GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN"

Transcriptie

1 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 19 JANUARI 2011 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : Marcel Antonissen, Francine Ickroth, Ludo De Crom Okra Centrum: Jos Konings, Marcel Van Doren, Denise Beurms S.O.V. : Roger Goosen, Frans Neefs K.B.G. Horendonk : Raymond Maas, Anna Gabriels, Stan Konings Esa : Annet De Laat, Ad Goormachtig Neos: Fons Melis Okra Statie : Leo Milbou, Leo Helsen K.S. Hoek: Piet Veraart, Jos Raymakers, Maria Van Oevelen WZC De Bijster: - OCMW afgevaardigde + Centrumleider LDC : Kathleen De bruyn RVT St Michael: Mieke Warmenbol Jan Keuppens : individueel geïnteresseerde. Josée Van Doren, seniorenconsulente Imelda Schrauwen, OCMW voorzitter, is als externe aanwezig om toelichtingen te verlenen bij de opstart van het Lokaal Dienstencentrum te Essen. Verontschuldigd : Jokke Hennekam, schepen voor seniorenbeleid Jo Bastianen, Hilde Mous, Jules Van der Flaas, Maria Van Dorst, Frans Peeters, Lisa Van Hooydonck. 1. Vragen van het publiek : - 2. Verslag van 24 november jl. Het verslag van de vorige vergadering wordt zonder opmerkingen goedgekeurd. Verslag van overleg voetpaden: wordt nog steeds verwacht. Het voorstel om een ontspanningsnamiddag te verzorgen in de rusthuizen, werd enthousiast onthaald. De voorzitter roept om op een groepje samen te stellen om de voorbereidingen aan te vatten. Dank je wel aan seniorenconsulente voor het bijeen schrijven van het boekje Kroniek van 40 jaar senioren-adviesraad. Antwoord: heeeel graag gedaan! 3. Datum volgende vergadering De seniorenraad komt opnieuw samen op donderdag 15 maart 2012 te 9u30 in het Lokaal Dienstencentrum t Gasthuis, Nollekensstraat 5.

2 4. Briefwisseling: - rouwbetuiging werd overgemaakt aan familie Jan Keuppens n.a.v. het overlijden van zijn vader Rik Keuppens. Jan dankt voor de vele blijken van medeleven - post ligt ter inzage bij de voorzitter: Fiscale Hogeschool voor sociale zaken vorming voor seniorenconsulenten Band, tijdschrift ACW Essen Provincie Antwerpen studie Lokale Demografie: migratie, vergrijzing en beleid Het Ei tijdschrift jeugdraad Essen jubilealijst 2012 Carnavalvereniging De Ossenkoppen Carnaval voor senioren op brochure van EHS producties Okra Academie Voordrachten. 5. Adviezen A/ voetpadenbeleid : Het verslag van het overleg van 14/11/2011 is op komst, heeft wat vertraging opgelopen wegens verlof van diensthoofd openbare werken (dixit Jokke). B/ Memorandum : Het ontwerp-memorandum, bijeen geschreven na het stellingenspel Levenslang Wonen, wordt overgemaakt met dit verslag. Uitgebreide bespreking in de volgende seniorenraad. C/ Belbus : Het ontwerp-advies n.a.v. de belbuscijfers wordt doorgenomen. Advies wordt aangenomen. N.a.v. deze besprekingen worden volgende opmerkingen geformuleerd: 1. dame van Okra Centrum heeft op het gemeentehuis foute informatie gekregen over het gebruik van de Belbus. Volgens de ambtenaar kwam mevrouw niet in aanmerking voor gebruik Belbus. Antwoord seniorenconsulent: Rolstoelgebruikers die een toelage krijgen van het Vlaams Fonds voor Sociale Integratie van Personen met een Handicap (VFSIPH) EN in een belbusgebied wonen, kunnen een halte (belbushalte) aan de deur aanvragen. Dat gebeurt via het Vlaams Fonds. 2. Zorgen rond bezuinigingen De Lijn in de media! Welke gevolgen heeft dit voor de inzet van belbussen??? 6. Boekhouding 2011 Overzicht van inkomsten en uitgaven wordt bedeeld over de aanwezigen. Willy Van Ginderen, schatbewaarder, geeft toelichting bij het kasoverzicht. Debet over het jaar 2011 = - 800,14 euro. Tombola zorgt voor een netto-opbrengst van 3.314,47 euro, voldoende om de raad van werkingsmiddelen te voorzien. Financiën van de afdeling biljart = gezond. De voorzitter dankt Willy voor de boekhouding en de toelichtingen. 7. Lokaal Dienstencentrum t Gasthuis Imelda Schrauwen, OC.M.W. voorzitter, geeft toelichting:

3 het centrum opent de deuren op 1 februari 2012 het personeel = Kathleen De Bruyn, centrumleider halftijds Josée Van Doren, seniorenconsulent 4/5 de verfraaiingwerkzaamheden lopen teneinde de maaltijden in het sociaal restaurant starten op 1 februari: reserveren op woensdag 25 januari tussen 9u en 12u bij OCMW Essen Nadia Van den Dorpel.Vanaf 6 februari kan je reserveren in het LDC voor maaltijden voor de volgende week, STEEDS EEN WEEK VOORAF. Sodexho levert de maaltijden warm aan het LDC voor de afdeling voeding gelden strenge veiligheidsvoorschriften de prijs van een maaltijd = 6 euro voor geregistreerde gebruikers, personen die zich niet laten registreren betalen 8 euro/maaltijd. Imelda legt het systeem van reserveren en annuleren, uit. De leverancier moet steeds tijdig verse ingrediënten bestellen, vandaar dat 1 week vooraf het aantal eters moet geweten zijn. ook de prijzen voor drinks in de cafetaria zijn gekend en goedgekeurd door de OCMW raad. één en ander zorgt ervoor dat de keuken dient geïnstalleerd met: frituur, fornuis, dampkap, bordenwarmer, afwasmachine. om deze redenen werd de stroomtoevoer aangepast het afbakken van frieten en het bakken van biefstuk dient IN het LDC te gebeuren de voorbereidingen zijn intens en lopend, vandaar dat de OFFICIELE opening voor later wordt ingepland voor de voorbereidingen die tot op heden werden verzorgd, zowel door personeelsleden van de technische dienst als door de ambtenaren, wenst de OCMW voorzitter haar dank te betuigen de bekendmakingfolder wordt bedeeld aan alle seniorenraadsleden. Deze folder werd MOMENTEEL NIET op grote getallen verspreid, de gerichte promo voor het centrum wordt midden februari aangevat, aangezien de installatie en inrichting van de lokalen einde januari in orde is. Josée geeft toelichting bij het voorlopig programma dat voor februari werd samengesteld. Vooraf werd het activiteitenaanbod uit de seniorenverenigingen gecentraliseerd om zoveel mogelijk rekening te houden met het particulier aanbod en om niet concurrentiëel te worden. het LDC werkt met vrijwilligers, een oproep wordt concreet gelanceerd voor vrijwilligers. Vrijwilligers kunnen ingezet worden in de cafetaria, bij de maaltijdbedeling, bij activiteiten Voor de cafetaria en restaurant wordt een beurtrol ingevuld, er wordt geen vrijwilligersvergoeding toegekend, wel onbeperkt gebruik van koffie-thee-water en een gratis maaltijd/maand en 2 consumpties. gezelschapsspelen worden aangekocht, de biljart wordt nagezien, 1 krant en 1 tijdschrift zal aanwezig zijn samenwerking met verenigingen: het is steeds het LCD dat organiseert in samenwerking met een vereniging. LDC s zijn pluralistisch en neutraal. vzw Handicar heeft op 1 februari as. haar algemene vergadering met nieuwjaarsreceptie voor haar vrijwilligers in het LDC. De diensten van de vzw

4 (handicar, minder mobiele centrale en boodschappendienst) worden ondergebracht in het LCD. Sociale mobiliteit is één van de verplichte diensten van een centrum, conform de uitvoeringsbesluiten Woonzorgdecreet. het OCMW organiseert haar nieuwjaarsreceptie voor personeel en bestuur, eveneens in het LDC Vragen van het publiek: - Is het centrum open na de Karnavalstoet? Antwoord: neen, op zaterdag en zondag is t Gasthuis niet open. WE en avondopeningsuren zou tot gevolg hebben dat het personeel wel erg veel overuren gaat presteren met het gevolg dat deze allemaal moeten worden gecompenseerd, wat op zich opnieuw aanleiding geeft tot veel afwezigheden tijdens de weekdagen. - Worden er meeneemmaaltijden verkocht? Antwoord: Voorlopig nog niet. In andere dienstencentra is dit soms wel het geval. - Zijn de vrijwilligers van t Gasthuis verzekerd? Antwoord: Door het OCMW worden alle vrijwilligers verzekerd, zoals wettelijk verplicht. - Kunnen er ook infoavonden georganiseerd worden? Antwoord: Neen, er is niet voorzien in avondopeningsuren. - Wanneer wordt de oude Medes polikliniek gesloopt? Antwoord: Volgende week. - Opgemerkt wordt dat de parking aan de overzijde van de voormalige polikliniek gevaarlijk is. Suggestie om vakken schuin aan te leggen of in de lengte. - Is het niet raadzaam om berichtgeving te doen in bvb. Echo dat vanaf het centrum open gaat, er is weinig gecommuniceerd over de opening? Antwoord: Kathleen neemt contact met Prima Print. Grote promotie voor verkoop maaltijdbonnen was moeilijk omdat de werken misschien niet tijdig werden afgerond. Bovendien kan je beter bij het begin 15 eters prima verzorgen dan een overaanbod krijgen wanneer er nog geen sprake is van enige routine. Advies herinrichten omgeving LDC Door het bestuur van de seniorenraad werd een advies voorbereid om de omgeving na het slopen van de oude polikliniek her in te richten. Op groot scherm wordt een voorstel getoond van hoe de omgeving zou kunnen ingericht worden: een comfortparkeerplaats (3 x 6 m) te voorzien aan de nieuwe toegang om meer ruimte te geven bij het in en uitstappen (art.27 Stedebouwkundige Verordening mbt Toegankelijkheid) aan de straatzijde 8 parkeervakken te voorzien op de locatie waar de ex-kliniek gesloopt wordt en 2 parkeerplaatsen voorbehouden voor andersvaliden (blauwe parkeervakken verkeersteken E9a P ) langsheen de parkeervakken (binnenzijde) een pétanquebaan (3 x 12 m) te voorzien langsheen de parkeervakken, naast de pétanquebaan: rustbanken en een fit-ness toestel te plaatsen aan de zijde van het CLB : een fietsenstalling te voorzien. De seniorenraad adviseert i.v.m. de toegankelijkheid, om nergens rond de gebouwen niveauverschillen (drempels, trappen of hellingen) te creëren.

5 Opgemerkt wordt om de inplanting van de parkeervakken schuin te maken zodat het in- en uitrijden op de Nollekensstraat, eenvoudiger wordt. Opgemerkt wordt dat de nieuwe toegangsweg, zowel de gewone als het pad voorzien voor rolstoelgebruikers, veel te steil is. Geantwoord wordt dat dit inderdaad zo is bij gebrek aan ruimte. 7. Werkgroepen Lea Vissers, afgevaardigde van RVT St Michaël, is met rustpensioen en wordt opgevolgd door Mieke Warmenbol. De voorzitter heet haar hartelijk welkom. Samenstelling werkgroepen: Adviezen: Guy Cleeren, Roger Goosen, Marcel Van Doren, Jef Verbist. Kwis: Guy Cleeren, Roger Goosen, Marcel Van Doren, Jef Verbist Fietstocht: Ad Goormachtig, Jan Keuppens, Marcel Antonissen, Roger Goosen, Frans Goossenaerts, Jos Konings, Raymond Maas, Jos Raymakers, Piet Veraart, Jef Verbist, Jos Vergouwen. Kaarttornooi: Jos Raymakers, Piet Veraart. Volksspelen: Annet De Laet, Roger Goosen, Frans Goossenaerts, Gustaaf Hoppenbrouwers, Jos Konings, Raymond Maas, Jos Raymakers, Piet Veraart, Jef Verbist, Jos Vergouwen. Tombola: Ludo De Crom, Hilda Mous, Lisa Van Hooydonck, Willy Van Ginderen. 9.Feestvergadering - Hoek dd tijdig reserveren - animatie: ligt nog niet vast. 10. Kwis - S.O.V. dd vragen worden samengesteld - werkgroep dringend op zoek naar een datum voor overleg. 11. Fietsroute mogelijk het vertrek rond het LDC. 12. Volksspelen - terreinen RVT St Michaël dd welkom bij St Michaël. 13. Nieuws uit het gemeentehuis Josée imiteert even de schepen (die verontschuldigd is) voor deze rubriek, Jokke heeft lijst bezorgd. - een zeer welgemeend gelukkig en gezond 2012 gewenst aan allen en allen die jullie dierbaar zijn - verontschuldiging voor het uitblijven van het verslag voetpaden, omwille van verlof diensthoofd openbare infrastructuur - herdenking Groote Oorlog (1 e WO): er wordt een werkgroep opgericht die een subsidieaanvraag doet bij de Vlaamse overheid. Er wordt momenteel een oproep gedaan naar materialen, stukken, foto s, getuigenissen om dit alles te digitaliseren zodat het later bewaard kan blijven voor de volgende generaties.

6 - gedenkplaat van het tijdschrift Broer, die voorheen stond op het St.Jansplein, heeft een opknapbeurt gekregen en wordt opnieuw opgesteld vlakbij de pastorij naast de kerk. - het gemeentebestuur heeft 2 huizen gekocht in de St.Jansstraat met de bedoeling hier serviceflats te voorzien. - gemeentebestuur is aangesloten bij organisatie Kempen Kookt en Zingt. In augustus worden op het domein Karrenmuseum festiviteiten georganiseerd, die oude liedjes en typische streekgerechten in de kijker zetten. - de parkeerplaatsen voor andersvaliden op de parking Kapelstraat worden dichter bij de ingang Heuvelhal geplaatst - begin februari start de aanleg fietspad naar Nieuwmoer, ook de werken aan de Moerkantsebaan gaan van start zeer binnenkort. Zaterdag is er een overleg gepland met de mensen van Dorp in Zicht op de wijk Hoek omdat de plannen van de heraanleg dorpskern, klaar zijn. - gemeente is ingeschreven bij LOGO Antwerpen Noord voor de actie ivm geestelijke gezondheid bij senioren : het thema van In de loop van dit jaar worden 3 workshops georganiseerd waardoor senioren middelen en truukjes worden aangeleerd om zich fit in hun hoofd te blijven voelen en goed in hun vel. Deze workshops vallen binnen de programmatie van het LDC. - Essen is voor tweedehands materialen aangewezen op de kringloopwinkel te Brecht. Dit loopt echter niet zoals verwacht. Onze inwoners leveren blijkbaar weinig 2 e hands spullen in. Daarom is beslist te starten met het project Mobiele Kringwinkel. Een verplaatsbare ruimte waar materiaal wordt ingezameld/aangeboden. - cijfers over 2011 van de ambulancedienst zijn bekend, vanaf september is er een 24/24 u permanentie en een ambulancier is tewerkgesteld bij het bestuur. 426 interventies 155 op vraag geneesheer 243 particuliere vraag 16 vraag vanwege politie 7 op vraag rustoorden 5 vanwege brandweer. 338 personen werden naar Klina gebracht 15 naar Jan Palfijn 13 naar St Jozef te Malle 11 naar UZA Edegem - agenda: 2/2/ u Info-avond ivm Fiets-O-strade fietspad tussen Essen en Antwerpen in het Gildenhuis Centrum. 7/2/ u Dementie Praatcafé in LDC te met thema Op bezoek bij een persoon met dementie. - Seniorenfeest 2012: Jef heeft overleg gehad met Jokke. Het evenement zou de steun krijgen van de vzw Kobie. Deze vzw dient nog opgericht te worden en het reglement ter ondersteuning van evenementen, moet nog opgesteld worden. Verwacht wordt: dat zaalonkosten en muziek ten laste zijn van de vzw. De imitatie was treffend, enkel de kleur haar ontbrak Rondvraag en varia * Seniorenwegwijzer: volgende editie wordt dit jaar samengesteld krediet van euro is voorzien in gemeentebegroting Seniorenraad engageert zich om de bedeling te verzorgen. * Prijsuitreiking biljartcompetities 31 mei in zaal Volkshuis. Aangesloten ploegen moeten nog steeds lid zijn van een seniorenvereniging. * vraag: Waarom een oogarts in de Polikliniek mensen doorverwijst naar Reet voor operatie, met alle verplaatsingsproblemen tot gevolg. (persoon mag 1 dag geen autorijden ziekenvervoer met zijn mutualiteit kost 158 euro).

7 antwoord: In de Polikliniek zijn 3 oogartsen, dr. Van Haverbeke is niet verbonden aan Klina de andere 2 artsen wel. Het is jammer dat dit vooraf niet geweten is. In Klina is er zelfs een speciale afdeling voor kleine oogoperaties, zonder opname. * radiologie in de Polikliniek: momenteel uitgerust met een zeer goed toestel, bediend door radiologen van Klina. * in een krant gelezen: Boete bedraagt 100 euro voor parkeren op het voetpad. Kan dit in Essen toegepast worden? Schort er iets aan de coördinatie tussen politie en gemeentebestuur? Welke reglementering is van toepassing en heeft de SR hierin inzage? Vragen voor een volgend overleg evaluatie voetpaden. * LDC t Gasthuis: opmerking over de naamgeving, naam wordt voortdurend geassociëerd met de vroegere kliniek. Deze opmerking was reeds genoteerd in het advies van de seniorenraad dd De naam is echter toegekend en goedgekeurd, wijzigen is niet meer mogelijk. * parking Heuvelhal: kunnen de laatste vakken tegen de politie niet verdwijnen, zodat men in de volgende rij eenvoudiger kan zoeken naar een plaats? * opmerkingen over onderhoud van stoepen wijk Heikant vrijhouden van voetpaden bladval controle? * wandelingen met rolwagens op Heikant: de metalen platen die de goten afschermen zijn nog steeds niet teruggeplaatst: Beukendreef, Leemstraat en Smoutebos. Het is zeer gevaarlijk voor de vrijwilligers van het rusthuis om met rolstoelen te gaan wandelen. Metalen platen worden blijkbaar steeds gestolen. Voorstel: enkele metalen buizen in de goot leggen en deze afstrijken met beton. * is de aanleg van een voetpad langsheen de Moerkantsebaan zijde St Michael, van Maststraat tot Beukendreef voorzien? * opnieuw aandacht voor het aanleggen van ontbrekend stukje voetpad in de Heikantstraat * 2 e gedeelte Oude Baan signalisering wegschildering ontbreekt. * technische dienst heeft de verlaging van het voetpad De Bijster wel prima gerealiseerd! Met dank. Waarna de Voorzitter iedereen uitnodigt voor de Nieuwjaarsdrink. 15. Kalender: Okra Academie voordracht Nieuwe pistes in de sociale zekerheid pensioenen Dhr Josse Vansteenberge Praatcafé: Op bezoek bij een persoon met dementie 14u Okra Academie voordracht Romantische muziek Dhr Jacques Van Deun Zonnedauw LDC De Groten Uitleg Zonnedauw

8 Feestvergadering seniorenraad K.S.Hoek Okra Academie voordracht 100 jaar Titanic Dhr Dirk Musschoot Zonnedauw Okra Academie voordracht Het Midden-Oosten Dhr Hugo Van de Voorde Zonnedauw Kwis seniorenraad S.O.V Bedeling Paaseieren seniorenraad 17 en Griffelrock provincie Antwerpen, met Rob De Nijs, Lenny Kuhr, Free Souffriau, Frivole Framboos, Luc Caals, Rosbos, Amaryllig Temmerman, De Vaganten, Sabien Tiels. Presentator = Luc Appermont Sportpaleis Theater: Het lortcher-syndroom door Warre Borgmans, Dimitri Leue - 20u00 GC Kadans te Wuustwezel Org.Noorderlicht Praatcafé: Emoties bij de mantelzorger 19u Fietstocht seniorenraad Volksspelen seniorenraad St Michaël Praatcafé: Pijn bij personen met dementie 19u Hobbybeurs K.S. Hoek Praatcafé: Help, ik vind ze niet meer 14u Kaartwedstrijd seniorenraad Okra Centrum 19 tot Vlaamse Ouderenweek LDC De Groten Uitleg LDC De Groten Uitleg LDC De Groten Uitleg Jef Verbist, Voorzitter. Josée Van Doren, Seniorenconsulente

2. Verslag van : Er zijn geen vragen over het verslag van 15 mei 2014 waardoor het verslag wordt goedgekeurd.

2. Verslag van : Er zijn geen vragen over het verslag van 15 mei 2014 waardoor het verslag wordt goedgekeurd. VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 24 juli 2014 Aanwezig : Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : De Crom Ludo, Geysen Louis, Ickroth Francine

Nadere informatie

Het verslag van 6 november 2014 wordt goedgekeurd. GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN

Het verslag van 6 november 2014 wordt goedgekeurd. GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 22 januari 2015 Aanwezig : Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : De Crom Ludo, Geysen Louis, Ickroth Francine

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 8 november 2012

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 8 november 2012 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 8 november 2012 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : Marcel Antonissen, Ludo De Crom, Francine

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN Correspondentieadres: Molenstraat 1 te 2910 ESSEN. Tel. 03/

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN Correspondentieadres: Molenstraat 1 te 2910 ESSEN. Tel. 03/ VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 10 januari 2013 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : Marcel Antonissen, Ludo De Crom, Francine

Nadere informatie

Verontschuldigd : Annet De Laat, Stan Konings, Frans Neefs, Frans Peeters, Maria Van Dorst Publiek: Jan Dhooghe François Veraart.

Verontschuldigd : Annet De Laat, Stan Konings, Frans Neefs, Frans Peeters, Maria Van Dorst Publiek: Jan Dhooghe François Veraart. VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 20 september 2012 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : Marcel Antonissen, Ludo De Crom, Francine

Nadere informatie

Swa Veraart : publiek

Swa Veraart : publiek VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 16 juli 2015 Aanwezig : Jef Verbist, voorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : De Crom Ludo, Geysen Louis, S.O.V. :, Dhooghe Jan,Van Hooydonk Elisa K.B.G.

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN Correspondentieadres: Molenstraat 1 te 2910 ESSEN. Tel. 03/667.39.85 http://blog.seniorennet.

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN Correspondentieadres: Molenstraat 1 te 2910 ESSEN. Tel. 03/667.39.85 http://blog.seniorennet. VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 7 maart 2013 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : Marcel Antonissen, Francine Ickroth Okra Centrum:

Nadere informatie

2. Verslag van : Er worden geen opmerkingen gemaakt, waarna het verslag wordt goedgekeurd. GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN

2. Verslag van : Er worden geen opmerkingen gemaakt, waarna het verslag wordt goedgekeurd. GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 28 mei 2015 Aanwezig : Jef Verbist, voorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : De Crom Ludo, Geysen Louis, Ickroth Francine S.O.V. :, Dhooghe Jan,, Van

Nadere informatie

VERSLAG SENIORENRAAD VAN 12 januari 2017

VERSLAG SENIORENRAAD VAN 12 januari 2017 VERSLAG SENIORENRAAD VAN 12 januari 2017 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Van Ginderen Willy, penningmeester WSV: Ludo De Crom, Louis Geysen, KBG Horendonk: Anna Gabriëls,

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN Correspondentieadres: Molenstraat 1 te 2910 ESSEN. Tel. 03/667.39.85 http://blog.seniorennet.

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN Correspondentieadres: Molenstraat 1 te 2910 ESSEN. Tel. 03/667.39.85 http://blog.seniorennet. VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 3 mei 2012 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Jokke Hennekam, schepen voor seniorenbeleid Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : Marcel

Nadere informatie

Memorandum Goed wonen van levensbelang! Ouderenweekcampagne 2011 wonen en armoede

Memorandum Goed wonen van levensbelang! Ouderenweekcampagne 2011 wonen en armoede VERGADERING VAN 3 mei 2012 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Jokke Hennekam, schepen voor seniorenbeleid Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : Marcel Antonissen,

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN Correspondentieadres: Molenstraat 1 te 2910 ESSEN. Tel. 03/

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN Correspondentieadres: Molenstraat 1 te 2910 ESSEN. Tel. 03/ VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 15 maart 2012 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Guy Cleeren, ondervoorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Okra Wildert : Marcel Antonissen, Francine Ickroth Okra Centrum:

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 19 MEI 2011 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Jokke Hennekam, schepen voor seniorenbeleid Okra Wildert : Ludo De Crom, Marcel Antonissen,

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD ESSEN VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 31 MAART 2011 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Guy Cleeren, ondervoorzitter Okra Wildert : Ludo De Crom, Marcel Antonissen Okra Centrum:

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD RAAD ESSEN

GEMEENTELIJKE SENIORENRAAD RAAD ESSEN VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 22 SEPTEMBER 2011 Aanwezig: Jef Verbist, voorzitter Willy Van Ginderen, penningmeester Jokke Hennekam, schepen voor seniorenbeleid (gedeeltelijk) Imelda Schrauwen, voorzitter

Nadere informatie

aanbod in Essen

aanbod in Essen www.essen.be/sport 2017 aanbod in Essen Inhoud 02 03 04 06 10 11 14 Welkom Wat is sportelen? Sportelactiviteiten vanuit gemeentebestuur Omnisport Tai chi Yoga Sporten met oma en opa Sportelactiviteiten

Nadere informatie

Seniorenadviesraad VERSLAG Vergadering van 18 december 2018

Seniorenadviesraad VERSLAG Vergadering van 18 december 2018 Aanwezig: Leaerts Gaby Aerts Paula Arijs Albertine Beets Bertha De Coster Raymonde De Meutter Joris Gevers Geert Goeminne Kristien Noppe Magda Poels Marcel Van Quickenborne Charles Vander Niepen Jacqueline

Nadere informatie

VERONTSCHULDIGD: Carnotensis P, Keimes ML, Lenaerts J, Mommen K. AFWEZIG: Lousbergh M.

VERONTSCHULDIGD: Carnotensis P, Keimes ML, Lenaerts J, Mommen K. AFWEZIG: Lousbergh M. VERSLAG SENIORENRAAD 16 oktober 2018 AANWEZIG: * Voorzitter Vanacken A. * Schepen van senioren * OCMW voorzitter * Neos Vanhees J. * Senioren Jesseren * Avondrood * OKRA Borgloon Moens J, Vanhees R * Senioren

Nadere informatie

De Gasthuiskrant Editie : april 2012

De Gasthuiskrant Editie : april 2012 LDC t Gasthuis Nollekensstraat 5, 2910 Essen Tel: 03 663 69 04 Mail: gasthuis@ocmw.essen.be De Gasthuiskrant Editie : april 2012 Openingsuren: Alle weekdagen van 10u00 tot 16u30. Op 1 februari 2012 opende

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE januari - februari 2019 NL Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE - 2018 NL - 2018 Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag en Zondag

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING 13.03.2012 DAGORDE

VERSLAG VERGADERING 13.03.2012 DAGORDE VERSLAG VERGADERING 13.03.2012 Aanwezig : Voorzitter Bertha De Vocht, Ondervoorzitter Bernadette Keersmaekers, Jaan Bols Jos Bruyndoncx, Marcel Geenen, Pol Geudens, Frans Jespers, Jeannette Kools, Renilda

Nadere informatie

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling STATUTEN VAN DE SENIORENRAAD Artikel 1 De statuten van de gemeentelijke seniorenraad worden als volgt goedgekeurd : Oprichting zetel - status Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke seniorenraad opgericht.

Nadere informatie

Ouderraad De Zeppelin

Ouderraad De Zeppelin VZW KB EN BLOH DIESTSESTEENWEG 11, 3540 HERK-DE-STAD Ouderraad De Zeppelin Verslag van de vergadering van 8-09-2011 Aanwezig: Jerome, Bart, Geert, Ingrid, Wendy, Anneleen, Yves, Dirk, Han, Joris, Petra

Nadere informatie

Activiteiten Kemados.

Activiteiten Kemados. Activiteiten Kemados. Zaterdag 23 januari: Jaarlijkse feestbanket + 90 jaar bestaat kemados Onze jaarlijkse viering ter ere van priester zaliger De L Elpée. We nodigen u daarvoor op zaterdag 23 januari

Nadere informatie

CULTUURRAAD. Verontschuldigd: Geert Vandendriessche, Sarah Verstrate, Bruno Ceuppens, Tina Janssens, Hans-Peter Ott

CULTUURRAAD. Verontschuldigd: Geert Vandendriessche, Sarah Verstrate, Bruno Ceuppens, Tina Janssens, Hans-Peter Ott Verslag Bestuursvergadering Locatie De Warandepoort, vergaderlokaal 1 Tijdstip Woensdag 29 november 2017 om 20u Aanwezig: Angèle Hoovelts, Steuts, Rob Bartholomees, Rudy Geirnaert, Jean-Pierre Leonard,

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht 18.02.2013 Dit document vervangt de vorige uitgave van 14.05.2007 1. Oprichting en doelstelling Artikel 1: Oprichting en benaming Er wordt voor de gemeente Brecht

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING OUDERENADVIESRAAD

VERSLAG VERGADERING OUDERENADVIESRAAD VERSLAG VERGADERING OUDERENADVIESRAAD Datum: 25 juni 2014 Plaats: Constant Permeke zaal, 2 de verdiep gemeentehuis Naam en voornaam Functie / vereniging Aanwezig Verontschuldigd Bauwens Edmond Afgevaardigde

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent SCHAARBEEK

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent SCHAARBEEK AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent SCHAARBEEK - 2018 NL Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag en Zondag

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE november - december 2018 NL Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE maart - april 2019 NL Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag en

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC

ACTIVITEITENKALENDER LDC ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM April, Mei en Juni 2017 Buurtfeest Houtem zaterdag 10 juni in Dienstencentrum den Dries Extra: Kleurplaat en binaire puzzel Karel Trekelsstraat 46a- 1800 Houtem

Nadere informatie

Lokaal netwerk mantelzorg

Lokaal netwerk mantelzorg Lokaal netwerk mantelzorg met ondersteuning van het provinciebestuur Oost-Vlaanderen Voor de mantelzorger is nabijheid zeer belangrijk. In die zin is de mantelzorger voor alles wat hij of zij zou kunnen

Nadere informatie

De Wilg. Programmaboekje Activiteiten. Lokaal Dienstencentrum. De Wilg

De Wilg. Programmaboekje Activiteiten. Lokaal Dienstencentrum. De Wilg Lokaal Dienstencentrum De Wilg J A A R G A N G 1, N R. 4 J U L I A U G U S T U S 2 0 1 6 Programmaboekje Activiteiten De Wilg Witvrouwenveldstraat 1 2550 Kontich 03 450 82 82 OF 03 450 82 80 (onthaal)

Nadere informatie

Informatie over wat Koekelare doet in het belang van toegankelijkheid

Informatie over wat Koekelare doet in het belang van toegankelijkheid Informatie over wat Koekelare doet in het belang van toegankelijkheid Schepen voor Gelijke Kansen/Toegankelijkheid: Jessy Salenbien, salenbien.jessy@telenet.be, 0478 32 45 25 Leden werkgroep: Daniël Desender,

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSMETING DIENSTENCENTRUM T BINNENHOF

TEVREDENHEIDSMETING DIENSTENCENTRUM T BINNENHOF TEVREDENHEIDSMETING DIENSTENCENTRUM T BINNENHOF Beste bezoeker van het Lokaal Dienstencentrum t Binnenhof, We proberen om de werking van het t Binnenhof voortdurend te verbeteren. Daarom willen we uw mening

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING Algemeen beleid. 1. Integrale veiligheid algemene machtiging voor het gebruik van zichtbare verplaatsbare

Nadere informatie

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Artikel 1 : Oprichting adviesraad Er wordt een stedelijke adviesraad toegankelijkheid opgericht. Deze adviesraad is bevoegd alle materies te behandelen m.b.t.

Nadere informatie

Bent u 55-plusser? Vult u deze enquête in? De ouderenadviesraad weet er raad mee!

Bent u 55-plusser? Vult u deze enquête in? De ouderenadviesraad weet er raad mee! G O A R Gemeentelijke Ouderenadviesraad Ruiselede Bent u 55-plusser? Vult u deze enquête in? De ouderenadviesraad weet er raad mee! De resultaten worden aan het gemeentebestuur overgemaakt om als constructieve

Nadere informatie

P. Carnotensis, N. Cox, J. Lenaerts, M. Lousbergh, J. Moens, E. Vandermeeren

P. Carnotensis, N. Cox, J. Lenaerts, M. Lousbergh, J. Moens, E. Vandermeeren VERSLAG SENIORENRAAD 9 januari 2018 AANWEZIG: * Voorzitter A. Vanacken * Schepen van senioren K. Mommen * OCMW voorzitter * Neos J. Vanhees * Senioren Jesseren * Avondrood N. Ramakers * OKRA Borgloon ML

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent SCHAARBEEK

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent SCHAARBEEK AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent SCHAARBEEK - oktober 2018 NL - 2018 Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag

Nadere informatie

Gemeentelijke seniorenadviesraad 2460 Kasterlee

Gemeentelijke seniorenadviesraad 2460 Kasterlee Gemeentelijke seniorenadviesraad 2460 Kasterlee Memorandum van de adviesraad aan de beleidskandidaten voor de verkiezingen van 2018 Prioriteiten 2019-2025 1.Zorg op maat Toegankelijke en klantvriendelijke

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeentelijke seniorenraad

Verslag vergadering gemeentelijke seniorenraad Verslag vergadering gemeentelijke seniorenraad 10.09.2013 Aanwezig: Aanwezig Bertha De Vocht, voorzitter Bernadette Keersmaekers, ondervoorzitter Jaan Bols Jos Bruyndoncx Pol Geudens Jeannette Kools Julia

Nadere informatie

SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN

SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN ARTIKEL 1: oprichting Op datum van 27 juni 1968 werd de Stedelijke Raad voor de Derde Leeftijd te Sint-Niklaas opgericht. Er is een hernieuwing van de statuten

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

1. Graag kreeg ik een gedetailleerd overzicht van de toegankelijke haltes per provincie, per gemeente en per lijn.

1. Graag kreeg ik een gedetailleerd overzicht van de toegankelijke haltes per provincie, per gemeente en per lijn. VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN Vraag nr. 20 van 22 november 2006 van JOKE SCHAUVLIEGE Bushaltes De Lijn - Toegankelijkheid Personen met een handicap kunnen volgens de minister maar het openbaar

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 19 06 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Aanwezig: Ans, Wies, Michiel, Shqipe, Henrie, Frans, Joep, Tim, Henk, Ellen (notulist)

Aanwezig: Ans, Wies, Michiel, Shqipe, Henrie, Frans, Joep, Tim, Henk, Ellen (notulist) Vergadering maandag 24 september 2018 Aanwezig: Ans, Wies, Michiel, Shqipe, Henrie, Frans, Joep, Tim, Henk, Ellen (notulist) Afwezig met bericht: Jan, Harry, Paul, 1. Opening en definitieve vaststelling

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter Van Bastelaere (voorzitter), Bart Van Dosselaer, Sylvain De Boey, Machteld Van Raemdonck, Marleen

Nadere informatie

VERSLAG SENIORENRAAD VAN 24 SEPTEMBER 2015

VERSLAG SENIORENRAAD VAN 24 SEPTEMBER 2015 VERSLAG SENIORENRAAD VAN 24 SEPTEMBER 2015 Aanwezig: Jef Verbist, vrzitter Guy Cleeren, ndervrzitter OKRA Wildert: Lud De Crm, Luis Geysen, Francine Ickrth OKRA Hrendnk: Anna Gabriëls, Stan Knings ESA:

Nadere informatie

VERSLAG Ouderenadviesraad. Aanwezigheidslijst. Naam en tel. Vereniging Mailadres Aa n. x Van Gutschoven Jean NEOS

VERSLAG Ouderenadviesraad. Aanwezigheidslijst. Naam en tel. Vereniging Mailadres Aa n. x Van Gutschoven Jean NEOS VERSLAG Ouderenadviesraad Datum 16 januari 2017 Uur en duur 9.30 uur tot 11 uur Plaats Dienstencentrum Het Sluisken Verslaggever Bart Neefs Datum verslag 20 januari 2017 Aanwezigheidslijst Naam en tel.

Nadere informatie

Willem Rombaut en Simon Suys, afgevaardigden politieke fracties. Trudo Dejonghe, schepen van ruimtelijke ordening

Willem Rombaut en Simon Suys, afgevaardigden politieke fracties. Trudo Dejonghe, schepen van ruimtelijke ordening VERGADERING GECORO 89 donderdag 27 november 2014 Raadzaal gemeentehuis om 20.00 uur Aanwezigen: Peter De Wilde, voorzitter, Peter Hofman, Leen Gryffroy, Antoine Mathys, Maarten Everaert, Luc De Muynck,

Nadere informatie

16 juni goedgekeurd niet goedgekeurd. Naam Sigel Naam Sigel Aanwezig Jos Van Kouteren, voorzitter

16 juni goedgekeurd niet goedgekeurd. Naam Sigel Naam Sigel Aanwezig Jos Van Kouteren, voorzitter Verslag Titel verslag: A&BC Datum en uur vergadering: 19 mei 2011, 10.u Plaats vergadering: Den Bell 910 Volgnummer: 2011/5 Datum volgende vergadering: 16 juni 2011 Verslag vorige vergadering: Commentaar:

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING OUDERENADVIESRAAD

VERSLAG VERGADERING OUDERENADVIESRAAD VERSLAG VERGADERING OUDERENADVIESRAAD Datum: 12 september 2012 Plaats: Constant Permeke zaal, 2 de verdiep gemeentehuis Aanwezig: Briers Paul, voorzitter Christelijke Bejaardenbond Bulens Achille, onafhankelijke

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN

Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1 Bij elke legislatuur wordt er een gemeentelijke seniorenadviesraad samengesteld en erkend door het gemeentebestuur. De seniorenadviesraad

Nadere informatie

Reglement van de cultuur- en erfgoedraad Glabbeek

Reglement van de cultuur- en erfgoedraad Glabbeek Reglement van de cultuur- en erfgoedraad Glabbeek 2018-2025 ORGANISATIE Artikel 1. Oprichting De cultuur- en erfgoedraad heeft als opdracht het gemeentebestuur bij te staan en te adviseren bij het beleid

Nadere informatie

Tel: 09/ Fax: 09/

Tel: 09/ Fax: 09/ Oudercomité Gemeentelijke Basisschool Latem Deurle Afdeling Latem Twee Dreven Burgemeesterstraat,7 9830-Sint-Martens-Latem Tel: 09/282.49.46 Fax: 09/281.29.17 VERSLAG VERGADERING OUDERCOMITÉ DD. 19/05/2015

Nadere informatie

Agenda College van burgemeester en schepenen

Agenda College van burgemeester en schepenen Agenda College van burgemeester en schepenen Datum 07-01-2019 Tijd 14:00-15:05 Locatie Voorzitter Omschrijving Schepenzaal Lukas Jacobs Algemeen directeur: Vincent Gabriels Verontschuldigd: Maarten De

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat.

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. BIJLAGE 6 VOORBEELD-STATUTEN Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. ALGEMEEN Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend onder de naam...

Nadere informatie

AGENDA LOKAAL DIENSTENCENTRUM AKSENT SCHAARBEEK

AGENDA LOKAAL DIENSTENCENTRUM AKSENT SCHAARBEEK AGENDA LOKAAL DIENSTENCENTRUM AKSENT SCHAARBEEK Januari -Februari 2019 NL Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING OUDERENADVIESRAAD

VERSLAG VERGADERING OUDERENADVIESRAAD VERSLAG VERGADERING OUDERENADVIESRAAD Datum: 21 maart 2012 Plaats: Constant Permeke zaal, 2 de verdiep gemeentehuis Aanwezig: Best Nicole, onafhankelijke Steenokkerzeel Briers Paul, voorzitter Christelijke

Nadere informatie

Verslag vergadering ouderraad donderdag 14 maart 2019

Verslag vergadering ouderraad donderdag 14 maart 2019 Leden ouderraad Verslag vergadering ouderraad donderdag 14 maart 2019 Naam Anja Smet Annelies De Beuf Astrid Verboven Cindy Verdoorent Désirée De Maesschalck Ellen Heyrman Geert Vanhove (voorzitter) Hannelore

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER

ACTIVITEITENKALENDER 01/01/18-07/01/18 ACTIVITEITENKALENDER GESLOTEN JANUARI 2018 08/01/18 Dorpsrestaurant: verloren maandag Je kan weer lekker komen smullen van onze overheerlijke appelbollen en worstenbrood. Van harte welkom!

Nadere informatie

Artikel 3: benaming Onder de benaming senioren wordt verstaan: alle inwoners van de gemeente Herk-de-Stad vanaf de leeftijd van 55 jaar.

Artikel 3: benaming Onder de benaming senioren wordt verstaan: alle inwoners van de gemeente Herk-de-Stad vanaf de leeftijd van 55 jaar. STATUTEN SENIORENADVIESRAAD Goedgekeurd door gemeenteraad 13 maart 2017 Hoofdstuk 1. Definitie en doelstellingen Artikel 1: Stichting en erkenning De seniorenadviesraad verder afgekort als SAR is een door

Nadere informatie

AGENDA LOKAAL DIENSTENCENTRUM AKSENT SCHAARBEEK

AGENDA LOKAAL DIENSTENCENTRUM AKSENT SCHAARBEEK AGENDA LOKAAL DIENSTENCENTRUM AKSENT SCHAARBEEK Maart - April 2019 NL Openingsuren Maandag 12h00u 17h00u Dinsdag 09h00u 17h00u Woensdag 12h00u 17h00u Donderdag 09h00u 17h00u Vrijdag 09h00u 17h00u Zaterdag

Nadere informatie

De Gasthuiskrant. LDC t Gasthuis. Editie : mei Nollekensstraat 5, 2910 Essen Tel: Mail:

De Gasthuiskrant. LDC t Gasthuis. Editie : mei Nollekensstraat 5, 2910 Essen Tel: Mail: LDC t Gasthuis Nollekensstraat 5, 2910 Essen Tel: 03 663 69 04 Mail: gasthuis@ocmw.essen.be De Gasthuiskrant Editie : mei 2012 Openingsuren: Alle werkdagen van 10u00 tot 16u30. Op 1 februari 2012 opende

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER OKTOBER 2012

ACTIVITEITENKALENDER OKTOBER 2012 ACTIVITEITENKALENDER OKTOBER 2012 DATUM ACTIVITEITEN TER WEZEL ACTIVITEITEN WIJKHUIS Maandag 1 oktober 13u00: Vrij kaartmoment Dinsdag 2 oktober Woensdag 3 oktober Donderdag 4 oktober Vrijdag 5 oktober

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 0/01/013 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester. Een voorstemmer wordt

Nadere informatie

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Postnummer + (deel)gemeente Naam seniorenvereniging Contactpersoon 1 Algemene informatie 1. Onder hoeveel mensen is de enquête verspreid?

Nadere informatie

SENIORENBELEID te VORSELAAR

SENIORENBELEID te VORSELAAR SENIORENBELEID te VORSELAAR Inleiding In het voorjaar 2015 werd het ouderenbehoefteonderzoek in Vorselaar afgerond. Bedoeling is dat de resultaten worden ontleed en als eindresultaat een seniorenbeleidsplan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 6de JAARGANG Nr. 1. Voorzitter Luc Dirken Bergbeemden Turnhout. Tel:0494/

NIEUWSBRIEF. 6de JAARGANG Nr. 1. Voorzitter Luc Dirken Bergbeemden Turnhout. Tel:0494/ NIEUWSBRIEF 6de JAARGANG Nr. 1 Voorzitter Luc Dirken Bergbeemden 24 Tel:0494/65.38.28 luc.dirken@pandora.be Sophie Brouwers Bergbeemden109 b4 Schatbewaarder Hilde Jansen Bergbeemden 24. Secretaris Frans

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli-augustus-september 2015. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli-augustus-september 2015. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Juli-augustus-september 2015 LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde Het zomert in het dienstencentrum! Het werkjaar loopt stilletjes aan ten einde, de zomermaanden

Nadere informatie

SERVICE-FLATS t POORTHUYS Vlaanderenstraat 6 1800 Vilvoorde

SERVICE-FLATS t POORTHUYS Vlaanderenstraat 6 1800 Vilvoorde Wonen in volle vrijheid maar toch geborgen, knus en veilig voelen 24 uur op 24 uur Wonen in een praktische flat met alle modern comfort Beroep kunnen doen op allerlei diensten die je het leven gemakkelijker

Nadere informatie

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13.

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13. Statuten gemeentelijke adviesraad Adviesorgaan voor toerisme Goedgekeurd door de raad van bestuur dd. 19 maart 2013 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 Artikel 1. Het adviesorgaan voor toerisme

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Adviesraad Verkeer en Mobiliteit dewelke fungeert als opvolger van de Inspraakgroep

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september 2017

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september 2017 ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Juli, augustus, september 2017 LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde Kleurplaat en Binaire puzzel op de laatste bladzijde Lokaal dienstencentrum Far-West De ontmoetingsruimte

Nadere informatie

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 1. DOELSTELLING : ADVIES EN INSPRAAK BIJ HET LOKAAL CULTUURBELEID 1.1. Met het oog op de voorbereiding en de evaluatie van het

Nadere informatie

Actua. Niet vergeten. Bestuursvergadering: dinsdag 7 januari Kerstbiechtviering in ons Kersfeest om uur. Dinsdag 17 december 2013

Actua. Niet vergeten. Bestuursvergadering: dinsdag 7 januari Kerstbiechtviering in ons Kersfeest om uur. Dinsdag 17 december 2013 1 Actua 16 December-15 January 2014. Website www.okra.be/trefpunt-schotenfilippus Pierre Weyenberg: Tel. 0473 310 228 Bestuursvergadering: dinsdag 7 januari 2014 Niet vergeten Dinsdag 10 december 2013

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de sportraad

Huishoudelijk reglement van de sportraad Huishoudelijk reglement van de sportraad Hoofdstuk 1 : Doel Artikel 1 : De gemeentelijke sportraad beschikt over door de gemeenteraad goedgekeurde statuten betreffende de gemeentelijke adviesraden voor

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK In Opwijk wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende de organisatie van het overleg

Nadere informatie

GEMEENTE BERLAAR. SENIORENRAAD - Verslag. dinsdag 2 mei in WZC Sint Augustinus om 9 uur

GEMEENTE BERLAAR. SENIORENRAAD - Verslag. dinsdag 2 mei in WZC Sint Augustinus om 9 uur PROVINCIE ANTWERPEN ARRONDISSEMENT MECHELEN GEMEENTE BERLAAR SENIORENRAAD - Verslag dinsdag 2 mei 2017 in WZC Sint Augustinus om 9 uur Aanwezig: Frans Boeckaerts (OKRA Centrum) Milja Luyten (OKRA Heikant)

Nadere informatie

Aanwezig : Juf Veronique, Inne, Linda, Patricia, Sofie, Christel, Sabien, Ronny, Ann, Sandra, Els, Frank, Dirk, Inès, Marijke en Pascal

Aanwezig : Juf Veronique, Inne, Linda, Patricia, Sofie, Christel, Sabien, Ronny, Ann, Sandra, Els, Frank, Dirk, Inès, Marijke en Pascal Verslag Ouderraad 5 juni 13 Aanwezig : Juf Veronique, Inne, Linda, Patricia, Sofie, Christel, Sabien, Ronny, Ann, Sandra, Els, Frank, Dirk, Inès, Marijke en Pascal Afwezig : Jo Agendapunten: 1) Traktatie

Nadere informatie

Ouderenadviesraad. Memorandum ouderenbeleid Zwevegem Ouderenadviesraad Zwevegem in samenwerking met de seniorenverenigingen

Ouderenadviesraad. Memorandum ouderenbeleid Zwevegem Ouderenadviesraad Zwevegem in samenwerking met de seniorenverenigingen Ouderenadviesraad Memorandum ouderenbeleid Zwevegem Ouderenadviesraad Zwevegem in samenwerking met de seniorenverenigingen 2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Prioriteiten op het

Nadere informatie

Maart - April 2014. LDC De Dendervallei. A. De Cockstraat 12a - 9310 Herdersem 053 / 60.60.49 - dendervallei@denderrust.be. LDC De Dendervallei

Maart - April 2014. LDC De Dendervallei. A. De Cockstraat 12a - 9310 Herdersem 053 / 60.60.49 - dendervallei@denderrust.be. LDC De Dendervallei Maart - April 2014 A. De Cockstraat 12a - 9310 Herdersem 053 / 60.60.49 - dendervallei@denderrust.be www.ldcaalst.be Erkenning PE2541 Voor algemene info of deelname aan activiteiten kan u steeds terecht

Nadere informatie

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven;

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven; GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID 8755 RUISELEDE Huishoudelijk reglement: In Ruiselede wordt een gemeentelijke raad voor cultuurbeleid opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende

Nadere informatie

Samen op stap naar een leeftijdsvriendelijke gemeente Hoeilaart. Open ALGEMENE VERGADERING Seniorenraad Donderdag 30 april 2015

Samen op stap naar een leeftijdsvriendelijke gemeente Hoeilaart. Open ALGEMENE VERGADERING Seniorenraad Donderdag 30 april 2015 Samen op stap naar een leeftijdsvriendelijke gemeente Hoeilaart Open ALGEMENE VERGADERING Seniorenraad Donderdag 30 april 2015 Meer dan 10 jaar Seniorenraad in Hoeilaart Eerste vergadering in juni 2002

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 14 april 2017 Besluit B-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer

Nadere informatie

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem.

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Huishoudelijk reglement De algemene vergadering van de cultuurraad Maldegem, Gelet op het decreet van 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal

Nadere informatie

STATUTEN SENIORENADVIESRAAD

STATUTEN SENIORENADVIESRAAD STATUTEN SENIORENADVIESRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Seniorenadviesraad", afgekort SAR, dewelke fungeert als opvolger van de Seniorenraad.

Nadere informatie

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd.

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd. Verslag provinciale raad 26 juni 2017 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief Peter CRAUWELS Provinciaal Secretaris Frans WILLEMSEN Provinciaal

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom.

De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. VERSLAG SENIORENRAAD 14 februari 2017 AANWEZIG: * Voorzitter O. Thys * Schepen van senioren K. Mommen * OCMW voorzitter * Neos J. Vanhees, P. Carnotensis * Senioren Jesseren M. Lousbergh * Avondrood *

Nadere informatie

SR Seniorenraad De Pinte Zevergem

SR Seniorenraad De Pinte Zevergem Van 19 september 2014 COUNYE Roland A BALCAEN Mark A LEYS Andrea V HUYBRECHTS Roger A BRAECKMAN Jacqueline A BLOMME Guy AF DE SCHRYVER Eva A Aanwezig Afwezig Verontschuldigd A AF V BAERTS Erick A DE JAEGER

Nadere informatie

Jan Keppens Proost. Cor Verschueren Secretaris Website en Informatica Mimi Heeman Sportverantwoordelijke Wijkverantwoordelijke Guido Dubois

Jan Keppens Proost. Cor Verschueren Secretaris Website en Informatica Mimi Heeman Sportverantwoordelijke Wijkverantwoordelijke Guido Dubois JAARPROGRAMMA Monika Einfalt Teamleider Paula Mispelters Mede-teamleider Freddy De Roover Penningmeester Jan Keppens Proost Cor Verschueren Secretaris Website en Informatica Mimi Heeman Sportverantwoordelijke

Nadere informatie

1 ste ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

1 ste ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Openbaar Centrum voor 1 ste ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Maatschappelijk Welzijn VAN 26 JANUARI 2012 2950 KAPELLEN Aanwezig: Mevrouw An Stokmans Voorzitter De dames en heren Vera Gilis,

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 Onderwerp: Aanvraag om stedenbouwkundige vergunning nr. 2017/06163 Dig - Peerstraat - Boomstraat, Gent - zaak

Nadere informatie

1. Goedkeuring van het verslag van de Algemene Vergadering van 4 december Het verslag is goedgekeurd.

1. Goedkeuring van het verslag van de Algemene Vergadering van 4 december Het verslag is goedgekeurd. Opwijk, 2/03/2018 Verslag algemene vergadering Gemeentelijke Welzijnraad Opwijk d.d. maandag 29 januari 2018 Aanwezig: Voorzitter: François Vunckx Stemgerechtigde leden: Tom Bosman, Vincent De Pauw, Lieve

Nadere informatie