2. Verslag van : Er zijn geen vragen over het verslag van 15 mei 2014 waardoor het verslag wordt goedgekeurd.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2. Verslag van : Er zijn geen vragen over het verslag van 15 mei 2014 waardoor het verslag wordt goedgekeurd."

Transcriptie

1 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 24 juli 2014 Aanwezig : Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : De Crom Ludo, Geysen Louis, Ickroth Francine S.O.V. :, Dhooghe Jan, K.B.G. Horendonk : Gabriels Anna, Maas Raymond Esa : De Laat Annet, Ad Goormachtig, Okra Statie : Milbou Leo, Bastianen Joke Okra Centrum : Konings Jos, Beurms Denise K.S. Hoek : Jos Raymakers, Piet Veraart NEOS : Melis Alfons OCMW : De Bruyn Kathleen RVT Sint-Michaël : Jan Keuppens : individueel geïnteresseerde Elke Mella : welzijnswerker-verslaggever. Edward Van Hees : publiek Verontschuldigd: Elst Rita, Goossens Rogier, Helsen Jos, Hennekam Jokke, Huybrechts Mariette, Konings Jos, Konings Stan, Merks Willy, Mous Hilda, Peeters Frans, Schrauwen Imelda, Van der Flaas Jules, Van Doren Marcel, Van Dorst Maria,Van Hooydonck Elisabeth, Van Oevelen Maria, Warmenbol Mieke 1. Vragen aan het publiek : Er is een vraag rond de nieuwe huisartsenpraktijk in de Stationsstraat en de bekendmaking hieromtrent. Volgens de vraagsteller is er weinig rond gebeurd. Er wordt gemeld dat dit in de Echo heeft gestaan. 2. Verslag van : Er zijn geen vragen over het verslag van 15 mei 2014 waardoor het verslag wordt goedgekeurd.

2 3. Datum volgende vergadering De seniorenraad komt opnieuw samen op donderdag 11 september 2014 te 9u30 in de bloemenzaal LDC t Gasthuis. 4. Briefwisseling De toegekomen briefwisseling ligt ter inzage bij de Voorzitter : 5. Adviezen Opnieuw een lijst opgemaakt wegens komst van nieuwe leden en dankbrief gestuurd aan uitgetreden leden Verslag van de vergadering van de Koepel op Actueel De Band Hotel Schaepkens te Valkenburg Brochure over dagtrips voor groepen bij Verhoeven Advies witte lijnen en verplaatsen versmalling Oude Baan : negatief antwoord. Voor de witte lijnen wordt er verwezen naar het reeds eerder negatief antwoord. En het verplaatsen van de versmalling wacht men nog op antwoord. Advies rond zebrapaden De Bijster Nollekensstraat : het zebrapad in de Nollekensstraat aan het LDC is in orde. Er wordt de vraag gesteld of er een advies moet gegeven worden rond oplaadpunten voor elektrische fietsen. Er zijn blijkbaar oplaadpunten aan de Tasberg en in Schijf aan Kirr Royal. Voorlopig geen advies hieromtrent geven. Tevens komt er een vraag over de parkeerplaatsen aan de serviceflats in de Maststraat. Er zijn voor de bewoners 15à16 parkeerplaatsen. Elke bewoner heeft een plaats en daarnaast zijn er nog een 5à6 plaatsen over voor bezoekers. De bezoekers kunnen zich, bij gebrek aan plaats, op de parking van de supermarkt of het rusthuis zetten 6. Subsidies 2014 De aanvraagformulieren worden rondgedeeld aan de afdelingen. Om subsidies te bekomen dienen deze volledig ingevuld, uiterlijk tegen 30 september, binnen ingeleverd worden bij de Vrije Tijdsbalie op het gemeentehuis. 7. Huishoudelijk reglement Er wordt een document rondgedeeld waarbij de verschillende afdelingen het reglement ter goedkeuring kunnen ondertekenen.

3 8. Toetreding Essen Belang Senioren De voorzitter van deze vereniging, Edward Van Hees, zit in het publiek en verlaat de zaal tijdens de bespreking. Essen Belang Senioren hebben via het gemeentebestuur de vraag gesteld tot toetreding tot de Seniorenraad. Het College van Schepenen heeft deze vereniging wel erkend als vereniging waardoor zij ook via de gemeente materialen kunnen ontlenen. Om tot de Seniorenraad toe te treden heeft de heer Van Hees op 24 juni 2014 de vraag gesteld aan de Voorzitter. De Voorzitter heeft hierop gereageerd met de vraag tot indienen van documenten van de bestuursstructuur, het bewijs dat de vereniging 1 jaar actief is en een bewijs dat minstens 30 leden senioren zijn. Tevens heeft Mijnheer Van Hees het huishoudelijk reglement en de statuten van de Seniorenraad ontvangen. Tot op heden nog geen enkel document ontvangen. Na ontvangst van de documenten zullen deze bekeken worden en zal de zaak besproken worden tijdens één van de volgende Seniorenraden. 9. Seniorenfeest op Over het algemeen vond men het een goed feest. Er zijn wat opmerkingen op de act van Nonkel Jef, maar de aanwezigheid van Diana Moore maakte veel goed. Er wordt opgemerkt dat naar volgend jaar toe de act in tijdsduur dient ingekort te worden zodat er meer tijd is om te dansen. De samenwerking met het gemeentebestuur en met name vzw Kobie was zeer goed en de verkoop van de snelheidstombola was een succes. Misschien naar volgend jaar toe opnieuw een tombola voorzien. Er wordt nog een bedankbrief naar vzw Kobie en het gemeentebestuur gestuurd. 10. Volksspelen Iedere afdeling heeft de richtlijnen omtrent de volksspelen gekregen. Ook hebben de aanwezigen van de werkvergaderingen het verslag hiervan ontvangen. Iedereen is op de hoogte van zijn/haar taak en de materialen zijn via de gemeente ontleend.

4 11. Nieuws uit het gemeentehuis - Een nieuw stuk fietspad op de Nieuwmoersesteenweg, vanaf Van Leer en de Vaart, is af. - Werken Essen Hoek: de bouwvergunning doortocht is afgeleverd. De aannemer gaat begin augustus kunnen beginnen. Er zijn bij t Zandfort een aantal problemen opgemerkt tijdens boringen (drukproeven). Deze zullen moeten hersteld worden. - Er was een voetpad voorzien achter het RVT Sint-Michaël, maar door een communicatieprobleem tussen gemeentehuis en een personeelslid was dit stopgezet. De directie was hier echter niet van op de hoogte waardoor er nu wel een akkoord is om dit voetpad te voorzien. - De bouwplannen voor het nieuwe LDC zijn er. Binnen een 5à 6 jaar zal het straatbeeld rond het LDC volledig vernieuwd zijn, aangezien er aan de carrefour ook gebouwd en verbouwd gaat worden. Om een goed mobiliteitsplan uit te werken zijn er geregeld vergaderingen samen met de politie. - Bij het BBC (Beheers- en beleidcyclus) is er besloten om te besparen in o.a. Openbare verlichting. De gemeente Essen heeft heel veel straatverlichting waarvan de kostprijs in de laatste jaren enorm is toegenomen. Men gaat hierop bezuinigen door de lichten vroeger te doven en de lampuren te verminderen. Ook gaat men de niet-energiezuinige lampen door energiezuinige. Hiermede zou men een besparing van 16 % bekomen. - Van 13 tot 20 september zijn er Special Olympics voor mensen met een beperking. De gemeente Essen heeft zich geëngageerd om een delegatie uit Macedonië te ontvangen. Het gaat om een groep van personen die voor de Special Olympics in De Berk zullen verblijven. Een stuurgroep ontvangt deze mensen en gaat allerlei activiteiten met hen ondernemen. 12. Rondvraag - Fietsostrade : er zijn plaatsen waar geen straatverlichting is, komt die er? De fietsostrade is eigendom van de provincie. Momenteel wordt hieromtrent nog onderhandeld. - Op de Moerkantsebaan zijn ter hoogte van Walter Konings en De Belder overhangende takken. Dit bemoeilijkt het fietsen op het fietspad. - Ook stelt men zich vragen aan de diepe gracht aan Kiekenhoeven. De gemeente voert met het Vlaamse Gewest hierover gesprekken. - In november is er opnieuw Ouderenweek : de vraag wordt gesteld of men akkoord kan gaan met opnieuw animatie in de 2 rusthuizen te doen. Positief antwoord. - Aan de biljartclubs wordt er gevraagd om na te kijken hoeveel leden er niet uit Essen komen maar bv uit Nispen. - Er wordt een affiche verdeeld onder de afdeling van de Okra Fietsgordel op 2 september Deze fietstocht loopt van Wildert tot Wuustwezel. - Het LDC meldt dat zijn op 17/10 en 18/10 opnieuw een handwerk- en hobbytentoonstelling organiseren. Geïnteresseerde deelnemers kunnen zich tot 11 september inschrijven.

5 - Er wordt een vraag naar vrijwilligers gesteld om als fietsbegeleider deel te nemen aan een fietsroute langs de fotodoeken van Den Doodendraad. Deze fietsroute wordt georganiseerd door de Heemkundige Kring Roosendaal ism de Heemkundige Kring Essen en gaat door op 8 augustus 2014, samenkomst aan het Heemhuis om 8u Vragen aan het publiek. Er wordt gevraagd of Essen Belang Senioren mag deelnemen aan de Volksspelen op 27 augustus Negatief zolang zij geen lid van de seniorenraad zijn. 14. Sluiting De vergadering wordt gesloten om 11u10 Jef Verbist Voorzitter; Elke Mella Welzijnswerker-verslaggever.

Swa Veraart : publiek

Swa Veraart : publiek VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 16 juli 2015 Aanwezig : Jef Verbist, voorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : De Crom Ludo, Geysen Louis, S.O.V. :, Dhooghe Jan,Van Hooydonk Elisa K.B.G.

Nadere informatie

Het verslag van 6 november 2014 wordt goedgekeurd. GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN

Het verslag van 6 november 2014 wordt goedgekeurd. GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 22 januari 2015 Aanwezig : Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : De Crom Ludo, Geysen Louis, Ickroth Francine

Nadere informatie

2. Verslag van : Er worden geen opmerkingen gemaakt, waarna het verslag wordt goedgekeurd. GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN

2. Verslag van : Er worden geen opmerkingen gemaakt, waarna het verslag wordt goedgekeurd. GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 28 mei 2015 Aanwezig : Jef Verbist, voorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : De Crom Ludo, Geysen Louis, Ickroth Francine S.O.V. :, Dhooghe Jan,, Van

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN Correspondentieadres: Molenstraat 1 te 2910 ESSEN. Tel. 03/667.39.85 http://blog.seniorennet.

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN Correspondentieadres: Molenstraat 1 te 2910 ESSEN. Tel. 03/667.39.85 http://blog.seniorennet. VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 7 maart 2013 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : Marcel Antonissen, Francine Ickroth Okra Centrum:

Nadere informatie

VERSLAG SENIORENRAAD VAN 12 januari 2017

VERSLAG SENIORENRAAD VAN 12 januari 2017 VERSLAG SENIORENRAAD VAN 12 januari 2017 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Van Ginderen Willy, penningmeester WSV: Ludo De Crom, Louis Geysen, KBG Horendonk: Anna Gabriëls,

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN Correspondentieadres: Molenstraat 1 te 2910 ESSEN. Tel. 03/

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN Correspondentieadres: Molenstraat 1 te 2910 ESSEN. Tel. 03/ VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 10 januari 2013 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : Marcel Antonissen, Ludo De Crom, Francine

Nadere informatie

Memorandum Goed wonen van levensbelang! Ouderenweekcampagne 2011 wonen en armoede

Memorandum Goed wonen van levensbelang! Ouderenweekcampagne 2011 wonen en armoede VERGADERING VAN 3 mei 2012 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Jokke Hennekam, schepen voor seniorenbeleid Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : Marcel Antonissen,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 8 november 2012

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 8 november 2012 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 8 november 2012 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : Marcel Antonissen, Ludo De Crom, Francine

Nadere informatie

Verontschuldigd : Annet De Laat, Stan Konings, Frans Neefs, Frans Peeters, Maria Van Dorst Publiek: Jan Dhooghe François Veraart.

Verontschuldigd : Annet De Laat, Stan Konings, Frans Neefs, Frans Peeters, Maria Van Dorst Publiek: Jan Dhooghe François Veraart. VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 20 september 2012 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : Marcel Antonissen, Ludo De Crom, Francine

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN Correspondentieadres: Molenstraat 1 te 2910 ESSEN. Tel. 03/667.39.85 http://blog.seniorennet.

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN Correspondentieadres: Molenstraat 1 te 2910 ESSEN. Tel. 03/667.39.85 http://blog.seniorennet. VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 3 mei 2012 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Jokke Hennekam, schepen voor seniorenbeleid Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : Marcel

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 31 MAART 2011 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Guy Cleeren, ondervoorzitter Okra Wildert : Ludo De Crom, Marcel Antonissen Okra Centrum:

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 19 MEI 2011 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Jokke Hennekam, schepen voor seniorenbeleid Okra Wildert : Ludo De Crom, Marcel Antonissen,

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 19 JANUARI 2011 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : Marcel Antonissen, Francine Ickroth, Ludo

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN Correspondentieadres: Molenstraat 1 te 2910 ESSEN. Tel. 03/

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN Correspondentieadres: Molenstraat 1 te 2910 ESSEN. Tel. 03/ VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 15 maart 2012 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : Marcel Antonissen, Francine Ickroth Okra Centrum:

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD RAAD ESSEN

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD RAAD ESSEN VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 22 SEPTEMBER 2011 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Jokke Hennekam, schepen voor seniorenbeleid (gedeeltelijk) Imelda Schrauwen, voorzitter

Nadere informatie

aanbod in Essen

aanbod in Essen www.essen.be/sport 2017 aanbod in Essen Inhoud 02 03 04 06 10 11 14 Welkom Wat is sportelen? Sportelactiviteiten vanuit gemeentebestuur Omnisport Tai chi Yoga Sporten met oma en opa Sportelactiviteiten

Nadere informatie

VERSLAG SENIORENRAAD VAN 24 SEPTEMBER 2015

VERSLAG SENIORENRAAD VAN 24 SEPTEMBER 2015 VERSLAG SENIORENRAAD VAN 24 SEPTEMBER 2015 Aanwezig: Jef Verbist, vrzitter Guy Cleeren, ndervrzitter OKRA Wildert: Lud De Crm, Luis Geysen, Francine Ickrth OKRA Hrendnk: Anna Gabriëls, Stan Knings ESA:

Nadere informatie

Seniorenadviesraad VERSLAG Vergadering van 18 december 2018

Seniorenadviesraad VERSLAG Vergadering van 18 december 2018 Aanwezig: Leaerts Gaby Aerts Paula Arijs Albertine Beets Bertha De Coster Raymonde De Meutter Joris Gevers Geert Goeminne Kristien Noppe Magda Poels Marcel Van Quickenborne Charles Vander Niepen Jacqueline

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) Art. 1 - Taakomschrijving STATUTEN De Raad heeft een adviserende en een sensibiliserende taak. De adviserende taak omvat het verstrekken van advies

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden

Nadere informatie

L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen; Sector secretariaat gemeenteraad uittreksel notulenboek Zitting Gemeenteraad 16/06/2014 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove,

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht 18.02.2013 Dit document vervangt de vorige uitgave van 14.05.2007 1. Oprichting en doelstelling Artikel 1: Oprichting en benaming Er wordt voor de gemeente Brecht

Nadere informatie

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem.

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Huishoudelijk reglement De algemene vergadering van de cultuurraad Maldegem, Gelet op het decreet van 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal

Nadere informatie

2 De zorgbehoevende voldoet aan de onderstaande voorwaarden:

2 De zorgbehoevende voldoet aan de onderstaande voorwaarden: Subsidiereglement mantelzorgpremie Art. 1. Doelstelling Het OCMW Horebeke wil het werk waarderen van de persoon die op een intense manier instaat voor de verzorging van een zorgbehoevende persoon, zodat

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER ERKENNING ALS (SPECIFIEKE) MALDEGEMSE VERENIGING

AANVRAAGFORMULIER ERKENNING ALS (SPECIFIEKE) MALDEGEMSE VERENIGING AANVRAAGFORMULIER ERKENNING ALS (SPECIFIEKE) MALDEGEMSE VERENIGING ERKENNINGSREGLEMENT VOOR VERENIGINGEN DD. 25 JUNI 2015 https://www.maldegem.be/reglement-erkenning-maldegemse-vereniging A. ALGEMENE INFORMATIE

Nadere informatie

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat.

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. BIJLAGE 6 VOORBEELD-STATUTEN Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. ALGEMEEN Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend onder de naam...

Nadere informatie

Dienstjaar 2013. Aanvraagformulier tot het bekomen van een gemeentelijke huursubsidie. Gegevens van de aanvrager. Naam en voornaam aanvrager :...

Dienstjaar 2013. Aanvraagformulier tot het bekomen van een gemeentelijke huursubsidie. Gegevens van de aanvrager. Naam en voornaam aanvrager :... Aanvraagformulier tot het bekomen van een gemeentelijke huursubsidie Gemeente Beveren Stationsstraat 2 9120 BEVEREN Dienstjaar 2013 Tel : 03 750 16 78 Fax : 03 750 15 23 e-mail : socialezaken@beveren.be

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 :

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : Algemeen : Art. 1 : De zetel van de gemeentelijke ouderenadviesraad is gevestigd in het gemeentehuis. Doelstellingen : Art. 2 : De gemeentelijke

Nadere informatie

VERSLAG Ouderenadviesraad. Aanwezigheidslijst. Naam en tel. Vereniging Mailadres Aa n. x Van Gutschoven Jean NEOS

VERSLAG Ouderenadviesraad. Aanwezigheidslijst. Naam en tel. Vereniging Mailadres Aa n. x Van Gutschoven Jean NEOS VERSLAG Ouderenadviesraad Datum 16 januari 2017 Uur en duur 9.30 uur tot 11 uur Plaats Dienstencentrum Het Sluisken Verslaggever Bart Neefs Datum verslag 20 januari 2017 Aanwezigheidslijst Naam en tel.

Nadere informatie

1. Verslag voorgaande vergadering en actiepunten

1. Verslag voorgaande vergadering en actiepunten Verslag Titel verslag: Verslag werkgroep Mobiliteit en Veiligheid AOR Datum en uur vergadering: 7 februari 2012 13.30u-16u Plaats vergadering: Den Bell, Toren T1015-1016 Volgnummer: 2012/1 Datum volgende

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden uitoefent overeenkomstig zijn statuten. Algemene

Nadere informatie

Ouderwerking. (feitelijke vereniging)

Ouderwerking. (feitelijke vereniging) Ouderwerking (feitelijke vereniging) Inhoudstabel Inhoudstabel... 2 OUDERWERKING (feitelijke vereniging)... 3 versie website 8 oktober 2015... 3 Woord vooraf:... 3 Missie... 3 Visie... 3 HUISHOUDELIJK

Nadere informatie

Statuten van de Seniorenraad van de stad Zoutleeuw

Statuten van de Seniorenraad van de stad Zoutleeuw Oprichting Zetel Status Statuten van de Seniorenraad van de stad Zoutleeuw Artikel 1: Er wordt een gemeentelijke seniorenadviesraad opgericht. Hij wordt erkend onder de naam Seniorenraad. Artikel 2: De

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Dit formulier dient om toelagen aan te vragen volgens het gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen, goedgekeurd door de gemeenteraad in haar zitting

Nadere informatie

18 VERAGHTERT KAREL OOS DE PEUTER JAN OOS V.DONINCK ALFONS RIJ 2 63

18 VERAGHTERT KAREL OOS DE PEUTER JAN OOS V.DONINCK ALFONS RIJ 2 63 SAMENSPEL DE KEMPEN : Oostmalle - Westmalle - Zoersel - Zandhoven - St.Jozef VOORLOPIGE Uitslag van QUIEVRAI op 12-05-13 229 OUDE Lossing : 90000 uur. Duiven/Liefheb.: ZANDHOVEN: 25d/8L: RIJKEVORSEL: 86d/17L:

Nadere informatie

OUDERWERKING (feitelijke vereniging)

OUDERWERKING (feitelijke vereniging) OUDERWERKING (feitelijke vereniging) Versie 1 september 2017 Missie : Waar willen wij als ouderwerking toe bijdragen? Waar staan wij voor? Visie : Waar willen wij als ouderwerking werk van maken? Waar

Nadere informatie

DE MEIDOORN. Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen OCMW WIJNEGEM

DE MEIDOORN. Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen OCMW WIJNEGEM OCMW WIJNEGEM www.ocmwwijnegem.be Koolsveldlaan 94 2110 Wijnegem TEL 03 355 32 90 INFORMATIENOTA DE MEIDOORN D E M E I D O O R N Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen Beheer van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Deel 1 ALGEMENE VERGADERING Samenstelling van de Algemene Vergadering Procedure voor culturele verenigingen, organisaties en instellingen Art. 1 Een culturele organisatie, vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 19/12/2010 Orchideeënlaan 17-1820 Steenokkerzee1 http://www.milieuraad.be/steenokkerzeel milieuraad1820@skynet.be Tel 02/254. 19.50 (secr. Milieudienst) Huishoudelijk reglement Artikel 1 Dit huishoudelijk

Nadere informatie

UITTREKSEL Gemeenteraad

UITTREKSEL Gemeenteraad UITTREKSEL Gemeenteraad DONDERDAG 07 FEBRUARI 2013 aanwezig R. Mennes, burgemeester G. Rottiers, K. Van Hoofstat, V. Goris, schepenen A. Boen, schepen van rechtswege A. Ams, G. Van Frausem, G. Van de Vreken,

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240 1/5 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240 HUISHOUDELIJK REGLEMENT OP DE GEMEENTELIJKE UITLEENDIENST - BESLUIT Toelichting De gemeente

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES 2012

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES 2012 AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES 2012 Terug te sturen, ingevuld en ondertekend, vóór 29 februari 2012 naar het Sportdienst Kroninglaan 65 te 1200 Brussel of via mail l.roussel@woluwe1200.be Naam van de

Nadere informatie

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Artikel 1 : Oprichting adviesraad Er wordt een stedelijke adviesraad toegankelijkheid opgericht. Deze adviesraad is bevoegd alle materies te behandelen m.b.t.

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HOOFDSTUK I Inleiding Artikel 1 De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking Affligem, afgekort als GROS, is een gemeentelijke

Nadere informatie

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Postnummer + (deel)gemeente Naam seniorenvereniging Contactpersoon 1 Algemene informatie 1. Onder hoeveel mensen is de enquête verspreid?

Nadere informatie

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling STATUTEN VAN DE SENIORENRAAD Artikel 1 De statuten van de gemeentelijke seniorenraad worden als volgt goedgekeurd : Oprichting zetel - status Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke seniorenraad opgericht.

Nadere informatie

VERSLAG Ouderenadviesraad. Naam en tel. Vereniging Mailadres Aa n

VERSLAG Ouderenadviesraad. Naam en tel. Vereniging Mailadres Aa n VERSLAG Ouderenadviesraad Datum 15 juni 2015 Uur en duur 9.30 uur tot Plaats Dienstencentrum Het Sluisken Verslaggever Bart Neefs Datum verslag 22 juni 2015 Aanwezigheidslijst Naam en tel. Vereniging Mailadres

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 24 april 2017. Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; M. De Bock, J. Van den Bergh, S. Hoppenbrouwers, S.

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Aanvraag extra subsidie basisgroepen

AANVRAAGFORMULIER Aanvraag extra subsidie basisgroepen Contactpersoon Matthias Verstraeten 03 410 02 78 duurzaam@nijlen.be Enkele uitgangspunten : Doelstelling van deze toelage Toekennen van werkingssubsidies aan lokale Noord-Zuidbewegingen en mensenrechtenbewegingen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING 2015

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING 2015 BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST V L A A M S E G E M E E N S C H A P S C O M M I S S I E Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stedelijke Seniorenraad Gent

Huishoudelijk Reglement Stedelijke Seniorenraad Gent Huishoudelijk Reglement Stedelijke Seniorenraad Gent SENIORENRAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 14 december 2011. Definities: Commissie: officiële door de Algemene

Nadere informatie

Interlokale vereniging Sportregio Antwerpse Kempen

Interlokale vereniging Sportregio Antwerpse Kempen Interlokale vereniging Sportregio Antwerpse Kempen Huishoudelijk reglement (goedgekeurd door de gemeenteraad op 23-02-2015) Dit huishoudelijk reglement definieert de wijze waarop de interlokale vereniging

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING Algemeen beleid. 1. Integrale veiligheid algemene machtiging voor het gebruik van zichtbare verplaatsbare camera

Nadere informatie

Notulen zitting van 15 januari 2018

Notulen zitting van 15 januari 2018 Gemeenteraad Notulen zitting van 15 januari 2018 SAMENSTELLING ZITTING Aanwezig: de heer Sander Hoogstijns, voorzitter; de heer Luc Wouters, Burgemeester; mevrouw Betty Luyten, Eerste schepen; de heer

Nadere informatie

-1- SENIORENRAAD. Zitting van 17 november 2015

-1- SENIORENRAAD. Zitting van 17 november 2015 -1- SENIORENRAAD Zitting van 17 november 2015 Aanwezig: Firmin Vacaet voorzitter persoonlijk Francine De Becker lid Gemeenteraadslid Georges Devroey lid persoonlijk Gerard De Vries lid persoonlijk Godelieve

Nadere informatie

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd.

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd. RAAD VAN 2 JULI 2013 Aanwezig: Mevr. S. Jacobs, Voorzitter; dhr. E.Vangindertael, dhr. J.-M. Hubert (vanaf punt 3), dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, Mevr. M. Robberechts, en Mevr.

Nadere informatie

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden;

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden; Gelet op de bepalingen van gemeentedecreet inzonderheid op artikel 42; Gelet op de ondertekende samenwerkingsovereenkomst Milieu als opstap naar duurzame ontwikkeling waarbij de stad Landen zich ertoe

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE AANVRAAG VAN TOELAGEN

FORMULIER VOOR DE AANVRAAG VAN TOELAGEN GEMEENTEBESTUUR SINT-AGATHA-BERCHEM FORMULIER VOOR DE AANVRAAG VAN TOELAGEN A. INLICHTINGEN BETREFFENDE DE VERENIGING Volledige naam van de vereniging:...... Maatschappelijke zetel:... 1082 Brussel...

Nadere informatie

WINTERCOMPETITIE A- REEKS

WINTERCOMPETITIE A- REEKS WINTERCOMPETITIE 55+ 2015 A- REEKS 1 Wijnegem 1 : Bulcke Roger / Goris Leo / Van Dijck Gerard Tel. 03.283 91 49 2 Sodipa 1 : Mortelmans Paul / Deckx Ludo / Van Der Schueren Monique Tel. 0498.015 661 3

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 20 MEI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Eedaflegging van de financieel beheerder...2

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen

Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen Ontvangstdatum Dossiernummer *Vakken voorbehouden voor de administratie Het aanvraagformulier dient afgegeven te worden tegen ontvangstbewijs

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENADVIESRAAD ZELZATE ALGEMENE VERGADERING

GEMEENTELIJKE SENIORENADVIESRAAD ZELZATE ALGEMENE VERGADERING GEMEENTELIJKE SENIORENADVIESRAAD ZELZATE ALGEMENE VERGADERING Donderdag 30 augustus 2012 14:00 uur Vergaderzaal raadzaal gemeentehuis Aanwezig Jozef PEIRENS, voorzitter OKRA trefpunt 55+ Zelzate-Centrum

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom.

De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. VERSLAG SENIORENRAAD 14 februari 2017 AANWEZIG: * Voorzitter O. Thys * Schepen van senioren K. Mommen * OCMW voorzitter * Neos J. Vanhees, P. Carnotensis * Senioren Jesseren M. Lousbergh * Avondrood *

Nadere informatie

DE SPEELWIJZER Handleiding tot het organiseren van een speelstraat

DE SPEELWIJZER Handleiding tot het organiseren van een speelstraat DE SPEELWIJZER Handleiding tot het organiseren van een speelstraat Deerlijk speelt organisatie speelstraten De nood aan speelruimte van en voor kinderen al garantie voor een optimale ontwikkeling, staat

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de sportraad

Huishoudelijk reglement van de sportraad Huishoudelijk reglement van de sportraad Hoofdstuk 1 : Doel Artikel 1 : De gemeentelijke sportraad beschikt over door de gemeenteraad goedgekeurde statuten betreffende de gemeentelijke adviesraden voor

Nadere informatie

Aanvraagformulier mantelzorgpremie

Aanvraagformulier mantelzorgpremie Aanvraagformulier mantelzorgpremie NIEUWE AANVRAAG of X VERLENGING 2018 1. Gegevens van de zorgbehoevende aanvrager NAAM EN VOORNAAM: Vak voor administratie: Dossier ontvangen op: RIJKSREGISTERNUMMER :

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 4 JULI 2017 Aanwezig: dhr. A. Piessens, Waarnemend Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, Mevr. M. Lukic, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. E. Vangindertael, dhr. P. Van

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige vergadering

1. Goedkeuring verslag vorige vergadering Departement Mobiliteit en Openbare Werken Verslag Luchthavenbeleid Koning Albert II-laan 20 bus 2, 1000 Brussel Tel. 02 553 78 11 Fax 02 553 78 65 luchthavenbeleid@vlaanderen.be Milieuoverleg Luchthaven

Nadere informatie

Aanwezig: Ans, Wies, Michiel, Shqipe, Henrie, Frans, Joep, Tim, Henk, Ellen (notulist)

Aanwezig: Ans, Wies, Michiel, Shqipe, Henrie, Frans, Joep, Tim, Henk, Ellen (notulist) Vergadering maandag 24 september 2018 Aanwezig: Ans, Wies, Michiel, Shqipe, Henrie, Frans, Joep, Tim, Henk, Ellen (notulist) Afwezig met bericht: Jan, Harry, Paul, 1. Opening en definitieve vaststelling

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

UITTREKSEL Gemeenteraad

UITTREKSEL Gemeenteraad UITTREKSEL Gemeenteraad DONDERDAG 18 APRIL 2019 aanwezig Pieter Smits, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Geert Rottiers, Vera Goris, Karl Van Hoofstat, Axel Boen, schepenen Leo Haucourt, Stan Scholiers,

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Naam, duur en zetel Artikel 1 1. Op 26 mei 1992 werd in de gemeente Beveren een adviesraad opgericht met als naam "Gemeentelijke Adviesraad voor

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse Kinderopvang in de scholen van Asse

Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse Kinderopvang in de scholen van Asse Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse Kinderopvang in de scholen van Asse (Versie vanaf 1 september 2016) Organiserend bestuur De buitenschoolse opvang is een initiatief van het gemeentebestuur Asse,

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 04-02-2019 Tijd 14:00-15:55 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs aanwezig: Lukas Jacobs, Silke Lathouwers, Jef Van den Bergh,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad

Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad ART. 1 : Het huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de gemeentelijke cultuurraad door het organiseren van de algemene vergadering,

Nadere informatie

Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen Gemeente Naam vereniging Contactpersoon Formulier terugbezorgen (adres) Terugbezorgen tegen (datum) 1 Algemene informatie 1. In welke straat

Nadere informatie

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet DATUM BESLISSING: 17 december 2015 DATUM BEKENDMAKING: 21 december 2015 Artikel 1: de wijzigingen binnen het subsidiereglement

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 20 september 2016

Administratief toezicht Zitting van 20 september 2016 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 20 september 2016 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans, burgemeester-voorzitter; de heer Jan Hendrickx, schepen; de heer Eddy

Nadere informatie

Dhrn Robbe G., Van Ryssel M., Colle H., Demeester J.P., Inghelbrecht D. en De Rocker B.

Dhrn Robbe G., Van Ryssel M., Colle H., Demeester J.P., Inghelbrecht D. en De Rocker B. Comitévergadering van 26-03-2014. Aanwezig: Dhrn Robbe G., Van Ryssel M., Colle H., Demeester J.P., Inghelbrecht D. en De Rocker B. Verontschuldigd: Dhr De Lange T. (convocateur) Verslag comité vergadering

Nadere informatie

VERSLAG Ouderenadviesraad. Naam en tel. Vereniging Mailadres Aa Ver. Elvire Couchier BG St-Job X. Lauwers Johnny BG St-Job X

VERSLAG Ouderenadviesraad. Naam en tel. Vereniging Mailadres Aa Ver. Elvire Couchier BG St-Job X. Lauwers Johnny BG St-Job X VERSLAG Ouderenadviesraad Datum 19 mei 2014 Uur en duur 09.30u tot 11.00u Plaats LDC Het Sluisken Verslaggever Bart Neefs Datum verslag 21 mei 2014 Aanwezigheidslijst Naam en tel. Vereniging Mailadres

Nadere informatie

Samen op stap naar een leeftijdsvriendelijke gemeente Hoeilaart. Open ALGEMENE VERGADERING Seniorenraad Donderdag 30 april 2015

Samen op stap naar een leeftijdsvriendelijke gemeente Hoeilaart. Open ALGEMENE VERGADERING Seniorenraad Donderdag 30 april 2015 Samen op stap naar een leeftijdsvriendelijke gemeente Hoeilaart Open ALGEMENE VERGADERING Seniorenraad Donderdag 30 april 2015 Meer dan 10 jaar Seniorenraad in Hoeilaart Eerste vergadering in juni 2002

Nadere informatie

Artikel 3: benaming Onder de benaming senioren wordt verstaan: alle inwoners van de gemeente Herk-de-Stad vanaf de leeftijd van 55 jaar.

Artikel 3: benaming Onder de benaming senioren wordt verstaan: alle inwoners van de gemeente Herk-de-Stad vanaf de leeftijd van 55 jaar. STATUTEN SENIORENADVIESRAAD Goedgekeurd door gemeenteraad 13 maart 2017 Hoofdstuk 1. Definitie en doelstellingen Artikel 1: Stichting en erkenning De seniorenadviesraad verder afgekort als SAR is een door

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 december 2016 Organisatie - Faciliteiten _GR_00090 Opmaak van reglementen - Uitleenreglement - goedkeuring

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 december 2016 Organisatie - Faciliteiten _GR_00090 Opmaak van reglementen - Uitleenreglement - goedkeuring Gemeente Berlaar Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 december 2016 Organisatie - Faciliteiten 10 2016_GR_00090 Opmaak van reglementen - Uitleenreglement - goedkeuring Samenstelling: Aanwezig:

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL

Nadere informatie

VOORBEREIDENDE VERGADERING VAN DE EUROPESE KAMPIOENSCHAPPEN. Datum zaterdag augustus jeugd Zondag augustus senioren. Op de wippen nr individueel

VOORBEREIDENDE VERGADERING VAN DE EUROPESE KAMPIOENSCHAPPEN. Datum zaterdag augustus jeugd Zondag augustus senioren. Op de wippen nr individueel Bram Uvyn Secretaris-generaal Potaardeberg 75 9820 Merelbeke Gsm 0485 67 21 43 E-mail: bram.uvyn@telenet.be VOORBEREIDENDE VERGADERING VAN DE EUROPESE KAMPIOENSCHAPPEN e Europese Kampioenschappen Datum

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING Algemeen beleid. 1. Integrale veiligheid algemene machtiging voor het gebruik van zichtbare verplaatsbare

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTEBESTUUR Zitting van donderdag 29 september 2016 van SINT-PIETERS-LEEUW Aanwezig : Luc Deconinck,

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 12 september 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 12 september 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 3 oktober 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad BRUGGE

stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad BRUGGE stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad HUISHOUDELIJK REGLEMENT SENIORENADVIESRAAD BRUGGE ART. 1 DOELSTELLING De doelstelling van de Seniorenadviesraad Brugge is: Als een volwaardig contactorgaan

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting 1. Milieu. Ontwerp- zoneringsplan Westerlo. Vaststelling. De raad hechtte zijn goedkeuring aan het aangepaste

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke cultuurraad

Statuten gemeentelijke cultuurraad G E M E E N T E Hoofdstuk 1 Erkenning. T E R N A T Statuten gemeentelijke cultuurraad Artikel 1 De bestaande gemeentelijke cultuurraad wordt erkend als gemeentelijke adviesraad in uitvoering van het decreet

Nadere informatie