- 1 - Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer T. Bähler, arch. AvB en de heer H. van der Markt en de secretaris (ing. A. Langenberg).

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "- 1 - Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer T. Bähler, arch. AvB en de heer H. van der Markt en de secretaris (ing. A. Langenberg)."

Transcriptie

1 - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN commissie-notulen ruimtelijke kwaliteit VOLGNR: HA Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer T. Bähler, arch. AvB en de heer H. van der Markt en de secretaris (ing. A. Langenberg). Datum: woensdag 23 juli 2014, aanvang: uur, einde uur Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord Totaal behandeld: 3x Niet akkoord; 5x Akkoord; 6x Bevinding; 14 plannen, waarvan: 1. V14/20701 Tegenbsoch, kavel 26 van een woning AANVRAGER/MELDER: J Brouwer Architect Brouwer is aanwezig naar aanleiding van het advies van 9 juli 2014 en erkent dat het ontwerp nog kon worden verbeterd. Hij heeft daartoe de hoofdvorm iets duidelijker T-vormig gemaakt, waardoor de zijvleugels iets meer naar achter komen te liggen. De dakoverstekken zijn verkleind en de kap is wat steiler gemaakt. Hij toont nieuwe gevelbeelden. Het plan is getoetst aan het beeldkwaliteitsplan Tegenbosch, genoemd in de welstandsnota, hoofdstuk 7, en aan de algemene criteria genoemd in de welstandsnota, De commissie stemt in met de richting waarin het plan zich ontwikkelt. Er is weliswaar nog steeds geen sprake van een typisch rieten dak, maar door de veranderingen aan dakhelling en overstekken is dit wel verbeterd. De schuine afsnijding onderstreept juist weer dat karakter, omdat zoiets met pannen niet te maken is. Een punt van kritiek heeft de commissie nog ten aanzien van de balkons. Deze zijn zo breed dat zij de onderzijde van het dakoverstek zeer dicht naderen. Gevolg daarvan is, dat op een deel van het balkon geen stahoogte aanwezig is.

2 /0497 Flight Forum 159 vervangen/uitbreiden entree naar overdekt atrium t.b.v. facilitair centrum AANVRAGER/MELDER: Merin Add-On 3 B.V. Advies: Akkoord onder voorwaarden De architect en opdrachtgever zijn aanwezig en geven een toelichting op de bestaande toestand, waarin het entreegebied weinig uitnodigend en vrij donker is. Tot dusver is het gebouw steeds in gebruik geweest door één bedrijf en ook steeds met weinig baliefunctie. De opdrachtgever wil het gebouw klaar maken voor een ander gebruik, te weten meerdere huurders met een gezamenlijk vergadercentrum en restaurant en een licht uitnodigend en representatief entreegebied, dat ook voor derden aantrekkelijk is om te verblijven. Om dit te bereiken worden de huidige buitentrappen verwijderd en wordt het entreegebied vergroot door een groot kas-achtig volume tussen de beide hoofdvleugels van het kantoorgebouw te zetten. De kas vult niet de gehele ruimte van het atrium, maar is daar zodanig in geplaatst dat aan de zijde van het plein een droge inloop mogelijk is en aan de andere zijde nog ruimte vrijgehouden kan worden voor een tuin. Deze positionering heeft ook voordelen voor de glasbewassing. Onder de kapconstructies van de kas komen doeken te hangen om het licht enigszins te filteren. Deze zijn zo opgehangen dat ze niet helemaal het zicht op het glazen dak wegnemen en tegelijkertijd ook een minder permanent karakter hebben. Er worden impressies van de binnenzijde getoond. Het plan is getoetst aan het beeldkwaliteitsplan Flight Forum, genoemd in de welstandsnota, hoofdstuk 7, en aan de algemene criteria genoemd in de welstandsnota, De commissie heeft kennis genomen van het advies van de supervisor. Akkoord, onder voorwaarde dat een andere oplossing wordt gezocht voor de toegang aan de achterzijde. Die is geplaatst in het midden van de kapconstructie op de plek waar het hemelwater wordt afgevoerd. Om die reden is op die plaats sprake van een vrij breed gesloten gevelelement, waardoor de indruk wordt gewekt van een constructief onderdeel. Daar precies een toegang maken levert een minder logisch beeld op.

3 /3147 Kronehoefstraat ver/wijzigen gebruik dubbel woonhuis tbv kamerverhuur / 12 studio's AANVRAGER/MELDER: AL Donkers De architect heeft een tweetal opties ingediend die tegemoet zouden moeten komen aan het advies van 9 juli 2014 De commissie kan instemmen met optie 2, omdat daarin het dakvlak van de oorspronkelijke drie woningen nog als een geheel kan worden ervaren. Zo verdwijnt niet de eenheid uit het ensemble. Tegelijkertijd is met deze optie samenhang bereikt tussen voor- en achterzijde. 4. V14/20757 Willem V Konijnenburgln 7 supermarkt met parkeerkelder en commerciële ruimte AANVRAGER/MELDER: M Schoenmakers Advies: Niet akkoord. Op basis van de summiere gegevens en de vage aanduiding van het programma, maakt het plan een enigszins ongeloofwaardige indruk. De weinig adequate 3D-impressie laat een voorgevel zien met een architectuur die zeer grote vraagtekens oproept. Er lijkt sprake te zijn van een onevenwichtige gevelopbouw en compositie en een willekeurig materiaalgebruik, die op onderdelen niet te beoordelen is. Afgaande op de beschikbare gegevens kan worden betwijfeld of hier sprake is van een betekenisvolle bijdrage aan het stadsbeeld.

4 V14/20720 Geldropseweg 47 ver van een bedrijfspand AANVRAGER/MELDER: H.T.M. Pijnenburg Holding B.V. Architect en opdrachtgever zijn aanwezig en geven een toelichting op de bestaande toestand. De huidige huurders van het pand kunnen hun kantoorruimte slechts bereiken via een noodtrap en plat dak. Zij worden nu eigenaar van het pand en gaan meer vloeroppervlak gebruiken. De toegang tot hun kantoorruimte moet en kan daarom ook worden verbeterd vanaf de kant van het parkeerterrein. Door het ontbreken van parkeergelegenheid aan de voorzijde, is dit immers de belangrijkste route waarlangs de kantoorruimte wordt bereikt. Een tweede doel dat met de ingreep wordt beoogd is het verhogen van de aantrekkelijkheid van de bestaande aanbouw voor nieuwe huurders. Om dit alles te bereiken wordt één stramien van het dak van de aanbouw verwijderd, waardoor een pergola-achtige toegangsroute naar de entree ontstaat. De verhuurbare kantoorruimtes in de aanbouw krijgen dan via nieuwe puien veel meer licht en uitstraling richting het parkeerterrein. Er worden tekeningen en 3D-impressies getoond. hoofdstuk 5, en aan de objectgerichte criteria genoemd in hoofdstuk 6 van de welstandsnota. De commissie staat zeer positief tegenover deze ontwikkeling, waarbij het binnengebied zich als een voorzijde kan presenteren. De commissie noemt een aantal punten waar nog aandacht aan geschonken zou kunnen worden. De pergola zou zo moeten worden ontworpen dat er sprake is van één wereld, voortvloeiende uit de basale ruwheid van de constructie die het ooit geweest is. Ook zou onderzocht kunnen worden in hoeverre de bestaande luifel boven de entree in deze nieuwe wereld kan worden geïntegreerd. Daarnaast verdient de afwerking van de binnenzijde van de voormalige buitenmuur, die nu erfafscheiding gaat worden, aandacht. Het verdient aanbeveling om daarbij ook de gehele, nu nog houten, erfafscheiding te betrekken en het geheel te beschouwen als één doorgaande beweging, inclusief de plantenbakken. Tenslotte merkt zij op dat het aanbeveling verdient om een lichtopening te maken in de buitenwand bij de fietsenstalling.

5 V14/20627 Dinkelstraat 11 uitbreiden van een bedrijfsruimte AANVRAGER/MELDER: B Pol Advies: Akkoord Akkoord. 7. V14/20811 Veldm. Montgomerylaan (ongenummerd) plaatsen van bus-abri tbv hov2 AANVRAGER/MELDER: Gemeente Eindhoven Nu de bouwaanvraag louter de constructieve opzet van het plan laat zien en niet de architectonische, is niet duidelijk op welke wijze is beantwoord aan de vragen die de commissie ruimtelijke kwaliteit aan betrokkenen heeft gesteld in haar advies van 15 mei Zonder bouwkundige details, in combinatie met 3D-details, is het plan in deze vorm niet te beoordelen op zijn esthetische kwaliteiten /1105 Den Dolech 2 wijzigen omgevingsvergunning mbt het realiseren van loopbruggen AANVRAGER/MELDER: Technische Universiteit Eindhoven Advies: Akkoord Het plan is getoetst aan het beeldkwaliteitsplan Landschapsvisie Tue Science Park, genoemd in de welstandsnota, hoofdstuk 7, en aan de algemene criteria genoemd in de welstandsnota, hoofdstuk 5, en aan de objectgerichte criteria genoemd in hoofdstuk 6 van de welstandsnota. Bij de toetsing is rekening gehouden met de omschrijvingen in de cultuurhistorische waardenkaart, het beleid Vitaal Verleden en de Erfgoedverordening Akkoord.

6 V14/20798 St. Petrus Canisiuslaan (ongenummerd) aanleggen van nieuwe brug in het bonifaciuspark AANVRAGER/MELDER: Gemeente Eindhoven Advies: Akkoord hoofdstuk 5, en aan de objectgerichte criteria genoemd in hoofdstuk 6 van de welstandsnota. Bij de toetsing is rekening gehouden met de omschrijvingen in de cultuurhistorische waardenkaart, het beleid Vitaal Verleden en de Erfgoedverordening Akkoord /0925 Hoogstraat 138 van een opslagloods AANVRAGER/MELDER: O Schreuders Advies: Akkoord Akkoord. 11. V14/20505 Strijp R (ongenummerd) gewijzigd uitvoeren van unit 3 gebouw rf AANVRAGER/MELDER: Amvest Woningen - Nova Projectontwikkeling B.V. Advies: Niet akkoord Een verzoek van de secretaris om een advies van het supervisorteam, zoals in het beeldkwaliteitplan is vastgelegd, is niet gehonoreerd, met de volgende motivatie: Namens het supervisieteam kan ik je melden dat de voorgestelde functiewijziging geen nieuw plan is en geen wijziging oplevert voor zaken waar het supervisieteam zich over mag en wil uitspreken. Het is niet gebruikelijk dat het supervisieteam een advies uitbrengt waarin wij melden dat wij geen advies uitbrengen; dit zou erg verwarrend werken en dient naar onze mening geen doel. Het plan is getoetst aan het beeldkwaliteitsplan Strijp R, genoemd in de welstandsnota, hoofdstuk 7, en aan de algemene criteria genoemd in de welstandsnota,

7 - 7 - Niet akkoord. De commissie betreurt het ontbreken van een advies van het supervisorteam op basis van bovengenoemde motivering. In haar ogen is die ook niet juist omdat in het beeldkwaliteitplan staat aangegeven dat de kerntaak van het supervisorteam is gelegen in het waarborgen van de ambities van Amvest bij nadere uitwerking van het plan. Voorts betreurt de commissie de transitie van ateliers naar woningen. Juist de functiemenging van wonen en ateliers is van meet af aan één van de sterke argumenten binnen dit plandeel geweest en die sluit ook prachtig aan bij de geest van Strijp R in zijn algemeenheid en dit plandeel in het bijzonder. Afgezien daarvan is de commissie van oordeel dat het plan samenhang mist, omdat de ruimte van de onderdoorgang, die toch het hart vormt van dit plandeel, geen relatie heeft met de nieuw te vestigen woningen. De ruimte oogt eerder als een restruimte, een soort openbare ruimte die dan ook nog eens dicht dreigt te slibben met een trap en een fietsenstalling. Dit staat haaks op de transparante woongevels aan deze ruimte. De kans op het realiseren van unieke woningtypes die zijn gericht op het bijzondere karakter de overdekte middenruimte, is hier gemist. Daar komt nog bij dat door het realiseren van een tussenvloer in een deel van het pand en door het doorbreken van de structuur van één van de stalen spanten kenmerkende eigenschappen van het gebouw worden aangetast, wat van buitenaf goed is te zien. 12 V14/20699 Hastelweg 230 uitbreiden van een bedrijfs- opslaggebouw AANVRAGER/MELDER: Hilal V.O.F. Advies: Niet akkoord Niet akkoord. De huidige situatie wordt gekenmerkt door een zekere rommeligheid die wordt veroorzaakt door een conglomeraat van bouwmassa s in diverse vormen, richtingen en architectonische expressies. Dit wordt met het toegevoegde volume niet verbeterd. De rommeligheid komt alleen maar dichter naar de weg toe. De gevel aan de Dillenburgstraat heeft op zichzelf totaal geen toegevoegde waarde door een gebrekkige architectonische compositie, die niet lijkt voort te komen uit de achterliggende functies. Het plan levert dan ook geen toegevoegde waarde voor het Eindhovense straatbeeld. De commissie raadt betrokkenen aan om in overleg te treden met de afdeling stedenbouw.

8 V14/20576 Achtseweg Noord (ongenummerd) crossdock tnt express AANVRAGER/MELDER: Bouwonderneming Goevaers & Znn. B.V. Stedenbouwkundige H. Kerkdijk is aanwezig en geeft een toelichting op de totstandkoming van het GDC Noord en het bijbehorende beeldkwaliteitplan, dat onderdeel uitmaakt van het vastgestelde bestemmingsplan. Daarin zijn vooral de landschappelijke onderlegger en de ruimtelijke opzet van de bebouwing te beschouwen als de ruggengraat van het gebied. De bouwvorm zou daarbij zo eenvoudig mogelijk moeten zijn en die is in het beeldkwaliteitplan omschreven als kubisch, ook te lezen als dozen. Elke doos moet daarbij op de aangegeven rooilijn zijn geplaatst. De enig vereiste bijzonderheid is een verlichte dakrand langs elke doos. Hij merkt op dat bij dit bouwplan geen sprake is van een kubisch volume en ook niet van plaatsing op de rooilijn. Dit probleem had eerder onderkend kunnen worden door het voeren van vooroverleg met de afdeling stedenbouw. Een oplossing kan worden gezocht door het ontwerpen van een ander volume op de rooilijn of via een andere verkaveling. Opdrachtgever en architect geven aan dat in het beeldkwaliteitplan slechts lijkt te zijn opgesteld ten behoeve van bedrijven waarbij de logistiek zich voor een belangrijk deel aan de binnenzijde van het gebouw afspeelt. Geen rekening lijkt bij het opstellen te zijn gehouden met de vestiging van zogenaamde crossdocks, waarde logistiek zich aan de buitenzijde afspeelt en die bijna per definitie niet in een doosvormig volume passen. Daarnaast schetsen zij de gang van zaken tot dusver, waarbij zij steeds in contact zijn geweest met de afdeling Economische Zaken. Daarbij is begin april schriftelijk aangegeven dat volgens het bestemmingsplan niet op de rooilijn gebouwd hoeft te worden. De opdrachtgever zoekt naar een oplossingrichting en stelt de vraag in hoeverre het suggereren van een doosvormig volume door middel van het doorzetten van de verlichte dakrand boven de noordelijke loadingdocks zou kunnen leiden tot een aanvaardbaar resultaat. De parkeeroplossing is aangepast zodat deze volgens de betrokkenen aan het beeldkwaliteitplan zou voldoen. Het plan is getoetst aan het beeldkwaliteitsplan GDC Noord, genoemd in de welstandsnota, hoofdstuk 7, en aan de algemene criteria genoemd in de welstandsnota,

9 - 9 - De commissie geeft aan dat zij onafhankelijk van welke ambtelijke toezegging dan ook het plan dient te toetsen aan de haar opgelegde criteria. En dat zijn in dit geval de criteria zoals die zijn vastgelegd in het beeldkwaliteitplan GDC Noord. Daarin is ook geen hardheidsclausule opgenomen, zodat het gemotiveerd afwijken van die criteria formeel niet mogelijk is. Er kan dan ook slechts worden geconstateerd dat het plan niet voldoet aan het criterium van een kubisch volume. Onderzocht zou kunnen worden in hoeverre het maken van alleen een dakrand boven de loadingdocks aan dit criterium tegemoet zou kunnen komen. Dit lijkt discutabel en hangt sterk af van de architectonische uitwerking van dit element binnen het gehele complex. De eerlijkheid gebied te zeggen dat herverkaveling wellicht tot een beter resultaat zou leiden. Indien namelijk het gebouw niet op de hoek wordt gesitueerd én een kwartslag gedraaid wordt geplaatst, dan kan wél worden voldaan aan de voorwaarde voor het realiseren van een doos op 22 meter van de straat. Dit vereist een andere verkaveling van de grond dan in de proefverkaveling aangeduid met D1 en D2. Omdat er in de strook parallel aan de straat geparkeerd blijft worden, kan de extra strook groen niet worden aangelegd. Deze interpretatie past in de regels van het Beeldkwaliteitsplan, dus deze inrichting direct grenzend aan de lange zijde van het gebouw is akkoord. 14. V14/20568 Piuslaan 68 aanpassen spilcentrum m.b.t. constructieve wijzigingen en aanpassen en vervangen gevelkozijnen AANVRAGER/MELDER: Stichting Katholiek En Protestants-Christelijk Onderwijs Ein De architect is aanwezig naar aanleiding van het advies van 9 juli Hij geeft aan dat de bestaande toestand niet goed op tekening was weergegeven en erkent overigens ook de door de commissie geconstateerde stijlbreuk tussen de oude en de nieuwe ramen. Hij toont een gewijzigd plan, waarbij in de zijgevels dezelfde ramen worden gemaakt als in de voorgevel. Zij zijn weliswaar iets anders gegroepeerd, maar op die manier kan zo veel mogelijk metselwerk worden gespaard en zullen aanhelingen tot een minimum kunnen worden beperkt. De commissie kan instemmen met deze pragmatische oplossing.

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN commissie-notulen ruimtelijke kwaliteit VOLGNR: HA2014-02 Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer T. Bähler, arch. AvB en de heer ir. J. van den

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR. HA2015021 Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer T. Bähler, arch. AvB, de heer ir. J. van den Burg en de secretaris (ing. A.

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 11 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR. KL201441 Samenstelling van deze KLEINEcommissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir H. van Dijk). Datum: vrijdag

Nadere informatie

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN commissie-notulen VOLGNR: KL2014-33 Samenstelling van deze KLEINE-commissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir H. van Dijk). Datum:

Nadere informatie

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN commissie-notulen ruimtelijke kwaliteit VOLGNR: KL2014-03 Samenstelling van deze KLEINE-commissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer

Nadere informatie

Betreft vergadering van 2 maart 2016, locatie Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Eindhoven aanvang uur, einde uur. Aanw. Verz.

Betreft vergadering van 2 maart 2016, locatie Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Eindhoven aanvang uur, einde uur. Aanw. Verz. Sector Ruimtelijke Expertise Afdeling Omgevingskwaliteit Behandeld door ing. A. Langenberg Verslagnummer 4 2 maart 2016 Verslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Eindhoven Betreft vergadering van 2 maart

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissie-notulen VOLGNR. KL2015-01 Samenstelling van deze KLEINE-commissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir H. van Dijk). Datum: dinsdag

Nadere informatie

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissie-notulen VOLGNR. KL2015-02 Samenstelling van deze KLEINE-commissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir. H. van Dijk). Datum:

Nadere informatie

Landschappelijk Wonen Mussel

Landschappelijk Wonen Mussel gemeente Stadskanaal Landschappelijk Wonen Mussel Verkoopbrochure maart 2014 - kaveltekening en prijzen - bestemmingsplan - beeldkwaliteitsplan Leeswijzer Op bladzijde 3 en 4 vindt u de verkaveling en

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR. KL201518 Samenstelling van deze KLEINEcommissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir H. van Dijk). Datum: dinsdag

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR. SubMon201612 Samenstelling van deze Subcommissie monumenten: De heer ir W. Beelen, de heer drs H.J. Derksen, mevrouw ir E. van Veen

Nadere informatie

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN commissie-notulen ruimtelijke kwaliteit VOLGNR: Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer T. Bähler, arch. AvB en de heer D. Boonstra, architect AvB

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 29-04-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 29-04-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 18 Verslag d.d. 29-04-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN commissie-notulen ruimtelijke kwaliteit VOLGNR: KL2014-21 Samenstelling van deze KLEINE-commissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer

Nadere informatie

Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018

Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018 Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018 Nr Registratienr Omschrijving Advies 1 OMV13263 het bouwen van een inundatie-maquette, Ligneweg (Wet Brabantse Waterlinie) 2 OMV73241

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Baflo Oosterhuisen, 2e fase juni 2009

Beeldkwaliteitsplan Baflo Oosterhuisen, 2e fase juni 2009 Plek voor ideeën Beeldkwaliteitsplan Baflo Oosterhuisen, 2e fase 275.11.02.31.00.00 11 juni 2009 Beeldkwaliteitsplan Baflo Oosterhuisen, 2e fase 275.11.02.31.00.00 11 juni 2009 Inhoud 1.0 Aanleiding

Nadere informatie

- 1 - Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer T. Bähler, arch. AvB, de heer ir. J. van den Burg en de secretaris (ing. A. Langenberg).

- 1 - Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer T. Bähler, arch. AvB, de heer ir. J. van den Burg en de secretaris (ing. A. Langenberg). - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissie-notulen VOLGNRHA2015-02 Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer T. Bähler, arch. AvB, de heer ir. J. van den Burg en de secretaris (ing.

Nadere informatie

Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1.

Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1. Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1. Blz.1 Er is een verzoek ingediend om op een perceel grond op de hoek van de Olieslagweg en de Hengelosestraat een bestaande vrijstaande

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR. KL210523 Samenstelling van deze KLEINEcommissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir H. van Dijk). Datum: dinsdag

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Locatie Vingerling, Provincialeweg-West, Haastrecht. Maart 2010

Beeldkwaliteitsplan Locatie Vingerling, Provincialeweg-West, Haastrecht. Maart 2010 Beeldkwaliteitsplan Locatie Vingerling, Provincialeweg-West, Haastrecht Maart 2010 De locatie Vingerling te Haastrecht Wonen langs de Hollandsche IJssel Colofon Opdrachtgever Regionale en stedelijke infrastructuur

Nadere informatie

Actualisatie Welstandsnota (Digitale versie = verkorte versie ten opzichte van analoge versie)

Actualisatie Welstandsnota (Digitale versie = verkorte versie ten opzichte van analoge versie) Actualisatie Welstandsnota (Digitale versie = verkorte versie ten opzichte van analoge versie) Welstandscriteria gebied 1 t/m 16 (als voorbeeld in deze versie alleen gebied 6) Pagina s met de definitieve

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 31 januari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Prins Mauritsstraat 60 Straat/gebied:

Nadere informatie

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN colofon SAB Arnhem bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres: postbus 479 6800 AL Arnhem T (026) 3576911 F

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 5

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 5 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 1 120008 Bouwadres Nieuw-Loosdrechtsedijk 161 te Loosdrecht gemand. Soort bouwwerk Individuele

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 06-05-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 06-05-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 19 Verslag d.d. 06-05-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 31 januari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Prins Mauritsstraat 60 Straat/gebied:

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-11-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-11-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 47 Verslag d.d. 18-11-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 38 Verslag d.d. 17-09-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-03-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-03-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 12 Verslag d.d. 18-03-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1- Aanleiding voor aanpassing beeldkwaliteitplannen 3. 2- Ligging en hoofdopzet stedenbouwkundige plan 5

Inhoudsopgave. 1- Aanleiding voor aanpassing beeldkwaliteitplannen 3. 2- Ligging en hoofdopzet stedenbouwkundige plan 5 Inhoudsopgave 1- Aanleiding voor aanpassing beeldkwaliteitplannen 3 2- Ligging en hoofdopzet stedenbouwkundige plan 5 3- Algemene ontwikkelcriteria 6 3.1 Bebouwingsvorm 6 3.2 Architectuur, kleur en materiaalgebruik

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 22-04-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 22-04-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 17 Verslag d.d. 22-04-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost(vastgesteld) Inhoudsopgave Bijlagen bij regels Bijlage 1 Beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 1 Grote commissie: 6

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 1 Grote commissie: 6 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 1 130008 Bouwadres Oud-Loosdrechtsedijk 156 te Loosdrecht gemand. Soort bouwwerk Individuele woning

Nadere informatie

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten.

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten. Plaats Hulst Datum 1 september 2015 Tijd 9:00 uur Locatie Multimediaruimte 1 Aanvragen omgevingsvergunning 1.1 Adres: Grote Markt 24, Hulst Omschrijving: het plaatsen van valramen en het vervangen van

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan herziening Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013

Beeldkwaliteitsplan herziening Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013 Plek voor ideeën e Beeldkwaliteitsplan herziening Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013 Beeldkwaliteitsplan Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013 Inhoud 1 Inleiding

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker Lunteren mei 0 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 N Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 Inhoud Inleiding Stedenbouwkundige uitgangspunten Gebouwen

Nadere informatie

HEUVEL.NL WÉRKT VOOR U

HEUVEL.NL WÉRKT VOOR U BOUWKAVEL 3 AARDENBURG HELMOND (BRANDEVOORT-OOST) Overzichtskaart FRAAI EN RIANT BOUWPERCEEL (KAVEL 3) GELEGEN AAN DE RAND VAN BRANDEVOORT VOOR DE BOUW VAN EEN VRIJSTAAND WOONHUIS. PERCEELSGROOTTE CA.

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR> HA201617 samenstelling van deze HALVE commissie: de heer E. van Vugt, mevrouw B. Olthof en de secretaris (ing. A. Langenberg). Datum:

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN BUNGALOWPARK TERSPEGELT POSTELSEWEG 185B EERSEL

BEELDKWALITEITPLAN BUNGALOWPARK TERSPEGELT POSTELSEWEG 185B EERSEL BEELDKWALITEITPLAN BUNGALOWPARK TERSPEGELT POSTELSEWEG 185B EERSEL maart 2015 2 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 5 2. BEELDKWALITEITSPLAN 7 2.1 Basistypen 7 2.2 Toegestane wijzigingen bungalows 8 2.3 Niet-toegestane

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 13-01-2015

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 13-01-2015 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 03-2015 Verslag d.d. 13-01-2015 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

URHAHN STEDENBOUW EN STRATEGIE MAART 2016 BKP AMERSFOORTSESTRAATWEG

URHAHN STEDENBOUW EN STRATEGIE MAART 2016 BKP AMERSFOORTSESTRAATWEG URHAHN STEDENBOUW EN STRATEGIE MAART 2016 BKP AMERSFOORTSESTRAATWEG 1 BEELDKWALITEITPLAN PROCES KLANKBORD 1 PARTICIPATIEBIJEENKOMST KLANKBORD 2 PRESENTATIE VASTSTELLING DEFINITIEF PRODUCT PRINCIPES UITWERKING

Nadere informatie

Oppervlakte en kavelprijs. Bestemmingsplan Hasselt om de Weede fase 1b Zuid.

Oppervlakte en kavelprijs. Bestemmingsplan Hasselt om de Weede fase 1b Zuid. Kavelpaspoort de eede Hoven Entree de eede Hoven STEDENBOUKUNDIG PLAN - ONINGCATEGORIEËN olweversgilde, en In dit kavelpaspoort worden de relevante onderdelen van o.a. het bestemmingsplan, stedenbouwkundig

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Koppelenburg Zuid te Brummen

Beeldkwaliteitplan Koppelenburg Zuid te Brummen Beeldkwaliteitplan Koppelenburg Zuid te Brummen Compendium Gemeente Brummen Engelenburgerlaan 31 Postbus 5 6970 AA Brummen Van Wanrooij Projectontwikkeling BV Broekstraat 2 5386 KD Geffen Rotij Vastgoedontwikkeling

Nadere informatie

Wal GG Eindhoven Postbus KA Eindhoven T:

Wal GG Eindhoven Postbus KA Eindhoven T: plan 1 : Boxtel datum : 17-1-2018 bouwplan : het verbouwen van De Adelaar tot woningen bwt.nr. : VB2017354 GC17.05941 bouwadres : Baroniestraat 75 te Boxtel --- advies : VOLDOET MITS beh. : 1 bovenvermelde

Nadere informatie

Individuele woningbouw niveau 3

Individuele woningbouw niveau 3 Gebied 11: Canadalaan Individuele woningbouw niveau 3 Bebouwing De bebouwing in dit gebied dateert uit de jaren 70-80 en de oorspronkelijke functie is gelijk aan de huidige; te weten wonen. De bebouwing

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan Gemeente Wierden Projectnummer: 11-009-v opdrachtgever: fam. Ten Brinke Datum: aug 2013

beeldkwaliteitsplan Gemeente Wierden Projectnummer: 11-009-v opdrachtgever: fam. Ten Brinke Datum: aug 2013 beeldkwaliteitsplan Gemeente Wierden Projectnummer: 11-009-v opdrachtgever: fam. Ten Brinke Datum: aug 2013 Landgoed Middelesch te Zuna beeldkwaliteitsparagraaf Landgoed Middelesch 4D architecten 1 beeldkwaliteitsparagraaf

Nadere informatie

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Aanwezig : M. Kavsitli, M.Overbeeke, W. Crusio en J. van Bergen REGULIERE AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING 1. WABO/2015/80 Rabobank Bouwadres Lange Zelke

Nadere informatie

2 bouwkavels Aardenburg Helmond (brandevoort-oost)

2 bouwkavels Aardenburg Helmond (brandevoort-oost) 2 bouwkavels Aardenburg Helmond (brandevoort-oost) Nodigt u uit Geachte mevrouw, mijnheer, Voor U ligt de brochure met informatie over het door U opgevraagde object waar U interesse in heeft. U vindt hierin

Nadere informatie

Notitie Beeldkwaliteit Reutsdael. gemeente Maasgouw. datum: 12 september 2011 projectnummer: R.2012 adviseur: Rob Verkooijen

Notitie Beeldkwaliteit Reutsdael. gemeente Maasgouw. datum: 12 september 2011 projectnummer: R.2012 adviseur: Rob Verkooijen Notitie Beeldkwaliteit Reutsdael gemeente Maasgouw status: vast te stellen datum: 12 september 2011 projectnummer: 100960R.2012 adviseur: Rob Verkooijen 1 Inhoudsopgave Introductie 1 Inleiding 1 Beschrijving

Nadere informatie

112 woningen plan St. Cyr Geldrop

112 woningen plan St. Cyr Geldrop B02/2683 29-09-2005 Inleiding Op de locatie van een drietal gesloopte galerijflats is een plan ontwikkeld met een divers aanbod van woningtypes waaronder patiowoningen. De nieuwbouw zal een nieuwe impuls

Nadere informatie

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 Locatie: Spui 70, kamer C01.09 Aanwezig: Jaap van den Bout Olivier Graeven Wijnand Galema Plv. voorzitter Lid Lid Secretaris: Ilse Castermans 1

Nadere informatie

beeldkwaliteitplan Het Gietelinck 9 kavels Gemeente Oude IJsselstreek Concept: Vastgesteld: pm

beeldkwaliteitplan Het Gietelinck 9 kavels Gemeente Oude IJsselstreek Concept: Vastgesteld: pm beeldkwaliteitplan Het Gietelinck 9 kavels Gemeente Oude IJsselstreek Concept: 20-04-2010 Vastgesteld: pm 2 INHOUD inleiding 9 kavels tussen molenbeek en oude ijssel kwaliteiten van de locatie plaatsing

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg

Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg Team stedenbouw Voorontwerp 16032017 Inleiding De locaties van de scholen

Nadere informatie

Zienswijzenverslag bestemmingsplan Het Bleekveld.

Zienswijzenverslag bestemmingsplan Het Bleekveld. Zienswijzenverslag bestemmingsplan Het Bleekveld. Gemeente Enschede Afdeling Bestemmingsplannen Juni 2014 Het ligt in de bedoeling om op een reeds langdurig braakliggende locatie aan de Haaksbergerstraat,

Nadere informatie

Verslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Eindhoven

Verslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Eindhoven Sector Ruimtelijke Expertise Afdeling Omgevingskwaliteit Behandeld door ing. A. Langenberg Verslagnummer 4 18 februari 2015 Verslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Eindhoven Betreft vergadering van 18

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt)

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) 1.1 Inleiding Initiatiefnemers zijn voornemens om op de voormalige locatie van aannemersbedrijf Morselt aan de Brinkstraat

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing vrijstaande woning Lübeck 1

Ruimtelijke onderbouwing vrijstaande woning Lübeck 1 Ruimtelijke onderbouwing vrijstaande woning Lübeck 1 2 Ruimtelijke onderbouwing vrijstaande woning Lübeck 1 Definitief Datum: 9 januari 2015 3 Inhoudsopgave pag. Inleiding 5 Planbeschrijving Huidige situatie

Nadere informatie

GEMEENTE KRIMPENERWAARD. nadere definiëring beeldkwaliteitplan Thiendenland II zuidelijk plandeel (2 e fase)

GEMEENTE KRIMPENERWAARD. nadere definiëring beeldkwaliteitplan Thiendenland II zuidelijk plandeel (2 e fase) GEMEENTE KRIMPENERWAARD nadere definiëring beeldkwaliteitplan Thiendenland II zuidelijk plandeel (2 e fase) Compositie 5 stedenbouw bv Boschstraat 35-37 4811 GB BREDA telefoon: 076-5225262 internet: email:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad.

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Raadsvoorstel raadsvergadering 3-7-2012 agendapunt nummer 12INT00928 voorstel 1. tot het vaststellen van voorgestelde wijzigingen voor het beeldkwaliteitplan 'Erven Borne Hertme' en 2. de voorgestelde

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 VOLGNR: HA201625 EINDHOVEN Agenda Ruimtelijke Kwaliteit Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer ir. E. van Vugt, mevrouw L. Cuppen en de secretaris (ing. A. Langenberg) Datum: woensdag 14 december

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 45 Verslag d.d. 08-11-2016 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Krullenlaan 3. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning en schuur. Datum foto : 23-10-2010

Krullenlaan 3. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning en schuur. Datum foto : 23-10-2010 Krullenlaan 3 Straat en huisnummer : Krullenlaan 3 Postcode en plaats : 2061 HT Bloemendaal Kadastrale aanduiding : F746 Complexonderdeel : Schapenduinen Naam object : Bouwjaar : Eind 19 de eeuw (hoofdmassa),

Nadere informatie

Versie behorend bij B&W besluit van Welstand-gebiedscriteria Kloosterblokje IV Willemstad

Versie behorend bij B&W besluit van Welstand-gebiedscriteria Kloosterblokje IV Willemstad Welstand-gebiedscriteria Kloosterblokje IV Willemstad Ligging Het gebied is gelegen aan de zuidzijde van Willemstad, aansluitend aan eerdere uitbreidingsgebieden buiten de vesting (zie figuur 1). De locatie

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Emmen, Noorderplein en omstreken. behorende bij de Welstandsnota Koers op kwaliteit (2 e wijziging)

Beeldkwaliteitplan Emmen, Noorderplein en omstreken. behorende bij de Welstandsnota Koers op kwaliteit (2 e wijziging) Beeldkwaliteitplan Emmen, Noorderplein en omstreken behorende bij de Welstandsnota Koers op kwaliteit (2 e wijziging) Gemeente Emmen 21 april 2011 2 1. Inleiding Dit Beeldkwaliteitplan Emmen, Noorderplein

Nadere informatie

LORENTZ III HARDERWIJK

LORENTZ III HARDERWIJK LORENTZ III HARDERWIJK BEELDKWALITEITPLAN BEDRIJVENTERREIN LORENTZ III BEELDKWALITEITPLAN BEDRIJVENTERREIN LORENTZ III Algemeen Doel In dit document worden richtlijnen beschreven voor de vormgeving van

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN

DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR>HA201621 Samenstelling van deze Halve commissie: ir E. van Vught en L. Cuppen en de secretarissen (ing. A. Langenberg en ir J.Groot PDEng)

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 2 Grote commissie: 8

Waarvan herhalingen: 2 Grote commissie: 8 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstands- en Monumentencommissie Wijdemeren Vastgesteld: Commissie NH Zuid Aantal adviesaanvragen: 8 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 2 Grote

Nadere informatie

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 juni 2019

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 juni 2019 ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 juni 2019 Locatie: Spui 70, kamer C01.09 Aanwezig: Jaap van den Bout Olivier Graeven Wijnand Galema Plv. voorzitter Lid Lid Secretaris: Ilse Castermans 1

Nadere informatie

VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10. 25 april 2012

VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10. 25 april 2012 VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10 25 april 2012 5 Floris Versterstraat 10 Bestaande situatie 1:200 BEGANE GROND EERSTE VERDIEPING 6 TWEEDE VERDIEPING DERDE VERDIEPING ACHTERGEVEL VOORGEVEL 7 Floris Versterstraat

Nadere informatie

beeldkwaliteitplan Dreumel, Uitbreiding Bedrijventerrein Lageweg

beeldkwaliteitplan Dreumel, Uitbreiding Bedrijventerrein Lageweg beeldkwaliteitplan Dreumel, Uitbreiding Bedrijventerrein Lageweg Gemeente West Maas en Waal 5 oktober 2011 projectnummer 62188 I SAB ARNHEM BEELDKWALITEITPLAN, DREUMEL, UITBREIDING BEDRIJVENTERREIN LAGEWEG

Nadere informatie

Concept d.d. 8 november 2011

Concept d.d. 8 november 2011 1 BEELDKWALITEITPLAN MAARTENSWOUDEN Aanvulling november 2011 Gemeente Drachten Werknummer: 899.301.00 November 2011 Kuipercompagnons 2 Inhoudsopgave blz. 1. INLEIDING 5 1.1 Aanleiding en doel 5 1.2 Ligging

Nadere informatie

Het dozijn van Sluiseiland, Vianen. Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken

Het dozijn van Sluiseiland, Vianen. Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken Het dozijn van Sluiseiland, Vianen Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken Juni 2018 Het dozijn van Sluiseiland, Vianen Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken Verschillende

Nadere informatie

SPIJKVOORDERHOUT WONEN AAN DE OERDIJK Overzicht kavels

SPIJKVOORDERHOUT WONEN AAN DE OERDIJK Overzicht kavels Overzicht kavels Verkaveling: Oerdijk Koekkoekpad Cees Wilkeshuisstraat Pieter Stuitjesstraat Van Der Marcklaan Willem ten Entelstraat Van Der Marcklaan Deelgebieden: Kavels: opp: 220 772 m 2 224 657 m

Nadere informatie

KAVELPASPOORT WESTREENEN LOO KAVEL #2

KAVELPASPOORT WESTREENEN LOO KAVEL #2 KAVELPASPOORT KAVEL ALGEMEEN BESTEMMINGSPLAN Het bouwplan van uw woning wordt getoetst aan de hand van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan. Daarnaast zijn er ook vergunningvrije bouwmogelijkheden.

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen

Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen Team stedenbouw Ontwerp29112017 1 Inleiding Het bestaande complex van Heerenhage in wijk De Greiden in Heerenveen zal volledig herontwikkeld worden. De bestaande

Nadere informatie

Bijlage bij Welstandsnota Diemen 2012, GR 07-06-2012, besluit nr.12-32 CONSEQUENTIES

Bijlage bij Welstandsnota Diemen 2012, GR 07-06-2012, besluit nr.12-32 CONSEQUENTIES CONSEQUENTIES Onderstaand zijn per thema het huidige beleid, het nieuwe beleid en de voordelen en nadelen worden weergegeven wat de consequenties zijn voor de aanpassing van het beleid. Hiermee kunt u

Nadere informatie

Stedenbouwkundige Randvoorwaarden Vrije Kavels De Eiken. Terwijde, Leidsche Rijn Utrecht

Stedenbouwkundige Randvoorwaarden Vrije Kavels De Eiken. Terwijde, Leidsche Rijn Utrecht Stedenbouwkundige Randvoorwaarden Vrije Kavels De Eiken Terwijde, Leidsche Rijn Utrecht Versie 2 December 2009 Inhoudsopgave De ligging van De Eiken 2 Het verkavelingsplan 3 De architectuur 6 De verschillende

Nadere informatie

Wonen in een comfortabele. rietenkapvilla. Gevarieerd wonen in de gilden. 7 royale. bouwkavels te koop vanaf e 255, 00. per m 2 (incl.

Wonen in een comfortabele. rietenkapvilla. Gevarieerd wonen in de gilden. 7 royale. bouwkavels te koop vanaf e 255, 00. per m 2 (incl. Wonen in een comfortabele rietenkapvilla? 7 royale bouwkavels te koop vanaf e 255, 00 per m 2 (incl. BTW) Gevarieerd wonen in de gilden Toekomstige Hanzelijn Dronten geeft je de ruimte De woonwijk De Gilden

Nadere informatie

Lage Duin en Daalseweg 31

Lage Duin en Daalseweg 31 Lage Duin en Daalseweg 31 Straat en huisnummer : Lage Duin en Daalseweg 31 Postcode en plaats : 2061 BB Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A10613 Complexonderdeel : Duin en Daal Naam object : Zwitserse

Nadere informatie

criteria 7 schotel-, spriet- en staafantennes Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon

criteria 7 schotel-, spriet- en staafantennes Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon criteria 7 schotel-, spriet- en staafantennes 2013 Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon 2 criteria 7 - schotel-, spriet- en staafantennes

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 3 110139 Bouwadres Rading 146 Loosdrecht Soort bouwwerk Winkel Omschrijving supermarkt Aanvrager Walmarkt vastgoed B.V. M.A. Slager Welstandsnota

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 08 November 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg, Jan Dröge Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld

Nadere informatie

Skoatterwâld Omgeving Rosa Manusweg [Herverkaveling en Beeldkwaliteitplan] Heerenveen

Skoatterwâld Omgeving Rosa Manusweg [Herverkaveling en Beeldkwaliteitplan] Heerenveen Skoatterwâld Omgeving Rosa Manusweg [Herverkaveling en Beeldkwaliteitplan] Heerenveen Ontwerp 14 april 2015 Rho adviseurs i.s.m. Gemeente Heerenveen Team stedenbouw / cv Inleiding De Rosa Manusweg is onderdeel

Nadere informatie

BEELDKWALITEITS PLAN DE ERVEN TE ROCKANJE GEMEENTE WESTVOORNE OKTOBER 2017

BEELDKWALITEITS PLAN DE ERVEN TE ROCKANJE GEMEENTE WESTVOORNE OKTOBER 2017 BEELDKWALITEITS PLAN DE ERVEN TE ROCKANJE GEMEENTE WESTVOORNE OKTOBER 2017 2 BEELDKWALITEITSPLAN DE ERVEN ROCKANJE INLEIDING EN DOEL: Dit beeldkwaliteitsplan heeft als doel om de gemeente Westvoorne te

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Gemandateerd: 2 Grote commissie: 3 Wijdemeren

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Gemandateerd: 2 Grote commissie: 3 Wijdemeren commissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen commissievergadering Vastgesteld: 13:05 uur K.W. Koster (aanvrager), inzake 120060, Meidoornlaan 21 te 13:15 uur A. Bloem (architect), inzake 120057, Nieuw-sedijk

Nadere informatie

AI13168 beeldkwaliteitsplan erve Wink te ansen

AI13168 beeldkwaliteitsplan erve Wink te ansen AI13168 beeldkwaliteitsplan erve Wink te ansen 26 januari 2015 2 inhoud Inhoudsopgave Luchtfoto plangebied Inleiding Beelden bestaande situatie Nieuwe situatie, positie en kapvorm bebouwing Impressie bouwplan

Nadere informatie

Kwaliteit van Werken in bedrijfsverzamelgebouwen

Kwaliteit van Werken in bedrijfsverzamelgebouwen Informatie voor ondernemers BUSINESS PARK27 Kwaliteit van Werken in bedrijfsverzamelgebouwen Hier vindt u informatie over de mogelijkheden die BusinessPark27 biedt voor ondernemers die geïnteresseerd zijn

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Erve Broekmate concept / Datum: 5 november 2012

Beeldkwaliteitplan Erve Broekmate concept / Datum: 5 november 2012 Beeldkwaliteitplan Erve Broekmate concept / Datum: 5 november 2012 Oorsprong van het plangebied Erve Broekmate is een locatie in het zuiden van Nijverdal. Ter hoogte van de kruising van de Keizersweg met

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 01-07-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 01-07-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 27 Verslag d.d. 01072014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning: plv.

Nadere informatie

Plan Muggenborch Kavelpaspoort A: Richtershof - Kapel Avezaath. gemeente T i e l

Plan Muggenborch Kavelpaspoort A: Richtershof - Kapel Avezaath. gemeente T i e l Plan Muggenborch Kavelpaspoort A: Richtershof - Kapel Avezaath gemeente T i e l Plan Muggenborch Kapel Avezaath Kavelpaspoort A: Richtershof Uw eigen droomhuis bouwen! Een eigen huis bouwen doet u waarschijnlijk

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 07-01-2014

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 07-01-2014 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 02 Verslag d.d. 07-01-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Kwaliteit van Werken in bedrijfspanden in de A27 zone

Kwaliteit van Werken in bedrijfspanden in de A27 zone Informatie voor ondernemers BUSINESS PARK27 Kwaliteit van Werken in bedrijfspanden in de A27 zone Hier vindt u informatie over de mogelijkheden die BusinessPark27 biedt voor ondernemers die geïnteresseerd

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 4. ZONNEPANELEN EN -COLLECTOREN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen

Nadere informatie

, voorzitter. , griffier

, voorzitter. , griffier Beeldkwaliteitplan Heinkenszand Over de Dijk, fase III, deelgebieden Oostelijk woongebied en Clara s Pad september 2008 Vastgesteld door de raad van de gemeente Borsele bij besluit van 4 september 2008,

Nadere informatie

KAVELPASPOORT KAVEL 4

KAVELPASPOORT KAVEL 4 KAVEL 4 Opweg 78a 2871 NE Schoonhoven Kaveloppervlak: 503 m2, Koopsom: 257.500,- v.o.n. Kavel 4 2 Voor u ligt een kavelpaspoort van één van de kavels in het plan De Bol fase 2 in Schoonhoven. Dit kavelpaspoort

Nadere informatie

B E E L D K W A L I T E I T S P L A N U I T B R E I D I N G W I L L E M S O O R D 2 1 M E I

B E E L D K W A L I T E I T S P L A N U I T B R E I D I N G W I L L E M S O O R D 2 1 M E I Bureau B+O Architecten B.V. Landschap Stedenbouw Architectuur Interieur B +O B E E L D K W A L I T E I T S P L A N U I T B R E I D I N G W I L L E M S O O R D 2 1 M E I 2 0 0 8 B +O Project beeldkwaliteitplan

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai. 232.30.05.35.00 1 juli 2013

Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai. 232.30.05.35.00 1 juli 2013 Plek voor ideeën Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai 232.30.05.35.00 1 juli 2013 Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai 1 juli 2013 232.30.05.35.00 Inhoudsopgave

Nadere informatie