Wij gaan voor een goede, sterke zwemvereniging op Zuid!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wij gaan voor een goede, sterke zwemvereniging op Zuid!"

Transcriptie

1 Samen in de nieuwe vereniging springen hopen we te realiseren op 1 januari Al de stukjes hopen we dan passend te hebben. Spannend en uitdagend! Een proces waar we steeds proberen beide verenigingen helemaal te betrekken. Vandaar ook deze nieuwsbrief voor u om op de hoogte te zijn en mee te kunnen denken. We hebben gekozen als verenigingen om samen te gaan omdat we hetzelfde doel hebben: een vereniging die er voor zijn leden wil zijn en die een zo n breed en goed mogelijk aanbod wil aanbieden op het zwemgebied op Zuid. Door samen te gaan hopen we onze krachten te kunnen bundelen om staande te blijven bij alle veranderingen die er zijn op het gebied van de zwembaden en verplichtingen. Ook hopen we zo meer aan te kunnen bieden op zwemgebied. Daarbij heeft het terugbrengen van waterpolo op Rotterdam Zuid prioriteit. Om het transparant en verantwoord te doen hebben we begin dit jaar ervoor gekozen om te komen tot een juridische fusie tussen beide verenigingen. Het traject is dit jaar verder ontrolt. In deze nieuwsbrief een terugblik op de activiteiten van het afgelopen jaar, met als belangrijkste punt de gezamenlijke ledenvergadering van 2 september. En natuurlijk een vooruitblik op de dingen die nog te verwachten zijn. Wij gaan voor een goede, sterke zwemvereniging op Zuid!

2 14 maart 2015: Brainstormsessie, start werkgroepen In vijf werkgroepen werd op deze brainstormsessie nagedacht over een gezamenlijke vereniging. Er werd gekeken naar de huidige situatie bij beide verenigingen en welke lijnen we naar de toekomst kunnen trekken. Naast de leden van beide clubs is en was er ondersteuning vanuit de KNZB, Sport Support en ervaringsdeskundige vanuit de duikersverenigingen. Er werd gekeken naar financiën en ledenadministratie, Faciliteiten, het kader, sportaanbod en PR en communicatie. De sfeer bij deze bijeenkomst was constructief en positief. De groepen die deze dagen gevormd werden, gingen de tijd daarna zelfstandig door om een meer uitgewerkt idee te maken voor het fusievoorstel. 21 en 22 april 2015: ALV Spartaan en ZPC: Uitleg en meenemen van de leden in proces, versterking besturen. Op 21 april werd in het clubhuis van RKSV Spartaan Zwemmen de 59 ste ALV gehouden en op 22 april in het clubhuis van Zwem- en Poloclub Charlois de 84 ste ALV. Beide ALV s waren erg aan elkaar verbonden omdat de verdere ideeën voor de fusie daar besproken werden en ook met name het bestuur van Spartaan Zwemmen grotendeels vervangen zou worden door mensen uit ZPC. Bij Spartaan Zwemmen was de penningmeester Jascha Frietman reeds gestopt en waren de werkzaamheden al tijdelijk overgenomen door Petra de Bel. De secretaris Sandra Kooren en voorzitter Marian van Veen en algemeen lid Peter de Raaij hadden ook aangegeven om te willen stoppen. Op deze vergadering traden zij ook af. Ruud Hoppenbrouwer is het enige blijvende algemene bestuurslid. Vanuit het ZPC-bestuur waren mensen lid geworden om deze functies over te nemen. Petra de Bel werd gekozen als penningmeester (algemeen bestuurslid bij ZPC), Ad Karremans werd gekozen als voorzitter (voorzitter van ZPC) en Björn Bahlman werd gekozen als secretaris (secretaris van ZPC). Bij de bespreking van het fusieproces en de begroting is een belangrijk discussiepunt de financiële situaties van beide verenigingen. Is deze evenwichtig? Een ander punt zijn de clubhuizen: kan het clubhuis van ZPC uiteindelijk niet een soort molensteen worden omdat er geen zekerheid is over de grond op lange termijn? Spartaan zou het extra wat ze aan financiën hebben ten opzichte van ZPC onder kunnen brengen in de bestaande Stichting die gericht is op het adviseren

3 en ondersteunen van de vereniging. Vanuit het bestuur wordt aangegeven dat de financiën bij beide op orde zijn. Spartaan heeft meer geld in de pot. Daar staat tegenover dat ZPC meer bestuurskracht heeft. Bij een fusie is het vertrouwen in elkaar van belang en wordt er samengegaan voor een sterke vereniging met dezelfde doelen. Het is volgens het bestuur ook goed om de beslissingsbevoegdheid over de financiën ook bij de ALV te laten en niet bij een onafhankelijke Stichting. Wel heeft het bestuur voor de reservepot een duidelijke toekomstige bestemming neergezet en dat is de groei en versterking van het sportaanbod. Het voorstel tot fusie wordt goedgekeurd, waarbij drie leden neutraal stemmen. Bij de ALV van ZPC een avond later treedt Ruud Hoppenbrouwer toe als algemeen bestuurslid van ZPC. In de vergadering worden nog vragen gesteld over de noodzaak tot fusie. Voor ZPC is het toch niet nodig? Voor ZPC is het financieel en wat het aantal leden betreft op dit moment niet nodig. Maar naar de toekomst toe met grote veranderingen op het gebied van het zwembad, de ideeën om sportaanbod te vergroten belangrijk. Een grote en sterke vereniging op Zuid maakt het mogelijk om de dingen ook werkelijk te realiseren. De contacten tussen de besturen, de werking in de werkgroepen geven ook veel vertrouwen in een goede sterke vereniging op termijn. Het fusievoorstel wordt met algemene stemmen aangenomen. Mei-augustus 2015 terugkoppeling van werkgroepen, vormgeving fusievoorstel, statuten en huishoudelijk reglement In de maanden daarna werken de werkgroepen de ideeën verder uit. Daarna wordt het tot een geheel fusievoorstel gemaakt door enkele leden. Ook wordt er hard gewerkt aan de statuten en huishoudelijk reglement. Er blijkt bij het geheel nog een addertje onder het gras te zitten. Wanneer de verenigingen formeel zich beiden opheffen en een nieuwe vormen (wat de voorkeur had), betekent dit dat clubhuis van ZPC een heffing van de belastingdienst kunnen we vanwege het verwachten van zo n 5000 euro. Besloten wordt formeel op het account te blijven van ZPC om dit te voorkomen. Wel krijgt de vereniging een nieuwe naam en wordt het in werkelijkheid een nieuwe vereniging. In het overleg tussen de betrokkenen en de deskundigen uit Rotterdam Support wordt voor deze vorm gekozen. Een gezamenlijke barbecue voor het kader van beide verenigingen was de zaterdag voor de vakantie. Het was een gezellig samenzijn Juli 2015 Barbecue voor buiten op het veld voor het clubhuis van ZPC. Van beide het kader ter afsluiting verenigingen waren er mensen en er werd genoten van elkaar, van het seizoen het eten en het heerlijke weer. Bij deze barbecue wordt ook het nieuwe naam en logo gekozen voor de vereniging. Onze nieuwe vereniging gaat Zwemmen Rotterdam Zuid heten en het logo is strak. Samen stromen we verder als een sterke club. Dit logo en deze naam zijn ontworpen door Eric Reynart.

4 2 september AV Spartaan en ZPC over het fusievoorstel en andere officiële stukken zou komen Kamer van grootste discussiepunt Nadat de notulen van de ALV s (ja, uiteindelijk echt alle twee), fusievoorstel en de statuten waren rondgestuurd, kwamen we op 2 september als verenigingen bij elkaar. Samen bespraken we de stukken en werd de verdere tijdlijn besproken. Het was de besturen en fusiecommissie er alles aangelegen dat de verenigingen achter de stukken zouden staan omdat niet nog afwijzing of wijziging hiervan nadat deze stukken ter inzage zouden hebben gelegen bij de Koophandel. De stukken werden uitgebreid besproken. Het was het addertje onder het gras dat eerder is besproken. Iedereen was blij met de uitleg. Een deel van de Spartaanleden waren in eerste instantie geschrokken van de stukken. Het eerste had de indruk gegeven of Spartaan werd overgenomen door ZPC. Een deel van de leden had graag gezien dat de besturen en fusiecommissie bij dit punt niet verder waren gegaan met invulling maar eerst de leden hadden geraadpleegd. De besturen en fusiecommissie hebben misschien teveel die datum van 1 januari 2016 in hun hoofd. Het was zorgvuldiger geweest om een tussenstap te maken werd aangegeven. Bij de stemming stemmen beide verenigingen in met de stukken met een paar kleine wijzigingen gemaakt in de vergadering. Dat geeft een goed gevoel en is ook een stimulans voor de personen die zich de laatste tijd hebben ingespannen om alles goed rond te krijgen. Alles ligt nu bijna klaar voor de volgende stap: publicatie bij de Kamer van Koophandel, mededeling in een dagblad en de verdere formele handelingen en ook het verder concreet uitwerken van het fusieplan.

5 Neerleggen van de stukken bij KvK, publicatie landelijk dagblad Verder concreet uitwerken fusieplan Op dit moment wordt gewerkt om de fusie zijn uiteindelijke vorm te geven in lijn met de stukken en afspraken. Er was nog een tegenvaller bij de Kamer van Koophandel waarvoor de notaris nog een extra stuk moest aanleveren. Maar zoals het er nu stukken komende week zeker ter inzage liggen. Ook voor de het fusievoorstel zijn de bestuursleden bezig. Straks moet er uitziet, zullen de concrete uitwerking van één geheel zijn van verwerking van gegevens, leden- en financiële administratie. Ook moeten de commissies geen overlap hebben en samen worden gevoegd. En zo zijn er meer dingen te regelen en op een goede manier te laten lopen zodat we sterk van start kunnen gaan per 1 januari. 1 ste ALV ter goedkeuring van de fusie: 10 november Om het alleen bij deze vergadering te houden is een aanwezigheid nodig van ¾ van de leden van beide verenigingen. Verwacht wordt deze fantastische opkomst niet te halen. 2 de ALV ter goedkeuring van de fusie: 2 december Hier is zo n grote opkomst niet meer noodzakelijk. Deze alv was in de eerdere tijdlijn gepland op 25 november. Vanwege de problemen bij de KvK is deze verplaatst naar 2 december. 31 december bezoek dagelijks bestuur bij Notaris voor laatste officiële handeling. Begin januari : Een gezamenlijke start als Zwemmen Rotterdam Zuid!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

FUSIEPROCES. ALV 1 oktober 2015

FUSIEPROCES. ALV 1 oktober 2015 FUSIEPROCES ALV 1 oktober 2015 ONDERWERPEN - Tijdpad fusie - Organogram - Missie, visie & beleid - Keuze zaterdag / zondag voor selectie senioren - Accommodatie TIJDPAD FUSIEPROCES maart-oktober 2015:

Nadere informatie

VISIEDOCUMENT Z&PC NUNSPEET

VISIEDOCUMENT Z&PC NUNSPEET VISIEDOCUMENT Z&PC NUNSPEET Visie Z&PC Nunspeet 2015 1 INHOUDSOPGAVE: 1. Missie en visie: 1.1 Statutair doel; 1.2 Missie en visie. 2. Organisatie: 2.1 Facilitaire doelstellingen; 2.2 Financiële doelstellingen;

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

Fusiegesprekken. SV Heerlen/IDB - Heerlen Sport

Fusiegesprekken. SV Heerlen/IDB - Heerlen Sport Fusiegesprekken SV Heerlen/IDB - Heerlen Sport Aanleiding Herstructurering buitensport complexen in Heerlen Sportpark Grasbroek: Sportpark Kaldeborn: Resultaat Groene Accommodatie Rode Accommodatie Groene

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

LEDEN. Artikel 1. BESTUUR. Artikel 2. De voorzitter.

LEDEN. Artikel 1. BESTUUR. Artikel 2. De voorzitter. HUISHOUDELIJK REGLEMENT AQUA NOVIO 94 LEDEN. Artikel 1. 1. Zij die lid van de vereniging wensen te worden richten het verzoek daartoe aan het bestuur met nauwkeurige opgave van naam, adres, geboortedatum,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS DIES NATALIS Artikel 1 De Dies Natalis van Lacrosse Groningen Gladiators is 24 juni 2003. ALGEMEEN Artikel 2 Volgens artikel 19 van de statuten van

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Dinsdag 20 november 2018, 21:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 21:05 de vergadering en heet

Nadere informatie

FUSIE INFORMATIEPAKKET

FUSIE INFORMATIEPAKKET FUSIE INFORMATIEPAKKET Fuseren Om uw organisatie goed te kunnen helpen bij een fusie is dit pakket samengesteld. Dit fusiepakket bevat verschillende documenten waarmee wij uw fusie traject kunnen begeleiden.

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 20 April 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 19 leden en 4 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

VDH Herstructurering

VDH Herstructurering VDH Herstructurering 1. Hoofdbestuur (HB.) Het hoofdbestuur is belast met de algemene leiding van de VDH. Het bestuur bestaat uit zeven natuurlijke personen; o Voorzitter o Secretaris o Penningmeester

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Informatieboekje vrienden van DWF

Informatieboekje vrienden van DWF SLIEDRECHTSE ZWEM- EN POLO VERENIGING DOOR WATER FIT Secretariaat: Ingeschreven bij de K.v.K. onder M.Lans nummer 40322393 Sportlaan 1 Opgericht 18 februari 1955 3364 AT Sliedrecht Aangesloten bij KNZB

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement FODOK

Huishoudelijk reglement FODOK Huishoudelijk reglement FODOK I. VAN HET BESTUUR a. Het bestuur telt een minimum van drie leden. b. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, een penningmeester en een secretaris, eventueel aangevuld met

Nadere informatie

Erfgoedplatform Gemeente Heumen

Erfgoedplatform Gemeente Heumen NIEUWSBRIEF NR. 16 Erfgoedplatform Gemeente Heumen Ledenvergadering en presentatie Lage Hof op woensdag 15 april 2015 Plaats: Agrarisch museum De Lage Hof, Overasselt Tijd: 20.00 uur Agenda 1. Opening

Nadere informatie

CONCEPT Huishoudelijk Reglement van de VERENIGING IAF NEDERLAND

CONCEPT Huishoudelijk Reglement van de VERENIGING IAF NEDERLAND CONCEPT Huishoudelijk Reglement van de VERENIGING IAF NEDERLAND Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: 1. de vereniging: de Vereniging International Association of Facilitators Netherlands

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool Huishoudelijk reglement Oudervereniging Lambertusschool Versie 27augustus 2012 LAMBERTUSSCHOOL NU VOOR STRAKS Oudervereniging Mari van Eschstraat 2 5254 JE Haarsteeg www.lambertusschool.nl Kvk nr: 55501141

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Stichting Compassie Zutphen Versie juni 2013

Huishoudelijk reglement Stichting Compassie Zutphen Versie juni 2013 Huishoudelijk reglement Stichting Compassie Zutphen Versie 2.1 17 juni 2013 Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1. Bestuur: Het bestuur is het enige volgens de statuten (art. 4 ST) en de wet formeel verplichte

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van

Huishoudelijk Reglement. van Huishoudelijk Reglement van Versie: 1.1 Vastgesteld door bestuur d.d.: 29 december 2013 Inhoudsopgave A. STICHTING EMETOFOBIE BESTUURLIJK... 3 I. ALGEMEEN... 3 II. DOELSTELLING VAN STICHTING EMETOFOBIE:...

Nadere informatie

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis.

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis. 1. STATUTEN. Tafeltennisvereniging Hellevoets Effect is opgericht op 20 augustus 1976 en ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nummer 40385017 Artikel 1 Naam

Nadere informatie

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering.

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vereniging Aziatische Sporten 'Arashi' Leden Rechten Artikel 1 1. De rechten van de student-leden en niet-student-leden zijn: a. het bijwonen van de algemene ledenvergadering met

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud: Inhoud: Artikel 1: begripsbepalingen:... 2 Artikel 2: naam, zetel en duur... 2 Artikel 3: doel... 2 Artikel 4: middelen... 2 Artikel 5: verenigingsboekjaar... 2 Artikel 6: leden... 2 Artikel 7: bestuur...

Nadere informatie

Statuten- en reglementswijzigingen Organisatie

Statuten- en reglementswijzigingen Organisatie Statuten- en reglementswijzigingen Organisatie Bij deze het voorstel aan de Algemene Ledenvergadering van ijsclub Hard-gaat-ie om een nieuw Huishoudelijk Reglement in te voeren en de statuten daarop aan

Nadere informatie

Informatieboekje vrienden van DWF

Informatieboekje vrienden van DWF SLIEDRECHTSE ZWEM- EN POLO VERENIGING DOOR WATER FIT Secretariaat: Ingeschreven bij de K.v.K. onder Vacant nummer 40322393 Sportlaan 1 Opgericht 18 februari 1955 3364 AT Sliedrecht Aangesloten bij KNZB

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst

Informatiebijeenkomst Stuurgroep fusie voetbalverenigingen vv Axel en AZVV Informatiebijeenkomst 25 juni 2012 Programma vanavond Aanleiding van deze bijeenkomst Ondernomen stappen Noodzaak, waarom fusie? Model fusievereniging

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van "Poets, playwrights, essayists, editors, novelists")

PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van Poets, playwrights, essayists, editors, novelists) CONCEPT PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van "Poets, playwrights, essayists, editors, novelists") HUISHOUDELIJK REGLEMENT Over het lid worden van de

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Zwolle, 16 maart 2018 1. Opening 2. Goedkeuring notulen vorige vergadering 3. Sociaal en financieel jaarverslag 4. Goedkeuring jaarstukken 2017 5. Decharge bestuur 6. Benoeming

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Versie: november 2016. Huurdersvereniging Accio www.hv-accio.nl 1 Inhoudsopgave Begrippen 3 Naam en zetel 3 Doel 3 Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Werkwijze Accio 6 Jaarverslag en financieel

Nadere informatie

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld.

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld. 1. Inleiding 1. De vereniging Contactgroep Postactieven regio Soesterberg is gevestigd op de vliegbasis Soesterberg, gemeente Soest. De vereniging heeft notarieel vastgelegde statuten en is ingeschreven

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD BASIS VOOR HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Het huishoudelijk reglement van de Stichting Seniorenraad Meierijstad, hierna Stichting te noemen,

Nadere informatie

Nieuwe School Algemene Ledenvergadering 13 juni 2013

Nieuwe School Algemene Ledenvergadering 13 juni 2013 Nieuwe School Besteding van de ouderbijdragen Werkelijk Begroot Werkelijk 2011 2011 2010 Kamp / Schoolreis 12.694 12.694 11.500 14.606 Feesten, Kerst, Sinterklaas 2.186 3.353 3.000 2.093 Zwemmen 4.817

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement LONU

Huishoudelijk Reglement LONU LONU Huishoudelijk Reglement LONU Versie 3 april 2007 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LONU (LOOPGROEP NUENEN) 1 ALGEMEEN De reglementen van de vereniging zijn vastgelegd in de statuten welke op 27 april 2001 zijn

Nadere informatie

Bijlage 4. Huishoudelijk Reglement

Bijlage 4. Huishoudelijk Reglement Bijlage 4 Huishoudelijk Reglement INHOUDSOPGAVE 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden... 3 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten.... 3 1.2 Vertegenwoordiging... 3 1.3

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland

Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland - Het huishoudelijk reglement is geldig voor onbepaalde tijd. - Met deze uitgave vervallen eerdere uitgaven van het huishoudelijk reglement. - Datum:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012 HOOFDSTUK 1 Plichten van de leden Artikel 1. De leden zijn verplicht: Hun jaarlijkse contributie vóór 1 maart van het lopende verenigingsjaar

Nadere informatie

D.K. & A.V. Hercules AV Parthenon

D.K. & A.V. Hercules AV Parthenon D.K. & A.V. Hercules AV Parthenon Welkom 2 e informatiebijeenkomst fusie 20 november 2015 19:30-21:00 uur - Reeweghal Welkom.. Ad van der Kamp Jan van Dalen Jan van Haren Pauline de Boo van Uijen Bertus

Nadere informatie

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap Brugdocument Algemeen In alle artikelen wordt bestuur vervangen door directeur/bestuurder, tenzij anders voorgesteld. Artikel 1: Naam Artikel 2: Zetel Artikel 3: Doel Artikel 4: Leden Artikel 5: Einde

Nadere informatie

Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3

Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2016 Lidmaatschap Artikel 1 1. Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt door invulling en toezending van een daartoe strekkend formulier aan het verenigingsbureau. Het bestuur

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen 1. Begrippen Huurdersbelang Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huurdersvertegenwoordiging Huurdersvertegenwoordiging zoals opgetekend in de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

Concept Statuten Statuten der Piratenpartij Nederland. 1 Naam, duur en zetel. Statutenvoorstel 1

Concept Statuten Statuten der Piratenpartij Nederland. 1 Naam, duur en zetel. Statutenvoorstel 1 Statutenvoorstel 1 Concept Statuten 11-02-2016 Statuten der Piratenpartij Nederland De Piratenpartij is een platte organisatie waarin iedereen een bijdrage kan leveren. De grondbeginselen van de partij

Nadere informatie

Stichting Paul erdős. Onderwerpen

Stichting Paul erdős. Onderwerpen Stichting Paul erdős Voorzitter David Laan Notulist Mike de Haan Aanwezig David Laan, Melin Walet, Mike de Haan Gasten Locatie van de bijeenkomst Brainwave Datum 11 december 2015 11:21 12:08 Onderwerpen

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering november 2014 Geachte leden, Namens het bestuur van svdio nodig ik jullie uit voor een Algemene Ledenvergadering op woensdag 17 december 2014 om 20.30 uur in Grand Café Rest. De Burgemeester op de Markt,

Nadere informatie

WELKOM BIJ DE KNZB Informatiepakket voor nieuwe Stichtingen

WELKOM BIJ DE KNZB Informatiepakket voor nieuwe Stichtingen WELKOM BIJ DE KNZB Informatiepakket voor nieuwe Stichtingen Informatiepakket aansluiting stichtingen Bedankt voor uw interesse in het lidmaatschap van de KNZB! In dit pakket vindt u verschillende documenten

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) AFDELING 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement is vastgesteld met inachtneming van het in

Nadere informatie

Provero-lid. Apeldoorn, 3 november Betreft: Algemene Ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero-lid. Apeldoorn, 3 november Betreft: Algemene Ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero-lid Apeldoorn, 3 november 2014 Betreft: Algemene Ledenvergadering Beste leden van Provero, Op dinsdag 11 november 2014 vindt tijdens de bijeenkomst De Omgevingswet, terug naar de zandbak tussen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden Huishoudelijk Reglement 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten. Bij toetreding als lid hebben zij het recht een exemplaar van de statuten

Nadere informatie

verslag jaarvergadering Maandag 30 Maart 2015 om uur

verslag jaarvergadering Maandag 30 Maart 2015 om uur ZWEM- EN POLOCLUB "NEDERWEERT" Secretariaat: Peter Princen Meijbaan 1 6006 TD Weert 0495 5538331 secretariaat@zpcnederweert.nl verslag jaarvergadering Maandag 30 Maart 2015 om 20.00 uur Op Zwembad Merenveld

Nadere informatie

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld.

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Het huishoudelijk reglement is een uitwerking van de statuten van Vereniging Koepel Mooiland Allen Samen, opgericht op 2 juli 2012. Dit reglement legt de onderlinge afspraken

Nadere informatie

STATUTEN. s.c.vlaardingen-holy. Goedgekeurd ALV Akte Notaris Koninklijk besluit

STATUTEN. s.c.vlaardingen-holy. Goedgekeurd ALV Akte Notaris Koninklijk besluit STATUTEN s.c.vlaardingen-holy Goedgekeurd ALV 25-2-1991 Akte Notaris 26-4-1991 Koninklijk besluit Dit document bevat de volledig overgenomen tekst van de statuten. Het document is zorgvuldig gecontroleerd

Nadere informatie

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL 21-06-2013 STATUTEN JOGGINGCLUB BRAKEL 1/6 STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL Titel I: Omschrijving van de vereniging Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt Joggingclub Brakel 1.2

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT European Dwarf Club (EDC)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT European Dwarf Club (EDC) HUISHOUDELIJK REGLEMENT European Dwarf Club (EDC) Artikel 1. toelating leden Wie lid van de vereniging wenst te worden meld zich aan bij de secretaries van de club. Hiervoor gebruikt hij/zij de inschrijfpagina

Nadere informatie

Mini ALV. 21 maart 2013

Mini ALV. 21 maart 2013 Mini ALV 21 maart 2013 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Notulen 6 november 4. Terugkoppeling plan van aanpak n.a.v. ouderenquête 5. Concept statuten 6. Begroting 2013 en voorlopige cijfers 2012 7.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ledenraad van DVAN (DVAN-HHR-LR-20150930.pdf)

Huishoudelijk reglement Ledenraad van DVAN (DVAN-HHR-LR-20150930.pdf) Algemeen Artikel 1 Afkortingen 1.1 DVAN Denksportvereniging Apeldoorn Noord LR Ledenraad HHR-DVAN Huishoudelijk reglement op het niveau van de vereniging HHR-LR Huishoudelijk reglement op het niveau van

Nadere informatie

Fusiecommissie. VV Bergum BCV BBC. Mei 2018

Fusiecommissie. VV Bergum BCV BBC. Mei 2018 Fusiecommissie VV Bergum BCV BBC Mei 2018 Fusiecommissie VV Bergum BCV BBC mei 2018 Aanleiding onderzoek naar optimale samenwerking clubs uitgevoerd door de heren Jaap Krediet, Hans Lolkema en Jaap van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Geld- en Waardeberging (VGW)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Geld- en Waardeberging (VGW) HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Geld- en Waardeberging (VGW) Artikel 1 LEDEN EN VERTEGENWOORDIGING IN DE LEDENVERGADERING 1. Leden van de vereniging, zoals bedoeld in artikel 4 van de statuten,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

HSV Ons Genoegen-Almere.

HSV Ons Genoegen-Almere. HSV Ons Genoegen- Almere Postbus 30208 1303 AE Almere bestuur@hsvog.nl Verslag van de algemene ledenvergadering van. Datum: 18 december 2014 Notulen: Jos Holla Aanwezig: 28 leden, presentielijst aanwezig

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement der Studievereniging t Reactievat. Laatst gewijzigd op 26 juni 2019 Versie 2

Huishoudelijk Reglement der Studievereniging t Reactievat. Laatst gewijzigd op 26 juni 2019 Versie 2 Huishoudelijk Reglement der Studievereniging t Reactievat. Laatst gewijzigd op 26 juni 2019 Versie 2 1 Algemene bepalingen De bepalingen in dit reglement vinden hun oorsprong in de statuten. Daar waar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PFC RHEDEN

NIEUWSBRIEF PFC RHEDEN Intro Na aanleiding van de informatieavond van 29 februari heeft het bestuur besloten dat er een aantal mededelingen en nieuwsfeitjes zijn die best eerder dan de ALV s bekend gemaakt kunnen worden. Daarom

Nadere informatie

WELKOM BIJ DE KNZB Informatiepakket voor nieuwe verenigingen

WELKOM BIJ DE KNZB Informatiepakket voor nieuwe verenigingen WELKOM BIJ DE KNZB Informatiepakket voor nieuwe verenigingen Informatiepakket aanmelding nieuwe verenigingen Bedankt voor uw interesse in het lidmaatschap van de KNZB! In dit pakket vindt u verschillende

Nadere informatie

KHN afdeling Veghel Algemene Leden Vergadering

KHN afdeling Veghel Algemene Leden Vergadering KHN afdeling Veghel Algemene Leden Vergadering Uw bestuur Mevrouw T. Asseldonk-Haan De heer J.C.T.K. van den Nieuwenhuizen De heer J.L.S. Versantvoort De heer J.J.M. van Herwaarden Mevrouw E.H.M.F. van

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering 13 oktober 2016 Aanwezig: 30 leden (inclusief bestuursleden) Voorzitter: Wil Koot Secretaris: Vacant Penningmeester: André Kramer Algemeen bestuurslid: Robert-Jan Post

Nadere informatie

BENCHMARKRAPPORT 2018 ZWEM EN POLOCLUB NUNSPEET - NUNSPEET - SPORTVERENIGING

BENCHMARKRAPPORT 2018 ZWEM EN POLOCLUB NUNSPEET - NUNSPEET - SPORTVERENIGING BENCHMARKRAPPORT 2018 ZWEM EN POLOCLUB NUNSPEET - NUNSPEET - SPORTVERENIGING HOOFDSTUK 1: INLEIDING Zwem en Poloclub Nunspeet heeft deelgenomen aan de Verkiezing Vereniging van het Jaar 2018. Bij het uitbrengen

Nadere informatie

Buitengewone. Algemene Leden Vergadering TV THADIA Statutenwijziging

Buitengewone. Algemene Leden Vergadering TV THADIA Statutenwijziging Buitengewone Algemene Leden Vergadering TV THADIA Statutenwijziging - 20 februari 2014 - Opmerkingen en besluiten zijn in rood toegevoegd. Agenda 20 februari 2014 Agenda Buitengewone, 20.00 uur, Paviljoen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VvSL

Huishoudelijk Reglement VvSL Huishoudelijk Reglement VvSL Preambule. In de statuten van de VvSL is in artikel 12 huishoudelijk reglement het volgende opgenomen: De algemene vergadering stelt op voorstel van het algemeen bestuur en

Nadere informatie

Inhoudelijk en financieel. Jaarverslag Februari 2017 Bestuur Team Meierijstad Versie 1.0

Inhoudelijk en financieel. Jaarverslag Februari 2017 Bestuur Team Meierijstad Versie 1.0 Inhoudelijk en financieel Jaarverslag 2016 Februari 2017 Bestuur Team Meierijstad Versie 1.0 Table of Contents Voorwoord...3 Inhoudelijk jaarverslag...4 Wat hebben wij in 2016 bereikt...4 Op naar 2017...4

Nadere informatie

ALV - 12 december 2016

ALV - 12 december 2016 ALV - 12 december 2016 datum: 12 december 2016 tijd en locatie 20:00 Milieucentrum Utrecht, Oudegracht 60 aanwezigen afwezigen Vanuit het bestuur: van Seters, Pieter Duif, Inge Verhoef Vanuit de organisatie:

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 18 Mei 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 15 leden en 5 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 1 DE VERENIGING 1.1 De vereniging Kring Praktiserende Boomverzorgers is een vereniging waarin mensen die zich bezig houden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Zoals vastgesteld op de Halfjaarlijkse ALV, 13 februari 2017 1 1 Gebaseerd op het HR van het bestuur 2009-2010, zoals vastgesteld

Nadere informatie

Concept d.d. 17 november Uitsluitend bestemd voor discussiedoeleinden

Concept d.d. 17 november Uitsluitend bestemd voor discussiedoeleinden 1 STATUTENWIJZIGING JURIDISCHE FACULTEIT DER AMSTERDAMSCHE STUDENTEN Heden, [*], verscheen voor mij, mr. Cornelia Holdinga, notaris te Amsterdam: [*]. De comparant verklaarde ter uitvoering van een besluit

Nadere informatie

Beste leden van GVCG en VVL,

Beste leden van GVCG en VVL, Beste leden van GVCG en VVL, Zoals bekend is door de ALV van beide verenigingen groen licht gegeven om een onderzoek te starten naar de mogelijkheden van een fusie en vervolgens hierover voorstellen te

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Vereniging Markdal duurzaam en vitaal.

Huishoudelijk Reglement Vereniging Markdal duurzaam en vitaal. Huishoudelijk Reglement Vereniging Markdal duurzaam en vitaal. versie aug 2013 goedgekeurd door ALV 16 september 2013 Noot Op basis van Voorbeeld Huishoudelijk Reglement Belangenvereniging, model UVKK.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf is een aanvulling op de

Nadere informatie

Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN

Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN 09-11-2012 Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 Artikel 19 ( Reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Zwem- en Polovereniging AEGIR, Eindhoven opgericht 25 juni 1931 aangesloten bij de K.N.Z.B. Huishoudelijk Reglement Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering van Zwem- en Polovereniging AEGIR op 19

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het is een lid niet toegestaan tegelijkertijd lid te zijn of te worden van een vereniging om daarin dezelfde sport te beoefenen als bij Sportvereniging Phoenix, behoudens schriftelijke

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging van Mastiffliefhebbers

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging van Mastiffliefhebbers HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging van Mastiffliefhebbers 1. Het verwerven van het lidmaatschap Art 1.1 Het lidmaatschap is in principe mogelijk voor al diegenen, die de doelstellingen van de vereniging

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid vereniging X

Vrijwilligersbeleid vereniging X Vrijwilligersbeleid vereniging X Visie t.a.v. Vrijwilligers: Vrijwilligers zijn het kapitaal van onze vereniging: Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel binnen onze vereniging Vanuit deze visie willen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Hockey Club Houten

Huishoudelijk Reglement van de Hockey Club Houten Huishoudelijk Reglement van de Hockey Club Houten Het Huishoudelijk Reglement regelt de dagelijkse aangelegenheden van de Hockey Club Houten. Conform artikel 25 van de Statuten van de vereniging dient

Nadere informatie

Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval het lidmaatschap niet vererft;

Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval het lidmaatschap niet vererft; Aanpassing Statuten oktober 2015 Artikel 6 4c. Een opgelegde straf wordt aan de leden bekend gemaakt. Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de stichting Dorpsraad Vessem

Huishoudelijk Reglement van de stichting Dorpsraad Vessem Huishoudelijk Reglement van de stichting Dorpsraad Vessem Begripsbepaling Artikel 1 1. Huishoudelijk reglement: het huishoudelijk reglement zoals bedoeld in het desbetreffende artikel in de statuten van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1. Oprichting Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1.1 De Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR) is opgericht op 17 december 1951. De Statuten zijn laatstelijk

Nadere informatie

Aanwezig: Maarten Dekker (MD) Jeroen Vreenegoor (JV) Rene van der Meijden (RM) Paul van der Valk (PV) Wycher Dijkhuis (WD) Afwezig met melding: geen

Aanwezig: Maarten Dekker (MD) Jeroen Vreenegoor (JV) Rene van der Meijden (RM) Paul van der Valk (PV) Wycher Dijkhuis (WD) Afwezig met melding: geen Notulen vergadering bestuur 2015/2018 van de oudervereniging van de Oranje Nassau School (ONS) te Badhoevedorp Datum: 10.01.2017 Tijdstip: 19:00 h 20:30 h Aanwezig: Maarten Dekker (MD) Jeroen Vreenegoor

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VETERANEN VERENIGING REGIMENT LIMBURGSE JAGERS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VETERANEN VERENIGING REGIMENT LIMBURGSE JAGERS HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VETERANEN VERENIGING REGIMENT LIMBURGSE JAGERS Voor de eerste maal vastgesteld in de algemene ledenvergadering te Oirschot op 5 november 2011. NAAM EN ZETEL Artikel 1 De

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie