NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017 OM 20u00

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017 OM 20u00"

Transcriptie

1 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017 OM 20u00 Aanwezig: Etienne De Prijcker, raadsvoorzitter Herman Vijt, burgemeester Etienne Drieghe, Koen Mettepenningen, Luk De Mey, Mieke De Keyser, Ann Verschelden, Nadine De Clercq, Christel Vanhoyweghen, Lien De Vos, Frans Van Gaeveren, Tom Waterschoot, Paul Verschelden, Henri Peelman, André Raemdonck, Jeroen Van Goethem, Fatima Gökce, An Geerinck, Jan De Graef, Lotte Peeters, Jan Laceur, François Van den Broeck, Leo Van der Vorst, Jaak Van den Broeck, Agnes Onghena, gemeenteraadsleden André Reuse, gemeentesecretaris Verontschuldigd: Tom Vermeire, Frederic Leleux, gemeenteraadsleden De heer raadsvoorzitter opent de zitting. OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring De gemeenteraad, In openbare zitting vergaderd, Keurt het proces-verbaal van 26 april 2017 met algemene instemming goed. O.2 Raad voor Maatschappelijk Welzijn - ontslag - aktename De gemeenteraad, In openbare zitting vergaderd, REGELGEVING: Het Gemeentedecreet. De organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn. Besluit van de Vlaamse Regering van 17 november 2006 betreffende de voordrachtsakte en de verkiezing van de leden van de raden voor maatschappelijk welzijn.

2 Het decreet van 19 december 2008 (en de latere wijzigingen) betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, in het bijzonder de artikelen 5 tot en met 26 (OCMW-decreet). Besluit van de Vlaamse Regering van 16 maart 2012 tot vaststelling van het aantal te verkiezen gemeenteraadsleden per gemeente, het aantal te verkiezen leden van de raden voor maatschappelijk welzijn van de randgemeenten en van de gemeente Voeren, het aantal te verkiezen stadsdistrictsraadsleden in Antwerpen, het aantal te begeven schepenmandaten per gemeente, het aantal leden van de stadsdistrictscolleges in Antwerpen en het aantal te verkiezen provincieraadsleden per provincie van het Vlaamse Gewest, en tot verdeling van de provincieraadsleden over de provinciedistricten. OVERWEGINGEN: De resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober Het proces-verbaal van de installatievergadering van de gemeenteraad van Hamme in zitting van 2 januari 2013 en de beslissingen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 7 januari 2013 waarbij de heer Pletinck Bruno werd verkozen tot werkend lid van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. De melding van de heer Pletinck van 13 februari 2017 conform artikel 25 van het OCMW-decreet dat hij het politiek mandaat van werkend lid van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn beëindigt op 31 mei AKTENAME: De gemeenteraad neemt akte van het ontslag van de heer Bruno Pletinck als werkend lid van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. O.3 Raad voor Maatschappelijk Welzijn - opvolging - aktename - vaststelling De gemeenteraad, In openbare zitting vergaderd, REGELGEVING: Het Gemeentedecreet. De organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn. Besluit van de Vlaamse Regering van 17 november 2006 betreffende de voordrachtsakte en de verkiezing van de leden van de raden voor maatschappelijk welzijn. Het decreet van 19 december 2008 (en de latere wijzigingen) betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, in het bijzonder de artikelen 5 tot en met 26 (OCMW-decreet). Besluit van de Vlaamse Regering van 16 maart 2012 tot vaststelling van het aantal te verkiezen gemeenteraadsleden per gemeente, het aantal te verkiezen leden van de raden voor maatschappelijk welzijn van de randgemeenten en van de gemeente Voeren, het aantal te verkiezen stadsdistrictsraadsleden in Antwerpen, het aantal te begeven schepenmandaten per gemeente, het aantal leden van de stadsdistrictscolleges in Antwerpen en het aantal te verkiezen provincieraadsleden per provincie van het Vlaamse Gewest, en tot verdeling van de provincieraadsleden over de provinciedistricten.

3 OVERWEGINGEN: De resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober Het proces-verbaal van de installatievergadering van de gemeenteraad van Hamme in zitting van 2 januari 2013 en de beslissingen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 7 januari 2013 waarbij de heer Pletinck Bruno werd verkozen tot werkend lid van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. De melding van de heer Pletinck van 13 februari 2017 dat hij het politiek mandaat van werkend lid van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn beëindigt op 31 mei 2017 en de aktename door de gemeenteraad hiervan in zitting van heden. Het proces-verbaal van de installatievergadering van de gemeenteraad van Hamme in zitting van 2 januari 2013 en de beslissingen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 7 januari 2013 waarbij mevrouw Marie-Jeanne De Clercq verkozen werd als eerste opvolger van de heer Pletinck. De melding van mevrouw De Clercq dat zij het vrijgekomen mandaat zal opnemen. Het onderzoek van de geloofsbrieven van de kandidaat opvolger van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn conform artikel 16 4 van het OCMW-decreet en de vaststelling dat aan de voorwaarden voldaan wordt. De eedaflegging van mevrouw De Clercq op 24 mei 2017 conform artikel 16 4 van het OCMWdecreet. BESLUIT met algemene instemming: Artikel 1: De gemeenteraad neemt akte van het feit dat de geloofsbrieven van mevrouw Marie-Jeanne De Clercq onderzocht en goedgekeurd werden conform artikel 16 4 van het OCMW-decreet. Artikel 2: De gemeenteraad neemt akte van de eedaflegging van mevrouw De Clercq als werkend lid van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. Artikel 3: De gemeenteraad stelt vast dat mevrouw De Clercq aldus aangesteld kan worden als werkend lid van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. O.4 OCMW Hamme - budgetwijziging 2017 nr. 1 - aktename De gemeenteraad, In openbare zitting vergaderd, REGELGEVING: Decreet betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn van 19 december 2008 en latere wijzigingen, in het bijzonder de artikelen 149, 150, 156 en 270 (OCMWdecreet). Het besluit van de Vlaamse Regering van 25 juni 2010 betreffende de beleids- en beheerscyclus van de gemeenten, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn en latere wijzigingen, in het bijzonder de artikelen 27, 28 en 29. Het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 25 april 2017.

4 OVERWEGINGEN: De beschikbare budgetten van de investeringsenveloppes 2016 worden overgedragen. De gemeentelijke werkingstoelage blijft onveranderd. De budgetwijziging past binnen het meerjarenplan, zowel inhoudelijk (beleidsdoelstellingen) als financieel (de kasbasis is groter dan 0 en de autofinancieringsmarge in de budgetwijziging is groter dan die in het meerjarenplan). De investeringsfinanciering wijzigt door het verhoogde leasingbedrag. MONDELINGE TUSSENKOMSTEN: Mondelinge tussenkomsten: toelichting schepen P. Verschelden, OCMW-Voorzitter; vragen van raadslid A. Raemdonck, sp.a; antwoorden van schepen P. Verschelden. AKTENAME: Artikel 1: Neemt akte van de budgetwijziging 1/2017 van het OCMW Hamme zoals vastgesteld door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 27 maart Artikel 2: Afschrift van deze beslissing zal overgemaakt worden aan het OCMW-bestuur. O.5 Intergemeentelijke samenwerking - TMVW - Algemene Jaarvergadering 30 juni goedkeuring agenda - vaststellen mandaat vertegenwoordigers - besluit De gemeenteraad, In openbare zitting vergaderd, REGELGEVING: De statuten van TMVW (IC). Het Gemeentedecreet. OVERWEGINGEN: Gemeente Hamme is aangesloten is bij TMVW IC. De uitnodigingsbrief voor de algemene vergadering van TMVW IC op 30 juni 2017, waarin de agenda werd meegedeeld. MONDELINGE TUSSENKOMSTEN: Bedenkingen raadslid J.Laceur, N-VA; toelichting schepen F.Van Gaeveren; bedenking raadslid J.Van den Broeck, Vl.Bel.; bedenkingen raadslid A.Geerinckx, N-VA; voorstel van schepen F.Van Gaeveren om aan de vertegenwoordigers van de gemeente het mandaat mee te geven, om de agendapunten van de algemene vergadering goed te keuren, onder voorbehoud van gunstige verslagen van de commissaris-revisor. STEMMING: Met 18 stemmen voor (Etienne De Prijcker, Herman Vijt, Etienne Drieghe, Koen Mettepenningen, Luk De Mey, Mieke De Keyser, Ann Verschelden, Nadine De Clercq, Christel Vanhoyweghen, Lien De Vos, Frans Van Gaeveren, Tom Waterschoot, Paul Verschelden, Henri Peelman, André Raemdonck, Jeroen Van Goethem, Fatima Gökce, Agnes Onghena), 7 onthoudingen (An Geerinck, Jan De Graef, Lotte Peeters, Jan Laceur, François Van den Broeck, Leo Van der Vorst, Jaak Van den Broeck)

5 Motivering onthouding N-VA, door raadslid A.Geerinck: Zoals reeds besproken, ontbreken bepaalde belangrijke documenten in het dossier. Op die basis kan N-VA het dossier niet beoordelen, en dus niet zomaar goedkeuren. BESLUIT: Artikel 1: De gemeenteraad beslist goedkeuring te verlenen aan de punten op de agenda van de Algemene Vergadering TMVW IC cvba van 30 juni 2017 en de daarbij horende documentatie nodig voor het onderzoek van de agendapunten, onder voorbehoud van gunstige verslagen van de commissarisrevisor: 1. Toetredingen en uitbreiding van toetredingen. 2. Actualisering van bijlagen 1, 2 en 5 aan de statuten ingevolge diverse toetredingen en uitbreiding van toetredingen. 3. Verslag van de Raad van Bestuur over het dienstjaar Goedkeuring van de jaarrekening afgesloten per 31 december Kennisname van het verslag van het college van commissarissen. 6. Kennisname van de verslagen van de commissaris-revisor (lid IBR). 7. Kwijting aan de bestuurders, commissarissen en de commissaris-revisor (lid IBR). 8. Benoeming van vertegenwoordigers in de Directiecomités. 9. Benoeming van bestuurders in de Raad van Bestuur. Artikel 2: De afgevaardigden van de gemeente te bevestigen en deze op te dragen hun stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in artikel 1: Etienne Drieghe (plaatsvervanger Nadine De Clercq). Etienne De Prijcker (plaatsvervanger Christel Vanhoyweghen). Frederic Leleux (plaatsvervanger Tom Waterschoot). Henri Peelman (plaatsvervanger Paul Verschelden). Mieke De Keyser (plaatsvervanger Ann Verschelden). Artikel 3: De gemeenteraad gelast het college van burgemeester en schepenen met de uitvoering van dit besluit en beslist dat onverwijld een afschrift van deze beslissing aan TMVW IC, Stropstraat 1, 9000 Gent, wordt bezorgd. O.6 Intergemeentelijke samenwerking - TMVW - Buitengewone Algemene Vergadering 30 juni goedkeuring agenda - transitie TMVW, oprichting TMVS - besluit De gemeenteraad, In openbare zitting vergaderd,

6 REGELGEVING: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen. Het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking (hierna het DIS), in het bijzonder artikel 25 e.v.. Artikel 29 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking ingevolge waarvan het besluit tot deelname van TMVW aan het intergemeentelijk samenwerkingsverband TMVS tot de bevoegdheid van de algemene vergadering van TMVW behoort. Het samenwerkingsakkoord van 13 februari 2014 tussen het Vlaamse Gewest, het Waalse Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest betreffende de gewestgrensoverschrijdende intercommunales, waarmee bij het decreet van 24 april 2014 instemming werd betuigd, ingevolge waarvan de werking en organisatie van TMVW aangepast dient te worden aan het DIS. OVERWEGINGEN: Het feit dat de gemeente aangesloten is bij TMVW. Het feit dat TMVW voornemens is om, teneinde zijn werking en organisatie aan te passen aan het DIS, over te gaan tot een geheel van samenhangende verrichtingen die een transitie naar het voormelde decreet zullen bewerkstelligen. Deze verrichtingen omvatten de oprichting van een nieuwe dienstverlenende vereniging, de Tussengemeentelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Services (afgekort TMVS) door TMVW en een reeks van de huidige A-vennoten van TMVW (waaronder de Gemeente). Naast een inbreng in cash in TMVS door TMVW in eigen naam en voor eigen rekening enerzijds en anderzijds een inbreng in cash die door TMVW wordt voorgeschoten voor de medeoprichters van TMVS, zal TMVW ter gelegenheid van deze oprichting overgaan tot een inbreng in natura van de divisie Aanvullende Diensten in TMVS. De aandelen in het kapitaal van TMVS die TMVW in ruil voor deze inbreng in natura van de divisie Aanvullende Diensten ontvangt, zal TMVW bij wijze van scheidingsaandeel uitkeren aan de A- vennoten die samen met haar TMVS oprichten en uittreden uit TMVW ten belope van hun A- aandelen (waaraan de divisie aanvullende diensten ten grondslag ligt) ( aandelenswap ). Ten slotte zal TMVW overgaan tot een wijziging van haar statuten teneinde deze te conformeren aan het DIS. Het feit dat het overlegorgaan opgericht overeenkomstig artikel 25 van het decreet houdende de intergemeentelijke samenwerking met het oog op het bestuderen van de mogelijkheden en voorwaarden voor de oprichting van TMVS, overeenkomstig artikel 26 van hetzelfde een oprichtingsdossier ter beschikking heeft gesteld waarin de volgende documenten opgenomen zijn: 1. een omstandige motiveringsnota; 2. een bestuursplan met een omschrijving van de maatschappelijke opdrachten en de daaraan verbonden wijze van dienstverlening, en met een beschrijving van de bestuurlijke organisatie van de dienstverlenende vereniging; 3. een ondernemingsplan voor een periode van zes jaar, met een omschrijving van de bedrijfsopdrachten, de financiële structuur en de in te zetten middelen, en de controlemogelijkheden op de uitvoering; 4. een ontwerp van statuten. De presentatie Oprichting TMVS die een concretisering bevat van de principes uiteengezet in het hogervermelde oprichtingsdossier en die eveneens werd goedgekeurd door het voormelde overlegorgaan. Deze presentatie maakt een integraal onderdeel uit van het oprichtingsdossier. Het feit dat de A-vennoten van TMVW die zullen deelnemen aan de oprichting van TMVS, in eigen naam en voor eigen rekening zullen inschrijven op nieuwe aandelen in TMVS, ter gelegenheid van de oprichting, maar dat de betaling van de volstorting van deze aandelen zal worden voorgeschoten door TMVW.

7 De samenvattende TMVS kapitalisatietabel die een overzicht weergeeft van het kapitaal en het aandeelhouderschap van TMVS bij oprichting en de daaropvolgende kapitaalsverrichtingen. Het overzicht van terug te nemen F1-aandelen. Het overzicht van terug te nemen T K - en D K aandelen. Gelet op het bijzonder verslag overeenkomstig artikel 395 van het Wetboek van vennootschappen en (voor zoveel als nodig) artikel 63, vierde lid van het decreet intergemeentelijke samenwerking inzake de hogervermelde inbreng in natura van de divisie Aanvullende Diensten door TMVW in TMVS opgesteld door TMVW als medeoprichter van TMVS. Het controleverslag van de bedrijfsrevisor overeenkomstig artikel 395 van het Wetboek van vennootschappen en (voor zoveel als nodig) artikel 63, vierde lid van het decreet intergemeentelijke samenwerking inzake de hogervermelde inbreng in natura van de divisie Aanvullende Diensten door TMVW in TMVS opgesteld door Figurad Bedrijfsrevisoren, met maatschappelijke zetel te Kortrijksesteenweg 1126, 9051 Sint-Denijs-Westrem, vertegenwoordigd door de heer Tim Van Hullebusch, bedrijfsrevisor. Gelet op het dossier inzake de statutenwijziging van TMVW, waarin de volgende documenten werden opgenomen: 1. de Krachtlijnen nota met daarin vervat een artikelsgewijze bespreking van de voorgestelde wijzigingen aan de statuten van TMVW; 2. een ontwerp van de gewijzigde statuten van TMVW met als bijlagen: 1. de lijst van vennoten, de activiteit(en) met geografische sectie waarvoor zij zijn aangesloten en de regio waartoe zij behoren; 2. de lijst van vennoten met vermelding van het aantal aandelen per vennoot; 3. het financieringsreglement Zuivering en Wegenis; 4. het financieringsreglement inzake de secundaire activiteit; De artikelen 23, 35 en 39 van de ontwerpstatuten van TMVW met betrekking tot de samenstelling van respectievelijk de raad van bestuur, de regionale adviescomités voor domeindiensten en de regionale adviescomités voor secundaire diensten. Het bijzonder verslag overeenkomstig artikel 413 van het Wetboek van vennootschappen inzake de wijziging van het statutair doel van TMVW opgesteld door de raad van bestuur van TMVW. Het controleverslag van de commissaris van TMVW overeenkomstig artikel 413 van het Wetboek van vennootschappen inzake de wijziging van het statutair doel van TMVW opgesteld door Figurad Bedrijfsrevisoren, met maatschappelijke zetel te Kortrijksesteenweg 1126, 9051 Sint- Denijs-Westrem, vertegenwoordigd door de heer Tim Van Hullebusch, bedrijfsrevisor. De uitnodigingsbrief voor de buitengewone algemene vergadering van TMVW die gehouden zal worden op 30 juni 2017, waarin tevens de agenda werd meegedeeld en de agendapunten werden toegelicht. De overige ondersteunende documenten in verband met de hierboven geschetste verrichtingen die ontvangen werden door de gemeente. Het feit dat de gemeente op heden een A-vennoot is van TMVW, en de gemeenteraad dienvolgens dient te beslissen over het standpunt van de gemeente als vennoot van TMVW op de voormelde algemene vergadering alsook in zijn hoedanigheid van medeoprichter van TMVS. De eerder reeds genomen besluiten van de gemeenteraad tot medeoprichting van TMVS en goedkeuring van het oprichtingsdossier. Bij deze gelegenheid keurde de gemeente het oprichtingsdossier van TMVS goed, met uitzondering van de presentatie Oprichting TMVS dewelke vervolgens nog werd nagestuurd en die integraal deel uitmaakt van het oprichtingsdossier. MONDELINGE TUSSENKOMSTEN: Bedenkingen raadslid J.Laceur, N-VA; antwoord schepen Fr.Van Gaeveren; raadslid J.Laceur zal zijn vragen doormailen naar het gemeentesecretariaat, met het oog op verdere behandeling

8 ervan door het college, desgevallend het doorgeven van deze vragen aan intercommunale TMVW om ze te beantwoorden. STEMMING: Met 17 stemmen voor (Etienne De Prijcker, Herman Vijt, Etienne Drieghe, Koen Mettepenningen, Luk De Mey, Mieke De Keyser, Ann Verschelden, Nadine De Clercq, Christel Vanhoyweghen, Lien De Vos, Frans Van Gaeveren, Tom Waterschoot, Paul Verschelden, Henri Peelman, André Raemdonck, Jeroen Van Goethem, Fatima Gökce), 8 onthoudingen (An Geerinck, Jan De Graef, Lotte Peeters, Jan Laceur, François Van den Broeck, Leo Van der Vorst, Jaak Van den Broeck, Agnes Onghena) Motivering onthouding N-VA, door raadslid A.Geerinck: Wegens het ontbreken van bepaalde documenten, kan N-VA het dossier niet volledig beoordelen en dus niet zomaar goedkeuren. BESLUIT: Artikel 1: zijn goedkeuring te hechten aan de agenda s en aan elk individueel agendapunt van de buitengewone algemene vergadering van TMVW die gehouden zal worden op 30 juni Artikel 2: zijn goedkeuring te verlenen aan het oprichtingsdossier van TMVS. Artikel 3: zijn goedkeuring te verlenen aan de inschrijving op en volstorting in cash van A-aandelen van TMVS door TMVW ter gelegenheid van de oprichting van TMVS zoals uiteengezet in de TMVS kapitalisatietabel. Artikel 4: zijn goedkeuring te verlenen aan (i) de inschrijving op en volstorting in cash van A-aandelen van TMVS door de mede-oprichtende deelnemers (waaronder de gemeente) ter gelegenheid van de oprichting van TMVS en (ii) de voorfinanciering van de volstorting van deze aandelen door het voorschieten door TMVW van deze volstorting door de desbetreffende deelnemers, een en ander zoals uiteengezet in de TMVS kapitalisatietabel. Dienvolgens zal de gemeente overgaan tot een inschrijving in de voormelde TMVS kapitalisatietabel aangegeven aantal aandelen. Artikel 5: zijn goedkeuring te verlenen aan en het controleverslag van de bedrijfsrevisor overeenkomstig artikel 395 van het Wetboek van vennootschappen en (voor zoveel als nodig) artikel 63, vierde lid van het decreet intergemeentelijke samenwerking inzake de inbreng in natura van de divisie Aanvullende Diensten door TMVW in TMVS opgesteld door Figurad Bedrijfsrevisoren, met maatschappelijke zetel te Kortrijksesteenweg 1126, 9051 Sint-Denijs-Westrem, vertegenwoordigd door Tim Van Hullebusch, bedrijfsrevisor. Artikel 6: zijn goedkeuring te verlenen aan het bijzonder verslag overeenkomstig artikel 395 van het Wetboek van vennootschappen en (voor zoveel als nodig) artikel 63, vierde lid van het decreet intergemeentelijke samenwerking inzake de inbreng in natura van de divisie Aanvullende Diensten door TMVW in TMVS. Artikel 7: zijn goedkeuring te verlenen aan de verrichting waarbij TMVW de divisie Aanvullende Diensten inbrengt in TMVS ter gelegenheid van diens oprichting, zoals nader omschreven in het bijzonder verslag inzake de inbreng in natura en het controleverslag van de bedrijfsrevisor inzake de inbreng in natura leidende tot een uitgifte van A-aandelen in TMVS aan TMVW zoals uiteengezet in de TMVS kapitalisatietabel. Artikel 8: zijn goedkeuring te verlenen aan de oprichting van TMVS middels een inbreng in natura en een inbreng in cash. Artikel 9: zijn goedkeuring te verlenen aan de overgangsbepalingen van TMVS waaronder de toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen sedert 1 april 2017, de bepaling van het eerste boekjaar dat een einde zal nemen op 31 december 2017 waardoor de eerste jaarvergadering plaats zal

9 vinden op de derde vrijdag volgend op de eerste juni van het jaar 2018 en aan het verlenen van een machtiging aan iedere bestuurder met recht van indeplaatsstelling, teneinde alle vereiste administratieve formaliteiten met betrekking tot het voorgaande besluit te vervullen. Artikel 10: zijn goedkeuring te verlenen aan het wijzigen van de aard van het scheidingsaandeel van de A- aandelen zoals opgenomen in artikel 21 van de statuten van TMVW, met dien verstande dat het mogelijk wordt gemaakt het scheidingsaandeel uit te keren in natura. Artikel 11: zijn goedkeuring te verlenen aan de terugname van A-aandelen door ieder van de A-vennoten die daartoe de wens uitdrukken. Artikel 12: de terugname te verzoeken van de A-aandelen die de gemeente aanhoudt in het kapitaal van TMVW gelet op de beoogde medeoprichting van TMVS door de gemeente. Artikel 13: zijn goedkeuring te verlenen aan de uitkering van een scheidingsaandeel aan de voormelde A- vennoten: (a) aan de A-vennoten die besloten hebben tot oprichting van en deelneming in TMVS (waaronder de gemeente): scheidingsaandeel in natura in de vorm van A-aandelen in TMVS, zoals uiteengezet in de TMVS kapitalisatietabel; de aandelen die aldus bij wijze van scheidingsaandeel in natura zullen worden uitgekeerd, zijn die aandelen in TMVS die aan TMVW werden uitgereikt als vergoeding voor de hoger vermelde inbreng in natura van de divisie Aanvullende Diensten. (b) aan de A-vennoten die niet besloten hebben tot oprichting van en deelneming in TMVS: door de scheidingsaandeel door de uitkering van de waarde van de A-aandelen in cash. Artikel 14: zijn goedkeuring te verlenen aan het verlenen van een volmacht aan de raad van bestuur van TMVW teneinde de uittreding van de betrokken A-vennoten met betrekking tot de A-aandelen in te schrijven in het aandelenregister van TMVW en tot uitkering van een scheidingsaandeel. Artikel 15: zijn goedkeuring te verlenen aan de automatische gedeeltelijke terugname van de F1-aandelen ingevolge de door de A-vennoten (waaronder de gemeente) verrichtte terugname van A-aandelen en tot toekenning van het scheidingsaandeel, een en ander zoals uiteengezet in overzicht van terug te nemen F1-aandelen. Artikel 16: zijn goedkeuring te verlenen aan het verlenen van een volmacht aan de raad van bestuur van TMVW teneinde de gedeeltelijke terugname van de F1-aandelen in het aandelenregister van TMVW in te schrijven en tot uitkering van een scheidingsaandeel. Artikel 17: zijn goedkeuring te verlenen aan de omvorming en splitsing van de A-aandelen van TMVW andere dan deze waarvan de terugname op de algemene vergadering van TMVW van 30 juni 2017 zal worden goedgekeurd, naar F2-aandelen van TMVW en de daaropvolgende schrapping van de categorie van A-aandelen ingevolge voormelde omvorming. Artikel 18: zijn goedkeuring te verlenen aan de gedeeltelijke terugname van de T K - en D K -aandelen door de vennoten die daartoe de wens zouden uitdrukken, ingevolge de groepering van deze aandelen ter gelegenheid van de statutenwijziging en teneinde de afrondingsverschillen bij deze groepering van aandelen weg te werken en tot toekenning van het scheidingsaandeel, een en ander zoals uiteengezet in het overzicht van terug te nemen T K - en D K -aandelen. Artikel 19: zijn goedkeuring te verlenen aan het verlenen van een volmacht aan de raad van bestuur van TMVW teneinde de gedeeltelijke terugname van de T K - en D K -aandelen in het aandelenregister van TMVW in te schrijven en tot uitkering van een scheidingsaandeel. Artikel 20: zijn goedkeuring te verlenen aan het bijzonder verslag overeenkomstig artikel 413 van het Wetboek van vennootschappen inzake de wijziging van het statutair doel van TMVW, opgesteld door de raad van bestuur van TMVW.

10 Artikel 21: zijn goedkeuring te verlenen aan het controleverslag van de commissaris van TMVW overeenkomstig artikel 413 van het Wetboek van vennootschappen inzake de wijziging van het statutair doel van TMVW opgesteld door Figurad Bedrijfsrevisoren, met maatschappelijke zetel te Kortrijksesteenweg 1126, 9051 Sint-Denijs-Westrem, vertegenwoordigd door Tim Van Hullebusch, bedrijfsrevisor. Artikel 22: zijn goedkeuring te verlenen aan de wijziging van het statutair doel van TMVW zoals nader uiteengezet in het bijzonder verslag en het controleverslag inzake de wijziging van het statutair doel van TMVW, beiden opgesteld overeenkomstig artikel 413 van het Wetboek van vennootschappen. Artikel 23: zijn goedkeuring te verlenen aan de artikelsgewijze wijziging van de artikelen 1 tot en met 71 van de statuten van TMVW om deze in overeenstemming te brengen met het voorstel tot statutenwijziging en doelswijziging van TMVW en schrapping van de artikelen 72 en 73 van de statuten van TMVW een en ander teneinde de statuten te conformeren aan de bepalingen van het decreet van 6 juni 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. Artikel 24: zijn goedkeuring te hechten aan het huishoudelijk reglement van TMVW. Artikel 25: bevestigen dat als lid van de raad van bestuur van TMVW wordt voorgedragen: Frans Van Gaeveren, Durmebrug 5 te 9220 Hamme. Artikel 26: bevestigen dat als lid van het regionale adviescomité voor domeindiensten van TMWV wordt voorgedragen: Frans Van Gaeveren, Durmebrug 5 te 9220 Hamme. Artikel 27: bevestigen dat als lid van het regionale adviescomité voor secundaire diensten van TMWV wordt voorgedragen: Frans Van Gaeveren, Durmebrug 5 te 9220 Hamme. Artikel 28: zijn goedkeuring te verlenen aan de benoemingen van de leden van de raad van bestuur en de regionale adviescomités van TMVW, voorgedragen door de andere vennoten van TMVW. Artikel 29: zijn goedkeuring te verlenen aan de vaststelling van de mandaatsbeëindiging van het college van commissarissen. Artikel 30: als gemeentelijk vertegenwoordigers voor de buitengewone algemene vergadering van TMVW d.d. 30 juni 2017 of iedere andere algemene vergadering met dezelfde agenda aan te wijzen: Etienne Drieghe, Neerlandt 24 te 9220 Hamme (plaatsvervanger Nadine De Clercq, Sint- Renildestraat 4 te 9220 Hamme). Etienne De Prijcker, Marktplein 36 te 9220 Hamme (plaatsvervanger Christel Vanhoyweghen, Neerlandt 74 te 9220 Hamme). Frederic Leleux, Maurits Tilleylaan 3 te 9220 Hamme (plaatsvervanger Tom Waterschoot, Biezestraat 37 bus 12 te 9220 Hamme). Henri Peelman, Donkstraat 10 te 9220 Hamme (plaatsvervanger Paul Verschelden, Bremstraat 11 te 9220 Hamme). Mieke De Keyser, De Pannestraat 4 te 9220 Hamme (plaatsvervanger Ann Verschelden, Hebbestraat 6 te 9220 Hamme). Artikel 31: aan bovengenoemde vertegenwoordigers opdracht te geven om hun stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen op de gemeenteraad van heden en zo aan deze beslissingen uitvoering te geven.

11 Artikel 32: zijn goedkeuring te verlenen aan het verlenen van een machtiging aan ieder geassocieerd notaris van de notarissenassociatie NOTAS met standplaats te Gent, om een gecoördineerde tekst van de statuten van TMVW op te stellen in overeenstemming met de voornoemde wijziging van de statuten (met inbegrip van de wijziging van het maatschappelijk doel). Artikel 33: zijn goedkeuring te verlenen aan het verlenen van een machtiging aan de algemeen directeur van TMVW met recht van indeplaatsstelling, teneinde alle vereiste administratieve formaliteiten met betrekking tot de voorgaande besluiten te vervullen. Artikel 34: zijn goedkeuring te hechten aan de agenda en aan elk individueel agendapunt van de bijzondere algemene vergadering van TMVS die gehouden zal worden op 30 juni 2017 en te verzaken aan de oproepingsformaliteiten. Artikel 35: de terugname te verzoeken van de A-aandelen die de gemeente aanhoudt in het kapitaal van TMVS en die het bij wijze van scheidingsaandeel in natura heeft verkregen ter gelegenheid van zijn uittreding uit TMVW ten belope van zijn A-aandelen in TMVW. Hierbij zal de gemeente een scheidingsaandeel in cash ontvangen overeenkomstig de statuten van TMVS. Artikel 36: zijn goedkeuring te verlenen aan de terugname van A-aandelen in TMVS door de andere oprichtende gemeenten van TMVS dewelke deze oprichtende gemeenten hebben verkregen bij wijze van scheidingsaandeel in natura ter gelegenheid van hun uittreding uit TMVW ten belope van hun A-aandelen in TMVW, en tot toekenning van het scheidingsaandeel overeenkomstig de statuten van TMVS. Artikel 37: zijn goedkeuring te verlenen aan het verlenen van een volmacht aan de raad van bestuur van TMVS teneinde de gedeeltelijke terugname van de A-aandelen in het aandelenregister van TMVS in te schrijven en tot uitkering van een scheidingsaandeel. Artikel 38: bevestigen dat als gemeentelijk vertegenwoordiger voor de bijzondere algemene vergadering van TMVS d.d. 30 juni 2017 of iedere andere algemene vergadering met dezelfde agenda wordt aangewezen: Frans Van Gaeveren, Durmebrug 5 te 9220 Hamme. vervangster Mieke De Keyser, De Pannestraat 4 te 9220 Hamme. Artikel 39: om over te gaan tot een terugbetaling van het bedrag dat door TMVW aan de gemeente is voorgeschoten met het oog op de volstorting van de TMVS-aandelen waarop door de gemeente zal worden ingeschreven bij de oprichting van TMVS en die in cash zijn te volstorten. Artikel 40: zijn eerder genomen beslissing te bevestigen om als lid van de raad van bestuur van TMVS voor te dragen: Frans Van Gaeveren, Durmebrug 5 te 9220 Hamme. Artikel 41: zijn eerder genomen beslissing te bevestigen om als lid van het regionale adviescomité voor services van TMVS voor te dragen: Frans Van Gaeveren, Durmebrug 5 te 9220 Hamme. Artikel 42: zijn goedkeuring te verlenen aan de benoemingen van de leden van de raad van bestuur en het regionale adviescomité van TMVS, voorgedragen door de andere vennoten van TMVS. Artikel 43: het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van dit besluit waaronder het onverwijld bezorgen van een afschrift van deze beslissing aan TMVW, Stropstraat 1, 9000 Gent. Artikel 44: Artikelen 1 tot en met 24, artikelen 32 tot en met 37, en artikel 39 worden goedgekeurd onder voorbehoud van behandeling door het college, desgevallend het beantwoorden door intercommunale

12 TMVW, van de vragen gesteld in de raadszitting van heden, die zouden doorg d worden aan het gemeentesecretariaat. N.B.: Aansluitend bij voorliggende agendapunten O.5 en O.6, bij de vaststelling door de N-VA-fractie dat een aantal stukken ontbreken, vraag vanuit de gemeenteraad aan het secretariaat om te waken over de volledigheid van de dossiers, desnoods eventueel ontbrekende stukken op te vragen bij de intercommunale. Gemeentesecretaris A.Reuse licht toe dat dit inderdaad een taak is van het gemeentesecretariaat. Gezien de complexiteit van bepaalde dossiers (zie vb. voorliggend agendapunt O.6, met niet minder dan 20 bijlagen, waarvan een deel complexe documenten) is het echter voor een gemeentesecretariaat niet altijd even duidelijk of bepaalde elementen van het dossier al dan niet ontbreken. Van de intercommunales, specialist in hun materie, wordt verwacht dat zij de nodige documenten tijdig aanreiken. O.7 Intergemeentelijke samenwerking - TMVW - statutenwijziging - goedkeuring - besluit De gemeenteraad, In openbare zitting vergaderd, REGELGEVING: Het Decreet op de intergemeentelijke samenwerking van 6 juli Het Gemeentedecreet. De statuten van TMVW. OVERWEGINGEN: Dat gemeente Hamme aangesloten is bij TMVW. Het ontwerp van statutenwijziging dat door TMVW aan de vennoot werd overgemaakt met schrijven van 31 maart De toelichting met betrekking tot deze statutenwijziging die als bijlage aan onderhavig besluit wordt gevoegd. BESLUIT éénparig: Artikel 1: De voorgestelde statutenwijziging van de TMVW, zoals opgenomen in het desbetreffend ontwerp, goed te keuren. Artikel 2: Opdracht te geven aan navolgende vertegenwoordigers deze wijzigingen op de Buitengewone Algemene Vergadering, die erover zal beslissen, goed te keuren: Etienne Drieghe (plaatsvervanger Nadine De Clercq) Etienne De Prijcker (plaatsvervanger Christel Vanhoyweghen) Frederic Leleux (plaatsvervanger Tom Waterschoot)

13 Henri Peelman (plaatsvervanger Paul Verschelden) Mieke De Keyser (plaatsvervanger Ann Verschelden) Artikel 3: Van onderhavige beslissing afschrift te sturen aan TMVW. O.8 Intergemeentelijke samenwerking - FINGEM - Algemene Vergadering 26 juni goedkeuren agenda en vaststellen mandaat vertegenwoordiger - besluit De gemeenteraad, In openbare zitting vergaderd, REGELGEVING: Gemeentedecreet, artikel 42. De gemeente Hamme is aangesloten bij de dienstverlenende vereniging Fingem. De uitnodiging bij aangetekende brief van 9 mei 2016 om vertegenwoordigd te zijn op de Algemene Vergadering van Fingem op 26 juni De algehele vernieuwing van de gemeenteraad op 2 januari Artikel 44, 1ste alinea, van het Vlaams decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking, waarbij bepaald wordt dat de gemeenten-deelnemers hun vertegenwoordiger(s) voor een (buitengewone) Algemene Vergadering van een dienstverlenende vereniging bij gemeenteraadsbesluit moeten aanduiden uit de leden van de gemeenteraad. De statuten van Fingem. OVERWEGINGEN: Volgende agenda van de algemene vergadering van Fingem: 1. Verslag van de raad van bestuur over het boekjaar Jaarrekening per 31 december 2016 voorstel tot resultaatverwerking. 3. Verslag van de commissaris. 4. Kwijting aan de bestuurders en de commissaris. 5. Statutaire benoemingen. De inhoud van de documenten die met de uitnodiging werd meegestuurd. MONDELINGE TUSSENKOMSTEN: Raadslid J.Laceur, N-VA, die wijst op het ontbreken van bepaalde documenten in het dossier; antwoord van burgemeester H.Vijt, die toelicht dat de laatste Raad van Bestuur met de meest recente fundamentele beslissingen pas plaatsvond, zodat de documentatie nog niet kon worden verwerkt; bedenkingen van raadsleden J.Van den Broeck, Vl.Bel. en raadslid A.Geerinck, N-VA; antwoorden van burgemeester H.Vijt. STEMMING: Met 14 stemmen voor (Etienne De Prijcker, Herman Vijt, Etienne Drieghe, Koen Mettepenningen, Luk De Mey, Mieke De Keyser, Ann Verschelden, Nadine De Clercq, Christel Vanhoyweghen, Lien De Vos, Frans Van Gaeveren, Tom Waterschoot, Paul Verschelden, Henri Peelman), 11 onthoudingen (André Raemdonck, Jeroen Van Goethem, Fatima Gökce, An Geerinck, Jan De Graef,

14 Lotte Peeters, Jan Laceur, François Van den Broeck, Leo Van der Vorst, Jaak Van den Broeck, Agnes Onghena) Motivering onthouding sp.a, door raadslid A.Raemdonck: Teneinde een dossier met kennis van zaken te kunnen beoordelen, moeten we erover waken dat we de documenten tijdig ter beschikking krijgen. Motivering onthouding N-VA, door raadslid A.Geerinck: Wegens het ontbreken van belangrijke documenten, kan N-VA het dossier niet beoordelen en dus niet zomaar goedkeuren. BESLUIT: Artikel 1: Zijn goedkeuring te hechten aan de agenda van deze algemene vergadering en de daarbij horende documenten nodig voor het onderzoek van de volgende agendapunten : 1. Verslag van de raad van bestuur over het boekjaar Jaarrekening per 31 december 2016 voorstel tot resultaatverwerking. 3. Verslag van de commissaris. 4. Kwijting aan de bestuurders en de commissaris. 5. Statutaire benoemingen. Artikel 2: Mevrouw Christel Vanhoyweghen, volmachthouder van de gemeente, of de heer Etienne De Prijcker, plaatsvervanger, die zal deelnemen aan de (buitengewone) algemene vergaderingen van Fingem op te dragen hun stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad in verband met de te behandelen agendapunten. O.9 Intergemeentelijke samenwerking interlokale vereniging Burensportdienst Schelde-Durme resultatenrekening balans budget 2017 goedkeuring - besluit De gemeenteraad, In openbare zitting vergaderd, REGELGEVING: Het gemeentedecreet, met in het bijzonder artikels 42, 43 en 248 tot en met 269. Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. De gemeenteraadsbeslissing van 20 oktober 2004 houdende oprichting van de 'Intergemeentelijke samenwerking - Interlokale Vereniging Burensportdienst Schelde-Durme'. De beslissing van 9 november 2004 houdende de overeenkomst betreffende de oprichting van een Interlokale Vereniging Burensportdienst Schelde-Durme en in het bijzonder op artikel 14 en artikel 15 van deze overeenkomst. Gemeenteraadsbeslissing van 30 april 2014 betreffende de goedkeuring van de statutenwijziging van de Interlokale Vereniging Burensportdienst Schelde-Durme.

15 De gemeenteraadsbeslissing van 25 mei 2016 waarbij resultatenrekening en balans 2015, het jaarverslag 2015, het programma 2016 en de begroting 2016 van de Interlokale Vereniging Burensportdienst Schelde-Durme werden goedgekeurd. OVERWEGINGEN: De rekening en het jaarverslag van de Interlokale Vereniging moet jaarlijks ter goedkeuring voorgelegd worden aan de gemeenteraden van de deelnemende gemeenten (en aan de provincieraad). De begroting wordt ter kennisname voorgelegd aan de gemeenteraden van de deelnemende gemeenten. De jaarrekening (resultatenrekening en balans) en het jaarverslag worden goedgekeurd indien de gewone meerderheid van de gemeenteraden van de deelnemende gemeenten en de provincieraad ze goedkeuren. Overwegende dat de Interlokale Vereniging Burensportdienst Schelde-Durme de rekening aan de participerende gemeenten uiterlijk binnen de zes maanden na afsluiting va het voorgaande werkjaar bezorgt. Overwegende dat het eventueel positief resultaat van de rekening in de vereniging blijft en wordt aangewend voor de realisatie van de doelstelling van de vereniging. MONDELINGE TUSSENKOMSTEN: Bedenkingen raadslid Fr.Van den Broeck, N-VA; antwoord schepen van sport L.De Mey. BESLUIT éénparig: Artikel 1: De resultatenrekening en balans 2016, het jaarverslag 2016, het programma 2017 en de begroting van de Interlokale Vereniging Burensportdienst Schelde-Durme worden goedgekeurd. Artikel 2: Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de sportdienst en de penningmeester van de Interlokale Vereniging Burensportdienst Schelde-Durme. O.10 Intergemeentelijke samenwerking - VERKO - Algemene Vergadering 13 juni goedkeuring agenda - vaststellen mandaat vertegenwoordigers - besluit De gemeenteraad, In openbare zitting vergaderd, REGELGEVING: De aangetekende brief van 21 april 2017 vanwege VERKO waarbij de gemeente wordt uitgenodigd tot de Algemene Vergadering van 13 juni Het decreet van 6 juli 2001 betreffende de intergemeentelijke samenwerking; zoals gewijzigd op 18 januari Omzendbrief BB 2013/5 betreffende wijzigingen aan het decreet intergemeentelijke samenwerking, waarbij het mogelijk is om voortaan de vertegenwoordigers van de Algemene Vergadering eveneens aan te duiden tot de volgende algehele vernieuwing van de gemeenteraden.

16 Het gemeenteraadsbesluit van 22 oktober 2014 waarbij de vertegenwoordigers werden aangeduid tot einde legislatuur. De statuten van het intergemeentelijk samenwerkingsverband VERKO. De besprekingen in het college van burgemeester en schepenen. De bepalingen van het Gemeentedecreet. OVERWEGINGEN: Dat de gemeenteraad ingevolge het decreet van 6 juli 2001 aan de hand van de bespreking van de agenda van de Algemene Vergadering zijn standpunt bepaalt en de wijze waarop de vertegenwoordigers overeenkomstig dienen te handelen op de Algemene Vergadering. Dat bijgevolg de gemeente de agenda van de Algemene Vergadering van 13 juni 2017 dient te bespreken; Agenda: 1. Verwelkoming. 2. Aanduiden van een schrijver en twee stemopnemers. 3. Goedkeuring van het verslag van de Bijzondere Algemene Vergadering van 12 december Verslag over het boekjaar Verslag over de activiteiten van de vereniging in Financieel verslag van de Raad van Bestuur betreffende de jaarrekening Verslag van de Revisor Vaststellen van de jaarrekening Bestemming van het resultaat. 5. Kwijting aan bestuurders en revisor voor de uitoefening van hun opdracht in Vragen en voorstellen, uitgaande van de vergadering. 7. Diversen. BESLUIT met algemene instemming: Artikel 1: Volgende raadsleden worden aangeduid voor de Algemene Vergadering van VERKO op 13 juni 2017 met een positief mandaat en zullen aldus instemmen met de diverse punten aan de agenda: Nadine De Clercq, raadslid, Sint-Renildestraat 4, 9220 Hamme (plaatsvervanger, Lien De Vos, Sint Bernarduswijk 9, 9220 Hamme). Lien De Vos, raadslid, Sint Bernarduswijk 9, 9220 Hamme (plaatsvervanger Nadine De Clercq, raadslid, Sint-Renildestraat 4, 9220 Hamme). Frederic Leleux, raadslid, Maurits Tilleylaan 3, 9220 Hamme (plaastvervanger Paul Verschelden, schepen, Bremstraat 11, 9220 Hamme). Henri Peelman, raadslid, Donkstraat 10, 9220 Hamme (plaatsvervanger Frans Van Gaeveren, schepen, Durmebrug 58, 9220 Hamme). Artikel 2: Afschrift van dit raadsbesluit wordt bezorgd aan VERKO en aan de vertegenwoordigers.

17 O.11 Intergemeentelijke samenwerking - VERKO - Bijzondere Algemene Vergadering 28 juni goedkeuring agenda - vaststellen mandaat vertegenwoordigers - besluit De gemeenteraad, In openbare zitting vergaderd, REGELGEVING: De aangetekende brief van 15 mei 2017 vanwege VERKO waarbij de gemeente wordt uitgenodigd tot de Algemene Vergadering van 28 juni Het decreet van 6 juli 2001 betreffende de intergemeentelijke samenwerking; zoals gewijzigd op 18 januari Omzendbrief BB 2013/5 betreffende wijzigingen aan het decreet intergemeentelijke samenwerking, waarbij het mogelijk is om voortaan de vertegenwoordigers van de Algemene Vergadering eveneens aan te duiden tot de volgende algehele vernieuwing van de gemeenteraden. Het gemeenteraadsbesluit van 22 oktober 2014 waarbij de vertegenwoordigers werden aangeduid tot einde legislatuur. De statuten van het intergemeentelijk samenwerkingsverband VERKO. De besprekingen in het college van burgemeester en schepenen. De bepalingen van het Gemeentedecreet. OVERWEGINGEN: Dat de gemeenteraad ingevolge het decreet van 6 juli 2001 aan de hand van de bespreking van de agenda van de Algemene Vergadering zijn standpunt bepaalt en de wijze waarop de vertegenwoordigers overeenkomstig dienen te handelen op de Algemene Vergadering. Dat bijgevolg de gemeente de agenda van de Algemene Vergadering van 13 juni 2017 dient te bespreken. Agenda: 1. Verwelkoming. 2. Aanstellen van een schrijver en twee stemopnemers (art. 18 van de statuten). 3. Goedkeuring van het verslag van de Algemene Vergadering van 13 juni Bespreking en goedkeuring van de uittreding van de cv Vlar Verbranding (INDAVER) volgens artikel 15 van de statuten. 5. Vragen en voorstellen uitgaande van de vergadering. 6. Diversen. BESLUIT met algemene instemming: Artikel 1: Volgende raadsleden worden aangeduid voor de Bijzondere Algemene Vergadering van VERKO op 28 juni 2017 met een positief mandaat en zullen aldus instemmen met de diverse punten aan de agenda: Nadine De Clercq, raadslid, Sint-Renildestraat 4, 9220 Hamme (plaatsvervanger, Lien De Vos, Sint Bernarduswijk 9, 9220 Hamme). Lien De Vos, raadslid, Sint Bernarduswijk 9, 9220 Hamme (plaatsvervanger Nadine De Clercq, raadslid, Sint-Renildestraat 4, 9220 Hamme). Frederic Leleux, raadslid, Maurits Tilleylaan 3, 9220 Hamme (plaastvervanger Paul Verschelden, schepen, Bremstraat 11, 9220 Hamme).

18 Henri Peelman, raadslid, Donkstraat 10, 9220 Hamme (plaatsvervanger Frans Van Gaeveren, schepen, Durmebrug 58, 9220 Hamme). Artikel 2: Afschrift van dit raadsbesluit wordt bezorgd aan VERKO en aan de vertegenwoordigers. O.12 Intergemeentelijke samenwerking - DDS - Algemene Vergadering 13 juni goedkeuring agenda - vaststellen mandaat vertegenwoordigers - besluit De gemeenteraad, In openbare zitting vergaderd, REGELGEVING: Het decreet van 6 juli 2001 betreffende de intergemeentelijke samenwerking; zoals gewijzigd op 18 januari Het gemeenteraadsbesluit van 22 oktober 2014 waarbij de vertegenwoordigers werden aangeduid tot einde legislatuur. De statuten van de intercommunale DDS. De bepalingen van het gemeentedecreet. OVERWEGINGEN: Het schrijven van 21 april 2017 vanwege DDS waarbij de gemeente wordt uitgenodigd voor de Algemene Vergadering van 13 juni Dat de gemeenteraad ingevolge het decreet van 6 juli 2001 aan de hand van de bespreking van de agenda van de Algemene Vergadering zijn standpunt bepaalt en de wijze waarop de vertegenwoordigers overeenkomstig dienen te handelen op de Algemene Vergadering. Dat bijgevolg de gemeente Hamme de agenda van de Algemene Vergadering van 13 juni 2017 dient te bespreken. De besprekingen in het college van burgemeester en schepenen. Dat de dagorde van vermelde vergadering als volgt is: 1. Verwelkoming. 2. Aanduiden van een schrijver en twee stemopnemers. 3. Goedkeuring van het verslag van de Bijzondere Algemene Vergadering van 12 december Verslag over het boekjaar Verslag over de activiteiten van de vereniging in Financieel verslag van de Raad van Bestuur betreffende de jaarrekening Verslag van de revisor Vaststellen van de jaarrekening Bestemming van het resultaat. 5. Kwijting aan bestuurders en revisor voor de uitoefening van hun opdracht in Vragen en voorstellen vanuit de vergadering. 7. Diversen.

19 BESLUIT met algemene instemming: Artikel 1: Volgende raadsleden worden aangeduid voor de Algemene Vergadering van DDS op 13 juni 2017 met een positief mandaat en zullen aldus instemmen met de diverse punten aan de agenda: Etienne De Prijcker, raadsvoorzitter, Marktplein 36, 9220 Hamme (plaatsvervanger Ann Verschelden, schepen, Hebbestraat 6, 9220 Hamme). Ann Verschelden, schepen, Hebbestraat 6, 9220 Hamme (plaatsvervanger Etienne De Prijcker, raadsvoorzitter, Marktplein 36, 9220 Hamme). Frederic Leleux, raadslid, Maurits Tilleylaan 3, 9220 Hamme (plaatsvervanger Paul Verschelden, schepen, Bremstraat 11 te 9220 Hamme). Henri Peelman, raadslid, Donkstraat 10, 9220 Hamme (plaatsvervanger Tom Waterschoot, schepen, Biezestraat 37 bus 12 te 9220 Hamme). Artikel 2: Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de intercommunale DDS en aan de vertegenwoordigers. O.13 Intergemeentelijke samenwerking - Blijdorp III - Algemene Vergadering 20 juni goedkeuring agenda - vaststellen mandaat vertegenwoordiger - besluit De gemeenteraad, In openbare zitting vergaderd, REGELGEVING: Omzendbrief BB 2013/5 betreffende wijzigingen aan het decreet intergemeentelijke samenwerking, waarbij het mogelijk is om voortaan de vertegenwoordigers van de Algemene Vergadering eveneens aan te duiden tot de volgende algehele vernieuwing van de gemeenteraden. Het gemeenteraadsbesluit van 22 oktober 2014 waarbij de vertegenwoordiger werd aangeduid tot einde legislatuur. Het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. De bepalingen van het Gemeentedecreet. OVERWEGINGEN: De gemeente Hamme is aandeelhouder van de intercommunale Blijdorp. Het schrijven van 20 april 2017 van Blijdorp, waarbij de gemeente wordt uitgenodigd tot de Algemene Vergadering van 20 juni Het gemeenteraadsbesluit van 27 februari 2013 waarbij de heer Koen Mettepenningen, schepen, wordt aangeduid als effectief vertegenwoordiger van de gemeente Hamme in de Intercommunale Blijdorp. Dat de gemeenteraad ingevolge het decreet van 6 juli 2001 aan de hand van de bespreking van de agenda van de Algemene Vergadering zijn standpunt bepaalt en de wijze waarop de vertegenwoordiger overeenkomstig dient te handelen op de algemene vergadering. De besprekingen in het college van burgemeester en schepenen.

20 BESLUIT met algemene instemming: Artikel 1: Overeenkomstig het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking bespreekt de gemeenteraad volgende agenda van de Algemene Vergadering van de intercommunale Blijdorp van 20 juni 2017: Goedkeuring verslag vorige vergadering (6 december 2016) Voorstel vervangende mandatarissen voor: o o Lid met raadgevende stem Raad van Bestuur (Waasmunster). Afgevaardigde Algemene Vergadering (Zele). Rekeningen 2016 kwijting bestuurders en commissaris-revisor. Activiteitenverslag 2016 Blijdorp II. Persoonsvolgende financiering (stand van zaken). Varia. Artikel 2: De heer Koen Mettepenningen, schepen, wonende te Driegoten 12, 9220 Hamme, wordt aangeduid met een positief mandaat om de gemeente Hamme te vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering van 20 juni 2017; als plaatsvervanger de heer Henri Peelman, raadslid, Donkstraat 10, 9220 Hamme. Artikel 3: Afschrift van deze beslissing wordt bezorgd aan de intercommunale Blijdorp en aan de afgevaardigde. O.14 Omvorming ambulancedienst Hamme - EVA-vzw Dienst 112 Hamme - afwegingskader - kennisname De gemeenteraad, In openbare zitting vergaderd, REGELGEVING: De wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen. Het Gemeentedecreet, in het bijzonder artikelen 245 tot en met 247 met betrekking tot het gemeentelijke extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm. OVERWEGINGEN: De besprekingen in het college van burgemeester en schepenen van 7 maart 2017, 4 april 2017, 11 april 2017 en 16 mei De besprekingen met de FOD Binnenlandse Zaken, de FOD Volksgezondheid, het Agentschap Binnenlands Bestuur en de directie civiele veiligheid van 5 december De besprekingen met het Agentschap Binnenlands Bestuur van 30 maart Het afwegingskader met betrekking tot de oprichting van een extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm (EVA-vzw).

21 Het model afwegingskader zoals aangeboden door de VVSG. De beslissing van de zoneraad van de Hulpverleningszone Oost van 30 september 2016 met betrekking tot het verandering van de uitbatingsvorm van de ambulancedienst Hamme. Het akkoord van de huisartsenkring Hamme-Moerzeke-Grembergen van 30 maart 2017 waarbij zij zich bereid verklaren om te participeren in de op te richten EVA-VZW voor de uitbatingsvorm van de dienst 112. Het akkoord van het Afdelingscomité van Rode Kruis-Hamme van 12 april 2017 waarbij zij zich bereid verklaren om te participeren in de op te richten EVA-VZW voor de uitbatingsvorm van de dienst 112. De Hulpverleningszone Oost besliste in zitting van 12 mei 2017 het verzekeren van een permanentieplaats van de ambulancedienst gelegen te Hamme af te stoten en terug te geven aan de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid. Om de continuïteit te waarborgen zal de Hulpverleningszone Oost de dienstverlening van de permanentieplaats Hamme garanderen tot dat de FOD Volksgezondheid een nieuwe partner gevonden heeft. MONDELINGE TUSSENKOMSTEN: Bedenkingen en vragen raadslid J.De Graef, N-VA; antwoorden burgemeester H.Vijt; bedenking J.Van den Broeck, Vl.Bel.; antwoord van burgemeester H.Vijt. AKTENAME: Artikel 1: De gemeenteraad neemt kennis van het afwegingskader van het college van burgemeester en schepenen met betrekking tot de keuze van de beheersvorm Dienst 112 Hamme als zijnde een Extern Verzelfstandigd Agentschap in privaatrechtelijke vorm (EVA-vzw). Dit afwegingskader wordt hieronder integraal opgenomen. 1. INLEIDING Titel VII, Hoofdstuk I van het Gemeentedecreet handelt over de gemeentelijke verzelfstandigde agentschappen. Het Gemeentedecreet biedt dankzij deze opties aan gemeenten de mogelijkheid aan om bepaalde taken meer in eigen beheer te gaan uitvoeren, zodat bepaalde diensten eigenlijk meer onafhankelijkheid krijgen. Concreet komt het erop neer dat de gemeente welbepaalde beleidsuitvoerende en voorbereidende taken kan verzelfstandigen. De daartoe opgerichte verzelfstandigde agentschappen worden dan met die welbepaalde taken belast. Het Gemeentedecreet voorziet in meerdere beheersmogelijkheden voor gemeentelijke diensten en instellingen. De meest voorkomende optie is diegene zoals beschreven in artikel 57 van het Gemeentedecreet, waarbij het beheer over het personeel, de infrastructuur, de goederen en de diensten van de gemeente toebehoort aan het college van burgemeester en schepenen. Hier is er geen sprake van verzelfstandiging, daar het hier gaat over een gemeentelijke dienst. Wat betreft verzelfstandiging maakt het Gemeentedecreet een onderscheid tussen de interne verzelfstandigde agentschappen (diensten zonder een eigen rechtspersoonlijkheid) en de extern verzelfstandigde agentschappen (diensten met een eigen rechtspersoonlijkheid). Dit afwegingskader schetst de voor- en nadelen van de diverse vormen van verzelfstandiging, alvorens tot een conclusie te komen welke vorm van verzelfstandiging het meest aangewezen is in dit specifiek geval: het is immers de bedoeling om de ambulancedienst te onttrekken aan de Hulpverleningszone Oost en deze onder te brengen onder een vorm van gemeentelijk beheer. De ambulancedienst van Hamme werd immers door de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid overgedragen aan de Hulpverleningszone Oost. Het personeel bestaat uit brandweerman-ambulanciers en ambulanciers, allen vrijwilliger.

22 De gemeente wil beleidsmatig controle uitoefenen op de ambulancedienst en de bestaande toestand zoveel mogelijk bestendigen. De gemeente heeft externe partners gezocht in het werkveld van geneeskundige hulpverlening om de ambulancedienst te kunnen uitbaten. Een draagvlak tot verandering is dus aanwezig. 2. DE GEMEENTELIJKE DIENST Tot voor de oprichting van de Hulpverleningszone Oost, viel de hele organisatie van de gemeentelijke brandweer onder gemeentelijk beheer. Hier kwam een einde aan met de toetreding tot de Hulpverleningszone Oost. 3. DE HULPVERLENINGSZONE OOST 3.1 Toetreding tot de Zone De wet van 15 mei 2007 betreffende de Civiele Veiligheid bracht een grondige wijziging met zich mee wat betreft de organisatie van de niet-politionele hulpdiensten. Hamme maakte hierdoor deel uit van de brandweerzone Oost, samen met de andere deelnemers Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Lebbeke, Lokeren en Zele. Het koninklijk besluit van 2 februari 2009 tot vaststelling van de territoriale afbakening van de hulpverleningszones zorgde ervoor dat de gemeenten die deel uitmaken van een zone afgebakend volgens dit KB aangemoedigd werden om nauwer samen te werken en om de operationele coördinatie tussen hun brandweerkorpsen te versterken. Aan de hand o.a. van de ministeriële omzendbrief van 29 juli 2010 in verband met de opstart van de Operationele Prezone Oost (OPZ), een model van OPZ-overeenkomst en het draaiboek OPZ1 betreffende de inplaatsstelling van de Operationele Prezone, keurde het college van burgemeester en schepenen in zitting van 7 september 2010 de opstart van/de deelname tot de Operationele Prezone Oost principieel goed. Dit besluit van het college van burgemeester en schepenen werd door de gemeenteraad bekrachtigd in zitting van 27 oktober De gemeente Hamme trad aldus toe tot de OPZ in gemeenteraadszitting van 27 oktober De bestaande brandweerkazernes van Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke, Lokeren en Zele maken deel uit van deze Zone. In zitting van 15 december 2010 keurde de gemeenteraad het definitieve OPZ-besluit goed. De verlenging van deze overeenkomst werd goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 30 maart In gemeenteraadszitting van 22 oktober 2014 werd een samenwerkingsovereenkomst afgesloten tussen de deelnemende gemeenten. 3.2 Waarom verzelfstandigen? Er werden enkele problemen gesignaleerd binnen de structuur waarin men zich nu bevindt, zodat het werken op bepaalde vlakken niet efficiënt zou kunnen verlopen. Deze worden hier geschetst. 1. Standplaats ambulancedienst in Hamme Binnen de Zone Oost zijn er reeds enkele gemeenten waarbij de dienst 112 uitgebaat wordt via een concessie van openbare dienst aan private partners. Het gemeentebestuur Hamme wenst echter zelf de ambulancedienst uit te baten in de plaats van deze dienst ter beschikking te stellen op de commerciële markt. Het is ten dienste van de Hamse bevolking dat de standplaats van de dienst 112 in Hamme kan blijven. 2. Beheer logistiek

23 Momenteel heeft men binnen de ambulancedienst geen goed zicht op de begroting van de Zone. Niet enkel het meerjarenplan wordt bovenlokaal opgemaakt, maar ook met betrekking tot de budgetten vormt er zich een probleem. Indien men aldus de ambulancedienst onder een bepaalde vorm van eigen beheer zou brengen, zal men zelf verantwoordelijk zijn voor het beheer van de budgetten, maar zal men zelf ook meer gericht de logistieke middelen kunnen beheren én zal men dit beter kunnen koppelen met lokale noodwendigheden en prioriteiten, daar waar dit nu niet het geval is. 3. Financieel Indien men de Zone zou verlaten, dan betekent dit dat men dezelfde lonen kan handhaven zoals die nu worden toegepast. Daar komt nog bij dat blijven bij de Zone zou betekenen dat de loonlast al te zwaar zou doorwegen, wat het bestaan van de ambulancedienst in gevaar zou kunnen brengen. Hier doet er zich een extra probleem voor, aangezien bij een nieuwe aanwerving er dus een kloof in verloning zou ontstaan. Momenteel wenst men dan ook geen nieuwe aanwervingen te doen om dit probleem te vermijden en zal de werking betaalbaar blijven. Een zelfde job zou dus op twee verschillende manieren verloond worden. Een extra stimulans is het feit dat thans de gemeente alle kosten betaalt in verband met de dienst 100, maar dus bijna geen inspraak heeft. Het lijkt dan logisch om terug een en ander naar de gemeente toe te trekken. Om de huidige toelagen voor de dringende geneeskundige hulpverlening (voor de ziekenwagen in de ambulancedienst) te kunnen behouden moet de ambulancedienst 24 uur op 24 uur bemand worden. 4. Meerjarenplan Indien de ambulancedienst uit de Zone zou stappen, wordt het mogelijk om zelf een meerjarenplan vast te leggen, daar waar men nu afhankelijk is van het meerjarenplan van de Zone. Het zelf vastleggen van een meerjarenplan biedt als voordeel dat men zelf, met eigen input, de prioriteiten kan bepalen, en kan inspelen op lokale opportuniteiten. Men kan met andere woorden veel gerichter werken alsook het budget hier op een betere manier aan koppelen. Het meerjarenplan en het daaraan gekoppelde budget zal dan ook transparanter worden. 5. Betrokkenheid Het lokaal opmaken van een meerjarenplan zal er ook voor zorgen dat de betrokkenheid groter wordt op diverse vlakken: er zal zowel een beter politiek draagvlak als maatschappelijk draagvlak zijn. Op deze manier zal immers de gemeenteraad meer betrokken worden dan tot nu het geval was. 6. Eindverantwoordelijkheid Gekoppeld aan de betere transparantie zal het onttrekken aan de Zone er ook voor zorgen dat er meer eindverantwoordelijkheid bij het gemeentebestuur zal komen te liggen. Hierdoor zal men dan ook efficiënt en ten goede van de effectiviteit omspringen met de voor handen zijnde middelen. De gemeenteraad zal aldus beter op de hoogte blijven van de werkwijze en de ontwikkelingen binnen de ambulancedienst, wat het politieke en maatschappelijke draagvlak ten goede zal komen. 7. Aanwervingsbeleid Momenteel is het de Zone die instaat voor de aanwervingen, wat de efficiëntie niet ten goede komt. Het onttrekken aan de Zone zou ervoor zorgen dat men lokaal zélf kan instaan voor de aanwervingen. Momenteel is het echter zo dat er door de zoneraad beslist werd dat er geen aanwervingen meer mogen gebeuren van ambulanciers, omdat zij automatisch in het nieuwe statuut zouden komen, daar waar men eigenlijk wenst om de activiteiten verder te zetten onder het huidige statuut. Bovendien zijn er momenteel vacatures die niet ingevuld kunnen worden omwille van de aanwervingsstop. 8. Permanentie

24 Het wordt moeilijk om een 24 uur op 24 permanentie te behouden indien men binnen de Zone blijft. Pensionering en het afhaken van enkele ambulanciers zorgen voor openstaande profielen die niet meteen ingevuld zullen kunnen worden. 9. Prestaties Brandweer/ambulance mogen wettelijk gezien gemiddeld 24 uur per week presteren. Wie enkele nachten doet, zit al snel aan die 24 uur en mag dan niet meer presteren voor de brandweer. Een vertrek uit de Zone zou dit probleem oplossen. 10. Reglementering Indien met uit de Zone stapt, kan men (opnieuw) een eigen organiek reglement opmaken dat gevolgd dient te worden. Gezien het feit dat de gemeentelijke brandweer jarenlang een gemeentelijke dienst is geweest, heeft men hier uitgebreide ervaring mee. 11. Samenwerking met externe partners Het oprichten van een EVA-vzw laat toe dat er vlot kan samengewerkt worden met externe partners die voeling hebben met het werkveld. De Huisartsenkring Hamme-Moerzeke-Grembergen en het Afdelingscomité van Rode Kruis-Hamme verklaarden zich reeds akkoord om als externe partners mee in de EVA-vzw te stappen. 4. AFWEGINGSKADER EN DE VERSCHILLENDE VORMEN VAN VERZELFSTANDIGING Dit afwegingskader moet een leidraad vormen om te bepalen binnen welke structuur de taken van de ambulancedienst verder gezet kunnen worden. De VVSG biedt hiertoe een helpend instrument aan. Onderstaand schema laat simpelweg zien welke vragen men zichzelf moet stellen, wenst men te verzelfstandigen.

25 In dit afwegingskader worden de verschillende mogelijkheden overlopen samen met hun respectievelijke voor- en nadelen. Deze mogelijkheden worden schematisch weergegeven in de figuur op de volgende bladzijde. Verzelfstandiging heeft sowieso als algemeen voordeel dat men sneller kan werken, wat goed is voor de efficiënte en de effectiviteit. Men kan andere actoren betrekken bij bepaalde activiteiten, men kan bepaalde besparingen beter realiseren,... Dit zijn sowieso problemen die zich momenteel voordoen binnen de Zone, zoals beschreven in punt 3 van dit document. Hoe verder de pijl naar rechts wijst, hoe meer verregaand de vorm van verzelfstandiging:

26 4.1 Gemeentelijk beheer Wat? Alle taken worden ondergebracht in een gemeentelijke dienst die werkt volgens de gemeentelijke regelgeving wat betreft de verschillende aspecten van besluitvorming. Dit is de meest gangbare manier waarmee er gewerkt wordt. Het merendeel van de gemeentelijke taken worden dus uitgevoerd via gemeentelijke diensten. Voordelen De invulling van de taken van de specifieke dienst, in dit geval dan de ambulancedienst, komen te staan onder de gemeentelijke structuur, naast alle andere reeds bestaande diensten.

LIJST GEMEENTERAADSBESLISSINGEN D.D. 29 MEI 2017

LIJST GEMEENTERAADSBESLISSINGEN D.D. 29 MEI 2017 Provincie OOST-VLAANDEREN Gemeente Zelzate LIJST GEMEENTERAADSBESLISSINGEN D.D. 29 MEI 2017 De hieronder vermelde lijst kan eveneens worden ingezien op het gemeentesecretariaat elke werkdag van 09.00 uur

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017 AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Raad voor Maatschappelijk Welzijn - ontslag - aktename

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1706022 Provincieraadsbesluit betreft TMVW: buitengewone algemene vergadering van 22 december 2017 uittreding

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/11/2017

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/11/2017 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/11/2017 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; A. Goethaels,

Nadere informatie

Kerkfabriek Sint-Martinus

Kerkfabriek Sint-Martinus TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 APRIL 2015 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Verhindering OCMW-raadslid

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 8 JUNI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 8 JUNI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 8 JUNI 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche Luc, De

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1706022 Verslag aan de Provincieraad betreft TMVW: buitengewone algemene vergadering van 22 december 2017

Nadere informatie

besluitenlijst van de openbare zitting OCMW-raad van 18 oktober 2017

besluitenlijst van de openbare zitting OCMW-raad van 18 oktober 2017 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de openbare zitting OCMW-raad van 18 oktober 2017 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Marcel De Baere, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau,

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

LIJST GENOMEN BESLUITEN GEMEENTERAAD HAMME VAN 03/01/2019

LIJST GENOMEN BESLUITEN GEMEENTERAAD HAMME VAN 03/01/2019 LIJST GENOMEN BESLUITEN GEMEENTERAAD HAMME VAN 03012019 1. Gemeenteraad - onderzoek geloofsbrieven verkozenen - besluit De gemeenteraad dient de geloofsbrieven van de verkozen gemeenteraadsleden, en opvolgers

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017 OM 20u00

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017 OM 20u00 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017 OM 20u00 Aanwezig: Etienne De Prijcker, raadsvoorzitter Herman Vijt, burgemeester Etienne Drieghe, Koen Mettepenningen, Luk De Mey, Mieke

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 03/01/2019 OM 20u00

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 03/01/2019 OM 20u00 1 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 03012019 OM 20u00 Aanwezig: Etienne De Prijcker, raadsvoorzitter Herman Vijt, burgemeester Luk De Mey, Ann Verschelden, Koen Mettepenningen, Mieke

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 IGS Westlede - Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

besluitenlijst van de openbare zitting OCMW-raad van 24 mei 2017

besluitenlijst van de openbare zitting OCMW-raad van 24 mei 2017 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de openbare zitting OCMW-raad van 24 mei 2017 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Michel Dutré: burgemeester; De Baere Marcel, Annemie De Wolf,

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 10/06/2015

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 10/06/2015 sector secretariaat commissie algemeen beleid Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 10/06/2015 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, F. Annys, M. Declerck, J.M. Dedecker, D. Demarcke,

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Ligt voor ter goedkeuring: de notulen

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 22 mei Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 22 mei Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 22 mei 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy Mortier,

Nadere informatie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/ Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/ Annexes du Moniteur belge Luik B In de bijlagen bij het bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte *17329489* Neergelegd 21-12-2017 Griffie Bijlagen bij het - 27/12/2017 - Annexes du Moniteur belge Ondernemingsnr

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting woensdag 14 juni 2017 om 20.00u. Verslag van de vergadering

Gemeenteraadszitting woensdag 14 juni 2017 om 20.00u. Verslag van de vergadering Gemeenteraadszitting woensdag 14 juni 2017 om 20.00u Verslag van de vergadering Aanwezig: Kris Ally, voorzitter; Erné De Blaere, burgemeester; Herlinde Trenson, Fons De Neve, Sabine Van Wonterghem, Lahdhili

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

PUNT I OPENBARE ZITTING

PUNT I OPENBARE ZITTING PROVINCIE OOST-VLAANDEREN GEMEENTE Z E L Z A T E ------------------------- ---------------------- BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN ZELZATE D.D. 29 MEI 2017 -----------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING Zitting van : donderdag 18 januari 2018 te 18.30 uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter Aanwezig : Aandelen A Lasthebber Aantal stemmen BERLARE

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018 NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD Zitting van maandag 10 december 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Katelijne Scheirlinckx, voorzitter; Godelieve Van Der Straeten, Tamara De Geeter, Dirk Verniers,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 18 MEI OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen van de gemeenteraad van 27 april 2017.

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 18 MEI OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen van de gemeenteraad van 27 april 2017. TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 18 MEI 2017 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen van de gemeenteraad van 27 april 2017. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening 2016. De

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; Verontschuldigd: ; G. Soete, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, N. Lejaeghere, D. De Poortere,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

3 Principe tot verkoop 9 loten bouwgrond in "Schippersbos"

3 Principe tot verkoop 9 loten bouwgrond in Schippersbos ZITTING VAN DE RAAD VAN 25 FEBRUARI 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30

Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30 OCMW NAZARETH Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30 Inhoud Openbaar...1 Goedkeuren notulen...1 1. Goedkeuren verslag zitting van 21 januari 2019....1 Algemeen

Nadere informatie

Goedkeuring verslag vorige openbare zitting De raad keurt het verslag over de openbare zitting van 18 september 2017 goed.

Goedkeuring verslag vorige openbare zitting De raad keurt het verslag over de openbare zitting van 18 september 2017 goed. SECRETARIAT Persverslag van de OCMW-raad dd. 23 oktober 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Stefaan Vercamer, Voorzitter Carine De Potter, Wouter Decoodt, Wim Dhont, Kathy Janssens, Eric Martens,

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 06/10/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 06/10/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 06/10/2016 Aanwezig: F. Annys, wnd. voorzitter; G. Soete, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; A. Goethaels,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 20 november Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 20 november Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 20 november 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Erna

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 10 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Nicole Daems, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 18 MEI Raymond Luyckx, Rose Leirens, André De Groote, Carolien Ongena, Elsie Sierens, schepenen.

GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 18 MEI Raymond Luyckx, Rose Leirens, André De Groote, Carolien Ongena, Elsie Sierens, schepenen. Provincie OOST-VLAANDEREN Arrondissement GENT Aanwezig: Marc De Pauw, voorzitter. Liliane Lebon, schepen/ocmw voorzitter. GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 18 MEI 2017 Raymond Luyckx, Rose Leirens, André De Groote,

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Gemeenteraad

Notulen van de vergadering van de Gemeenteraad Notulen van de vergadering van de Gemeenteraad van 2017-05-18 De voorzitter heeft de gemeenteraad van Liedekerke bijeengeroepen. De gemeenteraadsleden hebben de oproeping met de toegelichte agenda ontvangen

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 14/12/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 14/12/2016 /2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 4/2/206 RETRIBUTIEREGLEMENT GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK (AANPASSING) Toelichting Tot nu diende voor het uitlenen van CD s en DVD s leengeld

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 De Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Bekkevoort, wettig bijeengeroepen overeenkomstig artikel 29 tot en met 32 van de Organieke Wet van 8 juli

Nadere informatie

Zitting van 31 mei 2017

Zitting van 31 mei 2017 Zitting van 31 mei 2017 Aanwezig : mevr. Eleni Fakiola, voorzitter, dhr. Michel Du Tré, burgemeester, dhr. Jurgen Bauwens, dames Ilse Poppe en Petra Verstappen en dhrn. Werner De Nijs en Tom Baert (met

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering van de gemeenteraad.

Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering van de gemeenteraad. Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i 2 0 1 9 AANWEZIG : Voorzitter van de zitting: Cynthia Browaeys Janna Bauters, Hendrik Blommaert, Guy Glorieux, Iris De Martelaere, Filip Hebbrecht, Katelijn Moerman,

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

Verslag gemeenteraadszitting op 09/11/2017

Verslag gemeenteraadszitting op 09/11/2017 Verslag gemeenteraadszitting op Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen; G. Soete, G. Verdonck, C. De

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VAN DE VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur Goedkeuren statutenwijziging projectvereniging Regionaal Landschap Schelde-Durme DE RAAD, Gelet op het

Nadere informatie

2. Jaarrekening, balans en staat van opbrengsten en kosten Kastoestand 31 december Goedkeuring.

2. Jaarrekening, balans en staat van opbrengsten en kosten Kastoestand 31 december Goedkeuring. ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 mei 2017 om 20 uur. Aanwezig: Raf De Vos, voorzitter Danny Claeys, burgemeester Thomas Van Ongeval, Christaan Van herzeele, Luc Deschamps, Viviane De Preester, Ria Vercruysse,

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

2. Voorlegging jaaractieplannen 2017 Hulpverleningszone West-Vlaanderen 1-Advies

2. Voorlegging jaaractieplannen 2017 Hulpverleningszone West-Vlaanderen 1-Advies AGENDA MET TOELICHTING De voorzitter van de gemeenteraad van Ichtegem verzoekt voor de eerste maal de gemeenteraad in zitting te vergaderen in de raadzaal van het gemeentehuis in Ichtegem op donderdag

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. BESLUIT met algemene instemming, de notulen van vorige raadszitting dd. 24 april 2013 goed te keuren.

OPENBARE ZITTING. BESLUIT met algemene instemming, de notulen van vorige raadszitting dd. 24 april 2013 goed te keuren. 138 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 MEI 2013 OM 20.00 UUR. Aanwezig: Koen Mettepenningen Raadsvoorzitter Herman Vijt Burgemeester Frans Van Gaeveren, Etienne Drieghe, Tom Waterschoot, Luk De Mey, Maria

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 26 OKTOBER Raymond Luyckx, Rose Leirens, André De Groote, Carolien Ongena, Elsie Sierens, schepenen.

GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 26 OKTOBER Raymond Luyckx, Rose Leirens, André De Groote, Carolien Ongena, Elsie Sierens, schepenen. Provincie OOST-VLAANDEREN Arrondissement GENT Aanwezig: Marc De Pauw, voorzitter. Liliane Lebon, schepen/ocmw voorzitter. GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 26 OKTOBER 2017 Raymond Luyckx, Rose Leirens, André

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 mei 2016 OM UUR

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 mei 2016 OM UUR NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 mei 2016 OM 20.00 UUR Aanwezig: Etienne De Prijcker Raadsvoorzitter Herman Vijt Burgemeester Frans Van Gaeveren, Koen Mettepenningen, Tom Waterschoot, Luk De Mey, Maria

Nadere informatie

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. woensdag 12 juli 2017 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. woensdag 12 juli 2017 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING Zitting van : woensdag 12 juli 2017 te 18.00 uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter Aanwezig : Aandelen A Lasthebber Aantal stemmen BERLARE

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00609 Onderwerp: Dienstverlenende vereniging Veneco²- algemene vergadering van 30 juni 2015 - herschikkingsdividend

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 22 MEI 2017

GEMEENTERAADSZITTING 22 MEI 2017 58 GEMEENTERAADSZITTING 22 MEI 2017 Aanwezig: Paul CARION Denis DIERICK Tanja EECKHOUT, Peter DECLERCQ, Dirk MARTENS, Willy VAN HOVE, Marnix VANDEKERCKHOVE Gilles VAN HENDE Marc VAN WITTENBERGE, Hugo LEROY,

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/10/2018

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/10/2018 AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/10/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 OCMW Hamme - budgetwijziging 2018 nr. 2 - aktename In

Nadere informatie

Gemeenteraad: zitting van 01 juni 2017 VERSLAG

Gemeenteraad: zitting van 01 juni 2017 VERSLAG Gemeenteraad: zitting van 01 juni 2017 VERSLAG Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Arlette Sannen: Voorzitter van de gemeenteraad; Manu Claes: Voorzitter van de gemeenteraad dd. voor agendapunt 14; Manu

Nadere informatie

1. Vergadering van 9 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard.

1. Vergadering van 9 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. 1. Vergadering van 9 januari 2017. Aanwezig: Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden Wim, Vandersmissen en Berden Marijke, Schepenen; Grosemans,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Gelet op de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012;

OPENBARE ZITTING. Gelet op de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012; 124 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN OM 20 uur Aanwezig: Koen Mettepenningen Raadsvoorzitter Herman Vijt Burgemeester Frans Van Gaeveren, Etienne Drieghe, Tom Waterschoot, Luk De Mey, Maria De Keyser, Raoul

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW Raadsleden

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 mei 2017

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 mei 2017 AANVANG: Te 20:00 uur in de raadzaal Sociaal Huis, OCMW Wuustwezel AANWEZIG: De heer: G. Verelst, voorzitter mevrouwen: H. Hoeymans, M. Steyaert, J. Meirsman, M. Deruytter, A. Lostrie, L. Debaecke, leden

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 OM 20u00

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 OM 20u00 68 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 OM 20u00 Aanwezig: Etienne De Prijcker, raadsvoorzitter Herman Vijt, burgemeester Koen Mettepenningen, Mieke De Keyser, Ann Verschelden,

Nadere informatie

DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING

DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING Verslag van de statutaire algemene vergadering van donderdag 20 juni 2013, 20.15 uur, gehouden te Overpelt. Volgende stemgerechtigde leden

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/05/2015

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/05/2015 1 / 6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/05/2015 RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR DE INZAMELING, HET HERGEBRUIK, DE RECYCLAGE, DE NUTTIGE TOEPASSING EN DE VERWIJDERING VAN HUISHOUDELIJKE

Nadere informatie

HALFUURTJE VAN DE BURGER

HALFUURTJE VAN DE BURGER PROVINCIE OOST-VLAANDEREN GEMEENTE Z E L Z A T E ------------------------- ---------------------- BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN ZELZATE D.D. 23 NOVEMBER 2017 -----------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering van de gemeenteraad.

1. Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering van de gemeenteraad. Z I T T I N G V A N 3 0 M E I 2 0 1 7. AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire en Hendrik Blommaert, schepenen; Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW; Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 23 MEI 2019

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 23 MEI 2019 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 23 MEI 2019 Aanwezig: Manu Claes: voorzitter van het vast bureau; Kris Peetermans, Lieve Renders, Nico Bergmans, Marie Jeanne Hendrickx, Tony Vancauwenbergh,

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 23 mei 2013 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 23 mei 2013 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 23 mei 2013 I 20u00 1. Oprichting van een Gemeentelijke Begeleidingscommissie of GBC In het kader van de ondersteuning van het lokaal mobiliteitsbeleid voorziet het decreet van 20

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 21 mei 2012

Zitting van de gemeenteraad van maandag 21 mei 2012 Zitting van de gemeenteraad van maandag 21 mei 2012 Aanwezigen : Hofmans L. - Burgemeester Vermeesch R. - Voorzitter Muyshondt T., Verhaegen J., Damen N., De Pooter S., De Schutter S. - schepenen Janssens

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1505885 Provincieraadsbesluit betreft IC TMVW- buitegewone algemene vergaderingen op 17 december 2015 goedkeuring

Nadere informatie

Ontwerpbesluiten gemeenteraad dd. 26/10/2017 OPENBARE ZITTING

Ontwerpbesluiten gemeenteraad dd. 26/10/2017 OPENBARE ZITTING Ontwerpbesluiten gemeenteraad dd. 26/10/2017 OPENBARE ZITTING 1. Gemeentelijke vertegenwoordigers : Tijdelijke vervanging gemeentelijk vertegenwoordiger Raad van Bestuur Interwaas Gelet op het gemeenteraadsbesluit

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014 commissie algemeen beleid Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, F. Annys, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, B. Ryckewaert,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 25 april 2018

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 25 april 2018 Raad voor maatschappelijk welzijn 23 mei 2018 1/6 Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 23 mei 2018 Aanwezig: mevrouw Birgitt Carlier, OCMW-voorzitter; de heer Alois Van Grieken, raadslid;

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1303093 Verslag aan de Provincieraad betreft IMEWO- algemene vergadering op 24 juni 2013 aanduiding provinciale

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1400710 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 11 SEPTEMBER 2013 OM 20.00 UUR.

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 11 SEPTEMBER 2013 OM 20.00 UUR. 193 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 11 SEPTEMBER 2013 OM 20.00 UUR. Aanwezig: Koen Mettepenningen Raadsvoorzitter Herman Vijt Burgemeester Etienne Drieghe, Tom Waterschoot, Luk De Mey, Maria De Keyser,

Nadere informatie