Resto VanHarte s-hertogenbosch

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Resto VanHarte s-hertogenbosch"

Transcriptie

1 Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag 2013

2 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte s-hertogenbosch 5 3 KinderResto s-hertogenbosch 9 4 Onze weerklank in de samenleving 10 5 Kwaliteitsbewaking 11 6 Ambities voor Financieel jaarverslag 13 Bijlage: Activiteitenoverzicht 15 Colofon april 2014 Dit lokale jaarverslag is een uitgave van Resto VanHarte. Met medewerking van Marianne Meijerink, hetschrijfbureau.com. Reacties kunt u richten aan info@restovanharte.nl. Resto VanHarte s-hertogenbosch Brede Bossche School, Haren Donk en Reit Ploossche Hof 85, 5233 HG Den Bosch Restomanager: Femke Keunen Restodagen: maandag en woensdag

3 Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag Eén van ons Marc van Bon (53) was een aantal maanden vrijwilliger bij Resto VanHarte s-hertogenbosch. Marc woont in Oss, maar Den Bosch is de stad naar zijn hart. Zijn grootouders hadden er een garage. Ik wilde vorig jaar graag vrijwilligerswerk doen. Zodoende kwam ik terecht bij een speciaal loket bij de bibliotheek. Ik was in de veronderstelling dat het als Ossenaar niet mogelijk is om vrijwilligerswerk te doen in Den Bosch. Nou, ik werd met open armen ontvangen door de Restomanager Marie-Louise. Ik ben in de keuken als vrijwilliger aan de slag gegaan. De collegialiteit binnen het team is geweldig. Aan tafel vond ik het met de gasten beregezellig. Ik ben zelf heel open. Dan worden de gasten dat ook. Ik heb heel veel geleerd van de horecacoördinator Jan Peerenboom. Tuurlijk, ik kon wel simpele dingen maken thuis. Maar Jan heeft mij de finesses voor het vak bijgebracht. Geen eten verspillen spreekt me erg aan. Nu deed ik dit toch al niet zo, maar Jan leerde mij zelfs een heerlijke soep te maken van een bloemkoolstronk. Dankzij Jan heb ik nu een andere visie gekregen op het koken.

4 Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag Welkom aan tafel bij Resto VanHarte Resto VanHarte gelooft in de kracht van mensen. Wij brengen buurtbewoners samen rond de eettafel en dagen hen uit de regie te nemen over hun leven. Bij Resto VanHarte komen mensen weer in contact met elkaar, met hun buurt en met hun eigen mogelijkheden. Eén op de drie mensen voelt zich eenzaam. Oude structuren zoals kerk of netwerken in de buurt zijn verdwenen. Familie woont ver weg of heeft andere prioriteiten. Door het ontbreken van deze sociale netwerken ontstaat eenzaamheid. Resto VanHarte doorbreekt dit isolement. In de Resto s maken professionals en vrijwilligers een gezonde maaltijd. De gasten werken mee in de keuken of helpen tafels te dekken en de ruimte gezellig te maken. Iedereen is welkom! Aan tafel wordt gepraat en vaak is er van alles te beleven: van muziek tot voorlichting over onderwerpen die ertoe doen. Dat inspireert de gasten. Het geeft ze net dat noodzakelijke zetje om de draad weer op te pakken. Resto VanHarte ziet dat dat lukt, al meer dan zeven jaar lang, overal in Nederland. In onze 34 Restolocaties in 21 verschillende steden werken we met een kleine kern van professionals, bijna reguliere vrijwilligers en vrijwilligers uit het bedrijfsleven. Stagiairs en mensen uit de re-integratie krijgen bij Resto VanHarte kansen om aan het werk te gaan. In 2013 serveerden onze medewerkers circa maaltijden. Resto VanHarte is een stichting die bestaat van giften, donaties, subsidies en sponsoring. Maar meer nog is Resto VanHarte een beweging, een beweging vanuit het hart. Een beweging voor en door mensen die met aandacht en kracht iets willen toevoegen aan hun eigen leven en dat van anderen.

5 Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag Resto VanHarte s-hertogenbosch 2.1 Waar we zitten en waarom Resto VanHarte s-hertogenbosch is sinds de opening in 2008 gehuisvest in de Brede Bossche School Haren, Donk en Reit aan de Ploossche Hof 85 te s- Hertogenbosch. De Brede Bossche School is een multifunctionele voorziening, waar beroepskrachten, vrijwilligers en wijkbewoners samenwerken. Het is een centrale, bruisende plek in de wijk, voor en door wijkbewoners. In het gebouw zijn diverse organisaties gehuisvest, zoals Stichting Divers, Meer Met Elkaar, de Wijkwinkel, GGD Hart van Brabant, Wijktheater, Kanteel (kinderopvang), Basisschool de Haren, zorgorganisatie Vivent en het maatschappelijk werk van Juvans. Daarnaast worden er door verschillende groeperingen activiteiten georganiseerd voor buurtbewoners. We zitten dus dicht bij onze partners en overleggen daar ook regelmatig mee. Sinds de opening is er een stijgende lijn in het aantal gasten, zodat begin 2010 in samenwerking met de Gemeente Den Bosch naar een alternatief is gezocht. We hebben inmiddels een grote activiteitenruimte binnen de Brede Bossche School in gebruik genomen die geschikt is voor ongeveer zestig personen. Zo hebben we niet alleen meer plaats voor gasten maar ook meer ruimte voor activiteiten. De wijk Haren, Donk en Reit, waar we met het Resto zitten, is jarenlang een aandachtswijk geweest. Er staan veel sociale huurwoningen en er wonen veel mensen met een laag inkomen. Er staat een verzorgingshuis, er zijn Cello woningen (voor mensen met een verstandelijke beperking) en er zitten verschillende kleine ondernemingen (aan huis). Het Resto draait mede dankzij de inzet van vrijwilligers. Daarnaast maken de partners in ons netwerk het mogelijk om onze doelen te bereiken. We werken nauw samen met veel verschillende organisaties en bieden ook de mogelijkheid voor organisaties om elkaar te leren kennen. Komende jaren willen wij onze spanbreedte uitbreiden en op meerdere locaties aanwezig zijn om zo meer mensen te bereiken.

6 Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag Feiten en ontwikkelingen in 2013 Wij hebben in gasten aan tafel gehad. Daaronder waren meer kinderen dan in de jaren ervoor, omdat we een aantal malen zijn gaan proefdraaien met een KinderResto. Meer informatie daarover staat in hoofdstuk 3. We hebben veel energie gestoken in het vinden van extra locaties om regelmatig te gaan koken, zodat we ook in andere delen van Den Bosch mensen in contact kunnen brengen met elkaar. In samenwerking met andere Brede Bossche Scholen (BBS) en maatschappelijke organisaties hebben wij al enkele locaties gevonden. Plannen om te gaan koken in Cultureel Centrum De Biechten in de wijk Hintham, in de BBS die in de wijk Boschveld gebouwd gaat worden en in zorgcentrum De Hooghe Clock zijn rond voor We vinden het een goede ontwikkeling dat onze gasten steeds actiever worden. Ze zetten zich meer en meer in als vrijwilliger in het Resto en komen zelf met ideeën voor invulling van het Meedoenprogramma. Ook juichen we het toe dat instellingen en clubs ons weten te vinden: kookclubs bieden zich aan om bij ons te komen koken, een bridgeclub organiseert etentjes in ons Resto, woningstichting Zayas, de vestiging van de Rabobank en UWV komen eten met personeel. Daardoor voelen we ons gesteund en erkend in de Bossche samenleving! 2.3 Wat er gebeurde rondom de maaltijd: de VanHarteformule Rond de maaltijd maken we in onze Resto s tijd voor het Meedoenprogramma (voorheen Plusprogramma). Dit programma ondersteunt gasten in hun persoonlijke ontwikkeling. Het is gericht op het verbeteren van de fysieke, sociale en mentale gezondheid en het benutten van kansen om weer actief deel te nemen in de samenleving. In het Meedoenprogramma staan een aantal thema s centraal: Ontmoeting: contact met anderen voorkomt eenzaamheid en doet groeien; Perspectief op werk en scholing: door het aanbieden van werkervarings- en dagbestedingsplekken, stages, in- en doorstroomplekken; Gezonde levensstijl en lichaamsbeweging: we bereiden gezonde maaltijden en geven regelmatig informatie over gezond leven en eten. We organiseren sportieve activiteiten en geven voorlichting over sport en beweging; Financiële zelfredzaamheid: door het aanbieden van budgetcursussen en tips; Samenredzaamheid: Resto VanHarte stimuleert gasten elkaar te helpen om problemen op te lossen.

7 Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag Zoals hiervoor al vermeld komen de initiatieven voor de invulling van onze avonden, steeds meer van gasten en andere betrokkenen. Iedereen is welkom, komt bij ons over de vloer en draagt een steentje bij. Gasten, vrijwilligers, netwerkpartners komen vaak zelf met een plan of idee bij Resto VanHarte, ingegeven door de wens een positieve bijdrage te willen leveren aan de stad en de mensen om hen heen. Eigen kennis en kunde worden ingezet om een Resto-avond te omlijsten met inspiratie, informatie of entertainment. Door samenwerking en uitwisseling van contacten en kennis ontstaat zo een diversiteit aan activiteiten. Zo konden we in 2013 weer een gevarieerd programma bieden. Enkele voorbeelden (een volledig overzicht staat in de bijlage): - Avonden met een exotische touch en uiteraard een bijpassend, door gasten verzorgd menu: we aten onder meer Afrikaans, Surinaams, Hongaars en Moluks. - Avonden waarop gasten kennismaakten met lokale organisaties: Just Share in samenwerking met UWV. Medewerkers van het UWV hielpen mee en waren de gastheren en -dames van de avond. De Ruilkring, een bijzonder initiatief om met gesloten beurs materialen en middelen uit te wisselen. Op die manier kan men zich in tijden van beperkte financiën toch bepaalde dingen permitteren. Bovendien stimuleert het de sociale contacten doordat mensen ook ruilen in mankracht. Bijvoorbeeld: ik werk in jouw tuin, wat gelijk staat aan een bepaalde waarde zoals een keer een autorit naar gewenste bestemming. Voor elkaar, (i.s.m. zorginstelling Cello voor mensen met een beperking), dit is een initiatief dat zich inzet om mensen met een verstandelijke beperking/uitdaging, te betrekken in dagelijks sociaal verkeer. Eten bij Resto VanHarte haalt mensen uit hun eigen kring en brengt nieuwe contacten met mensen met een andere achtergrond. Het Netwerkdiner: een avond speciaal voor alle organisaties die zich inzetten voor het welzijn van de inwoners van s-hertogenbosch. Deze avond geeft de mensen van de organisaties gelegenheid om snel collega s en hun werkgebied te leren kennen. Hierdoor kan er ook sneller geschakeld worden in werkzaamheden. - Avonden over zelfredzaamheid op het gebied van gezondheid en voeding: Eerste hulp, bedrijfshulpverlening (BHV), voeding en budget. Tijdens de nationale sportweek gingen we na het eten met alle gasten wandelen. - En er waren vele gezellige avonden vol nieuwe ontmoetingen: speeddate, Sinterklaas, kerst, de door Deutsche Bank gesponsorde barbecue en de Langste Eettafel, die traditiegetrouw in samenwerking met de gemeente Den Bosch en maatschappelijke organisaties werd georganiseerd tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Groot succes was het optreden, tijdens het kerstdiner, van het smartlappenkoor Warempel uit Empel, een initiatief van een van de gasten. De samenwerking met zorgcentrum De Hooghe Clock is van beide zijden goed bevallen en wordt in 2014 voortgezet.

8 Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag Leren en werken Iedereen kan zijn steentje bijdragen op een Resto-avond, dat is bekend in Den Bosch. Vrijwilligers komen dan ook naar het Resto vanuit veel verschillende hoeken: buurtbewoners die zelf contact zoeken, via vrijwilligersnetwerk Galant, via de maatschappelijke stagebank, vanuit de gastengroep, als stagiair van de Hogeschool Den Bosch (sociale opleidingen), en vanuit trajecten op het gebied van sociale activering of reclassering. In 2013 konden we rekenen op een ploeg van zo n 35 mensen. Ze werkten gemiddeld 8 tot 16 uur per week voor ons. Onze vrijwilligers en stagiaires doen niet alleen vaardigheden op op het gebied van koken, bediening en omgaan met elkaar. Voor velen betekent het werk bij het Resto vooral ook dat zij weer aansluiting vinden in de maatschappij: een sociaal netwerk, een eerste stap naar een echte baan, een opleiding of het leren van de Nederlandse taal. Onze vrijwilligers en stagiaires leren van en mét elkaar, maar zeker ook van onze gasten. Omgekeerd weten wij ons als Resto verzekerd van de ondersteuning van een grote en inspirerende groep mensen met uiteenlopende achtergrond, zonder wiens inzet we nooit zouden kunnen functioneren. Het is een aanpak die de aandacht trekt, omdat we laten zien dat het wérkt. Daarmee versterken we ons draagvlak, zowel onder burgers als bij de politiek. 2.5 Samenwerking in wijk en stad In 2013 hebben we een aantal nieuwe partners kunnen toevoegen aan ons omvangrijke netwerk. Met de Brede Bossche School Boschveld, met SCC De Biechten en Zorgcentrum De Hooghe Clock werken we met succes aan uitbreiding van onze Restolocaties. Daarnaast hebben we nieuwe partners gevonden in diverse kookclubs zoals De 14 Heeren, die af en toe bij ons komen koken, in UWV (dat heeft aangegeven dat zij voor de 50+ werkzoekenden speciale avonden wil aanbieden bij Resto VanHarte in 2014) de Openbare Bibliotheek, waarmee we een voorleesprogramma (de Voorlees-tafel ) opzetten dat in 2014 van start gaat, en met woningstichting Zayas, die hun werknemers graag in contact laat komen met de buurt en de bewoners door zich in te zetten tijdens een aantal Resto-avonden in 2014.

9 Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag KinderResto s-hertogenbosch In 2013 hebben we in Den Bosch voor het eerst een aantal KinderRestoavonden georganiseerd, bij wijze van pilot. We deden dat in samenwerking met Kanteel (buitenschools opvang) en basisschool De Haren. Het is alle partijen goed bevallen. De kinderen mogen meehelpen in de keuken en tijdens de maaltijd. Vrijwilligers en gasten ervaren de aanwezigheid van de kinderen als positief. Het brengt een prettige sfeer met zich mee. Bovendien is de drempel voor gezinnen om naar Resto VanHarte te komen hierdoor verlaagd. Door deze pilots weten we voor 2014 dat er alle reden is de KinderResto s voort te zetten met deze netwerkpartners. We gaan daar in 2014 mogelijk meer invulling aan geven door middel van De Wortelbank. Dat is een door Resto VanHarte ontwikkeld programma waarbij kinderen op speelse wijze leren gezond eten te kopen (en te betalen met wortels) en koken.

10 Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag Onze weerklank in de samenleving De goede samenwerking met onze partners uit allerlei hoeken van de Bossche samenleving, de steun die we krijgen van vrijwilligers, de sponsoring financieel en in natura vanuit het bedrijfsleven en de enthousiaste inzet van vrijwilligers en gasten, overtuigt ons ervan dat ons werk veel weerklank vindt. Ook via de lokale media krijgen we positieve feedback: (Stadsblad s Hertogenbosch- 2 oktober 2013) (Bossche omroep op zondag- 3 nov 2013) We zijn blij met de instellingen die ons weten te vinden voor het organiseren van avonden met programma s die voor beide partijen van toegevoegde waarde zijn, zoals de Rabobank, UWV en woningstichting Zayas, maar ook met de bridgeclub die bij ons komt eten en de kookclubs die spontaan hun diensten aanbieden. Voor ons zijn het allemaal blijken van erkenning en bouwstenen voor sociale cohesie. We onderhouden onze Facebookpagina sinds vorig jaar systematisch. Het aantal vrienden van onze Facebookpagina groeit gestaag.

11 Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag Kwaliteitsbewaking In het kader van de kwaliteitsbewaking worden jaarlijks in het laatste kwartaal van het jaar enquêtes onder de gasten en vrijwilligers uitgevoerd. De gegevens van de enquêtes van 2013 worden momenteel ingevoerd en geanalyseerd en de uitkomsten hiervan worden verwerkt in het landelijke jaarverslag die vanaf eind april 2014 op onze website staat. In de gastenenquête wordt de impact gemeten op de functies van het Meedoenprogramma, het versterken van de sociale contacten, de betrokkenheid in de wijk en de mate waarin Resto VanHarte hieraan heeft bijgedragen. In de vrijwilligersenquête wordt naast de ervaringen met het Resto VanHarteconcept ook nog gevraagd naar de werkomstandigheden, de arbeidstevredenheid, samenwerking en betrokkenheid, groei- en ontwikkelmogelijkheden en verwachtingen en het toekomstperspectief. Verder monitort de organisatie regelmatig op de kwaliteit van de maaltijden en voedselveiligheid in zijn algemeenheid.

12 Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag Ambities voor 2014 Voor 2014 hebben we de volgende plannen: - In aanvulling op het Meedoenprogramma eenmaal per maand de Voorleestafel organiseren in samenwerking met de Openbare Bibliotheek. Aan de hand van een vooraf bepaald thema wordt een verhaal voorgelezen en door de aanwezigen besproken. Aansluitend wordt bij Resto VanHarte gegeten. De Voorleestafel wordt professioneel begeleid. Het doel is communicatie, zowel in de zin van taalbeheersing als in sociaal opzicht. - Minimaal een keer per maand gaan we een KinderResto-avond organiseren. - Het plan is om geregeld te koken op andere locaties om zo ook mensen elders in den Bosch, via Resto VanHarte en onder het genot van een lekkere en gezonde maaltijd, in aanraking te laten komen met elkaar en met hun eigen mogelijkheden. Contacten zijn inmiddels gelegd, en in 2014 staan de pilots al gepland op o.a. locatie De Biechten, De Hooghe Clock, en voor 2015 de samenwerking met de Brede Bossche School (BBS) in Bosschveld die op dit moment nog gebouwd wordt! - Daarnaast is besloten dat er op basis van sociale catering voor netwerkpartners mogelijkheden zijn. Resto VanHarte wil op deze manier haar netwerkpartners ondersteunen mits dit geen opdracht voor de lokale horeca in de weg staat. De gelegenheid waarbij Resto VanHarte zich inzet, moet aansluiten bij de doelen die gesteld zijn door Resto VanHarte. En in de aanwezigheid en activiteit waarbij Resto VanHarte zich aansluit moet de identiteit van Resto VanHarte overeind blijven.

13 Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag Financieel jaarverslag Stichting VanHarte te Amsterdam BALANS PER 31 DECEMBER 2013 (RESTO DEN BOSCH) ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen: Debiteuren Nog te ontvangen toegezegde subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum - - Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Bank- & kasgelden PASSIVA Reserves & fondsen Bestemmingsreserve - - Continuïteitsreserve - - Bestemmingsfonds Kortlopende schulden Crediteuren - - Vooruitontvangen subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum Overige schulden en overlopende passiva

14 Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2013 (RESTO DEN BOSCH) BATEN Opbrengst maaltijden Kosten maaltijden (incl. activeringskosten) Ontvangen subsidies Ontvangen donaties en giften Overige baten * Totaal baten LASTEN Personeelskosten Afschrijvingen Huisvestingskosten Kantoorkosten Algemene kosten Kosten ondersteuning Restoteam Totaal lasten Saldo baten minus lasten (1.488) (1.350) * Toelichting ontvangen bedragen Achmea Gemeente Den Bosch Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB Match and More NS Reizigers Rabobank Den Bosch en omstreken Skanfonds Stichting Bladt Charity Stichting Geref. Frans van Uden-huis Overige baten

15 Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag Bijlage: Activiteitenoverzicht 14-jun 19-jun 2-sep 16-sep 23-sep 30-sep 2-okt 9-okt 16-okt 21-okt 23-okt 4-nov 6-nov 11-nov 25-nov 27-nov 4-dec 18-dec 23-dec Afrikaanse avond BBQ Surinaams Eten Just share Voor elkaar Langste Eettafel Speeddate Netwerkdiner Ruilkring KinderResto VanHarte First Aid Party Dag van de BHV Hongaarse avond Dag van de Dialoog KinderResto VanHarte Week van Voeding en Budget Sinterklaas Bijna Kerstdiner Kerstdiner

Resto VanHarte Zoetermeer

Resto VanHarte Zoetermeer Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Zoetermeer 5 3 Leren en werken 7 4 Samenwerkingen in wijk en stad 8 5 Onze weerklank

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Bosch

Resto VanHarte Den Bosch Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Den Bosch in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Resto VanHarte Tilburg

Resto VanHarte Tilburg Resto VanHarte Tilburg Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Tilburg 5 3 KinderResto Tilburg 8 4 Onze weerklank in de samenleving 9 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte Arnhem

Resto VanHarte Arnhem Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Arnhem 5 3 KinderResto Arnhem 9 4 Onze weerklank in de samenleving 11 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte Leiden

Resto VanHarte Leiden Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Leiden in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 11 Colofon

Nadere informatie

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 KinderResto VanHarte Schilderswijk 5 3 Leren en werken 10 4 Samenwerkingen in

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve

Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Mariahoeve 5 3 KinderResto Mariahoeve 12 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Resto VanHarte Alkmaar

Resto VanHarte Alkmaar Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Alkmaar in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Moerwijk

Resto VanHarte Den Haag Moerwijk Resto VanHarte Den Haag Moerwijk Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Den Haag Moerwijk 5 3 KinderResto Den Haag Bouwlust 10 4 Onze weerklank in

Nadere informatie

Resto VanHarte Haarlem

Resto VanHarte Haarlem Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Haarlem 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 6 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens

Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens Inhoud 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Laak 5 3 KinderResto Laakhavens 11 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Resto VanHarte Leeuwarden

Resto VanHarte Leeuwarden Resto VanHarte Leeuwarden Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Leeuwarden 5 3 KinderResto Leeuwarden 9 4 Onze weerklank in de samenleving 10 5

Nadere informatie

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 1 Jaarverslag 2016 Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie 2017 Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Resto VanHarte Groningen

Resto VanHarte Groningen Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Groningen 5 3 KinderResto Groningen 9 4 Onze weerklank in de samenleving 12 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte Alkmaar

Resto VanHarte Alkmaar Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Alkmaar 5 3 Leren en werken 10 4 Samenwerkingen in wijk en stad 11 5 Onze weerklank

Nadere informatie

Resto VanHarte Dordrecht

Resto VanHarte Dordrecht Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Dordrecht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Venlo

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Venlo Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Venlo 5 3 Onze weerklank in de samenleving 11 4 Kwaliteitsbewaking 13 5 Ambities voor

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Venlo in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen Resto VanHarte Assen Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Assen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei 2015 Dit lokale

Nadere informatie

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5 JAARREKENING 2018 Pagina: 1 van 5 Jaarrekening 2018 Het jaar 2018 is afgesloten met een negatief resultaat van 459,= Het werkelijke resultaat kan als volgt worden vergeleken met de begroting: en lasten

Nadere informatie

Resto VanHarte Groningen

Resto VanHarte Groningen Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Groningen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Ede 1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 2 RESTO VANHARTE EDE... 3 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE EDE... 3 2.2

Nadere informatie

Resto VanHarte Zwolle

Resto VanHarte Zwolle Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Zwolle 5 3 KinderResto Zwolle 10 4 Onze weerklank in de samenleving 11 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Almere 2 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 RESTO VANHARTE ALMERE... 4 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE ALMERE...

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Noord

Resto VanHarte Amsterdam Noord Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amsterdam Noord in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel

Nadere informatie

Resto VanHarte Middelburg

Resto VanHarte Middelburg Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Middelburg 5 3 Onze weerklank in de samenleving 11 4 Kwaliteitsbewaking 12 5 Ambities

Nadere informatie

Resto VanHarte Arnhem

Resto VanHarte Arnhem Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Arnhem in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13 Colofon

Nadere informatie

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht RSIN KvK Inschrijvingsnummer

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht  RSIN KvK Inschrijvingsnummer Algemene gegevens Stichting SECU Livingstonelaan 609 3526 HL Utrecht www.secuonline.nl RSIN 804 55 07 36 KvK Inschrijvingsnummer 41187919 Doel Stichting SECU wil een bijdrage leveren aan de maatschappij

Nadere informatie

Stichting Aquarelles Emmeloord. maart 2018

Stichting Aquarelles Emmeloord. maart 2018 maart 2018 De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 Balans per 31 december 2017 (voor resultaatbestemming) ACTIVA 31 december 2017 31 december 2016 Vaste ACTIVA Immateriele activa Hard en software 509 0 509 0 Vaste activa Materiele

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Assen

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Assen Resto VanHarte Assen Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Assen 5 3 Onze weerklank in de samenleving 11 4 Kwaliteitsbewaking 13 5 Ambities voor

Nadere informatie

In 2015 en 2016 zijn bijdragen van fondsen ontvangen voor een tuinkamer en voor zonwering aan de zuidzijde. In 2016 is dit gerealiseerd.

In 2015 en 2016 zijn bijdragen van fondsen ontvangen voor een tuinkamer en voor zonwering aan de zuidzijde. In 2016 is dit gerealiseerd. maart 2017 De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Eind 2010 is de droom van Jack en Saskia Engels, namelijk het creëren van een harmonieus thuis voor kinderen en (jong-)volwassenen met een (meervoudige) beperking,

Nadere informatie

Landelijke vergelijking. klanttevredenheid. enquêtes 2009

Landelijke vergelijking. klanttevredenheid. enquêtes 2009 Landelijke vergelijking klanttevredenheid enquêtes 2009 1 Colofon Dit klanttevredenheidsrapport is een uitgave van stichting VanHarte, mei 2010 Reacties kunt u richten aan Stichting VanHarte Van de Sande

Nadere informatie

Resto VanHarte Maastricht

Resto VanHarte Maastricht Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Maastricht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2016 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2016 VAN 31 december 2016 31 december 2015 Actief Vlottende activa Overlopende activa 1.964 4.577 Liquide middelen 7.852 4.700 Totaal activazijde 9.816

Nadere informatie

De groei van de laatste jaren vertaalt zich ook financieel; toenemende activiteit brengt meer kosten met zich mee.

De groei van de laatste jaren vertaalt zich ook financieel; toenemende activiteit brengt meer kosten met zich mee. Jaarrekening 2014 Hierbij treft u het financieel jaarverslag van Voedselbank Harderwijk aan. Ook in 2014 bleef de hulpvraag toenemen en eind 2014 zijn er ruim 250 gezinnen in Harderwijk, Ermelo en Putten

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2013 Inhoud 1 2 3 4 5 6 Eén van ons 3 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost 5 KinderResto Amsterdam Zuidoost 13 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2016...3 2 Staat van baten en lasten over 2016...4 2.1 Waarderingsgrondslagen...4 3 Toelichting op de jaarrekening...5 3.1 Toelichting op de balans...5

Nadere informatie

Bestemmingsreserve artistieke ontwikkeling Continuiteitsreserve

Bestemmingsreserve artistieke ontwikkeling Continuiteitsreserve Balans per 31 december 2014 ACTIEF Toelichting 31 december 2014 31 december 2013 VLOTTENDE ACTIVA Vorderingen en overlopende activa 1 Overlopende activa 421 624 421 624 Liquide middelen 2 56.788 57.129

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2015

Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2015 Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2015 Sinds 2012 voert Resto VanHarte een jaarlijks onderzoek uit onder haar vrijwilligers. Dit jaar is er een aparte versie gemaakt voor incidentele vrijwilligers

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Noord

Resto VanHarte Amsterdam Noord Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2013 Inhoud 1 2 3 4 5 6 Eén van ons 3 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 Resto VanHarte Amsterdam Noord 5 KinderResto Amsterdam Noord 14 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Twee van de acht appartementen waren in 2013 nog in gebruik voor logeeropvang, begin 2014 zijn alle appartementen in gebruik door vaste bewoners.

Twee van de acht appartementen waren in 2013 nog in gebruik voor logeeropvang, begin 2014 zijn alle appartementen in gebruik door vaste bewoners. De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een 24- uurs

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2017 AMSTERDAMSESTRAATWEG 67 3513 AB UTRECHT E.MAIL: INFO@ANIMALSTODAY.NL WWW.ANIMALSTODAY.NL Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2017...3 2 Staat van baten en lasten over 2017...4 3 Toelichting

Nadere informatie

Resto VanHarte Amersfoort

Resto VanHarte Amersfoort Resto VanHarte Amersfoort Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Amersfoort 5 3 KinderResto Amersfoort 10 4 Onze weerklank in de samenleving 13 5

Nadere informatie

Stichting Volg de Wens. Jaarrekening 2016

Stichting Volg de Wens. Jaarrekening 2016 Stichting Volg de Wens Jaarrekening 2016 31 oktober 2017 Balans per 31 december 2016 2015 ACTIVA Vaste activa - Immateriële vaste activa 0 0 - Materiële vaste activa 0 0 - Financiële vaste activa 0 0 Vlottende

Nadere informatie

Resto VanHarte Enschede

Resto VanHarte Enschede Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Enschede in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag 12 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte Zaandam

Resto VanHarte Zaandam Resto VanHarte Zaandam Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Zaandam Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Zaandam 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 7 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 STICHTING STADSPIJPERS VAN 's-hertogenbosch FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 INHOUDSOPGAVE Algemeen 1 Jaarrekening Balans per 31 december 2 Exploitatierekening 3 Toelichting algemeen 4 Toelichting op de balans

Nadere informatie

C.A.S. het Noorden. gevestigd te. Jaarrekening 2015

C.A.S. het Noorden. gevestigd te. Jaarrekening 2015 Jaarrekening 2015 Datum: 19 februari 2017 Opgesteld door: Aantal exemplaren: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Jaarstukken Jaarrekening Balans per 31 december 2015 3 Staat van baten en lasten 2015 5

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2015 Stichting Aandacht voor Pesten 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 VAN 31 december 2015 31 december 2014 Actief Vlottende activa Overlopende activa 4.577 846 Liquide middelen 4.700 3.661

Nadere informatie

SHBO 2017 JAARREKENING. Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Monsterseweg RL Den Haag

SHBO 2017 JAARREKENING. Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Monsterseweg RL Den Haag JAARREKENING 017 Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh Monsterseweg 4 553 RL Den Haag A. BALANS PER 31 december ACTIVA 31-1-017 31-1-016 31-1-017 31-1-016 PASSIVA Materiële vaste

Nadere informatie

Jaarrekening Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers en allen die de voedselbank een warm hart toedragen!

Jaarrekening Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers en allen die de voedselbank een warm hart toedragen! Jaarrekening 2015 Hierbij treft u de jaarrekening van Voedselbank Harderwijk aan. In 2015 zijn wij in ons werkgebied Harderwijk, Ermelo en Putten steeds in staat geweest voldoende voedselpakketten samen

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2016

Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2016 Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2016 Sinds 2012 voert Resto VanHarte een jaarlijks onderzoek uit onder haar vrijwilligers. Dit jaar is er een aparte versie gemaakt voor incidentele vrijwilligers

Nadere informatie

Stichting Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier. Financieel verslag 2017

Stichting Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier. Financieel verslag 2017 Stichting Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier Financieel verslag 2017 Amsterdam, 12 mei 2018 Inhoudsopgave Financieel verslag 2017 A. Algemeen B1. Balans per 31 december 2017 B2. Baten en lasten 2017

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1

JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 Algemeen 2 Staat van herkomst en besteding van de geldmiddelen over 2016 4 Staat van baten en lasten en begrotingen over 2015, 2016 en 2017

Nadere informatie

Materiële vaste activa Direct in gebruik voor doelstelling Financiële vaste activa

Materiële vaste activa Direct in gebruik voor doelstelling Financiële vaste activa 7.2 Balans per 31 december (na resultaatbestemming) Activa Vaste activa Materiële vaste activa Direct in gebruik voor doelstelling 1.1 92.465 96.320 Financiële vaste activa 1.2 11 11 92.476 96.331 Vlottende

Nadere informatie

Tingietersgilde XP Houten The Netherlands Website: Jaarverslag Pas op de plaats

Tingietersgilde XP Houten The Netherlands Website:   Jaarverslag Pas op de plaats Tingietersgilde 18 3994 XP Houten The Netherlands Website: www.changinglives.nl Jaarverslag 2016 Pas op de plaats juni 2017 1 Inhoud Inhoud... 1 Voorwoord... 2 Activiteiten in ontwikkelingslanden... 3

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Bosch

Resto VanHarte Den Bosch Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Den Bosch 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 6 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

Resto VanHarte Maastricht

Resto VanHarte Maastricht Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Maastricht 5 3 KinderResto Maastricht 11 4 Onze weerklank in de samenleving 14 5

Nadere informatie

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017 STICHTING DUSHI VRIEND Rapport inzake jaarstukken 2016 18 december 2017 Stichting Dushi Vriend Inhoudsopgave Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 2016 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2014 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 VAN 31 december 2014 31 december 2013 Actief Vlottende activa Overlopende activa 846 1.742 Liquide middelen 3.661 12.744 Totaal activazijde 4.507 14.486

Nadere informatie

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen Merkpaspoort Resto VanHarte versie: 112016 In dit merkpaspoort kun je lezen waarom we er zijn, hoe we te werk gaan en wat we doen. Het merkpaspoort wil vooral een gevoel geven over hoe we graag gezien

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2015 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2015 4 Staat van Baten en Lasten over 2015 6 Toelichting 7 3 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Stichting Reformatorische Peuterspeelzaal De Benjamin. Pagina

INHOUDSOPGAVE. Stichting Reformatorische Peuterspeelzaal De Benjamin. Pagina JAARVERSLAG 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina Woord vooraf 3 De Peuterspeelzaal De Benjamin in grote lijnen 4 Balans 6 Exploitatierekening 7 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 8 Toelichting jaarrekening

Nadere informatie

STICHTING VOEDSELTUIN TE ROTTERDAM. Rapport 2014

STICHTING VOEDSELTUIN TE ROTTERDAM. Rapport 2014 STICHTING VOEDSELTUIN TE ROTTERDAM Rapport 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Balans per 31 december 2014 3 2 Staat van baten en lasten over 2014 4 3 Toelichting op de balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting House of Animals

Stichting House of Animals Stichting House of Animals Jaarrekening 2017 MAARSSENBROEKSEDIJK 59 3542 PM UTRECHT INFO@HOUSEOFANIMALS.NL WWW. HOUSEOFANIMALS.NL Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag... 3 1.1 Doelstelling House of Animals...

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2016 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten en Lasten over 2016 6 Toelichting 7 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27 28

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2013. Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan 12 3971 HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG 2013. Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan 12 3971 HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2013 Stichting Aandacht voor Pesten 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2013 VAN 31 december 2013 31 december 2012 Actief Vlottende activa Belastingen - 198 Overlopende activa 1.742-1.742 198 Liquide

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 STICHTING STADSPIJPERS VAN 's-hertogenbosch FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 INHOUDSOPGAVE Algemeen 1 Jaarrekening Balans per 31 december 2 Exploitatierekening 3 Toelichting algemeen 4 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Vrijwaard

Jaarrekening Stichting Vrienden van Vrijwaard Jaarrekening 2016 Stichting Vrienden van Vrijwaard 20 november 2017 Stichting vrienden van Vrijwaard INHOUDSOPGAVE pagina 1.1 Jaarrekening 2016 1.1.1 Balans per 31 december 2016 1 1.1.2 Resultatenrekening

Nadere informatie

Activa Materiële vaste activa Vorderingen Omzetbelasting Overige vorderingen en Overlopende activa

Activa Materiële vaste activa Vorderingen Omzetbelasting Overige vorderingen en Overlopende activa te BALANS PER 31 DECEMBER 2012 (2011) (Na voorgestelde resultaatbestemming) Activa 2012 2011 Vaste Activa Materiële vaste activa -- -- Vlottende Activa Vorderingen Omzetbelasting 801 808 Overige vorderingen

Nadere informatie

III Balans per 31 december 2016 (na resultaatbestemming)

III Balans per 31 december 2016 (na resultaatbestemming) ACTIVA Vaste activa III Balans per 31 december 2016 (na resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 Materiële vaste activa Gebouwen 35.804 35.840 Andere vaste bedrijfsmiddelen 68.579 61.499

Nadere informatie

Resto VanHarte Rotterdam Oude Noorden

Resto VanHarte Rotterdam Oude Noorden Resto VanHarte Rotterdam Oude Noorden Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Rotterdam Oude Noorden 5 3 KinderResto Rotterdam Oude Noorden 12 4 Onze

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2013

Financieel Jaarverslag 2013 Financieel Jaarverslag 2013 Oss, 26 februari 2014 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Jaarrekening... 4 Algemene grondslag... 4 Vorderingen... 4 Reserves en fondsen... 4 Baten uit eigen fondsenwerving... 4 Kosten

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016 Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016 Elk jaar voert Resto VanHarte een impact- en tevredenheidsmeting uit onder haar gasten. Deze is in 2016 verspreid in 40 vestigingen van Resto VanHarte, in 29 steden/gemeenten.

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Grote Kerk Oostzaan JAARBERICHT Pagina 1 van 10

Stichting Vrienden van de Grote Kerk Oostzaan JAARBERICHT Pagina 1 van 10 JAARBERICHT 2011 Pagina 1 van 10 JAARREKENING 2011 Oostzaan, 15 juni 2012 INHOUDSOPGAVE Bladnummer Algemene informatie 3 Bestuursverslag 4 Balans per 31 december 2011 5 Staat van baten en lasten over 2011

Nadere informatie

Stichting Opvangcentrum - Jeugdevangelisatie

Stichting Opvangcentrum - Jeugdevangelisatie Stichting Opvangcentrum - Jeugdevangelisatie Jaarrekening 2016 vastgesteld door het bestuur op 15 maart 2017 Inhoudsopgave pagina Jaarverslag en toelichting 1 Balans 2 Staat van baten en lasten 3 Jaarverslag

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI

Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Kempen versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI 17 maart 2015 Balans per 31 december 2014 Activa 31-12-2014 31-12-2013 Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1

JAARVERSLAG 2017 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 JAARVERSLAG 2017 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 Algemeen 2 Staat van herkomst en besteding van de geldmiddelen over 2017 4 Staat van baten en lasten en begrotingen over 2016, 2017 en 2018

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s

Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s In dit financieel jaarverslag wordt verantwoording afgelegd over de financiële situatie van stichting De Kroko s in 2014. pagina 2 van 5 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Gouda

Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Gouda Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Gouda Datum: 17-03-2015 Balans per 31 december 2014 Vaste activa 31 december 2014 31 december 2013 Materiële vaste activa Inventaris en inrichting 753.767

Nadere informatie

Financieel verslag 2016 Stichting Slinger Utrecht

Financieel verslag 2016 Stichting Slinger Utrecht Financieel verslag 2016 Stichting Slinger Utrecht Het ondernemende netwerk met hart en ambitie voor de stad Inhoud Jaarrekening Balans per 31 december 2016 3 Staat van baten en lasten over 2016 5 Toelichting

Nadere informatie

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen 3. Jaarrekening Stichting Vrienden van Heliomare 3.1 Balans per 31 december 2017 31-12-2017 31-12-2016 Activa Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 22.670 14.369 Liquide middelen 329.699 322.956

Nadere informatie

Financieel JAARVERSLAG Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek

Financieel JAARVERSLAG Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Financieel JAARVERSLAG 2015 Stichting Hospice Lansingerland Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Balans per 31-12-2015 Stichting Hospice Lansingerland 31-12-2015 31-12-2014

Nadere informatie

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal vlottende activa

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal vlottende activa 3. Jaarrekening Stichting Vrienden van Heliomare 3.1 Balans per 31 december 2016 31-12-2016 31-12-2015 Activa Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 14.369 8.975 Liquide middelen 322.956 342.758

Nadere informatie

Algemene gegevens stichting

Algemene gegevens stichting Algemene gegevens stichting Naam: Stichting Bright Future Babies Home RSIN en ANBI: 8535.88.806 KvK-nummer: 59651148 Postadres: Jan Wolkerslaan, 9721 MN, Groningen Telefoonnummer: 06 15131062 Website:

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2013 Staat van baten en lasten over 2013 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2013 (na verwerking resultaat) 31.12.2013

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2014 Staat van baten en lasten over 2014 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2014 (na verwerking resultaat) 31.12.2014

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Vrienden van Domaine de Puylagorge Oss, 30 november 2015

JAARREKENING Stichting Vrienden van Domaine de Puylagorge Oss, 30 november 2015 JAARREKENING 2014 Stichting Vrienden van Domaine de Puylagorge Oss, 30 november 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Samenstelling bestuur per 31 december 2014 3 2. 2.1 Balans per 31 december 2014 4 2.1 Resultatenrekening

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Slinger Utrecht

Financieel verslag Stichting Slinger Utrecht Financieel verslag 2017 Stichting Slinger Utrecht Inhoud Jaarrekening Balans per 31 december 2017 3 Staat van baten en lasten over 2017 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten 6 Overige

Nadere informatie

Financiële verantwoording 2012

Financiële verantwoording 2012 Financiële verantwoording 2012 Inhoudsopgave Jaarrekening 2012 Balans per 31 december 2012 2 Rekening van baten en lasten over 2012 3 Algemene toelichting 4 Toelichting op de balans per 31 december 2012

Nadere informatie

JAARREKENING

JAARREKENING JAARREKENING 2014-2015 Plaats Leeuwarden Datum 03-06-2016 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag. 1, 2 Balans per 31 december 2015. 3, 4 Winst- en verliesrekening 2015. 5 Algemene toelichting. 6 Toelichting winst-

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg Oost Achterhoek Gevestigd te Winterswijk

Jaarrekening Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg Oost Achterhoek Gevestigd te Winterswijk Jaarrekening 2016 Balans Staat van baten en lasten Toelichting op de balans en de Staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2016 Actief 31.12.2016 31.12.2015 Vaste activa Materiële vaste activa

Nadere informatie

ANBI. Algemene Gegevens. Adres De Hofnar DA Valkenswaard. Statutaire Naam: Stichting Cultuurcentrum de Hofnar KvK nummer

ANBI. Algemene Gegevens. Adres De Hofnar DA Valkenswaard. Statutaire Naam: Stichting Cultuurcentrum de Hofnar KvK nummer ANBI Algemene Gegevens Adres De Hofnar 10 5554 DA Valkenswaard Statutaire Naam: Stichting Cultuurcentrum de Hofnar KvK nummer 17107516 Contactgegevens: Post-bezoekadres: De Hofnar10 5554 DA Valkenswaard

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind. Jaarrekening over 2017

Stichting Kans voor een Kind. Jaarrekening over 2017 Jaarrekening over 2017 ` Inhoudsopgave Bladzijde Jaarrekening 2017 Balans per 31 december 2017 4 Staat van baten en lasten over 2017 5 Waarderingsgrondslagen 6 Toelichting op de jaarrekening 2017 8 Voorwoord

Nadere informatie

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen Merkpaspoort Resto VanHarte versie: 082016 In dit merkpaspoort kun je lezen waarom we er zijn, hoe we te werk gaan en wat we doen. Het merkpaspoort wil vooral een gevoel geven over hoe we graag gezien

Nadere informatie

Sien gevestigd te Gorinchem. Verkorte Jaarrekening 2014

Sien gevestigd te Gorinchem. Verkorte Jaarrekening 2014 Sien gevestigd te Gorinchem Verkorte Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina Accountantsverslag Samenstellingsverklaring 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 4 Staat van baten en lasten over 2014

Nadere informatie