Resto VanHarte Arnhem

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Resto VanHarte Arnhem"

Transcriptie

1 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014

2 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Arnhem in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13 Colofon Maart 2015 Dit lokale jaarverslag is een uitgave van Resto VanHarte. Reacties kunt u richten aan Resto VanHarte Arnhem Arentheem College, Leerpark Presikhaaf IJssellaan 89, Arnhem Restomanager: Allon Cheng Restodagen: maandag en woensdag

3 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag Voorwoord Stadsprijs In 2014 bouwden wij verder aan ons vrijwilligersbeleid. Het is mooi om te zien hoe onze sterke vrijwilligers een veilige en gezellige werkomgeving creëren voor de meer kwetsbare vrijwilligers. En wij kregen daarvoor erkenning van onze omgeving. Resto VanHarte Arnhem is de trotse winnaar van de Arnhemse Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk Nieuwe stijl Resto VanHarte Arnhem neemt én krijgt de vrijheid om nieuwe werkwijzen uit te proberen om VanHarte in Arnhem te versterken. Wij spelen een belangrijke rol in het verbinden van institutionele organisaties en burgerinitiatieven. Dit kan doorgroeien naar een zorgorganisatie nieuwe stijl. Resto Arnhem gaat participeren in het project GO!, coaching van kinderen en hun opvoeders in gezonde voeding, en in een programma voor sociaal geïsoleerde kwetsbare ouderen. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken bewaakt deze samenwerking binnen het uitvoeringsprogramma van de gemeente, dat dient als voorbeeld voor het nieuw maatschappelijk aanbesteden. Nieuwe plannen In 2015 gaan we hard aan de slag om de samenwerking met de gemeente te verbreden en in meerdere wijken in Arnhem actief te worden. Ons team moet zich een nieuwe werkwijze eigen maken en onze sterke vrijwilligers kunnen mogelijk meer verantwoordelijkheid nemen bij het uitvoeren van onze opdracht. Wij gaan met nog meer organisaties in Arnhem de krachten bundelen en slimme combinaties maken om effectiever onze middelen in te zetten. Wij leveren maatwerk in de benadering van doelgroepen en netwerken. Wij gaan ontmoetingsmomenten organiseren voor kinderen, eenoudergezinnen, jongeren, mensen met beperkingen en hun familie, gezinnen in armoede en bewoners uit andere culturen. En binnen het armoede-pact van Arnhem hopen wij samen met partners ook iets extra s tebrengen voor de meest kwetsbare gezinnen. Maximale toegankelijkheid van de Resto s, dat is waar het uiteindelijk om draait. Allon Cheng, Restomanager Noortje Verhoeven, horecamanager

4 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag Resto VanHarte is een plek waar je mensen ontmoet, iets kunt leren, ideeën opdoet, samen plezier maakt en vooral lekker en gezond kunt eten. Resto VanHarte brengt mensen bij elkaar en daarmee cohesie in de wijk. Buurtgenoten van allerlei achtergronden koken en eten samen. Daarnaast is er tijd voor het uitwisselen van ervaringen, informatie, discussie, cultuur, muziek etc. We inspireren onze gasten, jong en oud, om contact te maken, actief mee te doen en gezond en duurzaam te eten.

5 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag Betrokken bij elkaar Annie en Co zijn opgegroeid in woonwagens en hebben rondgezworven door heel Nederland. We zijn overal geweest, vertelt Annie, maar we hebben nu een vaste standplaats op het woonwagenkamp hier in Arnhem en dat bevalt goed. We hebben genoeg gereisd. Met kerstmis las Annie in het Resto voor uit een oude brief, nog geschreven door haar oma. Over het zwervende bestaan in de jaren vijftig. Een stuk familiegeschiedenis delen. Het is toch geweldig dat dat hier kan? Dat komt ook door de fantastische Restomanager. Hij is altijd op de hoogte van wat zich in de wijk afspeelt. Het is een bewogen man. Hij is zelfs bij ons op bezoek geweest in de woonwagen. Als iemand van de gasten of vrijwilligers ziek is, koopt hij een kaart en dan schrijven wij er allemaal wat op. Zo raakt iedereen betrokken bij elkaar. We spreken ook wel eens af met gasten of vrijwilligers buiten het Resto. Dat vinden wij gezellig.

6 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag Eén van ons Jaap Nieuwland (31) is vrijwilliger bij Resto VanHarte Arnhem. Afgelopen november reikte burgemeester Kaiser de Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk uit aan Resto VanHarte Arnhem. Ik was daarbij aanwezig op uitnodiging van een kennis. Ik kende Resto VanHarte niet en luisterde naar het verhaal van de organisatie. Dat vond ik erg interessant. Het sprak mij aan dat je bij VanHarte jezelf mag zijn. Daardoor liet het mij niet meer los en heb ik contact gezocht om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Nu werk ik al een tijdje bij Resto VanHarte Arnhem. Ik heb veel geleerd in deze periode. Het bakken van verse broodjes is leuk en het koken voor veel mensen vind ik ook een mooi proces. De gerechten die op tafel komen, zijn fantastisch. De sfeer is super relaxed. Het team gaat respectvol met elkaar om in de keuken. De gesprekken met elkaar rond het bereiden van de maaltijd, geven een extra dimensie aan dit werk. Je krijgt veel vrijheid, maar toch zit er een duidelijke rode draad in het samen werken. Thuis houd ik ook van koken, maar de nieuwe dingen die ik hier leer, helpen mij verder. Je krijgt bij Resto VanHarte meer zelfvertrouwen.

7 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag Stadsprijs Resto VanHarte kreeg in 2014 de Arnhemse Stadsprijs voor vrijwilligerswerk. De Stadsprijs kiest jaarlijks een thema dat aansluit bij de actualiteit van het vrijwilligerswerk. In 2014 waren dat de Participatiewet en de Participatiesamenleving. Die vragen om een samenleving, waarin niemand aan de kant staat en elke burger de mogelijkheid heeft om zijn/haar steentje bij te dragen, betaald of onbetaald. Resto VanHarte kreeg de prijs omdat we erin slagen onze organisatie toegankelijk te maken voor vrijwilligers zowel voor mensen met beperkingen als voor mensen die meer verantwoordelijkheid en uitdaging zoeken.

8 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag Resto Arnhem in vogelvlucht Onze gasten Presikhaaf is een wijk met meer dan honderdtwintig nationaliteiten. In deze aandachtswijk is dankzij de inspanningen van de gemeente en maatschappelijke organisaties de laatste jaren veel voortuitgang geboekt. Resto VanHarte Arnhem ontving in gasten, waarvan 162 kinderen. Naast onze vaste locatie in het Arentheem College, kookten we tijdens schoolvakanties in De Weldam, Middachtensingel 39. Ook kookten we regelmatig in Trefpunt De Klup, Vrij Nederlandstraat 61 en in MFC Presikhaven, Laan van Presikhaaf 7. In 2014 combineerden we onze KinderResto met preventie en interventie in gezondheidsproblemen zoals overgewicht. Hiervoor ontvingen wij extra middelen van de gemeente Arnhem. Ook online hielden we intensief contact met onze gasten, vrijwilligers en samenwerkingspartners. Op en Facebook: Resto VanHarte Arnhem, samen hebben we inmiddels in totaal ruim driehonderd volgers. Ons team Restomanager Allon Cheng en horecamanager Noortje Verhoeven werkten met een enthousiast team vrijwilligers. Zij zijn actief bij Resto VanHarte Arnhem vanuit verschillende invalshoeken: een participatietraject (14), inburgering (5), re-integratie (3), stage (2 VMBO, 1 MBO, 4 maatschappelijke stage), HALT (2). Daarnaast waren er dertien wijkbewoners die op vaste basis in het Resto meehielpen. Vanuit het bedrijfsleven en andere organisaties kwamen nog eens twaalf vrijwilligers mee koken. Kwaliteit Elk jaar houden we in het laatste kwartaal een enquête onder onze gasten en vrijwilligers. De resultaten publiceren we in ons landelijk jaarverslag. Bij gasten kijken we naar de impact van ons Meedoenprogramma op het versterken van sociale contacten en de betrokkenheid in de wijk. Bij vrijwilligers kijken we onder andere naar samenwerking, arbeidstevredenheid, groei- en ontwikkelmogelijkheden en toekomstperspectief. Daarnaast bewaken we de kwaliteit van onze maaltijden, onder andere in het kader van voedselveiligheid.

9 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag Bedrijfshulpverlener aan het werk Maandag 3 november stond bij Resto VanHarte Arnhem in het teken van de bedrijfshulpverlener. In elk Resto van VanHarte is altijd iemand aanwezig met een BHV-opleiding. Meestal is dat de Horecamanager. Drie november was de landelijke dag van de bedrijfshulpverlener. Bij Resto VanHarte Arnhem vertelde de BHV er over de opleiding en liet hij zien welke vaardigheden je dan leert.

10 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag Meedoenprogramma Datum Activiteit Samenwerkingspartner Januari Time Capsules maken Over verwachtingen en voornemers Muziek toen en nu Studenten van Leerbedrijf Diagonaal Martin Luther Kings Dromen van een betere samenleving Wijkproject Goede buren Bezoek Studenten Groep Zonnebloem Koken en met Quiz Van Ede en Partners Dag van Gedichten Gasten droegen lievelingsgedichten voor Koken voor ouderen Vriendendienst Voor Elkaar (iedere maand) Februari KinderResto Kinderen van KinderClub schoven aan Warme truiendag Aandacht voor moeder aarde Presentatie Vertellen over KinderHulp. Apotheker op bezoek Dhr Jonge Poerink Lunch Kennismaking met Advies Brigade in Oosthof Gemeente op bezoek Medewerkers kookten en aten mee Maatjesproject Vriendendienst op Stap schoven aan Koken voor ouderen Van vriendendienst Voor Elkaar. Maart Vrouwendag Hilarische gesprekken Verkiezingsavond Rond gemeenteverkiezing i.s.m. ProDemos te gast bij Mallemoere Veganistische kookgroep KinderResto Kinderen Brede School koken mee RIBW Koken voor de opening van RIBW Presikhaaf. April Maatschappelijke stagiairs vertellen over ervaring als vrijwilliger Kookworkshop Voor medewerkers van de gemeente Sport en bewegen Informatie + wandeling in Park Presikhaaf. Mei Een steen bijdragen Voor kinderen van zwarte en witte scholen. Villa Klarendaal Wijkbewoners op bezoek bij Resto + film Dag tegen pesten Kinderen vertellen over pesten Maatjes project + thema: verkiezingen Europarlement. Kunstenaars op bezoek Vertellen over projecten in Presikhaaf. Juni Prokkelen Mensen met verstandelijke beperking Push Presikhaaf Jongeren vertellen over jongerenwerk Workshop Voor ANWB en vrouwencentrum Oase. Samen WK kijken. Met jongeren van Push Pakistaanse avond Taal, stagiairs, koken. Zomerfeest Met muziek en openmaken time capsules September Week van Alfabetisering Met spel en film Limburgse avond Met zoervleij Muziek Uit de oude doos. Prinsjesdag Praten over Prinsjesdag El Ele Op bezoek bij deze Dans en Muziekschool. Oktober De Langste tafel Week tegen Eenzaamheid

11 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag November December Nationaal Integratiediner In wijkcentrum Klarendal Wijkdiner Jubileum MFC Presikhaven Buddyzorg Jubileum Dag van de dialoog Social Media Themadag in MFC Presikhaven Mantelzorg Presentatie Vrijwilligersdag De zorg verandert Over ontwikkelingen vanaf 2015 Kerstdiner In MFC Presikhaven met live muziek Samenwerkingspartners en sponsors Advies Brigade, ANWB, Apotheek Presikhaaf, Arnhem Cares, Arnhem in Dialoog, Brede School Presikhaven, Budo Sport, Buurtalliantie, Coen Jeugdcommunicatie, De Klup, EL-ELE Dans en Muziekschool, Gemeente Arnhem, GGD, Jongerencentrum Push, KinderClub MFC Presikhaaf, KinderHulp, KRO ledenraad, Kunstbedrijf Arnhem, Lions Arnhem, Leerbedrijf Diagonaal, LeerPark Presikhaaf, Locatie Spatie, Mallemoere, Milieudefensie, MTV Arnhem, Prodemos, Project een steentje bijdragen, RIBW, Rijnstad, Schreuderhuizen, Siza, Sportbedrijf Arnhem, Stichting As-Salaam, Stichting Diagonaal, SWOA, locatie Weldam, locatie De Gaanderij, T-HUIS, Arnhem, Turkse Ondernemersvereniging, Unie van Afghaanse Vereniging in Nederland, UWV, Van Ede en Partners, Villa Klarendaal, Voedselbank Arnhem, Vrienden GGZ / Vriedenhuis, Vriendendienst Op Stap, Vriendendienst Voor Elkaar, Vrijwillige Inzet Arnhem, Taalmaatjes, Vrouwencentrum Oase, WUR, Zonnebloem, Zorgbelang Gelderland

12 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag Week tegen Eenzaamheid Resto VanHarte Arnhem deed aan het vormen van de Langste Eettafel van Nederland tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 25 september t/m 4 oktober Woensdag 1 oktober schoof iedereen aan tafel bij Resto VanHarte Arnhem. Alle tafels werden via online aan elkaar verbonden en vormden zo de Langste Eettafel van Nederland. Het doel was een tafel met gasten.

13 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag Financieel verslag Stichting VanHarte te Amsterdam BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (RESTO ARNHEM) ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen: Debiteuren Nog te ontvangen toegezegde subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum - - Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Bank- & kasgelden PASSIVA Reserves & fondsen Bestemmingsreserve Continuïteitsreserve (21) (189) Bestemmingsfonds Kortlopende schulden Crediteuren - - Vooruitontvangen subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum Overige schulden en overlopende passiva

14 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2014 (RESTO ARNHEM) BATEN Opbrengst maaltijden Kosten maaltijden (incl. activeringskosten) Ontvangen subsidies Ontvangen donaties en giften Overige baten * Totaal baten LASTEN Personeelskosten Afschrijvingen Huisvestingskosten Kantoorkosten Algemene kosten Totaal lasten Saldo baten minus lasten - - * Toelichting ontvangen bedragen AkzoNobel Nederland B.V Albert Heijn Dullertsstichting Gemeente Arnhem KPN Mooiste Contact Fonds Nationale Postcode Loterij Rabobank Arnhem en Omstreken Skanfonds Stichting Sint Nicolai Broederschap Zorgbelang Gelderland Donatie in natura Overige baten

15 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag

Resto VanHarte Middelburg

Resto VanHarte Middelburg Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Middelburg in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Dordrecht

Resto VanHarte Dordrecht Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Dordrecht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Voor sociale samenhang

Voor sociale samenhang Jaarbericht 2014 BATEN/LASTEN Voor sociale samenhang Verbondenheid Het Oranje Fonds besteedt al het geld dat wij werven aan de doelstelling. Het vermogensrendement gebruiken we voor onze exploitatie, onze

Nadere informatie

Stichting Centrum voor CircusKunst 10 jaar projectplan

Stichting Centrum voor CircusKunst 10 jaar projectplan Stichting Centrum voor CircusKunst 10 jaar projectplan CircusKunst in 10 samenwerkingen Stichting Centrum voor CircusKunst bestaat 10 jaar en dat gaan we vieren. De stichting begon in 2005 met 2 groepen

Nadere informatie

Projectplan 2013-2015

Projectplan 2013-2015 Projectplan 2013-2015 Ede, mei 2013 1. Inleiding... 3 Wat is Netwerk TijdVoorActie?... 3 Achtergrond... 4 Netwerk Dien je Stad... 5 2. Netwerk TijdVoorActie... 5 Missie... 5 Doel... 5 Subdoelen... 6 Netwerk...

Nadere informatie

Stichting VanHarte brengt mensen bij elkaar. Kennismaking met stichting VanHarte

Stichting VanHarte brengt mensen bij elkaar. Kennismaking met stichting VanHarte Stichting VanHarte brengt mensen bij elkaar Kennismaking met stichting VanHarte 2 Inhoud Voorwoord 3 1 Dit is VanHarte 4 2 Resto s, KinderResto s en Reizend Resto 6 3 Wie zijn onze doelgroepen? 9 4 VanHarte

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond

Jaarverslag 2013. Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond Jaarverslag 2013 Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond Voorwoord 2013 was voor SPIOR een bijzonder jaar omdat het op 12 september 2013 precies 25 jaar geleden was dat SPIOR werd opgericht.

Nadere informatie

Jaarwerkplan 2015 Stichting SHINE

Jaarwerkplan 2015 Stichting SHINE Jaarwerkplan 2015 Stichting SHINE Mirjam van der Leer SHINE Houten De Slinger 2 3995 DE Houten www.shinehouten.nl Inhoudsopgave Missie en Visie Jaarwerkplan 2015: p. 3 p. 6 1. Doelstellingen en uitgangspunten

Nadere informatie

Jaarbeeld 2011. Ravelijn zoekt keien van vrijwilligers 8 Ik heb Sandra zien groeien 18 Bedrijfsruimten Havikshorst buitenkans 24

Jaarbeeld 2011. Ravelijn zoekt keien van vrijwilligers 8 Ik heb Sandra zien groeien 18 Bedrijfsruimten Havikshorst buitenkans 24 Jaarbeeld 2011 Stichting Ravelijn april 2012 In dit Jaarbeeld 2011 o.a. Ravelijn zoekt keien van vrijwilligers 8 Ik heb Sandra zien groeien 18 Bedrijfsruimten Havikshorst buitenkans 24 Stichting Ravelijn

Nadere informatie

Prik 1 Het Geluksbudget

Prik 1 Het Geluksbudget Sociale Herovering van de Riet Prik 1 Het Geluksbudget Mensen gaan pas iets voor de buurt doen als hun eigen leven op orde is. En voor een deel van de mensen in De Riet is dat niet het geval. Achter de

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond

Jaarverslag 2012. Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond Jaarverslag 2012 Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond Jaarverslag 2012 Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond Voorwoord Dit jaarverslag geeft u een beeld van de activiteiten

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Present Nederland

Jaarverslag 2013. Present Nederland Jaarverslag 2013 Present Nederland 1 Voorwoord l André Rouvoet Beste lezer, Met veel plezier bied ik u het jaarverslag 2013 van Stichting Present Nederland aan. Present is en blijft een club naar mijn

Nadere informatie

1 e halfjaarverslag 2014

1 e halfjaarverslag 2014 1 e halfjaarverslag 2014 Januari - juni 2014 SCw Leiderdorp INHOUDSOPGAVE Pagina 2 1. Inleiding Pagina 3 2. Trends en samenvatting Pagina 6. 3. Kinderwerk Pagina 9. 4. Jongerenwerk 16- Pagina 14. 5. Accommodatie

Nadere informatie

Handleiding voor organisatoren

Handleiding voor organisatoren Handleiding voor organisatoren 2 handleiding KOM ERBIJ FESTIVALS De Kom erbij Festivals zijn een onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid 2014. Een week waarin we samen eenzaamheid aanpakken. Wij, dat is

Nadere informatie

EEN STEDELIJK JONGERENCENTRUM IN DE GRUITPOORT >> INTERACTIEF EN BETROKKEN!<<

EEN STEDELIJK JONGERENCENTRUM IN DE GRUITPOORT >> INTERACTIEF EN BETROKKEN!<< EEN STEDELIJK JONGERENCENTRUM IN DE GRUITPOORT >> INTERACTIEF EN BETROKKEN!> INTERACTIEF EN BETROKKEN!

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Full Colour. Palet Welzijn in beweging

Jaarverslag 2012. Full Colour. Palet Welzijn in beweging Jaarverslag 2012 Full Colour Palet Welzijn in beweging Palet Welzijn in beweging Een stroom van energie en verbindingen heeft in 2012 een goede basis gelegd voor de komende jaren. Er is een beweging ontstaan

Nadere informatie

Moeder- en Kindcentrum

Moeder- en Kindcentrum Moeder- en Kindcentrum PROJECTPLAN EEN DUURZAME TOEKOMST Oktober 2013 Stichting Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag info@bij-1.nl 070 785 58 20 06 19 45 43 47 KvK 53959965 Rekening nr: 398277974 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Versterken van verbindingen in de stad

Versterken van verbindingen in de stad Coöperatief Jaarbericht 2010 Versterken van verbindingen in de stad Rabobank Amsterdam Coöperatief jaarbericht 2010 3 Voorwoord Hieronder vindt u de initiatieven die Rabobank Amsterdam in de periode juni

Nadere informatie

de Dukenburger Info-magazine voor Dukenburg 4 e jaargang nr. 10 - december 2011 GSO-special Gemeentelijke en provinciale projecten in Dukenburg

de Dukenburger Info-magazine voor Dukenburg 4 e jaargang nr. 10 - december 2011 GSO-special Gemeentelijke en provinciale projecten in Dukenburg de Dukenburger Info-magazine voor Dukenburg 4 e jaargang nr. 10 - december 2011 GSO-special Gemeentelijke en provinciale projecten in Dukenburg Colofon Deze GSO-special van de Dukenburger is een eenmalige

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Hulp & advies Maatschappelijk werk. Samen leven in wijk & buurt. Vrijwilliger & mantelzorger. Senioren Jeugd & jongeren

Jaarverslag 2014. Hulp & advies Maatschappelijk werk. Samen leven in wijk & buurt. Vrijwilliger & mantelzorger. Senioren Jeugd & jongeren Samen werken aan welzijn Jaarverslag 2014 Samen leven in wijk & buurt Hulp & advies Maatschappelijk werk Vrijwilliger & mantelzorger Senioren Jeugd & jongeren Inhoud 2 Voorwoord 3 Gebieden 1.1 Team 4 1.2

Nadere informatie

e ondersteuning voor elkaar

e ondersteuning voor elkaar e ondersteuning voor elkaar Informatiekrant over de verandering in de zorg 17 december 2014 Wat kun je zelf, wat heb je nodig Vanaf 1 januari 2015 krijgt de gemeente er nieuwe taken bij om inwoners te

Nadere informatie

op weg naar maatschappelijk betrokken ondernemen in en rond Assen Samen maatschappelijk betrokken ondernemen in Assen

op weg naar maatschappelijk betrokken ondernemen in en rond Assen Samen maatschappelijk betrokken ondernemen in Assen op weg naar maatschappelijk betrokken ondernemen in en rond Assen Samen maatschappelijk betrokken ondernemen in Assen stichting Assen voor Assen / juli 2011 Auteur / redacteur Noor van Leeuwen, NL consulting

Nadere informatie

Een jaar vol hart- verwarmende verhalen. Jaarverslag 2012 l Present Nederland

Een jaar vol hart- verwarmende verhalen. Jaarverslag 2012 l Present Nederland Een jaar vol hart- verwarmende verhalen Jaarverslag 2012 l Present Nederland 1 Voorwoord l André Rouvoet Beste lezer, Met veel plezier bied ik u het jaarverslag 2012 van Stichting Present Nederland aan.

Nadere informatie

Voorwoord...2. 1. Activiteiten en resultaten...3

Voorwoord...2. 1. Activiteiten en resultaten...3 Inhoudsopgave Voorwoord...2 1. Activiteiten en resultaten...3 1.1 Krachtenbundeling...3 a. Platform Vrijwilligershulp...3 b. Symposium Jongeren Actief...4 c. Duurzaam rendement...4 d. Symposium uitvoerend

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk van migranten is vaak onzichtbaar

Vrijwilligerswerk van migranten is vaak onzichtbaar Zijn ze er niet, of zie je ze niet? Vrijwilligerswerk van migranten is vaak onzichtbaar 28 Het initiatief van Europa om meer aandacht aan vrijwilligerswerk te geven en 2011 tot het Europese Jaar van de

Nadere informatie

Jaarverslag. Digitaal Trapveld Cybersoek

Jaarverslag. Digitaal Trapveld Cybersoek Jaarverslag 2012 Digitaal Trapveld Cybersoek Stichting Zeeburg Internetplein Maart 2013 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 Doelstellingen... 5 Doelgroepen... 6 Visie... 8 Werkwijze... 9 Succes en betekenis...

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Op een Bruisend Brusjesjaar 2014. Stichting Thuiszorg Gehandicapten. nr. 1- januari 2014. Retouradres: Jan Stuytstraat 44 2014 XK Haarlem

Nieuwsbrief. Op een Bruisend Brusjesjaar 2014. Stichting Thuiszorg Gehandicapten. nr. 1- januari 2014. Retouradres: Jan Stuytstraat 44 2014 XK Haarlem Stichting Thuiszorg Gehandicapten Nieuwsbrief nr. 1- januari 2014 Retouradres: Jan Stuytstraat 44 2014 XK Haarlem Op een Bruisend Brusjesjaar 2014 Nieuwsbrief STG - 1 STG Nieuwsbrief 01.2014.v3.indd 1

Nadere informatie

Presikhaaf. wijknieuws. + afvalwijzer 2015. Presikhaaf vernieuwt. Jaargang 17 nummer 1. aan de bewoner(s) van dit adres

Presikhaaf. wijknieuws. + afvalwijzer 2015. Presikhaaf vernieuwt. Jaargang 17 nummer 1. aan de bewoner(s) van dit adres Presikhaaf wijknieuws aan de bewoner(s) van dit adres Jaargang 17 nummer 1 + afvalwijzer 2015 Presikhaaf vernieuwt PRESIKHAAF Leefstijlcoaches sporen 55-plussers in Presikhaaf aan om te bewegen Goede voornemens?

Nadere informatie

Vierde kwartaalrapportage Backoffice Radar Wmo, Werk & Ondernemen

Vierde kwartaalrapportage Backoffice Radar Wmo, Werk & Ondernemen Vierde kwartaalrapportage Backoffice Radar Wmo, Werk & Ondernemen December 2014 Han Paulides Programmaleider Zorg & Welzijn VOORWOORD Twee jaar werken in het centrum van Rotterdam zit er op. In deze kwartaalrapportage

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. van. Inloophuis De Ruimte

Jaarverslag 2014. van. Inloophuis De Ruimte http://www.inloophuisderuimte.nl Inloophuis De Ruimte Hengelostraat 39 1324 GR Almere Jaarverslag 2014 van Inloophuis De Ruimte maart 2015 Kamer van Koophandel: 39070561 Telefoon: 036 533 94 64 / 036 540

Nadere informatie