Nummer : Uithuizen, 23 februari AAN DE RAAD. Inleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nummer : Uithuizen, 23 februari AAN DE RAAD. Inleiding"

Transcriptie

1 Nummer : Onderwerp : Buurtschouw Korte inhoud : In 2011 zijn er twee pilots buurtschouw georganiseerd in Uithuizermeeden en Kantens. Het doel van de buurtschouw is om burgers meer zeggenschap te geven over groen en grijs in hun buurt of dorp. Afgesproken is dat de buurtschouw geëvalueerd zou worden in In dit voorstel neemt de raad kennis van de uitkomsten van de evaluatie en wordt voorgesteld de buurtschouw budgetneutraal en structureel in te voeren per Uithuizen, 23 februari AAN DE RAAD. Inleiding Tijdens de begrotingsvergadering 2009 is voorgesteld om burgers meer zeggenschap te geven over groen en grijs in hun buurt. Van hieruit is het idee ontstaan om gezamenlijk met vertegenwoordigers van buurten en dorpen een buurtschouw te organiseren als pilot in Afgesproken is dat de buurtschouw geëvalueerd zou worden in Centrale vraag evaluatie Om de evaluatie structuur te geven zijn de volgende vragen geformuleerd: - Zijn de gestelde doelen, benoemd in het advies van 10 augustus 2010 behaald?: De communicatie tussen gemeente en bewoners te verbeteren. De betrokkenheid van de gemeente te vergroten. De kwaliteit van de leefomgeving in de dorpen in stand houden en waar nodig verbeteren. De bewoners de gelegenheid bieden om mee te denken in zaken die direct of indirect hun woonomgeving betreffen. Burgers meer betrekken bij hun leefomgeving en de inrichting hiervan. Op incidentele basis activiteiten ontplooien, welke de burgers zelf kunnen uitvoeren. Het vastleggen van inspanningen en afspraken tussen bovengenoemde partners. - Is buurtschouw hanteerbaar en effectief. - Gaan we verder met de buurtschouw.

2 2 Om antwoord te kunnen geven op bovenstaande vragen is de pilot intern en met een aantal dorpsvertegenwoordigers geëvalueerd. Evaluatie proces pilot Buurtschouw in Uithuizermeeden en Kantens In 2011 zijn er 2 pilots buurtschouw georganiseerd, in de Torenbuurt in Uithuizermeeden en in het dorp Kantens. Om verschillende werkprocessen te testen, is de buurtschouw per dorp op detail anders ingericht. Buurtschouw in de praktijk Werkwijze buurtschouw - Bewoners uitnodigen per brief, website en Ommelander Courant. - Start buurtschouw in dorpshuis of café. - Vragenronde en koffie - Rondgang door dorp - Evaluatie en afspraken vastleggen - Notulen en actielijst verzenden naar bewoners - Terugkomavond, thema kan per dorp verschillen. - Notulen en actielijst verzenden naar bewoners. Torenbuurt Uithuizermeeden: - Burgers en dorpsvereniging zijn uitgenodigd via een huis aan huis brief, gemeentelijke website en via het gemeentenieuws in de Ommelander Courant. - Bij de buurtschouwmiddag waren aanwezig: 2 medewerkers van de afdeling Beheer (civiel en groen, namens de opdrachtgever) en de teamleider groen (opdrachtnemer) van het Gemeentebedrijf. - Er waren 12 buurtbewoners aanwezig en via de mail zijn er daarnaast nog 5 verschillende reacties ontvangen. - Afdeling Beheer heeft genotuleerd. - De vragen / meldingen zijn al lopende gesteld en indien mogelijk direct beantwoord. - De lijst van meldingen bestond uit ruim 20 punten, met als onderwerp, verkeer, groen, civiel en het algemene onderhoudsbeeld. - Tijdens de terugkomavond was het centrale thema, hoe kunnen we de Torenstraat veiliger inrichten. Aanwezig waren 12 burgers, 1 notulist, 2 medewerkers afdeling Beheer (verkeer en groen) en wethouder H. Bouman. Kantens: - Burgers zijn in eerste instantie alleen via de website en Ommelander Courant uitgenodigd, dit leverde geen reacties op. - Burgers en dorpsvereniging zijn vervolgens per brief uitgenodigd, welke huis aan huis is bezorgd door de dorpsvereniging. Ook heeft de uitnodiging op de website en in het gemeentenieuws gestaan. - Bij de buurtschouwmiddag waren aanwezig: 2 medewerkers van de afdeling Beheer (groen en civiel, namens de opdrachtgever) en een notulist. - Er waren 13 dorpsbewoners (waarvan vertegenwoordigers van dorpsbelangen) aanwezig en via de mail zijn nog 10 verschillende reacties ontvangen.

3 3 - De vragen en opmerkingen konden de burgers voor aanvang van de rondgang melden en zijn later per mail beantwoord. - De lijst van meldingen bestond uit ruim 40 punten, met als thema: verkeer, civiel, groen, bos, ijsbaan, sportcomplex en het algemene onderhoudsbeeld. - Tijdens de terugkomavond was het centrale thema: Hoe vinden we elkaar, burgers en Gemeente. Aanwezig waren 15 burgers (waarvan 2 vertegenwoordigers van dorpsbelangen en 2 vertegenwoordigers van de voetbalclub),1 notulist, 1 medewerker afdeling Beheer (groen), directeur Ability (namens de opdrachtnemer) en wethouder H. Bouman. Communicatie De deelnemers aan de buurtschouw hebben via de mail notulen ontvangen van de buurtschouw en de terugkomavond. Er is ook een actielijst verzonden met daarop de meldingen, de antwoorden en de te nemen acties met een einddatum. Ook de burgers welke alleen via de mail reageerden, hebben antwoorden ontvangen. De vragen zijn beantwoord binnen een van te voren met elkaar afgesproken termijn. De werkzaamheden, zijn uitgezet bij de uitvoerende dienst of een externe aannemer en naar de dorpen is aangegeven wanneer de werkzaamheden zijn afgerond. Wat werd er gemeld en besproken? - 60 % van de meldingen of vragen had betrekking op het reguliere groen en civiele onderhoud, onderhoud bomen, plantvakken, wegen, stoepen, verlichting, wateroverlast, onkruid, gras op de stoep, goten vegen, vervangen doelnetten, onderhoud wandelpaden % van de meldingen of vragen had betrekking op verkeersproblematiek, fout parkeren, te weinig parkeerruimte, hard rijden, gevaarlijke kruising, lang parkeren. - Bij beide buurtschouwen zijn er opmerkingen gemaakt over de werkwijze van Ability. - Er zijn vanuit de burgers weinig ideeën aangedragen voor zelfwerkzaamheid. Reacties op de buurtschouw Burgers Uithuizermeeden en Kantens - De burgers waren positief over de mogelijkheid en opzet van een buurtschouw. - De sfeer was aanvankelijk afwachtend en sceptisch. - Door de afspraken op korte termijn na te komen, is de sfeer gedurende het proces veranderd. Tijdens de terugkomavond was er een positieve sfeer, respect en begrip. - Één medewerker van de afdeling Beheer was het aanspreekpunt voor de buurtschouw, dit is positief ontvangen. Het was duidelijk bij wie je moest zijn voor vragen etc. - De burgers hebben hun waardering uitgesproken voor de opzet van de terugkomavond, in plaats van uitgebreid de notulen bespreken, is er geprobeerd om met elkaar op een andere wijze naar de problemen te kijken en oplossingen aan te dragen. De burgers hebben het als positief ervaren dat de wethouder beide avonden aanwezig was.

4 4 - Ook na de terugkomavond zijn er bij de afdeling Beheer positieve reacties en complimenten ontvangen, voor de snelle aanpak van een aantal problemen. - De conclusie is; iedereen wil aandacht en tijdens de buurtschouw gaf aandacht openingen voor wederzijds begrip. Afdeling Beheer - Afdeling Beheer kon de vele meldingen niet plaatsen. Het komt nog steeds voor dat meldingen ergens in de gemeente verdwijnen. - De buurtschouw heeft gezorgd voor een verbetering van de communicatie tussen het gemeentebedrijf en de afdeling Beheer. - De onderlinge binding tussen de medewerkers civiel, verkeer en groen is gegroeid. - Belangrijk in het proces is het uitzetten van werkzaamheden en het borgen van de afspraken. De praktijk heeft geleerd dat dit veel tijd kost. - Door de vele meldingen over Ability, hebben we in januari een bespreking met de directie van Ability groen, met als onderwerp: hoe verbeteren we het imago van Ability en de kwaliteit van de uitvoering. Bestuur Gemeente Eemsmond - Het college heeft de buurtschouw als constructief ervaren en ontving meerdere complimenten over de opzet van de buurtschouw. Wat hebben we geleerd van de buurtschouw - Het heeft nog geen zin om bewoners via de website en krant uit te nodigen. De voorkeur gaat uit naar een persoonlijke uitnodiging, dit levert de meeste respons op personen is een te grote groep om een buurtschouw mee af te nemen. In Kantens is de keuze gelaten aan de dorpsbewoners, wie wil met civiel mee en wie met groen. Daardoor was het veel beter te coördineren. - Het is niet handig om gespreksleider en notulist tegelijk te zijn. De inzet van een notulist, was in deze fase noodzakelijk. - Het is noodzakelijk om van te voren met de opdrachtnemers, Gemeentebedrijf en Ability een en ander af te stemmen, zodat zij er rekening mee kunnen houden, dat er na de buurtschouw binnen een korte termijn achterstallig onderhoud kan worden aangepakt. - Burgers hebben het soms opgegeven meldingen door te geven aan de gemeente, de algemene tendens is: ik hoor nooit iets, er gebeurt niets, het heeft geen zin. Vanuit een negatieve ervaring melden burgers niet. - Er is onbekendheid bij de burgers over de afgesproken kwaliteit van de openbare ruimte. Bijvoorbeeld, Ability harkt niet uit, dit is hun opdracht en tevens onze kwaliteit. - Er is vanuit de burgers onbegrip voor de werkwijze van Ability en zij weten niet goed bij wie ze moeten zijn met meldingen over Ability. - Vooral in Kantens waren meldingen en vragen, welke al jaren leven en spelen. Het beeld is dat de gemeente onvoldoende duidelijkheid geeft en wel belooft, maar de beloftes niet nakomt. De burgers voelen zich bij de start van de buurtschouw niet gehoord en serieus genomen.

5 5 Conclusies De volgende vragen stonden in de evaluatie centraal: 1. Zijn de gestelde doelen behaald? De evaluatie heeft laten zien dat de gestelde doelen zijn behaald. De buurtschouw heeft vooral gezorgd voor een verbetering van de communicatie tussen dorpen, ambtelijk apparaat en gemeentebestuur; Het ontplooien van activiteiten, welke burgers zelf kunnen uitvoeren is niet uitgevoerd, er was in beide dorpen geen behoefte om zelf aan de slag te gaan. 2. Is buurtschouw hanteerbaar en effectief. De buurtschouw is effectief, maar alle 30 dorpen en buurten minimaal 1 x per jaar op bovenstaande wijze bedienen, is onvoldoende hanteerbaar. De effectiviteit was vooral zichtbaar door de vlotte reactie op de meldingen, duidelijk was wie doet wat wanneer 3. Gaan we verder met de buurtschouw? Alles overwegend kan geconcludeerd worden dat de pilot Buurtschouw succesvol is geweest in de huidige vorm. De buurtschouw leverde positieve reacties op en burgers voelden zich gehoord en serieus genomen. De huidige werkwijze, 1 x een opname, een terugkomavond inclusief de daarbij behorende communicatie, betekent in de praktijk jaarlijks bij 30 dorpen en buurten een onevenredige inspanning. Als het jaarlijks volgens de werkwijze van de pilot is, kan het niet budgetneutraal uitgevoerd worden. Om de buurtschouw effectief en vooral constructief te laten verlopen is het redelijk te concluderen dat de volgende werkwijze te doen is: - Per dorp of buurt zoeken we aanspreekpunten via dorpsbelangen verenigingen. - Minimaal 1 x per 2 jaar en daar waar nodig 1 of 2 x per jaar een rondgang met een aanspreekpunt vanuit dorp of buurt, samen met een medewerker van de afdeling Beheer. - Eenmalige schriftelijke terugkoppeling van notulen en actielijst naar dorp of buurtvertegenwoordiger. - Melding resultaten en actiepuntenlijst buurtschouw op de website. - De buurtschouw budget neutraal uitvoeren. Voorstel De buurtschouw per 2012 structureel in te voeren voor ieder dorp. Burgemeester en wethouders van de gemeente Eemsmond, M. van Beek, burgemeester W.J.M. Haarsma, secretaris

: Voorstel defibrillatoren (gewijzigd)

: Voorstel defibrillatoren (gewijzigd) Nummer Onderwerp : B-2.08.2008 : Voorstel defibrillatoren (gewijzigd) Korte inhoud : Verzoek om akkoord te gaan met de aanschaf en inzet van 8 AED s voor de aangegeven locaties, de opleiding van ongeveer

Nadere informatie

Advies: de bijgevoegde RIB ter informatie aan de gemeenteraad aan te bieden.

Advies: de bijgevoegde RIB ter informatie aan de gemeenteraad aan te bieden. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: V. Reintjes Tel nr: 8512 Nummer: 17A.00361 Datum: 3 april 2017 Team: Realisatie en Beheer Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan:

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen (050)

De leden van de raad van de gemeente Groningen (050) Voortgang en borging Kansen in Kaart J.Y. Bruining De leden van de raad van de gemeente Groningen (050) 367 62 68-6537682 - Geachte heer, mevrouw, In deze brief informeren wij u over de voortgang in het

Nadere informatie

1. Opening. 2. Lege kavels Oosternieland VERSLAG DORPENRONDE 2016 OOSTERNIELAND

1. Opening. 2. Lege kavels Oosternieland VERSLAG DORPENRONDE 2016 OOSTERNIELAND VERSLAG DORPENRONDE 2016 OOSTERNIELAND 1 Plaats: Dorpshuis Lutje Brussel, Oldenzijl Datum: 11 juli 2016 Tijd: 19.30 uur - 22.00 uur Aanwezig namens de gemeente Eemsmond Mevrouw M. van Beek, burgemeester

Nadere informatie

1. Opening. 2. Herindeling VERSLAG DORPENRONDE 2016 OLDENZIJL

1. Opening. 2. Herindeling VERSLAG DORPENRONDE 2016 OLDENZIJL VERSLAG DORPENRONDE 2016 OLDENZIJL 1 Plaats: Dorpshuis Lutje Brussel, Oldenzijl Datum: 6 september 2016 Tijd: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig namens de gemeente Eemsmond Mevrouw M. van Beek, burgemeester

Nadere informatie

: Rapportage evaluatie peuterspeelzaalwerk Eemsmond

: Rapportage evaluatie peuterspeelzaalwerk Eemsmond Nummer : 09-09.2009 Onderwerp : Rapportage evaluatie peuterspeelzaalwerk Eemsmond Korte inhoud : Evaluatie van het peuterspeelzaalwerk. Uithuizen, 11 juni 2009. AAN DE RAAD. Inleiding Hierbij wordt u het

Nadere informatie

Reactienota Voorstel Resultaatbestemming Jaarrekening 2016 Metropoolregio Eindhoven, versie 25 oktober 2017

Reactienota Voorstel Resultaatbestemming Jaarrekening 2016 Metropoolregio Eindhoven, versie 25 oktober 2017 Reactienota Voorstel Resultaatbestemming Jaarrekening 2016 Metropoolregio Eindhoven, versie 25 oktober 2017 De gemeenteraden is gevraagd voor 1 oktober 2017 een reactie te geven. Alle gemeenteraden hebben

Nadere informatie

BIJEENKOMST JONGERENCENTRUM

BIJEENKOMST JONGERENCENTRUM BIJEENKOMST JONGERENCENTRUM Betreft: Bijeenkomst Jongerenraad, Gruitpoort en gemeente: notulen Datum: 7 december 2011 Status: Definitief Verslag: Mark Waaijenberg & Natascha Walenberg (B&A) Toelichting

Nadere informatie

Leidraad omgevingsbeheer huisvesting arbeidsmigranten voormalige grafische school in Blaarthem

Leidraad omgevingsbeheer huisvesting arbeidsmigranten voormalige grafische school in Blaarthem Leidraad omgevingsbeheer huisvesting arbeidsmigranten voormalige grafische school in Blaarthem Hoofdstuk 1: Inleiding 1.1 Inleiding De nadruk ligt op communicatie en aanspreekbaarheid van de verschillende

Nadere informatie

Hondenvoorzieningen in t Hout, Binnenstad en Helmond-Oost

Hondenvoorzieningen in t Hout, Binnenstad en Helmond-Oost Hondenvoorzieningen in t Hout, Binnenstad en Helmond-Oost De mening van de bevolking over de aanpassingen van 2010 . Hondenvoorzieningen in t Hout, Binnenstad en Helmond-Oost De mening van de bevolking

Nadere informatie

De spiegelbijeenkomst

De spiegelbijeenkomst Algemeen De spiegelbijeenkomst www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl ALG007 / De spiegelbijeenkomst / 07-08-2013 2 De spiegelbijeenkomst Het Catharina

Nadere informatie

Gesprekssoorten. Praktisch materiaal

Gesprekssoorten. Praktisch materiaal Gesprekssoorten Communicatie is het belangrijkste gereedschap van de leidinggevende. Dit Venster laat zien hoe professionele communicatie tot een beter resultaat kan leiden. Vragen blijven er genoeg over:

Nadere informatie

Een wijk- of dorpsplan ontvangen en dan?

Een wijk- of dorpsplan ontvangen en dan? Een wijk- of dorpsplan ontvangen en dan? handleiding voor gemeenten handleiding voor bewoners z.o.z. Voorwoord In 2013 ontwikkelde de Gemeente Winsum deze werkwijzer omdat we burgers wilden helpen bij

Nadere informatie

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase)

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase) Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase) 1. Inleiding In het collegeakkoord voor de periode 2014-2018 is als één van de doelstellingen geformuleerd: Het college zet zich in voor een florerende

Nadere informatie

Onderwerp: het handhaven van huidige kwaliteitsniveau groenbeheerplan

Onderwerp: het handhaven van huidige kwaliteitsniveau groenbeheerplan RAADSVOORSTEL Agendanummer Raadsvergadering van 20 september 2007 Onderwerp: het handhaven van huidige kwaliteits groenbeheerplan Verantwoordelijke portefeuillehouder: L.M. Koevoets SAMENVATTING In de

Nadere informatie

Datum Agendapunt Documentnummer. 23 mei R06S013/z Verslag werkgroep Participatie en Digitalisering over Raad op Straat 12 april 2017

Datum Agendapunt Documentnummer. 23 mei R06S013/z Verslag werkgroep Participatie en Digitalisering over Raad op Straat 12 april 2017 Datum Agendapunt Documentnummer 13 R06S013/z170025597 Onderwerp Verslag werkgroep Participatie en Digitalisering over Raad op Straat 12 april 2017 Raadsvoorstel Zeewolde Beoogd effect Kennisnemen van de

Nadere informatie

Draaiboek voor het team Kwaliteit van verzorging en opvoeding in de residentiële jeugdzorg

Draaiboek voor het team Kwaliteit van verzorging en opvoeding in de residentiële jeugdzorg Draaiboek voor het team Kwaliteit van verzorging en opvoeding in de residentiële jeugdzorg Marjan de Lange Cécile Chênevert Utrecht, september 2011 2011 Nederlands Jeugdinstituut Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Sociaal Domein Ten Boer 2017

Verordening Adviesraad Sociaal Domein Ten Boer 2017 Verordening Adviesraad Sociaal Domein Ten Boer 2017 De raad van de gemeente Ten Boer; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 7 maart 2017 gelet op artikel 2.1.3, derde lid van de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

9 Stiens, 28 oktober 2015

9 Stiens, 28 oktober 2015 9 Stiens, 28 oktober 2015 Raadsvergadering: 10 december 2015 Voorstelnummer: 2015/49 Portefeuillehouder: drs. J.R.A. Boertjens Behandelend ambtenaar: H. Siegersma E-mail: h.siegersma@leeuwarderadeel.nl

Nadere informatie

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer :

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : RAPPORT Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : 14.1.001 Klacht Verzoekers stellen dat zij als direct-belanghebbenden door de gemeente niet zijn betrokken

Nadere informatie

Nr.: 6 Onderwerp: Vaststellen Verordening Wmo-raad Lopik. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.

Nr.: 6 Onderwerp: Vaststellen Verordening Wmo-raad Lopik. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. Nr.: 6 Onderwerp: Vaststellen Verordening Wmo-raad Lopik De raad van de gemeente Lopik; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 17 november 2009; gehoord hebbende de inspraakreactie in

Nadere informatie

Enquête herinrichting Botenbuurt 2016

Enquête herinrichting Botenbuurt 2016 Enquête herinrichting Botenbuurt 2016 December 2016 Kenniscentrum MVS Gemeente Schiedam E n q u ê t e h e r i n r i c h t i n g B o t e n b u u r t P a g i n a 1 Inleiding De gemeente Schiedam voert in

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project Onze Wijk 2010

Plan van aanpak. Project Onze Wijk 2010 Plan van aanpak Project Onze Wijk 2010 Plaats, datum: Opgesteld door: Opdrachtgever: Projectleider: Woudenberg, naam, functie..(indien van toepassing) Versie Versie:..(maand/jaar) Becommentarieerd door:

Nadere informatie

Beleidsplan Wet maatschappelijke ondersteuning , "Samen werken aan nieuwe verbanden". 1. Raadsbesluit 2. beleidsplan Wmo

Beleidsplan Wet maatschappelijke ondersteuning , Samen werken aan nieuwe verbanden. 1. Raadsbesluit 2. beleidsplan Wmo Aan de Raad Made, 4 december 2007 Aan de commissie: Inwonerszaken Datum vergadering: 19 december 2007 Agendapunt : 7 Raadsvergadering: 24 januari 2008 Onderwerp: Nummer raadsnota: Beleidsplan Wet maatschappelijke

Nadere informatie

G EMEENTE. Samenleven. in de buitenruimte

G EMEENTE. Samenleven. in de buitenruimte G EMEENTE Samenleven in de buitenruimte Wethouder Jan Overweg De openbare ruimte is van ons allemaal. Dus hoe mooi zou het zijn als iedereen in Leusden zich verantwoordelijk voelt voor zijn of haar woonomgeving.

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Verordening Adviesraad Sociaal Domein

GEMEENTEBLAD. Nr Verordening Adviesraad Sociaal Domein GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rijswijk. Nr. 91877 7 juli 2016 Verordening Adviesraad Sociaal Domein De gemeenteraad van Rijswijk, Bijeen in openbare vergadering op 5 juli 2016 Gelezen het

Nadere informatie

Uithuizen, 16 november Aan de raad, KORTE INHOUD :

Uithuizen, 16 november Aan de raad, KORTE INHOUD : RAADSVERGADERING : 30 november 2017 AGENDAPUNT : 09-16.2017 ONDERWERP : Verordening Blijverslening PORTEFEUILLEHOUDER(S) : H. Sienot STATUS : Besluitvormend Uithuizen, 16 november 2017 Aan de raad, KORTE

Nadere informatie

Jaarverslag Inhoud

Jaarverslag Inhoud Jaarverslag 2014 Inhoud Bestuurszaken... 2 Bestuursleden... 2 Leden... 2 Verenigingen en stichtingen... 2 Commissies... 2 Financiën... 2 Stimuleringsprijs... 3 Denktank... 3 Dorpenronde... 3 Buurtschouw...

Nadere informatie

Structuur Lokaal Toeristische Adviesraad LTA

Structuur Lokaal Toeristische Adviesraad LTA Structuur Lokaal Toeristische Adviesraad LTA Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Achtergronden 1.1 LTA 3 1.2 Evenementencommissie 3 1.3 Formalisering 3 Hoofdstuk 2 Taken en verantwoordelijkheden 2.1 Doelstellingen

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief GEMEENTEBESTUUR. 21 juli 2015. Zorg en Welzijn. Informatie voor de raad (voor kennisgeving)

Raadsinformatiebrief GEMEENTEBESTUUR. 21 juli 2015. Zorg en Welzijn. Informatie voor de raad (voor kennisgeving) Raadsinformatiebrief GEMEENTEBESTUUR onderwerp Toezichthoudend ambtenaar Wmo team SLSTA RIB nummer 2015 105 collegevergadering d.d. programma portefeuillehouder 21 juli 2015 Zorg en Welzijn R. Testroote

Nadere informatie

Evaluatie Buurtaanpak Koele Nacht

Evaluatie Buurtaanpak Koele Nacht Evaluatie Buurtaanpak Koele Nacht Inhoudsopgave Inleiding:...3 Onderzoeksopzet:...3 Buurt:...3 Werkwijze en responds:...3 Vergelijking eerdere onderzoeken...3 Conclusies Buurtaanpak Koele Nacht...4 Uitkomsten

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft Resultaten evaluatie onderhoud openbare ruimte.

gemeente Eindhoven Betreft Resultaten evaluatie onderhoud openbare ruimte. gemeente Eindhoven Inboeknummer Dossiernummer 7 juli 2008 Raadsinformatiebrief Betreft Resultaten evaluatie onderhoud openbare ruimte. Inleiding In de periode januari tot en met mei 2008 heeft de evaluatie

Nadere informatie

Pilot Brandveilig Leven in Meerzicht

Pilot Brandveilig Leven in Meerzicht Pilot Brandveilig Leven in rzicht Evaluatie huisbezoeken VERSIEBEHEER Versie Datum Auteur 1. juni 212 RP 1.1 2 juni 212 RP 1 Samenvatting Dit is de evaluatie van de pilot Brandveilig leven in rzicht, die

Nadere informatie

Leidsch Loonbedrijf B.V.

Leidsch Loonbedrijf B.V. Invalshoek D Participatie Conform handboek CO2-prestatieladder 3.0 niveau 3-1.D.1-1 Inventarisatie sector- en keteninitiatieven - 1.D.2-1 Rapportage managementoverleg - 3.D.1-1 Overzicht deelname initiatieven

Nadere informatie

Resultaten peiling openbare ruimte Rijssen-Holten Panel. November 2016

Resultaten peiling openbare ruimte Rijssen-Holten Panel. November 2016 Resultaten peiling openbare ruimte Rijssen-Holten Panel November 2016 Algemene indruk, vergelijking omliggende gemeenten en groenadoptie Peiling openbare ruimte De betrokkenheid van de panelleden bij deze

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving

Zundertse Regelgeving Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Openbare orde en veiligheid Naam regeling: Beleidsregels meerjarige evenementenvergunningen gemeente Zundert Citeertitel: Beleidsregels meerjarige

Nadere informatie

Leidsch Loonbedrijf B.V.

Leidsch Loonbedrijf B.V. Invalshoek D Participatie Conform handboek CO2-prestatieladder 3.0 niveau 3-1.D.1-1 Inventarisatie sector- en keteninitiatieven - 1.D.2-1 Rapportage managementoverleg - 3.D.1-1 Overzicht deelname initiatieven

Nadere informatie

EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST

EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST REALISATIES VAN HET BEWONERSPLATFORM RENINGELST Informatie Bewoners geven aan dat er via de stadskrant van Poperinge al heel wat informatie wordt doorgegeven aan de

Nadere informatie

Leveranciersbeoordeling. Bestek OV

Leveranciersbeoordeling. Bestek OV Leveranciersbeoordeling Bestek 2014-03 OV 2014 Leveranciersbeoordeling: De gemeente Epe beoogt met het sluiten van contracten met marktpartijen een intensieve samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer

Nadere informatie

Varsselder-Veldhunten, 4 november 2017 Onderwerp: aanpassingen N817 Ulft - Gendringen. Geachte gemeenteraad en college van B&W,

Varsselder-Veldhunten, 4 november 2017 Onderwerp: aanpassingen N817 Ulft - Gendringen. Geachte gemeenteraad en college van B&W, Varsselder-Veldhunten, 4 november 2017 Onderwerp: aanpassingen N817 Ulft - Gendringen Geachte gemeenteraad en college van B&W, Als Vereniging Dorpsbelangen Varsselder Veldhunten (VDVV) hebben we de brief

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Evaluatie verordening Paracommercie

Evaluatie verordening Paracommercie * Evaluatie verordening Paracommercie Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Dorpshuizen, MFC s en wijkgebouwen 4 3. Commerciële horeca 5 4. Conclusie 6 5. Advies 7 Pagina 2 van 8 1. Inleiding In de vergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Rekenkamercommissie Deventer

Rekenkamercommissie Deventer Rekenkamercommissie Deventer Jaarverslag 2005 Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van de rekenkamercommissie Deventer. In dit verslag leggen wij verantwoording af over onze werkzaamheden en activiteiten

Nadere informatie

Voorstel voor een Maatschappelijke Verkenning naar de beleving van het begrip Veiligheid door de inwoners van Maassluis

Voorstel voor een Maatschappelijke Verkenning naar de beleving van het begrip Veiligheid door de inwoners van Maassluis Voorstel voor een Maatschappelijke Verkenning naar de beleving van het begrip Veiligheid door de inwoners van Maassluis Het instrument Een Maatschappelijke Verkenning is een instrument voor de gemeenteraad

Nadere informatie

Evaluatie pilot. Maine booiles

Evaluatie pilot. Maine booiles Evaluatie pilot Maine booiles RO/EZ-SBH Groningen, 15 augustus 2012 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Omwonenden 4 3. Eigenaren bootjes 6 4. Uitkomst en opiossingen 8 5. Conclusie 9 1. Inleiding In mei 2008 heeft

Nadere informatie

Richtlijn voor het werkoverleg

Richtlijn voor het werkoverleg Richtlijn voor het werkoverleg Nummer: 11.0000274 Versie: 0.1 Vastgesteld door het CMT 10 maart 2011 doc.: pz_alle/regelingen/werkoverleg richtlijn Inleiding Communicatie is hét sleutelbegrip als het gaat

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 RvO PvdA-Communicatie bij werk aan leidingen Zandweerd 1- Notagegevens Notanummer 2016-000342 Datum 26-02-2016 Programma: 03 Leefomgeving

Nadere informatie

Aan: Wethouder Financiën Utrecht. Hr. J. Kreykamp. Van: Adjunct Directeur BghU. Mr J. Vonk. Utrecht, 11 maart 2015

Aan: Wethouder Financiën Utrecht. Hr. J. Kreykamp. Van: Adjunct Directeur BghU. Mr J. Vonk. Utrecht, 11 maart 2015 Aan: Wethouder Financiën Utrecht Hr. J. Kreykamp Van: Adjunct Directeur BghU Mr J. Vonk Utrecht, 11 maart 2015 EVALUATIE PILOT MIJN WOZ LUNETTEN/HOOGRAVEN 2014 Aanleiding Op 18 september 2013 zijn in de

Nadere informatie

Deelname aan regionale inkoopsamenwerking voor de proefperiode van 1 jaar.

Deelname aan regionale inkoopsamenwerking voor de proefperiode van 1 jaar. Samenvatting: Inleiding: Enige jaren geleden heeft de Kring van gemeentesecretarissen het initiatief genomen tot samenwerking van de gemeenten op het gebied van inkoop. Deze samenwerking is opgezet door

Nadere informatie

Besluit college van Burgemeester en Wethouders

Besluit college van Burgemeester en Wethouders Registratienr: 2013/4471 Registratiedatum: 27-11-2013 Afdeling: BOV Agendapunt: 49-B-02 Openbaar: Ja Nee Reden niet openbaar: Onderwerp: Buurtbemiddeling Besluit: Opdracht verstrekken aan Synthese voor

Nadere informatie

Ondertekening overeenkomsten t.b.v. voortzetting regionale

Ondertekening overeenkomsten t.b.v. voortzetting regionale gemeente Langedijk Datum 12 september 2017 Agendanummer 3 Adviseur L.A.M. (Leonie) Bruin Afdeling I team BP/Projecten en Economische Zaken Vertrouwelijk Nee Onderwerp Ondertekening overeenkomsten t.b.v.

Nadere informatie

2013, peiling 4 december 2013

2013, peiling 4 december 2013 resultaten 2013, peiling 4 december 2013 Van 25 november tot en met 8 december 2013 is een peiling onder het HengeloPanel gehouden. Van de 2.685 panelleden die waren uitgenodigd, hebben 1.701 leden de

Nadere informatie

OR-tuin Jaarverslag 2007 Ondernemingsraad

OR-tuin Jaarverslag 2007 Ondernemingsraad idee en tekst Netty Roersma OR-tuin Jaarverslag 2007 Ondernemingsraad Dwars door de tuin Met dit jaarverslag 2007 gaat de OR je niet om, maar juist dwars door de tuin leiden. We willen jullie laten zien

Nadere informatie

Stand van zaken leerlingenvervoer

Stand van zaken leerlingenvervoer Stand van zaken leerlingenvervoer 1. Inleiding Er zijn het afgelopen jaar twee aanbestedingen geweest voor het leerlingenvervoer van de gemeente Maasdriel en Zaltbommel. De eerste aanbesteding is na een

Nadere informatie

Plan van aanpak Centrum Jeugd en Gezin BMWE-gemeenten Februari 2010

Plan van aanpak Centrum Jeugd en Gezin BMWE-gemeenten Februari 2010 Plan van aanpak Centrum Jeugd en Gezin BMWE-gemeenten Februari 2010 1. Aanleiding De BMWE-gemeenten willen zoveel mogelijk gezamenlijk het Centrum Jeugd en Gezin realiseren. Dit plan van aanpak is hierop

Nadere informatie

Clientervaringsonderzoek Wmo & Jeugd

Clientervaringsonderzoek Wmo & Jeugd Clientervaringsonderzoek Wmo & Jeugd Inhoudsopgave Samenvatting 3 1. Inleiding 4 1.1 Doelgroep 4 1.2 Methode 4 1.3 Respons 4 2. Resultaten Wmo 5 2.1 Contact en toegankelijkheid van hulp of ondersteuning

Nadere informatie

Vergaderen. Auteur: Mark van der Lee. Plaats: Delft. Datum: 17 januari 2014. Organisatie: Haagsche Hogeschool Delft

Vergaderen. Auteur: Mark van der Lee. Plaats: Delft. Datum: 17 januari 2014. Organisatie: Haagsche Hogeschool Delft Vergaderen Auteur: Mark van der Lee Plaats: Delft Datum: 17 januari 2014 Organisatie: Haagsche Hogeschool Delft Binnen projecten is het erg belangrijk dat er communicatie is. Dit kan op verschillende manieren

Nadere informatie

Onderwerp: Onderzoek naar de overschrijding van de raming Brandweerkazerne Cothen-Langbroek

Onderwerp: Onderzoek naar de overschrijding van de raming Brandweerkazerne Cothen-Langbroek Raadsvergadering, 22 april 2008 Voorstel aan de Raad Nr: 228 Agendapunt: 6 Datum: 9 april 2008 Onderwerp: Onderzoek naar de overschrijding van de raming Brandweerkazerne Cothen-Langbroek Onderdeel raadsprogramma:

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.5/220606

Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.5/220606 Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.5/220606 Roden, 15 juni 2006 Onderwerp Sociaal Wijkbeheer Voorstel Kennis nemen van de taakomschrijving van de wijkambtenaar sociaal wijkbeheer en instemmen om eenmalig

Nadere informatie

-------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------ -------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------ Openbare dorpsraadvergadering op 24 juni 2015. Aanwezig: wethouder

Nadere informatie

Nieuwsbrief Resultaten evaluatie

Nieuwsbrief Resultaten evaluatie Nieuwsbrief Resultaten evaluatie Toen het project 2030 werd gestart, is aan de gemeenteraad toegezegd dat na vier afgeronde en het project geëvalueerd zou worden. In april heeft het projectteam 2030 een

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Maandag 23 november 2015 Tijd: 19:30 21.30 uur Voorzitter: Notulist: Aanwezig: Udo van der Groen Guido Crijns Udo van der Groen, Guido Crijns, Noortje Goemans, Jos de Doelder, Lotte

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 06/12/2016

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 06/12/2016 Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 06/12/2016 AANWEZIG: C.C. Leppink-Schuitema T.M.J.M. Evers mr. T.J.H.M. Loeff-Hageman mr. W.A.R.

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Aan De leden van de Gemeenteraad van Landgraaf Postbus AA LANDGRAAF

Aan De leden van de Gemeenteraad van Landgraaf Postbus AA LANDGRAAF Aan De leden van de Gemeenteraad van Landgraaf 6370 AA LANDGRAAF Landgraaf, Onderwerp Uitspraken van de Centrale Raad van Beroep inzake Hulp bij het huishouden in relatie tot de Landgraafse situatie. Verzonden

Nadere informatie

Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers

Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers nderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Goirle DIMENSUS beleidsonderzoek April 2012 Projectnummer 488 Het onderzoek De gemeente Goirle is eind april 2010

Nadere informatie

Integriteitsbeleid 2017 voor de raad

Integriteitsbeleid 2017 voor de raad Integriteitsbeleid 2017 voor de raad Aanpak voor de raad n.a.v. rapport rekenkamercommissie over integriteit beleid en werkelijkheid Aanpak voor de raad n.a.v. rapport rekenkamercommissie over integriteit

Nadere informatie

Verordening Auditcommissie Wetterskip Fryslân

Verordening Auditcommissie Wetterskip Fryslân Verordening Auditcommissie Wetterskip Fryslân Het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân, gelet op: artikel 5.1 van het reglement van orde voor de vergaderingen van het algemeen bestuur; de rol van het

Nadere informatie

Klachtbehandeling Welzorg uit het oog verloren gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven

Klachtbehandeling Welzorg uit het oog verloren gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven Rapport Gemeentelijke Ombudsman Klachtbehandeling Welzorg uit het oog verloren gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven 9 augustus 2007 RA0713788 Samenvatting Een vrouw, afhankelijk van een rolstoel,

Nadere informatie

Interne memo. De nadruk ligt dus op de behandeling van de perspectiefnota.

Interne memo. De nadruk ligt dus op de behandeling van de perspectiefnota. Interne memo Aan : Presidium Van : Lenneke van der van der Meer Afdeling : Griffie Datum : Maart 2013 Onderwerp : Behandeling jaarrekening / scenario's voor de toekomst / perspectiefnota en begroting 1.

Nadere informatie

Aanpak partcipatie zwerfafval Gemeente Almere

Aanpak partcipatie zwerfafval Gemeente Almere Aanpak partcipatie zwerfafval Gemeente Almere datum 26 augustus 2013 aan Herman Gabriël Gemeente Almere van Brenda Boerema Ingenieursbureau Oranjewoud project Participatie zwerfafval projectnummer 234226.37

Nadere informatie

OPENBAAR. Extra vergadering commissie Burger d.d. 13 november 2006. Raadsvergadering d.d. 20 november 2006. Voorstel nr.: 132/06.

OPENBAAR. Extra vergadering commissie Burger d.d. 13 november 2006. Raadsvergadering d.d. 20 november 2006. Voorstel nr.: 132/06. OPENBAAR Opsteller: GGZ/VROM/AH/751 Extra vergadering commissie Burger d.d. 13 november 2006 Raadsvergadering d.d. 20 november 2006 Voorstel nr.: 132/06 Onderwerp: Bestuursovereenkomst Leiden-Oegstgeest

Nadere informatie

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL HET COLLEGE VERZOEKT U DIT RAADSVOORSTEL TE BEHANDELEN ONDERWERP : De Raad op Pad in Broekland ZAAKNUMMER : 3398-2016 B&W VERGADERING : 17 mei 2016 AGENDACOMMISSIE

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/009820

RAADSVOORSTEL BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/009820 RAADSVOORSTEL BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/009820 Onderwerp: Bijlage(n): Vergadering van: Projectplan I&A 2016-2017 -2-7 februari 2017 Agendanummer: p.h.: 17.02.06 HV de raad van de gemeente Asten Samenvatting

Nadere informatie

Beslisdocument en plan van aanpak

Beslisdocument en plan van aanpak Beslisdocument en plan van aanpak TIENDEVEEN Inleiding In oktober 2006 heeft de gemeenteraad ingestemd met het plan van aanpak Woningbouw dorpen. Het project bestaat uit drie fasen. Deze fasen worden telkens

Nadere informatie

A - Vaste Bespreekpunten 1. Dilemma's sociale zekerheid (zaaknummers , ,

A - Vaste Bespreekpunten 1. Dilemma's sociale zekerheid (zaaknummers , , 1 B&W-vergadering van 31 januari 2017 Zaaknummer : 1404532 Aanwezig : burgemeester de heer J. Nieuwenburg wethouder mevrouw A.J. de Jong wethouder de heer B.A. Tap wethouder de heer S.R. Bashara secretaris

Nadere informatie

Concept Startnotitie gedeelde verantwoordelijkheid tennis en voetbal

Concept Startnotitie gedeelde verantwoordelijkheid tennis en voetbal Concept Startnotitie gedeelde verantwoordelijkheid tennis en voetbal Versie 28 oktober 2014 1. Inleiding Op 25 februari 2014 heeft het college van B&W van de gemeente Menterwolde o.a. besloten: het gaan

Nadere informatie

Eindrapportage buurtschouw Uithuizermeeden, Hoofdstraat + Torenbuurt + noordzijde Hoofdstraat, juni 2014

Eindrapportage buurtschouw Uithuizermeeden, Hoofdstraat + Torenbuurt + noordzijde Hoofdstraat, juni 2014 Eindrapportage buurtschouw Uithuizermeeden, Hoofdstraat + Torenbuurt + noordzijde Hoofdstraat, juni 2014 Klacht/melding Uitgevoerd Niet uitgevoerd opmerking Er worden veel klachten geuit over onkruid tussen

Nadere informatie

Wethouder Bouman antwoordt dat, als een weg op een fietsroute ligt, het neerzetten van een blikvanger overwogen kan worden.

Wethouder Bouman antwoordt dat, als een weg op een fietsroute ligt, het neerzetten van een blikvanger overwogen kan worden. VERSLAG VAN DORPENRONDE 2015 (Zandeweer, Doodstil, Eppenhuizen) Plaats : Dorpscentrum t Klokhoes, Zandeweer Datum : 26 mei 2015 Tijd : 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig namens Gemeente Eemsmond: Het voltallige

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting Peuterspeelzalen Eindhoven naar aanleiding van de Rapportage Ernst 5

Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting Peuterspeelzalen Eindhoven naar aanleiding van de Rapportage Ernst 5 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 145 Inboeknummer OOU001696 Beslisdatum BRW 9 juni 2000 Dossiernummer 024.202 Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting

Nadere informatie

VERORDENING WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM

VERORDENING WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM VERORDENING WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM Vastgesteld: 19 juli 2007 VR2007/075 Inwerking: 01 augustus 2007 Artikel 1 Begripsomschrijvingen a. de gemeente: Schiedam b. de raad: de gemeenteraad van de gemeente

Nadere informatie

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure NOTULEN GMR Datum: donderdag 27 maart 2014 Aanvang: 19.30 uur Locatie: It Haskerfjild in Joure Aanwezig: Corrie Cornelder Karien Dijk (voorzitter) Eddy Libbenga Minke Prinsen Aafje Terlaak Poot Elly Vegt

Nadere informatie

Notitie. Lenneke Kriek T 06 42 25 55 39 E 6 juni 2013 Leden bestuurlijk overleg Werk en Inkomen

Notitie. Lenneke Kriek T 06 42 25 55 39 E 6 juni 2013 Leden bestuurlijk overleg Werk en Inkomen Notitie Van Lenneke Kriek T 06 42 25 55 39 E hjcm.kriek@spijkenisse.nl Bezoekadres Teilingerstraat 176 3032 AW Rotterdam Postadres Postbus 20 3000 AA Rotterdam T (010) 850 97 77 F (010) 850 97 78 www.wsprijnmond.nl

Nadere informatie

Informatienotitie AB Veiligheidsregio Utrecht

Informatienotitie AB Veiligheidsregio Utrecht Informatienotitie AB Veiligheidsregio Utrecht Betrokkenheidsonderzoek brandweervrijwilligers Datum vergadering 9 november 2015 Agendapunt 10 Portefeuillehouder Directeur Bijlagen De heer Molkenboer De

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp Onderzoeksopdracht beveiligingsproject Museum Prinsenhof Delft

Gemeente Delft. Onderwerp Onderzoeksopdracht beveiligingsproject Museum Prinsenhof Delft Semen!eying Programmeren Gemeente Delft De Torenhove Madinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres Programmeren, Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad

Nadere informatie

: Grenzeloos Gunnen-eindrapport van de Visitatiecommissie Bestuurlijke Toekomst Groningen

: Grenzeloos Gunnen-eindrapport van de Visitatiecommissie Bestuurlijke Toekomst Groningen Nummer : 10-07.2013 Onderwerp : Grenzeloos Gunnen-eindrapport van de Visitatiecommissie Bestuurlijke Toekomst Groningen Korte inhoud : De raad heeft zich in de vergadering van 11 april in opiniërende zin

Nadere informatie

Openbaar. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders

Openbaar. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders 31 januari 2017 nummer 1182689 Openbaar Notulen van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: de burgemeester de secretaris de notulist drs. J. van Belzen mr. D. Vermaat L.P. van der Linden

Nadere informatie

De herziene residuele grondwaarden zijn hieronder vetgedrukte aangegeven.

De herziene residuele grondwaarden zijn hieronder vetgedrukte aangegeven. Nummer : 12-10.2010 Onderwerp : Herziening exploitatieopzetten Korte inhoud : Herziening exploitatieopzetten Uithuizen, 27 mei 2010 AAN DE RAAD. Inleiding Jaarlijks dienen de exploitatieopzetten van de

Nadere informatie

Team MOM. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d Vertrouwelijk. gfedc gem.secr.

Team MOM. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d Vertrouwelijk. gfedc gem.secr. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Team MOM Definitief Plan van aanpak Buurtcoach Voorstad Oost en Rode Dorp 1- Notagegevens Notanummer 717166 Datum 19-6-2012 Programma: 07. Wonen en herstructurering

Nadere informatie

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD)

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD) Verslag U bent aan de buurt Berkum 29 mei 2013 Aanvang Locatie Aanwezige functionarissen Aanwezig vanuit de politiek 20.00 uur Wijkcentrum De Weijenbelt Hans Kempenaar (voorzitter) Erik Dannenberg (wijkwethouder)

Nadere informatie

Goed samenspel met mantelzorgers

Goed samenspel met mantelzorgers Goed samenspel met mantelzorgers Criteria voor een mantelzorgvriendelijke organisatie Inleiding Wanneer iemand te maken krijgt met de professionele zorg/behandeling of begeleiding, brengt hij/zij een heel

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad, Vergadering: 17 12 2013 Agendanummer: 9

Aan de gemeenteraad, Vergadering: 17 12 2013 Agendanummer: 9 Vergadering: 17 12 2013 Agendanummer: 9 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar A. Lont, 0595 447709 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. A. Lont) Aan de gemeenteraad, Onderwerp:

Nadere informatie

II. Onderwerpen ingebracht zijdens dorps- en wierdebelangen en dorpshuis

II. Onderwerpen ingebracht zijdens dorps- en wierdebelangen en dorpshuis VERSLAG VAN DORPENRONDE 2015 (Kantens, Stitswerd, Rottum) Plaats : Dorpshuis t Schienvat, Kantens Datum : 30 juni 2015 Tijd : 19.30 uur 22.00 uur Aanwezig namens Gemeente Eemsmond Mevrouw M. van Beek,

Nadere informatie

Plan van aanpak Evaluatie Drechtstedendinsdag

Plan van aanpak Evaluatie Drechtstedendinsdag Plan van aanpak Evaluatie Drechtstedendinsdag Inleiding In september 2010 is gestart met de Drechtstedendinsdag volgens het besluit van de Drechtraad op 16 juni 2010. Naast dit besluit is tevens afgesproken

Nadere informatie

: Actualisatie begroting beleidsagenda sociaal domein BMWE 2016

: Actualisatie begroting beleidsagenda sociaal domein BMWE 2016 Nummer : 11-05.2016 Onderwerp : Actualisatie begroting beleidsagenda sociaal domein BMWE 2016 Korte inhoud : Bijstellen van de begroting beleidsagenda sociaal domein BMWE op basis van verbeterd inzicht

Nadere informatie

Stappenplan nieuwe Dorpsschool

Stappenplan nieuwe Dorpsschool Stappenplan nieuwe Dorpsschool 10 juni 2014 1 Inleiding Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 juni 2014 dit stappenplan vastgesteld waarin op hoofdlijnen is weergegeven op welke wijze

Nadere informatie

Beleidskader Duurzaam Beheer. Evaluatienotitie

Beleidskader Duurzaam Beheer. Evaluatienotitie Beleidskader Duurzaam Beheer Evaluatienotitie Versie 0.4 d.d. 27 november 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Beleidskader Duurzaam Beheer (2008). 4 3. Het werken met beeldkwaliteit. 5 4. Vastgestelde

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Jeugd (jongeren)

Cliëntervaringsonderzoek Jeugd (jongeren) RAPPORTAGE Cliëntervaringsonderzoek Jeugd (jongeren) Gemeente Emmen september 2018 RESULTAAT KWALITEIT TOEGANG Cliëntervaringsonderzoek Jeugd 2017 Gemeente Emmen Deze samenvatting presenteert de belangrijkste

Nadere informatie

concept Agendapunt Vergadering d.d. AAN DE RAAD Rijen, ONDERWERP: Aanvullend krediet voor aanleg atletiekbaan

concept Agendapunt Vergadering d.d. AAN DE RAAD Rijen, ONDERWERP: Aanvullend krediet voor aanleg atletiekbaan concept Agendapunt Vergadering d.d. AAN DE RAAD Rijen, ONDERWERP: Aanvullend krediet voor aanleg atletiekbaan Samenvatting In 2014 is er een nieuwe atletiekaccommodatie gerealiseerd. De gemeente was opdrachtgever

Nadere informatie