TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22 OKTOBER 2014 OM 20 UUR. OPENBARE ZITTING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22 OKTOBER 2014 OM 20 UUR. OPENBARE ZITTING"

Transcriptie

1 TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22 OKTOBER 2014 OM 20 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Retributiereglement op de inzameling, het hergebruik, de recyclage, de nuttige toepassing en de verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen aanpassing besluit. Omdat de kostprijs voor de verwerking van het restafval al geruime tijd niet meer in verhouding is met de verkoopprijs van de huisvuilzakken hebben alle gemeenten binnen het werkingsgebied van Verko unaniem beslist om vanaf 1 januari 2015 de prijs voor een zak met een inhoud van 60 liter te verhogen naar 1,75 euro. Voor een afvalzak met een inhoud van 30 liter betaal je vanaf volgend jaar 0,90 euro. De gemeente Hamme was hierin geen vragende partij. O 3 Retributiereglement kinderbegraafplaatsen - leveren en plaatsen van vlinders in de vlinderboom en naamplaatjes op urnenpaddestoel besluit. De verfraaiing van de kinderbegraafplaats houdt voornamelijk het plaatsen van een urnenpaddestoel (voor kinderen 12 jaar) en een vlinderboom (voor foetussen) in. De witte stippen van de urnenpaddestoelen zijn de nissen waarin een asurn kan geplaatst worden. Op deze stippen kunnen, naar analogie met de zerkjes in het urnenveld, naamplaatjes bevestigd worden door het gemeentebestuur. Deze naamplaatjes zullen een ronde vorm hebben. Wij stellen voor om voor deze naamplaatjes dezelfde retributie aan te rekenen dan voor deze in het urnenveld (de kostprijs is ook dezelfde), namelijk 20. In de vlinderboom kunnen vlinders bevestigd worden ter nagedachtenis van een levenloos geboren kind dat de wettelijke grens van levensvatbaarheid nog niet heeft bereikt (foetus). Deze vlinders kunnen aangekocht worden bij, en aangebracht worden door het gemeentebestuur. Wij stellen voor om een retributie aan te rekenen van 120 voor het leveren en plaatsen van een vlinder (kostprijs bedraagt 130 ) in de vlinderboom. O 4 Gemeenteboekhouding meerjarenplan aanpassing 2 vaststelling besluit. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de tweede meerjarenplanaanpassing vast te stellen. Wijzigingen (MJPA2) t.o.v. het vorige meerjarenplan (MJPA1) 1)Financiële wijzigingen in de planningsperiode : Investeringsbudget stijgt met euro 2)Technische wijzigingen in de planningsperiode :

2 1) Uitgaven en ontvangsten met betrekking tot de financiële schulden (MAR 171/4 en MAR 421/4) mogen enkel voorkomen in relatie tot beleidsveld Aan de rekening 173 werd voor de jaren een ontvangst gekoppeld aan beleidsveld ) De ontvangsten uit de vlottende activa (MAR 751) mogen enkel voorkomen in relatie tot beleidsveld Aan de rekening 751 werd een beleidsveld 0111 en beleidsveld 0020 gekoppeld. 3) Er werd gebudgetteerd op MAR 22*-7 Vaste Activa in aanbouw (conversie van de overeenstemmende rekening in NGB Werken in uitvoering): ABB (Toezicht) laat geen budgetteringen toe onder 22x-7; daarom werden alle rekeningen verplaatst naar AR22*-0 in ALLE jaren van de planningsperiode. 4) Verwijdering ontvangsten en uitgaven voor jaar O 5 Gemeenteboekhouding budget 2014 wijziging 3 vaststelling besluit. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om het budget 2014 na budgetwijziging 3 vast te stellen. Het resultaat op kasbasis na budgetwijziging 3/2014 wordt als volgt vastgesteld: Exploitatiebudget (B-A): ,00 (B) ,00 (A) = ,00 euro Investeringsbudget (B-A): ,00 (B) ,00 (A) = ,00 euro I. Het budgettair resultaat van het boekjaar: , , ,00 euro II. Het gecumuleerd budgettaire resultaat vorig boekjaar: ,00 euro III. Het gecumuleerd budgettair resultaat: ,00 euro Resultaat op kasbasis: , , ,00 euro. O 6 Intergem overname aandelen n.a.v. exit Electrabel nv besluit. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om binnen het dossier exit Electrabel uit Intergem: 1) Akkoord te gaan tot aanvaarding van de overname aandelen A2 van Electrabel nv binnen de opdrachthoudende vereniging Intergem 2) Akkoord te gaan om opdracht te geven aan de werkmaatschappij Eandis cvba om op 29 december 2014 de bedragen ter betaling van de overnameprijs over te maken aan Electrabel nv O 7 Intergem bijkomende kapitaalverhoging in het kader van optimalisatie aandelenbezit n.a.v. exit Electrabel nv besluit. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om naar aanleiding van het dossier exit Electrabel nv uit Intergem een bijkomende kapitaalverhoging goed te keuren in het kader van optimalisatie aandelenbezit.

3 O 8 Fingem nieuwe borgstelling thesauriebewijzenprogramma besluit. Fingem bevestigt de goedkeuring van een nieuw thesauriebewijzenprogramma ten belope van 75 miljoen EUR bij Belfius Bank NV, die het bestaande programma bij BNP Paribas Fortis vervangt. Aan de gemeente wordt gevraagd om zich hoofdelijk borg te stellen ten aanzien van de houders van thesauriebewijzen. Hamme stelt zich als gemeente-vennoot van Fingem borg voor zijn aandeel, nl. 1,66400 %. Dit percentage komt overeen met een maximaal te waarborgen bedrag van ,00 EUR in hoofdsom, te verhogen met intresten, kosten en bijhorigheden. In het kader van het thesauriebewijzenprogramma beschikte Fingem bij BNP Paribas Fortis tevens over een vaste kredietfaciliteit van 50 miljoen EUR. Oorspronkelijk was hiervoor geen reserveringscommissie vereist, sinds kort wordt een reserveringscommissie van 100 basispunten (1%) gevraagd, waardoor Fingem zich verplicht zag deze kredietfaciliteit stop te zetten. Een borgstelling wordt in de boekhouding ingeschreven onder de klasse 0. Ze heeft geen invloed op de schuldratio. Enkel bij een effectieve opname van een krediet via het thesauriebewijzenprogramma van Fingem, dat los staat van de eigen financieringsbehoeften van Fingem, zoals bijvoorbeeld een krediet voor de investeringen van de gemeente zelf of voor de financiering van A aandelen van Intergem, zal de gemeente de openstaande schuld moeten vermelden op de balans. Fingem kan via Belfius Bank op een aantrekkelijke manier gebruik maken van haar thesauriebewijzenprogramma en kan dus een kostenbesparing voor haar deelnemers realiseren. O 9 Besturen van de eredienst aanpassing meerjarenplannen goedkeuring besluit. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de aangepaste meerjarenplannen van de Kerkfabrieken O.L.Vrouw Hulp der Christenen Zogge, Sint-Anna, Sint-Martinus en Sint-Pieter, ressorterend onder het Centraal Kerkbestuur Hamme, aangevende volgende gemeentelijke bijdragen in de exploitatie en de investeringen, goed te keuren: kerkfabriek O.L.Vrouw Hulp der Christenen Exploitatie , , , , , ,00 Investeringen , ,00 Sint-Anna Exploitatie , , , , , ,00 Investeringen 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 Sint-Martinus Exploitatie , , , , , ,00 Investeringen ,00 Sint-Pieter Exploitatie , , , , , ,00 Investeringen , ,00 De aangepaste meerjarenplannen van deze kerkfabrieken kaderen binnen de afspraken gemaakt tussen het Centraal Kerkbestuur Hamme en het gemeentebestuur Hamme en de gemeentelijke exploitatie-en investeringstoelagen stemmen overeen met de bedragen opgenomen in het gemeentebudget.

4 O 10 Besturen van de eredienst budget 2014 wijzigingen aktename. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd akte te nemen van de budgetwijzigingen 2014 van de kerkbesturen O.L.Vrouw Hulp der Christenen Zogge, Sint-Anna, Sint-Martinus en Sint-Pieter, aangevende volgende gemeentelijke bijdragen in de exploitatie en de investeringen: Bestuur Exploitatie: Investeringen: O.L.Vrouw Hulp der Christenen ,00 euro ,00 euro Zogge Sint-Anna ,00 euro 0,00 euro Sint-Martinus ,00 euro ,00 euro Sint-Pieter ,00 euro 0,00 euro O 11 Samenwerkingsovereenkomst Waterwegen en Zeekanaal voor verschillende projecten goedkeuring besluit. Door Waterwegen en Zeekanaal werd een ontwerp van samenwerkingsovereenkomst opgemaakt met de gemeente Hamme. De samenwerkingsovereenkomst betreft een engagementsverklaring van beide partijen om volgende projecten vorm te geven in uitvoering van de totaalvisie van Waterwegen & Zeekanaal op Durme en Schelde: -de uitvoering van het geactualiseerd Sigmaplan: het bouwen van een ringdijk en de inrichting van gecontroleerd overstromingsgebied aan den Bunt, het bouwen van een uitwateringsconstructie t.h.v. Baasrode; -de site Mirabrug: toeristisch recreatieve invulling van het vrije gedeelte van het brugwachtershuis en de omliggende terreinen; -de ontwikkeling van het Kaaiplein; -jaagpad Mirabrug-Waasmunster: het veiliger en aantrekkelijker maken voor wandelaars en fietsers van de verbinding tussen Mirabrug en Waasmunster; -jachthaven Driegoten: nieuwe infrastructuur voor de yachtclub, mogelijkheden onderzoeken voor het ontvangen van passagiersvaart ter hoogte van Driegoten; -veerdiensten: drukken van de exploitatiekosten van de veerdiensten. O 12 Samenwerkingsovereenkomst tussen Hulpverleningszone Oost en de gemeenten die behoren tot deze Hulpverleningszone: Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke, Lokeren en Zele goedkeuring besluit. Op basis van de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid (B.S. 31 juli 2007 en wijzigingen van deze wet) en op basis van de uitvoeringsbesluiten moet de Operationele Prezone Oost in de periode tussen 1 januari 2015 en 1 januari 2016 de overstap maken naar de Hulpverleningszone Oost. Met het oog op een vlotte overgang en een goede samenwerking en in toepassing van de wetgeving in verband met de Hulpverleningszones is het aangewezen dat een samenwerkingsovereenkomst wordt afgesloten tussen Hulpverleningszone Oost en de gemeenten die behoren tot deze Hulpverleningszone. Deze samenwerkingsovereenkomst wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de prezoneraad van Prezone Oost begin 2015 te bekrachtigen door de zoneraad van de Hulpverleningszone Oost en aan de gemeenteraden van de gemeenten die behoren tot deze Hulpverleningszone.

5 O 13 EVA vzw Ondernemend Hamme algemene vergadering 29 oktober 2014 goedkeuring agenda besluit Zoals voorzien in het Gemeentedecreet, dient de vertegenwoordiger van de gemeenteraad in de algemene vergadering van de vzw Ondernemend Hamme te handelen overeenkomstig de instructies van de gemeenteraad (art. 246 Gemeentedecreet). Dit heeft als implicatie dat de gemeenteraad de agendapunten van de vzw eerst moet bespreken en zich al dan niet akkoord verklaren met de voorgestelde beslissingen. Op de agenda van de algemene vergadering van woensdag 29 oktober 2014 staan de volgende agendapunten: Goedkeuring verslag vorige vergadering Definitieve benoeming raad van bestuur Benoeming leden dagelijks bestuur Werkjaar 2015 Goedkeuring begroting 2015 Varia O 14 EVA Toerisme Hamme vzw Algemene Vergadering 4 november 2014 goedkeuring agenda, begroting 2015 & prijslijst activiteiten besluit. Als gevolg van de nieuwe regelgeving zoals voorzien in het Gemeentedecreet, dient de vertegenwoordiger van de gemeenteraad in de algemene vergadering van de vzw Toerisme Hamme te handelen overeenkomstig de instructies van de gemeenteraad (art. 246 Gemeentedecreet). Dit heeft als implicatie dat de agenda eerst moet besproken zijn tijdens de gemeenteraad. Agenda: de goedkeuring van verslag van ; de goedkeuring van de begroting 2015; de goedkeuring van de prijslijst activiteiten Toerisme Hamme; de overige agendapunten zijn informatief of puur van praktische aard en behoeven geen bespreking door de gemeenteraad. O 15 Ontslag lid GECORO vervanging besluit. Een afvaardiging van iedere politieke fractie zetelend in de gemeenteraad wordt uitgenodigd op de bijeenkomsten van de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (GECORO). Dhr. Patrick Sillis zetelde in de GECORO als afgevaardigde van Groen. Met een schrijven van 24 september 2014 dient dhr. Patrick Sillis zijn ontslag in. Er dient aldus een vervanger te worden aangeduid. Door Groen wordt mevr. Hilde Carens voorgesteld als vervanger van dhr. Patrick Sillis in de GECORO. O 16 Spoortwee algemene vergadering vervanging mandaat goedkeuring besluit. De afgevaardigde vanwege N-VA in de Algemene Vergadering van Spoor 2 is niet meer woonachtig in Hamme. Daarom wordt voorzien in de volgende vervanging: in de plaats van mevrouw Berlinde Brackelaire komt thans mevrouw Marie-Christine De Smedt.

6 O 17 Verkeersraad vervanging mandaat goedkeuring besluit. De afgevaardigde vanwege N-VA in de verkeersraad is niet meer woonachtig in Hamme. Daarom wordt voorzien in de volgende vervanging: in de plaats van mevrouw Berlinde Brackelaire komt thans de heer Robby Van der Stock. O 18 De Zonnige Woonst bevestiging bestuursmandaten besluit. De voorbije maanden ontvingen meerdere van de bestuurders van de Zonnige woonst brieven vanwege het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen (RSVZ) met betrekking tot een aansluiting en de daarbij horende sociale bijdragen. De brieven herinneren hen aan een bespreking in de Belgische Senaat in zitting d.d. 2 juli 2013 met betrekking tot een Wetsvoorstel tot wijziging van artikel 5bis van het koninklijk besluit nr. 38 van 27 juli 1967 houdende inrichting van het sociaal statuut der zelfstandigen. Het wetsvoorstel ertoe sterkt de geest van de wet te verduidelijken daar waar de RSVZ een andere, strikte interpretatie erop nahoudt. Vandaar dat de indiener in het koninklijk besluit nr. 38 wenst te benadrukken dat bestuurders, die vanuit een democratisch orgaan aangesteld worden, ongeacht of ze nu volledig stemrecht dan wel raadgevende stem hebben, wel degelijk onder de toepassing van dit artikel 5bis vallen; Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de bestuursmandaten zoals ze laatst werden goedgekeurd door de algemene vergadering van de SHM De Zonnige Woonst op datum van 2 juni ll. integraal te bevestigen. O 19 Gemeentelijke brandweer vacant verklaring adjudanten via bevordering besluit. Op vraag van dhr. bevelhebber worden 2 functies van adjudant bij de gemeentelijke brandweer vacant verklaard. In te vullen bij wijze van bevordering. O 20 Intergemeentelijke samenwerking Blijdorp Algemene Vergadering 9 december 2014 goedkeuring agenda met statutenwijziging en bevestiging vertegenwoordiger besluit. Naar aanleiding van de algemene vergadering van Blijdorp op 9 december 2014, wordt de agenda voor deze vergadering voorgelegd aan de gemeenteraad. De gemeentelijke vertegenwoordiger wordt bevestigd tot het einde van de legislatuur. Vertegenwoordiger: Koen Mettepenningen

7 O 21 Intergemeentelijke samenwerking Intergem Buitengewone Algemene Vergadering 11 december Naar aanleiding van de Buitengewone Algemene Vergadering van Intergem op 11 december 2014 wordt de agenda van deze vergadering voorgelegd aan de gemeenteraad en dient de gemeentelijke vertegenwoordiger te worden bevestigd. Vanuit Intergem wordt geadviseerd om de vertegenwoordigers aan te duiden tot het einde van de legislatuur. Vertegenwoordiger: Etienne De Prijcker, plaatsvervanger Luk De Mey O 22 Intergemeentelijke samenwerking VERKO Bijzondere Algemene Vergadering 15 december 2014 bevestiging vertegenwoordigers en goedkeuring agenda besluit. Naar aanleiding van de Bijzondere Algemene Vergadering van VERKO op 15 december 2014 wordt de agenda van deze vergadering voorgelegd aan de gemeenteraad en dienen de gemeentelijke vertegenwoordigers te worden bevestigd tot het einde van de legislatuur en hun stemgedrag te worden bepaald. Vertegenwoordigers: Nadine De Clercq (plaatsvervanger Koen Mettepenningen) Koen Mettepenningen (plaatsvervanger Nadine De Clercq) Marleen Van Goethem (plaatsvervanger Paul Verschelden) Henri Peelman (plaatsvervanger Frans Van Gaeveren) O 23 Intergemeentelijke samenwerking DDS Bijzondere Algemene Vergadering van 15 december 2014 bevestiging vertegenwoordigers en goedkeuring agenda besluit. Naar aanleiding van de Bijzondere Algemene Vergadering van DDS op 15 december 2014 wordt de agenda van deze vergadering voorgelegd aan de gemeenteraad en dienen de gemeentelijke vertegenwoordigers te worden bevestigd tot het einde van de legislatuur en hun stemgedrag te worden bepaald. Vertegenwoordigers: Etienne De Prijcker (plaatsvervanger Ann Verschelden) Ann Verschelden (plaatsvervanger Etienne De Prijcker) Marleen Van Goethem (plaatsvervanger Paul Verschelden) Henri Peelman (plaatsvervanger Tom Waterschoot) O 24 Intergemeentelijke samenwerking Westlede goedkeuring agenda en bevestiging vertegenwoordigers - algemene vergadering 2 december 2014 besluit. Naar aanleiding van de Algemene Vergadering van intercommunale Westlede op 2 december 2014 wordt de agenda van deze vergadering voorgelegd aan de gemeenteraad en dient de gemeentelijke vertegenwoordiger te worden bevestigd tot het einde van de legislatuur. Vertegenwoordiger: Luk De Mey

8 O 25 Huishoudelijk reglement op de begraafplaatsen goedkeuring besluit. Om een correct beheer van de begraafplaatsen te kunnen waarborgen en naar aanleiding van de verfraaiing van de kinderbegraafplaats, zijn er een aantal aanpassingen en/of wijzigingen aan het huishoudelijk reglement op de begraafplaats noodzakelijk. Het huidige reglement werd volledig nagekeken en her en der herschreven om de bepalingen zo duidelijk mogelijk te omschrijven en aan te passen aan de manier waarop sommige bepalingen van het reglement reeds worden toegepast. De huidige versie (het huishoudelijk reglement op de begraafplaatsen van 18 december 2013) werd als bijlage gevoegd. De aanpassingen en wijzigingen zijn duidelijk in het rood weergegeven. O 26 Zwaarveld kosteloze overname infrastructuur inlijving openbaar domein besluit. Samen met het gemeentebestuur heeft Intercommunale Maatschappij DDS cv, Bevrijdingslaan 201, 9200 Dendermonde jaren geleden het industrieterrein Zwaarveld aangelegd en ook uitgebreid. De wegenis en zijn infrastructuur werden nooit overgedragen. DDS wil dit nu officialiseren. De gemeente dient de wegeninfrastructuur van deze verkaveling kosteloos over te nemen met het oog op de inlijving in het openbaar domein. Het ontwerp van de administratieve akte voor deze kosteloze overname van de infrastructuur van deze verkaveling dient te worden goedgekeurd door de gemeenteraad. O 27 Politiereglement op het verkeer intrekking besluit. Het gemeentelijk politiereglement op het verkeer m.b.t. gemeentewegen wordt aangevuld. Het betreft: - Instellen van één autoparkeerplaats voorbehouden voor minder-validen tegenover de woning Nieuwelaan 46. De maatregel wordt aangeduid d.m.v. het verkeersbord E9a met pictogram. - Instellen van parkeerverbod ten behoeve van de manoeuvreerruimte voor groot verkeer van en naar het bedrijf Bootdijkstraat 23a en dit aan het begin van de zijstraat naast Bootdijkstraat 25. De maatregel wordt aangeduid met de borden E1 met de onderborden Xa en Xb. - Instellen van verplicht parkeren op de berm naast de rijbaan en dit in de zijstraat naar Bootdijkstraat 23a. De maatregel wordt aangeduid d.m.v. het verkeersbord E9e. Alle voorgaande aanvullende politiereglementen op het verkeer met betrekking tot bovenvermelde maatregelen op de vermelde locatie worden ingetrokken.

9 O 28 Politiereglement op het verkeer aanvulling besluit. Het gemeentelijk politiereglement op het verkeer m.b.t. gemeentewegen wordt aangevuld. Het betreft: Het voorzien van vier oversteekplaatsen voor voetgangers en dit op het kruispunt Tweebruggenplein/Kapellestraat/Drapstraat. De oversteekplaats wordt geschilderd cfr. hdfst. III. art markeringen van oversteekplaatsen voor voetgangers (M.S houdende de minimum afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens). De gemeenteraad dient deze aanvulling vast te stellen. O 29 Politiereglement op het verkeer intrekking besluit. Het gemeentelijk politiereglement op het verkeer m.b.t. gemeentewegen wordt ingetrokken. Het betreft: - Intrekking en opheffen van de verkeersmaatregelen ten behoeve van de schoolomgeving Sint- Renilde en dit ter hoogte van het kruispunt Hooirt/Sint -Renildestraat/Beekstraat. De signalisatie betreffende de aanduiding van de schoolomgeving met de borden A23, F4a en F4b worden verwijderd. De maximale toegelaten snelheid bedraagt 50km/u. De gemeenteraad dient deze intrekking vast te stellen.

Kerkfabriek Sint-Martinus

Kerkfabriek Sint-Martinus TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 APRIL 2015 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Verhindering OCMW-raadslid

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Ligt voor ter goedkeuring: de notulen

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/10/2018

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/10/2018 AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/10/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 OCMW Hamme - budgetwijziging 2018 nr. 2 - aktename In

Nadere informatie

TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017

TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017 TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Gemeenteraad - installatie gemeenteraadslid - besluit Naar aanleiding

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 IGS Westlede - Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeenteboekhouding budgetwijziging

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering Voor het punt 2 kunnen de kandidaturen bij de gemeentesecretaris (brief

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 juli 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07674 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING Zitting van : donderdag 18 januari 2018 te 18.30 uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter Aanwezig : Aandelen A Lasthebber Aantal stemmen BERLARE

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 november 2014 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 november 2014 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 november 2014 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13896 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017 AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Raad voor Maatschappelijk Welzijn - ontslag - aktename

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10529 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017 AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Intergemeentelijke samenwerking - IGS Westlede - Algemene

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Ligt voor ter goedkeuring: de notulen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_00942 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VAN DE VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_08829 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11482 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11495 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 4 mei 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_05710 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09306 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 MEI 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 MEI 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 MEI 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Ligt voor ter goedkeuring de notulen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 augustus 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_09541 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23 NOVEMBER 2016 OM UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23 NOVEMBER 2016 OM UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23 NOVEMBER 2016 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Intergemeentelijke samenwerking

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 november 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/17 Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 12 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00308 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_08366 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/10/2015

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/10/2015 1/6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/10/2015 AANVULLEND REGLEMENT OP DE POLITIE VAN HET WEGVERKEER (SLANGSTRAAT MARKTPLEIN ROODKRUISSTRAAT MEULENBROEK DRAPSTRAAT BIEZESTRAAT -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09413 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 september 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_10287 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11488 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09303 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_15031 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 augustus 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10198 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04227 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11467 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_04070 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09296 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07317 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeentelijke administratieve sancties reglement

Nadere informatie

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren.

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren. Zoutleeuw, 17 april 2015 Mevrouw, Mijnheer, U wordt overeenkomstig artikel 20/21 van het Gemeentedecreet voor de eerste maal uitgenodigd voor de vergadering van de gemeenteraad die zal doorgaan op 28 april

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 213 Openbare zitting Deel I 1 Jaarrekening 212: Deel I: Begrotingsrekening Deel II: Resultatenrekening en balans 2 Jaarverslag 212 Deel II 3 Budgetwijziging

Nadere informatie

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 OKTOBER 2014 (DECREET VAN 28 APRIL 1993)

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 OKTOBER 2014 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) Gemeente Zedelgem secretariaat LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 OKTOBER 2014 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_03858 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 mei 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_05344 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 december 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14945 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 februari 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_01796 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_15572 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13527 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 april 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_05683 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11892 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00896 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Regionaal Landschap Schelde- Durme

Regionaal Landschap Schelde- Durme 1 STATUTEN Projectvereniging Regionaal Landschap Schelde- Durme 1.1 HOOFDSTUK 1: NAAM, ZETEL, DOELSTELLINGEN EN DUUR Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_08375 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 november 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14112 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00886 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07656 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_03268 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 28 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_08339 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07311 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11015 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_00929 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00877 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_08799 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04231 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 november 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_13675 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_08373 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04735 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 MAART 2011 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 MAART 2011 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 MAART 2011 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeenteboekhouding begrotingsrekening

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_04426 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2011 OM UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2011 OM UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2011 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Ontslag schepen aktename.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_11531 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01733 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_04074 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11839 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_03880 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 19 februari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_02038 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03650 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_02798 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 augustus 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_09894 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 april 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03926 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11834 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 25 oktober 2018, in aansluiting op de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om 19.30 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 september 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_10273 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 mei 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_06437 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg - Wiedauwkaai

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 april 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_05058 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 3 november 2014

Gemeenteraad van maandag 3 november 2014 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 3 november 2014 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 1 september 2014. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Sport. AGB Westerlo.

Nadere informatie