Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo"

Transcriptie

1 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014

2 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Venlo in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei 2015 Dit lokale jaarverslag is een uitgave van Resto VanHarte. Reacties ontvangen we graag via info@restovanharte.nl. Resto VanHarte Venlo Blariacum Juniorcollege Drie Decembersingel 40, Venlo Restomanager: Henk van Soest Restodag: dinsdag

3 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag Voorwoord Luisteren De gasten van Resto VanHarte Venlo zijn zeer betrokken. Daarom hebben wij in 2014 goed geluisterd naar hun reacties en naar wat zij willen. Daar zijn we in 2015 mee aan de slag gegaan. Eén van de initiateven is dat iedere twee maanden één van onze gasten over zijn of haar hobby vertelt. De gasten kunnen die avond eerder komen om te kaarten of te helpen. Beeldvorming Andere belangrijke feedback was dat Resto VanHarte te weinig bekend is en qua beeldvorming te veel geassocieerd wordt met arm of eenzaam. Dat maakt het een extra uitdaging om mensen blijvend naar ons Resto te trekken. Onze gasten willen niet het stempel arm of eenzaam krijgen, want dan zijn ze meestal niet. We moeten dus meer naar buiten brengen dat je bij Resto VanHarte gewoon heel gezellig samen kunt tafelen, koken en leuke activiteiten ondernemen. Menu tegen eenzaamheid In onze samenwerking in Coalitie Erbij, hebben we met Humanitas en Sensoor, een Venloos menu tegen de eenzaamheid georganiseerd. Het voorgerecht was een dialoog in september met groepen buurtbewoners op vijf locaties in Venlo met soep en broodjes. Tijdens het hoofdgerecht in oktober bij Resto VanHarte in het Blariacum College spraken honderdtien gasten over eenzaamheid. Het toetje was een presentatie van alle bevindingen en aanbevelingen op de vergadering van de gemeente Venlo.

4 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag Lachen en huilen Een andere bijzondere avond was dat we honderd (veel nieuwe!) gasten zagen genieten bij het optreden van een 92-jarige Venlose carnavalszanger. En op de Dag van de Dialoog gingen vijftig kinderen van het Blariacum College in gesprek met vijftig gasten over het thema geluk, aan tien tafels met een gespreksleider. Er werd gehuild, gelachen en natuurlijk gegeten. Nieuwe plannen Vrijwilligers vinden de sfeer in Venlo zeer goed en staan te popelen om meer te mogen werken. Resto VanHarte is in 2014 gestart met het verkennen van nieuwe manieren van sociaal ondernemerschap en samenwerking met vergelijkbare lokale initiatieven. In Venlo is de stichting Tafelenenzo een voorbeeld van een dergelijk initiatief. In 2015 gaan we verder kijken naar de mogelijke samenwerking met deze stichting. Ook gaan we met Resto VanHarte gebruik maken van de mobiele keuken die in een oude brandweerwagen is ingebouwd. Henk van Soest, Restomanager Venlo Marga Marissen, horecamanager Venlo Resto VanHarte is een plek waar je mensen ontmoet, iets kunt leren, ideeën opdoet, samen plezier maakt en vooral lekker en gezond kunt eten. Resto VanHarte brengt mensen bij elkaar en daarmee cohesie in de wijk. Buurtgenoten van allerlei achtergronden koken en eten samen. Daarnaast is er tijd voor het uitwisselen van ervaringen, informatie, discussie, cultuur, muziek etc. We inspireren onze gasten, jong en oud, om contact te maken, actief mee te doen en gezond en duurzaam te eten.

5 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag Lunch voor mantelzorgers Op 20 januari organiseerden we een heerlijke lunch voor mantelzorgers uit Blerick/Boekend! En er schoven ook enkele raadsleden aan. Wij bedanken De Zorgondersteuner voor de samenwerking. It's been a pleasure!

6 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag Eén van ons Sophie Mertens (23) is vrijwilligster bij Resto VanHarte. Ze hoopt haar master te halen in Strategic Marketing. Mijn moeder deed ook altijd vrijwilligerswerk. Ik had tijd over en wilde graag wat meer voldoening in mijn leven en heb die gevonden bij Resto VanHarte. Ik heb een tussenjaar en vind het geweldig dat ik die kan invullen op deze plek. Ik heb hier geleerd om efficiënt te werken in de keuken en in de bediening. Het leren samenwerken in teamverband vind ik fijn. In gesprek met de gasten aan tafel kom ik veel te weten over de geschiedenis van de wijk en over en de rest van de stad en haar tradities. Ik haal voldoening uit mijn vrijwilligerswerk bij Resto VanHarte en hoop met deze ervaring en mijn studie in de toekomst in het buitenland te gaan werken. Ik ben er trots op dat ik Resto VanHarte vrijwilligster ben.

7 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag Zeemansgezang Op 4 februari was onze ruimte gevuld met bekende en minder bekende zeemansliederen van weleer door Shantikoor De Maasavond. En natuurlijk aten de heren van het Shantikoor een hapje mee bij Resto VanHarte.

8 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag Resto Venlo in vogelvlucht Onze gasten In Venlo zitten we in Blerick, een stadsdeel dat vastgeplakt zit aan de westkant van Venlo. Het vormt een kern op zich. In Blerick staan veel sociale huurwoningen en wijken als Boulevard Hazenkamp en Klingenberg vormen aandachtswijken voor de Gemeente Venlo. We hebben in de tweede helft van 2014 proefgedraaid op twee locaties in Venlo, in Theeschenkerij Nazareth in het buurtschap t Ven en in Park Rijnbeek. Op beide locaties was er niet genoeg animo om hiermee door te gaan. In 2014 heeft Resto VanHarte Venlo in totaal gasten verwelkomd. Er kwamen gemiddeld 42 gasten per avond. Van de gasten betaalt 71 procent 4 en 29 procent het volledige tarief van 7. Het percentage gereduceerd tarief ligt hoger dan het landelijk gemiddelde van Resto VanHarte. Ook online hielden we contact met onze gasten, vrijwilligers en samenwerkingspartners. Op en Facebook: Resto VanHarte Venlo, samen hebben we inmiddels een kleine 200 fans en volgers. Ons team Het Blariacum College heeft een uitzonderlijke mooie keuken die Resto VanHarte veel mogelijkheden biedt. De samenwerking met de directie is erg goed en we hebben afgesproken dat we hen in de toekomst nog meer gaan helpen met eten klaarmaken voor bijvoorbeeld ouderavonden en evenementen op school. In de zomervakantie als de school gesloten is, kunnen we af en toe De 5sprong in Blerick als noodlocatie gebruiken. In april namen we afscheid van Restomanager Lise Donne en in juni startte onze nieuwe Restomanager, Henk van Soest. Samen met horecamanager Marga Marissen werkten zij in 2014 met een enthousiast team vrijwilligers. Deze vrijwilligers waren actief bij Resto VanHarte Venlo vanuit verschillende invalshoeken: participatie (6), inburgering (6) re-integratie (5), maatschappelijke stage (8), wijkbewoners (10) en vrijwilligers uit het bedrijfsleven (13). Een werkdag bij Resto VanHarte Venlo duurt gemiddeld 5,5 uur per avond. Kwaliteit Elk jaar houden we in het laatste kwartaal een enquête onder onze gasten en vrijwilligers. De resultaten publiceren we in ons landelijk jaarverslag. Bij gasten kijken we naar de impact van ons Meedoenprogramma op het versterken van sociale contacten en de betrokkenheid in de wijk. Bij vrijwilligers kijken we onder andere naar samenwerking, arbeidstevredenheid, groei- en ontwikkelmogelijkheden en toekomstperspectief. Daarnaast bewaken we de kwaliteit van onze maaltijden, onder andere in het kader van voedselveiligheid.

9 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag Menu tegen Eenzaamheid Onderzoek wees uit dat ruim één derde van de volwassenen in Venlo eenzaam is, bij ouderen is dit percentage nog wat hoger. Humanitas, Sensoor en Resto vanharte organiseerden in 2014 het Venloos menu tegen eenzaamheid. De gemeente Venlo werkte gaf een bijdrage uit het Samfonds. Het voorgerecht op dinsdag 30 september was een lunch op meerdere locaties waarbij mensen uit de wijk, ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en beroepskrachten met elkaar in gesprek gingen. Het hoofdgerecht werd op donderdag 2 oktober geserveerd door Resto vanharte in het Blariacumcollege. Opnieuw was eenzaamheid het gespreksthema. Het nagerecht serveerden de samenwerkingspartners aan de gemeenteraad: een oproep tot commitment om eenzaamheid als een probleem van de hele gemeente aan te pakken via een stuurgroep eenzaamheid.

10 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag Meedoenprogramma Maand Januari Februari Maart April Kinderhulp Mei Juni beperking Juli September Oktober November December Activiteit Feestelijke jaaropening Lunch in De Vijfsprong Blariacumstraat Een dag uit het leven van...de horecamanager Een dag uit het leven van...de Restomanager Besloten activiteit voor mantelzorgers i.s.m. De Zorgondersteuner Theater De Garage schuift aan! Zeemansliederen met het shantikoor Gastkok Allon kookt voor ons Week van de wijkzorg met formele én informele zorgaanbieders Joekskapel "Me Dunk" schuift aan! Lunch op De Vijfsprong in carnavalssfeer Diner op De Vijfsprong! Vrolijke verkiezingen i.s.m. ProDemos Geopend voor genodigden van het Ontmoetingsdiner én gasten Akoestisch genieten! Resto Venlo doet mee aan de collecteweek van Fonds Optreden van Singer Songwriter Laurien v.d. Geneugten Meedoen met de Landelijke Sportweek King's Dinner en afscheid Lise Donne Dag van het gezin Annie MG Schmidt dag Kennis maken met de nieuwe Restomanager Prokkelen: ontmoetingen tussen gasten met en zonder Gemeente Venlo en wijkteams op bezoek Verheugen op ZOKS festival...locatie De Vijfsprong Voedselbank Venlo tien jaar Vakantietips Stichting Solas vertelt Koken met kinderen, met Mutsaerstichting en Kids Bazz Nazomer barbecue Menu tegen eenzaamheid met Sensoor, Humanitas, Gemeente Venlo Gerry vertelt over haar ruilwinkel in Blerick Avond van de Dialoog Kerstdiner Blariacum College Kerstdiner Rijnbeek

11 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag Vastenoavond Joekskapel Me Dunk was net zoals vorig jaar present om ons muzikaal door een jolige Vastenoavend te begeleiden op 25 februari. In Venlo begon Carnaval dit jaar vroeg!

12 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag Financieel verslag Stichting VanHarte te Amsterdam BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (RESTO VENLO) ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen: Debiteuren Nog te ontvangen toegezegde subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Bank- & kasgelden PASSIVA Reserves & fondsen Bestemmingsreserve - - Continuïteitsreserve (34) (35) Bestemmingsfonds - - (34) (35) Kortlopende schulden Crediteuren - - Vooruitontvangen subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum Overige schulden en overlopende passiva

13 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2014 (RESTO VENLO) BATEN Opbrengst maaltijden Kosten maaltijden (incl. activeringskosten) Ontvangen subsidies Ontvangen donaties en giften Overige baten * Totaal baten LASTEN Personeelskosten Afschrijvingen - - Huisvestingskosten Kantoorkosten Algemene kosten Totaal lasten Saldo baten minus lasten 1 - * Toelichting ontvangen bedragen Albert Heijn Gemeente Venlo KPN Mooiste Contact Fonds Oranje Fonds Stichting Burgerlijke Godshuizen Stichting het Rooms-Katholiek Hulpverleningsfonds Stichting J.S.W. Mijer Fonds i.l St. Steunfonds Maatsch. Gezondheidszorg Blerick Weldadige Stichting Van Heutz Donatie in natura Overige baten

14 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag Theeschenkerij Vanaf oktober 2014 zat Resto VanHarte drie donderdagen per maand in Theeschenkerij Nazareth in de Winkelveldstraat 1. In de theeschenkerij werkte Resto VanHarte samen met het OYA-center, waar jongvolwassenen met het Syndroom van Down, leren en werken. De jongeren hielpen mee in de keuken en de bediening bij VanHarte. Helaas was er in de omgeving onvoldoende animo voor deze Restolocatie en hebben we dit na enige tijd proefdraaien stopgezet.

15 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag

16 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag Samenwerkingspartners en sponsors Afdeling Sociale Zaken Gemeente Venlo, Blariacum Juniorcollege, De Bekkerie, De Theeschenkerij, De Zorggroep, De Zorgondersteuner, Dichterbij, Emmaus Fenix, Gehandicaptenraad Venlo, Gemeenschapshuis De Bantuin, Gemeente Venlo, Greenport Venlo, Hilde Schiphouwer, Huis van de Wijk Venlo Noord/Oost, Huis van de Wijk Venlo West, Humanitas, Kids University for cooking, KidzBase, MFC "Op Expeditie" Venlo, Mutsaert Stichting, Omroep Venlo, Partij van de Arbeid, Praktijkschool t Wildveld, Projectgroep Handen aan het Bord, Proteion, Regio van de Smaak, Rotary Maas en Peel, Sensoor, SOB Venlo, Solar, Solas, Stichting Burgerlijke Godshuizen, Stichting Back 2 Basic, Stichting MEE, Stichting Noemidia, Stichting Oke, Stichting t Groenewold, Stichting Vluchtelingenwerk, Stichting Woonwenz, Stichting Zij-Actief, Vocalshop, Vrijwilligerscentrale Venlo, Wel.Kom en Weldadige Stichting Van Heuts

Resto VanHarte Leiden

Resto VanHarte Leiden Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Leiden in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 11 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte Maastricht

Resto VanHarte Maastricht Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Maastricht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Bosch

Resto VanHarte Den Bosch Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Den Bosch in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Resto VanHarte Alkmaar

Resto VanHarte Alkmaar Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Alkmaar in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Dordrecht

Resto VanHarte Dordrecht Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Dordrecht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Noord

Resto VanHarte Amsterdam Noord Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amsterdam Noord in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel

Nadere informatie

Resto VanHarte Zoetermeer

Resto VanHarte Zoetermeer Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Zoetermeer 5 3 Leren en werken 7 4 Samenwerkingen in wijk en stad 8 5 Onze weerklank

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen Resto VanHarte Assen Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Assen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei 2015 Dit lokale

Nadere informatie

Resto VanHarte Arnhem

Resto VanHarte Arnhem Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Arnhem in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte Groningen

Resto VanHarte Groningen Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Groningen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Resto VanHarte Zwolle

Resto VanHarte Zwolle Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Zwolle in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte Enschede

Resto VanHarte Enschede Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Enschede in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag 12 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte Tilburg

Resto VanHarte Tilburg Resto VanHarte Tilburg Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Tilburg 5 3 KinderResto Tilburg 8 4 Onze weerklank in de samenleving 9 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte Haarlem

Resto VanHarte Haarlem Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Haarlem 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 6 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Venlo

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Venlo Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Venlo 5 3 Onze weerklank in de samenleving 11 4 Kwaliteitsbewaking 13 5 Ambities voor

Nadere informatie

Resto VanHarte Middelburg

Resto VanHarte Middelburg Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Middelburg in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amsterdam Zuidoost in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Venlo

Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Venlo Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Venlo 4 3 Overzicht vrijwilligers 9 4 Samenwerkingspartners 10 5 Financieel verslag 11

Nadere informatie

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5 JAARREKENING 2018 Pagina: 1 van 5 Jaarrekening 2018 Het jaar 2018 is afgesloten met een negatief resultaat van 459,= Het werkelijke resultaat kan als volgt worden vergeleken met de begroting: en lasten

Nadere informatie

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 1 Jaarverslag 2016 Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie 2017 Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Resto VanHarte Amersfoort

Resto VanHarte Amersfoort Resto VanHarte Amersfoort Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amersfoort Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amersfoort in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Ede 1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 2 RESTO VANHARTE EDE... 3 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE EDE... 3 2.2

Nadere informatie

Resto VanHarte s-hertogenbosch

Resto VanHarte s-hertogenbosch Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte s-hertogenbosch 5 3 KinderResto s-hertogenbosch 9 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

SHBO 2017 JAARREKENING. Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Monsterseweg RL Den Haag

SHBO 2017 JAARREKENING. Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Monsterseweg RL Den Haag JAARREKENING 017 Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh Monsterseweg 4 553 RL Den Haag A. BALANS PER 31 december ACTIVA 31-1-017 31-1-016 31-1-017 31-1-016 PASSIVA Materiële vaste

Nadere informatie

Resto VanHarte Rotterdam

Resto VanHarte Rotterdam Resto VanHarte Rotterdam Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Rotterdam Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Rotterdam in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Almere 2 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 RESTO VANHARTE ALMERE... 4 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE ALMERE...

Nadere informatie

Bestemmingsreserve artistieke ontwikkeling Continuiteitsreserve

Bestemmingsreserve artistieke ontwikkeling Continuiteitsreserve Balans per 31 december 2014 ACTIEF Toelichting 31 december 2014 31 december 2013 VLOTTENDE ACTIVA Vorderingen en overlopende activa 1 Overlopende activa 421 624 421 624 Liquide middelen 2 56.788 57.129

Nadere informatie

C.A.S. het Noorden. gevestigd te. Jaarrekening 2015

C.A.S. het Noorden. gevestigd te. Jaarrekening 2015 Jaarrekening 2015 Datum: 19 februari 2017 Opgesteld door: Aantal exemplaren: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Jaarstukken Jaarrekening Balans per 31 december 2015 3 Staat van baten en lasten 2015 5

Nadere informatie

Stichting Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier. Financieel verslag 2017

Stichting Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier. Financieel verslag 2017 Stichting Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier Financieel verslag 2017 Amsterdam, 12 mei 2018 Inhoudsopgave Financieel verslag 2017 A. Algemeen B1. Balans per 31 december 2017 B2. Baten en lasten 2017

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2013 Staat van baten en lasten over 2013 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2013 (na verwerking resultaat) 31.12.2013

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2014 Staat van baten en lasten over 2014 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2014 (na verwerking resultaat) 31.12.2014

Nadere informatie

III Balans per 31 december 2016 (na resultaatbestemming)

III Balans per 31 december 2016 (na resultaatbestemming) ACTIVA Vaste activa III Balans per 31 december 2016 (na resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 Materiële vaste activa Gebouwen 35.804 35.840 Andere vaste bedrijfsmiddelen 68.579 61.499

Nadere informatie

Stichting Present Den Haag

Stichting Present Den Haag FINANCIELE CIJFERS 2016 (verkort) Stichting Present Den Haag Balans (na resultaatbestemming) Activa 31 december 2016 31 december 2015 Vaste activa Materiële vaste activa 2.4.1 2.280 2.884 Vlottende activa

Nadere informatie

Verkort financieel jaarverslag 2017

Verkort financieel jaarverslag 2017 Verkort financieel jaarverslag 2017 Stichting Voedselbank Deventer en omgeving Harderwijkerstraat 21, 7418 BA Deventer KVK 08138701 INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2017 2 Staat

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2016...3 2 Staat van baten en lasten over 2016...4 2.1 Waarderingsgrondslagen...4 3 Toelichting op de jaarrekening...5 3.1 Toelichting op de balans...5

Nadere informatie

Jaarrekening Balans per 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Inventaris - - Computer Vlottende activa

Jaarrekening Balans per 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Inventaris - - Computer Vlottende activa Jaarrekening 2017 Balans per 31 december 2017 ACTIVA 31-12-2017 31-12-2016 Vaste activa Inventaris Computer Vlottende activa Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen 19.913 18.410 19.913

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2017 AMSTERDAMSESTRAATWEG 67 3513 AB UTRECHT E.MAIL: INFO@ANIMALSTODAY.NL WWW.ANIMALSTODAY.NL Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2017...3 2 Staat van baten en lasten over 2017...4 3 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Volg de Wens. Jaarrekening 2016

Stichting Volg de Wens. Jaarrekening 2016 Stichting Volg de Wens Jaarrekening 2016 31 oktober 2017 Balans per 31 december 2016 2015 ACTIVA Vaste activa - Immateriële vaste activa 0 0 - Materiële vaste activa 0 0 - Financiële vaste activa 0 0 Vlottende

Nadere informatie

SCHRAM's Administratiekantoor

SCHRAM's Administratiekantoor Balans: activa Materiële vaste activa Apparatuur - - Transportauto - - - - Vorderingen Omzetbelasting - 243 Debiteuren 13.859 2.358 Overlopende activa 3.123 11.752 16.982 14.353 Liquide middelen 30.271

Nadere informatie

STICHTING VOEDSELTUIN TE ROTTERDAM. Rapport 2014

STICHTING VOEDSELTUIN TE ROTTERDAM. Rapport 2014 STICHTING VOEDSELTUIN TE ROTTERDAM Rapport 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Balans per 31 december 2014 3 2 Staat van baten en lasten over 2014 4 3 Toelichting op de balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Present Den Haag

Stichting Present Den Haag FINANCIEEL VERSLAG 2016 Stichting Present Den Haag Status: Cijfers opgesteld door Orchestra Beheer. Nog niet vastgesteld door bestuur. Inhoud 2. Jaarrekening... 3 2.1 Balans... 4 2.2 Staat van Baten en

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Resto VanHarte Den Haag & Haaglanden

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Resto VanHarte Den Haag & Haaglanden Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2017 Resto VanHarte Resto VanHarte Den Haag & Haaglanden Jaarverslag 2017- Resto VanHarte Den Haag 1 Inhoudsopgave Inleiding 2 Resto VanHarte Den Haag & Haaglanden 3 Vrijwilligers

Nadere informatie

Jaarrekening 2013. Stichting Prisma Amsterdam

Jaarrekening 2013. Stichting Prisma Amsterdam Jaarrekening 213 Stichting Prisma Amsterdam 5 BALANS (vervolg) (na verwerking resultaatbestemming) 31-12-213 31-12-212 PASSIEF Eigen vermogen 7. Bestemmingsreserve huisvesting Algemene reserve 664.556-215.857

Nadere informatie

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 KinderResto VanHarte Schilderswijk 5 3 Leren en werken 10 4 Samenwerkingen in

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2017 Staat van baten en lasten over 2017 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2017 (na verwerking resultaat) 31.12.2017

Nadere informatie

Resto VanHarte Zaandam

Resto VanHarte Zaandam Resto VanHarte Zaandam Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Zaandam Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Zaandam 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 7 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen Rapport inzake de jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina 1. Bestuursverslag 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen (Amstelveenfonds)

Nadere informatie

Activa Materiële vaste activa Vorderingen Omzetbelasting Overige vorderingen en Overlopende activa

Activa Materiële vaste activa Vorderingen Omzetbelasting Overige vorderingen en Overlopende activa te BALANS PER 31 DECEMBER 2012 (2011) (Na voorgestelde resultaatbestemming) Activa 2012 2011 Vaste Activa Materiële vaste activa -- -- Vlottende Activa Vorderingen Omzetbelasting 801 808 Overige vorderingen

Nadere informatie

Pink Fee. Bureau voor financieel en organisatie advies. Stichting Het Dagelijks Bestaan Jaarrekening 2012/2013

Pink Fee. Bureau voor financieel en organisatie advies. Stichting Het Dagelijks Bestaan Jaarrekening 2012/2013 Pink Fee Bureau voor financieel en organisatie advies Stichting Het Dagelijks Bestaan Jaarrekening 2012/2013 Inhoudsopgave Pagina Opdracht 3 Balans per 31 augustus 2013 4 Winst- en verliesrekening over

Nadere informatie

NIEUWE JAARVERSLAGREGELS RJ650

NIEUWE JAARVERSLAGREGELS RJ650 NIEUWE JAARVERSLAGREGELS RJ650 De Raad voor de Jaarverslaggeving heeft sinds 2008 nieuwe richtlijnen vastgesteld voor jaarverslagen van fondsenwervende instellingen, de zogenaamde RJ650. Deze richtlijnen

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG

FINANCIEEL JAARVERSLAG FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 STICHTING KUNSTEN OP STRAAT FINANCIEEL VERSLAG 2016 GRONDSLAGEN VOOR WAARDERING EN RESULTAATBEPALING ALGEMEEN Het financieel verslag is opgesteld met inachtneming van in Nederland

Nadere informatie

Doe met ons mee! In de week tegen eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober

Doe met ons mee! In de week tegen eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober Doe met ons mee! In de week tegen eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober 2018 www.swodongen.nl Kom erbij in de Week tegen Eenzaamheid door SWOD en ketenpartners Meer dan één miljoen Nederlanders voelt

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Vrijwaard

Jaarrekening Stichting Vrienden van Vrijwaard Jaarrekening 2016 Stichting Vrienden van Vrijwaard 20 november 2017 Stichting vrienden van Vrijwaard INHOUDSOPGAVE pagina 1.1 Jaarrekening 2016 1.1.1 Balans per 31 december 2016 1 1.1.2 Resultatenrekening

Nadere informatie

Stichting Beheer Badhuis te Amsterdam

Stichting Beheer Badhuis te Amsterdam JAARREKENING 2015 BALANS STAAT VAN BATEN EN LASTEN SPECIFICATIE BALANS SPECIFICATIE BATEN EN LASTEN SPECIFICATIE PROJECTEN Amsterdam, 23-02-2016 mw. D. Schram SCHRAMs AK - Noorderstraat 73b - 1017 TT -

Nadere informatie

De Stadse Voedselbank Groningen Balans 31 december 2012

De Stadse Voedselbank Groningen Balans 31 december 2012 ACTIVA De Stadse Voedselbank Groningen Balans 31 december 2012 PASSIVA VASTE ACTIVA Materiele vaste activa Eigen vermogen - inventarissen 765 - vermogen Stadse Voedselbank Groningen 62.357 - vervoermiddelen

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Eind 2010 is de droom van Jack en Saskia Engels, namelijk het creëren van een harmonieus thuis voor kinderen en (jong-)volwassenen met een (meervoudige) beperking,

Nadere informatie

St. Fundament. Boekjaar 2015 Blad 1 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING van Stichting Wooninitiatief Fundament

St. Fundament. Boekjaar 2015 Blad 1 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING van Stichting Wooninitiatief Fundament Blad 1 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2015 van Stichting Wooninitiatief Fundament Blad 2 INHOUDSOPGAVE Balans per 31 december 2015 pagina 3 Winst- en verliesrekening 2015 5 Grondslagen financiële

Nadere informatie

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 -

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 - Bijlage 4.2 bij rapport d.d. 30 september 2013 4.2 GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER () A C T I V A 31-12- 31-12- VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683

Nadere informatie

STICHTING(OPERATIE(PERISCOOP( JAARVERSLAG(2016( ( ( ( ( (

STICHTING(OPERATIE(PERISCOOP( JAARVERSLAG(2016( ( ( ( ( ( STICHTINGOPERATIEPERISCOOP JAARVERSLAG2016 Inleiding Ditverslagbeslaatdeperiodevan2016. Statuten:Destichtingisopgerichtop18juli2014inAmsterdam Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting Operatie

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. van Stichting Xenia Hospice voor jongeren en jongvolwassenen, Leiden

Jaarrekening 2014. van Stichting Xenia Hospice voor jongeren en jongvolwassenen, Leiden Jaarrekening 2014 van Stichting Xenia Hospice voor jongeren en jongvolwassenen, Leiden Statutaire vestigingsplaats: Leiden Adres: Kloosterpoort 4 2312 EM Leiden Vastgesteld en goedgekeurd d.d. 11 februari

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2015 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2015 4 Staat van Baten en Lasten over 2015 6 Toelichting 7 3 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27

Nadere informatie

Materiele vaste activa Continuïteitsreserve Vorderingen Bestemmingsreserve Liquide middelen Overige reserves 792

Materiele vaste activa Continuïteitsreserve Vorderingen Bestemmingsreserve Liquide middelen Overige reserves 792 Bijlage 1: Jaarrekening Balans per 1 januari 2016 ACTIVA PASSIVA Materiele vaste activa 1.237 Continuïteitsreserve 53.000 Vorderingen 43.518 Bestemmingsreserve 14.707 Liquide middelen 48.511 Overige reserves

Nadere informatie

Stichting MEES gevestigd te Breda

Stichting MEES gevestigd te Breda #ORG=saa#VES=GOE#PAP=vbl Stichting MEES gevestigd te Breda Financieel verslag over het boekjaar 2014 Balans per 31 december 2014 Activa Vaste activa 31-12-2014 31-12-2013 Materiële vaste activa 1 Bedrijfsgebouwen

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2014. Stichting Taalvorming & Taaldrukken

FINANCIEEL VERSLAG 2014. Stichting Taalvorming & Taaldrukken FINANCIEEL VERSLAG 2014 Stichting Taalvorming & Taaldrukken Aan bestuur en directie van Stichting Taalvorming & Taaldrukken Amsterdam, 23 maart 2015 Betreft: jaarrekening 2014 Geacht bestuur, beste directie,

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014

Financieel jaarverslag 2014 Financieel jaarverslag 2014 2014 was wederom een financieel goed maar uitdagend jaar voor de Stichting Roeivalidatie. Door nieuwe investeringen, de verdere stijging van de kosten van huisvesting, de daling

Nadere informatie

Materiële vaste activa 1 0 0. Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 2 1.962 1.717 Liquide middelen 3 164.356 175.597 166.318 177.

Materiële vaste activa 1 0 0. Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 2 1.962 1.717 Liquide middelen 3 164.356 175.597 166.318 177. BALANS (na resultaatbestemming) 31 december 31 december Ref. ACTIVA Materiële vaste activa 1 0 0 Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 2 1.962 1.717 Liquide middelen 3 164.356 175.597 166.318

Nadere informatie

STICHTING NEW DUTCH CONNECTIONS JAARREKENING 2011 INHOUDSOPGAVE

STICHTING NEW DUTCH CONNECTIONS JAARREKENING 2011 INHOUDSOPGAVE JAARREKENING 2011 INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN... 2 JAARREKENING... 3 BALANS PER 31 DECEMBER 2011... 4 EXPLOITATIEREKENING 2011... 5 TOELICHTING OP DE BALANS PER 31 DECEMBER 2011... 6 TOELICHTING OP DE EXPLOITATIEREKENING

Nadere informatie

BESTUURSVERSLAG Stichting Halen en Brengen Hoogstraat BP Vlaardingen

BESTUURSVERSLAG Stichting Halen en Brengen Hoogstraat BP Vlaardingen BESTUURSVERSLAG 2016 Hoogstraat 82 3131 BP Vlaardingen Inhoudsopgave Pagina Toelichting Raad van Toezicht 1 Balans per 31 december 2 Winst- en Verliesrekening 4 Grondslagen voor de waardering van activa

Nadere informatie

Stichting Vakanties Dit Koningskind Postbus AG Utrecht

Stichting Vakanties Dit Koningskind Postbus AG Utrecht Stichting Vakanties Dit Koningskind Postbus 85275 3508 AG Utrecht Rapport inzake de jaarrekening 2015 Inhoudsopgave Pagina Voorwoord 3 Financiële positie 4 Jaarverslag: Algemeen 5 Jaarrekening: Balans

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind Jaarverslag 2009

Stichting Kans voor een Kind Jaarverslag 2009 Jaarverslag 2009 Page 1 Inhoudsopgave Bladzijde Voorwoord 3 Jaarrekening 2009 Balans per 31 december 2009 4 Staat van baten en lasten over 2009 5 Waarderingsgrondslagen 6 Toelichting op de jaarrekening

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Balans per 31 december Winst- en verliesrekening over Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5

Inhoudsopgave. Balans per 31 december Winst- en verliesrekening over Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Inhoudsopgave Jaarrekening Pagina Balans per 31 december 2014 2 Winst- en verliesrekening over 2014 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Toelichting op de balans per 31 december 2014 7 Toelichting

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING K U N S T E N O P S T R A A T

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING K U N S T E N O P S T R A A T FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 STICHTING K U N S T E N O P S T R A A T STICHTING KUNSTEN OP STRAAT FINANCIEEL VERSLAG 2017 GRONDSLAGEN VOOR WAARDERING EN RESULTAATBEPALING ALGEMEEN Het financieel verslag

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2018 Staat van baten en lasten over 2018 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans

Nadere informatie

Stichting Beheer Badhuis te Amsterdam

Stichting Beheer Badhuis te Amsterdam JAARREKENING 2013 BALANS STAAT VAN BATEN EN LASTEN SPECIFICATIE BALANS SPECIFICATIE BATEN EN LASTEN SPECIFICATIE PROJECTEN Amsterdam, 28-3-2014 mw. D. Schram SCHRAMs AK - Noorderstraat 73b - 1017 TT -

Nadere informatie

Sien gevestigd te Gorinchem. Verkorte Jaarrekening 2014

Sien gevestigd te Gorinchem. Verkorte Jaarrekening 2014 Sien gevestigd te Gorinchem Verkorte Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina Accountantsverslag Samenstellingsverklaring 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 4 Staat van baten en lasten over 2014

Nadere informatie

Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Verkorte Balans per 31 december 2016

Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Verkorte Balans per 31 december 2016 Verkorte Balans per 31 december 2016 (Ter vergelijking zijn de cijfers per 31-12-2015 vermeld) Bedragen zijn in hele euro's afgerond ACTIVA 31-12-2015 Vlottende activa Vorderingen 33.540 12.226 Liquide

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind. Jaarrekening over 2017

Stichting Kans voor een Kind. Jaarrekening over 2017 Jaarrekening over 2017 ` Inhoudsopgave Bladzijde Jaarrekening 2017 Balans per 31 december 2017 4 Staat van baten en lasten over 2017 5 Waarderingsgrondslagen 6 Toelichting op de jaarrekening 2017 8 Voorwoord

Nadere informatie

STICHTING MST MENSEN IN BEELD HOUDEN

STICHTING MST MENSEN IN BEELD HOUDEN STICHTING MST MENSEN IN BEELD HOUDEN JAARREKENING 2013 Versie: openbaar Vastgesteld: 23 april 2014 Balans per 31 december 2013 (na resultaatbestemming) Activa 31-12-2013 31-12-2012 Vaste activa Materiële

Nadere informatie

Stichting Oer-IJ te Castricum

Stichting Oer-IJ te Castricum Stichting Oer-IJ te Castricum Balans per 31 december 2017 Activa 31-12-2017 31-12-2016 Vlottende activa Overige vorderingen en overlopende activa 562 238 Liquide middelen 7.449 18.510 Totaal vlottende

Nadere informatie

Stichting Van Herel Fonds. Jaarverslag 2016

Stichting Van Herel Fonds. Jaarverslag 2016 Stichting Van Herel Fonds Pieter de Hooghlaan 77 1213 BS Hilversum Jaarverslag 2016 April 2017 Pagina 1 van 5 BALANS per 31 december 2016 alle bedragen in ACTIVA 31 december 2016 31 december 2015 VASTE

Nadere informatie

Jaarrekening 2015. Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg Oost Achterhoek Gevestigd te Winterswijk

Jaarrekening 2015. Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg Oost Achterhoek Gevestigd te Winterswijk Jaarrekening 2015 Balans Staat van baten en lasten Toelichting op de balans en de Staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2015 Actief 31.12.2015 31.12.2014 Vaste activa Materiële vaste activa

Nadere informatie

St. BloodyMary. Jaarrekening

St. BloodyMary. Jaarrekening St. BloodyMary Jaarrekening 2014 St. BloodyMary Jaarrekening 2014 Inhoud pagina 1. Balans 1 2. Exploitatierekening 2 3. Toelichting Balans 3 4. Toelichting Exploitatierekening 4 Dit verslag werd verzorgd

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2016 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2016 VAN 31 december 2016 31 december 2015 Actief Vlottende activa Overlopende activa 1.964 4.577 Liquide middelen 7.852 4.700 Totaal activazijde 9.816

Nadere informatie

Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Verkorte Balans per 31 december 2015

Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Verkorte Balans per 31 december 2015 Pagina 1 van 10 Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Verkorte Balans per 31 december 2015 (Ter vergelijking zijn de cijfers per 31-12-2014 vermeld) Bedragen zijn in hele euro's afgerond

Nadere informatie

Resto VanHarte Tilburg

Resto VanHarte Tilburg Resto VanHarte Tilburg Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Tilburg Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Tilburg in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag 12 Colofon

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Venlo

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2016 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 2 Resto VanHarte Venlo 4 3 Activiteitenkalender 8 4 Overzicht vrijwilligers 14 5 Samenwerkingspartners

Nadere informatie

STICHTING NIEUWE ERVEN AMERSFOORT. rapport inzake

STICHTING NIEUWE ERVEN AMERSFOORT. rapport inzake AMERSFOORT rapport inzake jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag pagina 1. Algemeen 2 2. Ontwikkelingen 2015 2 3. Communicatie 3 4. Activiteiten 3 5. ANBI Status 4 6. Bestemming resultaat 4 7. Samenstelling

Nadere informatie

Doel en activiteiten

Doel en activiteiten Doel en activiteiten Doel van Stichting Welzijn Lelystad is de betrokkenheid van inwoners van haar werkgebied op elkaar te versterken. Daarnaast wil Stichting Welzijn Lelystad de participatie aan de samenleving

Nadere informatie

STOOM STICHTING NEDERLAND JAARREKENING 2018

STOOM STICHTING NEDERLAND JAARREKENING 2018 STOOM STICHTING NEDERLAND JAARREKENING 2018 A. Balans per 31 december 2018 Aktiva 2018 2017 Vaste Activa Materiële Vaste Activa 746.332 839.197 Afgekochte Erfpacht 27.447 28.153 Vlottende Activa Voorraden

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2012

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2012 Jaarverslag 2012 Page 1 5-2-2014 Inhoudsopgave Bladzijde Jaarrekening 2012 Balans per 31 december 2012 2 Staat van baten en lasten over 2012 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting op de jaarrekening 2012

Nadere informatie

Balans per 31 december 2016 (Na resultaatbestemming)

Balans per 31 december 2016 (Na resultaatbestemming) Balans per 31 december 2016 (Na resultaatbestemming) 31 dec 2016 31 dec 2015 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa Inventaris 980 1.260 980 1.260 Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Gouda

Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Gouda Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Gouda Datum: 17-03-2015 Balans per 31 december 2014 Vaste activa 31 december 2014 31 december 2013 Materiële vaste activa Inventaris en inrichting 753.767

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2014

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 ` Inhoudsopgave Bladzijde Jaarrekening 2014 Balans per 31 december 2014 2 Staat van baten en lasten over 2014 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting op de jaarrekening 2014 6 Voorwoord

Nadere informatie

Vaste activa Inventaris 0 0 Computer Overige vorderingen overlopende activa Liquide middelen

Vaste activa Inventaris 0 0 Computer Overige vorderingen overlopende activa Liquide middelen Jaarrekening 2015 Balans per 31 december 2015 Activa Vaste activa Inventaris 0 0 Computer 0 0 0 0 Vlottende activa Overige vorderingen overlopende activa 125 0 Liquide middelen 14.371 15.492 14.496 15.492

Nadere informatie

STOOM STICHTING NEDERLAND JAARREKENING 2016

STOOM STICHTING NEDERLAND JAARREKENING 2016 STOOM STICHTING NEDERLAND JAARREKENING 2016 Inhoudsopgave JAARREKENING 2016 Pagina A. Balans per 31 december 2016 1 B. Resultatenrekening over 2016 2 C. Toelichting op de balans per 31 december 2016 3-5

Nadere informatie

JAARREKENING STICHTING FESTIVAL 5D 2014

JAARREKENING STICHTING FESTIVAL 5D 2014 JAARREKENING STICHTING FESTIVAL 5D 2014 Voor akkoord, Amsterdam 2 april 2015 Tanja Ineke, voorzitter Bart Krajenbrink, penningmeester Ellen de Ruiter, zakelijk directeur Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

Stichting Wereldwinkel Doorn Amersfoortseweg 12-a 3941 EM Doorn JAARCIJFERS 2018 INHOUDSOPGAVE

Stichting Wereldwinkel Doorn Amersfoortseweg 12-a 3941 EM Doorn JAARCIJFERS 2018 INHOUDSOPGAVE Stichting Wereldwinkel Doorn Amersfoortseweg 12-a 3941 EM Doorn JAARCIJFERS 2018 INHOUDSOPGAVE Jaarrekening Paginanummer 1 Balans per 31 december 2018 2 + 3 2 Resultatenrekening over 2018 4 3 Toelichting

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2016 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten en Lasten over 2016 6 Toelichting 7 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27 28

Nadere informatie

Stichting Prinses Christina Concours Financieel jaarverslag 2015 (verkorte versie )

Stichting Prinses Christina Concours Financieel jaarverslag 2015 (verkorte versie ) Stichting Prinses Christina Concours Financieel jaarverslag 2015 (verkorte versie ) Den Haag, 30 mei 2016 Dit rapport heeft 7 pagina s Stichting Prinses Christina Concours Inhoudsopgave Jaarrekening Balans

Nadere informatie