Resto VanHarte Zwolle

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Resto VanHarte Zwolle"

Transcriptie

1 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2014

2 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Zwolle in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13 Colofon Maart 2015 Dit lokale jaarverslag is een uitgave van Resto VanHarte. Reacties kunt u richten aan info@restovanharte.nl. Resto VanHarte Zwolle De Enk Enkstraat 67, Zwolle Restomanager: Cora Straatman Restodagen: maandag en donderdag

3 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag Voorwoord Nieuwe locatie We zijn heel blij met de nieuwe locatie voor Resto VanHarte Zwolle: De Enk in Assendorp. Hier weet een bredere doelgroep ons te vinden, zodat we een betere afspiegeling van de maatschappij kunnen zijn. Ook heel fijn is dat we subsidies en donaties hebben ontvangen voor de aanschaf van nieuwe materialen. Participatie Het bezoek van het voltallige college van Burgemeester en Wethouders in november was een bijzondere gebeurtenis. Het college hield een tweedaagse tour langs participatietrajecten en sloot dat af met een diner bij Resto VanHarte Zwolle. Men was blij verrast dat Resto VanHarte zo goed binnen de participatie-thematiek past. Onze gasten vonden het geweldig dat er aan elke tafel een collegelid en aan één tafel zelfs de burgemeester zat en hadden veel gespreksstof met de bestuurders. Ook bijzonder was dat we in 2014 regelmatig gasten hadden voor wie de drempel naar Resto VanHarte in eerste instantie behoorlijk hoog was. Na een keer aanschuiven met hun begeleider, meestal van RIBW of Frion, verdween de drempelvrees en waren ze trots dat ze alleen naar Resto VanHarte durfden te komen. Het KPN contactdiner in december was eveneens een succes. De lijst met aanmeldingen liep in no time vol. Wij ontvingen na afloop enorm veel positieve reacties van onze gasten. Bruisend team We hebben een energiek en bruisend team vrijwilligers. Er heerst een prettige en warme sfeer, waarin iedereen zichzelf kan zijn en zich kan ontplooien. En er wordt veel gelachen! We hebben zelfs inmiddels een wachtlijst van nieuwe vrijwilligers moeten aanleggen. Netwerk Onze nieuwe horecamanager Henk Kuipers is met heel veel elan bezig om het Resto VanHarte Zwolle goed op de kaart te krijgen. De lokale media hebben in het algemeen erg positief gereageerd op onze verhuizing naar De Enk en hebben daar ook veelvuldig aandacht aan besteed. Organisaties die zich ontfermen over de kwetsbare mensen in onze maatschappij, zoals ZwolleDoet, Stichting Humanitas, Rode Kruis, zijn erg enthousiast over de Resto VanHarte formule. Zij werken graag met ons samen en dat geldt ook voor het bedrijfsleven en de politiek (Rabobank, Rotary, CDA etc.). Nieuwe plannen In Zwolle gaan we in 2015 ook aan de slag met Coalitie Erbij, het landelijke netwerk in de zorg- en welzijnssector tegen eenzaamheid. Daarnaast gaat

4 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag Resto VanHarte samenwerken met de sociale wijkteams in Zwolle om hen te helpen om kwetsbare groepen in Zwolle nog beter te bereiken. We starten na de meivakantie met een wekelijks KinderResto en hebben daarvoor een groot team van vrijwilligers klaar staan. Kinderen kunnen zich opgeven voor ons kookproject of moestuinproject (wat ze zaaien en oogsten, bereiden en koken ze uiteindelijk in het KinderResto). Beide projecten zullen we in 2015 een aantal malen doen, gedurende zes weken, op maandag van uur. Het koken gebeurt in De Enk, onze Restolocatie. Het moestuinproject gebeurt vlakbij De Enk; we hebben een stukje tuin van het prachtige Dominicanenklooster tot onze beschikking. Beide groepen kinderen treffen elkaar na afloop van de activiteit om gezamenlijk te smullen van het kookresultaat. Via onze samenwerking met atletiekvereniging PEC Zwolle gaan we meer inzetten op gezondheid en beweging. Onze gasten kunnen gratis deelnemen aan een persoonlijk bewegingsprogramma op maat, ook voor mensen met beperkingen. Daarnaast gaan we in 2015 aan de slag met re-integratietrajecten en het vergroten van onze naamsbekendheid. Cora Straatman, Restomanager Zwolle Henk Kuipers, horecamanager Zwolle Resto VanHarte is een plek waar je mensen ontmoet, iets kunt leren, ideeën opdoet, samen plezier maakt en vooral lekker en gezond kunt eten. Resto VanHarte brengt mensen bij elkaar en daarmee cohesie in de wijk. Buurtgenoten van allerlei achtergronden koken en eten samen. Daarnaast is er tijd voor het uitwisselen van ervaringen, informatie, discussie, cultuur, muziek etc. We inspireren onze gasten, jong en oud, om contact te maken, actief mee te doen en gezond en duurzaam te eten.

5 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag Jette Klijnsma Staatssecretaris Jetta Klijnsma ging in gesprek met Zwollenaren. In de middag was ze met de Zwolse PvdA-lijsttrekker Nelleke Vedelaar te vinden bij het Diezerplein. Daarna was Klijnsma te gast bij Resto VanHarte Zwolle, waar ze in gesprek ging met bezoekers. We staan voor een sterk en sociaal Zwolle met buurten waar iedereen zich thuis voelt, zei Nelleke Vedelaar. We willen graag weten wat er speelt onder de bewoners en daarom zoeken we ze op.

6 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag Eén van ons Brahim (29) is vrijwilliger bij Resto VanHarte Zwolle. Mijn Nederlandse vrouw ontmoette in Tunesië. Ik ben Tunesiër en werkte in een internetcafé. Nu ik in Nederland woon, wil ik zo snel mogelijk goed Nederlands leren om verder te komen. Ik volg een inburgeringscursus. Daar leer je over het land, de politiek en geschiedenis, maar toch wordt er weinig aandacht besteed aan het communiceren in de Nederlandse taal. Ik heb Resto VanHarte gevonden op internet en werk nu met veel plezier in de keuken. Als team mogen wij meedenken wat we een volgende keer gaan koken voor de gasten. Ook leer ik hoe belangrijk het is om goed alles schoon te houden. Het contact met collega s en gasten vind ik erg leuk. Dankzij hen spreek ik nu beter Nederlands. Nu ben ik van plan een carrièreswitch te maken. Met de praktijkervaring die ik hier opbouw, hoop ik een koksopleiding te mogen doen. De horecamanager van Resto VanHarte gaat mij begeleiden in welke opleiding het beste bij mij past.

7 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag College op bezoek Gezellig een hapje mee-eten en in gesprek gaan met VanHartegasten en vrijwilligers, dat deden burgemeester Henk Jan Meijer en zijn team op woensdag 5 november. De burgemeester en wethouders Filip van As, Ed Anker, Nelleke Vedelaar, Jan Brink en René de Heer en gemeentesecretaris Regina Riemersma, maakten een tournee langs Zwolse sociale organisaties en bedrijven om kennis te maken. De groep sloot de tour af bij Resto VanHarte. De VanHartegasten maakten enthousiast gebruik van de kans om tussen de gangen door vragen te stellen aan de burgemeester en zijn wethouders.

8 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag Resto Zwolle in vogelvlucht Onze gasten Resto VanHarte wil graag een afspiegeling zijn van de maatschappij. Dit leek in Dieze-Oost niet zo goed te lukken, omdat daar vooral de ouderen de weg naar het Resto wisten te vinden. We verwachten dat dit op onze nieuwe locatie in Assendorp anders zal gaan. In 2014 kookten we voor en aten we met 35 tot 40 mensen per avond. Eén keer per maand was er KinderResto in Zwolle. Resto VanHarte Zwolle ontving in gasten. Ook online hielden we intensief contact met onze gasten, vrijwilligers en samenwerkingspartners. Op en Facebook: Resto VanHarte Zwolle, samen hebben we inmiddels in totaal bijna driehonderd fans en volgers. Ons team Restomanager Cora Straatman en horecamanager Henk Kuipers werkten in 2014 met een enthousiast team vrijwilligers. Zij waren actief bij Resto VanHarte Zwolle vanuit verschillende invalshoeken: participatie (9), inburgering (1) re-integratie (2), maatschappelijke stage(24), Wajong uitkering (1) en wijkbewoners (2). Gemiddeld werkten de vrijwilligers 8 uur per week voor ons. Kwaliteit Elk jaar houden we in het laatste kwartaal een enquête onder onze gasten en vrijwilligers. De resultaten publiceren we in ons landelijk jaarverslag. Bij gasten kijken we naar de impact van ons Meedoenprogramma op het versterken van sociale contacten en de betrokkenheid in de wijk. Bij vrijwilligers kijken we onder andere naar samenwerking, arbeidstevredenheid, groei- en ontwikkelmogelijkheden en toekomstperspectief. Daarnaast bewaken we de kwaliteit van onze maaltijden, onder andere in het kader van voedselveiligheid.

9 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag Verhuizing Eind 2014 is Resto VanHarte Zwolle verhuisd naar een nieuwe locatie in het centrum van Zwolle, in De Enk op het Assendorperplein. Begin 2015 was de feestelijke opening. Met de opening van het nieuwe Resto sluit de locatie in De Terp. Restomanager Cora Straatman: We zijn enorm blij met ons nieuwe onderkomen. Deze verhuizing geeft ons de kans om in Zwolle een breder publiek te bereiken. Assendorp is een gevarieerde wijk waar studenten, ouderen, gezinnen, ondernemers en kunstenaars wonen. Wij hopen ze allemaal te verwelkomen in het Resto. Het is onze bedoeling om zoveel mogelijk mensen met elkaar in contact te brengen.

10 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag Meedoenprogramma Datum Activiteit Samenwerkingspartner Januari Nieuwjaarsdiner Thema Goede voornemens, gezond eten Thema Veel doen met weinig geld, met Humanitas KinderResto Travers Welzijn Februari Week van de wijkzorg Icare en Buurtzorg Zwolle Op en Top Zwolle Zwolle-quiz door één van onze gasten Werken in Cambodja Verzorgd door vrijwilliger uit Cambodja Politiek café Door politieke partijen Zwolle (2 x) Maart Frion op bezoek Frion ondersteunt mensen met een beperking High Tea Met PvdA Zwolle en staatssecretaris Jetta Klijnsma Gezondheid - Informatie Over welzijn, vitaliteit, bewegen en gezonde voeding; met Coaching Weerzicht Petje op, petje af Spel dat verkiezingen leuk maakte; met Stichting Prodemos Naar de stembus Smikkelen op weg naar t stembureau Nationale Scoutingdag KinderResto Met Travers Welzijn; ouders en kinderen koken samen April Wereldgezondheidsdag JongerenResto Met Travers Welzijn Kledingbeurs Een paasbest pak, Das Nouveau Vod Thema-avond Koken met een Drents accent Koningshuisdag Juni Avondvierdaagse met Lopend buffet Thema Hemelse vrede 25 jaar geleden in China WK Voetbalquiz Papadag / Vaderdag Met Rabobank IJsseldelta Holland speelt Voetbal kijken op groot scherm Ruiltafel Doe iets weg en neem iets mee Complimentendag Leve de schouderklopjes! Juli Zomerpoëzie Gasten lazen zomerse gedichten voor Vive la France Bonte Franse avond Ruiltafel Initiatief van onze gasten: Doe iets weg en neem iets mee Augustus Bingo September Thema: voedselverspilling Ryan Hoekman van Damn Food Waste Tijd voor Taal Jur vertelt over de oorsprong van taal

11 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag Kledingbeurs Introductiediner September Mexicaanse avond + Bingo Thema-avond Joods diner en Zwolse Stolpersteine Ontmoeting De langste eettafel; met Stichting Zwolle Ontmoet Oktober Rabobank op bezoek Rabobank IJsseldelta Ontmoeting Indiaas diner en Indiase muziek Thema-avond Maatschappelijk werk in de buurt Bingo November Week van de BHV Stichting Lotus Ontmoeting College van B&W op bezoek Thema-avond Bewegen werkt en is gezond!; Bureau Inzicht Stichting Humanitas op bezoek December Thema-avond Een nieuw bewegingsprogramma Met PEC Zwolle De zorg in 2015 Met zorgprofessionals en CDA Zwolle Sinterklaas AfterParty Thema-avond: Cambodja Over Cambodja project + diner Ontmoeting KPN Contactdiner Kerstdiner met muziek en vijf gangen Samenwerkingspartners en sponsors Atletiekvereniging PEC 1910, BPM Bookings, CDA, Das Nouveau Vod, kledingruil De Assendorper, De Diezerpoorter, De Gilderijders, De Peperbus, Delta Wonen, Dienst Justitiële Inrichtingen, Dienstverlening de Molenkamp, Diezer Buurttafel, Dimence, Driezorg, Frionzorg, Gemeente Zwolle, GGD IJsselland, Greijdanus College, Humanitas Zwolle, Jobcoachbureau De Brug, Leger des Heils, Lotuskring De Blauwvinder, Openbaar Belang, Rabobank IJsselland, Revas De peperbus, RIBW, Rode Kruis, Rotary Noord Zwolle, Stichting Cordaid, Stichting Zwolse Stolpersteine, Stichting 4PK, Stichting Focus, Stichting Humanitas Zwolle, Stichting Lotus, Stichting Philadelphia, Stichting Wit, SWZ woningcorporatie, Travers Welzijn, UWV Werkbedrijf Zwolle, Vrijwilligerscentrale Zwolle Doet, Wegener Media, Werkplein Zwolle, WIJZ (Welzijn Ouderen Zwolle), Willem Gunneman, Windesheim, Youth for Christ

12 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag Cambodjaans eten Op maandag 15 december nam vrijwilligster Dahlia ons mee naar Cambodja. Het menu was: Cambodjaanse mihoensalade, kip met koenjit uit Cambodja, met rijst en roerbakgroenten in kokos en als dessert ijskoude mangomilkshake.

13 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag Financieel verslag Stichting VanHarte te Amsterdam BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (RESTO ZWOLLE) ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen: Debiteuren Nog te ontvangen toegezegde subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Bank- & kasgelden PASSIVA Reserves & fondsen Bestemmingsreserve Continuïteitsreserve (420) (176) Bestemmingsfonds - - (8) (8) Kortlopende schulden Crediteuren - - Vooruitontvangen subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum - - Overige schulden en overlopende passiva

14 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2014 (RESTO ZWOLLE) BATEN Opbrengst maaltijden Kosten maaltijden (incl. activeringskosten) Ontvangen subsidies Ontvangen donaties en giften Overige baten - - * Totaal baten LASTEN Personeelskosten Afschrijvingen Huisvestingskosten Kantoorkosten Algemene kosten Totaal lasten Saldo baten minus lasten - - * Toelichting ontvangen bedragen Albert Heijn Delta Wonen Gemeente Zwolle Oranje Fonds Rabobank Foundation Rabobank IJsseldelta St. Het R.C. Maagdenhuis en St. Brentano VSBfonds Woningstichting SWZ Overige baten

15 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag

Resto VanHarte Leiden

Resto VanHarte Leiden Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Leiden in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 11 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte Maastricht

Resto VanHarte Maastricht Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Maastricht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Bosch

Resto VanHarte Den Bosch Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Den Bosch in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Resto VanHarte Dordrecht

Resto VanHarte Dordrecht Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Dordrecht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Resto VanHarte Alkmaar

Resto VanHarte Alkmaar Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Alkmaar in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Groningen

Resto VanHarte Groningen Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Groningen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Noord

Resto VanHarte Amsterdam Noord Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amsterdam Noord in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen Resto VanHarte Assen Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Assen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei 2015 Dit lokale

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Venlo in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei

Nadere informatie

Resto VanHarte Enschede

Resto VanHarte Enschede Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Enschede in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag 12 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte Zoetermeer

Resto VanHarte Zoetermeer Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Zoetermeer 5 3 Leren en werken 7 4 Samenwerkingen in wijk en stad 8 5 Onze weerklank

Nadere informatie

Resto VanHarte Tilburg

Resto VanHarte Tilburg Resto VanHarte Tilburg Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Tilburg 5 3 KinderResto Tilburg 8 4 Onze weerklank in de samenleving 9 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte Arnhem

Resto VanHarte Arnhem Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Arnhem in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte Zwolle

Resto VanHarte Zwolle Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Zwolle 5 3 KinderResto Zwolle 10 4 Onze weerklank in de samenleving 11 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte Haarlem

Resto VanHarte Haarlem Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Haarlem 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 6 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

Resto VanHarte Amersfoort

Resto VanHarte Amersfoort Resto VanHarte Amersfoort Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amersfoort Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amersfoort in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amsterdam Zuidoost in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma

Nadere informatie

STICHTING VOEDSELTUIN TE ROTTERDAM. Rapport 2014

STICHTING VOEDSELTUIN TE ROTTERDAM. Rapport 2014 STICHTING VOEDSELTUIN TE ROTTERDAM Rapport 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Balans per 31 december 2014 3 2 Staat van baten en lasten over 2014 4 3 Toelichting op de balans per 31 december

Nadere informatie

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 1 Jaarverslag 2016 Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie 2017 Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5 JAARREKENING 2018 Pagina: 1 van 5 Jaarrekening 2018 Het jaar 2018 is afgesloten met een negatief resultaat van 459,= Het werkelijke resultaat kan als volgt worden vergeleken met de begroting: en lasten

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Ede 1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 2 RESTO VANHARTE EDE... 3 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE EDE... 3 2.2

Nadere informatie

Resto VanHarte Middelburg

Resto VanHarte Middelburg Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Middelburg in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte s-hertogenbosch

Resto VanHarte s-hertogenbosch Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte s-hertogenbosch 5 3 KinderResto s-hertogenbosch 9 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Almere 2 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 RESTO VANHARTE ALMERE... 4 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE ALMERE...

Nadere informatie

Resto VanHarte Rotterdam

Resto VanHarte Rotterdam Resto VanHarte Rotterdam Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Rotterdam Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Rotterdam in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13

Nadere informatie

Coalitie Erbij Woudenberg

Coalitie Erbij Woudenberg Jaarverslag 2017 Coalitie Erbij Woudenberg Inhoud Voorwoord Jaarverslag 2017 Bijlage: financieel overzicht Voorwoord Coalitie Erbij Woudenberg: 2017 In vogelvlucht In de laatste maand van het jaar kijk

Nadere informatie

JAARREKENING

JAARREKENING JAARREKENING 2014-2015 Plaats Leeuwarden Datum 03-06-2016 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag. 1, 2 Balans per 31 december 2015. 3, 4 Winst- en verliesrekening 2015. 5 Algemene toelichting. 6 Toelichting winst-

Nadere informatie

Resto VanHarte Zwolle

Resto VanHarte Zwolle Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2015 Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Zwolle 4 3 Eén van ons 6 4 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 7 5 Overzicht vrijwilligers 14 6

Nadere informatie

Coalitie Erbij Woudenberg

Coalitie Erbij Woudenberg Jaarverslag 2016 Coalitie Erbij Woudenberg Inhoud Voorwoord Jaarverslag 2016 Bijlage: financieel overzicht Voorwoord Beste lezer, Voor u ligt het jaarverslag 2016 van de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg.

Nadere informatie

C.A.S. het Noorden. gevestigd te. Jaarrekening 2015

C.A.S. het Noorden. gevestigd te. Jaarrekening 2015 Jaarrekening 2015 Datum: 19 februari 2017 Opgesteld door: Aantal exemplaren: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Jaarstukken Jaarrekening Balans per 31 december 2015 3 Staat van baten en lasten 2015 5

Nadere informatie

SHBO 2017 JAARREKENING. Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Monsterseweg RL Den Haag

SHBO 2017 JAARREKENING. Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Monsterseweg RL Den Haag JAARREKENING 017 Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh Monsterseweg 4 553 RL Den Haag A. BALANS PER 31 december ACTIVA 31-1-017 31-1-016 31-1-017 31-1-016 PASSIVA Materiële vaste

Nadere informatie

Bestemmingsreserve artistieke ontwikkeling Continuiteitsreserve

Bestemmingsreserve artistieke ontwikkeling Continuiteitsreserve Balans per 31 december 2014 ACTIEF Toelichting 31 december 2014 31 december 2013 VLOTTENDE ACTIVA Vorderingen en overlopende activa 1 Overlopende activa 421 624 421 624 Liquide middelen 2 56.788 57.129

Nadere informatie

31 december 2013 31 december 2012. 31 december 2013 31 december 2012

31 december 2013 31 december 2012. 31 december 2013 31 december 2012 Stichting "Kledingbank Arnhem e.o. statutair gevestigd te Arnhem Jaarrekening over 2013 Inschrijvingsnummer KvK : 09173452 INHOUDSOPGAVE Stichting "Kledingbank Arnhem e.o." gevestigd te Arnhem Jaarrekening

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Jaarrekening Stichting Vrienden van Hof en Hiem. Bladzijde. Jaarverslag Waarderings- en resultaatbepalingsgrondslagen 3

INHOUDSOPGAVE. Jaarrekening Stichting Vrienden van Hof en Hiem. Bladzijde. Jaarverslag Waarderings- en resultaatbepalingsgrondslagen 3 INHOUDSOPGAVE Bladzijde Jaarverslag 2 1. Waarderings- en resultaatbepalingsgrondslagen 3 2. Balans per 31 december 2016 4 3. Winst- en verliesrekening 2016 5 Pagina 1 Jaarverslag 2016 Bestuurssamenstelling

Nadere informatie

1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde saldo bestemming)

1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde saldo bestemming) STICHTING CHRIST S HOPE NEDERLAND, Zwolle 1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde saldo bestemming) Vaste Active 31 december 2015 31 december 2014 Materiele vaste activa 1.143 3.192 1.143 3.192

Nadere informatie

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen Rapport inzake de jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina 1. Bestuursverslag 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen (Amstelveenfonds)

Nadere informatie

Twee van de acht appartementen waren in 2013 nog in gebruik voor logeeropvang, begin 2014 zijn alle appartementen in gebruik door vaste bewoners.

Twee van de acht appartementen waren in 2013 nog in gebruik voor logeeropvang, begin 2014 zijn alle appartementen in gebruik door vaste bewoners. De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een 24- uurs

Nadere informatie

Resto VanHarte Zaandam

Resto VanHarte Zaandam Resto VanHarte Zaandam Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Zaandam Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Zaandam 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 7 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

Stichting Salomo BLESKENSGRAAF

Stichting Salomo BLESKENSGRAAF Stichting Salomo BLESKENSGRAAF Rapport inzake de jaarverslaggeving 2012 J A A R R E K E N I N G A C T I V I T E I T E N V E R S L A G INHOUDSOPGAVE PAGINA A JAARREKENING 1 Algemeen 2 2 Balans per 31 december

Nadere informatie

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER Eerlijk koken, waarbij het product qua smaak en textuur zo puur mogelijk op het bord komt, Een huiselijke en ongedwongen sfeer, gecombineerd met een voortreffelijke

Nadere informatie

Stichting "Het Huys ten Donck", Benedenrijweg 461, 2983 LA RIDDERKERK BALANS

Stichting Het Huys ten Donck, Benedenrijweg 461, 2983 LA RIDDERKERK BALANS Blad 5 BALANS Per 31 december Vaste activa Materiële vaste activa Landgoed "Het Huys ten Donck" te Ridderkerk 0 0 Auto " 0 " 510 0 510 Vlottende activa Vorderingen Debiteuren 11.964 10.995 Overige vorderingen

Nadere informatie

La Vie sur Terre Watteaustraat 8 hs 1077 ZL Amsterdam. Jaarrekening 2012

La Vie sur Terre Watteaustraat 8 hs 1077 ZL Amsterdam. Jaarrekening 2012 La Vie sur Terre Watteaustraat 8 hs 1077 ZL Amsterdam Jaarrekening 2012 Inhoudsopgave jaarrekening 2012 pagina Bestuursverslag 2 Balans per 31 december 2012 3 Functionele exploitatierekening over 2012

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting. Present Kampen

Jaarrekening Stichting. Present Kampen Jaarrekening 2013 Stichting Present Kampen Inhoudsopgave: 1. Bestuurverslag 2. Activiteitenverslag 3. Jaarrekening 31-12-2013 4. Begroting 2014 Bestuursverslag 2013 Samenstelling van het bestuur G.J. Brouwer,

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2016 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2016 VAN 31 december 2016 31 december 2015 Actief Vlottende activa Overlopende activa 1.964 4.577 Liquide middelen 7.852 4.700 Totaal activazijde 9.816

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2013 Staat van baten en lasten over 2013 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2013 (na verwerking resultaat) 31.12.2013

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2014 Staat van baten en lasten over 2014 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2014 (na verwerking resultaat) 31.12.2014

Nadere informatie

Jaarrekening Balans per 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Inventaris - - Computer Vlottende activa

Jaarrekening Balans per 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Inventaris - - Computer Vlottende activa Jaarrekening 2017 Balans per 31 december 2017 ACTIVA 31-12-2017 31-12-2016 Vaste activa Inventaris Computer Vlottende activa Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen 19.913 18.410 19.913

Nadere informatie

Stichting "Kledingbank Arnhem e.o. statutair gevestigd te Arnhem. Jaarrekening 2014. Inschrijvingsnummer KvK : 09173452 INHOUDSOPGAVE.

Stichting Kledingbank Arnhem e.o. statutair gevestigd te Arnhem. Jaarrekening 2014. Inschrijvingsnummer KvK : 09173452 INHOUDSOPGAVE. Stichting "Kledingbank Arnhem e.o. statutair gevestigd te Arnhem Jaarrekening 2014 Inschrijvingsnummer KvK : 09173452 INHOUDSOPGAVE Jaarrekening Stichting "Kledingbank Arnhem e.o." gevestigd te Arnhem

Nadere informatie

Inhoudelijk en financieel jaarverslag 2017 Stichting Nitzana Dordrecht

Inhoudelijk en financieel jaarverslag 2017 Stichting Nitzana Dordrecht Inhoudelijk en financieel jaarverslag 2017 Dordrecht Woord vooraf Voor u ligt het jaarverslag van Vrouwenopvang. We zijn heel dankbaar dat we in 2017 daadwerkelijk van start mochten gaan en met een enthousiast

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Gouda

Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Gouda Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Gouda Datum: 17-03-2015 Balans per 31 december 2014 Vaste activa 31 december 2014 31 december 2013 Materiële vaste activa Inventaris en inrichting 753.767

Nadere informatie

Stichting "Kledingbank Arnhem e.o. statutair gevestigd te Arnhem. Jaarrekening 2015 Inschrijvingsnummer KvK : 09173452 INHOUDSOPGAVE.

Stichting Kledingbank Arnhem e.o. statutair gevestigd te Arnhem. Jaarrekening 2015 Inschrijvingsnummer KvK : 09173452 INHOUDSOPGAVE. Stichting "Kledingbank Arnhem e.o. statutair gevestigd te Arnhem Jaarrekening 2015 Inschrijvingsnummer KvK : 09173452 INHOUDSOPGAVE Jaarrekening Stichting "Kledingbank Arnhem e.o." gevestigd te Arnhem

Nadere informatie

Present Utrecht in 2017

Present Utrecht in 2017 stichting utrecht Present Utrecht in 2017 1.907 vrijwilligers SAMEN 6.314 uur 164 sociaal een gezellige ontmoeting voor ruim 2.300 Utrechters! 292 MEER DAN 250 Utrechters kregen een fijner thuis én een

Nadere informatie

Vrijwilligers Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers, gezamenlijk wordt er telkens weer een mooie activiteit neergezet!

Vrijwilligers Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers, gezamenlijk wordt er telkens weer een mooie activiteit neergezet! JAARVERSLAG 2018 Voor u ligt het jaarverslag van de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg. Zoals u onderstaand kunt lezen hebben wij ook dit jaar, behalve de bijeenkomsten van Samen op Zondag, diverse activiteiten

Nadere informatie

Stichting Aquarelles Emmeloord. maart 2018

Stichting Aquarelles Emmeloord. maart 2018 maart 2018 De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een

Nadere informatie

Stichting Salomo BLESKENSGRAAF

Stichting Salomo BLESKENSGRAAF Stichting Salomo BLESKENSGRAAF Rapport inzake de jaarverslaggeving 2013 J A A R R E K E N I N G A C T I V I T E I T E N V E R S L A G INHOUDSOPGAVE PAGINA A JAARREKENING 1 Algemeen 2 2 Balans per 31 december

Nadere informatie

Balans per 31 december 2014, na resultaatbestemming

Balans per 31 december 2014, na resultaatbestemming Balans per 31 december 2014, na resultaatbestemming Actief Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen 659 Liquide middelen 14.625 15.284 Baai Dellewal 2014 pagina 1 Balans per 31

Nadere informatie

In 2015 en 2016 zijn bijdragen van fondsen ontvangen voor een tuinkamer en voor zonwering aan de zuidzijde. In 2016 is dit gerealiseerd.

In 2015 en 2016 zijn bijdragen van fondsen ontvangen voor een tuinkamer en voor zonwering aan de zuidzijde. In 2016 is dit gerealiseerd. maart 2017 De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een

Nadere informatie

Jaarrekening 2015. Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg Oost Achterhoek Gevestigd te Winterswijk

Jaarrekening 2015. Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg Oost Achterhoek Gevestigd te Winterswijk Jaarrekening 2015 Balans Staat van baten en lasten Toelichting op de balans en de Staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2015 Actief 31.12.2015 31.12.2014 Vaste activa Materiële vaste activa

Nadere informatie

Resto VanHarte Leeuwarden

Resto VanHarte Leeuwarden Resto VanHarte Leeuwarden Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Leeuwarden 5 3 KinderResto Leeuwarden 9 4 Onze weerklank in de samenleving 10 5

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Resto VanHarte Den Haag & Haaglanden

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Resto VanHarte Den Haag & Haaglanden Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2017 Resto VanHarte Resto VanHarte Den Haag & Haaglanden Jaarverslag 2017- Resto VanHarte Den Haag 1 Inhoudsopgave Inleiding 2 Resto VanHarte Den Haag & Haaglanden 3 Vrijwilligers

Nadere informatie

Pink Fee. Bureau voor financieel en organisatie advies. Stichting Het Dagelijks Bestaan Jaarrekening 2012/2013

Pink Fee. Bureau voor financieel en organisatie advies. Stichting Het Dagelijks Bestaan Jaarrekening 2012/2013 Pink Fee Bureau voor financieel en organisatie advies Stichting Het Dagelijks Bestaan Jaarrekening 2012/2013 Inhoudsopgave Pagina Opdracht 3 Balans per 31 augustus 2013 4 Winst- en verliesrekening over

Nadere informatie

Stichting Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier. Financieel verslag 2017

Stichting Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier. Financieel verslag 2017 Stichting Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier Financieel verslag 2017 Amsterdam, 12 mei 2018 Inhoudsopgave Financieel verslag 2017 A. Algemeen B1. Balans per 31 december 2017 B2. Baten en lasten 2017

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Vrijwaard

Jaarrekening Stichting Vrienden van Vrijwaard Jaarrekening 2016 Stichting Vrienden van Vrijwaard 20 november 2017 Stichting vrienden van Vrijwaard INHOUDSOPGAVE pagina 1.1 Jaarrekening 2016 1.1.1 Balans per 31 december 2016 1 1.1.2 Resultatenrekening

Nadere informatie

Stichting Ambulance Dier in Nood Peins. Jaaroverzicht 2013

Stichting Ambulance Dier in Nood Peins. Jaaroverzicht 2013 Peins Jaaroverzicht 2013 INHOUDSOPGAVE PAGINA RAPPORT A Balans per 31 december 2013 1 B Exploitatierekening over 2013 3 C Algemene toelichting 4 D Toelichting op de balans per 31 december 2013 5 E Toelichting

Nadere informatie

Doe met ons mee! In de week tegen eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober

Doe met ons mee! In de week tegen eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober Doe met ons mee! In de week tegen eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober 2018 www.swodongen.nl Kom erbij in de Week tegen Eenzaamheid door SWOD en ketenpartners Meer dan één miljoen Nederlanders voelt

Nadere informatie

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 KinderResto VanHarte Schilderswijk 5 3 Leren en werken 10 4 Samenwerkingen in

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Inhoudsopgave. Staat van baten en lasten. Waarderingsgrondslagen

Jaarrekening 2014. Inhoudsopgave. Staat van baten en lasten. Waarderingsgrondslagen Jaarrekening Inhoudsopgave Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8 Pagina 9 Algemeen Balans Staat van baten en lasten Waarderingsgrondslagen Bijlage A: Toelichting op de balans Bijlage

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. van Stichting Xenia Hospice voor jongeren en jongvolwassenen, Leiden

Jaarrekening 2014. van Stichting Xenia Hospice voor jongeren en jongvolwassenen, Leiden Jaarrekening 2014 van Stichting Xenia Hospice voor jongeren en jongvolwassenen, Leiden Statutaire vestigingsplaats: Leiden Adres: Kloosterpoort 4 2312 EM Leiden Vastgesteld en goedgekeurd d.d. 11 februari

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2016...3 2 Staat van baten en lasten over 2016...4 2.1 Waarderingsgrondslagen...4 3 Toelichting op de jaarrekening...5 3.1 Toelichting op de balans...5

Nadere informatie

Balans per 31 december 2015, na resultaatbestemming

Balans per 31 december 2015, na resultaatbestemming Balans per 31 december 2015, na resultaatbestemming Actief Vaste activa Materiële vaste activa 1.400 - Vlottende activa Vorderingen 695 659 Liquide middelen 15.865 14.625 17.960 15.284 Baai Dellewal 2015

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2015 Stichting Aandacht voor Pesten 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 VAN 31 december 2015 31 december 2014 Actief Vlottende activa Overlopende activa 4.577 846 Liquide middelen 4.700 3.661

Nadere informatie

Stichting GetOud. Rekening en Verantwoording

Stichting GetOud. Rekening en Verantwoording Stichting GetOud Rekening en Verantwoording Boekjaar 2013 Vooraf Stichting GetOud is bij notariële acte op 14 september 2010 opgericht. Het initiatief voor de oprichting van deze stichting is genomen door

Nadere informatie

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht RSIN KvK Inschrijvingsnummer

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht  RSIN KvK Inschrijvingsnummer Algemene gegevens Stichting SECU Livingstonelaan 609 3526 HL Utrecht www.secuonline.nl RSIN 804 55 07 36 KvK Inschrijvingsnummer 41187919 Doel Stichting SECU wil een bijdrage leveren aan de maatschappij

Nadere informatie

Resto VanHarte Arnhem

Resto VanHarte Arnhem Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Arnhem 5 3 KinderResto Arnhem 9 4 Onze weerklank in de samenleving 11 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Publicatierapport 2014

Publicatierapport 2014 Publicatierapport 2014 Stichting Ricardo van Rhijn Foundation Evertsenstraat 173 2315 RZ LEIDEN Publicatierapport 2014 Inhoudsopgave Doelstelling en Beleid... 3 Balans, staat van baten en lasten (inclusief

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2015 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2015 4 Staat van Baten en Lasten over 2015 6 Toelichting 7 3 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27

Nadere informatie

Stichting Vakanties Dit Koningskind Postbus AG Utrecht

Stichting Vakanties Dit Koningskind Postbus AG Utrecht Stichting Vakanties Dit Koningskind Postbus 85275 3508 AG Utrecht Rapport inzake de jaarrekening 2015 Inhoudsopgave Pagina Voorwoord 3 Financiële positie 4 Jaarverslag: Algemeen 5 Jaarrekening: Balans

Nadere informatie

Balans en resultatenrekening 2013 Impuls

Balans en resultatenrekening 2013 Impuls Balans en resultatenrekening 2013 Impuls Resultaten: Het boekjaar 2013 is afgesloten met een verlies van 2.131 Terwijl het boekjaar 2012 is afgesloten met een winst van 40.301, hoofdzakelijk ontstaan door

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2017 AMSTERDAMSESTRAATWEG 67 3513 AB UTRECHT E.MAIL: INFO@ANIMALSTODAY.NL WWW.ANIMALSTODAY.NL Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2017...3 2 Staat van baten en lasten over 2017...4 3 Toelichting

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2013. Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan 12 3971 HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG 2013. Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan 12 3971 HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2013 Stichting Aandacht voor Pesten 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2013 VAN 31 december 2013 31 december 2012 Actief Vlottende activa Belastingen - 198 Overlopende activa 1.742-1.742 198 Liquide

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2017 Staat van baten en lasten over 2017 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2017 (na verwerking resultaat) 31.12.2017

Nadere informatie

Reuma Patientenvereniging Nijmegen en Omstreken Gevestigd te Gemeente Nijmegen

Reuma Patientenvereniging Nijmegen en Omstreken Gevestigd te Gemeente Nijmegen Reuma Patientenvereniging Nijmegen en Omstreken Gevestigd te Gemeente Nijmegen pagina Balans per 31-12-2016 2 Staat van Baten en Lasten 2016 3 Waarderings- en resultaatbepalingsgrondslagen 4 Toelichting

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Seniorenwens

Jaarverslag Stichting Seniorenwens Jaarverslag Stichting Seniorenwens 2016 Inhoud 1. Voorwoord 2 2. Projecten 2 3. Fondsenwerving 3 4. Anbi en erkend goed doel 3 5. Balans 4 6. Toelichting op balans en staat van baten en lasten 5 6.1 Algemeen

Nadere informatie

1. Over Gezinsfundament... 2. 2. Terugblikken en vooruit kijken... 3. 3. Factsheet 2015... 4. 4. Financiën... 6. 5. Contactgegevens...

1. Over Gezinsfundament... 2. 2. Terugblikken en vooruit kijken... 3. 3. Factsheet 2015... 4. 4. Financiën... 6. 5. Contactgegevens... Jaarverslag 2015 Je bent nooit groter dan wanneer je je bukt om een kind te helpen. (Dr. Wess Stafford, voormalig directeur van Compassion International) Inhoudsopgave 1. Over Gezinsfundament... 2 2. Terugblikken

Nadere informatie

Financieel JAARVERSLAG Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek

Financieel JAARVERSLAG Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Financieel JAARVERSLAG 2015 Stichting Hospice Lansingerland Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Balans per 31-12-2015 Stichting Hospice Lansingerland 31-12-2015 31-12-2014

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken website: Sophia Revalidatie (sportkantine), www.parkinsoncafedelfteo.nl Reinier de Graafweg 1, email:

Nadere informatie

Resto VanHarte Tilburg

Resto VanHarte Tilburg Resto VanHarte Tilburg Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Tilburg Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Tilburg in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag 12 Colofon

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 Stichting De Wens foundation

JAARVERSLAG 2017 Stichting De Wens foundation JAARVERSLAG 2017 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 1.2 Bestuursverslag 4 1.3 Overzicht van alle activiteiten 2. Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2017 6 2.2 Staat van baten en lasten over 2017

Nadere informatie

STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2016 (23 JUNI T/M 31 DECEMBER 2016)

STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2016 (23 JUNI T/M 31 DECEMBER 2016) STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2016 (23 JUNI T/M 31 DECEMBER 2016) UTRECHT 7 JUNI 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Jaarverslag 3 2. Jaarcijfers 2.1 Balans 5 over de periode 23-06 t/m 31-12-2016 2.2 Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

BALANS, STAAT VAN BATEN EN LASTEN EN TOELICHTING VAN HET NATIONALE BALLET FONDS AMSTERDAM

BALANS, STAAT VAN BATEN EN LASTEN EN TOELICHTING VAN HET NATIONALE BALLET FONDS AMSTERDAM BALANS, STAAT VAN BATEN EN LASTEN EN TOELICHTING 2014 VAN HET NATIONALE BALLET FONDS AMSTERDAM Inhoudsopgave 1. BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (na resultaatbestemming)... 3 2. REKENING VAN BATEN EN LASTEN

Nadere informatie

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH Jaarrekening Stichting CHAVAH 2015 1 Inhoudsopgave BESTUURSVERSLAG 3 JAARREKENING 2015 6 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 7 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2014-15 8 TOELICHTING BEHORENDE TOT DE JAARREKENING 2015

Nadere informatie

Doel en activiteiten

Doel en activiteiten Doel en activiteiten Doel van Stichting Welzijn Lelystad is de betrokkenheid van inwoners van haar werkgebied op elkaar te versterken. Daarnaast wil Stichting Welzijn Lelystad de participatie aan de samenleving

Nadere informatie

Stichting Goeie Zaak Weverstraat AG Den Burg

Stichting Goeie Zaak Weverstraat AG Den Burg 1 Stichting Goeie Zaak Stichting Goeie Zaak Weverstraat 76 1791 AG Den Burg Den Burg, 25 januari 2017. Geacht Bestuur, Hierbij verstrek ik u de jaarrekening van uw Stichting over het jaar 2016. Mijn werkzaamheden

Nadere informatie

Sien gevestigd te Gorinchem. Verkorte Jaarrekening 2014

Sien gevestigd te Gorinchem. Verkorte Jaarrekening 2014 Sien gevestigd te Gorinchem Verkorte Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina Accountantsverslag Samenstellingsverklaring 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 4 Staat van baten en lasten over 2014

Nadere informatie

NAW-gegevens Stichting Een Heerlijk Thuis Walraven van Halllaan NJ Gouda

NAW-gegevens Stichting Een Heerlijk Thuis Walraven van Halllaan NJ Gouda JAARVERSLAG 2018 NAW-gegevens Stichting Een Heerlijk Thuis Walraven van Halllaan 8 2806 NJ Gouda http://www.eenheerlijkthuis.nl contact@eenheerlijkthuis.nl 06-24893958 Organisatiegegevens Stichting Een

Nadere informatie

Inventaris Nog te ontvangen bedragen Vooruitbetaalde bedragen

Inventaris Nog te ontvangen bedragen Vooruitbetaalde bedragen II Jaarrekening Balans per 31 december 2012 VASTE ACTIVA Inventaris 15.045 16.436 VLOTTENDE ACTIVA Nog te ontvangen bedragen 3.176 3.262 Vooruitbetaalde bedragen 1.319 1.498 4.495 4.760 LIQUIDE MIDDELEN

Nadere informatie

Stichting Samen Thuis

Stichting Samen Thuis J A A R R E K E N I N G 2 0 1 3 Stichting Samen Thuis te Balans per 31 december 2013 31-12-2013 31-12-2012 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa 192,69 343,09 VLOTTENDE ACTIVA Vorderingen en overlopende

Nadere informatie

Vaste activa Gebouwen 421.381 421.381 Verbouwing 2005 14.007 14.007 Verbouwing 2009 887.880 887.880 Inventaris 0 0

Vaste activa Gebouwen 421.381 421.381 Verbouwing 2005 14.007 14.007 Verbouwing 2009 887.880 887.880 Inventaris 0 0 GRONDSLAGEN VOOR DE FINANCIELE VERSLAGGEVING Waarderingsgrondslagen Materiële vaste activa De materiële vaste activa worden gewaardeerd tegen aanschafwaarde. Op het gebouw wordt niet afgeschreven. De inventaris

Nadere informatie

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking.

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking. GRONDSLAGEN VOOR DE FINANCIELE VERSLAGGEVING Waarderingsgrondslagen Materiële vaste activa De materiële vaste activa worden gewaardeerd tegen aanschafwaarde. Op het gebouw wordt niet afgeschreven. De inventaris

Nadere informatie