Verslag van de Algemene Ledenvergadering gehouden op 2 juli 2015 van 19 tot 21 uur in De Voorhof te Oisterwijk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag van de Algemene Ledenvergadering gehouden op 2 juli 2015 van 19 tot 21 uur in De Voorhof te Oisterwijk"

Transcriptie

1 Verslag van de Algemene Ledenvergadering gehouden op 2 juli 2015 van 19 tot 21 uur in De Voorhof te Oisterwijk Aanwezig van het bestuur: Hans Jägers (voorzitter), Bert Stasse (secretaris), Sjef van de Wiel (penningmeester), Jan van Ganzewinkel (lid), Hennie van Schooten (lid). Aanwezig: 11 leden en 5 partners van de coöperatie. 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet allen van harte welkom. Ook de partners van de coöperatie worden speciaal welkom geheten en m.n. Martin Bakx van het VVO, Joke Caspanni en Anne-Marie Schouten van het Gerard Horvers huis, Eric Rentmeester van Mentorhulp, Yvonne Petit van het Sport en Zorgatelier, en Hennie van Schooten van Familiezorg. Er zijn nogal wat afmeldingen vanwege de hitte. De voorzitter memoreert de vorige vergadering waarin het digitale platform werd aangekondigd. In deze vergadering zal Henk Groenhuis de voortgang hiervan apart uit de doeken doen. 2. Notulen van de ALV van 27 oktober 2014 Er zijn geen opmerkingen over het verslag dat vervolgens ongewijzigd wordt vastgesteld met dank aan de secretaris. 3. Jaarverslag 2014 Over het algemene deel wordt alleen de vraag gesteld of het verslag de volgende keer een stuk korter kan, omdat niet alle leden een dergelijk document kunnen of zullen lezen. De voorzitter merkt op dat het een waardevolle opmerking is, maar dat tegelijkertijd het verslag een inzicht dient te geven van de zaken die gepasseerd zijn. Dat zijn er velen. Bovendien vervult een jaarverslag een belangrijke externe functie, onder meer bij samenwerking en fondsenwerving. Misschien is het voor een volgende keer een idee om ook een verkorte versie te maken. Het financiële deel van het verslag wordt toegelicht door de penningmeester die in het najaar van 2014 de penningen heeft overgenomen van Dré van Hal. De overdracht verliep accuraat, compleet en plezierig. Sjef geeft een overzicht van de belangrijkste uitgaven en inkomsten. Het congres van 25 november was kostendekkend en nam daarmee de grootste posten in beslag. Met de bijdragen van diverse instanties als de provincie en Rabo bank (o.m. actie Hart voor elkaar) was het positief resultaat van 2014 ca Dit bedrag is toegevoegd aan de reserveringen, zodat de aangifte voor de vennootschapsbelasting nul bedroeg.

2 Sjef benoemt ook de onbezoldigde inzet van de vele vrijwilligers die in de cijfers van een jaarverslag niet terugkomen, maar wel essentieel zijn voor het functioneren van de coöperatie. Er was onduidelijkheid over de contributies in 2014 in relatie tot de eenmalige inschrijvingskosten. Vandaar dat besloten is tot een generaal pardon. In 2015 zijn er daarom facturen verstuurd. Ca. 80 % van de leden heeft die betaald. De niet betalende leden wordt gevraagd of zij lid willen blijven. Als slotsom legt Sjef uit dat het vermogen van de coöperatie ca bedraagt. Door omstandigheden heeft de kascommissie de controle nog niet uit kunnen voeren. De penningmeester zal dit zeker nog aan hen ter goedkeuring voorleggen en tegelijkertijd aan hen vragen of zij bereid zij hun taak voor nog een termijn te vervullen. 4. Ontwikkelingen rond Wijzelf-de Stromen Henk Groenhuis legt uit, dat hij vooral bezig is met het digitale platform Wijzelf de Stromen en het ontwikkelen van diensten. Hij legt uit, dat het platform Wijzelf een product is ontwikkeld voor een zorgcoöperatie in Zoetermeer door de Stichting VanenVoor van Willemien Visser en Maurice Smit. Het platform wordt momenteel door diverse gemeenten in het westen van het land, in Zeeland, Doetinchem enz. in productie genomen. Voor de coöperatie Zorg voor Elkaar is het platform een hulpmiddel om vraag en aanbod van diensten bij elkaar te brengen. Het is daarmee facilitair aan Zorg voor Elkaar, zoals ook in de statuten van Wijzelf staat beschreven. Op dit moment worden de volgende clusters diensten op de startpagina van het platform gemeld: Huishoudelijke hulp, Klussen in/om huis, Tuinklussen, Burenhulp en Persoonlijke verzorging. Klikken op deze onderwerpen geeft weer nadere informatie. De naam Wijzelf-Oisterwijk is aangepast in Wijzelf-de Stromen om in de toekomst mogelijk een wat groter gebied te kunnen beslaan dan alleen de gemeente Oisterwijk. Wat is er sedert de vorige vergadering gebeurd? Het digitale platform moet gevuld worden met aanbieders van diensten. Het systeem is gebaseerd op diensten aangeboden door personen en niet door bedrijven. Het gaat om herkenbaar persoonlijk contact; Het informatiepunt in Den Boogaard en in Tiliander is er voor personen die vragen hebben. Er zijn al diverse personen/belangstellenden komen praten. Vanwege het geringe aantal bezoekers en de zomervakanties is het informatiepunt tot 1 september gesloten. Mensen met vragen kunnen Henk altijd mobiel bellen; Praatje in de Waterhoef. Daarvan is in de Nieuwsbrief melding gemaakt; Er zijn op 24 en 29 juni twee avonden georganiseerd voor aanbieders van diensten. In totaal zijn daar ca. 20 geïnteresseerden op af gekomen. Als er begin najaar ca. 10 à 15 aanbieders op de website staan, zou dat gerelateerd aan de situatie in Zoetermeer al een goede score zijn; Organisaties kunnen in principe gebruik maken van het platform;

3 Via het platform Wijzelf is er ook berichtgeving via Twitter en Facebook. Om dat nog beter te kunnen doen, zoeken we iemand die daarin plezier heeft en de coöperatie Zorg voor Elkaar daarbij wil helpen; Platform Wijzelf is niet geschikt voor geestelijke gezondheidszorg. Komende gebeurtenissen zijn: Heropening van het informatiepunt in september; Plaatsing van aanbieders op het platform; Henk roept ook leden op zich als aanbieder van diensten aan te melden, al is het maar voor één middag per maand; Verder willen we 2 à 3 avonden een workshop houden voor leden om gebruik te leren maken van het platform. Vervolgens worden in de discussie de volgende vragen gesteld. Vraag: hangt er aan elke dienst een prijskaartje? Antwoord: Nee, er worden behalve betaalde diensten ook gratis vrijwilligersdiensten aangeboden. Maar ook een vergoeding voor b.v. te maken (auto) kosten kunnen aan de orde zijn. Vraag: kunnen de wijkverpleegster en andere hulpverleners mensen wijzen op het digitale platform? Antwoord: Uiteraard en zeker als de markt van vraag en aanbod een goed volume krijgt. Vraag: zijn er kosten voor aanbieders van diensten op het platform? Antwoord: de tarieven zijn 25 voor beroepskrachten maar geen kosten voor vrijwilligers. Omdat het mechanisme van vraag en aanbod nog niet werkt, is het gebruik in 2015 ook voor beroepskrachten nog gratis; Vraag: hoe zit het met de aansprakelijkheid van hulpverleners? Dit is vaak een reden om het maar niet te doen. Antwoord: er is een aansprakelijkheidsverzekering voor iedereen die gebruik maakt van het platform met een eigen risico van 250. Het is evenwel geen beroepsverzekering voor ZZPers. Deze informatie staat ook op de website. Vraag: kan ContourdeTwern ook gebruik maken van het platform voor zijn individuele vrijwilligers? Antwoord: Ja dat kan. Het zou juist een geweldige stimulans zijn als ook anderen het platform als middel gebruiken om hun diensten aan te bieden, uiteraard wel binnen de uitgangspunten van Zorg voor Elkaar. Hans houdt vervolgens nog een pleidooi waarom het platform een mooi instrument is. Aspecten daarvan zijn: valt samen met de uitgangspunten van Zorg voor Elkaar zoals eigen regie, betrouwbaarheid, toegankelijk, op maat, keuze uit diverse mogelijkheden, opgebouwd in overeenstemming met de belastingdienst, biedt administratieve ondersteuning voor de dienstverleners en hulpvragers (PGB), betrouwbaar betaalsysteem na goedkeuring door hulpvrager, vastleggen van afspraken ook in geval van vrijwillige hulp.

4 Vraag: vindt er screening van de aanbieders van diensten plaats? Antwoord: Ja, er wordt gevraagd naar diploma s, een VOG en afhankelijk van het soort diensten vindt er ook een gesprek plaats om te bepalen of de hulpverlener werkt op basis van de uitgangspunten van Zorg voor Elkaar; Vraag: worden er sociale premies ingehouden? Antwoord: er is geen sprake van een werkgevers- werknemers relatie. De belastingdienst gaat vooralsnog uit van de Kleine Ondernemers regeling, omdat het aantal diensten beneden een bepaald maximum ligt. De aanbieders van diensten moeten dus zelf zorgen voor de afdracht. Overigens krijgt de belastingdienst een overzicht van alle financiële afschriften en zijn zij dus op de hoogte van alle transacties. 5. Vrijwilligersvervoer Oisterwijk Jan van Ganzewinkel legt aan de hand van een diapresentatie de opzet en werking van het vrijwilligersvervoer uit. Het VVO is 3 jaar geleden ontstaan vanuit het Gerard Horvershuis om kwetsbare mensen ook wat betreft vervoer de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan dagopvang. Het SKN heeft de formule verder uitgewerkt. De kanteling in het zorg- en welzijnsbeleid om mensen langer zelfstandig te laten blijven leidt er ook toe, dat een uitbreiding van de vervoersdiensten in ontwikkeling is. Het gaat daarbij vooral om vervoer voor inwoners uit Oisterwijk met fysieke problemen of beperkingen, die zorg geïndiceerd zijn en die niet beschikken over voldoende buren of kennissenhulp en die bovendien de financiële middelen missen om in welke vorm dan ook van mobiliteit te voorzien. Op dit moment wordt het vervoer ook uitgebreid voor bezoek aan het ziekenhuis, huisarts, fysiotherapie en dagopvang. Voor onze doelgroep maken we afspraken voor de volgende vervoersvormen. Met taxibedrijven, regiotaxi of deeltaxi, met eigen speciale busjes of auto s, en vervoer door vrijwilligers met hun eigen auto. De doelstellingen van de werkgroep die bestaat uit Joke Caspanni, Jaap Verbart, Martin Bakx, Ria Stam en Jan van Ganzewinkel, zijn: Voor alle doelgroepen in Oisterwijk passend vervoer Betaalbaar vervoer voor alle inkomens groepen Meer welzijn voor mensen met welke zorgbehoefte dan ook Kwaliteit en serviceniveau naar keuze Het vervoer moet van en voor alle inwoners van Oisterwijk zijn Alle geselecteerde instellingen en organisaties, maar ook de gemeente moeten gebruik kunnen maken van deze vervoersmogelijkheden. De diapresentatie staat ook op de website vermeld onder laatste nieuws. In een volgende nieuwsbrief zullen we uitvoeriger aandacht besteden aan dit onderwerp. 6. Perspectief 2015 en verder Hans gaat eerst in op enkele personele aanpassingen en inbreng van de leden. Zoals Sjef al heeft aangegeven heeft Dré van Hal zich als penningmeester teruggetrokken, omdat hij onvoldoende tijd beschikbaar had om al zijn bezigheden voldoende aandacht te kunnen blijven geven. Met pijn in zijn hart heeft hij daarom afscheid moeten nemen.

5 Bert Stasse de secretaris moet zichzelf vanwege gezondheid meer ontzien en gaat terugtreden zodra een andere secretaris zich beschikbaar stelt. Bert heeft wel aangegeven zich voor de coöperatie te willen blijven inzetten op het gebied van ontwikkeling netwerk van partners. Hans bedankt Bert voor zijn inzet en deskundige ondersteuning. Het bestuur is Bert zeer erkentelijk voor wat hij voor de opbouw en verdere ontwikkeling van de coöperatie heeft gedaan. Hans vraagt de leden mee te willen denken wie de plaats van secretaris zou willen en kunnen overnemen. Ans de Bresser is gestopt met de administratieve ondersteuning van het secretariaat, omdat zij weer een baan heeft. Hans bedankt ook Ans voor haar inzet voor de coöperatie. Ander punt is dat de coöperatie meer aandacht wil besteden aan communicatie en PR. Daarvoor willen we graag leden interesseren die daarin een bijdrage willen leveren. Ook zoeken we daarbij iemand die interesse en plezier heeft in de social media als Twitter en Facebook. Mogelijkheden zijn er om dat via de websites van Wijzelf-de Stromen en Zorg voor Elkaar te doen. Hans vraagt tenslotte wie van de leden de coöperatie wil helpen bij het verder ontwikkelen van het netwerk van partners, het digitale platform, het informatiepunt en misschien zien jullie zelf ook andere kansen die bijdragen aan het welslagen van Zorg voor Elkaar. Hans wordt vaak de vraag gesteld wat de toegevoegde waarde van de coöperatie in Oisterwijk is waar al zo veel organisaties bezig zijn op het gebied van welzijn en zorg. Hans geeft aan dat het probleem is dat er veel dubbeling is en dat samenwerking vaak tekort schiet. Kortom we zijn als samenleving rijk, maar verdeeld. Daarom kiest Zorg voor Elkaar er bewust voor te willen investeren in versterking van de samenwerking tussen de aangesloten partners. Vanavond is hier al een aantal partners van het netwerk aanwezig. Er wordt ook samenwerking gezocht met de KBO Oisterwijk. Hoe kunnen we die samenwerking vormgeven? B.v. door van elkaars diensten gebruik te maken of te verstevigen door samenwerking. Waarom geen gecombineerd lidmaatschap? We moeten niet opnieuw het wiel gaan uitvinden, maar elkaar versterken. Daarom vinden er ook gesprekken plaats met Thebe Extra, ook vanuit de gedachte wat we voor elkaar kunnen betekenen. Voor Thebe betekent samenwerking weer een sterkere band met hun leden ca huishoudens in Oisterwijk. Voor ons betekent het een groot aantal leden, ledenadministratie door Thebe, vaste inkomsten door een bijdrage per lid, kortingen voor collectieve diensten, ondersteuning via hun stimuleringsfonds en de inzet van een ledenconsulent. De coöperatie is ook lid van het platform Zorgen doe je samen, een bundeling van partners in Midden en Oost Brabant. Dit platform wil een factor van betekenis worden o.m. bij de inkoop van zorg. Daartoe vindt overleg plaats met het ministerie en de Zorgverzekeraars. Voor ons is dit op dit moment nog een stap te ver. Op termijn wanneer we weer verder ontwikkeld zijn, past het misschien goed. Op de vraag of er samenwerking met de gemeente Oisterwijk plaatsvindt, merkt Hans op dat er samenwerking is, maar dat het tot nu toe helaas moeizaam gaat.

6 7. Rondvraag en sluiting Hans vraagt aandacht voor de partners van Zorg voor Elkaar die zich na de vergadering presenteren op de markt. De voorzitter bedankt de aanwezigen voor hun belangstelling en deelname aan de discussie en sluit de vergadering. Bert Stasse Secretaris De coöperatie Zorg voor Elkaar wordt ondersteund door:

Vrijwilligersvervoer Oisterwijk (VVO)

Vrijwilligersvervoer Oisterwijk (VVO) (concept gedachte) Zorg en welzijn gerelateerd Vrijwilligersvervoer Oisterwijk (VVO) Een burgerinitiatief. Senioren Kennis Netwerk (SKN) Oisterwijk Jan van Ganzewinkel Zorg en welzijn gerelateerd Vrijwilligers

Nadere informatie

Vrijwilligersvervoer Oisterwijk (VVO)

Vrijwilligersvervoer Oisterwijk (VVO) Zorg en welzijn gerelateerd Vrijwilligersvervoer Oisterwijk (VVO) Vervoer is een mogelijkheid om eenzaamheid en isolement bij inwoners van Oisterwijk te voorkomen De project groep heeft besloten zowel

Nadere informatie

WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI

WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI KBO OLLAND 23-2-2016 1 WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI 12 MEI 2017 ALV 12-05-2017 Agenda 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Berichten van verhinderingen en laatste mededelingen

Nadere informatie

Directieverslag 2013. Terugblik. Maatschappelijk ondernemen. Tussentijdse jaarcijfers

Directieverslag 2013. Terugblik. Maatschappelijk ondernemen. Tussentijdse jaarcijfers Directieverslag 2013 Terugblik Als initiatiefnemers van Wijzelf Zorgcoöperaties kijken we met dankbaarheid terug op 2013, een enerverend en bewogen jaar met mooie resultaten. Rond kerst 2012 vielen de

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a.

WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a. KBO OLLAND 23-2-2016 1 WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a. 19 APRIL 2016 Agenda 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Berichten van verhinderingen en laatste mededelingen

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de afdeling Den Helder van de PCOB op 17 maart Vastgesteld op 23 maart 2017.

Notulen van de algemene ledenvergadering van de afdeling Den Helder van de PCOB op 17 maart Vastgesteld op 23 maart 2017. Notulen van de algemene ledenvergadering van de afdeling Den Helder van de PCOB op 17 maart 2016. Vastgesteld op 23 maart 2017. Concept notulen van de algemene leden vergadering van de afdeling Den Helder

Nadere informatie

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS DRIEBERGEN, 14 november Betreft: Algemene ledenvergadering Beste leden van Provero, Op donderdag 14 november 2013 vindt om 10.00 uur de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Provero-lid. Apeldoorn, 3 november Betreft: Algemene Ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero-lid. Apeldoorn, 3 november Betreft: Algemene Ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero-lid Apeldoorn, 3 november 2014 Betreft: Algemene Ledenvergadering Beste leden van Provero, Op dinsdag 11 november 2014 vindt tijdens de bijeenkomst De Omgevingswet, terug naar de zandbak tussen

Nadere informatie

Startbijeenkomst. Federatie van Algemene Seniorenverenigingen. (FASv) Johanneskerk te Amersfoort, 12 mei 2016

Startbijeenkomst. Federatie van Algemene Seniorenverenigingen. (FASv) Johanneskerk te Amersfoort, 12 mei 2016 Startbijeenkomst Federatie van Algemene Seniorenverenigingen (FASv) Johanneskerk te Amersfoort, 12 mei 2016 1 Programma 13.30 uur Opening Eint Ockels (voorzitter werkgroep) 13.40 uur Toelichting op de

Nadere informatie

Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen

Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Aanwezig: Afwezig met afmelding: Afwezig zonder afmelding: E. van Aalzum (vz. Rekenkamer) P. van Vliet (lid Rekenkamer) P. de Goede (lid Rekenkamer) J. Smink (secr. Rekenkamer)

Nadere informatie

COOPERATIE REGLEMENT DORPSCOOPERATIE LIEROP LEEFT

COOPERATIE REGLEMENT DORPSCOOPERATIE LIEROP LEEFT COOPERATIE REGLEMENT DORPSCOOPERATIE LIEROP LEEFT Organisatieonderdelen: Algemene Ledenvergadering De ingeschreven leden vormen samen de Algemene Ledenvergadering. De ALV stelt, op voorstel van het bestuur,

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op 23 maart 2013

Notulen Algemene ledenvergadering, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op 23 maart 2013 Notulen Algemene ledenvergadering, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op 23 maart 2013 Leden Aanwezig: Bestuur Aanwezig: Afwezig 21 leden (incl. bestuur) Joost Tinbergen (voorzitter) Peter Milders

Nadere informatie

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Datum: 24 mei 2014 Locatie: Hotel Bergse Bossen in Driebergen Voorzitter: Ewout Brunt Notulist: Willemien Uijl 1. Opening door de voorzitter dhr.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

2. Het bestuur van de MS vereniging voorziet in heldere voorstellen en formuleringen van besluiten.

2. Het bestuur van de MS vereniging voorziet in heldere voorstellen en formuleringen van besluiten. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE MS VERENIGING NEDERLAND Goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering op 14 november 2015. Artikel 1. ALGEMENE LEDENVERGADERING 1. De Algemene Ledenvergadering (ALV) van

Nadere informatie

U bent een gezelligheidsmens en wilt iets betekenen voor andere mensen. U hebt een rijbewijs.

U bent een gezelligheidsmens en wilt iets betekenen voor andere mensen. U hebt een rijbewijs. Als vervoerbegeleider vervoert u wijkbewoners die dit niet zelf (meer) kunnen naar de huisarts, ziekenhuis of supermarkt. Als de bewoner dit wil gaat u mee de spreekkamer in. U brengt de bewoner daarna

Nadere informatie

Sportvereniging Hillegersberg (S.V.H.) Notulen Buitengewone Algemene Ledenvergadering Zaterdag 12 Juli 2014

Sportvereniging Hillegersberg (S.V.H.) Notulen Buitengewone Algemene Ledenvergadering Zaterdag 12 Juli 2014 Sportvereniging Hillegersberg (S.V.H.) Notulen Buitengewone Algemene Ledenvergadering Zaterdag 12 Juli 2014 Aanwezige bestuursleden: Rick van Westenbrugge, Dolf van Stappershoef en Ubbo Rommerts Afgemeld:

Nadere informatie

Verslag Oprichtingsvergadering Coöperatie Austerlitz Zorgt

Verslag Oprichtingsvergadering Coöperatie Austerlitz Zorgt Verslag Oprichtingsvergadering Coöperatie Austerlitz Zorgt 14 december 2012 Dorpshuis Austerlitz Thema: Zorgen moet je doen, niet maken! Op een regenachtige vrijdagavond kwamen ongeveer 60 overwegend oudere

Nadere informatie

2. Het verslag van de ledenvergadering van 25 april 2013 wordt zonder voorlezing en zonder discussie goedgekeurd.

2. Het verslag van de ledenvergadering van 25 april 2013 wordt zonder voorlezing en zonder discussie goedgekeurd. KNVWS t Gooi Vergaderverslag ALV d.d. 10 april 2014 Locatie: Aanvang: Aanwezig: (bestuur) Alberdingk Thijmcollege te Hilversum 21:10 uur Lynn van Rooijen-Mc Cullough (voorzitter) Gerard Peet (secretaris)

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 VLP Roosendaal

Jaarverslag 2015 VLP Roosendaal Jaarverslag 2015 VLP Roosendaal Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 Doelstelling pagina 4 Beleidsplan 2016 pagina 4 Begrotingsbeleid pagina 4 Gebeurtenissen 2015 pagina 5 Bestuurssamenstelling pagina 5 Fractiesamenstelling

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal

Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 Doelstelling pagina 4 Beleidsplan 2016 pagina 4 Begrotingsbeleid pagina 4 Gebeurtenissen 2015 pagina 5 Bestuurssamenstelling pagina 5 Fractiesamenstelling

Nadere informatie

Bijpraatavond Berggierslanden 17 januari 2017

Bijpraatavond Berggierslanden 17 januari 2017 Bijpraatavond Berggierslanden 17 januari 2017 Programma vanavond Plenair deel (informerend) opening wijkwethouder Gert Stam ontwikkelingen in de wijk Berggierslanden woningbouw afwatering en gladheidsbestrijding

Nadere informatie

Doelstellingen Werkplan Langenboomse Zorg Centraal 2017 (LZC) Gebaseerd op onze missie en visie: Missie

Doelstellingen Werkplan Langenboomse Zorg Centraal 2017 (LZC) Gebaseerd op onze missie en visie: Missie Werkplan Langenboomse Zorg Centraal 2017 (LZC) Doelstellingen 2017 Gebaseerd op onze missie en visie: Missie De vereniging Langenboomse Zorg Centraal streeft na dat de inwoners van Langenboom zo lang mogelijk

Nadere informatie

2. In memoriam en mededelingen De voorzitter gedenkt de acht leden die ons in het jaar 2017 zijn ontvallen.

2. In memoriam en mededelingen De voorzitter gedenkt de acht leden die ons in het jaar 2017 zijn ontvallen. Notulen 40 ste Algemene Ledenvergadering Vereniging Vrienden van het Airborne Museum Zaterdag 17 maart 2018 1. Opening De voorzitter heet eenieder welkom op deze 40 ste Algemene Ledenvergadering van de

Nadere informatie

KBO Zeeland. beleidsplan

KBO Zeeland. beleidsplan KBO Zeeland beleidsplan 2014-2018 Vroeger was er ook een jeugd van tegenwoordig. 1 Inhoudsopgave. 1 Inleiding 3 2 Missie en opdracht 4 3 Strategische koers 5 4 Kerntaken 6 Belangenbehartiging Dienstverlening

Nadere informatie

Het afdelingsbestuur. Pagina 2 van 8

Het afdelingsbestuur. Pagina 2 van 8 Pagina 1 van 8 Voorwoord In de besluitvormingsnotitie over de Afdeling van de Toekomst, die door de bondsraad is aangenomen, is toegezegd dat er een voorbeeld jaarplan gemaakt zal worden. Dit voorbeeld

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Algemene Ledenvergadering

Jaarverslag 2012. Algemene Ledenvergadering Jaarverslag 2012 Algemene Ledenvergadering 21 maart 2013 Agenda 1. Goedkeuring verslag ALV 2012 2. Jaarverslag 2012 3. Financiën ië 2012 4. Begroting 2011 5. Planning 2013 6. Samenstelling bestuur 7. Stumico

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016 Nummer 18, Nov 2016 Beste VKZ leden, In deze speciale kolibrief vinden jullie de uitnodiging voor de jaarvergadering van 2016. We hopen jullie allemaal te zien op zondag 27 november. Namens het bestuur,

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis

Jaarverslag 2015 Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis Jaarverslag 2015 Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis 1. Voorwoord. Het bestuur van de Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis brengt met genoegen het jaarverslag uit over het jaar 2015. Ondanks

Nadere informatie

Versie A P R I L

Versie A P R I L Versie 1.0 1 6 A P R I L 2 0 1 3 16-4-2013 ALV wijkvereniging Westeinde 1 Opening Róman van der Meulen: Secretaris Pauze over ca. 1.15 uur 16-4-2013 ALV wijkvereniging Westeinde 2 Agenda 1. Opening 2.

Nadere informatie

DE PIRAMIDE WERKT BEWEEGT

DE PIRAMIDE WERKT BEWEEGT DE PIRAMIDE WERKT In de overgang naar een nieuwe manier van het organiseren van zorg en ondersteuning in Nederland, is de WMO piramide een goed hulpmiddel. ZIVA heeft de piramide vertaald naar een praktische

Nadere informatie

Ans Smits (vz); Marcel Vis (sec); Eric Geraerts (pen); Hans van Duren; Mien van

Ans Smits (vz); Marcel Vis (sec); Eric Geraerts (pen); Hans van Duren; Mien van NOTULEN Bewonersoverleg De Leeuwerik K.v.K. 56652739 Klompenmaker 42 5683 NE Best secretaris@bodeleeuwerik.nl www.bodeleeuwerik.nl Locatie: Datum: Aanwezig: Afwezig: Mien van Kollenburg, Stoelenmatter

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Ledenvergadering van NKS-Handbal d.d. 23 juni 2015 in Vught aanvang 19.00 uur.

Notulen van de Algemene Ledenvergadering van NKS-Handbal d.d. 23 juni 2015 in Vught aanvang 19.00 uur. Notulen van de Algemene Ledenvergadering van NKS-Handbal d.d. 23 juni 2015 in Vught aanvang 19.00 uur. Aanwezig: Van het bestuur: Marius Buiting, Ton Loeffen. Van de verenigingen: Wim v/d Schoot(Zephyr,

Nadere informatie

21 april 2016: uur de Baat Huizen

21 april 2016: uur de Baat Huizen Concept verslag Algemene Ledenvergadering Turnlust 21 april 2016: 20.00 uur de Baat Huizen Aanwezig: Het bestuur: Rubia Adolfs, Mariska Bolt, Ferry de Hoogen, Frank de Kruijf, Bert van Wijk Trainers: Eimertje

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

Vereniging Alternatief Goederenspoor ALGEMENE LEDENVERGADERING VAG

Vereniging Alternatief Goederenspoor ALGEMENE LEDENVERGADERING VAG 1 2 Door waarnemend voorzitter Hans de Boer 3 Agenda ALV 14-02-2017. 1. Opening en welkom. 2. Vacature voorzitter. 3. Verslag ALV 26-01-2016. 4. Jaaroverzicht secretaris. 5. Financiën penningmeester, voorstel

Nadere informatie

Het gaat goed met de Werkgroep

Het gaat goed met de Werkgroep Het gaat goed met de Werkgroep De Werkgroep bestaat inmiddels ruim 3 jaar en mede dankzij de nieuwe website die we in september hebben gelanceerd is het voor ons een stuk makkelijker geworden om te communiceren

Nadere informatie

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen.

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen. Notulen Algemene Leden Vergadering 2016 Datum: 23 februari 2016 Plaats: Wetsus aan de Oostergoweg 7 te Leeuwarden Aanwezigen: Zie bijlage 1 MKA.: Verzendlijst: Curt van Oss Alle aan- en afwezigen Verslag

Nadere informatie

Dorpsraad Vessem. Jaarvergadering 21 april 2015 Aanvang: 20.00 uur. in d n Boogerd. Welkom allemaal bij de Dorpsraad

Dorpsraad Vessem. Jaarvergadering 21 april 2015 Aanvang: 20.00 uur. in d n Boogerd. Welkom allemaal bij de Dorpsraad Jaarvergadering 21 april 2015 Aanvang: 20.00 uur Welkom allemaal bij de Dorpsraad in d n Boogerd 1 1. Opening en welkom Gerry M. Dorrestein 2. Vaststellen agenda 3. Mededelingen 4. Notulen jaarvergadering

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over veranderingen in de zorg

Veelgestelde vragen over veranderingen in de zorg Veelgestelde vragen over veranderingen in de zorg WMO - GEMEENTE Is het al officieel dat de Wmo ingaat op 1 januari 2015? Ja, met dien verstande dat 2015 een overgangsjaar wordt. Verandert het recht op

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

De notulen van de ALV van worden goedgekeurd. Henk levert een verslag van het afgelopen jaar:

De notulen van de ALV van worden goedgekeurd. Henk levert een verslag van het afgelopen jaar: Agenda Algemene Ledenvergadering Nederlandse Vereniging Wenen vrijdag 23.03.2018, 19:00-20:00 Flanagan s Irish Pub, Schwarzenbergstraße 1-3, 1010 Wenen 1. Opening Aanwezig: 28 leden. Volgens de statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011

Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011 Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011 Inleiding Overeenkomstig de statuten (art. 19) kan de vereniging reglementen opstellen

Nadere informatie

Sint Anthonis, 26 januari Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling.

Sint Anthonis, 26 januari Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling. Jaarverslag 2015 Sint Anthonis, 26 januari 2016 Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling. EHBO vereniging Sint Anthonis Het Zwaluwstaartje Contact informatie

Nadere informatie

Coöperatie Reglement Dorpscoöperatie Lierop Leeft

Coöperatie Reglement Dorpscoöperatie Lierop Leeft Coöperatie Reglement Dorpscoöperatie Lierop Leeft Organisatieonderdelen: Algemene Ledenvergadering De ingeschreven leden vormen samen de Algemene Ledenvergadering. De ALV stelt, op voorstel van het bestuur,

Nadere informatie

: Chantal, Daniëlle, Hanneke, Henk, Linda, Mary, Mirèse, Nicole, Wanda, Frank Weijkamp : Petra te Selle, Heidi, Jitske

: Chantal, Daniëlle, Hanneke, Henk, Linda, Mary, Mirèse, Nicole, Wanda, Frank Weijkamp : Petra te Selle, Heidi, Jitske Notulen d.d. 27 februari 2013 Aanwezig Afwezig Gasten : Chantal, Daniëlle, Hanneke, Henk, Linda, Mary, Mirèse, Nicole, Wanda, Frank Weijkamp : Petra te Selle, Heidi, Jitske : Bernadette 1. Opening Hanneke

Nadere informatie

STICHTING RECHTSWINKEL MAARSSEN JAARVERSLAG 2010

STICHTING RECHTSWINKEL MAARSSEN JAARVERSLAG 2010 STICHTING RECHTSWINKEL MAARSSEN JAARVERSLAG 2010 Stichting Rechtswinkel Maarssen P/a Gezondheidscentrum Boomstede Boomstede 204 3608 AK MAARSSEN Email: info@rechtswinkelmaarssen.nl Inloopspreekuur elke

Nadere informatie

Openbare Daltonschool De Achtbaan. Jaarverslag Oudervereniging

Openbare Daltonschool De Achtbaan. Jaarverslag Oudervereniging Openbare Daltonschool De Achtbaan Jaarverslag Oudervereniging Schooljaar 2014-2015 Inhoud Voorwoord 3 Over de oudervereniging 4 Samenstelling bestuur 2014-2015 5 Samenstelling bestuur 2015-2016 6 Vergaderingen

Nadere informatie

BOC Jaarvergadering 2015. BCC Zutphen, 17 januari 2015

BOC Jaarvergadering 2015. BCC Zutphen, 17 januari 2015 BOC Jaarvergadering 2015 BCC Zutphen, 17 januari 2015 Agenda 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Verslag ALV 2014 jaarvergadering 4. Verslag secretaris 5. Verslag penningmeester 6. Kascommissie,

Nadere informatie

13:28 Binnengekomen stukken de oprichtingsakte van Provero; een afschrift hiervan is beschikbaar op de website.

13:28 Binnengekomen stukken de oprichtingsakte van Provero; een afschrift hiervan is beschikbaar op de website. Verslag algemene ledenvergadering 9 november 2009 te Driebergen 13:19 Opening Voorzitter Jur v/d Velde opent de vergadering met het introduceren van de doelstellingen van Provero. Daarna stellen de oprichters

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

ALV AGV S.H.E.L.L GOLFBAAN WATERLAND AMSTERDAM AGV S.H.E.L.L. 2014

ALV AGV S.H.E.L.L GOLFBAAN WATERLAND AMSTERDAM AGV S.H.E.L.L. 2014 ALV AGV S.H.E.L.L. 2014 GOLFBAAN WATERLAND AMSTERDAM AGV S.H.E.L.L. 2014 1 AGENDA 20 MAART 2014 1. Opening 2. Mededelingen 3. Notulen ALV 21 maart 2013 4. Verslag van de kascommissie 5. Resultaat 2013

Nadere informatie

Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2016

Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2016 Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2016 Inleiding... 3 Activiteiten... 3 Algemeen... 3 Overige.... 3 Sponsoring.... 3 Handboek Chauffeur.... 3 Taakomschrijving Coördinator.... 4 Accountant....

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL

BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL BEDANKT! AGENDA ALV 8-1 1. Opening en mededelingen Vaststellen agenda (2), ingekomen stukken (3), notulen (4) 5. Jaarverslagen 2018 Bestuur (5a) & commissies (5b)

Nadere informatie

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag.

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag. Notulen Algemene Ledenvergadering c.v.v. Fit Boys Datum: Donderdag 27 oktober 2016 Aanvang: 20:00 uur Locatie: Kantine Fit Boys, Sportpark Noord-West Aanwezig:.. leden, zie: Presentielijst ledenvergadering

Nadere informatie

UITNODIGING. voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN

UITNODIGING. voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN LOGGED OUT Jaargang #10; nummer #1; februari 2015 UITNODIGING voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN op woensdag

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Als elke vrijwilliger een ster is, wordt het nooit meer donker!

Jaarverslag 2014 Als elke vrijwilliger een ster is, wordt het nooit meer donker! 1 Jaarverslag 2014 Geachte lezer, Een goede gewoonte die we in onze contacten met u er op nahouden is u te informeren door middel van een jaarverslag. Zo houden we u op de hoogte van het wel en wee van

Nadere informatie

FysiogroepTwente Faciliteren, Delen en Verbinden

FysiogroepTwente Faciliteren, Delen en Verbinden FysiogroepTwente Faciliteren, Delen en Verbinden Verslag Oprichtingsvergadering Fysiogroep Twente 1 maart 2011 Programma Algemene Ledenvergadering Korte voorgeschiedenis Statuten, huishoudelijk reglement,

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Auteur: Casper van de Pol Aanwezig: Casper van de Pol Rudi van Winsum Cees van Winsum Gerard van der Velde Wil Schoonderbeek Bert van de Poll Erik

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK

PLAN VAN AANPAK KBO CUIJK CENTRUM PLAN VAN AANPAK 2018 2022 1 P a g i n a INHOUD: Pagina 1: Pagina 2: Pagina 3: Pagina 4: Voorblad Inhoud Inleiding lijke taken en Pagina 5: Pagina 6: Ouderenbeleid PR en Communicatie Scholing

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Inhoud 1 INLEIDING... 2 1.1 GOEDKEURING... 2 1.2 WIJZIGING / AANVULLING... 2 1.3 GOEDKEURINGS- / WIJZIGINGSDATA... 2 2 ORGANISATIE... FOUT! BLADWIJZER NIET GEDEFINIEERD. 3 BESTUUR... 2 3.1 WERKWIJZE BESTUUR...

Nadere informatie

Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018

Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018 Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018 De Reumapatiëntenvereniging Spijkenisse e.o. wordt ondersteund door het Reumafonds en de gemeente Nissewaard en is lid van Ieder(in) (landelijk netwerk

Nadere informatie

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016 Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015 Beleidsplan 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Missie en Doelstelling 4 1.1 Missie 4 1.2 Doelstelling 4 2. Identiteit 5 3. Organisatie Structuur 6 3.1 Algemeen 6 3.2

Nadere informatie

De bibliotheek draagt actief bij aan preventie en participatie!

De bibliotheek draagt actief bij aan preventie en participatie! De bibliotheek draagt actief bij aan preventie en participatie! 2 Wat speelt er? 3 De drie decentralisaties en de kanteling in het sociaal domein Willen we echt een inclusieve samenleving bouwen waar iedereen,

Nadere informatie

DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN/LANGEWEG JAARREKENING 2018

DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN/LANGEWEG JAARREKENING 2018 DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN/LANGEWEG JAARREKENING 2018 L. van Wijngaarden (Penningmeester) Opgemaakt: januari 2019 De Kruisvereniging Zevenbergen/Langeweg Opgericht 6 november 1978 Ontstaan uit een

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen In de statuten van de stichting Gilde Ede, d.d. 07 februari 1992, staat in artikel 15 dat het bestuur reglementen kan vaststellen, dat noch in strijd mag zijn

Nadere informatie

Agenda algemene ledenvergadering zaterdag 10 oktober 2015

Agenda algemene ledenvergadering zaterdag 10 oktober 2015 Agenda algemene ledenvergadering zaterdag 10 oktober 2015 1. Opening door de voorzitter 2. Opgave rondvraag Aanvang, 17.30 uur Locatie, Clubhuis 3. Ingekomen berichten en mededelingen van het bestuur 4.

Nadere informatie

academie Leren en doen! Trainingen en bijeenkomsten Najaar 2012 www.zorgbelang-brabant.nl

academie Leren en doen! Trainingen en bijeenkomsten Najaar 2012 www.zorgbelang-brabant.nl academie Leren en doen! Trainingen en bijeenkomsten Najaar 2012 www.zorgbelang-brabant.nl Academie Zorgbelang Trainingen Welkom! Graag presenteren we u het aanbod van de Academie Zorgbelang Brabant voor

Nadere informatie

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg I N H O U D Voorwoord Mantelzorgmeerdaagse Mantelzorgtest Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg Loopt u mee? Workshop Mindfulness Voorwoord Beste lezer,

Nadere informatie

PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van "Poets, playwrights, essayists, editors, novelists")

PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van Poets, playwrights, essayists, editors, novelists) CONCEPT PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van "Poets, playwrights, essayists, editors, novelists") HUISHOUDELIJK REGLEMENT Over het lid worden van de

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

Samenwerken in de regio, hoe ziet dat eruit? De belangrijkste vragen en antwoorden op een rijtje

Samenwerken in de regio, hoe ziet dat eruit? De belangrijkste vragen en antwoorden op een rijtje Samenwerken in de regio, hoe ziet dat eruit? De belangrijkste vragen en antwoorden op een rijtje We willen samen strijden voor gezonde lucht en gezonde longen. We willen longziekten de wereld uit helpen

Nadere informatie

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 VERENIGING VAN OUD FOKKER EMPLOYÉS 14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 INDIEN ONBESTELBAAR S.V.P. RETOUR: Kootwijkstraat 135 / 2573 XM Den Haag ===============================================================

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Buurtschap Nobelhorst Zuid van 7 februari 2019

Verslag Algemene Ledenvergadering Buurtschap Nobelhorst Zuid van 7 februari 2019 Verslag Algemene Ledenvergadering Buurtschap Nobelhorst Zuid van 7 februari 2019 Locatie: Sterrenschool Het Universum, Max Planckstraat 74, 1341 DA Almere 1. Opening De voorzitter opent om 20:05 uur de

Nadere informatie

Wij gaan voor een goede, sterke zwemvereniging op Zuid!

Wij gaan voor een goede, sterke zwemvereniging op Zuid! Samen in de nieuwe vereniging springen hopen we te realiseren op 1 januari 2016. Al de stukjes hopen we dan passend te hebben. Spannend en uitdagend! Een proces waar we steeds proberen beide verenigingen

Nadere informatie

ANBI- verantwoording. Meer informatie over de organisatiestructuur van de stichting is te vinden in het jaarverslag 2014.

ANBI- verantwoording. Meer informatie over de organisatiestructuur van de stichting is te vinden in het jaarverslag 2014. ANBI- verantwoording Culturele ANBI Stichting Schouwburg Cuijk Stimuleringsfonds (in de communicatie naar buiten wordt de naam Het Podiumfonds Land van Cuijk & Maasduinen gebruikt) is door de Belastingdienst

Nadere informatie

Het verslag wordt paginagewijs doorgenomen. Er worden geen opmerkingen gemaakt. De notulen zijn hierbij vastgesteld. De secretaris wordt bedankt.

Het verslag wordt paginagewijs doorgenomen. Er worden geen opmerkingen gemaakt. De notulen zijn hierbij vastgesteld. De secretaris wordt bedankt. Concept Verslag 1. Opening en welkom Walter Wind zit de vergadering technisch voor. Er zijn een aantal formele afmeldingen binnen gekomen. Velen hebben zich niet afgemeld; het aantal aanwezigen is erg

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Goed te keuren op de Algemene Ledenvergadering van 28 mei 2018

Jaarverslag 2017 Goed te keuren op de Algemene Ledenvergadering van 28 mei 2018 Jaarverslag 2017 Goed te keuren op de Algemene Ledenvergadering van 28 mei 2018 Algemeen Opgericht 12 februari 2001 Statutair opgericht 12 juli 2001 Kamer van Koophandel nr 37096780 Bankrekeningnummer:

Nadere informatie

Praktische opdracht Management & Organisatie Rechtsvormen

Praktische opdracht Management & Organisatie Rechtsvormen Praktische opdracht Management & Organisatie Rechtsvormen Praktische-opdracht door een scholier 1848 woorden 19 december 2007 7,5 9 keer beoordeeld Vak M&O De opdracht: 1 ondernemingsvormen - Zoek via

Nadere informatie

Vaststellen agenda Er zijn geen toe te voegen agendapunten, daarmee is de agenda vastgesteld.

Vaststellen agenda Er zijn geen toe te voegen agendapunten, daarmee is de agenda vastgesteld. Notulen van de jaarvergadering van woensdag 9 maart 2016 Aanwezig bestuur Wim Vilters (voorzitter), Wim Tekampe (penningmeester), Jan Knol (secretaris), Pieter Meijer, Ben van Onna en Klaas Zeelte. Algemeen

Nadere informatie

Informatie- Ledenavond

Informatie- Ledenavond Burger Initiatieven Informatie- Ledenavond Hall ABK Huis, 18 november 2015 Agenda 29 oktober 2015 19:30 uur Welkom Jan Emmerzaal (vrz) - vaststellen agenda - verslag 29 oktober 2015 19:40 Zon projecten

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Zwolle, 16 maart 2018 1. Opening 2. Goedkeuring notulen vorige vergadering 3. Sociaal en financieel jaarverslag 4. Goedkeuring jaarstukken 2017 5. Decharge bestuur 6. Benoeming

Nadere informatie

Ondersteuning van Vrijwilligershulp en Mantelzorg voor kwetsbare burgers in Zuid-Kennemerland in de sector Wonen, Welzijn & Zorg

Ondersteuning van Vrijwilligershulp en Mantelzorg voor kwetsbare burgers in Zuid-Kennemerland in de sector Wonen, Welzijn & Zorg versie 1: werkdocument Bespreking in de bestuursvergadering d.d. 19 januari 2015 Ondersteuning van Vrijwilligershulp en Mantelzorg voor kwetsbare burgers in Zuid-Kennemerland in de sector Wonen, Welzijn

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering 14 maart 2018

Verslag Algemene Ledenvergadering 14 maart 2018 Verslag Algemene Ledenvergadering 14 maart 2018 Locatie: Aanwezig: Kaap Hoorn, Kaapse Baan 1, Haren zie presentielijst (bijlage) 1. Opening. De voorzitter Jan Wijbenga opent de vergadering. Afzeggingen

Nadere informatie

Verslag vergadering Sportraad 21 januari 2019 Locatie: Vredehoflaan 950, Vlissingen

Verslag vergadering Sportraad 21 januari 2019 Locatie: Vredehoflaan 950, Vlissingen Verslag vergadering Sportraad 21 januari 2019 Locatie: Vredehoflaan 950, Vlissingen Aanwezig Sportraad: de heer A. Stroo (voorzitter), de heer P. Huser (secretaris), de heer H. van Rooijen (lid), de heer

Nadere informatie

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen.

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. Huishoudelijk Reglement Stichting PAR 1. Algemeen 1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. 1.2. Doelgroep

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 18 Mei 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 15 leden en 5 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse VERSLAG van de op 8 december 2016 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en Omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper,

Nadere informatie

Uitvaartvereniging "De Laatste Eer" Koedijk Jaarverslag 2016

Uitvaartvereniging De Laatste Eer Koedijk Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Versie: 1.0 Datum: 7 februari 2017 Opgesteld door: F. Ploeger en J. Emmerik Functie: Secretaris en Penningmeester Inleiding Dit jaarverslag bestaat uit twee delen, het bestuursverslag

Nadere informatie

Verslag. Ledenvergadering Huurdervereniging l'escaut Woensdag 9 mei 2018, aanvang uur, gehouden wijkgebouw Het Palet te Vlissingen Nr.

Verslag. Ledenvergadering Huurdervereniging l'escaut Woensdag 9 mei 2018, aanvang uur, gehouden wijkgebouw Het Palet te Vlissingen Nr. Verslag Vergadering Ledenvergadering Huurdervereniging l'escaut Datum Woensdag 9 mei 2018, aanvang 19.00 uur, gehouden wijkgebouw Het Palet te Vlissingen Nr. 1 t/m 8 Aanwezig Zie presentielijst Afwezig

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 1. Opening Met een welkom aan onze ereleden, de heren Rijkenberg en Verduin, opent de voorzitter de

Nadere informatie

Ans Smits (vz); Marcel Vis (sec); Hans van Duren; Willie Pluijm; Miranda Vugts (Regio- Politie B.O.S.);

Ans Smits (vz); Marcel Vis (sec); Hans van Duren; Willie Pluijm; Miranda Vugts (Regio- Politie B.O.S.); NOTULEN Bewonersoverleg De Leeuwerik K.v.K. 56652739 Klompenmaker 42 5683 NE Best secretaris@bodeleeuwerik.nl www.bodeleeuwerik.nl Locatie: Datum: Aanwezig: Afwezig: De Boei, Leemkuilen 101, 5683 BT Best

Nadere informatie

Gemeente Utrecht laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Utrecht laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Utrecht laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Utrecht.

Nadere informatie

Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014

Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014 Stichting Beheer Oudergelden Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014 Aanwezig: Bestuursleden: Aafje ter Avest, Karin Hogervorst en Janke Verheij,

Nadere informatie

Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei werkgroepen Wmo, Basismobiliteit

Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei werkgroepen Wmo, Basismobiliteit Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei 2016 Aanwezig: Alize van Engelen, Secretaris Corry Giesen, 2 de secretaris Dinie Roeterdink, Penningmeester Ella Boere Dineke van Es Eric Hendriks Alie Hebing

Nadere informatie

Stichting Bevordering Welzijn Inwoners Grashoek Hulp in de huishouding als Algemene Voorziening in Grashoek

Stichting Bevordering Welzijn Inwoners Grashoek Hulp in de huishouding als Algemene Voorziening in Grashoek Stichting Bevordering Welzijn Inwoners Grashoek Hulp in de huishouding als Algemene Voorziening in Grashoek 26 oktober 2017 Kernteam ZijActief Dorpsoverleg Stichting Bevordering Welzijn Inwoners Grashoek

Nadere informatie

door de ALV gemandateerd en formeel bevoegd om bepaalde zaken te regelen en besluiten te nemen verantwoordelijkheid hebben

door de ALV gemandateerd en formeel bevoegd om bepaalde zaken te regelen en besluiten te nemen verantwoordelijkheid hebben Toelichting beschrijving processen + verdeling taken/bevoegdheden Vereniging Wikimedia Nederland Utrecht, 13 september 2012 - herziene versie bestuursweekend 7 april 2013 Wikimedia Nederland heeft er voor

Nadere informatie