KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk"

Transcriptie

1 KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag 2013

2 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 KinderResto VanHarte Schilderswijk 5 3 Leren en werken 10 4 Samenwerkingen in wijk en stad 11 5 Onze weerklank in de samenleving 12 6 Kwaliteitsbewaking 13 7 Ambities voor Financieel overzicht 15 Bijlage: Activiteitenoverzicht 17 Colofon Februari 2014 Dit lokale jaarverslag is een uitgave van Resto VanHarte. Met medewerking van Marianne Meijerink, hetschrijfbureau.com. Reacties kunt u richten aan info@restovanharte.nl. KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Wijkhuis De Mussen Hoefkade 602, 2526 CM Den Haag Restomanager: Ben Lachhab Restodagen: donderdag

3 KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag Eén van ons De tweeling Angenie en Shivani (9 jaar- foto rechtsonder) zijn vaste gasten bij KinderResto VanHarte Schilderswijk. Angenie: Via school kregen wij een uitnodiging om te komen eten bij het KinderResto. Dat is nu twee jaar geleden. Sindsdien komen mijn moeder, broer, zus en ik bijna elke week eten. Wij vinden het hier zo leuk dat wij regelmatig iemand uitnodigen om mee te gaan. Iedereen is enthousiast. Nadat wij onze buurman een keer hadden meegenomen, heeft hij zich direct aangemeld als vrijwilliger. Ik heb zelf ook in de keuken van het KinderResto gestaan als vrijwilliger. Ik wilde weten hoe het is om andere mensen te bedienen. De toetjes serveren vond ik het leukst. Shivani: Ik heb ook als vrijwilliger gewerkt. Het was leuk om te helpen en ik leerde allerlei nieuw keukengerei kennen. Het KinderResto is fijn, omdat je samen eet met andere mensen en je leert nieuwe gerechten eten. Maar ook omdat je thuis alleen met je familie eet en hier heb je leuke kinderen om mee te spelen. Sommigen daarvan zijn nu onze vriendinnen.

4 KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag Welkom aan tafel bij Resto VanHarte Resto VanHarte gelooft in de kracht van mensen. Wij brengen buurtbewoners samen rond de eettafel en dagen hen uit de regie te nemen over hun leven. Bij Resto VanHarte komen mensen weer in contact met elkaar, met hun buurt en met hun eigen mogelijkheden. Eén op de drie mensen voelt zich eenzaam. Oude structuren zoals kerk of netwerken in de buurt zijn verdwenen. Familie woont ver weg of heeft andere prioriteiten. Door het ontbreken van deze sociale netwerken ontstaat eenzaamheid. Resto VanHarte doorbreekt dit isolement. In de Resto s maken professionals en vrijwilligers een gezonde maaltijd. De gasten werken mee in de keuken of helpen tafels te dekken en de ruimte gezellig te maken. Iedereen is welkom! Aan tafel wordt gepraat en vaak is er van alles te beleven: van muziek tot voorlichting over onderwerpen die ertoe doen. Dat inspireert de gasten. Het geeft ze net dat noodzakelijke zetje om de draad weer op te pakken. Resto VanHarte ziet dat dat lukt, al meer dan zeven jaar lang, overal in Nederland. In onze 34 Restolocaties in 21 verschillende steden werken we met een kleine kern van professionals, bijna 2800 vrijwilligers en vrijwilligers uit het bedrijfsleven. Stagiairs en mensen uit de re-integratie krijgen bij Resto VanHarte kansen om aan het werk te gaan. In 2013 serveerden onze medewerkers circa maaltijden. Resto VanHarte is een stichting die bestaat van giften, donaties, subsidies en sponsoring. Maar meer nog is Resto VanHarte een beweging, een beweging vanuit het hart. Een beweging voor en door mensen die met aandacht en kracht iets willen toevoegen aan hun eigen leven en dat van anderen.

5 KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag KinderResto VanHarte Schilderswijk 2.1 Waar we zitten en waarom Na een aantal keer proefdraaien zijn we in april 2012 in Den Haag gestart met het KinderResto VanHarte Schilderswijk. In december verrichtte burgemeester Van Aartsen de officiële opening. Het KinderResto is gevestigd in wijkhuis De Mussen, midden in de Schilderswijk. In ons Resto hebben we volop ruimte. Als het nodig is kunnen we plaats maken voor 120 kinderen en hun ouders en/of leerkrachten. In het wijkhuis zitten ook allerlei andere voorzieningen en instanties: kinderopvang, een vrouwengroep, jongerenwerk, kinderwerk en moeder- en kindzorg. Het Resto onderhoudt met allen goede contacten en werkt waar mogelijk samen. De Schilderswijk is een oude vooroorlogse wijk waar hoofdzakelijk immigranten wonen. Met name de Turkse en Marokkaanse gemeenschap zijn ruim vertegenwoordigd. Naast de oude (portiek)woningen staat er in de wijk ook nieuwe sociale woningbouw. We zijn het KinderResto hier begonnen om kinderen de kans te geven om gezond en lekker, met elkaar aan tafel te eten, wat thuis niet altijd gebeurt. Bovendien kunnen ze meehelpen, zodat ze spelenderwijs leren hoe leuk en gezellig het is om gezond te eten. En via de kinderen bereiken we de ouders, wat heel belangrijk is in deze sociaal zwakke buurt. Moeders helpen mee met koken en komen zo gemakkelijker het huis uit en leren al doende hoe zij een gezonde maaltijd kunnen bereiden. In KinderResto in Den Haag Laakhavens hebben we goede ervaringen met deze aanpak. We profiteren van de stevige reputatie die we met Resto VanHarte in Den Haag inmiddels hebben opgebouwd, als een gastvrije plek waar iedereen welkom is. Door kinderen vroeg te leren samen te leven en te laten ervaren hoe leuk het is samen dingen te doen, willen wij voorkomen dat zij in hun latere leven geïsoleerd raken. Toch zien we ook nu al eenzaamheid onder de kinderen in de Schilderswijk. Veel kinderen komen de wijk niet uit en hebben steeds vaker alleen maar vrienden via de sociale media, waardoor het voor hen vanzelfsprekend dreigt te worden dat ze er verder alleen voor staan. Met het KinderResto willen we laten zien dat het ook anders kan. Het KinderResto is ook heel belangrijk voor ouders die in eenzaamheid leven maar er niet voor durven uit te komen. Het kind kan de drempel verlagen: als het kind naar het Resto gaat, kan dat een excuus zijn om zelf ook de deur uit te gaan en zo ook in contact te komen met andere ouders. Uiteindelijk kan dat er toe leiden dat die ouders ook buiten het Resto om met elkaar afspreken, al dan niet om samen iets met de kinderen te doen.

6 KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag We werken samen met andere instellingen en groepen die actief zijn in de wijk: bewoners, maatschappelijke organisaties, gemeente, kerken, scholen, woningcorporaties en met name GGD. We gaan af op allerlei initiatieven en haken daar op in. Zo bereiken we onze doelgroep goed. 2.2 Feiten en ontwikkelingen in 2013 Na een goede start in 2012 is het KinderResto echt stevig geworteld in de Schilderswijk. We zagen steeds meer nieuwe gezichten. We hebben minstens 2553 maaltijden geserveerd aan kinderen (en deels ook ouders en/of leerkrachten). Ook in 2013 hebben we weer een gevarieerd programma aan activiteiten georganiseerd, vaak in samenwerking met ouders die steeds actiever betrokken taken bij het KinderResto. Buurtbewoners zetten zich actief in als vrijwilliger voor het KinderResto. De groep is heel divers. Elke avond kunnen we rekenen op de inzet van zo n tien mensen. Daarnaast krijgen we hulp van medewerkers van bedrijven (ABN Amro, Shell en Rabobank). En verder werken we met maatschappelijke stagiairs, stagiairs van een hbo-opleiding en inburgeraars. Mensen die als vrijwilliger bij ons aan de slag gaan, worden later ook op andere manieren actief in de wijk. Door die groeiende betrokkenheid van bewoners heeft het werk van andere maatschappelijke organisaties ook weer meer impact. Dat is heel positief voor het sociale klimaat in de wijk. Zoals het plan was hebben we samen met de GGD en andere organisaties een werkgroep gevormd om de activiteiten binnen het KinderResto goed te ontwikkelen binnen de wijk. De werkgroep fungeerde als een soort denktank voor het KinderResto en bleek zo n goed platform te zijn dat steeds meer organisaties zich aansloten. Inmiddels opereert de werkgroep onder de naam Jan en Alleman en is het een knooppunt van vele organisaties. Een positieve ontwikkeling voor de Schilderwijk! Ons doel is niet alleen bewoners bij elkaar te brengen maar ook om de samenwerking tussen organisaties binnen de wijk te versterken. Verder heeft het KinderResto ook actief meegedaan aan het project Gezond is Vet Cool! Dit project sloot perfect aan op onze ambitie ten aanzien van bewustwording over gezonde voeding en heeft tot leuke en leerzame thema avonden geleid. In dat kader past ook de discussieavond onder het motto De Schilderswijk is meer die we organiseerden in samenwerking met Ella Vogelaar, oud-minister van Wonen, Wijken en Integratie en voorzitter van de Raad van Toezicht van Resto VanHarte. Met ouders, kinderen en vertegenwoordigers van andere organisaties werd een avond gepraat over hoe de wijk ervoor staat en wat er moet gebeuren.

7 KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag We hebben in 2013 heel succesvol samengewerkt met jongerenorganisaties in de wijk, zoals Stichting Marokkaans Jongeren Geluid, waarbij we advies krijgen van Forward Consultancy, dat speciale projecten doet op dat gebied. We betrekken jongeren bij activiteiten rond sport en gezondheid: ze doen actief mee als begeleider en helpen in het Resto. Voor de kinderen uit de wijk die veel negatieve voorbeelden zien, zijn deze positief ingestelde en energieke jongeren heel belangrijk als rolmodel. Het blijkt een succesvolle aanpak te zijn die we ook volgend jaar gaan doorzetten. 2.3 Wat er gebeurde rondom de maaltijd: de Resto VanHarteformule Net als in de reguliere Resto s maken we rond de maaltijd tijd voor het Meedoenprogramma. In het KinderResto neemt het Meedoenprogramma een extra belangrijke plaats in omdat het ons er om gaat om ouders én kinderen maximaal te bereiken. Met een aantrekkelijk en aansprekend programma willen we hun blik verruimen door ze in aanraking te brengen met belangrijke en nuttige informatie, door ze nieuwe en leuke ervaringen te laten opdoen, andere mensen leren kennen en kanten van de maatschappij laten zien die ze misschien nog niet kenden. Zo gaan we met de kinderen en hun ouders regelmatig samen iets ondernemen: schilderen, naar het museum, de bibliotheek of het theater. Met dat doel voor ogen organiseerden we binnen het KinderResto een groot aantal activiteiten. In 2013 lag de nadruk vooral op gezondheid: bewegen, koken en gezond eten. Dat allemaal op een speelse manier en met inzet van de ouders. Maar er was ook volop ruimte voor kinderen om hun talent te laten zien. Hier volgen enkele hoogtepunten. Een volledig overzicht van de activiteiten staat in de bijlage. - Voor de avonden over gezondheid en gezonde voeding die we in samenwerking met de GGD organiseerden, was veel belangstelling. Er waren allerlei deskundigen aanwezig zoals de huisarts uit de wijk, artsen en diëtisten in opleiding die op een speelse manier met kinderen en ouders in gesprek gingen over gezond eten. Kinderen vertelden zelf over wat zij wisten, bijvoorbeeld hoeveel klontjes suiker er in een blikje cola zitten en hoeveel zout een mens nodig heeft en wat er in je lichaam gebeurt als je er teveel van eet. Of dachten na over de vraag: hoe lang moet je bewegen om de suiker uit één M&M kwijt te raken? Om dat zelf te ervaren konden de kinderen bijvoorbeeld een trapje in het Resto net zo lang op en neer lopen tot ze dachten dat de calorieën wel verbrand zouden zijn. Zowel ouders als kinderen vonden het erg leuk om er op die manier over te praten. Ook de Gezond is Vet Cool avonden waren een succes en deze sloten naadloos aan op de GGD avonden, de kinderen waren actief bezig met wat gezonde leefstijl voor hen betekent.

8 KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag En natuurlijk waren de kinderen uit de Schilderswijk ook van de partij op het Gezondheidstribunaal, het evenement over gezond eten dat we organiseerden in samenwerking met de GGD, ADO, Azivo, en vele andere organisaties uit zowel de wijk als de stad. Het was een spectaculaire happening waarbij op een speelse en gevarieerde manier aandacht aan gezond eten en gezond leven werd besteed. Er waren allerlei optredens, waaronder een theatervoorstelling, kinderen konden kaartjes winnen voor een wedstrijd van ADO en er was veel lekkers en gezonds te eten. - De Indian Lady club (ILC) zorgde voor een prachtige avond vol Indiase cultuur. De ILC is een club van veertig uit India afkomstige dames uit alle delen van Nederland die zich inzetten voor minder bedeelden in India maar ook heel graag iets doen voor kinderen en moeders in Nederland, waaronder Resto VanHarte. Het was een avond met prachtige kleding, dans, muziek en heerlijk, door de dames bereid, eten. Zowel de vrouwen die het organiseerden als de gasten hadden verschillende religieuze achtergronden. Alle kinderen en ouders kregen een sari mee naar huis. Het eten was heel bijzonder en de smaken (en ook de scherpte!) van sommige gerechten waren een nieuwe ervaring voor veel mensen. - Net als vorig jaar organiseerden we ook nu weer een aparte avond over tafelmanieren, omdat veel kinderen niet gewend zijn om thuis aan tafel te eten. Op een speelse manier konden ze ontdekken hoe je aan tafel eet en waarom dat belangrijk en gezellig is. - Laten zien wat je kan, dat konden kinderen volop doen tijdens Kinderen en talent: een open podium voor elk kind dat zijn of haar kunsten wilde vertonen. We hoorden gedichten, zagen toneelstukjes, er werd gedanst en er waren kinderen die prachtig zongen of verhalen vertelden. De regie van de avond wordt ook door de kinderen gedaan. Samen zo n avond voorbereiden en op het podium je talent laten zien voor een enthousiast publiek is een enorme oppepper voor het zelfvertrouwen. - Net als de volwassenen uit de andere Resto s gingen ook veel kinderen en hun ouders mee met het uitstapje naar het Gemeentemuseum, met buffet en rondleiding. - Omdat veel kinderen in de zomervakantie niet met vakantie gaan of uitstapjes maken organiseert het KinderResto ook dan enkele activiteiten. Zo was er een avond waarop kinderen hun opa s en oma s mee uit eten konden nemen naar het Resto. De kinderen hielpen met het uitserveren van de maaltijden. Ook organiseerden we samen met zeven organisaties die zijn verenigd in het Pact voor

9 KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag kinderen in armoede, een vrolijke dag voor sport, spel, dans en lekker en gezond eten. Het kreeg veel aandacht, zowel in de lokale media als in de landelijke (De Telegraaf). - Veiligheid was ook een belangrijk thema: direct na de vakantie besteedden we aandacht aan veilig naar school en in het najaar stond de veilige wijk op het programma, in samenwerking met Politiebureau Hoefkade en Politiekids. De Schilderswijk is een van de weinige Nederlandse wijken waar de politie samen met kinderen en jongeren door de wijk loopt en hen betrekt bij wat er op straat gebeurt en wat politie en burger daar aan kunnen doen. De agenten uit de wijk komen ook vaak meehelpen met koken, in uniform natuurlijk! Op zo n avond is leuk te merken dat jongeren en politie het best goed samen kunnen vinden: veel kinderen zeggen naderhand dat ze ook bij de politie willen. - Aan het eind van het jaar hadden we met de kinderen een geweldig kerstdiner, met inzet van vrijwilligers van Shell en een aantal kleine ondernemers uit Den Haag. Een groep jongeren zorgde speciaal voor de toetjes. Al die hulp was ook hard nodig want er zaten ruim 160 kinderen en ouders aan tafel! Voor iedereen was er een cadeautje, dankzij Den Haag Cares, dat daar een inzameling voor had gehouden. Het evenement trok veel aandacht van de media, KRO RKK liet beelden zien op 24 december, Radio West deed live verslag en ook NRC Handelsblad besteedde er aandacht aan.

10 KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag Leren en werken KinderResto Schilderswijk heeft veel steun van vrijwilligers. Het zijn er vele tientallen, vooral buurtbewoners. Gemiddeld hebben we per avond een team van zo n tien mensen. Maar vrijwilligers zetten zich ook op andere manieren in. Zoals eerder vermeld zijn die vrijwilligers niet alleen een belangrijke steun voor ons werk. Het is ook een enorme impuls voor de wijk. Als mensen eenmaal hebben ervaren dat zij een positieve bijdrage kunnen leveren aan de verbetering van de wijk, dan pakken ze ook gemakkelijker andere dingen op. Zo krijgen veel mensen weer aansluiting bij de maatschappij. Ook is het werken bij Resto VanHarte voor velen een goede manier om de Nederlandse taal beter te leren. De vrijwilligers zijn bovendien onze ambassadeurs: zij zijn het levende bewijs dat onze aanpak werkt. Dat helpt ons om meer mensen te bereiken en zorgt voor draagvlak onder de burgers en bij de politiek.

11 KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag Samenwerkingen in wijk en stad We hebben een erg goede samenwerking met het wijkcentrum De Mussen. Wijkcentrum De Mussen stelt de ruimte om niet beschikbaar. Ook is het kinderwerk van wijkcentrum De Mussen geïntegreerd in KinderResto VanHarte. KinderResto VanHarte werkt ook samen met de vele andere instellingen: met de basisscholen, de bibliotheek, het Museon, winkeliersvereniging, bewonersgroepen, ADO Den Haag, woningcorporaties, politie, gemeente en andere instellingen en organisaties die actief zijn in de wijk. Heel belangrijk is onze samenwerking met de GGD, dat actief betrokken is bij onze activiteiten rondom een gezonde leefstijl. Wij kunnen te allen tijde een beroep doen op hun deskundigheid op het gebied van gezond leven en eten. Zo werken regelmatig diëtisten en artsen mee aan onze avonden. Nieuw is de samenwerking met de Stichting Marokkaans Jongeren Geluid en met ProDemos, dat de bewustwording wil bevorderen van het belang van democratie en rechtstaat. Zo hebben we met een groep jongeren en hun ouders samen gegeten met rechters, waarna we naar het huis van de democratie gingen, waar de jongeren allerlei vragen konden stellen aan de rechters in toga.

12 KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag Onze weerklank in de samenleving De goodwill die we hebben kunnen opbouwen, zowel onder de burgers als bij instanties, overheid, GGD, culturele instellingen, scholen, grote en kleine ondernemers en bedrijven, laat zien dat ons werk veel weerklank vindt. Door dit netwerk voelen we ons enorm erkend en gesteund vanuit alle hoeken van de samenleving. Mensen helpen mee, sponsoren ons werk structureel (zoals Shell), houden sponsoracties (Herbalife), komen met ouders en kinderen praten over wat er speelt in de wijk of organiseren bijzondere evenementen (zoals ABN Amro en Rabobank). Hartverwarmend was de speciale actie voor onze kinderen die Shell rond Kerstmis organiseerde. De kinderen hadden een paar weken van tevoren een tekening gemaakt met daarop een hartenwens ter waarde van 25 euro. De week voor Kerstmis gingen we met een volle bus met ruim honderd kinderen naar het hoofdkantoor van Shell, waar ze feestelijk werden ontvangen door Shell-medewerkers. Ze kregen er een hapje en een drankje en in een prachtige kerstboom hingen alle cadeaus, alle hartenwensen, voor elk kind speciaal door een medewerker van Shell gekocht. Ze werden door de Kerstman persoonlijk aan de kinderen overhandigd. Voor de kinderen is het heel motiverend dat de Voetballers van ADO ook vaak te porren zijn om te komen helpen of mee te doen aan een speciale avond, zoals het Voedseltribunaal. Voordeel is bovendien dat de lokale media graag aandacht besteden aan hoog bezoek bij Resto VanHarte. Dat gold bijvoorbeeld ook voor de Indiase avond, waar de lokale Hindoestaanse zender een item over maakte, of ons fenomenale kerstdiner, dat zowel de lokale als de landelijke media (KRO/RKK en NRC) haalde. Zo bereiken we steeds weer nieuwe mensen. Ook de sociale media dragen veel bij aan onze zichtbaarheid. We hebben honderden volgers op Facebook en Twitter en ook ouders en kinderen doen actief mee. In ons netwerk zitten mensen die soms wel duizenden volgers hebben, dus dat betekent een enorm bereik als zo iemand twittert over Resto VanHarte.

13 KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag Kwaliteitsbewaking In het kader van de kwaliteitsbewaking worden jaarlijks in het laatste kwartaal van het jaar enquêtes onder de gasten en vrijwilligers uitgevoerd. De gegevens van de enquêtes van 2013 worden momenteel ingevoerd en geanalyseerd en de uitkomsten hiervan worden verwerkt in het landelijke jaarverslag die vanaf eind april 2014 op onze website staat. In de gastenenquête wordt de impact gemeten op de functies van het Meedoenprogramma, het versterken van de sociale contacten, de betrokkenheid in de wijk en de mate waarin Resto VanHarte hieraan heeft bijgedragen. In de vrijwilligersenquête wordt naast de ervaringen met het Resto VanHarteconcept ook nog gevraagd naar de werkomstandigheden, de arbeidstevredenheid, samenwerking en betrokkenheid, groei- en ontwikkelmogelijkheden en verwachtingen en het toekomstperspectief. Verder monitort de organisatie regelmatig op de kwaliteit van de maaltijden en voedselveiligheid in zijn algemeenheid.

14 KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag Ambities voor 2014 In 2014 willen we in samenwerking met onze partners het Meedoenprogramma verder ontwikkelen. We willen actief blijven werken aan de versterking van ons lokale draagvlak, door te zorgen dat voldoende zichtbaar is en blijft wat we doen. Wat betreft de inhoud van onze activiteiten hebben we een goede basis om voort te bouwen op wat wij tot nu toe op gang hebben gebracht: het ontwikkelen van het zelfvertrouwen, het aanspreken van talent en bewustwording van een gezonde leefstijl. Dat willen we niet alleen doen met ouders en kinderen, maar ook in toenemende mate hiervoor jongeren inschakelen als rolmodel. We hebben in 2013 gezien dat het heel goed werkt! De Schilderswijk heeft veel probleemjongeren en Resto VanHarte wil graag helpen hierin verandering te brengen, met inschakeling van de jongeren zelf maar ook van beide ouders. Zo is er door moeders vaak de vraag bij ons neergelegd of wij kookworkshops voor vaders willen organiseren en ze bij de maaltijd betrekken. Moeders vinden het zorgelijk als vaders te vaak in koffiehuizen rondhangen omdat ze daarmee geen goed voorbeeld zijn voor de kinderen. Aan die vraag willen wij zeker tegemoetkomen!

15 KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag Financieel overzicht Stichting VanHarte te Amsterdam BALANS PER 31 DECEMBER 2013 (RESTO DEN HAAG KINDERRESTO SCHILDERSWIJK) ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen: Debiteuren Nog te ontvangen toegezegde subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Bank- & kasgelden PASSIVA Reserves & fondsen Bestemmingsreserve - - Continuïteitsreserve - - Bestemmingsfonds Kortlopende schulden Crediteuren - - Vooruitontvangen subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum Overige schulden en overlopende passiva

16 KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2013 (RESTO DEN HAAG KINDERRESTO SCHILDERSWIJK) BATEN Opbrengst maaltijden Kosten maaltijden (incl. activeringskosten) (2.542) 574 Ontvangen subsidies Ontvangen donaties en giften Overige baten * Totaal baten LASTEN Personeelskosten Afschrijvingen - - Huisvestingskosten Kantoorkosten Algemene kosten Kosten ondersteuning Restoteam Totaal lasten Saldo baten minus lasten (170) * Toelichting ontvangen bedragen De Mussen Forward Consultancy Gemeente Den Haag Shell Nederland B.V Stichting Bladt Charity Stichting Boschuysen Donatie in natura Overige baten

17 KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag Bijlage: Activiteitenoverzicht 14-jan 7-febr 14-febr 21-febr 28-febr 4-mrt 20-mei 27-mei 7-juni 25-juni 5-sept 19-sept 3-okt 7-nov 19-dec Valentijnsfeest Tafelmanieren Kinderen en talent Gezonde en ongezonde producten die dagelijks gebruikt worden (Gezond is Vet Cool) Persoonlijke verhalen Opvoeden hoe doe je dat i.s.m. stagiaires, Kinderwerk en vrijwillig Thema met informatie over gezondheid (Gezond is vet Cool) Bollywood en gezondheidsdialoog (Gezond is vet Cool) i.s.m. landelijke organisatie: spel, sport, dans en gezond eten (Gezond is vet Cool) Koken voor oma s en opa s Veilig weer naar school Discussie avond Schilderswijk is meer (besloten) Week tegen eenzaamheid Dialoog Politiekids veilige wijk Kerstdiner

Resto VanHarte Zoetermeer

Resto VanHarte Zoetermeer Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Zoetermeer 5 3 Leren en werken 7 4 Samenwerkingen in wijk en stad 8 5 Onze weerklank

Nadere informatie

Resto VanHarte s-hertogenbosch

Resto VanHarte s-hertogenbosch Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte s-hertogenbosch 5 3 KinderResto s-hertogenbosch 9 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Resto VanHarte Tilburg

Resto VanHarte Tilburg Resto VanHarte Tilburg Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Tilburg 5 3 KinderResto Tilburg 8 4 Onze weerklank in de samenleving 9 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens

Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens Inhoud 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Laak 5 3 KinderResto Laakhavens 11 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Resto VanHarte Leiden

Resto VanHarte Leiden Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Leiden in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 11 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Moerwijk

Resto VanHarte Den Haag Moerwijk Resto VanHarte Den Haag Moerwijk Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Den Haag Moerwijk 5 3 KinderResto Den Haag Bouwlust 10 4 Onze weerklank in

Nadere informatie

Resto VanHarte Arnhem

Resto VanHarte Arnhem Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Arnhem 5 3 KinderResto Arnhem 9 4 Onze weerklank in de samenleving 11 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve

Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Mariahoeve 5 3 KinderResto Mariahoeve 12 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Noord

Resto VanHarte Amsterdam Noord Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amsterdam Noord in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel

Nadere informatie

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 1 Jaarverslag 2016 Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie 2017 Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Resto VanHarte Alkmaar

Resto VanHarte Alkmaar Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Alkmaar in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Dordrecht

Resto VanHarte Dordrecht Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Dordrecht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2016 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2016 VAN 31 december 2016 31 december 2015 Actief Vlottende activa Overlopende activa 1.964 4.577 Liquide middelen 7.852 4.700 Totaal activazijde 9.816

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016 Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016 Elk jaar voert Resto VanHarte een impact- en tevredenheidsmeting uit onder haar gasten. Deze is in 2016 verspreid in 40 vestigingen van Resto VanHarte, in 29 steden/gemeenten.

Nadere informatie

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5 JAARREKENING 2018 Pagina: 1 van 5 Jaarrekening 2018 Het jaar 2018 is afgesloten met een negatief resultaat van 459,= Het werkelijke resultaat kan als volgt worden vergeleken met de begroting: en lasten

Nadere informatie

Resto VanHarte Haarlem

Resto VanHarte Haarlem Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Haarlem 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 6 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2015 Stichting Aandacht voor Pesten 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 VAN 31 december 2015 31 december 2014 Actief Vlottende activa Overlopende activa 4.577 846 Liquide middelen 4.700 3.661

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2013 Staat van baten en lasten over 2013 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2013 (na verwerking resultaat) 31.12.2013

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2014 Staat van baten en lasten over 2014 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2014 (na verwerking resultaat) 31.12.2014

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s

Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s In dit financieel jaarverslag wordt verantwoording afgelegd over de financiële situatie van stichting De Kroko s in 2014. pagina 2 van 5 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s

Financieel jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s Financieel jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s In dit financieel jaarverslag wordt verantwoording afgelegd over de financiële situatie van stichting De Kroko s in 2013. pagina 2 van 5 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren.

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren. JAARVERSLAG 2014 VOORWOORD In tijden van bezuinigingen in de hulpverlening is het toch weer hartverwarmend om te merken dat er nog steeds in de Leidse regio veel betrokkenheid is voor het werk van vrouwenopvang

Nadere informatie

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen Merkpaspoort Resto VanHarte versie: 112016 In dit merkpaspoort kun je lezen waarom we er zijn, hoe we te werk gaan en wat we doen. Het merkpaspoort wil vooral een gevoel geven over hoe we graag gezien

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 Balans per 31 december 2017 (voor resultaatbestemming) ACTIVA 31 december 2017 31 december 2016 Vaste ACTIVA Immateriele activa Hard en software 509 0 509 0 Vaste activa Materiele

Nadere informatie

Resto VanHarte Groningen

Resto VanHarte Groningen Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Groningen 5 3 KinderResto Groningen 9 4 Onze weerklank in de samenleving 12 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Financieel verslag 2017

Financieel verslag 2017 Financieel verslag 2017 Oudelandhof 38 T+31(0)613050204 info@avavieren.nl bank: NL35RABO0167870521 2691 ZD www.avavieren.nl KvK: 6045045 INHOUDSOPGAVE pagina Verslag van het bestuur 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2016...3 2 Staat van baten en lasten over 2016...4 2.1 Waarderingsgrondslagen...4 3 Toelichting op de jaarrekening...5 3.1 Toelichting op de balans...5

Nadere informatie

Stichting Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier. Financieel verslag 2017

Stichting Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier. Financieel verslag 2017 Stichting Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier Financieel verslag 2017 Amsterdam, 12 mei 2018 Inhoudsopgave Financieel verslag 2017 A. Algemeen B1. Balans per 31 december 2017 B2. Baten en lasten 2017

Nadere informatie

Resto VanHarte Leeuwarden

Resto VanHarte Leeuwarden Resto VanHarte Leeuwarden Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Leeuwarden 5 3 KinderResto Leeuwarden 9 4 Onze weerklank in de samenleving 10 5

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2014 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 VAN 31 december 2014 31 december 2013 Actief Vlottende activa Overlopende activa 846 1.742 Liquide middelen 3.661 12.744 Totaal activazijde 4.507 14.486

Nadere informatie

I. De Mussen Buurtcentrum De Mussen heeft als missie het bieden van kansen aan kinderen, jongeren en hun ouders in de Haagse Schilderswijk.

I. De Mussen Buurtcentrum De Mussen heeft als missie het bieden van kansen aan kinderen, jongeren en hun ouders in de Haagse Schilderswijk. WELZIJNSPROGRAMMA 2014 I. De Mussen Buurtcentrum De Mussen heeft als missie het bieden van kansen aan kinderen, jongeren en hun ouders in de Haagse Schilderswijk. De Mussen is een kleinschalige organisatie

Nadere informatie

Resto VanHarte Alkmaar

Resto VanHarte Alkmaar Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Alkmaar 5 3 Leren en werken 10 4 Samenwerkingen in wijk en stad 11 5 Onze weerklank

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2015

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2015 Jaarlijks onderzoek onder gasten 2015 Elk jaar voert Resto VanHarte een impact- en tevredenheidsmeting uit onder haar gasten. Deze is in 2015 verspreid in 32 vestigingen van Resto VanHarte, in 20 steden/gemeenten.

Nadere informatie

Resto VanHarte Arnhem

Resto VanHarte Arnhem Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Arnhem in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13 Colofon

Nadere informatie

Stichting Volg de Wens. Jaarrekening 2016

Stichting Volg de Wens. Jaarrekening 2016 Stichting Volg de Wens Jaarrekening 2016 31 oktober 2017 Balans per 31 december 2016 2015 ACTIVA Vaste activa - Immateriële vaste activa 0 0 - Materiële vaste activa 0 0 - Financiële vaste activa 0 0 Vlottende

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2017 AMSTERDAMSESTRAATWEG 67 3513 AB UTRECHT E.MAIL: INFO@ANIMALSTODAY.NL WWW.ANIMALSTODAY.NL Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2017...3 2 Staat van baten en lasten over 2017...4 3 Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2017 Staat van baten en lasten over 2017 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2017 (na verwerking resultaat) 31.12.2017

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2013. Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan 12 3971 HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG 2013. Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan 12 3971 HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2013 Stichting Aandacht voor Pesten 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2013 VAN 31 december 2013 31 december 2012 Actief Vlottende activa Belastingen - 198 Overlopende activa 1.742-1.742 198 Liquide

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen Resto VanHarte Assen Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Assen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei 2015 Dit lokale

Nadere informatie

SHBO 2017 JAARREKENING. Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Monsterseweg RL Den Haag

SHBO 2017 JAARREKENING. Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Monsterseweg RL Den Haag JAARREKENING 017 Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh Monsterseweg 4 553 RL Den Haag A. BALANS PER 31 december ACTIVA 31-1-017 31-1-016 31-1-017 31-1-016 PASSIVA Materiële vaste

Nadere informatie

Stichting Aquarelles Emmeloord. maart 2018

Stichting Aquarelles Emmeloord. maart 2018 maart 2018 De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Venlo in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei

Nadere informatie

Resto VanHarte Maastricht

Resto VanHarte Maastricht Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Maastricht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Jaarrekening Inhoudsopgave. Staat van baten en lasten. Waarderingsgrondslagen

Jaarrekening Inhoudsopgave. Staat van baten en lasten. Waarderingsgrondslagen Jaarrekening Inhoudsopgave Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8 Pagina 9 Algemeen Balans Staat van baten en lasten Waarderingsgrondslagen Bijlage A: Toelichting op de balans Bijlage

Nadere informatie

In 2015 en 2016 zijn bijdragen van fondsen ontvangen voor een tuinkamer en voor zonwering aan de zuidzijde. In 2016 is dit gerealiseerd.

In 2015 en 2016 zijn bijdragen van fondsen ontvangen voor een tuinkamer en voor zonwering aan de zuidzijde. In 2016 is dit gerealiseerd. maart 2017 De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Bosch

Resto VanHarte Den Bosch Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Den Bosch in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Resto VanHarte Groningen

Resto VanHarte Groningen Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Groningen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Bestemmingsreserve artistieke ontwikkeling Continuiteitsreserve

Bestemmingsreserve artistieke ontwikkeling Continuiteitsreserve Balans per 31 december 2014 ACTIEF Toelichting 31 december 2014 31 december 2013 VLOTTENDE ACTIVA Vorderingen en overlopende activa 1 Overlopende activa 421 624 421 624 Liquide middelen 2 56.788 57.129

Nadere informatie

Stichting ABN AMRO Foundation Jaarrekening 2016

Stichting ABN AMRO Foundation Jaarrekening 2016 Stichting ABN AMRO Foundation Jaarrekening 2016 Het bestuur: C. (Kees) van Dijkhuizen J.C.M. (Jan) van Rutte H. (Hilde) Garssen K. (Klaas) Ariaans Amsterdam, juni 2017 INHOUD Directieverslag over het boekjaar

Nadere informatie

Landelijke vergelijking. klanttevredenheid. enquêtes 2009

Landelijke vergelijking. klanttevredenheid. enquêtes 2009 Landelijke vergelijking klanttevredenheid enquêtes 2009 1 Colofon Dit klanttevredenheidsrapport is een uitgave van stichting VanHarte, mei 2010 Reacties kunt u richten aan Stichting VanHarte Van de Sande

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Inhoudsopgave. Staat van baten en lasten. Waarderingsgrondslagen

Jaarrekening 2014. Inhoudsopgave. Staat van baten en lasten. Waarderingsgrondslagen Jaarrekening Inhoudsopgave Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8 Pagina 9 Algemeen Balans Staat van baten en lasten Waarderingsgrondslagen Bijlage A: Toelichting op de balans Bijlage

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Grote Kerk Oostzaan JAARBERICHT Pagina 1 van 10

Stichting Vrienden van de Grote Kerk Oostzaan JAARBERICHT Pagina 1 van 10 JAARBERICHT 2011 Pagina 1 van 10 JAARREKENING 2011 Oostzaan, 15 juni 2012 INHOUDSOPGAVE Bladnummer Algemene informatie 3 Bestuursverslag 4 Balans per 31 december 2011 5 Staat van baten en lasten over 2011

Nadere informatie

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen Merkpaspoort Resto VanHarte versie: 082016 In dit merkpaspoort kun je lezen waarom we er zijn, hoe we te werk gaan en wat we doen. Het merkpaspoort wil vooral een gevoel geven over hoe we graag gezien

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Almere 2 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 RESTO VANHARTE ALMERE... 4 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE ALMERE...

Nadere informatie

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht RSIN KvK Inschrijvingsnummer

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht  RSIN KvK Inschrijvingsnummer Algemene gegevens Stichting SECU Livingstonelaan 609 3526 HL Utrecht www.secuonline.nl RSIN 804 55 07 36 KvK Inschrijvingsnummer 41187919 Doel Stichting SECU wil een bijdrage leveren aan de maatschappij

Nadere informatie

Financieel rapport 2016 Stichting Playing for Success

Financieel rapport 2016 Stichting Playing for Success Financieel rapport 2016 Stichting Playing for Success d.d. 23 JUNI 2017 t.a.v. besturen en directies, 23 juni 2017 1 Jaarverslag Hierbij presenteren wij aan u ons financieel rapport 2016. Het boekjaar

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2017 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van TOV te Tiel. Stichting jij bent TOV bestaat sinds Februari 2015. Dit is alweer het

Nadere informatie

De groei van de laatste jaren vertaalt zich ook financieel; toenemende activiteit brengt meer kosten met zich mee.

De groei van de laatste jaren vertaalt zich ook financieel; toenemende activiteit brengt meer kosten met zich mee. Jaarrekening 2014 Hierbij treft u het financieel jaarverslag van Voedselbank Harderwijk aan. Ook in 2014 bleef de hulpvraag toenemen en eind 2014 zijn er ruim 250 gezinnen in Harderwijk, Ermelo en Putten

Nadere informatie

Stichting House of Animals

Stichting House of Animals Stichting House of Animals Jaarrekening 2017 MAARSSENBROEKSEDIJK 59 3542 PM UTRECHT INFO@HOUSEOFANIMALS.NL WWW. HOUSEOFANIMALS.NL Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag... 3 1.1 Doelstelling House of Animals...

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2018 Staat van baten en lasten over 2018 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans

Nadere informatie

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen Rapport inzake de jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina 1. Bestuursverslag 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen (Amstelveenfonds)

Nadere informatie

Jaarrekening Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers en allen die de voedselbank een warm hart toedragen!

Jaarrekening Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers en allen die de voedselbank een warm hart toedragen! Jaarrekening 2015 Hierbij treft u de jaarrekening van Voedselbank Harderwijk aan. In 2015 zijn wij in ons werkgebied Harderwijk, Ermelo en Putten steeds in staat geweest voldoende voedselpakketten samen

Nadere informatie

Resto VanHarte Enschede

Resto VanHarte Enschede Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Enschede in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag 12 Colofon

Nadere informatie

waar we een uitgebreide rondleiding kregen en veel hebben gelachen met de studenten en nieuwe vrienden hebben gemaakt.

waar we een uitgebreide rondleiding kregen en veel hebben gelachen met de studenten en nieuwe vrienden hebben gemaakt. Yucatan s wonders Ik ben Sammie ik ben 19 jaar oud en heb mee gedaan met de YEC 2016. Ik ben in de zomervakantie 3 weken in Mexico geweest. De eerste twee weken verbleef in het kamp en de laatste week

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Venlo

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Venlo Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Venlo 5 3 Onze weerklank in de samenleving 11 4 Kwaliteitsbewaking 13 5 Ambities voor

Nadere informatie

Financieel JAARVERSLAG Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek

Financieel JAARVERSLAG Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Financieel JAARVERSLAG 2015 Stichting Hospice Lansingerland Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Balans per 31-12-2015 Stichting Hospice Lansingerland 31-12-2015 31-12-2014

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1

JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 Algemeen 2 Staat van herkomst en besteding van de geldmiddelen over 2016 4 Staat van baten en lasten en begrotingen over 2015, 2016 en 2017

Nadere informatie

Activa Materiële vaste activa Vorderingen Omzetbelasting Overige vorderingen en Overlopende activa

Activa Materiële vaste activa Vorderingen Omzetbelasting Overige vorderingen en Overlopende activa te BALANS PER 31 DECEMBER 2012 (2011) (Na voorgestelde resultaatbestemming) Activa 2012 2011 Vaste Activa Materiële vaste activa -- -- Vlottende Activa Vorderingen Omzetbelasting 801 808 Overige vorderingen

Nadere informatie

Twee van de acht appartementen waren in 2013 nog in gebruik voor logeeropvang, begin 2014 zijn alle appartementen in gebruik door vaste bewoners.

Twee van de acht appartementen waren in 2013 nog in gebruik voor logeeropvang, begin 2014 zijn alle appartementen in gebruik door vaste bewoners. De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een 24- uurs

Nadere informatie

Verkort financieel jaarverslag 2017

Verkort financieel jaarverslag 2017 Verkort financieel jaarverslag 2017 Stichting Voedselbank Deventer en omgeving Harderwijkerstraat 21, 7418 BA Deventer KVK 08138701 INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2017 2 Staat

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Excelsior 4all. JAARREKENING BOEKJAAR: 1 januari 2015 tot en met 31 december 2015 STICHTING EXCELSIOR 4ALL Rotterdam

Jaarrekening Stichting Excelsior 4all. JAARREKENING BOEKJAAR: 1 januari 2015 tot en met 31 december 2015 STICHTING EXCELSIOR 4ALL Rotterdam JAARREKENING BOEKJAAR: 1 januari 2015 tot en met 31 december 2015 STICHTING EXCELSIOR 4ALL Rotterdam INHOUDSOPGAVE JAARREKENING A - Waarderingsgrondslagen B - Balans C - Winst- en verliesrekening D - Toelichting

Nadere informatie

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017 STICHTING DUSHI VRIEND Rapport inzake jaarstukken 2016 18 december 2017 Stichting Dushi Vriend Inhoudsopgave Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 2016 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Marianne Center

JAARREKENING Stichting Marianne Center JAARREKENING 2016 Stichting Marianne Center Inhoud Jaarverslag 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van baten en lasten over 2016 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

Obstacle Course Racing Association Benelux. Jaarrekening. Obstacle Course Racing Association Benelux Jaarrekening 2016

Obstacle Course Racing Association Benelux. Jaarrekening. Obstacle Course Racing Association Benelux Jaarrekening 2016 Obstacle Course Racing Association Benelux Jaarrekening 2016 Voorwoord Het jaar 2016 was een roerig jaar. Enerzijds is de basis uit 2015 verder verstevigd door groei van het aantal leden, levering van

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Ede 1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 2 RESTO VANHARTE EDE... 3 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE EDE... 3 2.2

Nadere informatie

De Nederlandse Boksbond Realisatie 2014 en Begroting 2015. Staat van baten en lasten

De Nederlandse Boksbond Realisatie 2014 en Begroting 2015. Staat van baten en lasten Realisatie 2014 en Begroting 2015 Staat van baten en lasten Begroting Begroting Realisatie Realisatie 2015 2014 2014 2013 Baten Contributies en licenties 115.000 101.000 116.902 104.964 Subsidies 46.282

Nadere informatie

Financiële Verantwoording Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis Gorinchem

Financiële Verantwoording Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis Gorinchem Financiële Verantwoording 2017 Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis Gorinchem INHOUDSOPGAVE Deel I Algemene gegevens Algemene gegevens 4 Deel II Jaarrekening Balans 6 Resultatenrekening 7 Grondslagen

Nadere informatie

STICHTING PIJN BIJ KANKER RIJEN

STICHTING PIJN BIJ KANKER RIJEN STICHTING PIJN BIJ KANKER RIJEN JAARVERSLAG OVER 2013 2014 Rob Koster Advies en Administratie 1 INHOUDSOPGAVE PAGINA Beoordelingsverklaring van de accountant n.v.t Jaarverslag bestuur Jaarverslag bestuur

Nadere informatie

JAARREKENING 2013 VAN STICHTING MILLENNIUMNETWERK FRYSLÂN

JAARREKENING 2013 VAN STICHTING MILLENNIUMNETWERK FRYSLÂN JAARREKENING 2013 VAN STICHTING MILLENNIUMNETWERK FRYSLÂN BALANS STICHTING MILLENNIUMNETWERK FRYSLÂN (Na voorstel bestemming resultaat) Activa Passiva Eigen vermogen 1 jan 27.207 19.816 Te vorderen bedragen

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Hospice Lansingerland

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Hospice Lansingerland FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 Stichting Hospice Lansingerland Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek 19 april 2018 Balans per 31-12-2017 Stichting Hospice Lansingerland 31-12-2017

Nadere informatie

Financieel verslag 2016 Stichting Slinger Utrecht

Financieel verslag 2016 Stichting Slinger Utrecht Financieel verslag 2016 Stichting Slinger Utrecht Het ondernemende netwerk met hart en ambitie voor de stad Inhoud Jaarrekening Balans per 31 december 2016 3 Staat van baten en lasten over 2016 5 Toelichting

Nadere informatie

Balans per 31 december 2016 (Na resultaatbestemming)

Balans per 31 december 2016 (Na resultaatbestemming) Balans per 31 december 2016 (Na resultaatbestemming) 31 dec 2016 31 dec 2015 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa Inventaris 980 1.260 980 1.260 Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1

JAARVERSLAG 2017 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 JAARVERSLAG 2017 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 Algemeen 2 Staat van herkomst en besteding van de geldmiddelen over 2017 4 Staat van baten en lasten en begrotingen over 2016, 2017 en 2018

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek

Financieel Jaarverslag Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Financieel Jaarverslag 2016 Stichting Hospice Lansingerland Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Balans per 31-12-2016 Stichting Hospice Lansingerland 31-12-2016 31-12-2015

Nadere informatie

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2016

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2016 Stichting Geloof en Handel Bunschoten Jaarrekening 2016 Bestuursverslag 2016 Doelstelling, missie en visie Visie: Onrecht kunnen we helpen bestrijden door eerlijke handel te bevorderen. De Stichting stelt

Nadere informatie

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2017

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2017 Jaarrekening 2017 Nummer Kamer van Koophandel: 41153174 Datum: 5 april 2018 Aantal exemplaren: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Jaarverslag Opdracht 3 Financiële positie 4 Bespreking van de resultaten

Nadere informatie

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2017

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2017 Stichting Stéphanos Jaarrapport 2017 Pagina 1 INHOUDSOPGAVE A Balans per 31 december 2017 3 B Staat van baten en lasten over 2017 4 C Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 D Toelichting op

Nadere informatie

Financieel verslag 2017

Financieel verslag 2017 Stichting Droom je Thuis statutair gevestigd te Westland ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 56601174 Financieel verslag 2017 Postadres: Van Velzenstraat 13, 2685 RB Poeldijk tel. 06-53165971

Nadere informatie

Stichting Stéphanos. Jaarrekening 2018

Stichting Stéphanos. Jaarrekening 2018 Stichting Stéphanos Jaarrekening 2018 Pagina 1 INHOUDSOPGAVE A Balans per 31 december 2018 3 B Staat van baten en lasten over 2018 4 C Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 D Toelichting op

Nadere informatie

C.A.S. het Noorden. gevestigd te. Jaarrekening 2015

C.A.S. het Noorden. gevestigd te. Jaarrekening 2015 Jaarrekening 2015 Datum: 19 februari 2017 Opgesteld door: Aantal exemplaren: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Jaarstukken Jaarrekening Balans per 31 december 2015 3 Staat van baten en lasten 2015 5

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen Jaarrekening 2015

Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen Jaarrekening 2015 Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen Jaarrekening 2015 Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Rapport 3 1.1 Algemeen 4 1.2 Begrotingsoverzicht 5 2. Jaarrekening 6 2.1 Balans

Nadere informatie

Inhoudelijk jaarverslag Stichting Follow your Sun 2017

Inhoudelijk jaarverslag Stichting Follow your Sun 2017 FOLLOW YOUR SUN ONTDEK JOUW ZON GELOOF IN JEZELF EN STRAAL Ruim honderd kinderen ontdekten hun talenten en ontwikkelden meer zelfvertrouwen tijdens de 10-delige Follow your Sun lessenreeksen Inhoudelijk

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Marianne Center

JAARREKENING Stichting Marianne Center JAARREKENING 2014 Stichting Marianne Center Inhoud Jaarverslag 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2014 4 Staat van baten en lasten over 2014 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017

Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017 Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017 Het is belangrijk dat kinderen al jong kennis maken met bedrijven en beroepen. Roefelen maakt dat mogelijk. De in 2011 opgerichte

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Slinger Utrecht

Financieel verslag Stichting Slinger Utrecht Financieel verslag 2017 Stichting Slinger Utrecht Inhoud Jaarrekening Balans per 31 december 2017 3 Staat van baten en lasten over 2017 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten 6 Overige

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 STICHTING STADSPIJPERS VAN 's-hertogenbosch FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 INHOUDSOPGAVE Algemeen 1 Jaarrekening Balans per 31 december 2 Exploitatierekening 3 Toelichting algemeen 4 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Eind 2010 is de droom van Jack en Saskia Engels, namelijk het creëren van een harmonieus thuis voor kinderen en (jong-)volwassenen met een (meervoudige) beperking,

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg Oost Achterhoek Gevestigd te Winterswijk

Jaarrekening Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg Oost Achterhoek Gevestigd te Winterswijk Jaarrekening 2016 Balans Staat van baten en lasten Toelichting op de balans en de Staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2016 Actief 31.12.2016 31.12.2015 Vaste activa Materiële vaste activa

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Assen

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Assen Resto VanHarte Assen Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Assen 5 3 Onze weerklank in de samenleving 11 4 Kwaliteitsbewaking 13 5 Ambities voor

Nadere informatie

1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming)

1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming) 1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming) Activa Referentie 31 december 2015 31 december 2014 (in euro's) Vaste activa 4.5.1 Materiele vaste activa 381 8.420 Vlottende activa

Nadere informatie