1. Opening. 2. Herindeling VERSLAG DORPENRONDE 2016 OLDENZIJL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Opening. 2. Herindeling VERSLAG DORPENRONDE 2016 OLDENZIJL"

Transcriptie

1 VERSLAG DORPENRONDE 2016 OLDENZIJL 1 Plaats: Dorpshuis Lutje Brussel, Oldenzijl Datum: 6 september 2016 Tijd: uur uur Aanwezig namens de gemeente Eemsmond Mevrouw M. van Beek, burgemeester De heer H. Bouman, wethouder en locoburgemeester De heer H.G.A. Sienot, wethouder Mevrouw S. Herkströter, wethouder De heer T. Berends, wethouder De heer B. Meijer, gemeentesecretaris Mevrouw R. Nienhuis, dorpencoördinator Mevrouw P. Overmars, voorlichter/communicatieadviseur Mevrouw M. Spakman, notulist Aanwezig namens het dorp Oldenzijl Namens het dorp Oldenzijl zijn negen inwoners aanwezig. Verder aanwezig De heer E. Dijkhuis, raadslid voor Gemeentebelangen. 1. Opening De burgemeester opent de vergadering en heet alle aanwezigen van harte welkom op deze dorpenronde oude stijl. Oude stijl wil zeggen dat alle dorpsbewoners zijn uitgenodigd om met elkaar van gedachten te wisselen, in plaats van dat er alleen gesproken wordt met bestuursleden van de Vereniging voor Dorpsbelangen. Daarna volgt een voorstelronde. 2. Herindeling De komende periode zal het college met de inwoners van alle dorpen in de gemeente spreken over een aantal zaken met betrekking tot de op handen zijnde herindeling. Wat vinden dorpen belangrijk om mee te nemen in een grotere gemeente en wat zou voorafgaande daarin in de ogen van de dorpen nog gerealiseerd moeten worden. Gang van zaken tot nu toe Allereerst gaat de burgemeester in op het wat, hoe en waarom van de herindeling. Ze schetst de gang van zaken tot nu toe.

2 2 De gemeente Eemsmond was op zich geen voorstander van herindeling, maar voor intensieve samenwerking met omliggende gemeenten. Maar een herindelingstraject was onvermijdelijk. Geen eigen keuze, maar een opgelegde, aldus de burgemeester. Het voorstel dat op een bepaald moment op tafel lag, ging enerzijds uit van de combinatie Delfzijl, Appingedam en Loppersum (DAL) mét de Eemshaven en anderzijds van de combinatie Bedum, Winsum, De Marne en Eemsmond (BMWE). De gemeente Eemsmond wilde echter onlosmakelijk verbonden blijven met de Eemshaven. Zo ontstond het voorstel om, áls er dan toch heringedeeld moest worden, te kijken naar de oplossing die G7 werd genoemd, ook wel Van Lauwerszee tot Dollard tou. Hoewel de gemeenteraad unaniem was over het behoud van de Eemshaven, was de raad verdeeld over die oplossing. Met een kleine meerderheid werd gekozen voor het traject van de G7. Maar ook binnen de andere zes gemeenten was men verdeeld over G7. Uiteindelijk wilden de BMWE-gemeenten niet stil blijven staan en besloten samen op papier te zetten hoe een nieuwe gemeente BMWE vorm en inhoud zou kunnen krijgen. Wat daarbij voor de gemeente Eemsmond als een paal boven water staat is dat de Eemshaven onlosmakelijk deel uitmaakt van Eemsmond. Dat wordt ook door de gemeenteraad unaniem zo gezien. De provincie geeft op 29 september uitsluitsel over hoe het herindelingstraject nu verder gaat. Te realiseren plannen Zoals gezegd wil het gemeentebestuur voorafgaande aan de herindeling inventariseren welke zaken nog gerealiseerd zouden kunnen worden. Voorbeelden zijn het centrumplan in Uithuizen, het realiseren van de dorpsvisie in Uithuizermeeden, of het aardgascondensaatoverlaadstation in Roodeschool. Maar ook in Oldenzijl zijn wellicht nog wensen. Burgemeester Van Beek: U blijft inwoner van Oldenzijl. Maar u gaat misschien wel op in een grotere gemeente. Op weg daar naar toe is het goed om te inventariseren waar er nog wensen liggen. Of die allemaal gehonoreerd kunnen worden, staat te bezien, maar ze moeten wel nu geformuleerd worden, na de herindeling is het te laat. Eén van de bewoners wil weten of daaruit mag worden opgemaakt dat er nog geld is om een aantal dingen te realiseren in verschillende dorpen. De burgemeester antwoordt dat er weliswaar door de gemeente is gespaard en ook dat bepaalde gelden zijn weggezet in zogeheten bestemmingsreserves, maar dat bij een aantal plannen ook geld van andere partijen betrokken zal worden, zoals bij het centrumplan in Uithuizen. Maar inderdaad ís er geld en er zíjn mogelijkheden, aldus de burgemeester. De term potverteren valt, maar dat is nadrukkelijk niet de bedoeling. Vlak voor een grote herindeling mogen geen grote uitgaven meer worden gedaan zonder toestemming van de provincie. Het gaat nu dus om reële, maatschappelijke projecten, die duurzaam en verantwoord zijn en goed zijn voor het dorp om er de leefbaarheid nu en in de toekomst overeind te houden.

3 3 Drie onderwerpen In Oldenzijl spelen op dit moment drie onderwerpen: de driehoek, de leegstaande school en het realiseren van een dorpstuin, eventueel met plantenkas. Het traject van de driehoek (kruising t Baalkjepad, Oldenzijlsterweg, Hommesweg) loopt. Voor de ontwikkeling van de driehoek heeft de gemeente Eemsmond al een subsidie toegekend. Er lag een schetsvoorstel, opgesteld door een architectenbureau, dat, deels op locatie, besproken is met het dorp. Met de uitkomst van die bespreking gaat de architect verder. Door het onverwachte overlijden van de trekker van dit initiatief, Ton van den Hout, is de voortgang wat gestagneerd, maar de volgende stap is gezet. De commissie wacht op het ontwerp van de architect, dat zal opnieuw worden besproken en dan kan ook gezocht worden naar verdere financiering. 3. Pauze In de pauze kunnen de inwoners door middel van memobriefjes aangeven wat zij belangrijk vinden om mee te nemen in de herindeling en wat in de ogen van het dorp nu nog gerealiseerd zou moeten worden. Gevraagd wordt ook wat kenmerkend is voor het dorp en wat behouden zou moeten blijven. 4. Uitkomst inventarisatie Na de pauze loopt de burgemeester de opmerkingen bij langs die de inwoners bij de diverse onderwerpen hebben gemaakt. Achtereenvolgens zijn dat: wat is kenmerkend voor Oldenzijl: - de kerk (drie keer genoemd) De kerk is een trekpleister, een centraal punt. Er zijn geregeld activiteiten en de combinatie kerk-dorpshuis is positief. Het gebouw vergt de nodige aandacht om het in stand te kunnen behouden. - ruimte (twee keer genoemd) - rust - samen De kracht van Oldenzijl is dat men er voor elkaar is, als men elkaar nodig heeft. De maatschappij verandert, er wordt steeds meer gevraagd van de burgers. Het dorpshuis speelt een belangrijke rol in samen. wat is belangrijk om Oldenzijl in de toekomst leefbaar te houden - kleinschalig blijven - goed en snel internet/glasvezel Het is nadrukkelijk de bedoeling dat álle inwoners gaan beschikken over snel internet. Provinciaal zijn er inmiddels stappen gezet om dit te realiseren, waarbij de aardbevingsgemeenten als eerste aan de beurt zullen zijn. Besloten

4 4 wordt om een avond te organiseren met Harrie Hoek van het bureau Eemsdelta/EZ om specifiek over dit onderwerp te praten. - veilige route naar scholen Op provinciaal niveau wordt op dit moment extra aandacht besteed aan de N999, ook aan de kruisingen. Het is goed dat het hier ook genoemd wordt. - landbouwvriendelijk houden van het dorp Er wordt soms wel hard gereden, maar verkeersremmende maatregelen kunnen problemen opleveren voor landbouwvoertuigen. Die worden steeds groter terwijl de weg meestal niet breder gemaakt kan worden. Rekening houden met elkaar is een belangrijk uitgangspunt. Er is geen behoefte aan om over dit onderwerp een extra avond te beleggen. wat moet behouden blijven - 1½ -lijnszorg in Uithuizen Er verdwijnen steeds meer voorzieningen. Inzet is om deze zorg bij huisartsen of zorginstellingen in de gemeente onder te brengen. - dorpshuis + gehele gebouw (vier keer genoemd) Het dorpshuis is van groot belang voor Oldenzijl. Het gemeentebestuur is van opvatting dat elk zichzelf respecterend dorp een dorpshuis moet hebben. Over de invulling van de school zijn gesprekken gaande tussen dorp en wethouder Bouman. De voorkeur van het dorp gaat uit naar een kindgerelateerde invulling, maar ook andere opties zijn bespreekbaar. - dorpstuin/kas Er wordt op dit moment door een groep uit het dorp gewerkt aan het oprichten van een dorpstuin/kas. Het is belangrijk om de dorpencoördinator op de hoogte van deze plannen te houden. - dagbesteding in school Wethouder Herkströter wijst op de mogelijkheid om dit te combineren met een dorpstuin/kas. - lantaarnpalen aan de overkant - zonnepanelenweide - Er zijn tegenwoordig meer mogelijkheden voor kleine coöperaties. Het dorp kan eventueel contact opnemen met Arjen Wolffram, ambtenaar van de gemeente Eemsmond - driehoek Zie boven. - in stand houden mechanisatiebedrijf Lourens i.v.m. werkgelegenheid De gemeente juicht dat toe, maar heeft daar geen invloed op. hoe wilt u contact met medewerkers en bestuur in een nieuwe gemeente - jaarlijkse dorpenronde behouden oude stijl (twee keer genoemd)

5 5 In de nieuwe gemeente zal jaarlijks misschien niet haalbaar zijn, maar dat mag nooit een reden zijn om niet goed het gesprek met elkaar te voeren, aldus de burgemeester. Mogelijk zullen de dorpenrondes in de toekomst anders worden georganiseerd. - vast contactpersoon (twee keer genoemd) Voor het gemeentebestuur is het belangrijk het contact zo te organiseren dat men zich inwoner blijft voelen van Oldenzijl, maar toch het gemeentebestuur nabij weet. Burgernabijheid is een sleutelwoord. Zowel de gemeente als de burger hebben daarin een rol. Tegen de tijd dat er beleid gemaakt wordt door de nieuw te vormen gemeente, komt men terug bij de inwoners om hun visie daarop te horen. welke wensen hebt u voor de toekomst op het gebied van wonen - geen nieuwbouw (twee keer genoemd) Bedoeld wordt een nieuwbouwwijk. Nieuwbouw op een incidenteel kavel zal wel mogelijk zijn. - behoud van het dorpsaanzicht - groen en bomen - voorzieningen nabij - huisvesting jongeren in de regio Alle woningcorporaties houden hier in hun planning rekening mee, aldus wethouder Sienot, het is een belangrijk onderwerp dat steeds terugkomt. Ook voor jongeren en jonge gezinnen is huisvesting nodig. 5. Sluiting Het verslag van deze avond zal te zijner tijd op de website van de gemeente worden geplaatst en digitaal worden aangeleverd aan de Vereniging van Dorpsbelangen. Die kan het op de site van Oldenzijl plaatsen. De burgemeester dankt de inwoners van Oldenzijl voor hun inbreng en wenst hen allen wel thuis. Afspraken met Harrie Hoek van het bureau Eemsdelta/EZ wordt een avond in het dorp belegd waarin hij, samen met de burgemeester en eventueel anderen, nader ingaat op het onderwerp glasvezel/breedband; er komt geen speciale avond over de verkeersveiligheid; wethouder Bouman blijft in gesprek met het dorp over de invulling van de school; plannen met betrekking tot dorpstuin/dorpskas worden doorgegeven aan dorpencoördinator Roelke Nienhuis; voor eventuele plannen voor een zonnepanelenweide kan contact worden opgenomen met Arjen Wolffram van de gemeente Eemsmond;

6 6 wethouder Bouman neemt de zorg over veilige schoolroutes mee in het provinciale overleg over de N999; het verslag van deze vergadering komt op de gemeentelijke website en wordt digitaal verstrekt aan Dorpsbelangen.

1. Opening. 2. Lege kavels Oosternieland VERSLAG DORPENRONDE 2016 OOSTERNIELAND

1. Opening. 2. Lege kavels Oosternieland VERSLAG DORPENRONDE 2016 OOSTERNIELAND VERSLAG DORPENRONDE 2016 OOSTERNIELAND 1 Plaats: Dorpshuis Lutje Brussel, Oldenzijl Datum: 11 juli 2016 Tijd: 19.30 uur - 22.00 uur Aanwezig namens de gemeente Eemsmond Mevrouw M. van Beek, burgemeester

Nadere informatie

VERSLAG DORPENRONDE 2016 USQUERT

VERSLAG DORPENRONDE 2016 USQUERT VERSLAG DORPENRONDE 2016 USQUERT 1 Plaats: Dorpshuis Usquert Datum: 22 september 2016 Tijd: 19.30 uur 22.00 uur Aanwezig namens de gemeente Eemsmond De heer H. Bouman, locoburgemeester en wethouder De

Nadere informatie

VERSLAG DORPENRONDE 2016 ROODESCHOOL, OOSTEINDE, OUDESCHIP

VERSLAG DORPENRONDE 2016 ROODESCHOOL, OOSTEINDE, OUDESCHIP VERSLAG DORPENRONDE 2016 ROODESCHOOL, OOSTEINDE, OUDESCHIP Plaats: Dorpshuis Nieuw Calvaria Datum: 8 september 2016 Tijd: 19.30 uur 22.00 uur Aanwezig namens de gemeente Eemsmond - Mevrouw M. van Beek,

Nadere informatie

VERSLAG DORPENRONDE 2016 UITHUIZEN

VERSLAG DORPENRONDE 2016 UITHUIZEN VERSLAG DORPENRONDE 2016 UITHUIZEN 1 Plaats: Raadszaal gemeentehuis Datum: 11 oktober 2016 Tijd: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig namens de gemeente Eemsmond Mevrouw M. van Beek, burgemeester De heer H. Bouman,

Nadere informatie

VERSLAG DORPENRONDE 2016 WARFFUM

VERSLAG DORPENRONDE 2016 WARFFUM VERSLAG DORPENRONDE 2016 WARFFUM 1 Plaats: Bij Moeders Datum: 4 oktober 2016 Tijd: 19.30 uur 22.10 uur Aanwezig namens de gemeente Eemsmond Mevrouw M. van Beek, burgemeester De heer H. Bouman, locoburgemeester

Nadere informatie

VERSLAG DORPENRONDE 2016 KANTENS, STITSWERD, ROTTUM

VERSLAG DORPENRONDE 2016 KANTENS, STITSWERD, ROTTUM 1 VERSLAG DORPENRONDE 2016 KANTENS, STITSWERD, ROTTUM Plaats: t Schienvat, Kantens Datum: 25 oktober 2016 Tijd: 19.30-21.30 Aanwezig namens de gemeente Eemsmond De heer H. Bouman, wethouder en locoburgemeester

Nadere informatie

1. Opening VERSLAG DORPENRONDE 2016 OUDESCHIP. Plaats: Dorpshuis Diggelschip Oudeschip Datum: 15 december 2016 Tijd:

1. Opening VERSLAG DORPENRONDE 2016 OUDESCHIP. Plaats: Dorpshuis Diggelschip Oudeschip Datum: 15 december 2016 Tijd: VERSLAG DORPENRONDE 2016 OUDESCHIP Plaats: Dorpshuis Diggelschip Oudeschip Datum: 15 december 2016 Tijd: 20.00 22.30 uur Aanwezig namens de gemeente Eemsmond Mevrouw M. van Beek, burgemeester De heer H.

Nadere informatie

Tabel 2. Aandachtspunten dorpenronde september/oktober Wat is kenmerkend voor de dorpen?

Tabel 2. Aandachtspunten dorpenronde september/oktober Wat is kenmerkend voor de dorpen? Tabel 2 Aandachtspunten dorpenronde september/oktober 2016 De opsomming in deze lijst bevat punten die in meerdere dorpen aan de orde zijn gesteld over de visie op en de wens voor de toekomst van de dorpen.

Nadere informatie

: Grenzeloos Gunnen-eindrapport van de Visitatiecommissie Bestuurlijke Toekomst Groningen

: Grenzeloos Gunnen-eindrapport van de Visitatiecommissie Bestuurlijke Toekomst Groningen Nummer : 10-07.2013 Onderwerp : Grenzeloos Gunnen-eindrapport van de Visitatiecommissie Bestuurlijke Toekomst Groningen Korte inhoud : De raad heeft zich in de vergadering van 11 april in opiniërende zin

Nadere informatie

II. Onderwerpen ingebracht zijdens dorps- en wierdebelangen en dorpshuis

II. Onderwerpen ingebracht zijdens dorps- en wierdebelangen en dorpshuis VERSLAG VAN DORPENRONDE 2015 (Kantens, Stitswerd, Rottum) Plaats : Dorpshuis t Schienvat, Kantens Datum : 30 juni 2015 Tijd : 19.30 uur 22.00 uur Aanwezig namens Gemeente Eemsmond Mevrouw M. van Beek,

Nadere informatie

Wethouder Bouman antwoordt dat, als een weg op een fietsroute ligt, het neerzetten van een blikvanger overwogen kan worden.

Wethouder Bouman antwoordt dat, als een weg op een fietsroute ligt, het neerzetten van een blikvanger overwogen kan worden. VERSLAG VAN DORPENRONDE 2015 (Zandeweer, Doodstil, Eppenhuizen) Plaats : Dorpscentrum t Klokhoes, Zandeweer Datum : 26 mei 2015 Tijd : 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig namens Gemeente Eemsmond: Het voltallige

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

2) AED buitenkast Vanuit het dorpsbestuur wordt dringend verzocht om -naast de AED in het dorpshuis- ook een buitenkast in het dorp te plaatsen.

2) AED buitenkast Vanuit het dorpsbestuur wordt dringend verzocht om -naast de AED in het dorpshuis- ook een buitenkast in het dorp te plaatsen. VERSLAG VAN DORPENRONDE 2015 (Roodeschool, Oosteinde, Oudeschip) Plaats : Dorpshuis Diggelschip, Oudeschip Datum : 12 mei 2015 Tijd : 19.30 uur 22.00 uur Aanwezig namens Gemeente Eemsmond: Het voltallige

Nadere informatie

Onderwerp : Bekrachtiging voornemen herindeling BMWE

Onderwerp : Bekrachtiging voornemen herindeling BMWE Nummer : 10-17.2016 Onderwerp : Bekrachtiging voornemen herindeling BMWE Korte inhoud : Bekrachtiging om per 1 januari 2019 te komen tot een herindeling van de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Opiniërend en besluitvormend

Raadsvoorstel. Opiniërend en besluitvormend Raadsvoorstel Onderwerp: Budgetvrijgave NPG-gelden voor Plus op vier centrumplannen Datum: 10 juli 2019 Agendapunt: 8 Behandeling: Portefeuillehouder(s): Steller: Zaaknummer: Opiniërend en besluitvormend

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op woensdag 28 maart 2018 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op woensdag 28 maart 2018 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op woensdag 28 maart 2018 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek de heer S.

Nadere informatie

Nummer : Uithuizen, 23 februari AAN DE RAAD. Inleiding

Nummer : Uithuizen, 23 februari AAN DE RAAD. Inleiding Nummer : 09-04.2012 Onderwerp : Buurtschouw Korte inhoud : In 2011 zijn er twee pilots buurtschouw georganiseerd in Uithuizermeeden en Kantens. Het doel van de buurtschouw is om burgers meer zeggenschap

Nadere informatie

2. Gevraagd of voorgesteld besluit In te stemmen met bijgevoegde concept Verordening winkeltijden gemeente Het Hogeland 2019.

2. Gevraagd of voorgesteld besluit In te stemmen met bijgevoegde concept Verordening winkeltijden gemeente Het Hogeland 2019. Raadsvoorstel Onderwerp: Vaststelling nieuwe verordening winkeltijden gemeente Het Hogeland 2019 Datum: 10 april 2019 Agendapunt: 6 Behandeling: Opiniërend Portefeuillehouder(s): Wethouder Dijkhuis Steller:

Nadere informatie

24 april 2013 Bewonersbijeenkomst over herindelingsplannen in Eemsmond

24 april 2013 Bewonersbijeenkomst over herindelingsplannen in Eemsmond Bijlage 1 Logboek Wanneer Wat Wie 2006 Bestuurskrachtonderzoek gemeenten en provincie door het bureau Bestuur & Management en Consultants (BMC) 2008 Uitkomst bestuurskrachtonderzoek BMC leidt tot clustersamenwerking

Nadere informatie

Een wijk- of dorpsplan ontvangen en dan?

Een wijk- of dorpsplan ontvangen en dan? Een wijk- of dorpsplan ontvangen en dan? handleiding voor gemeenten handleiding voor bewoners z.o.z. Voorwoord In 2013 ontwikkelde de Gemeente Winsum deze werkwijzer omdat we burgers wilden helpen bij

Nadere informatie

Uithuizen, 16 november Aan de raad, KORTE INHOUD :

Uithuizen, 16 november Aan de raad, KORTE INHOUD : RAADSVERGADERING : 30 november 2017 AGENDAPUNT : 09-16.2017 ONDERWERP : Verordening Blijverslening PORTEFEUILLEHOUDER(S) : H. Sienot STATUS : Besluitvormend Uithuizen, 16 november 2017 Aan de raad, KORTE

Nadere informatie

Korte inhoud : De verordeningen Participatiewet dienen door de gemeenteraad te worden vastgesteld.

Korte inhoud : De verordeningen Participatiewet dienen door de gemeenteraad te worden vastgesteld. Nummer : 10-01.2015 Onderwerp : Verordeningen Participatiewet Korte inhoud : De verordeningen Participatiewet dienen door de gemeenteraad te worden vastgesteld. Uithuizen, 18 december 2014. AAN DE RAAD.

Nadere informatie

Model beslissingen aanpassing GR. Toelichting

Model beslissingen aanpassing GR. Toelichting Model beslissingen aanpassing GR Toelichting De komende maanden vindt in de colleges en raden van de huidige 23 gemeenten en de provincie Groningen besluitvorming plaats over de aanpassing van de Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 19 november 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 19 november 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 19 november 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: de heer H. Woltjer en de heer L. Rozema (ChristenUnie), de heer G.J. van de Wal (CDA)

Afwezig met kennisgeving: de heer H. Woltjer en de heer L. Rozema (ChristenUnie), de heer G.J. van de Wal (CDA) Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 12 juli 2018 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek de heer S.

Nadere informatie

Aan : De raden van Bedum, De Marne, Winsum, Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum Van : De fractie van de PvdA

Aan : De raden van Bedum, De Marne, Winsum, Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum Van : De fractie van de PvdA Alternatief Raadsvoorstel: besluit verzoek tot verdere verkenning en onderbouwingen ten behoeve van de uiteindelijk te maken keuze uit de herindelingsvarianten: één G7 gemeente van Lauwerszee tot Dollard

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 11 februari 2016 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 11 februari 2016 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 11 februari 2016 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 2 juli in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 2 juli in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 2 juli in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Verslag visiebijeenkomst Katwijk (11 juni 2019)

Verslag visiebijeenkomst Katwijk (11 juni 2019) Verslag visiebijeenkomst Katwijk (11 juni 2019) Welkom Iedereen wordt welkom geheten door de gespreksleider. Na een korte uitleg over de avond, wordt stilgestaan bij het herindelingstraject. Herindelingstraject

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek de

Nadere informatie

Doel van de activiteit Bespreken van het raadsvoorstel en bepalen of het raadsvoorstel besluitrijp is t.b.v. de raadsvergadering van 16 januari 2014

Doel van de activiteit Bespreken van het raadsvoorstel en bepalen of het raadsvoorstel besluitrijp is t.b.v. de raadsvergadering van 16 januari 2014 POLITIEKE MARKT APELDOORN Voorzitter: G.L.Y. Bos Secretaris: A. Oudbier Notulist: J. Versteeg Onderwerp Voorstel Subsidieaanvraag i.h.k.v. de Beleidslijn gemeenten Datum 9 januari 2014 Tijdstip 19.00 20.00

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Structuurvisie Eemsmond - Delfzijl

Samenwerkingsovereenkomst Structuurvisie Eemsmond - Delfzijl Samenwerkingsovereenkomst Structuurvisie Eemsmond - Delfzijl Partijen 1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delfzijl, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door wethouder IJ.J.

Nadere informatie

Ledenvergadering Raad van Overleg Beltrum

Ledenvergadering Raad van Overleg Beltrum Ledenvergadering Raad van Overleg Beltrum 30 november 2011 1. Opening Agenda 2. Notulen jaarvergadering 20 april 2011 3. Vaststellen jaarverslag 2010 4. In- en uitgaande post 5. Financieel verslag 2010

Nadere informatie

Verslag openbare vergadering Dorpsraad Broekhuizen-Broekhuizenvorst 18 mei 2017

Verslag openbare vergadering Dorpsraad Broekhuizen-Broekhuizenvorst 18 mei 2017 Verslag openbare vergadering Dorpsraad Broekhuizen-Broekhuizenvorst 18 mei 2017 1. Opening H. van Wylick opent de vergadering met een hartelijk welkom aan de aanwezigen. Er zijn afmeldingen ontvangen van

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 juni 2017 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 juni 2017 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 juni 2017 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H.A.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 15 oktober 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 15 oktober 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 15 oktober 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Stichting DE KERK Centrum voor de Groninger Amsterdamse School

Stichting DE KERK Centrum voor de Groninger Amsterdamse School Stichting DE KERK Centrum voor de Groninger Amsterdamse School DE KERK is in 1932 door de architect Albert Wiersema ontworpen in de Groninger Amsterdamse School-stijl. Bij de herbestemming van DE KERK

Nadere informatie

Onderzoek WIJK-, BUURT- EN DORPSBUDGET DEAL-gemeenten

Onderzoek WIJK-, BUURT- EN DORPSBUDGET DEAL-gemeenten Onderzoek WIJK-, BUURT- EN DORPSBUDGET DEAL-gemeenten Burgers nemen veel initiatieven. Het wordt óók van hen verwacht dat ze zich steeds meer inzetten voor hun eigen buurt. Ieder initiatief, of het nu

Nadere informatie

Betreft art 39 vragen: gevolgen OV Concessie per 14 december 2014

Betreft art 39 vragen: gevolgen OV Concessie per 14 december 2014 Rosmalen 26 november 2014 Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 12345 5200 GZ s Hertogenbosch Betreft art 39 vragen: gevolgen OV Concessie per 14 december 2014 Inleiding; Per 14 december

Nadere informatie

Gemeente Appingedam. Hierbij geven wij u onze reactie over bovengenoemd onderwerp.

Gemeente Appingedam. Hierbij geven wij u onze reactie over bovengenoemd onderwerp. Gemeente Appingedam Uw brief van : Uw kenmerk : Aan Gedeputeerde Staten van de Provincie Groningen Postbus 610 9700 AP Groningen Ons kenmerk : Behandeld door : H. de Vries Telefoon : 14 0596 Bijlage(n)

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 juli 2013 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 juli 2013 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 juli 2013 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Onderwerp : Upgrade brandweerkazernes Usquert en Uithuizermeeden; Voorbereiding brandweerzorg Eemshaven

Onderwerp : Upgrade brandweerkazernes Usquert en Uithuizermeeden; Voorbereiding brandweerzorg Eemshaven Nummer : 09-04.2014 Onderwerp : Upgrade brandweerkazernes Usquert en Uithuizermeeden; Voorbereiding brandweerzorg Eemshaven Korte inhoud : De brandweerkazernes in Uithuizermeeden en Usquert voldoen al

Nadere informatie

3. Vaststellen concept-besluitenlijst van de openbare vergadering van 15 juni 2016

3. Vaststellen concept-besluitenlijst van de openbare vergadering van 15 juni 2016 gemeente Hardinxveld-Giessendam BIJLAGE 1 Concept-besluitenlijst van de op woensdag 12 oktober gehouden openbare vergadering van de Klankbordgroep Koersplan HG. Aanvang 19.30 uur; Einde 21.00 uur. Aanwezig

Nadere informatie

Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar Tina Bollin, 0595-447776 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Tina Bollin)

Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar Tina Bollin, 0595-447776 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Tina Bollin) Vergadering: 11 maart 2014 Agendanummer: 9 Status: Besluitvormend Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar Tina Bollin, 0595-447776 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. Tina Bollin) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Inventarisatie Toekomst bestuurlijke organisatie Zaanstreek-Waterland. Directie Reinout Schaatsbergen P.J. Möhlmann.

Raadsvoorstel. Inventarisatie Toekomst bestuurlijke organisatie Zaanstreek-Waterland. Directie Reinout Schaatsbergen P.J. Möhlmann. Titel Nummer 13/04 Inventarisatie Toekomst bestuurlijke organisatie Zaanstreek-Waterland Datum 31 januari 2013 Programma Fase Onderwerp Bestuur Kennis nemen van de inventarisatie en constateren dat de

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Omgevingsdienst Groningen

Gemeenschappelijke Regeling Omgevingsdienst Groningen Raadsvoorstel Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Omgevingsdienst Groningen Registratienr. 6735484 Steller/telnr. Rene.Brilhuis/ 12 95 Bijlagen 1 Classificatie Openbaar Geheim Vertrouwelijk Portefeuillehouder

Nadere informatie

: Rapportage evaluatie peuterspeelzaalwerk Eemsmond

: Rapportage evaluatie peuterspeelzaalwerk Eemsmond Nummer : 09-09.2009 Onderwerp : Rapportage evaluatie peuterspeelzaalwerk Eemsmond Korte inhoud : Evaluatie van het peuterspeelzaalwerk. Uithuizen, 11 juni 2009. AAN DE RAAD. Inleiding Hierbij wordt u het

Nadere informatie

Aan de commissie: Inwonerszaken Datum vergadering: 23 april 2008 Agendapunt : 6

Aan de commissie: Inwonerszaken Datum vergadering: 23 april 2008 Agendapunt : 6 Aan de Raad Made, 27 maart 2008 Aan de commissie: Inwonerszaken Datum vergadering: 23 april 2008 Agendapunt : 6 Raadsvergadering: 29 mei 2008 Onderwerp: Nummer raadsnota: Samenwerking Stichting Welzijn

Nadere informatie

Ans Hermans directrice van de basisschool verzorgt de inleiding van deze avond.

Ans Hermans directrice van de basisschool verzorgt de inleiding van deze avond. De basisschool voor Laar/Laarveld Onderstaande foto s zijn genomen op de informatieavond van dinsdag 17 december 2013 in de St. Franciscusschool aan de Aldenheerd met als agendapunt de locatiekeuze voor

Nadere informatie

Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar L. TopL.W. Top, 0595 447737737 gemeente@winsum.nl (t.a.v. L. Top L.W. Top)

Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar L. TopL.W. Top, 0595 447737737 gemeente@winsum.nl (t.a.v. L. Top L.W. Top) Vergadering: 7 juni 2012 Agendanummer: 4 Status: Informerend Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar L. TopL.W. Top, 0595 447737737 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. L. Top L.W. Top) Aan de

Nadere informatie

AAN DE RAAD. Agenda: 7-7-2016 Franeker, 7-7-2016. Onderwerp Dienstverleningsvisie gemeente Waadhoeke. Portefeuillehouder Burgemeester T.

AAN DE RAAD. Agenda: 7-7-2016 Franeker, 7-7-2016. Onderwerp Dienstverleningsvisie gemeente Waadhoeke. Portefeuillehouder Burgemeester T. AAN DE RAAD Agenda: 7-7-2016 Franeker, 7-7-2016 Onderwerp Dienstverleningsvisie gemeente Waadhoeke Portefeuillehouder Burgemeester T. van Mourik Samenvatting In het visiedocument Dienstverlening verwoorden

Nadere informatie

PORTEFEUILLEHOUDER(S)

PORTEFEUILLEHOUDER(S) RAADSVERGADERING : 28 september 2017 AGENDAPUNT : 08-12.2017 ONDERWERP : Evaluatie Mee doen met minima 2015 en 2016 en nieuwe nota Mee Doen! 2017-2019 PORTEFEUILLEHOUDER(S) : S. Herkströter STATUS : Opiniërend

Nadere informatie

Portefeuillehouder: M. Verschuren Behandelend ambtenaar J. van Bragt, 0595-750306 gemeente@winsum.nl (t.a.v. J.van Bragt)

Portefeuillehouder: M. Verschuren Behandelend ambtenaar J. van Bragt, 0595-750306 gemeente@winsum.nl (t.a.v. J.van Bragt) Vergadering: 27 januari 2015 Agendanummer: 14 Status: Besluitvormend Portefeuillehouder: M. Verschuren Behandelend ambtenaar J. van Bragt, 0595-750306 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. J.van Bragt) Aan

Nadere informatie

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van Haarlem en de leden van de commissie Samenleving

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van Haarlem en de leden van de commissie Samenleving Aan het college van Burgemeester en Wethouders van Haarlem en de leden van de commissie Samenleving Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer E-mail Kopie aan Onderwerp 11 december 2014 2014/17 S.K.

Nadere informatie

Bijlage behorende bij het raadsvoorstel Winkeltijdenverordening met betrekking tot de belangenafweging en uitwerking van de verschillende varianten.

Bijlage behorende bij het raadsvoorstel Winkeltijdenverordening met betrekking tot de belangenafweging en uitwerking van de verschillende varianten. Bijlage behorende bij het raadsvoorstel Winkeltijdenverordening met betrekking tot de belangenafweging en uitwerking van de verschillende varianten. Belangen Bij een nieuwe Winkeltijdenverordening gelden

Nadere informatie

Voorgestelde besluit: De Verordening Individuele Voorzieningen wordt op enkele punten aangepast.

Voorgestelde besluit: De Verordening Individuele Voorzieningen wordt op enkele punten aangepast. Vergadering: 12 december 2006 Agendanummer: 14 Status: hamerstuk Behandelend ambtenaar C. Rietman, 0595-447747 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. C. Rietman) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Verordening

Nadere informatie

ARENADEBAT 1. Dinsdag 13 september - t Bruisend Hart - Hoornaar WELKOM

ARENADEBAT 1. Dinsdag 13 september - t Bruisend Hart - Hoornaar WELKOM ARENADEBAT 1 Dinsdag 13 september - t Bruisend Hart - Hoornaar WELKOM PROGRAMMA 19.30 uur: welkom, wethouder Teus van Houwelingen 19.40 uur: toelichting gespreksleider Bas Verbruggen 19.45 uur: eerste

Nadere informatie

Economische kansen in de Eemsdelta. Presentatie Harrie Hoek d.d. 9 november 2015 Commissievergadering gemeente Loppersum

Economische kansen in de Eemsdelta. Presentatie Harrie Hoek d.d. 9 november 2015 Commissievergadering gemeente Loppersum Economische kansen in de Eemsdelta Presentatie Harrie Hoek d.d. 9 november 2015 Commissievergadering gemeente Loppersum Samenwerking DEAL + provincie Uitgaande van de Economische Visie Eemsdelta 2030 Hoofddoel

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Versterkingsprogramma Eemsmond

Vragen en antwoorden Versterkingsprogramma Eemsmond Vragen en antwoorden Versterkingsprogramma Eemsmond Versterken Inspecties Schade Veiligheid Wie doet wat? Informatie en begeleiding Vragen over versterken Wie leidt het versterkingsprogramma? De Nationaal

Nadere informatie

Vergadering: 13 december 2005 Agendanummer: 13. Behandelend ambtenaar mr. P.M.H. van Ruitenbeek Aan de gemeenteraad,

Vergadering: 13 december 2005 Agendanummer: 13. Behandelend ambtenaar mr. P.M.H. van Ruitenbeek Aan de gemeenteraad, Vergadering: 13 december 2005 Agendanummer: 13 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar mr. P.M.H. van Ruitenbeek E mail: ruitenb@winsum.nl Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Onderwerp: verordening rekenkamerfunctie

Nadere informatie

Verslag visiebijeenkomst Ledeacker (21 mei 2019)

Verslag visiebijeenkomst Ledeacker (21 mei 2019) Verslag visiebijeenkomst Ledeacker (21 mei 2019) Welkom Iedereen wordt welkom geheten door de gespreksleider. Na een korte uitleg over de avond, wordt stilgestaan bij het herindelingstraject. Herindelingstraject

Nadere informatie

Verslag visiebijeenkomst Linden (28 mei 2019)

Verslag visiebijeenkomst Linden (28 mei 2019) Verslag visiebijeenkomst Linden (28 mei 2019) Welkom Iedereen wordt welkom geheten door de gespreksleider. Na een korte uitleg over de avond, wordt stilgestaan bij het herindelingstraject. Herindelingstraject

Nadere informatie

Welkom Bijeenkomst t Zandt

Welkom Bijeenkomst t Zandt Welkom Bijeenkomst t Zandt Waar staan we? Programma Opening door wethouder Prins van de gemeente Loppersum Presentatie over: - Voortgang uitvoering versterking - Impressie bouwplan Hoofdstraat 49/51 -

Nadere informatie

Agendapunt: 6.2/17042013 Documentor.: RV12.0825 Raad d.d. I. Aan de gemeenteraad. Roden, 10 april 2013. Bask*

Agendapunt: 6.2/17042013 Documentor.: RV12.0825 Raad d.d. I. Aan de gemeenteraad. Roden, 10 april 2013. Bask* Aan de gemeenteraad Roden, 10 april 2013 G E M E E N T E t N O O R D E N V E L D Agendapunt: 6.2/17042013 Documentor.: RV12.0825 Raad d.d. I Bask* Onderwerp Experiment "Met de post Peize naar de brandweer

Nadere informatie

Ontwikkeling bijstandsuitkeringen in Groningen

Ontwikkeling bijstandsuitkeringen in Groningen Ontwikkeling bijstandsuitkeringen in Groningen 2011-2015 Mensen die een bijstandsuitkering ontvangen leven vaak in armoede. Dat blijkt uit de diverse armoederapporten die de afgelopen jaren zijn verschenen,

Nadere informatie

Ledenvergadering Plaatselijk Belang. 16 maart 2011

Ledenvergadering Plaatselijk Belang. 16 maart 2011 Ledenvergadering Plaatselijk Belang 16 maart 2011 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen & actualiteiten 3. Notulen jaarvergadering 17 maart 2010 4. Jaarverslag 2010 5. Financieel verslag / kascommissie 6.

Nadere informatie

Aalburg Drimmelen Geertruidenberg Moerdijk Werkendam Woudrichem

Aalburg Drimmelen Geertruidenberg Moerdijk Werkendam Woudrichem Aalburg Drimmelen Geertruidenberg Moerdijk Werkendam Woudrichem PLAN VAN AANPAK VERHOOGDE ASIELINSTROOM Dit plan van aanpak geeft zowel kwantitatief als kwalitatief een antwoord op de vraag van de commissaris

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 18 mei 2017 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 18 mei 2017 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 18 mei 2017 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Welkom in Beekdaelen. de gemeente van u, van mij, van ons!

Welkom in Beekdaelen. de gemeente van u, van mij, van ons! Welkom in de gemeente van u, van mij, van ons! Welkom in de gemeente van u, van mij, van ons! In 2019 woont of werkt u in. De nieuwe gemeente voor de inwoners van Onderbanken, Nuth en Schinnen. Een nieuwe

Nadere informatie

Huurdersvereniging De Huurder

Huurdersvereniging De Huurder Bestuurszaken Bestuursvergaderingen: 5 januari: afscheid van Tineke en overdracht van de taken aan de overige bestuur leden. Het benoemen van een nieuwe secretaris Annemiek Wiltjer. 11 januari: vergadering

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 29 januari 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 29 januari 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 29 januari 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE HUURDERSRAADPLEGING. 27 oktober Raadhuis (burgerzaal) Gemeente Hilversum. (Aantal aanwezigen huurders 125)

VERSLAG VAN DE HUURDERSRAADPLEGING. 27 oktober Raadhuis (burgerzaal) Gemeente Hilversum. (Aantal aanwezigen huurders 125) VERSLAG VAN DE HUURDERSRAADPLEGING 27 oktober 2016 Raadhuis (burgerzaal) Gemeente Hilversum (Aantal aanwezigen huurders 125) 1. Welkom namens de drie HBV s van de Alliantie, Dudok Wonen en Gooi & Omstreken

Nadere informatie

Verordening verrekening bestuurlijke boete bij recidive Participatiewet BMWE 2015

Verordening verrekening bestuurlijke boete bij recidive Participatiewet BMWE 2015 Verordening verrekening bestuurlijke boete bij recidive Participatiewet BMWE 2015 De raad van de gemeente De Marne; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 16 december 2014; gezien de adviezen

Nadere informatie

Onderwerp: Advies Commissariaat voor de Media inzake lokale omroep voor Loppersum.

Onderwerp: Advies Commissariaat voor de Media inzake lokale omroep voor Loppersum. Raadsvergadering 26 november 2018 Nr.: 15 AAN de gemeenteraad Onderwerp: Advies Commissariaat voor de Media inzake lokale omroep voor Loppersum. Portefeuillehouder: Wethouder drs. R.A.C. Slager. Ter inzage

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

OL NZIELSTER. Uitgave november e jaargang, nr. 109 Vereniging Dorpsbelangen Oldenzijl en Stichting Nicolaaskerk Oldenzijl

OL NZIELSTER. Uitgave november e jaargang, nr. 109 Vereniging Dorpsbelangen Oldenzijl en Stichting Nicolaaskerk Oldenzijl OL NZIELSTER Uitgave november 2016 26e jaargang, nr. 109 Vereniging Dorpsbelangen Oldenzijl en Stichting Nicolaaskerk Oldenzijl Redactie: Oldenzijlsterweg 27, Oldenzijl Tel.:0595-464376, e-mail: olnzielster@ziggo.nl

Nadere informatie

Alteveer. Samen werken aan samenwerken. Programma en projectenagenda

Alteveer. Samen werken aan samenwerken. Programma en projectenagenda Alteveer Samen werken aan samenwerken Programma en projectenagenda 2018-2019 Februari 2018 Leeswijzer Dit document beschrijft het programma en de projectenagenda 2018-2019 van Alteveer. Het programma is

Nadere informatie

1 2 J AN, 7 ^% /2/A.12, BJC E.P. Pol (050)

1 2 J AN, 7 ^% /2/A.12, BJC E.P. Pol (050) IM provincie groningen bezoekadres; Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: Postbus 6 i O 9700 AP Groningen algemeen telefoonnr: 050 316 49 11 www.provinciegroningen.nl info@provinciegroningen.nl

Nadere informatie

BIJLAGE 4 INSTELLINGSBESLUIT NATIONAAL COÖRDINATOR GRONINGEN

BIJLAGE 4 INSTELLINGSBESLUIT NATIONAAL COÖRDINATOR GRONINGEN BIJLAGE 4 INSTELLINGSBESLUIT NATIONAAL COÖRDINATOR GRONINGEN Besluit van de Minister van Economische Zaken van 1 mei 2015, nr. WJZ/15057631, tot instelling van de Nationaal Coördinator Groningen en de

Nadere informatie

Woningmarktonderzoek aardbevingsgebied Groningen

Woningmarktonderzoek aardbevingsgebied Groningen Woningmarktonderzoek aardbevingsgebied Groningen Prof.dr. Peter Boelhouwer OTB Onderzoek voor de gebouwde omgeving / Faculteit Bouwkunde / Technische Universiteit Delft OTB Onderzoek voor de gebouwde omgeving

Nadere informatie

Ons kenmerk: EW Groningen, 22 juni 2016 Betreft: Noord-West 380 kv hoogspanningsverbinding Eemshaven - Vierverlaten

Ons kenmerk: EW Groningen, 22 juni 2016 Betreft: Noord-West 380 kv hoogspanningsverbinding Eemshaven - Vierverlaten Gemeente Zuidhorn t.a.v. de gemeenteraad email: gemeente@zuidhorn.nl Ons kenmerk: 16-032-EW Groningen, 22 juni 2016 Betreft: Noord-West 380 kv hoogspanningsverbinding Eemshaven - Vierverlaten Geachte heer,

Nadere informatie

Informatie bijeenkomst

Informatie bijeenkomst Informatie bijeenkomst De zorg geborgd in Noord en Oost Groningen 9 september 2013 Agenda informatiebijeenkomst 9 september 1) Opening 2) Terugkijken werkconferentie 26 april 3) Impressie data-analyse

Nadere informatie

Onzichtbaar gedefinieerd als: geen startkwalificatie, geen inschrijving in het onderwijs, geen werkgever bekend en geen uitkering.

Onzichtbaar gedefinieerd als: geen startkwalificatie, geen inschrijving in het onderwijs, geen werkgever bekend en geen uitkering. Onzichtbare Jongeren in RMC Regio 0 Noord Groningen In februari 06 hebben we aan het inlichtingenbureau de BSN 's verstrekt van alle VSVers van de afgelopen 5 schooljaren. Het inlichtingen bureau heeft

Nadere informatie

Kerkpad aan de Tweehuizerweg 6 te Spijk (gem. Delfzijl) Een Cultuurhistorisch Bureauonderzoek

Kerkpad aan de Tweehuizerweg 6 te Spijk (gem. Delfzijl) Een Cultuurhistorisch Bureauonderzoek Kerkpad aan de Tweehuizerweg 6 te Spijk (gem. Delfzijl) Een Cultuurhistorisch Bureauonderzoek Planvoornemen In opdracht van de gemeente Delfzijl, vertegenwoordigd door mevr. E. van Joolen, is een cultuurhistorisch

Nadere informatie

Krimp en de gevolgen voor het basisonderwijs in de provincie Groningen (update)

Krimp en de gevolgen voor het basisonderwijs in de provincie Groningen (update) Krimp en de gevolgen voor het basisonderwijs in de provincie Groningen (update) Krimp. Wat zijn de gevolgen voor het basisonderwijs in de provincie Groningen? Hoeveel leerlingen en scholen zijn er nog?

Nadere informatie

Onderwerp: Plan van aanpak herindeling DAL-gemeenten

Onderwerp: Plan van aanpak herindeling DAL-gemeenten Vergadering gemeenteraad d.d. 27 september 2018 Agenda nummer 3 Portefeuillehouder: burgemeester de heer G. Beukema Onderwerp: Plan van aanpak herindeling DAL-gemeenten Korte inhoud: De raden van de gemeenten

Nadere informatie

Onderwerp: De inkomensafhankelijke eigen bijdrage en het inkomensafhankelijk eigen aandeel in de gemeente Winsum in de Wmo

Onderwerp: De inkomensafhankelijke eigen bijdrage en het inkomensafhankelijk eigen aandeel in de gemeente Winsum in de Wmo Vergadering: 4 februari 2014 Agendanummer: 8 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar, 0595 447 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. ) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: De inkomensafhankelijke

Nadere informatie

Ontwikkelingen Museum het Valkhof

Ontwikkelingen Museum het Valkhof Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ontwikkelingen Museum het Valkhof Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting Sinds november 2016 verkeert

Nadere informatie

WIE BESTUURT DE GEMEENTE?

WIE BESTUURT DE GEMEENTE? WIE BESTUURT DE GEMEENTE? De gemeente dichtbij Dagelijks heeft u met de gemeente te maken. Zo zorgt de gemeente ervoor dat uw vuilnis wordt opgehaald en dat er wegen en fietspaden worden aangelegd. Bij

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Raadsvergadering d.d. : 26 februari Agendapunt : 7. : Integraal Huisvestingsplan (opiniërend) B&W besluit d.d.

Raadsvoorstel. Raadsvergadering d.d. : 26 februari Agendapunt : 7. : Integraal Huisvestingsplan (opiniërend) B&W besluit d.d. Raadsvoorstel Raadsvergadering d.d. : 26 februari 2013 Agendapunt : 7 Portefeuillehouder Onderwerp : dhr. H.E. Waalkens : Integraal Huisvestingsplan (opiniërend) B&W besluit d.d. : 29 januari 2013 Leens,

Nadere informatie

Dorpsvisie Middelstum

Dorpsvisie Middelstum Dorpsvisie Middelstum 2016-2020 INLEIDING In 2015 eindigt de periode van de dorpsvisie 2005-2015 In balans voor de toekomst. De projecten uit de dorpsvisie zijn zo goed als gerealiseerd. Voor Stichting

Nadere informatie

Verslag Klankbordgroep Buizenzone Eemsdelta d.d. 9 september 2010 ten kantore van Groningen Seaports te Delfzijl

Verslag Klankbordgroep Buizenzone Eemsdelta d.d. 9 september 2010 ten kantore van Groningen Seaports te Delfzijl Verslag Klankbordgroep Buizenzone Eemsdelta d.d. 9 september 2010 ten kantore van Groningen Seaports te Delfzijl Aanwezig Adviescommissie voor de havens Dorpsbelangen Godlinze Gemeente Appingedam Gemeente

Nadere informatie

Gemeente Delfzijl. Besluitenlijst raadsvergadering 3 december 2013

Gemeente Delfzijl. Besluitenlijst raadsvergadering 3 december 2013 Gemeente Delfzijl Besluitenlijst raadsvergadering 3 december 2013 Aanwezig: Aanwezige publiek: ± 20 dhr. E.A. Groot, voorzitter dhr. O. Rijkens, griffier PvdA: dhr. drs. L.A. Sparreboom, dhr. F.R.A. Krause,

Nadere informatie

TOP VAN GRONINGEN DE RIJKDOM VAN RUIMTE

TOP VAN GRONINGEN DE RIJKDOM VAN RUIMTE TOP VAN GRONINGEN DE RIJKDOM VAN RUIMTE 2016 2017 2018 INLEIDING In mei 2016 vond bij Top van Groningen een directiewissel plaats en een half jaar later is ook een nieuwe Raad van Toezicht gestart. Deze

Nadere informatie

Onderzoek Het contact tussen inwoners en de gemeente DEAL-gemeenten

Onderzoek Het contact tussen inwoners en de gemeente DEAL-gemeenten Onderzoek Het contact tussen inwoners en de gemeente DEAL-gemeenten De gemeente wil steeds vaker met de inwoners van dorpen en wijken in gesprek. Dat kan gaan over de nieuwbouw van een wijk; over de toekomst

Nadere informatie

Verslag informatieavond over buitenlandse werknemers in pand Spoorstraat te Uithuizen

Verslag informatieavond over buitenlandse werknemers in pand Spoorstraat te Uithuizen Verslag informatieavond over buitenlandse werknemers in pand Spoorstraat te Uithuizen Datum: 23 maart 2015 Aanwezig: 25 belangstellenden Aanwezig namens Gemeente Eemsmond: Mevrouw M. van Beek, burgemeester

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Bewegingstuin voor ouderen bij het Kulturhus aan de Jeugdlaan Beesd.

Raadsvoorstel. Onderwerp Bewegingstuin voor ouderen bij het Kulturhus aan de Jeugdlaan Beesd. Raadsvoorstel Vergadering : 28 juni 2011 Voorstelnummer : 06.20 Registratienummer : 11.000249 Portefeuillehouder : J.E. Brand-Boom Afdeling : Griffie Bijlage(n) : 1 Commissie/datum : Samenleving, 6 juni

Nadere informatie