Wijnspijs wandeling culinair verslag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wijnspijs wandeling culinair verslag"

Transcriptie

1 Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig met je eigen gezelschap een stad gaat ontdekken en vervolgens bij zeven restaurants een hapje gaat eten met een bijpassende wijn. Het klinkt alleen culinair en ik dacht zelf alleen aan het heerlijke aspect van zo n middag, maar ik ben er ondertussen wel uit dat het veel meer is een Wijnspijs wandeling. Je ontdekt een stad op een hele ontspannen en leuke manier. Culinaire Wandeling Breda Zelf ben ik de wandeling gaan ondernemen in Breda, mijn oude studentenstad. Misschien herken je het wel. Je studentenstad heeft een altijd een speciaal plekje in je hart. Sommige blijven er wonen, maar velen vertrekken toch na een aantal jaar. Je belooft plechtig regelmatig terug te keren, maar uiteindelijk door tijd gebrek en je bent gewoon simpelweg niet de enige die is verhuisd zijn er niet heel veel redenen om regelmatig terug te keren. Ik ging vanuit Breda van de één op de andere dag naar Haarlem en ben daar bijna tien jaar blijven wonen. Nu ben ik terug verhuisd naar Kaatsheuvel, ik weet het een hele aparte keuze, maar dat is een heel ander lang verhaal. De afstand van Kaatsheuvel naar Breda is wel veel dichterbij en ik ben ook niet de enige die weer meer in de regio Breda woont. Leuk! Alleen lijkt Breda wel een vreemde stad geworden na tien jaar. Wat een goed idee om hier de WijnSpijs Wandeling te gaan lopen op mijn favoriete manier een culinaire wandeling. De oude horeca heeft tenslotte plaats gemaakt voor nieuwe en de studenten kroegen zijn, ja echt waar, voor de studenten en ik ga toch ergens anders mijn plekje en stekje zoeken en vinden.

2 Mijn Wijnspijs Wandeling in Breda Zondagmiddag 11 januari en het is tijd om naar het dan voor mij nog vertrouwde Breda te gaan. Al een aantal keer ben ik g d met informatie over de WijnSpijs Wandeling. Informatie over de route, kleine tips, zodat we zeker niets gaan missen en over de post hebben we onze strippenkaart en stadsmap ontvangen, leuk! Wij gaan naar Wijnbar Pinot, Parc, Publieke Werken, Keyser Hotel Breda, Barlucca, Chocolat en Binnen. Parc is mij bekend door een stapavondje na mijn studententijd voor de cocktails, maar zeker niet op culinair gebied, Chocolat stond al op mijn lijstje tijdens mijn studententijd, maar toen had ik absoluut geen Chocolat budget en bij Barlucca heb ik toevallig al een keer gedineerd. Verder is alles nieuw en gaat het één grote culinaire ontdekking worden. Leuk! Wijnspijs Wandeling in foto s Hoe kun je beter laten zien dat het een heerlijke wandeling was met ontdekkingen dan in foto s? Inderdaad hier zijn de foto s.

3 Starten met een eigen Stempelkaart voor de Wijnspijswandeling.

4 De start bij Wijnbar Pinot op de Grote Markt in Breda met natuurlijk een Pinot Gris.

5

6 De eerste wijnspijs combinatie is een feit bij Wijnbar Pinot. Een frisse pinot met een licht zuurtje, wat goed combineert met het gerechtje. Wel uitdagend met de bloedworst, maar met frisse appel.

7

8 Vervolgens naar Restaurant Parc ook op de Grote Markt in Breda voor de hertenbiefstuk, met chocoladesaus en paddenstoelen met een zwaardere rode wijn een gerechtje, waarvoor je wel even bleef zitten.

9 Nummer drie in de wandeling, Publieke Werken. Daar kom ik graag nog een keer terug om te borrelen. Echt een hele leuke locatie! Eerste schrok ik even bospadenstoelensoep met rode

10 wijn. De smaak gaat samen, maar soep met wijn. Alleen de crostini met parmaham roomkaas en rucola maakte veel goed en was heerlijk. Tip en vooral overdag heel leuk, Publieke Werken bevindt zich aan de achterkant van Dille en Kamille en hier kijk je door een steegje naar binnen. Leuk!

11

12 Een hotel is opgenomen in de culinaire wandeling in Breda voor een wijnspijs combinatie. Het Golden Tulip Keyser Hotel is geen nieuw adres in Breda, maar ook geen adres waar je vaak komt in je studententijd. Het is een restaurant waar je voorbij loopt en denkt waar is dit? Oh er is ook een hotel. Vaak een negatieve reactie wat zeker niet nodig is. Het restaurant is goed en geeft weinig hotel gevoel. Wij aten een mooie vissalade met huis gerookte zalm en een prettige en frisse witte wijn uit noord-oost Italië.

13

14 Van Italiaanse wijn, naar de Italiaanse keuken bij het hippe BarLucca. Geen standaard restaurant met de Italiaanse keuken, wel pizza, maar veel keuze dan pizza. Wij kregen kruiden risotto geserveerd met lamssucade geserveerd met een bijpassende zachte rode wijn uit La Manche de Chianti net boven Toscane.

15

16 Een restaurant op mijn lijstje al heel lang. Een jonge wijn met een zachte appelsmaak gecombineerd met een mooi visgerechtje, maar met een bittere smaak. Ik vond het verrassend.

17 Al weer de laatste van de vele gerechtjes en leuke ontdekkingen in Breda. Binnen Breda, een leuke ontdekking! Mascarpone gorgonzola room met een whiskey pipetje en

18 Italiaanse ham. Yummie! Een mooie afsluiter. De locaties waar ik zeker nog een keer naartoe ga zijn Binnen en Publieke Werken al is het om te borrelen, gewoon nieuw en nieuw ontdekt. Leuk! Naast het eten vind ik daarom de Wijnspijswandeling al leuk. Een stad ontdekken op een leuke en ontspannen manier. Overal iets proeven en weer verder wandelen, wat je anders niet snel doet. Zeker een aanrader en iets wat ik nog een keer ga doen tijdens een citytrip of gewoon in een andere stad in Brabant om mijn nieuwe leefomgeving verder te ontdekken. Ook een leuke wandeling? Kijk ook eens bij WijnSpijs of op mijn blog, waar ik al een aantal leuke agenda tips geef. Like Foodblog Foodinista. Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. Hotspot Breda Barlucca Ja eindelijk vrijdag zijn we bij Italiaans restaurant Barlucca in Breda gaan eten en hoe vonden wij dat. De ervaring van foodblog Foodinista bij Barlucca. Na een paar goede verhalen een gezellige avond met vrienden gepland uit de regio Breda en op naar de Italiaan! Eten bij Barlucca Nee Barlucca is geen standaard Italiaan, al ben ik dol op pasta en pizza, maar voor een Italiaans restaurant zoek ik toch eigenlijk net iets meer. En Barlucca is ook net dat beetje meer. Wij hebben echt heerlijk gegeten. Omdat we niks

19 wilde missen, want ja je eet maar één keer hebben we verschillende voorgerechten, pasta s, pizza s en desserts besteld om heerlijk van te kunnen smullen en snoepen. Eerlijk het ene gerecht was nog lekkerder dan het andere. Sfeervol dineren Naast het eten is Barlucca ook een toplocatie voor de aankleding. Het is er een beetje donker binnen (dat zie je helaas op de niet even goed gelukte foto s), maar ook zeer sfeervol. Er is geprobeerd om er een shabby chique restaurant van te maken. Alles binnen is van hout in verschillende kleuren en stylen, maar wel mooi afgewerkt. Ook een pluspunt weer eens een toegankelijk restaurant in überhaupt Nederland, waar je, je direct welkom voelt! De jassen worden aangenomen, je wordt persoonlijk naar je tafel begeleid. Dat vind ik toch altijd net even het puntje op de i. Maar wat hebben we gegeten, erg belangrijk natuurlijk! Foto s zeggen meer dan woorden, al zijn ze een beetje donker. Italiaanse Charcuterie Het eerste voorgerecht wat we hebben gedeeld. De Italiaanse charcuterie. Heerlijk en net iets anders dan normaal, zoals met een heerlijke Truffel Salami. Lekker!

20 Gegrilde coquilles met bloemkoolcreme De Coquilles van het voorgerecht waren een echt feest! Mooi gegrild en zacht aan de binnenkant. Yum! Ook nog eens een heerlijke combinatie met de bloemkoolcreme. Rauwe gemarineerde ricottacreme zalm met limoendressing en

21 De zalm was supervers en zacht. De limoendressing en de ricottacreme zijn een heerlijke aanvulling. Door naar het hoofdgerecht. Wij hadden de tonijnpizza en pizza met pikante salami besteld. De ingrediënten zijn nu heel verrassend, van geen van de pizza s. Wat ik belangrijker vind is dat de pizza een heerlijke dunne en luchtige krokante bodem heeft en dat is zeker zo met deze pizza s. En tja als je dat hebt vind ik het een heerlijke pizza en is het zeker niet nodig dat de ingrediënten al te zwaar zijn. Naast de pizza ook een heerlijke pasta met verse zeevruchten. Dit is wel een hele donkere foto. Maar! Zoals je ziet bij Barlucca krijg je echt veel vongole en zeevruchten! Spaghetti Vongole Tijd voor de desserts laat het snoepfeest beginnen. Omdat we niet konden kiezen, werd het delen!

22 Semifreddo De Semifreddo was een echte winner! Heerlijk romig met gekaramelisseerde noten, honing en een amarettocreme! Snoepen. Broodpudding Heel machtig, maar wel heerlijke. De lauwwarme broodpudding met onder andere limocello. En als afsluiter een klassieke Italiaanse Tiramisu.

23 Italiaanse Tiramisu Meer inspiratie van Foodinista om de deur uit te gaan? Kijk hier verder. Als eerste de nieuwste foodblogs en recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Wijnspijs wandeling culinair verslag Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig

Nadere informatie

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Wijnspijs wandeling culinair verslag Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig

Nadere informatie

Leuven en de biertjes ga foodpairen

Leuven en de biertjes ga foodpairen Leuven en de biertjes ga foodpairen Ik nam je vorige maand al mee in mijn Foodie in Leuven blog en vatte een beetje alles samen wat ik heb gedaan tijdens een weekendje Leuven, vooral wat ik heb gegeten

Nadere informatie

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam Mijn eerste keer bij Jamie s Italian was niet in Rotterdam, ook niet in Londen nee het was in Dubai. Blij als een kind ging ik er naartoe en begon ik aan de plank.

Nadere informatie

Leeuwarden stad van de smaak 2015

Leeuwarden stad van de smaak 2015 Leeuwarden stad van de smaak 2015 In Leeuwarden is het dit jaar allemaal te doen of eigenlijk te proeven en op smaak te beleven. In de stad in het noorden in Leeuwarden is het dit jaar, namelijk de Stad

Nadere informatie

Amsterdam. Bites bij East 57

Amsterdam. Bites bij East 57 Nieuwe hotspot Amsterdam East 57 Er wederom een Nieuwe hotspot in Amsterdam: East 57 Amsterdam. Eigenlijk is East 57 een beetje alles wat de echte lekkerbek zoekt. Het is sinds september zowel een nieuw

Nadere informatie

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer Ja, ik ben bij mij MaMa Kelly geweest, een bistro restaurant en inderdaad ik ben enthousiast, goed gelezen! Op instagram zag ik veel prachtige foto s van het nieuwe

Nadere informatie

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips De laatste tijd ga ik heel graag naar Den Haag geen idee, waarom ik er zo lang niet meer geweest ben. Vroeger, ja vroeger kwam ik er echt veel. Toen woonde

Nadere informatie

December Eetdagboek Foodblog Foodinista

December Eetdagboek Foodblog Foodinista December Eetdagboek Foodblog Foodinista December is een heerlijke maand voor een foodblogger. Het December eetdagboek van foodblog Foodinista. Sint, kerstmarkt, etentjes en cadeautjes. Alles is weer vastgelegd

Nadere informatie

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas 10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas De gezellige maanden zijn begonnen en daarmee eigenlijk ook direct de cadeautjes maanden. Misschien ben je nog wel op zoek naar perfecte cadeautjes

Nadere informatie

Kunstlokaal. Kunstlokaal

Kunstlokaal. Kunstlokaal Lunchen in Kunstlokaal Maastricht bij In april ging ik een weekendje naar Maastricht en tijdens ons weekendje weg gingen wij verrassend lunchen bij Kunstlokaal. Leuk! Lunchen tussen de kunst bij een galerie,

Nadere informatie

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Als ik kind vond ik ze echt al heerlijk stoofpeertjes en dat is door de jaren heen niet veranderd. Alleen het koken dat duurt wel even. Er zijn heel

Nadere informatie

Zomerse food festival tips 2016

Zomerse food festival tips 2016 Zomerse food festival tips 2016 De zon schijnt het is zomer en we hebben nog voldoende tijd om food festivals af te struinen. Alleen naar welke zomerse food festivals ga je nog deze zomer? Ik heb vijf

Nadere informatie

Uit eten met kerst Restaurant tips

Uit eten met kerst Restaurant tips Uit eten met kerst Restaurant tips Geen zin om met kerst uitgebreid in de keuken te staan of om één van de twee kerstdagen je ook nog even uitgebreid in de watten te laten leggen bij een restaurant. Eigenlijk

Nadere informatie

Bilderberg De Keizerskroon

Bilderberg De Keizerskroon Weekendje Apeldoorn bij Bilderberg De Keizerskroon Ik ben er dol op weekendjes weg. Ik wilde schrijven, vooral in de zomer, maar dat is eigenlijk helemaal niet waar. Het hele jaar door vind ik het heel

Nadere informatie

Kindvriendelijk lunchen bij Haddock in Amsterdam

Kindvriendelijk lunchen bij Haddock in Amsterdam Kindvriendelijk lunchen bij Haddock in Amsterdam Kidsspot, kindvriendelijk, maar wil je zonder kids naar Haddock dan is het ook zeker de moeite waar, lees gewoon het blog even. Wij gingen er in ieder geval

Nadere informatie

Bilderberg De Keizerskroon

Bilderberg De Keizerskroon Weekendje Apeldoorn bij Bilderberg De Keizerskroon Ik ben er dol op weekendjes weg. Ik wilde schrijven, vooral in de zomer, maar dat is eigenlijk helemaal niet waar. Het hele jaar door vind ik het heel

Nadere informatie

Taste of Amsterdam Food Festival Deel 2

Taste of Amsterdam Food Festival Deel 2 Taste of Amsterdam Food Festival Deel 2 Het afgelopen weekend was Taste of Amsterdam weer neergestreken in het Amstelpark in Amsterdam en gewapend met een persbandje ben ik zondag heerlijk in het zonnetje

Nadere informatie

Taste of Amsterdam Festival Deel 2

Taste of Amsterdam Festival Deel 2 Taste of Amsterdam Festival Deel 2 Food Het afgelopen weekend was Taste of Amsterdam weer neergestreken in het Amstelpark in Amsterdam en gewapend met een persbandje ben ik zondag heerlijk in het zonnetje

Nadere informatie

Oktoberfest München we komen eraan

Oktoberfest München we komen eraan Oktoberfest München we komen eraan Afscheid nemen van Bella Italië en op naar een bestemming waar ik ontzettend graag naartoe wil. Niet zo zeer de stad München, daar heb ik eigenlijk niet heel veel verwachtingen

Nadere informatie

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in Eigenlijk moet ik heel eerlijk toegeven dat ik na de prachtige zomer met heel veel zonuren, prachtige reizen en gewoon genieten best wel een beetje in een

Nadere informatie

#marktplaatspareltjes mijn familietafel

#marktplaatspareltjes mijn familietafel #marktplaatspareltjes mijn familietafel Ondertussen woon ik een half jaar in ons nieuwe huis en langzaam aan is onze inrichting steeds meer naar onze zin en zijn wij steeds meer tevreden. Wat ik dan ook

Nadere informatie

Mix en match met je servies en bestek

Mix en match met je servies en bestek Mix en match met je servies en bestek Misschien herken je het wel, tijdens de feestdagen pak je niet alleen uit met het uitgebreid koken en serveer je de meest uitgebreide hapjes en culinaire diners, je

Nadere informatie

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België December Eetdagboek Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België Zo en voor ik het wist was het kerst, zo voelde mijn Decembermaand een beetje aan. Niet als iets vervelends, want December was leuk! Een drukke

Nadere informatie

Rode wijn risotto met frisse groente

Rode wijn risotto met frisse groente Rode wijn risotto met frisse groente Eerlijk, voor mij is risotto eigenlijk nooit een teleurstelling, maar ik maak zelf bijna altijd een witte risotto. Wat is witte risotto? Nou met witte wijn, groente

Nadere informatie

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch,

Nadere informatie

Restaurant De Waag in Leiden Must Visit

Restaurant De Waag in Leiden Must Visit Restaurant De Waag in Leiden Must Visit Zoals je misschien wel weet is Florian, net zoals ik zelf, nog geboren in Haarlem. Ondanks dat wij nu in Brabant wonen hebben wij toch het goede voornemen om ieder

Nadere informatie

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Snel, simpel en heel gezond en eigenlijk kan ik ze voor ieder moment van de dag wel maken een gezond kickstart en een stevige bodem ontbijt, gezonde lunch of

Nadere informatie

Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo

Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo Rotterdam is een mooie samenwerking en concept rijker. The Park inspired by Erik van Loo, van Parkheuvel. The Park inspired by Erik van Loo in Rotterdam

Nadere informatie

Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava

Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava Zoete Emoties proeven, het is de eerste gedachte bij de naam van Sweet Emotions en de combinatie met de Horecava. Sweet Emotions is alleen veel meer

Nadere informatie

Mijn budget weekendje Utrecht

Mijn budget weekendje Utrecht Citytrip: Utrecht Budget weekendje Een budgetweekendje in Utrecht! Ja dat kan tegenwoordig. Ik ben er zelf nogal happy mee, want ik moet toegeven dat ik Utrecht een hele leuke stad vind voor een weekendje

Nadere informatie

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips Kids kookboek tips Maart en het zou een beetje lente moeten worden, maar zo voelt het toch nog niet, wat is het koud! Gelukkig de lente staat deze maand niet centraal op de blog, maar de kinderen wel,

Nadere informatie

WELKOM BIJ YON AT NIGHT

WELKOM BIJ YON AT NIGHT DINERKAART WELKOM BIJ YON AT NIGHT Overdag is Yon als een van de betere lunchrooms een begrip in Den Haag. Verse ingrediënten en service met een glimlach behoren tot onze kernwaarden. Yon heeft een stijlvol

Nadere informatie

Simpel en stijlvol dineren

Simpel en stijlvol dineren Simpel en stijlvol dineren Nee dit is voor de verandering een keer geen blog over een lunch, diner of andere eetgelegenheid waar ik enthousiast over ben. Al is het wel een combinatie van dit alles waar

Nadere informatie

Eetcafé De Prins heeft de afgelopen tijd een ware metamorfose ondergaan. Dit om een huiskamergevoel te creëren waarin onze gasten zich direct thuis

Eetcafé De Prins heeft de afgelopen tijd een ware metamorfose ondergaan. Dit om een huiskamergevoel te creëren waarin onze gasten zich direct thuis Eetcafé De Prins heeft de afgelopen tijd een ware metamorfose ondergaan. Dit om een huiskamergevoel te creëren waarin onze gasten zich direct thuis voelen, en om ervoor te zorgen dat het hen aan niets

Nadere informatie

Crema di pomodoro 5,50 Huisgemaakte tomatensoep. Zuppe del Giorno 6,50 Een smaakvolle uiensoep met geroosterd brood uit de oven

Crema di pomodoro 5,50 Huisgemaakte tomatensoep. Zuppe del Giorno 6,50 Een smaakvolle uiensoep met geroosterd brood uit de oven Menukaart ZUPPE Soepen Crema di pomodoro 5,50 Huisgemaakte tomatensoep Zuppe del Giorno 6,50 Een smaakvolle uiensoep met geroosterd brood uit de oven Zuppa die pesc 7,50 Een spectaculaire vissoep INSALATA

Nadere informatie

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane Deze maand heb je al regelmatig kunnen lezen over onze avonturen in Oostenrijk en Italië. Ook in september en oktober heb ik er over geschreven, zoals in het

Nadere informatie

Menukaart. Eet smakelijk!

Menukaart. Eet smakelijk! Menukaart Het is Lente! Heerlijke verse voorjaarsproducten zijn weer volop verkrijgbaar en verwerkt in onze menukaart. Natuurlijk hebben de asperges een prominente plek gekregen! Onze menukaart is met

Nadere informatie

Contact Foodblog Foodinista

Contact Foodblog Foodinista Contact Foodblog Foodinista In contact komen met Daphne van Foodblog Foodinista? Wil je iets aan me vragen, heb je een tip voor een recept of restaurant of wil je dat ik een review schrijf over jouw product,

Nadere informatie

Foodie in Florence de tips

Foodie in Florence de tips Foodie in Florence de tips Echt een heerlijke stad om naar te gaan en om te zijn, Florence. Letterlijk en figuurlijk kan ik wel zeggen. De stad stond echt heel hoog op mijn wenselijstje, net zoals eigenlijk

Nadere informatie

Simpel en stijlvol dineren

Simpel en stijlvol dineren Simpel en stijlvol dineren Nee dit is voor de verandering een keer geen blog over een lunch, diner of andere eetgelegenheid waar ik enthousiast over ben. Al is het wel een combinatie van dit alles waar

Nadere informatie

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen HelloFresh Unboxed Ook wij vieren deze zomer een beetje vakantie. Al is onze vakantie nog best ver weg. In september kijken wij uit naar twee heerlijke weken Italië. Het vooruit kijken is ook echt genieten.

Nadere informatie

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht 5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht Vorige week ging ik samen met Eric en Florian twee daagjes naar Maastricht. Heerlijk, echt één van mijn favoriete steden in Nederland, om de één of andere reden

Nadere informatie

Pannenkoeken, BBQ en Gin

Pannenkoeken, BBQ en Gin Augustus Eetdagboek Pannenkoeken, BBQ en Gin Augustus is bijna helemaal afgelopen en tegenwoordig gebeurt er zo veel, waar ik heel erg blij mee ben dat ik soms allemaal niet meer kan bijhouden, maar ik

Nadere informatie

Lunch (tot 16.00 uur)

Lunch (tot 16.00 uur) MENUKAART Lunch (tot 16.00 uur) Antipasti / Voorgerechten Antipasti Italiana 11,00 Selectie van salami s en Italiaanse hamsoorten Ook te bestellen voor 2 personen: 17,50 Antipasti mix Vincenzo 10,50 Keuze

Nadere informatie

Het is aan te raden tijdig te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Het is aan te raden tijdig te reserveren om teleurstelling te voorkomen. Geachte gast, Graag vieren wij deze bijzondere dagen voor het eerst tezamen met u! Hotel Houten licht de donkere dagen van december sfeervol voor u op. Het hotel is gehuld in vrolijke kerstsfeer, sfeervol

Nadere informatie

Shared Dining Italiaanse Proeverij 3-gangen

Shared Dining Italiaanse Proeverij 3-gangen In restaurant en evenementen locatie de Olifant maken wij samen met u van uw bruiloft of feest een fantastische en onvergetelijke dag. Een professioneel team en een hoge dosis aan gastvrijheid staan hier

Nadere informatie

Diner By Onsz vanaf 17:00 uur

Diner By Onsz vanaf 17:00 uur Diner By Onsz vanaf 17:00 uur Voorgerechten Broodplank huisgemaakt kruidenboter en tapanade, 4,75 Soepen Romige tomaten soep 5,50 Uiensoep 5,50 Wisselende Soep 5,50 Duo soep, keuze uit 2 soepen 5,50 Salades

Nadere informatie

Menu kaart. Welkom bij Grand Café t Centrum

Menu kaart. Welkom bij Grand Café t Centrum Menu kaart Welkom bij Grand Café t Centrum Om uw gerecht helemaal te kunnen maken zoals u wenst, hebben wij gekozen om al onze hoofdgerechten te serveren zonder bijgerechten. Aan u de vrijheid om er naar

Nadere informatie

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest Maritim Hotel Mallorca getest Galatzo Mallorca is voor mij best wel bekend moet ik eerlijk toegeven, daarom keek ik ook heel erg uit naar mijn tripje naar Mallorca in april dit jaar. Even een aantal dagen

Nadere informatie

Menukaart. Restaurant Bavoort. Een restaurant nét even anders

Menukaart. Restaurant Bavoort. Een restaurant nét even anders Restaurant Bavoort Een restaurant nét even anders Deze oude herberg uit 1870 is in 2008 omgetoverd tot een hedendaagse locatie waar het goed toeven is. Van uitgebreid borrelen in onze pub, op een van onze

Nadere informatie

Januari Eetdagboek Horecava, Klunen en Wijnspijs

Januari Eetdagboek Horecava, Klunen en Wijnspijs Januari Eetdagboek Horecava, Klunen en Wijnspijs De eerste maand van 2016 is gewoon al weer voorbij! Hoe was jouw eerste maand in dit nieuwe jaar? Last van blue mondays? Eerlijk ik had er geen eens tijd

Nadere informatie

Mosselen met chorizo en peer

Mosselen met chorizo en peer Mosselen met chorizo en peer Ja we zijn er weer! Waar, nou ik in Italië, haha. Alleen we zijn ook midden in het mosselenseizoen en deze mosselen heb ik al lekker opgepeuzeld, daarom deel ik gewoon dit

Nadere informatie

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas In foodland gebeurt er ontzettend veel. Er is zo ontzettend veel lekkers, leuks en nieuws om te delen en om op te eten dat er iedere dag ontzettend

Nadere informatie

Filet American van zalm 10,75 fris voorgerecht op toast van tramezzini brood met bijpassende garnituren

Filet American van zalm 10,75 fris voorgerecht op toast van tramezzini brood met bijpassende garnituren Voorgerechten Filet American van zalm 10,75 fris voorgerecht op toast van tramezzini brood met bijpassende garnituren Salade van Eendenham 11,75 kropsla met eendenham, gewelde abrikoos, appel, taggiatische

Nadere informatie

Eten en drinken in Adelaide

Eten en drinken in Adelaide Eten en drinken in Adelaide Onze tour of eigenlijke onze foodtour hier in Australië gaat verder. In dit foodblog ontdekken wij nog steeds de regio Adelaide en gaan we verder met de markthal, wijnen in

Nadere informatie

Rundercarpaccio met rucola, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en een balsamicosiroop

Rundercarpaccio met rucola, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en een balsamicosiroop Diner kaart: Menu Poort van Brabant Keuze uit voorgerecht, soep en hoofdgerecht met een verrassingsdessert Menu 3 gangen 24,00 Menu 4 gangen 27,00 *meerprijs 2,50 Voorgerecht Rundercarpaccio met rucola,

Nadere informatie

Welkom bij t Drummerke

Welkom bij t Drummerke Welkom bij t Drummerke Wilt u iemand verrassen met een sfeervol diner? Vraag dan eens naar onze cadeaubon. Wij accepteren de volgende cadeaubonnen: Dinerbon eetcafé t Drummerke Nationale Horeca Cadeaukaart

Nadere informatie

Welkom in restaurant Smaakmakers

Welkom in restaurant Smaakmakers Welkom in restaurant Smaakmakers Geachte gast, Met zorg heeft ons keukenteam dit seizoensmenu voor u samengesteld. Maak uw keuze uit de culinaire klasse die u wenst; Lekkere, Heerlijke en/of Culinaire

Nadere informatie

Lunchen bij Restaurant Joost

Lunchen bij Restaurant Joost Lunchen bij Restaurant Joost Waarom ga je niet zo snel lunchen of dineren bij een restaurant bij een hotel? Eigenlijk weet ik het zelf niet. Ik ben daar zelf altijd nieuwsgierig naar. Ik heb zelf een aantal

Nadere informatie

BOOK 2018 Ook voor catering! Ook voor catering!

BOOK 2018 Ook voor catering! Ook voor catering! BOOK 2018 Rollend door heel Nederland maak ik mensen blij met diverse carpaccio s en andere gerechten....voor zowel de vleesliefhebber als vegetarier... Jenneke... Is een horeca tijger met veel operationele

Nadere informatie

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 1 Restaurant La Tasca Aan één van de mooiste grachten van Delft, de Voldersgracht, vindt u Restaurant La Tasca. Al sinds de opening in 1998 staan Robin en Bert hier in de keuken om met veel liefde, zorg

Nadere informatie

Welkom bij Taste! Taste! presenteert u passie! U kunt niet kiezen? We vertellen u graag ons menu du Chef!

Welkom bij Taste! Taste! presenteert u passie! U kunt niet kiezen? We vertellen u graag ons menu du Chef! Welkom bij Taste! Taste! is er voor iedereen die liefde voelt voor pure cuisine. Voor fijnproevers die zichzelf en hun tafelgenoten willen overrompelen met smaken, geuren en composities die aan de basis

Nadere informatie

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas In foodland gebeurt er ontzettend veel. Er is zo ontzettend veel lekkers, leuks en nieuws om te delen en om op te eten dat er iedere dag ontzettend

Nadere informatie

KOFFIE ONTVANGSTEN SUPPLEMENTEN

KOFFIE ONTVANGSTEN SUPPLEMENTEN Basis Banquetingmap KOFFIE ONTVANGSTEN Al onze koffie en thee draagt het Fairtrade keurmerk en de thee is daarnaast ook nog eens biologisch. Wij schenken de biologische sappen van Schulp. Onbeperkt koffie

Nadere informatie

In een sfeervol en ontspannen ambiance genieten van eerlijke gerechten

In een sfeervol en ontspannen ambiance genieten van eerlijke gerechten VERRASSINGSMENU Laat u verrassen door de chef! Een compilatie van de mooiste producten die de markt op dit moment te bieden heeft. Het enige wat de chef wil weten zijn uw voorkeuren en eventuele allergieën.

Nadere informatie

Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven

Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven Stiekem willen we het allemaal wel gezond en lekker leven. Volgens mij en voor mij klinkt het als muziek in de oren, vooral de combinatie

Nadere informatie

Welkom bij Pannenkoekenhuis de Molenhoek

Welkom bij Pannenkoekenhuis de Molenhoek Welkom bij Pannenkoekenhuis de Molenhoek Wij heten u van harte welkom in ons pannenkoekenhuis! De keuken van ons pannenkoekenhuis kenmerkt zich door de ambachtelijke manier waarop de gerechten bereid worden.

Nadere informatie

Niens Restaurant. Van harte welkom bij

Niens Restaurant. Van harte welkom bij Van harte welkom bij Niens Restaurant Vertrouwd gezellig; dat is Niens! Niens is zoals je dat al meer dan 130 jaar van ons gewend bent. Onze gasten beschrijven het menu van Niens Restaurant als flinke

Nadere informatie

Caeser salad gerookte hoender kwartel ei parmezaanse kaas pancetta van het Livar varken Langoustine en Kalf

Caeser salad gerookte hoender kwartel ei parmezaanse kaas pancetta van het Livar varken Langoustine en Kalf Voorgerechten Caeser salad gerookte hoender kwartel ei parmezaanse kaas pancetta van het Livar varken 11.95 Langoustine en Kalf zoetzure tomaatjes haringkaviaar kreeften-vinaigrette 14.50 Gegrilde runderbavette

Nadere informatie

Welkom in restaurant Smaakmakers

Welkom in restaurant Smaakmakers Welkom in restaurant Smaakmakers Geachte gast, Met zorg heeft ons keukenteam dit seizoensmenu voor u samengesteld. Maak uw keuze uit de culinaire klasse die u wenst; Lekkere, Heerlijke en/of Culinaire

Nadere informatie

Antipasto per Due 19,00 Italiaans bordje(voor 2 personen)

Antipasto per Due 19,00 Italiaans bordje(voor 2 personen) Antipasti e i primi Antipasto per Due 19,00 Italiaans bordje(voor 2 personen) Crostone Rustici di Pane 8,75 Geroosterd brood met parmaham, buffelmozzarella, gedroogde tomaten en huisgemaakte pesto (Het

Nadere informatie

Namens al onze medewerkers wensen we u een smakelijke maaltijd en fijne avond toe!

Namens al onze medewerkers wensen we u een smakelijke maaltijd en fijne avond toe! Waarom Brasserie Groene Buren? Met een knipoog naar het gezegde het gras is altijd groener bij de buren, heet onze Brasserie Groene Buren. Wij willen de buren zijn waar iedereen zich thuis voelt, dus zijn

Nadere informatie

WiNE & DiNE. Menu Ratatouille 3 gangen 35 4 gangen 45 5 gangen 55

WiNE & DiNE. Menu Ratatouille 3 gangen 35 4 gangen 45 5 gangen 55 RATATOUILLE In ons restaurant willen we graag dat onze gasten genieten en het gezellig hebben met elkaar, of zij nu komen voor elkaars gezelschap en daar heerlijk bij drinken en snoepen, met de gerechtjes

Nadere informatie

RESTAURANT & BAR OMMEN

RESTAURANT & BAR OMMEN RESTAURANT & BAR OMMEN STEAKS FISH MORE DINERKAART Markt 12 7731 DB Ommen 0529 76 90 52 info@devrienden-ommen.nl BESTE Vriend(in) Sinds mei 2016 is gevestigd aan de Markt 12 in Ommen: De Vrienden! De Vrienden

Nadere informatie

Bier voor de feestdagen met Beer in a box

Bier voor de feestdagen met Beer in a box Bier voor de feestdagen met Beer in a box Biertjes ontdekken en proeven vind ik altijd leuk. Wellicht ben je daar al achter. Alleen komt het er bij mij meestal op neer dat ik voor het proeven de deur uit

Nadere informatie

Wanneer er een * bij een gerecht staat betekent dit dat het gerecht vegetarisch is

Wanneer er een * bij een gerecht staat betekent dit dat het gerecht vegetarisch is Welkom bij Restaurant De Oude Betuwe Wij hebben voor u deze menukaart samengesteld naar onze visie op smaak en seizoen. Op de volgende pagina s vindt u bovenaan de gerechten waaruit u een keuze kunt maken

Nadere informatie

Via 5 catering overzicht 2018

Via 5 catering overzicht 2018 Via 5 catering overzicht 2018 Alle gerechten worden bereidt met dagverse ingrediënten en gemaakt volgens onze eigen recepten. Buon appetito! Team Via 5 Catering Voor bij de borrel Antipastiplank 3 Soorten

Nadere informatie

Eindejaars Arrangementen

Eindejaars Arrangementen Lunch of Brunch Torentjes Een etagère waar de diverse lekkernijen op worden geserveerd. Ongedwongen en gezellig eten en borrelen in groepsvorm vanaf 4 personen. Italiaans Torentje Ontvangst met een glas

Nadere informatie

E E T C A F É D E 3 B U R G E M E E S T E R S

E E T C A F É D E 3 B U R G E M E E S T E R S E E T C A F É D E 3 B U R G E M E E S T E R S Welkom bij Eetcafé De 3 Burgemeesters Ons eetcafé ligt centraal in het mooie dorp Sint Anthonis aan de Brink. De plek in Sint Anthonis waar veel gebeurt en

Nadere informatie

SAMEN VIEREN. Korenbeursplein Korenbeursplein 2a

SAMEN VIEREN. Korenbeursplein Korenbeursplein 2a SAMEN VIEREN Korenbeursplein 2a info@bijcasper.com 0344 62 79 59 Korenbeursplein 2 info@debeurstiel.nl 0344 62 79 59 Korenbeursplein 4 info@olijftiel.nl 0344 62 79 59 Sinds maart 2012 ben ik trots uitbater

Nadere informatie

Niens Restaurant. Van harte welkom bij

Niens Restaurant. Van harte welkom bij Van harte welkom bij Niens Restaurant Vertrouwd gezellig; dat is Niens! Niens is zoals je dat al meer dan 130 jaar van ons gewend bent. Onze gasten beschrijven het menu van Niens Restaurant als flinke

Nadere informatie

Ballaró. Afhaalkaart. Scheepersdijk 1B Oisterwijk 5062 EA

Ballaró. Afhaalkaart. Scheepersdijk 1B Oisterwijk 5062 EA Ballaró Afhaalkaart Scheepersdijk 1B Oisterwijk 5062 EA 013 521 6404 Antipasti / voorgerechten Pasta s Klein Groot Antipasto Ballaró 16,00 Spaghetti aglio, olio e peperoncino 11,50 Een royaal belegd bord

Nadere informatie

menu Hoogstaand boven het water

menu Hoogstaand boven het water menu Van harte welkom in het Eemshotel, een knus en huiselijk restaurant waar de gast nog gast is, en waar met verse en biologische producten op ambachtelijk wijze wordt gekookt. Bert en Jannie Boer zijn

Nadere informatie

Winter foodtruck evenementen

Winter foodtruck evenementen Winter foodtruck evenementen Heb jij ze ook gemist de afgelopen herfst en winter? Wat? De foodtruck festivals. Dan gaat het tijd worden om er weer één te bezoeken. We gaan nog niet massaal naar buiten,

Nadere informatie

Geitenkaas van de Bokkesprong met noten, honing en aceto balsamico dressing

Geitenkaas van de Bokkesprong met noten, honing en aceto balsamico dressing Lunch tot 17:00u. Belegde broodjes: Keuze uit een wit stokje, bruine waldkorn of 2 sneden wit- of bruinbrood Gezond 5,75 Jong belegen kaas, gekookte ham, sla, tomaat, komkommer, gekookt ei en yoghurtdressing

Nadere informatie

lunchmenu (tot 14:30u) lunchkaart (tot 17:00u)

lunchmenu (tot 14:30u) lunchkaart (tot 17:00u) menukaart lunchmenu (tot 14:30u) Verrassings-lunchmenu Wilt u uitgebreid eten en genieten van verrassende gerechten, kies dan eens voor ons driegangenmenu (voorgerecht, hoofdgerecht en koffie of thee)

Nadere informatie

Kok als beroep Thomas en Lasse Het Baken 8a 28-1-2011

Kok als beroep Thomas en Lasse Het Baken 8a 28-1-2011 Kok als beroep Thomas en Lasse Het Baken 8a 28-1-2011 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Het ontstaan van koken... 3 De eerste ontdekking... 3 Het eerste beetje koken... 3 De ontwikkelingen... 3 Kok worden...

Nadere informatie

Wentelteefjes van paasbrood

Wentelteefjes van paasbrood Wentelteefjes van paasbrood Ik ben denk ik niet de enige die na de Paadagen en ook met Kerst herkennen we het wel, met restjes Paasbrood blijft zitten en natuurlijk met kerst met kerstbrood. Al gaat dit

Nadere informatie

Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista

Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista Het persoonlijk alfabet gaat verder en ondertussen zijn we aardig onderweg in het alfabet, dit betekend ook dat ik het gewoon aan het volhouden ben. De E vind

Nadere informatie

Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar

Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar Onze laatste dag in Inle Lake. Een goede reden om goed afscheid te nemen van dit prachtige gebied in Myanmar en nog één keer de fiets te pakken en te genieten van de

Nadere informatie

Bijzonder Kerstgenieten

Bijzonder Kerstgenieten RESTAURANT - BRASSERIE HOTEL - IJSSALON Markt 15 5941 GA Velden Tel: 077-356 0170 Bijzonder Kerstgenieten Velden, najaar 2015 Geachte heer/mevrouw, De sfeervolle December-Feestdagen komen er weer aan!

Nadere informatie

Foodblog jaaroverzicht Januari

Foodblog jaaroverzicht Januari Foodinista Foodblog Jaaroverzicht 2014 Wat een jaar was het! Tijd voor het Foodinista Foodblog jaaroverzicht om het jaar 2014 helemaal af te sluiten! Een aantal highlights, want wat een jaar was het als

Nadere informatie

Vanavond serveren wij voor u: Drie-gangen keuze menu Voorgerecht/Soep -Hoofdgerecht-Dessert: 29,50

Vanavond serveren wij voor u: Drie-gangen keuze menu Voorgerecht/Soep -Hoofdgerecht-Dessert: 29,50 Allereerst heten wij u van harte welkom in Fletcher Hotel-Restaurant Hellendoorn. Onze chef kok Geert Huizing en zijn keukenbrigade en ons bedieningsteam zullen zorgen voor een gezellig avondje uit voor

Nadere informatie

Welkom. Heeft u een dieet of allergie, laat het ons weten. Wij hebben een allergenen menukaart. U kunt ons ook volgen op Facebook en Twitter

Welkom. Heeft u een dieet of allergie, laat het ons weten. Wij hebben een allergenen menukaart. U kunt ons ook volgen op Facebook en Twitter Menukaart Welkom Onze gasten noemen onze Brasserie vaak de 'huiskamer van Hoog Soeren'. En dat is ook de bedoeling. Iedereen, jong en oud, voelt zich hier thuis. En elk moment van de dag heeft een eigen

Nadere informatie

(BOWLING)ARRANGEMENTEN

(BOWLING)ARRANGEMENTEN (BOWLING)ARRANGEMENTEN Restaurant Sweet Lake Italy is een sfeervol restaurant waar u terecht kunt voor een culinaire reis door Italië. Dit sfeervolle live-cooking restaurant is dagelijks geopend voor een

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1. Over mij. 2. Gereedschappen. 3. Verschillende sla soorten. 4. Kruiden. 5. Smaken en combinaties. 6.

INHOUDSOPGAVE. 1. Over mij. 2. Gereedschappen. 3. Verschillende sla soorten. 4. Kruiden. 5. Smaken en combinaties. 6. INHOUDSOPGAVE 1. Over mij 2. Gereedschappen 3. Verschillende sla soorten 4. Kruiden 5. Smaken en combinaties 6. De Griekse salade 7. De Italiaanse salade 8. Heerlijke koolsalade 9. De Ceasar salade 10.

Nadere informatie

Het is uitverkoop! Dress to Impress

Het is uitverkoop! Dress to Impress Het is uitverkoop! Dress to Impress Ook een beetje veel uitgegeven in december en moet je eigenlijk weer een beetje sparen in januari? Of ben je er juist helemaal klaar voor? De uitverkoop! Tijd om te

Nadere informatie

Mocht u nog suggesties of vragen hebben dan staan wij daar graag voor open. Het restaurant is iedere dag open van tot 21.

Mocht u nog suggesties of vragen hebben dan staan wij daar graag voor open. Het restaurant is iedere dag open van tot 21. Van harte welkom in het Eemshotel, een knus en huiselijk restaurant waar de gast gast is en met verse en biologische producten ambachtelijk wordt gekookt. Bert en Jannie Boer zijn de eigenaren van dit

Nadere informatie

Mijn budget weekendje Utrecht

Mijn budget weekendje Utrecht Citytrip: Utrecht Budget weekendje Een budgetweekendje in Utrecht! Ja dat kan tegenwoordig. Ik ben er zelf nogal happy mee, want ik moet toegeven dat ik Utrecht een hele leuke stad vind voor een weekendje

Nadere informatie