Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord"

Transcriptie

1 1 VOLGNR: HA EINDHOVEN Agenda Ruimtelijke Kwaliteit Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer ir. E. van Vugt, mevrouw L. Cuppen en de secretaris (ing. A. Langenberg) Datum: woensdag 14 december 2016, aanvang: uur, einde: uur. Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord Totaal behandeld: 1x Niet akkoord; 11x Akkoord; 5x Bevinding 17 plannen, waarvan: 1. V15/23079 Tongelresestraat 375 Eindhoven bouwen van een bedrijfspand met bovenwoning AANVRAGER/MELDER: F Erkin Architect en opdrachtgevers zijn aanwezig naar aanleiding van het advies van 29 juni De architect toont enkele 3Dstudies naar een versie, waarbij de goothoogte van de nieuwbouw overeen komt met de bovenzijde van de dakkapel van de belending. Daarboven wordt een mansardekap gemaakt die aan de achterzijde overgaat in een plat dak. Het plan is getoetst aan de algemene criteria genoemd in de welstandsnota, hoofdstuk 5. Bij de toetsing is rekening gehouden met de omschrijvingen in de cultuurhistorische waardenkaart. De commissie constateert dat deze omgeving beperkingen oplegt aan de bebouwing van dit perceel. Dit is dan ook een zeer lastige opgave en de getoonde modellen overtuigen de commissie nog niet. Zij verzoeken de architect een studie te doen naar andere oplossingen, eventueel met een overbouwing van de inrit. Daarbij tekent zij aan dat een en ander moet passen binnen de envelop die het bestemmingsplan hier bepaalt.

2 2 2. V16/27771 waterland (ongenummerd) bouwen van een vrijstaande woning AANVRAGER/MELDER: JA Hovenier Advies: In principe akkoord De architect geeft een korte toelichting op het ontwerp. In principe akkoord. 3. / Waterrijk bouwen van een 4 woningen ARCHITECT: Studio M10 Stedenbouwkundige J. de Graef geeft een toelichting op Waterrijk. Daarin is sprake van stedelijke ensembles in hoven en individuele vrije sectorwoningen in de oorspronkelijke tankbaankamers. Het onderhavige plan is gelegen in een zone met kavels van 45 meter diep. Daarop mag gebouwd worden in een schaal die ligt tussen de die van de hoven en van de IVS. Er moet dan sprake zijn van architectonische ensembles in een gemeenschappelijke tuin. Architect D. Boonstra geeft inzicht in de context van dit driehoekige kavel en toont een ontwerp voor 4 grondgebonden woningen van drie bouwlagen. De hechting tussen de woningen wordt gerealiseerd door een collectief binnenstraatje. Elke woning heeft een afgescheiden patiotuin en de mogelijkheid van een dakterras. De relatie van de woningen met de privébuitenruimte en met de binnenstraat is geoptimaliseerd door middel van strategisch geplaatste raamopeningen. Hij toont daarvan 3Dmodellen. De muren rond de privébuitenruimten zijn los gehouden van de woningvolumes. Dit creëert privacy, maar ook luchtigheid. Tegelijkertijd ontstaat er een afwisselend spel van licht en schaduw in de binnenstraat. De woningen worden uitgevoerd in grijsgeel, tactiel metselwerk. De entrees van de woningen zijn naar de rand van het kavel gekeerd. Dat geldt ook voor de parkeerplaatsen en gemeenschappelijke tuin. Op die manier ontstaat er een soort vingerlas tussen openbaar en privé. De gemeenschappelijke tuin is ingericht als een eetbaar landschap, geïnspireerd op een strakke moestuin. In het binnengebied wordt een hoge walnoot geplant en laagstam fruitbomen. Verlichting wordt opgenomen in de tuinmuren en centraal hangend boven het binnenstraatje.

3 3 Het plan is getoetst aan de gebiedsgerichte criteria Waterrijk, genoemd in de De commissie reageert instemmend op het concept en kijkt belangstellend en met vertrouwen uit naar de uitwerking. Het binnenstraatje is weliswaar niet openbaar, maar geen verboden gebied en oogt spannend door verbreding en vernauwing, licht en donker, gesloten en open. In dat verband wordt een vraagteken gezet bij de opening in de tuinmuren. Dit ligt gevoelig en voorkomen moet worden dat die in de toekomst onoordeelkundig worden dichtgezet. Dat zou afbreuk doen aan het concept. Wellicht is er al bij voorbaat een tussenoplossing te ontwerpen die noch open, noch gesloten is. Bij de toepassing van zonnepanelen is het wellicht raadzaam om de dakrand enigszins te verhogen. Tenslotte wijst de commissie erop, dat het bij een dergelijk plan belangrijk zal zijn om vooraf te weten wie je buren worden. Mogelijk dat dit georganiseerd kan worden. 4. V16/27967 elandsgang (ongenummerd) bouwen van een vrijstaande woning met berging AANVRAGER/MELDER: I Simopoulos Architect en opdrachtgevers zijn aanwezig en tonen een plan dat is gebaseerd op het archetype van een huis en dat ook verwijst naar de oorspronkelijke typologie van Schuttersbosch. Naar uitdrukkelijke wens van de opdrachtgeefster zijn eer raamkozijnen naar buiten geschoven, zodat er brede vensterbanken ontstaan die als zitje kunnen fungeren. Die ramen zijn omkaderd met een houten bekleding die door blanke lak hun originele kleur behouden, terwijl het hout op de buitengevels niet wordt behandeld en dus zal vergrijzen. De beide uitgebouwde ramen in west en noordgevel zijn verbonden door een band van grijs stucwerk. Ook de aangebouwde berging/bijkeuken is uitgevoerd in grijs stucwerk. De dakpannen zijn antracietkleurig vanwege de combinatie met zonnepanelen. Het plan is getoetst aan de gebiedsgerichte criteria Schuttersbosch, genoemd in de De commissie kan niet instemmen met de toegepaste kleuren en materialen. Grijs stucwerk, vergrijzend hout en naturel hout, voldoen niet aan de gebiedsgerichte

4 4 criteria. Er is ook geen aanleiding om hiervan af te wijken. Deze woning is zeer wel denkbaar in de voorgeschreven kleurstelling en materialen. Een uitzondering daarop vormt de kleur van de dakpannen. Hoewel daarvoor een rode kleur is voorgeschreven, kan een antracietkleur worden aangemerkt als een architectonische meerwaarde in combinatie met zwarte zonnepanelen. Daarvoor kan de hardheidsclausule worden ingezet. Overigens merkt de commissie op dat het stucwerk ook in conceptuele zin niet consequent is toegepast. Bij de ramen fungeert het als een architectonische verbindingselement, terwijl het bij de aanbouw wordt toegepast om volumes van elkaar te onderscheiden. Bovendien lijkt de grijze band, om de ramen te binden, overbodig. De bloemenramen zijn op zichzelf al sterk genoeg als architectonische gebaar. Ook in technische zin rijzen er twijfels over de strook stucwerk, aangezien dit element, in het zelfde vlak als de houten gevel, nooit zo abstract gerealiseerd kan worden. Hiernaast geeft de commissie enkele collegiale opmerkingen over verbeteringen voor de gevelcompositie. 5. V16/27595 elandsgang (ongenummerd) bouwen van een woonhuis AANVRAGER/MELDER: RJH Meuwissen De opdrachtgever is aanwezig naar aanleiding van het advies van 23 november Hij geeft aan hoe de keuze voor de verschillende raamtypes en borstweringhoogtes is ontstaan. Hij toont daarbij foto s van bestaande woningen in de buurt, waarbij eveneens sprake is van meerdere soorten raamtypes. Het plan is getoetst aan de gebiedsgerichte criteria Schuttersbosch, genoemd in de De commissie zet uiteen dat er geen bezwaar bestaat tegen verschillende raamtypes. Slechts het hoekraam past niet goed bij de gekozen architectuur van de woning, nu deze zo sterk refereert aan de oorspronkelijke typologie van Schuttersbosch. Zij raadt de opdrachtgever daarom aan om dit raam te splitsen in twee afzonderlijke. Daarbij zou de hoogte van de onderdorpel meer moeten verschillen van die van het raam rechts naast de voordeur. Het verschil daartussen is nu zo gering dat er eerder sprake lijkt van een bouwfout dan van een bewuste keuze. Bovendien is er voldoende aanleiding om dat raam in de woonkamer te voorzien van een lagere onderdorpel.

5 5 6. V16/27733 Hastelweg 159 Eindhoven het uitbreiden van silo's en de dosering binnen de inrichting AANVRAGER/MELDER: Omgevingsdienst ZuidoostBrabant Het plan is getoetst aan de algemene criteria genoemd in de welstandsnota, hoofdstuk V16/28033 waterrijk (ongenummerd) bouwen van dubbele 2 onder 1 kap woning AANVRAGER/MELDER: H Sheikhattar Advies: Niet akkoord Niet akkoord. Het is in Waterrijk niet toegestaan om twee blokken van gelijke architectuur naast elkaar te bouwen. De twee eenheden van twee woningen zijn weliswaar verschillend in kleur, maar het architectonische onderscheid is dermate gering dat er op ooghoogte in het perspectief van de straat sprake lijkt te zijn van een herhaling van vrijwel gelijke woningen. Dat wordt nog versterkt door de geringe afstand van elkaar en de plaatsing in dezelfde rooilijn. Op deze manier lijkt er te veel sprake te zijn van projectbouw en dat is in strijd met de geest van het beeldkwaliteitplan Waterrijk. De commissie is dan ook van oordeel dat er in hoofdlijnen verschillen moeten worden geoptimaliseerd qua gevelcompositie en mogelijk, in samenhang daarmee, de organisatie van de plattegronden. Wat de woningen op zichzelf betreft, merkt de commissie op dat er door de sterke symmetrie in de voorgevels een spanningsloze compositie is ontstaan, die door de verdubbeling nog eens extra wordt benadrukt. Dus ook op woningniveau zal het ontwerp meer fundamenteel moeten worden herzien.

6 6 8. V16/27793 waterrijk kamer 6 kavel 8060 bouwen van een woonhuis AANVRAGER/MELDER: B Hodes De commissie kan in beginsel instemmen met het ontwerp. In collegiale zin merkt zij op dat de entree volstrekt onzichtbaar is vanaf de beide toegangswegen. In de voorgevel is dat des te verwarrender, omdat daar, tussen de houten bekleding van de slaapkamer en de metselwerk borstwering van de zithoek, een niet nader gedefinieerd paneel zit, ongeveer ter grootte van een deur. Tenslotte wordt opgemerkt dat, met name aan de voorzijde, de verdieping enigszins zwaar oogt door de identieke hoogte van de raam en gevelstroken. Dat zou gemakkelijk kunnen worden verbeterd. 9. V16/27891 waterrijk (ongenummerd) bouwen van een vrijstaande woning AANVRAGER/MELDER: CAH van der Poll onder voorwaarden Akkoord, onder voorwaarde dat dakpan en gevel in een gelijke kleur worden uitgevoerd. Nu dat nog niet is aangetoond, zal bemonstering van de materialen kritisch worden beoordeeld. 10. V16/27904 heksenkruidlaan 24 bouwen van een woning AANVRAGER/MELDER: MBGM Biermans Het plan is getoetst aan de gebiedsgerichte criteria Schuttersbosch, genoemd in de

7 7 11. V16/27909 blixembosch buiten fase 2d bouwnummer 1 t/m 3 3 vrijstaand geschakelde woningen fase 2d plan blixembosch buiten. AANVRAGER/MELDER: Vof Blixembosch Buiten Het plan is getoetst aan het beeldkwaliteitsplan Blixembosch Noordoost, genoemd in de 12. V16/27338 Waterstad 163 Eindhoven Waterstad 165 Eindhoven patiowoningen in project woonrijk, aan de waterstad in meerhoven AANVRAGER/MELDER: Kero Bouw En Vastgoed Ii 13. V16/27973 hertensprong (ongenummerd) bouwen van een woning AANVRAGER/MELDER: PJ Vermeer met toelichting Het plan is getoetst aan de gebiedsgerichte criteria Schuttersbosch, genoemd in de Het plan voldoet weliswaar niet aan de gebiedsgerichte criteria voor wat betreft de kleur van de dakpannen, maar omdat er zwarte zonnepanelen zullen worden toegepast, is de toepassing van antracietkleurige dakpannen te beschouwen als een architectonische meerwaarde. Het toepassen van de hardheidsclausule is daarom gerechtvaardigd. Omdat in Schuttersbosch houten gevels moeten worden toegepast, zouden de delen van stucwerk aangemerkt kunnen worden als een strijdigheid met de welstandscriteria.

8 8 Er is echter sprake van een concept waarbij uit een houten volume, zoals dat in Schuttersbosch van oorsprong aanwezig is, delen zijn weggesneden. Dat de daardoor ontstane holtes anders worden gematerialiseerd door middel van stucwerk, is daarbij verdedigbaar. Het oorspronkelijke houten volume blijft daarbij steeds herkenbaar als buitencontour. De commissie beveelt overigens aan om het stucwerk uit te voeren in een grijze tint, omdat zich dat beter voegt bij de rest van de kleuren. De commissie blijft overigens de mening toegedaan dat er een conceptueel verschil bestaat tussen de behandeling van de holtes aan voor en achterzijde. Aan de voor zijde zijn de openingen opgevat als stroken, aan de achterzijde juist als gaten. Tenslotte wijst zij nogmaals op het onrustige patroon van ramen in het dak. 14. V16/27834 Gerretsonlaan 49 Eindhoven nieuwbouw basisschool de korenaar AANVRAGER/MELDER: Stg. Katholiek En ProtestantsChristelijk Onderwijs Eindhove Het plan is getoetst aan de algemene criteria genoemd in de welstandsnota, hoofdstuk 5, en aan de objectgerichte criteria genoemd in hoofdstuk 6 van de welstandsnota. 15. V16/27064 blixembosch buiten ivs kavel 6862 bouwen van een woonhuis AANVRAGER/MELDER: RWJ Klomp Advies : Akkoord Via de mail is een alternatief ontwerp voorgelegd, naar aanleiding van de bevindingen van 1 en 30 november. Het plan is getoetst aan het beeldkwaliteitsplan Blixembosch Noordoost, genoemd in de In principe akkoord.

9 9 16. V16/27478 waterrijk kavel 6 veld b bouwen van een woning AANVRAGER/MELDER: N Barrachdi Naar aanleiding van het advies van 23 november, is er per mail een alternatief voor de entree voorgelegd. Monsters V16/25881 Hoogstraat Eindhoven tm Hoogstraat Eindhoven wijzigen omgevingsvergunning voor het bouwen van 20 appartementen De commissie stemt in met de oranjebruine steen voor de gevel en de donkerpaarse voor de plint.

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN commissie-notulen ruimtelijke kwaliteit VOLGNR: HA2014-02 Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer T. Bähler, arch. AvB en de heer ir. J. van den

Nadere informatie

Betreft vergadering van 2 maart 2016, locatie Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Eindhoven aanvang uur, einde uur. Aanw. Verz.

Betreft vergadering van 2 maart 2016, locatie Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Eindhoven aanvang uur, einde uur. Aanw. Verz. Sector Ruimtelijke Expertise Afdeling Omgevingskwaliteit Behandeld door ing. A. Langenberg Verslagnummer 4 2 maart 2016 Verslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Eindhoven Betreft vergadering van 2 maart

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 11 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR. KL201441 Samenstelling van deze KLEINEcommissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir H. van Dijk). Datum: vrijdag

Nadere informatie

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN commissie-notulen VOLGNR: KL2014-33 Samenstelling van deze KLEINE-commissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir H. van Dijk). Datum:

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR> HA201617 samenstelling van deze HALVE commissie: de heer E. van Vugt, mevrouw B. Olthof en de secretaris (ing. A. Langenberg). Datum:

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR. HA2015021 Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer T. Bähler, arch. AvB, de heer ir. J. van den Burg en de secretaris (ing. A.

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR. HA201623 Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer ir. E. van Vugt, de heer drs. H.J. Derksen en de secretaris (ing. A. Langenberg

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 5

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 5 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 1 120008 Bouwadres Nieuw-Loosdrechtsedijk 161 te Loosdrecht gemand. Soort bouwwerk Individuele

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR. SubMon201612 Samenstelling van deze Subcommissie monumenten: De heer ir W. Beelen, de heer drs H.J. Derksen, mevrouw ir E. van Veen

Nadere informatie

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN commissie-notulen ruimtelijke kwaliteit VOLGNR: KL2014-03 Samenstelling van deze KLEINE-commissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer

Nadere informatie

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissie-notulen VOLGNR. KL2015-02 Samenstelling van deze KLEINE-commissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir. H. van Dijk). Datum:

Nadere informatie

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN commissie-notulen ruimtelijke kwaliteit VOLGNR: KL2014-21 Samenstelling van deze KLEINE-commissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissie-notulen VOLGNR. KL2015-01 Samenstelling van deze KLEINE-commissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir H. van Dijk). Datum: dinsdag

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR>HA201621 Samenstelling van deze Halve commissie: ir E. van Vught en L. Cuppen en de secretarissen (ing. A. Langenberg en ir J.Groot PDEng)

Nadere informatie

DE PROEVERIJ WOON WERK LEEF! WATERRIJK EINDHOVEN

DE PROEVERIJ WOON WERK LEEF! WATERRIJK EINDHOVEN DE PROEVERIJ WOON WERK LEEF! WATERRIJK EINDHOVEN DE PROEVERIJ DUURZAAM EN GROEN WONEN IN WATERRIJK Aan de rand van de wijk Waterrijk in Meerhoven (Eindhoven) omsloten door een groene zone, worden deze

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-11-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-11-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 47 Verslag d.d. 18-11-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 Locatie: Spui 70, kamer C01.09 Aanwezig: Jaap van den Bout Olivier Graeven Wijnand Galema Plv. voorzitter Lid Lid Secretaris: Ilse Castermans 1

Nadere informatie

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN commissie-notulen ruimtelijke kwaliteit VOLGNR: Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer T. Bähler, arch. AvB en de heer D. Boonstra, architect AvB

Nadere informatie

GEMEENTE KRIMPENERWAARD. nadere definiëring beeldkwaliteitplan Thiendenland II zuidelijk plandeel (2 e fase)

GEMEENTE KRIMPENERWAARD. nadere definiëring beeldkwaliteitplan Thiendenland II zuidelijk plandeel (2 e fase) GEMEENTE KRIMPENERWAARD nadere definiëring beeldkwaliteitplan Thiendenland II zuidelijk plandeel (2 e fase) Compositie 5 stedenbouw bv Boschstraat 35-37 4811 GB BREDA telefoon: 076-5225262 internet: email:

Nadere informatie

112 woningen plan St. Cyr Geldrop

112 woningen plan St. Cyr Geldrop B02/2683 29-09-2005 Inleiding Op de locatie van een drietal gesloopte galerijflats is een plan ontwikkeld met een divers aanbod van woningtypes waaronder patiowoningen. De nieuwbouw zal een nieuwe impuls

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR. KL210523 Samenstelling van deze KLEINEcommissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir H. van Dijk). Datum: dinsdag

Nadere informatie

Architectonische randvoorwaarden woning Godfried Bomansstraat. Hans Ebberink stedenbouwkundige in opdracht van opgave Leidsche Rijn, gemeente Utrecht

Architectonische randvoorwaarden woning Godfried Bomansstraat. Hans Ebberink stedenbouwkundige in opdracht van opgave Leidsche Rijn, gemeente Utrecht Architectonische randvoorwaarden woning Godfried Bomansstraat Hans Ebberink stedenbouwkundige in opdracht van opgave Leidsche Rijn, gemeente Utrecht aangepaste versie 17 maart 2019 De woningen Karel Glastra

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 06-05-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 06-05-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 19 Verslag d.d. 06-05-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

AI13168 beeldkwaliteitsplan erve Wink te ansen

AI13168 beeldkwaliteitsplan erve Wink te ansen AI13168 beeldkwaliteitsplan erve Wink te ansen 26 januari 2015 2 inhoud Inhoudsopgave Luchtfoto plangebied Inleiding Beelden bestaande situatie Nieuwe situatie, positie en kapvorm bebouwing Impressie bouwplan

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 4

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 4 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 0 130017 Bouwadres Dennenlaan 25 te Loosdrecht Omschrijving plaatsen van een erker Aanvrager H. Bakker H.A. Arleman Welstandsnota gebied

Nadere informatie

HAARZICHT. Op goede gronden. Toetsingscriteria geldend voor alle vrije kavels 130 t/m 133, 138 en 141

HAARZICHT. Op goede gronden. Toetsingscriteria geldend voor alle vrije kavels 130 t/m 133, 138 en 141 HAARZICHT Op goede gronden Toetsingscriteria geldend voor alle vrije kavels 130 t/m 133, 138 en 141 Voor de 6 vrije kavels fase 3.1 zijn het bestemmingsplan, stedenbouwkundigplan en het beeldregieplan

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 3 110139 Bouwadres Rading 146 Loosdrecht Soort bouwwerk Winkel Omschrijving supermarkt Aanvrager Walmarkt vastgoed B.V. M.A. Slager Welstandsnota

Nadere informatie

Individuele woningbouw niveau 3

Individuele woningbouw niveau 3 Gebied 11: Canadalaan Individuele woningbouw niveau 3 Bebouwing De bebouwing in dit gebied dateert uit de jaren 70-80 en de oorspronkelijke functie is gelijk aan de huidige; te weten wonen. De bebouwing

Nadere informatie

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 22 mei 2019

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 22 mei 2019 Plaats Hulst Datum 22 mei 2019 Afspraken: 1. 14.00 uur, architect Kareldoormanstraat 29, 31, 33 en 35 te Kloosterzande (zie agendapunt 2.1) Het bouwen van een twee 2-onder-1 dakwoningen Welstandsadvies

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen

Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen Team stedenbouw Ontwerp29112017 1 Inleiding Het bestaande complex van Heerenhage in wijk De Greiden in Heerenveen zal volledig herontwikkeld worden. De bestaande

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR. KL201518 Samenstelling van deze KLEINEcommissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir H. van Dijk). Datum: dinsdag

Nadere informatie

Actualisatie Welstandsnota (Digitale versie = verkorte versie ten opzichte van analoge versie)

Actualisatie Welstandsnota (Digitale versie = verkorte versie ten opzichte van analoge versie) Actualisatie Welstandsnota (Digitale versie = verkorte versie ten opzichte van analoge versie) Welstandscriteria gebied 1 t/m 16 (als voorbeeld in deze versie alleen gebied 6) Pagina s met de definitieve

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 5

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 5 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 0 120026 Bouwadres Philip van Wassenaerln 5 te Nederhorst den Berg gemand. Soort bouwwerk Individuele

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 4 Grote commissie: 5

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 4 Grote commissie: 5 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 0 140008 Bouwadres Horndijk 4 te Loosdrecht Soort bouwwerk Kleine bouwwerken bij woningen Omschrijving bouwen van een carport Aanvrager

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 6

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 6 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 0 140034 Bouwadres Voorstraat 18 te Nederhorst den Berg Soort bouwwerk Bedrijfsgebouw Omschrijving wijzigen van de voorgevel Aanvrager

Nadere informatie

Het dozijn van Sluiseiland, Vianen. Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken

Het dozijn van Sluiseiland, Vianen. Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken Het dozijn van Sluiseiland, Vianen Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken Juni 2018 Het dozijn van Sluiseiland, Vianen Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken Verschillende

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg

Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg In het plangebied zijn diverse typologieën te onderscheiden. In hoofdstuk 2 zijn de volgende typologieën benoemd: Individueel en geschakelde woningen

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Baflo Oosterhuisen, 2e fase juni 2009

Beeldkwaliteitsplan Baflo Oosterhuisen, 2e fase juni 2009 Plek voor ideeën Beeldkwaliteitsplan Baflo Oosterhuisen, 2e fase 275.11.02.31.00.00 11 juni 2009 Beeldkwaliteitsplan Baflo Oosterhuisen, 2e fase 275.11.02.31.00.00 11 juni 2009 Inhoud 1.0 Aanleiding

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 38 Verslag d.d. 17-09-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

EEMSKWARTIER GRONINGEN

EEMSKWARTIER GRONINGEN EEMSKWARTIER GRONINGEN titel opdrachtgever projectteam aannemer programma periode Eemskwartier Heijmans Vastgoed Steven Nobel, Marnix van der Meer, René de Korte, Koen Pörtzgen Heijmans Bouw 66 grondgebonden

Nadere informatie

Stedenbouwkundige onderbouwing dakopbouwen Componistenbuurt

Stedenbouwkundige onderbouwing dakopbouwen Componistenbuurt Stedenbouwkundige onderbouwing dakopbouwen Componistenbuurt 1 Locatie en omgeving De Componistenbuurt is een jaren 70 wijk gelegen in het noordoosten van Berkel. De westzijde van de Componistenbuurt wordt

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 35 / 2017 Verslag d.d. 29-08-2017 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg

Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg Team stedenbouw Voorontwerp 16032017 Inleiding De locaties van de scholen

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Gemandateerd: 2 Grote commissie: 3 Wijdemeren

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Gemandateerd: 2 Grote commissie: 3 Wijdemeren commissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen commissievergadering Vastgesteld: 13:05 uur K.W. Koster (aanvrager), inzake 120060, Meidoornlaan 21 te 13:15 uur A. Bloem (architect), inzake 120057, Nieuw-sedijk

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt)

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) 1.1 Inleiding Initiatiefnemers zijn voornemens om op de voormalige locatie van aannemersbedrijf Morselt aan de Brinkstraat

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 45 Verslag d.d. 08-11-2016 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

AI14028 beeldkwaliteitsplan Warder 52 te Warder

AI14028 beeldkwaliteitsplan Warder 52 te Warder 28 oktober 2014 2 inhoud Inhoudsopgave Luchtfoto plangebied Inleiding Beelden bestaande situatie Bestaande situatie Nieuwe situatie, positie en kapvorm bebouwing Impressie bouwplan 3 4 7 8 10 11 12 Uitwerking

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Koppelenburg Zuid te Brummen

Beeldkwaliteitplan Koppelenburg Zuid te Brummen Beeldkwaliteitplan Koppelenburg Zuid te Brummen Compendium Gemeente Brummen Engelenburgerlaan 31 Postbus 5 6970 AA Brummen Van Wanrooij Projectontwikkeling BV Broekstraat 2 5386 KD Geffen Rotij Vastgoedontwikkeling

Nadere informatie

- 1 - Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer T. Bähler, arch. AvB, de heer ir. J. van den Burg en de secretaris (ing. A. Langenberg).

- 1 - Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer T. Bähler, arch. AvB, de heer ir. J. van den Burg en de secretaris (ing. A. Langenberg). - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissie-notulen VOLGNRHA2015-02 Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer T. Bähler, arch. AvB, de heer ir. J. van den Burg en de secretaris (ing.

Nadere informatie

Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018

Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018 Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018 Nr Registratienr Omschrijving Advies 1 OMV13263 het bouwen van een inundatie-maquette, Ligneweg (Wet Brabantse Waterlinie) 2 OMV73241

Nadere informatie

Stedenbouwkundige analyse

Stedenbouwkundige analyse BIJLAGE 5: perceel Secr. Varkevisserstraat 58 Stedenbouwkundige analyse Beschrijving locatie De locatie betreft het terrein achter en naast de woning aan de Secr. Varkevisserstraat 58. Op het achterliggende

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 21 september 2012

beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 21 september 2012 beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 21 september 2012 Inleiding In de Welstandsnota Staphorst is aangegeven dat er bij nieuwe ontwikkelingen (zowel uitbreidingen als inbreidingen) gelet moet

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker Lunteren mei 0 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 N Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 Inhoud Inleiding Stedenbouwkundige uitgangspunten Gebouwen

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 0 120068 Bouwadres Moleneind 33 te Kortenhoef gemand. Soort bouwwerk Kleine bouwwerken bij woningen

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren Adviezen Welstandscommissie 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 0 140028 Bouwadres Nieuw Walden 17 te Soort bouwwerk Bedrijfsgebouw Omschrijving veranderen van een kozijn

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 29-04-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 29-04-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 18 Verslag d.d. 29-04-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Welstandsnota e Aanvulling. Gemeente Dronten

Welstandsnota e Aanvulling. Gemeente Dronten Welstandsnota 2004 4 e Aanvulling Gemeente Dronten Inleiding In dit beleidsdocument is een nieuw gebied beschreven, bestaande uit drie deelgebieden, dat een aanvulling vormt op de Welstandsnota van de

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN Zenderensestraat 2 - Hebbrodweg Zenderen

BEELDKWALITEITPLAN Zenderensestraat 2 - Hebbrodweg Zenderen BEELDKWALITEITPLAN Zenderensestraat 2 - Hebbrodweg Zenderen september 2014 2 Planbeschrijving Aan de noord-oost kant van Borne ligt het historische erf met zijn monumentale status. Het erf en de boerderij

Nadere informatie

de Strijp De Coulisse

de Strijp De Coulisse de Strijp De Coulisse Inhoudsopgave De Strijp Het thema De kavel Het huis Het dak De gevels De detaillering Het materiaal Duurzaamheid Het ontwerp De Strijp De Strijp De Kilder De Strijp geeft Doesburg

Nadere informatie

ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2

ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2 ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2 2015 Inleiding Dit beeldkwaliteitsplan is een herziening van het beeldkwaliteitsplan voor Diepenheim Noord 2 uit 2008. De huidige inzichten op het gebied van ruimtelijke

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 2 Grote commissie: 8

Waarvan herhalingen: 2 Grote commissie: 8 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstands- en Monumentencommissie Wijdemeren Vastgesteld: Commissie NH Zuid Aantal adviesaanvragen: 8 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 2 Grote

Nadere informatie

Agenda vergadering Welstandscommissie Castricum d.d

Agenda vergadering Welstandscommissie Castricum d.d MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Agenda vergadering Welstandscommissie Castricum d.d. 29-03-2016 Te behandelen plannen Castricum Bezoekers 13:30 uur Gerard Min (architect), inzake 160026,

Nadere informatie

Kade Noord. Concept Kade Noord Informatie document Kade Noord B.V. Leon Zondervan Architectuur

Kade Noord. Concept Kade Noord Informatie document Kade Noord B.V. Leon Zondervan Architectuur Kade Noord Concept Kade Noord Informatie document Kade Noord B.V. Leon Zondervan Architectuur 1 Plattegronden en aanzichten DO fase 1 2 Wijzigingen sinds eerste vo concept: Groene gevels niet meer alleen

Nadere informatie

Landschappelijk Wonen Mussel

Landschappelijk Wonen Mussel gemeente Stadskanaal Landschappelijk Wonen Mussel Verkoopbrochure maart 2014 - kaveltekening en prijzen - bestemmingsplan - beeldkwaliteitsplan Leeswijzer Op bladzijde 3 en 4 vindt u de verkaveling en

Nadere informatie

Bouw uw eigen woning Hengelo!

Bouw uw eigen woning Hengelo! Bouw uw eigen woning Hengelo! Enkele verspreid liggende woningen in Hengelo www.kavelsinhengelo.nl februari 2019 Kijk voor het actuele kavelaanbod op www.kavelsinhengelo.nl Deelgebied Kavelnummer Oppervlakte

Nadere informatie

DelftsHart Harnaschpolder Delft

DelftsHart Harnaschpolder Delft DelftsHart Harnaschpolder Delft DelftsHart Harnaschpolder, Delft Locatie Wooneilanden Harnaschpolder Delft is een grootschalige uitleglocatie bij de stad Delft. Nieuw gegraven poldersloten zijn gesitueerd

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren WZNH Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren Adviseurs ruimtelijke kwaliteit Vastgesteld: Commissie NH Zuid Aantal adviesaanvragen: 7 Voorzitter: Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 2 Vergaderlocatie Gemeentehuis

Nadere informatie

Duurzame Starterswoningen

Duurzame Starterswoningen Duurzame Starterswoningen A&R10 dd. 15 mei 2013 Een project van lokale ondernemers: Adres kadaster OPDRACHTGEVER Bennekomweg 40 te Doorn Sectie B Perceel 2056 Horr dhr. D. Reincke Rijksstraatweg 179 3956

Nadere informatie

leuten Vleuten, Vleuterweide, Zandweg 214 Kavelpaspoorten perceel 2458 west en 2458 oost

leuten Vleuten, Vleuterweide, Zandweg 214 Kavelpaspoorten perceel 2458 west en 2458 oost leuten Vleuten, Vleuterweide, Zandweg 214 Kavelpaspoorten perceel 2458 west en 2458 oost Inleiding Aan de Zandweg in Vleuten worden als onderdeel van de ontwikkeling De Tuinlanden diverse vrije kavels

Nadere informatie

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit WZNH Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen Monumenten- en Welstandscommissie Waterland Commissie Waterland Aantal adviesaanvragen: 7 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 1 Vergaderlocatie

Nadere informatie

Brandweerkazerne Dordrecht

Brandweerkazerne Dordrecht opdrachtgever locatie ontwerp uitvoering functie Gemeente Dordrecht Leerpark, Dordrecht 2006 2010-2011 Brandweerkazerne Technische Dienst GHOR Leer- en werkplek Da Vinci College Brandweerkazerne Dordrecht

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 16-09-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 16-09-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 38 Verslag d.d. 16-09-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Bouwkavels De Watertuinen

Bouwkavels De Watertuinen Toelichting op de welstandscriteria en de beeldkwaliteit dd. 16 maart 2017 Tijdens de inloopbijeenkomst van 7 maart 2017 bleek dat er behoefte is aan meer informatie over wat voor soort woning u kunt bouwen

Nadere informatie

WZNH. i estei±, Adviseurs ruimtelijke kwaliteit. /oo. Vaste. Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede

WZNH. i estei±, Adviseurs ruimtelijke kwaliteit. /oo. Vaste. Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede WZNH Adviseurs ruimtelijke kwaliteit Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede Commissie Heemstede Aantal adviesaanvragen: 8 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 4 Vergaderlocatie Raadhuis

Nadere informatie

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen welstandscommissie Haarlemmerliede en Spaarnwoude Vastgesteld: Commissie NH Zuid Aantal adviesaanvragen: 6 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 4

Nadere informatie

Plan De Sniep Diemen 19 oktober

Plan De Sniep Diemen 19 oktober Beeldkwaliteitsplan 2 Inleiding en verantwoording Dit beeldkwaliteitsplan heeft als doel om de toekomstige bewoners van de vrije kavels op plan De Sniep te Diemen van een belangrijk gereedschap te voorzien.

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 4

Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 4 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heiloo Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie Heiloo Gemeentehuis Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d. 20-9-2017 Uitgangspunten bouwmogelijkheden gemeentelijke kavels: Hoofdgebouw dient gebouwd te worden in de voorgevelrooilijn (zie bijlage); De afstand tussen het

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 24-02-2015

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 24-02-2015 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 9 Verslag d.d. 24-02-2015 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning: Secr.

Nadere informatie

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT 5 Woningen Rietbaan te Huissen 13045.B Rietbaan Huissen, Bureau Maris i.o.v. Walvoort Vastgoed B.V. 19-5-2015 HISTORIE - Het plangebied (gele kader) was in de 19e eeuw onderdeel

Nadere informatie

Oppervlakte en kavelprijs. Bestemmingsplan Hasselt om de Weede fase 1b Zuid.

Oppervlakte en kavelprijs. Bestemmingsplan Hasselt om de Weede fase 1b Zuid. Kavelpaspoort de eede Hoven Entree de eede Hoven STEDENBOUKUNDIG PLAN - ONINGCATEGORIEËN olweversgilde, en In dit kavelpaspoort worden de relevante onderdelen van o.a. het bestemmingsplan, stedenbouwkundig

Nadere informatie

Welstandsnota Zaanstad 2013

Welstandsnota Zaanstad 2013 Zaanstad 2013 Hoofdstuk 3 Welstand kleine plannen Trendsetter Een trendsetter is een plan, dat is aangewezen om te herhalen. Daarnaast zijn er niet aangewezen plannen die in vergelijkbare situaties als

Nadere informatie

B E E L D K W A L I T E I T S P L A N Appartementen + woningen aan de Zandhoeklaan te Westerbork

B E E L D K W A L I T E I T S P L A N Appartementen + woningen aan de Zandhoeklaan te Westerbork B E E L D K W A L I T E I T S P L A N Appartementen + woningen aan de Zandhoeklaan te Westerbork Project: 12031 Datum: 9 november 2014 HAAS, Rudolf de Haas Architect Kwartelstraat 52 8916 BP Leeuwarden

Nadere informatie

BEELDKWALITEIT - DE WEEDE HOVEN 20

BEELDKWALITEIT - DE WEEDE HOVEN 20 BEELDKWALITEIT - DE WEEDE HOVEN 20 BEELDKWALITEIT - RUIMTELIJKE EENHEDEN 21 Eenheid in kleur en materiaal Wonen aan een hof De Weede velden Samenhang buurt Om de Weede 1A met 1B zuid. Baksteen in terracotta

Nadere informatie

STATIONSKWARTIER KAMPEN BEBOUWINGSRICHTLIJNEN NOORDELIJK DEEL 29 AUGUSTUS 2016

STATIONSKWARTIER KAMPEN BEBOUWINGSRICHTLIJNEN NOORDELIJK DEEL 29 AUGUSTUS 2016 STATIONSKWARTIER KAMPEN BEBOUWINGSRICHTLIJNEN NOORDELIJK DEEL BEBOUWINGSRICHTLIJNEN VOOR WONINGBOUW LANGS JUFFROUW KOETLAAN / WADLOPER Programma - De op de tekening aangegeven verdeling in woningtypen

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 3

Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 3 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen commissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heiloo Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie Kennemerland Gemeentehuis Castricum Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

Baksteenhuis te Groenekan Particulier Marnix van der Meer, Steven Nobel, Rene de Korte, Roy van Maarseveen Bouwbedrijf Van Rhenen Woonhuis 2010-2013

Baksteenhuis te Groenekan Particulier Marnix van der Meer, Steven Nobel, Rene de Korte, Roy van Maarseveen Bouwbedrijf Van Rhenen Woonhuis 2010-2013 BAKSTEENHUIS titel opdrachtgever projectteam aannemer programma periode Baksteenhuis te Groenekan Particulier Marnix van der Meer, Steven Nobel, Rene de Korte, Roy van Maarseveen Bouwbedrijf Van Rhenen

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 08 april 2013

beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 08 april 2013 beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 08 april 2013 Inleiding In de Welstandsnota Staphorst is aangegeven dat er bij nieuwe ontwikkelingen (zowel uitbreidingen als inbreidingen) gelet moet

Nadere informatie

De Strijp. Het podium

De Strijp. Het podium De Strijp Het podium Inhoudsopgave De Strijp Het thema De kavel Het huis Het dak De gevels De detaillering Het materiaal Duurzaamheid Het ontwerp De Strijp De Strijp De Kilder De Strijp geeft Doesburg

Nadere informatie

SPIJKVOORDERHOUT WONEN AAN DE OERDIJK Overzicht kavels

SPIJKVOORDERHOUT WONEN AAN DE OERDIJK Overzicht kavels Overzicht kavels Verkaveling: Oerdijk Koekkoekpad Cees Wilkeshuisstraat Pieter Stuitjesstraat Van Der Marcklaan Willem ten Entelstraat Van Der Marcklaan Deelgebieden: Kavels: opp: 220 772 m 2 224 657 m

Nadere informatie

B E E L D K W A L I T E I T S P L A N Woningen aan de Zandhoeklaan te Westerbork

B E E L D K W A L I T E I T S P L A N Woningen aan de Zandhoeklaan te Westerbork B E E L D K W A L I T E I T S P L A N Woningen aan de Zandhoeklaan te Westerbork Project: 15063 Datum: 14 januari 2015 HAAS, Rudolf de Haas Architect Kwartelstraat 52 8916 BP Leeuwarden Beelkwaliteitsplan

Nadere informatie

Wonen in een comfortabele. rietenkapvilla. Gevarieerd wonen in de gilden. 7 royale. bouwkavels te koop vanaf e 255, 00. per m 2 (incl.

Wonen in een comfortabele. rietenkapvilla. Gevarieerd wonen in de gilden. 7 royale. bouwkavels te koop vanaf e 255, 00. per m 2 (incl. Wonen in een comfortabele rietenkapvilla? 7 royale bouwkavels te koop vanaf e 255, 00 per m 2 (incl. BTW) Gevarieerd wonen in de gilden Toekomstige Hanzelijn Dronten geeft je de ruimte De woonwijk De Gilden

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Kloostertuin Tienray

Beeldkwaliteitsplan Kloostertuin Tienray Beeldkwaliteitsplan Kloostertuin Tienray September 2017 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Analyse en aanbeveling... 5 3. Inspiratiebeelden... 6 4. Criteria... 9 1. Inleiding De gemeente Horst aan de Maas heeft

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 1 Grote commissie: 6

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 1 Grote commissie: 6 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 1 130008 Bouwadres Oud-Loosdrechtsedijk 156 te Loosdrecht gemand. Soort bouwwerk Individuele woning

Nadere informatie

4.2 BEELDKWALITEIT. Inleiding. Deze beeldkwaliteitsparagraaf dient als leidraad voor het bereiken van een gewenste

4.2 BEELDKWALITEIT. Inleiding. Deze beeldkwaliteitsparagraaf dient als leidraad voor het bereiken van een gewenste 4.2 BEELDKWALITEIT Inleiding Deze beeldkwaliteitsparagraaf dient als leidraad voor het bereiken van een gewenste stedenbouwkundige samenhang en blijft beperkt tot díe elementen en aspecten die het beeld

Nadere informatie

17002 NIEUWBOUW JAN VAN AVENNESSTRAAT 54

17002 NIEUWBOUW JAN VAN AVENNESSTRAAT 54 17002 NIEUWBOUW JAN VAN AVENNESSTRAAT 54 TOELICHTING AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNNIG 16.08.2017 mei architects and planners www.mei-arch.eu Bestaande situatie; hekwerk en wachtgevels zijn geen kwaliteit.

Nadere informatie

Verslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Eindhoven

Verslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Eindhoven Sector Ruimtelijke Expertise Afdeling Omgevingskwaliteit Behandeld door ing. A. Langenberg Verslagnummer 4 18 februari 2015 Verslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Eindhoven Betreft vergadering van 18

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld:

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (monument en bouwen) Aantal voorgaande behandelingen: 0 120029 Bouwadres Leeuwenlaan 42 te 's-gravenland Soort bouwwerk Reclameobject Rijksmonument

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Oldenhave/Bos, Ruinen

Beeldkwaliteitsplan. Oldenhave/Bos, Ruinen Beeldkwaliteitsplan Oldenhave/Bos, Ruinen Govert Flinckstraat 31 8021 ET Zwolle Postbus 1158 8001 BD Zwolle T. 038 421 68 00 F. 038 421 07 37 info@witpaard.nl www.witpaard.nl mei 2008 Inleiding Dit Beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie