Raadsbijlage Voorstel inzake de stimuleringsregeling voor zonneboilers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsbijlage Voorstel inzake de stimuleringsregeling voor zonneboilers"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Raadsbijlage nummer 123 Inboeknummer OOXOOOSOO Beslisdatum B&W 30 mei 2000 Dossiernummer Raadsbijlage Voorstel inzake de stimuleringsregeling voor zonneboilers in de bestaande bouw 1 Inleiding Op 3 februari 1997 heeft de gemeenteraad van Eindhoven besloten voor een periode van twee jaar een stimuleringsregeling voor zonneboilersystemen in de bestaande bouw in te stellen. Deze gemeentelijke regeling was gericht op de bestaande bouw en was een aanvulling op de landelijke zonneboilersubsidieregeling en een subsidieregeling van de N.V, Nutsbedrijf Regio Eindhoven. In de adviesnota worden de resultaten van de regeling geevalueerd en wordt een voorstel gedaan voor een vervolgaanpak. 2 Probleemstelling De stimuleringsregeling voor zonneboilers is per 1 januari 1999 geeindigd. In totaal zijn 62 zonneboilers geplaatst met een bijdrage vanuit de stimuleringsregeling van totaal f ,ÃćâĆňâĂİ. Een bedrag van f ,ÃćâĆňâĂİ is vooralsnog onbenut gebleven. De vraag is of dit restant alsnog door middel van een vervolgregeling kan worden ingezet ten gunste van de zonneboilers in de bestaande bouw. 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes Er wordt gestreefd naar een toenemend aandeel van duurzame energie in het Nederlands energieverbruik. In de Derde Energienota is voor 2020 de doelstelling opgenornen dat 10o/o van het Nederlandse energieverbruik wordt gedekt door duurzame bronnen. Een van de opties voor duurzame energie is de zonneboiler. Een zonneboiler gebruikt de zon als duurzame energiebron voor het verwarmen van tapwater. Hierdoor kan per woning ongeveer 200 m aardgas per jaar worden bespaard. Tot nu toe zijn in Eindhoven diverse projecten met betrekking tot zonneboilers uitgevoerd. In twee nieuwbouwprojecten Blixembosch II en Driehoeksbos zijn in totaal circa 500 zonneboilers geplaatst. Door de stimuleringsregeling zonneboilers zijn bij particulieren in totaal 62 zonneboilers geplaatst op bestaande woningen. De nominatie voor "zonneboilerstad 1999" is dan ook een erkenning voor de inspanning van Eindhoven om het gebruik van zonneboilers te stimuleren.

2 Raadabijlage nummer 123 w/i Meetpunt voor succes is de respons van de bevolking op de stimuleringsregeling voor zonneboilers. De respons kan afgemeten worden aan het aantal zonneboilers dat wordt geplaatst. Daarnaast bestaat de respons ook uit een grotere kennis over zonneboilers en een groter draagvlak voor het gebruik ervan bij de inwoners van Eindhoven. 4 Wijze van aanpak/oplossingsrichting a. Inleiding. Het gemeentebestuur van Eindhoven heeft, in samenspraak met de bevolking, een visie op de stad ontwikkeld: de Stadsvisie Hierin is de richtlijn "Eindhoven als innovatief kenniscentrum, met het accent op technologie" geformuleerd. Deze richtlijn zal op duurzame wijze worden gerealiseerd. De Stadsvisie is vertaald naar het Stedelijk Ontwikkelingsprogramma, waarin duurzaamheid als randvoorwaarde (sleutel) is opgenomen. Met duurzaamheid wordt bedoeld dat de omgeving met zorg wordt behandeld, omdat die nog langer mee moet. Bovendien moet spaarzaam omgegaan worden met ruimte, energie, water en afval. Duurzaamheid wordt uitgewerkt in doelstellingen, waaronder duurzaam bouwen en energie. Ook binnen het Program van Samenwerking is het begrip duurzaamheid een kernelement binnen de beleidsvoornemens. Belangrijke speerpunten zijn het terugdringen van de milieubelasting door energiebesparing en het opstellen van een nieuw energiebesparingsprogramma. Het ontwerp-energiebesparingsprogramma, dat op korte termijn aan de raad wordt aangeboden, dient als concrete leidraad voor het initieren en uitvoeren van energiebesparingsactiviteiten. De gemeente Eindhoven streeft niet alleen zelf duurzaam energiegebruik na, maar wil ook anderen daartoe stimuleren. Daarom zijn in het programma diverse demonstratieprojecten opgenomen. Een van de activiteiten met het ambitieniveau "demonstratieproject" is het stimuleren van zonneboilers in de bestaande bouw. b. Evaluatie. In 1997 is subsidie verstrekt voor 48 zonneboilers bij particulieren in de bestaande woningvoorraad en in 1998 voor 14 zonneboilers. De subsidie bedroeg f 350,ÃćâĆňâĂİ per individueel zonneboilersysteem en f 135,ÃćâĆňâĂİ ter compensatie van de bouwleges. In 1998 is de subsidieverlening door het projectbureau energie 2050 gecoordineerd en uitgevoerd. In totaal zijn 62 zonneboilers geplaatst met een bijdrage vanuit de stimuleringsregeling van totaal f 23,471,ÃćâĆňâĂİ. Een bedrag van f ,ÃćâĆňâĂİ is vooralsnog onbenut gebleven. Daarnaast is in 1997 circa f ,ÃćâĆňâĂİ aan communicatie besteed.

3 Na de actie van 1997 zijn de deelnemers geenqueteerd. De belangrijkste reden om niet over te gaan tot aanschaf van een zonneboiler was de aanschafprijs en daarmee samenhangend de terugverdientijd. De respondenten gaven aan dat milieubesef en de gekoppelde mogelijkheid voor vervanging van de ketel, de belangrijkste redenen waren om wel tot aanschaf van een zonneboiler over te gaan. De nieuwe eigenaren van de zonneboilers zijn tevreden over het product, de voorlichting van de gemeente en de gehele uitvoering van de actie. Het gemeentelijk informatiepakket is de belangrijkste informatiebron voor de deelnemers geweest. Daarnaast blijken de systemen veel belangstelling te wekken bij buren en bekenden. Zonneboilers maken duurzaamheid zichtbaar in het straatbeeld en dragen zodanig bij aan de bewustwording. Het resultaat van de actie is wat betreft het aantal geplaatste zonneboilers beperkt. Gelet op het aantal woningen in Eindhoven (circa ) zijn er in twee jaar tijd weinig zonneboilers geplaatst. In 1997 zijn meer zonneboilers geplaatst dan in De communicatie rondom de stimuleringsregeling had in 1997 een groot bereik. Er zijn ongeveer bewoners persoonlijk aangeschreven en er is een informatiemarkt georganiseerd, waarbij een zonneboilersysteem is gedemonstreerd en informatie is verspreid. Dit heeft geleid tot 48 geplaatste zonneboilers. In 1998 was de actie gericht op woningcorporaties. Aangezien de corporaties in 1998 geen concrete renovatieprojecten hadden, ontbrak een natuurlijk moment om aan te sluiten bij de stimuleringsregeling. Voor particuliere woningeigenaren zijn in 1998 geen specifieke communicatieactiviteiten opgezet. Gelet op de lagere respons ten opzichte van 1997 blijkt dat publiciteit en voorlichting van wezenlijk belang zijn. Hierdoor worden bewoners gestimuleerd om een zonneboiler aan te schaffen. Bovendien ontstaat een groter bewustzijn, ook voor degene die uiteindelijk geen zonneboiler aanschaffen. c. Hoe verder? Zonneboilers staan momenteel volop in de belangstelling. Ze zijn bij uitstek geschikt om duurzaamheid en technologie zichtbaar te maken. De gemeente Eindhoven is onlangs genomineerd als zonneboilerstad Bovendien is door het projectbureau energie 2050 en de regionale energiebedrijven een nieuwe subsidie- en publiciteitsregeling opgezet, de actie Zonneboiler Brabant. Aan deze actie nemen momenteel een negental gemeenten deel. Er is een zeer grote potentiele markt voor toepassing van zonneboilers in de bestaande bouw. Deze markt zal actiever benaderd moeten worden om een grote respons te krijgen. Gebleken is dat in 1998 te weinig aan actieve werving is gedaan. Daarom zullen de communicatieactiviteiten ten opzichte van de vorige regeling geintensiveerd moeten worden en frequent worden herhaald.

4 Gelet op het mogelijk rendement en de potentie van de markt wordt voorgesteld om weer een gemeentelijke subsidieregeling in te stellen. Het projectbureau energie 2050 heeft haar actie van 1998 geevalueerd. Uit de evaluatie blijkt dat het merendeel van bewoners geen zonneboiler aanschaft als de gemeentelijke subsidie vervalt. De hoogte van de subsidie kan ongewijzigd blijven en ligt daarmee in lijn met subsidies van andere gemeenten. Door het vervallen van de vergunningplicht hoeft geen compensatiebijdrage gegeven te worden voor de bouwleges. Voor de uitvoering van de regeling is een subsidieverordening opgesteld. In deze verordening zijn de randvoorwaarden vastgelegd die van toepassing zijn op de subsidieverstrekking. De verordening ligt voor u ter inzage. De regeling zal begeleid moeten worden met een intensieve communicatiecampagne. De campagne dient eenduidige informatie over te brengen en mensen te overtuigen van de voordelen van een zonneboiler, Door de verbetering van de kennis neemt de bewustwording en het draagvlak voor zonneboilers bij de inwoners toe. Hierbij kan aansluiting gezocht worden bij de actie Zonneboiler Brabant. Er kan dan gebruik worden gemaakt van het informatiepakket en andere communicatiemiddelen van het projectbureau. Bovendien lift Eindhoven dan mee in de (provinciale) publiciteit. In aansluiting hierop zal een intensieve communicatiecampagne worden uitgevoerd, die aansluit bij de communicatieactiviteiten van de gemeente. De campagne zal gedurende de totale looptijd van de regeling moeten worden uitgevoerd. Een belangrijk voordeel van de actie Zonneboiler Brabant is dat de zonneboilers als een pakket worden aangeboden. Het pakket omvat het installeren, het aanvragen van subsidies en het onderhoud van de zonneboiler. De installatiebureaus die deelnemen aan de actie kunnen voor levering van het totale pakket zorgen, zodat kopers van zonneboilers met een aanvraagformulier alles geleverd krijgen. 5 Financiele gevolgen en risico s Voor het uitvoeren van het zonneboilerproject is voor de jaren 1997 en 1998 een bedrag van totaal f ,ÃćâĆňâĂİ ter beschikking gesteld, ten laste van het bij de jaarrekening 1995 gereserveerd restant stelpost Program van Samenwerking milieu gemeente Eindhoven. Voor het continueren van de regeling kan het restantbedrag f ,- van de oorspronkelijke regeling worden gebruikt. De financiele risico s zijn nihil, aangezien in de regeling is voorzien dat er slechts subsidie wordt verstrekt zolang er geld beschikbaar is. Toets aan politiek-bestuurlijke kaders. Het voorstel spoort met bestaande bestuurlijke basisprocessen, financiering vindt plaats uit al bestaande middelen.

5 %eg Raadabijlage nummer Overige gevolgen van de aanpak Voortzetting van de stimuleringsregeling betekent een verbetering van het duurzame imago van de gemeente Eindhoven. Bovendien ontstaat een grotere bekendheid met duurzame energie en met de zonneboiler in het bijzonder. 7 Resultaten van overleg / inspraak Niet van toepassing. 8 Communicatie Er zal een intensieve communicatiecampagne worden opgezet in samenwerking met het projectbureau en N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van de publiciteitsmiddelen van het projectbureau. 9 Advisering raadscommissie(s) De commissie van milieu en sport hebben wij over dit voorste I gehoord. Haar positief advies ligt ter inzage. De commissie adviseert nog speciale aandacht te geven aan de woningbouwcorporaties. Een ontwerpbesluit bieden wij u hierbij ter vaststelling aan. Burgemeester en wethouders van Eindhoven, R. Welschen, burgemeester. C. Tetteroo, secretaris.

6 ++ Besluit De raad van de gemeente Eindhoven; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 30 mei 2000, nr. 123; overwegende dat het wenselijk is het plaatsen en installeren van zonneboilers door middel van het verstrekken van subsidies te bevorderen; gelet op het advies van de commissie voor milieu en sport; mede gelet op de Algemene wet bestuursrecht; besluit: 1. in te stemmen met het geven van een vervolg aan de stimuleringsregeling voor zonneboilers in de bestaande bouw; 2. voor een periode van twee jaar het restantbedrag van f ,ÃćâĆňâĂİ beschikbaar te stellen voor de regeling; 3. hiervan f ,ÃćâĆňâĂİ beschikbaar te stellen voor subsidies en f ,ÃćâĆňâĂİ te besteden aan de publiciteitscampagnes; 4. de Subsidieverordening zonneboilers Eindhoven vast te stellen: Artikel l. In deze verordening wordt onder een zonneboiler verstaan: een zonnecollector en een voorraadvat. Artikel 2. Het college van burgemeester en wethouders kan subsidie verlenen voor het plaatsen en installeren van een zonneboiler in bestaande woningen. Artikel 3. De subsidie kan slechts worden verleend aan de eigenaar van de bestaande en bewoonde woning. Artikel 4. De subsidie kan slechts worden verleend indien de zonneboiler wordt geplaatst en geãŕnstalleerd door een ondernemer die over de nodige vakbekwaamheid en outillage beschikt. Een installatiebedrijf dat erkend is volgens de REG 1994 (of hieraan gelijkwaardig) wordt geacht hieraan te voldoen. Artikel 5. De subsidie moet worden aangevraagd door de eigenaar van de woning of door het bedrijf dat de zonneboiler zal plaatsen en installeren onder overlegging van de volgende bescheiden: naam, adres en woonplaats aanvrager; gegevens van de locatie waar de zonneboiler wordt aangebracht;

7 gegevens van de te installeren c.q. geinstalleerde zonneboiler; datum van opdracht geven en ingebruikname van de zonneboiler; de kosten waarover subsidie wordt aangevraagd; plaatsingsverklaring installateur; indien de subsidie wordt aangevraagd door het bedrijf, wordt het verzoek mede ondertekend door de eigenaar. Artikel 6. De subsidie bedraagt f 350,ÃćâĆňâĂİ per zonneboiler. Artikel 7. Het subsidieplafond voor het subsidieren van de in artikel 2 bedoelde activiteit bedraagt het bedrag f ,ÃćâĆňâĂİ. Artikel 8. Indien het bedrag waarvoor op grond van alle ingediende aanvragen subsidie wordt gevraagd groter is dan het bedrag van het in artikel 7 bedoelde subsidieplafond, beslist het college van burgemeester en wethouders op de aanvragen in de volgorde waarin de aanvragen zijn ingekomen. Artikel 9. De subsidie wordt uitbetaald binnen twee maanden nadat het bedrijf dat de zonneboiler heeft geplaatst en geinstalleerd, schriftelijk heeft verklaard dat de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Artikel 10. De subsidie wordt in een termijn uitbetaald aan de eigenaar van de woning of, op diens verzoek, aan het bedrijf dat de zonneboiler heeft geplaatst en geinstalleerd. Artikel 17. Deze verordening kan worden aangehaald als "5ubsidieverordening zonneboilers Eindhoven". Artikel 12. Deze verordening treedt in werking op de dag na die waarop zij is opgenomen in het gemeenteblad. De verordening vervalt twee jaar nadien. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 13 juni R. Welschen, voorzitter. 5. broersma, loco-secretaris. EE def

Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling in Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling in Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Raadsbijlage nummer 60 Inboeknummer 01X007818 Beslisdatum BTW 3 april 2001 Dossiernummer 114.308 Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling

Nadere informatie

Nummer : 2012/36 Datum : 9 mei 2012 Onderwerp : Tijdelijke subsidieverordening stimulering aanschaf zonnepanelen bij particuliere woningen

Nummer : 2012/36 Datum : 9 mei 2012 Onderwerp : Tijdelijke subsidieverordening stimulering aanschaf zonnepanelen bij particuliere woningen Voorbereidende raadsvergadering: 12 juni 2012 Besluitvormende raadsvergadering: 26 juni 2012 Portefeuillehouder: E. Damen AAN DE GEMEENTERAAD Nummer : 2012/36 Datum : 9 mei 2012 Onderwerp : Tijdelijke

Nadere informatie

Korte inhoud voorstel

Korte inhoud voorstel 62 Gemeente Bloemendaal Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering : 27 september 2007 Nummer : 62 Commissie : Commissie Grondgebied Portefeuillehouder : wethouder drs. Th.H.M. Wolf mpa Afdeling : II-Bouwen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL MET VERORDENING

RAADSVOORSTEL MET VERORDENING RAADSVOORSTEL MET VERORDENING Raadsvergadering : 21 september 2015 Agendapunt : Onderwerp Subsidieverordening Energiebesparing Terwispel en Wijnjewoude : 2015 Portefeuillehouder : Piet van Dijk Beetsterzwaag,

Nadere informatie

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland 10 februari 2014 BIVO/2014/30040 *Z0107302622* R E G E L I N G S U B S I D I E D U U R Z A A M W O N E N I N K E N N E M E R L A N D Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STIMULERING AANKOOP VOLLEDIG ELEKTRISCHE PERSONENVOERTUIGEN DEN HAAG 2017

SUBSIDIEREGELING STIMULERING AANKOOP VOLLEDIG ELEKTRISCHE PERSONENVOERTUIGEN DEN HAAG 2017 RIS296861 SUBSIDIEREGELING STIMULERING AANKOOP VOLLEDIG ELEKTRISCHE PERSONENVOERTUIGEN DEN HAAG 2017 Toelichting De gemeente wil ten behoeve van de gezondheid, de luchtkwaliteit in de stad verbeteren.

Nadere informatie

Subsidie energieneutrale woningen 2016

Subsidie energieneutrale woningen 2016 Gemeenteblad Texel 2016 nr 84 datum 23-dec-16 Uitvoeringsregeling Subsidie energieneutrale woningen 2016 Subsidie energieneutrale woningen 2016 Uitvoeringsregeling Vastgesteld door het college van burgemeester

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting N.V. Gasbedrijf Regio Eindhoven/N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting N.V. Gasbedrijf Regio Eindhoven/N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven %gr gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer S inboeknummer 9y TooSo9t Beslisdatum B&W so januari r 998 Dossiernummer Sop.s t 8 Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting

Nadere informatie

raads- en commissieleden.

raads- en commissieleden. gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer xs Inboeknummer oxkooxsbb Beslisdatum B&W 22 januari soos Dossiernummer 204.xoz Raadsbijlage Voorstel tot het wijzigen van

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel tot het aanwijzen van Villapark Den Elzent tot beschermd stadsgezicht

Raadsbij lage Voorstel tot het aanwijzen van Villapark Den Elzent tot beschermd stadsgezicht gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbij lage nummer 205 lnboeknummer orvoo48ox Beslisdatum B&W a3 oktober soox Dossiernummer t43.404 Raadsbij lage Voorstel tot het aanwijzen

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d.

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 1 van 5 Zaaknummer : 1259275 Steller Afdeling : Gine Nicolai : Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

basisadministratie persoonsgegevens Eindhoven 2ooz

basisadministratie persoonsgegevens Eindhoven 2ooz gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer 49 Inboeknummer osmoooo6o Beslisdatum BTW ss februari 2002 Dossiernummer 209.105 Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de

Nadere informatie

gelet op de titels 4.1 en 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 149 van de Gemeentewet; b e s l u i t:

gelet op de titels 4.1 en 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 149 van de Gemeentewet; b e s l u i t: Gemeente Bloemendaal 2008023905 De raad van de gemeente Bloemendaal; overwegende dat: - de gemeente in mei 2004 een uitvoeringsprogramma klimaatbeleid heeft vastgesteld; - daarin de wens is uitgesproken

Nadere informatie

Subsidieverordening isolatiemaatregelen woningen gemeente Harderwijk

Subsidieverordening isolatiemaatregelen woningen gemeente Harderwijk GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Harderwijk. Nr. 95276 14 juli 2016 Subsidieverordening isolatiemaatregelen woningen 2016-2017 gemeente Harderwijk De raad van de gemeente Harderwijk; Gelet op

Nadere informatie

WIJZIGINGEN SUBSIDIEVERORDENING ZONNEBOILERS GEMEENTE OPSTERLAND 2009

WIJZIGINGEN SUBSIDIEVERORDENING ZONNEBOILERS GEMEENTE OPSTERLAND 2009 WIJZIGINGEN SUBSIDIEVERORDENING ZONNEBOILERS GEMEENTE OPSTERLAND 2009 De Subsidieverordening zonneboilers gemeente Opsterland 2009 is aangepast aan de nieuwe Algemene Subsidieverordening Opsterland 2012

Nadere informatie

gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014

gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014 DSB/2016.247 RIS294595 SUBSIDIEREGELING ELEKTRISCHE VOERTUIGEN DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat: - de groei van het aantal elektrische auto s in Den Haag een bijdrage

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel inzake het vaststellen van deel A van het Mobiliteitsplan

Raadsbij lage Voorstel inzake het vaststellen van deel A van het Mobiliteitsplan gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 243 Inboeknummer OOSOOS782 Beslisdatum B&W 5 december 2000 Dossiernummer 049.602 Raadsbij lage Voorstel inzake het vaststellen

Nadere informatie

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Het college van burgemeester en wethouders van Velsen, Overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren op het gebied van energiebesparing; gelet

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst

Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 4r Inboeknummer oa Tooooga Beslisdatum BikW ss februari 2002 Dossiernummer sog.6o4 Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst

Nadere informatie

Subsidieverordening voorziening laadpalen op eigen terrein

Subsidieverordening voorziening laadpalen op eigen terrein Subsidieverordening voorziening laadpalen op eigen terrein Het algemeen bestuur van de stadsregio Rotterdam, gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur d.d. 7 november 2012; gelet op de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel om in te stemmen met het continueren van het Founding Member Lidmaatschap van het Wor1d Trade Center Eindhoven

Raadsbij lage Voorstel om in te stemmen met het continueren van het Founding Member Lidmaatschap van het Wor1d Trade Center Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer 79 Inboeknummer OOT000369 Beslisdatum Bhw 4 april 2000 Dossiernummer 014.502 Raadsbij lage Voorstel om in te stemmen met het continueren

Nadere informatie

en invoering van die mogelijkheid in het Diaconessenhuis

en invoering van die mogelijkheid in het Diaconessenhuis gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer S lnboeknummer oxkoo436y Beslisdatum BTW ss januari zooz Dossiernummer 204.3o3 Raadsbijlage Voorstel tot het uitbreiden van de formatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het aanpassen van de Subsidieverordening gemeente

Raadsvoorstel tot het aanpassen van de Subsidieverordening gemeente gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer OQ.R62O.OOI Inboeknummer o3poop383s Beslisdatum BikW sg oktober 2003 Dossiernummer 344.55a Raadsvoorstel tot het aanpassen van de

Nadere informatie

Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015

Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015 Onderwerp: Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015 Ons kenmerk:15uit01574 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; Gelet op de beschikking

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012; Download subsidieverordening De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012; besluit: De volgende verordening Verordening subsidiëring

Nadere informatie

De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders dd.;

De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders dd.; Raadsbesluit nr.: Registratie-nr.: 09.08468 De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders dd.; besluit: De volgende verordening, Verordening subsidiëring

Nadere informatie

Specifieke subsidieregeling duurzame energie en energiebesparende. maatregelen gemeente Overbetuwe 2010-2011

Specifieke subsidieregeling duurzame energie en energiebesparende. maatregelen gemeente Overbetuwe 2010-2011 Onderwerp: Specifieke subsidieregeling duurzame energie en energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2010-2011 Ons kenmerk: 10bwb00554 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; gelet

Nadere informatie

en Tramstraat en verstrekken van een aanvullend krediet voor de herinrichting van de Tramstraat

en Tramstraat en verstrekken van een aanvullend krediet voor de herinrichting van de Tramstraat gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 32 Inboeknummer ospoooso4 Beslisdatum BikW xg februari 2002 Dossiernummer 208.404 Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken

Nadere informatie

Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014

Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zaanstad. Nr. 43867 5 augustus 2014 Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014 Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2014

Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2014 De raad van de gemeente Hoogeveen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en gelet op artikel 147 van de Gemeentewet BESLUIT: de navolgende verordening:

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele gevolgen van: invoering van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoersysteem

RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele gevolgen van: invoering van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoersysteem gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 73 Inboeknummer OOU000440 Beslisdatum B8cW 4 april 2000 Dossiernummer 014.505 RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Vaststelling Subsidieverordening voor het stimuleren van rioolgerelateerde voorzieningen in de huisaansluitingen

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting Peuterspeelzalen Eindhoven naar aanleiding van de Rapportage Ernst 5

Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting Peuterspeelzalen Eindhoven naar aanleiding van de Rapportage Ernst 5 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 145 Inboeknummer OOU001696 Beslisdatum BRW 9 juni 2000 Dossiernummer 024.202 Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting

Nadere informatie

Nummer.. Onderwerp Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen de Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2013

Nummer.. Onderwerp Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen de Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2013 Raadsbesluit Nummer.. Onderwerp Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2013 De raad van de gemeente Hoogeveen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 149

Nadere informatie

Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen;

Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen; Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw 2016-2018 gemeente Bergen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen; gelezen het voorstel van de afdeling Ontwikkeling en

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 3 november 2009;

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 3 november 2009; Raadsbesluit Corsa registratie : 09.51705 Raadsbesluitnr. : Behoort bij voorstel : 09.51704 Datum B&W : 3 november 2009 De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van Burgemeester

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING DAK-EN/OF VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG

SUBSIDIEREGELING DAK-EN/OF VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG Ons kenmerk DSO/2016.50 RIS 291630 SUBSIDIEREGELING DAK-EN/OF VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG 2016-2018 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat het gewenst is ter invulling

Nadere informatie

Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2014

Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2014 De raad van de gemeente Hoogeveen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en gelet op artikel 147 van de Gemeentewet BESLUIT: de navolgende verordening:

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad

Besluit van de gemeenteraad Besluit van de gemeenteraad De raad van de gemeente Drechterland; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 16-2-2016 overwegende dat in de raadsvergadering van 26 oktober 2015 is besloten

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot voortzetting van de gemeenschappelijke regeling Financieringsschap Strategische Projecten Stadsregio

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot voortzetting van de gemeenschappelijke regeling Financieringsschap Strategische Projecten Stadsregio gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer 256 Inboeknummer 99J016373 Beslisdatum BTW 2 november 1999 Dossiernummer 944.309 Raadsbij lage Voorstel tot voortzetting van de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken van een investeringssubsidie

Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken van een investeringssubsidie gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer r73 Inboeknummer 99Toox y4a Beslisdatum B&w 3r augustus r999 Dossiernummer 99Too r Z4a Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken van een

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de bekabeling voor data en spraak in het gebouw Don Boscostraat y

Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de bekabeling voor data en spraak in het gebouw Don Boscostraat y gemeente Eindhoven Bouwtoezirht, Beheer en Vergunningen Raadsbijlage nummer t&9 Inboetnummer 9&joe& Sog Beshsdatum B%W s& Junx 1998 Dossxernummer &a6 4t4 Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de

Nadere informatie

Onderwerp: OLOG verlenging subsidieregeling elektrische laadpaal op eigen terrein 2013

Onderwerp: OLOG verlenging subsidieregeling elektrische laadpaal op eigen terrein 2013 Zaaknummer: 00368089 Onderwerp: OLOG verlenging subsidieregeling elektrische laadpaal op eigen terrein 2013 Collegevoorstel Inleiding Op 22 mei 2012 stelde u de Beleidsregel Subsidiëring Oplaadvoorzieningen

Nadere informatie

Naam Premieregeling Energiebesparende Maatregelen Particulieren (2011)

Naam Premieregeling Energiebesparende Maatregelen Particulieren (2011) Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2011 / 101 Naam Premieregeling Energiebesparende Maatregelen Particulieren (2011) Publicatiedatum 19 oktober 2011 Opmerkingen - Vaststelling van de beleidsregels

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan)

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan) gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding

Nadere informatie

Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018

Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018 Nr. 147 4 december 2018 Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018 De raad van de gemeente Houten gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Subsidieverordening duurzaam bouwen nieu w bouwwoningen Oostindie 2007

Subsidieverordening duurzaam bouwen nieu w bouwwoningen Oostindie 2007 CVDR Officiële uitgave van Leek. Nr. CVDR58477_1 1 juni 2016 Subsidieverordening duurzaam bouwen nieu w bouwwoningen Oostindie 2007 De raad van de gemeente Leek; gelezen het voorstel van burgemeester en

Nadere informatie

Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014

Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014 Onderwerp: Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014 Ons kenmerk: 13BWB00034 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; gelet op de beschikking

Nadere informatie

Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014

Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014 Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014 Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad. Wettelijke grondslagen waarop de regeling is gebaseerd: 1. Artikel

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van de vigerende Bestuursovereenkomst in een Bestuursovereenkomst voor onbepaalde tijd

Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van de vigerende Bestuursovereenkomst in een Bestuursovereenkomst voor onbepaalde tijd gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 218 Inboeknummer OOU002717 Beslisdatum B&W 24 oktober 2000 Dossiernummer.043.205 Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van het Werkprogramma Duurzaam Bouwen z998 en de stand van zaken per z997

Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van het Werkprogramma Duurzaam Bouwen z998 en de stand van zaken per z997 gemeente Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Raadsbijlage nummer ao8 Inboeixnummer ggxoo x x gg Beslisdatum Bsxw ag september xggg Dossiernummer 84o. 8 x x Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

volwassenen onderwij s

volwassenen onderwij s gemeente Eindhoven Dienst Maatsthappelijte en Culturele Zaten Raadsbij lage nummer t 22 inboeknummer 98VOO3094 Beslisdatum BLW s3 juni t 998 Dossiernummer Ss6.mor Raadsbijlage Voorstel inzake Tij delij

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking van het gezondheidsbeleid

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking van het gezondheidsbeleid gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbij lage nummer 218 Inboeknummer 99U002762 Beslisdatum B%W 18 september 1999 Dossiernummer 938.201 Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIËRING VERDUURZAMING BESTAANDE PARTICULIERE WONINGEN 2019

BELEIDSREGEL SUBSIDIËRING VERDUURZAMING BESTAANDE PARTICULIERE WONINGEN 2019 BELEIDSREGEL SUBSIDIËRING VERDUURZAMING BESTAANDE PARTICULIERE WONINGEN 2019 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis; overwegende dat het van belang is dat particuliere

Nadere informatie

Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019.

Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Oisterwijk Nr. 205711 27 september 2018 Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019 Wij willen dat geen van de inwoners van de gemeente Oisterwijk

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop aandelen Bouwfonds

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop aandelen Bouwfonds r p gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 135 Inboeknummer OOQ001816 Beslisdatum BBrW 30 mei 2000 Dossiernummer 022.305 Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot het sluiten van een convenant in het kader van Interregio Brabant-Limburg

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot het sluiten van een convenant in het kader van Interregio Brabant-Limburg gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 131 Inboeknummer OOJ006658 Beslisdatum B%w 30 mei 2000 Dossiernummer 022.503 Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot het sluiten van een convenant in

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2 april 2009 AB09.00204 RV2009-118

Raadsvoorstel 2 april 2009 AB09.00204 RV2009-118 Raadsvergadering d.d. Casenummer R.V. Nummer Raadsvoorstel 2 april 2009 AB09.00204 RV2009-118 Gemeente Bussum Vaststellen Subsidieverordening duurzame energie maatregelen aan bestaande woningen in particulier

Nadere informatie

Provinciaal blad 2010, 45

Provinciaal blad 2010, 45 Provinciaal blad 2010, 45 ISSN 0920-105X Besluit van gedeputeerde staten van Utrecht van, 14 september 2010, nr. 2010NTI263378 houdende nadere regels op grond van de Stimuleringsregeling Duurzaamheid,

Nadere informatie

Subsidieverordening Groene leges De Ronde Venen 2019 en Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders;

Subsidieverordening Groene leges De Ronde Venen 2019 en Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente De Ronde Venen Nr. 281525 27 december 2018 Subsidieverordening Groene leges De Ronde Venen 2019 en 2020 De raad van de gemeente De Ronde Venen; Gelezen het

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 februari 2012, nr. 9A;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 februari 2012, nr. 9A; Gemeenteblad Elektronisch uitgegeven van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2012 Nummer: 16 Uitgifte: 10 maart 2012 Bekendmaking van het besluit van de gemeenteraad d.d. 5 maart 2012, nr. 9B, tot vaststelling

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het aangaan van een gelimiteerde achteruangovereenkomst

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het aangaan van een gelimiteerde achteruangovereenkomst gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 39 Inboeknummer 00+004048 Beslisdatum B&W 28 februari 2001 Dossiernummer 109.303 Raadsbijlage Voorstel tot het aangaan van een gelimiteerde achteruangovereenkomst

Nadere informatie

Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018

Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018 Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018 Inleiding Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018 De gemeenten Bunnik, Houten en

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel tot het aangaan van een huurovereenhomst voor

RaadsbijlageVoorstel tot het aangaan van een huurovereenhomst voor gemeente Eindhoven Dienst Bousrtoezicht, Beheer en Vergunningen Raadsbijlage nummer 88 Inboeknummer OOJ004106 Beslisdatum B&W 11 april 2000 Dossiernunxmer 015.401 RaadsbijlageVoorstel tot het aangaan van

Nadere informatie

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Datum B&W-vergadering : 21-4-2009 Openbaar Onderwerp :

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Datum B&W-vergadering : 21-4-2009 Openbaar Onderwerp : ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Datum B&W-vergadering : 21-4-2009 Openbaar Onderwerp : Portefeuillehouder(s) : P. H. Roos, Afdelingshoofd/hoofd BMO: R. Schaatsbergen Paraaf : Paraaf: Afdeling : Samenleving

Nadere informatie

- Vaststelling van de beleidsregels bij besluit van Burgemeester en Wethouders van 12 maart 2013, agendapuntnummer. 3.6.

- Vaststelling van de beleidsregels bij besluit van Burgemeester en Wethouders van 12 maart 2013, agendapuntnummer. 3.6. Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2013 / 048 Naam Premieregeling energiebesparende maatregelen particulieren en huurders 2013 Publicatiedatum 15 januari 2013 Opmerkingen - Vaststelling van de beleidsregels

Nadere informatie

Gemeente Zoeterwoude. Wetstechnische informatie. Officiële naam regeling Subsidieverordening Duurzame Agrarische Bedrijven Zoeterwoude 2013-2015

Gemeente Zoeterwoude. Wetstechnische informatie. Officiële naam regeling Subsidieverordening Duurzame Agrarische Bedrijven Zoeterwoude 2013-2015 Gemeente Zoeterwoude Wetstechnische informatie Overheidsorganisatie Gemeente Zoeterwoude Officiële naam regeling Subsidieverordening Duurzame Agrarische Bedrijven Zoeterwoude 2013-2015 Vastgesteld door

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel inzake het afsluiten van de reorganisatie Buurtwerk

Raadsbij lage Voorstel inzake het afsluiten van de reorganisatie Buurtwerk gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 36 Inboeknummer OOU002454 Beslisdatum B&W 28 februari 2001 Dossiernummer 109.204 Raadsbij lage Voorstel inzake het afsluiten

Nadere informatie

Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies

Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekssaken Raadsbijlage nummer 02.284.oor Inboeknummer- Beslisdatum BhW Dossiernummer- Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies 1 Inleiding

Nadere informatie

b e s l u i t Voor de uitvoering van deze regeling is in 2018 eenmalig een bedrag van ,- beschikbaar.

b e s l u i t Voor de uitvoering van deze regeling is in 2018 eenmalig een bedrag van ,- beschikbaar. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oegstgeest; gelet op het bepaalde in titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; gelet op het bepaalde in artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening

Nadere informatie

Subsidieverordening beschermde gemeentelijke monumenten Hof van Twente 2012

Subsidieverordening beschermde gemeentelijke monumenten Hof van Twente 2012 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Hof van Twente. Nr. 95342 14 juli 2016 Subsidieverordening beschermde gemeentelijke monumenten Hof van Twente 2012 De raad van de gemeente Hof van Twente, gezien

Nadere informatie

PREMIEREGELING ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN PARTICULIEREN EN HUURDERS 2015

PREMIEREGELING ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN PARTICULIEREN EN HUURDERS 2015 PREMIEREGELING ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN PARTICULIEREN EN HUURDERS 2015 Artikel 1. Doel van de subsidie De subsidie wordt verstrekt om particuliere woningeigenaren en huurders tegemoet te komen in

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 1 Inleiding In Eindhoven is de vrouwenhulpverlening in het begin van de jaren tachtig van de

gemeente Eindhoven 1 Inleiding In Eindhoven is de vrouwenhulpverlening in het begin van de jaren tachtig van de gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbij lage nummer 263 Inboeknummer 99U002757 Beslisdatum Bikw 2 november 1999 Dossiernummer 944.206 Raadsbijlage Voorstel tot herorientatie van de

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Drechterland Nr. 0 1 januari 1900 Verordening duurzame energiemaatregelen De raad van de gemeente Drechterland; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen overwegende dat het gewenst is voor subsidiering algemene regels vast te stellen;

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen overwegende dat het gewenst is voor subsidiering algemene regels vast te stellen; CVDR Officiële uitgave van Harlingen. Nr. CVDR27949_1 16 augustus 2016 Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2006 Raad : 6 december 2006.... DE RAAD VAN DE GEMEENTE HARLINGEN; overwegende dat

Nadere informatie

Nadere regels stimulering energiebesparende maatregelen huiseigenaren

Nadere regels stimulering energiebesparende maatregelen huiseigenaren Nadere regels stimulering energiebesparende maatregelen huiseigenaren 2010-2013 Nadere regels stimulering energiebesparende maatregelen huiseigenaren 2010-2013 Versie : september 2010 Kenmerk : BR10.0011/MB

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, Nadere regels bewonersinitiatieven Rotterdam Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, gelezen het voorstel van de directeur Activering & Welzijn van het cluster Maatschappelijke

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake eenmalige bijdrage aan particulieren in

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake eenmalige bijdrage aan particulieren in &r++ gemeente Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Raadsbijlage nummer 6 lnboeknummer 97Xoo r Ba 6 Beslisdatum Bhw r6 december r997 Dossiernummer 75 I.304 Raadsbijlage Voorstel inzake eenmalige bijdrage

Nadere informatie

de Verordening subsidiëring duurzame energiepakket gemeente Hoorn 2008;

de Verordening subsidiëring duurzame energiepakket gemeente Hoorn 2008; CVDR Officiële uitgave van Hoorn. Nr. CVDR0_ 3 mei 07 Verordening Subsidiering duurzame energiepakket gemeente Hoorn 008 Registratienummer.: 08.50800 De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake Aanpassingsverordening euro Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel inzake Aanpassingsverordening euro Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Inboeknummer oxloxsos4 Beslisdatum Bikw 4 december 2oox Dossiernummer x49.306 Raadsbijlage Voorstel inzake Aanpassingsverordening euro Eindhoven 1 Inleiding

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de formatie van het

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de formatie van het i. j+)j " gemeente Eindhoven Dienst Openbare Werken Raadsbijlage nummer 215 Inboeknummer 99J014343 Beslisdatum Baw Dossiernummer Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de formatie van het parkeerbedrijf

Nadere informatie

gemeente Eindhoven betreffende de positie en taakuitvoering van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst.

gemeente Eindhoven betreffende de positie en taakuitvoering van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst. gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer r3o Inboeknummer 99N000332 Beslisdatum Bg W y juni r 999 Dossiernummer 923 2or Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr

GEMEENTEBLAD. Nr GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 20770 16 april 2014 Gemeente Amsterdam; Nadere regels en plafond subsidie energiebesparing voor eigenaren van de bestaande particuliere woningvoorraad

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING DAK- EN/OF VLOERISOLATIE DEN HAAG 2015

SUBSIDIEREGELING DAK- EN/OF VLOERISOLATIE DEN HAAG 2015 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2015.113 RIS 281442 SUBSIDIEREGELING DAK- EN/OF VLOERISOLATIE DEN HAAG 2015 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende dat: - het gewenst is ter invulling

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Medemblik;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Medemblik; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Medemblik Nr. 70540 26 maart 2019 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Medemblik houdende regels omtrent bestaande woningen

Nadere informatie

Verordening Eindhoven inzake bestuurlijke ophouding

Verordening Eindhoven inzake bestuurlijke ophouding gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Sector Advisering en Ondersteuning Raadsbijlage nummer 96 lnboeknummer OOM002455 Beslisdatum BTW 9 mei 2000 Dossiernummer 020.107 Raadsbij lage Voorstel

Nadere informatie

College van burgemeester en Wethouders van gemeente De Wolden BESLUIT:

College van burgemeester en Wethouders van gemeente De Wolden BESLUIT: College van burgemeester en Wethouders van gemeente De Wolden Gelet op artikel 160 van de gemeentewet; BESLUIT: de navolgende verordening: de Subsidieverordening Energiebesparing gemeente De Wolden vast

Nadere informatie

gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr ;

gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr ; Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr. 5365999; gelet op de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3, artikel

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016

SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016 Ons kenmerk RIS295239 SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - de gemeenteraad op 8 september 2016 de nota Sterk

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014, RIS300566 SUBSIDIEREGELING ZORGSTEUNPUNTEN DEN HAA G 2018 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014, besluit

Nadere informatie

GEMEENTE MOOK EN MIDDELAAR

GEMEENTE MOOK EN MIDDELAAR GEMEENTE MOOK EN MIDDELAAR Nr.: 4 Onderwerp: DEELSUBSIDIEVERORDENING LEEFOMGEVING MOOK EN MIDDELAAR 2014 De raad van de gemeente Mook en Middelaar Overwegende dat het wenselijk is ter zake van het verstrekken

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake cross border lease transactie N.V. Nutsbedrijf

Raadsbijlage Voorstel inzake cross border lease transactie N.V. Nutsbedrijf gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer 52 Inboeknummer OOT000306 Beslisdatum B%W 29 februari 2000 Dossiernummer 009.501 Raadsbijlage Voorstel inzake cross border lease transactie

Nadere informatie

Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen

Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Week: 51 Datum: 22-12-2016 nr. 2016-20 De raad van de gemeente Huizen; in vergadering bijeen op 15 december 2016, gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIËRING Nulop-de-Meter

BELEIDSREGEL SUBSIDIËRING Nulop-de-Meter BELEIDSREGEL SUBSIDIËRING Nulop-de-Meter WONINGEN 2019 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis; overwegende dat het van belang is dat particuliere woningbezitters versneld

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het afstoten van de afdelingen Verhuur en Evenementen van de Stichting Dienstverlening Welzij nswerk

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het afstoten van de afdelingen Verhuur en Evenementen van de Stichting Dienstverlening Welzij nswerk 4cfi gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 35 Inboeknummer OOU003721 Beslisdatum BBrW 28 februari 2001 Dossiernummer 109.205 Raadsbijlage Voorstel tot het afstoten

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid zoog t/m zoog ten behoeve

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid zoog t/m zoog ten behoeve ufo gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer oz.z6a.oox Inboeknummer oauoozyxx Beslisdatum BTW S november 2002 Dossiernummer z4s.ssz Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid

Nadere informatie

Deelverordening DUURZAME ENERGIEVOORZIENINGEN

Deelverordening DUURZAME ENERGIEVOORZIENINGEN Deelverordening DUURZAME ENERGIEVOORZIENINGEN Het college van Nunspeet Gelet op artikel 147 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht, Gelet op artikel 2, tweede lid, artikel 3,

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling subsidiëring energiebesparing bestaande koopwoningen 2016-2018

Uitvoeringsregeling subsidiëring energiebesparing bestaande koopwoningen 2016-2018 Het college van burgemeester en wethouders, gelezen het besluit van burgemeester en wethouders d.d. 22 maart 2016 aangaande de besteding van het in de begroting 2016 beschikbare budget klimaattaken, waarbij

Nadere informatie

Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016.

Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ermelo. Nr. 30596 16 maart 2016 Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo; overwegende

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake financiering Sociaal Raadslieden Werk

Raadsbijlage Voorstel inzake financiering Sociaal Raadslieden Werk gemeente Eindhoven Dienst Maatsehappelij ke en Culturele Zaken Raadsbij lage nummer 82 Inboeknummer OOU000666 Beslisdatum BaW4 april 2000 Dossiernummer 014.201 Raadsbijlage Voorstel inzake financiering

Nadere informatie