Resto VanHarte Zwolle

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Resto VanHarte Zwolle"

Transcriptie

1 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2013

2 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Zwolle 5 3 KinderResto Zwolle 10 4 Onze weerklank in de samenleving 11 5 Kwaliteitsbewaking 12 6 Ambities voor Financieel jaarverslag 14 Bijlage: Activiteitenoverzicht 16 Colofon april 2014 Dit lokale jaarverslag is een uitgave van Resto VanHarte. Met medewerking van Marianne Meijerink, hetschrijfbureau.com. Reacties kunt u richten aan info@restovanharte.nl. Resto VanHarte Zwolle De Terp, Radewijnsstraat BG Zwolle Restomanager: Cora Straatman Restodagen: maandag en woensdag

3 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag Eén van ons Esmée Diepeveen (15) loopt stage bij Resto VanHarte Zwolle. "Samen met mijn vriendin stage lopen bij Resto VanHarte is echt heel tof. Wij zitten allebei in 4 VWO van het Carolus Clusius College. Wij vonden het belangrijk dat onze vriendschap en stage lopen hand in hand zouden gaan. We hebben daarom net zolang gezocht naar een plek waar men ons allebei wilde aannemen. Onze vriendschap is gelijk gestemd. Het is voor het eerst in ons leven dat we dat in een ander hebben gevonden. Wat fijn dat dat mogelijk is bij Resto VanHarte en dat we zo ons zelf mogen zijn. Wij vinden het allebei erg leuk dat er verschillende soorten mensen bij het Resto aanschuiven. Wij doen ons best om elke keer weer ergens anders te zitten. Kerst bij Resto VanHarte Zwolle vonden we allebei heel bijzonder. Er waren ruim 100 gasten. Er was een hele gave jonge jongensband die avond. Zij speelden heel tof! Die avond was er ook een tekenaar aanwezig die gasten en vrijwilligers ging natekenen. Hij had ook één van de jongens van de band nagetekend. Dat was wel de leukste!"

4 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag Welkom aan tafel bij Resto VanHarte Resto VanHarte gelooft in de kracht van mensen. Wij brengen buurtbewoners samen rond de eettafel en dagen hen uit de regie te nemen over hun leven. Bij Resto VanHarte komen mensen weer in contact met elkaar, met hun buurt en met hun eigen mogelijkheden. Eén op de drie mensen voelt zich eenzaam. Oude structuren zoals kerk of netwerken in de buurt zijn verdwenen. Familie woont ver weg of heeft andere prioriteiten. Door het ontbreken van deze sociale netwerken ontstaat eenzaamheid. Resto VanHarte doorbreekt dit isolement. In de Resto s maken professionals en vrijwilligers een gezonde maaltijd. De gasten werken mee in de keuken of helpen tafels te dekken en de ruimte gezellig te maken. Iedereen is welkom! Aan tafel wordt gepraat en vaak is er van alles te beleven: van muziek tot voorlichting over onderwerpen die ertoe doen. Dat inspireert de gasten. Het geeft ze net dat noodzakelijke zetje om de draad weer op te pakken. Resto VanHarte ziet dat dat lukt, al meer dan zeven jaar lang, overal in Nederland. In onze 34 Restolocaties in 21 verschillende steden werken we met een kleine kern van professionals, bijna reguliere vrijwilligers en vrijwilligers uit het bedrijfsleven. Stagiairs en mensen uit de re-integratie krijgen bij Resto VanHarte kansen om aan het werk te gaan. In 2013 serveerden onze medewerkers circa maaltijden. Resto VanHarte is een stichting die bestaat van giften, donaties, subsidies en sponsoring. Maar meer nog is Resto VanHarte een beweging, een beweging vanuit het hart. Een beweging voor en door mensen die met aandacht en kracht iets willen toevoegen aan hun eigen leven en dat van anderen.

5 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag Resto VanHarte Zwolle 2.1 Waar we zitten en waarom Resto VanHarte Zwolle is van start gegaan in mei Het Resto is gevestigd in Ontmoetingscentrum De Terp in de wijk Dieze-Oost. We kunnen daar per avond 50 gasten ontvangen en nog eens 15 vrijwilligers. Bij speciale gelegenheden kunnen we uitbreiden naar 95 mensen. De Terp is een perfecte locatie. Er gebeurt veel: mensen lopen de hele dag in en uit want er zijn allerlei activiteiten en voorzieningen. De faciliteiten zijn mooi en vrij nieuw, de keuken is groot en professioneel. Het beheer is goed, wat het voor ons gemakkelijk maakt om aan de HACCP-eisen voor voedselveiligheid te voldoen. De samenwerking met andere gebruikers is goed en we helpen elkaar zo nodig. Ook van buiten is de locatie aantrekkelijk, met een mooie grote gevelbanner met ons logo. In de Terp zit een Indonesisch restaurant, er is een biljartclub, er oefent een zangkoor, er zijn computerclubjes etc. Ook de welzijnsorganisatie WIJZ heeft er een kantoor; het is onze partner in deze vestiging. Dieze-Oost is een wijk met veel sociale woningbouw. Het imago van de wijk was tot voor kort niet zo goed, maar wordt steeds beter. Door allerlei renovaties van de woningbouwverenigingen, originele initiatieven van buurtbewoners en organisaties (waaronder ons Resto), gaat het steeds meer bruisen. Mensen weten elkaar beter te vinden en dat merken we ook op onze Resto avonden. We bereiken onze doelgroep door verwijzingen via andere organisaties waar we mee samenwerken zoals Frion (voor mensen met verstandelijke beperking), RIBW (beschermd wonen, mensen met psychiatrische indicatie), De Kern (maatschappelijk werk), en via de diverse organisaties die mee-eten en hun verhaal komen houden in het Resto. Ook via Focus (voor mensen met psychiatrische achtergrond) bereiken we potentiële gasten en krijgen we vrijwilligers. Daarnaast werken we samen met een aantal andere partners. Meer informatie hierover is te vinden in paragraaf 2.5. Ons werk wordt gesteund door de gemeente Zwolle, de samenwerkingspartners en de initiatiefgroep achter de oprichting van Resto VanHarte Zwolle (woningcorporatie SWZ en Travers Welzijn).

6 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag Feiten en ontwikkelingen in 2013 In 2013 was er een lichte groei in het aantal eters. We hebben in totaal mensen aan tafel gehad dit jaar. Het komt onder meer doordat groepen die ook gelieerd zijn aan WijZ, bij ons komen eten. Zo hebben we op de woensdag regelmatig een wandel- of fietsclub aan tafel. Een belemmerende factor is dat in Zwolle het aantal eetgelegenheden voor mensen aan de onderkant van de samenleving nog steeds groeit. Zo heeft het RIBW op woensdag een restaurant waar driegangendiners worden geserveerd en waar het goedkoper is dan bij Resto VanHarte. Veel mensen kiezen toch voor de goedkoopste variant. Meedoenprogramma. De samenstelling van onze groep vrijwilligers is niet noemenswaardig veranderd, al waren er wat lichte verschuivingen. Afgezien van een Iraanse die er tot de zomer was, hebben we bijvoorbeeld geen mensen van buitenlandse afkomst in ons team gehad. Er is wél een mooie mix van diverse leeftijden. De samenwerking met Travers Welzijn en De Diezer Buurttafel is geïntensiveerd. De Diezer Buurttafel is een netwerktafel in de buurt, waar ieder elkaar elke laatste maandag van de maand kan treffen voor een gesprek of om samen iets te organiseren. Deze Buurttafel speelt ook een belangrijke rol bij de totstandkoming van de Langste Eettafel. Met Travers wordt op vele fronten samengewerkt: voor het Kerstdiner, voor de Langste Eettafel, voor de KinderResto s etc. Er is vanaf 2013 een zekere regelmaat gekomen in de KinderResto s. We organiseren ze nu eens per maand. Daarnaast gaan we in 2014 starten met JongerenResto s. Verder hebben we zoals we ons hadden voorgenomen ons Meedoenprogramma flink uitgebreid. Vanaf mei 2013 was er bij vrijwel elke maaltijd een activiteit. Een flink aantal daarvan was een initiatief van onze gasten. Ze kunnen suggesties doen in een gastenboek of ideeën bij de Restomanager aankaarten. Zo waren er diverse avonden die in het teken stonden van een favoriet land. Daar verzorgde het Kookteam natuurlijk passende gerechten bij. Ook hebben verschillende gasten iets verteld over hun passie of vrijwilligerswerk dat ze doen. Vrijwilligers waren ook regelmatig van de partij: zij hebben avonden opgeluisterd met gedichten, informatie over ziekte en gezondheid en hun ervaringen met het vrijwilligerzijn bij Resto VanHarte.

7 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag De samenwerking met WijZ wordt in 2014 verder geïntensiveerd. We zien nog allerlei mogelijkheden om elkaar te verstreken. We sturen over en weer gasten en cliënten naar elkaar door, WIJZ heeft een clinic bij Resto VanHarte verzorgd, het naaiatelier dat accommodatie huurt bij WIJZ heeft bij ons een activiteit verzorgd, etc. Door de KinderResto s en de bijzondere diners met Kerst en de Langste Eettafel worden gezinnen steeds beter bereikt, maar dat verdient in 2014 nog meer de aandacht. De samenwerking met scholen, sportverenigingen en theatergroepen staat nog in de kinderschoenen. In 2014 gaan we daar extra op inzetten. 2.3 Wat er gebeurde rondom de maaltijd: de VanHarteformule Rond de maaltijd maken we in onze Resto s tijd voor het Meedoenprogramma (voorheen Plusprogramma). Dit programma ondersteunt gasten in hun persoonlijke ontwikkeling. Het is gericht op het verbeteren van de fysieke, sociale en mentale gezondheid en het benutten van kansen om weer actief deel te nemen in de samenleving. In het Meedoenprogramma staan een aantal thema s centraal: ontmoeting: contact met anderen voorkomt eenzaamheid en doet groeien; perspectief op werk en scholing: door het aanbieden van werkervaringsplekken en stages; in- en doorstroomplekken gezonde levensstijl en lichaamsbeweging: we bereiden gezonde maaltijden en geven regelmatig informatie over gezond leven en eten, we organiseren sportieve activiteiten en geven voorlichting over sport en beweging; financiële zelfredzaamheid: door het bieden van budgetcursussen en tips; samenredzaamheid: Resto VanHarte stimuleert gasten elkaar te helpen om problemen op te lossen. Binnen het Resto VanHarte Plusprogramma organiseerde Resto VanHarte Zwolle een aantal bijzondere avonden. Een volledig overzicht daarvan staat in de bijlage.

8 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag Enkele voorbeelden zijn: - Vertier en gezelligheid en dus veel kansen voor nieuwe ontmoetingen waren er op de vrijmarkt voor Koninginnedag, De Langste eettafel (tijdens de Week tegen Eenzaamheid), een avond met balspelen om elkaar beter te leren kennen en de Kerstdiners met op beide avonden 100 gasten. Een door studenten van de Saxion Hogeschool georganiseerde zeskamp viel zeer in de smaak. - Inspirerende avonden met onder meer een schilderworkshop, presentaties over tuinieren, binnen- én buitenhuis, een biljartclinic, een presentatie over vrijwilligerswerk bij Resto VanHarte en een over het werk van verstandelijk gehandicapten bij samenwerkingspartner Frion. - Praktische tips en nuttige informatie op avonden over onder meer gezond en goedkoop eten, over wat er gebeurt in de wijk. Maar ook: een boekenbeurs voor de vakantie en een kledingruilbeurs voor de feestdagen in december. - Verschillende avonden over andere culturen met bijbehorende maaltijden: o.a. Indiaas, Italiaans, Indonesisch, naast vele avonden in het teken van muziek of poëzie. We merken dat onze gasten geïnspireerd raken door onze avonden en uit hun schulp komen. Regelmatig maken we mee dat mensen wat schuw binnenkomen, maar zich na enkele Restoavonden later thuis voelen alsof Resto VanHarte een beetje familie is geworden. Dat is mooi om te zien en ervaren. 2.4 Leren en werken We hebben een team van zo n 30 vrijwilligers en stagiairs dat ons in het Resto ondersteunt. Het gaat met name om mensen in participatietrajecten en maatschappelijk stagiairs. Daarnaast zijn er enkele wijkbewoners die zich inzetten. Gemiddeld werken de vrijwilligers en stagiairs 8 uur per week voor ons, in totaal dus ca. 360 uur per jaar. Het werken bij Resto VanHarte betekent voor velen zingeving, maatschappelijk meetellen en meedoen en structuur. Daarbij staat samenwerking centraal en bieden de werkzaamheden mooie leermomenten. De vrijwilligers zeggen bovendien regelmatig ook veel van elkaar te leren. De inzet van de vrijwilligers zorgt ervoor dat onze gasten vertrouwen hebben in een goed opgezette avond en een fijn bereide maaltijd. Doordat er veel continuïteit is, ademt het Resto een sfeer van vertrouwdheid.

9 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag Samenwerkingen in wijk en stad Onze belangrijkste samenwerkingspartners zijn: - Welzijnsorganisatie Travers, omdat zij veel buurtprojecten initiëren en daarin met Resto VanHarte kan optrekken; - Welzijnsorganisatie WIJZ, die haar kantoor heeft in de Terp, onze Restolocatie. Onze doelgroepen hebben een overlap; - Vrijwilligerscentrale Zwolle, omdat wij via hen aan veel goede vrijwilligers komen. Ze maken leuke wervende vacatureteksten, die goed aanslaan. Onze maatschappelijke stagiairs komen ook voor een groot deel via hen bij ons terecht. - Greijdanuscollege, dat voor ons fantastisch goed en goedkoop drukwerk regelt. - Diezer Buurttafel, omdat daar buurtbewoners, wijkwerkers, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties aan deelnemen (waaronder Resto VanHarte). - De Diezerpoorter, een belangrijke wijkkrant die graag en proactief informatie opneemt van Resto VanHarte en ook regelmatig mee-eet. Het overzicht laat zien dat Resto VanHarte een duidelijke en stevige positie heeft in de wijk. Betrekkelijk nieuwe partners zijn Rotary Zwolle Noord en Stichting Humanitas. Met de Rotary hebben we ook een stukje bedrijfsleven binnengehaald. Dit heeft twee voordelen. Ten eerste is het voor ons allen, vrijwilligers én betaalde krachten prima dat we de lat af en toe wat hoger leggen. We zien dat als een mooie uitdaging. Ten tweede is het financieel interessant, omdat we met extra financiële ondersteuning weer wat verder kunnen bouwen aan Resto VanHarte Zwolle. De verwachtingen zijn dat we vaker ontmoetingen met de Rotary kunnen hebben, daar deze club de participatiemaatschappij hoog in het vaandel heeft staan. Samenwerking met de Stichting Humanitas heeft weer heel andere voordelen. Humanitas heeft een ontzettend breed netwerk op vrijwilligersgebied en biedt veel activiteiten voor doelgroepen die ook ons Resto bezoeken.

10 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag KinderResto Zwolle Doel van het KinderResto is kinderen op een praktische, speelse manier te laten beleven hoe ze zelf een goedkope, smakelijke en gezonde maaltijd kunnen bereiden en serveren. Hen laten ervaren dat gezond eten ook lekker is. Op allerlei manieren maken we de kinderen vertrouwd met het belang van goede voeding als onderdeel van een gezonde manier van leven. Dat doen we in samenwerken met vrijwilligers, oud en jong, uit diverse culturen. Zo komen ze de kinderen vanzelf in aanraking met andere leefwijzen. Kinderen en jongeren leren door de KinderResto de waarde van samen koken, aan tafel eten en elkaar tijdens een diner leren kennen. Dit heeft een positieve invloed op de kinderen en hun omgeving, zeker voor kinderen in een achterstandspositie. Door de kinderen te enthousiasmeren over koken, samen en gezond eten, zien ook de ouders hier het belang meer van in. Het koken met de kinderen is daarnaast een sociale activiteit, waardoor bijvoorbeeld bijstandsouders meer sociale contacten opdoen. Daarnaast wordt met de kinderen van alles ondernomen op het gebied van cultuur (muziek, theater, dans), sport, en amusement. Net als in het Resto voor volwassenen krijgen deze doelstellingen vorm in het Meedoenprogramma. Daar Resto Zwolle nog een vrij jonge vestiging is, heeft het KinderResto nog niet zo n lange historie. De huidige doelstelling is om eens per maand op een woensdag een KinderResto te verzorgen. De Restomanager werkt daartoe samen met de kinderwerker van Travers Welzijn Zwolle. De eerste echte KinderResto vond plaats in april Dat was een groot succes, omdat samengewerkt werd met Youth for Christ die een panna-kooi ter beschikking stelde. Gezond bewegen en gezond eten was op die dag een mooie combinatie. Het KinderResto moet nog verder van de grond komen. Begin 2014 gaat de Restomanager met Travers de afgelopen periode evalueren en een nieuw plan voor de toekomst maken. De omliggende basisscholen zullen daarin ook worden betrokken. Opvoedingsondersteuning, huiswerkondersteuning en JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) zullen centrale thema s gaan worden in ons KinderResto.

11 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag Onze weerklank in de samenleving Resto VanHarte Zwolle heeft hard gewerkt aan het versterken van de naamsbekendheid door flyeren in de buurt, interviews op de radio te geven, journalisten uit te nodigen, te participeren binnen het buurtnetwerk, introductiediners te organiseren, affiches op te hangen, gasten ambassadeur te laten zijn. Dat heeft weer nieuwe gasten opgeleverd. De Langste Eettafel en het eenjarig bestaan van Resto VanHarte heeft veel publiciteit in 2013 opgeleverd. Een interview met de Restomanager op Radio Zwolle in 2013 heeft een grote groep mensen bereikt. Daarnaast staan we wekelijks in de agenda van de Diezerpoorter, de wijkkrant van Dieze-Oost. De online community kan beslist nog veel beter. Op de laatste vrijwilligersvergadering was dit een belangrijk item. Eén van de vrijwilligers heeft het Facebookbeheer onder zijn hoede. De Restomanager twittert. De schouders gaan daar de komende tijd extra onder. We benaderen ook ons politieke netwerk actief. De wethouder is aanwezig bij belangrijke festiviteiten van Resto VanHarte. Raadsleden van alle politieke partijen houden we op de hoogte van onze activiteiten. Dat heeft opgeleverd dat in 2014 raadsleden van vrijwel alle politieke partijen een praatje gaan houden bij Resto VanHarte. Door sommige wordt nu ook al meegegeten. Tot nu toe is het meest samengewerkt met de woningcorporaties (bijv. met bonnenacties als er gerenoveerd wordt) en met de Rotary. Dat leidt tot het bereik van een bredere doelgroep. Via Rotary Zwolle Noord krijgen we vrijwilligers uit het bedrijfsleven. De bedoeling is dat we de rollen ook om gaan draaien en wij bij hen op bezoek komen om te koken op locatie.

12 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag Kwaliteitsbewaking In het kader van de kwaliteitsbewaking worden jaarlijks in het laatste kwartaal van het jaar enquêtes onder de gasten en vrijwilligers uitgevoerd. De gegevens van de enquêtes van 2013 worden momenteel ingevoerd en geanalyseerd en de uitkomsten hiervan worden verwerkt in het landelijke jaarverslag die vanaf eind april 2014 op onze website staat. In de gastenenquête wordt de impact gemeten op de functies van het Meedoenprogramma, het versterken van de sociale contacten, de betrokkenheid in de wijk en de mate waarin Resto VanHarte hieraan heeft bijgedragen. In de vrijwilligersenquête wordt naast de ervaringen met het Resto VanHarteconcept ook nog gevraagd naar de werkomstandigheden, de arbeidstevredenheid, samenwerking en betrokkenheid, groei- en ontwikkelmogelijkheden en verwachtingen en het toekomstperspectief. Verder monitort de organisatie regelmatig op de kwaliteit van de maaltijden en voedselveiligheid in zijn algemeenheid.

13 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag Ambities voor 2014 We willen meer aansluiting gaan vinden bij het bedrijfsleven. We hebben hiermee een goede aftrap gegeven door de samenwerking met de Rotary in Zwolle. Deze samenwerking kwam tot stand, omdat de Rotary iets wilde doen in het kader van de participatie-samenleving. Er zijn ontegenzeggelijk meer bedrijven die dit nastreven en waar Resto VanHarte mee kan gaan samenwerken. We willen meer gaan inzetten op diversiteit van de doelgroepen: uitdragen dat Resto VanHarte voor iedereen is, niet alleen voor mensen die het niet breed hebben of weinig sociale contacten hebben. We krijgen nog regelmatig opmerkingen van mensen die zeggen: het is toch eigenlijk niet voor ons bedoeld hè? en zich enigszins generen voor het feit dat ze voor zo weinig geld bij ons eten (gelukkig is daar de fooienpot!). Meer diversiteit is ook nodig, omdat er nog te weinig kinderen en nauwelijks studenten en allochtonen meeeten. Om bovengenoemde ambities te realiseren, is het van belang om ook andere groepen vrijwilligers aan te boren, niet alleen voor de keuken en het restaurant, maar meer ook voor pr, fondsenwerven en netwerken. De Restomanager en horecacoördinator willen samen onderzoeken of we meer op locatie kunnen gaan koken in plaats van alleen in De Terp. We zijn naar onze mening iets te honkvast en moeten nog wat meer uit die comfort zone komen. Om de ambities te kunnen waarmaken willen we ook meer gebruik gaan maken van de kennis en ervaring van mijn collega s. Met betrekking tot het Meedoenprogramma willen we graag nog wat meer inzetten op gezonde leefstijl, met accenten op meer bewegen en gezond eten. Dit kan ook nog meer in de Kinderresto s naar voren komen. We willen daarvoor ook meer aansluiting zoeken bij het onderwijs, liefst samen met andere partners als Travers en GGZ. Ter vergroting van het lokale draagvlak, willen we de politiek meer bij Resto VanHarte betrekken.

14 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag Financieel jaarverslag Stichting VanHarte te Amsterdam BALANS PER 31 DECEMBER 2013 (RESTO ZWOLLE) ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen: Debiteuren Nog te ontvangen toegezegde subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Bank- & kasgelden PASSIVA Reserves & fondsen Bestemmingsreserve Continuïteitsreserve (176) (344) Bestemmingsfonds - - (8) (8) Kortlopende schulden Crediteuren - - Vooruitontvangen subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum - - Overige schulden en overlopende passiva

15 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2013 (RESTO ZWOLLE) BATEN Opbrengst maaltijden Kosten maaltijden (incl. activeringskosten) Ontvangen subsidies Ontvangen donaties en giften Overige baten - - * Totaal baten LASTEN Personeelskosten Afschrijvingen Huisvestingskosten Kantoorkosten Algemene kosten Kosten ondersteuning Restoteam Totaal lasten Saldo baten minus lasten - 7 * Toelichting ontvangen bedragen Delta Wonen Gemeente Zwolle Oranje Fonds Rabobank Foundation Rabobank IJsseldelta Stichting Bladt Charity VSB fonds Woningstichting SWZ Overige baten

16 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag Bijlage: Activiteitenoverzicht Chocoladequiz Marokkaans diner Slavische muziek en Slavisch diner met DJ Erik Interessespeeddate: ontmoet nieuwe mensen en leer je buren kennen Theater Boven Water 27-feb KinderResto: Kids helpen koken en reserveren Nationale Complimentendag + muziek van Rob Krot Puzzelen met groente en fruit Heeft u een plan, praat eens met Herman Delta Lloyd helpt met administratie, met koken en met serveren live muziek Lekker driegangendiner vol ontmoetingen Diner met de koks van Thuisafgehaald.nl DJ Erik draait Braziliaans + Braziliaans eten KinderResto: ouders en kinderen koken Verteldiner met Marjan Penterman Schilderworkshop met Arnoud van Santen Poëzieavond met een knipoog Indische avond met diapresentatie Nacht: geuren en kleuren en smaken van Iran Koor Jong Van Harte bij Resto VanHarte Resto VanHarte Sportweek + KinderResto + Pannakooi opstapje naar de Vrijmarkt The day after'-quiz, naar aanleiding van Koningsdag De Kostuumfabriek, want... Schoonheid zit ook van buiten Maak je eigen kleding! Muzikaal diner met een zingende moeder + zoon en dochter op viool en piano Resto is jarig. We vieren het 1-jarig bestaan met veel toeters en bellen KinderResto: ouders en kinderen koken Biljartclinic. Wie zijn die biljartende mannen op woensdag in de Terp. Wijze lessen! Ik hou van Holland. Een spannende wedstrijd vol samenwerking én.. Competitie! Tuinieren met een klein budget. Een mooi en groen dagbestedingsproject Stichting Wit staat voor Kleurrijk in verbondenheid Indiase avond met Indiaas eten en Indiase muziek De wijkbeheerder vertelt. Wat gebeurt er allemaal in de wijk DiezeOost?

17 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag KinderResto Alle ballen verzamelen. Een spelvorm om elkaar beter te leren kennen Wonen Toen en Nu. Hoe woonde men vroeger en hoe nu? Een gast met kennis vertelt Vakantieperikelen met Stichting Vakantiekampen Malburgen Indonesische avond op initiatief van een vrijwilliger met Indonesische roots Italiaanse avond. Erik Stotijn, docent Italiaans vertelt over gewoonten en gebruiken Duo treur Niet speelt prachtige lichtklassieke en jazzy muziek op piano en saxofoon Resto's zomerboekenkast zorgt ervoor dat er in de zomer weer gelezen kan worden Een vrijwilliger vertelt hoe het is om vrijwilliger te zijn bij Resto VanHarte De Zi-Za-Zomerquiz. Een flinke portie samenwerking levert mooie prijzen op. Wie durft BBBQ ofwel de Bonte avond BBQ. De laatste Resto-avond voor de zomer wordt gevierd! Nazomeren. Gezellig met elkaar napraten over de afgelopen zomerweken Landenquiz. Wat weten we met elkaar van andere landen en culturen? Spijkers op laag water. Wat is er waar van spreekwoorden en gezegden? Discussie! Feestelijke opening, want de eetzaal is behoorlijk gerenoveerd! Stadstuin Het verre Oosten. Wijkbewoners tuinieren om verbinding te zoeken Poëzie met een vleugje erotiek, speels gebracht door huisdichter Jur de Leeuw De Langste Eettafel staat in Dieze Oost in de Week tegen de Eenzaamheid Villa Pardoes is een stichting die een ernstig ziek kind aan een droomvakantie helpt Kinderboekenweek. Wat was jouw favoriete jeugdboek vroeger? Mooie gesprekken! Marco's quiz. Onze vaste gast Marco maakte een fantastische herfstquiz Herfst voor de vuist weg. Een hovenier vertelt dat je óveral kan tuinieren. Zelfs binnen Introductiediner. Alle gasten van Resto VanHarte kunnen iemand gratis meenemen Verrassingsdiner met heel veel gezonde ingrediënten In de Boeier is iedereen anders. Tsjitse is begeleider in een bijzondere woonvorm

18 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag KinderResto. Kinderen koken voor hun ouders én alle andere gasten Vrijwilligers van Humanitas. Zij doen ongelooflijk veel vrijwilligerswerk in Zwolle Sint Maarten anders. Dit wordt dus een open gedichtenavond Wie durft op het podium? Gezond en lekker. Dat gaat wonderwel samen, merkt u vanavond en alle andere keren Rotary voor Resto. Rotary Zwolle Noord kookt en serveert samen met vrijwilligers Week van MS. Dahlia vertelt over deze ziekte uit eigen ervaring ruimte voor vragen Week van geld en voeding. Een diëtiste vertelt over gezond en toch goedkoop eten Sinterklaas anders. Over de historie van Sinterklaas en mooie gedichten van Jur Stichting Kadera over huiselijk geweld bij ouderen. Veel vragen 2-dec en discussie De grote Decemberquiz gaat over alle feesten en wetenswaardigheden van december Live muziek met een speciale gast Rode Kruis Zwolle met Joke Scholten die heel veel vertelt over hun vrijwilligerswerk Kledingbeurs voor de feestdagen. Voor weinig geld toch goed gekleed voor Kerst Kerstdiner met vele nieuwe ontmoetingen met mensen uit Dieze Oost

Resto VanHarte Zoetermeer

Resto VanHarte Zoetermeer Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Zoetermeer 5 3 Leren en werken 7 4 Samenwerkingen in wijk en stad 8 5 Onze weerklank

Nadere informatie

Resto VanHarte Tilburg

Resto VanHarte Tilburg Resto VanHarte Tilburg Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Tilburg 5 3 KinderResto Tilburg 8 4 Onze weerklank in de samenleving 9 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte Leiden

Resto VanHarte Leiden Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Leiden in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 11 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte Zwolle

Resto VanHarte Zwolle Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Zwolle in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte s-hertogenbosch

Resto VanHarte s-hertogenbosch Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte s-hertogenbosch 5 3 KinderResto s-hertogenbosch 9 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Resto VanHarte Alkmaar

Resto VanHarte Alkmaar Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Alkmaar in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Maastricht

Resto VanHarte Maastricht Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Maastricht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Noord

Resto VanHarte Amsterdam Noord Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amsterdam Noord in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel

Nadere informatie

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 1 Jaarverslag 2016 Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie 2017 Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen Resto VanHarte Assen Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Assen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei 2015 Dit lokale

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Bosch

Resto VanHarte Den Bosch Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Den Bosch in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Resto VanHarte Haarlem

Resto VanHarte Haarlem Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Haarlem 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 6 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

Resto VanHarte Arnhem

Resto VanHarte Arnhem Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Arnhem 5 3 KinderResto Arnhem 9 4 Onze weerklank in de samenleving 11 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrije tijd & Sport

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrije tijd & Sport MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Vrije tijd & Sport Ik wil graag dat mijn kind leert zwemmen, maar hij past niet in zo n grote groep. Kan het ook anders? Er is vast wel een (gezelligheids)

Nadere informatie

Resto VanHarte Leeuwarden

Resto VanHarte Leeuwarden Resto VanHarte Leeuwarden Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Leeuwarden 5 3 KinderResto Leeuwarden 9 4 Onze weerklank in de samenleving 10 5

Nadere informatie

Resto VanHarte Groningen

Resto VanHarte Groningen Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Groningen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Resto VanHarte Dordrecht

Resto VanHarte Dordrecht Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Dordrecht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 KinderResto VanHarte Schilderswijk 5 3 Leren en werken 10 4 Samenwerkingen in

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve

Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Mariahoeve 5 3 KinderResto Mariahoeve 12 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Onbeperkt Actief Deventer

Onbeperkt Actief Deventer Onbeperkt Actief Deventer Korte karakteristiek In verschillende wijken in Deventer is een aanpak ontwikkeld waarin gewone wijkbewoners samen activiteiten ondernemen met wijkbewoners met een verstandelijke

Nadere informatie

Resto VanHarte Groningen

Resto VanHarte Groningen Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Groningen 5 3 KinderResto Groningen 9 4 Onze weerklank in de samenleving 12 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Moerwijk

Resto VanHarte Den Haag Moerwijk Resto VanHarte Den Haag Moerwijk Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Den Haag Moerwijk 5 3 KinderResto Den Haag Bouwlust 10 4 Onze weerklank in

Nadere informatie

Resto VanHarte Middelburg

Resto VanHarte Middelburg Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Middelburg 5 3 Onze weerklank in de samenleving 11 4 Kwaliteitsbewaking 12 5 Ambities

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2013 Inhoud 1 2 3 4 5 6 Eén van ons 3 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost 5 KinderResto Amsterdam Zuidoost 13 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Venlo in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Assen

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Assen Resto VanHarte Assen Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Assen 5 3 Onze weerklank in de samenleving 11 4 Kwaliteitsbewaking 13 5 Ambities voor

Nadere informatie

Resto VanHarte Amersfoort

Resto VanHarte Amersfoort Resto VanHarte Amersfoort Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amersfoort Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amersfoort in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Enschede

Resto VanHarte Enschede Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Enschede in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag 12 Colofon

Nadere informatie

SHBO 2017 JAARREKENING. Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Monsterseweg RL Den Haag

SHBO 2017 JAARREKENING. Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Monsterseweg RL Den Haag JAARREKENING 017 Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh Monsterseweg 4 553 RL Den Haag A. BALANS PER 31 december ACTIVA 31-1-017 31-1-016 31-1-017 31-1-016 PASSIVA Materiële vaste

Nadere informatie

Resto VanHarte Zaandam

Resto VanHarte Zaandam Resto VanHarte Zaandam Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Zaandam Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Zaandam 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 7 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht RSIN KvK Inschrijvingsnummer

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht  RSIN KvK Inschrijvingsnummer Algemene gegevens Stichting SECU Livingstonelaan 609 3526 HL Utrecht www.secuonline.nl RSIN 804 55 07 36 KvK Inschrijvingsnummer 41187919 Doel Stichting SECU wil een bijdrage leveren aan de maatschappij

Nadere informatie

Beter voorkomen dan genezen.

Beter voorkomen dan genezen. Hoe raar is dat? Zorgorganisaties zijn er om mensen beter te maken, beter te laten functioneren en zich beter te laten voelen. Natuurlijk zijn allereerst de zorg en begeleiding daar op gericht, maar zou

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Almere 2 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 RESTO VANHARTE ALMERE... 4 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE ALMERE...

Nadere informatie

Resto VanHarte Arnhem

Resto VanHarte Arnhem Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Arnhem in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13 Colofon

Nadere informatie

Ik heb een vraag over: Voorwoord. Ik voel me thuis niet prettig, kan ik met iemand praten?

Ik heb een vraag over: Voorwoord. Ik voel me thuis niet prettig, kan ik met iemand praten? Ik heb een vraag...... over zorg, huiselijk geweld en kindermishandeling, hulp en ondersteuning, opvoeding en jeugdhulp, ziekenhuisopname, beschermd wonen, schulden, werkloosheid, mijn arbeidsbeperking

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het.

Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het. ONTMOET HUMANITAS Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het. Zonder uitzondering. Lukt het je niet alleen,

Nadere informatie

met de wmo doet iedereen gewoon mee

met de wmo doet iedereen gewoon mee De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld Dit boekje met informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) legt de belangrijkste onderdelen van de Wmo uit. Wilt u meer weten over

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind Jaarverslag 2009

Stichting Kans voor een Kind Jaarverslag 2009 Jaarverslag 2009 Page 1 Inhoudsopgave Bladzijde Voorwoord 3 Jaarrekening 2009 Balans per 31 december 2009 4 Staat van baten en lasten over 2009 5 Waarderingsgrondslagen 6 Toelichting op de jaarrekening

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens

Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens Inhoud 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Laak 5 3 KinderResto Laakhavens 11 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s

Financieel jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s Financieel jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s In dit financieel jaarverslag wordt verantwoording afgelegd over de financiële situatie van stichting De Kroko s in 2013. pagina 2 van 5 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Ede 1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 2 RESTO VANHARTE EDE... 3 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE EDE... 3 2.2

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016 Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016 Elk jaar voert Resto VanHarte een impact- en tevredenheidsmeting uit onder haar gasten. Deze is in 2016 verspreid in 40 vestigingen van Resto VanHarte, in 29 steden/gemeenten.

Nadere informatie

Samenwerken èn netwerken

Samenwerken èn netwerken Samenwerken èn netwerken Stappenplan voor versterken van zelforganisaties Auteurs Saskia van Grinsven en Jamila Achahchah Fotografie: Guillermo Dazelle MOVISIE Juni 2012 Inleiding Voor je ligt een stappenplan

Nadere informatie

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING groningen((((( over(de afsluitdijk amsterdam 500(KM binnen 24(uur utrecht veldhoven valkenburg MAASTRICHT( FINISH 500(km Versie: februari 2013 Stap

Nadere informatie

Meedoen Werkt! Geen werk, geen uitkering, wél ambitie? Ontwikkel je talent in Purmerend!

Meedoen Werkt! Geen werk, geen uitkering, wél ambitie? Ontwikkel je talent in Purmerend! Meedoen Werkt! Geen werk, geen uitkering, wél ambitie? Ontwikkel je talent in Purmerend! Heb je geen werk, geen uitkering maar wél ambitie? Wil je bijvoorbeeld graag werkervaring opdoen, in contact komen

Nadere informatie

Vrijwilligers Sport & Bewegen Informatie & Advies

Vrijwilligers Sport & Bewegen Informatie & Advies ensen brengt m samen Bij Stichting Welzijn Veere staan de inwoners van alle kernen van onze gemeente centraal. Bij ons draait het om u: hoe het met u gaat en of u zich thuis voelt in uw woonomgeving. Samen

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

New Day Impact Jaarverslag 2012

New Day Impact Jaarverslag 2012 New Day Impact Jaarverslag 2012 Stichting New Day Impact, Vlijtseweg 95, 7317 AE Apeldoorn info@newday-impact.nl www.newday-impact.nl Activiteiten in het jaar 2012 New Day Carecenter Ook in 2012 lag de

Nadere informatie

Resto VanHarte Dordrecht

Resto VanHarte Dordrecht Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Dordrecht 5 3 KinderResto Dordrecht 10 4 Onze weerklank in de samenleving 13 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Eind 2010 is de droom van Jack en Saskia Engels, namelijk het creëren van een harmonieus thuis voor kinderen en (jong-)volwassenen met een (meervoudige) beperking,

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s

Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s In dit financieel jaarverslag wordt verantwoording afgelegd over de financiële situatie van stichting De Kroko s in 2014. pagina 2 van 5 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen Merkpaspoort Resto VanHarte versie: 112016 In dit merkpaspoort kun je lezen waarom we er zijn, hoe we te werk gaan en wat we doen. Het merkpaspoort wil vooral een gevoel geven over hoe we graag gezien

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Wij zíjn er voor jou Prezzent ondersteunt je om zo zelfstandig mogelijk te wonen, op onze woonlocaties of met ambulante begeleiding.

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde saldo bestemming)

1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde saldo bestemming) STICHTING CHRIST S HOPE NEDERLAND, Zwolle 1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde saldo bestemming) Vaste Active 31 december 2015 31 december 2014 Materiele vaste activa 1.143 3.192 1.143 3.192

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting De Klaprozen

Beleidsplan Stichting De Klaprozen Stichting De Klaprozen Voor mensen met een jaartje meer Beleidsplan Stichting De Klaprozen 2013-2016 Voor mensen met een jaartje meer Amsterdam Februari 2013 Stichting De Klaprozen Voor mensen met een

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2016 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2016 VAN 31 december 2016 31 december 2015 Actief Vlottende activa Overlopende activa 1.964 4.577 Liquide middelen 7.852 4.700 Totaal activazijde 9.816

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2015 Stichting Aandacht voor Pesten 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 VAN 31 december 2015 31 december 2014 Actief Vlottende activa Overlopende activa 4.577 846 Liquide middelen 4.700 3.661

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 2013 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN te HILVERSUM INHOUD ALGEMEEN 1. Algemeen... 3 2. Kasstroomoverzicht 2012-2013... 4 JAARREKENING 1. Balans per 31 december 2013...

Nadere informatie

Jaarrekening 2011 Stichting LIM FOUNDATION

Jaarrekening 2011 Stichting LIM FOUNDATION Jaarrekening Stichting LIM FOUNDATION INHOUDSOPGAVE 1. Balans per 31 december 4 2. Staat van lasten en baten 6 3. Grondslagen Jaarrekening 8 4. Toelichting op de balans per 31 december 9 5. Toelichting

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amsterdam Zuidoost in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma

Nadere informatie

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen Merkpaspoort Resto VanHarte versie: 082016 In dit merkpaspoort kun je lezen waarom we er zijn, hoe we te werk gaan en wat we doen. Het merkpaspoort wil vooral een gevoel geven over hoe we graag gezien

Nadere informatie

Mede-zeggenschap Cliënten Pluryn Jaarverslag 2008

Mede-zeggenschap Cliënten Pluryn Jaarverslag 2008 Mede-zeggenschap Cliënten Pluryn Jaarverslag 2008 Dit is het verslag van de Mede-zeggenschap van Pluryn. Het verslag gaat over het jaar 2008. Bijvoorbeeld wat deden de lokale cliëntenraden en wat deed

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013

JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013 JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord van het bestuur 3 Stichting Vrienden van Reade 4 De organisatie 5 De projecten 6 Jaarrekening 8 2 VOORWOORD VAN DE VOORZITTER Reade

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

Sien gevestigd te Gorinchem. Verkorte Jaarrekening 2014

Sien gevestigd te Gorinchem. Verkorte Jaarrekening 2014 Sien gevestigd te Gorinchem Verkorte Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina Accountantsverslag Samenstellingsverklaring 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 4 Staat van baten en lasten over 2014

Nadere informatie

Wij hebben reeds diverse succesvolle maatschappelijke activiteiten lopen bijvoorbeeld;

Wij hebben reeds diverse succesvolle maatschappelijke activiteiten lopen bijvoorbeeld; Beste Rabobank, Als eerste willen wij u bedanken voor deze unieke mogelijkheid om één van onze wensen en ambities die wij als SportPlus vereniging hebben via deze mogelijkheid waar te kunnen maken. Wij

Nadere informatie

Pedagogische visie. Welkom bij Op Stoom. Zin in taart? Altijd wat te doen

Pedagogische visie. Welkom bij Op Stoom. Zin in taart? Altijd wat te doen Welkom bij Op Stoom Kwaliteit en service zijn belangrijke kenmerken van Op Stoom zodat ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de medewerkers. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Nieuwsbrief nr. 3, september 2013 Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Amstelveen, donderdagochtend 29 augustus om 7.45 uur s ochtends op het plein voor het raadhuis. Een vriendelijk

Nadere informatie

kinderen toch blijven ondersteunen. Het maakt niet uit wat (Surinaamse vader, 3 kinderen)

kinderen toch blijven ondersteunen. Het maakt niet uit wat (Surinaamse vader, 3 kinderen) In opdracht van de Gemeente Amsterdam (Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling) Als ik mijn vader had gehad vanaf mijn jeugd, dan zou ik misschien anders zijn in het leven. (...) Wat ik allemaal wel niet

Nadere informatie

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Als je ouders uit elkaar gaan is dat heel ingrijpend. Vaak verandert er nogal wat in je leven. Een rechter wil hierover met je praten tijdens een kinderverhoor.

Nadere informatie

Angela is. gelukkig. hier. Wij dus ook. Hannie, moeder. groeien geluk

Angela is. gelukkig. hier. Wij dus ook. Hannie, moeder. groeien geluk Angela is hier gelukkig. Wij dus ook. Hannie, moeder groeien geluk van 1 GROEIEN VAN GELUK Vakantiefoto s kijken met Rob, met Alex een boekje lezen op de bank, samen met Jeroen naar de sportschool. Al

Nadere informatie

Presentatie d.d. 23/4/2013 Huis van de Buurt Huis van.

Presentatie d.d. 23/4/2013 Huis van de Buurt Huis van. Presentatie d.d. 23/4/2013 Huis van de Buurt Huis van. Logo Huis van de Buurt Caroline van Gessel, coördinator Huis van de Buurt St. Zorgcentra de Betuwe Stel U wordt nu geboren, hoe zou u de zorg en welzijn

Nadere informatie

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 -

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 - Bijlage 4.2 bij rapport d.d. 30 september 2013 4.2 GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER () A C T I V A 31-12- 31-12- VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2013. Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan 12 3971 HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG 2013. Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan 12 3971 HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2013 Stichting Aandacht voor Pesten 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2013 VAN 31 december 2013 31 december 2012 Actief Vlottende activa Belastingen - 198 Overlopende activa 1.742-1.742 198 Liquide

Nadere informatie

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren.

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren. JAARVERSLAG 2014 VOORWOORD In tijden van bezuinigingen in de hulpverlening is het toch weer hartverwarmend om te merken dat er nog steeds in de Leidse regio veel betrokkenheid is voor het werk van vrouwenopvang

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2015

Financieel jaarverslag 2015 Financieel jaarverslag 2015 Stichting Leergeld Oost Betuwe Actief in de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard Financieel jaarverslag 2015 Auteur: Bestuur Leergeld Oost Betuwe Foto s: Leergeld Nederland Datum:

Nadere informatie

Sinterklaas op bezoek bij TOGB!

Sinterklaas op bezoek bij TOGB! bij Vorige maand beleefden we de primeur van de nieuwsbrief. We hebben leuke reacties mogen ontvangen op de nieuwsbrief en vol goede moed gaan we verder met de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief.

Nadere informatie

voorwoord Namens het bestuur, Hilde Jansen

voorwoord Namens het bestuur, Hilde Jansen jaarverslag 2013 voorwoord Met enige trots biedt de Stichting Vrienden van Rosa Manus hierbij haar jaarverslag 2013 aan. Een jaar waarin we in staat waren om nieuwe vrienden te werven, waarin we een aantal

Nadere informatie

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5 JAARREKENING 2018 Pagina: 1 van 5 Jaarrekening 2018 Het jaar 2018 is afgesloten met een negatief resultaat van 459,= Het werkelijke resultaat kan als volgt worden vergeleken met de begroting: en lasten

Nadere informatie

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER Eerlijk koken, waarbij het product qua smaak en textuur zo puur mogelijk op het bord komt, Een huiselijke en ongedwongen sfeer, gecombineerd met een voortreffelijke

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2014 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 VAN 31 december 2014 31 december 2013 Actief Vlottende activa Overlopende activa 846 1.742 Liquide middelen 3.661 12.744 Totaal activazijde 4.507 14.486

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2015

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2015 Jaarlijks onderzoek onder gasten 2015 Elk jaar voert Resto VanHarte een impact- en tevredenheidsmeting uit onder haar gasten. Deze is in 2015 verspreid in 32 vestigingen van Resto VanHarte, in 20 steden/gemeenten.

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2015 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2015 4 Staat van Baten en Lasten over 2015 6 Toelichting 7 3 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27

Nadere informatie

Stel je eens. I- VSBfonds - Historie Casus A: Adviezen bij fondsenwerving. I- Specifiek bij VSBfonds II- Algemeen

Stel je eens. I- VSBfonds - Historie Casus A: Adviezen bij fondsenwerving. I- Specifiek bij VSBfonds II- Algemeen Casus A: Adviezen bij fondsenwerving I- Specifiek bij VSBfonds II- Algemeen Annemarijn Boelen Voorlichter Maandag, 23 november 2015 I- VSBfonds - Historie Particulier Vermogensfonds Sinds 1990 in huidige

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2016...3 2 Staat van baten en lasten over 2016...4 2.1 Waarderingsgrondslagen...4 3 Toelichting op de jaarrekening...5 3.1 Toelichting op de balans...5

Nadere informatie

Stichting Leergeld Asten-Someren

Stichting Leergeld Asten-Someren Stichting Leergeld Asten-Someren Jaarverslag 2015-2016 1 Inhoud Voorwoord... 3 Achtergrond... 4 Doelstelling en werkwijze... 4 Resultaten 2015 2016... 5 Belangrijke ontwikkelingen/ activiteiten 2015 2016...

Nadere informatie

Dagbehandeling De Horst

Dagbehandeling De Horst Dagbehandeling De Horst U wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar zonder extra ondersteuning lukt dat niet meer. U wordt ouder en krijgt geheugenproblemen. Het is niet meer zo gemakkelijk

Nadere informatie

Stichting GetOud. Rekening en Verantwoording

Stichting GetOud. Rekening en Verantwoording Stichting GetOud Rekening en Verantwoording Boekjaar 2013 Vooraf Stichting GetOud is bij notariële acte op 14 september 2010 opgericht. Het initiatief voor de oprichting van deze stichting is genomen door

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 In Zaanstad kan iedereen meedenken én praten over (goede) zorg en ondersteuning. Dit jaar heeft de gemeente haar werkwijze vernieuwd. Om zo beter

Nadere informatie

Twee van de acht appartementen waren in 2013 nog in gebruik voor logeeropvang, begin 2014 zijn alle appartementen in gebruik door vaste bewoners.

Twee van de acht appartementen waren in 2013 nog in gebruik voor logeeropvang, begin 2014 zijn alle appartementen in gebruik door vaste bewoners. De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een 24- uurs

Nadere informatie

Resto VanHarte Alkmaar

Resto VanHarte Alkmaar Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Alkmaar 5 3 Leren en werken 10 4 Samenwerkingen in wijk en stad 11 5 Onze weerklank

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2013

Financieel Jaarverslag 2013 Financieel Jaarverslag 2013 Oss, 26 februari 2014 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Jaarrekening... 4 Algemene grondslag... 4 Vorderingen... 4 Reserves en fondsen... 4 Baten uit eigen fondsenwerving... 4 Kosten

Nadere informatie

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2016 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting. Dit plan beschrijft

Nadere informatie

Algemene informatie Wmo

Algemene informatie Wmo Algemene informatie Wmo Informatie over de Wmo Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de Wmo. Wmo betekent Wet maatschappelijke ondersteuning. Veel mensen met een beperking krijgen daar mee te maken. Het

Nadere informatie