Verslag Directieoverleg Cliëntenraad Dienst Werk en Inkomen woensdag 9 maart 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag Directieoverleg Cliëntenraad Dienst Werk en Inkomen woensdag 9 maart 2011"

Transcriptie

1 Verslag Directieoverleg Cliëntenraad Dienst Werk en Inkomen woensdag 9 maart 2011 Aanwezig: Marga van der Erve, Hugo van de Garde, Marko de Haan, Ini Kock, Carel Mensing, Hans Nijhoff, Robert Reinders Folmer, Sandra Seetal, Marijke Trotz Koning, Eric ten Hulsen (DWI), Maarten van Dijk (DWI), Hein Coppes (DWI), René Mendel (onafhankelijk voorzitter), Annie Stomp (DWI verslag). Gast: Tom Flesseman voormalig lid Cliëntenraad, Richard Heyne en collega (DWI Academie). Afwezig: Charley de Jong, René Meijer, Jeannet van der Zee. Besluitenlijst AGENDAPUNT TOELICHTING EN OVERWEGINGEN BESLUIT (ACTIES) 1 Opening, mededelingen en René Mendel opent de vergadering en heet ieder welkom. vaststelling agenda Mededelingen: Marko de Haan dankt de directie voor het inzicht af te zien van het realiseren van meer aparte Geïntegreerde Voorzieningen. De dienstverlening zal op de overige Werkpleinen worden uitgevoerd. Eric ten Hulsen deelt mee dat Bea Visser op 7 april afscheid neemt van DWI en dat Niels van Tent als directeur financiën is benoemd. Marga van der Erve deelt mee dat het Jaarplan 2011 ter. kennisname bij de vergaderstukken is toegezonden De agenda wordt vastgesteld. 2 Besluitenlijst De besluitenlijst van 8 december 2010 wordt vastgesteld. N.a.v.: - Directieoverleg Eric ten Hulsen wil nader overleg over de toename van verzoeken - 8 december 2010 wisselen van KM. DWI doet onderzoek naar de reden hiervan en zal daarna contact opnemen met de Cliëntenraad. Actie 50: Maarten van Dijk: er wordt verder onderhandeld met enkele aanbieders. Zodra er nieuws is krijgt de Cliëntenraad bericht. Zie aangepaste actielijst. 3 Actualiteiten Atcg: Maarten van Dijk: op 13 januari is in de Commissie WPA de - Atcg toezegging gedaan eind maart 2011 een rapportage op te leveren - Pilot loondispensatie over de stavaza herbeoordelingen. De Cliëntenraad krijgt het - 1 regeling onderkant rapport. arbeidsmarkt Pilot loondispensatie, Maarten van Dijk meldt dat er 1 deelnemer is. - Stavaza bezuinigingen, Eric ten Hulsen: het kabinet is in gesprek over de uitvoering van de NWW wet Werken naar vermogen. De bestuurders van de G4 gemeenten vinden die nu onuitvoerbaar. De verwachting is dat pas na 23 mei meer bekend zal worden. Wethouder van Es streeft naar een gezamenlijk standpunt van de G4 en VNG. De Cliëntenraad krijgt binnenkort de brief met het standpunt van de wethouder. M. Trotz Koning herinnert aan de themabijeenkomst die de Cliëntenraad over het onderwerp organiseert op 23 maart a.s. 1 Besluitenlijst van 8 december 2010 wordt vastgesteld. Actie nr. 60: toename verzoeken wisselen van KM. Na onderzoek zal DWI contact opnemen met de Cliëntenraad Actie nr. 61: De Cliëntenraad krijgt eind maart 2011 het rapport stavaza herbeoordelingen. Actie nr. 62: De Cliëntenraad krijgt binnenkort de brief met het standpunt van de wethouder.

2 4 Thema Bejegening/Dienstverlening Gesprekken KM-cliënten 2010 Betere bejegening kost géén geld deel II Eric ten Hulsen meldt dat Pantar een grote bezuinigingsopdracht heeft. Het schrappen van het vervoer zal echter opnieuw worden bekeken. Een persbericht hierover wordt voorbereid en zal ook naar de Cliëntenraad worden gestuurd. Om de NWW van DWI door externen te laten monitoren en risico s in kaart te brengen is het project Gateway gestart, o.a. met een interview met Marga van der Erve. Het was een goed interview, zij heeft veel informatie kunnen geven. De Cliëntenraad zal t.z.t. worden geïnformeerd over de uitkomsten. Tom Flesseman, voormalig lid van de Cliëntenraad DWI, heeft de rapporten Betere bejegening kost geen geld deel I en II geschreven. Deze keer waren 3 thema s de insteek voor de gesprekken. Eric ten Hulsen is het met de titel helemaal eens. DWI zal Bejegening, Klachtafhandeling, Bereikbaarheid en uitvoering van de adviezen van de ombudsman hoog op de agenda zetten. Het programma Nieuwe Werkwijzen is bedoeld om verbeteringen aan te brengen op genoemde punten. De klachtafhandeling zal bijvoorbeeld veranderen doordat de klachten niet alleen centraal worden opgepakt, maar ook teruggaan naar het betreffende WP, om snel en adequaat af te handelen en om van te leren. Zodat waar mogelijk klachten voorkomen kunnen worden. Carel Mensing: uit de gesprekken blijkt dat de communicatie naar cliënten beter kan, maak brieven persoonlijker, maatwerk. Reactie Eric ten Hulsen: de taaldokter heeft er al naar gekeken, maar zal er zelf ook kritisch naar kijken. Marga van de Erve: cliënten hebben er moeite mee hun persoonlijk verhaal aan een callcenter te moeten vertellen, willen dat de KM aan de telefoon komt. Reactie Eric ten Hulsen: het callcenter gaat bijhouden hoe het met de terugbelgarantie gaat. Marko de Haan: het verschil tussen IC, KM en consulent van Pantar is voor de mensen niet duidelijk ook al wordt het steeds uitgelegd. Reactie Eric ten Hulsen: het wordt 1 functie minder. Een klant krijgt een IC en of een KM of een begeleider van het Re-integratiebedrijf Amsterdam. Robert Reinders Folmer: veel cliënten zijn onkundig van mogelijkheid armoedevoorzieningen. Er zou met een checklist gewerkt moeten worden. Reactie Eric ten Hulsen: in de NWW wordt daar bij de intake in 2 Actie nr. 63: een persbericht over de bezuinigingen bij Pantar zal ook naar de Cliëntenraad worden gestuurd.

3 5 Adviezen Cliëntenraad -Dienstverlening Bereikbaarheid KM - Dienstverlening Inkomensconsulent e.a. voorzien. Hans Nijhoff: bij re-integratie aansluiten bij de wensen van de cliënt. Reactie Eric ten Hulsen: een droombaan is niet altijd te realiseren. Het uitgangspunt is kortste weg naar werk. Eigen werk alleen als dit haalbaar is. Sandra Seetal: heeft KM s een spiegel voorgehouden tijdens een training begin Eind 2010 komt uit de gesprekken nog steeds hetzelfde naar voren: cliënten worden regelmatig slecht bejegend. Richard Heyne van de DWI Academie licht toe dat de nieuwe visie de klant centraal in trainingen is vertaald. KM s leren de klant in hun kracht te zetten. Er wordt gewerkt aan een cultuurverandering. De Cliëntenraad krijgt het nieuwe trainingsprogramma Carel Mensing; disfunctioneren van KM s kost DWI veel geld. Dit voorkomen door een assessment deel uit te laten maken van de selectie van nieuwe KM s. DWI zou i.v.m. de kosten, een eigen assessment kunnen ontwikkelen. Reactie Eric ten Hulsen: DWI is hard bezig de bejegening te verbeteren. In het Project Nog Beter Worden (waaruit gelukkig bleek dat het overgrote deel van de klantmanagers zeer geschikt zijn voor hun functie) en door de trainingen DWI Academie. Ini Kock: een cliënt had het idee van een prijsvraag geopperd: Goedkoop Kunnen Leven. Eric ten Hulsen zal het idee doorspelen. Advies Dienstverlening Bereikbaarheid KM: Marga van der Erve: er zijn verschillende manieren om de bereikbaarheid van de KM te vergroten: telefoonnummer doorgeven, apart mobieltje, mailadres doorgeven, antwoordapparaat, spreekuur. Eric ten Hulsen wil, gezien de positieve ervaring in de pilot, doorgaan met de terugbelbelofte. Het callcenter kan bijhouden hoe dit gaat. Afspraak: we zullen dit evalueren. Als het dan niet beter gaat de alternatieven van de Cliëntenraad opnieuw bespreken. Advies Dienstverlening Inkomensconsulent e.a. Marko de Haan licht het advies toe. DWI zal schriftelijk op dit advies reageren en zal het beleid over postbussen in de reactie opnemen. Marijke Trotz Koning over de case uit het advies: DWI kan een uitspraak van de rechtbank niet negeren. DWI heeft gewacht tot de termijn verstreken was. Eric ten Hulsen: Maarten van Dijk heeft meteen gehandeld n.a.v. de case. Het wordt uitgezocht. 6 Rondvraag en sluiting Marko de Haan verzoekt het beeldmateriaal FIBU aan te passen om stigmatisering te voorkomen. Er is nu een foto van een man met een 3 Actie nr. 64: Bereikbaarheid KM evalueren. Als het dan niet beter gaat de alternatieven van de Cliëntenraad opnieuw bespreken. Actie nr.65: DWI zal schriftelijk op dit advies reageren en zal het beleid over postbussen in de reactie opnemen.

4 matras. Andere foto graag! Eric ten Hulsen zal het Communicatie vragen. Maarten van Dijk: DWI zal de Cliëntenraad het maatregelenbeleid voorleggen voor advies. René Mendel sluit de vergadering met dank aan de aanwezigen. Actie nr. 66: DWI zal de Cliëntenraad het maatregelenbeleid voorleggen voor advies. Actielijst Directieoverleg Cliëntenraad DWI Status actie Afgeronde actiepunten 59 DWI en Cliëntenraad Uitvoeringsrapport Nieuwe Werkwijze Het uitvoeringsrapport Nieuwe Werkwijze zal in januari 2011 met de Cliëntenraad worden besproken Actie d.d. 8 december 2010 Gereed Directieoverleg 2 december 09 Openstaande actiepunten 50 DWI Collectief Energiecontract Maarten van Dijk zal contact opnemen met de projectleider over klanten (via cliëntenraden) betrekken bij het Energiecontract. 58 DWI Bezuinigingen Fonds Bijzondere Noden Maarten van Dijk geeft aan dat het gaat om een bezuiniging van DMO en niet van DWI. Maarten van Dijk zal de Cliëntenraad op de hoogte houden, geeft aan dat DWI hierover in gesprek is met betrokken partijen. De bezuinigingen zullen overigens pas vanaf 2012 gaan spelen. 60 DWI Toename verzoeken wisselen van KM. Na onderzoek zal DWI contact opnemen met de Cliëntenraad Actie.d.d. 1 juni 2010 Na het tekenen van het contract (hopelijk februari) zal de Cliëntenraad DWI bij de implementatie worden betrokken. Actie d.d. 8 december DWI Atcg De Cliëntenraad krijgt eind maart 2011 het rapport stavaza herbeoordelingen 62 DWI Werken naar vermogen De Cliëntenraad krijgt binnenkort de brief met het standpunt van de wethouder. 4

5 63 DWI Bezuinigingen bij Pantar Een persbericht over de bezuinigingen bij Pantar zal ook naar de Cliëntenraad worden gestuurd. 64 DWI en Cliëntenraad Bereikbaarheid KM evalueren Bereikbaarheid KM evalueren. Als het dan niet beter gaat de alternatieven van de Cliëntenraad opnieuw bespreken. 65 DWI Advies Dienstverlening Inkomensconsulent e.a. DWI zal schriftelijk op dit advies reageren en zal het beleid over postbussen in de reactie opnemen. 66 DWI Maatregelenbeleid DWI zal de Cliëntenraad het maatregelenbeleid voorleggen voor advies 5

Verslag Directieoverleg Cliëntenraad Dienst Werk en Inkomen woensdag 22 september 2010

Verslag Directieoverleg Cliëntenraad Dienst Werk en Inkomen woensdag 22 september 2010 Verslag Directieoverleg Cliëntenraad Dienst Werk en Inkomen woensdag 22 september 2010 Aanwezig: Marga van der Erve (voorzitter), Hugo van de Garde, Marko de Haan, Ini Kock, Carel Mensing, Hans Nijhoff,

Nadere informatie

Verslag Directieoverleg Cliëntenraad Dienst Werk en Inkomen woensdag 10 oktober 2012

Verslag Directieoverleg Cliëntenraad Dienst Werk en Inkomen woensdag 10 oktober 2012 Verslag Directieoverleg Cliëntenraad Dienst Werk en Inkomen woensdag 10 oktober 2012 Aanwezig: Anita Guijt, Kim Heerema, Marko de Haan, Charley de Jong, Carel Mensing, Sandra Seetal, Bas van Delden (directeur

Nadere informatie

Jaarverslag 2010. Cliëntenraad DWI Amsterdam. Bergen aan Zee februari 2011

Jaarverslag 2010. Cliëntenraad DWI Amsterdam. Bergen aan Zee februari 2011 Jaarverslag 2010 Cliëntenraad DWI Amsterdam Bergen aan Zee februari 2011 April 2011 Inhoud 1. Inleiding en zelfevaluatie 2010 3 2. Samenstelling Cliëntenraad DWI Amsterdam 6 3. Jaarplan 2010 7 4. Activiteiten

Nadere informatie

Jaarverslag 2010. WSW Raad Amsterdam

Jaarverslag 2010. WSW Raad Amsterdam Jaarverslag 2010 WSW Raad Amsterdam april 2011 Mw. H.J. Gussenhoven Ambtelijk Secretaris WSW Raad Voorwoord van de voorzitter De WSW Raad is op basis van de Verordening WSW in 2009 ingesteld. De raad heeft

Nadere informatie

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom.

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom. Actie en besluitenlijst GMR-vergadering Datum: 25 juni 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Chantal Pijls (voorzitter), Melanie Verbeek, Richard de Wilde, Angèle Gubbels, Marc van der Meulen en Stephan Gerards

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. J. Honselaar Mw. F. Troost Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr.

Nadere informatie

Namens de gemeente Wethouder Johan Lalieu (vz) Karin Peeters (accountmanager Bedrijven; verslag)

Namens de gemeente Wethouder Johan Lalieu (vz) Karin Peeters (accountmanager Bedrijven; verslag) Verslag Betreft: Het Horecaoverleg Gemeente Maasgouw Van: Karin Peeters Onderwerp: Vergadering dd. 14 oktober 2015 Aanwezig: Namens bestuur Koninklijke Horeca Maasgouw: René Broen Luc van Engelen Nicole

Nadere informatie

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog Naam: Overleg Ledenraad medezeggenschap de Zorgboog Datum, tijdstip: Donderdag 1 februari 2018 Locatie: Vergaderruimte Gezondheidscentrum Brandevoort, de Plaetse 88 - Helmond Deelnemers De heer J. Brouwers,

Nadere informatie

Overleg Bo-Ex met bewonersvereniging complex 501 (vastgesteld 3 maart 2011)

Overleg Bo-Ex met bewonersvereniging complex 501 (vastgesteld 3 maart 2011) Overleg Bo-Ex met bewonersvereniging complex 501 (vastgesteld 3 maart 2011) Datum : donderdag 25 november 2010, 19.00 uur Aanwezig : Annemarie Reintjes, voorzitter Bertus Damen en Michèl Post (bewonersvereniging

Nadere informatie

Verslag oudercommissie 12 juni 2014

Verslag oudercommissie 12 juni 2014 Verslag oudercommissie 12 juni 2014 Metagegevens Leden (aanwezig) Ouder Ouder Ouder John Menge (voorzitter) Jolanda van Weeren (notulist) Monica da Silva Fabeiro (penningmeester) Leden (afwezig) Ouder

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad DWI Amsterdam

Jaarverslag Cliëntenraad DWI Amsterdam Jaarverslag 2009 Cliëntenraad DWI Amsterdam Maart 2010 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Samenstelling Cliëntenraad DWI Amsterdam 5 3. Jaarplan 2009 6 4. Activiteiten 9 4.1 Vergaderingen 4.1.1 Cliëntenraadsvergadering

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie VERSLAG van de op 15 februari 2018 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en omstreken Aanwezig de leden: de heer B.D. Lugthart,

Nadere informatie

Betaling voorschot te laat Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Werkplein Centrum/Oost Dienstencentrum, Juridische Zaken

Betaling voorschot te laat Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Werkplein Centrum/Oost Dienstencentrum, Juridische Zaken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Betaling voorschot te laat Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Werkplein Centrum/Oost Dienstencentrum, Juridische Zaken 26 mei 2011 RA110674 Samenvatting Een alleenstaande

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

AGENDA VERGADERING OUDERCOMMISSIE HET NGB

AGENDA VERGADERING OUDERCOMMISSIE HET NGB AGENDA VERGADERING OUDERCOMMISSIE HET NGB Datum vergadering: 30 Oktober 2013 Plaats: de Pijl te Naaldwijk Aanvangstijd: 19.30 uur Einde: 21.00 uur 1. Opening / Welkom 2. Vorige notulen 3. Mededelingen

Nadere informatie

Notulen algemeen bestuursvergadering MidZuid

Notulen algemeen bestuursvergadering MidZuid Notulen algemeen bestuursvergadering MidZuid 25 april 2019 Aanwezig: Mevrouw drs. P. Jorritsma-Verkade, gemeente Altena, voorzitter De heer A.H.M. de Jongh, gemeente Geertruidenberg, vicevoorzitter Mevrouw

Nadere informatie

1. Opening en vaststelling agenda Joke Jansen is bij een informatieavond als vertegenwoordiging van de p-raad.

1. Opening en vaststelling agenda Joke Jansen is bij een informatieavond als vertegenwoordiging van de p-raad. PARTICIPATIERAAD Kort verslag P-raad aan : Leden participatieraad van : Elly Werkman datum : 1 juni 2015 aanwezig : Han van Oosterbos, Lidia Verstege, Elly Geurts, Carla Stapelbroek, Theo Beeftink, Fred

Nadere informatie

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en MR Blinkertschool Soort vergadering MR 2 Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 1 oktober 2015 Tijd: 19.30u - 21.30u Notulist: Aanwezig: Bart, Haydar, Lisanne, Sophie, Breezandpad 5 6843 JM Arnhem Telefoon

Nadere informatie

Problemen bij aanvraag minimavoorziening Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Team Voorzieningen

Problemen bij aanvraag minimavoorziening Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Team Voorzieningen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Problemen bij aanvraag minimavoorziening Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Team Voorzieningen 5 november 2009 RA0935555 Samenvatting Twee verzoekers wenden zich onafhankelijk

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst fysieke overlegtafel (FOT) van 16 juni 2017

Verslag bijeenkomst fysieke overlegtafel (FOT) van 16 juni 2017 Verslag bijeenkomst fysieke overlegtafel (FOT) van 16 juni 2017 Aanwezig zorgaanbieders: Afwezig zorgaanbieders: Aanwezig namens gemeente: Alerimus (Karin Dorst), ASVZ (Lydia Lodder), Cavent (Albert Leutscher),

Nadere informatie

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal Medezeggenschapsraad Notulen MR vergadering Aanwezig Notulist Gast : Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal : Maatman :

Nadere informatie

Slechte informatie over procedure aanvraag Langdurigheidstoeslag Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Team Voorzieningen

Slechte informatie over procedure aanvraag Langdurigheidstoeslag Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Team Voorzieningen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Slechte informatie over procedure aanvraag Langdurigheidstoeslag Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Team Voorzieningen 30 augustus 2011 RA111140

Nadere informatie

Verslag Openbare Vergadering Faculteitsraad 388

Verslag Openbare Vergadering Faculteitsraad 388 Verslag Openbare Vergadering Faculteitsraad 388 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Datum: 27 maart Aanwezig:

Nadere informatie

Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014

Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014 Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014 Aanwezig: Paul de Haan (directeur) Joël Scherrenberg (OMR), voorzitter Martine Kramer (OMR), Rob van Maanenberg (OMR), Annemarieke van Vliet (PMR), Sarah Kortekaas

Nadere informatie

Ineke van Dijk (secretaris)

Ineke van Dijk (secretaris) Concept Verslag Maatschappelijke Ondersteuning en Zorg Verslag van Participatieraad Haarlemmermeer beleids- en praktijkvleugel Vergaderdatum 5 maart 2018 Aanwezig Afwezig met kennisgeving Afwezig zonder

Nadere informatie

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Vastgesteld verslag inclusief actie- en besluitenlijst Datum overleg en tijd: Aanwezig: Verhinderd: Secretariaat: Overige aanwezige: Volgend overleg:

Nadere informatie

NOTULEN WBT SOEST-ZUID

NOTULEN WBT SOEST-ZUID Naam: Functie Aan- Af- Wezig/reden 1. Bert Paalman (BP) Voorzitter X 2. Jeroen Verhoof (JV) Penningm. X 3. Ilse Uyland (IU) Alg.lid X 4. Vacature Alg.lid 5. Roel van Dooremaal (RvD) Lid/Notulist X 6. Niels

Nadere informatie

STUKKEN TER BESPREKING. Besluitenlijst van Bestuur en Middelen 19 januari 2016

STUKKEN TER BESPREKING. Besluitenlijst van Bestuur en Middelen 19 januari 2016 enlijst van Bestuur en Middelen 19 januari 2016 1 Opening, mededelingen en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering. De heer Burggraaf verzoekt om agendapunt 11 als eerste te behandelen en

Nadere informatie

MR NOTULEN 20 juni 2017

MR NOTULEN 20 juni 2017 MR NOTULEN 20 juni 2017 Aanwezig : Arthur, Bouwine, Jeannette, Madeleine, Monique Afwezig : Joyce, Nynke Gast : Gejo, Rosan Notulen : Jeannette Tijdstip : 20.00-22.30 uur Plaats : Verlengde Fortlaan, Bussum

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Máximaschool Notulen 2 oktober 2017

Medezeggenschapsraad Máximaschool Notulen 2 oktober 2017 Medezeggenschapsraad Máximaschool Notulen 2 oktober 2017 Datum: 2 oktober 2017 Locatie: Máximaschool Aanwezig: Ellen Demes, Jellien Huisman, Karin Mast, Selma Steenwelle (vz), Mieke Voerman, Patrick Westerdijk

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 6 april 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 6 april 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 6 april 2017 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

Belangenbehartiger genegeerd Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Bijzondere Doelgroepen Werkplein Zuidoost

Belangenbehartiger genegeerd Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Bijzondere Doelgroepen Werkplein Zuidoost Rapport Gemeentelijke Ombudsman Belangenbehartiger genegeerd Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Bijzondere Doelgroepen Werkplein Zuidoost 29 oktober 2012 RA121886 Samenvatting Het Leger des Heils

Nadere informatie

3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. De toelichting bij agendapunt 3, hoort bij agendapunt 4.

3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. De toelichting bij agendapunt 3, hoort bij agendapunt 4. Verslag Overleg Commissie Bestuur en Middelen Datum 10 mei 2011 Registratienummer 11.011045 Aanwezig J. Doeland (voorzitter), E.R. Goossens (Dorpsbelangen), A. van Maanen (SGP), J.P. van den Broek (PvdA),

Nadere informatie

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018 Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018 Verslag : Overleg Adviesraad Sociaal Domein, overleg 2018-02. Datum : 26-06-2018. Aanwezig : Ed Balkenende (secretaris /notulist), Yvonne Somers. kandidaatsleden:

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 13 oktober 2016.

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 13 oktober 2016. Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 13 oktober 2016. Aanwezig: Alphons Olthof (voorzitter); Truus Sieders-Wassink; Maja de Graaf; Annie Ligtenbarg; Christina van Riemsdijk;

Nadere informatie

Onnodige vermenging van procedures bij klachtbehandeling Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Re-integratiebedrijf Amsterdam

Onnodige vermenging van procedures bij klachtbehandeling Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Re-integratiebedrijf Amsterdam Rapport Gemeentelijke Ombudsman Onnodige vermenging van procedures bij klachtbehandeling Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Re-integratiebedrijf Amsterdam 17 juli 2013 RA131270 Samenvatting Een

Nadere informatie

Verslag vergadering beheergroep woonvoorziening voor mensen met een chronische drugsverslaving 26 februari, St. Elisabeth, Wouwseweg 21

Verslag vergadering beheergroep woonvoorziening voor mensen met een chronische drugsverslaving 26 februari, St. Elisabeth, Wouwseweg 21 Verslag vergadering beheergroep woonvoorziening voor mensen met een chronische drugsverslaving 26 februari, St. Elisabeth, Wouwseweg 21 Afdeling Ontwikkeling, team Maatschappij & Economie Verzenden aan

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014

NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014 NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014 Aanwezig: van Lieshout, Debbie Kleton, Mirjam van Schip, Caroline Koenderinck-Bok, de Keulenaar. Afwezig: Rosanne (met kennisgeving) 1. Mededelingen

Nadere informatie

Notulen vergadering cliëntenraad, regio Zuid- Holland Zuid 29 maart 2016 grote vergaderruimte, P.J. Bliekstraat 3, Spijkenisse

Notulen vergadering cliëntenraad, regio Zuid- Holland Zuid 29 maart 2016 grote vergaderruimte, P.J. Bliekstraat 3, Spijkenisse Notulen vergadering cliëntenraad, regio Zuid- Holland Zuid 29 maart 2016 grote vergaderruimte, P.J. Bliekstraat 3, Spijkenisse Nr. Ontwer per of afzende r Onderwerp Aanwezig: JH, L v W, B d G, M. v.d.

Nadere informatie

Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei werkgroepen Wmo, Basismobiliteit

Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei werkgroepen Wmo, Basismobiliteit Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei 2016 Aanwezig: Alize van Engelen, Secretaris Corry Giesen, 2 de secretaris Dinie Roeterdink, Penningmeester Ella Boere Dineke van Es Eric Hendriks Alie Hebing

Nadere informatie

Notulen van de 19 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 9 september 2009

Notulen van de 19 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 9 september 2009 Notulen van de 19 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 9 september 2009 Aanwezig: dhr.p.k.blanksma (secretaris), dhr.b.boersma, mw.p.van Driesum, M. Folkerts (voorzitter), dhr.t.a.m.louwe,

Nadere informatie

Conceptnotulen vergadering cliëntenraad, regio Zuid- Holland Zuid 31 maart 2015 grote vergaderruimte, P.J. Bliekstraat 3, Spijkenisse

Conceptnotulen vergadering cliëntenraad, regio Zuid- Holland Zuid 31 maart 2015 grote vergaderruimte, P.J. Bliekstraat 3, Spijkenisse 1 Conceptnotulen vergadering cliëntenraad, regio Zuid- Holland Zuid 31 maart 2015 grote vergaderruimte, P.J. Bliekstraat 3, Spijkenisse Nr. Ontwerper of afzender Onderwerp Aanwezig: J. Heshof, L. van Winkelhof,

Nadere informatie

Verslag vergadering Centrale Cliëntenraad Cliënten AveleijnSDT Eerste deel

Verslag vergadering Centrale Cliëntenraad Cliënten AveleijnSDT Eerste deel Verslag vergadering Centrale Cliëntenraad Cliënten AveleijnSDT Eerste deel Datum: 08-09-2010 Tijd: 19.00-21.00 uur Plaats: Het witte Huis te Borne Aanwezig: Johan Ooink op den Dijk, Bert Hendriks, Dini

Nadere informatie

Graag Gerrit nog toevoegen bij de aanwezige leden, met deze toevoeging wordt het verslag goedgekeurd. De actielijst wordt bijgewerkt.

Graag Gerrit nog toevoegen bij de aanwezige leden, met deze toevoeging wordt het verslag goedgekeurd. De actielijst wordt bijgewerkt. Notulen Adviesraad Wmo ABvergadering 12 september 2016 Aanwezige leden: A.s. leden: Afwezig m.k.: Gasten: Voorzitter: Notulist: Aggie Zeinstra, Gerrit Haakma, Gonnie van Dieren, Hannie van der Heide, Luit

Nadere informatie

Afwezig:Marielle Aendenroomer (met kennisgeving), OV De Bezige Bijtjes (met kennisgeving)

Afwezig:Marielle Aendenroomer (met kennisgeving), OV De Bezige Bijtjes (met kennisgeving) Montessori Basisschool Roermond Bijeenkomst 10 november 2016 vergadering Aanwezigen: : Chantal Tubee, Geerten van Eldik, Carlien Schouten G: Els Breukers (eerste deel) Directie: Frits Hoff SOMOR: Arjen

Nadere informatie

AGENDA VERGADERING OUDERCOMMISSIE HET NGB

AGENDA VERGADERING OUDERCOMMISSIE HET NGB AGENDA VERGADERING OUDERCOMMISSIE HET NGB Datum vergadering: 30 Oktober 2013 Plaats: de Pijl te Naaldwijk Aanvangstijd: 19.30 uur Einde: 21.00 uur 1. Opening / Welkom 2. Vorige notulen 3. Mededelingen

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI 2017 Aanwezig: Afwezig: Marijke Janssen (Voorzitter), Marie-Thérèse Gillessen, Igor Martin, Hans Nuhn, Ester den Otter, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Niek Verbeek

Nadere informatie

Aanwezig: Paul, Gerjan, Marleen, Irma, Gerlinde, Alice, Annemarie en Hedwig (tot punt..) Afwezig: Willeke

Aanwezig: Paul, Gerjan, Marleen, Irma, Gerlinde, Alice, Annemarie en Hedwig (tot punt..) Afwezig: Willeke Medezeggenschapsraad Notulen van 10 maart 2016 Aanwezig: Paul, Gerjan, Marleen, Irma, Gerlinde, Alice, Annemarie en Hedwig (tot punt..) Afwezig: Willeke 1. Welkom en opening Annemarie opent de vergadering

Nadere informatie

Verslag vergadering 24 april 2019

Verslag vergadering 24 april 2019 Secretaris: G. Kootstra Zegge 2 8265 CL Kampen T: 038-3318269 E: adviesraadmo@kampen.nl W: adviesraadmokampen.nl Verslag vergadering 24 april Datum: woensdag 24 april Plaats: Stadhuis Kampen, vergaderkamer

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 20 oktober 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 20 oktober 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Afwezig Dhr. Arne Breunesse Ouder Revius Doorn ABr Actie

Afwezig Dhr. Arne Breunesse Ouder Revius Doorn ABr Actie Vergadering GMR-vergadering 2019-02 Datum Maandag 11 maart 2019 Plaats CCZ, Zeist Aanwezig Namens Code Dhr. Esse van den Burg (vz) Revius Doorn EB Dhr. Arnoud Bosse Christelijk Lyceum Zeist AB Mw. Jolanda

Nadere informatie

Deelraad/MR vergadering ; notulen

Deelraad/MR vergadering ; notulen Deelraad/MR vergadering 22-05-18; notulen Aanwezig: Pauline Hunnekens, Julia Schreurs, Nicole Hamers en Mirjam Smit Aanwezig voor punt 1: Hans Soentjens (CVB) en Kelly Smits (team) Afwezig: Romana Sturk

Nadere informatie

Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 25 januari 2018, aanvang uur in het bestuursgebouw van O2A5 in Arkel.

Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 25 januari 2018, aanvang uur in het bestuursgebouw van O2A5 in Arkel. GMR O2A5 Aan de leden van de GMR O2A5, Arkel, 10 januari 2018 Dames en heren, Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 25 januari 2018, aanvang 20.00 uur in het bestuursgebouw

Nadere informatie

1 Opening: Muriël van der Spek heet iedereen van harte welkom.

1 Opening: Muriël van der Spek heet iedereen van harte welkom. Verslag Vergadering Wmo adviesraad 14 oktober 2011 Van: 9:30 11:30 uur Plaats: Gemeentehuis Winsum Aanwezig: Muriël van der Spel (vz.), Jan de Groot, Gerda Boersma, Jacqueline Brons, Gerda Harssema, en

Nadere informatie

Notulen MR-overleg over het formatieplan op

Notulen MR-overleg over het formatieplan op Notulen -overleg over het formatieplan op 17-4-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. Mededelingen vanuit de directie en de actiepuntenlijst stonden niet op de

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Nadere informatie

Notulen vergadering 2014

Notulen vergadering 2014 Notulen vergadering 2014 Datum: 04.02.2014 Tijd: 9.30 11.30 uur Locatie: Gemeentehuis Roerdalen Aanwezig: Afwezig: Voorzitter: Notulist: Verzendlijst: Datum volgende vergadering: G. van Elk, J. Hilgers,

Nadere informatie

(10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1. concept verslag wijkraad Noordoost

(10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1. concept verslag wijkraad Noordoost (10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1 verslag Dienst Wijken Wijkbureau Noordoost Gemeente Utrecht Postbus 8395 3503 RJ Utrecht Telefoon: 030-286 39 40 Fax: 030-286 39 44 Bijeenkomst:

Nadere informatie

Geachte voorzitter, Onderzoek cliëntervaring regio Haaglanden en Den Haag

Geachte voorzitter, Onderzoek cliëntervaring regio Haaglanden en Den Haag Typ teksttyp teksttyp tekst Saskia Bruines Wethouder van Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs, 060 Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Aan de voorzitter van de Commissie Samenleving

Nadere informatie

Klachtbehandeling over bejegening schiet weer tekort Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Werkplein Zuidoost Dienstencentrum, Juridische Zaken

Klachtbehandeling over bejegening schiet weer tekort Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Werkplein Zuidoost Dienstencentrum, Juridische Zaken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Klachtbehandeling over bejegening schiet weer tekort Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Werkplein Zuidoost Dienstencentrum, Juridische Zaken 16 september 2009 RA0942396

Nadere informatie

KLACHTEN-REGLEMENT JOBUP BV

KLACHTEN-REGLEMENT JOBUP BV KLACHTEN-REGLEMENT JOBUP BV Uitgangspunt van het klachtenreglement van JobUp BV, bruggenbouwer voor bijzondere mensen, hierna te noemen JobUp, is dat cliënten op een correcte manier worden bejegend. Onder

Nadere informatie

VERSLAG MR VERGADERING

VERSLAG MR VERGADERING VERSLAG MR VERGADERING Datum: 22 september 2015 Aanwezig: Afwezig: Verslag: (P) Annemieke, Annick, Astrid, Saskia (O) Edwin, Lizzy, Michel, Harm, Gabor. (D) Adriana, Madelon. Ellen (met kennisgeving) Edwin

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst Adviesraad Wmo op 19 augustus 2015

Verslag bijeenkomst Adviesraad Wmo op 19 augustus 2015 Verslag bijeenkomst Adviesraad Wmo op 19 augustus 2015 Aanwezig: dhr. M. de Gouw, mw. Y. Knegt,, mw. J. van de Klift, dhr. F. Krouwel. mw. M. Roodenburg, mw. E. van der Vinne, dhr. H. Bosman, mw. J. Pomper,

Nadere informatie

Rapport Gemeentelijke Ombudsman

Rapport Gemeentelijke Ombudsman Rapport Gemeentelijke Ombudsman Gebrekkige uitvoering én klachtbehandeling PC-voorziening Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Team Voorzieningen en Juridische Zaken 16 mei 2012 RA120793

Nadere informatie

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008 Aanwezig Commissieleden: Mw. Schaafsma, dhr. Van der Heijden, mw. Boom, mw. Vos, dhr. Klinkhamer, mw. Van de Pol, dhr. T. Flens, dhr. Ras Voorzitter: dhr. Ronner College: dhr. Möhlmann, dhr. Taams, dhr.

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad

Centrale Cliëntenraad Centrale Cliëntenraad Jaarverslag 2017, CCR SDW. De CCR wil jullie laten weten wat wij in 2017 hebben gedaan en wat er is bereikt. Uit de cliënttevredenheidsmeting heeft de CCR zaken gehaald die jullie

Nadere informatie

1. Opening: Barbara opent vijf over half 8 en verwelkomt de nieuwe leden Silvia B. en Nicole.

1. Opening: Barbara opent vijf over half 8 en verwelkomt de nieuwe leden Silvia B. en Nicole. Notulen MR vergadering 30 oktober 2017 Aanwezig: Barbara, Silvia, Nicole, Marc, Sylvia, Marijke, Ilse Afwezig: Kim, Patrick, Tess Aanwezig vanuit Directie: Ine Aanwezig vanuit GMR: niemand 1. Opening:

Nadere informatie

Richtlijn voor het werkoverleg

Richtlijn voor het werkoverleg Richtlijn voor het werkoverleg Nummer: 11.0000274 Versie: 0.1 Vastgesteld door het CMT 10 maart 2011 doc.: pz_alle/regelingen/werkoverleg richtlijn Inleiding Communicatie is hét sleutelbegrip als het gaat

Nadere informatie

Het artikel de gemeente harkt te veel persoonsgegevens binnen zal nog worden verspreid.

Het artikel de gemeente harkt te veel persoonsgegevens binnen zal nog worden verspreid. Verslag fysieke overlegtafel Zutphen Datum: 3 april 2018 Voorzitter : Matthijs de Vries Tijd: 15.00 17.00 uur Notulist : Barbara Devenijns Locatie: Oude Stadhuis Zutphen, Warnsveldzaal Aanwezigen : zie

Nadere informatie

Denktank duurzaamheid

Denktank duurzaamheid Denktank duurzaamheid Vergadering d.d. 21 mei 2014 Aanwezig M.T.A. Hegger, wethouder duurzaamheid gemeente Purmerend (voorzitter a.i.) W. Wildschut, bestuurslid Milieudefensie Purmerend G. de Man, directeur

Nadere informatie

Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma.,Cindy Dulfer, Martijn Klem, Iram Ahmed, Dick Rensen (tot 18.

Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma.,Cindy Dulfer, Martijn Klem, Iram Ahmed, Dick Rensen (tot 18. (Voortgezet) speciaal onderwijs voor leerlingen met een langdurige ziekte en/of lichamelijke beperking Notulen MR vergadering 15-5-2017 Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma,Cindy

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 14-09-2015

Notulen MR vergadering 14-09-2015 Notulen MR vergadering 14-09-2015 MR-leden: Annet Boomkamp, Onno Diekman, Nicolle Nijmeijer, Ellen Platenkamp, Ilse Stege, Maarten Wegdam. Afwezig m.k.: Denice Klein Haarhuis en Dirk Nolte Directie: Harrie

Nadere informatie

Bijlage Rapportage monitor en resultaten eerste meting juni 2014 pilot Huishoudelijke Verzorging

Bijlage Rapportage monitor en resultaten eerste meting juni 2014 pilot Huishoudelijke Verzorging Bijlage Rapportage monitor en resultaten eerste meting juni 2014 pilot Huishoudelijke Verzorging Opzet van de monitor Huishoudelijke Verzorging De nieuwe manier van werken heeft 3 hoofdrolspelers namelijk

Nadere informatie

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Aanwezig: Bram Schloesser, Marc van der Meulen, Stephan Gerards, Chantal Pijls, Angèle Gubbels en Ron van Wessel Afwezig: Abe Brouns Gast: Andrew

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

Ans Smits (vz); Marcel Vis (sec); Eric Geraerts (pen); Hans van Duren; Mien van

Ans Smits (vz); Marcel Vis (sec); Eric Geraerts (pen); Hans van Duren; Mien van NOTULEN Bewonersoverleg De Leeuwerik K.v.K. 56652739 Klompenmaker 42 5683 NE Best secretaris@bodeleeuwerik.nl www.bodeleeuwerik.nl Locatie: Datum: Aanwezig: Afwezig: Mien van Kollenburg, Stoelenmatter

Nadere informatie

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD)

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD) - C O N C E P T - KORT VERSLAG VAN DE EXTRA OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE SOCIALE INFRASTRUCTUUR, GEHOUDEN OP WOENSDAG 24 MAART 2010 OM 19.30 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS IN ZEVENBERGEN

Nadere informatie

Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen

Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Vergadering / project Gemeentelijke Rekenkamer Vergaderstuk nummer 76/ 17 januari 2007 Aanwezig Dhr. P. Breukers (lid Rekenkamer) Dhr. L. Dolmans (voorzitter Rekenkamer)

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 21-09-2017 Datum verslaglegging 23-09-2017 Inhoud Agenda MR vergadering...2 MR besluiten...2 Actiepuntenlijst MR...5 Acties doorgezet

Nadere informatie

Aanwezig: mevrouw Graven (Ria), de heer Statema (Bert), mevrouw Vrolijks (Dorien), mevrouw White-Roga (Jovanka) en mevrouw Willems (Christine)

Aanwezig: mevrouw Graven (Ria), de heer Statema (Bert), mevrouw Vrolijks (Dorien), mevrouw White-Roga (Jovanka) en mevrouw Willems (Christine) Verslag Bijeenkomst : Cliëntenraad Beuningen Datum : 21 januari 2019 Tijd : 19.30-21.00 uur Locatie : kamer 17 Voorzitter : Jan Revenberg Notulist : Thea Verduijn-Otten Kenmerk : INT19.0103 Kenmerkcode

Nadere informatie

Notulen MR OBS Waterland

Notulen MR OBS Waterland Notulen MR OBS Waterland Datum : 20 september 2018 Tijd : 19:30 21:00 uur Locatie : OBS Waterland, Den Haag Deelnemers (PMR) : Korver (secretaris), Zohra Moudian, Ruben Houtepen Deelnemers (OMR) : Bas

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 14 april 2016.

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 14 april 2016. Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 14 april 2016. Aanwezig: Alphons Olthof(voorzitter); Truus Sieders-Wassink; Maria Rosa Schellevis; Annie Ligtenbarg; Dorine Wes-Meinders;

Nadere informatie

Advies: Bijgaande raadsinformatiebrief met bijlage vaststellen en verzenden aan de raad

Advies: Bijgaande raadsinformatiebrief met bijlage vaststellen en verzenden aan de raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: G. Kraaijkamp Tel nr: 0620094919 Nummer: 17A.01037 Datum: 20 september 2017 Team: Beleid Sociaal Domein Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 20 juni 2012 Tijd: 19:00 21:15 uur Locatie: teamkamer Aanwezig: Directie: Wildschut Bestuur: Jack van der Veen (voorzitter Bestuur) Teamgeleding:

Nadere informatie

Namens HBV Mijndenhof: de heer Eric Baars, de heer Douwe Zeilmaker, mevrouw Irene Linssen, Namens Vesteda: de heer Jos de Koning

Namens HBV Mijndenhof: de heer Eric Baars, de heer Douwe Zeilmaker, mevrouw Irene Linssen, Namens Vesteda: de heer Jos de Koning NOTULEN EN ACTIE/BESLUITENLIJST 4 Namens HBV Mijndenhof: de heer Eric Baars, de heer Douwe Zeilmaker, mevrouw Irene Linssen, Namens Vesteda: de heer Jos de Koning Afwezig Namens de HBV: mevrouw Joke Mesman,

Nadere informatie

Afwezig m.k.:gerard van Krevel (penningmeester), Françoise Vaartjes, Ashley Timmer- Gerdsen(secretaris).

Afwezig m.k.:gerard van Krevel (penningmeester), Françoise Vaartjes, Ashley Timmer- Gerdsen(secretaris). Verslag van de vergadering van de Participatieraad (PR) van de Gemeente Overbetuwe d.d. 3 augustus 2018 9.30 11.30 uur in de Commissiekamer te Elst Leden: Marja van Galen, Thea Hooijer, Roel Keuken (voorzitter),

Nadere informatie

Verslag Werkcomité vergadering 10 april 2014

Verslag Werkcomité vergadering 10 april 2014 Visstandbeheercommissie De Stichtse Rijnlanden Secretaris: Hofman Stoombootweg 39, 1035 TT Amsterdam Tel: 020-6828040, Email: hofman@aquamarien.nl Verslag Werkcomité vergadering 10 april 2014 Aanwezig:

Nadere informatie

Notulen vergadering CRR

Notulen vergadering CRR Notulen vergadering CRR Datum: 18.06.2013 Tijd: 19.00 21.00 uur Locatie: Gemeentehuis Roerdalen Aanwezig: Afwezig: Voorzitter: Notulist: Verzendlijst: Datum volgende vergadering: G. van Elk, J. Hilgers,

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten Seb Goezinnen Hans Nijhuis (voorzitter) Hallegraeff (namens het team) Mascha van Trier Angelique Hogeveen

Nadere informatie

Notulen vergadering cliëntenraad, regio Zuid- Holland Zuid 17 november 2015 grote vergaderruimte, P.J. Bliekstraat 3, Spijkenisse

Notulen vergadering cliëntenraad, regio Zuid- Holland Zuid 17 november 2015 grote vergaderruimte, P.J. Bliekstraat 3, Spijkenisse Notulen vergadering cliëntenraad, regio Zuid- Holland Zuid 17 november 2015 grote vergaderruimte, P.J. Bliekstraat 3, Spijkenisse Nr. Ontwer per of afzende r Onderwerp Aanwezig: J.H, L. v W, B. d G, M.

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

Werkveld Onderwerp Datum Steller

Werkveld Onderwerp Datum Steller Werkveld Onderwerp Datum Steller Financiën Werken met workflows 28 mei 2014 J. Timmermans binnen Tobias 4.4 Werken met workflows binnen Tobias TobiasTobias Werken met workflows binnen Tobias TobiasTobias

Nadere informatie

OVERLEGVERGADERING RAAD VAN BESTUUR EN OR

OVERLEGVERGADERING RAAD VAN BESTUUR EN OR 1 OVERLEGVERGADERING RAAD VAN BESTUUR EN OR NOTULEN Vastgesteld d.d. 25 juni 2014 Vergaderdatum 21 mei 2014 Vergaderplaats Service Center, Middelburg Aanwezig: dames Bakhuizen, Van den Dorpel, Van Haasteren,

Nadere informatie

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 11 december 2011 en bij het secretariaat ingeboekt op 12 december onder nummer

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 11 december 2011 en bij het secretariaat ingeboekt op 12 december onder nummer Dossiernummer 2011 075 OORDEEL Verzoekster Mevrouw S. C. namens haar ouders: de heer en mevrouw I. C. te Hengelo. Datum verzoek Het klachtenformulier is gedateerd 11 december 2011 en bij het secretariaat

Nadere informatie

VERSLAG VIERDE BIJEENKOMST VNG-AMBASSADEURSNETWERK INTEGRATIE

VERSLAG VIERDE BIJEENKOMST VNG-AMBASSADEURSNETWERK INTEGRATIE VERSLAG VIERDE BIJEENKOMST VNG-AMBASSADEURSNETWERK INTEGRATIE Arnhem, 2/7 Inhoud 1. Opening 2. Mededelingen 3. Verslag bijeenkomst 26 september 2008 4. Uitwisselen van ervaringen, knelpunten en good practices

Nadere informatie

Een klacht is geen hulpvraag Geneeskundige en Gezondheidsdienst Amsterdam

Een klacht is geen hulpvraag Geneeskundige en Gezondheidsdienst Amsterdam Rapport Gemeentelijke Ombudsman Een klacht is geen hulpvraag Geneeskundige en Gezondheidsdienst Amsterdam 24 januari 2008 RA0821009 Samenvatting Een vrouw en haar meerderjarige zoon zijn thuis als er aangebeld

Nadere informatie

Klachtenregeling cliënten

Klachtenregeling cliënten Titel KLACHTENREGELING STICHTING DE TUSSENVOORZIENING voor cliënten, gasten, bewoners of deelnemers Status Vastgesteld door de directie Van Directie In deze klachtenregeling zijn de opmerkingen van de

Nadere informatie

Oplegger bij onderzoek dienstverlening MaDi Zuidoost en Diemen 1 Op uw verzoek ontvangt u het onderzoeksrapport van BMC over de dienstverlening van

Oplegger bij onderzoek dienstverlening MaDi Zuidoost en Diemen 1 Op uw verzoek ontvangt u het onderzoeksrapport van BMC over de dienstverlening van Directie Realisatie Inleiding Oplegger bij onderzoek dienstverlening MaDi Zuidoost en Diemen 1 Op uw verzoek ontvangt u het onderzoeksrapport van BMC over de dienstverlening van Aan Van Stadsdeelraad Zuidoost

Nadere informatie

Notulen van de ledenvergadering Cliëntenraad op 11 juli 2011

Notulen van de ledenvergadering Cliëntenraad op 11 juli 2011 Notulen van de ledenvergadering Cliëntenraad op 11 juli 2011 Aanwezig : Johan Spek, Rieteke Otten, Koos van Witteloostuijn, Koos Meijer, Adrie Muilenburg, Tina Beukema (komt iets later), Jean Koning, Sylvia

Nadere informatie