Jaarverslag 2015 Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2015 Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2015 Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis 1. Voorwoord. Het bestuur van de Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis brengt met genoegen het jaarverslag uit over het jaar Ondanks de al in het vorige verslag gemaakte opmerking over het moeizaam verkrijgen van vrije middelen, zijn we er toch in geslaagd de nodige activiteiten te ontplooien. We verwijzen hiervoor naar de beschrijving van de projecten in het betreffende hoofdstuk. Dit is vooral mogelijk geworden door het verkrijgen van zogenaamd "geoormerkt" geld. Het verkrijgen van vrije middelen blijft een zorg voor het bestuur. In het verslagjaar is bekend geworden dat de samenwerking tussen het Westfriesgasthuis en het Waterlandziekenhuis te Purmerend zal worden omgezet in een fusie. Omdat de besluitvorming nog door de bevoegde instanties moet worden goedgekeurd is er nog weinig te zeggen welke invloed deze fusie zal hebben voor de Stichting vrienden van het WFG. Zodra de tijd daarvoor rijp is zal met de vergelijkbare stichting van het Waterlandziekenhuis overlegd worden over de vraag hoe in de toekomst met de activiteiten zowel projectmatig als qua fondsenwerving moet worden omgegaan. Wij kijken met gepaste tevredenheid terug op het afgelopen jaar. 2. De Vrienden van het Westfriesgasthuis. De Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis is op 17 juni 1996 opgericht om het verblijf van patiënten en hun naasten in het ziekenhuis aangenamer te maken. Inmiddels is daaraan toegevoegd dat ook het welbevinden van de medewerkers/vrijwilligers van het ziekenhuis tot de doelstelling kan worden gerekend. De Vrienden werven fondsen waarmee aanvullende voorzieningen in het ziekenhuis worden gerealiseerd. Voorzieningen die niet uit het reguliere budget kunnen worden betaald. Hiertoe voert de Stichting een fondsenwervingsbeleid al dan niet voor specifieke projecten en bestemmingen. Het bestuur bestaat uit mensen die het Westfriesgasthuis een warm hart toedragen en betrokken zijn bij de regio West-Friesland. Het bestuur bestaat op 31 december 2015 uit de volgende personen: - Jan Timmer, voorzitter - Jan Jaap Nierop, penningmeester - Gijs Otten, bestuurslid - Harmen Ettema, lid namens de raad van toezicht van het Westfriesgasthuis - Hugo Keuzenkamp, lid namens de raad van bestuur van het Westfriesgasthuis. De heer Piet Dekker is als bestuurslid afgetreden. De stichting dankt de heer Dekker voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de Stichting. Vanwege de voorgenomen fusie met het Waterlandziekenhuis is besloten vooralsnog de vrijgekomen plek in het bestuur niet in te vullen. De stichting wordt ondersteund door het secretariaat van het bestuur van het ziekenhuis. In de loop van september is deze rol van Corine Jong overgenomen door Ingrid Koopman.

2 Corine heeft jarenlang met veel plezier en enthousiasme het secretariaat verzorgd. De stichting is haar veel dank verschuldigd. De werkzaamheden binnen en voor de stichting worden gecoördineerd door een werkgroep. Zij komt formeel en informeel bij elkaar. 3.Gerealiseerde projecten: In 2015 zijn projecten gerealiseerd met betrekking tot: a. verbouwing en inrichting van kamers. 1. familiekamers Intensive Care: door de Stichting het Glaswerk werd een bedrag ad beschikbaar gesteld om de herinrichting van de familiekamers van de afdeling Intensive Care mogelijk te maken. In november werden de nieuwe kamers in een informele bijeenkomst door de Stichting het Glaswerk aan de afdeling overgedragen. 2. audio-voorziening in familiekamers dialyseafdeling. Dankzij een gift van de Juniorkamer 1978 kon een gewenste audio-voorziening t.b.v. de dialyseafdeling worden aangeschaft. 3. behandelstoel: Look good - feel better/ ten behoeve van de schoonheidssalon waar veel patiënten worden behandeld heeft de Stichting een substantiële bijdrage gegeven ten behoeve van de aanschaf van een andere behandelstoel.

3 b. aandacht voor patiënten 4. verhuizing patiënten i.v.m. nieuwbouw. Voor sommige patiënten betekent het gereed komen van de nieuwbouw een verhuizing naar een nieuwe plek in het ziekenhuis. De Stichting heeft financieel bijgedragen aan de extra aandacht die door het ziekenhuis aan deze patiënten is besteed. 5. embracedoeken. Dankzij de opbrengst van de Westfriesgasthuisloop in 2014 zijn er zogenaamde embracedoeken aangeschaft voor vrouwelijke oncologiepatiënten. Zij verkeren regelmatig in een kwetsbare situatie, waarin enige bescherming en privacy wenselijk is. 6. workshops / look good-feel better: jaarlijks worden er workshops gehouden voor oncologiepatiënten om aandacht te kunnen geven aan de dagelijkse (uiterlijke) verzorging. Door een gift van de Stichting Vrienden werd het mogelijk om twee workshops te organiseren. 7. kerstdiner. Sedert enkele jaren wordt in het personeelsrestaurant van het ziekenhuis voor patiënten en familieleden een kerstdiner georganiseerd. Mede dankzij vele vrijwilligers en medewerkers is dit diner een groot succes. De stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis sponsort dit evenement.

4 c. aandacht voor het bezoek, de familie en de nabestaanden 8. door de geestelijke verzorgers is een herdenkingsbijeenkomst voor overleden patiënten gehouden. De Stichting Vrienden heeft hieraan een financiële bijdrage geleverd. 9. kokers van verschil: Dit educatief materiaal voor kinderen van overleden patiënten is door ons beschikbaar gesteld. d. aandacht voor medische zaken in de regio 10. voorleesactie Jules Verneschool: Door medewerkers van het ziekenhuis is - evenals in een voorlees ochtend verzorgd. Dit heeft voor de Stichting Vrienden een leuke opbrengst betekend. 11. publiekslezingen: Door het ziekenhuis zijn een drietal - zeer succesvolle - lezingen georganiseerd voor geïnteresseerden. Tijdens de lezingen werd aandacht besteed aan cardiologie en aan orthopedie, alle aandacht voor het hart, en alle aandacht voor het bewegingsapparaat. De Stichting Vrienden heeft hieraan een financiële bijdrage geleverd.

5 4. Projecten in voorbereiding: Omdat er al sprake is van een aantal projecten waarvan de uitwerking nog moet plaatsvinden, maar waarvoor al (soms gedeeltelijk) middelen beschikbaar zijn gesteld, wordt hiervan hier melding gemaakt. Het betreft het volgende: 1. kinderoncologie. Door de RSG Enkhuizen zijn middelen verzameld en beschikbaar gesteld voor een project ten behoeve van de kinderoncologie. In samenspraak met de school wordt hieraan een bestemming gegeven. 2. stiltecentrum. De geestelijke verzorging heeft gepleit voor een ander stiltecentrum op een andere locatie in het ziekenhuis. Ten behoeve van het nieuwe stiltecentrum heeft de Stichting Vrienden al enkele bedragen ontvangen. 5. Overig: Publiciteit: Er wordt naar gestreefd om bij ieder activiteiten enige vorm van publiciteit te zoeken. Bij diverse activiteiten is er door de regionale pers aandacht besteed aan die activiteiten. Denk bijv. aan de zeer succesvolle publiekslezingen. Verder wordt via de website van de Stichting aan iedere activiteit aandacht besteed. In- en externe contacten: Door het bestuur wordt voortdurend bezien welke contacten mogelijk en nuttig zijn. Daar waar dat wenselijk wordt geacht is een of meerdere vertegenwoordigers van de Stichting bij evenementen aanwezig. Financiën Het financiële verslag is als bijlage aan dit verslag toegevoegd en daarbij is waar nodig een toelichting gegeven. Evenals vorige jaren wordt aan de bestuursleden geen enkele vergoeding gegeven. Het financiële resultaat is in het afgelopen jaar licht positief. De noodzaak van fondsenwerving al dan niet geoormerkt, blijft noodzakelijk. Het verkrijgen van vrije middelen blijft een aandachtspunt. De stichting is aangesloten bij het Instituut voor fondsenwerving (IF) en is tevens als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Per 1 januari 2014 is de fiscale wetgeving voor ANBI instellingen gewijzigd. Fiscaal nummer Dit verslag voldoet aan de te stellen eisen. Met plaatsing van dit jaarverslag op de website is aan de publicatieplicht voldaan.

6 Slot Het jaar 2015 is qua projecten een tevredenstellend jaar geworden. Een punt van aandacht blijft de middelenwerving. Voor de komende periode is de vraag op welke wijze de voorgenomen fusie met het Waterlandziekenhuis gestalte en invloed zal hebben op het werk van de stichting. Bij dit alles is de ondersteunende werkzaamheden vanuit het ziekenhuis onontbeerlijk. Te denken valt aan het secretariaat, de afdeling communicatie en facilitaire ondersteuning. Het bestuur is hen voor hun bijdrage aan ons werk zeer erkentelijk. Namens het bestuur, Jan Timmer, voorzitter.

Jaarverslag 2016 Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis

Jaarverslag 2016 Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis Jaarverslag 2016 Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis 1. voorwoord Met genoegen brengt het bestuur van de stichting vrienden van het Westfriesgasthuis verslag uit over de gang van zaken in 2016.

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis 2013 en jaarplan 2014

Jaarverslag Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis 2013 en jaarplan 2014 Jaarverslag Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis 2013 en jaarplan 2014 1. Voorwoord Met veel genoegen brengen wij het jaarverslag over 2013 uit. Het jaar 2013 kenmerkt zich door een toename van

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis. Beleidsplan 2014

Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis. Beleidsplan 2014 Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis Beleidsplan 2014 Purmerend, december 2013 1 Inhoud 1. De stichting Statutaire doelstelling Bestuursleden Beloningsbeleid Officiële gegevens 2. Strategie Missie

Nadere informatie

STICHTING KIND IN BEELD BELEIDSPLAN

STICHTING KIND IN BEELD BELEIDSPLAN STICHTING KIND IN BEELD BELEIDSPLAN 0 Inhoud 1. Inleiding 2 2. Strategie 3 2.1 Missie/Visie 3 2.2 Doelstelling 3 2.3 Afwezigheid winstoogmerk 3 2.4 Bestemming liquidatiesaldo 3 3. Beleid 3 3.1 Te verrichten

Nadere informatie

Beleidsplan van de Vrienden van de Robert Coppes Stichting

Beleidsplan van de Vrienden van de Robert Coppes Stichting Beleidsplan 2017-2019 van de Vrienden van de Robert Coppes Stichting Inleiding Bezuinigingen in de gehandicaptenzorg leiden ertoe dat er binnen de reguliere financiering nauwelijks of geen budgetruimte

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van OBS De Harpoen

Beleidsplan Stichting Vrienden van OBS De Harpoen Beleidsplan Stichting Vrienden van OBS De Harpoen Versie 16 december 2015 Introductie Met ingang van de tweede helft van 2015 zijn we als stichting vrienden van OBS De Harpoen een Algemeen nut beogende

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Stichting Vrienden van Sonnevanck

Jaarverslag 2018 Stichting Vrienden van Sonnevanck Jaarverslag 2018 Stichting Vrienden van Sonnevanck Harderwijk, 2 april 2019 Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Algemene informatie 4 1.1 Statutaire naam, vestigingsplaats en rechtsvorm 4 1.2 Doelstellingen 4

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN MSVN-FRYSLÂN

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN MSVN-FRYSLÂN BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN MSVN-FRYSLÂN Meerjarenbeleidsplan 2016 2019 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2016-2019 van Stichting Vrienden van MSVN-Fryslân. In dit beleidsplan staan de activiteiten

Nadere informatie

Fondsenwervingsbeleid Saffier De Residentiegroep en Zorginstelling Saffier De Residentie

Fondsenwervingsbeleid Saffier De Residentiegroep en Zorginstelling Saffier De Residentie Fondsenwervingsbeleid Saffier De Residentiegroep en Zorginstelling Saffier De Residentie 1 Inleiding Saffier De Residentiegroep is een vernieuwende organisatie waar het welzijn van de cliënt voorop staat.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE BELEIDSPLAN Stichting MAGO CARE april 2013 Stichting Mago Care Magocare.org E-mail: info@magocare.org Bank: 60.25.06.492 Mago Care is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1 JAARREKENING 2013 Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2013 - pag. 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2013 1. Bestuursverslag 2. Balans per 31-12-2013 3. Staat van Baten en Lasten over

Nadere informatie

Beleidsplan fondsenwerving HagaVrienden 2013-2015

Beleidsplan fondsenwerving HagaVrienden 2013-2015 Beleidsplan fondsenwerving HagaVrienden 2013-2015 Opgesteld door: Helene Marcus-Baart, coördinator HagaVrienden I.s.m: Hans de Sonnaville, secretaris HagaVrienden (Beknopt) beleidsplan HagaVrienden 2013-2015

Nadere informatie

Geef Prostaatkanker het nakijken. Beleidsplan Stichting Blue Ribbon 2015-2016

Geef Prostaatkanker het nakijken. Beleidsplan Stichting Blue Ribbon 2015-2016 Beleidsplan Stichting Blue Ribbon 2015-2016 Geef Prostaatkanker het nakijken 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding a. Organisatie 2. Strategie a. Statutaire doelstelling b. Afwezigheid van winstoogmerk c. Bestemming

Nadere informatie

Beleidsnotitie Stichting Vrienden van Bernhoven

Beleidsnotitie Stichting Vrienden van Bernhoven Beleidsnotitie Stichting Vrienden van Bernhoven 2018-2019 Datum : mei 2018 Versie : 1.0 1. Ziekenhuis Bernhoven Ziekenhuis Bernhoven is een algemeen ziekenhuis voor de inwoners van de regio Oss- Uden-

Nadere informatie

Meerjarenplan 2017 e.v.

Meerjarenplan 2017 e.v. Meerjarenplan 2017 e.v. 1 Meerjarenplan 2017 e.v. 1. Inleiding Mede op basis van de uitkomsten van het gedane onderzoek door SAMR naar de relevantie van uiterlijke verzorging bij kanker alsook de ervaringen

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Het Gasthuis

Stichting Vrienden van Het Gasthuis Stichting Vrienden van Het Gasthuis Beleidsplan 2014-2017 Vastgesteld 27 november 2013 Stichting Vrienden van Het Gasthuis Beleidsplan 2014-2017 Pagina 1 Inleiding De Stichting Vrienden van Het Gasthuis

Nadere informatie

Jaarverslag hospice Sint Maartenhuis Winschoten Bezoekadres: PC Hoofdlaan 74/a 9673 GZ te Winschoten.

Jaarverslag hospice Sint Maartenhuis Winschoten Bezoekadres: PC Hoofdlaan 74/a 9673 GZ te Winschoten. Jaarverslag hospice Sint Maartenhuis Winschoten 2017 Bezoekadres: PC Hoofdlaan 74/a 9673 GZ te Winschoten. Inleiding In het verslagjaar 2017 heeft het hospice wederom haar bestaansrecht bewezen. Veel mensen

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Akkerleven/Singelhof. Beleidsplan 2018/2020

Stichting Vrienden van Akkerleven/Singelhof. Beleidsplan 2018/2020 Stichting Vrienden van Akkerleven/Singelhof Beleidsplan 2018/2020 Schipluiden, 20-5-2018 1 De zakelijke gegevens van onze instelling: de naam Stichting Vrienden van Akkerleven/Singelhof het RSIN / fiscaal

Nadere informatie

Jaarrekening Inhoudsopgave Pagina. 1 Voorwoord 2. 2 Samenstelling Bestuur Stichting Vrienden van Lievensberg 3. 3 Jaarrekening

Jaarrekening Inhoudsopgave Pagina. 1 Voorwoord 2. 2 Samenstelling Bestuur Stichting Vrienden van Lievensberg 3. 3 Jaarrekening Contactgegevens: Vrienden van Lievensberg Boerhaaveplein 1 4624 VT Bergen op Zoom vriendenvanlievensberg@lievensberg.nl KvK nr; 41103014 Fiscaalnummer ; 8161.12.678 ANBI status vanaf 1 januari 2008. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2017

Financieel Jaarverslag 2017 Stichting Vrienden van de Pniëlkerk te Almelo Financieel Jaarverslag 2017 secretariaat: Stichting Vrienden van de Pniëlkerk Toekomstweg 12 7607 TM ALMELO Email: Website : vriendenpnielkerk@gmail.com www.pga-pniel.nl

Nadere informatie

Jaarverslag 2008-2009

Jaarverslag 2008-2009 Jaarverslag 2008-2009 Maarssen, augustus 2010 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Algemeen... 5 3. Gerealiseerde doelstellingen gedurende het boekjaar... 6 4. Toekomstplannen... 7 2 1. Voorwoord Stichting

Nadere informatie

1. Inleiding 3. 2. Doel van de stichting 4 2.1 Visie/missie 2.2 Kerntaken 2.3 Werkwijze

1. Inleiding 3. 2. Doel van de stichting 4 2.1 Visie/missie 2.2 Kerntaken 2.3 Werkwijze Beleidsplan 2014 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Doel van de stichting 4 2.1 Visie/missie 2.2 Kerntaken 2.3 Werkwijze 3. Taken 5 3.1 Financieel beheer en besteding van het vermogen van de stichting 3.2 Werving

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Stichting Vrienden van De Goede Zorg

Jaarverslag 2012 Stichting Vrienden van De Goede Zorg Jaarverslag 2012 Stichting Vrienden van De Goede Zorg N.13-08 Onderwerp : Jaarverslag Stichting Vrienden van De Goede Zorg 1 januari 2012 tot en met 31 december 2012 Inleiding Voor u ligt het derde jaarverslag

Nadere informatie

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4.

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4. Beleidsplan 2015 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL 05 RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Estafetteloop

Jaarverslag Stichting Estafetteloop Jaarverslag 2013 20-4-2014 Stichting Estafetteloop Voorwoord Het bestuur Het ontstaan van Stichting Estafetteloop De Stichting Estafetteloop Missie Visie De 100 van Spijkenisse Hoe werkt het Barbecue Het

Nadere informatie

Cliëntenraad Reinier de Graaf JAARVERSLAG 2013

Cliëntenraad Reinier de Graaf JAARVERSLAG 2013 Cliëntenraad Reinier de Graaf JAARVERSLAG 2013 Versie: 1 juli 2014 Inleiding Het jaarverslag van de Cliëntenraad van het Reinier de Graaf ziekenhuis wordt hierbij voor de eerste keer als publicatie aan

Nadere informatie

Beleidsplan. Resi Smit Foundation 2015 & 2016

Beleidsplan. Resi Smit Foundation 2015 & 2016 Beleidsplan Resi Smit Foundation 2015 & 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 2.1 Kernprincipes van de Resi Smit Foundation Statutaire doelstelling Afwezigheid van winstoogmerk Bestemming

Nadere informatie

Draag Park Boswijk een warm hart toe!

Draag Park Boswijk een warm hart toe! Draag Park Boswijk een warm hart toe! Stichting Vrienden van Park Boswijk Bij Park Boswijk staan bewoners echt centraal Park Boswijk is gelegen in het prachtige groene Zorgpark Voorburg in Vught. Deze

Nadere informatie

Hospice Sint Maartenhuis Winschoten, een bijna-thuis-huis

Hospice Sint Maartenhuis Winschoten, een bijna-thuis-huis Jaarverslag 2018 Hospice Sint Maartenhuis Winschoten Het afgelopen verslagjaar kenmerkte zich aan de ene kant door een consolidatie van de werkzaamheden, maar aan de andere kant is het bestuur samen met

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Oost-Europa

Stichting Werkgroep Oost-Europa Jaarverslag 2011 Vastgesteld te Rijsenhout, 16 mei 2012 1 Bestuursverslag 1.1 Algemeen Hierbij presenteren wij het jaarverslag 2011 van Stichting, gevestigd te Rijsenhout, en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van het Juda Palache Instituut

Jaarverslag Stichting Vrienden van het Juda Palache Instituut Jaarverslag Stichting Vrienden van het Juda Palache Instituut 2014 Besproken en goedgekeurd door het Algemeen Bestuur van de Stichting op 16 maart 2015 De Stichting Vrienden van het Juda Palache Instituut

Nadere informatie

Beleidsplan. Beleidsplan Orissa Zal Leven pag. 1

Beleidsplan. Beleidsplan Orissa Zal Leven pag. 1 Beleidsplan Stichting ORISSA ZAL LEVEN! Spelt-oord 18 3991 XH Houten Telefoon: 030-6343167 Website: www.orissazalleven.nl Emailadres: info@orissazalleven.nl Kamer van Koophandel: 51405229 Bankrekeningnr:

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden

JAARVERSLAG Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden Postadres : Julianastraat 7, 5251 EC Vlijmen Winkel : Grotestraat 138A, 5151BN Drunen Telefoon : 06-15526578 Website : www.vincentiusheusden.nl/winkel e-mail

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2015-2018 Zuid-Hollandse Vereniging Het Groene Kruis Auteur(s) Jan Rutten Ambtelijk secretaris Zuid-Hollandse Vereniging Het Groene Kruis Vaststellingsdatum 17 oktober 2014 Inhoud 1. Doelstelling

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting ALSopdeweg!

Beleidsplan Stichting ALSopdeweg! Beleidsplan 2015-2020 Stichting ALSopdeweg! Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelgroep 3. Missie en Doelstellingen 3. Visie en Ambitie 4. Interne ontwikkelingen/ Organisatie Stichting 5. Externe ontwikkelingen

Nadere informatie

Stichting De Vrienden van Vincent Van Gogh & Nuenen Beleidsplan 2014-2015

Stichting De Vrienden van Vincent Van Gogh & Nuenen Beleidsplan 2014-2015 Secretariaat: Urban van Gils Tel. 06-23741315 Postbus 193 5670AD Nuenen Stichting De Vrienden van Vincent Van Gogh & Nuenen Beleidsplan 2014-2015 Doelstelling van onze stichting is: a. het verstrekken

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage Jaarrekening 2016 maart 2017-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2016 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2016 (na bestemming batig saldo) 8 Staat van baten en lasten over 2016 9 Toelichting

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jens

Beleidsplan Stichting Jens Beleidsplan Stichting Jens 2018-2022 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1. Missie, visie en doelstelling a. Missie b. visie c. Doelstelling 2. Doelgroepen 3. Activiteiten en projecten 4. Communicatie 5.

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. 7 april 2014 Prins Bernhardstraat 9 4341 EZ Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website. www.zeeuwsedocumentaire.

Jaarverslag 2014. 7 april 2014 Prins Bernhardstraat 9 4341 EZ Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website. www.zeeuwsedocumentaire. Jaarverslag 2014 Opgericht 1. Colofon Opgericht De Zeeuwse Documentaire Stichting is opgericht op. Jaarverslag Het verslagjaar loopt van 7 april tot en met 31 december 2014. Samenstelling bestuur Voorzitter,

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 MISSIE 3 VOORWOORD 4 BEGUNSTIGERS 5 ACTIVITEITEN 5 BESTUUR 5 FINANCIEEL VERSLAG 6 COLOFON 9

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 MISSIE 3 VOORWOORD 4 BEGUNSTIGERS 5 ACTIVITEITEN 5 BESTUUR 5 FINANCIEEL VERSLAG 6 COLOFON 9 JAARVERSLAG 2011 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 MISSIE 3 VOORWOORD 4 BEGUNSTIGERS 5 ACTIVITEITEN 5 BESTUUR 5 FINANCIEEL VERSLAG 6 COLOFON 9 2 MISSIE Stichting Vrienden van Zonnehuisgroep Amstelland wil

Nadere informatie

Nico van Dijk, voorzitter; Janny van de Werfhorst-Mulder, secretaris; Martin van Dorp, penningmeester; Wim Balfoort; Fenna Frens en Jan-Paul Timmer

Nico van Dijk, voorzitter; Janny van de Werfhorst-Mulder, secretaris; Martin van Dorp, penningmeester; Wim Balfoort; Fenna Frens en Jan-Paul Timmer ANBI informatie Stichting Protestant Christelijk Hospice De Regenboog Hospice is door de belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Voor wie geld aan Stichting wil nalaten

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING HAARWENSEN

BELEIDSPLAN STICHTING HAARWENSEN BELEIDSPLAN STICHTING HAARWENSEN 2015 2018 Stichting Haarwensen Industrieweg 15 3641 RK Mijdrecht 0297-745300 www.haarwensen.nl info@haarwensen.nl KvK 34290369 Inleiding In dit beleidsplan beschrijft Stichting

Nadere informatie

Stichting Vrienden Ingeborg Douwes Centrum. Jaarverslag 2012

Stichting Vrienden Ingeborg Douwes Centrum. Jaarverslag 2012 Stichting Vrienden Ingeborg Douwes Centrum Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave 1. Jaarverslag van het Bestuur 1.1 Voorwoord 1.2 Algemene informatie 1.3 Organisatie 1.4 Projecten - activiteiten 2. Jaarrekening

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING PANCREAS

BELEIDSPLAN STICHTING PANCREAS BELEIDSPLAN STICHTING PANCREAS Inleiding Dit beleidsplan geldt als leidraad voor de bestuurders van de stichting. Gestelde doelen worden aangegeven en nader uitgewerkt. Tevens wordt voldaan aan de aanpassing

Nadere informatie

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Beleidsplan stichting Hof van Nagele beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Missie, Visie, Doelen 2 Doelen 2 Bestuur 3 Werkwijze 3 Beheer en besteding van gelden

Nadere informatie

ANBI Beleidsplan Stichting H.E.A.R.T

ANBI Beleidsplan Stichting H.E.A.R.T ANBI Beleidsplan Stichting H.E.A.R.T Inhoudsopgave 1. Voorwoord pag. 02 2. Bestuur pag. 03 3. Missie, visie en ambitie pag. 04 4. Doelstelling pag. 05 5. Werkwijze pag. 06 6. Doelgroep pag. 07 7. Financiën

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 MISSIE 3 VOORWOORD 4 BEGUNSTIGERS 5 ACTIVITEITEN 5 BESTUUR 5 FINANCIEEL VERSLAG 6 COLOFON 9

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 MISSIE 3 VOORWOORD 4 BEGUNSTIGERS 5 ACTIVITEITEN 5 BESTUUR 5 FINANCIEEL VERSLAG 6 COLOFON 9 JAARVERSLAG 2012 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 MISSIE 3 VOORWOORD 4 BEGUNSTIGERS 5 ACTIVITEITEN 5 BESTUUR 5 FINANCIEEL VERSLAG 6 COLOFON 9 2 MISSIE Stichting Vrienden van Zonnehuisgroep Amstelland wil

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Werkartaal

Stichting Steunfonds Werkartaal Stichting Steunfonds Werkartaal Secretariaat Kersbergenlaan 20, 3703 AP Zeist e-mail corfeitsma@xs4all.nl Nieuwe voorwaarden ANBI per 1 januari 2014 De naam Het RSIN of het fiscaal nummer De contactgegevens

Nadere informatie

STICHTING GOEIE HOOP

STICHTING GOEIE HOOP MEERJARENBELEIDSPLAN STICHTING GOEIE HOOP Onderwerp Meerjarenbeleidsplan Stichting Goeie Hoop KvK 59032049 Opgesteld door Bestuur Stichting Goeie Hoop Datum januari 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3

Nadere informatie

STICHTING SAM STICHTING VRIEND VAN SAM BELEIDSPLAN

STICHTING SAM STICHTING VRIEND VAN SAM BELEIDSPLAN STICHTING SAM STICHTING VRIEND VAN SAM BELEIDSPLAN 2018-2020 Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Inleiding 3 2. Stichtinginfo en ANBI status 3 3. Doelstelling 3 4. Bezoldiging 4 5. Werkzaamheden 4 6. Organisatie

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2014 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT

STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT BELEIDSPLAN 2017-2020 STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT Inhoud: 1. Inleiding 2. Doelstelling stichting 3. Werkwijze stichting 4. Verwezenlijking doelstelling 5. Wijze van fondsenwerving

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2016 Stichting Vrienden van de Pniëlkerk te Almelo Financieel Jaarverslag 2016 secretariaat: Stichting Vrienden van de Pniëlkerk Toekomstweg 12 7607 TM ALMELO Email: Website : vriendenpnielkerk@gmail.com www.pga-pniel.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur Beleidsplan 2018-2022 Stichting Vrienden van Sypesteyn Datum 1 maart 2018 1 Auteur Stichting Vrienden van Sypesteyn 1. Inleiding Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2018-2022 van de Stichting Vrienden

Nadere informatie

s Heeren Loo Stichting Vrienden van Schuylenburg Beleidsplan

s Heeren Loo Stichting Vrienden van Schuylenburg Beleidsplan s Heeren Loo Stichting Vrienden van Schuylenburg Beleidsplan 2016-2017. Dit plan geeft een korte terugblik over het laatste deel van 2015 en beschrijft de doelstelling, de werkwijze en de voorgenomen plannen

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Hospice en Terminale Zorg Dronten

Jaarverslag 2016 Stichting Hospice en Terminale Zorg Dronten Jaarverslag 2016 Stichting Hospice en Terminale Zorg Dronten Algemeen : 1-3 Financieel verslag : 4 Dank en waardering: 5 Jaarrekening 2016 : bijlage 1 Algemeen In 2016 werden 29 gasten met hun naasten

Nadere informatie

Stichting Dogtrailing

Stichting Dogtrailing Stichting Dogtrailing Beleidsplan 2016 2020 Een vermist huisdier is in Nederland voor velen net zo emotioneel en ingrijpend als bij een vermist persoon. Bij het missen van een mens staan er allerlei instanties

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ]

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ] BELEIDSPLAN Stichting DMS [2018 2022] Stichting Dutch Medical Service Vrusschenhusken 1 6422 PL Heerlen info@dutchmedicalservice.nl www.dutchmedicalservice.nl Inschrijvingsnummer Kvk 71024689 Bank: NL05

Nadere informatie

JAARPLAN 2017 Versie: 1.0 Datum: April 2017

JAARPLAN 2017 Versie: 1.0 Datum: April 2017 JAARPLAN 2017 Versie: 1.0 Datum: April 2017 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. JAARPLAN 2016... 3 3. BEGROTING 2016... 3 4. ORGANISATIE... 4 Bijlagen I Begroting 2017 Stichting Huize Lydia Jaarplan 2017

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Enjoyinglife.nl

Beleidsplan Stichting Enjoyinglife.nl Beleidsplan Stichting Enjoyinglife.nl Beleidsplan Stichting Enjoyinglife.nl 1. Doelstellingen en algemeen beleid 1.1 Inleiding 1.2 Bestuursactiviteiten 1.3 Stichtingsactiviteiten 1.4 Plannen voor 2015

Nadere informatie

Stichting Wirja Beleidsplan

Stichting Wirja Beleidsplan Stichting Wirja Beleidsplan 2016-2017 Inhoud Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Hoofdstuk 4 Hoofdstuk 5 Hoofdstuk 6 Inleiding Doel Stichting Wirja Werkzaamheden Organisatiestructuur Financiering en schenkingsbudget

Nadere informatie

Jaarrekening Inhoudsopgave Pagina. 1 Voorwoord 2. 2 Samenstelling Bestuur Stichting Vrienden van Lievensberg 3. 3 Jaarrekening

Jaarrekening Inhoudsopgave Pagina. 1 Voorwoord 2. 2 Samenstelling Bestuur Stichting Vrienden van Lievensberg 3. 3 Jaarrekening Contactgegevens: Vrienden van Lievensberg Boerhaaveplein 1 4624 VT Bergen op Zoom vriendenvanlievensberg@bravis.nl KvK nr; 41103014 Fiscaalnummer ; 8161.12.678 ANBI status vanaf 1 januari 2008. Inhoudsopgave

Nadere informatie

JAARPLAN 2016 Versie: 1.0 Datum: April 2016

JAARPLAN 2016 Versie: 1.0 Datum: April 2016 JAARPLAN 2016 Versie: 1.0 Datum: April 2016 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. JAARPLAN 2016... 3 3. BEGROTING 2016... 4 4. ORGANISATIE... 4 Bijlagen I Begroting 2016 Stichting Huize Lydia Jaarplan 2016

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2012-2016

BELEIDSPLAN 2012-2016 BELEIDSPLAN 2012-2016 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 MISSIE 3 VOORWOORD 4 1. INLEIDING 5 2. MISSIE & DOELSTELLING 5 2.1 MISSIE 5 2.2 DOELSTELLING 5 3. Projecten 6 4. Organisatie Stichting 6 4.1 Het bestuur

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Gelukskoffer

Beleidsplan Stichting Gelukskoffer Beleidsplan Stichting Gelukskoffer 2011-2015 Stichting Gelukskoffer te Amersfoort Bezoekadres: Printerweg 16, 3821 AD Amersfoort Handelsregisternummer 32169581 Inhoudsopgave 1 Inleiding p. 3 2 Werkzaamheden

Nadere informatie

JAARREKENING 2014. Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2014 - pag. 1

JAARREKENING 2014. Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2014 - pag. 1 JAARREKENING 2014 Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2014 - pag. 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2014 1. Bestuursverslag 2. Balans per 31-12-2014 3. Staat van Baten en Lasten over

Nadere informatie

STICHTING KIND IN BEELD BELEIDSPLAN

STICHTING KIND IN BEELD BELEIDSPLAN STICHTING KIND IN BEELD BELEIDSPLAN 0 Inhoud 1. Inleiding 2 2. Strategie 3 2.1 Missie en Visie 3 2.2 Doelstelling 3 2.3 Afwezigheid winstoogmerk 3 2.4 Bestemming liquidatiesaldo 3 3. Beleid 3 3.1 Te verrichten

Nadere informatie

Beleidsplan Historisch Festival Almelo

Beleidsplan Historisch Festival Almelo Beleidsplan Historisch Festival Almelo Juni 2014 1 Inhoud 1 Inleiding 2 Uitgangspunten 2.1 De Stichting 2.1 Doelstelling 3 Activiteiten 3.1 ANBI 3.2 Beheer 3.3 Samenwerking 3.4 Activiteiten 4 Organisatie

Nadere informatie

Algemene gegevens Strategie Visie en missie Doelstelling Actueel beleidsplan

Algemene gegevens Strategie Visie en missie Doelstelling Actueel beleidsplan Algemene gegevens Stichting Fiat Lux is gerangschikt als Algemeen Nut Beogende Instelling onder RSIN 807328649. Kamer van Koophandel: 33299616 Sector: Maatschappelijke en Sociale doelen Contactgegevens:

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag 2015 Financieel jaarverslag Stichting Matunkha 1-1- 2015 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Het bestuur... 3 ANBI Status... 3 Algemeen financieel beleid... 4 Balans 2015 in euro s... 5 Toelichting...

Nadere informatie

Beleidsnotitie Stichting Vrienden van Bernhoven

Beleidsnotitie Stichting Vrienden van Bernhoven Beleidsnotitie Stichting Vrienden van Bernhoven 2018-2019 Datum : Februari 2019 Versie : 2.0 1. Bernhoven Toekomstbestendige zorg voor de regio Oss, Uden en Veghel. Dat is waar Bernhoven voor staat. Hoe

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting Vrienden van De Goede Zorg

Jaarverslag 2013 Stichting Vrienden van De Goede Zorg Jaarverslag 2013 Stichting Vrienden van De Goede Zorg N.14-03 Onderwerp : Jaarverslag Stichting Vrienden van De Goede Zorg 1 januari 2013 tot en met 31 december 2013 Inleiding Voor u ligt het vierde jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Familia Nederland

Jaarverslag Stichting Familia Nederland Jaarverslag Stichting Familia Nederland 2013 Inhoud JAARVERSLAG 2013 1.Bestuursverslag Algemene informatie 2 Verslag 2013 3 2.Jaarrekening Balans per 31 december 2013 5 Staat van baten en lasten over 01-01-2013

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2017

Beleidsplan 2015-2017 Beleidsplan 2015-2017 Inhoud 1. Inleiding 2. Strategie 2.1 Kernprincipes 3. Beleid 3.1 Te verrichten werkzaamheden 3.2 Werving en beheer van gelden 3.3 Vermogen van de instelling 3.4 Bestedingsbeleid 3.5

Nadere informatie

Voorwoord... 3. 1. Resultaten 2013... 4. 1.1 Fondsenwerving... 4. 1.2 Cliënten... 4. 1.3 Doorverwijzers... 5

Voorwoord... 3. 1. Resultaten 2013... 4. 1.1 Fondsenwerving... 4. 1.2 Cliënten... 4. 1.3 Doorverwijzers... 5 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 1. Resultaten 2013... 4 1.1 Fondsenwerving... 4 1.2 Cliënten... 4 1.3 Doorverwijzers... 5 1.4 Public Relations en communicatie... 6 2. Organisatie... 7 2.1

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. 10.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl JAARVERSLAG 2012

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET JEUGD- EN JONGERENCENTRUM DON BOSCO APELDOORN. Inhoudsopgave. Inhoudsopgave... blz. 2. Voorwoord... blz.

JAARVERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET JEUGD- EN JONGERENCENTRUM DON BOSCO APELDOORN. Inhoudsopgave. Inhoudsopgave... blz. 2. Voorwoord... blz. JAARVERSLAG 2014 JAARVERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET JEUGD- EN JONGERENCENTRUM DON BOSCO APELDOORN Inhoudsopgave Inhoudsopgave... blz. 2 Voorwoord... blz. 3 Jaarverslag... blz. 4 Ondernomen activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Welzijnsfonds Saffier

Beleidsplan. Stichting Welzijnsfonds Saffier Beleidsplan Stichting Welzijnsfonds Saffier Den Haag, Inhoudsopgave 1 Inleiding Blz. 3 2 De taak van Stichting Welzijnsfonds Saffier Blz. 3 2.1 Doelstelling Blz. 3 2.2 Structuur Blz. 4 2.3 ANBI status

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage s-gravenhage Jaarrekening 2012 31 mei 2013-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2012 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2012 8 Staat van baten en lasten over 2012 9 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Nationale Opera & Ballet Fonds 2016

Beleidsplan Stichting Nationale Opera & Ballet Fonds 2016 Beleidsplan Stichting Nationale Opera & Ballet Fonds 2016 Stichting Nationale Opera & Ballet Fonds is opgericht op 15 december 2016. In onderstaand plan legt het bestuur van de Stichting het beleid van

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Strategie Hoofdstuk 3 Beleid Hoofdstuk 4 Overig... 7

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Strategie Hoofdstuk 3 Beleid Hoofdstuk 4 Overig... 7 Beleidsplan 2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding... 3 1.1. Missie en visie statement... 3 1.2. Aanleiding... 3 Hoofdstuk 2 Strategie... 4 2.1. Kernprincipes... 4 Hoofdstuk 3 Beleid... 5 3.1. Werkzaamheden...

Nadere informatie

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2012

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2012 DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2012 Vastgesteld door het bestuur op 9 april 2013 INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 3 BALANS PER 31 DECEMBER 2012 5 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2012

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1 JAARREKENING 2015 Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2015 - pag. 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2015 1. Bestuursverslag 2. Balans per 31-12-2015 3. Staat van Baten en Lasten over

Nadere informatie

Stichting Boelie Fonds T.a.v. het bestuur Eibergsestraat 80 7481 HM HAAKSBERGEN Jaarrekening over de periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2013

Stichting Boelie Fonds T.a.v. het bestuur Eibergsestraat 80 7481 HM HAAKSBERGEN Jaarrekening over de periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2013 Stichting Boelie Fonds T.a.v. het bestuur Eibergsestraat 80 7481 HM HAAKSBERGEN Jaarrekening over de periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2013 Ooms belastingadviesbureau Ampèrestraat 9 1817 DE Alkmaar

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Stichting Vrienden van De Loopplank

Huishoudelijk reglement Stichting Vrienden van De Loopplank Huishoudelijk reglement Stichting Vrienden van De Loopplank Overwegende: Dit huishoudelijk reglement ziet op alle activiteiten die verricht worden via/vanuit Stichting Vrienden van De Loopplank. Deze activiteiten

Nadere informatie

Stichting Lach voor een Dag. Beleidsplan

Stichting Lach voor een Dag. Beleidsplan Stichting Lach voor een Dag Beleidsplan Inleiding De Stichting Lach voor een Dag werd op 9 juli 2013 opgericht. De aanleiding hiervoor was de wens om structuur en uitbreiding te geven aan bestaande, incidentele

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Amani Straatkinderen Tanzania

Stichting Vrienden van Amani Straatkinderen Tanzania Jaarverslag 2017 Stichting Vrienden van Amani Straatkinderen Tanzania Stichting Vrienden van Amani Straatkinderen Tanzania Tjarda van Starkenborghweg 16 9954 TS Tinallinge 0595-441744/+31 55 750 6094 Rekeningnr.:

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Seniorenwens

Jaarverslag Stichting Seniorenwens Jaarverslag Stichting Seniorenwens 2016 Inhoud 1. Voorwoord 2 2. Projecten 2 3. Fondsenwerving 3 4. Anbi en erkend goed doel 3 5. Balans 4 6. Toelichting op balans en staat van baten en lasten 5 6.1 Algemeen

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting Genetische Hartspierziekte PLN. Periode 2016

BELEIDSPLAN. Stichting Genetische Hartspierziekte PLN. Periode 2016 BELEIDSPLAN Stichting Genetische Hartspierziekte PLN Periode 2016 Stichting Genetische Hartspierziekte PLN Postbus 66 1775 ZH MIDDENMEER RSIN/fiscaal nummer: 8518 79 950 1. Inleiding In dit beleidsplan

Nadere informatie

Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020

Beleidsplan stichting Comedor Infantil 2015-2020 Uitgegeven door: Stichting Comedor Infantil Datum: december 2014 Status: Definitief Versienummer: 2.0 Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017-2018 NETWERK NIEUW ROTTERDAM 1 INLEIDING Dit beleidsplan is op 23-11-2017 vastgesteld door het bestuur van stichting Netwerk Nieuw Rotterdam. 1.1 Bestuursleden Voorzitter: Piet Boekhoud

Nadere informatie

Beleidsplan Careyn Zorgfonds

Beleidsplan Careyn Zorgfonds Beleidsplan Careyn Zorgfonds Priscilla Loor Fondsenwerver Careyn Zorgfonds Utrecht, november 2015 Inhoudsopgave 1. Aanleiding... 3 2. Careyn Zorgfonds... 3 3. Activiteiten... 4 3.1 Fondsenwerving... 4

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Stichting Hospice In Vrijheid Waterland

Stichting Vrienden van de Stichting Hospice In Vrijheid Waterland Jaarbericht 2017 www.vrienden-van-hospice-in-vrijheid.nl 1 VOORWOORD Hierbij het jaarverslag van de te Purmerend. Door middel van dit jaarverslag wil het bestuur van het hospice verantwoording afleggen

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015

Financieel Jaarverslag 2015 Stichting Vrienden van de Pniëlkerk te Almelo Financieel Jaarverslag 2015 secretariaat: Stichting Vrienden van de Pniëlkerk Toekomstweg 12 7607 TM ALMELO Email: Website : vriendenpnielkerk@gmail.com www.pga-pniel.nl

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Sisters of NazarethHaifa

Stichting Vrienden van de Sisters of NazarethHaifa Stichting Vrienden van de Sisters of NazarethHaifa Jaarverslag 2015 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Doelstelling... 4 Bestuur... 4 Vergaderingen... 4 Activiteiten... 4 Communicatie...

Nadere informatie

Versie mei Beleidsplan

Versie mei Beleidsplan Versie mei 2014 Beleidsplan Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Care4Foundation voor de periode mei 2014 t/m 31 december 2017. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2020 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1. Missie, visie en doelstelling a. Missie b. visie c. Doelstelling 2. Achtergrond en toekomst 3. Doelgroepen 4. Activiteiten en projecten 5. Communicatie

Nadere informatie

Jaarverslag s M D N

Jaarverslag s M D N Jaarverslag 2017 s M D N Algemeen Stichting Mens Dier Nood (SMDN) is statutair opgericht op 29 april 2009 en gevestigd te Tilburg. De stichting is opgericht omdat het belang van het welzijn van een gezelschapsdier

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting Sophie Foundation

BELEIDSPLAN. Stichting Sophie Foundation BELEIDSPLAN Stichting Sophie Foundation 1 / 7 1. Voorwoord De stichting Sophie Foundation is opgericht in maart 2019. De stichting is opgericht met als doel om bij te dragen aan het verminderen van vroeggebortes

Nadere informatie

Jaarrekening van. de stichting Vrienden van het Elkerliek

Jaarrekening van. de stichting Vrienden van het Elkerliek Jaarrekening 2015 van de stichting Vrienden van het Elkerliek INHOUDSOPGAVE pagina Jaarverslag 1 Jaarrekening 1. Balans per 31 12 2015 2 2. Resultatenrekening over 2015 3 3. Toelichting op de balans 4

Nadere informatie