Resto VanHarte Arnhem

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Resto VanHarte Arnhem"

Transcriptie

1 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2013

2 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Arnhem 5 3 KinderResto Arnhem 9 4 Onze weerklank in de samenleving 11 5 Kwaliteitsbewaking 12 6 Ambities voor Financieel jaarverslag 14 Bijlage: Activiteitenoverzicht 16 Colofon maart 2014 Dit lokale jaarverslag is een uitgave van Resto VanHarte. Met medewerking van Marianne Meijerink, hetschrijfbureau.com. Reacties kunt u richten aan info@restovanharte.nl. Resto Van Harte Arnhem Arentheem College, Leerpark Presikhaaf, IJssellaan 89, 6826 DM Arnhem Restomanager: Allon Cheng Restodagen: maandag en woensdag

3 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag Eén van ons Annie (70) is vaste gast bij Resto VanHarte Arnhem. Mijn man en ik komen graag hier. Wij zijn allebei opgegroeid in een woonwagen en hebben rond gezworven door heel Nederland. Wij zijn overal geweest. Nu hebben we een vaste standplaats, want we hebben genoeg gereisd. Met de kerst mocht ik een brief voorlezen in het Resto die nog geschreven is door mijn Opoe. Een stuk familiegeschiedenis delen. Het is toch geweldig dat dat kan! Dit komt ook door de fantastische Restomanager. Hij is op de hoogte van alles wat er zich in de wijk afspeelt. Het is een bewogen man. Hij is zelfs bij ons op bezoek geweest in de woonwagen. Dit doet hij vaker bij de gasten. Als een gast of vrijwilliger ziek is, dan koopt hij een kaart en dan schrijven wij er allemaal wat in. Iedereen raakt zo betrokken bij elkaar en dat vind ik zo fijn. De Restomanager doet al zijn boodschappen op de fiets. Soms helpen we het Resto en lenen onze auto uit. We spreken ook vaak met andere gasten en vrijwilligers af buiten het Resto. Dat vinden wij zo gezellig.

4 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag Welkom aan tafel bij Resto VanHarte Resto VanHarte gelooft in de kracht van mensen. Wij brengen buurtbewoners samen rond de eettafel en dagen hen uit de regie te nemen over hun leven. Bij Resto VanHarte komen mensen weer in contact met elkaar, met hun buurt en met hun eigen mogelijkheden. Eén op de drie mensen voelt zich eenzaam. Oude structuren zoals kerk of netwerken in de buurt zijn verdwenen. Familie woont ver weg of heeft andere prioriteiten. Door het ontbreken van deze sociale netwerken ontstaat eenzaamheid. Resto VanHarte doorbreekt dit isolement. In de Resto s maken professionals en vrijwilligers een gezonde maaltijd. De gasten werken mee in de keuken of helpen tafels te dekken en de ruimte gezellig te maken. Iedereen is welkom! Aan tafel wordt gepraat en vaak is er van alles te beleven: van muziek tot voorlichting over onderwerpen die ertoe doen. Dat inspireert de gasten. Het geeft ze net dat noodzakelijke zetje om de draad weer op te pakken. Resto VanHarte ziet dat dat lukt, al meer dan acht jaar lang, overal in Nederland. In onze 34 Restolocaties in 21 verschillende steden werken we met een kleine kern van professionals, bijna reguliere vrijwilligers en vrijwilligers uit het bedrijfsleven. Stagiairs en mensen uit de re-integratie krijgen bij Resto VanHarte kansen om aan het werk te gaan. In 2013 serveerden onze medewerkers circa maaltijden. Resto VanHarte is een stichting die bestaat van giften, donaties, subsidies en sponsoring. Maar meer nog is Resto VanHarte een beweging, een beweging vanuit het hart. Een beweging voor en door mensen die met aandacht en kracht iets willen toevoegen aan hun eigen leven en dat van anderen.

5 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag Resto VanHarte Arnhem 2.1 Waar we zitten en waarom Resto VanHarte Arnhem is actief sinds mei Het Resto is gevestigd in LeerPark Presikhaaf, dat deel uitmaakt van het Arentheem College, een school met afdelingen vmbo, mbo en praktijkonderwijs. De school heeft een goed ingerichte keuken en we kunnen er 80 gasten ontvangen. De leerlingen werken mee in het Resto in het kader van hun maatschappelijke stage. Ook helpen ze mee als we samen grote bijeenkomsten organiseren. Presikhaaf is een wijk met meer dan 120 nationaliteiten. Dit is een aandachtswijk waar door inspanningen van gemeente en maatschappelijke organisaties de laatste jaren veel voortuitgang is geboekt. Resto VanHarte heeft aan deze belangrijke veranderingen een bijdrage kunnen leveren door een grote groep bewoners een extra ontmoetingsplek te bieden, bijeenkomsten te faciliteren en actief te participeren. Door de ambities en activiteiten van Resto VanHarte stelselmatig onder de aandacht te brengen van andere groepen en instellingen die werken binnen het sociale domein, kunnen deze ons helpen onze doelgroep te bereiken en mensen te interesseren voor een bezoek aan ons Resto. Zo zijn er professionals in de wijk die actief op zoek gaan naar mensen achter de voordeur : ouderenconsulenten, persoonlijke woonadviseurs van woningbouwverenigingen, wijkverpleegkundigen en medewerkers van het wijkpastoraat. Daarnaast spelen de gasten ook een belangrijke rol. Wij roepen de gasten continu op goed op te letten in hun omgeving en mensen te motiveren mee te gaan naar ons Resto en niet alleen thuis te blijven zitten. Ten slotte bereiken we ook nieuwe gasten door samenwerking met organisaties aan themabijeenkomsten. 2.2 Feiten en ontwikkelingen in 2013 In 2013 hebben wij veel aandacht besteed aan het opnemen van kwetsbare vrijwilligers binnen ons team. Door hen te koppelen aan een sterke vrijwilliger merken wij dat beide groepen vrijwilligers nog meer uit zichzelf kunnen halen. Wij hebben ook een volgende stap gezet naar het geven van meer verantwoordelijkheid aan individuele vrijwilligers en zodoende te zorgen dat zij meer voldoening uit hun werk kunnen halen. Ook hebben wij stappen gezet in het verder invullen van een individueel ontwikkelingsplan voor alle vrijwilligers.

6 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag is in vele opzichten een overgangsjaar geweest naar 2014 waarin de ingrijpende veranderingen binnen het sociale domein concreet zullen worden. Veel partnerorganisaties moeten bezuinigen. Ook zijn er grote veranderingen in de personeelsbezetting. Om de samenwerking toch te kunnen bestendigen is extra inspanning nodig en zoeken we naar nieuwe, slimme vormen van samenwerking. Terugblikkend kunnen wij constateren dat de geformuleerde ambities voor 2013 voor het grootste deel zijn gehaald. Niettemin is ons streven om de organisatie in 2014 verder te verduurzamen en verbeteren. De goede stappen die we nu hebben gezet in het ontwikkelen van een degelijke vrijwilligersorganisatie moeten worden voortgezet en versterkt met scholingen en trainingen. Verschil in kennis en vaardigheden tussen de vrijwilligers leidt soms tot onderlinge irritaties. Door die verschillen te verkleinen worden de vrijwilligers meer gelijkwaardig en zal de samenwerking beter en effectiever worden. Dankzij onze samenwerking met de Lions Club en met migrantenorganisaties hebben we meer bezoek gekregen van zowel gasten uit hogere welstandsklassen als gasten met een andere etniciteit. Maar wij merken wel dat het inspanning vereist om deze groepen aan ons te binden. We willen bereiken dat deze groepen ook vanzelf bij ons terugkeren. Hiervoor moeten wij nieuwe methodes en tools bedenken. Wij zijn in 2013 op bescheiden schaal begonnen met het realiseren van KinderRestoavonden. De kinderen en hun verzorgers hebben deze ontwikkeling goed gewaardeerd. Ook oudere bezoekers waarderen deze avonden. Met behulp van partners hebben we een goede werkwijze kunnen ontwikkelen met het oog op veiligheid, begeleiding en aanmelding. Verder hebben wij gemerkt hoe zinvol onze inspanningen zijn om actief deel te nemen aan ontwikkelingen in de stad en rondom het gemeentebeleid. Resto VanHarte wordt meer en meer een gewaardeerde partner voor de beleidsmakers en uitvoerende organisaties in Arnhem. Daardoor hebben we nog niet optimaal kunnen investeren in onze contacten met ondernemers in Arnhem. In 2014 gaan we daarom ook werken aan het creëren van draagvlak bij het bedrijfsleven en het vergroten van onze impact in nauwe samenwerking met de gemeente Arnhem.

7 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag Wat er gebeurde rondom de maaltijd: de VanHarteformule Rond de maaltijd maken we in onze Resto s tijd voor het Meedoenprogramma (voorheen Plusprogramma). Dit programma ondersteunt gasten in hun persoonlijke ontwikkeling. Het is gericht op het verbeteren van de fysieke, sociale en mentale gezondheid en het benutten van kansen om weer actief deel te nemen aan de samenleving. In het Meedoenprogramma staan een aantal thema s centraal: Ontmoeting: contact met anderen voorkomt eenzaamheid en doet groeien; Perspectief op werk en scholing: door het aanbieden van werkervarings- en dagbestedingsplekken, stages, in- en doorstroomplekken; Gezonde levensstijl en lichaamsbeweging: we bereiden gezonde maaltijden en geven regelmatig informatie over gezond leven en eten. We organiseren sportieve activiteiten en geven voorlichting over sport en beweging; Financiële zelfredzaamheid: door het aanbieden van budgetcursussen en tips; Samenredzaamheid: Resto VanHarte stimuleert gasten elkaar te helpen om problemen op te lossen. In het kader van het Meedoenprogramma heeft ook Resto VanHarte Arnhem weer vele bijzondere avonden georganiseerd. Een compleet overzicht staat in de bijlage. Wij hebben geprobeerd een zo gevarieerd mogelijk programma aan te bieden. Vooral thema s rondom gezonde levensstijl worden goed ontvangen. Door onze gasten kennis te laten maken met sportmogelijkheden in de wijk, hebben diverse mensen daar weer aansluiting bij gezocht. Verder zijn de ontmoetingen tussen jong en oud bij onze KinderResto hartverwarmend, net als de contacten tussen mensen die zich inzetten voor het Resto en onze gasten. Gaandeweg zien wij dat de volwassenen en kinderen steeds makkelijker met elkaar mengen. Dat levert mooie momenten op. Een bijzonder project in dit verband is een klein steentje bijdragen. Het is een initiatief van Arnhemse brede scholen: leerlingen en hun ouders uit hogere welstandsmilieus ondernemen samen iets met leerlingen en hun ouders uit andere sociale klassen. Het initiatief wordt enthousiast geleid door Carla Rosink. Elk jaar komt een groep ook eten bij Resto VanHarte Arnhem en organiseren we er activiteiten omheen. In 2013 hadden kinderen van tevoren verhalen geschreven die ze vertelden aan ouders. Zo ontstond een interessante en inspirerende dialoog. We hebben vele informatieve avonden georganiseerd over onderwerpen als autisme, fair trade, politiek (o.a. naar aanleiding van Prinsjesdag en de sterfdag van Pim Fortuyn), over wijkaanpak en voeding & budget. Veel nieuwe ontmoetingen waren er tijdens de jaarlijkse speeddateavond rond

8 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag Valentijnsdag, aan de langste tafel ter gelegenheid van de Week tegen Eenzaamheid en tijdens de kerstdiners. 2.4 Leren en werken Wij hebben binnen ons team een goede combinatie van sterkere en kwetsbare vrijwilligers. Een aantal mensen volgt een participatietraject; daarnaast hebben we enkele inburgeraars en mensen in reïntegratietrajecten en aardig wat maatschappelijk stagiairs en wijkbewoners die zich inzetten. Door het maken van koppels geven wij de kwetsbare vrijwilligers meer gevoel van veiligheid en geborgenheid. En de sterkere vrijwilligers krijgen hierdoor meer verantwoordelijkheid en gevoel van voldoening. Hiermee geven wij ook een signaal dat niemand aan de kant hoeft te staan. Iedereen doet mee! Onze vrijwilligers doen niet alleen vaardigheden op, op het gebied van koken, bediening en omgaan met elkaar. Voor velen betekent het werk bij het Resto vooral ook dat zij weer aansluiting vinden in de maatschappij: een sociaal netwerk, een eerste stap naar een echte baan, een opleiding of het leren van de Nederlandse taal. Onze vrijwilligers en stagiaires leren van en mét elkaar, maar zeker ook van onze gasten. Omgekeerd weten wij ons als Resto verzekerd van de ondersteuning van een grote en inspirerende groep mensen met uiteenlopende achtergrond, zonder wiens inzet we nooit zouden kunnen functioneren. Het is een aanpak die de aandacht trekt, omdat we laten zien dat het wérkt. Daarmee versterken we ons draagvlak, zowel onder burgers als bij de politiek. In totaal hebben we in 2013 kunnen rekenen op de inzet van 46 vrijwilligers 2.5. Samenwerking in wijk en stad In de afgelopen jaren zijn wij samenwerkingen aangegaan met verschillende partners. Wij hebben altijd geprobeerd ons netwerk zo breed mogelijk uit te rollen. Wij hebben geconstateerd dat wij met zowel formele hulpverleners als actieve bewoners die wijkinitiatieven ontplooien, goed kunnen samenwerken. Hierdoor is onze platformfunctie in de wijk ook zichtbaar geworden voor beleidsmakers. Onze kracht is dat wij onze partners goed kunnen aanvullen. Door bijvoorbeeld samen te werken met de SWOA (maatschappelijk dienstverlener voor ouderen), SIZA (zorg en welzijn) en RIBW (GGZ zorgverlener), hebben wij een groep kwetsbare bewoners weten te activeren en motiveren om deel te nemen aan sociale activiteiten in de wijk.

9 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag KinderResto Arnhem 3.1 Waar we zitten en waarom Na de zomervakantie zijn we in Arnhem begonnen met KinderRestoactiviteiten. Wij organiseren sindsdien elke maand op de laatste maandag een KinderResto in Presikhaaf. Daarnaast houden we ook regelmatig KinderResto avonden in andere wijken in samenwerking met Arnhemse partnerorganisaties. Doel van het KinderResto is kinderen op een praktische, speelse manier te laten beleven hoe ze zelf een goedkope, smakelijke en gezonde maaltijd kunnen bereiden en serveren. Hen laten ervaren dat gezond eten ook lekker is. Op allerlei manieren maken we de kinderen vertrouwd met het belang van goede voeding als onderdeel van een gezonde manier van leven. Dat doen we in samenwerken met vrijwilligers, oud en jong, uit diverse culturen. Zo komen de kinderen vanzelf in aanraking met andere leefwijzen. Kinderen en jongeren leren door de KinderResto de waarde van samen koken, aan tafel eten en elkaar tijdens een diner leren kennen. Dit heeft een positieve invloed op de kinderen en hun omgeving, zeker voor kinderen in een achterstandspositie. Door de kinderen te enthousiasmeren over koken, samen en gezond eten, zien ook de ouders hier het belang meer van in. Het koken met de kinderen is daarnaast een sociale activiteit, waardoor bijvoorbeeld bijstandsouders meer sociale contacten opdoen. Daarnaast wordt met de kinderen van alles ondernomen op het gebied van cultuur (muziek, theater en dans), sport en amusement. Net als in het Resto voor volwassenen krijgen de doelstellingen vorm in het Meedoenprogramma. 3.2 Wat er gebeurde rondom de maaltijd: de VanHarteformule Met het Meedoenprogramma voor de KinderResto s beoogt Resto VanHarte: Het terugdringen van uitsluiting van kwetsbare kinderen die sociaal geïsoleerd zijn en veelal leven op de armoedegrens. Resto VanHarte draagt bij aan hun integratie in en hun deelname aan de samenleving. Resto VanHarte informeert de deelnemers over mogelijkheden voor kinderen in de wijk en brengt ze in contact met diverse culturele activiteiten. Het bevorderen van sociale, creatieve, educatieve en communicatieve vaardigheden van kinderen. Door met samenwerkingspartners een aantrekkelijk aanbod te realiseren, wat laagdrempelig en wijkgericht is en wat kinderen stimuleert hun talenten te ontdekken en te gebruiken, draagt Resto VanHarte bij aan de persoonlijke groei en ontwikkeling van kinderen.

10 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag Kinderen te laten kennismaken met een gezonde levensstijl: samen koken, samen eten, ervaren wat gezond en lekker is, het plezier van samen aan tafel zitten en lekker bewegen. In 2013 hebben wij diverse formats voor een KinderResto uitgeprobeerd. In dit eerste jaar stond voor ons de ontmoeting centraal. Niet alleen tussen kinderen onderling maar ook de ontmoeting tussen jong en oud. Wij hebben gemerkt dat dat een aanpak is die goed werkt. Van beide zijden is er belangstelling voor elkaar. We hebben nog wel hier en daar wat moeten bijsturen, maar we gaan ervan uit dat we in 2014 kunnen oogsten van deze investering. 3.3 Samenwerkingen in wijk en stad Om onze KinderResto op een succesvolle manier op te kunnen bouwen hebben wij veel aan ons contact met KinderClub Presikhaven. In 2013 hebben wij samen geëxperimenteerd met diverse mogelijkheden. Na evaluatie zullen wij in 2014 ook de Bredeschool, GGD en Jeugd en Gezin erbij betrekken. Wij gaan ook samen de mogelijkheden onderzoeken om de KinderResto avonden wat dichter bij de kinderen in verschillende deelwijken te kunnen organiseren.

11 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag Onze weerklank in de samenleving Om lokaal meer bekendheid te krijgen zijn wij regelmatig aanwezig geweest tijdens diverse markten en manifestaties van partnerorganisaties. Wij hebben bijvoorbeeld met een informatiekraam over gezonde voeding gestaan bij de eerste Arnhemse Sport en Beweeg Dag. Hierdoor hebben wij veel bewoners persoonlijk kunnen bereiken en uitleg kunnen geven over onze werkzaamheden. Ook de landelijke exposure van Resto VanHarte heeft ervoor gezorgd dat wij ook meer aandacht krijgen van de lokale pers. Zo zijn wij op de lokale radio geweest naar aanleiding van diverse thema-avonden. Omdat vanaf 2014 veel gaat veranderen binnen de gemeente hebben wij actief deelgenomen aan diverse inspraakgroepen. Door de actieve houding hebben wij kunnen laten zien dat Resto ook voor de gemeente een serieuze partner is. Vooral in de wijken kunnen wij een voortrekkersrol vervullen. Omdat de focus in 2013 meer bij de partners en gemeente lag hebben wij niet optimaal kunnen werken aan contacten met het bedrijfsleven. Niettemin hebben wij in 2013 ook wel degelijk steun gehad van vrijwilligers uit het bedrijfsleven, onder meer via Arnhem Cares. We hebben hun inzet ervaren als een verrijking voor gasten en vrijwilligers. Daarom hopen we volgend jaar extra aandacht te kunnen besteden aan het werven onder bedrijven.

12 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag Kwaliteitsbewaking In het kader van de kwaliteitsbewaking worden jaarlijks in het laatste kwartaal van het jaar enquêtes onder de gasten en vrijwilligers uitgevoerd. De gegevens van de enquêtes van 2013 worden momenteel ingevoerd en geanalyseerd en de uitkomsten hiervan worden verwerkt in het landelijke jaarverslag die vanaf eind april 2014 op onze website staat. In de gastenenquête wordt de impact gemeten op de functies van het Meedoenprogramma, het versterken van de sociale contacten, de betrokkenheid in de wijk en de mate waarin Resto VanHarte hieraan heeft bijgedragen. In de vrijwilligersenquête wordt naast de ervaringen met het Resto VanHarteconcept ook nog gevraagd naar de werkomstandigheden, de arbeidstevredenheid, samenwerking en betrokkenheid, groei- en ontwikkelmogelijkheden en verwachtingen en het toekomstperspectief. Verder monitort de organisatie regelmatig op de kwaliteit van de maaltijden en voedselveiligheid in zijn algemeenheid.

13 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag Ambities voor wordt een uitdagend jaar in de ontwikkeling van Resto Arnhem. Niet alleen dat wij als organisatie nieuwe ambities zullen formuleren en tot uitvoering brengen, tevens zal Resto VanHarte actief gaan inzetten op schaalvergroting om haar impact op de wijken zichtbaarder te maken is een jaar waarin veel zal veranderen. Met de gemeente wordt momenteel onderzocht hoe Resto VanHarte vorm kan gaan geven aan de ambitie om uit te waaieren over verschillende wijken. Door actief te anticiperen op deze ontwikkeling kunnen wij de meerwaarde van de Resto voor Arnhem zichtbaarder maken en verder uitbouwen. Vooral in de diverse Arnhemse wijken willen wij een leidende rol spelen op doelen waar we ons op richten met de Meedoenprogramma s en wij ambiëren tevens het local ownership van de Resto s vorm te gaan geven. Wij gaan in 2014 ook ons vrijwilligersbeleid verder ontwikkelen. Eind 2014 moeten alle vrijwilligers optimaal hun bijdrage kunnen leveren aan het goed functioneren van het Resto en de beoogde stedelijke uitrol. Wij willen dat in 2014 onder meer de KinderRestoavonden een trekpleister worden voor kinderen en hun opvoeders uit diverse Arnhemse wijken. Samen met de sociaal maatschappelijke partners bieden wij een gevarieerd programma aan is ook het jaar dat wij ons lokale draagvlak willen verstevigen. Behalve de huidige contacten betekent het ook dat we meer contacten willen leggen met de meer welvarende bewoners en sleutelfiguren uit het bedrijfsleven.

14 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag Financieel jaarverslag Stichting VanHarte te Amsterdam BALANS PER 31 DECEMBER 2013 (RESTO ARNHEM) ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen: Debiteuren Nog te ontvangen toegezegde subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum - - Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Bank- & kasgelden PASSIVA Reserves & fondsen Bestemmingsreserve Continuïteitsreserve (188) (356) Bestemmingsfonds Kortlopende schulden Crediteuren - - Vooruitontvangen subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum Overige schulden en overlopende passiva

15 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2013 (RESTO ARNHEM) BATEN Opbrengst maaltijden Kosten maaltijden (incl. activeringskosten) Ontvangen subsidies Ontvangen donaties en giften Overige baten * Totaal baten LASTEN Personeelskosten Afschrijvingen Huisvestingskosten Kantoorkosten Algemene kosten Kosten ondersteuning Restoteam Totaal lasten Saldo baten minus lasten - (3.251) * Toelichting ontvangen bedragen AkzoNobel Nederland B.V Dullertsstichting Gemeente Arnhem KPN Mooiste Contact Fonds Skanfonds Stichting Bladt Charity Stichting Sint Nicolai Broederschap Donatie in natura Overige baten

16 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag Bijlage: Activiteitenoverzicht Resto in de Weldam Formulierenbridgade geeft voorlichting Diner voor leerlingen en ouders LeerPark Resto Avond Resto Avond Taalmaatjes schuiven aan Resto Avond Ontmoet studenten van Wageningen University / lezing aan studenten Over Fairtrade en Arnhem als Fairtrade gemeente Voorlichting over Autisme De poëzieweek, gasten delen hun gedichten Kinderactiviteiten in buurhuis Oosthof Vrijwilligers Zonnebloem schuiven aan en vertellen Valentijnsweek - speeddate-marathon Resto Avond Resto Avond Smaakles en samenkoken met kinderen Resto Avond Resto Avond Resto Avond Resto Avond NL-Doet Samen met gasten bij Vriendenhuis Resto Avond Resto Avond Resto Avond Resto in de Weldam Resto Avond Resto Avond Resto Avond Buurtalliantie over wijkaanpak Dag van de Aarde Resto VanHarte in beweging : Wandeling, thee en Tai Chi in Park Oranje Diner bij de Weldam! Aanvang 17:00 uur!!! Pim Fortuyn 11 jaar later / is je omgeving veranderd? Resto Avond Resto Avond Resto Avond Resto in de Weldam Resto Avond Kinder kookworkshop tijdens Wijkfeest op Wijkcentrum Oosthof

17 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag Resto Avond Een steentje Bijdragen, Ontmoeting kinderen en ouders witte en gekleurde scholen Resto Avond Resto Avond Resto Avond Resto Avond Resto Avond Resto Avond Resto Avond Resto in de Weldam Resto in de Weldam Resto in de Weldam Resto in de Weldam Resto in de Weldam Resto in de Weldam / Over Utøya en verdraagzaamheid Resto in de Weldam Resto Avond Resto Avond Resto Avond Resto Avond Resto Avond I have a dream!' Samenkoken en Sameneten bij Voor Elkaar Resto Avond Resto Avond Resto Avond Resto Avond Wijkdinner Klarendal Resto Avond Prinsjesdag, wat zijn de veranderingen voor je Indiase gerechten en de positieve energie van verhalen over Ghandi KinderResto met verhalen door kinderen voor gasten Samenkoken en Sameneten bij Voor Elkaar Samen vragen bedenken voor het spel " Een Steekje los " de Langste Tafel Arnhemse Beweegdag Over Steve Jobs en "Heb je meer contacten door de smartphones en sociaal media?" Wereldvoedseldag Nationale Integratiediner Resto Avond Resto Avond Samenkoken en Sameneten bij Voor Elkaar

18 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag Resto Avond Dag van de BHV Dag van Dialoog Remembrance Day, Prijs voor onze Vrijheid Resto Avond Resto Avond Resto Avond Voeding en Budget Resto Avond Samenkoken en Sameneten bij Voor Elkaar Pop-Up actie over gezonde voeding voor ouders en kinderen bij de MFC Lede wijkplatform de Broek koken voor de gasten Resto Avond Resto Avond Dag van de mensrechten, wat is volgens u mensrecht Presentatie Resto op Kerstmarkt Presikhaaf Kinderen koken en vertellen Resto Avond Kerstdiner bij Voor Elkaar Kerstdiner in het T-Huis met muzikale bijdrage van onze gasten zelf Lunch en Bingo in de Weldam, voor alleenstaande ouderen en wijkbewoners

Resto VanHarte Zoetermeer

Resto VanHarte Zoetermeer Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Zoetermeer 5 3 Leren en werken 7 4 Samenwerkingen in wijk en stad 8 5 Onze weerklank

Nadere informatie

Resto VanHarte Arnhem

Resto VanHarte Arnhem Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Arnhem in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte Tilburg

Resto VanHarte Tilburg Resto VanHarte Tilburg Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Tilburg 5 3 KinderResto Tilburg 8 4 Onze weerklank in de samenleving 9 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte s-hertogenbosch

Resto VanHarte s-hertogenbosch Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte s-hertogenbosch 5 3 KinderResto s-hertogenbosch 9 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Resto VanHarte Haarlem

Resto VanHarte Haarlem Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Haarlem 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 6 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 KinderResto VanHarte Schilderswijk 5 3 Leren en werken 10 4 Samenwerkingen in

Nadere informatie

Resto VanHarte Leiden

Resto VanHarte Leiden Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Leiden in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 11 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte Alkmaar

Resto VanHarte Alkmaar Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Alkmaar in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 1 Jaarverslag 2016 Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie 2017 Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Moerwijk

Resto VanHarte Den Haag Moerwijk Resto VanHarte Den Haag Moerwijk Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Den Haag Moerwijk 5 3 KinderResto Den Haag Bouwlust 10 4 Onze weerklank in

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve

Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Mariahoeve 5 3 KinderResto Mariahoeve 12 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens

Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens Inhoud 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Laak 5 3 KinderResto Laakhavens 11 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Resto VanHarte Alkmaar

Resto VanHarte Alkmaar Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Alkmaar 5 3 Leren en werken 10 4 Samenwerkingen in wijk en stad 11 5 Onze weerklank

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016 Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016 Elk jaar voert Resto VanHarte een impact- en tevredenheidsmeting uit onder haar gasten. Deze is in 2016 verspreid in 40 vestigingen van Resto VanHarte, in 29 steden/gemeenten.

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Almere 2 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 RESTO VANHARTE ALMERE... 4 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE ALMERE...

Nadere informatie

Resto VanHarte Zwolle

Resto VanHarte Zwolle Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Zwolle 5 3 KinderResto Zwolle 10 4 Onze weerklank in de samenleving 11 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE CENTRA FECC. Jaarverslag 2014. Stichting Fecc

FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE CENTRA FECC. Jaarverslag 2014. Stichting Fecc FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE CENTRA FECC Jaarverslag 2014 Dit verslag geeft een beknopt beeld van de activiteiten van het jaar 2014. Stichting Fecc Januari 2015 FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE

Nadere informatie

Resto VanHarte Zaandam

Resto VanHarte Zaandam Resto VanHarte Zaandam Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Zaandam Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Zaandam 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 7 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

Oogst Netwerkborrel Samenwerkingspartners Nieuwland

Oogst Netwerkborrel Samenwerkingspartners Nieuwland Oogst Netwerkborrel Samenwerkingspartners Nieuwland 4 februari 2016 Thema: Hoe kunnen wij een stevigere sociale samenwerking en effectieve zorg in de wijk bevorderen? Op 4 februari 2016 werd een netwerkborrel

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen Resto VanHarte Assen Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Assen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei 2015 Dit lokale

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2015

Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2015 Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2015 Sinds 2012 voert Resto VanHarte een jaarlijks onderzoek uit onder haar vrijwilligers. Dit jaar is er een aparte versie gemaakt voor incidentele vrijwilligers

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2016

Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2016 Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2016 Sinds 2012 voert Resto VanHarte een jaarlijks onderzoek uit onder haar vrijwilligers. Dit jaar is er een aparte versie gemaakt voor incidentele vrijwilligers

Nadere informatie

Resto VanHarte Groningen

Resto VanHarte Groningen Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Groningen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen Merkpaspoort Resto VanHarte versie: 112016 In dit merkpaspoort kun je lezen waarom we er zijn, hoe we te werk gaan en wat we doen. Het merkpaspoort wil vooral een gevoel geven over hoe we graag gezien

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Ede 1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 2 RESTO VANHARTE EDE... 3 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE EDE... 3 2.2

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Venlo

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Venlo Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Venlo 5 3 Onze weerklank in de samenleving 11 4 Kwaliteitsbewaking 13 5 Ambities voor

Nadere informatie

Resto VanHarte Maastricht

Resto VanHarte Maastricht Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Maastricht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Noord

Resto VanHarte Amsterdam Noord Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amsterdam Noord in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel

Nadere informatie

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017 STICHTING DUSHI VRIEND Rapport inzake jaarstukken 2016 18 december 2017 Stichting Dushi Vriend Inhoudsopgave Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 2016 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten

Nadere informatie

Landelijke vergelijking. klanttevredenheid. enquêtes 2009

Landelijke vergelijking. klanttevredenheid. enquêtes 2009 Landelijke vergelijking klanttevredenheid enquêtes 2009 1 Colofon Dit klanttevredenheidsrapport is een uitgave van stichting VanHarte, mei 2010 Reacties kunt u richten aan Stichting VanHarte Van de Sande

Nadere informatie

voorwoord Namens het bestuur, Hilde Jansen

voorwoord Namens het bestuur, Hilde Jansen jaarverslag 2013 voorwoord Met enige trots biedt de Stichting Vrienden van Rosa Manus hierbij haar jaarverslag 2013 aan. Een jaar waarin we in staat waren om nieuwe vrienden te werven, waarin we een aantal

Nadere informatie

Resto VanHarte Dordrecht

Resto VanHarte Dordrecht Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Dordrecht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook?

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Achter elke voordeur gaat weleens iets mis Hulpverleners kunnen niet alles alleen oplossen. Achter elke voordeur gaat

Nadere informatie

Resto VanHarte Groningen

Resto VanHarte Groningen Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Groningen 5 3 KinderResto Groningen 9 4 Onze weerklank in de samenleving 12 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2015

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2015 Jaarlijks onderzoek onder gasten 2015 Elk jaar voert Resto VanHarte een impact- en tevredenheidsmeting uit onder haar gasten. Deze is in 2015 verspreid in 32 vestigingen van Resto VanHarte, in 20 steden/gemeenten.

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Eind 2010 is de droom van Jack en Saskia Engels, namelijk het creëren van een harmonieus thuis voor kinderen en (jong-)volwassenen met een (meervoudige) beperking,

Nadere informatie

Resto VanHarte Leeuwarden

Resto VanHarte Leeuwarden Resto VanHarte Leeuwarden Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Leeuwarden 5 3 KinderResto Leeuwarden 9 4 Onze weerklank in de samenleving 10 5

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2015 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2015 4 Staat van Baten en Lasten over 2015 6 Toelichting 7 3 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2016 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten en Lasten over 2016 6 Toelichting 7 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27 28

Nadere informatie

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht RSIN KvK Inschrijvingsnummer

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht  RSIN KvK Inschrijvingsnummer Algemene gegevens Stichting SECU Livingstonelaan 609 3526 HL Utrecht www.secuonline.nl RSIN 804 55 07 36 KvK Inschrijvingsnummer 41187919 Doel Stichting SECU wil een bijdrage leveren aan de maatschappij

Nadere informatie

Presentatie d.d. 23/4/2013 Huis van de Buurt Huis van.

Presentatie d.d. 23/4/2013 Huis van de Buurt Huis van. Presentatie d.d. 23/4/2013 Huis van de Buurt Huis van. Logo Huis van de Buurt Caroline van Gessel, coördinator Huis van de Buurt St. Zorgcentra de Betuwe Stel U wordt nu geboren, hoe zou u de zorg en welzijn

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Venlo in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei

Nadere informatie

Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen

Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen 1 Het regionaal platform ervaringskennis Wie zijn wij? Wij zijn mensen uit cliëntenraden in Nijmegen en begonnen in 2013.Wij vinden het belangrijk om wat cliënten

Nadere informatie

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen Merkpaspoort Resto VanHarte versie: 082016 In dit merkpaspoort kun je lezen waarom we er zijn, hoe we te werk gaan en wat we doen. Het merkpaspoort wil vooral een gevoel geven over hoe we graag gezien

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013

JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013 JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord van het bestuur 3 Stichting Vrienden van Reade 4 De organisatie 5 De projecten 6 Jaarrekening 8 2 VOORWOORD VAN DE VOORZITTER Reade

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Bosch

Resto VanHarte Den Bosch Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Den Bosch in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren.

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren. JAARVERSLAG 2014 VOORWOORD In tijden van bezuinigingen in de hulpverlening is het toch weer hartverwarmend om te merken dat er nog steeds in de Leidse regio veel betrokkenheid is voor het werk van vrouwenopvang

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 Balans per 31 december 2017 (voor resultaatbestemming) ACTIVA 31 december 2017 31 december 2016 Vaste ACTIVA Immateriele activa Hard en software 509 0 509 0 Vaste activa Materiele

Nadere informatie

Zonder U geen speeltuin!

Zonder U geen speeltuin! Zonder U geen speeltuin! Het belang van een speeltuin 22 september 2012 Speeltuinwerk Limburg 1 Pilot renovatie speeltuin t Heksenpretje Project omschrijving Huidige stand van zaken Wat is er al gebeurd?

Nadere informatie

Rapport inzake jaarstukken 2017

Rapport inzake jaarstukken 2017 STICHTING DUSHI VRIEND Rapport inzake jaarstukken 2017 14 februari 2018 Stichting Dushi Vriend Inhoudsopgave Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 2017 5 Balans per 31 december 2017 5 Staat van Baten

Nadere informatie

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2016

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2016 Stichting Geloof en Handel Bunschoten Jaarrekening 2016 Bestuursverslag 2016 Doelstelling, missie en visie Visie: Onrecht kunnen we helpen bestrijden door eerlijke handel te bevorderen. De Stichting stelt

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2016 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2016 VAN 31 december 2016 31 december 2015 Actief Vlottende activa Overlopende activa 1.964 4.577 Liquide middelen 7.852 4.700 Totaal activazijde 9.816

Nadere informatie

Stichting ABN AMRO Foundation Jaarrekening 2016

Stichting ABN AMRO Foundation Jaarrekening 2016 Stichting ABN AMRO Foundation Jaarrekening 2016 Het bestuur: C. (Kees) van Dijkhuizen J.C.M. (Jan) van Rutte H. (Hilde) Garssen K. (Klaas) Ariaans Amsterdam, juni 2017 INHOUD Directieverslag over het boekjaar

Nadere informatie

Coalitie Erbij Woudenberg

Coalitie Erbij Woudenberg Jaarverslag 2016 Coalitie Erbij Woudenberg Inhoud Voorwoord Jaarverslag 2016 Bijlage: financieel overzicht Voorwoord Beste lezer, Voor u ligt het jaarverslag 2016 van de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg.

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2016...3 2 Staat van baten en lasten over 2016...4 2.1 Waarderingsgrondslagen...4 3 Toelichting op de jaarrekening...5 3.1 Toelichting op de balans...5

Nadere informatie

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5 JAARREKENING 2018 Pagina: 1 van 5 Jaarrekening 2018 Het jaar 2018 is afgesloten met een negatief resultaat van 459,= Het werkelijke resultaat kan als volgt worden vergeleken met de begroting: en lasten

Nadere informatie

Publieksjaarverslag Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand

Publieksjaarverslag Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand Publieksjaarverslag 2011 Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand Op het Rijtven gaat van alles gebeuren. In 2011 werden alle kabels en

Nadere informatie

ANBI-vereisten Stichting Giving Back

ANBI-vereisten Stichting Giving Back ANBI-vereisten Stichting Giving Back De naam van de instelling: Giving Back, volgens de statuten Stichting Giving Back Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaal nummer

Nadere informatie

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017 JAARVERSLAG 2016 Inleiding Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag van The Living Museum Tilburg over het jaar 2016. Het jaar waarin de stichting is opgericht, en er voor het eerst workshops, bijeenkomsten

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Tilburg. Stichting Prisma Tilburg

Jaarverslag 2014. Tilburg. Stichting Prisma Tilburg 2014 Jaarverslag 2014 Tilburg Stichting Prisma Tilburg Voorwoord Sinds 2008 zetten wij ons als stichting in voor een harmonieuze samenleving. We streven naar een samenleving waarin iedereen meedoet, waar

Nadere informatie

JAARREKENING

JAARREKENING JAARREKENING 2014-2015 Plaats Leeuwarden Datum 03-06-2016 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag. 1, 2 Balans per 31 december 2015. 3, 4 Winst- en verliesrekening 2015. 5 Algemene toelichting. 6 Toelichting winst-

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2017 AMSTERDAMSESTRAATWEG 67 3513 AB UTRECHT E.MAIL: INFO@ANIMALSTODAY.NL WWW.ANIMALSTODAY.NL Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2017...3 2 Staat van baten en lasten over 2017...4 3 Toelichting

Nadere informatie

Resto VanHarte Maastricht

Resto VanHarte Maastricht Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Maastricht 5 3 KinderResto Maastricht 11 4 Onze weerklank in de samenleving 14 5

Nadere informatie

Resto VanHarte Enschede

Resto VanHarte Enschede Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Enschede in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag 12 Colofon

Nadere informatie

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken 2018

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken 2018 STICHTING DUSHI VRIEND Rapport inzake jaarstukken 2018 22 februari 2019 Stichting Dushi Vriend Inhoudsopgave Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 2018 5 Balans per 31 december 2018 6 Staat van Baten

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Noord

Resto VanHarte Amsterdam Noord Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2013 Inhoud 1 2 3 4 5 6 Eén van ons 3 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 Resto VanHarte Amsterdam Noord 5 KinderResto Amsterdam Noord 14 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s

Financieel jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s Financieel jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s In dit financieel jaarverslag wordt verantwoording afgelegd over de financiële situatie van stichting De Kroko s in 2013. pagina 2 van 5 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s

Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s In dit financieel jaarverslag wordt verantwoording afgelegd over de financiële situatie van stichting De Kroko s in 2014. pagina 2 van 5 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

De groei van de laatste jaren vertaalt zich ook financieel; toenemende activiteit brengt meer kosten met zich mee.

De groei van de laatste jaren vertaalt zich ook financieel; toenemende activiteit brengt meer kosten met zich mee. Jaarrekening 2014 Hierbij treft u het financieel jaarverslag van Voedselbank Harderwijk aan. Ook in 2014 bleef de hulpvraag toenemen en eind 2014 zijn er ruim 250 gezinnen in Harderwijk, Ermelo en Putten

Nadere informatie

ANBI-vereisten Stichting Giving Back

ANBI-vereisten Stichting Giving Back ANBI-vereisten Stichting Giving Back De naam van de instelling: Giving Back, volgens de statuten Stichting Giving Back Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaal nummer

Nadere informatie

Eenvoudig overzien en combineren.

Eenvoudig overzien en combineren. Aanbod 2018 Eenvoudig overzien en combineren. Aanbod 2018 0 Begeleiding (flexibel) Begeleiding (binnen arrangement) 1 Thuisadministratie 2 Dagbesteding 3 Maaltijden aan huis 4 Fier 5 Financiëel cafe 6

Nadere informatie

De Stadse Voedselbank Groningen Balans 31 december 2012

De Stadse Voedselbank Groningen Balans 31 december 2012 ACTIVA De Stadse Voedselbank Groningen Balans 31 december 2012 PASSIVA VASTE ACTIVA Materiele vaste activa Eigen vermogen - inventarissen 765 - vermogen Stadse Voedselbank Groningen 62.357 - vervoermiddelen

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Assen

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Assen Resto VanHarte Assen Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Assen 5 3 Onze weerklank in de samenleving 11 4 Kwaliteitsbewaking 13 5 Ambities voor

Nadere informatie

Sport en bewegen binnen het Sociaal Domein Breng beweging in de drie D s!

Sport en bewegen binnen het Sociaal Domein Breng beweging in de drie D s! ACTIEF VOOR Sportorganisaties Maatschappelijke organisaties Onderwijs Overheden Sport en bewegen binnen het Sociaal Domein Breng beweging in de drie D s! De drie D s Drie transities in het sociale domein:

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Marianne Center

JAARREKENING Stichting Marianne Center JAARREKENING 2016 Stichting Marianne Center Inhoud Jaarverslag 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van baten en lasten over 2016 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

Jaarrekening Balans per 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Inventaris - - Computer Vlottende activa

Jaarrekening Balans per 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Inventaris - - Computer Vlottende activa Jaarrekening 2017 Balans per 31 december 2017 ACTIVA 31-12-2017 31-12-2016 Vaste activa Inventaris Computer Vlottende activa Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen 19.913 18.410 19.913

Nadere informatie

Samen voor een sociale stad

Samen voor een sociale stad Samen voor een sociale stad 2015-2018 Samen werken we aan een sociaal en leefbaar Almere waar iedereen naar vermogen meedoet 2015 Visie VMCA 2015 1 Almere in beweging We staan in Almere voor de uitdaging

Nadere informatie

Stichting Present Den Haag

Stichting Present Den Haag FINANCIELE CIJFERS 2016 (verkort) Stichting Present Den Haag Balans (na resultaatbestemming) Activa 31 december 2016 31 december 2015 Vaste activa Materiële vaste activa 2.4.1 2.280 2.884 Vlottende activa

Nadere informatie

Stichting MEES gevestigd te Breda

Stichting MEES gevestigd te Breda #ORG=saa#VES=GOE#PAP=vbl Stichting MEES gevestigd te Breda Financieel verslag over het boekjaar 2014 Balans per 31 december 2014 Activa Vaste activa 31-12-2014 31-12-2013 Materiële vaste activa 1 Bedrijfsgebouwen

Nadere informatie

Resto VanHarte Zwolle

Resto VanHarte Zwolle Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Zwolle in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13 Colofon

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2013 Staat van baten en lasten over 2013 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2013 (na verwerking resultaat) 31.12.2013

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2014 Staat van baten en lasten over 2014 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2014 (na verwerking resultaat) 31.12.2014

Nadere informatie

Stichting House of Animals

Stichting House of Animals Jaarrekening 2018 MAARSSENBROEKSEDIJK 59 3542 PM UTRECHT INFO@HOUSEOFANIMALS.NL WWW. HOUSEOFANIMALS.NL Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag... 3 1.1 Doelstelling stichting House of Animals... 3 1.2 Bestuur...

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2016 (23 JUNI T/M 31 DECEMBER 2016)

STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2016 (23 JUNI T/M 31 DECEMBER 2016) STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2016 (23 JUNI T/M 31 DECEMBER 2016) UTRECHT 7 JUNI 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Jaarverslag 3 2. Jaarcijfers 2.1 Balans 5 over de periode 23-06 t/m 31-12-2016 2.2 Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

BESTUURSVERSLAG Stichting Halen en Brengen Hoogstraat BP Vlaardingen

BESTUURSVERSLAG Stichting Halen en Brengen Hoogstraat BP Vlaardingen BESTUURSVERSLAG 2016 Hoogstraat 82 3131 BP Vlaardingen Inhoudsopgave Pagina Toelichting Raad van Toezicht 1 Balans per 31 december 2 Winst- en Verliesrekening 4 Grondslagen voor de waardering van activa

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7 Jaarverslag 2008 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7 2 1. Inleiding In dit jaarverslag worden de resultaten van de Stichting Return over

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind. Jaarrekening over 2017

Stichting Kans voor een Kind. Jaarrekening over 2017 Jaarrekening over 2017 ` Inhoudsopgave Bladzijde Jaarrekening 2017 Balans per 31 december 2017 4 Staat van baten en lasten over 2017 5 Waarderingsgrondslagen 6 Toelichting op de jaarrekening 2017 8 Voorwoord

Nadere informatie

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen Rapport inzake de jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina 1. Bestuursverslag 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen (Amstelveenfonds)

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2015 Stichting Aandacht voor Pesten 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 VAN 31 december 2015 31 december 2014 Actief Vlottende activa Overlopende activa 4.577 846 Liquide middelen 4.700 3.661

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2015

Financieel jaarverslag 2015 Financieel jaarverslag 2015 Stichting Leergeld Oost Betuwe Actief in de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard Financieel jaarverslag 2015 Auteur: Bestuur Leergeld Oost Betuwe Foto s: Leergeld Nederland Datum:

Nadere informatie

Resto VanHarte Amersfoort

Resto VanHarte Amersfoort Resto VanHarte Amersfoort Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Amersfoort 5 3 KinderResto Amersfoort 10 4 Onze weerklank in de samenleving 13 5

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

Kansen en kracht creëren we samen. RMC Radius 1

Kansen en kracht creëren we samen. RMC Radius 1 RMC radius verbindt Kansen en kracht creëren we samen RMC Radius 1 We staan dicht bij de mensen, wijk en leefomgeving. Jeroen Rovers Directeur bestuurder RMC Radius verbindt - RMC Radius staat voor de

Nadere informatie

Stichting Wilskracht Werkt

Stichting Wilskracht Werkt Stichting Wilskracht Werkt 1 VISIE Erbij horen, zich welkom voelen, meedoen en bijdragen aan de samenleving moet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Toch dreigt een grote groep mensen de binding met de

Nadere informatie

Actieplan Seniorenontmoetingspunt De Bergse Plaat Rustig aan is van de baan Stichting Wij(k) en Wijkcommissie De Bergse Plaat

Actieplan Seniorenontmoetingspunt De Bergse Plaat Rustig aan is van de baan Stichting Wij(k) en Wijkcommissie De Bergse Plaat Actieplan Seniorenontmoetingspunt De Bergse Plaat Rustig aan is van de baan Stichting Wij(k) en Wijkcommissie De Bergse Plaat 10-01-2018 Seniorenontmoetingspunt De Bergse Plaat Pagina 1 Inhoud Inleiding...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7 Jaarverslag 2013 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7 2 1. Inleiding In dit jaarverslag worden de resultaten van de Stichting Return over

Nadere informatie

Stichting Volg de Wens. Jaarrekening 2016

Stichting Volg de Wens. Jaarrekening 2016 Stichting Volg de Wens Jaarrekening 2016 31 oktober 2017 Balans per 31 december 2016 2015 ACTIVA Vaste activa - Immateriële vaste activa 0 0 - Materiële vaste activa 0 0 - Financiële vaste activa 0 0 Vlottende

Nadere informatie