Merewade College. VMBO, W. de Vries Robbéweg 27. Schoolplan,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Merewade College. VMBO, W. de Vries Robbéweg 27. Schoolplan,"

Transcriptie

1 Merewade College VMBO, W. de Vries Robbéweg 27 Schoolplan, Merewade College, locatie vmbo, schoolplan,

2 Doelstellingen vmbo, Onderwijs Vakwerk Met ons onderwijsaanbod willen we onderscheidend zijn in de regio. We kiezen daarom voor het programma Vakwerk. Met Vakwerk bedienen we zowel de leerling, die weet wat hij wil (aanbod smal: verdieping vakvaardigheden), als de leerling die zich breed wil oriënteren (aanbod breed: oriëntatie). Onder het motto Direct aan de slag met wat je leuk vindt is Vakwerk een concurrerend programma met wervingskracht (mede ten opzichte van het Vakcollege van het Gilde en de Windroos). Het programma Vakwerk biedt leerlingen de keuze uit 6 Vakwerkklassen: de Timmerklas, de Techniekklas, de Beauty&Care klas, de Sportklas, de Koksklas en de Ondernemersklas. De leerlingen krijgen wekelijks 4 lesuren onderwijs in de Vakwerkklas. In de vakwerkklas ligt het accent op één programmaonderdeel, zonder het brede karakter van het sectorprogramma uit het oog te verliezen. De belangrijkste uitdagingen voor zijn de doorontwikkeling en verdere implementatie van Vakwerk. De (praktijk-)docenten gaan door met het ontwikkelen van een modulair opgezet lesprogramma en bekwamen zich in het gedifferentieerd lesgeven (smal/breed in 1 groep). Op schoolniveau zoeken we naar de juiste afstemming tussen de organisatie (bemensing/werkplekken) en de vraag van de leerling (keuze leerling staat centraal). Taal en rekenen Alle leerlingen in het voortgezet onderwijs krijgen vanaf 2014 te maken met een aangepast examen Nederlands en een centrale rekentoets als onderdeel van het eindexamen. Beide worden geijkt aan de referentiekaders rekenen en taal, zoals vastgesteld in de wet referentieniveaus (Commissie Meijerink, 2010). Uitgangspunt voor de rekentoets en het aangepaste examen Nederlands voor vmbo is referentieniveau 2F. Met ons taal en rekenbeleid willen we onze leerlingen goed voorbereiden op deze veranderde exameneisen. We kiezen ervoor taal en rekenen integraal onderdeel te maken van het basiscurriculum van de vakken wiskunde en Nederlands. Daarnaast bieden we, in het kader van het programma Maatwerk i, voor een beperkt aantal leerlingen extra ondersteuning aan in de 2 de lijn (ondersteuningslessen taal en rekenen). De belangrijkste uitdagingen voor zijn de ontwikkeling van een nieuw curriculum van wiskunde en Nederlands in alle leerjaren van het vmbo en het realiseren van een effectieve 2 de lijns ondersteuning voor leerlingen met ernstige uitval. De vakgroepen ontwikkelen een 4-jarige leerlijn taal en rekenen, met als uitgangspunt dat de huidige leerling van klas 1 gedurende zijn schoolcarrière, over de 4 leerjaren heen, alle domeinen van taal en rekenen bij de vakken Nederlands en wiskunde aangeboden krijgt.

3 ICT De afgelopen 3 jaar hebben we belangrijke stappen gemaakt in het digitaliseren van het onderwijsaanbod (in de GL/TL). In klas 1 wordt 90% van het lesprogramma digitaal aangeboden. De leerlingen hebben geen hard-copy lesmateriaal meer. Door deze ontwikkeling zijn we steeds afhankelijker geworden van de techniek en de betrouwbaarheid van samenwerkende partners (uitgeverijen, ICT aanbieders). Een uitstekende ICT omgeving met betrouwbare partners zijn van cruciaal belang voor het welslagen van het proces van digitalisering. De belangrijkste uitdagingen voor zijn de overgang van digitale licenties (bestaande digitale methodes) naar open leermateriaal via VO-content (eigen ontwikkeling/arrangement) en het realiseren van een uitstekende ICT omgeving (infrastructuur/voorzieningenniveau/ondersteuning).

4 Zorg en Begeleiding Passend onderwijs Om onze deskundigheid te bevorderen zetten we in op een scholingsprogramma waar alle docenten en het onderwijsondersteunend personeel actief aan deelnemen. Het scholingsprogramma bieden we aan in samenwerking met de Regio Academie van het Samenwerkingsverband VO. Centraal tijdens de scholing staan de volgende docentcompetenties. - de docenten zijn didactisch vaardig en goed geschoold (met name: instructie en feedback), - de docenten zijn pedagogisch vaardig en goed geschoold (met name: klassenmanagement, effectief interveniëren bij gedragsproblematiek), - de docenten zijn vaardig in het gedifferentieerd lesgeven. De ontwikkeling van deze competenties vormt het uitgangspunt tijdens de lesbezoeken, de leerlingenenquêtes en de functioneringsgesprekken. De belangrijkste uitdagingen voor zijn de scholingsopbrengsten effectief te vertalen naar de lespraktijk en de opbrengsten duurzaam te borgen in de organisatie. Dit doen we o.a. door de scholingstrajecten direct te verbinden met de veranderde opzet van de gesprekscyclus (zie: personeel en organisatie). Basiszorgstructuur Voor het verbeteren van onze basiszorg, stellen we, naar aanleiding van de evaluatie van , de volgende verbeterdoelen centraal: - Verdieping pedagogisch partnerschap. Van eenzijdig naar tweezijdig in de relatie oudersschool. Prestatie indicator: minimaal 3 aansprekende activiteiten, toegankelijk voor alle ouders, waar de inbreng van de ouders centraal staat. - Opzetten van een collectieve databank met relevant begeleidingsmateriaal. Bevordering kennisdeling team. Prestatie indicator: docenten/mentoren maken wekelijks gebruik van centraal beheerd begeleidingsmateriaal (mentorlessen, leerling- en oudergesprekken). - Taalverbetering lwoo-leerlingen. Maatwerk ter voorbereiding op aangepast examen Nederlands (2014). Prestatie indicator: minimaal 50% van de lwoo-leerlingen scoort minimaal het cijfer 5 voor de taaltoets in klas 3. - Ontwerp en implementatie pestprotocol. Onderdeel van protocol Grensoverschrijdend gedrag. Prestatie indicator: 90% van de leerlingen en leraren is bekend met het pestprotocol en past deze toe waar nodig. - Bevordering deskundigheid en toepassing docenten leerlingenregistratiesysteem SOM (Maatwerk voor docenten ii ). Prestatie indicator: minimaal 90% van de docenten is vaardig in het gebruik van SOM en gebruikt SOM wekelijks.

5 - Nadere plaatsbepaling SOVA/FRT. Naar 1 ste lijn (deskundigheidsbevordering docenten), handhaven in 2 de lijn (systematiseren opbrengsten) of borgen in de 3 de lijn (RIVAS)? - Ontwikkeling protocol dyscalculie (in samenhang met vigerend protocol dyslexie). Prestatie indicator: 90% van de docenten is bekend met het protocol en past deze toe waar nodig. Leerlingen met dyscalculie waarderen het protocol (begeleiding/facilitering) met minimaal een 7. - Versterking Zorg Advies team (ZAT). Versterking 4 functies ZAT. Prestatie indicator: caseload minimaal 25 leerlingen per jaar.

6 Personeel en organisatie In zijn we gestart met een veranderde opzet van de gesprekkencyclus. Het doel van de veranderde opzet is om effectiever en meer resultaatgericht invulling te geven aan de jaarlijkse gesprekken tussen medewerker en leidinggevende. In de veranderde gesprekkencyclus: - is het (voormalige) POP-gesprek bij het functioneringsgesprek betrokken (Welke scholingsactiviteiten heb je dit schooljaar ondernomen? Hoeveel klokuren heb je hiervoor geïnvesteerd? Welke ontwikkelingsdoelen heb je voor volgend schooljaar?), - is het voortgangsgesprek aan de gesprekkencyclus toegevoegd (bewaking voortgang nav. gemaakte afspraken tijdens het functioneringsgesprek), - vormen facts and figures belangrijke input voor het functioneringsgesprek (leerlingenenquêtes, enquêtes functioneren locatieleiding, leeropbrengsten, lesobservatie), - spreekt de leidinggevende een oordeel uit over het functioneren van de medewerker. Dit oordeel kan aanleiding zijn voor een beoordelingsgesprek met rechtspositionele gevolgen. Centraal tijdens de gesprekken staan de volgende indicatoren iii : - Leeropbrengsten. De leeropbrengsten op de VR zijn uitstekend. - Klanttevredenheid. Leerlingen en ouders zijn zeer tevreden over de school. - Kwaliteit voor de klas. De leraar voor de klas werkt continu aan kwaliteitsverbetering. - Klassenmanagement. In de lessen heerst een uitstekend pedagogisch en didactisch klimaat - Continuïteit lessen. Er is (bijna) geen lesuitval. De belangrijkste uitdagingen in zijn het verder professionaliseren van de gespreksvoering van de teamleiders (waaronder reflectie op aspecten van rol en weerstand) -een en ander mede in relatie tot de veranderde rol van de middenmanager- en het tot stand brengen van een krachtige verbinding met de scholingstrajecten in het kader van passend onderwijs (zie: zorg en begeleiding). i Het programma Maatwerk vormt het kader, waarbinnen we een aantal begeleidingsactiviteiten aanbieden, zoals: ondersteuningslessen taal en rekenen, huiswerkbegeleiding, LGF-begeleiding, SOVA en FRT. Met Maatwerk geven we ons mede rekenschap van de verplichte onderwijstijd in (zie: bijlage). ii Naast Maatwerk voor leerlingen, bieden we het programma Maatwerk voor docenten aan. Maatwerk voor docenten is het kader waarbinnen docenten zich bijscholen op toepassingen als: SOM, Its learning, digibord en sociale media (reeds geïmplementeerd beleid). Maatwerk voor docenten vindt, samen met Maatwerk voor leerlingen, plaats op maandag het 6 de uur. iii Deze indicatoren vormen tevens de basis van ons kwaliteitsbeleid. Ons kwaliteitsbeleid is per definitie gericht op scoreverbetering van de tevredenheidsenquêtes onder leerlingen en ouders en de indicatoren van de onderwijsinspectie: rendement onderbouw, doorstroom bovenbouw, gemiddeld examencijfer, verschil SE-CE.

Succesvolle leerlingen in een kleurrijke omgeving februari 2015

Succesvolle leerlingen in een kleurrijke omgeving februari 2015 - Missie/Visie - Succesvolle leerlingen in een kleurrijke omgeving februari 2015 Op AMS staat de leerling centraal. Dat betekent dat alles wat we doen er op gericht is om iedere leerling zo goed mogelijk

Nadere informatie

klein, veilig, ondernemend

klein, veilig, ondernemend klein, veilig, ondernemend Talent optimaal ontwikkelen door uitdagend onderwijs op maat. Locatieplan 2013-2016 16-05-2013 1 Inhoud 1 Inleiding p. 3 2 Visie en ambities p. 3 3 Onderwijs p. 4 4 Personeel

Nadere informatie

Rekenbeleid. Procesbeschrijving. Versie: 1

Rekenbeleid. Procesbeschrijving. Versie: 1 Rekenbeleid Procesbeschrijving Versie: 1 Taakhouder: H. Cox Gemaakt: April 2016 Geldig tot: Januari 2018 Rekenbeleid HSL Hoe presteert HSL op de basisvaardigheden rekenen en hoe kunnen die prestaties worden

Nadere informatie

TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. Baken Stad College VMBOB VMBOGT VMBOK

TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. Baken Stad College VMBOB VMBOGT VMBOK TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK Baken Stad College VMBOB VMBOGT VMBOK Plaats : Almere BRIN nummer : 01FP C2 BRIN nummer : 01FP 00 VMBOB BRIN nummer : 01FP 00 VMBOGT BRIN nummer : 01FP 00 VMBOK Onderzoeksnummer

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. OSG Nieuw Zuid Locatie Hugo de Groot Afdelingen vmbo-t, havo en vwo

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. OSG Nieuw Zuid Locatie Hugo de Groot Afdelingen vmbo-t, havo en vwo RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING OSG Nieuw Zuid Locatie Hugo de Groot Afdelingen vmbo-t, havo en vwo Plaats: Rotterdam BRIN-nummer: 02LB-8 Registratienummer: 3416940 Onderzoek

Nadere informatie

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG Het Rijnlands Lyceum HAVO

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG Het Rijnlands Lyceum HAVO KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2014 Het Rijnlands Lyceum HAVO Plaats : Wassenaar BRIN nummer : 02GP C1 BRIN nummer : 02GP 00 HAVO Onderzoeksnummer : 271877 Datum onderzoek :

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. Wellantcollege Oegstgeest

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. Wellantcollege Oegstgeest ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING Wellantcollege Oegstgeest Plaats : Oegstgeest BRIN nummer : 01OE 03 Onderzoeksnummer : 291246 Datum onderzoek : 29 november 2016 Datum vaststelling : 13 december 2016

Nadere informatie

Doelstellingen professionaliseringstraject Het SWV heeft als doelstellingen voor het professionaliseringstraject geformuleerd:

Doelstellingen professionaliseringstraject Het SWV heeft als doelstellingen voor het professionaliseringstraject geformuleerd: projectplan professionaliseringstraject Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland 2014-2016 Mendelcollege Doelstellingen professionaliseringstraject Het SWV heeft als doelstellingen voor het professionaliseringstraject

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. VMBOK Agnieten College - Talentstad

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. VMBOK Agnieten College - Talentstad RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK VMBOK Agnieten College - Talentstad Plaats : Zwolle BRIN nummer : 02VT 02 VMBOK BRIN nummer : 02VT C7 Onderzoeksnummer : 277732 Datum onderzoek : 2 oktober 2014

Nadere informatie

Uit: Jaarplan en Begroting 2014 Het Hogeland College Schoolbestuur Lauwers & Eems, Voortgezet Onderwijs

Uit: Jaarplan en Begroting 2014 Het Hogeland College Schoolbestuur Lauwers & Eems, Voortgezet Onderwijs Uit: Jaarplan en Begroting 2014 Het Hogeland College Schoolbestuur Lauwers & Eems, Voortgezet Onderwijs Inleiding In 2014 gaan wij voor het eerst werken op basis van het nieuwe Koersplan van schoolbestuur

Nadere informatie

Van deze scholen hebben we er voor het onderzoek 3 bezocht: ,kader en gemengd theoretische leerweg en De Einder, een school

Van deze scholen hebben we er voor het onderzoek 3 bezocht: ,kader en gemengd theoretische leerweg en De Einder, een school Samenvatting Van deze scholen hebben we er voor het onderzoek 3 bezocht:,kader en gemengd theoretische leerweg en De Einder, een school Lyceum Ypenburg Maerlant Lyceum we eerst samen, onder het kopje "Wat

Nadere informatie

projectplan professionaliseringstraject Technisch College Velsen Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland 2014-2016

projectplan professionaliseringstraject Technisch College Velsen Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland 2014-2016 projectplan professionaliseringstraject Technisch College Velsen Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland 2014-2016 Doelstellingen professionaliseringstraject Het SWV heeft als doelstellingen voor het

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 26 Ibs 'T Pompebled

Schoolondersteuningsprofiel. 26 Ibs 'T Pompebled Schoolondersteuningsprofiel 26 Ibs 'T Pompebled Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 5 1 Typering van de school... 5 2 Basisondersteuning... 6 3 Deskundigheid voor ondersteuning... 8

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Penta College, Blaise Pascal HAVO

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Penta College, Blaise Pascal HAVO RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Penta College, Blaise Pascal HAVO Plaats: Spijkenisse BRIN-nummer: 17VR-2 Registratienummer: 3218984 Onderzoek uitgevoerd op: 17 november 2011 Conceptrapport

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK ROC WEST-BRABANT. Prinsentuin Breda. Afdeling vmbo gemengde leerweg (vmbo-gl)

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK ROC WEST-BRABANT. Prinsentuin Breda. Afdeling vmbo gemengde leerweg (vmbo-gl) RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK ROC WEST-BRABANT Prinsentuin Breda Afdeling vmbo gemengde leerweg (vmbo-gl) Plaats: Breda BRIN: 21CY-2 Onderzoek uitgevoerd op: 10 november 2011

Nadere informatie

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN DE STAAT VAN HET ONDERWIJS 2016/2017. Marnix College VMBOGT

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN DE STAAT VAN HET ONDERWIJS 2016/2017. Marnix College VMBOGT KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN DE STAAT VAN HET ONDERWIJS 2016/2017 Marnix College VMBOGT Plaats : Ede Gld BRIN nummer : 02UP C1 BRIN nummer : 02UP 00 VMBOGT Onderzoeksnummer : 291544 Datum onderzoek

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. Revius Lyceum Doorn. Afdeling vmbo-t

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. Revius Lyceum Doorn. Afdeling vmbo-t RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK Revius Lyceum Doorn Afdeling vmbo-t Plaats: Doorn BRIN-nummer: 02VR-4 Arrangementsnummer: 226217 HB: 3485445 Onderzoek uitgevoerd op: 28 november

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. Eemsdeltacollege

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. Eemsdeltacollege ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING Eemsdeltacollege Plaats : Delfzijl BRIN nummer : 30PP 00 Onderzoeksnummer : 285610 Datum onderzoek : 13 oktober 2015 Datum vaststelling : 4 januari 2016 Pagina 2 van

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 23 Dr. Theun De Vriesskoalle

Schoolondersteuningsprofiel. 23 Dr. Theun De Vriesskoalle Schoolondersteuningsprofiel 23 Dr. Theun De Vriesskoalle Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE...5 1 Typering van de school... 5 2 Basisondersteuning... 6 3 Deskundigheid voor ondersteuning...8

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Twents Carmel College

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Twents Carmel College RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Twents Carmel College Plaats : Oldenzaal BRIN nummer : 05AV Onderzoeksnummer : 293286 Datum onderzoek : 16 juni 2017 Datum vaststelling : 26 september 2017 Pagina

Nadere informatie

opbrengstgericht werken in en door de sectie Scan voor de sectie

opbrengstgericht werken in en door de sectie Scan voor de sectie opbrengstgericht werken in en door de sectie Scan voor de sectie APS en KPC-groep Colofon Deze uitgave maakt onderdeel uit van de publicatie Opbrengstgericht werkin in en door de sectie. Deze publicatie

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING KADER Oranje Nassau College

RAPPORT ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING KADER Oranje Nassau College RAPPORT ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING KADER 2012 Oranje Nassau College Plaats : Zoetermeer BRIN nummer : 20BC 00 Onderzoeksnummer : 286245 Datum onderzoek : 5 november 2015 Datum vaststelling :

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 04TL00 Chr Basissch It Twaspan

Schoolondersteuningsprofiel. 04TL00 Chr Basissch It Twaspan Schoolondersteuningsprofiel 04TL00 Chr Basissch It Twaspan Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

VO RAPPORT VAN BEVINDINGEN OV 2013

VO RAPPORT VAN BEVINDINGEN OV 2013 VO RAPPORT VAN BEVINDINGEN OV 2013 Lorentz Casimir Lyceum Plaats : Eindhoven BRIN-nummer : 25KX 00 Onderzoeksnummer : 150703 Datum onderzoek : 29-30 januari 2013 Datum vaststelling : Pagina 2 van 10 INLEIDING

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Christelijk Gymnasium VWO

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Christelijk Gymnasium VWO RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Christelijk Gymnasium VWO Plaats : Utrecht BRIN nummer : 16PA C1 BRIN nummer : 16PA 00 VWO Onderzoeksnummer : 283237 Datum onderzoek : 8 april 2015 Datum vaststelling

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. Roncalli Afdeling vwo

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. Roncalli Afdeling vwo RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK Roncalli Afdeling vwo Plaats: Bergen op Zoom BRIN-nummer: 14SW HBnummer: 3123440 Onderzoek uitgevoerd op: 19 mei 2011 Conceptrapport verzonden op:

Nadere informatie

Met basisondersteuning in het onderwijs wordt de ondersteuning bedoeld die elke school minimaal biedt.

Met basisondersteuning in het onderwijs wordt de ondersteuning bedoeld die elke school minimaal biedt. Basisondersteuning Met basisondersteuning in het onderwijs wordt de ondersteuning bedoeld die elke school minimaal biedt. De basisondersteuning is gebaseerd op de volgende bronnen. De afspraken die de

Nadere informatie

VO RAPPORT VAN BEVINDINGEN OV Groot Goylant, vmbo

VO RAPPORT VAN BEVINDINGEN OV Groot Goylant, vmbo VO RAPPORT VAN BEVINDINGEN OV 2013 Groot Goylant, vmbo Plaats : Hilversum BRIN nummer : 00PS 04 Onderzoeksnummer : 150823 Datum onderzoek : 23-24 januari 2013 Datum vaststelling : 4 juni 2013 Pagina 2

Nadere informatie

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG Gomarus College Drachten VMBOGT

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG Gomarus College Drachten VMBOGT KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2014 Gomarus College Drachten VMBOGT Plaats : Drachten BRIN nummer : 02UV C4 BRIN nummer : 02UV 03 VMBOGT Onderzoeksnummer : 272203 Datum onderzoek

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Baken Stad College VMBOB VMBOGT VMBOK

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Baken Stad College VMBOB VMBOGT VMBOK RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Baken Stad College VMBOB VMBOGT VMBOK Plaats : Almere BRIN nummer : 01FP C2 BRIN nummer : 01FP 00 VMBOB BRIN nummer : 01FP 00 VMBOGT BRIN nummer : 01FP 00 VMBOK

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 08PJ00 J.J. Anspachschool

Schoolondersteuningsprofiel. 08PJ00 J.J. Anspachschool Schoolondersteuningsprofiel 08PJ00 J.J. Anspachschool Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG CS De Hoven, Lyceum Oudehoven HAVO

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG CS De Hoven, Lyceum Oudehoven HAVO KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2014 CS De Hoven, Lyceum Oudehoven HAVO Plaats : Gorinchem BRIN nummer : 00YH C7 BRIN nummer : 00YH 03 HAVO Onderzoeksnummer : 273469 Datum onderzoek

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. Wellantcollege Amersfoort

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. Wellantcollege Amersfoort ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING Wellantcollege Amersfoort Plaats : Amersfoort BRIN nummer : 01OE 16 Onderzoeksnummer : 289916 Datum onderzoek : 6 juni 2016 Datum vaststelling : 11 oktober 2016 Pagina

Nadere informatie

Locatiebeleidsplan 2015 VMBO Wageningen

Locatiebeleidsplan 2015 VMBO Wageningen Locatiebeleidsplan 2015 VMBO Wageningen Uitgangspunt voor het locatiebeleidsplan VMBO Wageningen 2015 is: - Het strategisch beleidsplan Pantarijn 2015, waarin 4 ambities zijn benoemd: o Ambitie 1. Uitdagend

Nadere informatie

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2014

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2014 KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2014 Duhamel College VMBOK Plaats : 's-hertogenbosch BRIN nummer : 23FY C1 BRIN nummer : 23FY 00 VMBOK Onderzoeksnummer : 272187 Datum onderzoek

Nadere informatie

VO RAPPORT VAN BEVINDINGEN OV Sgs. Amsterdam-Zuid (loc. Apolloschool LWOO) De Apollo VMBOGT

VO RAPPORT VAN BEVINDINGEN OV Sgs. Amsterdam-Zuid (loc. Apolloschool LWOO) De Apollo VMBOGT VO RAPPORT VAN BEVINDINGEN OV 2013 Sgs. Amsterdam-Zuid (loc. Apolloschool LWOO) De Apollo VMBOGT Plaats : Amsterdam BRIN nummer : 21ET C7 BRIN nummer : 21ET 08 BRIN nummer : 21ET 08 VMBOGT Onderzoeksnummer

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ RSG PANTARIJN VMBO-PRO LOCATIE WAGENINGEN, AFDELING VMBO-B

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ RSG PANTARIJN VMBO-PRO LOCATIE WAGENINGEN, AFDELING VMBO-B RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ RSG PANTARIJN VMBO-PRO LOCATIE WAGENINGEN, AFDELING VMBO-B Plaats: Wageningen BRIN-nummer: 16YV Onderzoeksnummer: 157077 HB: 3183329 Onderzoek uitgevoerd

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING KADER Bernard Nieuwentijt College(Mavo Monnickendam) VMBOGT

RAPPORT ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING KADER Bernard Nieuwentijt College(Mavo Monnickendam) VMBOGT RAPPORT ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING KADER 2012 Bernard Nieuwentijt College(Mavo Monnickendam) VMBOGT Plaats : Monnickendam BRIN nummer : 17VF C5 BRIN nummer : 17VF 04 VMBOGT Onderzoeksnummer :

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING.!mpulse Kollum

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING.!mpulse Kollum ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING!mpulse Kollum Plaats : Kollum BRIN nummer : 20DL 01 Onderzoeksnummer : 284461 Datum onderzoek : 1 oktober 2015 Datum vaststelling : 7 januari 2016 Pagina 2 van 10 1,

Nadere informatie

Introductie tot Project Stoer en OGW. Synopsis:

Introductie tot Project Stoer en OGW. Synopsis: Introductie tot Project Stoer en OGW Synopsis: In deze hand-out staat zo kort en bondig mogelijk uitgelegd vanuit welk project deze workshop en bronnenboek ontstaan is. Met welke doelen het project gestart

Nadere informatie

Etalage conferentie 7 februari 2013. Op weg naar succes! Lydia van Deelen Meeng, managing consultant CPS

Etalage conferentie 7 februari 2013. Op weg naar succes! Lydia van Deelen Meeng, managing consultant CPS Etalage conferentie 7 februari 2013 Op weg naar succes! Lydia van Deelen Meeng, managing consultant CPS Op weg naar succes! Van de theorie naar de praktijk. Opbrengstgericht werken en de referentieniveaus.

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. VMBOGT Thorbecke VO VMBO-T HAVO VWO

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. VMBOGT Thorbecke VO VMBO-T HAVO VWO RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK VMBOGT Thorbecke VO VMBO-T HAVO VWO Plaats : Nieuwerkerk ad IJssel BRIN nummer : 15HX 03 VMBOGT BRIN nummer : 15HX C3 Onderzoeksnummer : 275135 Datum onderzoek

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel o.b.s. De Bonte Stegge

Ondersteuningsprofiel o.b.s. De Bonte Stegge Ondersteuningsprofiel 2013-2014 o.b.s. De Bonte Stegge o.b.s. De Bonte Stegge Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Gegevens... 4 Schoolgegevens... 4 Visie - schoolconcept... 4 Periode van afname...

Nadere informatie

VO RAPPORT VAN BEVINDINGEN OV Kempenhorst College VMBOK

VO RAPPORT VAN BEVINDINGEN OV Kempenhorst College VMBOK VO RAPPORT VAN BEVINDINGEN OV 2013 Kempenhorst College VMBOK Plaats : Best BRIN-nummer : 16RT C2 BRIN-nummer : 16RT 01 VMBOK Onderzoeksnummer : 150661 Datum onderzoek : 8-9 januari 2013 Datum vaststelling

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. Media College, afdeling vmbo-g/t

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. Media College, afdeling vmbo-g/t RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING Media College, afdeling vmbo-g/t Plaats: : Den Haag BRIN-nummer : 20MJ-2 Onderzoeksnummer : 121697 Onderzoek uitgevoerd op : 13 januari 2011

Nadere informatie

7.2 Meerjarenplanning

7.2 Meerjarenplanning 7.2 Meerjarenplanning Ambitie: St. Antonius Abt biedt voor alle kinderen aantrekkelijk en modern! Wij zijn de eerste keus van alle leerlingen en o uders uit de wijk Acht en daarbuiten. Hierbij zijn de

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel Basisschool De Pijler

Ondersteuningsprofiel Basisschool De Pijler Ondersteuningsprofiel 2013 2014 Basisschool De Pijler Basisschool De Pijler Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 Gegevens... 3 Schoolgegevens... 4 Visie schoolconcept... 5 Periode van afname...

Nadere informatie

Gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 13 van de Wet op het onderwijstoezicht;

Gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 13 van de Wet op het onderwijstoezicht; Beleidsregel van de Inspecteur-generaal van het Onderwijs, van 5 september 2013, nr. 4160445, houdende het instellen van een beslisregel bij het Toezichtkader VO 2013 en het van toepassing verklaren van

Nadere informatie

Jaarplan BS de Ester. Zelf denken, samen doen

Jaarplan BS de Ester. Zelf denken, samen doen Jaarplan 2016-2017 BS de Ester Zelf denken, samen doen Inleiding De inhoud van dit jaarplan is gebaseerd op de teamevaluatie van het jaarplan 2015-2016, het schoolplan 2015-2019 en voortschrijdend inzicht

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK KWALITEITSVERBETERING. COLLEGE de OPMAAT, AFDELINGEN VMBO-K EN T

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK KWALITEITSVERBETERING. COLLEGE de OPMAAT, AFDELINGEN VMBO-K EN T RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK KWALITEITSVERBETERING COLLEGE de OPMAAT, AFDELINGEN VMBO-K EN T Plaats: Bussum BRIN-nummer: 03FO 04 Arrangementsnummer: 119598/119599 Onderzoek uitgevoerd op: 1 december

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. Stad College VMBOB VMBOGT VMBOK

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. Stad College VMBOB VMBOGT VMBOK ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING Stad College VMBOB VMBOGT VMBOK Plaats : Almere BRIN nummer : 01FP C2 BRIN nummer : 01FP 00 VMBOB BRIN nummer : 01FP 00 VMBOGT BRIN nummer : 01FP 00 VMBOK Onderzoeksnummer

Nadere informatie

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG Chr. Mavo De Saad

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG Chr. Mavo De Saad KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2016 Chr. Mavo De Saad Plaats : Damwald BRIN nummer : 02XE Onderzoeksnummer : 285634 Datum onderzoek : 14-15 september 2015 Datum vaststelling

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. R.S.G. Magister Alvinus. Vmbo (g)t

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. R.S.G. Magister Alvinus. Vmbo (g)t RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK R.S.G. Magister Alvinus Vmbo (g)t Plaats: Sneek BRIN-nummer: 16FP Arrangementsnummer: Onderzoek uitgevoerd op: 12 januari 2012 Conceptrapport verzonden op: 31

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Groenhorst Nijkerk vmbo VMBOB VMBOGT VMBOK

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Groenhorst Nijkerk vmbo VMBOB VMBOGT VMBOK RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Groenhorst Nijkerk vmbo VMBOB VMBOGT VMBOK Plaats : Nijkerk Gld BRIN nummer : 25GV C26 BRIN nummer : 25GV 09 VMBOB BRIN nummer : 25GV 09 VMBOGT BRIN nummer :

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel St. Jozefschool - 31 oktober 2014

Schoolondersteuningsprofiel St. Jozefschool - 31 oktober 2014 Contactgegevens school Naam St. Jozefschool Straat + huisnummer Walter van Amersfoortstraat 38 Plaats Achterveld Postcode 3791 AR Land Nederland Brinnummer 16VV Telefoon (34)245-1956 E-mailadres info@jozefachterveld.nl

Nadere informatie

Locatieplan Onstwedde ( ) Onderwerp: Vernieuwing VMBO

Locatieplan Onstwedde ( ) Onderwerp: Vernieuwing VMBO Locatieplan Onstwedde (2017-2018) Onderwerp: Vernieuwing VMBO 1 Thema Dienstverlening & Producten. 2 Relatie met het schoolplan Het uiteindelijke doel van de implementatie van D&P bij TL is: Zelfontplooiing

Nadere informatie

VO RAPPORT VAN BEVINDINGEN OV Revius Lyceum Wijk bij Duurstede VMBOGT

VO RAPPORT VAN BEVINDINGEN OV Revius Lyceum Wijk bij Duurstede VMBOGT VO RAPPORT VAN BEVINDINGEN OV 2013 Revius Lyceum Wijk bij Duurstede VMBOGT Plaats : Zeist BRIN-nummer : 02VR C5 BRIN-nummer : 02VR 05 VMBOGT Onderzoeksnummer : 150694 Datum onderzoek : Datum vaststelling

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 07MG00 Chr Basissch Eben Haezer

Schoolondersteuningsprofiel. 07MG00 Chr Basissch Eben Haezer Schoolondersteuningsprofiel 07MG00 Chr Basissch Eben Haezer Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 23 Dr. Theun De Vriesskoalle

Schoolondersteuningsprofiel. 23 Dr. Theun De Vriesskoalle Schoolondersteuningsprofiel 23 Dr. Theun De Vriesskoalle Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 5 1 Typering van de school... 5 2 Basisondersteuning... 6 3 Deskundigheid voor ondersteuning...

Nadere informatie

Schooljaarplan 2013-2014. Schooljaarplan 2013-2014

Schooljaarplan 2013-2014. Schooljaarplan 2013-2014 Inleiding Rust, orde en regelmaat. Het is de uitstraling als je het schoolgebouw van o.b.s. Skoatterwiis binnenloopt. Er heerst een fijn op leren gerichte sfeer. Kinderen, leerkrachten en ouders werken

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 12AQ00 St Cornelius Basisschool

Schoolondersteuningsprofiel. 12AQ00 St Cornelius Basisschool Schoolondersteuningsprofiel 12AQ00 St Cornelius Basisschool Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Albertingk Thijm Mavo

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Albertingk Thijm Mavo RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Albertingk Thijm Mavo Plaats : Hilversum BRIN-nummer : 00PS-6 Onderzoek uitgevoerd op : 28 november en 11 december 2011 Conceptrapport verzonden op : 19 februari

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ HET TABOR COLLEGE. Locatie SG d AMPTE, afdeling vmbo-gt, HOORN

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ HET TABOR COLLEGE. Locatie SG d AMPTE, afdeling vmbo-gt, HOORN RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ HET TABOR COLLEGE Locatie SG d AMPTE, afdeling vmbo-gt, HOORN Plaats : Hoorn BRIN-nummer : 02ME-0 Registratienummer : 3205862 Onderzoek uitgevoerd op : 17-11-2011

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek Primair Onderwijs bij. de Golden Rock School

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek Primair Onderwijs bij. de Golden Rock School RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek Primair Onderwijs bij de Golden Rock School Plaats : St. Eustatius BRIN-nummer : 30HL Datum schoolbezoek : 7 oktober 2014 Rapport vastgesteld te Tilburg op 1

Nadere informatie

TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. Montessori Scholengemeenschap Amsterdam(IVKO) HAVO

TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. Montessori Scholengemeenschap Amsterdam(IVKO) HAVO TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK Montessori Scholengemeenschap Amsterdam(IVKO) HAVO Plaats : Amsterdam BRIN nummer : 16PS C2 BRIN nummer : 16PS 04 HAVO Onderzoeksnummer : 286534 Datum onderzoek : 3 december

Nadere informatie

Colofon: Datum: september Notitie Rekenbeleid

Colofon: Datum: september Notitie Rekenbeleid Colofon: Datum: september 2016 Notitie Rekenbeleid 2016-2017 Inhoud Inleiding... 2 Beoogde referentieniveaus voor rekenen... 3 Doelstelling... 3 Rekentoets en de overgangsnormen... 3 Rekentoets en de slaag/zak-regeling...

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. De Passie Rotterdam Afdeling vwo

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. De Passie Rotterdam Afdeling vwo RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK De Passie Rotterdam Afdeling vwo Plaats: Rotterdam BRIN-nummer: 27RW-0 HB: 3485035 Arrangementsnummer: 226237 Onderzoek uitgevoerd op: 22 november

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Stichting Vrije Scholen Zuidwest Nederland Vrije School Den Haag Afdeling havo en vwo

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Stichting Vrije Scholen Zuidwest Nederland Vrije School Den Haag Afdeling havo en vwo RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Stichting Vrije Scholen Zuidwest Nederland Vrije School Den Haag Afdeling havo en vwo Plaats: Den Haag BRIN-nummer: 16TV Arrangementsnummer: 160717, 160718 Onderzoek

Nadere informatie

RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK VOORTGEZET ONDERWIJS. Da Vinci College VMBOB

RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK VOORTGEZET ONDERWIJS. Da Vinci College VMBOB RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK VOORTGEZET ONDERWIJS Da Vinci College VMBOB Plaats : Leiden BRIN-nummer : 20DF C2 BRIN-nummer : 20DF 01 VMBOB Onderzoeksnummer : 195685 Datum onderzoek : Datum vaststelling

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen HAVO VMBOGT VWO

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen HAVO VMBOGT VWO RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen HAVO VMBOGT VWO Plaats : Nijmegen BRIN nummer : 20EO C1 BRIN nummer : 20EO 00 HAVO BRIN nummer : 20EO 00 VMBOGT BRIN nummer

Nadere informatie

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2014. CSG De Lage Waard, Burg. Keijzerweg VMBOB

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2014. CSG De Lage Waard, Burg. Keijzerweg VMBOB KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2014 CSG De Lage Waard, Burg. Keijzerweg VMBOB Plaats : Papendrecht BRIN nummer : 16QA C2 BRIN nummer : 16QA 01 VMBOB Onderzoeksnummer : 272032

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. Pieter Nieuwland College

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. Pieter Nieuwland College ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING Pieter Nieuwland College Plaats : Amsterdam BRIN nummer : 14RF 00 Onderzoeksnummer : 286734 Datum onderzoek : 7 december 2015 Datum vaststelling : 17 december 2015

Nadere informatie

De drieslag rekenen in de doorgaande leerlijn vmbo-mbo

De drieslag rekenen in de doorgaande leerlijn vmbo-mbo De drieslag rekenen in de doorgaande leerlijn vmbo-mbo Caroline van Eijk Conferentie doorlopende leerlijnen taal en rekenen, De referentieniveaus in de praktijk Zwolle, 10 november 2010 Project Rekenpiloot

Nadere informatie

RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK VOORTGEZET ONDERWIJS. Technisch College Velsen

RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK VOORTGEZET ONDERWIJS. Technisch College Velsen RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK VOORTGEZET ONDERWIJS Technisch College Velsen Plaats : IJmuiden BRIN-nummer : 01KL 06 Onderzoeksnummer : 195706 Datum onderzoek : Datum vaststelling : 12 juli 2013 Pagina 2

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 RKBS St. Willibrordus Directeur Adres Plaats Telefoon Fax E-Mail Website

Jaarverslag 2014 RKBS St. Willibrordus Directeur Adres Plaats Telefoon Fax E-Mail Website Jaarverslag 2014 RKBS St. Willibrordus Directeur H.H. Benes Adres Thorbeckestraat 1 Plaats Coevorden Telefoon 0524-513531 Fa 0524-523360 E-Mail info@willibrordusschool.nl Website www.willibrordusschool.nl

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 12TV00 Daltonschool Ees

Schoolondersteuningsprofiel. 12TV00 Daltonschool Ees Schoolondersteuningsprofiel 12TV00 Daltonschool Ees Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning... 8

Nadere informatie

Op weg naar Passend Onderwijs in Zuidwest Friesland

Op weg naar Passend Onderwijs in Zuidwest Friesland Passend Onderwijs Op weg naar Passend Onderwijs in Zuidwest Friesland Pyt Nauta, OOP-dag 7 november 2017 Waarom deze ontwikkeling? Ouders manifesteren zich Maatschappelijk perspectief Jarenlange pogingen

Nadere informatie

Rekenbeleid in school. studiemiddag Nederlands en rekenen 27 januari 2011 Monica Wijers

Rekenbeleid in school. studiemiddag Nederlands en rekenen 27 januari 2011 Monica Wijers Rekenbeleid in school studiemiddag Nederlands en rekenen 27 januari 2011 Monica Wijers Waarom? de aanleiding Wie gaat wat doen? wiskunde of schoolbreed Rol van de docent Wat ga je inzetten? materialen,

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Charlemagne College, locatie Eijkhagen

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Charlemagne College, locatie Eijkhagen RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Charlemagne College, locatie Eijkhagen Plaats : Landgraaf BRIN nummer : 17JB Onderzoeksnummer : 275244 Datum onderzoek : 10 april 2014 Datum vaststelling : 30

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK ROC WEST-BRABANT. Prinsentuin Breda. Afdeling vmbo-g

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK ROC WEST-BRABANT. Prinsentuin Breda. Afdeling vmbo-g RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK ROC WEST-BRABANT Prinsentuin Breda Afdeling vmbo-g Plaats: Breda BRIN-nummer: 21CY Arrangementsnummer: 228437 Onderzoek uitgevoerd op: 6 november 2012 Conceptrapport

Nadere informatie

TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. Reitdiep College Kamerlingh Onnes HAVO VWO

TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. Reitdiep College Kamerlingh Onnes HAVO VWO TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK Reitdiep College Kamerlingh Onnes HAVO VWO Plaats : Groningen BRIN nummer : 13ZU C1 BRIN nummer : 13ZU 00 HAVO BRIN nummer : 13ZU 00 VWO Onderzoeksnummer : 286282 Datum

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. R.K. basisschool De Talenten

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. R.K. basisschool De Talenten RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij R.K. basisschool De Talenten Plaats : Haarlem BRIN-nummer : 16LQ Onderzoeksnummer : 120887 Datum schoolbezoek : 29 november 2010 Rapport vastgesteld te Zoetermeer

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Vrije School Noord Holland, locatie A. Roland Holst School VWO

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Vrije School Noord Holland, locatie A. Roland Holst School VWO RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Vrije School Noord Holland, locatie A. Roland Holst School VWO Plaats : Bergen Nh BRIN nummer : 16TS C3 BRIN nummer : 16TS 03 VWO Onderzoeksnummer : 254015 Datum

Nadere informatie

VO RAPPORT VAN BEVINDINGEN OV Pius X, locatie van Renneslaan

VO RAPPORT VAN BEVINDINGEN OV Pius X, locatie van Renneslaan VO RAPPORT VAN BEVINDINGEN OV 2013 Pius X, locatie van Renneslaan Plaats : Almelo BRIN-nummer : 02EK 01 Onderzoeksnummer : 193569 Datum onderzoek : 13 maart 2013 Datum vaststelling : 4 april 2013 Pagina

Nadere informatie

RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK VOORTGEZET ONDERWIJS. vmbo De Krijtenburg

RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK VOORTGEZET ONDERWIJS. vmbo De Krijtenburg RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK VOORTGEZET ONDERWIJS vmbo De Krijtenburg Plaats : Vlieland BRIN-nummer : 19EO 00 Onderzoeksnummer : 195665 Datum onderzoek : 24 april 2013 Datum vaststelling : 7 augustus 2013

Nadere informatie

VO2020. Schoolrapportage. Venster College X

VO2020. Schoolrapportage. Venster College X VO2020 Schoolrapportage Venster College X Deze rapportage toont de antwoorden van de schoolambities van de VO2020-scan. U vindt uw eigen antwoorden terug in de nulmeting en in de actuele stand, inclusief

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. Almende College, locatie Isala voor havo en vwo HAVO

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. Almende College, locatie Isala voor havo en vwo HAVO ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING Almende College, locatie Isala voor havo en vwo HAVO Plaats : Silvolde BRIN nummer : 14UM C1 BRIN nummer : 14UM 00 HAVO Onderzoeksnummer : 276258 Datum onderzoek :

Nadere informatie

Rekenbeleid Valuascollege VMBO - HAVO - VWO

Rekenbeleid Valuascollege VMBO - HAVO - VWO Rekenbeleid Valuascollege VMBO - HAVO - VWO Centrale vraag Hoe zorgt het Valuascollege er voor dat leerlingen in het examenjaar het juiste referentieniveau hebben? Waarom Rekenbeleid? Het Rekenbeleid is

Nadere informatie

TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. Hervormd Lyceum Zuid VWO

TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. Hervormd Lyceum Zuid VWO TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK Hervormd Lyceum Zuid VWO Plaats : Amsterdam BRIN nummer : 02AR C1 BRIN nummer : 02AR 00 VWO Onderzoeksnummer : 289164 Datum onderzoek : 12 april 2016 Datum vaststelling

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 CONCLUSIE EN VOORUITBLIK 8 2 VOORWOORD EN INLEIDI

Nadere informatie

Samenvatting. Totalen

Samenvatting. Totalen MONITOR BASISONDERSTEUNING ANNE FRANKSCHOOL ARNHEM Ingevuld door: Julia van Broeckhuijsen J. Burema Samenvatting Totalen Leerlingen ontwikkelen zich in een veilige omgeving.. De school heeft inzicht in

Nadere informatie

VO RAPPORT VAN BEVINDINGEN OV 2013. Scholengemeenschap Breda Unit Tessenderlandt VMBOK

VO RAPPORT VAN BEVINDINGEN OV 2013. Scholengemeenschap Breda Unit Tessenderlandt VMBOK VO RAPPORT VAN BEVINDINGEN OV 2013 Scholengemeenschap Breda Unit Tessenderlandt VMBOK Plaats : Breda BRIN-nummer : 25GC C2 BRIN-nummer : 25GC 01 VMBOK Onderzoeksnummer : 150700 Datum onderzoek : 14-15

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Bonifatius Mavo VMBOGT

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Bonifatius Mavo VMBOGT RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Bonifatius Mavo VMBOGT Plaats : Emmeloord BRIN nummer : 02KR C1 BRIN nummer : 02KR 00 VMBOGT Onderzoeksnummer : 290332 Datum onderzoek : 4 oktober 2016 Datum

Nadere informatie

Schoolleiderschap en kwaliteitszorg. Geert Devos Schoolleiderschap en Onderwijsbeleid Vakgroep Onderwijskunde Universiteit Gent

Schoolleiderschap en kwaliteitszorg. Geert Devos Schoolleiderschap en Onderwijsbeleid Vakgroep Onderwijskunde Universiteit Gent Schoolleiderschap en kwaliteitszorg Geert Devos Schoolleiderschap en Onderwijsbeleid Vakgroep Onderwijskunde Universiteit Gent Inhoud I. De begrippen II. III. IV. Het kader De onderdelen De integratie

Nadere informatie

Bekwaamheidseisen leraar primair onderwijs

Bekwaamheidseisen leraar primair onderwijs Bekwaamheidseisen leraar primair onderwijs Uit: Besluit van 16 maart 2017 tot wijziging van het Besluit bekwaamheidseisen onderwijspersoneel en het Besluit bekwaamheidseisen onderwijspersoneel BES in verband

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. COLLEGE de OPMAAT, AFDELING VMBO-B

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. COLLEGE de OPMAAT, AFDELING VMBO-B RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK COLLEGE de OPMAAT, AFDELING VMBO-B Plaats: Bussum BRIN-nummer: 03FO 04 Arrangementsnummer: 119597 Onderzoek uitgevoerd op: 1 december 2010 Conceptrapport

Nadere informatie

Opbrengstgericht omgaan met verschillen. Bijeenkomst 5 Evalueren en borgen van leeropbrengsten

Opbrengstgericht omgaan met verschillen. Bijeenkomst 5 Evalueren en borgen van leeropbrengsten Opbrengstgericht omgaan met verschillen Bijeenkomst 5 Evalueren en borgen van leeropbrengsten Programma Huiswerk Evalueren van lesdoelen Presenteren van good practices Borgen in team of school - Highlights

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. 's-gravendreef College HAVO VMBOGT VMBOK

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. 's-gravendreef College HAVO VMBOGT VMBOK RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK 's-gravendreef College HAVO VMBOGT VMBOK Plaats : 's-gravenhage BRIN nummer : 00XK C3 BRIN nummer : 00XK 03 HAVO BRIN nummer : 00XK 03 VMBOGT BRIN nummer : 00XK

Nadere informatie

Functie Unitleider Salarisschaal Werkterrein Activiteiten Context

Functie Unitleider Salarisschaal Werkterrein Activiteiten Context Functie Salarisschaal Werkterrein Activiteiten Unitleider LD en evt. arbeidsmarkttoelage Management -> Overig management Beleid mede voorbereiden, ontwikkelen, implementeren en evalueren Coördinatie van

Nadere informatie

Competentiemeter docent beroepsonderwijs

Competentiemeter docent beroepsonderwijs Competentiemeter docent beroepsonderwijs De beschrijving van de competenties in deze competentiemeter is gebaseerd op: - de bekwaamheidseisen uit de Algemene Maatregel van Bestuur als uitwerking van de

Nadere informatie