TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2014 OM UUR. OPENBARE ZITTING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2014 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING"

Transcriptie

1 TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2014 OM UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Besturen van de eredienst budget 2015 aktename. Het Eredienstendecreet bepaalt: De kerkraad stelt jaarlijks op basis van het meerjarenplan het budget van de kerkfabriek voor het volgende boekjaar vast en dient het in voorkomend geval voor 30 juni in bij het centraal kerkbestuur. Het budget bestaat uit een investeringsbudget en een exploitatiebudget. Als een kerkraad in gebreke blijft bij het indienen van het budget, wordt het budget opgemaakt door het centraal kerkbestuur waaronder de kerkfabriek ressorteert. Het Centraal Kerkbestuur Hamme diende de budgetten 2015 in voor de kerkfabrieken behorend tot het Centraal Kerkbestuur Hamme. De budgetten zijn in overeenstemming met de afsprakennota en passen in het goedgekeurd meerjarenplan Aan de gemeenteraad wordt gevraagd er akte van te nemen. O 3 OCMW Hamme - meerjarenplan /3 aktename. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de aanpassing nr.3 van de meerjarenplanning van het O.C.M.W. zoals bepaald in artikel 255,4 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn en houdende diverse bepalingen betreffende het personeel, de financiën en de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn. Volgende wijzigingen werden ingebracht: -correctie op het gecumuleerd budgettair resultaat van het vorig boekjaar -verhoging van de investeringsuitgave en financiering van de nieuwbouw WZC Meulenbroek -investeringsuitgave aankoop en inrichting Hoogstraat 20 voor voedselverdeling -inbreng meerkost verbouwing Durmecomplex -afzondering opbrengsten uit OLO-belegging van de algemene thesaurie-opbrengsten -financiering deels met reserve LOI-subsidies van verhoging LOI-patrimoniumuitgaven uit BW1 -verhoging van uitgaven voor de nieuwbouw kribbe en assistentiewoningen in 2015 en vermindering van de responsabiliseringsbijdrage ter financiering van de pensioenen -minieme verlaging van de personeelsuitgaven in 2019 Het resultaat op kasbasis en de autofinancieringsmarge zijn, na deze wijzigingen, in overeenstemming met de BBC-regelgeving. Het college van burgemeester en schepenen adviseerde deze wijziging gunstig tijdens de zitting van 21/10/2014.

2 O 4 OCMW Hamme - budgetwijziging 2014/2 aktename. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de budgetwijziging nr. 2 voor het dienstjaar 2014 van het O.C.M.W. zoals bepaald in artikel 255, 4 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn en houdende diverse bepalingen betreffende het personeel, de financiën en de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn. Volgende wijzigingen werden ingebracht: -correctie op het gecumuleerd budgettair resultaat vorig boekjaar en AR de investeringsuitgave en financiering van nieuwbouw WZC Meulenbroek worden opnieuw verhoogd tot 17 milj. euro -investeringsuitgave aankoop en inrichting Hoogstraat 20 voor voedselverdeling, gefinancierd met de reserve van de gemeentelijke dotatie -meerkost verbouwing Durmecomplex -inschrijving van de opbrengsten uit de OLO-belegging voor eindeopstalvergoeding Eendengaerd en Craenenvliet -te verwachten onbenutte kredieten responsabiliseringsbijdrage en vastbenoemden WZCM worden geschrapt of verminderd Het resultaat op kasbasis en de autofinancieringsmarge stijgen ten opzichte van zowel het goedgekeurde meerjarenplan 3 als het goedgekeurde budget (inclusief BW1). De budgetwijziging 2/2014 past binnen het meerjarenplan /3 van het O.C.M.W., waarbij de gemeentelijke werkingstoelage is vastgesteld op euro. De werkingstoelage aan het O.C.M.W. stemt overeen met de voorziene werkingstoelage aan het O.C.M.W. in het gemeentelijk meerjarenplan Het college van burgemeester en schepenen adviseerde deze wijziging gunstig tijdens de zitting van 21/10/2014. O 5 Autonoom Gemeentebedrijf Hamse Investeringsmaatschappij budgetwijziging goedkeuring besluit. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de budgetwijziging van de Hamse Investeringsmaatschappij goed te keuren, vastgesteld door de Raad van Bestuur in zitting van 27 oktober 2014, met een resultaat op kasbasis van ,67 euro. O 6 Gemeentelijke dotatie aan de politiezone Hamme-Waasmunster dienstjaar 2015 besluit. In toepassing van artikel 208 van de Wet op de Geïntegreerde Politie, houdende wijziging van artikel 255 van de NGW, moet de gemeenteraad verplicht, elk jaar, de kosten op de gemeentebegroting brengen die ten laste worden gelegd van de gemeente door of krachtens de WGP omvattende de dotatie van de gemeente aan de politiezone. Het evenwicht in de gewone dienst van de politiebegroting komt tot stand door een dotatie van de gemeenten aan de politiebegroting die gelijk is aan het verschil tussen de gewone uitgaven en gewone ontvangsten van de politiebegroting. Door de bijzondere rekenplichtige van de politiezone Hamme/Waasmunster werd het bedrag meegedeeld van de gemeente Hamme aan de politiezone Hamme/Waasmunster, zijnde ,- euro. De gemeente Hamme blijft de dotatie bovenop de aanvaardbare meerkost betwisten.

3 O 7 Aanstelling voorzitter raadscommissie 2 aktename. Naar aanleiding van de beslissing in de raadscommissie dd. 19/11/2014 neemt de gemeenteraad akte van de aanduiding van de voorzitter van raadscommissie 2. Door het ontslag van Hilde Landtsheer als raadslid (aktename in gemeenteraad 18 juni 2014), en door het feit dat zij het voorzitterschap van raadscommissie 2 waarnam, diende er immers een nieuwe voorzitter aangeduid te worden. O 8 Intergemeentelijke samenwerking DDS Bijzondere Algemene Vergadering van 15 december 2014 goedkeuring agenda besluit. Naar aanleiding van de Bijzondere Algemene Vergadering van DDS op 15 december 2014 om 20u15 wordt de agenda van deze vergadering voorgelegd aan de gemeenteraad en dient het stemgedrag te worden bepaald van de gemeentelijke vertegenwoordigers. Vertegenwoordigers: Etienne De Prijcker (plaatsvervanger Ann Verschelden) Ann Verschelden (plaatsvervanger Etienne De Prijcker) Marleen Van Goethem (plaatsvervanger Paul Verschelden) Henri Peelman (plaatsvervanger Tom Waterschoot) O 9 Intergemeentelijke samenwerking Fingem Buitengewone Algemene Vergadering 11 december goedkeuring agenda en bevestiging vertegenwoordiger besluit. Naar aanleiding van de Buitengewone Algemene Vergadering van Fingem op 11 december 2014 wordt de agenda van deze vergadering voorgelegd aan de gemeenteraad en dient de gemeentelijke vertegenwoordiger te worden bevestigd en haar stemgedrag te worden bepaald. Tevens wordt de vertegenwoordiger tot het einde van de legislatuur aangeduid. Vertegenwoordiger: Christel Vanhoyweghen, plaatsvervanger Etienne De Prijcker. O 10 IGS Westlede aanstellen plaatsvervanger voor de vertegenwoordiger - besluit. Op vraag van IGS Westlede moet een plaatsvervanger worden aangeduid voor de gemeentelijke vertegenwoordiger, de heer Luk De Mey, schepen. Voorstel de heer Henri Peelman, raadslid.

4 O 11 EVA vzw Gemeentelijke sportcentra - algemene vergadering 4 december 2014 goedkeuring agenda besluit. Zoals voorzien in het Gemeentedecreet, dient de vertegenwoordiger van de gemeenteraad in de algemene vergadering van de vzw Gemeentelijke sportcentra te handelen overeenkomstig de instructies van de gemeenteraad (art. 246 Gemeentedecreet). Dit heeft als implicatie dat de gemeenteraad de agendapunten van de vzw eerst moet bespreken en zich al dan niet akkoord verklaren met de voorgestelde beslissingen. Op de agenda van de algemene vergadering van 4 december 2014 staan de volgende agendapunten: Welkomstwoord door de voorzitter Evaluatie rondgang gemeentelijke sportaccommodaties zaterdag 14 juni 2014 Budget 2015 (zie bijlage) Varia O 12 Goedkeuring streekpact RESOC-SERR Waas en Dender goedkeuring besluit. RESOC Waas en Dender heeft een nieuw streekpact ontwikkeld voor de regio. Dit streekpact omvat naast de visie op de sociaal-economische ontwikkeling ook een aantal strategische doelstellingen, maatregelen en acties. De belangrijkste tien acties werden gebundeld in een regionale prioriteitenlijst. Zoals het decreet betreffende de sociaal-economische streekontwikkeling van 2004 bepaalt, moet het streekpact voorgelegd worden aan de gemeenteraden. O 13 Kindergemeenteraad - huishoudelijk reglement - vaststelling - besluit. De kinderraad is de uitwerking van actie ACT-283: Oprichten van een inspraakorgaan voor kinderen binnen actieplan ACT-283: Voorzien in inspraak- en participatiemogelijkheden uit het gemeentelijke meerjarenplan. Via de kinderraad willen we kinderen op structurele wijze betrekken bij het gemeentelijk beleid. Bovendien leren kinderen overleggen, spreken in het openbaar, naar elkaar luisteren, keuzes maken, krijgen ze zicht op het functioneren van een gemeentebestuur, We kozen voor een adviesraad voor kinderen, gelijkaardig aan de werking van een jeugdraad. De kinderraad kan beschikken over een beperkt budget voor de werking en de realisatie van kleine projecten. Dit sluit aan bij de visie van de schooldirecties en de jeugdraad. Voor de werking werd een huishoudelijk reglement opgesteld dat ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.

5 O 14 Herziening Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan voorlopige vaststelling besluit. In een gemeentelijk ruimtelijk structuurplan (GRS) wordt de gewenste ruimtelijke structuur van een gemeente geschetst aan de hand van de visie op de verschillende deelstructuren (wonen, bedrijvigheid, recreatie, landbouw en natuur). Het GRS van de gemeente Hamme werd goedgekeurd door de deputatie op 16 december 2004, met uitsluiting van een aantal gedeeltes. Na de goedkeuring van het GRS werden de ruimtelijke structuurplannen van de hogere overheden herzien. In de tweede herziening van het ruimtelijk structuurplan Vlaanderen (2010) werd Hamme Zwaarveld geselecteerd als bijzonder economisch knooppunt. Bij de tweede herziening van het provinciaal ruimtelijk structuurplan van de provincie Oost-Vlaanderen (2012) werd onder andere de kwantitatieve optie inzake woonbehoefte herberekend voor de periode vanaf Daarnaast werden een aantal recentere ontwikkelingen nog niet onderschreven in het huidige GRS. Zo bouwt het bedrijf Tasibel, gevestigd in de historische kern van Hamme, haar bedrijfsactiviteiten af en werd er een brownfieldconvenant afgesloten voor de herontwikkeling van deze site. Daarnaast is de visie op de kleinhandelsconcentratie aan de Biezestraat gewijzigd, in die zin dat een beperkte uitbreiding verdedigbaar is. De aanleiding voor de herziening en actualisatie van het huidige Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan van 2004 is aldus tweeledig: enerzijds werden in de periode volgend op de goedkeuring van het structuurplan een aantal planningsprocessen opgestart en afgerond die een directe weerslag hebben op het grondgebied van Hamme en anderzijds zijn door een aantal ontwikkelingen binnen de bestaande context de uitgangspunten waarop de visie uit het structuurplan is gebaseerd hier en daar gewijzigd. De actualisatie van de woonbehoeftestudie maakt eveneens deel uit van de herziening van het GRS. Er werd een informeel vooroverleg met de provinciale en gewestelijke instanties georganiseerd op 13 december Het voorontwerp van GRS werd aangepast naar aanleiding van de pré-adviezen die op dit overleg uitgebracht werden. Conform de bepalingen van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening werd over het voorontwerp van de herziening een plenaire vergadering georganiseerd. De plenaire vergadering vond plaats op 1 oktober De Gecoro nam in zitting van 10 juni 2014 kennis van het voorontwerp en formuleerde in zitting van 23 september 2014 een advies over het voorontwerp van herziening. Na de voorlopige vaststelling door de gemeenteraad, wordt het document onderworpen aan een openbaar onderzoek. O 15 RUP De Wuiten voorlopige vaststelling besluit. De infrastructuur van sporthal De Wuiten is sterk verouderd en komt niet meer in aanmerking voor renovatie. Het gemeentebestuur plant de bouw van een nieuwe sporthal op de site Meulenbroek, aansluitend bij de bestaande sporthal. Gezien de ligging van sporthal De Wuiten te midden van de kern van Hamme en aansluitend bij de verkaveling Jules Vincartpark is deze locatie uitermate geschikt voor de herinvulling met een woonproject. Tegelijkertijd kan daarbij de ontsluiting vanuit de Damstraat onderzocht en geoptimaliseerd worden. De terreinen van sporthal De Wuiten zijn gelegen in het goedgekeurde BPA Hooirt, waarmee de gronden van sporthal De Wuiten een bestemming verkregen die sorteert onder de categorie van gebiedsaanduiding recreatie. De herbestemming van een zone die onder de categorie van gebiedsaanduiding recreatie valt naar een zone binnen de categorie van gebiedsaanduiding wonen, dient gecompenseerd te worden. De voetbalinfrastructuur aan de Donkstraat in deelkern Moerzeke is in woongebied gelegen. Deze oppervlakte komt bijgevolg in aanmerking om de herbestemming ter hoogte van sporthal De Wuiten te compenseren. Omwille van bovenstaande redenen werd door het college voorgesteld om over te gaan tot een RUP De Wuiten, bestaande uit twee deelgebieden, namelijk de terreinen van de sporthal en het voetbalterrein in Moerzeke. Het voorontwerp-rup werd opgemaakt door studiebureau Grontmij. Over dit voorontwerp werd een plenaire vergadering georganiseerd op 1 oktober De volgende stap in de procedure is de voorlopige vaststelling van het RUP door de gemeenteraad.

6 O 16 BNIP Flandriencross goedkeuring besluit. Naast de opmaak van het verplichte gemeentelijk algemeen nood- en interventieplan (GANIP) kan de gemeentelijke veiligheidscel beslissen om, op basis van de gemeentelijke risicoanalyse, voor bepaalde risico's een bijzonder nood- en interventieplan (BNIP) op te maken. Het betreft risico s die niet frequent terugkomen (manifestaties, optochten, rondgangen, festivals, fuiven, uitzonderlijke festiviteiten, ). Dit wil niet zeggen dat zij jaarlijks niet kunnen terugkeren, doch de eventueel wisselende locatie, aard van de organisatie enz., weerhoudt de veiligheidscel om dergelijke risico s op te nemen in het ANIP. Daarom wordt er voor deze festiviteit een Bijzonder Nood- en Interventieplan opgemaakt teneinde de samenwerking tussen de verschillende disciplines te bevorderen. Op zondag 30 november 2014 wordt in Hamme de Flandriencross georganiseerd, waarop naar schatting toeschouwers worden verwacht. Gelet op de aard en de omvang van dit evenement dient voor dit risico een bijzonder nood- en interventieplan te worden opgemaakt. In uitvoering van het KB van 16/02/2006 betreffende de nood- en interventieplannen vormt dit BNIP een aanvulling op het reeds bestaande ANIP van de gemeente Hamme. Dit plan beschrijft de organisatie van de hulpverlening en de multidisciplinaire coördinatie van de operaties gedurende het evenement Flandriencross. Het BNIP dient ook voor goedkeuring overgemaakt te worden aan de heer Gouverneur. O 17 Politieverordening betreffende het verbod op het schenken van dranken in glazen recipiënten tijdens de Flandriencross vaststelling besluit. Naar aanleiding van de Flandriencross op zondag 30 november 2014 wordt er een tijdelijk verbod uitgevaardigd op het schenken van dranken in glazen recipiënten binnen de perimeter die van toepassing is in die periode. Eveneens wordt een verbod uitgevaardigd op het inrichten van gelegenheidsuitbatingen binnen de van toepassing zijnde perimeter. O 18 Schenking reuzen met erfgoedwaarde Den Dikken Jan en Baron von Münchausen door voormalige carnavalsvereniging t Achterhof aanvaarding besluit. Sinds jaren staan de reuzen Den Dikken Jan en Baron von Münchhausen te verkommeren in de gemeentelijke gebouwen van de Vuurkruisenlaan. Beide reuzen hebben een zeer grote erfgoedwaarde aangezien zij behoren tot de oudste van Hamme. Op dit moment zijn de reuzen in bewaring bij het Wuitenskomitee. Op mondelinge vraag van Koninklijke folkloristische vereniging Die Hamse Wuitens VZW werd er bekeken hoe deze reuzen terug de nodige aandacht kunnen krijgen die ze verdienen. Daarnaast zet de erfgoedcel Land Van Dendermonde in 2014 de reuzen van de gemeenten aangesloten bij deze intergemeentelijke samenwerking in de kijker. Vanuit de gemeente is het van belang om dit gegeven te ondersteunen. De reuzen waren eigendom van carnavalsvereniging t Achterhof. Maar door het niet langer bestaan van deze vereniging is het van belang dat er een nieuwe eigenaar werd gezocht. Door een schenking aan de gemeente en een bruikleen aan de Koninklijke folkloristische vereniging Die Hamse Wuitens VZW kunnen de reuzen gerestaureerd en onderhouden worden. Dit met de bedoeling om terug met hen in het straatbeeld te laten verschijnen op de Wuitensfeesten, reuzenstoeten en andere aangelegenheden. De Koninklijke folkloristische vereniging Die Hamse Wuitens VZW heeft al reuzen in hun bezit en weet hoe zij met dit roerend erfgoed dient om te gaan (hoe restaureren, bewaren, ). De schenking zou plaatsvinden op donderdag 27 november 2014 in de lokalen van Koninklijke Folkloristische Vereniging Die Hamse Wuitens VZW. De nodige documenten tot overdracht en bruikleen worden voorzien. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de schenking te aanvaarden

7 O 19 Verbouwingswerken Kaaiplein ten behoeve van KSA en Speelpleinwerking vaststellen voorwaarden en wijze van gunnen besluit. Ontwerper Architectenbureau Van Severen uit Dendermonde heeft het aanbestedingsdossier opgemaakt voor de verbouwingswerken op het Kaaiplein. Het is de bedoeling om de voormalige lokalen van CLB en AC Hamme te verbouwen ten behoeve van KSA en Speelpleinwerking. De opdracht zal gegund worden via open aanbesteding. Kostenraming: ,55 (excl. btw). Op actienr. 259 is voorzien. De gemeenteraad wordt gevraagd het lastenboek goed te keuren. O 20 Samenwerkingsovereenkomst met Spoor 2 voor groenonderhoud besluit. Spoor 2 voert al een aantal jaren groenonderhoud uit voor het gemeentebestuur. Dit in het kader van de sociale tewerkstelling. Vorig jaar werd er een samenwerkingsovereenkomst met Spoor 2 afgesloten voor een bedrag van op jaarbasis met maandelijkse toelagen van Het onderhoud omvat volgende sites: - Begraafplaats Kastel - Begraafplaats Moerzeke - Dorp Moerzeke inclusief Priester Poppeommegang - Site Meulenbroek inclusief parking Mirabrug Uit een evaluatievergadering in september 2014 bleek dat de huidige samenwerkingsovereenkomst moet aangevuld worden met volgende voorwaarde: Er dient te allen tijde een verantwoordelijke per ploeg aanwezig te zijn. De overeenkomst is in die zin dan ook aangepast. De gemeenteraad wordt gevraagd zijn goedkeuring te hechten aan deze samenwerkingsovereenkomst. O 21 Onderhouds- en ruimingswerken aan de waterlopen 3 categorie opgave diverse polderbesturen advies besluit. Van de volgende polders ontvingen wij de kostenraming voor de onderhouds- en ruimingswerken aan waterlopen van 3 categorie voor het jaar 2015: Polder Schelde Durme Oost ,56 euro Polder tussen Schelde en Durme 4.627,00 euro Voorgesteld wordt om gunstig advies te verlenen (al dan niet met aangepaste bedragen) aan de ingediende ruimingsprogramma s met voorlopige raming van de uit te voeren ruimings-, onderhouds- en herstellingswerken aan waterlopen van 3 categorie 2015 voor de voormelde polders. De noodzakelijke budgettaire middelen voor de gewone ruimings- en onderhoudswerken, worden voorzien in de gewone dienst van de gemeentebegroting 2015 onder artikel 482/

8

Kerkfabriek Sint-Martinus

Kerkfabriek Sint-Martinus TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 APRIL 2015 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Verhindering OCMW-raadslid

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Ligt voor ter goedkeuring: de notulen

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23 NOVEMBER 2016 OM UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23 NOVEMBER 2016 OM UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23 NOVEMBER 2016 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Intergemeentelijke samenwerking

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/10/2018

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/10/2018 AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/10/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 OCMW Hamme - budgetwijziging 2018 nr. 2 - aktename In

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeenteboekhouding budgetwijziging

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017

TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017 TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Gemeenteraad - installatie gemeenteraadslid - besluit Naar aanleiding

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 25 oktober 2018, in aansluiting op de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om 19.30 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Gelet op het overleg tussen het Centraal Kerkbestuur Hamme, het gemeentebestuur Waasmunster en het gemeentebestuur Hamme;

OPENBARE ZITTING. Gelet op het overleg tussen het Centraal Kerkbestuur Hamme, het gemeentebestuur Waasmunster en het gemeentebestuur Hamme; 253 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 NOVEMBER 2014 OM 20.00 uur Aanwezig: Koen Mettepenningen Raadsvoorzitter Herman Vijt Burgemeester Frans Van Gaeveren, Etienne Drieghe, Tom Waterschoot, Luk De Mey,

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 213 Openbare zitting Deel I 1 Jaarrekening 212: Deel I: Begrotingsrekening Deel II: Resultatenrekening en balans 2 Jaarverslag 212 Deel II 3 Budgetwijziging

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 IGS Westlede - Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Werkingssubsidie EVA vzw Dienst 112 Hamme - goedkeuring

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/06/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/06/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/06/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Raadscommissie 1 - vervanging - besluit Wegens het overlijden

Nadere informatie

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Normaal DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester Ward Gillis,

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017 AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Intergemeentelijke samenwerking - IGS Westlede - Algemene

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 1. AGB Bocholt - bepaling factor prijssubsidie goedkeuring Enerzijds moet een autonoom gemeentebedrijf omwille van zijn juridische rechtsvorm economisch leefbaar

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 26 september 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren wijziging meerjarenplan 2014-2019

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u. Ontwerpverslag van de vergadering

Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u. Ontwerpverslag van de vergadering Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u Ontwerpverslag van de vergadering versiebeheer: v1 Aanwezig Kris Ally, voorzitter; Erné De Blaere, burgemeester; Herlinde Trenson, Fons De Neve,

Nadere informatie

1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget 2011

1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget 2011 Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2011 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Gemeentebestuur Herne Centrum Herne NIS Rapporteringsperiode 2015 BUDGETWIJZIGING Gemeente Herne

Gemeentebestuur Herne Centrum Herne NIS Rapporteringsperiode 2015 BUDGETWIJZIGING Gemeente Herne Gemeentebestuur Herne Centrum 17 1540 Herne NIS 23032 Rapporteringsperiode 2015 BUDGETWIJZIGING 2 2015 Gemeente Herne Gemeenteraad 30/12/2015 Budgetwijziging 2015/2 A. VERKLARENDE NOTA 1 Motivering van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde

Nadere informatie

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout.

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout. ERKENNING EN ZETEL Artikel 1. De gemeentelijke Sportraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012, zijnde het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste meerjarenplan 2016-2020. De gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 24 NOVEMBER 2010

GEMEENTERAAD DD. 24 NOVEMBER 2010 GEMEENTERAAD DD. 24 NOVEMBER 2010 Aanwezig M.M.: Jan Stevens, burgemeester, Filiep De Vos, Marc Debie, Magda Deprez, Rik Buyse, Guido Callewaert (voorzitter OCMW), schepenen Georges Lambrecht, Mia Deloddere-Eeckhout,

Nadere informatie

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur.

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur. Dagorde gemeenteraad Zitting van 20 juni 2018 ons kenmerk:1807 datum 12-6-2018 Sec&Onthaal/ De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1207911 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Islamitische erediensten Islamitische Geloofsgemeenschap

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 Toevoeging agendapunt. Volgend punt aan de huidige agenda van de openbare zitting toe te voegen: Opdrachten: Ontwerp en bouw van circa 30 assistentiewoningen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeentelijke administratieve sancties reglement

Nadere informatie

Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum

Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum 1 FINANCIËN Toelichting GEMEENTERAAD 9 november 2011 1.1 Budgetwijzingen nr. 3 en 4 gemeente. De budgetwijziging 2011 3 (exploitatie) en 4 (investering) van de gemeente Leopoldsburg wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 MAART 2011 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 MAART 2011 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 MAART 2011 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeenteboekhouding begrotingsrekening

Nadere informatie

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 27 november 2014 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 27 november

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 maart 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Gewestelijk RUP - Bonheiden, Rotselaar, Tremelo,

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

LIJST GENOMEN BESLUITEN GEMEENTERAAD HAMME VAN 22/05/2019

LIJST GENOMEN BESLUITEN GEMEENTERAAD HAMME VAN 22/05/2019 LIJST GENOMEN BESLUITEN GEMEENTERAAD HAMME VAN 22/05/2019 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring Ref. GR/2019/005 Retributiereglement gemeentelijke sportcentra - besluit Ref. GR/2019/124 In

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 OPENBARE VERGADERING FINANCIËN 1. Goedkeuring van de aanpassing meerjarenplan 2014-2019, nr. 4. Het meerjarenplan, overeenkomstig bijgaande opgave,

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 JANUARI 2018 OM UUR

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 JANUARI 2018 OM UUR AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 JANUARI 2018 OM 20.00 UUR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 O.C.M.W. Hamme - meerjarenplan 6 2014-2022 -

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 september 2016.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 september 2016. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 25 oktober 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 APRIL 2019

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 APRIL 2019 ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 APRIL 2019 GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL

Nadere informatie

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2017

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2017 Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak van het budget 2017 OCMW Oostkamp Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak budget 2016 p. 0 Autonoom Gemeentebedrijf Oostkamp Aanpassing meerjarenplan

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 maart 2019 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2017

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2017 Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak van het budget 2017 OCMW Oostkamp Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak budget 2016 p. 0 OCMW Oostkamp Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak

Nadere informatie

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 28.02.2019 bekendgemaakt en op de website geplaatst op 12.03.2019.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 juni 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/4 Derde reeks wijzigingen van 2017 en het meerjarenplan

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-12-12 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst financiële dienst Volgnummer dossier Onderwerp Financiën. Vaststelling van de gemeentelijke dotatie aan

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015.

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 29 juni 2015. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26 OKTOBER 2016 OM 20 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26 OKTOBER 2016 OM 20 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26 OKTOBER 2016 OM 20 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Titel ereraadslid toekenning

Nadere informatie

WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN VAN HET DECREET

WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN VAN HET DECREET HOOFDSTUK III. INLEIDING WETTELIJKE VERPLICHITNGEN-HUIDIGE SITUATIE WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN 41-56 VAN HET DECREET

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

18 december FINANCIËN-BUDGET. Vaststelling gemeentelijke dotatie 2019 aan de politiezone Mechelen-Willebroek.

18 december FINANCIËN-BUDGET. Vaststelling gemeentelijke dotatie 2019 aan de politiezone Mechelen-Willebroek. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 04-12-2015 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

Namens de Gemeenteraad,

Namens de Gemeenteraad, GEMEENTEBESTUUR GAVERE Markt 1 9890 GAVERE T 09 389 29 00 - F 09 389 29 01 www.gavere.be afdeling intern d i e n s t s e c r e t a r i a a t AGENDA GEMEENTERAAD Gavere, 13 juni 2014 De voorzitter van de

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, VANDERSTRAETEN Anja, RAES Marleen, DECLERCK

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 16.10.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp Ruimtelijk

Nadere informatie

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING ZITTING van de RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van 6 juni 2017 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW

Nadere informatie

0.2 Verslag van de gemeenteraadszitting van 19 december 2011 goedkeuring

0.2 Verslag van de gemeenteraadszitting van 19 december 2011 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 6 februari 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Toelichting bij het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan door WVI Het voorontwerp van gemeentelijk ruimtelijk

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 OKTOBER 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 OKTOBER 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 OKTOBER 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 28 april 1993 houdende het administratief toezicht op de gemeenten van het Vlaams Gewest;

Gelet op het decreet van 28 april 1993 houdende het administratief toezicht op de gemeenten van het Vlaams Gewest; Notulen Gemeenteraad Datum zitting 30/12/2013 Aanvangsuur zitting 20:00 Locatie raadzaal Aanwezigheid: Naam Functie Aanw Naam Functie Aanw dhr. M. Keulen Burgem.-Voorz. mevr. V. Schellingen Raadslid dhr.

Nadere informatie