Selectieleidraad voor de. niet-openbare Europese aanbesteding. Schilderwerk en glasservice. Publicatienummer:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Selectieleidraad voor de. niet-openbare Europese aanbesteding. Schilderwerk en glasservice. Publicatienummer:"

Transcriptie

1 Selectieleidraad voor de niet-openbare Europese aanbesteding Schilderwerk en glasservice Publicatienummer: Afdeling Inkoopmanagement FB Rijksuniversiteit Groningen Groningen, 29 juli 2016 Copyright 2015 Behoudens uitzonderingen door de wet gesteld mag, zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de rechthebbende c.q. door de rechthebbende gemachtigden, niets uit deze uitgave worden vermenigvuldigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, kopie of anderszins hetgeen ook van toepassing is op de gehele of gedeeltelijke bewerking.

2 Schilderwerk en glasservice 2 Inhoudsopgave 1 Begripsbepalingen Algemene begrippen Specifieke begrippen onderhavige aanbesteding 5 2 Rijksuniversiteit Groningen Aanbestedende dienst Algemene beschrijving Rijksuniversiteit Groningen Facilitair Bedrijf 7 3 Omschrijving van de opdracht Inleiding Aanleiding voor en doel van de opdracht Omschrijving van de opdracht Indeling in percelen Overeenkomst 9 4 Aanbestedingsprocedure Algemeen Planning Contactpersoon voor de aanbesteding Communicatie en informatie Indienen aanvraag tot deelname Voorwaarden Terugtrekking Samenwerkingsverband (combinaties) Onderaanneming Eenmalige aanmelding tot deelname Concern Varianten Intellectueel eigendom selectieleidraad Voorbehoud voor gunning Kostenvergoeding Inkoopvoorwaarden Vertrouwelijkheid Tegenstrijdigheden Informatie-inwinning Gelijkwaardigheid Nederlandse taal Beoordelingsprocedure Formele eisen Selectie-eisen (uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen) Selectiecriteria Bewijsstukken UEA Definitieve selectie Selectie 14 5 Formele eisen 15

3 Schilderwerk en glasservice 3 6 Uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen Algemene gegevens Bedrijfsgegevens Samenwerkingsverband Uitsluitingsgronden Verplichte uitsluitingsgronden boven de Europese aanbestedingsdrempel Facultatieve uitsluitingsgronden boven de Europese aanbestedingsdrempel Geschiktheidseisen Financiële en economische draagkracht Technische bekwaamheid en beroepsbekwaamheid Beroepsbevoegdheid Beroep op een derde/derden t.b.v. geschiktheidseisen 19 7 Selectiecriteria Personeel Afstand tot de werkzaamheden Storingsdienst glasservice Aantal panden bij één opdrachtgever 22

4 Schilderwerk en glasservice 4 1 Begripsbepalingen 1.1 Algemene begrippen Aanbestedende dienst Aanbestedingsprocedure Aanbestedingswebsite Aanbestedingswet 2012 (AW 2012) Aankondiging Aanmelder Contactpersoon Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA) Gegadigde Geschiktheidseisen Gunning Gunningscriterium Inschrijver Nota van inlichtingen Offerte De Rijksuniversiteit Groningen (RUG). De procedure die de RUG volgt om tot een (raam)overeenkomst te komen en welke loopt van het moment van publicatie van de opdracht tot en met de definitieve gunning van de opdracht. Deze aanbesteding zal geheel digitaal online plaatsvinden gebruik makende van het Negometrix platform ( De wet houdende de regels omtrent aanbestedingen, d.d. 1 november 2012, Stb. jaargang 2012, nr. 542 en Stb. Jaargang 2016, nr. 241 De bekendmaking van de opdracht. Degene die een verzoek tot deelname aan deze aanbesteding indient in de selectiefase. Persoon die namens de RUG als aanspreekpunt fungeert voor de gegadigden. De verklaring door middel waarvan een gegadigde aangeeft te voldoen aan het in deze verklaring gestelde omtrent uitsluitingsgronden, geschiktheidseisen, technische specificaties, uitvoeringsvoorwaarden en selectievoorwaarden. Degene die in aanmerking wenst te komen voor de offertefase van deze aanbesteding. Opsomming van de eisen die de RUG ten aanzien van de gegadigde heeft geformuleerd. Toewijzen van een opdracht aan één of meer inschrijvers. Het criterium op basis waarvan bepaald wordt aan welke inschrijver(s) de opdracht wordt toegewezen. Degene die een offerte indient op basis van de offerteaanvraag in de offertefase. Vraag en antwoordmodule (aanbestedingswebsite) waarin de RUG de gestelde vragen openbaar maakt en voorziet van beantwoording. Deze maakt integraal onderdeel uit van deze aanbesteding. De door inschrijver gedane inschrijving die gebaseerd is op de offerteaanvraag.

5 Schilderwerk en glasservice 5 Offerteaanvraag Opdracht Opdrachtgever Opdrachtnemer Programma van eisen Raamovereenkomst Samenwerkingsverband Selectieleidraad Standstill periode Uitsluitingsgronden Formele eisen Het document inclusief bijlagen die door of namens de RUG is opgesteld ten behoeve van de offertefase voor deze aanbestedingsprocedure. Hetgeen wat onderwerp is van deze aanbesteding en de overeenkomst die gesloten zal worden tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. De verstrekker van de opdracht, in deze betreft het de Rijksuniversiteit Groningen. De inschrijver aan wie door opdrachtgever de opdracht in het kader van deze aanbesteding is gegund. Opsomming van de eisen die de RUG ten aanzien van de opdracht heeft geformuleerd. Een meerzijdige rechtshandeling waarbij opdrachtgever jegens opdrachtnemer een verbintenis aangaat. Hierbij worden alleen de randvoorwaarden vastgelegd. Twee of meer ondernemingen die gezamenlijk een offerte uitbrengen. Het document inclusief bijlagen die door of namens de RUG is opgesteld ten behoeve van de selectiefase voor deze aanbestedingsprocedure. Ook bekend als de zogenoemde 'Alcateltermijn', is de periode van 20 dagen tussen het bekendmaken van het gunningsvoornemen en de daadwerkelijke gunning. Omstandigheden die betrekking hebben op integriteitstoetsing en de uitsluiting van deelneming aan de aanbesteding in het algemeen tot gevolg kunnen hebben. Opsomming van de eisen die de RUG ten aanzien van de indiening van de inschrijving heeft geformuleerd. 1.1 Specifieke begrippen onderhavige aanbesteding 24/7 storingsdienst Dienst die 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar is om acuut noodzakelijk correctief onderhoud te verrichten. Aanrijtijd Conditiemeting Correctief onderhoud De voorgeschreven maximumtijd tussen de melding en de daadwerkelijke aanvang van onderhoudsactiviteiten bij acuut noodzakelijk correctief onderhoud. Objectieve methodiek voor de bepaling van de conditie van het schilderwerk. Technisch onderhoud dat wordt uitgevoerd omdat een bouw- of installatiedeel niet meer of onvoldoende functioneert. Ook wel storingsafhankelijk onderhoud of reparatieonderhoud.

6 Schilderwerk en glasservice 6 Derden Glasservice Mechanische schade Object Scope TCO Dit betreffen de onderaannemers, niet zijnde de fabrikanten waar bepaalde werkzaamheden aan (moeten) worden uitbesteed. Service die bestaat uit het vervangen of repareren van glas binnen kozijnen of het aanbrengen van inbraakwerende tijdelijke maatregelen in geval van glasbreuk. Zie ook paragraaf 3.3 Schade aan geschilderde oppervlakten anders dan schade ontstaan door het verouderingsproces. Elk samenstel van delen dat als eenheid kan worden beschouwd. In zijn algemeenheid een gebouw. De desbetreffende eenheid (het gebouw) heeft een objectcode. De delen binnen deze eenheid hebben tevens objectcodes. De totale omvang van werkzaamheden die voortvloeien uit dit contract en die benodigd zijn om de gestelde resultaten te kunnen behalen. Total Costs of Ownership: de totale kosten die verbonden zijn aan zowel de aankoop als de exploitatie van een werk, levering of dienst. De TCO drukt zich uit in een bedrag die tot stand kan komen door een berekening volgens de Netto Contante Waarde (NCW) methode.

7 Schilderwerk en glasservice 7 2 Rijksuniversiteit Groningen 2.1 Aanbestedende dienst Naam: Rijksuniversiteit Groningen College van Bestuur Adres: Postbus AB Groningen Nederland 2.2 Algemene beschrijving Rijksuniversiteit Groningen De Rijksuniversiteit Groningen (1614) is een internationaal onderzoeks- en onderwijsinstituut van allure: een top 100-universiteit, gevestigd in het Noorden van Nederland. Ze is actief in de volle breedte van het wetenschappelijk spectrum. Geavanceerd onderzoek staat centraal in onderwijs. De focus is gericht op talentontwikkeling en excellentie. De Rijksuniversiteit Groningen zet kennis en innovatie in voor een stabiele en duurzame samenleving. Een samenleving die zo snel mogelijk kan beschikken over de energie van de toekomst. Een samenleving waar mensen in goede gezondheid leven en ouder worden. Meer informatie: Duurzaamheid De RUG heeft zich ten doel gesteld in alle facetten een goed voorbeeld voor duurzaamheid te zijn: duurzame huisvesting, duurzaam beheer, duurzame bedrijfsvoering en onderzoek en onderwijs gericht op duurzame ontwikkeling. De RUG voert actief beleid op het gebied van duurzaam ondernemen en verwacht van gegadigden eenzelfde opstelling. In het inkoop- en aanbestedingsproces wordt rekening gehouden met maatschappelijke gevolgen. Het gaat hierbij om de sociale, milieu gerelateerde en economische gevolgen, ook wel bekend als de 3 P s: People, Planet, Profit. De regels op het gebied van duurzaam inkopen zijn vastgesteld in het inkoopbeleid maatschappelijk verantwoord inkopen van de RUG. Meer informatie over duurzaamheid: Facilitair Bedrijf Het Facilitair Bedrijf (FB) van de RUG faciliteert en is verantwoordelijk voor de levering van ondersteunende facilitaire producten en diensten in de breedste zin van het woord aan de gehele RUG welke de studenten, medewerkers en bezoekers dagelijks nodig hebben op hun studie/werkplek en in hun werkomgeving. Hier geldt dat er veel onderlinge verschillen zijn binnen de RUG en veel verschillende wensen ten aanzien van de facilitaire ondersteuning. Dit betekent dat het FB een gevarieerd aanbod aan producten en diensten aanbiedt waaronder ook het beheer van FacilityNet / Planon, dat als bestelportal en voor het inventarisbeheer wordt gebruikt. Naast de levering van facilitaire producten en diensten wordt het inkoop- en contractmanagement voor de RUG verzorgd vanuit het FB. Voor meer informatie over het FB zie

8 Schilderwerk en glasservice 8 3 Omschrijving van de opdracht 3.1 Inleiding Deze selectieleidraad bevat informatie die potentiële gegadigden nodig hebben om een idee te kunnen krijgen van de inhoud van de opdracht en om zodoende te kunnen besluiten al dan niet een aanvraag tot deelname in te dienen. Daarnaast bevat de selectieleidraad de benodigde informatie met betrekking tot de selectiefase en de gunningsfase en worden potentiële gegadigden door middel van deze selectieleidraad nader geïnformeerd over de procedure die de RUG zal volgen om tot een raamovereenkomst te komen met die inschrijvers aan wie de opdracht wordt gegund. Deze niet-openbare Europese aanbestedingsprocedure heeft betrekking op schilderwerk en glasservice en wordt uitgevoerd conform de AW Deze aanbesteding zal geheel digitaal online plaatsvinden gebruik makende van het Negometrix platform ( 3.2 Aanleiding voor en doel van de opdracht De RUG, Opdrachtgever in deze, wenst raamovereenkomsten af te sluiten voor schilderwerk en glasservice aan haar gebouwen. Hiermee wil de opdrachtgever te allen tijde voldoen aan de huidige wet- en regelgeving. De werkzaamheden dragen bij aan het in stand houden van het onroerend goed van de RUG en dragen bij aan de uitstraling van de RUG, alsmede die van onderwijs, onderzoek en werkomgeving. Het doel van deze aanbesteding is om drie opdrachtnemers te contracteren om in de behoefte van het schilderwerk en de glasservice te voorzien. Dit met een dusdanige kwaliteit dat deze zo optimaal mogelijk ondersteuning biedt aan de primaire processen onderwijs en onderzoek en past bij de uitstraling van de organisatie van de opdrachtgever. Afgeleide doelstellingen hiervan zijn: Altijd voldoen aan de huidige wet- en regelgeving; Risico s op verstoringen van bedrijfsvoering optimaal beheersen; Verlagen van de Total Cost of Ownership (TCO); Veilig en gezond werken (ARBO); Beter zicht op milieu, innovatie en duurzaamheidsmogelijkheden; Meer financiële zekerheid, meer grip op begrotingen; Standaardisering van het bestelproces; Goede communicatie naar interne klanten. 3.3 Omschrijving van de opdracht Tot de scope van deze opdracht voor schilderwerk en glasservice, behoren de volgende onderdelen: - Binnenschilderwerk; - Buitenschilderwerk; - Vervangen en repareren van glas in kozijnen; - Uitvoeren van kleine houtrotreparaties; - Repareren van kleine mechanische schade in de te schilderen oppervlakten. Buiten de scope van deze opdracht vallen de volgende onderdelen: - Schilderwerk en glasservice wat onderdeel is van een multidisciplinair project (werk); - Conditiemeting van het schilderwerk; - Glazen gevelbekleding, glazen wanden, glazen daken en speciaal glas, zoals glazen deuren; - Schilderwerk en glasservice van onroerend goed welke zich buiten de Groninger gemeentegrens bevindt.

9 Schilderwerk en glasservice 9 De RUG is in het bezit van een 200-tal objecten in en om de stad Groningen. De aard van de panden is zeer divers; van eeuwenoude Rijksmonumenten tot zeer moderne nieuwbouw. De Afdeling Technisch Beheer van het FB is verantwoordelijk voor het in stand houden van het vastgoed en plaatst in die hoedanigheid hoofdzakelijk opdrachten voor het onderhoud van de buitenschil. Het onderhoud van het interieur van de gebouwen valt onder verantwoordelijkheid van de diverse facility managers en/of gebouwenbeheerders. De facility managers en/of gebouwenbeheerders zullen geen buitenschilderwerk uitvragen. De afdeling Verbouwprojecten van het FB voert kleine en middelgrote verbouwingen uit en zal binnen- en buitenschilderwerk uitvragen. Glasservice kan door alle bovengenoemde bestellers worden uitgevraagd. Het schilderwerk wordt tot op heden op basis van correctief onderhoud uitgevoerd. Doel van de RUG is om het onderhoud meer planmatig in te gaan richten en dus een transitie te maken van correctief naar preventief onderhoud. De afgelopen 3 jaar heeft de gehele RUG gemiddeld gespendeerd aan het schilderwerk en de glasservice. Het gemiddeld aantal opdrachten per jaar was daarbij 125. Gegeven de genoemde transitie van correctief naar preventief onderhoud bestaat de kans dat de hoeveelheid buitenschilderwerk in de komende jaren zal toenemen, echter is niet in te schatten of dit zo is, en zo ja, hoe groot deze toename dan zal zijn. Bovenstaande is een indicatie. Aan de cijfers en verwachting kunnen geen rechten ontleend worden. Vermelde bedragen in deze selectieleidraad zijn allen inclusief BTW. 3.4 Indeling in percelen De opdracht wordt opgedeeld in de volgende geografische percelen: Perceel 1: binnenstad Perceel 2: Zernike terrein Voor deze perceelindeling is gekozen om het (regionale) MKB een goede kans te geven de opdracht gegund te krijgen. Gegadigden melden zich aan voor beide percelen. Geselecteerde gegadigden dienen één offerte uit te brengen. Deze offerte is gebaseerd op het geheel aan schilderwerkzaamheden en glasservice van de RUG (perceel 1 en 2 samen). Per perceel zal de opdracht gegund worden aan één opdrachtnemer (preferred supplier) welke alle opdrachten tot een vaste, nader te bepalen, opdrachtwaarde uit gaat voeren. Na beoordeling van de offertes krijgt de nummer 1 in ranking perceel 1 gegund. De nummer 2 in ranking krijgt perceel 2 gegund. Dit omdat de RUG perceel 1 (binnenstad) als belangrijkste perceel ziet. Opdrachten groter dan de nader te bepalen opdrachtwaarde worden middels minicompetitie vergeven aan één van drie gecontracteerde opdrachtnemers. De drie opdrachtnemers voor deze minicompetities zijn: de twee preferred suppliers van de beide percelen aangevuld met de nummer 3 in de ranking. 3.5 Overeenkomst De RUG wil een raamovereenkomst sluiten met drie inschrijvers voor de periode van twee jaar, met een optie tot verlenging van twee maal één jaar. De totale maximale looptijd van de raamovereenkomst komt daarmee op 4 jaar. De raamovereenkomst zal ingaan op d.d. 1 februari 2017 en eindigt van rechtswege op d.d. 1 februari 2021 Wanneer de RUG van een optie tot verlenging gebruik wenst te maken zal zij dit minimaal drie maanden voorafgaand aan het moment waarop de raamovereenkomst van rechtswege eindigt dan wel waarop een optie tot verlenging eindigt, op schriftelijke wijze, kenbaar maken.

10 Schilderwerk en glasservice 10 4 Aanbestedingsprocedure 4.1 Algemeen De RUG volgt voor deze Europese aanbesteding een niet-openbare procedure conform de AW De procedure bestaat uit twee rondes, één ronde voor het selecteren van de geïnteresseerde partijen en één ronde voor het selecteren van de beste inschrijvingen. Voor deze niet-openbare procedure geldt dat iedere geïnteresseerde zich kan aanmelden voor de selectiefase van deze aanbesteding. Aan de hand van deze selectieleidraad zal de Opdrachtgever 8 gegadigden selecteren om een offerte voor uit te brengen aan de Opdrachtgever. Na de selectiefase zal de offerteaanvraag aan geselecteerden worden verstrekt. Geselecteerde mag vervolgens een offerte indienen (inschrijven) en mag meedingen naar gunning van de opdracht. De inschrijvers dienen zich te realiseren dat hun aanbod eenmalig en definitief is met de offerte die wordt ingediend. Deze niet-openbare procedure biedt geen ruimte voor het voeren van onderhandelingsgesprekken. Gegund zal worden aan de inschrijvers met de economisch meest voordelige inschrijving waarbij kwaliteit een belangrijk onderdeel uitmaakt van de gunningscriteria. 4.2 Planning De planning voor deze openbare Europese aanbesteding is opgenomen op de aanbestedingswebsite. De genoemde data zijn streefdata, derhalve is deze planning slechts indicatief. Aan de data in de planning kunnen geen rechten ontleend worden. 4.3 Contactpersoon voor de aanbesteding Deze aanbesteding wordt verzorgd door: Facilitair Bedrijf RUG Postadres Postbus AW Groningen Nederland Bezoekadres Facilitair Bedrijf RUG Blauwborgje AC Groningen Contactpersoon: Jan de Wit Communicatie verloopt uitsluitend via de aanbestedingswebsite. Het is tijdens de aanbestedingsprocedure, op straffe van uitsluiting, niet toegestaan andere functionarissen van de RUG te benaderen over deze aanbesteding. 4.4 Communicatie en informatie Verzoeken om nadere informatie met betrekking tot inhoudelijke aspecten en aspecten rond de aanbestedingsprocedure dienen te allen tijde schriftelijk in de Nederlandse taal, uitsluitend middels de vraag en antwoordmodule op de aanbestedingswebsite plaats te vinden.

11 Schilderwerk en glasservice 11 Vragen naar aanleiding van deze selectieleidraad dienen uiterlijk op de datum zoals vermeld in de planning via de vraag en antwoordmodule van de aanbestedingswebsite gesteld te zijn. De vragen met de bijbehorende antwoorden zullen uiterlijk op de datum, zoals vermeld in de planning genoemde data, geanonimiseerd gepubliceerd worden op de aanbestedingswebsite. De belangstellenden (diegene die zich aangemeld hebben voor deze aanbesteding op de aanbestedingswebsite) krijgen hier een notificatie van. De nota van inlichtingen maakt deel uit van het aanbestedingsdocument. 4.5 Indienen aanvraag tot deelname Uw aanvraag tot deelname dient uitsluitend online ingevuld en ingediend te worden op de aanbestedingswebsite binnen de gestelde termijn zoals vermeld in de planning. Aanvragen tot deelname die niet binnen de gestelde termijn zijn ingediend dan wel onvolledig zijn kunnen worden uitgesloten van verdere deelname. Gegadigde is zelf verantwoordelijk voor het juist en volledig indienen van zijn of haar aanvraag tot deelname. In geval van twijfel over het juist indienen van uw aanvraag tot deelname adviseert de RUG contact op te nemen met de servicedesk van Negometrix. Telefoon: De opening van de aanvraag tot deelname is niet openbaar. 4.6 Voorwaarden Door het indienen van een aanvraag tot deelname gaat gegadigde akkoord met alle in dit aanbestedingsdocument opgenomen voorwaarden Terugtrekking Een gegadigde kan zich enkel terugtrekken uit de procedure tot de datum en het tijdstip welke gelden als uiterste termijn voor het indienen van de aanvraag tot deelname. Na de uiterste termijn voor het indienen van de aanvraag tot deelname kan een gegadigde zich niet meer terugtrekken Samenwerkingsverband (combinaties) In het kader van deze aanbesteding is een samenwerkingsverband toegestaan. Gegadigden kunnen zelfstandig of als samenwerkingsverband inschrijven. Indien er gekozen wordt voor een samenwerkingsverband is het niet noodzakelijk dat zij bij gelegenheid van inschrijving of gunning een rechtsvorm aannemen. Ieder lid van het samenwerkingsverband wordt echter hoofdelijk aansprakelijk gehouden voor de volledige en juiste uitvoering van de gehele raamovereenkomst Onderaanneming Gegadigden kunnen een deel van de werkzaamheden die voortvloeien uit de opdracht door één of meerdere onderaannemers laten uitvoeren. De aansprakelijkheid berust in dat geval volledig bij de hoofdaannemer. Slechts de hoofdaannemer is contractpartij van de RUG Eenmalige aanmelding tot deelname Een onderneming mag zich slechts eenmalig aanmelden als gegadigde op deze aanbesteding, onverschillig of dit is als zelfstandig gegadigde of als samenwerkingsverband. Een onderneming mag zich wel aanmelden als zelfstandig gegadigde of als onderdeel van een samenwerkingsverband en daarnaast als onderaannemer deelnemen bij één of meerdere andere gegadigden. Wanneer blijkt dat een onderneming zich meer dan eenmalig heeft aangemeld tot deelname volgt uitsluiting van de aanbestedingsprocedure met uitzondering van de situatie zoals hierboven beschreven ten aanzien van onderaanneming.

12 Schilderwerk en glasservice Concern Dit uitgangspunt van eenmalige aanmelding tot deelname geldt in concernrelaties niet onverkort. Van een concern mogen slechts meerdere ondernemingen zich aanmelden als gegadigde (zelfstandig, of in samenwerkingsverband) indien zij - op verzoek van de RUG - kunnen aantonen dat zij ieder de aanmelding in de selectiefase en in de offertefase, de offerte onafhankelijk van de andere aanmelders/inschrijvers (waaronder de aanmelders/inschrijvers die deel uitmaken van hetzelfde concern) hebben opgesteld en de vertrouwelijkheid hierbij in acht hebben genomen. Kan dit niet door één van de betreffende aanmelders/inschrijvers worden aangetoond, leidt dit tot uitsluiting van alle tot het betreffende concern behorende aanmelders/inschrijvers Varianten In het kader van deze aanbesteding zijn varianten niet toegestaan Intellectueel eigendom selectieleidraad Behoudens uitzonderingen door de wet of door regelgeving bepaald mag zonder schriftelijke toestemming van de RUG niets uit deze selectieleidraad worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt (anders dan voor het doel van deze aanbesteding) door middel van druk, microfilm, fotokopie of anderszins. Daarnaast is het nadrukkelijk niet toegestaan veranderingen aan te brengen in deze selectieleidraad Voorbehoud voor gunning De RUG is niet verplicht de opdracht in het kader van deze aanbesteding te gunnen. Een besluit om niet te gunnen wordt slechts bij hoge uitzondering genomen. Aanmelders/inschrijvers hebben alsdan geen recht op vergoeding van kosten gemaakt in het kader van of schade ontstaan ten gevolge van de onderhavige aanbesteding Kostenvergoeding Gegadigden hebben geen recht op vergoeding van enigerlei kosten gemaakt in het kader van deze aanbesteding Inkoopvoorwaarden Voor al onze inkopen en aanbestedingen van werken, leveringen en diensten geldt dat koop- en leveringsvoorwaarden, betalings- en andere voorwaarden van uw onderneming nadrukkelijk van de hand worden gewezen. In plaats daarvan gelden de Algemene Voorwaarden Rijksuniversiteit Groningen voor werken en daarmee samenhangende leveringen en diensten ten behoeve van nieuw-, aan- en verbouwprojecten van de universiteit. Deze voorwaarden worden als bijlage meegestuurd met de offerteaanvraag. Eventuele afwijkingen of aanvullingen op deze Algemene Voorwaarden worden opgenomen in de conceptovereenkomst. Deze conceptovereenkomst wordt eveneens met de offerteaanvraag als bijlage meegestuurd. Mocht u van mening zijn dat (een) gesteld(e) artikel(en) disproportioneel is (zijn) dient u dit tijdens indienen vragen nota van inlichtingen kenbaar te maken met vermelding van argumentatie en/of tekstvoorstellen. De RUG zal door middel van de (laatste) nota van inlichtingen aangeven of er sprake is van wijzigingen op de algemene voorwaarden RUG. Eventuele wijzigingen op deze voorwaarden worden na definitieve gunning opgenomen in de te sluiten raamovereenkomst Vertrouwelijkheid De aanbestedingsdocumenten dienen volstrekt vertrouwelijk te blijven en mogen slechts aan medewerkers en (eventuele) adviseurs worden getoond die voor het indienen van de aanmelding tot deelname daarvan kennis moeten nemen. De RUG en zijn adviseurs zullen de aanmelding tot deelname met dezelfde vertrouwelijkheid behandelen. Deze zullen, behoudens wettelijke bepalingen, uitsluitend worden getoond aan medewerkers die direct bij de aanbesteding zijn betrokken.

13 Schilderwerk en glasservice Tegenstrijdigheden Deze selectieleidraad is met zorg vastgesteld. Mocht een inschrijver desondanks onduidelijkheden/onvolkomenheden/tegenstrijdigheden/disproportionaliteit tegenkomen, dan dient de RUG hiervan, via de in paragraaf 4.3 genoemde contactpersoon, middels de berichtenmodule op de aanbestedingswebsite, op de hoogte te worden gesteld. Indien naderhand blijkt dat er sprake is van onduidelijkheden/ onvolkomenheden/tegenstrijdigheden/disproportionaliteit die niet door inschrijver zijn opgemerkt, terwijl dit redelijkerwijs wel mogelijk was geweest, zijn deze voor risico van de inschrijver. Na het verstrijken van de uiterste termijn waarbinnen de inschrijvingen moeten zijn ingediend, kunnen de gegadigden geen bezwaar meer maken tegen eventuele onduidelijkheden/onvolkomenheden/tegenstrijdigheden/disproportionaliteit in de aanbestedingsdocumenten, de gevolgde aanbestedingsprocedure en/of de keuze(s) die de RUG in dat kader heeft gemaakt (Grossmann-arrest). De selectieleidraad wordt in PDF file aangeboden. Tevens worden de bijlagen die door gegadigden moeten worden ingevuld en ingediend, in een Word of Excel file aangeboden. Op het moment dat er tegenstrijdigheden zijn over de tekst is de PDF file leidend Informatie-inwinning gegadigden kunnen bij Postbus 51 ( dan wel bij informatie verkrijgen over verplichtingen ten aanzien van de bepalingen inzake belastingen, milieubescherming, arbeidsbescherming en arbeidsvoorwaarden die gelden in Nederland Gelijkwaardigheid Daar waar in dit aanbestedingsdocument een merk-, type-, of fabricaatnaam staat vermeld, dient daarbij de toevoeging "of gelijkwaardig" gelezen te worden Nederlandse taal De Nederlandse taal dient in deze aanbestedingsprocedure in woord en geschrift de voertaal te zijn. 4.7 Beoordelingsprocedure De beoordelingsprocedure bestaat uit vijf stappen. Indien niet of niet-volledig aan de betreffende stap van de beoordelingsprocedure wordt voldaan of indien de gewenste gegevens niet volledig en/of tijdig zijn verstrekt, volgt uitsluiting van deze aanbestedingsprocedure. Onderstaand wordt in het kort de inhoud van de stappen uitgelegd Formele eisen De offertes worden allereerst gecontroleerd op de formele eisen als gesteld in hoofdstuk 5 van dit aanbestedingsdocument Selectie-eisen (uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen) Van de gegadigden die een Aanvraag tot deelname indienen die voldoet aan de formele eisen, wordt op grond van artikel 2.84 en 2.85 AW 2012, de UEA overeenkomstig de uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen zoals gesteld in hoofdstuk 6 van de selectieleidraad alsmede hetgeen hierover is opgenomen in de UEA zelf, gecontroleerd. Geschiktheidseisen staan onder deel IV in de UEA en worden in de UEA selectiecriteria genoemd Selectiecriteria Indien het aantal geschikte gegadigden na de beoordeling van de uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen groter is dan 8, zal een doorselectie plaatsvinden op basis van de selectiecriteria zodat er 8 gegadigden overblijven. De selectiecriteria met bijbehorende weging zijn beschreven in hoofdstuk 7.

14 Schilderwerk en glasservice Bewijsstukken UEA Van de gegadigden aan wie de voorlopige selectiebeslissing is uitgesproken, worden de bewijsstukken die behoren bij de UEA gevraagd. Deze bewijsstukken zullen beoordeeld worden. Indien op grond van deze stap uitsluiting volgt, zal de beoordelingsprocedure hervat worden bij stap 3 (Selectiecriteria) Definitieve selectie Wanneer van de gegadigden, aan wie de voorlopige selectiebeslissing is uitgesproken, de aangeleverde bewijsstukken zoals benoemd in stap 4 (Bewijsstukken UEA) akkoord zijn bevonden en er geen bezwaren tegen de voorlopige selectiebeslissing zijn ontvangen gedurende de stand still periode (zie hiertoe paragraaf 4.8 van dit document) kan er worden overgegaan tot definitieve selectie. 4.8 Selectie Alle gegadigden worden gelijktijdig geïnformeerd over de uitslag van de selectieprocedure. Zij zullen hiervan schriftelijk op de hoogte worden gesteld. Een gegadigde die het niet eens is met de besluitvorming inzake deze aanbesteding dient middels een concept-dagvaarding voor een voorlopige voorziening bezwaar te maken. Dit bezwaar moet schriftelijk en binnen 20 dagen (stand still periode) na dagtekening van het voornemen tot gunnen bij de aanbestedende dienst bekend zijn. De aanbestedende dienst spreekt na deze 20 dagen een definitieve selectie uit, mits er geen bezwaar is aangetekend of deze, na onderzoek, ongegrond zijn bevonden. In geval een gegadigde bezwaar wil maken, dient de dagvaarding betekend te worden aan de Rijksuniversiteit Groningen, Broerstraat 5 (9712 CP) te Groningen. Precieze aanduiding van de termijn(en) voor het instellen van een beroep: Afgewezen gegadigden dienen binnen 20 kalenderdagen na dagtekening van de voorlopige gunningbeslissing een kort geding aanhangig te maken bij de bevoegde rechter te Groningen. Indien niet binnen deze termijn van 20 kalenderdagen een (concept) kort geding dagvaarding correct is betekend, zal de RUG overgaan tot definitieve gunning van de opdracht. Indien afgewezen gegadigden niet, niet tijdig of niet correct een kort geding aanhangig maken, dan worden zij geacht uitdrukkelijk afstand te hebben gedaan van hun recht om de voorlopige gunningbeslissing door de rechter te laten toetsen en zijn zij niet-ontvankelijk in hun vorderingen indien zij alsnog een procedure aanhangig maken. Indien er op de voorgeschreven wijze een kort geding aanhangig wordt gemaakt, dan zal de RUG de uitkomst van dat kort geding afwachten alvorens zij tot definitieve selectie overgaat. De RUG behoudt zich verder het recht voor om een eventueel hoger beroep af te wachten alvorens zij tot definitieve selectie overgaat.

15 Schilderwerk en glasservice 15 5 Formele eisen Voor de onderstaande formele eisen geldt dat, indien niet of niet-volledig aan de formele eisen wordt voldaan of indien de gewenste gegevens niet (volledig) zijn verstrekt, uitsluiting van deze aanbestedingsprocedure volgt. Het betreft de volgende formele eisen (van toepassing op alle percelen): de aanvraag tot deelname dient vóór de gestelde sluitingstermijn digitaal online ingediend te zijn via de aanbestedingswebsite; de aanvraag tot deelname dient ingeleverd te worden inclusief alle gevraagde bijlagen/verklaringen en stukken die overlegd dienen te worden en volgens de vereiste structuur; alle gevraagde bijlagen/verklaringen en stukken die overlegd dienen te worden moeten ieder afzonderlijk volledig ingevuld zijn; het is gegadigden niet toegestaan om een aanvraag tot deelname onder voorwaarden in te dienen, dit wil zeggen dat er geen mitsen en maren aan de aanvraag tot deelname mogen kleven; door het indienen van de aanvraag tot deelname gaat gegadigde akkoord met de aanbestedingsprocedure zoals omschreven in deze selectieleidraad; gegadigde dient de UEA rechtsgeldig te ondertekenen in deel VI van de UEA. Ook dient gegadigde een uittreksel uit het handels- en beroepsregister (zie hiertoe ook hoofdstuk 6 paragraaf ) met de aanvraag tot deelname mee te sturen zodat de rechtsgeldigheid van de ondertekening van de UEA gecontroleerd kan worden. Middels deze ondertekening beschouwt de RUG alle documenten welke door gegadigde worden ingediend rechtsgeldig.

16 Schilderwerk en glasservice 16 6 Uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen Na de toets op de formele eisen vindt op basis van uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen, zoals beschreven in dit hoofdstuk, een beoordeling plaats. In deze niet-openbare Europese aanbestedingsprocedure wordt hierbij gebruik gemaakt van de UEA voor aanbestedingsprocedures van aanbestedende diensten zoals bedoeld in artikel 2.84 en 2.85 AW De door de gegadigde in te vullen UEA is opgenomen als een separate bijlage. Alle formele bewijsstukken zoals genoemd bij de uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen in dit hoofdstuk en behorende bij de UEA dienen pas na een schriftelijk verzoek daartoe uiterlijk binnen 5 kalenderdagen na de verzenddatum van het schriftelijke verzoek bij de RUG te zijn ingediend. Indien gegadigde niet aan een uitsluitingsgrond en/of geschiktheidseis kan voldoen, kan gegadigde in de UEA verklaren waarom zij van mening is dat het niet voldoen aan een uitsluitingsgrond en/of geschiktheidseis niet zou mogen leiden tot uitsluiting van gegadigde van de aanbestedingsprocedure. Hiertoe dient een grondige en goed onderbouwde reden te worden aangevoerd die de RUG in overweging kan nemen. 6.1 Algemene gegevens Bedrijfsgegevens De gegadigde dient bij deel II van de UEA de bedrijfs- en contactgegevens van de gegadigde in te vullen. De RUG zal het contact met gegadigden tijdens de aanbestedingsprocedure laten verlopen via een door de gegadigde aangewezen contactpersoon. Deze contactpersoon dient gedurende de gehele procedure als enig aanspreekpunt te gelden. Indien door omstandigheden de contactpersoon gewijzigd wordt, dient dit tijdig door gegadigden schriftelijk aan de contactpersoon van de RUG gemeld te worden Samenwerkingsverband Bij een samenwerkingsverband gaat het om meerdere ondernemingen die gezamenlijk inschrijven op een opdracht. Onder deel II van de UEA dienen de ondernemingen te worden genoemd die deel uitmaken van het samenwerkingsverband. De deelnemers uit het samenwerkingsverband dienen ieder afzonderlijk de UEA in te dienen. De onderneming dient, indien hij bij deel II van de UEA heeft aangegeven dat wordt ingeschreven in een samenwerkingsverband, bij deel II van de UEA ook aan te geven voor welke geschiktheidseisen een beroep op zijn onderneming wordt gedaan. Ten behoeve van de communicatie met de RUG dient een samenwerkingsverband een penvoerder aan te wijzen en weer te geven in deel II-B van de UEA. Deze penvoerder dient volledige beslissingsbevoegdheid te hebben en gemachtigd te zijn om namens het samenwerkingsverband op te treden. De penvoerder zorgt voor een overzichtelijke weergave in de offerte en geeft duidelijk aan welk document van welke onderneming afkomstig is. Hetgeen wat in dit hoofdstuk geldt voor gegadigde geldt in het geval van een samenwerkingsverband voor alle (afzonderlijke) deelnemers van het samenwerkingsverband. 6.2 Uitsluitingsgronden

17 Schilderwerk en glasservice Verplichte uitsluitingsgronden boven de Europese aanbestedingsdrempel Gegadigde verklaart dat de omstandigheden zoals genoemd in deel III-A van de UEA niet aan de orde zijn. Indien de RUG vaststelt dat een dergelijke omstandigheid wel aan de orde is, leidt dit tot uitsluiting van deze aanbestedingsprocedure. In artikel 2.89 lid 2 van de AW 2012 staat weergegeven welke bewijsmiddelen na een schriftelijk verzoek van de RUG moeten worden overlegd Facultatieve uitsluitingsgronden boven de Europese aanbestedingsdrempel Gegadigde verklaart dat de door de RUG aangekruiste omstandigheden zoals genoemd in deel III-B en C van de UEA niet aan de orde zijn dan wel aan zijn verplichtingen heeft voldaan. Facultatieve uitsluitingsgronden in deel III-B en C van de UEA die niet zijn aangekruist door de RUG zijn niet van toepassing op de onderhavige aanbesteding. Indien de RUG vaststelt dat de aangekruiste omstandighe(i)d(en) zoals genoemd in deel III-B en C van de UEA aan de orde is/zijn dan wel dat de gegadigde niet aan zijn verplichting(en) heeft voldaan, kan dit leiden tot uitsluiting van deze aanbestedingsprocedure. In artikel 2.89 leden 1 t/m 3 van de AW 2012 staat hier weergegeven welke bewijsmiddelen na een schriftelijk verzoek van de RUG moeten worden overlegd. 6.3 Geschiktheidseisen Onderstaande geschiktheidseisen (paragraaf t/m 6.3.3) zijn van toepassing op deze aanbesteding. Indien gegadigde voldoet aan deze geschiktheidseisen dan dient dit te worden aangegeven in deel IV van de UEA Financiële en economische draagkracht Bewijs van verzekering Gegadigde heeft een geldige en adequate bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering op het moment dat de opdracht definitief gegund wordt voor de gehele looptijd van de raamovereenkomst tussen gegadigde en de RUG. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dient een minimale dekking van per gebeurtenis en per jaar te omvatten. Indien gegadigde niet in het bezit is van de gevraagde bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dan dient gegadigde een ondertekend document te kunnen overleggen waarin wordt verklaard dat, indien de opdracht aan gegadigde wordt gegund, gegadigde op het moment van de definitieve gunningsbeslissing een bewijs van een geldige en adequate bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering met minimale dekking van per gebeurtenis en per jaar kan overleggen. Gegadigde dient na een schriftelijk verzoek van de RUG (een kopie van) een geldig verzekeringsbewijs tegen bedrijfsaansprakelijkheid met vermelding van het verzekerde of gereserveerde bedrag te overleggen, of een verklaring waaruit blijkt dat gegadigde over de gevraagde bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beschikt op het moment van definitieve gunning. Indien een concern verzekeringsbewijs wordt overlegd, dient duidelijk te zijn dat gegadigde is meeverzekerd Technische bekwaamheid en beroepsbekwaamheid Referentie opdrachten kerncompetenties Gegadigde dient aan de volgende kerncompetenties te voldoen: kerncompetentie 1: het binnen en buiten schilderen van minimaal 4 verschillende gebouwen bij één opdrachtgever van een (semi)overheidsinstelling;

18 Schilderwerk en glasservice 18 kerncompetentie 2: het binnen en buiten schilderen alsmede het vervangen van glas bij in gebruik zijnde openbare gebouwen; kerncompetentie 3 : het binnen en buiten schilderen alsmede het vervangen van glas van monumentale panden (rijks- of gemeentemonument); kerncompetentie 4: het verrichten van reparatiewerkzaamheden zoals herstel van mechanische schade en houtrot reparatie. Hiertoe dient per genoemde kerncompetentie 1 referentie te worden aangeleverd in bijlage A1 die in overeenstemming is met hetgeen hieronder is vermeld. In verband met objectiviteit mogen opdrachten uitgevoerd bij de RUG niet als referentie worden opgevoerd. Voorwaarden voor de referenties: Voor de kerncompetenties 1 en 2 geldt dat gegadigde de opdracht heeft uitgevoerd als hoofdaannemer waarbij maximaal 50% van de werkzaamheden zijn uitgevoerd door onderaannemers; De opdrachtwaarde voor kerncompetentie 1; het binnen en buiten schilderen van minimaal 4 verschillende gebouwen binnen één opdrachtgever van een overheidsinstelling dient minimaal per jaar te zijn; Alle referenties dienen te zijn gestart, (deels) zijn uitgevoerd of afgerond in de periode van 2012 t/m 2016; Het is toegestaan om één referent te gebruiken voor één of meer kerncompetenties tezamen. Indien meerdere kerncompetenties van toepassing zijn bij één en dezelfde referent, kan hiervoor volstaan worden met één formulier, waarbij de desbetreffende kerncompetenties aangevinkt dienen te zijn en de kerncompetenties terug dienen te komen in de beschrijving van de referent. Hierbij dient uiteraard wel voldaan te worden aan alle gestelde voorwaarden m.b.t. de referentie. De RUG behoudt zich het recht voor met betrekking tot opgegeven referenties, ook voor toetsing van de tevredenheid van de opdrachtgever, navraag te doen bij de betreffende opdrachtgever(s) Personeel en outillage Gegadigde dient te beschikken over voldoende (gekwalificeerd) personeel, outillage, materieel en technische uitrusting om de opdracht voor schilderwerk en glasservice binnen de gestelde (leverings)termijnen en levertijden te realiseren. Na een schriftelijk verzoek van de RUG dient gegadigde een verklaring te overleggen die op feiten is gebaseerd en waarin het volgende vermeld wordt: 1 de gemiddelde jaarlijkse personeelsbezetting van de onderneming van de gegadigde en de omvang van het kaderpersoneel gedurende de laatste drie jaar. Eis hierbij is dat gegadigde minimaal 2fte schilders in vaste dienst heeft. Ten aanzien van deze eis geldt dat gegadigde geen beroep kan doen op een onderaannemer zoals is beschreven onder paragraaf 6.4; 2 de outillage, het materieel en de technische uitrusting waarover de gegadigde voor het uitvoeren van de opdracht beschikt Onderaanneming Indien gegadigde voor de uitvoering van de opdracht gebruik zal maken van onderaanneming dient vermeld te worden van welke onderaannemer(s) gebruik gemaakt zal worden in deel II-C. Tevens moet worden aangegeven welke onderdelen van de opdracht in onderaanneming zullen worden uitgevoerd. Hiertoe dient bijlage A2 te worden ingevuld en na een schriftelijk verzoek van de RUG te worden ingediend.

19 Schilderwerk en glasservice 19 De UEA hoeft niet door de onderaannemer(s) zelf te worden ingevuld, tenzij gegadigde een beroep doet op de draagkracht van de onderaannemer (zoals is beschreven in paragraaf 6.4) VCA Alle uitvoerende medewerkers van gegadigde dienen in het bezit te zijn van een veiligheidszorgsysteemcertificaat op basis van de norm B-VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers) of een vergelijkbaar certificaat. Daarnaast dient minimaal één medewerker van gegadigde in bezit te zijn van een VOL-VCA certificaat. Indien gegadigde niet in het bezit is van een dergelijk certificaat kan hij op grond van artikel 2.97 Aanbestedingswet 2012 ook andere bewijzen overleggen inzake gelijkwaardige maatregelen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu Beroepsbevoegdheid Uittreksel handels- en beroepsregister Ten aanzien van deel IV van de UEA dient gegadigde een recent (dat wil zeggen met datum van maximaal zes (6) maanden voor de datum van publicatie van de opdracht) bewijs van inschrijving in het handels- of beroepsregister van de lidstaat waar de gegadigde is gevestigd conform artikel 2.98 lid 1 AW 2012 aan te leveren. Om te voorkomen dat uw uittreksel als niet geldig wordt aangemerkt dan wel dat aanvullende inlichtingen moeten worden opgevraagd, verzoekt de RUG u rekening te houden met de volgende zaken: er dient een uittreksel (of een kopie daarvan) ingeleverd te worden dat ondertekend is door een medewerker van de Kamer van Koophandel. Uittreksels afkomstig van internet (zonder autorisatie) zijn niet rechtsgeldig (u kunt dat zelf controleren omdat onderaan het uittreksel is vermeld dat het uittreksel niet rechtsgeldig is); degene die de offerte rechtsgeldig ondertekent, dient genoemd te worden: bij de bestuurders; bij de gevolmachtigden; als een gevolmachtigde met een beperkte bevoegdheid. Hierbij dient een toelichting op deze beperkte volmacht, in welke vorm deze beperking ook is, bijgevoegd te worden; in een dossier bij het inschrijvingsnummer. Indien dit het geval is, dient een kopie van het betreffende dossier te worden meegestuurd; wanneer degene die de offerte ondertekent, wordt aangewezen in de statuten die bij de Kamer van Koophandel zijn gedeponeerd, dienen deze statuten te worden meegestuurd; voor de bevoegdheid om de offerte te ondertekenen mag een volmacht worden afgegeven door een persoon die in het uittreksel van de kamer van koophandel staat vermeld als rechtsgeldige ondertekenaar. Te allen tijde dient de rechtmatigheid van de ondertekening uit de aan de offerte toegevoegde documenten hieromtrent te blijken. De procuratie eis dient in overeenstemming te zijn met de geoffreerde prijs. Bedrijfsstructuur Ter verduidelijking van het uittreksel uit het handels- en beroepsregister dient gegadigde na een schriftelijk verzoek van de RUG een duidelijke omschrijving van de bedrijfs- en rechtsvorm alsmede van de organisatiestructuur inclusief organogram te geven. Uitsluitend een verwijzing naar het uittreksel van het handels- of beroepsregister volstaat in deze niet. 6.4 Beroep op een derde/derden t.b.v. geschiktheidseisen Gegadigde kan zich ten bewijze van het voldoen aan de geschiktheidseisen beroepen op de draagkracht van een derde/derden om zo gezamenlijk met een derde/derden te voldoen aan de

20 Schilderwerk en glasservice 20 gestelde eisen hierover. De gegadigde dient hiertoe bij deel II-C van de UEA aan te geven voor welke geschiktheidseisen hij een beroep doet op een derde/derden. Onder beroep op een derde/derden bij deel II-C van de UEA dient ook verstaan te worden een beroep op de ervaring of financiële draagkracht van een gelieerde onderneming (dochter-, zuster of moedervennootschap). De RUG verwacht dat gegadigde te allen tijde zal voldoen aan de contract verplichtingen, ook indien mocht blijken dat hij niet kan beschikken over de genoemde middelen van een derde/derden zoals dit in deel II-C van de ingediende UEA is aangegeven. De bescheiden die de gegadigde na een schriftelijk verzoek van de RUG moet overleggen ten behoeve van de beoordeling van de geschiktheidseisen ten aanzien van financiële en economische draagkracht, technische- of beroepsbekwaamheid en beroepsbevoegdheid, dienen ook door de derde/derden waarop een beroep wordt gedaan voor de betreffende eisen/punten benoemd in deel II-C van de UEA te worden ingediend om na te gaan of er daadwerkelijk een beroep kan worden gedaan op de genoemde middelen van de derde/derden. Derden waarop door de gegadigde een beroep wordt gedaan, dienen de UEA zelf ook in te vullen op de wijze zoals beschreven in deel II-C.

21 Schilderwerk en glasservice 21 7 Selectiecriteria Slechts van gegadigden die een aanvraag tot deelname hebben ingediend die voldoet aan de formele eisen, de uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen worden de selectiecriteria beoordeeld. Indien het aantal geschikte gegadigden na de beoordeling van de formele eisen, de uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen groter is dan 8, zal een doorselectie plaatsvinden op basis van de onderstaande selectiecriteria met bijbehorende weging: Per selectiecriterium kan gegadigde punten scoren. De punten van de selectiecriteria worden per gegadigde bij elkaar opgeteld. Hierdoor ontstaat een ranking waarbij de gegadigde met het hoogst aantal punten bovenaan eindigt. De eerste 8 gegadigden in ranking zullen worden uitgenodigd een offerte in te dienen. Indien nummer 8 en 9 evenveel punten hebben dan wordt ook de nummer 9 uitgenodigd een offerte in te dienen. Weging van de criteria is conform onderstaande tabel: Selectiecriteria Wegingsfactor Personeel 40% Afstand tot werkzaamheden 40% Storingsdienst 10% Aantal panden bij 1 opdrachtgever 10% 7.1 Personeel De RUG hecht er grote waarde aan dat opdrachtnemer voldoende competent personeel in vaste dienst heeft om in de verscheidenheid en hoeveelheid dienstverlening te kunnen voorzien. De RUG vindt het o.a. belangrijk dat een vast team van betrokken professionals de werkzaamheden voor de RUG uitvoert. Daarom eist de RUG dat gegadigde minimaal 2 fte schilders in vaste dienst heeft (zie paragraaf ). Daarnaast kunnen punten gescoord worden indien gegadigde meer fte aan schilders met een vast dienstverband in dienst heeft. Puntentoekenning vindt plaats aan de hand van onderstaande tabel: Aantal fte schilders in vaste dienst Aantal punten 2 tot tot tot en meer 16 Gegadigde dient een verklaring aan te leveren die op feiten is gebaseerd en waaruit het aantal schilders in vaste dienst blijkt. 7.2 Afstand tot de werkzaamheden Het beleid van de RUG is er op gericht om regionale partijen een goede kans te geven. Daarnaast heeft de RUG duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De RUG kent om die redenen meer punten toe aan gegadigden die dichter bij de stad Groningen hun (neven) vestiging hebben. Met een (neven)vestiging wordt verstaan: de locatie van waaruit (ondersteunende) dienstverlenende activiteiten plaatsvinden ten behoeve van de uit deze aanbesteding voortvloeiende werkzaamheden. Deze locatie kan de hoofdvestiging van gegadigde zijn, maar ook een werkplaats of een bedrijfsruimte van waaruit de schilders naar de locatie van de werkzaamheden vertrekken. De afstand van deze locatie tot aan de het Academiegebouw van de RUG wordt vastgesteld aan de hand van het adres van de locatie van gegadigde tot aan het Academiegebouw van de RUG (Broerstraat 5, 9712 CP Groningen). Dit wordt bepaald met behulp van afstand-berekenen.com.

22 Schilderwerk en glasservice 22 Puntentoekenning vindt plaats aan de hand van onderstaande tabel: Afstand tot Academiegebouw van de RUG Aantal punten 75 km en meer 0 50 tot 75 km 4 25 tot 50 km 8 10 tot 25 km 12 0 tot 10 km 16 Gegadigde dient het adres van haar locatie op te geven van waaruit de (ondersteunende) dienstverlenende activiteiten ten behoeve van de RUG zullen gaan plaatsvinden. 7.3 Storingsdienst glasservice De RUG wenst dat gegadigden beschikking hebben over 24/7 storingsdienst. Vooral ten aanzien van glasbreuk. Het bieden van een 24/7 storingsdienst levert punten op waarbij kortere aanrijtijden hoger worden gewaardeerd dan langere. Puntentoekenning vindt plaats aan de hand van onderstaande tabel: 24/7 storingsdienst glasservice Aantal punten Niet beschikbaar 0 Wel beschikbaar binnen 4 uur 2 Wel beschikbaar binnen 2 uur 3 Wel beschikbaar binnen 1 uur Aantal panden bij één opdrachtgever Indien gegadigde ervaring heeft met het onderhouden van meerdere panden bij één opdrachtgever ten aanzien van schilderwerk en glasservice, wordt dit als een toegevoegde waarde gezien. Dit vanwege het feit dat de schilderwerkzaamheden dan divers van aard zijn en de kans groter is dat op meerdere locaties gelijktijdig is gewerkt. Dit zijn situaties die zich ook bij de RUG voordoen. Puntentoekenning vindt plaats aan de hand van onderstaande tabel: Aantal panden bij één opdrachtgever Aantal punten 4 tot tot tot 15 3 Meer dan 15 4 De ervaring met de selectiecriteria 7.3 en 7.4 dienen aangetoond te worden middels de referenties die zijn opgegeven (zie ).

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal.

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal. B I J L A G E 4 V O O R W A A R D E N A A N O N D E R N E M E R E N I N S C H R I J V I N G E N A L G E M E N E V O O R W A A R D E N B I J H E T I N V U L L E N V A N H E T U E A ( U N I F O R M E U R

Nadere informatie

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding. Keuring en onderhoud blusmiddelen

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding. Keuring en onderhoud blusmiddelen voor de openbare Europese aanbesteding Keuring en onderhoud blusmiddelen Publicatienummer: 0000 222 211212 Corsanummer: FB15.0166 Afdeling Inkoopmanagement Rijksuniversiteit Groningen Groningen, 05-06-2015

Nadere informatie

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding. Netwerkinfrastructuur. Publicatienummer: RUG

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding. Netwerkinfrastructuur. Publicatienummer: RUG voor de openbare Europese aanbesteding Netwerkinfrastructuur Publicatienummer: RUG 5431 313 211200 FB16.0058 Afdeling Inkoopmanagement Rijksuniversiteit Groningen Groningen, 23 februari 2016 Copyright

Nadere informatie

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding. Standaard Kantoor- en Projectmeubilair. Publicatienummers

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding. Standaard Kantoor- en Projectmeubilair. Publicatienummers voor de openbare Europese aanbesteding Standaard Kantoor- en Projectmeubilair Publicatienummers perceel 1 Standaard kantoormeubilair:0000 2712 211181 perceel 2 Projectmeubilair: 0000 2711 211183 perceel

Nadere informatie

Aanbestedingsdocument voor de Openbare Aanbesteding

Aanbestedingsdocument voor de Openbare Aanbesteding Aanbestedingsdocument voor de Openbare Aanbesteding Verhuisdiensten Publicatienummer RUG: 000024211208 Corsanummer: FB14.0451 Afdeling Inkoopmanagement Rijksuniversiteit Groningen Groningen, 7-1-2015 Copyright

Nadere informatie

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding. Duurzame relatiegeschenken. Rijksuniversiteit Groningen. Groningen

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding. Duurzame relatiegeschenken. Rijksuniversiteit Groningen. Groningen voor de openbare Europese aanbesteding Duurzame relatiegeschenken Afdeling Inkoopmanagement Publicatienummer: 0000291211269 Rijksuniversiteit Groningen Groningen Copyright 2013 Behoudens uitzonderingen

Nadere informatie

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding. Chemicaliën en laboratoriumbenodigdheden. Publicatienummer: RUG 5110 2991 211089

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding. Chemicaliën en laboratoriumbenodigdheden. Publicatienummer: RUG 5110 2991 211089 Aanbestedingsdocument voor de openbare Europese aanbesteding Chemicaliën en laboratoriumbenodigdheden Publicatienummer: RUG 5110 2991 211089 Afdeling Inkoopmanagement Rijksuniversiteit Groningen Groningen,

Nadere informatie

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding. afvalinzameling en afvalverwerking. Rijksuniversiteit Groningen.

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding. afvalinzameling en afvalverwerking. Rijksuniversiteit Groningen. voor de openbare Europese aanbesteding afvalinzameling en afvalverwerking Publicatienummer (per perceel): 0000 26 211162 Afvoer rest-, bedding, glas, autoclaafafval 0000 26 211163 Afvoer papier, karton,

Nadere informatie

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding. Chemicaliën en laboratoriumbenodigdheden. Rijksuniversiteit Groningen

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding. Chemicaliën en laboratoriumbenodigdheden. Rijksuniversiteit Groningen Aanbestedingsdocument voor de openbare Europese aanbesteding Chemicaliën en laboratoriumbenodigdheden Publicatienummer Perceel 1: RUG 5100 2991 211227 Standaard laboratorium chemicaliën Publicatienummer

Nadere informatie

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer Bijlage 1. Algemeen 1.1 Amstelveenhuurtin.nl 1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer 1.3 Dynamisch Aankoopsysteem Met ingang van 18 april 2016 is door de

Nadere informatie

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding. Gecomprimeerde gassen. Publicatienummer: RUG

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding. Gecomprimeerde gassen. Publicatienummer: RUG Aanbestedingsdocument voor de openbare Europese aanbesteding Gecomprimeerde gassen Publicatienummer: RUG 5100 2991 211195 Afdeling Inkoopmanagement Rijksuniversiteit Groningen Groningen, 01-10-2014 Copyright

Nadere informatie

1.5 (Indien van toepassing) Overige deelnemer(s) in het samenwerkingsverband 2 :

1.5 (Indien van toepassing) Overige deelnemer(s) in het samenwerkingsverband 2 : Eigen verklaring onder de Europese aanbestedingsdrempels behorende bij aanbesteding: naam aanbestedende dienst: naam aanbesteding: met referentienummer: 1. Algemene gegevens 1.1 Naam onderneming: 1.2 Gegevens

Nadere informatie

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding Projectmeubilair. Publicatienummer 0000 2711 211183. Rijksuniversiteit Groningen

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding Projectmeubilair. Publicatienummer 0000 2711 211183. Rijksuniversiteit Groningen voor de openbare Europese aanbesteding Projectmeubilair Publicatienummer 0000 2711 211183 Afdeling Inkoopmanagement Tiny Kooistra FB14.0402 Rijksuniversiteit Groningen Groningen, 18-11-2014 Copyright 2013

Nadere informatie

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Naar aanleiding van de op 30 juli jl. gepubliceerde Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding. BHV opleidingen. Publicatienummer: 0000 222 211170. Rijksuniversiteit Groningen

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding. BHV opleidingen. Publicatienummer: 0000 222 211170. Rijksuniversiteit Groningen voor de openbare Europese aanbesteding BHV opleidingen Publicatienummer: 0000 222 211170 Afdeling Inkoopmanagement Rijksuniversiteit Groningen Groningen, 25 augustus 2014 Copyright 2014 Behoudens uitzonderingen

Nadere informatie

Selectiefase nieuwbouw Saxion Apeldoorn d.d. 5 maart 2015

Selectiefase nieuwbouw Saxion Apeldoorn d.d. 5 maart 2015 Bijlage 2: Deze aanbestedingsvoorwaarden zijn, behoudens afwijking hiervan in deel A (selectiedocument of beschrijvend document) of de (raam)overeenkomst, van toepassing op deze aanbesteding. 1. Selectiedocument

Nadere informatie

Uitzendpersoneel en overige Flexibele arbeidskrachten

Uitzendpersoneel en overige Flexibele arbeidskrachten facilitair bedrijf inkoopmanagement Uitzendpersoneel en overige Flexibele arbeidskrachten Aanbestedingsdocument voor de openbare Europese aanbesteding Publicatienummer: 0000 2991 211295 Afdeling Inkoopmanagement

Nadere informatie

BESCHRIJVEND DOCUMENT

BESCHRIJVEND DOCUMENT Deel B Aanbestedingsvoorwaarden Deze aanbestedingsvoorwaarden zijn, behoudens afwijking hiervan in deel A (beschrijvend document) of de (raam)overeenkomst, van toepassing op deze aanbesteding. Waar in

Nadere informatie

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A)

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A) Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding Renovatie Aladnahal Aalten Bouwkundig perceel (A) Opdrachtgever : Gemeente Aalten Opgesteld door : MPC bv, Mark Penninkhof Datum : 8 november 2012 Publicatienummer

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Wetterskip Fryslân, Postbus 36, 8900 AA Leeuwarden (NL). t.a.v.: R. U. Postma. Tel.: +31

Nadere informatie

Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van speciale-sectorbedrijven Algemeen

Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van speciale-sectorbedrijven Algemeen Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van speciale-sectorbedrijven Algemeen In de Aanbestedingswet 2012 (hierna: de wet) is bepaald dat speciale-sectorbedrijven in eerste instantie

Nadere informatie

Algemeen Opdrachtomschrijving Totale hoeveelheid of omvang

Algemeen Opdrachtomschrijving Totale hoeveelheid of omvang Algemeen Gemeenten zijn op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning verantwoordelijk voor de maatschappelijke ondersteuning van zelfstandig thuiswonende mensen die beperkt kunnen participeren. Hieronder

Nadere informatie

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord Project: Nieuwbouw en renovatie Naturalis Biodiversity Center te Leiden Kenmerk: NNL1502E007 Onderwerp: nota van inlichtingen 1 Betreffende: selectiefase Datum: 23-3-2015 Nr. Document (selectieleidraad,

Nadere informatie

Levering Elektriciteit

Levering Elektriciteit Levering Elektriciteit Aanbestedingsdocument voor de openbare Europese aanbesteding Publicatienummer 0000 164 211301 Levering elektriciteit Afdeling Inkoopmanagement Levering Elektriciteit 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van aanbestedende diensten Algemeen

Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van aanbestedende diensten Algemeen Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van aanbestedende diensten Algemeen In de Aanbestedingswet 2012 (hierna: de wet) is bepaald dat aanbestedende diensten in eerste instantie aan

Nadere informatie

Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp. Referentie:

Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp. Referentie: Nota van Inlichtingen Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp Stichting Ons Tweede Thuis Omschrijving: Stichting

Nadere informatie

Server en storage. Aanbestedingsdocument voor de openbare Europese aanbesteding. facilitair bedrijf inkoopmanagement

Server en storage. Aanbestedingsdocument voor de openbare Europese aanbesteding. facilitair bedrijf inkoopmanagement facilitair bedrijf inkoopmanagement Server en storage Aanbestedingsdocument voor de openbare Europese aanbesteding Publicatienummer: RUG 0000 313 211368 FB17.0158 Mevrouw J.H. Bout 14 juni 2017 FB17.0158

Nadere informatie

Handleiding. Marktplaats inhuur gemeente Utrecht. Oktober 2013 v1.1

Handleiding. Marktplaats inhuur gemeente Utrecht. Oktober 2013 v1.1 Handleiding Marktplaats inhuur gemeente Utrecht Oktober 2013 v1.1 1 Inleiding...3 1.1 Doel van de Marktplaats inhuur gemeente Utrecht...3 1.2 Vakgebieden en profielen...3 2 Aanmeldingsprocedure...4 2.1

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 10/09/2013 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Breda Claudius Prinsenlaan 10, 4811DJ Breda

Nadere informatie

Kindcentrum Baflo Selectiedocumentatie t.b.v. aanbesteding bouw kindcentrum Baflo

Kindcentrum Baflo Selectiedocumentatie t.b.v. aanbesteding bouw kindcentrum Baflo Kindcentrum Baflo Selectiedocumentatie t.b.v. aanbesteding bouw kindcentrum Baflo STATUS concept GEMEENTE WINSUM FEBRUARI 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding: aanbesteding kindcentrum Baflo 3 1.1 De vraag en

Nadere informatie

Handleiding. Marktplein inhuur Utrecht. 1 juli

Handleiding. Marktplein inhuur Utrecht. 1 juli Handleiding Marktplein inhuur Utrecht 1 juli 2017 1.0 1 Inleiding... 3 1.1 Doel van het Marktplein inhuur Utrecht... 3 1.2 Vakgebieden en profielen... 3 2 Aanmeldingsprocedure... 4 2.1 Registratie bij

Nadere informatie

Aankondiging van een opdracht. Diensten. Richtlijn 2014/24/EU. Afdeling I: Aanbestedende dienst. I.1) Naam en adressen

Aankondiging van een opdracht. Diensten. Richtlijn 2014/24/EU. Afdeling I: Aanbestedende dienst. I.1) Naam en adressen Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn 2014/24/EU Afdeling I: Aanbestedende dienst Gemeente Breda 20169706 Claudius Prinsenlaan 10 Breda NUTScode: 4811DJ Richard Brabers +31 765293939 Email:

Nadere informatie

Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek

Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek 2010-22 Gemeente Overbetuwe Centrale inkoop De heer E. Volgers Email: inkoop@overbetuwe.nl Postbus 11 6660 AA Elst Telefoon: 0481-362300 Fax : 0481-372482 (Lege velden

Nadere informatie

Selectieleidraad Europese aanbesteding DRV-FMS-2015 invulsjabloon deel 1a (zelfstandige onderneming)

Selectieleidraad Europese aanbesteding DRV-FMS-2015 invulsjabloon deel 1a (zelfstandige onderneming) Auteur: Michael Roovers Selectieleidraad Europese aanbesteding DRV-FMS-2015 invulsjabloon deel 1a (zelfstandige onderneming) Bijlage 4.2.2.1: invulsjabloon deel 1a (zelfstandige onderneming) Uitsluitend

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Eindhoven Stadhuisplein 1, 5611 EM Eindhoven ( Nederland ) Ter attentie van: Mart Jaspers Email: aanbesteding@hellemansconsultancy.nl,

Nadere informatie

Advies 157. 1.2 In de Selectieleidraad is in Hoofdstuk 5, in de paragrafen 5.2 t/m 5.4, het volgende

Advies 157. 1.2 In de Selectieleidraad is in Hoofdstuk 5, in de paragrafen 5.2 t/m 5.4, het volgende Advies 157 1. Feiten 1.1 Beklaagde heeft een Europese niet-openbare aanbestedingsprocedure gehouden voor een opdracht met betrekking tot het verrichten van engineeringswerkzaamheden ten behoeve van een

Nadere informatie

Aanbestedingsdocument. Gemeente Midden-Drenthe

Aanbestedingsdocument. Gemeente Midden-Drenthe Aanbestedingsdocument Gemeente Midden-Drenthe Onderwerp: Aanbesteding onkruidbeheer op verharding gemeente Midden-Drenthe 2016-2017 Aanbestedingsnummer: 613732 Inhoudsopgave Begrippenlijst... 3 Inleiding...

Nadere informatie

Aankondiging van een opdracht. Diensten

Aankondiging van een opdracht. Diensten Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn 2004/18/EG Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Gemeente Bergen op Zoom Jacob Obrechtlaan 4 Contactpunt(en): Gemeente

Nadere informatie

Selectieleidraad Onderhoud W&E installaties

Selectieleidraad Onderhoud W&E installaties Onderhoud W&E installaties Publicatienummer: RUG: FB14.0238 Afdeling Inkoopmanagement / Technisch Beheer Rijksuniversiteit Groningen Groningen, 14-07-2014 Copyright 2014 Behoudens uitzonderingen door de

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 11/12/2014 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Leveringen AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) waterschap Noorderzijlvest 202044728 Stedumermaar

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: BIJ12 Nationale identificatie: 191745967 Postadres: Leidseveer 2 Plaats: Utrecht Postcode: 3511 SB Land: Contactpunt(en):

Nadere informatie

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200 Nota van Inlichtingen Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbesteding Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Nadere informatie

1. OFFERTEAANVRAAG 2. CONTACT EN STELLEN VAN VRAGEN BIJLAGE 6A ALGEMENE AANBESTEDINGSVOORWAARDEN DEEL B EN C DEEL B. Aanbestedingsvoorwaarden

1. OFFERTEAANVRAAG 2. CONTACT EN STELLEN VAN VRAGEN BIJLAGE 6A ALGEMENE AANBESTEDINGSVOORWAARDEN DEEL B EN C DEEL B. Aanbestedingsvoorwaarden BIJLAGE 6A ALGEMENE AANBESTEDINGSVOORWAARDEN DEEL B EN C DEEL B Aanbestedingsvoorwaarden Deze aanbestedingsvoorwaarden zijn van toepassing op deze aanbesteding. 1. Offerteaanvraag 2. Contact en stellen

Nadere informatie

Levering aardgas. Aanbestedingsdocument voor de openbare Europese aanbesteding. Publicatienummer: levering aardas

Levering aardgas. Aanbestedingsdocument voor de openbare Europese aanbesteding. Publicatienummer: levering aardas Levering aardgas Aanbestedingsdocument voor de openbare Europese aanbesteding Publicatienummer: 0000 161 211300 levering aardas Afdeling Inkoopmanagement 23 juni 2016 Levering aardgas 2 Inhoudsopgave 1

Nadere informatie

Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum Van Kamer van Koophandel Ref. EG /BB

Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum Van Kamer van Koophandel Ref. EG /BB Nota van inlichtingen 1 Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum 09-03-2017 Van Kamer van Koophandel Ref. EG.162036/BB Project Europese aanbesteding Werving en Selectie 1. Bijlage 1.B De scope is W&S. Wat

Nadere informatie

Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn 2014/24/EU Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1)Naam en adressen Gemeente Almere Stadhuisplein 1

Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn 2014/24/EU Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1)Naam en adressen Gemeente Almere Stadhuisplein 1 Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn 2014/24/EU Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1)Naam en adressen Gemeente Almere Stadhuisplein 1 Almere 1300 AE Nederland Contactpersoon: Age Graham Salverda

Nadere informatie

Selectieleidraad Europese niet-openbare aanbesteding. Inkoop, vormgeving en plaatsing van gemeentelijke advertenties voor de gemeente Hoorn

Selectieleidraad Europese niet-openbare aanbesteding. Inkoop, vormgeving en plaatsing van gemeentelijke advertenties voor de gemeente Hoorn Selectieleidraad Europese niet-openbare aanbesteding Inkoop, vormgeving en plaatsing van gemeentelijke advertenties 2014-2017 voor de gemeente Hoorn Zaaknummer: 1003580 Datum publicatie: 22 juli 2013 Afdeling:

Nadere informatie

Handleiding Marktplaats inhuur Nederlandse Publieke Omroep (NPO)

Handleiding Marktplaats inhuur Nederlandse Publieke Omroep (NPO) Handleiding Marktplaats inhuur Nederlandse Publieke Omroep (NPO) 13 maart 2017 1.3 (definitief) Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1. Doel van het Marktplaats inhuur Nederlandse Publieke Omroep... 3 Achtergrond...

Nadere informatie

Accountantsdiensten. Aanbestedingsdocument voor de openbare Europese aanbesteding. Publicatienummer: RUG FB

Accountantsdiensten. Aanbestedingsdocument voor de openbare Europese aanbesteding. Publicatienummer: RUG FB Accountantsdiensten Aanbestedingsdocument voor de openbare Europese aanbesteding Publicatienummer: RUG 0000 2991 211309 FB16.0276 Inkoop 22 augustus 2016 Aanbestedingsdocument Accountantsdiensten FB16.0276

Nadere informatie

2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer d.d. 30 november 2015

2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer d.d. 30 november 2015 2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer 31107984 d.d. 30 november 2015 Deze 2e nota van inlichtingen (hierna te noemen 2e NvI) bevat de vragen en antwoorden, welke

Nadere informatie

Toelichting: Geachte, Middels deze Nota van Inlichtingen ontvangt u van de opdrachtgever, de beantwoording van de ontvangen vragen.

Toelichting: Geachte, Middels deze Nota van Inlichtingen ontvangt u van de opdrachtgever, de beantwoording van de ontvangen vragen. Nota van Inlichtingen VMBO Het Rijks Nijmegen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: VMBO Het Rijks Nijmegen Stichting Scholengroep Rijk van Nijmegen RIJKS201611 Omschrijving: Opdracht betreft

Nadere informatie

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 1 Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 tussen 1.De Staat der Nederlanden, Ministerie van Defensie gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: Luchtverkeersleiding Nederland Nationale identificatie: 351981909 Postadres: StationspleinZW 1001 Plaats: Schiphol Postcode:

Nadere informatie

III.1.3 De vereiste rechtsvorm van de combinatie van ondernemers waaraan de opdracht wordt gegund

III.1.3 De vereiste rechtsvorm van de combinatie van ondernemers waaraan de opdracht wordt gegund AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Bevelandseweg 1, 1703 AZ Heerhugowaard ( Nederland ) Ter attentie van: Project Assistentes

Nadere informatie

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T Bijlagen horende bij het Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum Bijlage 1: Checklist; Bijlage 2: Inschrijfbiljet; Bijlage 3: Eigen Verklaring (aparte bijlage) ; Bijlage

Nadere informatie

Regeling Groslijst systematiek gemeente Zuidplas

Regeling Groslijst systematiek gemeente Zuidplas Regeling Groslijst systematiek gemeente Zuidplas DMS nr. Z16.001961; Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders op 27 september 2016 Gemeente Zuidplas Raadhuisplein 1 2914 KM Nieuwerkerk

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Leerlingenvervoer gemeente geertruidenberg

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Leerlingenvervoer gemeente geertruidenberg AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Geertruidenberg, 10001, 4940 GA Raamsdonksveer (NL). Contactpunt(en): Inkoopbureau

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Reusel-De Mierden), p/a Postbus 11, 5688 ZG Oirschot (NL). t.a.v.: B. Verbeek (Concern

Nadere informatie

Selectieleidraad. Datum: 1 juli 2016 Status: Definitief Versie: 2.0 Eigenaar: Procurement. Selectieleidraad

Selectieleidraad. Datum: 1 juli 2016 Status: Definitief Versie: 2.0 Eigenaar: Procurement. Selectieleidraad Selectieleidraad Datum: 1 juli 2016 Status: Definitief Versie: 2.0 Eigenaar: Procurement Selectieleidraad Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 1.1 Achtergrond... 1 1.2 Doel selectieleidraad... 1 2 Selectieprocedure...

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Provincie Limburg, Postbus 5700, 6202 MA Maastricht (NL). Contactpunt(en): Lenie Janssen-Sollet,

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Inleiding Omschrijving van de werkzaamheden en gunningscriterium Selectieprocedure... 5

Inhoudsopgave 1. Inleiding Omschrijving van de werkzaamheden en gunningscriterium Selectieprocedure... 5 Selectieleidraad Project: Regio Randstad Zuid - Rotterdam - Den Haag - Uitvoering BBV 2014 TRS2 (K-004207L) TenderNed-nummer: TN16246 Aanbesteding onder erkenning Conform ARN2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Leidraad Dynamisch Aankoop Systeem Externe Inzet Gemeente Amsterdam

Leidraad Dynamisch Aankoop Systeem Externe Inzet Gemeente Amsterdam Leidraad Dynamisch Aankoop Systeem Externe Inzet Gemeente Amsterdam Datum: 3 april 2017 Versie: definitief Leidraad DAS Externe Inzet Gemeente Amsterdam pagina 1 van 13 Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Doel

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Inkoopnummer: 2015-194 d.d. 27 augustus 2015 Aanbesteding verbouwing kantoor en plaza/vergadercentrum Stadhuis sisovereenkomst - Werktuigbouwkundige Installaties Renovatie en optimalisatie

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 18/09/2013 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Leveringen AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Stichting ROC Mondriaan Leeghwaterplein 72, 2521DB

Nadere informatie

Raamovereenkomst Chemicaliën en laboratoriumbenodigdheden. Partijen:

Raamovereenkomst Chemicaliën en laboratoriumbenodigdheden. Partijen: Partijen: De Rijksuniversiteit Groningen, gevestigd aan de Broerstraat 5, 9712 CP te Groningen, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter van het College van Bestuur, prof. dr. S. Poppema,

Nadere informatie

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden:

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden: Model inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons De ondergetekenden: 1. SBB, gevestigd te Zoetermeer, vertegenwoordigd door , de heer/mevrouw

Nadere informatie

Ter informatie: in totaal benaderen wij voor deze meervoudig onderhandse aanbesteding vijf leveranciers.

Ter informatie: in totaal benaderen wij voor deze meervoudig onderhandse aanbesteding vijf leveranciers. Aan de geselecteerde gegadigden Begeleidend schrijven Natuurlijke begrazing door schapen in de gemeente Leeuwarden 2016-Z8801 Stadsontwikkeling en -beheer Wijkzaken, team Buitendienst Hans Sterkenburg

Nadere informatie

Tabel 1. Mededelingen. Tabel 2. Vragen en antwoorden. Versie 1 29 juli 2016 Pagina 1 van 7. Gemeente Amsterdam

Tabel 1. Mededelingen. Tabel 2. Vragen en antwoorden. Versie 1 29 juli 2016 Pagina 1 van 7. Gemeente Amsterdam Pagina 1 van 7 Deze nota van inlichtingen behoort bij de selectieleidraad voor het project Energieneutraal Centrumeiland d.d. 5 juli 2016. In het kader van de selectiefase zijn door geïnteresseerde ondernemingen

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: Gemeente Den Helder Nationale identificatie: 391946993 Postadres: Drs. F. Bijlweg 20 Plaats: Den Helder Postcode: 1784MC

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Nr. 4. ten behoeve van het project. Levering gevechtslaarzen en toebehoren

Nota van Inlichtingen. Nr. 4. ten behoeve van het project. Levering gevechtslaarzen en toebehoren Nota van Inlichtingen Nr. 4 ten behoeve van het project Levering gevechtslaarzen en toebehoren Project Levering gevechtslaarzen en toebehoren Referentienummer 872.15.1060.H Aankondiging op www.tenderned.nl

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Selectieleidraad Europese niet-openbare aanbesteding Adviesdiensten Huisvesting

Nota van Inlichtingen Selectieleidraad Europese niet-openbare aanbesteding Adviesdiensten Huisvesting Nota van Inlichtingen Selectieleidraad Europese niet-openbare aanbesteding Adviesdiensten Huisvesting 2 juni 2017 Dit document is de Nota van Inlichtingen Selectieleidraad betreffende de Europese niet-openbare

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Gemeente Utrecht 71663234 Stadsplateau 1 UTRECHT 3521 AZ Anne Wietske de Louw +31 302860569 Email: a.de.louw@utrecht.nl Internetadres(sen):

Nadere informatie

VRAGENLIJST SELECTIEPROCEDURE ONTWERP EN ADVIESDIENSTEN Parkeergarages, winkels en woningen Centrum Amsterdam Noord. Perceel 3

VRAGENLIJST SELECTIEPROCEDURE ONTWERP EN ADVIESDIENSTEN Parkeergarages, winkels en woningen Centrum Amsterdam Noord. Perceel 3 VRAGENLIJST SELECTIEPROCEDURE ONTWERP EN ADVIESDIENSTEN Parkeergarages, winkels en woningen Centrum Amsterdam Noord Perceel 3 ALGEMEEN Naam van de onderneming... Vestigingsadres Postcode en plaats Land

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Groepsvervoer met chauffeur

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Groepsvervoer met chauffeur AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Wageningen Universiteit & Researchcentrum, Akkermaalsbos 12, gebouw 116, 6708 WB Wageningen

Nadere informatie

GUNNINGLEIDRAAD NIET-OPENBARE AANBESTEDING T.B.V. LEVERING INTERIEUR VOOR BISSCHOPPELIJK COLLEGE WEERTCRANENDONCK

GUNNINGLEIDRAAD NIET-OPENBARE AANBESTEDING T.B.V. LEVERING INTERIEUR VOOR BISSCHOPPELIJK COLLEGE WEERTCRANENDONCK GUNNINGLEIDRAAD NIET-OPENBARE AANBESTEDING T.B.V. LEVERING INTERIEUR VOOR BISSCHOPPELIJK COLLEGE WEERTCRANENDONCK COLOFON Opdrachtgever : Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs Project : Levering interieur

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 22/07/2013 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Hoorn Nieuwe Steen 1, 1620 AR Hoorn Ter attentie

Nadere informatie

Selectieleidraad EEG/46/INK Onderhoud E&W

Selectieleidraad EEG/46/INK Onderhoud E&W Selectieleidraad EEG/46/INK Onderhoud E&W Voor het beheer, preventief- en correctief onderhoud van de werktuigbouwkundig en elektrotechnische installaties in alle gebouwen van het Koning Willem I College

Nadere informatie

BEHANDELINGSFORMULIER AB

BEHANDELINGSFORMULIER AB BEHANDELINGSFORMULIER AB Onderwerp Portefeuillehouder Beleidstaak Voorgesteld besluit Aanbesteding accountantsdiensten W.A. Mateman Vergadering 24-11-2010 Agendapunt 6 Financiën Het advies van de rekeningcommissie

Nadere informatie

Procedure Groslijstmethodiek Universiteit Twente 2018

Procedure Groslijstmethodiek Universiteit Twente 2018 Procedure Groslijstmethodiek Universiteit Twente 2018 Versie: 2.0 Kenmerk: Datum: 19 december 2017 Opgesteld door: Linda Pariente- Hofte Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Definities... 3 3. Gros-

Nadere informatie

Bereidverklaring Bankgarantie

Bereidverklaring Bankgarantie Bijlage 2: Bereidverklaring Bankgarantie Ondergetekende verklaart dat, indien Brandweer Amsterdam-Amstelland de opdracht voor de renovatie van Brandweerrkazerne WILLEM aan hem gunt, hij door een gerenommeerde

Nadere informatie

Leidraad Groslijstmethodiek voor meervoudig onderhandse aanbestedingen van civiel en cultuurtechnische Werken

Leidraad Groslijstmethodiek voor meervoudig onderhandse aanbestedingen van civiel en cultuurtechnische Werken Leidraad Groslijstmethodiek voor meervoudig onderhandse aanbestedingen van civiel en cultuurtechnische Werken Gemeente Vlaardingen, Sectie Voorbereiding & Realisatie November 2016 Inleiding Deze leidraad

Nadere informatie

Nationale aanbesteding Niet-openbare procedure Ontwikkeling Raaks III te

Nationale aanbesteding Niet-openbare procedure Ontwikkeling Raaks III te Nota van Inlichtingen Nationale aanbesteding Niet-openbare procedure Ontwikkeling Raaks III te Haarlem Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Nationale aanbesteding Niet-openbare procedure Ontwikkeling

Nadere informatie

Selectieleidraad. ten behoeve van de Aanbesteding middels Niet Openbare Procedure

Selectieleidraad. ten behoeve van de Aanbesteding middels Niet Openbare Procedure Selectieleidraad ten behoeve van de Aanbesteding middels Niet Openbare Procedure Realisatie Multifunctionele Sport en Turnaccommodatie te Oirsbeek gemeente Schinnen FORMULIEREN Inhoudsopgave Formulier

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT I: AANBESTEDENDE DIENST AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Leveringen I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Gemeente Albrandswaard Nationale identificatie: 421705862 Postadres: Hofhoek

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Marum Hoofdstraat 97, 9861 AC Marum ( Nederland ) Ter attentie van: H.P. BoonstraDrost Telefoon: +31 594551543, Fax: +31

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Eindhoven Stadhuisplein 1, 5611 EM Eindhoven ( Nederland ) Ter attentie van: M.J. van der Linden Email: aanbestedingen@eindhoven.nl,

Nadere informatie

Huishoudelijke Hulp 2019 Gemeenten Woerden, de Ronden Venen, Renske Oudmaijer - van Riel, Madelon Prawirodirdjo

Huishoudelijke Hulp 2019 Gemeenten Woerden, de Ronden Venen, Renske Oudmaijer - van Riel, Madelon Prawirodirdjo Inschrijvingsleidraad: Inzake: Huishoudelijke Hulp 2019 Gemeenten Woerden, de Ronden Venen, Oudewater en Stichtse Status: Opgesteld door: Definitief Renske Oudmaijer - van Riel, Madelon Prawirodirdjo Datum:

Nadere informatie

Procedure Groslijstmethodiek Universiteit Twente 2016

Procedure Groslijstmethodiek Universiteit Twente 2016 Procedure Groslijstmethodiek Universiteit Twente 2016 Versie: Definitief Kenmerk: FB15.1015/ST Datum: 25 februari 2016 Opgesteld door: Linda Pariente- Hofte Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Definities...

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Voorlichtingscampagne Duurzame Vis

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Voorlichtingscampagne Duurzame Vis AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Productschap Vis, Postbus 72, 2280 AB Rijswijk (NL). Contactpunt(en): Productschap Vis,

Nadere informatie

BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR

BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR EUROPESE OPENBARE AANBESTEDING MEUBILIAR Datum 26 september 2014 Kenmerk Bijlagenboek Betreft Versie Deltion-meubilair-2014 Definitief Pagina 1 van 11

Nadere informatie

BIJLAGE 4 BIJ CONSULTATIEDOCUMENT - GESCHIKTHEIDSEISEN

BIJLAGE 4 BIJ CONSULTATIEDOCUMENT - GESCHIKTHEIDSEISEN BIJLAGE 4 BIJ CONSULTATIEDOCUMENT - GESCHIKTHEIDSEISEN Opmerking vooraf: Indien zoals ten tijde van de marktconsultatie het voornemen is - de opdracht wordt aanbesteed als een voorbehouden opdracht (in

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. gemeente Voerendaal, Postbus 23000, 6367 ZGVoerendaal(NL).

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. gemeente Voerendaal, Postbus 23000, 6367 ZGVoerendaal(NL). AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) gemeente Voerendaal, Postbus 23000, 6367 ZGVoerendaal(NL). Internetadres(sen): Adres van

Nadere informatie

Uw aanmelding bevat alle gevraagde bijlagen en documenten en is als volgt opgebouwd: Omschrijving Toevoegen als:

Uw aanmelding bevat alle gevraagde bijlagen en documenten en is als volgt opgebouwd: Omschrijving Toevoegen als: Checklist (bijlage 1 bij ) Uw aanmelding bevat alle gevraagde bijlagen en documenten en is als volgt opgebouwd: Checklist Omschrijving Toevoegen als: Checklist (kan direct dienen als inhoudsopgave bij

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Woudrichem, 6, 4285 ZGWoudrichem(NL). Contactpunt(en): Inkoopbureau West-Brabant,

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen bij de selectieleidraad 'Tijdelijke Transformatie Ravellaan 96 studentenhuisvesting', kenmerk 13.UVO.108 d.d.

Nota van Inlichtingen bij de selectieleidraad 'Tijdelijke Transformatie Ravellaan 96 studentenhuisvesting', kenmerk 13.UVO.108 d.d. 1. De beoogde exploitant lukt het waarschijnlijk niet om uiterlijk 6 januari 2014 alle gegevens op een rij te hebben om ons te ondersteunen. Gezien de vakantie periode is er nauwelijks personeel aanwezig

Nadere informatie

Uitnodigingsbeleid aanbestedingen systematiek groslijsten gemeente De Wolden

Uitnodigingsbeleid aanbestedingen systematiek groslijsten gemeente De Wolden Uitnodigingsbeleid aanbestedingen systematiek groslijsten gemeente De Wolden Advies en Control, afdeling Juridische zaken 23 mei 2017 PAGINA 2 VAN 10 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Groslijsten 4 3. Procedure

Nadere informatie

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT GENERAAL GEMEENSCHAPPELIJK CENTRUM VOOR ONDERZOEK Instituut voor Referentie Materialen en -Metingen (Geel) Annex A) Administratieve Bijlage Moderniseren van de koelinstallatie

Nadere informatie

II.1.6 CPV-classificatie (Gemeenschappelijke woordenlijst overheidsopdrachten)

II.1.6 CPV-classificatie (Gemeenschappelijke woordenlijst overheidsopdrachten) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Schiedam Stadserf 1, 3112 DZ Schiedam ( Nederland ) Ter attentie van: A.M. Koop Telefoon: +31 102484015, Email: inkoop@vlaardingen.nl,

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Deelnemingen Gemeentelijke Telecommunicatie (GT) GT Connect

Aanmeldingsformulier Deelnemingen Gemeentelijke Telecommunicatie (GT) GT Connect Aanmeldingsformulier Deelnemingen Gemeentelijke Telecommunicatie (GT) GT Connect Bijlage 1: Bijlage 2: Toelichting op Aanmeldingsformulier Deelneming Richtlijn Deelnemingen 1. Aanmelding Deelnemer Ondergetekende

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN

NOTA VAN INLICHTINGEN Postbus 15 2700 AA Zoetermeer NOTA VAN INLICHTINGEN Hieronder zijn de vragen inclusief antwoorden weergegeven die betrekking hebben op de selectiefase van de nationale aanbesteding Engineer & Build IKC

Nadere informatie