Resto VanHarte Amsterdam Noord

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Resto VanHarte Amsterdam Noord"

Transcriptie

1 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2013

2 Inhoud Eén van ons 3 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 Resto VanHarte Amsterdam Noord 5 KinderResto Amsterdam Noord 14 Kwaliteitsbewaking 16 Ambities voor Financieel jaarverslag (concept) 18 Bijlage: Activiteitenoverzicht en gastenaantallen 20 Colofon januari 2014 Dit lokale jaarverslag is een uitgave van Resto VanHarte. Met medewerking van Marianne Meijerink, hetschrijfbureau.com. Reacties kunt u richten aan info@restovanharte.nl. Resto VanHarte Amsterdam Noord Buurthuis De Meeuw Motorwal 300 (hoek Meeuwenlaan) 1021 PH Amsterdam Restomanager: Lucas Geluk Restodagen: di en do en vanaf nov ma en woe (KinderResto) en vrij (TienerResto)

3 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag Eén van ons Jaap Dijksman (81 jaar) komt geregeld eten bij Resto VanHarte Amsterdam Noord. Twintig jaar lang werkte ik als machinist op een stoomwals in de wegenbouw. Omdat er in Nederland niet altijd werk was, zat ik veel in het buitenland. Daardoor was ik soms lang van huis en daar was mijn vrouw niet zo blij mee. Mijn vrouw en ik leerden elkaar kennen toen we veertien jaar waren. Een aantal jaren geleden werd zij ziek en heb ik voor haar gezorgd tot haar dood. Dat doe je voor elkaar als je getrouwd bent. Wij zijn ruim 40 jaar getrouwd geweest. Na haar overlijden was ik veel alleen en ik miste aanspraak. Mijn zoon woont in de Verenigde Staten en met mijn familie heb ik geen contact meer. Zonder contact vereenzaam je en dat wil je niet. Anders verlies je je menselijkheid. De conciërge in mijn wooncomplex raadde mij aan een kijkje te nemen bij Resto VanHarte. Sindsdien ben ik er elke week. Ik eet meestal met dezelfde groep mensen en met sommigen drink ik ook wel eens koffie. Resto VanHarte biedt mij gezelligheid en het eten is er heerlijk.

4 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag Welkom aan tafel bij Resto VanHarte Resto VanHarte gelooft in de kracht van mensen. Wij brengen buurtbewoners samen rond de eettafel en dagen hen uit de regie te nemen over hun leven. Bij Resto VanHarte komen mensen weer in contact met elkaar, met hun buurt en met hun eigen mogelijkheden. Eén op de drie mensen voelt zich eenzaam. Oude structuren zoals kerk of netwerken in de buurt zijn verdwenen. Familie woont ver weg of heeft andere prioriteiten. Door het ontbreken van deze sociale netwerken ontstaat eenzaamheid. Resto VanHarte doorbreekt dit isolement. In de Resto s maken professionals en vrijwilligers een gezonde maaltijd. De gasten werken mee in de keuken of helpen tafels te dekken en de ruimte gezellig te maken. Iedereen is welkom! Aan tafel wordt gepraat en vaak is er van alles te beleven: van muziek tot voorlichting over onderwerpen die ertoe doen. Dat inspireert de gasten. Het geeft ze net dat noodzakelijke zetje om de draad weer op te pakken. Resto VanHarte ziet dat dat lukt, al meer dan zeven jaar lang, overal in Nederland. In onze 34 Restolocaties in 21 verschillende steden werken we met een kleine kern van professionals, bijna 2800 reguliere vrijwilligers en vrijwilligers uit het bedrijfsleven. Stagiairs en mensen uit de re-integratie krijgen bij Resto VanHarte kansen om aan het werk te gaan. In 2013 serveerden onze medewerkers circa maaltijden. Resto VanHarte is een stichting die bestaat van giften, donaties, subsidies en sponsoring. Maar meer nog is Resto VanHarte een beweging, een beweging vanuit het hart. Een beweging voor en door mensen die met aandacht en kracht iets willen toevoegen aan hun eigen leven en dat van anderen.

5 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag Resto VanHarte Amsterdam Noord 2.1 Waar zitten we en waarom Resto VanHarte Amsterdam Noord is actief sinds maart 2006 en vanaf het eerste uur gehuisvest in buurtcentrum De Meeuw. Dit buurtcentrum vervult een centrale functie in de Vogelwijk in Amsterdam Noord. Het is een wijk waar kwetsbare groepen wonen: er is veel armoede, complexe sociale problematiek en er woont een grote concentratie van niet-westerse immigranten. De Meeuw biedt zeven dagen per week diverse activiteiten aan op cultureel, educatief en sociaal gebied. In het buurtcentrum zijn meerdere instanties actief. Een daarvan is welzijnsorganisatie Combiwel. Combiwel organiseert in de wijk allerlei activiteiten voor volwassenen en zorgt daarmee voor binding, integratie, scholing en sociaal vermaak. Daarnaast verwijst Combiwel buurtbewoners door naar instanties die meer specialistische hulp kunnen bieden bij specifieke problematiek. Daarbij valt te denken aan schuldhulpverlening, problemen rondom huiselijk geweld, sociale armoede, eenzaamheid en psychische nood. Resto VanHarte Amsterdam Noord werkt sinds jaar en dag structureel samen met Combiwel. Beide partijen signaleren (sociale) problematiek, overleggen met elkaar, stemmen af wie wat doet en lossen samen op. Zo komt het geregeld voor dat Resto VanHartegasten die met bepaalde problemen kampen, bijvoorbeeld nijpende schulden, naast een luisterend oor ook een uitweg vinden doordat Restomedewerkers ze in contact brengen met Combiwel, het Leefkringhuis en aanverwante instanties. Andersom ontvangt Resto VanHarte Amsterdam Noord dikwijls, op signalering van sociale partners in de wijk, nieuwe gasten in het restaurant. In de directe omgeving van de Restolocatie bevinden zich eveneens instanties als Kerk en Buurt, het Leefkringhuis, maar ook kleine middenstand en buurtscholen waarmee het Resto op soortgelijke wijze samenwerkt. In het kader van het KinderResto hebben we een goede samenwerking met Thuis Op Straat (TOS), dat allerlei activiteiten organiseert voor zogeheten sleutelkinderen, kinderen die thuis overdag niet worden opgevangen. Ook zijn we het vierde kwartaal gestart met een TienerResto waarbij Dockzz, een instelling voor jongerenwerk, een waardevolle partner is. Naast de welzijnsorganisaties hebben we ook vruchtbare contacten met bedrijven als Wilhelmina Dok en de Goudfazant en Café Modern, restaurants in de buurt waar vrijwilligers met potentie voor een betaalde baan een proefperiode kunnen draaien. Ook werken we intensief samen met Stichting Buitenruimte voor Contact die de voedseltuin organiseert. Via deze organisatie kunnen wij gasten en vrijwilligers een zinvolle invulling van hun dag geven. De oogst komt deels ten goede aan Resto VanHarte en deels aan het Leefkringhuis.

6 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag In Resto VanHarte Amsterdam Noord komen van oudsher veel alleenstaande senioren. Zij komen graag: vaak zit al ruim voordat de maaltijd begint een hele groep mensen onder het genot van thee of een wijntje met elkaar te kletsen. Door de koersverandering weten nu ook kinderen, steeds meer jongeren en alleenstaande moeders het Resto te vinden. Tevens is de constatering dat door uitbreiding van het bestaande aanbod en segmentering van KinderResto, TienerResto en regulier Resto een gestaag groeiende diversiteit van doelgroepen wordt bereikt. In buurthuis De Meeuw kunnen we honderd gasten per avond ontvangen. We proberen onze doelgroepen zo goed mogelijk te bereiken door onze gasten aan te moedigen ook anderen mee te nemen. Ook via de andere organisaties in de wijk brengen wij het Resto onder de aandacht, wij moedigen diverse bewonersgroepen aan om actief deel te nemen aan een Resto avond als gastkoks en wij dagen hen uit om zelf een thema avond te verzorgen in het Resto.

7 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag Feiten en ontwikkelingen in 2013 In 2013 hebben we maaltijden geserveerd. We hebben samengewerkt met ruim veertig vrijwilligers. Daarnaast zet het bedrijfsleven zich actief in voor Resto VanHarte Amsterdam Noord. We hebben in 2013 extra aandacht besteed aan het bereiken van nieuwe groepen mensen, vooral immigranten, kinderen, hun gezinnen en tieners. Het betreft hier groepen die we in dit Resto niet gemakkelijk over de drempel kregen. Door samenwerking met wijkpartners en gericht aanbod en activiteiten op locatie lukt het toch om regelmatig nieuwe gasten te mogen begroeten. Wij merken ook dat het belangrijk is actief te blijven communiceren met deze gasten en met de wijkpartners om te zorgen dat zij terugkomen en gaan meedoen. We hebben in nauwe samenwerking met Buitenruimte voor Contact en met het Leefkringhuis een Voedseltuin opgezet in Amsterdam Noord, zodat we onze gezamenlijk geteelde groenten kunnen serveren en gasten en wijkbewoners hierbij kunnen betrekken was vooral het jaar van het doorbreken van barrières. Door onze samenwerking met de IJpleinschool en het Vogelnest kwam het KinderResto goed van de grond. Hier werd, in eerste instantie, niet altijd positief op gereageerd. Veel gasten waren in de veronderstelling dat Resto VanHarte Amsterdam Noord een ouderensoos was en vonden het lastig de nieuwe ontwikkelingen een plaats te geven. Mede door de samenwerking met het ZID Theater hebben we hier uiteindelijk toch een positieve uitwerking aan kunnen geven. Door het spelen van rollenspellen, het dansen op rock- n-rollmuziek en het schrijven van ons eigen Amsterdam Noord-gedicht kwamen de gasten tot elkaar. Typerend voor deze ontwikkeling is de veranderde houding van de ouderen met betrekking tot de kinderen: zij zijn veel toleranter en vriendelijker geworden. We merken dat ons werk wordt gewaardeerd. Dat merken we aan de bereidheid van beleidmakers, wijkorganisatie en bewoners om deel te nemen aan de activiteiten van ons Resto. Sinds 2013 heeft Resto VanHarte tevens zitting genomen in de Amsterdamse Food Council, welke o.l.v. de Gemeente Amsterdam is voortgevloeid uit Farming the City. Ook worden wij veelvuldig genoemd als voorbeeld van een vernieuwende maatschappelijke organisatie.

8 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag Wat er gebeurde rondom de maaltijd: de VanHarteformule Rond de maaltijd maken we in onze Resto s tijd voor het Meedoenprogramma (voorheen Plusprogramma). Dit programma ondersteunt gasten in hun persoonlijke ontwikkeling. Het is gericht op het verbeteren van de fysieke, sociale en mentale gezondheid en het benutten van kansen om weer actief deel te nemen in de samenleving. Een belangrijk speerpunt hierbij is het maken van slimme combinaties met de partners in de wijk om zo tot een veelzijdig en aansprekend aanbod te komen dat diverse doelgroepen aanspreekt en bijdraagt aan de invulling van het Meedoenprogramma. In het Meedoenprogramma staan een aantal thema s centraal: - ontmoeting: contact met anderen voorkomt eenzaamheid en doet groeien; - Perspectief op werk en scholing: door het aanbieden van werkervarings- en dagbestedingsplekken, stages, in- en doorstroomplekken; - Gezonde levensstijl en lichaamsbeweging: we bereiden gezonde maaltijden en geven regelmatig informatie over gezond leven en eten. We organiseren sportieve activiteiten en geven voorlichting over sport en beweging;; - financiële zelfredzaamheid: door het bieden van budgetcursussen en tips; - samenredzaamheid: Resto VanHarte stimuleert gasten elkaar te helpen om problemen op te lossen. Binnen het Meedoenprogramma organiseerde Resto VanHarte Amsterdam Noord een aantal bijzondere avonden. Een volledig overzicht daarvan staat in de bijlage: activiteitenoverzicht. Toegepast in Resto VanHarte Amsterdam Noord: Ontmoeting De verschillende thema-avonden die door onze vrijwilligers georganiseerd zijn hebben tot ontmoetingen geleid in de wijk. Doordat er specifiek Marokkaans, Egyptisch, Spaans, Indonesisch, Italiaans of Afrikaans gekookt werd en het Meedoenprogramma hierop aangepast was, kregen we een andere kijk op onze vrijwilligers en de buurtbewoners. Voorbeeld is de avond rondom tegeltjeswijsheid, waarop de gasten een mooie spreuk hebben geschreven op een tegel en deze deelden met de andere gasten. Later vertelden enkelen over de spreuk die zij hadden opgeschreven. Dat leidde tot mooie en ontroerende verhalen. De tegels zijn gebruikt in een collage die in de Meeuw hangt zodat de wijsheden niet verloren gaan. Met het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) maakten we wandelingen door de natuur in de buurt en door het Vliegenbos. Ook onze deelname aan de Langste Eettafel van Nederland, met zo n 120 gasten, zorgde voor vele nieuwe ontmoetingen.

9 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag Perspectief Het Rode Kruis is langsgekomen en heeft de gasten verteld over de mogelijkheid om er te werken, met name ook voor mensen met een beperking. De Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA) heeft verteld over hun cursussen op het gebied van zelfredzaamheid, maatschappelijke vaardigheden en bemiddeling naar (vrijwilligers)werk. Enkele gasten hebben geholpen als vrijwilliger. Gezonde levensstijl In het KinderResto wordt aandacht besteed aan een gezonde levensstijl in samenwerking met o.a. basisschool het Vogelnest, de IJpleinschool en TOS. Daarbij heeft de GGD op een speelse manier, o.a. via een quiz over voeding, voorlichting gegeven aan ouders en kinderen. Ook is er tijdens de natuurwandelingen en bezoeken aan de voedseltuin aandacht besteed aan gezonde voeding. Natuurlijk moeten we de gezonde maaltijden niet vergeten die Horecacoördinatoren Nicole van Dijk en Jose Silva drie keer per week op tafel toveren. Ook dat is een vorm van educatie over gezond eten. Zij laten zien dat gezond ook heel lekker is! Lichaamsbeweging Tijdens de workshops van het ZID Theater is er veel aandacht besteed aan dans. Hierbij hebben we verschillende dansstijlen geoefend met de gasten. De natuurwandelingen van het IVN waren een leuke en interessante manier om aan lichaamsbeweging te doen. Er zijn workshops stoelyoga gegeven en daarnaast heeft het Ronald Mc Donald Sportcentre workshops kickboksen gegeven en hebben we het Fit4All programma verschillende malen te gast gehad. En we hebben diverse Restogasten gemobiliseerd om actief te worden in de Voedseltuin. Financiële zelfredzaamheid De Rabobank heeft meerdere keren informatie gegeven. Ook hebben we de Cash Quiz gedaan met de ING en verzekeren wel of niet met de Europeesche Verzekeringen. Samenredzaamheid Presentaties van World Granny, het Rode Kruis en Humanitas hebben meer inzicht gegeven in het belang van een netwerk, niet alleen voor jezelf, maar ook om anderen aan nuttige of leuke contacten te helpen. Ook hebben we een avond der democratie georganiseerd in samenwerking met ProDemos.

10 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag Leren en werken We hebben een behoorlijke poule aan vrijwilligers, variërend van mensen die een re-integratie- of reclasseringstraject volgen, maatschappelijk stagiairs, maar ook heel veel mensen uit de buurt. Daarnaast zijn er altijd wel enkele Wajongers, Halt-jongeren en inburgeraars die bij ons de handen uit de mouwen steken. Gemiddeld werken vrijwilligers en stagiairs zo n 8-10 uur per week voor ons Resto. Het werken bij ons Resto biedt een kans weer nuttig te zijn en te ontdekken hoeveel voldoening dat geeft, de taal te leren, mensen te ontmoeten en zo weer aansluiting te vinden in de maatschappij. Onze vrijwilligers doen niet alleen vaardigheden op, op het gebied van koken, bediening en omgaan met elkaar. Voor velen betekent het werk bij het Resto vooral ook een eerste stap naar een echte baan of een opleiding. Onze vrijwilligers leren van en mét elkaar, maar ook van onze gasten. Dat geldt zeker ook voor onze stagiairs. Omgekeerd weten wij ons als Resto verzekerd van de ondersteuning van groeiende en inspirerende groepen mensen met uiteenlopende achtergronden en bedrijven, zonder wiens inzet we nooit zouden kunnen functioneren. Zij geven kleur aan ons werk en zij zijn onze ambassadeurs. Het is een aanpak die de aandacht trekt, omdat we laten zien dat het wérkt. Daarmee verbreden we ons draagvlak, zowel onder burgers als bij het bedrijfsleven en bij de politiek.

11 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag Samenwerkingen in wijk en stad We hebben in 2013 een samenwerking op touw gezet met een groot aantal nieuwe partners op allerlei gebied. Met deze partners zijn we goed in staat gebleken invulling te geven aan het Meedoenprogramma: organisaties waarmee we activiteiten kunnen opzetten in het kader van ontmoeten of verbinden (zoals Coalitie Erbij, Eigenlijk Zou Ik en de Broedstraten), die een opstap kunnen bieden naar werk of een opleiding (VCA) of die zich bezighouden met zelfredzaamheid (Rode Kruis, Humanitas). Daarnaast hebben we een vruchtbare samenwerking met het ZID Theater, een buurttheater dat mensen de veiligheid biedt zichzelf te ontplooien. We zien ook dat dit ons draagvlak vergroot en onze mogelijkheden om via die organisaties onze doelgroepen te bereiken. We versterken elkaar. Op onze initiatieven en plannen om krachten te bundelen wordt altijd positief gereageerd. Combiwel Combiwel is een van de drijvende krachten achter sociale activiteiten in de wijk voor volwassenen. Taalcursussen, yoga, computerlessen, etc. Daarnaast maakt Combiwel samen met het Leefkringhuis, Kerk & Buurt en Resto VanHarte deel uit van het presentieoverleg. In dit maandelijkse overleg worden actuele zaken in de wijk besproken en wordt waar mogelijk gekeken naar een gezamenlijke aanpak van acute problematiek. Zo ontvangt Resto VanHarte niet zelden nieuwe gasten die naar aanleiding van dit presentieoverleg actief zijn uitgenodigd door Resto VanHarte. Soms blijft het bij een eenmalig bezoek, maar meestal zien we de mensen terug. Kerk & Buurt Noord Kerk & Buurt is een ideële organisatie met christelijke inslag, die diepe wortels heeft in de Vogelwijk. Onder gelovigen in de wijk, en dat is altijd nog een aanzienlijk aantal mensen, heeft Kerk & Buurt een groot bereik. Het presentieoverleg stelt Resto VanHarte in staat ook deze mensen te bereiken. Niet zelden heeft Resto VanHarte gasten die ons via Kerk & Buurt wisten te vinden. Wijkagent Ook de wijkagent heeft een grote signalerende functie. Dankzij het goede contact met deze wijkvader en het frequente overleg, wordt het bereik van Resto VanHarte extra vergroot en kan de organisatie snel inspringen op acute sociale problematiek.

12 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag Hogeschool van Amsterdam (HvA) Via de HvA zijn ons dit jaar twee stagiairs aangeboden die in het kader van hun opleiding Cultureel Maatschappelijke Vorming (CMV) een aantal themaavonden organiseren. Hun focus ligt op een bijdrage aan de kinderactiviteiten. Middenstand De lokale middenstand is een van onze grootste partners. We kiezen bewust voor het inkopen bij deze buurtwinkels, omdat zij, soms nog meer dan het buurthuis, de spil van de wijk vormen. Een ander pluspunt is dat wij zodoende onze steentje bijdragen aan de lokale economie. Zo zijn de klanten van de slager onze gasten en kent de slager zijn klanten, zoals wij onze gasten kennen. Vrijwilligerscentrale Amsterdam (VWCA) Met de Vrijwilligerscentrale Amsterdam is afgelopen jaar intensief samengewerkt op het gebied van werving van vrijwilligers. VWCA houdt regelmatig bijeenkomsten waarbij diverse partners (waaronder Resto VanHarte) in de wijk aanschuiven. Voedselbank Veel gasten van Amsterdam Noord zijn ook cliënten van de Voedselbank. Wij verwijzen over en weer regelmatig naar elkaars activiteiten. Ook zijn wij samen belangrijke partners van de Voedseltuin. Een deel van de opbrengst is bestemd voor de Voedselbank. Rotary Regelmatig komen de leden van de Rotary helpen in ons Resto. Elk jaar betalen zij ook de kosten voor een kerstmaaltijd. Behalve gasten van ons Resto worden ook andere buurtbewoners uitgenodigd door Combiwel, de Voedselbank en Kerk en Buurt. Stichting Cleopatra Stichting Cleopatra is een Egyptische stichting die zich inzet voor participatie van vrouwen uit alle culturen. De stichting bereikt vooral vrouwen tussen de 25 en 45 jaar uit Amsterdam. Maar er komen ook vrouwen uit andere steden af op de activiteiten. Bezoekers van Cleopatra schuiven regelmatig aan bij Resto VanHarte. Wij hopen in de toekomst vaker activiteiten met elkaar uit te wisselen. Basisscholen Via de scholen in de wijk hebben wij de mogelijkheid om kinderen uit te nodigen voor ons KinderResto. Ook kunnen wij een bijdrage leveren in de educatie aan de kinderen over gezonde voeding en leefstijl.

13 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag Onze weerklank in de samenleving Via de media, deelname aan culturele activiteiten en contacten met maatschappelijke en culturele organisaties, bedrijven en politiek, vragen wij aandacht voor de problematiek van sociale uitsluiting en brengen we het werk van Resto VanHarte onder de aandacht. Omgekeerd heeft dat ook weer tot gevolg dat men ons weet te vinden. Een bezoek van een wethouder, een kamerlid, een praatje aan tafel met een vrijwilliger uit het bedrijfsleven, het optreden van een muziekgroep, inspireert onze gasten. Om dergelijke interacties tot stand te brengen haken we vaak aan bij landelijke gebeurtenissen, evenementen of acties, van verkiezingen tot speeddaten, meestal in samenwerking met de andere Resto s. Een voorbeeld van evenementen met een grote uitstraling in 2013, is onze deelname aan het theater op het Pleinen Festival en de BBQ in de voedseltuin. Net als de politieke avond met ProDemos en de daaruit volgende publiciteit in de buurtkrant. We zijn blij dat de boodschap van zo n avond, waarin het draait om het belang van democratie, ook buiten het Resto impact heeft, want de buurtkrant bereikt veel mensen. Ook het grote aantal vrijwilligers uit het bedrijfsleven laat zien dat onze activiteiten weerklank vinden. In 2013 hebben zich in totaal 153 mensen uit bedrijven voor ons ingezet in het kader van programma s voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Rabobank, ABN Amro, ING, van Ede en Partners, ambtenaren uit het management traineeprogramma van de Gemeente Amsterdam en vrijwilligers via het programma Amsterdam Cares zijn daar voorbeelden van. Zo komen bij ons mensen met elkaar in contact die elkaar anders misschien nooit zouden ontmoeten. Zowel voor die vrijwilligers als voor onze gasten kan dat heel inspirerend zijn. Met persberichten over onze thema-avonden hebben we verschillende keren de media gehaald: Valentijnsdag, Speeddaten Politieke avond met Kees Diepeveen i.s.m. ProDemos KinderResto in basisschool Crescendo de Flat Offerfeest SMHO. Sinds eind 2012 zijn we actief met sociale media: we twitteren en hebben een eigen Facebookpagina.

14 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag KinderResto Amsterdam Noord 3.1. Waar zitten we en waarom Het KinderResto is gestart in maart 2013, aanvankelijk in samenwerking met de IJplein basisschool, maar later is ook basisschool Het Vogelnest aangesloten. Sindsdien is er elke week een KinderResto op onze vaste locatie. Aanvankelijk deden we dat op dinsdag, maar sinds november 2013 zijn we verhuisd naar de woensdag, zodat we meer ruimte hebben voor activiteiten met de kinderen. Gemiddeld doen 30 tot 40 kinderen mee. Veelal zijn dit de sleutelkindjes uit de buurt. Om deelname van de ouders aan het diner te bevorderen hebben wij de regel ingesteld dat elk kind dat zijn/haar ouders meebrengt de maaltijd gratis krijgt. Door die formule zijn een aantal alleenstaande allochtone ouders aangehaakt bij het KinderResto. Helaas zie je nog steeds veel kinderen die alleen mee-eten. De stagiairs culturele maatschappelijke vorming (CMV) van de Hogeschool van Amsterdam begeleiden deze kinderen en leren ze over tafelmanieren, sociale vaardigheden en zij begeleiden de kinderen bij activiteiten Wat er gebeurde rondom de maaltijd: de VanHarteformule Tijdens de KinderRestomiddagen organiseerden wij verschillende activiteiten met en voor de kinderen. Zo hebben wij de eerder genoemde theatercursus gegeven van tien weken in samenwerking met het ZID Theater. Ook hebben wij een zesweekse Sportmix-activiteit gelanceerd, waarbij kinderen kunnen kennismaken met allerlei sporten, die ze bij voldoende ambitie en talent, daarna eventueel structureel kunnen volgen met financiële ondersteuning van de gemeente. Verder gaan wij geregeld met de kinderen naar de Voedseltuin waar ze de handen uit de mouwen steken en helpen met onkruid wieden en het oogsten van de gewassen. Door de positieve benadering van de kinderen zien we een gedragsverandering. De groep kinderen die vroeger rondhing rond de Dirk van de Broek en het buurthuis en uit verveling kattenkwaad en vernielingen aanrichtten zijn nu niet meer anoniem. Wij kennen ze en zij kennen ons. Nu komen ze, ook buiten de KinderRestoactiviteiten om, spontaan langs om te helpen of te praten. Hierdoor is niet alleen hun gedrag maar ook de omgeving positief beïnvloed.

15 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag Samenwerkingspartners Bij het KinderResto in Amsterdam Noord zijn verschillende partijen betrokken. De eerste aanzet is gemaakt samen met de scholen uit de directe omgeving, de IJpleinschool en het Vogelnest. Na de enthousiaste reacties vanuit de scholen, gasten en kinderen zijn we dit gaan uitbreiden met een middagprogramma, naast het koken in samenwerking met het ZID theater. Na tien vruchtbare weken zijn we in samenwerking met TOS (Thuis Op Straat) en de sportmakelaar Amsterdam Noord gestart met de Sportmix activiteit, die zelfs tijdens de schoolvakanties doorloopt. Naast de middagactiviteiten in en rond de Meeuw hebben we ook een groep kinderen die onder begeleiding naar de voedseltuin gaan. Dit is georganiseerd in samenwerking met de Stichting Buitenruimte voor Contact. Verder zijn er altijd kinderen die graag meehelpen in de keuken met het bereiden van de maaltijd voor s avonds.

16 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag Kwaliteitsbewaking In het kader van de kwaliteitsbewaking worden jaarlijks in het laatste kwartaal van het jaar enquêtes onder de gasten en vrijwilligers uitgevoerd. De gegevens van de enquêtes van 2013 worden momenteel ingevoerd en geanalyseerd en de uitkomsten hiervan worden verwerkt in een landelijke rapportage die vanaf eind april 2014 beschikbaar zal zijn. In de gastenenquête wordt de impact gemeten op de functies van het Meedoenprogramma, het versterken van de sociale contacten, de betrokkenheid in de wijk en de mate waarin Resto VanHarte hieraan heeft bijgedragen. In de vrijwilligersenquête wordt naast de ervaringen met het Resto VanHarte concept ook nog gevraagd naar de werkomstandigheden, de arbeidstevredenheid, samenwerking en betrokkenheid, groei- en ontwikkelmogelijkheden en verwachtingen en het toekomstperspectief. Verder monitort de organisatie regelmatig op de kwaliteit van de maaltijden en voedselveiligheid in zijn algemeenheid.

17 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag Ambities voor 2014 In 2014 gaan we in Amsterdam Noord verder met het bouwen aan een Resto VanHarte nieuwe stijl met enerzijds de nadruk op sociaal ondernemerschap en anderzijds het uitbouwen van onze activiteiten en het aangaan van vernieuwende samenwerkingen. Een mooi voorbeeld hiervan is de serie kookworkshops op zondagen (vierde dag in de week) in Jongerencentrum de Valk en de daar geplande Resto activiteiten in de nabije toekomst. Na de veranderingen die ingevoerd zijn in 2013 is de basis gelegd om ook hier een representatief Resto VanHarte te creëren. We zijn druk bezig met een andere invulling van de vrijwilligerspoule: we willen de samenstelling van de teams opschudden zodat ook op onze werkvloer weer nieuwe inspirerende contacten ontstaan. Ook willen we de gastengroep verbreden, zowel in aantal als in termen van afspiegeling van bewoners van de wijk. Naast een breed aanbod aan activerende activiteiten gaan we meer en meer de gasten actief laten meewerken en meedenken. Zo creëren we een beter draagvlak om ook in Amsterdam Noord in de toekomst een succesvol en representatief Resto VanHarte te hebben en te behouden. Na een turbulent jaar vol veranderingen maken we in 2014 een frisse start met een nieuwe, door onze gasten geïnspireerde en georganiseerde invulling van het Meedoenprogramma en we geven vervolg aan de ingezette veranderingen. Het Meedoenprogramma waarin meer dan ooit meedoen belangrijker is dan eten, zal hiertoe het uitgangspunt vormen.

18 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag Financieel jaarverslag Stichting VanHarte te Amsterdam BALANS PER 31 DECEMBER 2013 (RESTO AMSTERDAM NOORD) ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen: Debiteuren Nog te ontvangen toegezegde subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum - - Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Bank- & kasgelden PASSIVA Reserves & fondsen Bestemmingsreserve - - Continuïteitsreserve - - Bestemmingsfonds Kortlopende schulden Crediteuren - - Vooruitontvangen subsidies en donaties - - Rekening-courant VanHarte Centrum Overige schulden en overlopende passiva

19 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2013 (RESTO AMSTERDAM NOORD) BATEN Opbrengst maaltijden Kosten maaltijden (incl. activeringskosten) Ontvangen subsidies Ontvangen donaties en giften Overige baten * Totaal baten LASTEN Personeelskosten Afschrijvingen - - Huisvestingskosten Kantoorkosten Algemene kosten Kosten ondersteuning Restoteam Totaal lasten Saldo baten minus lasten (9) (1.460) * Toelichting ontvangen bedragen Achmea Gemeente Amsterdam Gemeente Amsterdam, stadsdeel Noord Hélène de Montigny Stichting LinkedIn Foundation Oranje Fonds Rabobank Amsterdam Ribbink van den Hoek Familiestichting Rotary Club Amsterdam Stichting Bladt Charity Stichting Hulp na Onderzoek Stichting Kici Stichting RCOAK Stichtingen Vredenburgh & Theresia Spijker Overige baten

20 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag Bijlage: Activiteitenoverzicht en gastenaantallen Nieuwjaarsdiner met live muziek Tegelwijsheid door Slingerjongeren Maaltijd 'tekenen voor contact' Brandweercorps Amsterdam Noord geeft voorlichting Koor Zabawe geeft concert Speeddate marathon Duurzaam en groen i.s.m. Stichting Buitenruimte voor contact Vluchtelingenwerk Amsterdam Noord Actief in de Buurt door Anke van Ruler Marokkaanse avond met Henna Tattoo's Rabobank vrijwilligers / veilig internet bankieren / KinderResto Winnaar 'maaltijdtekening voor contact' kookt KinderResto Natuurmomenten voor contact KinderResto KinderResto Rabobank vrijwilligers / omgaan met je budget KinderResto KinderResto Natuurmomenten voor contact Big Move en Mama Noord / KinderResto Groenlinks en het Meedoenprogramma Rabobank vrijwilligers / Waarvoor moet ik me wel verzekeren Vrijheidsmaaltijd KinderResto KinderResto met het Vogelnest Ahold vrijwilligers / KinderResto KinderResto met het Vogelnest / Qmusic komt kijken Vrijwilligers Centrale Amsterdam presenteert Prokkelmenu / KinderResto 80 jaar diner Doras KinderResto met het Vogelnest Buren Netwerk ZID theater optreden / KinderResto Eigen Haard / Thuis Afgehaald Buurtcooperatie Vogelbuurt IJplein BBQ voedseltuin Van Ede & Partners vrijwilligers / KinderResto ZID Theater optreden KinderResto KinderResto Cordaan KinderResto Zomerse BBQ afsluiting

21 Kerk en Buurt / Rotary ZID theater meedoe theater / KinderResto Ahold KinderResto / ZID theater meedoe theater Egyptisch koken door Stichting Cleopatra Rabobank KinderResto / ZID theater meedoe theater ZID theater meedoe theater / KinderResto Rabobank KinderResto / ZID theater meedoe theater ING KinderResto / ZID theater meedoe theater Rabobank KinderResto / ZID theater meedoe theater / Langste Tafel van Nederland Europeesche Verzekeringen, KinderResto / ZID theater meedoe theater Nationaal Integratie Diner Europeesche Verzekeringen, KinderResto / ZID theater meedoe theater Surinaamse avond door Jetty Noten ZID theater meedoe theater / KinderResto Rode Kruis Maatjes programma Pro Demos diner / Egyptische maaltijd door Abbier World Granny ING KinderResto SMHO diner / TienerResto Fit 4 All ABN Amro vrijwilligers / KinderResto TienerResto Ronald Mc Donald Sportcentre Rabobank KinderResto / Sportmix TienerResto Kinderresto FNV Sinterklaasfeest / KinderResto TienerResto ING vrijwilligers / Jan de Rooij harmonica muziek KinderResto / Sportmix Achmea kerstdiner Kerstdiner i.s.m. Combiwell, Kerk en Buurt, Leefkringhuis en Rotary Kerstdiner i.s.m. Combiwell, Kerk en Buurt, Leefkringhuis en Rotary Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag

22 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag

Resto VanHarte Zoetermeer

Resto VanHarte Zoetermeer Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Zoetermeer 5 3 Leren en werken 7 4 Samenwerkingen in wijk en stad 8 5 Onze weerklank

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Noord

Resto VanHarte Amsterdam Noord Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amsterdam Noord in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2013 Inhoud 1 2 3 4 5 6 Eén van ons 3 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost 5 KinderResto Amsterdam Zuidoost 13 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte Tilburg

Resto VanHarte Tilburg Resto VanHarte Tilburg Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Tilburg 5 3 KinderResto Tilburg 8 4 Onze weerklank in de samenleving 9 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte s-hertogenbosch

Resto VanHarte s-hertogenbosch Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte s-hertogenbosch 5 3 KinderResto s-hertogenbosch 9 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Resto VanHarte Leiden

Resto VanHarte Leiden Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Leiden in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 11 Colofon

Nadere informatie

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 KinderResto VanHarte Schilderswijk 5 3 Leren en werken 10 4 Samenwerkingen in

Nadere informatie

Resto VanHarte Arnhem

Resto VanHarte Arnhem Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Arnhem 5 3 KinderResto Arnhem 9 4 Onze weerklank in de samenleving 11 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte Alkmaar

Resto VanHarte Alkmaar Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Alkmaar in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amsterdam Zuidoost in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 5 3 Vrijwilligers-overzicht 8

Nadere informatie

Resto VanHarte Haarlem

Resto VanHarte Haarlem Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Haarlem 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 6 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen Merkpaspoort Resto VanHarte versie: 112016 In dit merkpaspoort kun je lezen waarom we er zijn, hoe we te werk gaan en wat we doen. Het merkpaspoort wil vooral een gevoel geven over hoe we graag gezien

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens

Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens Inhoud 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Laak 5 3 KinderResto Laakhavens 11 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 1 Jaarverslag 2016 Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie 2017 Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht RSIN KvK Inschrijvingsnummer

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht  RSIN KvK Inschrijvingsnummer Algemene gegevens Stichting SECU Livingstonelaan 609 3526 HL Utrecht www.secuonline.nl RSIN 804 55 07 36 KvK Inschrijvingsnummer 41187919 Doel Stichting SECU wil een bijdrage leveren aan de maatschappij

Nadere informatie

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen Merkpaspoort Resto VanHarte versie: 082016 In dit merkpaspoort kun je lezen waarom we er zijn, hoe we te werk gaan en wat we doen. Het merkpaspoort wil vooral een gevoel geven over hoe we graag gezien

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Moerwijk

Resto VanHarte Den Haag Moerwijk Resto VanHarte Den Haag Moerwijk Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Den Haag Moerwijk 5 3 KinderResto Den Haag Bouwlust 10 4 Onze weerklank in

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Amsterdam Noord

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2016 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 2 Resto VanHarte Amsterdam Noord 3 3 Wat hebben we in 2016 bereikt? 6 4 Hoe hebben de gasten

Nadere informatie

Resto VanHarte Maastricht

Resto VanHarte Maastricht Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Maastricht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Groningen

Resto VanHarte Groningen Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Groningen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Jaarverslag Resto VanHarte Amsterdam Noord 1. Jaarverslag en Jaarverslag Resto VanHarte 2017 Amsterdam Noord

Jaarverslag Resto VanHarte Amsterdam Noord 1. Jaarverslag en Jaarverslag Resto VanHarte 2017 Amsterdam Noord Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Amsterdam Noord 1 Jaarverslag en Jaarverslag 2016 2017 Resto VanHarte 2017 Amsterdam Noord Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Amsterdam Noord 2 INHOUDSOPGAVE 1 VOORWOORD

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve

Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Mariahoeve 5 3 KinderResto Mariahoeve 12 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen Resto VanHarte Assen Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Assen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei 2015 Dit lokale

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 In Zaanstad kan iedereen meedenken én praten over (goede) zorg en ondersteuning. Dit jaar heeft de gemeente haar werkwijze vernieuwd. Om zo beter

Nadere informatie

Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Kom Erbij

Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Kom Erbij Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid Kom Erbij Meer dan een miljoen Nederlanders sterk eenzaam Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. De invloed van eenzaamheid is groot en leidt

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Venlo

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Venlo Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Venlo 5 3 Onze weerklank in de samenleving 11 4 Kwaliteitsbewaking 13 5 Ambities voor

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte 2016 Amsterdam Zuidoost

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte 2016 Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte 2016 Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2016 1 Inhoudsopgave 1 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost 4 2 Wat hebben we in 2016 bereikt? 7 3 Hoe hebben de gasten

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Bosch

Resto VanHarte Den Bosch Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Den Bosch in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Resto VanHarte Dordrecht

Resto VanHarte Dordrecht Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Dordrecht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Resto VanHarte Leeuwarden

Resto VanHarte Leeuwarden Resto VanHarte Leeuwarden Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Leeuwarden 5 3 KinderResto Leeuwarden 9 4 Onze weerklank in de samenleving 10 5

Nadere informatie

Samen tegen eenzaamheid Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid Contact Kom Erbij Bezoek- en postadres

Samen tegen eenzaamheid Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid Contact Kom Erbij Bezoek- en postadres Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid Kom Erbij Meer dan een miljoen Nederlanders sterk eenzaam Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. De invloed van eenzaamheid is groot en leidt

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Ede 1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 2 RESTO VANHARTE EDE... 3 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE EDE... 3 2.2

Nadere informatie

Resto VanHarte Enschede

Resto VanHarte Enschede Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Enschede in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag 12 Colofon

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Venlo in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei

Nadere informatie

Doe met ons mee! In de week tegen eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober

Doe met ons mee! In de week tegen eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober Doe met ons mee! In de week tegen eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober 2018 www.swodongen.nl Kom erbij in de Week tegen Eenzaamheid door SWOD en ketenpartners Meer dan één miljoen Nederlanders voelt

Nadere informatie

Angela is. gelukkig. hier. Wij dus ook. Hannie, moeder. groeien geluk

Angela is. gelukkig. hier. Wij dus ook. Hannie, moeder. groeien geluk Angela is hier gelukkig. Wij dus ook. Hannie, moeder groeien geluk van 1 GROEIEN VAN GELUK Vakantiefoto s kijken met Rob, met Alex een boekje lezen op de bank, samen met Jeroen naar de sportschool. Al

Nadere informatie

Welzijn Heemstede van de toekomst. Prettiger leven: meer welzijn, minder zorgen

Welzijn Heemstede van de toekomst. Prettiger leven: meer welzijn, minder zorgen Welzijn Heemstede van de toekomst Prettiger leven: meer welzijn, minder zorgen Juni 2015 Deze brochure is een samenvatting van het plan: Welzijn Heemstede van de toekomst Transformatieplan Welzijn Heemstede

Nadere informatie

Coalitie Erbij Woudenberg

Coalitie Erbij Woudenberg Jaarverslag 2016 Coalitie Erbij Woudenberg Inhoud Voorwoord Jaarverslag 2016 Bijlage: financieel overzicht Voorwoord Beste lezer, Voor u ligt het jaarverslag 2016 van de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg.

Nadere informatie

Resto VanHarte Zwolle

Resto VanHarte Zwolle Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Zwolle 5 3 KinderResto Zwolle 10 4 Onze weerklank in de samenleving 11 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Eenvoudig overzien en combineren.

Eenvoudig overzien en combineren. Aanbod 2018 Eenvoudig overzien en combineren. Aanbod 2018 0 Begeleiding (flexibel) Begeleiding (binnen arrangement) 1 Thuisadministratie 2 Dagbesteding 3 Maaltijden aan huis 4 Fier 5 Financiëel cafe 6

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 Balans per 31 december 2017 (voor resultaatbestemming) ACTIVA 31 december 2017 31 december 2016 Vaste ACTIVA Immateriele activa Hard en software 509 0 509 0 Vaste activa Materiele

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Resto VanHarte Arnhem

Resto VanHarte Arnhem Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Arnhem in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13 Colofon

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Almere 2 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 RESTO VANHARTE ALMERE... 4 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE ALMERE...

Nadere informatie

Resto VanHarte Groningen

Resto VanHarte Groningen Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Groningen 5 3 KinderResto Groningen 9 4 Onze weerklank in de samenleving 12 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte Alkmaar

Resto VanHarte Alkmaar Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Alkmaar 5 3 Leren en werken 10 4 Samenwerkingen in wijk en stad 11 5 Onze weerklank

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting Hart van Hoop Beleidsplan 2016-2018 Samen Zijn Verbindt Ons A. Visie en Missie Stichting Hart van Hoop staat voor hoop en verbinding met elkaar. Wij hebben een passie voor mensen en willen dit

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2017 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van TOV te Tiel. Stichting jij bent TOV bestaat sinds Februari 2015. Dit is alweer het

Nadere informatie

Activiteiten Jaarverslag 2013

Activiteiten Jaarverslag 2013 Activiteiten Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1 Een bezoek van de wethouder 2 Project Kunst en Cohesie 3 Bewonersdag 4 Bijeenkomst met de wijkbewoners 5 Burendag 6 Culturele thee avonden 7 De tafel van één

Nadere informatie

'Voor mekaar, actieprogramma gericht op het bestrijden van eenzaamheid'

'Voor mekaar, actieprogramma gericht op het bestrijden van eenzaamheid' 'Voor mekaar, actieprogramma gericht op het bestrijden van eenzaamheid' Voor Mekaar is de titel van het Rotterdamse actieprogramma gericht op het bestrijden van eenzaamheid (december 2014). Het volledige

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Noord

Resto VanHarte Amsterdam Noord Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 6 3 Overzicht vrijwilligers 9 4 Samenwerkingspartners

Nadere informatie

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2016 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting. Dit plan beschrijft

Nadere informatie

Jaarverslag Seinpost Slinge Maatschappelijk

Jaarverslag Seinpost Slinge Maatschappelijk Jaarverslag 2016 Seinpost Slinge Maatschappelijk Inhoudsopgave 1. Inleiding Seinpost Slinge 1.1 Missie en visie 1.2 Identiteit 1.3 Organisatie 1.4 Doelgroepen 2. Activiteiten 2.1 Taalles 2.2 Inloop 2.3

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2018 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2018 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

Stichting House of Animals

Stichting House of Animals Stichting House of Animals Jaarrekening 2017 MAARSSENBROEKSEDIJK 59 3542 PM UTRECHT INFO@HOUSEOFANIMALS.NL WWW. HOUSEOFANIMALS.NL Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag... 3 1.1 Doelstelling House of Animals...

Nadere informatie

Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen

Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen 1 Het regionaal platform ervaringskennis Wie zijn wij? Wij zijn mensen uit cliëntenraden in Nijmegen en begonnen in 2013.Wij vinden het belangrijk om wat cliënten

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: zet ideeën van jongeren om in daden Jongeren 12 23 jaar We willen graag in gesprek met jongeren die een positieve

Nadere informatie

Stichting Volg de Wens. Jaarrekening 2016

Stichting Volg de Wens. Jaarrekening 2016 Stichting Volg de Wens Jaarrekening 2016 31 oktober 2017 Balans per 31 december 2016 2015 ACTIVA Vaste activa - Immateriële vaste activa 0 0 - Materiële vaste activa 0 0 - Financiële vaste activa 0 0 Vlottende

Nadere informatie

JOUW INZET HEEFT MEER IMPACT BIJ ROTARY.

JOUW INZET HEEFT MEER IMPACT BIJ ROTARY. JOUW INZET HEEFT MEER IMPACT BIJ ROTARY. LOCALE ACTIVITEITEN? GOEDE DOELEN? EEN BETERE WERELD? Je bent gelukkig en succesvol. In je werk, met je gezin, in Nederland. Daarom wil je graag iets terug doen

Nadere informatie

Ambitie- en actieplan Financieel Netwerk Rijswijk

Ambitie- en actieplan Financieel Netwerk Rijswijk Ambitie- en actieplan Financieel Netwerk Rijswijk 2018-2020 Rijswijk, juni 2018 Rochelle Heerema, kwartiermaker Situatie Ondanks allerlei inspanningen van overheid en maatschappelijke organisaties groeit

Nadere informatie

Kansen en kracht creëren we samen. RMC Radius 1

Kansen en kracht creëren we samen. RMC Radius 1 RMC radius verbindt Kansen en kracht creëren we samen RMC Radius 1 We staan dicht bij de mensen, wijk en leefomgeving. Jeroen Rovers Directeur bestuurder RMC Radius verbindt - RMC Radius staat voor de

Nadere informatie

Resto VanHarte Amersfoort

Resto VanHarte Amersfoort Resto VanHarte Amersfoort Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amersfoort Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amersfoort in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2016...3 2 Staat van baten en lasten over 2016...4 2.1 Waarderingsgrondslagen...4 3 Toelichting op de jaarrekening...5 3.1 Toelichting op de balans...5

Nadere informatie

Sociaal makelaar De vraag is leidend Organiserend vermogen. Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen

Sociaal makelaar De vraag is leidend Organiserend vermogen. Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen Jaarverslag 2017 Sociaal makelaar De vraag is leidend Effecten Organiserend vermogen Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen Samenwerking Burgerinitiatief Integratie

Nadere informatie

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Boeimeer en Ruitersbos

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Boeimeer en Ruitersbos Comfortabel blijven wonen in uw woning Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Boeimeer en Ruitersbos Een slimme senior is op de toekomst voorbereid! Steeds meer mensen blijven tot op hoge leeftijd

Nadere informatie

Jaarrekening 2011 Stichting LIM FOUNDATION

Jaarrekening 2011 Stichting LIM FOUNDATION Jaarrekening Stichting LIM FOUNDATION INHOUDSOPGAVE 1. Balans per 31 december 4 2. Staat van lasten en baten 6 3. Grondslagen Jaarrekening 8 4. Toelichting op de balans per 31 december 9 5. Toelichting

Nadere informatie

Resto VanHarte Zwolle

Resto VanHarte Zwolle Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Zwolle in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13 Colofon

Nadere informatie

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Zorgt u voor een naaste

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Assen

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Assen Resto VanHarte Assen Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Assen 5 3 Onze weerklank in de samenleving 11 4 Kwaliteitsbewaking 13 5 Ambities voor

Nadere informatie

Publieksjaarverslag Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand

Publieksjaarverslag Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand Publieksjaarverslag 2011 Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand Op het Rijtven gaat van alles gebeuren. In 2011 werden alle kabels en

Nadere informatie

Eigen Kracht 2013 2014 van barrière naar carrière

Eigen Kracht 2013 2014 van barrière naar carrière Eigen Kracht 2013 2014 van barrière naar carrière Projectplan Eigen Kracht - Van barrière naar carrière LEVgroep Penningstraat 55 5701 MZ Helmond Projectperiode 2013 2014 1 1 Inleiding Eigen Kracht is

Nadere informatie

Utrecht West. Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 2 oktober 2014, Buurtcentrum Rosa

Utrecht West. Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 2 oktober 2014, Buurtcentrum Rosa Utrecht West Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 2 oktober 2014, Buurtcentrum Rosa We willen u als bewoner van Utrecht West graag informeren over de uitkomsten van de netwerkbijeenkomst in buurtcentrum Rosa.

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2017 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2017 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2015 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2015 4 Staat van Baten en Lasten over 2015 6 Toelichting 7 3 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27

Nadere informatie

JAARVERSLAG In 2016 waren de activiteiten met name gericht op het verwerven van de nodige

JAARVERSLAG In 2016 waren de activiteiten met name gericht op het verwerven van de nodige JAARVERSLAG 2016 In 2016 waren de activiteiten met name gericht op het verwerven van de nodige financiële middelen en overige support en verbinding. Om het doelbedrag van 100.000 euro te bereiken zijn

Nadere informatie

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook?

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Achter elke voordeur gaat weleens iets mis Hulpverleners kunnen niet alles alleen oplossen. Achter elke voordeur gaat

Nadere informatie

Welkom Hoşgeldiniz Esselamunaleykum

Welkom Hoşgeldiniz Esselamunaleykum Zorg aan migranten Welkom Hoşgeldiniz Esselamunaleykum De oudere migrant als klant Allochtone dementerenden 2008: ongeveer 120 duizend niet-westerse allochtonen van 55 jaar en ouder. 2015: ongeveer 260

Nadere informatie

Stichting Met je Hart Clarissenstraat AZ Boxtel. Financieel verslag 2016

Stichting Met je Hart Clarissenstraat AZ Boxtel. Financieel verslag 2016 Clarissenstraat 16 5281 AZ Financieel verslag 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina RAPPORT 1 Samenstellingsverklaring 3 2 Algemeen 4 3 Financiële positie 4 BESTUURSVERSLAG 4 Bestuursverslag over 2016 5 JAARREKENING

Nadere informatie

Paviljoen Arts & Food, een kunstzinnig stadsinitiatief

Paviljoen Arts & Food, een kunstzinnig stadsinitiatief Paviljoen Arts & Food, een kunstzinnig stadsinitiatief Inhoudsopgave De parken van Rotterdam 3 Het Paviljoen Arts & Food 3 Het concept van Arts & Food 3 Beelden van het Paviljoen Arts & Food 4 Arts & Food,

Nadere informatie

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark Comfortabel blijven wonen in uw woning Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark Een slimme senior is op de toekomst voorbereid! Steeds meer mensen blijven tot op hoge leeftijd in

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2016 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten en Lasten over 2016 6 Toelichting 7 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27 28

Nadere informatie

Jaarrekening 2013 Stichting LIM FOUNDATION

Jaarrekening 2013 Stichting LIM FOUNDATION Jaarrekening Stichting LIM FOUNDATION INHOUDSOPGAVE 1. Balans per 31 december 4 2. Staat van lasten en baten 6 3. Grondslagen Jaarrekening 8 4. Toelichting op de balans per 31 december 9 5. Toelichting

Nadere informatie

Welkom Hoşgeldiniz Esselamunaleykum

Welkom Hoşgeldiniz Esselamunaleykum Welkom Hoşgeldiniz Esselamunaleykum Door verschillen in cultuur en leefstijl zijn er ook verschillen in behoeften en wensen Wensen en behoeften van oudere migranten Het verhaal van Aynur En Niesje.. Ze

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013

JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013 JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord van het bestuur 3 Stichting Vrienden van Reade 4 De organisatie 5 De projecten 6 Jaarrekening 8 2 VOORWOORD VAN DE VOORZITTER Reade

Nadere informatie

Resto VanHarte Rotterdam

Resto VanHarte Rotterdam Resto VanHarte Rotterdam Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Rotterdam Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Rotterdam in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 2013 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN te HILVERSUM INHOUD ALGEMEEN 1. Algemeen... 3 2. Kasstroomoverzicht 2012-2013... 4 JAARREKENING 1. Balans per 31 december 2013...

Nadere informatie

Algemene gegevens. Zakelijke gegevens van de stichting

Algemene gegevens. Zakelijke gegevens van de stichting Algemene gegevens Zakelijke gegevens van de stichting Statutaire naam : Stichting Jai Hanuman, Wijchen Statutaire zetel : Hoogmeer 1533, 6605 BJ Wijchen Oprichtingsdatum : 24-05-1989 Datum laatste statutenwijziging

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Tilburg. Stichting Prisma Tilburg

Jaarverslag 2014. Tilburg. Stichting Prisma Tilburg 2014 Jaarverslag 2014 Tilburg Stichting Prisma Tilburg Voorwoord Sinds 2008 zetten wij ons als stichting in voor een harmonieuze samenleving. We streven naar een samenleving waarin iedereen meedoet, waar

Nadere informatie

Resto VanHarte Zaandam

Resto VanHarte Zaandam Resto VanHarte Zaandam Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Zaandam Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Zaandam 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 7 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

Stichting Leergeld Asten-Someren

Stichting Leergeld Asten-Someren Stichting Leergeld Asten-Someren Jaarverslag 2015-2016 1 Inhoud Voorwoord... 3 Achtergrond... 4 Doelstelling en werkwijze... 4 Resultaten 2015 2016... 5 Belangrijke ontwikkelingen/ activiteiten 2015 2016...

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2016 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2016 VAN 31 december 2016 31 december 2015 Actief Vlottende activa Overlopende activa 1.964 4.577 Liquide middelen 7.852 4.700 Totaal activazijde 9.816

Nadere informatie

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017 STICHTING DUSHI VRIEND Rapport inzake jaarstukken 2016 18 december 2017 Stichting Dushi Vriend Inhoudsopgave Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 2016 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten

Nadere informatie

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen Rapport inzake de jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina 1. Bestuursverslag 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen (Amstelveenfonds)

Nadere informatie

Tingietersgilde XP Houten The Netherlands Website: Jaarverslag Pas op de plaats

Tingietersgilde XP Houten The Netherlands Website:   Jaarverslag Pas op de plaats Tingietersgilde 18 3994 XP Houten The Netherlands Website: www.changinglives.nl Jaarverslag 2016 Pas op de plaats juni 2017 1 Inhoud Inhoud... 1 Voorwoord... 2 Activiteiten in ontwikkelingslanden... 3

Nadere informatie

Bruggenbouwers Linko ping, Zweden

Bruggenbouwers Linko ping, Zweden Bruggenbouwers Linko ping, Zweden Het Bruggenbouwers project wordt in de Zweedse stad Linköping aangeboden en is één van de succesvolle onderdelen van een groter project in die regio. Dit project is opgezet

Nadere informatie

Resto VanHarte Amersfoort

Resto VanHarte Amersfoort Resto VanHarte Amersfoort Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Amersfoort 5 3 KinderResto Amersfoort 10 4 Onze weerklank in de samenleving 13 5

Nadere informatie