelijke seniorenraad worden als volgt goedgekeurd : Oprichting zetel - status Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke seniorenraad opgericht.

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

16 juni goedgekeurd niet goedgekeurd. Naam Sigel Naam Sigel Aanwezig Jos Van Kouteren, voorzitter

16 juni goedgekeurd niet goedgekeurd. Naam Sigel Naam Sigel Aanwezig Jos Van Kouteren, voorzitter Verslag Titel verslag: A&BC Datum en uur vergadering: 19 mei 2011, 10.u Plaats vergadering: Den Bell 910 Volgnummer: 2011/5 Datum volgende vergadering: 16 juni 2011 Verslag vorige vergadering: Commentaar:

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom.

De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. VERSLAG SENIORENRAAD 9 september 2014 AANWEZIG: * Voorzitter O. Thys * Schepen van senioren * OCMW voorzitter * Neos J. Vanhees * Senioren Jesseren M. Lousbergh * Avondrood N. Ramakers * OKRA Borgloon

Nadere informatie

Comité voor preventie en bescherming op het werk

Comité voor preventie en bescherming op het werk Comité voor preventie en bescherming op het werk datum van-tot 18/03/2008 - plaats aanwezig voorzitter verslaggever verontschuldigd afwezig volgende vergadering(en) Administratieve gegevens Stedelijke

Nadere informatie

Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen Gemeente Naam vereniging Contactpersoon Formulier terugbezorgen (adres) Terugbezorgen tegen (datum) 1 Algemene informatie 1. In welke straat

Nadere informatie

VERONTSCHULDIGD: P. Carnotensis, N. Cox, ML Keimes, E. Vandermeeren, J. Vanhees AFWEZIG: De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom.

VERONTSCHULDIGD: P. Carnotensis, N. Cox, ML Keimes, E. Vandermeeren, J. Vanhees AFWEZIG: De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. VERSLAG SENIORENRAAD 13/02/2018 AANWEZIG: * Voorzitter A. Vanacken * Schepen van senioren K. Mommen * OCMW voorzitter * Neos * Senioren Jesseren M. Lousbergh * Avondrood N. Ramakers * OKRA Borgloon J.

Nadere informatie

P. Carnotensis, N. Cox, J. Lenaerts, M. Lousbergh, J. Moens, E. Vandermeeren

P. Carnotensis, N. Cox, J. Lenaerts, M. Lousbergh, J. Moens, E. Vandermeeren VERSLAG SENIORENRAAD 9 januari 2018 AANWEZIG: * Voorzitter A. Vanacken * Schepen van senioren K. Mommen * OCMW voorzitter * Neos J. Vanhees * Senioren Jesseren * Avondrood N. Ramakers * OKRA Borgloon ML

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom.

De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. VERSLAG SENIORENRAAD 14 februari 2017 AANWEZIG: * Voorzitter O. Thys * Schepen van senioren K. Mommen * OCMW voorzitter * Neos J. Vanhees, P. Carnotensis * Senioren Jesseren M. Lousbergh * Avondrood *

Nadere informatie

Verslag werkgroep Mobiliteit en Veiligheid AOR Datum en uur vergadering: 05/04/ u 16u30 Plaats vergadering: goedgekeurd niet goedgekeurd

Verslag werkgroep Mobiliteit en Veiligheid AOR Datum en uur vergadering: 05/04/ u 16u30 Plaats vergadering: goedgekeurd niet goedgekeurd Verslag Titel verslag: Verslag werkgroep Mobiliteit en Veiligheid AOR Datum en uur vergadering: 05/04/2011 14u 16u30 Plaats vergadering: Den Bell Volgnummer: 2011/2 Datum volgende vergadering: 07/06/2011

Nadere informatie

Ingrid De Valkenaere gaat in de gezinsraad zetelen voor gbs. Iedereen stelt zich kort voor. We heten Ingrid welkom.

Ingrid De Valkenaere gaat in de gezinsraad zetelen voor gbs. Iedereen stelt zich kort voor. We heten Ingrid welkom. VERGADERING GEZINSRAAD MELLE 31 JANUARI 2017 AANWEZIG Claudine Van Oost (Gezinsbond Melle), Francine Eeckhaut (Fietsersbond), Frederik De Buck (Gemeente Melle), Florent Fonck (Seniorenraad), Ingrid De

Nadere informatie

14 september 2017 om 9u in de raadzaal van het stadhuis. Verontschuldigd: Mieke De Backer, OCMW-raadslid Poperinge

14 september 2017 om 9u in de raadzaal van het stadhuis. Verontschuldigd: Mieke De Backer, OCMW-raadslid Poperinge SENIORENRAAD 14 september 2017 om 9u in de raadzaal van het stadhuis Aanwezigheden Stadsbestuur Alexander Tydtgat, welzijnsconsulent, secretaris-verslaggever Matthias Breyne, cultuurbeleidscoördinator

Nadere informatie

Whoeps?! Niks ervan, met BOEBS!

Whoeps?! Niks ervan, met BOEBS! Whoeps?! Niks ervan, met BOEBS! Vallen bij sedentaire senioren tegengaan door meer beweging. Een samenwerking tussen OCMW Merksplas, gevangenis Merksplas, Zwart Goor en Widar Ontstaan van het project Oproep

Nadere informatie

1. Goedkeuring van het verslag van de Algemene Vergadering van 4 december Het verslag is goedgekeurd.

1. Goedkeuring van het verslag van de Algemene Vergadering van 4 december Het verslag is goedgekeurd. Opwijk, 2/03/2018 Verslag algemene vergadering Gemeentelijke Welzijnraad Opwijk d.d. maandag 29 januari 2018 Aanwezig: Voorzitter: François Vunckx Stemgerechtigde leden: Tom Bosman, Vincent De Pauw, Lieve

Nadere informatie

SAMEN-werken aan verkeersveiligheid. Rozette Reyskens OVK bestuurslid en schepen van welzijn Zutendaal

SAMEN-werken aan verkeersveiligheid. Rozette Reyskens OVK bestuurslid en schepen van welzijn Zutendaal SAMEN-werken aan verkeersveiligheid Rozette Reyskens OVK bestuurslid en schepen van welzijn Zutendaal Hoe is het SAVE label tot stand gekomen? Het uitwerken van het SAVE charter en het behalen van het

Nadere informatie

Maaltijdbedeling & Dorpsrestaurants. in Houthalen-Helchteren

Maaltijdbedeling & Dorpsrestaurants. in Houthalen-Helchteren Maaltijdbedeling & Dorpsrestaurants in Houthalen-Helchteren Beste inwoner van Houthalen-Helchteren Samen een gezonde maaltijd eten of de mogelijkheid hebben om een gezonde maaltijd aan huis te laten leveren,

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeentelijke seniorenraad Aanwezig. Lieve Nombluez, voorzitter. Bernadette Keersmaekers, ondervoorzitter

Verslag vergadering gemeentelijke seniorenraad Aanwezig. Lieve Nombluez, voorzitter. Bernadette Keersmaekers, ondervoorzitter Verslag vergadering gemeentelijke seniorenraad 23.03.2017 Aanwezig: Aanwezig Lieve Nombluez, voorzitter Jos Bruyndoncx Marcel Geenen Fons Keersmaekers Jeannette Kools Paula Maes Lydia Meulemans Maria Smets

Nadere informatie

VERSLAG Ouderenadviesraad. Naam en tel. Vereniging Mailadres Aa n Couchier Elvire BG St-Job x

VERSLAG Ouderenadviesraad. Naam en tel. Vereniging Mailadres Aa n Couchier Elvire BG St-Job x VERSLAG Ouderenadviesraad Datum 19 januari 2015 Uur en duur 9.30 uur tot 11.30 uur Plaats Dienstencentrum Het Sluisken Verslaggever Liesbeth Van Menel Datum verslag 20 januari 2015 Aanwezigheidslijst Naam

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Meldingen + advies Meldingen Aantal ontvangen meldingen: 25 Aantal dubbele meldingen: 7 Aantal unieke meldingen: 18 Type meldingen Type Aantal

Nadere informatie

Het heeft tot doel calamiteiten zoveel mogelijk te voorkomen en schade te beperken en zo optimale veiligheid te

Het heeft tot doel calamiteiten zoveel mogelijk te voorkomen en schade te beperken en zo optimale veiligheid te Calamiteitenplan Avondvierdaagse Dronten Doel van het calamiteitenplan Het calamiteitenplan is een middel om de organisatie van de avondvierdaagse op eventuele calamiteiten voor te bereiden. Het heeft

Nadere informatie

ESSEN WILDERT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND WILDERT

ESSEN WILDERT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND WILDERT ESSEN WILDERT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND WILDERT Op 14 oktober gaat het over onze straten, onze pleintjes, onze school, onze speelveldjes, onze wijk. Over Wildert. N-VA/PLE

Nadere informatie

-1- SENIORENRAAD. Zitting van 17 november 2015

-1- SENIORENRAAD. Zitting van 17 november 2015 -1- SENIORENRAAD Zitting van 17 november 2015 Aanwezig: Firmin Vacaet voorzitter persoonlijk Francine De Becker lid Gemeenteraadslid Georges Devroey lid persoonlijk Gerard De Vries lid persoonlijk Godelieve

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016. Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016. Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016 Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin Datum ontvangst (wordt door de administratie ingevuld): Naam van de organisatie : Gevraagd bedrag:. Hoe de aanvraag

Nadere informatie

Seniorenraad Berchem 26 september 2013 van 9u30 tot 12u WZC Sint-Anna Kathleen Fransen 24 oktober 2013, 9u15, districtshuis

Seniorenraad Berchem 26 september 2013 van 9u30 tot 12u WZC Sint-Anna Kathleen Fransen 24 oktober 2013, 9u15, districtshuis Verslag Titel verslag: Datum en uur vergadering: Plaats vergadering: Verslaggever Datum volgende vergadering: Seniorenraad Berchem 26 september 2013 van 9u30 tot 12u WZC Sint-Anna Kathleen Fransen 24 oktober

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING 2015

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING 2015 BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST V L A A M S E G E M E E N S C H A P S C O M M I S S I E Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN

Nadere informatie

SENIORENRAAD. 5 april 2018 om 9u in de raadzaal van het stadhuis. Verontschuldigd: Mieke De Backer, OCMW-raadslid Poperinge

SENIORENRAAD. 5 april 2018 om 9u in de raadzaal van het stadhuis. Verontschuldigd: Mieke De Backer, OCMW-raadslid Poperinge SENIORENRAAD 5 april 2018 om 9u in de raadzaal van het stadhuis Aanwezigheden Stadsbestuur Alexander Tydtgat, welzijnsconsulent, secretaris-verslaggever Afwezig: Pieter Marchand, schepen OCMW Verontschuldigd:

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek HET EEPOS

Kwaliteitshandboek HET EEPOS Stappenplan Opmerking: Onderstaande stappen verlopen niet één voor één, maar lopen deels ook door elkaar heen. Er is een klacht vanwege een gebruiker Alle klachten betreffende eender welk aspect van de

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING OUDERENADVIESRAAD

VERSLAG VERGADERING OUDERENADVIESRAAD VERSLAG VERGADERING OUDERENADVIESRAAD Datum: 20 januari 2016 Plaats: Constant Permeke zaal, 2 de verdiep gemeentehuis Naam en voornaam Functie / vereniging Aanwezig Bauwens Edmond Briers Paul Bulens Achille

Nadere informatie

Seniorenraad Berchem 23 januari 2014 van 9u15 tot 11u Districtshuis Berchem Kathleen Fransen 27 februari 2014, 9u15, districtshuis.

Seniorenraad Berchem 23 januari 2014 van 9u15 tot 11u Districtshuis Berchem Kathleen Fransen 27 februari 2014, 9u15, districtshuis. Verslag Titel verslag: Datum en uur vergadering: Plaats vergadering: Verslaggever Datum volgende vergadering: Seniorenraad Berchem 23 januari 2014 van 9u15 tot 11u Districtshuis Berchem Kathleen Fransen

Nadere informatie

IN EEN SERVICE-FLAT KAN JE LANGER ZELFSTANDIG WONEN! SERVICE-FLATS STEENKAAI Vlaanderenstraat Vilvoorde

IN EEN SERVICE-FLAT KAN JE LANGER ZELFSTANDIG WONEN! SERVICE-FLATS STEENKAAI Vlaanderenstraat Vilvoorde Wonen in volle vrijheid maar toch geborgen, knus en veilig voelen 24 uur op 24 uur Wonen in een praktische flat met alle modern comfort Beroep kunnen doen op allerlei diensten die je het leven gemakkelijker

Nadere informatie

L. Desender, W. Van Laer, ondervoorzitters ; G. Roseeuw, plaatsvervangend lid

L. Desender, W. Van Laer, ondervoorzitters ; G. Roseeuw, plaatsvervangend lid Middelkerke, 1/6/2016 Verslag algemene ledenvergadering 1/6/2016 (SER/2016/03) Aanwezig: D. Gilliaert, schepen / OCMW -voorzitter; A. Deley, voorzitter; L. Desender, W. Van Laer, ondervoorzitters ; E.

Nadere informatie

Naam Sigel Naam Sigel Aanwezig Maria de Loos Antwerpen Steef Dockx, voorzitter Guy De Bruyne Berchem Jan Van Es Helène Kesteleyn Deurne Jan Vanes

Naam Sigel Naam Sigel Aanwezig Maria de Loos Antwerpen Steef Dockx, voorzitter Guy De Bruyne Berchem Jan Van Es Helène Kesteleyn Deurne Jan Vanes Verslag Titel verslag: Verslag werkgroep Mobiliteit en Veiligheid AOR Datum en uur vergadering: 04/10/2011 13u30 16u00 Plaats vergadering: Den Bell Volgnummer: 2011/4 Datum volgende vergadering: 06/12/2011

Nadere informatie

Samenstelling Bestuursteam OKRA- HOFSTADE

Samenstelling Bestuursteam OKRA- HOFSTADE JAARPROGRAMMA 2016 Samenstelling Bestuursteam OKRA- HOFSTADE Monika Einfalt Teamleider Paula Mispelters Mede-teamleider Freddy De Roover Penningmeester Jan Keppens Proost Nicole Delmotte Secretaris Mimi

Nadere informatie

Seniorenadviesraad VERSLAG Vergadering van 9 maart 2016

Seniorenadviesraad VERSLAG Vergadering van 9 maart 2016 Aanwezig: Leaerts Gaby Aerts Paula Beets Bertha De Coster Raymonde De Vleesschauwer Agnes Gielis Els Goeminne Kristien Huygen Wim Jossart Jasmien Criel Raf Milo George Moret Paula Noppe Magda Poels Marcel

Nadere informatie

Seniorenraad Berchem 27 mei 2014 van 9u30 tot 12u Raadszaal Kathleen Fransen 26 juni 2014, 9u30, Wereldmissiehulp Boechout

Seniorenraad Berchem 27 mei 2014 van 9u30 tot 12u Raadszaal Kathleen Fransen 26 juni 2014, 9u30, Wereldmissiehulp Boechout Verslag Titel verslag: Datum en uur vergadering: Plaats vergadering: Verslaggever Datum volgende vergadering: Seniorenraad Berchem 27 mei 2014 van 9u30 tot 12u Raadszaal Kathleen Fransen 26 juni 2014,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 7 december 2016 Om uur Dienstencentrum De Braambeier

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 7 december 2016 Om uur Dienstencentrum De Braambeier Gemeente Zedelgem Ouderenadviesraad OAR AV6 07122016 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 7 december 2016 Om 13.30 uur Dienstencentrum De Braambeier AANWEZIG: Stemgerechtigde leden: Crevits Edgard (OKRA Zedelgem

Nadere informatie

Stappen en fietsen met de klas. Organisatie Aansprakelijkheid

Stappen en fietsen met de klas. Organisatie Aansprakelijkheid Stappen en fietsen met de klas. Organisatie Aansprakelijkheid Voorwaarden voor veilig fietsen en stappen: 1. kennis van en respect voor de wegcode 2. goede afspraken en voldoende vaardigheden bij alle

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stedelijke Seniorenraad Gent

Huishoudelijk Reglement Stedelijke Seniorenraad Gent Huishoudelijk Reglement Stedelijke Seniorenraad Gent SENIORENRAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 14 december 2011. Definities: Commissie: officiële door de Algemene

Nadere informatie

01 Aanvullend agendapunt Op voorstel van de voorzitter besluit de raad eenparig om een agendapunt toe te voegen aan de geheime zitting.

01 Aanvullend agendapunt Op voorstel van de voorzitter besluit de raad eenparig om een agendapunt toe te voegen aan de geheime zitting. Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 april 2013 Aanwezig: Verschueren Ludo, voorzitter Janssens Sonja, ondervoorzitter Pauwels Koen, Dorikens Herman, Hendrickx Lia, Vanhove Johnny, Lietaer

Nadere informatie

CHECKLIST FIETSEN ZONDER LEEFTIJD TIPS BIJ OPSTART

CHECKLIST FIETSEN ZONDER LEEFTIJD TIPS BIJ OPSTART CHECKLIST FIETSEN ZONDER LEEFTIJD TIPS BIJ OPSTART Fietsenzonderleeftijd.be MENSEN WARM MAKEN VOOR FIETSEN ZONDER LEEFTIJD Communiceren met de (toekomstige) betrokkenen kan vanaf je ervoor gaat om Fietsen

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN

Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1 Bij elke legislatuur wordt er een gemeentelijke seniorenadviesraad samengesteld en erkend door het gemeentebestuur. De seniorenadviesraad

Nadere informatie

Welkom. Vorig verslag. Evaluatie van de voorbije activiteiten

Welkom. Vorig verslag. Evaluatie van de voorbije activiteiten Verslag ouderraad donderdag 9 september 2014 Aanwezig: directie: Myriam Van Hees, Gerda Ketelers, leerkrachten: juf Leen, juf Ann, leerkracht en ouder: juf Emmy, ouders: Ellen Van Landeghem, Davinia Lo,

Nadere informatie

SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN

SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN ARTIKEL 1: oprichting Op datum van 27 juni 1968 werd de Stedelijke Raad voor de Derde Leeftijd te Sint-Niklaas opgericht. Er is een hernieuwing van de statuten

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING 13.03.2012 DAGORDE

VERSLAG VERGADERING 13.03.2012 DAGORDE VERSLAG VERGADERING 13.03.2012 Aanwezig : Voorzitter Bertha De Vocht, Ondervoorzitter Bernadette Keersmaekers, Jaan Bols Jos Bruyndoncx, Marcel Geenen, Pol Geudens, Frans Jespers, Jeannette Kools, Renilda

Nadere informatie

Het verslag van de vorige vergadering wordt unaniem goedgekeurd.

Het verslag van de vorige vergadering wordt unaniem goedgekeurd. Ouderraad Werkgroep verkeer Verslag vergadering Datum 26/01/2013 Aanwezig Liesbeth, Wendy, Lily, Anouk, David Verontschuldigd Peter 1. Verslag vorige vergadering Beslissing Het verslag van de vorige vergadering

Nadere informatie

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Juni ste jaargang - nr.: 6

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Juni ste jaargang - nr.: 6 Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Juni 2019 64 ste jaargang - nr.: 6 Verantwoordelijke uitgever : Florus Luc, Mechelsesteenweg 346, 2500 Lier Tel/fax..: 03/480.05.45. e-mail : luc.florus@skynet.be

Nadere informatie

MINDER MOBIELEN CENTRALE BONHEIDEN REGLEMENT

MINDER MOBIELEN CENTRALE BONHEIDEN REGLEMENT 1 MINDER MOBIELEN CENTRALE BONHEIDEN REGLEMENT Goedgekeurd door de raad van maatschappelijk welzijn van 27/11/2017 en aangepast door de raad van maatschappelijk welzijn van 17/12/2018 1. Minder Mobielen

Nadere informatie