Resto VanHarte Leiden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Resto VanHarte Leiden"

Transcriptie

1 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014

2 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Leiden in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 11 Colofon Maart 2015 Dit lokale jaarverslag is een uitgave van Resto VanHarte. Reacties kunt u richten aan info@restovanharte.nl. Resto Van Harte Leiden Topaz Zuydtwijck en Gezinscentrum Slaaghwijk Aaltje Noordewierlaan 50 en Valkenpad 34-36, Leiden Restomanager: Paul Feldbrugge Restodagen: maandag en woensdag

3 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag Voorwoord Volwaardige deelname Resto VanHarte is in de zomer van 2014 in Leiden gestart op twee locaties, Zuydtwijck en Slaaghwijk. We zijn lekker bezig en merken dat het vertrouwen in het kunnen van ons team boven verwachting groeit. In het begin betaalde elke gast in Slaaghwijk het minimumtarief van vier euro. We hebben ons ingespannen om dit te veranderen in het normale tarief van zeven euro. Een bewuste keus om gasten het gevoel van volwaardige deelname en eigenwaarde te geven. Participatie We zagen dit terug in de participatie van de gasten. Eind 2014 is ons vrijwilligersteam versterkt vanuit de eigen gastenkring. Vrijwilligers stelden zich verantwoordelijker op en organiseerden, onder regie van de horecamanager, een eigen menu. Ze stuurden ook het vrijwilligersteam succesvol aan. Een groep studenten bereidde met gasten een evenement voor; kinderen vanuit de gezinnen zijn als vrijwilliger gestart en steeds vaker gingen gasten en vrijwilligers ook buurten bij de andere locatie en namen ze uit hun eigen netwerk nieuwe gasten en vrijwilligers mee. Belangrijke samenwerking De gemeente Leiden is een belangrijke partner voor ons. Ze brengen ons in contact met andere stakeholders en potentiële partners op sociaalmaatschappelijk gebied. Steeds meer instellingen en organisaties komen naar ons toe, met steeds uitdagender vragen en cliënten. Dat zegt wat over het vertrouwen in het kunnen van ons team. Dat we belangrijk zijn voor onze gasten, bleek ook door één van hen die tijdens haar vakantie ons en de rest van de gasten met foto s op de hoogte hield van haar activiteiten. We zijn onderdeel van haar sociale infrastructuur. Nieuwe plannen In 2015 willen we de vrijwilligersteams verzelfstandigen tot autonome Restoteams. Daarnaast richten we ons op de opening van minimaal twee nieuwe locaties in de regio Groot Leiden. We zijn al in gesprek met instellingen en organisaties die hier open voor staan. We werken samen met studenten die het stadsburgerschap, buurtmobiliteit en buurt-activatie onderzoeken. Medio mei zullen in Slaaghwijk 35 kinderen en 15 gasten, samen met een team van vijf studenten, een evenement organiseren. Doel is het bereiken van meer dan 500 buurtgenoten via een barbecue en een Reizend Resto. We willen ook meer gaan samenwerken met het lokale bedrijfsleven, bijvoorbeeld in de vorm van sponsoring en personeelsvrijwilligers. Leiden Culinair en een ander groot Leids evenement staan bij ons op de rol om meer commercieel draagvlak te krijgen.

4 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag We zijn in gesprek met Leiden Culinair om zowel een stand te bemannen als ook de lunch voor de 500 vrijwilligers te organiseren. En begin 2015 zijn we gestart met een veelbelovende samenwerking met Het Raamwerk, hun zorgboerderij De Hafakker en de bijbehorende boerderijwinkel Appeltje Eitje. Paul Feldbrugge, Restomanager Leiden Alex de Groot, horecamanager Leiden Resto VanHarte is een plek waar je mensen ontmoet, iets kunt leren, ideeën opdoet, samen plezier maakt en vooral lekker en gezond kunt eten. Resto VanHarte brengt mensen bij elkaar en daarmee cohesie in de wijk. Buurtgenoten van allerlei achtergronden koken en eten samen. Daarnaast is er tijd voor het uitwisseling van ervaringen, informatie, discussie, cultuur, muziek etc. We inspireren onze gasten, jong en oud, om contact te maken, actief mee te doen en gezond en duurzaam te eten.

5 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag Kennis maken Om meer bekendheid te geven aan de in de zomer geopende Resto s in Leiden, was september kennismakingsmaand met diners voor half geld. De kennismakingsprijs voor het gezonde, vers bereide driegangendiner was vier euro voor volwassenen en twee euro voor kinderen tot en met 12 jaar. De toenmalige Restomanager Alexandra Weststrate: Resto VanHarte is een plek waar jong en oud elkaar ontmoeten, waar je kunt bijpraten met wijkgenoten en waar altijd iets bijzonders is te beleven. Soms treden lokale artiesten op, of vertegenwoordigers van wijkorganisaties vertellen over activiteiten in de wijk. Het gaat ons niet zozeer om het eten, hoewel dat natuurlijk wel belangrijk is, maar om de ontmoeting. Leer elkaar kennen bij Resto VanHarte. Je bent trouwens ook welkom als je niet in de buurt woont.

6 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag Eén van ons Ariel (50) is vrijwilliger bij Resto VanHarte Leiden De liefde voor mijn vriend heeft mij doen besluiten in Nederland te gaan wonen. Ik woon nu ruim een jaar hier. De eerste maanden waren niet makkelijk; de taal vormde een enorme barrière. Inmiddels heb ik werk als postbode, maar dat is nogal een solitair beroep. Daarom zocht ik naar meer en dat heb ik gevonden in mijn vrijwilligerswerk bij Resto VanHarte. Ik vind het fijn om mensen te ontmoeten. Het helpt mij om te groeien in mijn kennis van de Nederlandse taal. De sfeer met de collega s is echt goed en het contact met de mensen aan tafel vind ik fijn. En door mijn werk bij Resto VanHarte krijg ik ook horeca-ervaring. Het is mogelijk dat ik in de toekomst hierin verder wil gaan. Dan vormen mijn ervaringen met het Resto een goede basis. Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om maar Nederland te komen. Door bij Resto VanHarte nieuwe mensen te ontmoeten voel ik mij niet meer zo alleen.

7 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag EHBO Op maandag 3 november stond in Zuydtwijck tijdens de Dag van de Hulpverlening een informatieve avond op het programma. Wat begon als een rustige en gezellige avond, kreeg een onverwachte wending. Er was een Lotusmedewerker die op verzoek onaangekondigd deed alsof hij een hartstilstand kreeg. Na enige consternatie, ontstond er in de zaal een discussie over zelfbeschikking en reanimeer-mij-niet -medaillons. Gasten stelden zich kwetsbaar op, het was een mooi, puur en oprecht gesprek, aldus Restomanager Paul Feldbrugge. Toen iedereen weer tot rust was gekomen, maakten de gasten van de gelegenheid gebruik om veel vragen te stellen over EHBO.

8 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag Resto Leiden in vogelvlucht Onze gasten In de paar maanden na onze start, ontvingen we al bijna duizend gasten. Zuydtwijck grenst aan Wassenaar. Bewoners zijn relatief welvarend, maar er is ook veel sociale armoede en eenzaamheid. In Zuydtwijck komen er per avond gemiddeld veertig gasten vooral eenzame ouderen. Het begon met leden van de lokale bridgeclub. Eind 2014 kwam een van de initiatiefnemers van deze club weer eens langs en hij herkende nog maar een paar mensen. Het aantal gasten is dus gegroeid tot een dynamische, gezonde en actieve groep. Slaaghwijk is te vergelijken met Slotervaart in Amsterdam; arm, voorheen een Vogelaarwijk, veel verloop: 30% van de bewoners verhuist binnen een jaar. In Slaaghwijk zijn er per avond ongeveer 25 gasten. Onze doelgroep zijn multiprobleem gezinnen en allochtonen. Ook online houden we contact met onze gasten, vrijwilligers en samenwerkingspartners. Op en Facebook: Resto VanHarte Leiden, samen hebben we in totaal zo n 100 volgers. Ons team Restomanager Paul Feldbrugge en horecamanager Alex de Groot werken met een team van 25 volwassen vrijwilligers, vijf kinderen en twee stagiairs. In Zuydtwijck werken we gemiddeld met zo n tien vrijwilligers en in Slaaghwijk met vijf kinderen en vijf volwassen vrijwilligers Onze vrijwilligers werken bij Resto VanHarte vanuit verschillende invalshoeken: inburgering (3) re-integratie (9), HBO-stage (1), HALT (1), Wajong (2) en dan zijn er nog een aantal wijkbewoners (6). Het is een internationale groep, o.a. mensen uit de Dominicaanse Republiek, Venezuela en Tunesië. Daarnaast helpen er regelmatig groepen vrijwilligers uit het bedrijfsleven. Kwaliteit Elk jaar houden we in het laatste kwartaal een enquête onder onze gasten en vrijwilligers. De resultaten publiceren we in ons landelijk jaarverslag. Bij gasten kijken we naar de impact van ons Meedoenprogramma op het versterken van sociale contacten en de betrokkenheid in de wijk. Bij vrijwilligers kijken we onder andere naar samenwerking, arbeidstevredenheid, groei- en ontwikkelmogelijkheden en toekomstperspectief. Daarnaast bewaken we de kwaliteit van onze maaltijden, onder andere in het kader van voedselveiligheid.

9 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag Wijkagent aan tafel Op woensdag 10 december schoof wijkagent Perry aan bij Resto VanHarte in Slaaghwijk. Omdat we het met elkaar prettiger en gezelliger in de buurt kunnen maken. En omdat 'ie gek is op bietjes met hazelnoot, natuurlijk! aldus Restomanager Paul Feldbrugge. Alhoewel hij in vol ornaat en in functie was, zat wijkagent Perry gezellig tussen de andere gasten. En ondanks zijn imponerende (nieuwe) uniform, kletste iedereen enthousiast mee. Een paar stoelen verderop zat een Griekse mevrouw en in de loop van de maaltijd kwamen zij en Perry erachter dat ze beiden jarenlang in hetzelfde dorp op Cyprus hadden gewoond. Tot ver na het toetje waren de verhalen en de roddels niet van de lucht...

10 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag Meedoenprogramma Datum Augustus Augustus September September September September November December December Activiteit Griekse avond Italiaanse avond Engelse avond Franse avond Marokkaanse avond Spaanse avond Dag van de hulpverlening KPN mooiste contactavond Wijkagent schuift aan Samenwerkingspartners en sponsors Gemeente Leiden Gezondheidscentrum Merenwijk idoe Leiden JES Rijnland Libertas Leiden Politie Radius Stichting JA (Jongeren Activering) Stichting Piëzo, Woningcorporatie Portaal Woningcorporatie de Sleutels

11 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag Financieel verslag Stichting VanHarte te Amsterdam BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (RESTO LEIDEN) ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen: Debiteuren - Nog te ontvangen toegezegde subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Bank- & kasgelden PASSIVA Reserves & fondsen Bestemmingsreserve 412 Continuïteitsreserve - Bestemmingsfonds Kortlopende schulden Crediteuren - Vooruitontvangen subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum - Overige schulden en overlopende passiva

12 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2014 (RESTO LEIDEN) BATEN 2014 Opbrengst maaltijden Kosten maaltijden (incl. activeringskosten) Ontvangen subsidies Ontvangen donaties en giften Overige baten - * Totaal baten LASTEN Personeelskosten Afschrijvingen 66 Huisvestingskosten Kantoorkosten Algemene kosten Totaal lasten Saldo baten minus lasten ** * Toelichting ontvangen bedragen Albert Heijn 300 Gemeente Leiden Portaal Rabobank Foundation Rabobank Leiden-Katwijk Overige baten ** Het positieve resultaat zal in de komende jaren ingezet worden ten bate van Resto Leiden en is derhalve opgenomen onder bestemmingsfonds op de balans

13 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag

Resto VanHarte Alkmaar

Resto VanHarte Alkmaar Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Alkmaar in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Maastricht

Resto VanHarte Maastricht Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Maastricht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Dordrecht

Resto VanHarte Dordrecht Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Dordrecht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Resto VanHarte Zoetermeer

Resto VanHarte Zoetermeer Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Zoetermeer 5 3 Leren en werken 7 4 Samenwerkingen in wijk en stad 8 5 Onze weerklank

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Noord

Resto VanHarte Amsterdam Noord Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amsterdam Noord in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen Resto VanHarte Assen Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Assen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei 2015 Dit lokale

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Bosch

Resto VanHarte Den Bosch Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Den Bosch in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Venlo in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei

Nadere informatie

Resto VanHarte Tilburg

Resto VanHarte Tilburg Resto VanHarte Tilburg Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Tilburg 5 3 KinderResto Tilburg 8 4 Onze weerklank in de samenleving 9 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte Groningen

Resto VanHarte Groningen Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Groningen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Resto VanHarte Haarlem

Resto VanHarte Haarlem Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Haarlem 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 6 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

Resto VanHarte Zwolle

Resto VanHarte Zwolle Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Zwolle in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte Arnhem

Resto VanHarte Arnhem Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Arnhem in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte Enschede

Resto VanHarte Enschede Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Enschede in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag 12 Colofon

Nadere informatie

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 1 Jaarverslag 2016 Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie 2017 Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Resto VanHarte Amersfoort

Resto VanHarte Amersfoort Resto VanHarte Amersfoort Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amersfoort Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amersfoort in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amsterdam Zuidoost in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma

Nadere informatie

C.A.S. het Noorden. gevestigd te. Jaarrekening 2015

C.A.S. het Noorden. gevestigd te. Jaarrekening 2015 Jaarrekening 2015 Datum: 19 februari 2017 Opgesteld door: Aantal exemplaren: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Jaarstukken Jaarrekening Balans per 31 december 2015 3 Staat van baten en lasten 2015 5

Nadere informatie

Bestemmingsreserve artistieke ontwikkeling Continuiteitsreserve

Bestemmingsreserve artistieke ontwikkeling Continuiteitsreserve Balans per 31 december 2014 ACTIEF Toelichting 31 december 2014 31 december 2013 VLOTTENDE ACTIVA Vorderingen en overlopende activa 1 Overlopende activa 421 624 421 624 Liquide middelen 2 56.788 57.129

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2016 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2016 VAN 31 december 2016 31 december 2015 Actief Vlottende activa Overlopende activa 1.964 4.577 Liquide middelen 7.852 4.700 Totaal activazijde 9.816

Nadere informatie

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5 JAARREKENING 2018 Pagina: 1 van 5 Jaarrekening 2018 Het jaar 2018 is afgesloten met een negatief resultaat van 459,= Het werkelijke resultaat kan als volgt worden vergeleken met de begroting: en lasten

Nadere informatie

SHBO 2017 JAARREKENING. Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Monsterseweg RL Den Haag

SHBO 2017 JAARREKENING. Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Monsterseweg RL Den Haag JAARREKENING 017 Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh Monsterseweg 4 553 RL Den Haag A. BALANS PER 31 december ACTIVA 31-1-017 31-1-016 31-1-017 31-1-016 PASSIVA Materiële vaste

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Ede 1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 2 RESTO VANHARTE EDE... 3 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE EDE... 3 2.2

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2015 Stichting Aandacht voor Pesten 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 VAN 31 december 2015 31 december 2014 Actief Vlottende activa Overlopende activa 4.577 846 Liquide middelen 4.700 3.661

Nadere informatie

Resto VanHarte s-hertogenbosch

Resto VanHarte s-hertogenbosch Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte s-hertogenbosch 5 3 KinderResto s-hertogenbosch 9 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 -

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 - Bijlage 4.2 bij rapport d.d. 30 september 2013 4.2 GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER () A C T I V A 31-12- 31-12- VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683

Nadere informatie

III Balans per 31 december 2016 (na resultaatbestemming)

III Balans per 31 december 2016 (na resultaatbestemming) ACTIVA Vaste activa III Balans per 31 december 2016 (na resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 Materiële vaste activa Gebouwen 35.804 35.840 Andere vaste bedrijfsmiddelen 68.579 61.499

Nadere informatie

Stichting Vakanties Dit Koningskind Postbus AG Utrecht

Stichting Vakanties Dit Koningskind Postbus AG Utrecht Stichting Vakanties Dit Koningskind Postbus 85275 3508 AG Utrecht Rapport inzake de jaarrekening 2015 Inhoudsopgave Pagina Voorwoord 3 Financiële positie 4 Jaarverslag: Algemeen 5 Jaarrekening: Balans

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2013

Financieel Jaarverslag 2013 Financieel Jaarverslag 2013 Oss, 26 februari 2014 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Jaarrekening... 4 Algemene grondslag... 4 Vorderingen... 4 Reserves en fondsen... 4 Baten uit eigen fondsenwerving... 4 Kosten

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2014 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 VAN 31 december 2014 31 december 2013 Actief Vlottende activa Overlopende activa 846 1.742 Liquide middelen 3.661 12.744 Totaal activazijde 4.507 14.486

Nadere informatie

Stichting Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier. Financieel verslag 2017

Stichting Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier. Financieel verslag 2017 Stichting Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier Financieel verslag 2017 Amsterdam, 12 mei 2018 Inhoudsopgave Financieel verslag 2017 A. Algemeen B1. Balans per 31 december 2017 B2. Baten en lasten 2017

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016 Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016 Elk jaar voert Resto VanHarte een impact- en tevredenheidsmeting uit onder haar gasten. Deze is in 2016 verspreid in 40 vestigingen van Resto VanHarte, in 29 steden/gemeenten.

Nadere informatie

STICHTING VOEDSELTUIN TE ROTTERDAM. Rapport 2014

STICHTING VOEDSELTUIN TE ROTTERDAM. Rapport 2014 STICHTING VOEDSELTUIN TE ROTTERDAM Rapport 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Balans per 31 december 2014 3 2 Staat van baten en lasten over 2014 4 3 Toelichting op de balans per 31 december

Nadere informatie

Resto VanHarte Middelburg

Resto VanHarte Middelburg Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Middelburg in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2013. Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan 12 3971 HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG 2013. Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan 12 3971 HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2013 Stichting Aandacht voor Pesten 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2013 VAN 31 december 2013 31 december 2012 Actief Vlottende activa Belastingen - 198 Overlopende activa 1.742-1.742 198 Liquide

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2013 Staat van baten en lasten over 2013 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2013 (na verwerking resultaat) 31.12.2013

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2014 Staat van baten en lasten over 2014 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2014 (na verwerking resultaat) 31.12.2014

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 MISSIE 3 VOORWOORD 4 BEGUNSTIGERS 5 ACTIVITEITEN 5 BESTUUR 5 FINANCIEEL VERSLAG 6 COLOFON 9

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 MISSIE 3 VOORWOORD 4 BEGUNSTIGERS 5 ACTIVITEITEN 5 BESTUUR 5 FINANCIEEL VERSLAG 6 COLOFON 9 JAARVERSLAG 2012 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 MISSIE 3 VOORWOORD 4 BEGUNSTIGERS 5 ACTIVITEITEN 5 BESTUUR 5 FINANCIEEL VERSLAG 6 COLOFON 9 2 MISSIE Stichting Vrienden van Zonnehuisgroep Amstelland wil

Nadere informatie

Balans en resultatenrekening 2013 Impuls

Balans en resultatenrekening 2013 Impuls Balans en resultatenrekening 2013 Impuls Resultaten: Het boekjaar 2013 is afgesloten met een verlies van 2.131 Terwijl het boekjaar 2012 is afgesloten met een winst van 40.301, hoofdzakelijk ontstaan door

Nadere informatie

Pink Fee. Bureau voor financieel en organisatie advies. Stichting Het Dagelijks Bestaan Jaarrekening 2012/2013

Pink Fee. Bureau voor financieel en organisatie advies. Stichting Het Dagelijks Bestaan Jaarrekening 2012/2013 Pink Fee Bureau voor financieel en organisatie advies Stichting Het Dagelijks Bestaan Jaarrekening 2012/2013 Inhoudsopgave Pagina Opdracht 3 Balans per 31 augustus 2013 4 Winst- en verliesrekening over

Nadere informatie

Stichting Het Erfdeel - wonen Werkensedijk 45 4251 PR WERKENDAM JAARVERSLAG 2014. RAPPORT Inzake jaarverslag 2014 C O N C E P T 18-06-2015-1

Stichting Het Erfdeel - wonen Werkensedijk 45 4251 PR WERKENDAM JAARVERSLAG 2014. RAPPORT Inzake jaarverslag 2014 C O N C E P T 18-06-2015-1 Werkensedijk 45 4251 PR JAARVERSLAG 2014 RAPPORT Inzake jaarverslag 2014 18-06-2015-1 INHOUD JAARVERSLAG 2014 Paginanummer 1. BESTUURS- EN DIRECTIEVERSLAG 3 1.1 Algemeen 4 1.2 Activiteitenverslag 4 1.3

Nadere informatie

Resto VanHarte Zaandam

Resto VanHarte Zaandam Resto VanHarte Zaandam Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Zaandam Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Zaandam 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 7 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

Twee van de acht appartementen waren in 2013 nog in gebruik voor logeeropvang, begin 2014 zijn alle appartementen in gebruik door vaste bewoners.

Twee van de acht appartementen waren in 2013 nog in gebruik voor logeeropvang, begin 2014 zijn alle appartementen in gebruik door vaste bewoners. De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een 24- uurs

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING K U N S T E N O P S T R A A T

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING K U N S T E N O P S T R A A T FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 STICHTING K U N S T E N O P S T R A A T STICHTING KUNSTEN OP STRAAT FINANCIEEL VERSLAG 2017 GRONDSLAGEN VOOR WAARDERING EN RESULTAATBEPALING ALGEMEEN Het financieel verslag

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 Stichting De Wens foundation

JAARVERSLAG 2017 Stichting De Wens foundation JAARVERSLAG 2017 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 1.2 Bestuursverslag 4 1.3 Overzicht van alle activiteiten 2. Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2017 6 2.2 Staat van baten en lasten over 2017

Nadere informatie

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen Rapport inzake de jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina 1. Bestuursverslag 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen (Amstelveenfonds)

Nadere informatie

Sien gevestigd te Gorinchem. Verkorte Jaarrekening 2014

Sien gevestigd te Gorinchem. Verkorte Jaarrekening 2014 Sien gevestigd te Gorinchem Verkorte Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina Accountantsverslag Samenstellingsverklaring 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 4 Staat van baten en lasten over 2014

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG

FINANCIEEL JAARVERSLAG FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 STICHTING KUNSTEN OP STRAAT FINANCIEEL VERSLAG 2016 GRONDSLAGEN VOOR WAARDERING EN RESULTAATBEPALING ALGEMEEN Het financieel verslag is opgesteld met inachtneming van in Nederland

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2016...3 2 Staat van baten en lasten over 2016...4 2.1 Waarderingsgrondslagen...4 3 Toelichting op de jaarrekening...5 3.1 Toelichting op de balans...5

Nadere informatie

Stichting Ambulance Dier in Nood Peins. Jaaroverzicht 2013

Stichting Ambulance Dier in Nood Peins. Jaaroverzicht 2013 Peins Jaaroverzicht 2013 INHOUDSOPGAVE PAGINA RAPPORT A Balans per 31 december 2013 1 B Exploitatierekening over 2013 3 C Algemene toelichting 4 D Toelichting op de balans per 31 december 2013 5 E Toelichting

Nadere informatie

Stichting "Het Huys ten Donck", Benedenrijweg 461, 2983 LA RIDDERKERK BALANS

Stichting Het Huys ten Donck, Benedenrijweg 461, 2983 LA RIDDERKERK BALANS Blad 5 BALANS Per 31 december Vaste activa Materiële vaste activa Landgoed "Het Huys ten Donck" te Ridderkerk 0 0 Auto " 0 " 510 0 510 Vlottende activa Vorderingen Debiteuren 11.964 10.995 Overige vorderingen

Nadere informatie

C O N C E P T. Stichting Het Erfdeel zorg & begeleiding Werkensedijk PR WERKENDAM JAARVERSLAG RAPPORT Inzake jaarverslag 2014

C O N C E P T. Stichting Het Erfdeel zorg & begeleiding Werkensedijk PR WERKENDAM JAARVERSLAG RAPPORT Inzake jaarverslag 2014 Stichting Het Erfdeel zorg & begeleiding Werkensedijk 45 4251 PR JAARVERSLAG 2014 RAPPORT Inzake jaarverslag 2014 18-06-2015-1 Stichting Het Erfdeel zorg & begeleiding INHOUD JAARVERSLAG 2014 Paginanummer

Nadere informatie

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017 STICHTING DUSHI VRIEND Rapport inzake jaarstukken 2016 18 december 2017 Stichting Dushi Vriend Inhoudsopgave Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 2016 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten

Nadere informatie

Jaarrekening Balans per 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Inventaris - - Computer Vlottende activa

Jaarrekening Balans per 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Inventaris - - Computer Vlottende activa Jaarrekening 2017 Balans per 31 december 2017 ACTIVA 31-12-2017 31-12-2016 Vaste activa Inventaris Computer Vlottende activa Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen 19.913 18.410 19.913

Nadere informatie

Stichting Wereldwinkel Doorn Amersfoortseweg 12-a 3941 EM Doorn JAARCIJFERS 2018 INHOUDSOPGAVE

Stichting Wereldwinkel Doorn Amersfoortseweg 12-a 3941 EM Doorn JAARCIJFERS 2018 INHOUDSOPGAVE Stichting Wereldwinkel Doorn Amersfoortseweg 12-a 3941 EM Doorn JAARCIJFERS 2018 INHOUDSOPGAVE Jaarrekening Paginanummer 1 Balans per 31 december 2018 2 + 3 2 Resultatenrekening over 2018 4 3 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2017 AMSTERDAMSESTRAATWEG 67 3513 AB UTRECHT E.MAIL: INFO@ANIMALSTODAY.NL WWW.ANIMALSTODAY.NL Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2017...3 2 Staat van baten en lasten over 2017...4 3 Toelichting

Nadere informatie

Financieel verslag 2017

Financieel verslag 2017 Financieel verslag 2017 Oudelandhof 38 T+31(0)613050204 info@avavieren.nl bank: NL35RABO0167870521 2691 ZD www.avavieren.nl KvK: 6045045 INHOUDSOPGAVE pagina Verslag van het bestuur 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2015

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2015 Jaarlijks onderzoek onder gasten 2015 Elk jaar voert Resto VanHarte een impact- en tevredenheidsmeting uit onder haar gasten. Deze is in 2015 verspreid in 32 vestigingen van Resto VanHarte, in 20 steden/gemeenten.

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. van Stichting Xenia Hospice voor jongeren en jongvolwassenen, Leiden

Jaarrekening 2014. van Stichting Xenia Hospice voor jongeren en jongvolwassenen, Leiden Jaarrekening 2014 van Stichting Xenia Hospice voor jongeren en jongvolwassenen, Leiden Statutaire vestigingsplaats: Leiden Adres: Kloosterpoort 4 2312 EM Leiden Vastgesteld en goedgekeurd d.d. 11 februari

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Almere 2 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 RESTO VANHARTE ALMERE... 4 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE ALMERE...

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Inhoudsopgave. Staat van baten en lasten. Waarderingsgrondslagen

Jaarrekening 2014. Inhoudsopgave. Staat van baten en lasten. Waarderingsgrondslagen Jaarrekening Inhoudsopgave Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8 Pagina 9 Algemeen Balans Staat van baten en lasten Waarderingsgrondslagen Bijlage A: Toelichting op de balans Bijlage

Nadere informatie

Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Verkorte Balans per 31 december 2016

Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Verkorte Balans per 31 december 2016 Verkorte Balans per 31 december 2016 (Ter vergelijking zijn de cijfers per 31-12-2015 vermeld) Bedragen zijn in hele euro's afgerond ACTIVA 31-12-2015 Vlottende activa Vorderingen 33.540 12.226 Liquide

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 Balans per 31 december 2017 (voor resultaatbestemming) ACTIVA 31 december 2017 31 december 2016 Vaste ACTIVA Immateriele activa Hard en software 509 0 509 0 Vaste activa Materiele

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2017 Staat van baten en lasten over 2017 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2017 (na verwerking resultaat) 31.12.2017

Nadere informatie

Stichting Aquarelles Emmeloord. maart 2018

Stichting Aquarelles Emmeloord. maart 2018 maart 2018 De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een

Nadere informatie

Resto VanHarte Leiden

Resto VanHarte Leiden Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Leiden 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 7 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek

Financieel Jaarverslag Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Financieel Jaarverslag 2016 Stichting Hospice Lansingerland Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Balans per 31-12-2016 Stichting Hospice Lansingerland 31-12-2016 31-12-2015

Nadere informatie

Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Verkorte Balans per 31 december 2015

Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Verkorte Balans per 31 december 2015 Pagina 1 van 10 Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Verkorte Balans per 31 december 2015 (Ter vergelijking zijn de cijfers per 31-12-2014 vermeld) Bedragen zijn in hele euro's afgerond

Nadere informatie

STICHTING DIENSTENCENTRUM LANDSMEER

STICHTING DIENSTENCENTRUM LANDSMEER Dr.M.L.Kingstraat 2b, 1121CP Landsmeer, telefoon 020-4824190, fax 020-4825573 E-mail: dienstenc.landsmeer@hetnet.nl website: www.dcl-landsmeer.info M.J. Smid, penningmeester, telefoon 020-4823354 JAARREKENING

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind Jaarverslag 2009

Stichting Kans voor een Kind Jaarverslag 2009 Jaarverslag 2009 Page 1 Inhoudsopgave Bladzijde Voorwoord 3 Jaarrekening 2009 Balans per 31 december 2009 4 Staat van baten en lasten over 2009 5 Waarderingsgrondslagen 6 Toelichting op de jaarrekening

Nadere informatie

STICHTING MUSICA OMNIA VINCIT AMSTERDAM. Financieel jaarverslag 2014

STICHTING MUSICA OMNIA VINCIT AMSTERDAM. Financieel jaarverslag 2014 AMSTERDAM Financieel jaarverslag 2014 INHOUD Algemeen Doelstelling en activiteiten / 1 Bestuursleden / 1 Jaarcijfers Balans per 31 december 2014 / 2 Staat van baten en lasten over 2014 / 3 Grondslagen

Nadere informatie

Stichting Nederlands Debat Instituut Frans Halslaan BK HILVERSUM VERKORTE JAARREKENING

Stichting Nederlands Debat Instituut Frans Halslaan BK HILVERSUM VERKORTE JAARREKENING Stichting Nederlands Debat Instituut Frans Halslaan 57 1213 BK HILVERSUM VERKORTE JAARREKENING 2016 28-11-2016-1 Balans per 31 december (na resultaatbestemming) ACTIVA 31-12-2016 31-12-2015 Vlottende activa

Nadere informatie

Financieel verslag 2016 van Stichting Lach voor een Dag te Molenaarsgraaf

Financieel verslag 2016 van Stichting Lach voor een Dag te Molenaarsgraaf Financieel verslag 2016 van te Molenaarsgraaf INHOUDSOPGAVE Pagina RAPPORT 1 Algemeen 2 FINANCIEEL VERSLAG 2 Balans per 31 december 2016 4 3 Staat van baten en lasten 2016 5 4 Toelichting op de balans

Nadere informatie

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 KinderResto VanHarte Schilderswijk 5 3 Leren en werken 10 4 Samenwerkingen in

Nadere informatie

In 2015 en 2016 zijn bijdragen van fondsen ontvangen voor een tuinkamer en voor zonwering aan de zuidzijde. In 2016 is dit gerealiseerd.

In 2015 en 2016 zijn bijdragen van fondsen ontvangen voor een tuinkamer en voor zonwering aan de zuidzijde. In 2016 is dit gerealiseerd. maart 2017 De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een

Nadere informatie

Verkort financieel jaarverslag 2017

Verkort financieel jaarverslag 2017 Verkort financieel jaarverslag 2017 Stichting Voedselbank Deventer en omgeving Harderwijkerstraat 21, 7418 BA Deventer KVK 08138701 INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2017 2 Staat

Nadere informatie

Stichting Moedercentrum Roermond (MAXIMINA)

Stichting Moedercentrum Roermond (MAXIMINA) Stichting Moedercentrum Roermond (MAXIMINA) 1. Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming) Activa 31 december 2017 31 december 2016 Vaste activa Materiële vaste activa 4.1 40.031 3.323 Vlottende

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 MISSIE 3 VOORWOORD 4 BEGUNSTIGERS 5 ACTIVITEITEN 5 BESTUUR 5 FINANCIEEL VERSLAG 6 COLOFON 9

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 MISSIE 3 VOORWOORD 4 BEGUNSTIGERS 5 ACTIVITEITEN 5 BESTUUR 5 FINANCIEEL VERSLAG 6 COLOFON 9 JAARVERSLAG 2014 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 MISSIE 3 VOORWOORD 4 BEGUNSTIGERS 5 ACTIVITEITEN 5 BESTUUR 5 FINANCIEEL VERSLAG 6 COLOFON 9 2 MISSIE Stichting Vrienden van Zonnehuisgroep Amstelland wil

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Vrijwaard

Jaarrekening Stichting Vrienden van Vrijwaard Jaarrekening 2016 Stichting Vrienden van Vrijwaard 20 november 2017 Stichting vrienden van Vrijwaard INHOUDSOPGAVE pagina 1.1 Jaarrekening 2016 1.1.1 Balans per 31 december 2016 1 1.1.2 Resultatenrekening

Nadere informatie

Stichting Salomo BLESKENSGRAAF

Stichting Salomo BLESKENSGRAAF Stichting Salomo BLESKENSGRAAF Rapport inzake de jaarverslaggeving 2013 J A A R R E K E N I N G A C T I V I T E I T E N V E R S L A G INHOUDSOPGAVE PAGINA A JAARREKENING 1 Algemeen 2 2 Balans per 31 december

Nadere informatie

Jaarrekening 2013. Stichting Prisma Amsterdam

Jaarrekening 2013. Stichting Prisma Amsterdam Jaarrekening 213 Stichting Prisma Amsterdam 5 BALANS (vervolg) (na verwerking resultaatbestemming) 31-12-213 31-12-212 PASSIEF Eigen vermogen 7. Bestemmingsreserve huisvesting Algemene reserve 664.556-215.857

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Vrienden van Domaine de Puylagorge Oss, 30 november 2015

JAARREKENING Stichting Vrienden van Domaine de Puylagorge Oss, 30 november 2015 JAARREKENING 2014 Stichting Vrienden van Domaine de Puylagorge Oss, 30 november 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Samenstelling bestuur per 31 december 2014 3 2. 2.1 Balans per 31 december 2014 4 2.1 Resultatenrekening

Nadere informatie

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking.

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking. GRONDSLAGEN VOOR DE FINANCIELE VERSLAGGEVING Waarderingsgrondslagen Materiële vaste activa De materiële vaste activa worden gewaardeerd tegen aanschafwaarde. Op het gebouw wordt niet afgeschreven. De inventaris

Nadere informatie

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking.

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking. GRONDSLAGEN VOOR DE FINANCIELE VERSLAGGEVING Waarderingsgrondslagen Materiële vaste activa De materiële vaste activa worden gewaardeerd tegen aanschafwaarde. Op het gebouw wordt niet afgeschreven. De inventaris

Nadere informatie

Stichting Present Den Haag

Stichting Present Den Haag FINANCIELE CIJFERS 2016 (verkort) Stichting Present Den Haag Balans (na resultaatbestemming) Activa 31 december 2016 31 december 2015 Vaste activa Materiële vaste activa 2.4.1 2.280 2.884 Vlottende activa

Nadere informatie

Stichting Volg de Wens. Jaarrekening 2016

Stichting Volg de Wens. Jaarrekening 2016 Stichting Volg de Wens Jaarrekening 2016 31 oktober 2017 Balans per 31 december 2016 2015 ACTIVA Vaste activa - Immateriële vaste activa 0 0 - Materiële vaste activa 0 0 - Financiële vaste activa 0 0 Vlottende

Nadere informatie

JAARREKENING STICHTING LOCAL DREAMERS 2014

JAARREKENING STICHTING LOCAL DREAMERS 2014 JAARREKENING STICHTING LOCAL DREAMERS 2014 0 Inhoudsopgave Balans per 31 december 2014 2 Exploitatierekening op kostensoort 3 Exploitatierekening op project 5 Toelichting op de jaarrekening 6 1 Balans

Nadere informatie

Resto VanHarte Rotterdam

Resto VanHarte Rotterdam Resto VanHarte Rotterdam Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Rotterdam Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Rotterdam in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 MISSIE 3 VOORWOORD 4 BEGUNSTIGERS 5 ACTIVITEITEN 5 BESTUUR 5 FINANCIEEL VERSLAG 6 COLOFON 9

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 MISSIE 3 VOORWOORD 4 BEGUNSTIGERS 5 ACTIVITEITEN 5 BESTUUR 5 FINANCIEEL VERSLAG 6 COLOFON 9 JAARVERSLAG 2011 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 MISSIE 3 VOORWOORD 4 BEGUNSTIGERS 5 ACTIVITEITEN 5 BESTUUR 5 FINANCIEEL VERSLAG 6 COLOFON 9 2 MISSIE Stichting Vrienden van Zonnehuisgroep Amstelland wil

Nadere informatie

Inhoudsopgave BLZ 2-9

Inhoudsopgave BLZ 2-9 Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave BLZ 1. Algemeen 3 2. De jaarrekening 4 3. Balans 5 4. Resultatenrekening 6 5. Toelichting op de balans 7 6. Toelichting op de resultatenrekening 8 7. Begroting 9 2-9 1. Algemeen

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten Financieel verslag Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten over 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina Financieel verslag Balans per 31 december 2013 1 Staat van baten en lasten over 2013 3 Grondslagen

Nadere informatie

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken 2018

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken 2018 STICHTING DUSHI VRIEND Rapport inzake jaarstukken 2018 22 februari 2019 Stichting Dushi Vriend Inhoudsopgave Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 2018 5 Balans per 31 december 2018 6 Staat van Baten

Nadere informatie

Exploitatie overzicht jaar 2012

Exploitatie overzicht jaar 2012 Exploitatie overzicht jaar 2012 Voorwoord Hierbij treft u de cijfers van IFES Nederland aan over het jaar 2012. De cijfers bestaan uit de balans per 31 december 2012 en de verlies & winstrekening 2012

Nadere informatie

Financieel JAARVERSLAG Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek

Financieel JAARVERSLAG Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Financieel JAARVERSLAG 2015 Stichting Hospice Lansingerland Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Balans per 31-12-2015 Stichting Hospice Lansingerland 31-12-2015 31-12-2014

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014

Financieel jaarverslag 2014 Financieel jaarverslag 2014 2014 was wederom een financieel goed maar uitdagend jaar voor de Stichting Roeivalidatie. Door nieuwe investeringen, de verdere stijging van de kosten van huisvesting, de daling

Nadere informatie

JAARREKENING2012. van. StichtingGhetoExposed. te Nijmegen

JAARREKENING2012. van. StichtingGhetoExposed. te Nijmegen JAARREKENING2012 van StichtingGhetoExposed te Nijmegen d.d. 30 augustus 2013 Jaarrekening 2012 van Stichting Ghetto Exposed Nijmegen INHOUDSOPGAVE PAGINA RAPPORT Inleiding 1 Handelsregister 1 Bestuur 1

Nadere informatie

Balans per 31 december 2014, na resultaatbestemming

Balans per 31 december 2014, na resultaatbestemming Balans per 31 december 2014, na resultaatbestemming Actief Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen 659 Liquide middelen 14.625 15.284 Baai Dellewal 2014 pagina 1 Balans per 31

Nadere informatie

Stichting Salomo BLESKENSGRAAF

Stichting Salomo BLESKENSGRAAF Stichting Salomo BLESKENSGRAAF Rapport inzake de jaarverslaggeving 2014 J A A R R E K E N I N G A C T I V I T E I T E N V E R S L A G INHOUDSOPGAVE PAGINA A JAARREKENING 1 Algemeen 2 2 Balans per 31 december

Nadere informatie

STICHTING DIENSTENCENTRUM LANDSMEER

STICHTING DIENSTENCENTRUM LANDSMEER Dr.M.L.Kingstraat 2b, 1121CP Landsmeer, telefoon 020-4824190, fax 020-4825573 E-mail: dienstenc.landsmeer@hetnet.nl website: www.dcl-landsmeer.info M.J. Smid, penningmeester, telefoon 020-4823354 JAARREKENING

Nadere informatie

Stichting Salomo BLESKENSGRAAF

Stichting Salomo BLESKENSGRAAF Stichting Salomo BLESKENSGRAAF Rapport inzake de jaarverslaggeving 2012 J A A R R E K E N I N G A C T I V I T E I T E N V E R S L A G INHOUDSOPGAVE PAGINA A JAARREKENING 1 Algemeen 2 2 Balans per 31 december

Nadere informatie