Resto VanHarte Alkmaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Resto VanHarte Alkmaar"

Transcriptie

1 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2013

2 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Alkmaar 5 3 Leren en werken 10 4 Samenwerkingen in wijk en stad 11 5 Onze weerklank in de samenleving 13 6 Kwaliteitsbewaking 14 7 Ambities voor Financieel jaarverslag 16 Bijlage: Activiteitenoverzicht 18 Colofon maart 2014 Dit lokale jaarverslag is een uitgave van Resto VanHarte. Met medewerking van Marianne Meijerink, hetschrijfbureau.com. Reacties kunt u richten aan info@restovanharte.nl. Resto VanHarte Alkmaar De Mare- MFA Mare Nostrum Arubastraat 2, 1825 PV Alkmaar Resto VanHarte Overdie - Wijkcentrum Overdie Ruusbroechof 97, 1813 BG Alkmaar Restomanager: Wanda Nieste Restodagen: dinsdag en woensdag

3 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag Eén van ons Carolien (66) begon met een taakstraf bij Resto VanHarte en werkt nu als vrijwilliger in de keuken. Voordat ik zwanger raakte van mijn dochter had ik een betaalde baan. Toen zij wat ouder werd, besloot ik me in te zetten als vrijwilliger. Zo werkte ik in de psychiatrie, in de ouderenzorg en met geestelijke- en lichamelijk gehandicapten. Ik ben heel dienstbaar en wil graag andere mensen helpen. Mijn ouders en later mijn ex-schoonvader heb ik ook jarenlang met veel liefde verzorgd. Tot mijn grote verdriet kreeg ik vorig jaar een taakstraf opgelegd. Ik werd onterecht van iets beschuldigd waartegen ik mij niet kon verweren. Voor een ander kan ik goed vechten, maar helaas niet voor mezelf. Achteraf zie ik het als een geschenk dat ik mijn taakstraf bij Resto VanHarte mocht uitvoeren. Ik kwam hier binnen als een zielig vogeltje. Maar door dit werk ben ik helemaal opgeleefd. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen, kom beter voor mezelf op en heb geleerd dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Ik word weer gezien en er is wederzijds respect. En het is gezellig. Niet voor niets ga ik meestal als laatste weg.

4 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag Welkom aan tafel bij Resto VanHarte Resto VanHarte gelooft in de kracht van mensen. Wij brengen buurtbewoners samen rond de eettafel en dagen hen uit de regie te nemen over hun leven. Bij Resto VanHarte komen mensen weer in contact met elkaar, met hun buurt en met hun eigen mogelijkheden. Eén op de drie mensen voelt zich eenzaam. Oude structuren zoals kerk of netwerken in de buurt zijn verdwenen. Familie woont ver weg of heeft andere prioriteiten. Door het ontbreken van deze sociale netwerken ontstaat eenzaamheid. Resto VanHarte doorbreekt dit isolement. In de Resto s maken professionals en vrijwilligers een gezonde maaltijd. De gasten werken mee in de keuken of helpen tafels te dekken en de ruimte gezellig te maken. Iedereen is welkom! Aan tafel wordt gepraat en vaak is er van alles te beleven: van muziek tot voorlichting over onderwerpen die ertoe doen. Dat inspireert de gasten. Het geeft ze net dat noodzakelijke zetje om de draad weer op te pakken. Resto VanHarte ziet dat dat lukt, al meer dan zeven jaar lang, overal in Nederland. In onze 34 Restolocaties in 21 verschillende steden werken we met een kleine kern van professionals, bijna reguliere vrijwilligers en vrijwilligers uit het bedrijfsleven. Stagiairs en mensen uit de re-integratie krijgen bij Resto VanHarte kansen om aan het werk te gaan. In 2013 serveerden onze medewerkers circa maaltijden. Resto VanHarte is een stichting die bestaat van giften, donaties, subsidies en sponsoring. Maar meer nog is Resto VanHarte een beweging, een beweging vanuit het hart. Een beweging voor en door mensen die met aandacht en kracht iets willen toevoegen aan hun eigen leven en dat van anderen.

5 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag Resto VanHarte Alkmaar 2.1 Waar we zitten en waarom Resto VanHarte is sinds september 2007 actief in Alkmaar. We werken op twee locaties: MFA Mare Nostrum en Wijkcentrum Overdie. In Mare Nostrum kunnen we per avond 60 gasten ontvangen, in Overdie 35. Bij grotere evenementen, zoals kerstdiner, optredens en festivals kunnen we in overleg gebruik maken van de theaterzaal, zodat we tot 100 gasten kunnen ontvangen. In Mare Nostrum hebben we de beschikking over een ruime leskeuken en een ruim foyer. Het centrum heeft een schone en frisse uitstraling, is goed bereikbaar, ook met openbaar vervoer, en we hebben een goede samenwerking met de medewerkers waardoor we onder andere de gelegenheid hebben gekregen om een kleine moestuin aan te leggen. Wijkcentrum Overdie is gesitueerd in een multiculturele wijk. Het centrum heeft een knusse, beetje bruincafé achtige en heel gezellige sfeer. In beide vestigingen werken we samen met andere organisaties die er zitten: de wijkagent en wijkmeester, Centrum Jeugd en Gezin, Budgetwinkel, Sissling Salza, Rutugroep, Russisch Koor, Budgetwinkel, formulierenbrigade (met deze organisaties werken wij samen). We hebben contact met bijna alle organisaties uit de sociale kaart van Alkmaar. Deze contacten zetten we regelmatig in voor het Resto, zowel ter ondersteuning van speciale (thema)avonden in de vorm van vrijwillige inzet en/of sponsoring van bijzondere gasten, als voor het geven van informatie aan de gasten. In de wijk waar Mare Nostrum zit, zijn verder weinig ontmoetingsplekken, al is er wel een winkelcentrum. Er staan veel aanleunwoningen, er is een begeleid wonen complex en er wonen veel eenoudergezinnen. Ook wonen er veel mensen van Antilliaanse en Surinaamse afkomst. Overdie is een typisch multiculturele wijk, een Vogelaarwijk, waar veel mensen wonen met een Turkse of Marokkaanse achtergrond en veel alleenstaanden. Er zijn weinig winkels en geen ontmoetingsplekken, afgezien van de moskee op vrijdag. We bereiken onze doelgroepen door onze contacten te benaderen bij organisaties als thuiszorg, migrantenplatform, inburgeringsklassen, vluchtelingenwerk, Humanitas, GGZ, vrijwilligerscentrale, Blijfgroep Het Oranjehuis (waar vrouwen werken aan eventuele terugkeer naar een relatie en worden gestimuleerd wat te doen in de buurt), maatschappelijk werk, scholen, de kerk, de moskee, thuishulporganisaties en de Voedselbank. We spreken begeleiders van onze doelgroepen regelmatig aan, om het aan te sporen hun cliënten bij ons te laten eten. We doen dat bijvoorbeeld door eenmalig een groepje mét hun vaste contactpersoon of bezoekvrijwilliger uit te nodigen zodat de drempel wat lager wordt en ze volgende keer alleen komen. Ook gaan we af en toe eens langs om de mensen persoonlijk te ontmoeten en ze te vertellen over het Resto. Dan krijgt het Resto een gezicht.

6 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag Daarnaast organiseren we activiteiten met een thema, dat bepaalde doelgroepen wellicht aanspreekt en we organiseren activiteiten in samenwerking met organisaties die bereid zijn om voor een bepaalde doelgroep het diner te betalen, zodat zij de eerste keer gratis kunnen eten. 2.2 Feiten en ontwikkelingen in 2013 We hebben in 2013 in Alkmaar in totaal gasten aan tafel gehad in Mare Nostrum en in Overdie. De aantallen zijn ongeveer gelijk aan die van Gedurende het jaar hebben vrijwilligers van het eerste uur plaatsgemaakt voor nieuwkomers, zodat er wat meer diversiteit zou ontstaan. Het betekende dat er meer plek was voor jeugd uit het praktijkonderwijs en voor taakgestraften die na hun werkstraf graag willen blijven. Via samenwerking met Centrum Begeleid Werken, werken nu ook mensen met niet aangeboren hersenafwijking of psychiatrische problematiek mee als vrijwilliger. Voordeel van deze diversiteit is dat door regelmatig bij elkaar te komen en veel met elkaar te praten er meer begrip ontstaat voor het anders-zijn van mensen. We hebben in 2013 veel tijd besteed aan het vinden van commerciële samenwerkingspartners. Zo hebben we hebben een ondernemers kennismakingsavond georganiseerd, waarbij we de lokale ondernemers kennis wilden laten maken met het concept Resto VanHarte. Deze avond hebben we alle kenmerken van het Resto kunnen laten zien: informatief, meedoenprogramma, cultuur, maatschappij, samenwerking met diverse organisaties waaronder een school én gezond en lekker eten! Ook onze andere doelstellingen en ambities voor 2013 hebben we grotendeels kunnen realiseren. De zaalhuur voor de foyer (Mare Nostrum) is komen te vervallen, we betalen nu alleen nog huur voor de keuken. Met het Resto de wijk in: we hebben Resto op bezoek bij. De Rabobank georganiseerd, waarbij we met al onze gasten en vrijwilligers in de kantine van de Rabobank een Restoavond hebben gedraaid. Dat deden we in samenwerking met het personeel van de Rabobank en de ColorKitchen (dat de kantine van de Rabobank bemant). We hebben gasten uitgenodigd via de Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar en Wonenplus en de Rabobank heeft gezorgd voor een fantastische band: Jennifer Terwel. We hebben die avond 150 gasten mogen verwelkomen.

7 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag We hebben tijdens de kick-off van het WMO programma van de gemeente Alkmaar de catering verzorgd. Ondanks vele pogingen om bij lokale ondernemers geld voor de exploitatie van Resto VanHarte Alkmaar binnen te halen, is dat in 2013 niet erg gelukt. De donaties die we kregen waren klein. Onze conclusie is dat het fondsenwerven professioneler moet worden aangepakt. Daartoe heeft de Restomanager in nauwe samenwerking met het hoofdkantoor een plan van aanpak gemaakt. Dat heeft direct begin januari 2014 al zijn vruchten afgeworpen. 2.3 Wat er gebeurde rondom de maaltijd: de Resto VanHarteformule Rond de maaltijd maken we in onze Resto s tijd voor het Meedoenprogramma (voorheen Plusprogramma). Dit programma ondersteunt gasten in hun persoonlijke ontwikkeling. Het is gericht op het verbeteren van de fysieke, sociale en mentale gezondheid en het benutten van kansen om weer actief deel te nemen aan de samenleving. In het Meedoenprogramma staan een aantal thema s centraal: Ontmoeting: contact met anderen voorkomt eenzaamheid en doet groeien; Perspectief op werk en scholing: door het aanbieden van werkervarings- en dagbestedingsplekken, stages, in- en doorstroomplekken; Gezonde levensstijl en lichaamsbeweging: we bereiden gezonde maaltijden en geven regelmatig informatie over gezond leven en eten. We organiseren sportieve activiteiten en geven voorlichting over sport en beweging; Financiële zelfredzaamheid: door het aanbieden van budgetcursussen en tips; Samenredzaamheid: Resto VanHarte stimuleert gasten elkaar te helpen om problemen op te lossen. In 2013 werd op beide locaties van Resto VanHarte Alkmaar weer een gevarieerd programma georganiseerd. Een volledig overzicht staat in de bijlage. Hier volgen enkele hoogtepunten. - Feelgood markt (Overdie): interactieve markt in samenwerking met verschillende organisaties en bedrijven die dingen doen die goed voor ons zijn: voetreflextherapie, klankschalensessies, buikdansen, superfood, biologische salades maken, edelstenen, lichttherapie. Ook was er een kledingruilbeurs en een stoepkrijtwedstrijd voor de kinderen. De gasten maakten hun eigen gerechten en deden mee met alle aangeboden workshops. Een aantal van hen heeft de activiteiten geïntegreerd in hun dagelijks leven.

8 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag Tijdens de ondernemers kennismakingsavond (De Mare Nostrum) was o.a. kunstenares Annelies Horden aanwezig, met haar expositie Schijnbare Schoonheid. Annelies maakt kunst van afval. Het heeft bijgedragen aan de bewustwording onder de gasten over duurzaamheid. De gasten brengen sinds die avond regelmatig afval mee: wc-rollen, aluminiumfolie, plastic doppen, gebruikte koffiepads en theezakjes. Ik breng de afvalopbrengst naar Annelies en zij maakt er weer kunst van. - Regelmatig schuift de buurtwerkster van de kerk De Blije Mare aan. Zij kondigt de komende activiteiten van de kerk aan, zoals films, wandelingen, infobijeenkomsten e.d. De gasten maken graag gebruik van de aangeboden activiteiten en gaan daar vaak samen met andere gasten heen. - Naar aanleiding van optredens van bijvoorbeeld het Rutu koor, popkoor Cheesetown, of improvisatie theater Papaver, raken de gasten geïnspireerd om zelf ook een performance weg te geven. Sommigen vertellen een leuke anekdote, anderen beginnen spontaan te zingen en dan zingt iedereen mee, weer anderen doen een voordracht. - De Halloweenavond, waarbij we een verkleedwedstrijd deden, heeft de gasten uitgedaagd om een totale metamorfose tot heks of spook te ondergaan. Hilarisch, maar heeft er ook toe geleid dat gasten onderling kleding ruilen of weggeven. - Tijdens thema-avonden over geld/budgetbeheer hebben de gasten bruikbare tips meegekregen hoe zij beter met hun geld kunnen omgaan. De uitgebreide themadagen (dus meerdere activiteiten tegelijk) vinden de gasten erg leuk. Een aantal van hen wil daar graag zelf ook een bijdrage aan leveren. Er wordt in ieder geval intensief meegedacht én nagepraat. Door het complete aanbod, waar voor iedereen wel iets aantrekkelijks bij zit, ontstaat een mooi interactief geheel. De gasten houden meer van entertainment dan van informatieavonden waarbij informatie wordt gegeven met PowerPoint presentaties. Dus is het de kunst om de informatie te verpakken in een speelse, interactieve voorstelling. Om te vertellen over gezond eten hebben we bijvoorbeeld een quiz gedaan met als prijs een-middag-meedoen-in-de- Resto-keuken en zo de daad bij het woord te voegen. Het kinder/tienerkoken vinden de gasten erg leuk: de kinderen zorgen voor een frisse uitstraling in ons Resto en bovendien gaat het gesprek aan tafel dan eens over wat anders.

9 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag De impact van onze avonden kan groot zijn. Een van onze gasten is gestopt met blowen en nu ze een jaar gestopt is wil ze ook stoppen met sigaretten roken. Een aantal gasten heeft buiten de Restoavonden contact met elkaar gekregen. Sommigen koken af en toe voor elkaar, anderen helpen elkaar met vervoer en er worden spullen geruild. Kortom, men kijkt naar elkaar om. Bij ziek en zeer, maar ook bij leuke dingen wordt er aan elkaar gedacht en iets georganiseerd. Bijvoorbeeld een van onze gasten is in een verzorgingstehuis opgenomen in Schagen en anderen gaan daar af en toe op bezoek.

10 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag Leren en werken We hebben in 2013 kunnen rekenen op de inzet van zo n 50 tot 60 vrijwilligers en stagiairs. Ze werkten 6 uur per week voor ons, sommigen op beide locaties, dus 12 uur per week. Het vaste team werkt elke week het hele jaar door. Het zet zich ook in bij een catering of ander evenement voor het Resto (bijvoorbeeld Kaeskoppenstad). Taakgestraften werken hun straf uit, variërend van 15 tot 120 uur per jaar. Een aantal van hen blijft daarna plakken als vrijwilliger. Die hebben het licht gezien, ervaren dat het ook anders kan. Ook stagiairs van ZMLK scholen blijven vaak hangen na hun stage. Desgevraagd proberen wij hen elders ook aan de slag te krijgen. Daarnaast komen er natuurlijk heel wat ambulante vrijwilligers voorbij: MaS leerlingen, beroepsstagiaires van de Hogeschool, vrijwilligers die zich vanwege een bepaalde thema dag in komen zetten, vrijwilligers uit het bedrijfsleven. Elke eerste dinsdag en woensdag van de maand steken ook tieners en kinderen de handen uit de mouwen. Sommigen komen eenmalig en sommigen komen steeds terug.

11 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag Samenwerkingen in wijk en stad We hebben in Alkmaar een mooi netwerk opgebouwd. Een overzicht: - De Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar (VCRA), denkt mee over de inzet van MaS stagiairs bij grote themadagen, zoals de Feelgoodmarkt in Overdie en de Brainstormsessie over fondsenwerving. - Lions Club Alkmaar: denkt mee en helpt mee bij het organiseren van Kaeskoppenstad. - Stichting NIKO: dit is een samenwerkingsverband tussen verzorgingstehuis de Nieuwpoort en Kooimeer. Dit is voor ons een nieuwe samenwerkingspartner. De Stichting opereert ook extramuraal en heeft diverse professionals fysiotherapeuten, psychiaters, ergotherapeuten e.d. - in huis waar buurtbewoners ook gebruik van kunnen maken. Ook de aangeboden activiteiten zijn toegankelijk voor buurtbewoners. Daarnaast hebben zij het initiatief Een Betere Buur opgezet, dat tot doel heeft mensen te stimuleren weer naar elkaar om te kijken en elkaar waar nodig te helpen. Dit concept past helemaal bij Resto VanHarte en daarom vinden zij bij ons een podium om dit aan de man te brengen. - Gemeente Alkmaar: samen met vertegenwoordigers van de gemeente denken we over de organisatie van het nieuwe WMO-beleid. Ook heeft Resto VanHarte Alkmaar de catering verzorgd bij een bijeenkomst over Slimmere Zorg. Burgemeester en wethouders komen regelmatig bij het Resto op bezoek. Ook is de gemeente een belangrijke sponsor van Resto VanHarte. - Stichting de Waaier: deze instelling denkt me ons mee over samenwerkingsverbanden tussen non-profitorganisaties en commerciële organisaties. Zij bemiddelen ook zo nodig. Zo is bijvoorbeeld de directie van de Rabobank naar ons verwezen toen zij nog iets wilden doen op het gebied van MVO. Zo kwam het dat Rabobankmedewerkers verkleed als skeletten meehielpen bij ons Halloween diner. - Slow Food: Tanja van Bergen geeft workshops over de duurzame keuken, guerrilla-gardening, eten zonder toevoegingen, op straat op zoek naar eetbare dingen en die bereiden etc.. Voor ons een leuke en interessante nieuwe samenwerkingspartner. - Esdégé-Reigersdaal, organisatie voor dienstverlening aan mensen met een handicap: zorgt dat mensen met een handicap of psychiatrische stoornis bij ons aan het werk kunnen.

12 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag Centrum Begeleid Werken: via deze instelling kunnen mensen met een nietaangeboren hersenletsel bij ons aan het werk. Via deze vormen van samenwerking komt het Resto VanHarteconcept optimaal tot zijn recht en kunnen wij heel goed laten zien dat het werkt, zowel voor de gasten als voor de vrijwilligers. Doordat wij op een interactieve manier met isolement, armoede en maatschappij omgaan is het voor die andere organisaties ook aantrekkelijk is om met ons te werken. We zien daardoor ook voortdurend kansen en uitdagingen die we zo veel mogelijk benutten: mogelijkheden om met de andere partij iets te maken waar iedereen iets uit kan halen. Liefst met een blije, positieve insteek, waardoor projecten met een sociaal-maatschappelijk karakter kleine feestjes worden. Wat ons betreft staat Resto VanHarte Alkmaar hierdoor als een huis. Door die samenwerking zijn we maximaal bereikbaar voor allerlei doelgroepen (zowel gasten als vrijwilligers), zitten we met onze neus op zaken die de maatschappij (de mensen) bezig houden en kunnen we met elkaar zoveel mogelijk informatie delen.

13 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag Onze weerklank in de samenleving Resto VanHarte Alkmaar is heel zichtbaar in de Alkmaarse samenleving, doordat we actief participeren in allerlei evenementen, zoals Kaeskoppenstad en markten, bijvoorbeeld zoals de ontbijtshow van de Tafel-Van-Eén in de Grote Kerk. Ook nemen we zelf allerlei initiatieven, zoals de kennismakingsavond voor Ondernemers en de Pop-up Aktie (met stokjes groente en fruit het winkelcentrum in en deze met de vrijwilligers aanbieden aan de mensen). We zijn actief op Twitter, stappen op bedrijven af om ons verhaal te doen en bezoeken stagemarkten op scholen. Dat we worden gehoord en gezien en veel goodwill hebben, merken we aan reacties: het enthousiasme bij onze partners om met ons samen te werken, inzet te leveren als vrijwilliger of ons financieel te steunen. De actieve en belangeloze inzet van allerlei professionals en het bezoek van burgemeester en wethouders zijn bovendien hele inspirerend voor onze gasten.

14 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag Kwaliteitsbewaking In het kader van de kwaliteitsbewaking worden jaarlijks in het laatste kwartaal van het jaar enquêtes onder de gasten en vrijwilligers uitgevoerd. De gegevens van de enquêtes van 2013 worden momenteel ingevoerd en geanalyseerd en de uitkomsten hiervan worden verwerkt in het landelijke jaarverslag die vanaf eind april 2014 op onze website staat. In de gastenenquête wordt de impact gemeten op de functies van het Meedoenprogramma, het versterken van de sociale contacten, de betrokkenheid in de wijk en de mate waarin Resto VanHarte hieraan heeft bijgedragen. In de vrijwilligersenquête wordt naast de ervaringen met het Resto VanHarteconcept ook nog gevraagd naar de werkomstandigheden, de arbeidstevredenheid, samenwerking en betrokkenheid, groei- en ontwikkelmogelijkheden en verwachtingen en het toekomstperspectief. Verder monitort de organisatie regelmatig op de kwaliteit van de maaltijden en voedselveiligheid in zijn algemeenheid.

15 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag Ambities voor 2014 Ons belangrijkste doel voor 2014 is het sociaal ondernemerschap goed van de grond krijgen, fondsen te werven en zodoende het voorbestaan van Resto VanHarte veilig te stellen. We zijn goed geworteld in de stad, hebben een mooi netwerk en ondervinden veel goodwill, dus alles wijst erop dat dit zal gaan lukken.

16 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag Financieel jaarverslag Stichting VanHarte te Amsterdam BALANS PER 31 DECEMBER 2013 (RESTO ALKMAAR) ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen: Debiteuren Nog te ontvangen toegezegde subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum - - Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Bank- & kasgelden PASSIVA Reserves & fondsen Bestemmingsreserve Continuïteitsreserve (213) (380) Bestemmingsfonds - - (3) (3) Kortlopende schulden Crediteuren - - Vooruitontvangen subsidies en donaties - - Rekening-courant VanHarte Centrum Overige schulden en overlopende passiva

17 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2013 (RESTO ALKMAAR) BATEN Opbrengst maaltijden Kosten maaltijden (incl. activeringskosten) Ontvangen subsidies Ontvangen donaties en giften Overige baten * Totaal baten LASTEN Personeelskosten Afschrijvingen Huisvestingskosten Kantoorkosten Algemene kosten Kosten ondersteuning Restoteam Totaal lasten Saldo baten minus lasten - (1.013) * Toelichting ontvangen bedragen ABN AMRO Gemeente Alkmaar Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB LinkedIn Stichting Bladt Charity Stichting de Burg Victoriefonds Woonwaard Overige baten

18 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag Bijlage: Activiteitenoverzicht Alkmaar Mare Nostrum Optreden Petit Four Brunch Kaeskoppenstad Surinaamse Avond Muzikale Bingo Langste-eettafel-van-Nederland Halloween Night! Presentatie Huishoudboekje Resto VanHarte Kinderkoken Kerstdiner Alkmaar Overdie Voorlichting "Succesvol Zuinigaan!" Valentijnsdiner: speeddate marathon Presentatie Tafel-van-Eén Voorlichting over Buurtleren Tienerkoken Resto in Beweging (Walking Dinner) Feelgoodmarkt Langste Eettafel van Nederland Prokkelen, Tienerkoken Tienerkoken Tienerkoken Swingo (muzikale Bingo) Kersto VanHarte Halloween Night

Resto VanHarte Zoetermeer

Resto VanHarte Zoetermeer Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Zoetermeer 5 3 Leren en werken 7 4 Samenwerkingen in wijk en stad 8 5 Onze weerklank

Nadere informatie

Resto VanHarte Alkmaar

Resto VanHarte Alkmaar Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Alkmaar in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte s-hertogenbosch

Resto VanHarte s-hertogenbosch Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte s-hertogenbosch 5 3 KinderResto s-hertogenbosch 9 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Resto VanHarte Tilburg

Resto VanHarte Tilburg Resto VanHarte Tilburg Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Tilburg 5 3 KinderResto Tilburg 8 4 Onze weerklank in de samenleving 9 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte Leiden

Resto VanHarte Leiden Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Leiden in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 11 Colofon

Nadere informatie

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 KinderResto VanHarte Schilderswijk 5 3 Leren en werken 10 4 Samenwerkingen in

Nadere informatie

Resto VanHarte Haarlem

Resto VanHarte Haarlem Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Haarlem 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 6 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

Resto VanHarte Arnhem

Resto VanHarte Arnhem Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Arnhem 5 3 KinderResto Arnhem 9 4 Onze weerklank in de samenleving 11 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 1 Jaarverslag 2016 Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie 2017 Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen Resto VanHarte Assen Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Assen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei 2015 Dit lokale

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve

Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Mariahoeve 5 3 KinderResto Mariahoeve 12 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Moerwijk

Resto VanHarte Den Haag Moerwijk Resto VanHarte Den Haag Moerwijk Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Den Haag Moerwijk 5 3 KinderResto Den Haag Bouwlust 10 4 Onze weerklank in

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Noord

Resto VanHarte Amsterdam Noord Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amsterdam Noord in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens

Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens Inhoud 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Laak 5 3 KinderResto Laakhavens 11 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen Merkpaspoort Resto VanHarte versie: 112016 In dit merkpaspoort kun je lezen waarom we er zijn, hoe we te werk gaan en wat we doen. Het merkpaspoort wil vooral een gevoel geven over hoe we graag gezien

Nadere informatie

Resto VanHarte Groningen

Resto VanHarte Groningen Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Groningen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Venlo

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Venlo Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Venlo 5 3 Onze weerklank in de samenleving 11 4 Kwaliteitsbewaking 13 5 Ambities voor

Nadere informatie

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht RSIN KvK Inschrijvingsnummer

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht  RSIN KvK Inschrijvingsnummer Algemene gegevens Stichting SECU Livingstonelaan 609 3526 HL Utrecht www.secuonline.nl RSIN 804 55 07 36 KvK Inschrijvingsnummer 41187919 Doel Stichting SECU wil een bijdrage leveren aan de maatschappij

Nadere informatie

SHBO 2017 JAARREKENING. Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Monsterseweg RL Den Haag

SHBO 2017 JAARREKENING. Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Monsterseweg RL Den Haag JAARREKENING 017 Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh Monsterseweg 4 553 RL Den Haag A. BALANS PER 31 december ACTIVA 31-1-017 31-1-016 31-1-017 31-1-016 PASSIVA Materiële vaste

Nadere informatie

Resto VanHarte Leeuwarden

Resto VanHarte Leeuwarden Resto VanHarte Leeuwarden Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Leeuwarden 5 3 KinderResto Leeuwarden 9 4 Onze weerklank in de samenleving 10 5

Nadere informatie

Resto VanHarte Enschede

Resto VanHarte Enschede Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Enschede in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag 12 Colofon

Nadere informatie

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5 JAARREKENING 2018 Pagina: 1 van 5 Jaarrekening 2018 Het jaar 2018 is afgesloten met een negatief resultaat van 459,= Het werkelijke resultaat kan als volgt worden vergeleken met de begroting: en lasten

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Bosch

Resto VanHarte Den Bosch Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Den Bosch in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Almere 2 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 RESTO VANHARTE ALMERE... 4 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE ALMERE...

Nadere informatie

Resto VanHarte Dordrecht

Resto VanHarte Dordrecht Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Dordrecht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Resto VanHarte Maastricht

Resto VanHarte Maastricht Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Maastricht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen Merkpaspoort Resto VanHarte versie: 082016 In dit merkpaspoort kun je lezen waarom we er zijn, hoe we te werk gaan en wat we doen. Het merkpaspoort wil vooral een gevoel geven over hoe we graag gezien

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Ede 1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 2 RESTO VANHARTE EDE... 3 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE EDE... 3 2.2

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2013 Inhoud 1 2 3 4 5 6 Eén van ons 3 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost 5 KinderResto Amsterdam Zuidoost 13 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte Groningen

Resto VanHarte Groningen Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Groningen 5 3 KinderResto Groningen 9 4 Onze weerklank in de samenleving 12 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Financieel verslag 2016 van Stichting Lach voor een Dag te Molenaarsgraaf

Financieel verslag 2016 van Stichting Lach voor een Dag te Molenaarsgraaf Financieel verslag 2016 van te Molenaarsgraaf INHOUDSOPGAVE Pagina RAPPORT 1 Algemeen 2 FINANCIEEL VERSLAG 2 Balans per 31 december 2016 4 3 Staat van baten en lasten 2016 5 4 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Resto VanHarte Zwolle

Resto VanHarte Zwolle Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Zwolle 5 3 KinderResto Zwolle 10 4 Onze weerklank in de samenleving 11 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2013 Staat van baten en lasten over 2013 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2013 (na verwerking resultaat) 31.12.2013

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2014 Staat van baten en lasten over 2014 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2014 (na verwerking resultaat) 31.12.2014

Nadere informatie

Resto VanHarte Zaandam

Resto VanHarte Zaandam Resto VanHarte Zaandam Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Zaandam Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Zaandam 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 7 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013

JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013 JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord van het bestuur 3 Stichting Vrienden van Reade 4 De organisatie 5 De projecten 6 Jaarrekening 8 2 VOORWOORD VAN DE VOORZITTER Reade

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Assen

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Assen Resto VanHarte Assen Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Assen 5 3 Onze weerklank in de samenleving 11 4 Kwaliteitsbewaking 13 5 Ambities voor

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Eind 2010 is de droom van Jack en Saskia Engels, namelijk het creëren van een harmonieus thuis voor kinderen en (jong-)volwassenen met een (meervoudige) beperking,

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2016...3 2 Staat van baten en lasten over 2016...4 2.1 Waarderingsgrondslagen...4 3 Toelichting op de jaarrekening...5 3.1 Toelichting op de balans...5

Nadere informatie

Resto VanHarte Arnhem

Resto VanHarte Arnhem Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Arnhem in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13 Colofon

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016 Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016 Elk jaar voert Resto VanHarte een impact- en tevredenheidsmeting uit onder haar gasten. Deze is in 2016 verspreid in 40 vestigingen van Resto VanHarte, in 29 steden/gemeenten.

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 2013 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN te HILVERSUM INHOUD ALGEMEEN 1. Algemeen... 3 2. Kasstroomoverzicht 2012-2013... 4 JAARREKENING 1. Balans per 31 december 2013...

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Noord

Resto VanHarte Amsterdam Noord Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2013 Inhoud 1 2 3 4 5 6 Eén van ons 3 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 Resto VanHarte Amsterdam Noord 5 KinderResto Amsterdam Noord 14 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2016 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2016 VAN 31 december 2016 31 december 2015 Actief Vlottende activa Overlopende activa 1.964 4.577 Liquide middelen 7.852 4.700 Totaal activazijde 9.816

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2017 AMSTERDAMSESTRAATWEG 67 3513 AB UTRECHT E.MAIL: INFO@ANIMALSTODAY.NL WWW.ANIMALSTODAY.NL Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2017...3 2 Staat van baten en lasten over 2017...4 3 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Volg de Wens. Jaarrekening 2016

Stichting Volg de Wens. Jaarrekening 2016 Stichting Volg de Wens Jaarrekening 2016 31 oktober 2017 Balans per 31 december 2016 2015 ACTIVA Vaste activa - Immateriële vaste activa 0 0 - Materiële vaste activa 0 0 - Financiële vaste activa 0 0 Vlottende

Nadere informatie

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2017

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2017 Stichting Stéphanos Jaarrapport 2017 Pagina 1 INHOUDSOPGAVE A Balans per 31 december 2017 3 B Staat van baten en lasten over 2017 4 C Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 D Toelichting op

Nadere informatie

Stichting Stéphanos. Jaarrekening 2018

Stichting Stéphanos. Jaarrekening 2018 Stichting Stéphanos Jaarrekening 2018 Pagina 1 INHOUDSOPGAVE A Balans per 31 december 2018 3 B Staat van baten en lasten over 2018 4 C Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 D Toelichting op

Nadere informatie

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal 2018-2022 De SP bestuurde voor het eerst in Gorinchem mee. De SP heeft met onze wethouder veel dingen bereikt. We vertellen

Nadere informatie

De groei van de laatste jaren vertaalt zich ook financieel; toenemende activiteit brengt meer kosten met zich mee.

De groei van de laatste jaren vertaalt zich ook financieel; toenemende activiteit brengt meer kosten met zich mee. Jaarrekening 2014 Hierbij treft u het financieel jaarverslag van Voedselbank Harderwijk aan. Ook in 2014 bleef de hulpvraag toenemen en eind 2014 zijn er ruim 250 gezinnen in Harderwijk, Ermelo en Putten

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Venlo in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei

Nadere informatie

Jaarrekening Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers en allen die de voedselbank een warm hart toedragen!

Jaarrekening Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers en allen die de voedselbank een warm hart toedragen! Jaarrekening 2015 Hierbij treft u de jaarrekening van Voedselbank Harderwijk aan. In 2015 zijn wij in ons werkgebied Harderwijk, Ermelo en Putten steeds in staat geweest voldoende voedselpakketten samen

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN te HILVERSUM Stichting Leergeld Hilversum Wijdemeren Jaarrekening 2015 23 februari 2016 Pagina 2 van 15 INHOUD ALGEMEEN 1. Algemeen...

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2017 Staat van baten en lasten over 2017 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2017 (na verwerking resultaat) 31.12.2017

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2014 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 VAN 31 december 2014 31 december 2013 Actief Vlottende activa Overlopende activa 846 1.742 Liquide middelen 3.661 12.744 Totaal activazijde 4.507 14.486

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

Sociaal makelaar De vraag is leidend Organiserend vermogen. Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen

Sociaal makelaar De vraag is leidend Organiserend vermogen. Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen Jaarverslag 2017 Sociaal makelaar De vraag is leidend Effecten Organiserend vermogen Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen Samenwerking Burgerinitiatief Integratie

Nadere informatie

ANBI. Algemene Gegevens. Adres De Hofnar DA Valkenswaard. Statutaire Naam: Stichting Cultuurcentrum de Hofnar KvK nummer

ANBI. Algemene Gegevens. Adres De Hofnar DA Valkenswaard. Statutaire Naam: Stichting Cultuurcentrum de Hofnar KvK nummer ANBI Algemene Gegevens Adres De Hofnar 10 5554 DA Valkenswaard Statutaire Naam: Stichting Cultuurcentrum de Hofnar KvK nummer 17107516 Contactgegevens: Post-bezoekadres: De Hofnar10 5554 DA Valkenswaard

Nadere informatie

Oranjevereniging Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 7

Oranjevereniging Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 7 JAARREKENING 2018 Katwijk, 6 februari 2019 Pagina: 1 van 7 Jaarrekening 2018 Het verenigingsjaar 2018 is afgesloten met een negatief resultaat van 256,= Het werkelijke resultaat kan als volgt worden vergeleken

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2015

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2015 Jaarlijks onderzoek onder gasten 2015 Elk jaar voert Resto VanHarte een impact- en tevredenheidsmeting uit onder haar gasten. Deze is in 2015 verspreid in 32 vestigingen van Resto VanHarte, in 20 steden/gemeenten.

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 Balans per 31 december 2017 (voor resultaatbestemming) ACTIVA 31 december 2017 31 december 2016 Vaste ACTIVA Immateriele activa Hard en software 509 0 509 0 Vaste activa Materiele

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Seniorenwens

Jaarverslag Stichting Seniorenwens Jaarverslag Stichting Seniorenwens 2015 Inhoud 1. Algemeen 2 2. Samenwerking Emolife 2 3. Fondsenwerving 2 4. ANBI 2 5. Toelichting op financiën 2 6. Balans 3 7. Toelichting op balans en staat van baten

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2016

Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2016 Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2016 Sinds 2012 voert Resto VanHarte een jaarlijks onderzoek uit onder haar vrijwilligers. Dit jaar is er een aparte versie gemaakt voor incidentele vrijwilligers

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2015 Stichting Aandacht voor Pesten 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 VAN 31 december 2015 31 december 2014 Actief Vlottende activa Overlopende activa 4.577 846 Liquide middelen 4.700 3.661

Nadere informatie

Bestemmingsreserve artistieke ontwikkeling Continuiteitsreserve

Bestemmingsreserve artistieke ontwikkeling Continuiteitsreserve Balans per 31 december 2014 ACTIEF Toelichting 31 december 2014 31 december 2013 VLOTTENDE ACTIVA Vorderingen en overlopende activa 1 Overlopende activa 421 624 421 624 Liquide middelen 2 56.788 57.129

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2015

Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2015 Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2015 Sinds 2012 voert Resto VanHarte een jaarlijks onderzoek uit onder haar vrijwilligers. Dit jaar is er een aparte versie gemaakt voor incidentele vrijwilligers

Nadere informatie

Meedoen Werkt! Geen werk, geen uitkering, wél ambitie? Ontwikkel je talent in Purmerend!

Meedoen Werkt! Geen werk, geen uitkering, wél ambitie? Ontwikkel je talent in Purmerend! Meedoen Werkt! Geen werk, geen uitkering, wél ambitie? Ontwikkel je talent in Purmerend! Heb je geen werk, geen uitkering maar wél ambitie? Wil je bijvoorbeeld graag werkervaring opdoen, in contact komen

Nadere informatie

Stichting ABN AMRO Foundation Jaarrekening 2016

Stichting ABN AMRO Foundation Jaarrekening 2016 Stichting ABN AMRO Foundation Jaarrekening 2016 Het bestuur: C. (Kees) van Dijkhuizen J.C.M. (Jan) van Rutte H. (Hilde) Garssen K. (Klaas) Ariaans Amsterdam, juni 2017 INHOUD Directieverslag over het boekjaar

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2018 Staat van baten en lasten over 2018 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG

FINANCIEEL JAARVERSLAG FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 STICHTING KUNSTEN OP STRAAT FINANCIEEL VERSLAG 2016 GRONDSLAGEN VOOR WAARDERING EN RESULTAATBEPALING ALGEMEEN Het financieel verslag is opgesteld met inachtneming van in Nederland

Nadere informatie

Resto VanHarte Middelburg

Resto VanHarte Middelburg Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Middelburg 5 3 Onze weerklank in de samenleving 11 4 Kwaliteitsbewaking 12 5 Ambities

Nadere informatie

Jaarrekening Balans per 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Inventaris - - Computer Vlottende activa

Jaarrekening Balans per 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Inventaris - - Computer Vlottende activa Jaarrekening 2017 Balans per 31 december 2017 ACTIVA 31-12-2017 31-12-2016 Vaste activa Inventaris Computer Vlottende activa Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen 19.913 18.410 19.913

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Marianne Center

JAARREKENING Stichting Marianne Center JAARREKENING 2016 Stichting Marianne Center Inhoud Jaarverslag 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van baten en lasten over 2016 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

JAARVERSLAG DoorBrekers

JAARVERSLAG DoorBrekers JAARVERSLAG 2014 DoorBrekers GROEI In 2013 is DoorBrekers gestart met twee nieuwe locaties, namelijk DoorBrekers Zwolle en DoorBrekers Zeeland. Medio 2014 is er op beide locaties een kerngroep ontstaan

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2015 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2015 4 Staat van Baten en Lasten over 2015 6 Toelichting 7 3 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27

Nadere informatie

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen Rapport inzake de jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina 1. Bestuursverslag 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen (Amstelveenfonds)

Nadere informatie

ANBI. Algemene Gegevens. Adres De Hofnar DA Valkenswaard. Statutaire Naam: Stichting Cultuurcentrum de Hofnar KvK nummer

ANBI. Algemene Gegevens. Adres De Hofnar DA Valkenswaard. Statutaire Naam: Stichting Cultuurcentrum de Hofnar KvK nummer ANBI Algemene Gegevens Adres De Hofnar 10 5554 DA Valkenswaard Statutaire Naam: Stichting Cultuurcentrum de Hofnar KvK nummer 17107516 Contactgegevens: Post-bezoekadres: De Hofnar10 5554 DA Valkenswaard

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu

Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu ALGEMEEN ONZE MISSIE DONATIES & SPONSORING ACTIVITEITEN & PROJECTEN FINANCIEEL VERSLAG 2012 BELEIDSPLAN & BEGROTING 2012 ALGEMEEN Stichting Fairchance.nu is opgericht

Nadere informatie

Stichting House of Animals

Stichting House of Animals Stichting House of Animals Jaarrekening 2017 MAARSSENBROEKSEDIJK 59 3542 PM UTRECHT INFO@HOUSEOFANIMALS.NL WWW. HOUSEOFANIMALS.NL Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag... 3 1.1 Doelstelling House of Animals...

Nadere informatie

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2014

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2014 Stichting Stéphanos Jaarrapport 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina A Balans per 31 december 2014 3 B Staat van baten en lasten over 2014 4 C Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 D Toelichting op de

Nadere informatie

Activa Materiële vaste activa Vorderingen Omzetbelasting Overige vorderingen en Overlopende activa

Activa Materiële vaste activa Vorderingen Omzetbelasting Overige vorderingen en Overlopende activa te BALANS PER 31 DECEMBER 2012 (2011) (Na voorgestelde resultaatbestemming) Activa 2012 2011 Vaste Activa Materiële vaste activa -- -- Vlottende Activa Vorderingen Omzetbelasting 801 808 Overige vorderingen

Nadere informatie

Verkort financieel jaarverslag 2017

Verkort financieel jaarverslag 2017 Verkort financieel jaarverslag 2017 Stichting Voedselbank Deventer en omgeving Harderwijkerstraat 21, 7418 BA Deventer KVK 08138701 INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2017 2 Staat

Nadere informatie

De Nederlandse Boksbond Realisatie 2014 en Begroting 2015. Staat van baten en lasten

De Nederlandse Boksbond Realisatie 2014 en Begroting 2015. Staat van baten en lasten Realisatie 2014 en Begroting 2015 Staat van baten en lasten Begroting Begroting Realisatie Realisatie 2015 2014 2014 2013 Baten Contributies en licenties 115.000 101.000 116.902 104.964 Subsidies 46.282

Nadere informatie

Materiële vaste activa Direct in gebruik voor doelstelling Financiële vaste activa

Materiële vaste activa Direct in gebruik voor doelstelling Financiële vaste activa 7.2 Balans per 31 december (na resultaatbestemming) Activa Vaste activa Materiële vaste activa Direct in gebruik voor doelstelling 1.1 92.465 96.320 Financiële vaste activa 1.2 11 11 92.476 96.331 Vlottende

Nadere informatie

Aanvraag van onder de grens naar boven de grens

Aanvraag van onder de grens naar boven de grens Aanvraag van onder de grens naar boven de grens Een participatieproject voor de wijk met de hoogste armoedecijfers van Nederland Cursus mantelzorg vrouwen Tweebosbuurt april 2017 (kwaliteitenspel) Inleiding

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s

Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s In dit financieel jaarverslag wordt verantwoording afgelegd over de financiële situatie van stichting De Kroko s in 2014. pagina 2 van 5 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking.

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking. GRONDSLAGEN VOOR DE FINANCIELE VERSLAGGEVING Waarderingsgrondslagen Materiële vaste activa De materiële vaste activa worden gewaardeerd tegen aanschafwaarde. Op het gebouw wordt niet afgeschreven. De inventaris

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

JAARVERSLAG Jaarverslag 2017 Present Alkmaar

JAARVERSLAG Jaarverslag 2017 Present Alkmaar JAARVERSLAG 2017 Voorwoord In tegenstelling tot de jaren daarvoor was 2017 voor Present Alkmaar een lastig jaar. Dat heeft enerzijds te maken met verloop in het operationele team, waardoor er voor de coördinator

Nadere informatie

Vlottende activa Vorderingen 6.943 6.358 Liquide middelen 7.229 19.102

Vlottende activa Vorderingen 6.943 6.358 Liquide middelen 7.229 19.102 1 BALANS PER 31 JULI 2014 (Na winstbestemming) 31-07-14 31-07-13 ACTIVA Vlottende activa Vorderingen 6.943 6.358 Liquide middelen 7.229 19.102 14.172 25.460 PASSIVA Reserves en fondsen Continuiteitsreserve

Nadere informatie

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH Jaarrekening Stichting CHAVAH 2015 1 Inhoudsopgave BESTUURSVERSLAG 3 JAARREKENING 2015 6 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 7 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2014-15 8 TOELICHTING BEHORENDE TOT DE JAARREKENING 2015

Nadere informatie

Resto VanHarte Maastricht

Resto VanHarte Maastricht Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Maastricht 5 3 KinderResto Maastricht 11 4 Onze weerklank in de samenleving 14 5

Nadere informatie

Resto VanHarte Amersfoort

Resto VanHarte Amersfoort Resto VanHarte Amersfoort Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Amersfoort 5 3 KinderResto Amersfoort 10 4 Onze weerklank in de samenleving 13 5

Nadere informatie

Stichting Leergeld Asten-Someren

Stichting Leergeld Asten-Someren Stichting Leergeld Asten-Someren Jaarverslag 2015-2016 1 Inhoud Voorwoord... 3 Achtergrond... 4 Doelstelling en werkwijze... 4 Resultaten 2015 2016... 5 Belangrijke ontwikkelingen/ activiteiten 2015 2016...

Nadere informatie

Stichting Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier. Financieel verslag 2017

Stichting Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier. Financieel verslag 2017 Stichting Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier Financieel verslag 2017 Amsterdam, 12 mei 2018 Inhoudsopgave Financieel verslag 2017 A. Algemeen B1. Balans per 31 december 2017 B2. Baten en lasten 2017

Nadere informatie

Vaste activa Gebouwen 421.381 421.381 Verbouwing 2005 14.007 14.007 Verbouwing 2009 887.880 887.880 Inventaris 0 0

Vaste activa Gebouwen 421.381 421.381 Verbouwing 2005 14.007 14.007 Verbouwing 2009 887.880 887.880 Inventaris 0 0 GRONDSLAGEN VOOR DE FINANCIELE VERSLAGGEVING Waarderingsgrondslagen Materiële vaste activa De materiële vaste activa worden gewaardeerd tegen aanschafwaarde. Op het gebouw wordt niet afgeschreven. De inventaris

Nadere informatie

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking.

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking. GRONDSLAGEN VOOR DE FINANCIELE VERSLAGGEVING Waarderingsgrondslagen Materiële vaste activa De materiële vaste activa worden gewaardeerd tegen aanschafwaarde. Op het gebouw wordt niet afgeschreven. De inventaris

Nadere informatie

In 2015 en 2016 zijn bijdragen van fondsen ontvangen voor een tuinkamer en voor zonwering aan de zuidzijde. In 2016 is dit gerealiseerd.

In 2015 en 2016 zijn bijdragen van fondsen ontvangen voor een tuinkamer en voor zonwering aan de zuidzijde. In 2016 is dit gerealiseerd. maart 2017 De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2013. Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan 12 3971 HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG 2013. Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan 12 3971 HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2013 Stichting Aandacht voor Pesten 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2013 VAN 31 december 2013 31 december 2012 Actief Vlottende activa Belastingen - 198 Overlopende activa 1.742-1.742 198 Liquide

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2016 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten en Lasten over 2016 6 Toelichting 7 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27 28

Nadere informatie