AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/10/2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/10/2018"

Transcriptie

1 AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/10/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 OCMW Hamme - budgetwijziging 2018 nr. 2 - aktename In deze 2de budgetwijziging wordt het resultaat van de jaarrekening 2017 verwerkt en worden een aantal kredieten (zowel investerings- als exploitatiekredieten) geactualiseerd op basis van de momenteel gekende standopgave en evoluties. De gemeentelijke dotatie wordt verminderd met ,- euro. Dit ter compensatie van de overname van de lonen en patronale lasten van de adjuncten algemeen en financieel directeur door de gemeente. Hierdoor is een voorafgaand advies vereist van het college van burgemeester en schepenen. Deze budgetwijziging past binnen het MJP nr. 6, zowel inhoudelijk (beleidsdoelstellingen) als financieel (de kasbasis is groter dan 0 en de autofinancieringsmarge in de budgetwijziging is groter dan die in het meerjarenplan), zodat een kennisgave aan de gemeenteraad volstaat. O.3 Voortgangsrapportering en thesaurietoestand per 30/09/ aktename Neemt akte van de voortgangsrapportering per 30 september Binnen de exploitatie bedragen de aanrekeningen 64% van de uitgaven en de vorderingen 59% van de ontvangsten. Inzake investeringen noteren we een realisatiegraad van 16% voor de uitgaven en 8% voor de ontvangsten. De thesaurietoestand bedraagt euro. O.4 Intergemeentelijke samenwerking - Blijdorp - Algemene Vergadering 4 december goedkeuring agenda met statutenwijziging - vaststellen mandaat vertegenwoordiger - besluit Naar aanleiding van de Algemene Vergadering van Blijdorp op 4 december 2018 wordt de agenda van deze vergadering voorgelegd aan de gemeenteraad en dient het stemgedrag van de gemeentelijke vertegenwoordiger te worden bepaald. 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering.

2 2. Goedkeuring van de uittredingsovereenkomst van Provincieraadsbesluit van 20 juni 2018, onder meer goedkeuring van uitkering van het scheidingsaandeel van ,00 aan de Provincie Oost-Vlaanderen. 3. Goedkeuring van de aangepaste statuten, ingevolge vermelde uittreding. 4. Goedkeuring begroting Renteloze lening van Blijdorp vzw aan Blijdorp III (cf. toelichting bij begroting 2019). 6. Varia. Vertegenwoordiger Koen Mettepenningen - plaatsvervanger Henri Peelman. O.5 Intergemeentelijke samenwerking - DDS - Bijzondere en Buitengewone Algemene Vergadering 10 december goedkeuring agenda - vaststellen mandaat vertegenwoordigers - besluit Naar aanleiding van de Bijzondere en Buitengewone Algemene Vergadering van DDS op maandag 10 december 2018 wordt de agenda van deze vergadering voorgelegd aan de gemeenteraad en dient het stemgedrag van de gemeentelijke vertegenwoordigers te worden bepaald. 1. Verwelkoming. 2. Aanduiden van een secretaris en twee stemopnemers (art. 17 van de statuten). 3. Goedkeuring van het verslag van de Algemene Vergadering van 12 juni Bespreking van het voorstel van activiteiten voor het werkjaar 2019 en de daaraan verbonden begroting. 5. Statutenwijziging naar aanleiding van de uittreding van de Provincie. 6. Statutenwijziging met betrekking tot wijziging samenstelling Raad van Bestuur. 7. Aankoop eigen aandelen naar aanleiding uittreding Provincie. 8. Ontslag en benoeming. 9. Vragen en voorstellen, uitgaande van de vergadering. 10. Diversen. Vertegenwoordigers : Etienne De Prijcker - plaatsvervanger Ann Verschelden. Ann Verschelden plaatsvervanger Etienne De Prijcker. Frederic Leleux plaatsvervanger Paul Verschelden. Henri Peelman plaatsvervanger Tom Waterschoot.

3 O.6 Intergemeentelijke samenwerking - VERKO - Bijzondere en Buitengewone Algemene Vergadering 10 december goedkeuring agenda - vaststellen mandaat vertegenwoordigers - besluit Naar aanleiding van de Bijzondere en Buitengewone Algemene Vergadering van VERKO op maandag 10 december 2018 wordt de agenda van deze vergadering voorgelegd aan de gemeenteraad en dient het stemgedrag van de gemeentelijke vertegenwoordigers te worden bepaald. 1. Verwelkoming. 2. Aanstellen van een schrijver en twee stemopnemers (art. 18 van de statuten). 3. Goedkeuring van het verslag van de Algemene Vergadering van 12 juni Bespreking van het voorstel van activiteiten voor het werkjaar 2019 en de daaraan verbonden begroting. 5. Statutenwijziging met betrekking tot wijziging samenstelling Raad van Bestuur. 6. Ontslag en benoeming. 7. Vragen en voorstellen, uitgaande van de vergadering. 8. Diversen. Vertegenwoordigers: Nadine De Clercq plaatsvervanger Lien De Vos. Lien De Vos plaatsvervanger Nadine De Clercq. Frederic Leleux plaatsvervanger Paul Verschelden. Henri Peelman plaatsvervanger Frans Van Gaeveren. O.7 Intergemeentelijke samenwerking - IGS Westlede - Algemene Vergadering 4 december goedkeuring agenda - vaststellen mandaat vertegenwoordiger - besluit Naar aanleiding van de Algemene Vergadering van IGS Westlede op 4 december 2018 wordt de agenda van deze vergadering voorgelegd aan de gemeenteraad en dient het stemgedrag van de gemeentelijke vertegenwoordiger te worden vastgesteld. 1. Goedkeuring verslagen van de Algemene Vergaderingen van 5/6/ Activiteiten en strategie. 3. Begroting Uittreding provincie. 5. Ontslag en benoeming bestuurders. Vertegenwoordiger Luk De Mey - plaatsvervanger Henri Peelman.

4 O.8 Intergemeentelijke samenwerking - Intergem - Buitengewone Algemene Vergadering 20 december goedkeuring agenda en statutenwijziging - vaststellen mandaat vertegenwoordiger - besluit Naar aanleiding van de Buitengewone Algemene Vergadering van INTERGEM op 20 december 2018 wordt de agenda van deze vergadering voorgelegd aan de gemeenteraad en dient het stemgedrag van de gemeentelijke vertegenwoordigers te worden bepaald. Neemt akte van de agenda: 1. Bespreking in het kader van artikel 44 van het Vlaams decreet houdende de intergemeentelijke samenwerking van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het boekjaar 2019 alsook van de door de raad van bestuur opgestelde begroting Statutaire benoemingen. 3. Statutaire mededelingen. Vertegenwoordigers: 1 volmachtdrager jaarvergadering: Etienne De Prijcker. 1 plaatsvervangend volmachtdrager: Luk De Mey. O.9 Flandriencross - verordening betreffende het verbod op het schenken van dranken in glazen recipiënten en het verbod op gelegenheidsuitbatingen - vaststelling - besluit Naar aanleiding van de Flandriencross op zondag 18 november 2018 wordt er een tijdelijk verbod uitgevaardigd op het schenken van dranken in glazen recipiënten binnen de perimeter die van toepassing is in die periode. Eveneens wordt een verbod uitgevaardigd op het inrichten van gelegenheidsuitbatingen binnen de van toepassing zijnde perimeter. O.10 BNIP Flandriencross - goedkeuring - besluit Naast de opmaak van het verplichte gemeentelijk algemeen nood- en interventieplan (GANIP) kan de gemeentelijke veiligheidscel beslissen om, op basis van de gemeentelijke risicoanalyse, voor bepaalde risico's een bijzonder nood- en interventieplan (BNIP) op te maken. Het betreft risico s die niet frequent terugkomen (manifestaties, optochten, rondgangen, festivals, fuiven, uitzonderlijke festiviteiten, ). Dit wil niet zeggen dat zij jaarlijks niet kunnen terugkeren, doch de eventueel wisselende locatie, aard van de organisatie enz., weerhoudt de veiligheidscel om dergelijke risico s op te nemen in het ANIP. Daarom wordt er voor dergelijke festiviteiten een Bijzonder Nood- en Interventieplan opgemaakt teneinde de samenwerking tussen de verschillende disciplines te bevorderen. Op zondag 18/11/2018 wordt in Hamme de Flandriencross georganiseerd, waarop naar schatting bezoekers worden verwacht. Gelet op de aard en de omvang van dit evenement dient voor dit risico een bijzonder nood- en interventieplan te worden opgemaakt. In uitvoering van het KB van 16 februari 2006 betreffende de nood- en interventieplannen vormt dit BNIP een aanvulling op het reeds bestaande ANIP van de gemeente Hamme. Dit plan beschrijft de organisatie van de hulpverlening en de multidisciplinaire coördinatie van de operaties gedurende het evenement 'Flandriencross'. Het document dient nog te worden nagekeken op onder andere contactgegevens van de organisator. Er zal eveneens een tijdelijk politiereglement worden opgemaakt.

5 Na aanvaarding door de gemeenteraad dient het BNIP voor goedkeuring overgemaakt te worden aan de heer Gouverneur. O.11 Samenwerkingsovereenkomst gemeente Hamme met de vzw Jeugdhuis t Klokhuis aanpassing besluit. Naar aanleiding van de vraag van de vzw Jeugdhuis 't Klokhuis om een repetitieruimte in het Jeugdcentrum Den Appel in te richten als een multimediaruimte wordt voorgesteld om de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Hamme en de vzw Jeugdhuis t Klokhuis aan te passen. De jeugdraad gaf positief advies om één van de 2 repetitieruimten ter beschikking te stellen van Jeugdhuis 't Klokhuis en te laten inrichten als medialokaal. Volgende wijzigingen worden voorgesteld aan de samenwerkingsovereenkomst : Aanpassing artikel 1: 1 ste verdieping: repetitieruimte 2 en dient gebruikt te worden als medialokaal. Nieuw artikel 45: VZW Jeugdhuis t Klokhuis kan repetitieruimte 2 vrij gebruiken, tenzij deze is verhuurd door het gemeentebestuur. Inkomsten, voortvloeiend uit de verhuur, komen toe aan het gemeentebestuur. VZW Jeugdhuis t Klokhuis stelt de repetitieruimte enkel ter beschikking aan haar leden en aan haar eigen medewerkers. VZW Jeugdhuis t Klokhuis dient minimum 3 weken op voorhand de reservering van de repetitieruimte door te geven aan de jeugddienst die de agenda beheert van de zalen van het JC Den Appel. VZW Jeugdhuis t Klokhuis krijgt 24u/24u toegang tot de ruimte, uitgezonderd tijdens de verhuring van de ruimte aan derden. O.12 Picknickbanken - schenking - aanvaarding - goedkeuring - besluit Gemeenten die deelnemen aan Schelde Sterk Merk kregen de kans om 2 picknickplekken te creëren. Via de Vlaamse Waterweg worden de nodige picknickbanken, de onderliggende tegels en de infoborden geschonken. Het gemeentebestuur heeft reeds 1 picknickplek ingericht t.h.v. de scheldedijk t.h.v. het jachthaventje aan Driegoten. De tweede picknickplek zal ingericht worden aan de Scheldedijk/nieuwe ringdijk - afslag richting parking Bunt. De gemeenteraad wordt gevraagd de schenking van de picknickbank met hun tegels en infoborden te aanvaarden.

6 O.13 Sint-Martensommegangstraat - grondinnemingen - principebeslissing - besluit In de Sint-Martensommegangstraat zullen rioleringswerken worden uitgevoerd. Voor de uitvoering van deze werken dienen er (stroken) gronden aangekocht te worden om op sommige plaatsen in de Sint- Martensommegangstraat een voldoende breed voetpad te kunnen realiseren of een overstort en bufferbekken in te richten. Met de betrokken eigenaars zijn reeds gesprekken geweest op basis van de gevraagde schattingsverslagen. 6 eigenaars zouden een deel van hun grond moeten verkopen aan de gemeente. Reeds met 5 eigenaars is er een princiepsakkoord onder de opschortende voorwaarde van goedkeuring van de gemeenteraad. De effectieve ontwerpen van akte voor deze stroken grond zullen aan een latere gemeenteraad worden voorgelegd. De gemeenteraad wordt gevraagd een princiepsbeslissing te nemen voor de aankoop van de gronden nodig voor de uitvoering van de rioleringswerken. O.14 Reglement op de politie op het verkeer - instellen parallelweg als landbouwstraat - goedkeuring - besluit De parallelweg naast de N41 tussen Zandvoorde en Grembergen is een deel van de nieuwe fietsverbinding Temse-Hamme-Dendermonde. Het is aangewezen om deze betonweg in te stellen als landbouwstraat t.b.v. van de fietsers. Stad Dendermonde voorziet eveneens om de fietsverbinding aansluitend en op hun grondgebied ook in te stellen als landbouwstraat. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om deze aanvulling op reglement over de politie op het wegverkeer goed te keuren. O.15 Aanvullend reglement op het verkeer - éénrichtingsverkeer Kapellestraat en Achterthof - goedkeuring - besluit Het verkeersverloop in Kapellestraat en deel van het Achterthof wordt gewijzigd : - Instellen van éénrichtingsverkeer voor alle autoverkeer in de gehele Kapellestraat in de richting van de Peperstraat. Dit wordt gesignaleerd met de borden C1, F19 en C31 telkens aangevuld met de onderborden M3 en M5. - Gezien de rijrichting in de Kapellestraat richting Peperstraat én gezien de rijrichting in de Peperstraat richting Kapellestraat, is het aangewezen om ook éénrichtingsverkeer in te stellen voor autoverkeer in het Achterthof tussen Nieuwstraat en Kapellestraat in de richting van de Nieuwstraat. Dit wordt gesignaleerd met de borden C1, F19 en C31 telkens aangevuld met de onderborden M3 en M5. - Instellen van parkeerverbod in de gehele Kapellestraat langs beide kanten. Dit wordt gesignaleerd met de borden E1 aangevuld met de onderborden Xa en Xd. - Instellen van parkeerverbod in het Achterthof tussen Nieuwstraat en Kapellestraat langs beide kanten. Dit wordt gesignaleerd met de borden E1 aangevuld met de onderborden Xa en Xb. - Intrekken van het verbod van doorgang voor alle autoverkeer tussen Klein Hulst en Peperstraat. Het bord C1 met onderbord wordt verwijderd. De verkeersmaatregelen zijn van toepassing vanaf het moment dat de signalisatie zichtbaar is opgesteld. Alle geldende verkeersmaatregelen inzake rijrichting en parkeren in de vermelde straten en straatdelen vervallen.

Kerkfabriek Sint-Martinus

Kerkfabriek Sint-Martinus TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 APRIL 2015 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Verhindering OCMW-raadslid

Nadere informatie

AGENDA EN TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23/10/2019

AGENDA EN TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23/10/2019 AGENDA EN TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23/10/2019 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring De notulen van de zitting van 11 september 2019 liggen voor.

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 IGS Westlede - Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Ligt voor ter goedkeuring: de notulen

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING Zitting van : donderdag 18 januari 2018 te 18.30 uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter Aanwezig : Aandelen A Lasthebber Aantal stemmen BERLARE

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23 NOVEMBER 2016 OM UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23 NOVEMBER 2016 OM UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23 NOVEMBER 2016 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Intergemeentelijke samenwerking

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/10/2018 OM 20u00

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/10/2018 OM 20u00 216 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/10/2018 OM 20u00 Aanwezig: Etienne De Prijcker, raadsvoorzitter Herman Vijt, burgemeester Koen Mettepenningen, Luk De Mey, Mieke De Keyser, Ann

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017 AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Raad voor Maatschappelijk Welzijn - ontslag - aktename

Nadere informatie

TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017

TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017 TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Gemeenteraad - installatie gemeenteraadslid - besluit Naar aanleiding

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Werkingssubsidie EVA vzw Dienst 112 Hamme - goedkeuring

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017 AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Intergemeentelijke samenwerking - IGS Westlede - Algemene

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 25 oktober 2018, in aansluiting op de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om 19.30 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2011 OM UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2011 OM UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2011 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Ontslag schepen aktename.

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 MEI 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 MEI 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 MEI 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Ligt voor ter goedkeuring de notulen

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2014 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2014 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2014 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Besturen van de eredienst

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/06/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/06/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/06/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Raadscommissie 1 - vervanging - besluit Wegens het overlijden

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VAN DE VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805210 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemene vergadering IGS Westlede op 4 december 2018

Nadere informatie

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 28.02.2019 bekendgemaakt en op de website geplaatst op 12.03.2019.

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26 OKTOBER 2016 OM 20 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26 OKTOBER 2016 OM 20 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26 OKTOBER 2016 OM 20 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Titel ereraadslid toekenning

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 maart 2019 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22 OKTOBER 2014 OM 20 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22 OKTOBER 2014 OM 20 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22 OKTOBER 2014 OM 20 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Retributiereglement op de inzameling,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur.

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur. Dagorde gemeenteraad Zitting van 20 juni 2018 ons kenmerk:1807 datum 12-6-2018 Sec&Onthaal/ De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 APRIL 2019

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 APRIL 2019 ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 APRIL 2019 GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING Zitting van : donderdag 26 maart 2015 te 18.45 uur in de kantoren van de Intercommunale te Dendermonde, Bevrijdingslaan 201 Aanwezig : A.Gemeenten BERLARE Carine MEYERS

Nadere informatie

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren.

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren. Zoutleeuw, 17 april 2015 Mevrouw, Mijnheer, U wordt overeenkomstig artikel 20/21 van het Gemeentedecreet voor de eerste maal uitgenodigd voor de vergadering van de gemeenteraad die zal doorgaan op 28 april

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1805210 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Algemene vergadering IGS Westlede op 4 december

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018 NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD Zitting van maandag 10 december 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Katelijne Scheirlinckx, voorzitter; Godelieve Van Der Straeten, Tamara De Geeter, Dirk Verniers,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 AUGUSTUS 2016

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 AUGUSTUS 2016 -Petegem UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 AUGUSTUS 2016 Aanwezig : Vander Meeren Luc, Burgemeester - Voorzitter ; Nachtegaele Veerle, Dhondt Willy en Van Tieghem Maarten,

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/02/2019

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/02/2019 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/02/2019 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Gemeentelijk kleuter- en basisonderwijs: selectieprocedure

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 1 april 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 1 april 2019 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Geheime zitting van 1 april 2019 Aanwezig: Pieter Claeys, burgemeester-voorzitter; Yves De Baets, Hendrik Van de Veere, Frederik

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1505721 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever IGS Westlede- algemene vergadering op 1 december 2015

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Vergadering van 3 april 2017. Aanwezig: J. van den Bergh, schepen-voorzitter ; S. Hoppenbrouwers, S. Lathouwers,

Nadere informatie

DONDERDAG 23 MEI 2019 DAGORDE

DONDERDAG 23 MEI 2019 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 23 MEI 2019 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING Als er geen opmerkingen worden gemaakt over

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

Gemeente Geetbets: toelichting gemeenteraad van maandag 28 mei OPENBAAR

Gemeente Geetbets: toelichting gemeenteraad van maandag 28 mei OPENBAAR Gemeente Geetbets: toelichting gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. OPENBAAR NOTULEN 1. Goedkeuring notulen van 23 april 2018. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE AGENDAPUNTEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING D.D. 27 JUNI U - RAADZAAL

TOELICHTING BIJ DE AGENDAPUNTEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING D.D. 27 JUNI U - RAADZAAL blz. 1 TOELICHTING BIJ DE AGENDAPUNTEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING D.D. 27 JUNI 2019-19.30 U - RAADZAAL OPENBARE ZITTING 1. POLITIEVERORDENING TER BESTRIJDING VAN DE VERSTORING VAN RUST EN ORDE DOOR WERKEN.

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Ligt voor ter goedkeuring: de notulen

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren wijziging meerjarenplan 2014-2019

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 OKTOBER 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 OKTOBER 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 OKTOBER 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche

Nadere informatie

Gemeentebestuur AARTSELAAR

Gemeentebestuur AARTSELAAR Gemeentebestuur AARTSELAAR (Datum afdruk:03/07/2018) UITTREKSEL van de vergadering van het college van burgemeester en schepenen van 2 juli 2018 Aanwezig: Sophie De Wit, burgemeester-voorzitter, Eddy Vermoesen,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur.

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. Gemeenteraad Zitting van 18 juni 2019 Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. 1. Goedkeuren van de notulen van de vorige

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

LIJST VAN BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN MAANDAG 12 AUGUSTUS 2019

LIJST VAN BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN MAANDAG 12 AUGUSTUS 2019 Provincie OOST-VLAANDEREN Arrondissement OUDENAARDE LIJST VAN BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN MAANDAG 12 AUGUSTUS 2019 Aanwezig: Luc Dupont, burgemeester. Aaron Demeulemeester,

Nadere informatie

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding Raad van bestuur 24 oktober 2018 Verslag Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Jef Laureyssens, Alex Helsen, Door Steyaert,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1501287 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever DDS- buitengewone algemene vergadering BAV 26 maart 2015-statutenwijziging

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017 OM 20u00

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017 OM 20u00 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017 OM 20u00 Aanwezig: Etienne De Prijcker, raadsvoorzitter Herman Vijt, burgemeester Etienne Drieghe, Koen Mettepenningen, Luk De Mey, Mieke

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_04074 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Vergadering van 29 april 2019 Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; S. Lathouwers, J. Van den

Nadere informatie

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem 1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het onroerend goed (1 199 m²), gelegen Zwevegemstraat 9 te Otegem, aan te kopen om reden van openbaar nut.

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 JANUARI 2018 OM UUR

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 JANUARI 2018 OM UUR AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 JANUARI 2018 OM 20.00 UUR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 O.C.M.W. Hamme - meerjarenplan 6 2014-2022 -

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

Beslissing: Goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen in vergadering van 21 februari 2019

Beslissing: Goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen in vergadering van 21 februari 2019 Het college van burgemeester en schepenen Besluit Vergadering van 21 februari 2019 2019_CVB_01979 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Buitensingel - nieuwe fiets-

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Vergadering van 5 maart 2018. Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; M. De Bock, J. Van den Bergh,

Nadere informatie

OPENBAAR. 6. Leden van de commissie Algemeen Bestuur, Ondersteuning en Dienstverlening - Aanstelling

OPENBAAR. 6. Leden van de commissie Algemeen Bestuur, Ondersteuning en Dienstverlening - Aanstelling Puurs-Sint-Amands, 22.02.2019 25 FEBRUARI 2019 De uittredend voorzitter van de gemeenteraad van Puurs-Sint-Amands verzoekt de leden voor de eerste maal in zitting te vergaderen op 25/02/2019 om 20.00 uur

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 8 SEPTEMBER 2015

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 8 SEPTEMBER 2015 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 8 SEPTEMBER 2015 Aanwezig : Vander Meeren Luc, Burgemeester - Voorzitter ; Nachtegaele Veerle, Van den Dorpe Isabelle,Dhondt Willy en Van Tieghem

Nadere informatie

Zitting van maandag 11 maart Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur - art.

Zitting van maandag 11 maart Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur - art. Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen Zitting van maandag 11 maart 2019 Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Dirk De Smul, de heer Mathias Van de

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 213 Openbare zitting Deel I 1 Jaarrekening 212: Deel I: Begrotingsrekening Deel II: Resultatenrekening en balans 2 Jaarverslag 212 Deel II 3 Budgetwijziging

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Vergadering van 3 juni 2019 Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; S. Lathouwers, J. Van den Bergh,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 mei 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_05344 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Interwaas - Algemene vergadering op 25 mei 2016 - Kennisname agenda Brief van 14 april 2016 van Interwaas waarbij

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13539 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

2019_CVB_03004 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg - Koopvaardijlaan - nieuwe parkeermaatregel - Goedkeuring

2019_CVB_03004 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg - Koopvaardijlaan - nieuwe parkeermaatregel - Goedkeuring Het college van burgemeester en schepenen Besluit Vergadering van 14 maart 2019 2019_CVB_03004 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg - Koopvaardijlaan - nieuwe parkeermaatregel

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 8 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11085 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeenteboekhouding budgetwijziging

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/10/2015

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/10/2015 1/6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/10/2015 AANVULLEND REGLEMENT OP DE POLITIE VAN HET WEGVERKEER (SLANGSTRAAT MARKTPLEIN ROODKRUISSTRAAT MEULENBROEK DRAPSTRAAT BIEZESTRAAT -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 18 mei 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_05793 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering Voor het punt 2 kunnen de kandidaturen bij de gemeentesecretaris (brief

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Vergadering van 6 maart 2017. Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; M. De Bock, J. Van den Bergh,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Gemeenteraad - toelichtende nota

Gemeenteraad - toelichtende nota Gemeenteraad - toelichtende nota Punt 2 Openbare werken riolerings- en wegeniswerken Sint Germanusstraat project W214055 goedkeuring voorontwerpdossier Bijlage(n) neen Het project W214055 heeft als doel

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 14 SEPTEMBER 2016 OM UUR OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 14 SEPTEMBER 2016 OM UUR OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 14 SEPTEMBER 2016 OM 20.00 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 OCMW-raad ontslag raadslid

Nadere informatie

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. woensdag 12 juli 2017 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. woensdag 12 juli 2017 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING Zitting van : woensdag 12 juli 2017 te 18.00 uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter Aanwezig : Aandelen A Lasthebber Aantal stemmen BERLARE

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 augustus 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10198 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie