Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord"

Transcriptie

1 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR HA Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer ir. J. van den Burg, de heer D. Boonstra, architect AvB en de secretaris (ing. A.Langenberg. Datum: woensdag 9 december 2015, aanvang: uur, einde uur Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord Totaal behandeld: 1x Niet akkoord; 8x Akkoord; 3x Bevinding 12 plannen, waarvan: 1. V15/24526 De Schakel 7 Eindhoven bouwen van een distributiecentrum voor groenten en fruit met bijbehorende kantoren AANVRAGER/MELDER: Martin Scherpenhuizen Beheer B.V. Advies: Bevinding Toelichting: De architect en projectleider zijn aanwezig en geven een toelichting op de locatie en op de routing over dit terrein ten behoeve van de expeditie. De benodigde sprinklertank en pompgebouw zijn achter op het perceel gepositioneerd, uit het zicht van bezoekers en personeel. Het complex bestaat uit een zeer groot warehouse voor een drietal verschillende processen met elk een eigen set laaddocks, verdeeld over drie gevels van het grote volume. Het volume is niet geheel gesloten zodat een glimp van de bedrijvigheid binnen kan worden opgevangen. Er is voor gekozen om geen verdiepte laaddocks te maken. Dit impliceert wel dat er sprake is van een vloer die ongeveer een meter boven maaiveld ligt. De plant van het gebouw is uitgevoerd in beton, met daarboven lichtgrijze sandwichpanelen Daarvoor is het kantoorgedeelte geplaatst waarin tot uitdrukking wordt gebracht er in feite sprake is Van twee verwante maar aparte bedrijven binnen het moederbedrijf. Deze kantoren worden gescheiden door een grote glazen entreezone, die is opgevat als een kas. Op de begane grond wordt een kantine door de bedrijven gedeeld. Door de verhoogde vloer in het warehouse is ook dit kantoor opgetild boven het maaiveld. Dit biedt tevens de mogelijkheid van een verhoogd terras ter plaats van de kantine. De ramen in het kantoorgedeelte lopen van vloer tot plafond waar dat kan en hebben een met hout beklede borstwering waar dat gewenst is. De rest van de gevels wordt uitgevoerd in donkergrijze aluminium cassettes of sandwichpanelen, terwijl de begane grond wordt uitgevoerd in wit stucwerk.

2 2 5. Bevinding commissie ruimtelijke kwaliteit: De commissie spreekt in beginsel haar waardering uit voor het ontwerp, maar plaatst tegelijkertijd nog enkele kanttekeningen. De manier waarop met de begane grond van het kantoorgedeelte wordt omgegaan is zeer hoogwaardig en ademt op sommige plaatsen de sfeer van een moderne villa. Het is jammer dat dit niveau niet wordt gehaald op de verdieping. Enerzijds wordt daar het beeld verbrokkeld door het gebruik van meerdere thema s binnen de grijze kaders. Vooral de houten stroken in de kantoorruimten vormen een storend element binnen een helder architectonisch concept van (donkergrijze) kaders rond een glazen gevel. Natuurlijk kunnen kantoorruimten op enigerlei wijze worden afgeschermd van inkijk, maar dit kan ook worden vormgegeven zoals dat op de begane grond is gedaan. Daarnaast grijpen de volumes van begane grond en verdieping ter plaatse van het dakterras in elkaar, waar zij voor het overige duidelijk op elkaar zijn gestapeld. Aanpassing van het ontwerp op deze twee punten zal, naar de mening van de commissie, leiden tot een eenduidiger en daardoor evenwichtiger plan. Daarnaast plaats zij vraagtekens bij de entreezone. De referentie naar een kas wordt vooralsnog niet waargemaakt, zolang de inrichting daar totaal niet bij aansluit. Dit stelt overigens wel eisen aan het ontwerp voor de balie. Ook zou juist deze zone naar de mening van de commissie bij uitstek geschikt zijn om doorzicht te bieden naar de achtergelegen bedrijfsruimten. Pas dan wordt ook de functie als ontmoetingsruimte waar gemaakt. Anderzijds is de commissie zich ook bewust van de logistieke puzzel op dit punt. Tenslotte merkt de commissie op dat de plaats van de sprinklertank en pompgebouw niet acceptabel is. Dit is weliswaar de achterzijde van het gebouw, maar die ligt wel prominent in het zicht van de Oirschotsedijk. Die weg speelt nu juist een hoofdrol binnen de cultuurhistorie, de landschapsinrichting van deze hele regio. Er zou dan ook voor deze functie een integrale oplossing moeten worden gezocht. 2. V15/24522 Willemstraat Verbouwen kantoorgebouw ARCHITECT: architecten enen vooroverleg Advies: Bevinding Toelichting: De architect is aanwezig en geeft aan dat dit kantoorgebouw door Woonbedrijf wordt verlaten. Tegelijkertijd moet het pand nog tenminste tien jaar in stand worden gehouden, totdat in het kader van het Emmasingelkwadrant, op deze locatie hoogbouw zal worden gerealiseerd. Onderzocht is of tijdelijk ombouwen tot woningen een realistische oplossing is. Dit bleek echter op deze termijn niet rendabel. Nu is een plan ontwikkeld om de spaceboxen voor studenten op de TUecampus, na een grondige opknapbeurt, in het bestaande kantoor te schuiven. Dit bleek echter niet

3 3 voor alle plekken in het gebouw te realiseren. Daarom is tevens gekozen voor de positionering van een aantal unit voor en achter het gebouw. Hij toont het resultaat van deze exercitie. Aan de zijde van de Vonderweg moet dan nog wel een geluidsscherm voor de spaceboxen worden geplaatst. Aan de zijde van de Willemstraat worden de inwendig geplaatste units op een aantal plekken zichtbaar gemaakt door ze iets door de gevel heen te schuiven. Voor de rest is het de bedoeling deze gevel te laten begroeien. Alle units worden van een nieuwe coating voorzien in een goudkleur. De donkerblauwe dakopbouw wordt wit geschilderd. De architect toont impressies van het eindresultaat. 5. Bevinding commissie ruimtelijke kwaliteit: De commissie is er zich van bewust dat een tijdelijke vergunning niet meer welstandsplichtig is en dus niet aan haar voorgelegd hoeft te worden. Zij spreekt dan ook haar waardering uit voor het feit dat dit desondanks toch gebeurt. Ook waardeert zij de denkrichting waarin dit plan zich lijkt te ontwikkelen, te meer omdat het bestaande gebouw volstrekt detoneert op deze belangrijke en drukke plek. Het laten begroeien van de gevel aan de Willemstraat wordt dan ook van harte ondersteund. Zij spreekt zelfs haar voorkeur uit voor een snelle en weelderige begroeiing. Desondanks plaatst zij enkele kritische kanttekeningen bij het huidige ontwerp. Het komt nu namelijk nog over als een vrij gekunsteld eoplossing, terwijl dat met weinig middelen wellicht sterker gemaakt zou kunnen worden. Dit betreft met name het plandeel aan de Vonderweg. In feite wordt op die plek het interieur buiten gezet, maar wel op een manier waardoor een het samenraapsel lijkt van twee slechte werelden. Een meer conceptuele uitwerking zou hier denkbaar zijn, door het geluidsscherm op te vatten en uit te voeren als een kas en daar de spaceboxen in te plaatsen in een iets vrijere opbouwvorm dan nu. De verbinding met het nieuwe kantoor van Woonbedrijf is dan op een eenvoudige manier gelegd. Op die manier is het vreemde baksteen plintje ook niet meer nodig en toont het tweede leven van de spaceboxen zich als een interieur van een kas in de voortuin.

4 4 3. / St. Rochusstraat/Romerohof Bouwen 6 woningen Blauwververij ARCHITECT: van den Pauwert architecten vooroverleg Advies: Bevinding Toelichting: Architect T. Smulders is aanwezig en geeft een korte toelichting op de situatie waarvoor hij ook al op 10 juli 2015 een plan aan de commissie heft voorgelegd. Mede naar aanleiding van de bevinding van de commissie van die datum is besloten om hier één type woningen te maken van twee lagen met een kap. Dit is volgens hem binnen dit straatbeeld aanvaardbaar, gelet op de grote diversiteit in goothoogtes in de directe omgeving. Qua detaillering wordt aansluiting gezocht bij de vooroorlogse stijlen in deze buurt. Bij de toetsing is rekening gehouden met de omschrijvingen in de cultuurhistorische waardenkaart, het beleid Vitaal Verleden en de Erfgoedverordening Bevinding commissie ruimtelijke kwaliteit: De commissie kan instemmen met de richting waarin het plan zich ontwikkelt. Wel wijst zij in het kader van dit deelplan nogmaals op de verhuismogelijkheden voor de toekomstige bewoners en de consequenties die dat heeft voor de openbare ruimte. 4. V15/24547 tegenbosch (ongenummerd) bouwen van 2 woningen AANVRAGER/MELDER: Kero Bouw En Vastgoed B.V. Advies: In principe akkoord Toelichting: Architect Onstenk toont een ontwerp voor een tweekapper, waar ooit vergunning is verleend voor een driekapper. Deze woningen bleken echter niet verkoopbaar, omdat de zeer grote woningen slechts een heel beperkte begane grond hadden. Dit probleem is opgelost door een woning te schrappen. Het volume blijft wel gelijk. Het plan is getoetst aan het beeldkwaliteitsplan Tegenbosch, genoemd in de welstandsnota, hoofdstuk 7, en aan de algemene criteria genoemd in de welstandsnota, hoofdstuk 5. In principe akkoord. Volgens de commissie is het plan verbeterd ten opzicht van het vorige.

5 /0374 Beukenlaan 77 Eindhoven wijzigen omgevingsvergunning mbt verbouwen en wijzigen gebruik van kantoorpand naar wooneenheden en plaatsen van een geluidscherm AANVRAGER/MELDER: Studio 56 B.V. Advies: Akkoord 6. V14/21907 vredesplein fase 2 (ongenummerd) aanpassen bouwaanvraag tbv koperskeuzes AANVRAGER/MELDER: Stam + De Koning Bouw Bv Advies: Akkoord Het plan is getoetst aan het beeldkwaliteitsplan Vredesplein, genoemd in de welstandsnota, hoofdstuk 7, en aan de algemene criteria genoemd in de welstandsnota, hoofdstuk 5, en aan de objectgerichte criteria genoemd in hoofdstuk 6 van de welstandsnota. 7. V15/24264 Bakkerstraat 46 Eindhoven verbouwen en uitbreiden van het woonhuis AANVRAGER/MELDER: RAP Michiels Advies: Niet akkoord Niet akkoord. Het plan houdt totaal geen rekening met zijn context. Het sluit immers niet aan bij het hogere volume aan de rechterkant en zet zich tegelijkertijd af tegen de authentieke linkerbelending. Tevens ontkent het zijn ontstaansgeschiedenis die nog zichtbaar blijft aan de linkerkant en ook op de begane grond. Daardoor ontstaat er een hybride samenraapsel van een 19 e eeuwse plint met daarboven een 20 e eeuwse opbouw,

6 6 uitmondend in een dakopbouw die er niet bij past en het gebouw ook nog eens afzoomt met een misplaatste glazen dakrand. Er is sprake van een grof en ongeïnspireerd ontwerp dat slechts kan worden gekarakteriseerd als een verslechtering van de bestaande toestand. Als hier al iets moet veranderen dan dient dat wel een verbetering zijn ten opzichte van de nog redelijk gave authentieke arbeidershuisjes die toch nog iets tonen van de ontstaansgeschiedenis van dit deel van Woensel. 8. V15/24303 Aalsterweg 137 Eindhoven transformeren van kantoorpand tot woningen AANVRAGER/MELDER: Next Development B.V. Advies: Akkoord met toelichting Opmerking: Er dient een goed ontwerp gemaakt te worden voor de inrichting van de buitenruimte. Gelet op de doelgroep voor deze bewoners lijkt het zinvol om op een geschikte plaats een hellingbaan aan te leggen. Ook dient ruimte te worden gezocht voor een fietsenstalling of berging. Deze moet zorgvuldig worden ingepast. 9. V15/22821 Beukenlaan 26 Eindhoven verbouwen bouwblok tot woongebouw / kamerverhuur AANVRAGER/MELDER: Kema Beleggingen Advies: Akkoord met toelichting Opmerking: de commissie adviseert om de deels witgeschilderde gevels schoon te maken, zodat het pand zich weer als een eenheid manifesteert.

7 7 11. V15/24272 rielsedijk (ongenummerd) bouwen van een vrijstaande woning met garage AANVRAGER/MELDER: AJ Haaften Advies: Akkoord Het plan is getoetst aan het beeldkwaliteitsplan Putten, genoemd in de welstandsnota, hoofdstuk 7, en aan de algemene criteria genoemd in de welstandsnota, hoofdstuk 5, en aan de objectgerichte criteria genoemd in hoofdstuk 6 van de welstandsnota. 11. V15/24124 Jozef Israelslaan 38 Eindhoven renovatie prototype woning type f AANVRAGER/MELDER: Stichting Woonbedrijf Sws.Hhvl Advies: Akkoord met toelichting Akkoord voor wat betreft deze proefwoning. Voor de hier op volgende renovatie van de wijk Anderzijds merkt zij op dat volledige keuzevrijheid niet per definitie zal leiden tot een bevredigend eindresultaat. Hoe zou er bijvoorbeeld worden gereageerd als enkele bewoners naast elkaar kiezen voor dezelfde kleur? En wat is het resultaat als er nooit dezelfde kleuren naast elkaar zouden voorkomen. Tevens moet bedacht worden dat in plaats van het huidige, sobere en zeer eenduidige beeld, nu een totaal nieuwe sfeer zou kunnenontstaan die in niets meer aan het oude doet denken. De eenduidigheid verdwijnt en de architectuur is niet meer dan een veelkleurig decor. Kortom, de commissie is overtuigd van de noodzaak om spelregels op te stellen die zich uitspreken over de verdeling van de kleuren over de wijk. Die spelregels moeten wel een bepaalde grondhouding als basis hebben, op basis waarvan de keuzes kunnen worden verantwoord. Zij pleit daarbij voor een zekere rust in het eindbeeld. De commissie neemt graag te zijner tijd kennis van dat basisdocument. Tot slot merkt de commissie op dat het beleggen van de daken met zonnepanelen, eisen stelt aan de detaillering van de aansluitende details. Ook wijst zij er op dat het afstemmen van het tegelpatroon op de maat van de raamopeningen kan leiden tot een rustig beeld en een verminderd snijverlies.

8 8 Monsters V15/23526 Venetiestraat 43 Eindhoven verbouwen/transformeren van het pand De commissie stemt in met de bruingrijze steen Vande Moortel, type septem. V14/21510 Nieuwe Fellenoord 9 Eindhoven verbouwen van een bedrijfsruimte tot woningen en slopen gedeelte van de bedrijfsruimte AANVRAGER/MELDER: MAJB van Pelt De commissie stemt in met de herfstkleur OVHpan Koramic Narvik. V15/22270 waterrijk ; kamer 4 kavel 7770 bouwen van een vrijstaand woonhuis AANVRAGER/MELDER: MC de Groot De commissie stemt in met de bruingrijze baksteen Liverpool GT van Hagemeister. 14/1469 grassavanne ; kavel 2487 bouwen van een woonhuis AANVRAGER/MELDER: W Sandkuijl De commissie stemt in met de roodgenuanceerde handvormsteen van De Amstel de antraciet kleurige OVH Koramic JD dakpan. V15/23672 waterrijk kamer 4 veld d (kavelnrs en 7904) bouwen van een tweekapper De commissie stemt in met de grijsgenuanceerde handvormsteen en de grijze OVH Koramic JD dakpan.

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN commissie-notulen ruimtelijke kwaliteit VOLGNR: HA2014-02 Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer T. Bähler, arch. AvB en de heer ir. J. van den

Nadere informatie

Betreft vergadering van 2 maart 2016, locatie Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Eindhoven aanvang uur, einde uur. Aanw. Verz.

Betreft vergadering van 2 maart 2016, locatie Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Eindhoven aanvang uur, einde uur. Aanw. Verz. Sector Ruimtelijke Expertise Afdeling Omgevingskwaliteit Behandeld door ing. A. Langenberg Verslagnummer 4 2 maart 2016 Verslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Eindhoven Betreft vergadering van 2 maart

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 11 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR. KL201441 Samenstelling van deze KLEINEcommissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir H. van Dijk). Datum: vrijdag

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR. HA2015021 Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer T. Bähler, arch. AvB, de heer ir. J. van den Burg en de secretaris (ing. A.

Nadere informatie

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissie-notulen VOLGNR. KL2015-02 Samenstelling van deze KLEINE-commissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir. H. van Dijk). Datum:

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissie-notulen VOLGNR. KL2015-01 Samenstelling van deze KLEINE-commissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir H. van Dijk). Datum: dinsdag

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR. SubMon201612 Samenstelling van deze Subcommissie monumenten: De heer ir W. Beelen, de heer drs H.J. Derksen, mevrouw ir E. van Veen

Nadere informatie

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN commissie-notulen VOLGNR: KL2014-33 Samenstelling van deze KLEINE-commissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir H. van Dijk). Datum:

Nadere informatie

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN commissie-notulen ruimtelijke kwaliteit VOLGNR: Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer T. Bähler, arch. AvB en de heer D. Boonstra, architect AvB

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR. KL201518 Samenstelling van deze KLEINEcommissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir H. van Dijk). Datum: dinsdag

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR. KL210523 Samenstelling van deze KLEINEcommissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir H. van Dijk). Datum: dinsdag

Nadere informatie

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN commissie-notulen ruimtelijke kwaliteit VOLGNR: KL2014-21 Samenstelling van deze KLEINE-commissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 29-04-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 29-04-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 18 Verslag d.d. 29-04-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 6

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 6 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 0 140034 Bouwadres Voorstraat 18 te Nederhorst den Berg Soort bouwwerk Bedrijfsgebouw Omschrijving wijzigen van de voorgevel Aanvrager

Nadere informatie

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 Locatie: Spui 70, kamer C01.09 Aanwezig: Jaap van den Bout Olivier Graeven Wijnand Galema Plv. voorzitter Lid Lid Secretaris: Ilse Castermans 1

Nadere informatie

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 juni 2019

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 juni 2019 ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 juni 2019 Locatie: Spui 70, kamer C01.09 Aanwezig: Jaap van den Bout Olivier Graeven Wijnand Galema Plv. voorzitter Lid Lid Secretaris: Ilse Castermans 1

Nadere informatie

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN commissie-notulen ruimtelijke kwaliteit VOLGNR: KL2014-03 Samenstelling van deze KLEINE-commissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR> HA201617 samenstelling van deze HALVE commissie: de heer E. van Vugt, mevrouw B. Olthof en de secretaris (ing. A. Langenberg). Datum:

Nadere informatie

- 1 - Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer T. Bähler, arch. AvB, de heer ir. J. van den Burg en de secretaris (ing. A. Langenberg).

- 1 - Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer T. Bähler, arch. AvB, de heer ir. J. van den Burg en de secretaris (ing. A. Langenberg). - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissie-notulen VOLGNRHA2015-02 Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer T. Bähler, arch. AvB, de heer ir. J. van den Burg en de secretaris (ing.

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt)

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) 1.1 Inleiding Initiatiefnemers zijn voornemens om op de voormalige locatie van aannemersbedrijf Morselt aan de Brinkstraat

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR>HA201621 Samenstelling van deze Halve commissie: ir E. van Vught en L. Cuppen en de secretarissen (ing. A. Langenberg en ir J.Groot PDEng)

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR>HA201519 samenstelling van deze HALVEcommissie: de heer T. Bähler en de heer H. van der Markt en de secretaris (ing. A. Langenberg).

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 VOLGNR: HA201625 EINDHOVEN Agenda Ruimtelijke Kwaliteit Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer ir. E. van Vugt, mevrouw L. Cuppen en de secretaris (ing. A. Langenberg) Datum: woensdag 14 december

Nadere informatie

B E E L D K W A L I T E I T S P L A N Woningen aan de Zandhoeklaan te Westerbork

B E E L D K W A L I T E I T S P L A N Woningen aan de Zandhoeklaan te Westerbork B E E L D K W A L I T E I T S P L A N Woningen aan de Zandhoeklaan te Westerbork Project: 15063 Datum: 14 januari 2015 HAAS, Rudolf de Haas Architect Kwartelstraat 52 8916 BP Leeuwarden Beelkwaliteitsplan

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-11-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-11-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 47 Verslag d.d. 18-11-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 21-01-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 21-01-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 04 Verslag d.d. 21-01-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Verslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Eindhoven

Verslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Eindhoven Sector Ruimtelijke Expertise Afdeling Omgevingskwaliteit Behandeld door ing. A. Langenberg Verslagnummer 4 18 februari 2015 Verslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Eindhoven Betreft vergadering van 18

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 14 februari 2019 Aanwezig: Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Oostsingel 181 Straat/gebied: Oostsingel 181 Dossiernummer: 3027739 Omschrijving:

Nadere informatie

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 17 juli 2019

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 17 juli 2019 ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 17 juli 2019 Locatie: Spui 70, kamer C01.09 Aanwezig: Jaap van den Bout Olivier Graeven Plv. voorzitter Lid Secretaris: Ilse Castermans 1 A. HAMERSTUKKEN De

Nadere informatie

behandeld door Martin Kaptein betreft bijl. Nijkerk, Verslag vergadering Welstand 24 juni 2015

behandeld door Martin Kaptein betreft bijl. Nijkerk, Verslag vergadering Welstand 24 juni 2015 mandaat Nijkerk behandeld door Martin Kaptein betreft bijl. Nijkerk, Verslag vergadering Welstand 24 juni 2015 Datumvergadering : 24-06-2015 Rayonarchitect : Leo van Grondelle Secretaris : Martin Kaptein

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 3 110139 Bouwadres Rading 146 Loosdrecht Soort bouwwerk Winkel Omschrijving supermarkt Aanvrager Walmarkt vastgoed B.V. M.A. Slager Welstandsnota

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 24-02-2015

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 24-02-2015 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 9 Verslag d.d. 24-02-2015 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning: Secr.

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN colofon SAB Arnhem bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres: postbus 479 6800 AL Arnhem T (026) 3576911 F

Nadere informatie

AI13168 beeldkwaliteitsplan erve Wink te ansen

AI13168 beeldkwaliteitsplan erve Wink te ansen AI13168 beeldkwaliteitsplan erve Wink te ansen 26 januari 2015 2 inhoud Inhoudsopgave Luchtfoto plangebied Inleiding Beelden bestaande situatie Nieuwe situatie, positie en kapvorm bebouwing Impressie bouwplan

Nadere informatie

VOLGNR. Submon

VOLGNR. Submon 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR. Submon201618 Samenstelling van deze sub commissie monumenten: de heer ir. E. van Vugt, de heer ir. W. Beelen, de heer drs. H.J. Derksen

Nadere informatie

Piet Hein kavel te Goes

Piet Hein kavel te Goes Piet Hein kavel te Goes Stedenbouwkundige randvoorwaarden 151215 BIJLAGE 2 1 Bestaande situatie De Piet Hein kavel ligt aan de zuidrand van de oude binnenstad in een omgeving met deels kleinschalige oudere

Nadere informatie

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT 5 Woningen Rietbaan te Huissen 13045.B Rietbaan Huissen, Bureau Maris i.o.v. Walvoort Vastgoed B.V. 19-5-2015 HISTORIE - Het plangebied (gele kader) was in de 19e eeuw onderdeel

Nadere informatie

POMPGEBOUW TAQ. Transformatie Pompgebouw TAQ

POMPGEBOUW TAQ. Transformatie Pompgebouw TAQ POMPGEBOUW TAQ TRANSFORMATIE POMPGEBOUW STRIJP T, EINDHOVEN POMPGEBOUW TAQ Na de succesvolle herontwikkeling van Strijp S in Eindhoven is het nu de beurt aan Strijp T om getransformeerd te worden. Het

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Gemandateerd: 2 Grote commissie: 3 Wijdemeren

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Gemandateerd: 2 Grote commissie: 3 Wijdemeren commissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen commissievergadering Vastgesteld: 13:05 uur K.W. Koster (aanvrager), inzake 120060, Meidoornlaan 21 te 13:15 uur A. Bloem (architect), inzake 120057, Nieuw-sedijk

Nadere informatie

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 december 2018

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 december 2018 ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 december 2018 Locatie: Spui 70, kamer C01.09 Aanwezig: Jaap van den Bout Olivier Graeven Wijnand Galema Plv. voorzitter Lid Lid Secretaris: Ilse Castermans

Nadere informatie

B E E L D K W A L I T E I T S P L A N

B E E L D K W A L I T E I T S P L A N Gemeente Midden-Drenthe B E E L D K W A L I T E I T S P L A N Plan ontwikkeling Nieuwe Es 6A & 8 te Wijster. t 10192-BKP-01 14 oktober 2012 Beeldkwalteitsplan Nieuwe ES 6A & 8 te Wijster 10192-BKP-01 14-10-2012

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 5

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 5 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 0 120026 Bouwadres Philip van Wassenaerln 5 te Nederhorst den Berg gemand. Soort bouwwerk Individuele

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 5 Grote commissie: 3 MOOI Noord- Holland

Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 5 Grote commissie: 3 MOOI Noord- Holland MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstandscommissie Castricum Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie Kennemerland Gemeentehuis Castricum/Bureau Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN

DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen

Nadere informatie

PRIJSVRAAG VENAKKERS IV

PRIJSVRAAG VENAKKERS IV PRIJSVRAAG VENAKKERS IV GEMEENTE HAAREN Datum: 24 september 2013 - versie 01 Colofon Initiatiefnemer: Gemeente Haaren Postbus 44 5076 ZG Haaren T 0411-627369 c.van.nuland@haaren.nl Contactpersoon: Dhr.

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 31 januari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Prins Mauritsstraat 60 Straat/gebied:

Nadere informatie

ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2

ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2 ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2 2015 Inleiding Dit beeldkwaliteitsplan is een herziening van het beeldkwaliteitsplan voor Diepenheim Noord 2 uit 2008. De huidige inzichten op het gebied van ruimtelijke

Nadere informatie

Agenda samenstelling van deze GROTE commissie: Datum: 5 april 2017, aanvang: uur, plaats: kamer 2.01 (Verwey) Stadhuis, Stadhuisplein 1

Agenda samenstelling van deze GROTE commissie: Datum: 5 april 2017, aanvang: uur, plaats: kamer 2.01 (Verwey) Stadhuis, Stadhuisplein 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN VOLGNR:GR2017-05 (Openbaar) Agenda samenstelling van deze GROTE commissie: Datum: 5 april 2017, aanvang: 11.00 uur, plaats: kamer 2.01 (Verwey) Stadhuis, Stadhuisplein

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 13-01-2015

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 13-01-2015 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 03-2015 Verslag d.d. 13-01-2015 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

17002 NIEUWBOUW JAN VAN AVENNESSTRAAT 54

17002 NIEUWBOUW JAN VAN AVENNESSTRAAT 54 17002 NIEUWBOUW JAN VAN AVENNESSTRAAT 54 TOELICHTING AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNNIG 16.08.2017 mei architects and planners www.mei-arch.eu Bestaande situatie; hekwerk en wachtgevels zijn geen kwaliteit.

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 31 januari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Prins Mauritsstraat 60 Straat/gebied:

Nadere informatie

Wonen in een comfortabele. rietenkapvilla. Gevarieerd wonen in de gilden. 7 royale. bouwkavels te koop vanaf e 255, 00. per m 2 (incl.

Wonen in een comfortabele. rietenkapvilla. Gevarieerd wonen in de gilden. 7 royale. bouwkavels te koop vanaf e 255, 00. per m 2 (incl. Wonen in een comfortabele rietenkapvilla? 7 royale bouwkavels te koop vanaf e 255, 00 per m 2 (incl. BTW) Gevarieerd wonen in de gilden Toekomstige Hanzelijn Dronten geeft je de ruimte De woonwijk De Gilden

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 35 / 2017 Verslag d.d. 29-08-2017 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 5

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 5 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 1 120008 Bouwadres Nieuw-Loosdrechtsedijk 161 te Loosdrecht gemand. Soort bouwwerk Individuele

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR> KL201644 Samenstelling van deze Kleine commissie: ir. E. van Vugt en de secretaris ir J. Groot PDEng Datum: dinsdag 20 december 2016,

Nadere informatie

Conclusie 18 jan 18 Positief. Niet strijdig met redelijke eisen van welstand.

Conclusie 18 jan 18 Positief. Niet strijdig met redelijke eisen van welstand. Plaats Hulst Datum 18 januari 2018 Afspraken: 1. 14.00 uur, architect Lange Nieuwstraat 12, 14 en 16 te Hulst (zie agendapunt 1.6) 2. 14.45 uur, architect Willem de Zwijgerlaan 2, Kloosterzande (zie agendapunt

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 22-04-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 22-04-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 17 Verslag d.d. 22-04-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Keizer Karel V Singel 8 Postbus 435 5600 AK Eindhoven tel: 040 2594664 www.milieudienst.sre.nl

Keizer Karel V Singel 8 Postbus 435 5600 AK Eindhoven tel: 040 2594664 www.milieudienst.sre.nl plan 2 : Boxtel datum : 5-10-2011 bouwplan : het splitsen van de woning bwt.nr. : VB2011034 bouwadres : Boxtelseweg 10 te Liempde Liempde advies : VOLDOET MITS beh. : 1 het bovenvermelde plan VOLDOET aan

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 Advies over de periode van 22-07-2015 t/m 06-08-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 Advies over de periode van 22-07-2015 t/m 06-08-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 15-17743 Adres: Lucasbolwerk te Utrecht het plaatsen van fietsenrekken voor de duur van zes maanden 29-7-2015 Commissie: 11-8-2015

Nadere informatie

- 1 - Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer T. Bähler, arch. AvB en de heer H. van der Markt en de secretaris (ing. A. Langenberg).

- 1 - Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer T. Bähler, arch. AvB en de heer H. van der Markt en de secretaris (ing. A. Langenberg). - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN commissie-notulen ruimtelijke kwaliteit VOLGNR: HA2014-15 Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer T. Bähler, arch. AvB en de heer H. van der Markt

Nadere informatie

156 Abraham & Boddaert Verbouwing van monumentale school tot woongroep met ateliers en Boddaertcentrum Oosterparkbuurt, Amsterdam

156 Abraham & Boddaert Verbouwing van monumentale school tot woongroep met ateliers en Boddaertcentrum Oosterparkbuurt, Amsterdam 156 Abraham & Boddaert Verbouwing van monumentale school tot woongroep met ateliers en Boddaertcentrum Oosterparkbuurt, Amsterdam VILLANOVA architecten, Rotterdam, 1996 Project 156 - Abraham/Boddaert Verbouwing

Nadere informatie

bijlagen bij de Toelichting

bijlagen bij de Toelichting bijlagen bij de Toelichting 50 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 51 Bijlage1 Kavelpaspoortenfasen3&4 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 52 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 Kavelpaspoor

Nadere informatie

Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen

Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen ADVIEZEN COMMISSIE VOOR WELSTAND EN MONUMENTEN 29-03-2018 Aanwezig: Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen Plannen: 3547245 van Leeuwenhoekkwartier Nieuwbouw kavel 08

Nadere informatie

Gemeente Deurne Verslag nr. : Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 : Ruimte en Samenleving : Leefomgeving

Gemeente Deurne Verslag nr. : Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 : Ruimte en Samenleving : Leefomgeving Gemeente Deurne Verslag nr. : 2016.02 Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 Afdeling : Ruimte en Samenleving Team : Leefomgeving Verslaglegger : Nicole Scharp-Hendriks Verslag

Nadere informatie

SPIJKVOORDERHOUT WONEN AAN DE OERDIJK Overzicht kavels

SPIJKVOORDERHOUT WONEN AAN DE OERDIJK Overzicht kavels Overzicht kavels Verkaveling: Oerdijk Koekkoekpad Cees Wilkeshuisstraat Pieter Stuitjesstraat Van Der Marcklaan Willem ten Entelstraat Van Der Marcklaan Deelgebieden: Kavels: opp: 220 772 m 2 224 657 m

Nadere informatie

Welstandsnota gemeente Zwartewaterland, versie Deelgebied Naoorlogse woonwijken

Welstandsnota gemeente Zwartewaterland, versie Deelgebied Naoorlogse woonwijken 5.4.8. Deelgebied Naoorlogse woonwijken Algemene kenmerken Het beeld van de naoorlogse woonwijken wordt hoofdzakelijk bepaald door woonblokken onder één kap met voortuin. De hoofdvorm bestaat uit woningen

Nadere informatie

INHOUDELIJKE TOELICHTING

INHOUDELIJKE TOELICHTING Agendapunt: 9 No. 04/'09 Dokkum, 26 november 2008 ONDERWERP: beeldcriteria de Twine SAMENVATTING: De welstandsnota bevat geen uitgewerkte welstandscriteria voor (her)ontwikkelingsprojecten. Dergelijke

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

Oppervlakte en kavelprijs

Oppervlakte en kavelprijs Kavelpaspoort de eede Hoven STEDENBOUKUNDIG PLAN - ONINGCATEGORIEËN de eede velden olweversgilde,,,, 1, 1, en In dit kavelpaspoort worden de relevante onderdelen van o.a het bestemmingsplan, stedenbouwkundig

Nadere informatie

Concept d.d. 8 november 2011

Concept d.d. 8 november 2011 1 BEELDKWALITEITPLAN MAARTENSWOUDEN Aanvulling november 2011 Gemeente Drachten Werknummer: 899.301.00 November 2011 Kuipercompagnons 2 Inhoudsopgave blz. 1. INLEIDING 5 1.1 Aanleiding en doel 5 1.2 Ligging

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 1 Grote commissie: 6

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 1 Grote commissie: 6 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 1 130008 Bouwadres Oud-Loosdrechtsedijk 156 te Loosdrecht gemand. Soort bouwwerk Individuele woning

Nadere informatie

Cohousing Strijp-R. Eindhoven, Strijp-R. Architecten

Cohousing Strijp-R. Eindhoven, Strijp-R. Architecten Cohousing Strijp-R Eindhoven, Strijp-R Cohousing Strijp-R: van idee naar plan. Zou het niet geweldig zijn als je, met je beperkte middelen en tijd, tóch je droomhuis kon realiseren? In een omgeving die

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 11 oktober 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld Dossiernummer:

Nadere informatie

Studentenwoningen, Zwolle

Studentenwoningen, Zwolle Studentenwoningen, Zwolle Programma Ontwikkeling studentenhuisvesting van 5 studentenwoningen inclusief gemeenschappelijke ruimtes, parkeervoorzieningen en.00 m² verhuurbare ruimte tbv zorgfuncties. Opdrachtgever

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 19-02-2015 Advies over de periode van 06-02-2015 t/m 19-02-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 19-02-2015 Advies over de periode van 06-02-2015 t/m 19-02-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 19-02-2015 13-05668 Adres: Nieuwegracht 19-21 te Utrecht het verbouwen van het rijksmonument, het plaatsen van dakramen, verlagen van de keldervloer,

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 06-05-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 06-05-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 19 Verslag d.d. 06-05-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

a r c h i t e c t e n

a r c h i t e c t e n woonhuis Het Schaep, Eindhoven renovatie en uitbreiding De essentie van de opgave was het creëren van eigentijds wooncomfort in volledige harmonie met het uit 1949 stammende oorspronkelijke hoofdhuis.

Nadere informatie

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Portfolio Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Kavelwoning.nl de website met moderne zelfbouw woningen voor particulieren Kavelwoning.nl is opgezet door met als doel om het woningaanbod voor particulieren

Nadere informatie

TE HUUR. Randweg-Zuid 25 Budel. Prijs N.O.T.K.

TE HUUR. Randweg-Zuid 25 Budel. Prijs N.O.T.K. TE HUUR Randweg-Zuid 25 Budel Prijs N.O.T.K. Oppervlakte: 857m² Perceel: 2217m² KENMERKEN Hoofdkenmerken Prijs N.O.T.K. Type bedrijfsruimte Andere Hoofdtype Vrijstaand Bouwjaar 2011 Algemene staat Luxe-afwerking

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 5 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 7

Waarvan herhalingen: 5 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 7 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie NH Zuid gemeentehuis Wijdemeren Aantal adviesaanvragen: 10 Waarvan

Nadere informatie

Kwaliteit van Werken in bedrijfspanden op de Kop

Kwaliteit van Werken in bedrijfspanden op de Kop Informatie voor ondernemers Kwaliteit van Werken in bedrijfspanden op Hier vindt u informatie over de mogelijkheden die BusinessPark27 biedt voor ondernemers die geïnteresseerd zijn in de realisatie van

Nadere informatie

J. Vos (wnd. voorzitter), C. Bouwstra, J. Vos, (commissieleden), J. Kalmijn (adviseurs), A. Leeuwenburgh (secretaris).

J. Vos (wnd. voorzitter), C. Bouwstra, J. Vos, (commissieleden), J. Kalmijn (adviseurs), A. Leeuwenburgh (secretaris). Nog niet vastgesteld Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 28 april 2016 Aanwezig: J. Vos (wnd. voorzitter), C. Bouwstra, J. Vos, (commissieleden), J. Kalmijn (adviseurs),

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Kapelkesstraat 70-70a te Eijsden

Beeldkwaliteitsplan Kapelkesstraat 70-70a te Eijsden Beeldkwaliteitsplan Kapelkesstraat 70-70a te Eijsden Inhoudsopgave - Inleiding - Doelstelling o Proces o Bestemmingsplan - Het plan o Beschrijving o Ambitie o Beeld o Gevelopbouw o Detaillering o Materialisering

Nadere informatie

AI14028 beeldkwaliteitsplan Warder 52 te Warder

AI14028 beeldkwaliteitsplan Warder 52 te Warder 28 oktober 2014 2 inhoud Inhoudsopgave Luchtfoto plangebied Inleiding Beelden bestaande situatie Bestaande situatie Nieuwe situatie, positie en kapvorm bebouwing Impressie bouwplan 3 4 7 8 10 11 12 Uitwerking

Nadere informatie

GENERAAL VETTERSTRAAT

GENERAAL VETTERSTRAAT GENERAAL VETTERSTRAAT Disclaimer De informatie in deze brochure is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend. FRED is niet aansprakelijk voor

Nadere informatie

HERENBOSSTRAAT 4 SCHAGEN 465.000 k.k. www.herenbosstraat4.nl Herenbosstraat 4, Schagen Vrijstaand en gelijkvloers wonen, praktijk of kantoor aan huis, 5 kamers, luxe keuken, royale badkamer, dakterras,

Nadere informatie

Wal GG Eindhoven Postbus KA Eindhoven T:

Wal GG Eindhoven Postbus KA Eindhoven T: plan 1 : Boxtel datum : 26-7-2017 bouwplan : het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van bwt.nr. : VB2017170 GC16.03451 bouwadres : Jan Kruijsenstraat 14 Boxtel advies : VOLDOET MITS beh. : 1 bovenvermelde

Nadere informatie

BK4ON4 OSDORP BOTTESKERKSINGEL

BK4ON4 OSDORP BOTTESKERKSINGEL BK4ON4 OSDORP BOTTESKERKSINGEL JEROEN BRENS / 4095138 2/7/2015 GROEP 29+30 BEGELEIDERS: JORIS HEKKENBERG GOSIA WOLAK INLEIDING Dit is het aanvullende A3-boek voor mijn projecct OSDORP Botteskerksingel

Nadere informatie

Oppervlakte en kavelprijs. Bestemmingsplan Hasselt om de Weede fase 1b Zuid.

Oppervlakte en kavelprijs. Bestemmingsplan Hasselt om de Weede fase 1b Zuid. Kavelpaspoort de eede Hoven Entree de eede Hoven STEDENBOUKUNDIG PLAN - ONINGCATEGORIEËN olweversgilde, en In dit kavelpaspoort worden de relevante onderdelen van o.a. het bestemmingsplan, stedenbouwkundig

Nadere informatie

OPEN BOEKJE #1 KAVEL PASPOORT HET OVAAL

OPEN BOEKJE #1 KAVEL PASPOORT HET OVAAL OPEN BOEKJE #1 KAVEL PASPOORT HET OVAAL 4 KAVELS Vredeoord wordt een nieuwe buurt met zo n 300 woningen in Eindhoven. Op 5 minuten lopen van parken en bossen, op 5 minuten fietsen van Strijp-S en Strijp-T

Nadere informatie

NIEUWE LEIJENHOF B C. NIEUWE LEIJENHOF Doorsnede blok A Doorsnede blok B. Doorsnede blok C. Doorsnede blok A. Doorsnede blok B.

NIEUWE LEIJENHOF B C. NIEUWE LEIJENHOF Doorsnede blok A Doorsnede blok B. Doorsnede blok C. Doorsnede blok A. Doorsnede blok B. NIEUWE LEIJENHOF De nieuwe Leijenhof wordt een multifunctioneel woonzorgservicecentrum met programma s voor verschillende doelgroepen. De belangrijkste onderdelen zijn: 1. Wonen intramuraal in groepsverband

Nadere informatie

dreessen willemse architecten jan campertstraat sg heerlen Villa RV Beesel, 2015

dreessen willemse architecten jan campertstraat sg heerlen Villa RV Beesel, 2015 Villa RV Beesel, 2015 Adres: Bussereindseweg 10, 5954 CH, Beesel NL Programma: Villa Oplevering: mei 2015 Architect: Dreessen Willemse Architecten Projectteam: Lars Dreessen, Rob Willemse, Léon Habets,

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 4 Grote commissie: 4

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 4 Grote commissie: 4 WZNH Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren Adviseurs ruimtelijke kwaliteit Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie NH Zuid gemeentehuis Wijdemeren Aantal adviesaanvragen: 8 Waarvan herhalingen:

Nadere informatie

EEN MAASTRICHTS HUIS EGEON ARCHITECTEN BNA

EEN MAASTRICHTS HUIS EGEON ARCHITECTEN BNA EEN MAASTRICHTS HUIS J E K E R D A L A A N D E G E U L EGEON ARCHITECTEN BNA EEN MAASTRICHTS HUIS Jekerdal aan de Geul Het beeldkwaliteitsplan voor Ambyerveld refereert aan de wijken Biesland en Campagne,

Nadere informatie

Aanvulling Nota Ruimtelijke Kwaliteit. Plangebied Aldenhofpark. Hoensbroek

Aanvulling Nota Ruimtelijke Kwaliteit. Plangebied Aldenhofpark. Hoensbroek Aanvulling Nota Ruimtelijke Kwaliteit Plangebied Aldenhofpark Hoensbroek opdrachtgever College van Burgemeester en Wethouders projectnummer 1760 revisie 2 datum auteur J. Daems 1. Inleiding Het gebied

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 5 juli 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen, Jan Dröge, Herman de Kovel, Paul Achterberg, Verslag: Art Nieuwpoort Margriet Panman

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 19-07-2016

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 19-07-2016 Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 29 Verslag d.d. 19-07-2016 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Kade Noord. Concept Kade Noord Informatie document Kade Noord B.V. Leon Zondervan Architectuur

Kade Noord. Concept Kade Noord Informatie document Kade Noord B.V. Leon Zondervan Architectuur Kade Noord Concept Kade Noord Informatie document Kade Noord B.V. Leon Zondervan Architectuur 1 Plattegronden en aanzichten DO fase 1 2 Wijzigingen sinds eerste vo concept: Groene gevels niet meer alleen

Nadere informatie

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d. 20-9-2017 Uitgangspunten bouwmogelijkheden gemeentelijke kavels: Hoofdgebouw dient gebouwd te worden in de voorgevelrooilijn (zie bijlage); De afstand tussen het

Nadere informatie