Persoonlijk Opleidings Plan. POP leerjaar twee.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Persoonlijk Opleidings Plan. POP leerjaar twee."

Transcriptie

1 Persoonlijk Opleidings Plan. POP leerjaar twee. Patrick v/d Vlist Krimpen a/d IJssel September 2016

2 Inhoudsopgave 1: samenvatting 2: inleiding 3: algemeen 4: eerste studie jaar 5: tweede studie jaar 6: werken na mijn studie 7: conclusie

3 Samenvatting Na met succes het eerste leerjaar te hebben afgerond ben ik nu met vertrouwen gestart aan het tweede leerjaar. Het eerste leerjaar was voor mij persoonlijk een jaar waarin er veel gebeurd is en waarin ik veel heb mogen leren. Zo ben ik onder anderen van baan verwisseld en is er op privé gebied veel gebeurd. Kortom was het een zwaar jaar maar waar ik nu met gepaste trots op terug kijk. Sinds de zomervakantie ben ik gestart met mijn nieuwe baan, ik ben nu werkzaam bij de kalverslachterij T. Boer & zn. T. Boer & zn. is een hypermoderne slachterij waar er wekelijks zo n zevenduizend kalveren worden verwerkt. Ik werk hier in de functie van mechanische monteur. Meer hier over kunt u lezen in mijn contextanalyse. Doormiddel van mijn POP te lezen krijgt u een beeld van mijn eerste studiejaar, het tweede studie jaar en het werken na mijn studie. Dit alles wordt beschreven in aparte hoofdstukken de opbouw hiervan kunt u zien in de inleiding.

4 Inleiding Het komende studiejaar ga ik me verder ontwikkelen binnen de competenties die worden gevraagd voor het vak als projectleider in de technische branche. Verder wil ik mijn eigen ook op persoonlijk vlak nog verder door ontwikkelen. Daarnaast beschrijf ik de geplande werkzaamheden en door mijzelf gewenste werkzaamheden in het komende studiejaar. In mijn POP vindt u terug: - Het soort werk of het beroepsprofiel waarin ik in aansluiting op mijn studie naar streef. - De werkzaamheden die ik tijdens mijn komende studie jaar denk te gaan verrichten; Welke nieuw zijn en welke uitgebouwd en/of uitgediept worden, Welke een herhaling zijn van werk uit een eerdere periode en geef aan waarom ze in dit studiejaar terug komen. - Een globale planning, waarbij de voorgenomen werkzaamheden verdeeld worden over de maanden, de periodes (kwartalen) of de leercontractperiodes van het komende studiejaar. - In de planning geef ik aan welke periodes welke modules ik ga volgen. - In de planning geef ik ook aan welke mijlpalen ik in de studie streef te gaan halen.

5 Algemeen In juni 2015 ben ik geslaagd voor mijn opleiding middenkader engineering installatietechniek op het Zadkine College. Deze opleiding is breed georiënteerd binnen het gebied van installatie techniek. Je leert het voorbereiden van projecten. Hierbij moet u denken aan het maken van werk tekeningen, berekenen van verschillende installaties, maken van planningen etc. In het eerste en tweede jaar van de opleiding heb ik stage gelopen in de buitendienst, dit voor twee dagen per week ik ben toen meteen begonnen bij Verdoold installatiebedrijf. Het doel van de buitenstage is/was het opdoen van vakkennis in de praktijk en ervaren hoe het er in het echt in de buitendienst aan toe gaat. In het derde en vierde leerjaar zijn we vanuit de buitenstage naar binnen toe gegaan naar kantoor ook zijn we een dag meer gaan werken, ook deze stage heb ik afgelegd bij Verdoold. Deze binnen stage is/was meer gericht op het dat waar de opleiding ons uiteindelijk voor opleidt en het had dan ook als doel om in de praktijk te leren toepassen wat we op school hadden geleerd. De studie duurde vier jaar en in de zomer van 2015 ben ik hiervoor geslaagd. Omdat ik graag nog verder wilde leren maar niet meer de gehele week naar school wilde gaan ben ik gaan zoeken naar een duale opleiding. Hierin lagen/liggen mijn interesses in het werken met mensen en bedrijfsprocessen. Dit is de rede dat ik terecht ben gekomen bij de opleiding Projectleider Techniek aan de Haagse Hogeschool. Dit is een duale opleiding, wat inhoud dat je één dag school hebt en vier dagen werkt. Hier gaat mijn voorkeur ook naar uit. Op deze manier kun je wat je leert direct in de praktijk toepassen en merk je er meteen het nut van.

6 Eerste studiejaar Zoals gezegd heb ik het eerste studiejaar met succes mogen afronden, dat wil zeggen dat ik op een paar kleine onderdelen na het eerste studie jaar afgerond heb. Even een korte terugblik op hoe het jaar voor mij verlopen is. Met elkaar zijn we vorig jaar aan de opleiding Projectleider techniek gestart, eenieder met zijn eigen doel en missie maar met als gezamenlijk doel veel te leren. Voor mij persoonlijk verliep de start van het studie jaar vlot, in het begin is het aftasten en wennen aan dat wat de school, het werk en jij zelf van elkaar verlangt. Maar als dat proces eenmaal opgang is verloopt dat goed. Bij het nadere van het derde studie blok kreeg ik extra taken en verantwoordelijkheden op mijn werk. Bij het latere wegvallen van mijn collega wegens privéomstandigheden nam ik tijdelijk zijn functie over. Dit betekende echter wel dat ik er een flinke lading werk bij kreeg, met namen ook doordat mijn functie niet direct werd ingevuld waardoor ik een dubbelfunctie kreeg. Dit alles betekende heel hard werken en veel uren maken, hierdoor kwam ik helaas af en toe in de knoop met school. Deze drukte duurde voort tot halverwege blok vier, het einde van het schooljaar naderde. Op dat moment heb ik alles op alles gezet om de stukken welke ik nog moest maken of waarbij ik achterliep te realiseren. Door mijn eindsprint in het laatste gedeelte van blok vier heb ik het voor elkaar gekregen om voldoende studiepunten te behalen. Het eerste studiejaar was voor mij persoonlijk gezien pittig te noemen. Maar ik kan zeker terug kijken op een jaar waarin ik op school, werk en persoonlijk vlak veel heb mogen leren. Het gevoel van tegen een enorme berg op fietsen en dan toch de top behalen overheerst. Met de weet dat ik ook dit jaar weer veel ga leren en mijn kennis nog verder kan ontplooien start ik met veel vertrouwen het tweede studiejaar.

7 Tweede studiejaar In dit hoofdstuk kijk ik vooruit naar het komende studiejaar en beschrijf ik de werkzaamheden welke ik hierin denk te gaan verrichten. Het komende studiejaar is het tweede en tevens ook laatste jaar van de opleiding. Op de eerste plaats verwacht ik het tweede studiejaar vooral weer veel te leren. Het eerste half jaar volgen we nog gewoon lessen zoals we dit gewend zijn en het tweede half jaar gaan we ons volledig richten op onze scriptie en het afronden van de opleiding. Op het gebied van school hebben we naast een aantal bekende vakken van het vorige studie jaar er ook een aantal nieuwe bij gekregen. Ik verwacht qua school dat het dit jaar vooral uitdiepen van kennis is en niet dat er nog hele nieuwe dingen staan te gebeuren. Voor mij persoonlijk begint dit jaar rustiger dan vorig jaar, in het begin van het eerste studiejaar komen er veel nieuwe dingen op je af waardoor af en toe het overzicht bewaren lastig is. Dit studiejaar is het vervolg van jaar één, nu ben ik bekend met de verschillende aspecten die op mij afkomen hierbij moet u denken aan: de school, het combineren van werk en school, dat wat de school van mij verlangt en vise versa en nog alles wat er bij het volgen van een opleiding komt kijken. Qua werk ben ik net gestart aan een nieuwe uitdaging in een andere werk omgeving dan waar ik voorheen werkte, meer hierover kunt u vinden in mijn contextanalyse. De taken die ik verwacht uit te gaan voeren zijn naast mijn taken als die van mechanische/storing/ onderhoud monteur de competenties die horen bij de opleiding. Een planning betreft de competenties kunt u vinden in mijn PAP.

8 Werken na mijn studie Na mijn studie wil ik mijn loopbaan geleidelijk opbouwen, nu ik nog jong ben wil ik vooral veel leren en lekker werken. Voor verantwoording loop ik niet weg maar om direct al een functie als ploegleider of projectleider te bekleden hoeft niet van mij. De eerste jaren wil ik als monteur mijn kennis van het bedrijf en de techniek vergroten, met behulp van de opleiding Projectleider techniek wil ik dan na een aantal jaar werkervaring een functie als ploegleider of projectleider. In de toekomst zou ik graag eigen onderneming beginnen. Na mijn studie ga ik nog een aantal technische cursussen volgen op het gebied van sturingstechniek en elektrotechniek om zo mijn kennis op technische vlak nog te vergroten. Dat ik niet direct een functie wil gaan bekleden waarvoor ik op deze opleiding leer wil niet zeggen dat daarom de mijn opleiding overbodig is, nu al merk ik dagelijks de voordelen van mijn opleiding. En in de toekomst is mijn doel om wel een functie te gaan bekleden hierin.

9 Conclusie Dit opleidingsplan heb ik geschreven om een beeld te vormen van mijn studie en de jaren er na, ik heb dit gedaan door per onderdeel een omschrijving te maken. Dit is mijn POP voor het tweede schooljaar gespitst op actualiteit van dit moment.

Persoonlijk Opleidings Plan. POP

Persoonlijk Opleidings Plan. POP Persoonlijk Opleidings Plan. POP Patrick v/d Vlist Krimpen a/d IJssel Oktober 2015 Inhoudsopgave 1: samenvatting 2: inleiding 3: algemeen 4: eerste studie jaar 5: tweede studie jaar 6: werken na mijn studie

Nadere informatie

POP. Persoonlijk Opleidings Plan. Tim Tegelaar. Lekkerkerk 07-10-2012. De Haagse Hogeschool

POP. Persoonlijk Opleidings Plan. Tim Tegelaar. Lekkerkerk 07-10-2012. De Haagse Hogeschool POP Persoonlijk Opleidings Plan Tim Tegelaar Lekkerkerk 07-10-2012 De Haagse Hogeschool Naam Tim Tegelaar Studentnummer 12090948 origineel 07-10-2012 update - bedrijfsmentor Dhr. P. den Ouden bedrijfscoach

Nadere informatie

POP (persoonlijk opleidingsplan) Putman Installaties. Jeffrey Duindam

POP (persoonlijk opleidingsplan) Putman Installaties. Jeffrey Duindam POP (persoonlijk opleidingsplan) Putman Installaties Jeffrey Duindam 2 Persoonlijk opleidingsplan Jeffrey Duindam Studentennummer: 12068918 Opleiding: Associate Degree Installatietechniek 4 oktober 2012

Nadere informatie

Contextanalyse. Patrick v/d Vlist

Contextanalyse. Patrick v/d Vlist Contextanalyse Patrick v/d Vlist Contextanalyse Patrick v/d Vlist Krimpen ad IJsel 10-01-2016 Verdoold Installatiebedrijf Voorwoord Ik heb dit rapport geschreven naar aanleiding van een communicatieopdracht

Nadere informatie

Persoonlijk Opleidings Plan (POP)

Persoonlijk Opleidings Plan (POP) Persoonlijk Opleidings Plan (POP) E. Pols Persoonlijk Opleidings Plan (POP) Erwin Pols Rotterdam 04-10-2012 Unica Installatietechniek B.V. Inhoudsopgave Titel Bladzijde 1 Inhoudsopgave Bladzijde 2 Inleiding

Nadere informatie

leercontract. PaP Patrick v/d Vlist Krimpen a/d IJssel December 2015

leercontract. PaP Patrick v/d Vlist Krimpen a/d IJssel December 2015 leercontract. PaP Patrick v/d Vlist Krimpen a/d IJssel December 2015 Inhoudsopgave 1: Inleiding 2: School planning 3: Algemeen 4: Planning 5: Conclusie Inleiding Het leercontract PAP is het contract tussen

Nadere informatie

Voortgangsverslag. Frans Tuerlings Studentnummer:

Voortgangsverslag. Frans Tuerlings Studentnummer: Voortgangsverslag Naam: Frans Tuerlings Studentnummer: 15130924 Opleiding: Projectleider Techniek Datum: 03 december 2016 Voorwoord: Sinds september 2015 volg ik de duale opleiding AD Projectleider Techniek

Nadere informatie

Contextbeschrijving. Schoonderbeek Installatiegroep. Robin van Heijningen

Contextbeschrijving. Schoonderbeek Installatiegroep. Robin van Heijningen Contextbeschrijving Schoonderbeek Installatiegroep Robin van Heijningen Contextbeschrijving Schoonderbeek Installatiegroep Robin van Heijningen Hillegom 07-10-2012 AD projectleider techniek Voorwoord Dit

Nadere informatie

Persoonlijk Opleidings Plan (P.O.P)

Persoonlijk Opleidings Plan (P.O.P) Persoonlijk Opleidings Plan (P.O.P) Kevin de Ram Persoonlijk Opleidings Plan (P.O.P.) Kevin de Ram Culemborg Unica Installatietechniek B.V. november 2015 Kevin de Ram Persoonlijk Opleidings Plan 1 Voorwoord

Nadere informatie

Contextbeschrijving. Peter Versteeg

Contextbeschrijving. Peter Versteeg Contextbeschrijving Peter Versteeg Contextbeschrijving De Haagse Hogeschool Peter Versteeg Alphen aan den Rijn Oktober 2015 Ponsioen B.V. Voorwoord Dit rapport over mijn contextbeschrijving, heb ik geschreven

Nadere informatie

PAP. Persoonlijk Actie Plan. Tim Tegelaar. Lekkerkerk 07-10-2012. De Haagse Hogeschool

PAP. Persoonlijk Actie Plan. Tim Tegelaar. Lekkerkerk 07-10-2012. De Haagse Hogeschool PAP Persoonlijk Actie Plan Tim Tegelaar Lekkerkerk 07-10-2012 De Haagse Hogeschool Naam Tim Tegelaar Studentnummer 12090948 origineel 07-10-2012 update - bedrijfsmentor Dhr. P. den Ouden bedrijfscoach

Nadere informatie

Student : Lex Krijgsman maakt voortgangsverslag zoals omschreven in het voorwoord

Student : Lex Krijgsman maakt voortgangsverslag zoals omschreven in het voorwoord Voortgangsverslag blok 5 Naam : Lex Krijgsman Studentnummer : 11071060 Groep : TP29 datum : 10-08-2013 periode : Leerjaar 2 (Propedeuse ) september 2013 augustus 2014 Doel : Het voortgangsverslag is vooral

Nadere informatie

Nul meting NEGEN COMPETENTIES PETER VERSTEEG

Nul meting NEGEN COMPETENTIES PETER VERSTEEG 2015 Nul meting NEGEN COMPETENTIES PETER VERSTEEG Voorwoord Dit rapport heb ik geschreven om duidelijk te maken op welk niveau ik nu zit met de verschillende competenties die horen bij een projectleider.

Nadere informatie

Persoonlijk Opleidingsplan (POP) Leerjaar 1

Persoonlijk Opleidingsplan (POP) Leerjaar 1 Persoonlijk Opleidingsplan (POP) Leerjaar 1 Student: Roy Krabbenborg Bedrijf: WSi-techniek Hogeschool: Haagse Hogeschool Opleiding: Ad Projectleider Techniek Klas: TP11 Document: POP Leerjaar 1 Versie:

Nadere informatie

Persoonlijk OpleidingsPlan (POP)

Persoonlijk OpleidingsPlan (POP) Persoonlijk OpleidingsPlan (POP) Leerjaar 2 - hoofdfase Paulo Lopes de Barros Persoonlijk OpleidingsPlan (POP) Leerjaar 2 - hoofdfase Paulo Lopes de Barros Rotterdam 16-09-2013 Offshore & Marine Voorwoord

Nadere informatie

Persoonlijk opleidingsplan NEGEN COMPETENTIES PETER VERSTEEG

Persoonlijk opleidingsplan NEGEN COMPETENTIES PETER VERSTEEG 2015 Persoonlijk opleidingsplan NEGEN COMPETENTIES PETER VERSTEEG Voorwoord Dit rapport heb ik geschreven om duidelijk te maken hoe ik het komende schooljaar ga groeien in de vastgestelde competenties.

Nadere informatie

Voortgangsverslag 1.3. Jeffrey Duindam

Voortgangsverslag 1.3. Jeffrey Duindam Voortgangsverslag 1.3 Jeffrey Duindam 2 Voortgangsverslag 1.3 Jeffrey Duindam Studentennummer: 12068918 Opleiding: Associate Degree Installatietechniek 17-4-2013 Bedrijfsbegeleider: H. Zwaan Docent: M.n.m.

Nadere informatie

Contextbeschrijving. Kevin de Ram

Contextbeschrijving. Kevin de Ram Contextbeschrijving Kevin de Ram Contextbeschrijving Kevin de Ram Ammerstol Unica Installatietechniek B.V. november 2015 Kevin de Ram Contextbeschrijving 1 Voorwoord Mijn naam is Kevin de Ram. Ik ben werkzaam

Nadere informatie

PAP 2.0. Persoonlijk Actie Plan. Tim Tegelaar. Lekkerkerk 14-01-2013. De Haagse Hogeschool

PAP 2.0. Persoonlijk Actie Plan. Tim Tegelaar. Lekkerkerk 14-01-2013. De Haagse Hogeschool PAP 2.0 Persoonlijk Actie Plan Tim Tegelaar Lekkerkerk 14-01-2013 De Haagse Hogeschool Naam Tim Tegelaar Studentnummer 12090948 origineel 14-01-2013 update - bedrijfsmentor Dhr. P. den Ouden bedrijfscoach

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan. (Format) Martijn van Wijngaarden Studienummer Datum Theinert, J.F. 1. Reflectie

Persoonlijk ontwikkelingsplan. (Format) Martijn van Wijngaarden Studienummer Datum Theinert, J.F. 1. Reflectie Persoonlijk ontwikkelingsplan (Format) Naam Martijn van Wijngaarden Studienummer 12026840 Datum 9-12-12 Coach Theinert, J.F. 1. Reflectie Wie ben ik? Ik ben Martijn van Wijngaarden, 18 jaar en geboren

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelplan

Persoonlijk Ontwikkelplan Persoonlijk Ontwikkelplan Naam: Frans Tuerlings Studentnummer: 15130924 Opleiding: Projectleider Techniek Datum: 20 september2015 Voorwoord: Sinds september 2015 volg ik de duale opleiding AD Projectleider

Nadere informatie

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen 1 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen 2 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen Hillegom 17 oktober 2013 Schoonderbeek Installatietechniek 3 Persoonlijk ontwikkelingsplan

Nadere informatie

Nulmeting. Roy Krabbenborg TP11 WSi-techniek

Nulmeting. Roy Krabbenborg TP11 WSi-techniek Nulmeting Student: Roy Krabbenborg Hogeschool: Haagse Hogeschool Opleiding: Ad Projectleider Techniek Klas: TP11 Document: Nulmeting Blok 1 Versie: 1.0 Achtergrond Mijn naam is Roy Krabbenborg, 20 jaar

Nadere informatie

Voortgangsverslag 1.2. Jeffrey Duindam

Voortgangsverslag 1.2. Jeffrey Duindam Voortgangsverslag 1.2 Jeffrey Duindam 2 Voortgangsverslag 1.2 Jeffrey Duindam Studentennummer: 12068918 Opleiding: Associate Degree Installatietechniek 20-12-2012 Bedrijfsbegeleider: H. Zwaan Docent: W.

Nadere informatie

PAP 4.0. Persoonlijk Actie Plan. Tim Tegelaar. Lekkerkerk. De Haagse Hogeschool

PAP 4.0. Persoonlijk Actie Plan. Tim Tegelaar. Lekkerkerk. De Haagse Hogeschool PAP 4.0 Persoonlijk Actie Plan Tim Tegelaar Lekkerkerk De Haagse Hogeschool Naam Tim Tegelaar Studentnummer 12090948 origineel 14-01-2013 update - bedrijfsmentor Dhr. P. den Ouden bedrijfscoach Dhr. Remco

Nadere informatie

Voortgangsverslag 2.0 COMPETENTIES PETER VERSTEEG

Voortgangsverslag 2.0 COMPETENTIES PETER VERSTEEG 2016 Voortgangsverslag 2.0 COMPETENTIES PETER VERSTEEG Voorwoord Dit rapport heb ik geschreven om duidelijk te maken welke competentie ik heb behandeld in blok 2 van mijn schooljaar. Door middel van mijn

Nadere informatie

Reflectieverslag Zonnepomp

Reflectieverslag Zonnepomp Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Culemborg Unica Installatietechniek B.V. mei 2016 Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp 1 Voorwoord Mijn naam is Kevin

Nadere informatie

PAP (Persoonlijk activiteitenplan)

PAP (Persoonlijk activiteitenplan) PAP (Persoonlijk activiteitenplan) Schoonderbeek Installatietechniek Robin van Heijningen Persoonlijk activiteitenplan Robin van Heijningen Hillegom 20 oktober 2012 Schoonderbeek Installatietechniek Bedrijfsbegeleider:

Nadere informatie

PAP. Persoonlijk Activiteiten Plan. Opleiding : AD projectleider techniek. Blok : 4. Datum : 7 juni Naam student : Ramish Haideri

PAP. Persoonlijk Activiteiten Plan. Opleiding : AD projectleider techniek. Blok : 4. Datum : 7 juni Naam student : Ramish Haideri PAP Persoonlijk Activiteiten Plan Opleiding : AD projectleider techniek Blok : 4 Datum : 7 juni 2013 Naam student : Ramish Haideri Studentnummer : 12105511 School: de Haagse hogeschool te Delft Werkgever:Boonstoppel

Nadere informatie

Contextanalyse (NL) Michael Bennik Brielle Januari 2016

Contextanalyse (NL) Michael Bennik Brielle Januari 2016 Contextanalyse (NL) Michael Bennik Brielle Januari 2016 Voorwoord Deze contextanalyse heb ik geschreven vanuit mijn functie als calculator en student van de opleiding Ad Projectleider Techniek. Mijn interesse

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan.

Persoonlijk ontwikkelingsplan. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Naam: Michael Botermans Studienummer: 15103471 Email: 15103471@student.hhs.nl Datum: 26-01-2017 Coach: Dhr. A. Verkuilen, Email: A.Verkuilen@hhs.nl 1. Introductie Beste lezer,

Nadere informatie

Voortgangsverslag Blok 5

Voortgangsverslag Blok 5 Voortgangsverslag Blok 5 Kevin de Ram Voortgangsverslag Blok 5 Kevin de Ram Culemborg Unica Installatietechniek B.V. november 2016 Kevin de Ram Voortgangsverslag Blok 5 1 Voorwoord Aan het einde van elk

Nadere informatie

Persoonlijk Activiteiten Plan (P.A.P)

Persoonlijk Activiteiten Plan (P.A.P) Persoonlijk Activiteiten Plan (P.A.P) Kevin de Ram Persoonlijk Activiteiten Plan (P.A.P.) Kevin de Ram Culemborg Unica Installatietechniek B.V. november 2015 Kevin de Ram Persoonlijk Activiteiten Plan

Nadere informatie

Onderhandelen. Kevin de Ram

Onderhandelen. Kevin de Ram Onderhandelen Kevin de Ram Onderhandelen Kevin de Ram Culemborg Unica Installatietechniek B.V. januari 2016 Kevin de Ram Onderhandelen 1 Voorwoord In dit rapport beschrijf ik wat onderhandelen betekend.

Nadere informatie

Persoonlijk Actie Plan

Persoonlijk Actie Plan Persoonlijk Actie Plan Naam: Frans Tuerlings Studentnummer: 15130924 Opleiding: Projectleider Techniek Datum: 06 februari 2016 Voorwoord: Sinds september 2015 volg ik de duale opleiding AD Projectleider

Nadere informatie

PAP (persoonlijk activiteitenplan) Putman Installaties. Jeffrey Duindam

PAP (persoonlijk activiteitenplan) Putman Installaties. Jeffrey Duindam PAP (persoonlijk activiteitenplan) Putman Installaties Jeffrey Duindam 2 Persoonlijk activiteitenplan Jeffrey Duindam Studentennummer: 12068918 Opleiding: Associate Degree Installatietechniek 4 oktober

Nadere informatie

Voortgangsverslag. Semester 2

Voortgangsverslag. Semester 2 Voortgangsverslag Semester 2 Richard de Vriend Delft 16 Mei 2011 Heerema Marine Contractors B.v. Voorwoord Het voortgangsverslag is gebaseerd op het behalen van je competenties. Dit houdt in dat je zelf

Nadere informatie

Voortgangsverslag Blok 1

Voortgangsverslag Blok 1 Voortgangsverslag Blok 1 Naam: Steven Jonathan Geluk Klas: TP11 Studentnummer: 13062379 Opleiding: Projectleider techniek - Associate Degree Docent: M.N.M Kras Bedrijfsbegeleider: G. Settels Datum: 3 november

Nadere informatie

P.A.P. - Persoonlijk Aanpak Plan - - Periode: Blok 1 en 2 -

P.A.P. - Persoonlijk Aanpak Plan - - Periode: Blok 1 en 2 - P.A.P. - Persoonlijk Aanpak Plan - - Periode: Blok 1 en 2 - Bob van der Pouw Kraan School : Haagse hoge school Opleiding : Projectleider techniek Associate degree Klas : 11TP Student nr. : 13064819 Schoolmentor

Nadere informatie

(PAP) Persoonlijk Activiteiten Plan

(PAP) Persoonlijk Activiteiten Plan (PAP) Persoonlijk Activiteiten Plan Naam: Steven Jonathan Geluk Klas: TP11 Studentnummer: 13062379 Opleiding: Projectleider techniek - Associate Degree Docent: M.N.M Kras Bedrijfsbegeleider: G. Settels

Nadere informatie

Voortgangsverslag 1.1. Jeffrey Duindam

Voortgangsverslag 1.1. Jeffrey Duindam Voortgangsverslag 1.1 Jeffrey Duindam 2 Voortgangsverslag 1.1 Jeffrey Duindam Studentennummer: 12068918 Opleiding: Associate Degree Installatietechniek 14-11- 2012 Bedrijfsbegeleider: H. Zwaan Docent:

Nadere informatie

de techniek van cofely

de techniek van cofely de techniek van cofely wel eens van cofely gehoord? Bij Cofely gaat er een wereld voor je open. Monteurs, lassers, calculatoren, werkvoorbereiders, servicetechnici en andere specialisten werken samen aan

Nadere informatie

Studeren aan het hbo. W i n d e s h e i m z e t k e n n i s i n w e r k i n g

Studeren aan het hbo. W i n d e s h e i m z e t k e n n i s i n w e r k i n g Studeren aan het hbo Inhoud van de presentatie Kenmerken van het hbo Verschil tussen havo en hbo Verschil hbo en universiteit Opbouw van een hbo-opleiding Studieresultaten en begeleiding Toelating en aanmelding

Nadere informatie

Persoonlijk opleidingsplan 2.0 NEGEN COMPETENTIES PETER VERSTEEG

Persoonlijk opleidingsplan 2.0 NEGEN COMPETENTIES PETER VERSTEEG 2016 Persoonlijk opleidingsplan 2.0 NEGEN COMPETENTIES PETER VERSTEEG Voorwoord Dit rapport heb ik geschreven om aan te geven hoe ik het komende afstudeerjaar een groei probeer te verwezenlijken in de

Nadere informatie

Voortgangsverslag 2.1. Jeffrey Duindam

Voortgangsverslag 2.1. Jeffrey Duindam Voortgangsverslag 2.1 Jeffrey Duindam Voortgangsverslag 2.1 Jeffrey Duindam Studentennummer: 12068918 Opleiding: Associate Degree Installatietechniek 14-11-2013 Bedrijfsbegeleider: H. Zwaan Docent: P Eikelenboom

Nadere informatie

Portfolio Miguel Agterberg

Portfolio Miguel Agterberg Portfolio Miguel Agterberg Portfolio Miguel Agterberg Student: Miguel Agterberg Studenten nummer: 12109886 Datum: 3-6-2013 Klas en practicumgroep: 2P2R.a Voorwoord In dit portfolio zal ik bijhouden wat

Nadere informatie

Opleiding A.D. Projectleider Techniek / Stedelijke Installaties. P.O.P. 1 ste Jaar

Opleiding A.D. Projectleider Techniek / Stedelijke Installaties. P.O.P. 1 ste Jaar / Stedelijke Installaties Handleiding Werkend Leren voor de duale opleiding A.D. Projectleider Techniek P.O.P. 1 ste Jaar René Welter / Stedelijke Installaties Handleiding Werkend Leren voor de duale

Nadere informatie

Onderwijsassistent (niveau 4 BOL, 3 jaar) Wat zijn mijn taken als onderwijsassistent?

Onderwijsassistent (niveau 4 BOL, 3 jaar) Wat zijn mijn taken als onderwijsassistent? Onderwijsassistent Onderwijsassistent (niveau 4 BOL, 3 jaar) Een school, een groepsleraar en een lokaal met vaak 25 of meer kinderen. Dat kan heel gezellig zijn voor de leerlingen, maar voor de leraar

Nadere informatie

2 jarig Verzorgende IG BOL

2 jarig Verzorgende IG BOL 2 jarig Verzorgende IG BOL Loopbaanoriëntatie Begeleiding (LOB) Leerjaar 1 Fase A Docentenhandleiding LOB Fase A leerjaar 1 Ontwikkelaar: Rianne Schuur Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1 Beginsituatie...

Nadere informatie

Voortgangsverslag. Opleiding : AD projectleider techniek. Blok : 2. Datum : 11 januari Naam student : Ramish Haideri. Studentnummer :

Voortgangsverslag. Opleiding : AD projectleider techniek. Blok : 2. Datum : 11 januari Naam student : Ramish Haideri. Studentnummer : Voortgangsverslag Opleiding : AD projectleider techniek Blok : 2 Datum : 11 januari 2013 Naam student : Ramish Haideri Studentnummer : 12105511 School: de Haagse hogeschool te Delft Werkgever:Boonstoppel

Nadere informatie

Persoonlijk Activiteiten Plan (PAP) 2.1

Persoonlijk Activiteiten Plan (PAP) 2.1 Persoonlijk Activiteiten Plan (PAP) 2.1 Het leercontract is het contract tussen de student, bedrijf (de coach/leidinggevende) en de school (docentbegeleider) op basis waarvan de student zijn werkzaamheden

Nadere informatie

PORTFOLIOPLAN 1/5. Student: Tim van Dartel Student nr: 0720444. Datum: Maart 2011 Plaats: Eindhoven

PORTFOLIOPLAN 1/5. Student: Tim van Dartel Student nr: 0720444. Datum: Maart 2011 Plaats: Eindhoven 1/5 Student: Tim van Dartel Student nr: 0720444 Datum: Maart 2011 Plaats: Eindhoven Dit portfolioplan is gemaakt in het kader van het vak 7PF03 (Masterportfolio) aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Nadere informatie

Voortgangsverslag Studie loopbaan begeleiding (SLB)

Voortgangsverslag Studie loopbaan begeleiding (SLB) 2012 Voortgangsverslag Studie loopbaan begeleiding (SLB) Ontwikkelingsindicatie semester 2 blok 4 Semester 2 blok 4 Costian de Jonge 20-6-2012 Versie: 1.0 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Voortgang... 3 Conclusie...

Nadere informatie

Voortgangsverslag 3.0 COMPETENTIES PETER VERSTEEG

Voortgangsverslag 3.0 COMPETENTIES PETER VERSTEEG 2016 Voortgangsverslag 3.0 COMPETENTIES PETER VERSTEEG Voorwoord Dit rapport heb ik geschreven om duidelijk te maken welke competentie zijn behandeld in blok drie van mijn schooljaar. Door middel van mijn

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP)

Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) Hoofdstuk 18 Extra informatie Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) Het Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) is bedoeld om een medewerker persoonlijk in de gelegenheid te stellen in eigen woorden te vertellen

Nadere informatie

Voortgangsverslag werkend leren

Voortgangsverslag werkend leren Voortgangsverslag werkend leren EDP1 Rens Brouwer Voortgangsverslag werkend leren EDP1 Rens Brouwer Delft December 2012 Haagse Hogeschool Voorwoord Op dit moment ben ik duaal student. Dit houdt in dat

Nadere informatie

Praktijkinstructie Bedrijfsoriëntatie 1 (CAL01.1/CREBO:50240)

Praktijkinstructie Bedrijfsoriëntatie 1 (CAL01.1/CREBO:50240) instructie Bedrijfsoriëntatie 1 (CAL01/CREBO:50240) pi.cal0v2 ECABO, 1 september 2003 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen of gepubliceerd

Nadere informatie

'Ik merkte dat het mij meer moeite kostte' NIEUWS. Published on advalvas (http://www.advalvas.vu.nl) 28 februari 2017

'Ik merkte dat het mij meer moeite kostte' NIEUWS. Published on advalvas (http://www.advalvas.vu.nl) 28 februari 2017 Published on advalvas (http://www.advalvas.vu.nl) Home > 'Ik merkte dat het mij meer moeite kostte' NIEUWS 28 februari 2017 'Ik merkte dat het mij meer moeite kostte' Hbo-studenten doen het prima als ze

Nadere informatie

8 uitgangspunten. Leerbedrijf BAVA => BaVa Leerwerktraject => LWT Leerwerkhuis => LWH De Vip groep => VIP. 1 doelgroepomschrijvingen

8 uitgangspunten. Leerbedrijf BAVA => BaVa Leerwerktraject => LWT Leerwerkhuis => LWH De Vip groep => VIP. 1 doelgroepomschrijvingen 8 uitgangspunten De deelnemende scholen willen uitgaan van dezelfde uitgangspunten. Helaas is het nog niet mogelijk om al die punten te verwezenlijken. De verschillende scholen geven aan hoever de zaken

Nadere informatie

elektrotechniek & School voor Mechatronica, Maintenance en Engineering Technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties

elektrotechniek & School voor Mechatronica, Maintenance en Engineering Technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties School voor Mechatronica, Maintenance en Engineering elektrotechniek & INSTALLATIETECHNIEK Technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties Eerste Monteur service en onderhoud Werktuigkundige

Nadere informatie

Technisch Leidinggevende

Technisch Leidinggevende Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Technisch Leidinggevende Studierichting Installatietechniek Locatie Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 4 Leerweg bbl

Nadere informatie

Voortgangsverslag 1.4

Voortgangsverslag 1.4 Voortgangsverslag 1.4 Leon van Luijk Koudekerk a/d Rijn mei 2012 Haagse Hoge School Voorwoord In het kader van de HBO opleiding werktuigbouwkunde duaal is dit het voortgangsverslag van het vierde blok

Nadere informatie

STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN - 1 HOOFDSTUK 1

STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN - 1 HOOFDSTUK 1 STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN - 1 HOOFDSTUK 1 Studievaardigheid De reis naar een eigen plek in de maatschappij is nu begonnen. En je reisdoel staat vast: een zelfverzekerde trotse handtekening op het

Nadere informatie

Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: Naam studieloopbaanbegeleider: Telefoon:

Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon:   Naam studieloopbaanbegeleider: Telefoon: Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: E-mail: ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Naam studieloopbaanbegeleider:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data: 29 augustus 20.00 uur vergadering Activiteitencommissie 03 september 19.30 uur introductie ouderavond gr. 1 en 2 04 september 19.30 uur introductie ouderavond

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VRIJSTELLING

AANVRAAGFORMULIER VRIJSTELLING AANVRAAGFORMULIER VRIJSTELLING Lees voor het invullen van het formulier eerst de toelichting en de procedurebeschrijving. Deze zijn te vinden aan de onderzijde van het document. Het onjuist invullen van

Nadere informatie

Persoonlijk Opleidings Plan (POP) R de Ruijter

Persoonlijk Opleidings Plan (POP) R de Ruijter Persoonlijk Opleidings Plan (POP) R de Ruijter Persoonlijk Opleidings Plan (POP) Ronald de Ruijter Rijswijk 10-11-2015 Cofely west Services Inhoudsopgave -Titel Bladzijde 1 -Inhoudsopgave Bladzijde 2 -Inleiding

Nadere informatie

Voortgangsverslag 3.2

Voortgangsverslag 3.2 Voortgangsverslag 3.2 Paulo Lopes de Barros Voortgangsverslag 3.2 Paulo Lopes de Barros G. Rook (Werkplekcoach) M. kras (Docentbegeleider) Zaandam 30-02-2014 Haagse Hogeschool Voorwoord Dit voortgangsverslag

Nadere informatie

Het volgende interview werd gehouden op de Hogeschool Inholland, gevestigd te Haarlem door Theo Dixon met Dhr. Marvin Brouwer.

Het volgende interview werd gehouden op de Hogeschool Inholland, gevestigd te Haarlem door Theo Dixon met Dhr. Marvin Brouwer. Het volgende interview werd gehouden op de Hogeschool Inholland, gevestigd te Haarlem door Theo Dixon met Dhr. Marvin Brouwer. Inleiding Als eerst hebben we elkaar begroet. Een voorstel ronde gedaan en

Nadere informatie

Persoonlijk Opleidings Plan (POP) R de Ruijter

Persoonlijk Opleidings Plan (POP) R de Ruijter Persoonlijk Opleidings Plan (POP) R de Ruijter Persoonlijk Opleidings Plan (POP) Ronald de Ruijter Rijswijk 28-12-2016 ENGIE Services west Inhoudsopgave -Titel Bladzijde 1 -Inhoudsopgave Bladzijde 2 -Inleiding

Nadere informatie

Voortgangsverslag. Frans Tuerlings Studentnummer:

Voortgangsverslag. Frans Tuerlings Studentnummer: Voortgangsverslag Naam: Frans Tuerlings Studentnummer: 15130924 Opleiding: Projectleider Techniek Datum: 22 Januari 2016 Voorwoord: Sinds september 2015 volg ik de duale opleiding AD Projectleider Techniek

Nadere informatie

Voortgangsverslag 1.2

Voortgangsverslag 1.2 Voortgangsverslag 1.2 Robin van Heijningen Voortgangsverslag 1.2 Studieloopbaanbegeleiding Robin van Heijningen Hillegom 02-02-2013 Schoonderbeek Installatietechniek Voorwoord Je stelt halverwege de contractperiode

Nadere informatie

STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN HOOFDSTUK 1

STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN HOOFDSTUK 1 Studievaardigheid De reis naar een eigen plek in de maatschappij is nu begonnen. En je reisdoel staat vast: een zelfverzekerde trotse handtekening op het diploma en een succesvolle start van je beroep.

Nadere informatie

M2 Pop-formulier

M2 Pop-formulier 2017-2018 M2 Pop-formulier Naam Persoonlijke gegevens Jack Verkade Geboortedatum: 04-09-2000 Studentnummer: 80365 Vorige/laatste opleiding voor MM? Ben je uit- of thuiswonend? Met beide ouders, broers

Nadere informatie

Tussenverslag. Werkend leren. Yuri Santana november, 2014

Tussenverslag. Werkend leren. Yuri Santana november, 2014 Werkend leren 2014 Yuri Santana november, 2014 Werkend leren 2014 Werkend leren Naam student Yuri Santana Datum: 30 / 09 / 2014 Studentnummer: 13026003 Vak: WL5A (T1) E-mail: y-santana@live.nl Blok: 1

Nadere informatie

Reflectieverslag. Jeroen Tennis Today

Reflectieverslag. Jeroen Tennis Today Reflectieverslag 2013 Jeroen Tennis Today 13-6-2013 1 Inhoud Inleiding... 3 Hoofdstuk 1... 4 Persoonlijke leerdoelen... 4 Reflectie volgens de PDCA-cyclus... 4 Hoofdstuk 2... 7 Stage... 7 Stageopdracht...

Nadere informatie

Welkom Stapelen

Welkom Stapelen Welkom Stapelen 2019-2020 Welkom Guido Loose, Kernteamleider PIE Stapelen van diploma s Leerlingen zijn om verschillende redenen soms laatbloeiers Hoe hoger het diploma, hoe groter de mogelijkheden. Vanaf

Nadere informatie

Technisch Leidinggevende

Technisch Leidinggevende Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Technisch Leidinggevende Studierichting Installatietechniek (CIVIL) Locatie Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 4 Leerweg

Nadere informatie

Reflectieverslag. Kevin de Ram

Reflectieverslag. Kevin de Ram Reflectieverslag Kevin de Ram Reflectieverslag Kevin de Ram Culemborg Unica Installatietechniek B.V. April 2016 Kevin de Ram Reflectieverslag 1 Voorwoord Mijn naam is Kevin de Ram. Ik ben werkzaam bij

Nadere informatie

Deel = Overige onderdelen

Deel = Overige onderdelen Deel = Overige onderdelen In dit hoofdstuk staat een aantal overige onderdelen die je kunt toevoegen aan de scriptie. Het gaat om de Bijlagen (paragraaf 5.1), de Reflectie (paragraaf 5.2) en het Nawoord

Nadere informatie

SCHOLEN SCHOLIEREN BEDRIJVEN

SCHOLEN SCHOLIEREN BEDRIJVEN SCHOLIEREN BEDRIJVEN Programma... Champs on Stage LOB en belang van stages Het oriëntatieproces Processtappen LOB LOBBOX In het kort... Ontstaan Initiatief van AmCham, McKinsey & Company en Randstad. Gestart

Nadere informatie

Blok 1 - Voeding en ziekte

Blok 1 - Voeding en ziekte Reflectie jaar 2 Algemeen Nadat ik mijn propedeuse heb behaald kon ik mij in het volgende studiejaar compleet richten op het begin van de hoofdfase. Ik heb in het tweede jaar veel geleerd en mijzelf verder

Nadere informatie

Meesterproef. Dienstverlening & Commercie. Pleincollege Nuenen

Meesterproef. Dienstverlening & Commercie. Pleincollege Nuenen Meesterproef Dienstverlening & Commercie Pleincollege Nuenen Schooljaar 2015/2016 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Werkomschrijvingen... 4 Algemene eisen... 4 Specifieke eisen... 5 Handel & Administratie...

Nadere informatie

Voortgangsverslag. Semester 4

Voortgangsverslag. Semester 4 Voortgangsverslag Semester 4 Richard de Vriend Delft 13 Mei 2012 Heerema Marine Contractors B.v. Voorwoord Het voortgangsverslag is gebaseerd op het behalen van je competenties. Dit houdt in dat je zelf

Nadere informatie

M2 Pop-formulier

M2 Pop-formulier 2017-2018 M2 Pop-formulier Naam Persoonlijke gegevens Theresa Kalkman Geboortedatum: 24/08/2000 Studentnummer: 81369 Vorige/laatste opleiding voor MM? Ben je uit- of thuiswonend? Met beide ouders, broers

Nadere informatie

Elektrotechniek. novacollege.nl/mytec. Procestechniek. Werktuigbouw. MyTec 2018/2019

Elektrotechniek. novacollege.nl/mytec. Procestechniek. Werktuigbouw. MyTec 2018/2019 novacollege.nl/mytec Elektrotechniek Procestechniek Werktuigbouw MyTec 2018/2019 Een MyTec-opleiding betekent: veel leren en stages lopen bij technische bedrijven. Het is pittig, maar ik geef niet op.

Nadere informatie

Naam: Stageplek: Klas:

Naam: Stageplek: Klas: Naam: Stageplek: Klas: Inhoudsopgave Naam stagebegeleider Telefoonnummer stagebegeleider Mailadres stagebegeleider Adres stage bedrijf Naam stagebegeleider (als er 2 zijn) Telefoonnummer stagebegeleider

Nadere informatie

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A Individueel verslag de Reus klas 4A Overzicht en tijdsbesteding van taken en activiteiten 3.2 Wanneer Planning: hoe zorg je ervoor dat het project binnen de beschikbare tijd wordt afgerond? Wat Wie Van

Nadere informatie

Stage Atom-Retail. Arwen de Vries MC4O 10/09/18-16/11/18

Stage Atom-Retail. Arwen de Vries MC4O 10/09/18-16/11/18 Stage Atom-Retail. Arwen de Vries 217856 2MC4O 10/09/18-16/11/18 Voorwoord. In dit verslag vertel ik over hoe mijn stageperiode is verlopen, wat ik geleerd heb en welke keuzes ik gemaakt heb. Deze stages

Nadere informatie

Gebruikersenquete LesLab Feiten en conclusies

Gebruikersenquete LesLab Feiten en conclusies Gebruikersenquete LesLab Feiten en conclusies Hoe is het eerste halfjaar ontvangen? De feiten en conclusies in twee pagina s. Januari 2015 Inleiding factsheet gebruikersenquête LesLab 156 docenten zijn

Nadere informatie

Voortgangsverslag. Blok 1. Erwin Pols

Voortgangsverslag. Blok 1. Erwin Pols Voortgangsverslag Blok 1 Erwin Pols Voortgangsverslag Blok 1 E. Pols Nieuwerkerk a/d IJssel 13-11-2012 Unica Installatietechniek B.V. Voorwoord Op de opleiding AD projectleider techniek is het noodzakelijk

Nadere informatie

Contextbeschrijving. Putman Installaties. Jeffrey Duindam

Contextbeschrijving. Putman Installaties. Jeffrey Duindam Contextbeschrijving Putman Installaties Jeffrey Duindam 2 Contextbeschrijving Jeffrey Duindam Studentennummer: 12068918 Opleiding: Associate Degree Installatietechniek 4 oktober 2012 Bedrijfsbegeleider:

Nadere informatie

Essay Project Interactieve Multimedia Tom Tol Groep: 23

Essay Project Interactieve Multimedia Tom Tol Groep: 23 Essay Project Interactieve Multimedia Tom Tol Groep: 23 Het doel van project interactieve multimedia is om een interactieve video te maken met als thema het leveren van negatieve feedback aan anderen.

Nadere informatie

brunel.nl/ysp Young Financial Specialist Program Traineeship financiële dienstverlening

brunel.nl/ysp Young Financial Specialist Program Traineeship financiële dienstverlening brunel.nl/ysp Young Financial Specialist Program Traineeship financiële dienstverlening Young Financial Specialist Program Traineeship financiële dienstverlening Je weet dat je vooruit wilt maar je zoekt

Nadere informatie

Eindverslag SLB module 12

Eindverslag SLB module 12 Eindverslag SLB module 12 Marthe Verwater HDT 3C 0901129 Inhoudsopgave: Eindreflectie.. Blz.3 Reflectieverslag les 1.. Blz.4 Reflectieverslag les 2.. Blz.6 Reflectieverslag les 3.. Blz.8 2 Eindreflectie

Nadere informatie

Mbo-opleiding Mechatronica niveau 2

Mbo-opleiding Mechatronica niveau 2 1 Mbo-opleiding Mechatronica niveau 2 20748 NEDTRAIN TechniekFabriek brochure.indd 1 29-11-13 11:40 2 De TechniekFabriek De TechniekFabriek van NedTrain is dé plek waar jij als technisch treintalent leert

Nadere informatie

Praktijk oriëntatie. Maatschappelijke zorg. Niveau 3 + 4

Praktijk oriëntatie. Maatschappelijke zorg. Niveau 3 + 4 Praktijk oriëntatie Maatschappelijke zorg Niveau 3 + 4 Reader voor studenten Schooljaar 2018-2019 Inhoudsopgave Voorblad Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 1.Inhoud Praktijk oriëntatie Voor wie is Praktijk oriëntatie?

Nadere informatie

Scriptie over Personal Branding en Netwerking

Scriptie over Personal Branding en Netwerking Scriptie over Personal Branding en Netwerking 1e versie - 16 november 2012 Jana Vandromme Promotor: Hannelore Van Den Abeele 1. Inhoudstafel 1. Inhoudstafel 2. Onderzoeksvragen 2.1 Onderzoeksvraag 1 2.2

Nadere informatie