Resto VanHarte Zoetermeer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Resto VanHarte Zoetermeer"

Transcriptie

1 Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag 2013

2 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Zoetermeer 5 3 Leren en werken 7 4 Samenwerkingen in wijk en stad 8 5 Onze weerklank in de samenleving 9 6 Kwaliteitsbewaking 10 7 Ambities voor Financieel jaarverslag 12 Bijlage: Activiteitenoverzicht 14 Colofon april 2014 Dit lokale jaarverslag is een uitgave van Resto VanHarte. Met medewerking van Marianne Meijerink, hetschrijfbureau.com. Reacties kunt u richten aan info@restovanharte.nl. Resto VanHarte Zoetermeer ID College Zoetermeer Cesar Franckrode BG Zoetermeer Restomanager: Jeroen Philipsen Restodagen: Dinsdag

3 Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag Eén van ons Hans van Zonneveld (52) is al vanaf de opening in 2009 een wekelijkse gast bij Resto VanHarte Zoetermeer Buytenwegh. Als tevreden bezoeker probeer ik Resto VanHarte zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen. Ik ben actief in de kerk en hang daar regelmatig flyers op. Ook plaats ik vaak foto s en berichtjes op de Facebookpagina van Resto VanHarte Zoetermeer. Dat scoort goed, want ik krijg veel likes. Resto VanHarte vervult een belangrijke functie in de maatschappij. Niet alleen omdat buurtbewoners hierdoor een plek hebben om elkaar te ontmoeten. Maar ook omdat mensen wat kunnen opsteken. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd waarmee de gasten worden betrokken bij hun wijk. In het verleden werd ik veel gepest. Hierdoor leg ik niet makkelijk contact en voelde ik me lange tijd eenzaam. Sinds ik regelmatig aanschuif bij Resto VanHarte lukt het me beter een gesprek aan te knopen. Ik werk bij de Sociale Werkvoorziening en maak me zorgen over bezuinigingen die de komende tijd worden doorgevoerd. Bij Resto VanHarte kan ik mijn verhaal kwijt.

4 Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag Welkom aan tafel bij Resto VanHarte Resto VanHarte gelooft in de kracht van mensen. Wij brengen buurtbewoners samen rond de eettafel en dagen hen uit de regie te nemen over hun leven. Bij Resto VanHarte komen mensen weer in contact met elkaar, met hun buurt en met hun eigen mogelijkheden. Eén op de drie mensen voelt zich eenzaam. Oude structuren zoals kerk of netwerken in de buurt zijn verdwenen. Familie woont ver weg of heeft andere prioriteiten. Door het ontbreken van deze sociale netwerken ontstaat eenzaamheid. Resto VanHarte doorbreekt dit isolement. In de Resto s maken professionals en vrijwilligers een gezonde maaltijd. De gasten werken mee in de keuken of helpen tafels te dekken en de ruimte gezellig te maken. Iedereen is welkom! Aan tafel wordt gepraat en vaak is er van alles te beleven: van muziek tot voorlichting over onderwerpen die ertoe doen. Dat inspireert de gasten. Het geeft ze net dat noodzakelijke zetje om de draad weer op te pakken. Resto VanHarte ziet dat dat lukt, al meer dan zeven jaar lang, overal in Nederland. In onze 34 Restolocaties in 21 verschillende steden werken we met een kleine kern van professionals, bijna reguliere vrijwilligers en vrijwilligers uit het bedrijfsleven. Stagiairs en mensen uit de re-integratie krijgen bij Resto VanHarte kansen om aan het werk te gaan. In 2013 serveerden onze medewerkers circa maaltijden. Resto VanHarte is een stichting die bestaat van giften, donaties, subsidies en sponsoring. Maar meer nog is Resto VanHarte een beweging, een beweging vanuit het hart. Een beweging voor en door mensen die met aandacht en kracht iets willen toevoegen aan hun eigen leven en dat van anderen.

5 Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag Resto VanHarte Zoetermeer 2.1 Waar we zitten en waarom Resto VanHarte Zoetermeer Buytenwegh ging open in november Het is gevestigd in het Leerwerkcentrum van het ID College aan de Cesar Franckrode. Er is een professionele keuken. We hebben ruimte voor 50 gasten. De school en Resto VanHarte hebben een bijzondere samenwerking. De leerlingen kunnen stagelopen bij Resto VanHarte en worden ingezet bij het uitvoeren van werkzaamheden. In de wijk Buytenwegh en aangrenzende wijk de Leyens woont een relatief hoog percentage 50-plussers en lager opgeleiden. We bereiken deze mensen door activiteiten te organiseren samen met lokale organisaties die ook actief zijn voor deze doelgroepen, en door te flyeren en via Facebook. We hebben veel aan de samenwerking met onder meer het Wijkteam Buytenwegh. Dat is een wijkoverleg waaraan de Restomanager deelneemt en met Basisschool de Watersnip, die voor ons de verhalentafel faciliteert die we organiseren in samenwerking met de bibliotheek. Verder hebben we onder meer een goede samenwerking met Humanitas Zoetermeer, de Stichting Jaëzer en het Historisch Genootschap Oud Soetermeer. In voorbereiding is samenwerking met de Stichting Herdenking Slavernijverleden Suriname en de Nederlandse Antillen, waarmee we in 2013 gaan samenwerken. Resto VanHarte Zoetermeer Buytenwegh profileert zich duidelijk als een organisatie die het probleem van sociale armoede en uitsluiting bestrijdt. Dit doen we ten allen tijde rondom de activiteiten die we organiseren en via de media die hierover berichten. De Leerlingen van het ID College komen hier tijdens hun stage mee in aanraking maar ook gasten van het Resto en vrijwilligers die meewerken aan de vaste avonden of aan evenementen. 2.2 Feiten en ontwikkelingen in 2013 In 2013 zijn er mensen in Resto Zoetermeer komen eten. Dat is een kleine groei ten opzichte van De grootste verandering in 2013 was dat we in Zoetermeer teruggegaan zijn van twee locaties naar één. Daardoor hebben we niet al onze doelstellingen voor 2013 kunnen realiseren. We hebben een kleine maar stabiele groep vrijwilligers en stagiairs. Wat betreft de samenwerkingspartners hebben we voortgeborduurd op de contacten die we reeds op hadden gedaan. Daarnaast hebben we een aantal nieuwe contacten gelegd met het bedrijfsleven, onder meer met de Rabobank en RVOZ (Raad voor Ondernemend Zoetermeer). Ook zijn contacten gelegd met de Lions Club. We hebben in de zomer twee maal een groots evenement georganiseerd met de Stichting tot herdenking van de afschaffing van de Slavernij. Deze

6 Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag evenementen werden zeer druk bezocht. Verder loopt het samenwerkingsverband met de bibliotheek, in de vorm van de verhalentafel, zeer goed. 2.3 Wat er gebeurde rondom de maaltijd: de VanHarteformule Rond de maaltijd maken we in onze Resto s tijd voor het Meedoenprogramma (voorheen Plusprogramma). Dit programma ondersteunt gasten in hun persoonlijke ontwikkeling. Het is gericht op het verbeteren van de fysieke, sociale en mentale gezondheid en het benutten van kansen om weer actief deel te nemen in de samenleving. In het Meedoenprogramma staan een aantal thema s centraal: - ontmoeting: contact met anderen voorkomt eenzaamheid en doet groeien; - perspectief op werk en scholing: door het aanbieden van werkervaringsen dagbestedingsplekken, stages, in- en doorstroomplekken; - gezonde levensstijl: we bereiden gezonde maaltijden en geven regelmatig informatie over gezond leven en eten. We organiseren sportieve activiteiten en geven voorlichting over sport en beweging; - financiële zelfredzaamheid: door het bieden van budgetcursussen en tips; - samenredzaamheid: Resto VanHarte stimuleert gasten elkaar te helpen om problemen op te lossen. Binnen het Resto VanHarte Meedoenprogramma organiseerde Resto VanHarte Zoetermeer een aantal bijzondere avonden. Een volledig overzicht staat in de bijlage. Enkele voorbeelden: - Informatieve avonden over budgetteren, de ov-chipkaart en de geschiedenis van Zoetermeer. - Gezelligheid en kansen voor nieuwe ontmoetingen: speeddaten in het kader van Valentijnsdag, Burendag, een barbecue, stadswandelingen. - Voorlichting en workshops over: omgaan met onzekerheid, gezonde voeding en de lotgenotengroep van Humanitas. - De eerder genoemde thema-avonden over de afschaffing van de slavernij. Gasten geven te kennen erg geholpen te zijn door samen te bewegen. de stadswandelingen die we organiseerden werden zeer positief ontvangen.

7 Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag Leren en werken We hadden in 2013 een team van 12 vrijwilligers. Ze werkten gemiddeld 10 uur per week in ons Resto, in totaal 5760 uur. We hebben een Resto dat soepel loopt, mede dankzij een team waarbinnen men elkaar goed aanvoelt. De leerlingen van het ID College vinden meestal weer de weg naar de schoolbank door een half jaar in het klasje te werken dat voor het Resto kookt. Andere vinden weer wat van hun eigenwaarde terug door het werken Resto VanHarte en kruipen uit hun schulp.

8 Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag Samenwerkingen in wijk en stad Onze belangrijkste samenwerkingspartners in 2013 waren de Stichting herdenking afschaffing Slavernij, de Bibliotheek Zoetermeer en het ID College. Ook werkten we nauw samen met de Buurtvereniging Buytenrode met betrekking tot gebeurtenissen in de buurt. In de Rabobank hebben we een partner gevonden voor de financiering van drie avonden voor alleenstaande ouders met een kleine beurs. Die avonden organiseren we in Eind 2013 zijn we gestart met een samenwerkingsverband met de gemeente Zoetermeer. Resto VanHarte geeft voor houders van de Zoetermeer Pas een aantal workshops over Voeding en Budget.

9 Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag Onze weerklank in de samenleving Resto VanHarte Zoetermeer heeft regelmatig in de lokale editie van het AD gestaan. We hebben 122 volgers op Twitter en onze berichten worden regelmatig geretweet. De samenwerking met de gemeente Zoetermeer aangaande het thema Voeding en Budget is voor ons ook een teken dat ons werk waardevol wordt gevonden. Dat geldt ook voor de samenwerking met de Rabobank Vlietstreek. Voor die bank hebben we een aantal keer een catering verzorgd en samen hebben we plannen ontwikkeld voor een KinderResto met Wortelbank. Zoals hiervoor vermeld zijn met de Rabobank afspraken gemaakt voor de financiering van een aantal avonden voor alleenstaande ouders.

10 Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag Kwaliteitsbewaking In het kader van de kwaliteitsbewaking worden jaarlijks in het laatste kwartaal van het jaar enquêtes onder de gasten en vrijwilligers uitgevoerd. De gegevens van de enquêtes van 2013 worden momenteel ingevoerd en geanalyseerd en de uitkomsten hiervan worden verwerkt in het landelijke jaarverslag die vanaf eind april 2014 op onze website staat. In de gastenenquête wordt de impact gemeten op de functies van het Meedoenprogramma, het versterken van de sociale contacten, de betrokkenheid in de wijk en de mate waarin Resto VanHarte hieraan heeft bijgedragen. In de vrijwilligersenquête wordt naast de ervaringen met het Resto VanHarteconcept ook nog gevraagd naar de werkomstandigheden, de arbeidstevredenheid, samenwerking en betrokkenheid, groei- en ontwikkelmogelijkheden en verwachtingen en het toekomstperspectief. Verder monitort de organisatie regelmatig op de kwaliteit van de maaltijden en voedselveiligheid in zijn algemeenheid.

11 Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag Ambities voor 2014 We zullen in 2014 proberen nieuwe groepen mensen te bereiken. We denken daarbij onder meer aan de houders van de Zoetermeer Pas, via het verzorgen van de eerder genoemde workshops 'voeding en budget. Ook de contactavonden voor eenoudergezinnen zijn mede bedoeld om een hen kennis te laten maken met Resto VanHarte.

12 Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag Financieel jaarverslag Stichting VanHarte te Amsterdam BALANS PER 31 DECEMBER 2013 (RESTO ZOETERMEER BUYTENWEGH) ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen: Debiteuren - - Nog te ontvangen toegezegde subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Bank- & kasgelden PASSIVA Reserves & fondsen Bestemmingsreserve Continuïteitsreserve (930) (1.102) Bestemmingsfonds - - (744) (744) Kortlopende schulden Crediteuren - - Vooruitontvangen subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum Overige schulden en overlopende passiva

13 Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2013 (RESTO ZOETERMEER BUYTENWEGH) BATEN Opbrengst maaltijden Kosten maaltijden (incl. activeringskosten) (118) (22) Ontvangen subsidies Ontvangen donaties en giften Overige baten * Totaal baten LASTEN Personeelskosten Afschrijvingen Huisvestingskosten Kantoorkosten Algemene kosten Kosten ondersteuning Restoteam Totaal lasten Saldo baten minus lasten - (7.714) * Toelichting ontvangen bedragen Gemeente Zoetermeer Haella Stichting ID College KPN Mooiste Contact Fonds Oranje Fonds Stichting Bladt Charity Woningbouwstichting De Goede Woning Donatie in natura Overige baten

14 Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag Bijlage: Activiteitenoverzicht elke laatste dinsdag v/d maand 16-jan 30-jan 12-feb 20-mrt 10-apr 16-apr 24-apr 21-mei 5-jun 11-jun 26-jun 1-okt 12-nov 19-nov 26-nov 10-dec verhalentafel voorlichtingsavond OV chipkaart vegetarisch Culinair avontuur speeddaten in het kader van Valentijnsdag workshop budgetteren workshop weg met onzekerheid stadswandeling stadswandeling stadswandeling Thema avond in het teken van de viering van 150 jaar afschaffing van de Slavernij met authentiek Surinaams eten Thema avond in het teken van de viering van 150 jaar afschaffing van de Slavernij met authentiek Antilliaans eten eindfeest BBQ week tegen de eenzaamheid avond de 'lotgenotengroep' burendag, neem uw buur mee voor een gratis kennismaking! Gezonde voeding duur? Thema avond De geschiedenis van Zoetermeer

Resto VanHarte s-hertogenbosch

Resto VanHarte s-hertogenbosch Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte s-hertogenbosch 5 3 KinderResto s-hertogenbosch 9 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Resto VanHarte Tilburg

Resto VanHarte Tilburg Resto VanHarte Tilburg Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Tilburg 5 3 KinderResto Tilburg 8 4 Onze weerklank in de samenleving 9 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte Leiden

Resto VanHarte Leiden Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Leiden in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 11 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte Arnhem

Resto VanHarte Arnhem Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Arnhem 5 3 KinderResto Arnhem 9 4 Onze weerklank in de samenleving 11 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 KinderResto VanHarte Schilderswijk 5 3 Leren en werken 10 4 Samenwerkingen in

Nadere informatie

Resto VanHarte Alkmaar

Resto VanHarte Alkmaar Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Alkmaar in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens

Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens Inhoud 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Laak 5 3 KinderResto Laakhavens 11 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Moerwijk

Resto VanHarte Den Haag Moerwijk Resto VanHarte Den Haag Moerwijk Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Den Haag Moerwijk 5 3 KinderResto Den Haag Bouwlust 10 4 Onze weerklank in

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve

Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Mariahoeve 5 3 KinderResto Mariahoeve 12 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Resto VanHarte Alkmaar

Resto VanHarte Alkmaar Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Alkmaar 5 3 Leren en werken 10 4 Samenwerkingen in wijk en stad 11 5 Onze weerklank

Nadere informatie

Resto VanHarte Haarlem

Resto VanHarte Haarlem Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Haarlem 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 6 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

Resto VanHarte Leeuwarden

Resto VanHarte Leeuwarden Resto VanHarte Leeuwarden Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Leeuwarden 5 3 KinderResto Leeuwarden 9 4 Onze weerklank in de samenleving 10 5

Nadere informatie

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5 JAARREKENING 2018 Pagina: 1 van 5 Jaarrekening 2018 Het jaar 2018 is afgesloten met een negatief resultaat van 459,= Het werkelijke resultaat kan als volgt worden vergeleken met de begroting: en lasten

Nadere informatie

Resto VanHarte Groningen

Resto VanHarte Groningen Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Groningen 5 3 KinderResto Groningen 9 4 Onze weerklank in de samenleving 12 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Landelijke vergelijking. klanttevredenheid. enquêtes 2009

Landelijke vergelijking. klanttevredenheid. enquêtes 2009 Landelijke vergelijking klanttevredenheid enquêtes 2009 1 Colofon Dit klanttevredenheidsrapport is een uitgave van stichting VanHarte, mei 2010 Reacties kunt u richten aan Stichting VanHarte Van de Sande

Nadere informatie

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 1 Jaarverslag 2016 Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie 2017 Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Resto VanHarte Maastricht

Resto VanHarte Maastricht Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Maastricht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 Balans per 31 december 2017 (voor resultaatbestemming) ACTIVA 31 december 2017 31 december 2016 Vaste ACTIVA Immateriele activa Hard en software 509 0 509 0 Vaste activa Materiele

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Venlo

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Venlo Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Venlo 5 3 Onze weerklank in de samenleving 11 4 Kwaliteitsbewaking 13 5 Ambities voor

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen Resto VanHarte Assen Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Assen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei 2015 Dit lokale

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Almere 2 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 RESTO VANHARTE ALMERE... 4 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE ALMERE...

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Assen

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Assen Resto VanHarte Assen Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Assen 5 3 Onze weerklank in de samenleving 11 4 Kwaliteitsbewaking 13 5 Ambities voor

Nadere informatie

Resto VanHarte Dordrecht

Resto VanHarte Dordrecht Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Dordrecht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Noord

Resto VanHarte Amsterdam Noord Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amsterdam Noord in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel

Nadere informatie

Resto VanHarte Amersfoort

Resto VanHarte Amersfoort Resto VanHarte Amersfoort Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Amersfoort 5 3 KinderResto Amersfoort 10 4 Onze weerklank in de samenleving 13 5

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Ede 1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 2 RESTO VANHARTE EDE... 3 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE EDE... 3 2.2

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Venlo in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei

Nadere informatie

SHBO 2017 JAARREKENING. Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Monsterseweg RL Den Haag

SHBO 2017 JAARREKENING. Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Monsterseweg RL Den Haag JAARREKENING 017 Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh Monsterseweg 4 553 RL Den Haag A. BALANS PER 31 december ACTIVA 31-1-017 31-1-016 31-1-017 31-1-016 PASSIVA Materiële vaste

Nadere informatie

Stichting Aquarelles Emmeloord. maart 2018

Stichting Aquarelles Emmeloord. maart 2018 maart 2018 De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een

Nadere informatie

Resto VanHarte Middelburg

Resto VanHarte Middelburg Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Middelburg 5 3 Onze weerklank in de samenleving 11 4 Kwaliteitsbewaking 12 5 Ambities

Nadere informatie

Resto VanHarte Groningen

Resto VanHarte Groningen Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Groningen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Bestemmingsreserve artistieke ontwikkeling Continuiteitsreserve

Bestemmingsreserve artistieke ontwikkeling Continuiteitsreserve Balans per 31 december 2014 ACTIEF Toelichting 31 december 2014 31 december 2013 VLOTTENDE ACTIVA Vorderingen en overlopende activa 1 Overlopende activa 421 624 421 624 Liquide middelen 2 56.788 57.129

Nadere informatie

In 2015 en 2016 zijn bijdragen van fondsen ontvangen voor een tuinkamer en voor zonwering aan de zuidzijde. In 2016 is dit gerealiseerd.

In 2015 en 2016 zijn bijdragen van fondsen ontvangen voor een tuinkamer en voor zonwering aan de zuidzijde. In 2016 is dit gerealiseerd. maart 2017 De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een

Nadere informatie

Verkort financieel jaarverslag 2017

Verkort financieel jaarverslag 2017 Verkort financieel jaarverslag 2017 Stichting Voedselbank Deventer en omgeving Harderwijkerstraat 21, 7418 BA Deventer KVK 08138701 INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2017 2 Staat

Nadere informatie

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht RSIN KvK Inschrijvingsnummer

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht  RSIN KvK Inschrijvingsnummer Algemene gegevens Stichting SECU Livingstonelaan 609 3526 HL Utrecht www.secuonline.nl RSIN 804 55 07 36 KvK Inschrijvingsnummer 41187919 Doel Stichting SECU wil een bijdrage leveren aan de maatschappij

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2013 Staat van baten en lasten over 2013 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2013 (na verwerking resultaat) 31.12.2013

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2014 Staat van baten en lasten over 2014 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2014 (na verwerking resultaat) 31.12.2014

Nadere informatie

Resto VanHarte Enschede

Resto VanHarte Enschede Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Enschede in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag 12 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte Zwolle

Resto VanHarte Zwolle Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Zwolle 5 3 KinderResto Zwolle 10 4 Onze weerklank in de samenleving 11 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Jaarrekening 2013 Stichting LIM FOUNDATION

Jaarrekening 2013 Stichting LIM FOUNDATION Jaarrekening Stichting LIM FOUNDATION INHOUDSOPGAVE 1. Balans per 31 december 4 2. Staat van lasten en baten 6 3. Grondslagen Jaarrekening 8 4. Toelichting op de balans per 31 december 9 5. Toelichting

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2016...3 2 Staat van baten en lasten over 2016...4 2.1 Waarderingsgrondslagen...4 3 Toelichting op de jaarrekening...5 3.1 Toelichting op de balans...5

Nadere informatie

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2016

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2016 Stichting Geloof en Handel Bunschoten Jaarrekening 2016 Bestuursverslag 2016 Doelstelling, missie en visie Visie: Onrecht kunnen we helpen bestrijden door eerlijke handel te bevorderen. De Stichting stelt

Nadere informatie

Stichting Present Den Haag

Stichting Present Den Haag FINANCIELE CIJFERS 2016 (verkort) Stichting Present Den Haag Balans (na resultaatbestemming) Activa 31 december 2016 31 december 2015 Vaste activa Materiële vaste activa 2.4.1 2.280 2.884 Vlottende activa

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Gouda

Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Gouda Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Gouda Datum: 17-03-2015 Balans per 31 december 2014 Vaste activa 31 december 2014 31 december 2013 Materiële vaste activa Inventaris en inrichting 753.767

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2017 AMSTERDAMSESTRAATWEG 67 3513 AB UTRECHT E.MAIL: INFO@ANIMALSTODAY.NL WWW.ANIMALSTODAY.NL Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2017...3 2 Staat van baten en lasten over 2017...4 3 Toelichting

Nadere informatie

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH Jaarrekening Stichting CHAVAH 2015 1 Inhoudsopgave BESTUURSVERSLAG 3 JAARREKENING 2015 6 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 7 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2014-15 8 TOELICHTING BEHORENDE TOT DE JAARREKENING 2015

Nadere informatie

Stichting Volg de Wens. Jaarrekening 2016

Stichting Volg de Wens. Jaarrekening 2016 Stichting Volg de Wens Jaarrekening 2016 31 oktober 2017 Balans per 31 december 2016 2015 ACTIVA Vaste activa - Immateriële vaste activa 0 0 - Materiële vaste activa 0 0 - Financiële vaste activa 0 0 Vlottende

Nadere informatie

Stichting Moedercentrum Roermond (MAXIMINA)

Stichting Moedercentrum Roermond (MAXIMINA) Stichting Moedercentrum Roermond (MAXIMINA) 1. Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming) Activa 31 december 2017 31 december 2016 Vaste activa Materiële vaste activa 4.1 40.031 3.323 Vlottende

Nadere informatie

Balans per 31 december 2016 (Na resultaatbestemming)

Balans per 31 december 2016 (Na resultaatbestemming) Balans per 31 december 2016 (Na resultaatbestemming) 31 dec 2016 31 dec 2015 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa Inventaris 980 1.260 980 1.260 Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

Twee van de acht appartementen waren in 2013 nog in gebruik voor logeeropvang, begin 2014 zijn alle appartementen in gebruik door vaste bewoners.

Twee van de acht appartementen waren in 2013 nog in gebruik voor logeeropvang, begin 2014 zijn alle appartementen in gebruik door vaste bewoners. De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een 24- uurs

Nadere informatie

Stichting House of Animals

Stichting House of Animals Stichting House of Animals Jaarrekening 2017 MAARSSENBROEKSEDIJK 59 3542 PM UTRECHT INFO@HOUSEOFANIMALS.NL WWW. HOUSEOFANIMALS.NL Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag... 3 1.1 Doelstelling House of Animals...

Nadere informatie

Jaarrekening 2011 Stichting LIM FOUNDATION

Jaarrekening 2011 Stichting LIM FOUNDATION Jaarrekening Stichting LIM FOUNDATION INHOUDSOPGAVE 1. Balans per 31 december 4 2. Staat van lasten en baten 6 3. Grondslagen Jaarrekening 8 4. Toelichting op de balans per 31 december 9 5. Toelichting

Nadere informatie

C.A.S. het Noorden. gevestigd te. Jaarrekening 2015

C.A.S. het Noorden. gevestigd te. Jaarrekening 2015 Jaarrekening 2015 Datum: 19 februari 2017 Opgesteld door: Aantal exemplaren: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Jaarstukken Jaarrekening Balans per 31 december 2015 3 Staat van baten en lasten 2015 5

Nadere informatie

Stichting Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier. Financieel verslag 2017

Stichting Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier. Financieel verslag 2017 Stichting Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier Financieel verslag 2017 Amsterdam, 12 mei 2018 Inhoudsopgave Financieel verslag 2017 A. Algemeen B1. Balans per 31 december 2017 B2. Baten en lasten 2017

Nadere informatie

Stichting Present Den Haag

Stichting Present Den Haag FINANCIEEL VERSLAG 2016 Stichting Present Den Haag Status: Cijfers opgesteld door Orchestra Beheer. Nog niet vastgesteld door bestuur. Inhoud 2. Jaarrekening... 3 2.1 Balans... 4 2.2 Staat van Baten en

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Noord

Resto VanHarte Amsterdam Noord Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2013 Inhoud 1 2 3 4 5 6 Eén van ons 3 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 Resto VanHarte Amsterdam Noord 5 KinderResto Amsterdam Noord 14 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2017 Staat van baten en lasten over 2017 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2017 (na verwerking resultaat) 31.12.2017

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2013 Inhoud 1 2 3 4 5 6 Eén van ons 3 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost 5 KinderResto Amsterdam Zuidoost 13 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrije Christelijke School Westerlee. Hofwijk BW Honselersdijk

Jaarrekening Stichting Vrije Christelijke School Westerlee. Hofwijk BW Honselersdijk Jaarrekening 2016 Hofwijk 3 2675 BW Inhoud Resultaatvergelijk 2 Jaarrekening 3 Balans 4 Resultatenrekening 6 Toelichting balans 7 Pagina 1 Resultaatsvergelijking Zoals blijkt uit de resultatenrekening

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg Oost Achterhoek Gevestigd te Winterswijk

Jaarrekening Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg Oost Achterhoek Gevestigd te Winterswijk Jaarrekening 2016 Balans Staat van baten en lasten Toelichting op de balans en de Staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2016 Actief 31.12.2016 31.12.2015 Vaste activa Materiële vaste activa

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2015 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2015 4 Staat van Baten en Lasten over 2015 6 Toelichting 7 3 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Bosch

Resto VanHarte Den Bosch Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Den Bosch in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Kleurrijke Stad Klokgebouw AC Eindhoven

Financieel verslag Stichting Kleurrijke Stad Klokgebouw AC Eindhoven Financieel verslag 2015 Stichting Kleurrijke Stad Klokgebouw 241 5617 AC Voorblad 0 Inhoud 1 Staat van baten en lasten Balans per 31 december 2015 3 Staat van baten en lasten over 2015 5 Grondslagen voor

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI

Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Kempen versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI 17 maart 2015 Balans per 31 december 2014 Activa 31-12-2014 31-12-2013 Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

Stichting Opvangcentrum - Jeugdevangelisatie

Stichting Opvangcentrum - Jeugdevangelisatie Stichting Opvangcentrum - Jeugdevangelisatie Jaarrekening 2016 vastgesteld door het bestuur op 15 maart 2017 Inhoudsopgave pagina Jaarverslag en toelichting 1 Balans 2 Staat van baten en lasten 3 Jaarverslag

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2016 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten en Lasten over 2016 6 Toelichting 7 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27 28

Nadere informatie

Resto VanHarte Maastricht

Resto VanHarte Maastricht Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Maastricht 5 3 KinderResto Maastricht 11 4 Onze weerklank in de samenleving 14 5

Nadere informatie

St. Fundament. Boekjaar 2015 Blad 1 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING van Stichting Wooninitiatief Fundament

St. Fundament. Boekjaar 2015 Blad 1 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING van Stichting Wooninitiatief Fundament Blad 1 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2015 van Stichting Wooninitiatief Fundament Blad 2 INHOUDSOPGAVE Balans per 31 december 2015 pagina 3 Winst- en verliesrekening 2015 5 Grondslagen financiële

Nadere informatie

Resto VanHarte Arnhem

Resto VanHarte Arnhem Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Arnhem in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13 Colofon

Nadere informatie

De groei van de laatste jaren vertaalt zich ook financieel; toenemende activiteit brengt meer kosten met zich mee.

De groei van de laatste jaren vertaalt zich ook financieel; toenemende activiteit brengt meer kosten met zich mee. Jaarrekening 2014 Hierbij treft u het financieel jaarverslag van Voedselbank Harderwijk aan. Ook in 2014 bleef de hulpvraag toenemen en eind 2014 zijn er ruim 250 gezinnen in Harderwijk, Ermelo en Putten

Nadere informatie

Financiële Verantwoording Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis Gorinchem

Financiële Verantwoording Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis Gorinchem Financiële Verantwoording 2017 Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis Gorinchem INHOUDSOPGAVE Deel I Algemene gegevens Algemene gegevens 4 Deel II Jaarrekening Balans 6 Resultatenrekening 7 Grondslagen

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016 Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016 Elk jaar voert Resto VanHarte een impact- en tevredenheidsmeting uit onder haar gasten. Deze is in 2016 verspreid in 40 vestigingen van Resto VanHarte, in 29 steden/gemeenten.

Nadere informatie

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen 3. Jaarrekening Stichting Vrienden van Heliomare 3.1 Balans per 31 december 2017 31-12-2017 31-12-2016 Activa Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 22.670 14.369 Liquide middelen 329.699 322.956

Nadere informatie

Materiële vaste activa Direct in gebruik voor doelstelling Financiële vaste activa

Materiële vaste activa Direct in gebruik voor doelstelling Financiële vaste activa 7.2 Balans per 31 december (na resultaatbestemming) Activa Vaste activa Materiële vaste activa Direct in gebruik voor doelstelling 1.1 92.465 96.320 Financiële vaste activa 1.2 11 11 92.476 96.331 Vlottende

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1

JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 Algemeen 2 Staat van herkomst en besteding van de geldmiddelen over 2016 4 Staat van baten en lasten en begrotingen over 2015, 2016 en 2017

Nadere informatie

Sien gevestigd te Gorinchem. Verkorte Jaarrekening 2014

Sien gevestigd te Gorinchem. Verkorte Jaarrekening 2014 Sien gevestigd te Gorinchem Verkorte Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina Accountantsverslag Samenstellingsverklaring 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 4 Staat van baten en lasten over 2014

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Kempen versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI 16 maart 2016 Balans per 31 december 2015 Activa 31-12-2015 31-12-2014 Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

Rapport inzake de jaarrekening 2015

Rapport inzake de jaarrekening 2015 Stichting Vrienden van Hospice Wageningen-Renkum Melkweg 1 6707 CZ Wageningen tel: 0317-450047 email: vrienden@hospicewageningenrenkum.nl bankrekening nr.: IBAN NL30 RABO 0155 6526 99 ANBI nr: 8214.91.647

Nadere informatie

Jaarrekening Balans per 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Inventaris - - Computer Vlottende activa

Jaarrekening Balans per 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Inventaris - - Computer Vlottende activa Jaarrekening 2017 Balans per 31 december 2017 ACTIVA 31-12-2017 31-12-2016 Vaste activa Inventaris Computer Vlottende activa Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen 19.913 18.410 19.913

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting LIM FOUNDATION

Jaarrekening 2014 Stichting LIM FOUNDATION Jaarrekening Stichting LIM FOUNDATION INHOUDSOPGAVE 1. Balans per 31 december 4 2. Staat van lasten en baten 6 3. Grondslagen Jaarrekening 8 4. Toelichting op de balans per 31 december 9 5. Toelichting

Nadere informatie

B.V. Restaurant 'De Ontmoeting'

B.V. Restaurant 'De Ontmoeting' Jaarrekening boekjaar 2008-2009 Afgedrukt op 25-3-2011 om 11:38 Pagina 1 van 9 Activa per 31-12-2009 Bedrag Bedrag Materiele vaste activa Gebouwen 4.642,00 Installaties 16.424,00 Inrichting 31.863,00 Inventaris

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Vrijwaard

Jaarrekening Stichting Vrienden van Vrijwaard Jaarrekening 2016 Stichting Vrienden van Vrijwaard 20 november 2017 Stichting vrienden van Vrijwaard INHOUDSOPGAVE pagina 1.1 Jaarrekening 2016 1.1.1 Balans per 31 december 2016 1 1.1.2 Resultatenrekening

Nadere informatie

NIEUWE JAARVERSLAGREGELS RJ650

NIEUWE JAARVERSLAGREGELS RJ650 NIEUWE JAARVERSLAGREGELS RJ650 De Raad voor de Jaarverslaggeving heeft sinds 2008 nieuwe richtlijnen vastgesteld voor jaarverslagen van fondsenwervende instellingen, de zogenaamde RJ650. Deze richtlijnen

Nadere informatie

Stichting Vogelopvangcentrum Midden-Nederland

Stichting Vogelopvangcentrum Midden-Nederland Stichting Vogelopvangcentrum Midden-Nederland FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 1 Inhoudsopgave Balans en jaarrekening Balans pagina 3 Balans pagina 4 Jaarrekening pagina 5 Jaarrekening pagina 6 Jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Grote Kerk Oostzaan JAARBERICHT Pagina 1 van 10

Stichting Vrienden van de Grote Kerk Oostzaan JAARBERICHT Pagina 1 van 10 JAARBERICHT 2011 Pagina 1 van 10 JAARREKENING 2011 Oostzaan, 15 juni 2012 INHOUDSOPGAVE Bladnummer Algemene informatie 3 Bestuursverslag 4 Balans per 31 december 2011 5 Staat van baten en lasten over 2011

Nadere informatie

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking.

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking. GRONDSLAGEN VOOR DE FINANCIELE VERSLAGGEVING Waarderingsgrondslagen Materiële vaste activa De materiële vaste activa worden gewaardeerd tegen aanschafwaarde. Op het gebouw wordt niet afgeschreven. De inventaris

Nadere informatie

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking.

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking. GRONDSLAGEN VOOR DE FINANCIELE VERSLAGGEVING Waarderingsgrondslagen Materiële vaste activa De materiële vaste activa worden gewaardeerd tegen aanschafwaarde. Op het gebouw wordt niet afgeschreven. De inventaris

Nadere informatie

Jaarrekening 2015. Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg Oost Achterhoek Gevestigd te Winterswijk

Jaarrekening 2015. Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg Oost Achterhoek Gevestigd te Winterswijk Jaarrekening 2015 Balans Staat van baten en lasten Toelichting op de balans en de Staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2015 Actief 31.12.2015 31.12.2014 Vaste activa Materiële vaste activa

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2016 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2016 VAN 31 december 2016 31 december 2015 Actief Vlottende activa Overlopende activa 1.964 4.577 Liquide middelen 7.852 4.700 Totaal activazijde 9.816

Nadere informatie

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 -

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 - Bijlage 4.2 bij rapport d.d. 30 september 2013 4.2 GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER () A C T I V A 31-12- 31-12- VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683

Nadere informatie

Stichting MEES gevestigd te Breda

Stichting MEES gevestigd te Breda #ORG=saa#VES=GOE#PAP=vbl Stichting MEES gevestigd te Breda Financieel verslag over het boekjaar 2014 Balans per 31 december 2014 Activa Vaste activa 31-12-2014 31-12-2013 Materiële vaste activa 1 Bedrijfsgebouwen

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2016

Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2016 Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2016 Sinds 2012 voert Resto VanHarte een jaarlijks onderzoek uit onder haar vrijwilligers. Dit jaar is er een aparte versie gemaakt voor incidentele vrijwilligers

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Inhoudsopgave. Staat van baten en lasten. Waarderingsgrondslagen

Jaarrekening 2014. Inhoudsopgave. Staat van baten en lasten. Waarderingsgrondslagen Jaarrekening Inhoudsopgave Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8 Pagina 9 Algemeen Balans Staat van baten en lasten Waarderingsgrondslagen Bijlage A: Toelichting op de balans Bijlage

Nadere informatie

Resto VanHarte Rotterdam Oude Noorden

Resto VanHarte Rotterdam Oude Noorden Resto VanHarte Rotterdam Oude Noorden Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Rotterdam Oude Noorden 5 3 KinderResto Rotterdam Oude Noorden 12 4 Onze

Nadere informatie

Kredietaanvraag bank -Scenario www.finforce.nl versie 2012-

Kredietaanvraag bank -Scenario www.finforce.nl versie 2012- Kredietaanvraag bank -Scenario www.finforce.nl versie 2012- -1/11- INHOUDSOPGAVE Pagnr. Voorblad 1 Inhoudsopgave 2 Rapport 1 : Prognose winst- en verliesrekening 2012 (p/per) 3 Rapport 2 : Investeringsplan

Nadere informatie

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2018

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2018 Stichting Geloof en Handel Bunschoten Jaarrekening 2018 Bestuursverslag 2018 Doelstelling, missie en visie Visie: Onrecht kunnen we helpen bestrijden door eerlijke handel te bevorderen. De Stichting stelt

Nadere informatie

Balans per 31 december 2017

Balans per 31 december 2017 Jaarrekening 2017 Balans per 31 december 2017 in Activa 31 december 2017 31 december 2016 Vaste Activa Inventaris 2.285 3.808 Vlottende Activa Vorderingen Debiteuren 8.372 13.800 Overige vorderingen -

Nadere informatie

Stichting Oer-IJ te Castricum

Stichting Oer-IJ te Castricum Stichting Oer-IJ te Castricum Balans per 31 december 2017 Activa 31-12-2017 31-12-2016 Vlottende activa Overige vorderingen en overlopende activa 562 238 Liquide middelen 7.449 18.510 Totaal vlottende

Nadere informatie