Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost"

Transcriptie

1 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2013

2 Inhoud Eén van ons 3 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost 5 KinderResto Amsterdam Zuidoost 13 Kwaliteitsbewaking 14 Ambities voor Financieel jaarverslag 16 Bijlage: Activiteitenoverzicht 18 Colofon januari 2014 Dit lokale jaarverslag is een uitgave van Resto VanHarte. Met medewerking van Marianne Meijerink, hetschrijfbureau.com. Reacties kunt u richten aan info@restovanharte.nl. Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Woensdag: De Nachtegaal, Grubbehoeve 38 Vrijdag: Activiteitencentrum De Bonte Kraai, Kraaiennest 68 Restomanager: Lucas Geluk

3 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag Eén van ons Marieke Lucas (43 jaar) is sinds februari 2013 vrijwilligster bij Resto VanHarte Amsterdam. Nadat ik een jaar erg ziek thuis ben geweest, wilde ik uitproberen wat ik lichamelijk nog kon. Ik meldde mij aan als vrijwilligster bij Resto VanHarte. Ik heb het afgelopen jaar veel Resto s bezocht om foto s te maken voor de afdeling communicatie en publiciteit. Ik was geraakt door de vele vrijwilligers die zich met zoveel overgave inzetten voor Resto VanHarte en wat dat met hun doet. Ik besloot mijn kwaliteiten in te zetten voor het Resto bij mij in de buurt. De kern, het bij elkaar brengen van diverse organisaties, is een uitdaging waar ik van houd. Het was erg inspirerend om een Resto VanHarte diner te organiseren in de flat Kleiburg in Amsterdam Zuidoost: de diversiteit aan mensen die die avond met elkaar hebben genoten van een bijzondere Resto VanHarte avond. Dat vind ik mooi. Dat is wat mij energie geeft om mij te blijven inzetten. Resto VanHarte gaf mij het platform om mijn lichamelijke conditie letterlijk stap voor stap weer te herwinnen.

4 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag Welkom aan tafel bij Resto VanHarte Resto VanHarte gelooft in de kracht van mensen. Wij brengen buurtbewoners samen rond de eettafel en dagen hen uit de regie te nemen over hun leven. Bij Resto VanHarte komen mensen weer in contact met elkaar, met hun buurt en met hun eigen mogelijkheden. Eén op de drie mensen voelt zich eenzaam. Oude structuren zoals kerk of netwerken in de buurt zijn verdwenen. Familie woont ver weg of heeft andere prioriteiten. Door het ontbreken van deze sociale netwerken ontstaat eenzaamheid. Resto VanHarte doorbreekt dit isolement. In de Resto s maken professionals en vrijwilligers een gezonde maaltijd. De gasten werken mee in de keuken of helpen tafels te dekken en de ruimte gezellig te maken. Iedereen is welkom! Aan tafel wordt gepraat en vaak is er van alles te beleven: van muziek tot voorlichting over onderwerpen die ertoe doen. Dat inspireert de gasten. Het geeft ze net dat noodzakelijke zetje om de draad weer op te pakken. Resto VanHarte ziet dat dat lukt, al meer dan zeven jaar lang, overal in Nederland. In onze 34 Restolocaties in 21 verschillende steden werken we met een kleine kern van professionals, bijna 2800 reguliere vrijwilligers en vrijwilligers uit het bedrijfsleven. Stagiairs en mensen uit de re-integratie krijgen bij Resto VanHarte kansen om aan het werk te gaan. In 2013 serveerden onze medewerkers circa maaltijden. Resto VanHarte is een stichting die bestaat van giften, donaties, subsidies en sponsoring. Maar meer nog is Resto VanHarte een beweging, een beweging vanuit het hart. Een beweging voor en door mensen die met aandacht en kracht iets willen toevoegen aan hun eigen leven en dat van anderen.

5 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost 2.1 Waar zitten we en waarom Resto VanHarte is sinds 2008 actief in Amsterdam Zuidoost, aanvankelijk op één locatie, maar sinds 2012 op twee plaatsen. Begin dit jaar waren dat de vestigingen Buurthuis de Bonte Kraai en Gemeenschappelijke ruimte de Nachtegaal. Per november 2013 is de Bonte Kraai gesloten en zijn wij verkast naar Buurthuis Holendrecht, waar we tevens een KinderResto hebben opgezet. In 1966 ging de eerste heipaal in de Bijlmermeer, zoals Amsterdam Zuidoost ook wel genoemd wordt. De Bijlmermeer was gebouwd als 'modelwijk', dé wijk voor de moderne mens. Dit kwam niet overeen met de praktijk; de Bijlmermeer werd binnen tien jaar landelijk bekend vanwege sociale problemen. Doordat het voorzieningenniveau in de wijk achterbleef bij de verwachtingen en doordat de moderne, ruime flats moesten concurreren met nieuwe eengezinswoningen elders in de regio, bleven de Amsterdamse gezinnen waarvoor de wijk gebouwd was weg. In plaats daarvan concentreerden zich grote groepen kansarmen in de wijk, waaronder veel immigranten uit de in 1975 onafhankelijk geworden voormalige kolonie Suriname. Bepaalde plekken in de Bijlmermeer werden geplaagd door criminaliteit, verloedering en drugsoverlast. Ook was er aanzienlijke werkloosheid. Bovendien bleek het ten tijde van het ontwerp zo moderne idee van de functionele stad minder goed uit te pakken dan verwacht. De strikte scheiding tussen wonen, werken en recreatie zorgde ervoor dat sommige delen van de Bijlmer na het vallen van de avond veranderden in verlaten spooksteden. Op dit moment ondergaat Zuidoost een gedaanteverwisseling; de gemeente is bezig om door middel van herstructurering het sociale klimaat in het stadsdeel te verbeteren. Met de Resto s in Zuidoost wil Resto VanHarte een bijdrage leveren aan het samenbrengen van de verschillende groepen die hier gesegregeerd leven. Daarnaast wil Resto VanHarte een gezellige ontmoetingsplek zijn, in een stadsdeel dat van oorsprong vooral gebouwd was om in te wonen. Hieronder een beschrijving van onze locaties. De Nachtegaal; Grubbehoeve 38 De Nachtegaal is een collectieve bewonersruimte van de flat de Grubbehoeve en heeft als doel de leefbaarheid van de flat en de buurt te bevorderen. De Nachtegaal ligt in de G-buurt, bij het winkelcentrum Ganzenhoef in de wijk Holendrecht. Resto VanHarte opende hier haar deuren in september 2012.

6 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag De ruimte heeft een gezellige uitstraling met een bar en is op de avonden exclusief beschikbaar voor het Resto. Er is ruimte voor zo n 100 gasten. De Bonte Kraai; Kraaiennest 68 De Bonte Kraai is één van de vier buurthuizen van de gemeente in Amsterdam Zuidoost. Het buurthuis ligt in de K-buurt en naast het winkelcentrum de Kameleon. Resto VanHarte was hier gevestigd van 12 oktober 2009 tot 1 november In de Bonte Kraai konden we vijftig gasten ontvangen. BuurtHuis Holendrecht; Holendrechtplein 38 Buurthuis Holendrecht was voor ons een aantrekkelijke nieuwe locatie. Het is recent opgeknapt en beschikt over een grote speciaal gerichte workshopkeuken met zes kookunits, waardoor het buurthuis veel extra mogelijkheden biedt voor activiteiten. Bovendien betekende verhuizing naar Holendrecht dat we in een nieuwe buurt terechtkwamen (de Bonte Kraai zat vlakbij de Nachtegaal), zodat we ook nieuwe mensen konden bereiken. Direct na onze verhuizing naar Holendrecht op 1 november 2013, zijn wij daar ook met een KinderResto getart. In het pand is ook een buitenschoolse opvang (BSO) gevestigd. Er is ruimte voor zo n 100 gasten en dat gaan we nodig hebben. Het was er direct vanaf de start al gezellig druk. Resto VanHarte werkt samen met de welzijnsorganisatie Swazoom die o.a. buitenschoolse opvang organiseert. Verder hebben we vaak contact met MeerMaatjes, een organisatie die mensen actief wil maken en gezond eten promoot. Resto VanHarte probeert in haar beide locaties de verschillende soorten buurtbewoners te bereiken door een weloverwogen afstemming van het Meedoenprogramma op die doelgroepen. Groepen met een lage sociaaleconomische status Resto VanHarte heeft contact met organisaties die zich inzetten voor mensen met een laag inkomen of weinig netwerk, zoals de Voedselbank en Humanitas. Surinamers, Afrikanen en andere migrantengroepen In het programma worden nadrukkelijk culturele avonden gepland. In samenwerking met bijvoorbeeld AMAHOL, een stichting die Afrikaanse immigranten ondersteunt bij het wegwijs worden in de Nederlandse samenleving, organiseren we Afrikaanse avonden. Daarmee willen we het signaal afgeven dat Resto VanHarte het buurtrestaurant wil zijn voor alle bevolkingsgroepen. Senioren In de serviceflat Koornhorst (wooncentrum de Drecht), waar mensen vanaf 55 jaar wonen, worden de activiteiten van het Resto bekendgemaakt en we koken er af en toe op locatie.

7 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag Kinderen In samenwerking met basisschool Crescendo, Swazoom, POZO, BSO Holendrecht en het ZID Theater organiseren we activiteiten rondom en tijdens de maaltijd voor kinderen uit de wijk. Feiten en ontwikkelingen in 2013 In 2013 zijn op beide locaties in totaal mensen komen eten. We hebben gedraaid met ondersteuning van meer dan veertig vrijwilligers. De groep is groter en hechter geworden. We hebben in 2013 met veel organisaties samengewerkt die daarvoor nog niet in het netwerk zaten van Resto VanHarte. We zijn blij dat het gelukt is om één van onze belangrijkste doelstellingen voor 2013 te realiseren: het succesvol starten van een KinderResto. Zo hoopten we een groep nieuwe gasten te kunnen ontvangen die samen met de oude gastengroep een goede afspiegeling vormt van de bevolking in de buurt. Zoals we van plan waren hebben we culturele thema-avonden georganiseerd, gericht op verschillende doelgroepen zoals Surinaamse, Italiaanse, Egyptische, Marokkaanse, Afrikaanse en Spaanse avonden. Er is ook een thema-avond georganiseerd met de stichting AMAHOL en een avond in samenwerking met de SMHO (Samenwerkende Moslim Hulporganisaties) om het islamitische Offerfeest te vieren en daarnaast aandacht te besteden aan andere invullingen van de islam, zoals de Mevlana Rumi en de Konya criteria. Verder organiseerden we samen met ProDemos een avond over het belang van democratie en waarom je moet stemmen. Ook is het gelukt om onze vestigingen onder de aandacht te brengen via de media. Verschillende van onze persberichten zijn geplaatst. Bovendien zijn we, zoals we ons hadden voorgenomen, op locatie gaan koken om meer mensen, gasten en potentiele partners, te bereiken. We hebben een maaltijd verzorgd in de Klusflat Kleiburg zodat de nieuwe bewoners met ons konden kennismaken. Verder hebben we gecaterd bij de Rabobank op de Apollolaan en bij restaurant Joyah in Baarn, waarvoor we vertegenwoordigers van grote bedrijven uit de buurt hebben uitgenodigd. We hebben hard gewerkt aan ons voornemen om de groep met vrijwilligers uit te breiden. Hiermee kunnen we beter anticiperen op uitval van de vrijwilligers en hebben we tevens weer ambassadeurs voor het Resto. Al eind 2012 zijn we daar mee begonnen. Zo hebben we een stand gehad op een stagemarkt, contact gezocht met organisaties die een vrijwilligersnetwerk hebben en met de reclassering. Vanaf begin 2013 zijn de eerste taakgestraften aan de slag gegaan op onze locaties. Ook is er samenwerking gezocht met twee middelbare scholen waarmee een poule voor maatschappelijk stagiairs is opgezet. We kijken terug op een jaar waarin we goed hebben kunnen bijdragen aan de bewustwording van burger en politiek van het probleem van sociale uitsluiting.

8 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag Met name ook het grote aantal nieuwe samenwerkingsrelaties heeft ons geholpen om onze doelstellingen te realiseren, onder andere in de vorm van een gevarieerde en grote hoeveelheid activiteiten in het kader van het Meedoenprogramma.

9 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag Wat er gebeurde rondom de maaltijd: de VanHarteformule Rond de maaltijd maken we in onze Resto s tijd voor het Meedoenprogramma (voorheen Plusprogramma). Dit programma ondersteunt gasten in hun persoonlijke ontwikkeling. Het is gericht op het verbeteren van de fysieke, sociale en mentale gezondheid en het benutten van kansen om weer actief deel te nemen in de samenleving. In het Meedoenprogramma staat een aantal thema s centraal: - ontmoeting: contact met anderen voorkomt eenzaamheid en doet groeien; - perspectief op werk en scholing: door het aanbieden van werkervaringsen dagbestedingsplekken, stages, in- en doorstroomplekken; - Gezonde levensstijl en lichaamsbeweging: we bereiden gezonde maaltijden en geven regelmatig informatie over gezond leven en eten. We organiseren sportieve activiteiten en geven voorlichting over sport en beweging; - financiële zelfredzaamheid: door het bieden van budgetcursussen en tips. - samenredzaamheid: Resto VanHarte stimuleert gasten elkaar te helpen om problemen op te lossen Binnen het Meedoenprogramma organiseerde Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost een aantal bijzondere avonden. Een volledig overzicht daarvan staat in de bijlage. Ontmoeting De verschillende thema-avonden die door onze vrijwilligers georganiseerd zijn hebben tot ontmoetingen geleid in de wijk. Doordat er specifiek Marokkaans, Egyptisch, Spaans, Indonesisch, Italiaans of Afrikaans gekookt werd en het Meedoenprogramma hierop was aangepast, kregen we een andere kijk op onze vrijwilligers en de buurtbewoners. Een voorbeeld is de avond rondom tegeltjeswijsheid: gasten schreven een mooie spreuk op een tegel en deelden deze met de andere gasten. Later vertelden enkelen erover. Dat leidde tot mooie en ontroerende verhalen. De tegels hebben mooie plekken gekregen in de gemeenschappelijke ruimte van de Nachtegaal, zodat de wijsheden niet verloren gaan. Met de IVN maakten we wandelingen door de natuur in de buurt en we hebben een uitstapje gemaakt naar de Kinderboerderij de Bijlmerweide. Ook hebben we deelgenomen aan de Langste Eettafel van Nederland. Perspectief Het Rode Kruis is langsgekomen en heeft de gasten verteld over de mogelijkheid om daar als vrijwilliger te werken, bijvoorbeeld in het maatjesproject of bij de

10 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag daklozenopvang. Met name ook voor mensen met een beperking bood dat interessante mogelijkheden. De Vrijwilligers Centrale Amsterdam heeft verteld over hun cursussen op het gebied van zelfredzaamheid, maatschappelijke vaardigheden en bemiddeling naar (vrijwilligers)werk. Enkele gasten hebben in onze Resto s geholpen als vrijwilliger. Gezonde levensstijl De buurtpedicure heeft gratis sessies aangeboden tijdens een Restoavond en uitleg gegeven over het verzorgen van je voeten. Ook is er tijdens de natuurwandelingen en het uitje naar de Bijlmerweide met een bezoek aan de groetentuin, aandacht besteed aan gezonde voeding. Natuurlijk moeten we in het kader van gezond leven de gezonde maaltijden niet vergeten die Jose Silva twee keer per week op tafel tovert. Hij laat zien dat gezond ook heel lekker is! Lichaamsbeweging Tijdens workshops van het ZID Theater is er veel aandacht besteed aan dans. Hierbij hebben we verschillende dansstijlen geoefend met de gasten. De natuurwandelingen van het IVN waren uiteraard ook een manier om aan lichaamsbeweging te doen, net als ons uitje naar de Bijlmerweide. Tevens hebben we onze eigen VanHarte wandelclub die elke vrijdag een stuk wandelt door Zuidoost en Diemen. Eens per maand gaan ze bovendien naar een ander deel van Nederland om een mooie wandeling te maken. Financiële zelfredzaamheid ABN-AMRO heeft meerdere keren informatie gegeven over onder andere internetbankieren en budget coaching. Ook hebben we de Cash Quiz gedaan met de ING bank en er was een avond rond het thema verzekeren wel of niet, in samenwerking met de Amersfoortse verzekeringen. Samenredzaamheid Presentaties van World Granny, het Rode Kruis en Humanitas hebben meer inzicht gegeven in het belang van een netwerk van vrienden en andere mensen die iets voor je kunnen betekenen en het delen hiervan met anderen.

11 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag Leren en werken We hebben in 2013 steun gehad van 42 vrijwilligers, een grotere en hechtere groep dan voorheen. Ze werken op beide locaties. Dat kan ook gemakkelijk, want de locaties liggen dicht bij elkaar. Het aantal uren dat een vrijwilliger zich inzet voor Resto VanHarte verschilt. Er zijn er die minimaal twaalf uur per week werken en mensen die vier uur per week werken. Onze vrijwilligers werken met plezier. Tekenend is dat enkele taakgestraften die bij ons werkten, ook nadat hun straf erop zat nog een paar keer kwamen helpen. Onze vrijwilligers ontwikkelen niet alleen vaardigheden op het gebied van koken, bediening en omgaan met elkaar. Voor velen betekent het werk bij het Resto vooral ook dat zij weer aansluiting vinden in de maatschappij: een sociaal netwerk, een eerste stap naar een echte baan, een opleiding. Onze vrijwilligers en stagiairs leren van en mét elkaar, maar zeker ook van onze gasten. Omgekeerd weten wij ons als Resto verzekerd van de ondersteuning van een grote en inspirerende groep mensen met uiteenlopende achtergrond, zonder wiens inzet we nooit zouden kunnen functioneren. Bovendien zijn zij onze ambassadeurs. Onze van oorsprong Egyptische vrijwilliger heeft veel reclame gemaakt voorafgaand aan het diner ter gelegenheid van het Offerfeest, dat gesponsord werd door de SHMO. Een andere vrijwilligster staat in haar vrije weekend op stagemarkten, netwerkborrels en buurtfeesten met flyers van VanHarte. Mede op initiatief van onze vrijwilligers en de gasten zijn er Marokkaanse, Italiaanse, Afrikaanse, Indonesische, Surinaamse en Egyptische maaltijden bereid. Zij organiseerden de avonden compleet van begin tot eind. Dat zette anderen er vaak toe aan om ook met een initiatief voor een avond te komen. Door de goede sfeer, samenwerking en begeleiding is er een zeer representatief Resto ontstaan dat een goede indruk maakt op de bedrijven die langskomen. De vrijwilligers zijn enthousiast en vertellen graag hun verhaal Samenwerking in wijk en stad We hebben in 2013 samenwerking op touw gezet met een groot aantal nieuwe partners op allerlei gebied. We hebben ze zo gekozen dat we goed in staat zijn invulling te geven aan het Meedoenprogramma: organisaties waarmee we activiteiten kunnen opzetten in het kader van ontmoeten of verbinden (zoals Coalitie Erbij, MeerMaatjes en AMAHOL), die een opstap kunnen bieden naar werk of een opleiding (VCA) of die zich bezighouden met zelfredzaamheid (Rode Kruis, Humanitas). Daarnaast hebben we een vruchtbare samenwerking met het ZID Theater, een buurttheater dat mensen een veilige omgeving biedt waarin ze zich kunnen ontplooien. Ons netwerk is hiermee vergroot. We zien ook dat het ons draagvlak vergroot en onze mogelijkheden om via die organisaties onze

12 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag doelgroepen te bereiken. We versterken elkaar. Op onze initiatieven en plannen wordt altijd positief gereageerd Onze weerklank in de samenleving Via de media, deelname aan culturele activiteiten en contacten met maatschappelijke en culturele organisaties, bedrijven en politiek, vragen wij aandacht voor de problematiek van sociale uitsluiting en brengen we het werk van Resto VanHarte onder de aandacht. Omgekeerd heeft dat ook weer tot gevolg dat men ons weet te vinden. Een bezoek van een wethouder, een kamerlid, een praatje aan tafel met een vrijwilliger uit het bedrijfsleven, het optreden van een muziekgroep, inspireert onze gasten. Om dergelijke interacties tot stand te brengen haken we vaak aan bij landelijke gebeurtenissen, evenementen of acties, van verkiezingen tot speeddaten, vaak in samenwerking met de andere Resto s. Een voorbeeld van evenementen met een grote uitstraling in 2013, is onze eerdergenoemde Net als de politieke avond met CDA Tweede Kamerlid Pieter Heersma en de daaruit volgende publiciteit in de Echo en het Parool. Met persberichten over onze thema-avonden hebben we verschillende keren de media gehaald: Valentijnsdag, Speeddaten Politieke avond KinderResto in basisschool Crescendo Flat Offerfeest SMHO. Sinds eind 2012 zijn we actief met sociale media: we twitteren en hebben een eigen Facebookpagina.

13 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag KinderResto Amsterdam Zuidoost 3.1 Waar zitten we en waarom Het KinderResto is in Amsterdam Zuidoost gestart in februari In eerste instantie was dat op projectbasis in samenwerking met basisschool Crescendo. Na een geslaagd project met enthousiaste kinderen zijn we in juni 2013 gestart met een wekelijkse KinderResto-avond in samenwerking met Swazoom. Per 1 november is het KinderResto op onze nieuwe locatie in Holendrecht waar enthousiast gereageerd wordt op de nieuwe formule Wat er gebeurde rondom de maaltijd: de VanHarteformule Het KinderResto onderscheidt zich van de reguliere Restodagen door de inhoud van het Meedoenprogramma. De kinderen kunnen meehelpen in de keuken en de bediening. Daarnaast organiseren we samen met onze partners middagprogramma s waar bijvoorbeeld de kinderen een theaterles krijgen en oefenen voor een optreden dat ze s avonds tijdens het eten opvoeren. Ook zijn er sportmix activiteiten waarbij kinderen verschillende sporten mogen proberen om te zien waar hun talenten liggen. Verder besteden we aandacht aan gezond eten, pesten, (tafel)manieren, etc. In het KinderResto besteden we veel aandacht aan gezond leven. We doen dat in samenwerking met o.a. basisschool Crescendo, BSO Holendrecht en Swazoom. Daarnaast heeft de GGD op een speelse manier, o.a. via een quiz, voorlichting gegeven over voeding aan ouders en kinderen Samenwerkingspartners Bij het KinderResto hebben we toenadering gezocht tot verschillende nieuwe partijen. Op de locatie de Bonte Kraai werkten we samen met Swazoom die daar het jeugd en kinderwerk uitvoerde. Daarnaast zochten we contact met de GGD voor de educatie over gezond eten, de basisscholen in de buurt en de sportcentra. Op de locatie Holendrecht is een BSO gevestigd die graag samen met ons een positief programma ontwikkelt om de kinderen te stimuleren. Sinds we hier actief zijn (eind november 2013) hebben zich al veel enthousiaste kinderen gemeld.

14 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag Kwaliteitsbewaking In het kader van de kwaliteitsbewaking worden jaarlijks in het laatste kwartaal van het jaar enquêtes onder de gasten en vrijwilligers uitgevoerd. De gegevens van de enquêtes van 2013 worden momenteel ingevoerd en geanalyseerd en de uitkomsten hiervan worden verwerkt in het landelijke jaarverslag die vanaf eind april 2014 op onze website staat. In de gastenenquête wordt de impact gemeten op de functies van het Meedoenprogramma, het versterken van de sociale contacten, de betrokkenheid in de wijk en de mate waarin Resto VanHarte hieraan heeft bijgedragen. In de vrijwilligersenquête wordt naast de ervaringen met het Resto VanHarteconcept ook nog gevraagd naar de werkomstandigheden, de arbeidstevredenheid, samenwerking en betrokkenheid, groei- en ontwikkelmogelijkheden en verwachtingen en het toekomstperspectief. Verder monitort de organisatie regelmatig op de kwaliteit van de maaltijden en voedselveiligheid in zijn algemeenheid.

15 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag Ambities voor is voor Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost het jaar van de actie naar buiten. Waar in 2013 voornamelijk interne doelstellingen waren met betrekking tot de vrijwilligers groep, het gastenbestand en de locatie wisseling, zijn wij er nu klaar voor om als ambassadeur aan de gang te gaan in Amsterdam. Zo zullen wij de bedrijventeams die ons met regelmaat bezoeken een onvergetelijke avond bezorgen, bijvoorbeeld door op de kantoren te komen koken. Zo versterken we de relatie en brengen we ook anderen in contact met ons werk. Daarnaast willen we ook elders meer buiten de Restolocaties opereren. Juist in deze fase van de stichting is Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost klaar voor haar rol als bruggenbouwer. In het afgelopen jaar hebben zich verschillende (bedrijfs)vrijwilligers gemeld uit andere stadsdelen. Zelfs vanuit andere delen van Nederland zijn vrijwilligers aangetrokken die zich in het dagelijks leven in andere sociale structuren begeven. Hierdoor is de reikwijdte van het Resto in Zuidoost sterk vergroot en zien wij nieuwe kansen in zowel onze sociale doelstelling als aan de fondswerving kant.

16 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag Financieel jaarverslag Stichting VanHarte te Amsterdam BALANS PER 31 DECEMBER 2013 (RESTO AMSTERDAM ZUIDOOST) ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen: Debiteuren - - Nog te ontvangen toegezegde subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum - - Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Bank- & kasgelden PASSIVA Reserves & fondsen Bestemmingsreserve - - Continuïteitsreserve (347) (347) Bestemmingsfonds - - (347) (347) Kortlopende schulden Crediteuren - - Vooruitontvangen subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum Overige schulden en overlopende passiva

17 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2013 (RESTO AMSTERDAM ZUIDOOST) BATEN Opbrengst maaltijden Kosten maaltijden (incl. activeringskosten) (354) Ontvangen subsidies Ontvangen donaties en giften Overige baten * Totaal baten LASTEN Personeelskosten Afschrijvingen Huisvestingskosten Kantoorkosten Algemene kosten Kosten ondersteuning Restoteam Totaal lasten Saldo baten minus lasten - 5 * Toelichting ontvangen bedragen ABN AMRO Achmea Fonds Wiggers van Kerchem Gemeente Amsterdam Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost Koninklijke Ahold N.V LinkedIn Foundation Rabobank Amsterdam Stichting Bladt Charity Stichting Hulp na Onderzoek Stichting RCOAK Stichtingen Vredenburgh & Theresia Spijker Vara Omroepvereniging Overige baten

18 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag Bijlage: Activiteitenoverzicht Tegelwijsheid door Slingerjongeren Koor Sabawe geeft concert Thema: Veilig internet bankieren Italiaanse avond door Ilse Maassen KinderResto in de Nachtegaal Speeddate Marathon Egyptische avond door Maher Nasr Marrokaanse avond door Hassan met Henna Tattoo's KinderResto in de Nachtegaal ABN Amro vrijwilligers KinderResto in de Nachtegaal Surinaamse avond door Danielle Snow met live muziek door Hellen Gill Pieter Heerma als vrijwilliger / Swazoom presenteert (???) ABN Amro vrijwilligers Stichting Broekriem komt vrijwilligen Thema: Hoe je het redt met je budget? Rijminstructeur ABN Amro vrijwilligers / Jenny Noten komt koken Afrikaanse avond Thema: Hoe voorkom ik fishing? ZID theater optreden KinderResto met Swazoom Thema: Hoe word ik rijk? KinderResto met Swazoom Buurtpedicure geeft gratis concult KinderResto met Swazoom Thema: Wat moet ik verzekeren? KinderResto met Swazoom KinderResto ABN Amro Vrijwilligers KinderResto Indonesische avond door de familie Que KinderResto Viool spel door Ilja Witsel KinderResto KinderResto ZID theater meedoe theater KinderResto ZID theater meedoe theater KinderResto ABN Amro vrijwilligers / Opera door Henk / ZID Theater meedoe theater KinderResto

19 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag ZID theater meedoe theater / KinderResto Emanuel KinderResto ABN Amro vrijwilligers / ZID theater meedoe theater KinderResto Brainstorm diner KinderResto / Film over omgang met dementie door kinderen ZID theater meedoe theater / Langste Eettafel van Nederland KinderResto met bezoek Bijlmerweide Kinderboerderij ZID theater meedoe theater KinderResto ABN Amro vrijwilligers / ZID theater meedoe theater VanHarte Kleiburg Klusflat Rode Kruis maatjes project / ZID theater meedoe theater KinderResto / Politiek diner met Pro Demos ABN Amro vrijwilligers / ZID theater meedoe theater KinderResto ING KinderResto / SMHO Diner / Cash Quiz KinderResto World Granny ING KinderResto Opening Rabobank kantoor Apollolaan ING KinderResto Humanitas Amersfoortse verzekeringen diner / ZID theater meedoe theater KinderResto Sinterklaas avond KinderResto met de wortelbank ZID theater Mevlana Rumi en de Konya criteria ism SMHO Achmea Sodexo Kerstdiner Mevlana Rumi en de Konya criteria ism SMHO / World Granny

Resto VanHarte Zoetermeer

Resto VanHarte Zoetermeer Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Zoetermeer 5 3 Leren en werken 7 4 Samenwerkingen in wijk en stad 8 5 Onze weerklank

Nadere informatie

Resto VanHarte Tilburg

Resto VanHarte Tilburg Resto VanHarte Tilburg Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Tilburg 5 3 KinderResto Tilburg 8 4 Onze weerklank in de samenleving 9 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte Leiden

Resto VanHarte Leiden Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Leiden in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 11 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Noord

Resto VanHarte Amsterdam Noord Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amsterdam Noord in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amsterdam Zuidoost in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma

Nadere informatie

Resto VanHarte s-hertogenbosch

Resto VanHarte s-hertogenbosch Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte s-hertogenbosch 5 3 KinderResto s-hertogenbosch 9 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Resto VanHarte Alkmaar

Resto VanHarte Alkmaar Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Alkmaar in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Maastricht

Resto VanHarte Maastricht Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Maastricht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Noord

Resto VanHarte Amsterdam Noord Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2013 Inhoud 1 2 3 4 5 6 Eén van ons 3 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 Resto VanHarte Amsterdam Noord 5 KinderResto Amsterdam Noord 14 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Bosch

Resto VanHarte Den Bosch Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Den Bosch in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Resto VanHarte Haarlem

Resto VanHarte Haarlem Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Haarlem 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 6 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 KinderResto VanHarte Schilderswijk 5 3 Leren en werken 10 4 Samenwerkingen in

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen Resto VanHarte Assen Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Assen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei 2015 Dit lokale

Nadere informatie

Resto VanHarte Groningen

Resto VanHarte Groningen Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Groningen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen Merkpaspoort Resto VanHarte versie: 112016 In dit merkpaspoort kun je lezen waarom we er zijn, hoe we te werk gaan en wat we doen. Het merkpaspoort wil vooral een gevoel geven over hoe we graag gezien

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 5 3 Vrijwilligers-overzicht 8

Nadere informatie

Resto VanHarte Dordrecht

Resto VanHarte Dordrecht Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Dordrecht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve

Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Mariahoeve 5 3 KinderResto Mariahoeve 12 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 1 Jaarverslag 2016 Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie 2017 Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Resto VanHarte Arnhem

Resto VanHarte Arnhem Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Arnhem 5 3 KinderResto Arnhem 9 4 Onze weerklank in de samenleving 11 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte Enschede

Resto VanHarte Enschede Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Enschede in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag 12 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte Groningen

Resto VanHarte Groningen Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Groningen 5 3 KinderResto Groningen 9 4 Onze weerklank in de samenleving 12 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Almere 2 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 RESTO VANHARTE ALMERE... 4 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE ALMERE...

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 Balans per 31 december 2017 (voor resultaatbestemming) ACTIVA 31 december 2017 31 december 2016 Vaste ACTIVA Immateriele activa Hard en software 509 0 509 0 Vaste activa Materiele

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag en vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Amsterdam Oost

Jaarverslag Jaarverslag en vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Amsterdam Oost Jaarverslag 2016 Jaarverslag en vaststelling subsidie 2017 Resto VanHarte 2017 Amsterdam Oost Jaarverslag 2017-Resto VanHarte Amsterdam Oost 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 2 Resto VanHarte Amsterdam Oost

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Moerwijk

Resto VanHarte Den Haag Moerwijk Resto VanHarte Den Haag Moerwijk Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Den Haag Moerwijk 5 3 KinderResto Den Haag Bouwlust 10 4 Onze weerklank in

Nadere informatie

Resto VanHarte Zwolle

Resto VanHarte Zwolle Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Zwolle 5 3 KinderResto Zwolle 10 4 Onze weerklank in de samenleving 11 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016 Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016 Elk jaar voert Resto VanHarte een impact- en tevredenheidsmeting uit onder haar gasten. Deze is in 2016 verspreid in 40 vestigingen van Resto VanHarte, in 29 steden/gemeenten.

Nadere informatie

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen Merkpaspoort Resto VanHarte versie: 082016 In dit merkpaspoort kun je lezen waarom we er zijn, hoe we te werk gaan en wat we doen. Het merkpaspoort wil vooral een gevoel geven over hoe we graag gezien

Nadere informatie

Resto VanHarte Amersfoort

Resto VanHarte Amersfoort Resto VanHarte Amersfoort Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amersfoort Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amersfoort in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2016 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2016 VAN 31 december 2016 31 december 2015 Actief Vlottende activa Overlopende activa 1.964 4.577 Liquide middelen 7.852 4.700 Totaal activazijde 9.816

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens

Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens Inhoud 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Laak 5 3 KinderResto Laakhavens 11 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Venlo in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei

Nadere informatie

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht RSIN KvK Inschrijvingsnummer

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht  RSIN KvK Inschrijvingsnummer Algemene gegevens Stichting SECU Livingstonelaan 609 3526 HL Utrecht www.secuonline.nl RSIN 804 55 07 36 KvK Inschrijvingsnummer 41187919 Doel Stichting SECU wil een bijdrage leveren aan de maatschappij

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Assen

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Assen Resto VanHarte Assen Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Assen 5 3 Onze weerklank in de samenleving 11 4 Kwaliteitsbewaking 13 5 Ambities voor

Nadere informatie

Resto VanHarte Zaandam

Resto VanHarte Zaandam Resto VanHarte Zaandam Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Zaandam Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Zaandam 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 7 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

Resto VanHarte Leeuwarden

Resto VanHarte Leeuwarden Resto VanHarte Leeuwarden Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Leeuwarden 5 3 KinderResto Leeuwarden 9 4 Onze weerklank in de samenleving 10 5

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Ede 1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 2 RESTO VANHARTE EDE... 3 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE EDE... 3 2.2

Nadere informatie

Resto VanHarte Middelburg

Resto VanHarte Middelburg Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Middelburg 5 3 Onze weerklank in de samenleving 11 4 Kwaliteitsbewaking 12 5 Ambities

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2015 Stichting Aandacht voor Pesten 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 VAN 31 december 2015 31 december 2014 Actief Vlottende activa Overlopende activa 4.577 846 Liquide middelen 4.700 3.661

Nadere informatie

Resto VanHarte Middelburg

Resto VanHarte Middelburg Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Middelburg in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2015

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2015 Jaarlijks onderzoek onder gasten 2015 Elk jaar voert Resto VanHarte een impact- en tevredenheidsmeting uit onder haar gasten. Deze is in 2015 verspreid in 32 vestigingen van Resto VanHarte, in 20 steden/gemeenten.

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2013. Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan 12 3971 HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG 2013. Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan 12 3971 HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2013 Stichting Aandacht voor Pesten 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2013 VAN 31 december 2013 31 december 2012 Actief Vlottende activa Belastingen - 198 Overlopende activa 1.742-1.742 198 Liquide

Nadere informatie

Resto VanHarte Zwolle

Resto VanHarte Zwolle Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Zwolle in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13 Colofon

Nadere informatie

Jaarrekening 2011 Stichting LIM FOUNDATION

Jaarrekening 2011 Stichting LIM FOUNDATION Jaarrekening Stichting LIM FOUNDATION INHOUDSOPGAVE 1. Balans per 31 december 4 2. Staat van lasten en baten 6 3. Grondslagen Jaarrekening 8 4. Toelichting op de balans per 31 december 9 5. Toelichting

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte 2016 Amsterdam Zuidoost

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte 2016 Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte 2016 Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2016 1 Inhoudsopgave 1 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost 4 2 Wat hebben we in 2016 bereikt? 7 3 Hoe hebben de gasten

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2016

Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2016 Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2016 Sinds 2012 voert Resto VanHarte een jaarlijks onderzoek uit onder haar vrijwilligers. Dit jaar is er een aparte versie gemaakt voor incidentele vrijwilligers

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2015

Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2015 Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2015 Sinds 2012 voert Resto VanHarte een jaarlijks onderzoek uit onder haar vrijwilligers. Dit jaar is er een aparte versie gemaakt voor incidentele vrijwilligers

Nadere informatie

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken 2018

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken 2018 STICHTING DUSHI VRIEND Rapport inzake jaarstukken 2018 22 februari 2019 Stichting Dushi Vriend Inhoudsopgave Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 2018 5 Balans per 31 december 2018 6 Staat van Baten

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1

JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 Algemeen 2 Staat van herkomst en besteding van de geldmiddelen over 2016 4 Staat van baten en lasten en begrotingen over 2015, 2016 en 2017

Nadere informatie

Stichting Wel.kom - Holding Stichting Wel.kom - Venlo/Beesel Stichting Wel.kom - Roermond

Stichting Wel.kom - Holding Stichting Wel.kom - Venlo/Beesel Stichting Wel.kom - Roermond Stichting Wel.kom - Holding Stichting Wel.kom - Venlo/Beesel Stichting Wel.kom - Roermond Inhoudsopgave Welkomstwoord Missie en visie Organisatiestructuur Dienstverlening en aanbod Informatie voor vrijwilligers

Nadere informatie

Resto VanHarte Alkmaar

Resto VanHarte Alkmaar Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Alkmaar 5 3 Leren en werken 10 4 Samenwerkingen in wijk en stad 11 5 Onze weerklank

Nadere informatie

Coalitie Erbij Woudenberg

Coalitie Erbij Woudenberg Jaarverslag 2016 Coalitie Erbij Woudenberg Inhoud Voorwoord Jaarverslag 2016 Bijlage: financieel overzicht Voorwoord Beste lezer, Voor u ligt het jaarverslag 2016 van de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg.

Nadere informatie

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017 STICHTING DUSHI VRIEND Rapport inzake jaarstukken 2016 18 december 2017 Stichting Dushi Vriend Inhoudsopgave Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 2016 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten

Nadere informatie

Jaarrekening 2013 Stichting LIM FOUNDATION

Jaarrekening 2013 Stichting LIM FOUNDATION Jaarrekening Stichting LIM FOUNDATION INHOUDSOPGAVE 1. Balans per 31 december 4 2. Staat van lasten en baten 6 3. Grondslagen Jaarrekening 8 4. Toelichting op de balans per 31 december 9 5. Toelichting

Nadere informatie

SHBO 2017 JAARREKENING. Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Monsterseweg RL Den Haag

SHBO 2017 JAARREKENING. Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Monsterseweg RL Den Haag JAARREKENING 017 Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh Monsterseweg 4 553 RL Den Haag A. BALANS PER 31 december ACTIVA 31-1-017 31-1-016 31-1-017 31-1-016 PASSIVA Materiële vaste

Nadere informatie

Zuilen. Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 30 september 2014, Buurthuis Zuilen

Zuilen. Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 30 september 2014, Buurthuis Zuilen Zuilen Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 30 september 2014, Buurthuis Zuilen We willen u als bewoner van Zuilen graag informeren over de uitkomsten van de netwerkbijeenkomst in Buurthuis Zuilen op 30 september.

Nadere informatie

Stayokay Wereldweekend

Stayokay Wereldweekend Stayokay Wereldweekend 2009 1. Wat is het Stayokay Wereldweekend? Het Wereldweekend voor gezinnen die wel een opkikker kunnen gebruiken Samen met Humanitas en het Rode Kruis nodigt Stayokay 200 gezinnen

Nadere informatie

Resto VanHarte Arnhem

Resto VanHarte Arnhem Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Arnhem in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13 Colofon

Nadere informatie

ANBI-vereisten Stichting Giving Back

ANBI-vereisten Stichting Giving Back ANBI-vereisten Stichting Giving Back De naam van de instelling: Giving Back, volgens de statuten Stichting Giving Back Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaal nummer

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2014 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 VAN 31 december 2014 31 december 2013 Actief Vlottende activa Overlopende activa 846 1.742 Liquide middelen 3.661 12.744 Totaal activazijde 4.507 14.486

Nadere informatie

Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf

Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf Vijf woensdagmiddagen kunnen jongens en meiden tussen de 10 en 14 jaar op avontuur naar zichzelf. Het kind leert zichzelf

Nadere informatie

JAARVERSLAGGEVING 2010 VAN STICHTING HESTER TE DEN HAAG

JAARVERSLAGGEVING 2010 VAN STICHTING HESTER TE DEN HAAG JAARVERSLAGGEVING 2010 VAN STICHTING HESTER TE DEN HAAG INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2010 3 2 Staat van baten en lasten over 2010 4 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2013 Staat van baten en lasten over 2013 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2013 (na verwerking resultaat) 31.12.2013

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2014 Staat van baten en lasten over 2014 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2014 (na verwerking resultaat) 31.12.2014

Nadere informatie

Stichting Volg de Wens. Jaarrekening 2016

Stichting Volg de Wens. Jaarrekening 2016 Stichting Volg de Wens Jaarrekening 2016 31 oktober 2017 Balans per 31 december 2016 2015 ACTIVA Vaste activa - Immateriële vaste activa 0 0 - Materiële vaste activa 0 0 - Financiële vaste activa 0 0 Vlottende

Nadere informatie

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen Rapport inzake de jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina 1. Bestuursverslag 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen (Amstelveenfonds)

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014 Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Eemsmond Maarweg 6 9981 KZ Uithuizen 0595-432603 www.peuterspeelzaleneemsmond.

Jaarverslag 2013-2014 Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Eemsmond Maarweg 6 9981 KZ Uithuizen 0595-432603 www.peuterspeelzaleneemsmond. Spelend leren Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken Confucius 1 Jaarverslag 2013-2014 Stichting Peuterspeelzalen

Nadere informatie

SCHRAM's Administratiekantoor

SCHRAM's Administratiekantoor Balans: activa Materiële vaste activa Apparatuur - - Transportauto - - - - Vorderingen Omzetbelasting - 243 Debiteuren 13.859 2.358 Overlopende activa 3.123 11.752 16.982 14.353 Liquide middelen 30.271

Nadere informatie

JAARVERSLAGGEVING 2013 VAN STICHTING HESTER TE DEN HAAG

JAARVERSLAGGEVING 2013 VAN STICHTING HESTER TE DEN HAAG JAARVERSLAGGEVING 2013 VAN STICHTING HESTER TE DEN HAAG INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2013 3 2 Staat van baten en lasten over 2013 4 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. christelijke jongeren enthousiast maken om zich actief in te zetten voor de medemens

Jaarverslag 2012. christelijke jongeren enthousiast maken om zich actief in te zetten voor de medemens Jaarverslag 2012 christelijke jongeren enthousiast maken om zich actief in te zetten voor de medemens Ede, juli 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Horizonjaar ROC Menso Alting College... 4 Netwerk Dien

Nadere informatie

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2016 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting. Dit plan beschrijft

Nadere informatie

Stichting House of Animals

Stichting House of Animals Stichting House of Animals Jaarrekening 2017 MAARSSENBROEKSEDIJK 59 3542 PM UTRECHT INFO@HOUSEOFANIMALS.NL WWW. HOUSEOFANIMALS.NL Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag... 3 1.1 Doelstelling House of Animals...

Nadere informatie

EINDVERSLAGLEGGING SUBSIDIE WIJKBUDGET F-BUURT 2010 It takes a village to raise a child

EINDVERSLAGLEGGING SUBSIDIE WIJKBUDGET F-BUURT 2010 It takes a village to raise a child EINDVERSLAGLEGGING SUBSIDIE WIJKBUDGET F-BUURT 2010 It takes a village to raise a child 1. ALGEMENE GEGEVENS Shain foundation Florijn 43 1102 BA Amsterdam ZO Mob. 06-40769826 Contactpersoon: AnneMarie

Nadere informatie

Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Kom Erbij

Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Kom Erbij Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid Kom Erbij Meer dan een miljoen Nederlanders sterk eenzaam Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. De invloed van eenzaamheid is groot en leidt

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1

JAARVERSLAG 2017 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 JAARVERSLAG 2017 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 Algemeen 2 Staat van herkomst en besteding van de geldmiddelen over 2017 4 Staat van baten en lasten en begrotingen over 2016, 2017 en 2018

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1

JAARVERSLAG 2014 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 JAARVERSLAG 2014 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 Algemeen 2 Staat van herkomst en besteding van de geldmiddelen over 2014 4 Staat van baten en lasten en begrotingen over 2013, 2014 en 2015

Nadere informatie

MEERJARENPLAN Stichting AVN 2014 & 2015

MEERJARENPLAN Stichting AVN 2014 & 2015 MEERJARENPLAN Stichting AVN 2014 & 2015 Vrijwilligerswerk Vrouwen uit huis halen / participatie maatschappij Talenten vrouwen voor de samenleving winnen Nederlandse taal van vrouwen verbeteren Veel vrouwen

Nadere informatie

Stichting Leergeld Tilburg Postbus 178 5004 AD TILBURG. Betreft: Financieel verslag 2013

Stichting Leergeld Tilburg Postbus 178 5004 AD TILBURG. Betreft: Financieel verslag 2013 Stichting Leergeld Tilburg Postbus 178 5004 AD TILBURG Betreft: Financieel verslag 2013 Inhoudsopgave Behorende bij het financieel verslag 2013 de dato 11 april 2014 van Stichting Leergeld Tilburg, Postbus

Nadere informatie

Oogst Netwerkborrel Samenwerkingspartners Nieuwland

Oogst Netwerkborrel Samenwerkingspartners Nieuwland Oogst Netwerkborrel Samenwerkingspartners Nieuwland 4 februari 2016 Thema: Hoe kunnen wij een stevigere sociale samenwerking en effectieve zorg in de wijk bevorderen? Op 4 februari 2016 werd een netwerkborrel

Nadere informatie

EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS

EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS Een school met talentuitdagend onderwijs Een basisschool kiezen is moeilijk. Er is zoveel om op te letten. Is de school wat zij lijkt? Van buiten kan een schoolgebouw

Nadere informatie

Projectkosten ophalen met fondsenwerving

Projectkosten ophalen met fondsenwerving Projectkosten ophalen met fondsenwerving Het is soms ook best duur om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, of stage te lopen over de grens. Voor Local Dreamers, en voor onze Ecuadoriaanse partnerorganisaties,

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

JAARREKENING 2017 STICHTING PYNARELLO TE UTRECHT

JAARREKENING 2017 STICHTING PYNARELLO TE UTRECHT JAARREKENING 2017 STICHTING PYNARELLO TE UTRECHT INHOUDSOPGAVE JAARREKENING 2017 3 BALANS PER 31 DECEMBER 2017 4 FUNCTIONELE EXPLOITATIEREKENING 2017 5 ALGEMENE TOELICHTING EN GRONDSLAGEN VOOR DE FINANCIËLE

Nadere informatie

11.00-16.00 Woonzorgcentrum Eben Haëzer op burendag-markt, Winkelcentrum Gein

11.00-16.00 Woonzorgcentrum Eben Haëzer op burendag-markt, Winkelcentrum Gein Zaterdag 21 september 11.00-16.00 Woonzorgcentrum Eben Haëzer op burendag-markt, Winkelcentrum Gein Op de burenmarkt bij het Winkelcentrum Gein kunnen belangstellende bewoners bij de marktstand van het

Nadere informatie

JAARVERSLAGGEVING 2011 VAN STICHTING HESTER TE DEN HAAG

JAARVERSLAGGEVING 2011 VAN STICHTING HESTER TE DEN HAAG JAARVERSLAGGEVING 2011 VAN STICHTING HESTER TE DEN HAAG INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2011 3 2 Staat van baten en lasten over 2011 4 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1

JAARVERSLAG 2015 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 JAARVERSLAG 2015 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 Algemeen 2 Staat van herkomst en besteding van de geldmiddelen over 2015 4 Staat van baten en lasten en begrotingen over 2014, 2015 en 2016

Nadere informatie

Activa Materiële vaste activa Vorderingen Omzetbelasting Overige vorderingen en Overlopende activa

Activa Materiële vaste activa Vorderingen Omzetbelasting Overige vorderingen en Overlopende activa te BALANS PER 31 DECEMBER 2012 (2011) (Na voorgestelde resultaatbestemming) Activa 2012 2011 Vaste Activa Materiële vaste activa -- -- Vlottende Activa Vorderingen Omzetbelasting 801 808 Overige vorderingen

Nadere informatie

Zonder U geen speeltuin!

Zonder U geen speeltuin! Zonder U geen speeltuin! Het belang van een speeltuin 22 september 2012 Speeltuinwerk Limburg 1 Pilot renovatie speeltuin t Heksenpretje Project omschrijving Huidige stand van zaken Wat is er al gebeurd?

Nadere informatie

Nieuwe A. Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap

Nieuwe A. Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Nieuwe A Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Mixen in Mokum Nieuwe Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Volwassen Amsterdammers met verschillende culturele achtergronden ontmoeten

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

Samen tegen eenzaamheid Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid Contact Kom Erbij Bezoek- en postadres

Samen tegen eenzaamheid Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid Contact Kom Erbij Bezoek- en postadres Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid Kom Erbij Meer dan een miljoen Nederlanders sterk eenzaam Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. De invloed van eenzaamheid is groot en leidt

Nadere informatie

Eenzaamheid onder ouderen

Eenzaamheid onder ouderen Eenzaamheid onder ouderen Een inventarisatie van de stand van zaken en van een mogelijke aanpak in Ede (versie 31 oktober 2011) Op 3 februari 2011 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen over eenzaamheid

Nadere informatie

JAARVERSLAGGEVING 2012 VAN STICHTING HESTER TE DEN HAAG

JAARVERSLAGGEVING 2012 VAN STICHTING HESTER TE DEN HAAG JAARVERSLAGGEVING 2012 VAN STICHTING HESTER TE DEN HAAG INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2012 3 2 Staat van baten en lasten over 2012 4 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Commissie Economie, Mobiliteit en Grote Stedenbeleid

Commissie Economie, Mobiliteit en Grote Stedenbeleid Griffie Commissie Economie, Mobiliteit en Grote Stedenbeleid Datum commissievergadering : - DIS-stuknummer : 1521160 Behandelend ambtenaar : Hans Zwepink Directie/bureau : Griffie / PE Nummer commissiestuk

Nadere informatie

Voorwoord. JONG Nieuwsbrief Opvoedpraktijk Jong - November 2015. 1. Voorwoord 2. Nieuwsberichten 3. Thema 4. Aan het Woord 5. Agenda.

Voorwoord. JONG Nieuwsbrief Opvoedpraktijk Jong - November 2015. 1. Voorwoord 2. Nieuwsberichten 3. Thema 4. Aan het Woord 5. Agenda. JONG Nieuwsbrief Opvoedpraktijk Jong - November 2015 1. Voorwoord 2. Nieuwsberichten 3. Thema 4. Aan het Woord 5. Agenda Voorwoord Beste Lezers, We naderen al weer de laatste maand van het jaar, de maand

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014

Financieel jaarverslag 2014 Financieel jaarverslag 2014 2014 was wederom een financieel goed maar uitdagend jaar voor de Stichting Roeivalidatie. Door nieuwe investeringen, de verdere stijging van de kosten van huisvesting, de daling

Nadere informatie