Persoonlijk ontwikkelingsplan.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Persoonlijk ontwikkelingsplan."

Transcriptie

1 Persoonlijk ontwikkelingsplan. Naam: Michael Botermans Studienummer: Datum: Coach: Dhr. A. Verkuilen, 1. Introductie Beste lezer, ik ben Michael Botermans, op dit moment 22 jaar en wonende te Valkenburg (ZH). Ik heb altijd al een affiniteit voor techniek gehad, dit heeft er in geresulteerd dat ik op de HAVO een N&T profiel heb gekozen. Na het afronden van mijn HAVO voelde ik mij niet voldoende gemotiveerd om een HBO studie te gaan volgen. Daarom heb ik gekozen om een MBO studie tot Research Instrumentmaker te gaan volgen aan de Leidse Instrumentmakers School. Na deze zonder problemen doorlopen te hebben, ben ik alsnog een HBO studie gaan volgen. Ik heb gekozen voor de studie Werktuigbouwkunde aan De Haagse Hogeschool. Hier heb ik voor gekozen nadat ik tijdens mijn MBO studie veel tijd in de praktijk heb mogen doorbrengen, hierdoor heb ik ontdekt dat ik graag oplossing bedenk en ontwerp voor problemen. Dit is niet het werk van een MBO geschoolde, deze zijn vaak de gene die deze ontwerpen realiseren. Hierdoor was de keuze om HBO Werktuigbouwkunde snel gemaakt. Qua toekomst heb ik nog geen precies beeld van wat ik wil gaan doen na het HBO, op dit moment ligt mijn voorkeur nog bij de Fijnmechanica of de Research & Development. Maar dit kan gedurende mijn studie jaren veranderen, naar ik meer inzicht zal krijgen in de mogelijkheden en mij dan beter kan oriënteren.

2 2. Reflectie semester In dit semester zijn er een aantal lessen uit gevallen waardoor er minder is behandeld en gedaan dan er gepland stond voor SLB. Des ondanks zijn de volgende onderwerpen behandeld en is er verwacht dat de student een opdracht maakt met betrekken op de uitvoering van leiderschap binnen de projectgroep. Roos van Leary Dit semester is de roos van Leary behandeld, deze beslaat de verschillende gedragsvormen welke een persoon aan kan nemen binnen een projectgroep of groep die samen naar een bepaald doel toe werkt. Figuur 1

3 Leiderschap binnen de groep. De opdracht voor loopbaan begeleiding was om een analyse te maken van de leiderschapsrollen binnen de project groep. Hierbij werd gekeken naar wat er goed ging, maar vooral naar wat er fout ging tijdens het werken aan de leertaken. Eén punt wat telkens weer naar voren kwam was het volgende: Eerder beginnen met de taken, al is het maar onderzoek. Wanneer je het begin juist op een rijtje hebt kan je ieder geval zeggen waar je vast loopt en kan er specifiek geholpen worden. Tabel 1 Nr. Situatie Leiderschapsstijl Taakvolwassenheid Wat zou je anders doen? 1. Werk niet gemaakt Delegeren (S4) 03 Een strenger regiem voeren, werk niet gemaakt is een probleem voor jou niet voor de 2. Inleveren eindverslag groep. Steunen (S3) 04 Beter sturen op een eerlijke samenwerking tijdens het samen voegen van het verslag. 3. Planning maken Leiden (S1) 01 Letten op de competenties van de groep tijdens het verdelen van de taken. 4. Evalueren Begeleiden (S2) 03 Iedereen een evaluatie stukje laten schrijven, 4 a 5 regels is voldoende.

4 3. POP De leerdoelen die ik voor het nieuwe schooljaar gesteld had waren: Meer discipline tonen. Beter plannen en organiseren Mijn propedeuse en uiteindelijk HBO werktuigbouwkunde diploma behalen. Terug kijkend op het af gelopen half jaar en daarbij kijkend naar mijn leerdoelen heb ik hierbij slechts 2 van de 3 doelen kunnen behandelen. Dit komt door dat de herkansingen die ik moet doen voor het behalen van mijn propedeuse pas in het laatste half jaar van de propedeuse zitten. Van de twee leerdoelen die over blijven heb ik slechts aan één goed kunnen werken, het tonen van meer discipline is dit half jaar een stuk beter gegaan dan het jaar er voor. Ik was vaker op tijd mijn bed uit en ging er ook op tijd weer in. Hierdoor kreeg ik een beter ritme en voelde ik mij ook energieker. Het was helaas wel lastig om dit half jaar een bepaald ritme vast te houden omdat de roosters die ik had vaak vol met gaten zaten. Ik had dagen vrij of opgebroken dagen waarbij ik pas om 12 uur moest beginnen op school. Voor mij redenen genoeg om nog een half jaar aan dit leerdoel door te werken, vooral ook omdat de stages om de hoek staan. En daar is het helemaal van belang een goed ritme te hebben omdat het anders heel zwaar word om op tijd op werk te zijn en er ook te kunnen presteren. Daarnaast zal ik voor het aan komend half jaar aan de bak moeten voor het behalen van mijn propedeuse vakken. Dit leerdoel heb ik daarom mee genomen uit mijn vorige POP. Verder zal ik graag verbetering zien in mijn tijdsbesteding en de verdeling hier in. Beter plannen en organiseren. Ik heb vorig jaar mogen leren hoe druk en intensief een HBO studie is. Het is belangrijk om zo goed mogelijk je tijd in te plannen, het huiswerk wat je krijgt naast je schooluren is vaak een behoorlijke kluif. Hierom had ik mij voor genomen om beter te plannen zodat ik dit werk niet meer op het laatste moment moet uitvoeren. Helaas bleef het vaak alleen bij plannen, de uitvoering van de planning liet vaak te wensen over. Hier wil ik verandering in zien. Het kost veel tijd en energie om mijn schoolwerk steeds maar weer op deze manier te maken. Ik heb mijzelf daarom voor het eerste semester gesteld om rust en structuur aan te brengen in mijn avonden. Dit is helaas niet voldoende gebleken voor mij om mijn planningen na te komen. Daarom wil ik nu mijn hele dag in kaart brengen en hier een planning over maken. Dit ga ik doen door hulp te zoeken in de vorm van de door school aangeboden cursussen, om zo de nodige handvaten te krijgen die mij kunnen helpen balans te vinden tussen school en privé. Hiermee zal ik mijn tijd beter kunnen benutten en niet meer te hoeven stressen om een opdracht op tijd af te ronden. Wanneer ik hier succesvol in ben, zal dit terug te zien zijn in mijn cijfers. Deze zullen beter worden en consistent. Maar ook in mijn houding en gedrag, ik zal meer rust kunnen vinden en meer energie hebben, omdat ik geen werk op het laatste moment moet afmaken waardoor ik slaap zal moeten missen.

5 Minder tijd besteden aan gamen/ computeren en deze tijd besteden aan school. Dit semester ben ik doordat ik zoveel gaten in mijn rooster heb meer games gaan spelen en series gaan kijken. Dit kwam doordat ik vaak één uurtje over had voordat ik naar school moest of thuis kwam en nog drie kwartier had voordat ik moest eten. Ik had dan geen zin om net in mijn huiswerk te zitten en dan er mee te moeten stoppen, in plaats van er dan toch aan te werken ging ik dan liever een spelletje spelen of een serie kijken. Aankomend semester wil ik deze verloren uurtjes toch gaan besteden aan school werk. Ik zal dan wel mijn school werk beter moeten kunnen opdelen in kleine stukken zodat ik deze binnen de beschikbare tijd kan maken. Wanneer ik hier succesvol in ben, zal dit terug te zien zijn in mijn cijfers. Deze zullen beter worden en consistent. Maar ook in mijn houding en gedrag, ik zal meer rust kunnen vinden en meer energie hebben, omdat ik geen werk op het laatste moment moet afmaken waardoor ik slaap zal moeten missen. Mijn propedeuse en uiteindelijk HBO werktuigbouwkunde diploma behalen. Mijn doel was om mijn propedeuse in één jaar te behalen, hiervoor was ik goed op weg in het eerste semester. Maar in het tweede semester heb ik dit doel moeten aanpassen, ik heb veel moeite met het vak Mechanica en hiervoor heb ik een onvoldoende behaald na de herkansing. Waardoor ik punten moet missen. Toch wil ik het doel voor mijzelf stellen om alsnog mijn propedeuse te behalen. En daarna uiteindelijk ook mijn HBO werktuigbouwkunde diploma. Het is nog steeds zo dat ik gemotiveerd ben voor de opleiding, al heb ik wel moet mij er toe te zetten om daadwerkelijk thuis aan school te werken.

6 4. PAP Voor het plannen en organiseren: Mijn plan is om de uren die ik per dag besteed aan bezigheden bij te houden, zodat ik overzicht krijg van de tijd die ik aan bepaalde dingen besteed. Aan de hand van deze data zal ik structuur aan kunnen brengen in mijn volledige dagen, inclusief weekenden. Dit ga ik doen door middel van een planning, van 8 tot 5, met wat ik per uur ga doen, deze deel ik dan met mijn ouders die daarbij als stok achter de deur zullen werken om mij deze planning ook daadwerkelijk na te laten leven. Werk aanpakken en gelijk inplannen of nog beter gelijk maken, niet uitstellen tot het eind. Minder kritisch zijn op mijn werk, wanneer het aan de eisen voldoet is het goed genoeg. Minder tijd besteden aan gamen/ computeren en deze tijd besteden aan school: Tijd na school indelen in huiswerktijd en game tijd. Door deze tijd in te delen is het voor mij duidelijk wanneer ik echt aan school moet en wanneer het tijd is om even niet aan school te denken zodat ik niet het laatste moment mijn huiswerk nog moet doen. Minder series en films kijken. Vaak zoek ik afleiding van school in de vorm van YouTube of series en films te kijken. Hierdoor ontduik ik eigenlijk wat er echt moet gebeuren, schoolwerk, en moet ik alles op het laatste moment maken. Huiswerk onder verdelen in stukken die uitvoerbaar zijn in één uur. Dit zodat ik deze stukken kan maken in de uren die ik nu gebruik om te gamen of series te kijken. Mijn propedeuse en uiteindelijk HBO werktuigbouwkunde diploma behalen: Het volgen van de lessen voor de vakken die ik moet herkansen in dit semester. Hierbij goede aantekeningen maken, de oefen opgaven maken en daarna ook de oefentoets maken (deze komt zeker beschikbaar voor wiskunde) Alle positieve veranderingen die ik doormaak zullen bijdragen aan het alsnog behalen van mijn propedeuse. Daar zijn alle bovengenoemde, eerder genoemde doelen voor nodig om dit waar te maken. En behoren ze daarom ook tot de acties die ik moet ondernemen om dit doel te verwezenlijken.

7 5. Nawoord. Hopend de lezer meegenomen te hebben in mijn persoonlijke groei van het laatste jaar sluit ik dit verslag af met gedeelde emoties. Persoonlijk ben ik veel te weten gekomen over mijzelf, ik heb mijn sterke en zwakken kanten mogen herontdekken. Daarnaast heb ik ook veel geleerd qua werkhouding en planning. Ik wil dan ook zorgen dat deze verbeteren, aangezien een verbetering hierin door zal schijnen in mijn gehele studenten tijd. En daarna zal ik ook nog vele jaren de vruchten van deze persoonlijke groei kunnen plukken. Daarom ben ik van mening dat ik nog zoveel moeten leren en verbeteren aan mijzelf, al kijk ik hier niet tegen op, eerder naar uit. Want ik ben van mening dat dit er voor zorgt dat het leven interessant en boeiend blijft.

Persoonlijk ontwikkelingsplan.

Persoonlijk ontwikkelingsplan. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Naam: Michael Botermans Studienummer: 15103471 Email: 15103471@student.hhs.nl Datum: 26-01-2017 Coach: Dhr. A. Verkuilen, Email: A.Verkuilen@hhs.nl 1. Introductie Beste lezer,

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan. 1. Introductie. Michael Botermans Studienummer: Datum:

Persoonlijk ontwikkelingsplan. 1. Introductie. Michael Botermans Studienummer: Datum: Persoonlijk ontwikkelingsplan. Naam: Michael Botermans Studienummer: 15103471 Email: 15103471@student.hhs.nl Datum: 23-12-2015 Coach: Email: Dhr. A. Verkuilen, A.Verkuilen@hhs.nl 1. Introductie Beste lezer,

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan Naam Erik Oord Studienummer 16086600 Datum (versie) 20-06-2017 SLB-er Mevr. Hollegien 1. Reflectie Wie ben ik? Ik ben Erik Oord, eerstejaars student aan de Haagse Hogeschool

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan. 1. Introductie. Michael Botermans Studienummer: Datum:

Persoonlijk ontwikkelingsplan. 1. Introductie. Michael Botermans Studienummer: Datum: Persoonlijk ontwikkelingsplan. Naam: Michael Botermans Studienummer: 15103471 Email: 15103471@student.hhs.nl Datum: 23-12-2015 Coach: Email: Dhr. A. Verkuilen, A.Verkuilen@hhs.nl 1. Introductie Beste lezer,

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan Naam: Erik Oord Studienummer: 16086600 Datum: (versie) 25-01-2019 SLB-er: Mevr. Hollegien 1. Reflectie Wie ben ik? Ik ben Erik Oord, derdejaars student aan de Haagse Hogeschool

Nadere informatie

POP. Persoonlijk Opleidings Plan. Tim Tegelaar. Lekkerkerk 07-10-2012. De Haagse Hogeschool

POP. Persoonlijk Opleidings Plan. Tim Tegelaar. Lekkerkerk 07-10-2012. De Haagse Hogeschool POP Persoonlijk Opleidings Plan Tim Tegelaar Lekkerkerk 07-10-2012 De Haagse Hogeschool Naam Tim Tegelaar Studentnummer 12090948 origineel 07-10-2012 update - bedrijfsmentor Dhr. P. den Ouden bedrijfscoach

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Persoonlijk ontwikkelingsplan Persoonlijk ontwikkelingsplan Naam Danny Yang Studienummer 14131889 Datum 29-01-2015 Coach Van Tiel 1. Reflectie Wie ben ik? Persoon Ik ben Danny Yang geboren op 26-02-1996. Ik heb een havo diploma op

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Laurens Roos

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Laurens Roos POP Persoonlijk Ontwikkelingsplan Laurens Roos In het genoemde POP zal ik Laurens Roos, de uitvoerende student beschrijven; welke competenties ik heb, welke ik niet beheers, welke achtergrond mijn competenties

Nadere informatie

SLB reflectie eindverslag. Docent: Mieke Vissers Naam: Lynn Duijs Studentnummer: Datum: Vak: SLB.

SLB reflectie eindverslag. Docent: Mieke Vissers Naam: Lynn Duijs Studentnummer: Datum: Vak: SLB. SLB reflectie eindverslag Docent: Mieke Vissers Naam: Lynn Duijs Studentnummer: 12043273 Datum: 05.11.2012 Vak: SLB 1 Inhoudsopgave Bijeenkomst 1 Blz. 3 Bijeenkomst 2 Blz. 4 Reflectie 3 + competenties

Nadere informatie

Studieplan Naam Nr. Klas Datum

Studieplan Naam Nr. Klas Datum Studieplan Jaar 2 Naam Jeffrey van der Lingen Nr. 500724549 Klas IS205 Datum 19/11/2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Waar kom ik vandaan?... 4 1.1 Inleiding... 4 1.2 Mijn situatie... 4 1.3 Mijn vooropleiding...

Nadere informatie

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 SLB eindverslag Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 Eindverslag De afgelopen periode heb ik een aantal lessen SLB gehad. Hierover ga ik een eindverslag schrijven en vertellen hoe ik de lessen

Nadere informatie

Zelfreflectie Jaar 1 Marco Kleine Deters 1550275 Bedrijfskundige Informatica

Zelfreflectie Jaar 1 Marco Kleine Deters 1550275 Bedrijfskundige Informatica Zelfreflectie Jaar 1 Marco Kleine Deters 1550275 Bedrijfskundige Informatica Auteur: Marco Kleine Deters Opleiding: Bedrijfskundige Informatica Klas: BIEV2B Studentcode: 1550275 Datum: 8-6-2009 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan. (Format) Martijn van Wijngaarden Studienummer Datum Theinert, J.F. 1. Reflectie

Persoonlijk ontwikkelingsplan. (Format) Martijn van Wijngaarden Studienummer Datum Theinert, J.F. 1. Reflectie Persoonlijk ontwikkelingsplan (Format) Naam Martijn van Wijngaarden Studienummer 12026840 Datum 9-12-12 Coach Theinert, J.F. 1. Reflectie Wie ben ik? Ik ben Martijn van Wijngaarden, 18 jaar en geboren

Nadere informatie

Blok 1 - Introductie

Blok 1 - Introductie Reflectie jaar 1 Algemeen Aan het begin van het eerste jaar kwamen een hoop nieuwe dingen op mij af. Na een jaar reizen had ik veel zin om aan de studie Voeding en Diëtetiek te beginnen en was erg benieuwd

Nadere informatie

Plan van aanpak Coaching 1

Plan van aanpak Coaching 1 Plan van aanpak Coaching 1 Opdrachtgever: ROC Leiden Ter Haarkade 6a Docent-Mentor ROC Leiden M. Wesseling (m.wesseling@rocleiden.nl) 06-83014442 Opdracht: Het begeleiden/coachen van een eerstejaars student

Nadere informatie

Wat heb je nodig om studie- en privé activiteiten goed te kunnen plannen? Het gaat al erg goed voor mijn gevoel.

Wat heb je nodig om studie- en privé activiteiten goed te kunnen plannen? Het gaat al erg goed voor mijn gevoel. 4 a) Beantwoord eerst de volgende vragen Wat wil je leren op het gebied van planning en timemanagement? Ik heb al een planning waar ik mij goed aan hou en zo alles op tijd kan afronden, Ik zorg dat ik

Nadere informatie

Bij. research. Gemaakt door: Flore Wassenberg A3c Stage gelopen bij Ron en Janne.

Bij. research. Gemaakt door: Flore Wassenberg A3c Stage gelopen bij Ron en Janne. Bij research Gemaakt door: Flore Wassenberg A3c Stage gelopen bij Ron en Janne. Opdracht 1 Stagelogboek De eerste dag heb ik bij Ron Steijvers stage gelopen en die is project leider ontwikkelaar, vooral

Nadere informatie

Persoonlijk Opleidings Plan. POP leerjaar twee.

Persoonlijk Opleidings Plan. POP leerjaar twee. Persoonlijk Opleidings Plan. POP leerjaar twee. Patrick v/d Vlist Krimpen a/d IJssel September 2016 Inhoudsopgave 1: samenvatting 2: inleiding 3: algemeen 4: eerste studie jaar 5: tweede studie jaar 6:

Nadere informatie

Opdracht 1. Opdrachten tijdsbeleving

Opdracht 1. Opdrachten tijdsbeleving Opdrachten tijdsbeleving Opdracht 1 De volgende vragen kunnen je helpen storende factoren in je tijdbeheer te herkennen. Vul de tabel in en tel de totalen op: Uitspraken over je thuissituatie Mijn telefoon

Nadere informatie

Portfolio Miguel Agterberg

Portfolio Miguel Agterberg Portfolio Miguel Agterberg Portfolio Miguel Agterberg Student: Miguel Agterberg Studenten nummer: 12109886 Datum: 3-6-2013 Klas en practicumgroep: 2P2R.a Voorwoord In dit portfolio zal ik bijhouden wat

Nadere informatie

Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: Naam studieloopbaanbegeleider: Telefoon:

Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon:   Naam studieloopbaanbegeleider: Telefoon: Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: E-mail: ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Naam studieloopbaanbegeleider:

Nadere informatie

Reflectieverslag Projectmanagement 1

Reflectieverslag Projectmanagement 1 Reflectieverslag Projectmanagement 1 Student: Roy Krabbenborg Hogeschool: Haagse Hogeschool Opleiding: Ad Projectleider Techniek Klas: TP11 Document: Refl. Verslag Prj. Man. Versie: 1.0 (juni 2016) Pagina

Nadere informatie

Competentie reflectie van het eerste jaar.

Competentie reflectie van het eerste jaar. Competentie reflectie van het eerste jaar. In dit document word beschreven welk competentie niveau( s) ik behaald heb in het eerste jaar. Met daarbij de manier waarop en aantoning in de vorm van een cijfer

Nadere informatie

Het volgende interview werd gehouden op de Hogeschool Inholland, gevestigd te Haarlem door Theo Dixon met Dhr. Marvin Brouwer.

Het volgende interview werd gehouden op de Hogeschool Inholland, gevestigd te Haarlem door Theo Dixon met Dhr. Marvin Brouwer. Het volgende interview werd gehouden op de Hogeschool Inholland, gevestigd te Haarlem door Theo Dixon met Dhr. Marvin Brouwer. Inleiding Als eerst hebben we elkaar begroet. Een voorstel ronde gedaan en

Nadere informatie

Cosis Begeleid Leren

Cosis Begeleid Leren Vaardigheidslessen: Hulp bij studeren Om met succes een opleiding te kunnen volgen is het voor jongeren belangrijk dat ze over een aantal specifieke vaardigheden beschikken. Daarom hebben we een cursus

Nadere informatie

SWOT. Werkblad 1 Sterke punten. 1.Omgevingsgericht heid

SWOT. Werkblad 1 Sterke punten. 1.Omgevingsgericht heid SWOT Werkblad 1 Sterke punten Sterke punten 1.Omgevingsgericht heid 2. Vermogen tot groei en vernieuwing Voorbeelden Ik ben echt iemand die midden in de maatschappij staat. Ik heb veel interesses binnen

Nadere informatie

Reflectieverslag. Jeroen Tennis Today

Reflectieverslag. Jeroen Tennis Today Reflectieverslag 2013 Jeroen Tennis Today 13-6-2013 1 Inhoud Inleiding... 3 Hoofdstuk 1... 4 Persoonlijke leerdoelen... 4 Reflectie volgens de PDCA-cyclus... 4 Hoofdstuk 2... 7 Stage... 7 Stageopdracht...

Nadere informatie

A. Persoonlijke gegevens

A. Persoonlijke gegevens Windesheim, Gesprek op afstand Zelfevalutie/feedbackformulier Beste (aankomende) student, Hartelijk dank voor het invullen en versturen van het Intakeformulier Afstandsleren School of Education. Per e-mail

Nadere informatie

Studeren aan het hbo. W i n d e s h e i m z e t k e n n i s i n w e r k i n g

Studeren aan het hbo. W i n d e s h e i m z e t k e n n i s i n w e r k i n g Studeren aan het hbo Inhoud van de presentatie Kenmerken van het hbo Verschil tussen havo en hbo Verschil hbo en universiteit Opbouw van een hbo-opleiding Studieresultaten en begeleiding Toelating en aanmelding

Nadere informatie

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo StudieThermometer Mw Demo Kandidaat 27-11 - 2018 Temperatuur wat aan de lage kant? Instelling Demo Beste Demo, Goed dat je de StudieThermometer hebt ingevuld! Het helpt je om te bekijken of alles goed

Nadere informatie

Student : Lex Krijgsman maakt voortgangsverslag zoals omschreven in het voorwoord

Student : Lex Krijgsman maakt voortgangsverslag zoals omschreven in het voorwoord Voortgangsverslag blok 5 Naam : Lex Krijgsman Studentnummer : 11071060 Groep : TP29 datum : 10-08-2013 periode : Leerjaar 2 (Propedeuse ) september 2013 augustus 2014 Doel : Het voortgangsverslag is vooral

Nadere informatie

Speech gehouden tijdens het VO Congres van de VO-Raad 29 maart 2018, Nieuwegein

Speech gehouden tijdens het VO Congres van de VO-Raad 29 maart 2018, Nieuwegein Speech gehouden tijdens het VO Congres van de VO-Raad 29 maart 2018, Nieuwegein Robbert-Jan Poortvliet (docent geschiedenis) Frederiek Weststrate (leerling vmbo-kgt) I have a dream! Ik heb een droom! Psycholoog

Nadere informatie

Competentie ontwikkelplan

Competentie ontwikkelplan Competentie ontwikkelplan 3e semester, 2015 Jasper Meier 11-10-2015 COP gemaakt door: Jasper Meier Studentnummer: 500703267 Loopbaanadviseur: Remco v Swieten Periode: blok 5 & 6, 2015 1 Inhoud 1 Visie

Nadere informatie

Informatie-avond HAVO4 woensdag 1 oktober 2014

Informatie-avond HAVO4 woensdag 1 oktober 2014 Informatie-avond HAVO4 woensdag 1 oktober 2014 Opening Slaag/zak-regeling LOB/decanaat Mentorgedeelte PTA, Uitweek, MaS dhr. Zandijk dhr. Zweerink alle mentoren Opbouw Tweede Fase Na onderbouw / basisvorming

Nadere informatie

Jouw praktische weg naar het hbo. Onderdeel van AOC Oost

Jouw praktische weg naar het hbo. Onderdeel van AOC Oost Jouw praktische weg naar het hbo Onderdeel van AOC Oost 2014 2015 2Informatie Het Groene Lyceum 2014-2015 Lekker praktisch bezig zijn maar wel op een hoog niveau. Is dat ook voor jou de leukste route naar

Nadere informatie

Venster voor Verantwoording (leerlingen 2015-2016)

Venster voor Verantwoording (leerlingen 2015-2016) Venster voor Verantwoording (leerlingen 2015-2016) Naam VvV: leerlingen klas 3 DL 15-16 Instelling Drachtster Lyceum Enquête Jan/feb 2016 Analyse Maart 2016 1. Vorig schooljaar was ik leerling in de afdeling:

Nadere informatie

Venster op beroep 4 - Diversiteit. Semester Studenten algemene vakken - LO. Diversiteit

Venster op beroep 4 - Diversiteit. Semester Studenten algemene vakken - LO. Diversiteit Venster op beroep 4 - Diversiteit Semester 4 2009-2010 Studenten algemene vakken - LO Diversiteit Introductie Venster op beroep 4 bestaat uit verschillende onderdelen (zie ook studiefiche): Voor AV: -

Nadere informatie

voortgezet algemeen volwassenen onderwijs in één of twee of vwo of delen daarvan (certificaten) 2018/19

voortgezet algemeen volwassenen onderwijs in één of twee of vwo of delen daarvan (certificaten) 2018/19 voortgezet algemeen volwassenen onderwijs in één of twee jaar een diploma vmbo-tl, havo of vwo of delen daarvan (certificaten) VAVO 2018/19 Laura (20) zakte voor haar havo en koos ervoor te gaan werken.

Nadere informatie

POP (persoonlijk opleidingsplan) Putman Installaties. Jeffrey Duindam

POP (persoonlijk opleidingsplan) Putman Installaties. Jeffrey Duindam POP (persoonlijk opleidingsplan) Putman Installaties Jeffrey Duindam 2 Persoonlijk opleidingsplan Jeffrey Duindam Studentennummer: 12068918 Opleiding: Associate Degree Installatietechniek 4 oktober 2012

Nadere informatie

Informatie-avond HAVO4 Donderdag 24 September 2015

Informatie-avond HAVO4 Donderdag 24 September 2015 Informatie-avond HAVO4 Donderdag 24 September 2015 Opening Slaag/zak-regeling LOB/decanaat Mentorgedeelte PTA, Uitweek, MaS dhr. Zandijk dhr. Zweerink alle mentoren Opbouw Tweede Fase Na onderbouw / basisvorming

Nadere informatie

Praktijk oriëntatie. Maatschappelijke zorg. Niveau 3 + 4

Praktijk oriëntatie. Maatschappelijke zorg. Niveau 3 + 4 Praktijk oriëntatie Maatschappelijke zorg Niveau 3 + 4 Reader voor studenten Schooljaar 2018-2019 Inhoudsopgave Voorblad Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 1.Inhoud Praktijk oriëntatie Voor wie is Praktijk oriëntatie?

Nadere informatie

Nu: Wiskunde HAVO 1 Hierna: Engels VWO 1 09:00-10:00 10:00-11:00. Jouw leerlingen. Wat ga je doen deze les? Chris Janssen.

Nu: Wiskunde HAVO 1 Hierna: Engels VWO 1 09:00-10:00 10:00-11:00. Jouw leerlingen. Wat ga je doen deze les? Chris Janssen. Nu: Wiskunde HAVO Hierna: Engels VWO 09:00-0:00 0:00 - :00 Jouw leerlingen Aanwezig? Wat ga je doen deze les? Urgent Handelingsafspraken 3 Dyslexie Ouders in scheiding Laatste 3x afwezig Dyslexie, Handelingsafspraak

Nadere informatie

Professional Skills, Opdracht samenwerken. Teake Kastelein, Hanze hogeschool Groningen Industrieel Product Ontwerpen

Professional Skills, Opdracht samenwerken. Teake Kastelein, Hanze hogeschool Groningen Industrieel Product Ontwerpen 15 Professional Skills, Opdracht samenwerken Teake Kastelein, 348344 Hanze hogeschool Groningen Industrieel Product Ontwerpen Behoeftes _ Ambities Mijn ambitieniveau ligt dit jaar erg hoog. Omdat ik geen

Nadere informatie

Infoavond Klas 3ha en 3hb. Welkom Examens Zak- en slaagregeling Lesprogramma klas 4 Vervolgopleiding hbo Stageweek

Infoavond Klas 3ha en 3hb. Welkom Examens Zak- en slaagregeling Lesprogramma klas 4 Vervolgopleiding hbo Stageweek Infoavond Klas 3ha en 3hb Welkom Examens Zak- en slaagregeling Lesprogramma klas 4 Vervolgopleiding hbo Stageweek EXAMENS VMBO Biologie 9 mei 13.30 15.30 Nederlands 10 mei 13.30 15.30 Nask 1 14 mei 13.30

Nadere informatie

Plannen en zelfstandig werken

Plannen en zelfstandig werken Studievaardigheden Plannen en zelfstandig werken di 1 2 3 4! Plannen en zelfstandig werken? Wat kun je al? Gebruik je agenda Stappenplan voor je profielwerkstuk Uitsmijter 1 Plannen en zelfstandig werken?

Nadere informatie

STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN - 1 HOOFDSTUK 1

STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN - 1 HOOFDSTUK 1 STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN - 1 HOOFDSTUK 1 Studievaardigheid De reis naar een eigen plek in de maatschappij is nu begonnen. En je reisdoel staat vast: een zelfverzekerde trotse handtekening op het

Nadere informatie

M2 Pop-formulier

M2 Pop-formulier 2017-2018 M2 Pop-formulier Naam Persoonlijke gegevens Theresa Kalkman Geboortedatum: 24/08/2000 Studentnummer: 81369 Vorige/laatste opleiding voor MM? Ben je uit- of thuiswonend? Met beide ouders, broers

Nadere informatie

Pop- formulier. Circa. 30 tot 40 minuten

Pop- formulier. Circa. 30 tot 40 minuten Pop- formulier Naam Geboortedatum Studentnummer Vorige/laatste opleiding Ben je uit- of thuiswonend Heb je een eigen werkruimte Wat is je reistijd (van deur tot deur) Persoonlijke gegevens Soumaya Slilem

Nadere informatie

Bruggerinfo VMBO. gelooft

Bruggerinfo VMBO. gelooft Bruggerinfo VMBO gelooft Aangenaam: Guido Een VMBO-school waar jij met plezier naar toe gaat! We zien elkaar echt staan en zoeken naar verbinding. Verbinding met elkaar, en ook met de wereld. Wat gebeurt

Nadere informatie

FLEXIBEL LEREN EN DOEN OP ANTONIUSMAVO XL

FLEXIBEL LEREN EN DOEN OP ANTONIUSMAVO XL ANTONIUSMAVO XL IS DE NIEUWE MAVO-VESTIGING VAN HET ANTONIUSCOLLEGE. DE SCHOOL IS SPECIAAL VOOR JOU ALS JE EEN KADER/ MAVO, MAVO OF MAVO/ HAVO-ADVIES HEBT. JE KUNT KIEZEN VOOR EEN PERSOONLIJKE MBO-ROUTE

Nadere informatie

RESEARCH PROJECT CONTEXT DOELGROEP NADIA GROENEWALD 13 MAART 2016 G&I1B GROEP 5

RESEARCH PROJECT CONTEXT DOELGROEP NADIA GROENEWALD 13 MAART 2016 G&I1B GROEP 5 RESEARCH PROJECT CONTEXT DOELGROEP NADIA GROENEWALD 13 MAART 2016 G&I1B GROEP 5 Inleiding In het project Context Van Venster Naar Poort is ons de mogelijkheid gegeven om een interactieve installatie/game

Nadere informatie

Reflectieverslag Zonnepomp

Reflectieverslag Zonnepomp Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Culemborg Unica Installatietechniek B.V. mei 2016 Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp 1 Voorwoord Mijn naam is Kevin

Nadere informatie

r ipboek voor ouders over studiekeuze

r ipboek voor ouders over studiekeuze s t r ipboek voor ouders over studiekeuze Uw kind gaat kiezen, hoe kunt u helpen? Studeren Werken Eigen Bedrijf Start Index Uw kind gaat kiezen. Wat kunt u doen als ouder? Hebt u vragen? Mail of bel mij.

Nadere informatie

secretaresse! niveau 3 en! management assistent niveau 4!

secretaresse! niveau 3 en! management assistent niveau 4! secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4 De mbo-opleiding secretaresse niveau 3 / management assistent niveau 4 is bedoeld voor secretaresses van KLM die geen mbo-diploma hebben. VAKMANSCHAP

Nadere informatie

Havo-4 Augustus 2016

Havo-4 Augustus 2016 Havo-4 Augustus 2016 Voorstellen Dhr. Legierse Teamleider Havo Dhr. de Vries Mevr. Vlot Dhr. Janssen Mevr. Huisman Mentoren Havo Programma Havo-4 19.15 uur ontvangst met koffie en thee in de aula 19.30

Nadere informatie

havo-top! hv.penta.nl

havo-top! hv.penta.nl havo-top! In Hoogvliet start per 1 augustus 2015 een havo- TOP opleiding in het profiel Economie en Maatschappij. Door de samenwerking tussen de PENTA business school Hoogvliet, het VAVO Rijnmond College

Nadere informatie

DEEL II DOEN! - Praktische opdracht statistiek WA- 4HAVO

DEEL II DOEN! - Praktische opdracht statistiek WA- 4HAVO DEEL II DOEN! - Praktische opdracht statistiek WA- 4HAVO Leerlingmateriaal 1. Doel van de praktische opdracht Het doel van deze praktische opdracht is om de theorie uit je boek te verbinden met de data

Nadere informatie

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam Reflectie Verslag 25 januari 2013 Het reflectie verslag met nabeschouwing en beoordelingen over de stage van Simon Karman bij het bedrijf Sticky Studios. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Nadere informatie

Handboek Examinering Praktijkschool Grotius College Delft*

Handboek Examinering Praktijkschool Grotius College Delft* Handboek Examinering Praktijkschool Grotius College Delft* Schooljaar 2013-2014 * Gebaseerd op handboek Examinering Praktijkonderwijs 6 Haagse scholen 2009/2010 Handboek Examinering versie Grotius College

Nadere informatie

5 HAVO doet examen

5 HAVO doet examen 5 HAVO 18 19 doet examen OM HET EXAMEN TE HALEN WAT MOET JE DOEN? Qua praktische onderdelen Qua studiehouding Qua mentale houding DE BALANS TUSSEN SPANNING EN LOSLATEN Te veel spanning leidt tot stress

Nadere informatie

Secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4

Secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4 Secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4 De mbo-opleiding secretaresse niveau 3 / management assistent niveau 4 is bedoeld voor secretaresses en management assistenten die geen mbo-diploma

Nadere informatie

Dat ze klaarstaat voor haar vrienden. Als ze samen is met haar vriendinnen, is er veel gein

Dat ze klaarstaat voor haar vrienden. Als ze samen is met haar vriendinnen, is er veel gein Oefening 5 Persoon 1: Annet Kok (moeder) Talent: Prestatiegericht Betrouwbaar Humoristisch Optimistisch Vasthoudend Concreet voorbeeld: Tijdens de hockeywedstrijden Dat ze klaarstaat voor haar vrienden

Nadere informatie

Basisinformatie Opleiding

Basisinformatie Opleiding Basisinformatie Opleiding Introductie Je neemt deel aan de opleiding Professional Coaching & Leiderschap bij Coachcenter. De opleiding is er voor ieder die zichzelf verder wil ontwikkelen op persoonlijk

Nadere informatie

14-15 THINK GLOBAL ACT LOCAL. MBOvt. versneld je MBO-diploma halen in het verkorte traject. florijn.nl

14-15 THINK GLOBAL ACT LOCAL. MBOvt. versneld je MBO-diploma halen in het verkorte traject. florijn.nl MBOvt versneld je MBO-diploma halen in het verkorte traject florijn.nl THINK GLOBAL ACT LOCAL 14-15 MBOvt versneld je MBO-diploma halen in het verkorte traject Het Florijn College biedt Middelbaar Beroepsonderwijs

Nadere informatie

DONT FEAR THE POP Steven Liemberg 07/08 Periode 2

DONT FEAR THE POP Steven Liemberg 07/08 Periode 2 DONT FEAR THE POP Steven Liemberg 07/08 Periode 2 POP van Steven Liemberg. Curriculum Vitae Naam Steven Liemberg Adres en postcode Peijzerweg 68-4 Plaats Groningen Geboortedatum 29-05-1988 Studentnummer

Nadere informatie

FLEXIBILISERING, MAAR DAN METEEN GOED

FLEXIBILISERING, MAAR DAN METEEN GOED FLEXIBILISERING, MAAR DAN METEEN GOED en met de Associate degree Hans Daale - Leido opzet Invoering van de associate degree als opleiding Flexibilisering, verticaal en horizontaal, van de beroepskolom

Nadere informatie

Reflecties op de icoach-bijeenkomsten:

Reflecties op de icoach-bijeenkomsten: Reflecties op de icoach-bijeenkomsten: ABCDtje van 17-11-11 Kennismaking met de groep en de docenten. Opzet van de opleiding icoach. Voorbeelden van ICT binnen het onderwijs. Het was voor mij van belang

Nadere informatie

PAP. Naam student: Anne-Wicher van der Heide Studentennummer:

PAP. Naam student: Anne-Wicher van der Heide Studentennummer: PAP Naam student: Anne-Wicher van der Heide Studentennummer: 13075454 Klas: WH3.1 b1 E-mail: 13075454@student.hhs.nl Telefoon: 06-36358554 Datum: 2-11-2016 Blok: H3.1 Versie document: vijfde SLB-begeleider:

Nadere informatie

OMGEVINGSSCAN 10 NOVEMBER 2016 NICOLE BLOK

OMGEVINGSSCAN 10 NOVEMBER 2016 NICOLE BLOK OMGEVINGSSCAN 10 NOVEMBER 2016 NICOLE BLOK INHOUDSOPGAVE inhoudsopgave omgevingsscan onderzoek voor omgevingsscan - Brainstormen - Belangen, pijnpunten, voordelen - Waarde propositie canvas OMGEVINGSSCAN

Nadere informatie

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen 1 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen 2 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen Hillegom 17 oktober 2013 Schoonderbeek Installatietechniek 3 Persoonlijk ontwikkelingsplan

Nadere informatie

Ouderavond 4 havo Het Vlier september De decaan aan het woord. Teamleiders: Decanen: Coördinator leerlingbegeleiding:

Ouderavond 4 havo Het Vlier september De decaan aan het woord. Teamleiders: Decanen: Coördinator leerlingbegeleiding: Ouderavond 4 havo Het Vlier 20 + 22 september 2016 4Hi tm4hn Teamleiders: Mw. C. Pape Mw. M. Salden Decanen: Dhr. M. Brevé Mw. D. Brattinga 4Ha t/m g 4Hi t/m n 4Ha t/m g 4Hi t/m n Coördinator leerlingbegeleiding:

Nadere informatie

PAP (Persoonlijk activiteitenplan)

PAP (Persoonlijk activiteitenplan) PAP (Persoonlijk activiteitenplan) Schoonderbeek Installatietechniek Robin van Heijningen Persoonlijk activiteitenplan Robin van Heijningen Hillegom 20 oktober 2012 Schoonderbeek Installatietechniek Bedrijfsbegeleider:

Nadere informatie

8 uitgangspunten. Leerbedrijf BAVA => BaVa Leerwerktraject => LWT Leerwerkhuis => LWH De Vip groep => VIP. 1 doelgroepomschrijvingen

8 uitgangspunten. Leerbedrijf BAVA => BaVa Leerwerktraject => LWT Leerwerkhuis => LWH De Vip groep => VIP. 1 doelgroepomschrijvingen 8 uitgangspunten De deelnemende scholen willen uitgaan van dezelfde uitgangspunten. Helaas is het nog niet mogelijk om al die punten te verwezenlijken. De verschillende scholen geven aan hoever de zaken

Nadere informatie

Stage Atom-Retail. Arwen de Vries MC4O 10/09/18-16/11/18

Stage Atom-Retail. Arwen de Vries MC4O 10/09/18-16/11/18 Stage Atom-Retail. Arwen de Vries 217856 2MC4O 10/09/18-16/11/18 Voorwoord. In dit verslag vertel ik over hoe mijn stageperiode is verlopen, wat ik geleerd heb en welke keuzes ik gemaakt heb. Deze stages

Nadere informatie

Portfolio Miguel Agterberg

Portfolio Miguel Agterberg Portfolio Miguel Agterberg Portfolio Miguel Agterberg Student: Miguel Agterberg Studenten nummer: 12109886 Datum: 3-6-2013 Klas en practicumgroep: 2P2R.a Voorwoord In dit portfolio zal ik bijhouden wat

Nadere informatie

Volg je hart, gebruik je hoofd. Verpleegkundige in opleiding

Volg je hart, gebruik je hoofd. Verpleegkundige in opleiding Volg je hart, gebruik je hoofd Verpleegkundige in opleiding Opleiding verpleegkunde 22 Zoek je zinvol werk en wil je graag voor mensen zorgen? Word dan verpleegkundige! Kom naar VUmc. Wij zijn je ideale

Nadere informatie

Pop- formulier. ( 2 jaar Havo 2 jaar Vmbo ) thuiswonend. Ja, soort van. Werkervaring Bedrijf Functie Taken. Bediening, serveren

Pop- formulier. ( 2 jaar Havo 2 jaar Vmbo ) thuiswonend. Ja, soort van. Werkervaring Bedrijf Functie Taken. Bediening, serveren Pop- formulier Naam Geboortedatum Studentnummer Vorige/laatste opleiding Ben je uit- of thuiswonend Heb je een eigen werkruimte Wat is je reistijd (van deur tot deur) Persoonlijke gegevens Robin Janssen

Nadere informatie

Huiswerkprotocol Mattheusschool

Huiswerkprotocol Mattheusschool Huiswerkprotocol Mattheusschool De Mattheusschool geeft huiswerk aan onze leerlingen vanaf groep 3. Dit huiswerk past in onze visie dat de omgeving steeds meer eisen aan de kinderen stelt naarmate ze ouder

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij Cohort: Start in 2017 Leerweg: BOL Niveau: 3

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij Cohort: Start in 2017 Leerweg: BOL Niveau: 3 Studievoortgangsregeling Opleiding: Vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij Cohort: Start in 2017 Leerweg: BOL Niveau: 3 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 De totstandkoming van het (bindend) studieadvies...

Nadere informatie

juni Jacqueline van Laar COLOFON

juni Jacqueline van Laar  COLOFON juni 2017 - Jacqueline van Laar info@schakelom.nl www.schakelom.nl COLOFON BELANGRIJKE NOOT VOOR DE LEZER Behoudens de in of krachtens de Auteurswet van 1912 gestelde uitzonderingen mag niets uit deze

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Jongeren

Klanttevredenheidsonderzoek. Jongeren Klanttevredenheidsonderzoek Jongeren - 2017 Vraag 1: Wat voor cijfer zou je Columbus willen geven? Ons gemiddelde is een 8,4! Het onderzoek is 61 keer verstuurd en maar liefs 41 keer Ingevuld retour gekomen,

Nadere informatie

Mechanica 8 Wb1217 Sterkteleer 2 3 2 Wb1216-06 Dynamica 2 3 4 Wb1218-07 Niet Lin. Mechanica 2 3. Projecten 6 Project 6 doorlopend Totaal 41

Mechanica 8 Wb1217 Sterkteleer 2 3 2 Wb1216-06 Dynamica 2 3 4 Wb1218-07 Niet Lin. Mechanica 2 3. Projecten 6 Project 6 doorlopend Totaal 41 Schakelprogramma t.b.v. instroom van studenten van de HBO-bacheloropleiding Werktuigbouwkunde in de TU Delft masteropleiding Mechanical Engineering en daaraan gerelateerde masteropleidingen: Biomedical

Nadere informatie

KeCo De leerling actief!

KeCo De leerling actief! KeCo in het kort! 0 KeCo De leerling actief! Karel Langendonck Woudschoten Chemie Conferentie 2 en 3 november 2012 Zeist KeCo in het kort! 1 KeCo in het kort! 2 KeCo in het kort! Om maar meteen met de

Nadere informatie

Nulmeting. Roy Krabbenborg TP11 WSi-techniek

Nulmeting. Roy Krabbenborg TP11 WSi-techniek Nulmeting Student: Roy Krabbenborg Hogeschool: Haagse Hogeschool Opleiding: Ad Projectleider Techniek Klas: TP11 Document: Nulmeting Blok 1 Versie: 1.0 Achtergrond Mijn naam is Roy Krabbenborg, 20 jaar

Nadere informatie

Persoonlijk Opleidings Plan. POP

Persoonlijk Opleidings Plan. POP Persoonlijk Opleidings Plan. POP Patrick v/d Vlist Krimpen a/d IJssel Oktober 2015 Inhoudsopgave 1: samenvatting 2: inleiding 3: algemeen 4: eerste studie jaar 5: tweede studie jaar 6: werken na mijn studie

Nadere informatie

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit Tips en trucs: werkplekbegeleider Tips om tot een goede invulling van de Week van de Mobiliteit

Nadere informatie

COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN. Tim Veerman. Klas: IG_203 Studentnummer: Periode: Loopbaanadviseur: Alexander Mulder

COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN. Tim Veerman. Klas: IG_203 Studentnummer: Periode: Loopbaanadviseur: Alexander Mulder COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN Tim Veerman Klas: IG_203 Studentnummer: 500676694 Periode: 2015-2016 Loopbaanadviseur: Alexander Mulder Inhoudsopgave Visie op Studie en beroep... 2 Studievoortgang... 3 SWOT

Nadere informatie

Het examenjaar

Het examenjaar Het examenjaar 2017-2018 Doel van de avond: Introductie medewerker ouderbetrokkenheid: mevr. Boshoven Informatie over de weg richting het MBO of de havo: dhr. De Groot Informatie over dit laatste schooljaar

Nadere informatie

Competentie-ontwikkelplan. Dyon Jacobs september februari 2017 Tinka overzier

Competentie-ontwikkelplan. Dyon Jacobs september februari 2017 Tinka overzier Competentie-ontwikkelplan Dyon Jacobs 500725783 september 2016 - februari 2017 Tinka overzier Inhoudsopgave Visie op studie en beroep..2 Studievoortgang...4 Sterkte zwakte analyse......5 Ontwikkeldoelen

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

MBO-HBO DOORSTROOMASSESSMENT

MBO-HBO DOORSTROOMASSESSMENT MBO-HBO DOORSTROOMASSESSMENT Jij en het hbo. een succesvolle combinatie? 1 UNIEKE KANS Jij en het hbo..een succesvolle combinatie? Unieke kans..test jezelf voor het hbo! Krijg zicht op jezelf Ontdek je

Nadere informatie

Kleine school, grote toekomst!

Kleine school, grote toekomst! Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo Kleine school, grote toekomst! Informatie voor leerlingen Schooljaar 2015-2016 De SAV: kleine school, grote toekomst Iedereen staat voor elkaar klaar,

Nadere informatie

Eindverslag stage jaar 1

Eindverslag stage jaar 1 Eindverslag stage jaar 1 In de stagegids jaar 1 kun je alle achtergrondinformatie over de stage vinden. In de bijlage van de stagegids staat ook een overzicht (tabel) met alle documenten die van belang

Nadere informatie

De leukste route. naar het hbo. Haalt je beste binnenste buiten. Open dagen

De leukste route. naar het hbo. Haalt je beste binnenste buiten. Open dagen ar ol ja Scho 2021 / 2020 t He ne e m o gr ceu ly Twello Open dagen De leukste route Vrijdag 24 januari 2020 15.30-20.30 uur Zaterdag 25 januari 2020 10.00-12.30 uur naar het hbo Haalt je beste binnenste

Nadere informatie