PORTFOLIOPLAN 1/5. Student: Tim van Dartel Student nr: Datum: Maart 2011 Plaats: Eindhoven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PORTFOLIOPLAN 1/5. Student: Tim van Dartel Student nr: 0720444. Datum: Maart 2011 Plaats: Eindhoven"

Transcriptie

1 1/5 Student: Tim van Dartel Student nr: Datum: Maart 2011 Plaats: Eindhoven Dit portfolioplan is gemaakt in het kader van het vak 7PF03 (Masterportfolio) aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hierin worden mijn competenties weergegeven welke ik gedurende mijn mastertraject wil ontwikkelen.

2 2/5 PERSONALIA Student: Tim van Dartel Voornamen: Tim Peterus Maria (T.P.M.) Student nr: Adres: Grasvink 59 Telefoon nr: EB EINDHOVEN Privé mail: Website: HUIDIGE OPLEIDING Universiteit: Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) Richting: Architectuur (ABP) Vak: 7PF03 Masterportfolio VORIGE OPLEINDINGEN Studiejaar: Opleiding: Raayland College ROC Helmond Hogeschool Zuyd Plaats: Venray Helmond Heerlen Richting: HAVO Natuur & Techniek MBO Bouwkunde HBO Bouwkunde ACHTERGROND Nadat ik in 2004 mijn HAVO niet met succes had weten af te ronden, ben ik de studie MBO Bouwkunde op het ROC te Helmond gaan volgen. Aan het einde van dit studiejaar waren mijn beoordelingen voor elk vak van een zeer hoog niveau. Ik ben toen met mijn HAVO certificaten en mijn cijfers van het eerste jaar MBO naar Hogeschool Zuyd te Heerlen gegaan, waar ik daar vervolgens mocht starten in 2005 in het eerste jaar HBO bouwkunde. Tijdens deze studie heb ik mijn propedeuse in het eerste jaar gehaald, en de studie binnen 4 jaar afgerond. Tijdens mijn studie aan het HBO ontstond mijn affiniteit met Architectuur en Duurzaamheid. Deze twee facetten van mijn studie vond ik zeer interessant. Mijn afstudeerproject was ook geheel gericht op duurzaamheid, namelijk het ontwerpen van een nul-energie woning voor de opdrachtgever: De wijk van morgen. Tijdens deze vier jaar studie aan het HBO heb ik het inzicht gekregen in de technische kant van Architectuur/bouwkunde. Mijn stage van het derde studie jaar in Maastricht (VandeHoek, Coenengracht & Kromwijk Architecten) heeft vooral prikkels bij mij opgewekt om verder in de Architectuur te duiken en mij verder te willen ontwikkelen op WO niveau. HEDEN Mijn studie aan de TU/e ben ik momenteel als deeltijd student aan het doorlopen. Persoonlijk vind ik dat deeltijd studeren en werken een goede stap is in de ontwikkeling van studenten. Zo krijgt de student kans om kennis van zowel de studie als het bedrijf te absorberen. Ook zie ik deeltijd studeren gecombineerd met werken als een uitdaging, waar ik later profijt van kan hebben. Tot op heden geeft de TU/e mij een bevestiging dat ik mij op de plek bevind waar ik mij behoor de bevinden. Ik heb het schakelprogramma nog niet met succes afgerond. Hier dien ik de vakken calculus en statistiek nog te behalen. Zelf ben ik er van overtuigd dat dit mij gaat lukken. Ik heb reeds één masterproject doorlopen. Dit was het multi-project.

3 3/5 TOEKOMST Het werken bevalt mij nu goed. Na het behalen van mijn master aan de TU/e weet ik nog niet welke kant ik op wil. Ik ben momenteel nog aan het twijfelen tussen twee opties. Aan de ene kant zou ik graag mijn eigen bedrijf willen starten met mijn tweelingbroer. Dit wil ik doen omdat dit goed voelt, en ik van mening ben dat ik samen met mijn broer een hele uitgebreide kennis en ervaring heb. De andere optie is, dat ik graag wil werken binnen een bedrijf die alles beheerd. Dit van de eerste schetslijn totdat de laatste deurknop geplaatst in bij de uitvoering. Ik vind het zelf heel belangrijk om actief te zijn en te blijven binnen alle factoren (SO, VO, DO en uitvoering). Op elk vlak kan je je blijven ontwikkelen en ervaringen opdoen. Persoonlijk vind ik ook dat een goede architect in alle fases mee moet kunnen werken / denken. VERBREDEN / ONTWIKKELING Tijdens mijn studie aan de TU/e wil ik mij nog verbreden op bepaalde takken van Architectuur. Punten waarvan ik nu vind dat ik ze momenteel te weinig beheers. Dit zijn doelen die ik mijzelf opleg, waar ik gedurende mijn studie aan de TU/e aan wil werken. COMPETENTIE 1: RENDEREN EN PRESENTEREN Probleem: Soms maak ik een ontwerp, wat misschien zeer sterk is, maar doordat ik niet de juiste manier heb gevonden om dit ontwerp te presenteren en te laten zien komt het ontwerp niet altijd tot zijn recht. Ik haal momenteel niet het maximale uit mijn ontwerpen. De mondelinge presentatie gaat op zich goed, maar omdat de afbeeldingen niet ondersteunen wat ik graag wil vertellen, komt dit niet altijd tot uiting. Ik heb in de vakken activiteiten enkele vakken gevonden die mij aanspreken en waar ik in mijn ogen veel van kan leren op het gebied van het presenteren van mijn ontwerpen. De vakken Animation and Rendering [7M836], Module 3D studio Max [7E200] en Module Building Information Modeling [7E300] spreken mij zeer aan. Via (een van) deze vakken wil ik mijn kennis op het gebied van presenteren en renderen vergroten, zodat ik ervoor kan zorgen dat dit mijn ontwerpen sterker maakt. COMPETENTIE 2: ARCHITECTUUR KENNIS VERBREDEN Probleem: In college wordt soms gepraat over grote namen, zoals: Le Corbusier, Ludwig-Mies van de Rohe, Adolf Loos, Rem Koolhaas, Frank Lloyd Wright, et cetera et cetera. Deze architecten ken ik van naam, en weet van enkele wel wat ze betekend hebben of gedaan hebben. Maar ik zou hier graag meer kennis van willen hebben. Sowieso het verdiepen in architectuur geschiedenis en bekende architecten wil ik meer doen. Dit omdat ik vind dat ik hier nog te weinig van weet. Vakken zoals Architectuurgeschiedenis [7X200] en Architectuurtheorie 1 & 2 [7X886,7X840] spreken mij buiten mijn vaste studiepakket zeer aan. In mijn vaste studie pakket zit nog de cursus: Methodologie in architectuurgeschiedenis en theorie [7X811]. Ik ben van mening dat ik van deze vakken zeer veel kan leren, en dat deze vakken goed zullen zijn voor mijn verder ontwikkeling.

4 4/5 COMPETENTIE 3: DUURZAAMHEID EN ENGELS Probleem: Duurzaamheid blijft zich maar ontwikkelen. Elk jaar blijven er maar nieuwe dingen uitgevonden worden. In mijn ogen gaat duurzaamheid een zeer belangrijke factor spelen in de toekomstige architectuur. Ik wil mij daarom ook blijven ontwikkelen op dit gebied. Ik heb bij deze competentie Engels erbij gezet. Ik spreek en schrijf Engels maar dit kan bijgeschaafd worden. Net zoals duurzaamheid vind ik dit ook iets waar ik aan moet werken en waar ik mijzelf in moet blijven ontwikkelen. Dit probleem is niet met een vak aan te wijzen. Ik wil graag vakken volgen informeel Engels gesproken wordt, dus bijvoorbeeld in groepsverband met buitenlandse studenten. Zodat ik elke dag getriggerd wordt om Engels te blijven praten. Op het gebied van duurzaamheid, wil ik mij graag ontwikkelen door mijn M2 project iets met duurzaamheid te kiezen. Ook zie ik dat er vakken gegeven worden als Sustainable Building 2/Building Materials 3 [7S620] en Energie en Duurzaamheid [3P250/1]. Dit zouden vakken kunnen zijn waarin ik mij zelf verder kan ontplooien op het gebied van duurzaamheid.

5 5/5 RESULTAAT Heden is het en sta ik eindelijk op het punt te gaan beginnen aan mijn afstudeerfase. Mijn jaren sinds ik het portfolioplan heb opgezet zijn iets anders verlopen als ik verwacht had. Mijn studie heeft tot nu toe ook langer geduurd als vooraf gepland. Ik ben vanaf 2011 steeds meer in de werkwereld beland, en mijn eigen projecten gerund, waardoor mijn tijd voor mijn studie steeds minder is geworden. Midden 2013 heb ik voor mijzelf de knop omgezet en heb ik mijzelf gezegd dat het eindelijk eens tijd werd om mijn studie af te ronden. In de jaren 2011 tot en met 2013 heb ik zeer veel gedaan. Langs het werken op een architectenbureau ben ik ook mijn eigen restaurant begonnen met twee compagnons. Deze is gevestigd aan de Roerkade in Roermond. Het belangrijkste is nu om terug te kijken om de competenties die ik mijzelf had gesteld in 2011 en hier kritiek op te geven: COMPETENTIE 1: RENDEREN EN PRESENTEREN Feedback: Op het gebied van presenteren en renderen heb ik veel geleerd. Natuurlijk is hier altijd nog ruimte voor verbetering. Ik heb de cursussen Animation and Rendering en Module 3D studie Max gevolgd. De cursus Animation and Rendering heb ik niet afgerond. Ook heb ik mij tijdens mijn werk op het architectenbureau veel bezig gehouden met het maken van 3D weergaves en renderingen van deze. Ik heb zelfs de cursus Photoshop geleerd op de TU/e. Mijn presentaties geven stukken beter weer wat de intentie is van mijn ontwerp. Dit was ook mijn streefdoel om deze te ontwikkelen. COMPETENTIE 2: ARCHITECTUUR KENNIS VERBREDEN Feedback: Ik heb de cursus Architectuurgeschiedenis 1 gevolgd, toen ik calculus nog niet gehaald had. Officieel mocht ik deze cursus dan ook niet volgen en afronden. Ik heb de literatuur die bij deze cursus hoorde wel door gelezen maar verder niets mee gedaan. Omdat ik dit vak toch interessant vond heb ik het blok erna Architectuurgeschiedenis 2 gevolgd en met succes afgerond. Deze cursus vond ik vooral heel leerzaam. Ik heb er ook bewust voor gekozen om mijn tijdens de cursus Architecture Philosophy mij verder te verdiepen hierin. Het vak Methodologie in Architectuurgeschiedenis en theorie ga ik vanaf volgend blok volgen. Als ik terug kijk op mijn ontwikkeling, kan ik zeker stellen dat ik veel geleerd heb op dit vlak. Hierdoor is het voor mij ook makkelijker geworden om mee te praten bij bepaalde onderwerpen. COMPETENTIE 3: DUURZAAMHEID EN ENGELS Feedback: Dit is een onderdeel wat eigenlijk gezien kan worden als een rode draad door mijn studi. Ik heb bij elk project (waar mogelijk) mij bezig proberen te houden met duurzaamheid. Zo heb ik ook bewust gekozen voor het Masterproject: Sustainable Architecture. Ook heb ik het vak Sustainable Building 2 / Building materials 3 gevolgd waarin ik mijn kennis op het technische vlak in duurzaamheid verbreedt heb. Door het volgen van cursussen die in het Engels gegeven worden en het werken in groepsverbanden met buitenlandse studenten is mijn Engels aanzienlijk verbeterd. Ik heb hier ook meer zelfvertrouwen in gekregen. Ik heb nu nog steeds contact met buitenlandse studenten, wat weer zeer positief is voor mijn netwerk.

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN

PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN 12-4-2015 HANZEHOGESCHOOL PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN VERSIE 2 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Huidige inschatting kerntaken en competenties... 3 Self-assessment... 4 Doelstellingen... 9 Activiteiten...

Nadere informatie

PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN

PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN Onno van Gijssel Mei 2013 IT Management Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Curriculum Vitae... 4 3. Zelfportret... 5 4. Reflectie op competenties... 6 4.1

Nadere informatie

Final Assessment Afstudeerportfolio jaar 4, semester 8

Final Assessment Afstudeerportfolio jaar 4, semester 8 Final Assessment Afstudeerportfolio jaar 4, semester 8 Luc Burggraaff 500654160 15-juni-2015 1 Voorwoord Dit rapport heb ik geschreven om aan te tonen dat ik klaar ben om te mogen afstuderen. Binnen dit

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan Wouter Bohlken Hogeschool van Amsterdam Informatica Inhoudsopgave Persoonlijk Ontwikkelingsplan Inleiding... 2 Zelfportret... 3 Curriculum Vitae... 5 Ontwikkeldoelen en ambities...

Nadere informatie

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam Reflectie Verslag 25 januari 2013 Het reflectie verslag met nabeschouwing en beoordelingen over de stage van Simon Karman bij het bedrijf Sticky Studios. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Persoonlijk ontwikkelingsplan Persoonlijk ontwikkelingsplan Auteur(s): Dion Bosschieter Versie: 1 Datum: 20 mei 2012 ITopia is onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam H o g e s c h o o l v a n A m s t e r d a m Inhoudsopgave H1:

Nadere informatie

OCP Portfolio. Beschrijf jezelf:

OCP Portfolio. Beschrijf jezelf: OCP Portfolio Beschrijf jezelf: Mijn naam is Rajen Gadjradj. Ik ben 24 jaar en heb voor mijn huidige HBO opleiding, een opleiding op het MBO afgerond. Deze opleiding is commercieel medewerker marketing

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelplan (POP)

Persoonlijk Ontwikkelplan (POP) Persoonlijk Ontwikkelplan (POP) Shanilla Nazier II102 500676665 14 juni 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Curriculum Vitae... 3 3. Zelfportret... 6 4. SWOT-analyse... 7 5. Kernkwaliteiten... 9 5.1

Nadere informatie

Persoonlijk OntwikkelingsPlan

Persoonlijk OntwikkelingsPlan Persoonlijk OntwikkelingsPlan Naam: Docent: Frans Dugour Vak: Professional Skills Datum: 31-05-2012 Klas: IS106 Inhoudsopgave 1. Curriculum Vitae... 3 2. Zelfportret... 5 Over mij... 5 Hobby s... 5 Studie...

Nadere informatie

Beschrijving van het leerproces

Beschrijving van het leerproces Naam: Nathalie Kombolitis Land: Griekenland Studentennummer: 10070478 Supervisor NL: Dorien Voskuil Supervisor GR: Georgios A. Fragkiadakis Datum: 24-1-2013 Stageverslag Inleiding Voor u ligt het stageverslag

Nadere informatie

Master Portfolio 7PF03

Master Portfolio 7PF03 Master Portfolio 7PF03 T.F.C. Maier 0587428 Student Architecture, Building and Planning Voorwoord In januari 2006 ben ik ingestroomd bij de opleiding bouwkunde. Tijdens mijn instroomfase in de propedeuse

Nadere informatie

Zelfreflectie Jaar 1 Marco Kleine Deters 1550275 Bedrijfskundige Informatica

Zelfreflectie Jaar 1 Marco Kleine Deters 1550275 Bedrijfskundige Informatica Zelfreflectie Jaar 1 Marco Kleine Deters 1550275 Bedrijfskundige Informatica Auteur: Marco Kleine Deters Opleiding: Bedrijfskundige Informatica Klas: BIEV2B Studentcode: 1550275 Datum: 8-6-2009 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Opleidingsplan. Studenten. MDL-referentie. Clermond de Hullu Wiebren Wolthuis Simon Wels Maik Gosenshuis D04

Opleidingsplan. Studenten. MDL-referentie. Clermond de Hullu Wiebren Wolthuis Simon Wels Maik Gosenshuis D04 Opleidingsplan Studenten Clermond de Hullu Wiebren Wolthuis Simon Wels Maik Gosenshuis MDL-referentie D04 Versiebeheer Versie Datum Wijzigingen Door wie 0.1 20-09-2009 Eerste opzet voor het document. Maik

Nadere informatie

Afstudeerportfolio 4 e jaar

Afstudeerportfolio 4 e jaar Afstudeerportfolio 4 e jaar Naam: Studie: Studentnummer: Email: Jaar: Periode: Consultant: Assessor: Niels Schouten Johan Cruyff University 193255 niels.schouten@hva.nl nielschouten@gmail.com 4 Semester

Nadere informatie

Keuzeverslag. Mijn keuze is [IT Management]

Keuzeverslag. Mijn keuze is [IT Management] Keuzeverslag Mijn keuze is [IT Management] Studentnaam : Onno van Gijssel Studentnummer : 500664958 Klas : IP110 Emailadres : onno.van.gijssel@hva.nl Datum : 01-11-2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1

Nadere informatie

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Connect Social Business Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Joey Kaan September 28, 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 1 2 Probleemstelling & Doelstelling 2 2.1 Leren Professioneel Functioneren..................

Nadere informatie

LOB-dossier. Leerjaar 4

LOB-dossier. Leerjaar 4 LOB-dossier Leerjaar 4 2014 2015 Inhoudsopgave Deel 1: De instructie 3 1.1 Inleiding 3 1.2 De LOB-module 4 1.2.1 Een vak zonder leraar 4 1.2.2 De eisen 4 1.2.3 De verslaggeving 4 1.2.4 De controle 4 1.2.5

Nadere informatie

Het functioneringsgesprek

Het functioneringsgesprek Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Werkgever Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Inhoudsopgave Inleiding... 5 Waarom een functioneringsgesprek?... 7 Wat is een functioneringsgesprek?...

Nadere informatie

STUDIE- EN BEROEPSKEUZE- ADVIESBUREAU THEO GREVERS

STUDIE- EN BEROEPSKEUZE- ADVIESBUREAU THEO GREVERS STUDIE- EN BEROEPSKEUZE- ADVIESBUREAU THEO GREVERS Heb je moeite met de keuze van vakkenpakket, sector of profiel? Vind je het moeilijk een vervolgopleiding te kiezen? Heb je problemen met je opleiding

Nadere informatie

Wij willen graag onze eigen beslissingen nemen

Wij willen graag onze eigen beslissingen nemen Jack van Eekelen Noordhoek, 40 melkkoeien en 40 ha akkerbouw Drie jonge mannen werken in VOF-verband op het bedrijf van hun ouders. Hun doel is bedrijfsovername. De een is wat verder dan de ander, maar

Nadere informatie

CMDA-toolkit. Afstudeerproject Document: Eindrapport Versie: 2.0

CMDA-toolkit. Afstudeerproject Document: Eindrapport Versie: 2.0 CMDA-toolkit Afstudeerproject Document: Eindrapport Versie: 2.0 Student: E-mail: Studentnummer: Projectnaam: Externe professional: Begeleider: Tweede lezer: Nadine Buizert Nadine.Buizert2@hva.nl 520808

Nadere informatie

POP. Persoonlijk Ontwikkeling Plan. Rob Vlaar

POP. Persoonlijk Ontwikkeling Plan. Rob Vlaar POP Persoonlijk Ontwikkeling Plan Rob Vlaar Inhoudsopgave Inleiding... 3 Curriculum Vitae... 4 Zelfportret... 5 SWOT-analyse... 6 Kernkwaliteiten... 8 Voorgeschreven Competenties... 10 Planmatig werken...

Nadere informatie

Persoonlijk opleidingsplan. Hulpmiddelen voor de werknemer

Persoonlijk opleidingsplan. Hulpmiddelen voor de werknemer Persoonlijk opleidingsplan Hulpmiddelen voor de werknemer Elk bedrijf heeft bepaalde doelstellingen. Maar ook de werknemers van een bedrijf, jij en je collega s, hebben eigen doelen. Zoals: beter worden

Nadere informatie

INTERACTIEVE VORMGEVING RICK DE VOS 4IV1

INTERACTIEVE VORMGEVING RICK DE VOS 4IV1 INTERACTIEVE VORMGEVING RICK DE VOS 4IV1 Bedrijf: Itarget Media Plaats: Ede Werkzaamheden: Vormgever Periode: Stageperiode #4 Duur: 6 Maanden In dit verslag ga ik uitgebreid in op mijn leerdoelen voor

Nadere informatie

Cursus Panelgesprekken

Cursus Panelgesprekken University of Twente Programmabureau Onderwijsvernieuwingen Cursus Panelgesprekken Irene E. Steens en Charlotte Oude Alink University of Twente 16-9-2013 www.utwente.nl/evaluatie Op verzoek van een aantal

Nadere informatie

Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen. Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage

Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen. Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage Delft, 2009 Voorwoord Als studente Industrieel Ontwerpen heb ik

Nadere informatie

UITWISSELING EN AANSLUITING TUSSEN ONDERWIJS EN WERKVELD

UITWISSELING EN AANSLUITING TUSSEN ONDERWIJS EN WERKVELD UITWISSELING EN AANSLUITING TUSSEN ONDERWIJS EN WERKVELD EEN ADVIESRAPPORT VOOR DE KNCV Suzanne Vrancken Masterstudent Research and Development in Science Education Universiteit Utrecht Begeleiding: Judith

Nadere informatie

Jeroen Dusseldorp 17-12-2013

Jeroen Dusseldorp 17-12-2013 Groeidocument trainingen blok 2 Jeroen Dusseldorp 17-12-2013 Inleiding Voor u ligt mijn groeidocument van de trainingen die zijn gegeven in blok 2 van de minor Consultancy. Om een succesvolle consultant

Nadere informatie

Het functioneringsgesprek

Het functioneringsgesprek Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Werknemer Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wat is een functioneringsgesprek?... 7 Waarom is een functioneringsgesprek

Nadere informatie