TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 MEI 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 MEI 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING"

Transcriptie

1 TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 MEI 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Ligt voor ter goedkeuring de notulen van de zitting van 24 april O 2 Intergemeentelijke samenwerking INTERGEM goedkeuring agenda en aanduiding vertegenwoordiger besluit. Overeenkomstig het decreet op de intergemeentelijke samenwerking wordt aan de gemeenteraad gevraagd goedkeuring te verlenen aan de agenda voor de Algemene Vergadering van Intergem op 27 juni 2013 en de aanstelling van raadslid Etienne De Prijcker, als volmachtdrager, en schepen Luk De Mey, als plaatsvervangend volmachtdrager, te bevestigen. O 3 Intergemeentelijke samenwerking FINGEM goedkeuring agenda en aanduiding vertegenwoordiger besluit. Overeenkomstig het decreet op de intergemeentelijke samenwerking wordt aan de gemeenteraad gevraagd goedkeuring te verlenen aan de agenda voor de Algemene Vergadering van Fingem op 27 juni 2013 en de aanstelling van raadsleden Christel Vanhoyweghen, als volmachtdrager, en Etienne De Prijcker, als plaatsvervangend volmachtdrager, te bevestigen. O 4 Intergemeentelijke samenwerking DDS Algemene Vergadering van 11 juni 2013 goedkeuring agenda en bevestiging vertegenwoordigers besluit. Overeenkomstig het decreet op de intergemeentelijke samenwerking wordt aan de gemeenteraad gevraagd goedkeuring te verlenen aan de agenda voor de Algemene Vergadering van DDS op 11 juni 2013 en dienen de gemeentelijke vertegenwoordigers te worden bevestigd en hun stemgedrag te worden bepaald. Vertegenwoordigers: Etienne De Prijcker ( plaatsvervanger Ann Verschelden), Ann Verschelden (plaatsvervanger Etienne De Prijcker), Hilde Landtsheer (plaatsvervanger Paul Verschelden), Henri Peelman (plaatsvervanger Tom Waterschoot). O 5 Intergemeentelijke samenwerking VERKO Algemene Vergadering 18 juni 2013 goedkeuring agenda en bevestiging vertegenwoordigers besluit. Overeenkomstig het decreet op de intergemeentelijke samenwerking wordt aan de gemeenteraad gevraagd goedkeuring te verlenen aan de agenda voor de Algemene Vergadering van VERKO op 18 juni 2013 en dienen de gemeentelijke vertegenwoordigers te worden bevestigd en hun stemgedrag te worden bepaald. Vertegenwoordigers: Nadine De Clercq (plaatsvervanger Koen Mettepenningen), Koen Mettepenningen (plaatsvervanger Nadine De Clercq), Hilde Landtsheer (plaatsvervanger Paul Verschelden), Henri Peelman (plaatsvervanger Frans Van Gaeveren).

2 O 6 Intergemeentelijke samenwerking Intercommunale Westlede goedkeuring agenda en bevestiging vertegenwoordigers - algemene vergadering 18 juni 2012 besluit. Naar aanleiding van de Algemene Vergadering van intercommunale Westlede op 18 juni 2013 wordt de agenda van deze vergadering voorgelegd aan de gemeenteraad en dient de gemeentelijke vertegenwoordiger te worden bevestigd. Vertegenwoordiger: Luk De Mey O 7 Intergemeentelijke samenwerking Blijdorp Algemene Vergadering 18 juni 2013 goedkeuring agenda en bevestiging vertegenwoordiger besluit. Naar aanleiding van de algemene vergadering van Blijdorp op 18 juni 2013, wordt de agenda voor deze vergadering voorgelegd aan de gemeenteraad en dient de gemeentelijke vertegenwoordiger te worden bevestigd. Vertegenwoordiger: Koen Mettepenningen O 8 Ethias aanduiding vertegenwoordiger en plaatsvervanger besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dient er 1 vertegenwoordiger en 1 plaatsvervanger te worden aangeduid voor Ethias. Vertegenwoordiger: (wordt later nog meegedeeld) Plaatsvervanger: (wordt later nog meegedeeld) De eerstvolgende Algemene Jaarvergadering gaat door op maandag 24 juni 2013 (zie uitnodiging in het dossier) O 9 Elk zijn huis aanduiding vertegenwoordiger en plaatsvervanger besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dient er 1 vertegenwoordiger en 1 plaatsvervanger te worden aangeduid voor Elk zijn huis. Vertegenwoordiger: schepen Luk De Mey Plaatsvervanger: (wordt later nog meegedeeld)

3 O 10 CVBA Sociale Bouw- en Kredietmaatschappij Dendermonde aanduiding vertegenwoordiger en bestuurder besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad moet er 1 bestuurder en 1 volmachtdrager worden aangeduid voor CVBA Sociale Bouw- en kredietmaatschappij Dendermonde. Vertegenwoordiger: (wordt later nog meegedeeld) Bestuurder: wordt later nog meegedeeld De eerstvolgende Algemene Vergadering gaat door op 12 juni O 11 Leerpunt Basiseducatie aanduiding vertegenwoordiger besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dient er 1 afgevaardigde en 1 plaatsvervanger te worden aangeduid voor Leerpunt Basiseducatie Dendermonde. Afgevaardigde: schepen Paul Verschelden Plaatsvervanger: mevrouw Christine Drieghe O 12 Vzw LOGO aanduiding vertegenwoordigers besluit. Voor LOGO Waasland kan een kandidaat lid Dagelijks Bestuur worden voorgedragen. De afvaardiging van mevrouw Christine Drieghe, in de Algemene Vergadering van LOGO Waasland vzw is reeds tot eind 2015 vastgelegd en wordt bevestigd. Voordracht Dagelijks Bestuur: Afvaardiging Algemene Vergadering: mevrouw Christine Drieghe O 13 VVM De Lijn aanduiding vertegenwoordiger besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dient er 1 afgevaardigde en 1 plaatsvervanger te worden aangeduid voor VVM De Lijn. Afgevaardigde: schepen Etienne Drieghe Plaatsvervanger: (wordt later nog meegedeeld)

4 O 14 LOP basisonderwijs LOP secundair onderwijs aanduiding vertegenwoordiger besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dient een afgevaardigde te worden aangeduid voor LOP basisonderwijs en LOP secundair onderwijs. Het schepencollege stelt voor om de heer schepen van onderwijs Tom Waterschoot aan te duiden voor LOP basisonderwijs en de heer schepen Luk De Mey voor LOP secundair onderwijs. O 15 Vzw RWOD aanduiding vertegenwoordigers besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dienen twee afgevaardigden in de Algemene Vergadering te worden aangeduid voor RWOD. Door het college wordt voorgesteld de heer schepen van welzijn Paul Verschelden en mevrouw Christine Drieghe, diensthoofd dienst welzijn, aan te duiden. O 16 Lokale samenwerkingsovereenkomst Werkwinkel Hamme-Waasmunster aanduiden afgevaardigden besluit. Naar aanleiding van de nieuwe legislatuur dient de vertegenwoordiger in het dagelijks bestuur van het Lokale samenwerkingsakkoord Werkwinkel Hamme-Waasmunster te worden aangeduid. Het dagelijks bestuur van de werkwinkel Hamme-Waasmunster is samengesteld uit vertegenwoordigers van organisaties die ofwel een werkelijke inbreng hebben in de werkwinkel (personeel en/of patrimonium en/of een financiële inbreng) ofwel lokale relevante organisaties die werkgelegenheidskansen (voor kansengroepen) creëren. Het college van burgemeester en schepenen stelt voor om mevrouw Mieke De Keyser, schepen voor tewerkstelling aan te duiden als effectieve afgevaardigde en mevrouw Christine Drieghe, diensthoofd dienst welzijn, als plaatsvervangend afgevaardigde, om te zetelen in de vergaderingen van het dagelijks bestuur van de Werkwinkel Hamme-Waasmunster. O 17 Interlokale vereniging Aulam aanduiden vertegenwoordigers - besluit. De gemeentelijke jeugddienst van Hamme volgt reeds een aantal jaren het intergemeentelijk overleg met de gemeenten/steden Dendermonde, Buggenhout, Zele, Berlare, Wichelen en Lebbeke. Dit informeel overleg ontstond uit een eerder jeugdradenoverleg en stelde zich als drieledige doelstelling: - informatie en ervaringen uitwisselen tussen collega s - opzetten van gezamenlijke initiatieven (acties naar jongeren, vormingsdagen, ) - kinderen en jongeren informeren via elkaars media of zelf bovenlokale informatieproducten ontwikkelen. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad stelt het college van burgemeester en schepenen voor om mevrouw Mieke De Keyser, schepen van jeugd aan te duiden als vertegenwoordiger in de Raad van Beheer en.. als plaatsvervanger. (wordt nog meegedeeld)

5 O 18 Interlokale vereniging Burensportdienst Schelde-Durme aanduiding vertegenwoordigers - besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dient er 1 vertegenwoordiger beheerscomité, 1 plaatsvervanger beheerscomité en 1 lid technische commissie te worden aangeduid voor Burensportdienst Schelde-Durme. Vertegenwoordiger beheerscomité: schepen van sport Luk De Mey Plaatsvervanger beheerscomité: (wordt nog meegedeeld) Lid technische commissie: sportfunctionaris Chris Ferket O 19 Euregio Scheldemond aanduiding vertegenwoordiger besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad moet er 1 vertegenwoordiger permanente kamer en 1 plaatsvervanger worden aangeduid voor Euroregio Scheldemond. Het college stelt voor om de heer schepen Luk De Mey aan te duiden als vertegenwoordiger en.. als plaatsvervanger. (wordt later nog meegedeeld) O 20 Provinciale brandweerschool aanduiding vertegenwoordiger besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad moet er 1 vertegenwoordiger en 1 plaatsvervanger worden aangeduid voor de vzw Provinciale brandweerschool. Vertegenwoordiger: burgemeester Herman Vijt Plaatsvervanger: raadslid Henri Peelman O 21 Gemeentelijke Holding aanduiding vertegenwoordiger besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dient er 1 vertegenwoordiger en 1 plaatsvervanger te worden aangeduid voor de Gemeentelijke Holding. Vertegenwoordiger: Raoul Huylebroeck Plaatsvervanger: Henri Peelman O 22 Verkeersraad: statuten en samenstelling besluit.

6 De gemeenteraad dient het statuut en de samenstelling van de gemeentelijke verkeersraad vast te stellen en goed te keuren. O 23 Dotatie aan de politiezone dienstjaar 2013 wijziging besluit. In toepassing van artikel 208 van de Wet op de Geïntegreerde Politie, houdende wijziging van artikel 255 van de NGW, moet de gemeenteraad verplicht, elk jaar, de kosten op de gemeentebegroting brengen die ten laste worden gelegd van de gemeente door of krachtens de WGP omvattende de dotatie van de gemeente aan de politiezone. Het evenwicht in de gewone dienst van de politiebegroting komt tot stand door een dotatie van de gemeenten aan de politiebegroting die gelijk is aan het verschil tussen de gewone uitgaven en gewone ontvangsten van de politiebegroting. De Ministeriële omzendbrief PLP 49 van 27/11/2012 betreffende de onderrichtingen voor het opstellen van de politiebegroting voor 2013 ten behoeve van de politiezones stelt in de bijlagen 6 en 7 de federale dotaties vast. De basistoelage van de federale overheid stijgt met 3,12% t.o.v. het budget Door de bijzondere rekenplichtige van de politiezone Hamme/Waasmunster werd het bedrag meegedeeld van de gemeente Hamme aan de politiezone Hamme/Waasmunster, zijnde euro. Dit betekent een stijging van de dotatie met euro ten opzichte van het oorspronkelijk budget De gemeente Hamme blijft de dotatie bovenop de aanvaardbare meerkost betwisten. O 24 Gemeenteboekhouding budgetwijziging 1 (exploitatie) en 2 (investeringen) dienstjaar 2013 vaststelling besluit. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om het budget 2013 vast te stellen, na wijziging nr. 1 van het exploitatiebudget (=gewone dienst) & nr. 2 van het investeringsbudget (=buitengewone dienst): De gewone dienst van de financiële nota 2013 wordt als volgt vastgesteld: Geraamd resultaat van het dienstjaar Geraamd algemeen begrotingsresultaat van het vorig jaar Geraamd algemeen begrotingsresultaat buitengewone dienst ,00 euro ,00 euro ,00 euro De buitengewone dienst van de financiële nota 2013 wordt als volgt vastgesteld: Geraamd resultaat van het dienstjaar Geraamd algemeen begrotingsresultaat van het vorig jaar Geraamd algemeen begrotingsresultaat buitengewone dienst ,00 euro ,00 euro ,00 euro

7 O 25 Link Winbev OCMW Hamme goedkeuring besluit. Het OCMW Hamme stelde via mail de vraag om toegang te krijgen tot het bevolkingsregister via een link Winbev. De mogelijkheid tot raadpleging van de wettelijke gegevens is voor de financiële dienst nuttig om op de hoogte te blijven van de correcte adressen, zodat facturatie en debiteurenbeheer beter kan opgevolgd worden. Het OCMW mag, wettelijk gezien, het bevolkingsregister raadplegen, doch slechts voor interne doeleinden (zoals de facturatie en debiteurenbeheer). Volgende richtlijnen moeten strikt in acht genomen worden: 1) De raadpleging en gebruik van het bevolkingsregister in het kader van een specifiek doelgroepenbeleid of van specifieke communicatie met sommige bevolkingsgroepen, moet passen in een geregeld beleid van het bestuur. 2) Elke consultatie moet passen in de uitvoering van een regelmatige beslissing, genomen door het bevoegde politiek orgaan, waaruit het doel van de raadpleging blijkt. 3) De gegegens mogen alleen gebruikt worden om de doelstelling te bereiken die in de raadsbeslissing is aangegeven. De OCMW-raad heeft in zitting van 28 maart 2013 een dergelijke beslissing genomen. Na goedkeuring van de Gemeenteraad kan de link met Winbev geactiveerd worden voor de personen die werden genoemd in de beslissing van de OCMW-raad. Er moet nog opgemerkt worden dat enkel de wettelijke gegevens mogen geconsulteerd worden. O 26 Verantwoordingsnota jeugdbeleidsplan goedkeuring. Het decreet van 14/02/03 op het gemeentelijk, het intergemeentelijk en het provinciaal jeugd- en jeugdwerkbeleid, gewijzigd bij de decreten van 23/12/05 en 15/12/06, bepaalt dat gemeentebesturen die aanspraak willen maken op de subsidies toegekend bij dit decreet, naast een jeugdwerkbeleidsplan jaarlijks een verantwoordingsnota over de uitvoering van het jeugdbeleidsplan dienen op te maken (Art. 7, 1, 2 ) De verantwoordingsnota omschrijft hoe het jeugdbeleidsplan in het desbetreffende jaar (in dit geval 2012) werd uitgevoerd zoals gepland en of voldoende subsidiabele uitgaven werden gerealiseerd. Hierbij hoort een argumentatie bij de doelstellingen van het plan die anders of niet werden uitgevoerd. Ook eventuele toekomstige bijsturingen moeten omstandig gemotiveerd worden (Art. 7, 1 van het uitvoeringsbesluit). Met een terugblik op het voorbije jaar en met het lopende jaar voor ogen, wil de verantwoordingsnota de vooruitgang in de uitvoering van het jeugdwerkbeleidsplan zichtbaar maken. De verantwoordingsnota wordt jaarlijks voor advies voorgelegd aan de gemeentelijke jeugdraad. De jeugdraad bracht advies uit in zijn algemene vergadering van 17 mei De verantwoordingsnota moet door het college worden goedgekeurd. Als het jeugdbeleidsplan wordt gewijzigd, dan moet de verantwoordingsnota ter goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenteraad (Art. 7, 3 van het uitvoeringsbesluit). De verantwoordingsnota moet samen met het advies van de gemeentelijke jeugdraad, jaarlijks voor 1 juni aan de afdeling Jeugd van de Vlaamse overheid worden bezorgd.

8 O 27 Cultureel Centrum Jan Tervaert - meldingsplicht geluidsnormering en retributies CC Jan Tervaert seizoen bekrachtiging besluit. Algemeen Hoewel het bepalen van het programma en het vastleggen van de ticketprijzen voor CC Jan Tervaert bevoegdheden zijn die werden toevertrouwd aan de bestuursorganen van de vzw CC Jan Tervaert, is het de gewoonte deze nog eens te laten bevestigen door het Gemeentebestuur. Dit werd trouwens op die wijze uitgewerkt in een retributiereglement. Specifiek voor dit jaar Het CC volg voor de bepaling van de ticketprijzen over het algemeen de curve van de levensduurte. Uitkoopsommen en productiekosten stijgen immers van jaar tot jaar. In overleg met de WACCO-partners worden de ticketprijzen enigszins op elkaar afgestemd. Het publiek heeft er meestal geen moeite mee om te betalen voor datgene wat het graag ziet. En voor dat deel van het publiek dat het op dit vlak wat moeilijker heeft, bestaat in Hamme de OK-pas, waar ook bij CC Jan Tervaert duchtig gebruik van gemaakt wordt. Nieuw is de meldingsplicht ten gevolge van het invoeren van de geluidsnormering. Aangezien het CC in het verleden nog nooit problemen hadden op dit vlak, vermoeden zij dat dat zo zal blijven. Ze dienen echter wel in regel te zijn. De toelating is een bevoegdheid voor het college, maar het is handig dit in één overzicht te regelen. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om bijgevoegde programmering en ticketprijzen goed te keuren. Dit uiteraard onder voorbehoud van wijzigingen die zich opdringen omwille van het wegvallen of het verschuiven van producties (ziekte e.a.) of last-minute-kortingen en promotie-acties die op dit moment (nog) niet te voorzien zijn. O 28 Nieuw jeugdcentrum - vaststelling benaming - besluit. Het college besloot om de naamgeving van het nieuwe jeugdcentrum op het Meulenbroek over te laten aan de gemeentelijke jeugdraad. De gemeentelijke jeugdraad besliste in de algemene vergadering van 8 februari 2013 om daarvoor een wedstrijd uit te schrijven. Via een aantal lokale weekbladen en via Facebook deed de jeugdraad een oproep begin maart Voorstellen konden ingezonden worden tot 17 maart Het dagelijks bestuur van de jeugdraad weerhield de 3 meest bruikbare voorstellen nl. - Jeugdcentrum Meulenbroek - Jeugdcentrum Den Appel - Jeugdcentrum De Jonge Wuiten Daarop kon gestemd worden van 1 tot 17 april Een 70-tal personen brachten een stem uit. De jeugdraad besliste in de algemene vergadering van 19 april 2013 om JC Den Appel te kiezen als naam voor het nieuwe jeugdcentrum. JC Den Appel is, als overkoepelende naam, een verwijzing naar jeugdhuis t Klokhuis die in het centrum wordt ondergebracht. Het college besliste in de zitting van 23 april 2013 om het voorstel van de jeugdraad te volgen.

9 O 29 Verkaveling Abtsbroeksken verkaveling van 9 loten met aanleg van nieuwe wegen besluit. Door Dhr. Rudi Vermeir, Sint Bernarduswijk 18, 9220 Hamme werd een verkavelingsdossier ingediend voor het realiseren van een verkaveling in het Abtsbroeksken te Hamme. De verkaveling met aanleg van nieuwe wegenis omvat 9 loten, 9 loten voor open bebouwing. Tijdens het openbaar onderzoek, gehouden van 11 maart 2013 tot 10 april 2013 werden achtentwintig bezwaarschriften ingediend. Het wegenisdossier omvat plan grondplan modeldwarsprofiel, plan lengteprofiel, plan dwarsprofielen, plan bestaande toestand, plan details, plan kunstwerken, kostenprijsraming en bestek opgemaakt door ABETEC architecten & ingenieurs NV, Vlassenhout 8, 9200 Dendermonde; De ambtelijke werkgroep Verkeer bracht advies uit op 2 april De werkgroep adviseert om de uitbreiding van de verkaveling in te richten als woonerf. Een nieuw ontwerp dient te worden voorgelegd. Eén van de aandachtspunten is het voorzien van ruimte voor de huisvuilwagen zodat deze moeiteloos kan aan- en wegrijden. Het advies van de dienst Gemeentewerken inzake mobiliteit van 4 april 2013 is ongunstig. Het dossier dient opnieuw ingediend te worden, aangepast conform de richtlijnen in het advies. Het advies van de Polder Schelde Durme Oost van 13 maart 2013 is gunstig: de werken hebben geen nadelige invloed op de waterhuishouding van het perceel. Het advies van TMVW van 18 maart 2013 is voorwaardelijk gunstig. Het advies van de afdeling Operationeel Waterbeheer van de Vlaamse Milieumaatschappij van 28 maart 2013 is voorwaardelijk gunstig. Het project is niet in overeenstemming met de doelstellingen en beginselen van het decreet integraal waterbeleid met betrekking: De hemelwaterafvoer moet hertekend worden aangezien deze niet in overeenstemming is met de code van goede praktijk, er moet ingezet worden op infiltratie van hemelwater. De aangepaste plannen dienen opnieuw voorgelegd te worden aan de VMM. De voorwaarden van Eandis aan de verkavelaar werden ontvangen op 10 april Gezien de verkaveling de aanleg van nieuwe wegen omvat dient, in toepassing van Art van de Codex Ruimtelijke Ordening behoudens de organisatie van ruimtelijke ordening, de gemeenteraad zijn goedkeuring te verlenen. O 30 Scepter Don Clefo schenking aanvaarding besluit. De heer Johan Van den Berge wil de scepter van de eerste Hamse Wuitensprins aan het gemeentebestuur schenken. Het betreft de scepter van de eerste prinscarnaval Don Clefo in De gemeenteraad moet deze schenking aanvaarden, volgens het gemeentedecreet artikel 43.

10 O 31 Tekstplaten Mensen achter de dijk schenking aanvaarding besluit. Het Filip De Pillecijncomité wil de 13 tekstplaten met fragmenten uit Mensen achter de dijk aan het gemeentebestuur schenken. De gemeenteraad moet deze schenking aanvaarden, volgens het gemeentedecreet artikel 43. O 32 Desaffectatie openbaar domein Petrus Van der Jeugdlaan besluit. Dhr. en mevr. Rottiers Coppieters, P. Van der Jeugdlaan 3C, 9220 Hamme vragen om een deel van een afgeschafte bedding van een erkende waterloop (= openbaar domein) te kunnen aankopen, dat gelegen is naast hun woning in P. Van der Jeugdlaan 3C, om zo een verkaveling te kunnen realiseren. Deze strook openbaar domein heeft een oppervlakte van 52,87m². Het schepencollege keurde deze verkoop principieel goed op voorwaarde dat de verkavelingsaanvraag werd goedgekeurd. Deze verkaveling is ondertussen goedgekeurd. Alvorens dit dossier administratief kan afgehandeld worden, dient de te verkopen strook gedesaffecteerd te worden van het openbaar domein. De gemeenteraad dient deze desaffectatie goed te keuren. O 33 Ondergronds brengen LS en OV in de Korte Geemstraat en Toekomststraat goedkeuring gunning en lastvoorwaarden besluit. Naar aanleiding van de werken Geem: fase 2 wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om het laagspanningsnet en openbaar verlichtingsnet in de Korte Geemstraat en Toekomststraat ondergronds te brengen. De offerte van Intergem omvat twee varianten. Er wordt geopteerd voor variante 2 (REG toestel Circo, 60W, dimbaar, vlak glas) omwille van de uniformiteit. Kostprijs: ,94. Krediet is voorzien in het investeringsbudget 2013 op art. 877/ van de uitgaven. Het visum van de gemeenteontvanger is verkregen. De gemeenteraad dient de offerte van Intergem goed te keuren. O 34 Aanvullend reglement over het wegverkeer intrekking besluit. Het gemeentelijk politiereglement op het verkeer m.b.t. gemeentewegen dd. 25/1/2012 wordt geheel ingetrokken wegens de aanpassing van de verkeerssituatie te Zogge. Het betreft: Verplicht gebruik van fietspad Hooirt-Damstraat: Hooirt vanaf nr. 55 tot Hooirt 43 Damstraat 147 tot Damstraat 97 Damstraat 110 tot Hooirt 218B Hooirt 61A tot Neerstraat 2 In aanvulling B wordt dit opnieuw ingesteld. Parkeermaatregel Hooirt-Damstraat: Neerstraat vanaf Hooirt tot huisnummer 4 richting Spurt (pare kant) Neerstraat vanaf huisnummer 4 (onpare kant) tot Hooirt Vanaf Damstraat 142 (na de bushalte) tot Hooirt 194 (pare kant) Vanaf Damstraat 133 (na de bushalte) tot Loystraat (onpare kant) In aanvulling A wordt dit opnieuw ingesteld. Eénrichtingsverkeer in Zogge tussen Zogge 36 en Zogge 76 via sportterrein

11 In aanvulling C wordt dit gedeeltelijk opnieuw ingesteld. De gemeenteraad dient deze intrekkingen vast te stellen. O 35 Aanvullend reglement over het wegverkeer aanvulling A besluit. Het gemeentelijk politiereglement op het verkeer m.b.t. gemeentewegen wordt aangevuld. Het betreft: Parkeermaatregel Hooirt-Damstraat (opnieuw instellen na intrekking): Op navolgende wegen wordt parkeerverbod ingesteld ten behoeve van de doorstroming, verkeersleefbaarheid, bereikbaarheid en verkeersveiligheid: Neerstraat vanaf Hooirt tot huisnummer 4 richting Spurt (pare kant) Neerstraat vanaf huisnummer 4 (onpare kant) tot Hooirt Vanaf Damstraat 142 (na de bushalte) tot Hooirt 194 (pare kant) Vanaf Damstraat 133 (na de bushalte) tot Loystraat (onpare kant) De maatregel wordt aangeduid met signalisatieborden E1 met onderborden Xa en Xb. Deze maatregel is reeds bestaand en uitgevoerd op het terrein maar gezien de intrekking dient deze terug te worden vastgesteld. Parkeermaatregel Geemstraat (nieuw): Op navolgende locatie wordt parkeerverbod ingesteld: Geemstraat van kruispunt Evangeliestraat tot huisnr. 145 (onpare kant) Geemstraat van huisnr. 114 tot 126 (pare kant) Geemstraat van huisnr. 136 tot kruispunt Evangeliestraat (pare kant) De maatregel wordt aangeduid met signalisatieborden E1 met onderborden Xa en Xb. Parkeerzone Geemstraat (nieuw): Een zone waar enkel parkeren is toegelaten op de aangeduide en gemarkeerde plaatsen wordt ingesteld. De zonegrenzen zijn : Kruispunt Geemstraat /Zouavenstraat (kruispunt inbegrepen) Blokmakershof (niet inbegrepen) Nijverheidsstraat (niet inbegrepen) Toekomststraat (niet inbegrepen) Geemhof (niet inbegrepen) Kruispunt Geemstraat/Nieuwelaan (kruispunt niet inbegrepen) De maatregel wordt aangeduid met signalisatieborden ZE1 (begin zone) en ZE1 / (einde zone) De gemeenteraad dient deze intrekkingen vast te stellen. O 36 Aanvullend reglement over het wegverkeer aanvulling B besluit. Het gemeentelijk politiereglement op het verkeer m.b.t. gemeentewegen wordt aangevuld. Het betreft: Verplicht gebruik van fietspad Hooirt-Damstraat (opnieuw instellen na intrekking): Op navolgende wegen zijn infrastructurele voorzieningen, zijnde verhoogd fietspad en voetpad, aangebracht om de fietsers en voetgangers te scheiden van het autoverkeer en dat deze verplicht dienen te worden gebruikt: Hooirt vanaf nr. 55 tot Hooirt 43 Damstraat 147 tot Damstraat 97 Damstraat 110 tot Hooirt 218B Hooirt 61A tot Neerstraat 2

12 Deze maatregel is reeds bestaand en uitgevoerd op het terrein maar gezien de intrekking dient deze terug te worden vastgesteld. De gemeenteraad dient deze wijzigingen vast te stellen. O 37 Aanvullend reglement over het wegverkeer aanvulling C besluit. Het gemeentelijk politiereglement op het verkeer m.b.t. gemeentewegen wordt aangevuld. Het betreft: Eénrichtingsverkeer in Zogge tussen Zogge 36 en Zogge 46B (opnieuw instellen na intrekking): Instellen van éénrichtingsverkeer voor alle verkeer, uitgezonderd fietsers en bromfietsers klasse A, en dit ten behoeve van de verkeersafwikkeling, de overlast in de buurt en de verkeersveiligheid: Zogge, vanaf Zogge 36 tot en in de richting van Zogge 46b Deze maatregel wordt aangeduid met signalisatie: F19+M5, C1+M3 en D1B Deze maatregel is reeds bestaand en uitgevoerd op het terrein maar gezien de wijziging dient deze terug te worden vastgesteld. Beperkt verkeer in betonweg naast kerkhof Zogge (nieuw): Verbod voor alle verkeer uitgezonderd fietsers, bromfietsers klasse A en landbouwvoertuigen en dit ten behoeve van de verkeersafwikkeling, de bereikbaarheid van de velden en de verkeersveiligheid: Zogge, in de betonweg naast het kerkhof vanaf Zogge in de richting van de velden. In de andere rijrichting is alle verkeer toegelaten. Deze maatregel wordt aangeduid met signalisatie: C3 met onderbord uitgezonderd fietsers, bromfietsers klasse A en landbouwvoertuigen Deze maatregel is een wijziging. De gemeenteraad dient deze wijzigingen vast te stellen.

Kerkfabriek Sint-Martinus

Kerkfabriek Sint-Martinus TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 APRIL 2015 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Verhindering OCMW-raadslid

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Ligt voor ter goedkeuring: de notulen

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/10/2018

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/10/2018 AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/10/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 OCMW Hamme - budgetwijziging 2018 nr. 2 - aktename In

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2011 OM UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2011 OM UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2011 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Ontslag schepen aktename.

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 IGS Westlede - Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13896 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. BESLUIT met algemene instemming, de notulen van vorige raadszitting dd. 24 april 2013 goed te keuren.

OPENBARE ZITTING. BESLUIT met algemene instemming, de notulen van vorige raadszitting dd. 24 april 2013 goed te keuren. 138 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 MEI 2013 OM 20.00 UUR. Aanwezig: Koen Mettepenningen Raadsvoorzitter Herman Vijt Burgemeester Frans Van Gaeveren, Etienne Drieghe, Tom Waterschoot, Luk De Mey, Maria

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_14164 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11482 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09296 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 maart Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 maart Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 28 maart 2019 ons kenmerk: 563 datum 20-3-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03650 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11015 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11495 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09304 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 juli 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07674 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09099 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11467 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_02798 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 november 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_13675 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10529 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 4 mei 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_05710 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14066 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00886 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11488 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 maart 2019

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 maart 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 maart 2019 Conform de bepalingen uit het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 (art. 285, 286 en 287) lijsten wij de besluiten uit de gemeenteraad

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_15572 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2019-02-18 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00880 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11834 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 februari 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_01796 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01509 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11839 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10938 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11025 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 november 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_13668 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 19 februari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_02038 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14059 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09107 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04735 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_12488 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_15567 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_06823 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04231 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04227 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_03858 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_08799 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_00942 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09310 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09412 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 augustus 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_09541 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 april 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_05683 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01733 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 april 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03926 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeenteboekhouding budgetwijziging

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_04070 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VAN DE VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 mei 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_05344 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 augustus 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_09894 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 december 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14624 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017 AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Raad voor Maatschappelijk Welzijn - ontslag - aktename

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 juli 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07677 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11892 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_00929 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09306 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14416 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_08373 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_04426 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 juli 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07666 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 mei 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_06667 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 maart 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_03255 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07414 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_08829 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 28 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_08339 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_02801 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_03880 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

2019_CVB_03004 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg - Koopvaardijlaan - nieuwe parkeermaatregel - Goedkeuring

2019_CVB_03004 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg - Koopvaardijlaan - nieuwe parkeermaatregel - Goedkeuring Het college van burgemeester en schepenen Besluit Vergadering van 14 maart 2019 2019_CVB_03004 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg - Koopvaardijlaan - nieuwe parkeermaatregel

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09413 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07311 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13527 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09303 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_03268 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13255 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 19 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11581 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11485 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07323 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 8 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11085 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 mei 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07017 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 1 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_02606 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie