Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van het Werkprogramma Duurzaam Bouwen z998 en de stand van zaken per z997

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van het Werkprogramma Duurzaam Bouwen z998 en de stand van zaken per z997"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Raadsbijlage nummer ao8 Inboeixnummer ggxoo x x gg Beslisdatum Bsxw ag september xggg Dossiernummer 84o. 8 x x Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van het Werkprogramma Duurzaam Bouwen z998 en de stand van zaken per z997 1 Inleiding Duurzaam bouwen is een van de speerpunten van het gemeentelijk milieubeleid. In uw vergadering van 16 oktober 1995 hebt u het Plan van Aanpak Duurzaam Bouwen vastgesteld. Een meerjarig uitvoeringsprogramma maakt onderdeel uit van dit plan. U hebt besloten jaarlijks een werkprogramma vast te stellen en de voortgang te volgen. Doel van het programma is dat de gemeente op adequate wijze inhoud geeft aan duurzaam bouwen en dat duurzaam bouwen wordt geintegreerd in de werkvelden van de betrokken vakdiensten. 2 Voorgeschiedenis Duurzaam bouwen is als een van de speerpunten van milieubeleid gekozen in het kader van de Vervolgbijdrageregeling Ontwikkeling Gemeentelijk Milieubeleid (VOGM). Deze bijdrageregeling van het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer is per 1 januari 1998 geeindigd. Het past in het Eindhovense milieubeleid om het adequate uitvoeringsniveau van duurzaam bouwen te continueren. 3 Probleemstelling Wordt op adequate wijze uitvoering gegeven aan het Plan van Aanpak Duurzaam Bouwen? Zijn er successen, knelpunten en bijzondere aandachtsgebieden? 4 Wijze van aanpak / oplossingsrichting Meer/arenprogramma Het meerjarenprogramma is een schematische weergave van een voortschrijdend proces van de uitvoering en integratie van duurzaam bouwen. Op basis van het meerjarenprogramma wordt u jaarlijks een rapportage over het afgelopen jaar en een programma voor het komende jaar ter vaststelling aangeboden. Een integraal samengestelde werkgroep duurzaam bouwen onder voorzitterschap van de dienst Stadsontwikkeling houdt zich bezig met de realisering van dat programma.

2 Raadsbijlage nummer ao8 Het Meerjarenprogramma wordt jaarlijks geactualiseerd. Het bij dit raadsvoorstel behorende meerjarenprogramma bevat op schematische wijze een rapportage over 1997 en een werkprogramma voor 1998, ligt voor u ter inzage. De gerealiseerde activiteiten zijn uit het schema geschrapt en zijn ter informatie in een aparte bijlage opgenomen en liggen voor u ter inzage. Van de resterende activiteiten is aangegeven wat de stand van zaken is en wat de planning is van de vervolgacties voor 1998 en volgende jaren. Wij willen een korte toelichting geven bij enkele in 1997 uitgevoerde activiteiten en bij voor 1998 geraamde nieuwe plannen. Daarbij zullen wij tevens aandacht besteden aan enkele knelpunten en succespunten. Enige activiteiten ten behoeve van de ontwikkeling van instrumenten. De werkgroep duurzaam bouwen is in 1997 zesmaal bijeen geweest. Belangrijkste aandachtspunten waren het Werkprogramma Duurzaam Bouwen, het Nationaal pakket duurzaam bouwen en de voortgang van enige proefprojecten. Om de voortgang en resultaten van het uitvoeringsprogramma te kunnen beoordelen ontwikkelt de Milieudienst Regio Eindhoven in overleg met de werkgroep een monitoringsysteem. Er is een voorstel voor een zogenaamde duurzaamheidstoets in procedure gebracht. Dat is een toets die vakdiensten, die milieu in hun taakvelden moeten integreren, kunnen hanteren om te beoordelen of door hen voorgestelde activiteiten al of niet bijdragen aan een duurzaam milieu in Eindhoven. Belangrijk is dat de betrokken vakdiensten overtuigd zijn van het nut van de toets. Hier zal de werkgroep extra aandacht aan besteden. Er is een methodiek ontwikkeld en operationeel hoe milieu in stedenbouwkundige plannen aan de orde kan worden gesteld. Deze methodiek (" Milieu-inbreng in de ruimtelijke planvorming") is toegepast in Driehoeksbos en Meerhoven en zal worden toegepast in Tongelre zuid-oost. De werkgroep zal erop toezien of de methodiek succesvol in daarvoor in aanmerking komende plannen wordt toegepast. Daartoe moet bekend zijn welke plannen de komende periode worden ontwikkeld en wat het karakter daarvan is. Bij de uitgifte van grond voor woningbouw worden de bouwers gestimuleerd duurzaam-bouwen-eisen te realiseren. Daarbij worden twee situaties onderscheiden, de collectieve sector en de vrije sector. Knelpunt is dat daarbij niet op gelijke wijze aandacht voor duurzaam bouwen kan worden gevraagd. Bij uitgifte voor bouw in de collectieve sector is een selectiecriteriurn voor de keuze van de bouwer of deze de duurzaam-bouwen-eisen zal toepassen. Duurzaam bouwen wordt zo afgedwongen. Bij uitgifte in de vrije sector beperkt de gemeente zich tot actieve voorlichting. Enige activiteiten met betrekking tot de inrichting van gebied. Een interessante ontwikkeling is het idee om woningen aan te sluiten op een

3 Raadsbijlage nummer ao8 dubbel waterleidingnet zodat, water van drinkwaterkwaliteit en huishoudwaterkwaliteit kan worden geleverd. In Meerhoven wordt zo n waterleidingnet aangelegd. In 600 woningen wordt een demonstratieproject opgezet waarin daadwerkelijk twee verschillende kwaliteiten water worden geleverd. Als het project succesvol is zal de levering van twee verschillende kwaliteiten water in heel Meerhoven worden ingevoerd. Bijzondere aandacht heeft het vasthouden van regenwater in het gebied waar het valt. Met subsidie van de Europese Gemeenschap is een project gestart om verharde oppervlakten af te koppelen zodat regenwater niet onmiddellijk via het riool uit het gebied wordt afgevoerd. Het project is getiteld Blauwe Transformatie, naar een watervriendelijke stad. Het project wordt op twee locaties uitgevoerd en op een locatie deels. Drie nieuwe locaties zijn in voorbereiding. Knelpunten zijn de beperkte capaciteit bij de dienst Openbare Werken en de intensieve begeleiding die bij dergelijke nieuwe ontwikkelingen is vereist. Voor de nabije toekomst wordt ter bevordering van de continuãŕteit veel aandacht besteed aan publiciteit, wordt er gewerkt aan het opstellen van een handboek, zal een symposium worden georganiseerd en zal het Gemeentelijk RioleringsPIan worden aangepast. Enige activiteiten met betrekking tot het beheer van gebied. Ter vervanging van chemische middelen bij de bestrijding van onkruid op verhardingen wordt geexperimenteerd met mechanische methoden. Circa 240 ha is gebrand, circa 270 ha is geborsteld. Het resultaat beantwoordt nog niet helemaal aan de verwachtingen. De dienst Openbare Werken is het onkruid niet voor kunnen blijven en er waren veel klachten. Knelpunten waren het te geringe budget, het natte voorjaar en de late start van de campagne. Voor de nabije toekomst is meer budget beschikbaar, wordt meer materieel tegelijk ingezet en wordt op meer zelfwerkzaamheid van de burger gerekend. Bij onkruidbestrijding in openbaar groen worden nauwelijks meer chemische middelen gebruikt. Middelen waar Diuron inzit worden helemaal niet meer gebruikt. Probleem is dat de nieuwe bestrijdingsmethoden pas kunnen worden gestart nadat het onkruid zich min of meer heeft ontwikkeld. Enige activiteiten met betrekking tot nieuwbouw. Volgens het Bouwbesluit moeten nieuwbouwplannen voldoen aan de energieprestatienorm. De dienst Bouwtoezicht, Beheer en Vergunningen toetst ieder bouwplan vooraf aan de energieprestatienorm. Achteraf wordt incidenteel gecontroleerd. De gemeente wil, behalve energiegebruik, meer aspecten van duurzaam bouwen stimuleren bij bouwers. Knelpunt is dat de gemeente maar in een beperkt aantal gevallen de mogelijkheid heeft om duurzaam bouwen af te dwingen. Er moet daarom meer werk worden gemaakt van voorlichting en van publicatie over voorbeeldprojecten. De werkgroep zal hier meer aandacht aan besteden.

4 Raadsbijlage nummer ao8 Bij het maken van uitvoeringsbestekken wordt rekening gehouden met zowel duurzaam bouwen als met kostenbeheersing. Dit heeft reeds geleid tot het toepassen van materialen die middels hergebruik worden verkregen. Voorbeelden hiervan zijn asfaltgranulaatcement, hydraulisch menggranulaat en milieutegels. Duurzaamheid krijgt verder aandacht door toepassing van retourbemaling en infiltratie regenwater. Andere mogelijkheden, zoals een toename van het hergebruik van grond, zijn in onderzoek. Ook wordt onderzocht of er een materialencommissie kan worden ingesteld die mandaat krijgt met betrekking tot de keuze van materialen, rekening houdend met duurzaamheid, beheerbaarheid, esthetica en aanleg. In het nieuwbouwproject Blixembosch II zijn 300 woningen voorzien van een zonneboilerinstallatie. In Driehoeksbos zullen nog eens 176 woningen een zonneboiler krijgen. Dit is mogelijk geworden door het actieve stimuleringsbeleid van de gemeente Eindhoven, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) en doordat de bouwbedrijven en projectontwikkelaars reeds in een vroeg stadium van de planvorming in contact zijn gebracht met de deskundigen van de N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven. Activiteiten met betrekking tot de bestaande bouw. Duurzaam bouwen in relatie tot bestaande bouw, met name renovatie en onderhoud, moet nog van de grond komen. Hierbij zal worden aangesloten bij landelijke ontwikkelingen en bij ontwikkelingen in regionaal verband. Knelpunten zijn dat duurzaam bouwen in de bestaande bouw gecompliceerder en duurder is. In 1997 heeft de gemeente Eindhoven in samenwerking met de N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven de Actie zonneboiler uitgevoerd, gericht op particuliere woningbezitters. Deze gerichte actie, ondersteund met extra gemeentelijke subsidie en een publiciteitscampagne met krantenartikelen, een informatiemarkt en direct mail heeft geleid tot de installatie van ca. 50 zonneboilers in de bestaande bouw. Belangrijk knelpunt bij het realiseren van zonneboilers in de bestaande bouw blijft het feit dat de gemeente Eindhoven, in tegenstelling tot veel andere gemeenten, een bouwvergunning vereist voor het installeren van een zonneboiler met de daarbijbehorende legesheffing Hierdoor worden de stimuleringsinspanningen weer gedeeltelijk teniet gedaan. Enige proefprojecten. + Er zijn vier proefprojecten gestart. 1 Meerhoven. Dit betreft de toepassing van de milieuparagraaf in een groot besternmingsplan. In 1998 zal over het resultaat worden gerapporteerd. 2 Driehoeksbos. Dit betreft de toepassing van de milieuparagraaf in een kleiner bestem-

5 Raadsbijlage nummer aos mingsplan. Over de resultaten is gerapporteerd in een bijeenkomst waarvoor ook de leden van de commissie voor milieu waren uitgenodigd. 3 Zonne-energie. Betreft de stimulering van het gebruik van zonneboilers. In 1998 zal over het resultaat worden gerapporteerd. 4 Blixembosch. Betreft de toepassing van de experimentele SEV-Milieuclassificatie Woningbouw. Over de resultaten is het rapport SMW-Eindhoven gepresenteerd in een bijeenkomst waarvoor ook de leden van de commissie voor milieu waren uitgenodigd. Activiteiten met betrekking tot communicatie en publiciteit. Het gevoel bestaat dat aan de successen die worden behaald bij duurzaam bouwen te weinig publiciteit wordt gegeven. De werkgroep zal hier bijzondere aandacht aan besteden. De gemeente Eindhoven heeft het Convenant duurzaam bouwen SRE bij nieuwbouw ondertekend. Medio 1998 wordt de eerste evaluatie van het SRE verwacht. De plannen voor een kennisbank duurzaam bouwen zijn voorlopig van de baan. Ontwikkelingen op regionaal niveau worden afgewacht. 5 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes Het Werkprogramma Duurzaam Bouwen is er op gericht om zowel bij de gemeente als bij de bevolking duurzaam bouwen ingang te doen vinden. De bijdrage van de gemeente moet substantieel zijn. De gemeente kan pas aan de bevolking vragen een bijdrage aan duurzaam bouwen te leveren als zij zelf het goede voorbeeld geeft. Resultaat moet zijn dat bij de inrichting en het beheer van de woonomgeving duurzaamheidsaspecten alle aandacht krijgen, zodat een positieve bijdrage wordt geleverd aan duurzaam Eindhoven. 6 Gevolgen van de aanpak Het Werkprogramma Duurzaam Bouwen bevat de bijdragen die door de betrokken vakdiensten worden geleverd aan duurzaam bouwen. De kosten van de bijdragen zijn opgenomen in de desbetreffende begrotingen van de vakdiensten. 7 Resultaten van overleg / inspraak Het werkprogramma is totstandgekomen in overleg tussen de betrokken vakdiensten via de werkgroep duurzaam bouwen. 8 Communicatie De interne communicatie verloopt via de werkgroep duurzaam bouwen. Communicatie met externen verloopt via het sluiten van convenanten en de uitvoering

6 Raadsbijlage nummer aog daarvan. Verder zal meer aandacht worden besteed aan voorlichting aan doelgroepen. 9 Advisering raadscomrnissie(s) De commissie voor middelen, milieu en sport hebben wij over dit voorstel gehoord. Haar positief advies ligt voor u ter inzage. De commissie heeft bij het voorstel de volgende bemerkingen; a zij verzoekt de (voor 1998 toegzegde evaluatie) voor de raadsvergadering van 12 oktober ter inzage te leggen; b aandacht te besteden aan de bespreking van de Lokale Agenda 21 op 2 november, waarbij tevens de bestrijding van het diuron-gebruik zal worden bezien; c aansluitend bij het nationaal pakket (in overleg met collega wethouders) te bezien in hoeverre meer aandacht kan worden gegeven aan de paticuliere markt bij het gebruik van milieuvriendelijke stoffen/producten en d te willen bezien of meer financiele ruimte kan worden vrijgemaakt voor de stimulering van gebruik van zonneboilers door particulieren. De werkgroep duurzaam bouwen zal voor de raadsvergadering rapporteren hoever de evaluatie is gevorderd en de voorlopige resultaten ter inzage leggen. De Lokale Agenda 21 zal aan de wethouder worden voorgelegd en ten aanzien van het geven van aandacht aan de particuliere markt bij het gebruik van milieuvriendelijke stoffen/producten zal de vraag worden voorgelegd aan de werkgroep en worden beantwoord in het verslag van In het Milieuwerkprogramma 1999 zal als aandachtspunt worden opgenomen of meer financiele ruimte kan worden vrijgemaakt voor het stimuleren van het gebruik van zonneboilers door particulieren. Een ontwerpbesluit bieden wij u hierbij ter vaststelling aan. Burgemeester en wethouders van Eindhoven, R. Welschen, burgemeester. C. Tetteroo, secretaris.

7 k Raadsbijlage nummer aog Besluit De raad van de gemeente Eindhoven; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 29 september 1998, nr. 208; gelet op het advies van de commissie voor middelen, milieu en sport; besluit: 1 het Werkprogramma Duurzaam Bouwen 1998, zoals opgenomen in het schema Meerjarenprogramma , vast te stellen; 2 kennis te nemen van de in 1997 behaalde resultaten, zoals opgenomen in vermeld schema; 3 de werkgroep duurzaam bouwen te verzoeken bijzondere aandacht te besteden aan de in het raadsvoorstel vermelde knelpunten en aandachtspunten. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 12 oktober R. Welschen, voorzitter. C. Tetteroo, secretaris RAA

Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling in Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling in Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Raadsbijlage nummer 60 Inboeknummer 01X007818 Beslisdatum BTW 3 april 2001 Dossiernummer 114.308 Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking van het gezondheidsbeleid

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking van het gezondheidsbeleid gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbij lage nummer 218 Inboeknummer 99U002762 Beslisdatum B%W 18 september 1999 Dossiernummer 938.201 Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel betreffende leningsovereenkomsten afkoop

Raadsbijlage Voorstel betreffende leningsovereenkomsten afkoop gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbij lage nummer 25 5 Inboeknummer 99T002295 Beslisdatum Btkw 2 november 1999 Dossiernummer 944.303 Raadsbijlage Voorstel betreffende leningsovereenkomsten

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel inzake test- en conversiefaciliteiten voor de invoering

Raadsbij lage Voorstel inzake test- en conversiefaciliteiten voor de invoering gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 40 Inboeknummer 01J001225 Beslisdatum BfkW 28 februari 2001 Dossiernummer 109.302 Raadsbij lage Voorstel inzake test- en conversiefaciliteiten voor de

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake Raam- en Samenwerkingsovereenkomst

Raadsbijlage Voorstel inzake Raam- en Samenwerkingsovereenkomst gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwutkeling Raadsbijlage nummer tso lnboeitnummer 88loo88y x Beslisdatum Bhw aa juni r888 Dossiernummer 8s6.4oa Raadsbijlage Voorstel inzake Raam- en Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan van Aanpak van de

RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan van Aanpak van de gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 191 lnboeknummer OOU002531 Beslisdatum 26 september 2000 Dossiernummer 039.202 RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan Peuterspeelzalen Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan Peuterspeelzalen Eindhoven v 9emeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbijlage nummer t4 Inboeknummer gyuooggg4 Beslisdatum B8rw ao januari tggb Dossiernummer So4.6ot Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen van een aanvullend

Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen van een aanvullend gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer 54 lnboeknummer 01J002111 Beslisdatum BTW 9 maart 2001 Dossiernummer 111.407 Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de Toekomstvisie De Lakerlopen

Raadsbijlage Voorstel inzake de Toekomstvisie De Lakerlopen gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbulage nummer 35 Inboeknummer 98Qoo4785 Beslisdatum B&W t9 januari x999 Dossiernummer 903.42 Raadsbijlage Voorstel inzake de Toekomstvisie De Lakerlopen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel terzake subsidiering van de Sociaal-Pedagogische Dienst voor het Gespecialiseerde Jeugd- en Volwassenen

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel terzake subsidiering van de Sociaal-Pedagogische Dienst voor het Gespecialiseerde Jeugd- en Volwassenen & ++ gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 190 Inboeknummer OOU002358 Beslisdatum B%W 19 september 2000 Dossiernummer 038.205 Raadsbij lage Voorstel terzake subsidiering

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het aangaan van een gelimiteerde achteruangovereenkomst

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het aangaan van een gelimiteerde achteruangovereenkomst gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 39 Inboeknummer 00+004048 Beslisdatum B&W 28 februari 2001 Dossiernummer 109.303 Raadsbijlage Voorstel tot het aangaan van een gelimiteerde achteruangovereenkomst

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de stimuleringsregeling voor zonneboilers

Raadsbijlage Voorstel inzake de stimuleringsregeling voor zonneboilers gemeente Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Raadsbijlage nummer 123 Inboeknummer OOXOOOSOO Beslisdatum B&W 30 mei 2000 Dossiernummer 022.301 Raadsbijlage Voorstel inzake de stimuleringsregeling voor

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake eenmalige bijdrage aan particulieren in

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake eenmalige bijdrage aan particulieren in &r++ gemeente Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Raadsbijlage nummer 6 lnboeknummer 97Xoo r Ba 6 Beslisdatum Bhw r6 december r997 Dossiernummer 75 I.304 Raadsbijlage Voorstel inzake eenmalige bijdrage

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop aandelen Bouwfonds

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop aandelen Bouwfonds r p gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 135 Inboeknummer OOQ001816 Beslisdatum BBrW 30 mei 2000 Dossiernummer 022.305 Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding van middelen ten behoeve van de integrale schuldhulpverlening in Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding van middelen ten behoeve van de integrale schuldhulpverlening in Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 247 Inboeknummer 99U003249 Beslisdatum BSW 2 november 1999 Dossiernummer 944.505 Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding

Nadere informatie

en Tramstraat en verstrekken van een aanvullend krediet voor de herinrichting van de Tramstraat

en Tramstraat en verstrekken van een aanvullend krediet voor de herinrichting van de Tramstraat gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 32 Inboeknummer ospoooso4 Beslisdatum BikW xg februari 2002 Dossiernummer 208.404 Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake Landelijk Memorandum GSB/Gzz en ontwerp-programma

Raadsbijlage Voorstel inzake Landelijk Memorandum GSB/Gzz en ontwerp-programma gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer r 86 Inboebnummer 98ioo9s68 Beslisdatum BBrW sa juni 1998 Dossiernummer Ss6.6oS Raadsbijlage Voorstel inzake Landelijk Memorandum GSB/Gzz

Nadere informatie

gemeente Eindhoven betreffende de positie en taakuitvoering van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst.

gemeente Eindhoven betreffende de positie en taakuitvoering van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst. gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer r3o Inboeknummer 99N000332 Beslisdatum Bg W y juni r 999 Dossiernummer 923 2or Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het sluiten van een deelnemingsovereenkomst met de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting

Raadsbijlage Voorstel tot het sluiten van een deelnemingsovereenkomst met de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer a x8 Inboeknummer 88+oo6SBS Beslisdatum B&W 8 november r998 Dossiernummer 84S. 6oa Raadsbijlage Voorstel tot het sluiten van een deelnemingsovereenkomst

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van de vigerende Bestuursovereenkomst in een Bestuursovereenkomst voor onbepaalde tijd

Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van de vigerende Bestuursovereenkomst in een Bestuursovereenkomst voor onbepaalde tijd gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 218 Inboeknummer OOU002717 Beslisdatum B&W 24 oktober 2000 Dossiernummer.043.205 Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de bekabeling voor data en spraak in het gebouw Don Boscostraat y

Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de bekabeling voor data en spraak in het gebouw Don Boscostraat y gemeente Eindhoven Bouwtoezirht, Beheer en Vergunningen Raadsbijlage nummer t&9 Inboetnummer 9&joe& Sog Beshsdatum B%W s& Junx 1998 Dossxernummer &a6 4t4 Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot het verhogen van de bijzondere bijstand voor zelfstandig wonende alleenstaande moeders in de leeftijd

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot het verhogen van de bijzondere bijstand voor zelfstandig wonende alleenstaande moeders in de leeftijd gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 72 lnboeknummer OOU000499 Beslisdatum B8cw 4 april 2000 Dossiernummer 014.504 Raadsbij lage Voorstel tot het verhogen van

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de Verordening brandveiligheid

Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de Verordening brandveiligheid gemeente Eindhoven Dienst Brandweer en Rampenbestrijding Raadsbijlage nummer xa Inboeknummer oxroox64r Beslisdatum Blkw 22 januari 2002 Dossiernummer 204.104 Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel inzake het vaststellen van deel A van het Mobiliteitsplan

Raadsbij lage Voorstel inzake het vaststellen van deel A van het Mobiliteitsplan gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 243 Inboeknummer OOSOOS782 Beslisdatum B&W 5 december 2000 Dossiernummer 049.602 Raadsbij lage Voorstel inzake het vaststellen

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het kennisnemen van het bestuurlijk standpunt

Raadsbijlage Voorstel tot het kennisnemen van het bestuurlijk standpunt gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer zes Inboeknummer Beslisdatum B8rW z november zoor Dossiernummer AS.6oz Raadsbijlage Voorstel tot het kennisnemen van het bestuurlijk

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting N.V. Gasbedrijf Regio Eindhoven/N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting N.V. Gasbedrijf Regio Eindhoven/N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven %gr gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer S inboeknummer 9y TooSo9t Beslisdatum B&W so januari r 998 Dossiernummer Sop.s t 8 Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het verkopen van landbouwgrond gelegen aan

Raadsbijlage Voorstel tot het verkopen van landbouwgrond gelegen aan gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer x 68 Inboeknummer g Slo x s 6gg Beslisdatum BSxW x x augustus xgg8 Dossiernummer S33.406 Raadsbijlage Voorstel tot het verkopen van landbouwgrond

Nadere informatie

raads- en commissieleden.

raads- en commissieleden. gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer xs Inboeknummer oxkooxsbb Beslisdatum B&W 22 januari soos Dossiernummer 204.xoz Raadsbijlage Voorstel tot het wijzigen van

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele gevolgen van: invoering van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoersysteem

RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele gevolgen van: invoering van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoersysteem gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 73 Inboeknummer OOU000440 Beslisdatum B8cW 4 april 2000 Dossiernummer 014.505 RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele

Nadere informatie

basisadministratie persoonsgegevens Eindhoven 2ooz

basisadministratie persoonsgegevens Eindhoven 2ooz gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer 49 Inboeknummer osmoooo6o Beslisdatum BTW ss februari 2002 Dossiernummer 209.105 Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de

Nadere informatie

gemeente Eindhoven hebben hierover nog geen beslissing genomen. 18 Raadsleden willen een ISDN-aansluiting via de gemeente; ook hier zijn er

gemeente Eindhoven hebben hierover nog geen beslissing genomen. 18 Raadsleden willen een ISDN-aansluiting via de gemeente; ook hier zijn er gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer x Z4 Inboeknummer 99Jo x x ZZ x Beslisdatum BBxW 3 x augustus x999 Dossiernummer 935.304 Raadsbijlage Voorstel tot het beschikbaar stellen

Nadere informatie

en invoering van die mogelijkheid in het Diaconessenhuis

en invoering van die mogelijkheid in het Diaconessenhuis gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer S lnboeknummer oxkoo436y Beslisdatum BTW ss januari zooz Dossiernummer 204.3o3 Raadsbijlage Voorstel tot het uitbreiden van de formatie

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel tot het aanwijzen van Villapark Den Elzent tot beschermd stadsgezicht

Raadsbij lage Voorstel tot het aanwijzen van Villapark Den Elzent tot beschermd stadsgezicht gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbij lage nummer 205 lnboeknummer orvoo48ox Beslisdatum B&W a3 oktober soox Dossiernummer t43.404 Raadsbij lage Voorstel tot het aanwijzen

Nadere informatie

3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes

3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes gemeente Eindhoven Dienst Bouwtoeaicht, Beheer en Vergunningen Ra adsbij lagenummer 249 inboeknummer 997017 I 03 Beslisdatum B&W 8 november 1 999 Dossiernummer 945. 504 Raadsbijlage Voorstel tot verkoop

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel inzake de verplaatsing van de accommodatie

RaadsbijlageVoorstel inzake de verplaatsing van de accommodatie gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 118 Inboeknummer OOV002807 Beslisdatum BTW 16 mei 2000 Dossiernummer 020.302 RaadsbijlageVoorstel inzake de verplaatsing van

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake Aanpassingsverordening euro Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel inzake Aanpassingsverordening euro Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Inboeknummer oxloxsos4 Beslisdatum Bikw 4 december 2oox Dossiernummer x49.306 Raadsbijlage Voorstel inzake Aanpassingsverordening euro Eindhoven 1 Inleiding

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake continuering en uitbreiding Jeugd Preventie

Raadsbijlage Voorstel inzake continuering en uitbreiding Jeugd Preventie gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele zaken Raadsbijlage nummer a46 lnboeknummer 98uoo988 t Beslisdatum Bikw 8 december t 998 Dossiernummer Sso.som Raadsbijlage Voorstel inzake continuering

Nadere informatie

volwassenen onderwij s

volwassenen onderwij s gemeente Eindhoven Dienst Maatsthappelijte en Culturele Zaten Raadsbij lage nummer t 22 inboeknummer 98VOO3094 Beslisdatum BLW s3 juni t 998 Dossiernummer Ss6.mor Raadsbijlage Voorstel inzake Tij delij

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de huidige en de toekomstige uitvoering van de Wet Voorzieningen Gehandicapten

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de huidige en de toekomstige uitvoering van de Wet Voorzieningen Gehandicapten gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer r Sr Inboeknummer gguoor SZg Beslisdatum BikW 9 juni 1999 Dossiernummer 923.503 Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de

Nadere informatie

Vormgeversoverleg Eindhoven

Vormgeversoverleg Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Aaad sbijl eg e nummer rap inboeknummer oruoosz97 aeslisdatum 88 W n september soor Dossiernummer rsz.sop Raadsbij lage Voorstel inzake de ondersteuning

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake financiering Sociaal Raadslieden Werk

Raadsbijlage Voorstel inzake financiering Sociaal Raadslieden Werk gemeente Eindhoven Dienst Maatsehappelij ke en Culturele Zaken Raadsbij lage nummer 82 Inboeknummer OOU000666 Beslisdatum BaW4 april 2000 Dossiernummer 014.201 Raadsbijlage Voorstel inzake financiering

Nadere informatie

schuldhulpverlening in Eindhoven

schuldhulpverlening in Eindhoven rm gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 261 Inboeknummer OOU003263 Beslisdatum B&W 12 december 2000 D oss iernumm er 05 0. 5 02 Raadsbij lage Voorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst

Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 4r Inboeknummer oa Tooooga Beslisdatum BikW ss februari 2002 Dossiernummer sog.6o4 Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel om in te stemmen met het continueren van het Founding Member Lidmaatschap van het Wor1d Trade Center Eindhoven

Raadsbij lage Voorstel om in te stemmen met het continueren van het Founding Member Lidmaatschap van het Wor1d Trade Center Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer 79 Inboeknummer OOT000369 Beslisdatum Bhw 4 april 2000 Dossiernummer 014.502 Raadsbij lage Voorstel om in te stemmen met het continueren

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel om in beginsel in te stemmen met de verkoop van de aandelen van de N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel om in beginsel in te stemmen met de verkoop van de aandelen van de N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven r++ gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer 34 Inboeirnummer OOT000506 Beslisdatum BfkW 15 februari 2000 Dossiemummer 007.503 Raadsbijlage Voorstel om in beginsel in te stemmen

Nadere informatie

gemeente Eind hoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de rapportage over de uitvoering van het energiebesparingsprogramma Eindhoven per r januari

gemeente Eind hoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de rapportage over de uitvoering van het energiebesparingsprogramma Eindhoven per r januari r p gemeente Eind hoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 02.305.OOI Inboeknummer ospoooss4 Beslisdatum B%W xs november 2002 Dossiernummer s46.sss Raadsvoorstel tot het vaststellen van

Nadere informatie

Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies

Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekssaken Raadsbijlage nummer 02.284.oor Inboeknummer- Beslisdatum BhW Dossiernummer- Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies 1 Inleiding

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de veiligheid van speeltoesteilen

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de veiligheid van speeltoesteilen gemeente Eindhoven Dienst Openbare Werken Raadsbijlage nummer r95 Inboeknummer 98Voos4os Beslisdatum BBA a9 september 1998 Dossiernummer 84o.4x o Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de veiligheid

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting Peuterspeelzalen Eindhoven naar aanleiding van de Rapportage Ernst 5

Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting Peuterspeelzalen Eindhoven naar aanleiding van de Rapportage Ernst 5 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 145 Inboeknummer OOU001696 Beslisdatum BRW 9 juni 2000 Dossiernummer 024.202 Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot verlening van bijzondere bijstand aan zelfstandig wonende alleenstaande moeders jonger dan 21

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot verlening van bijzondere bijstand aan zelfstandig wonende alleenstaande moeders jonger dan 21 ufo gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenbeid Raadsbijlage nummer 213 Inboeknummer 99U003489 Beslisdatum B8cW 7 december 1999 Dossiernummer 949.501 Raadsbijlage Voorstel tot verlening

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot het sluiten van een convenant in het kader van Interregio Brabant-Limburg

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot het sluiten van een convenant in het kader van Interregio Brabant-Limburg gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 131 Inboeknummer OOJ006658 Beslisdatum B%w 30 mei 2000 Dossiernummer 022.503 Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot het sluiten van een convenant in

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake cross border lease transactie N.V. Nutsbedrijf

Raadsbijlage Voorstel inzake cross border lease transactie N.V. Nutsbedrijf gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer 52 Inboeknummer OOT000306 Beslisdatum B%W 29 februari 2000 Dossiernummer 009.501 Raadsbijlage Voorstel inzake cross border lease transactie

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Vanaf 1996 hebben gemeenten gewerkt aan het tot stand brengen van onafhankelijke,

gemeente Eindhoven Vanaf 1996 hebben gemeenten gewerkt aan het tot stand brengen van onafhankelijke, r p gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbij lage nummer xs Inboeknummer oxuooaao6 Beslisdatum B8cW 22 januari 2002 Dossiernummer 204.2xs Raadsbijlage Voorstel inzake robuuste indicatiestelling

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes

gemeente Eindhoven 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer S6 Inboeknummer 99NOOOO22 Beslisdatum B&W a3 februari tggg Dossiernummer go8.203 Raadsbijlage Voorstel tot het uitwerken van het gezondheidsbeleid

Nadere informatie

gemeente Eindhoven over de CAO voor de banenpoolwerknemers

gemeente Eindhoven over de CAO voor de banenpoolwerknemers gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer xy Inboeknummer Beslisdatum B8cW so januari r998 Dossiernummer Raadsbijlage Voorstel inzake het initiatiefvoorstel met motie van de fractie

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan "Landhof, fase 3"

Raadsvoorstel tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan Landhof, fase 3 Inboeknummer 14bst01405 Beslisdatum B&W 23 september 2014 Dossiernummer 14.39.651 Raadsvoorstel tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan "Landhof, fase 3" Inleiding De locatie Landhof ligt

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken van een investeringssubsidie

Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken van een investeringssubsidie gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer r73 Inboeknummer 99Toox y4a Beslisdatum B&w 3r augustus r999 Dossiernummer 99Too r Z4a Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken van een

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het afsluiten van een convenant volkshuisvesting met de Stichting Samenwerkende Eindhovense Woning-corporaties

Raadsbijlage Voorstel tot het afsluiten van een convenant volkshuisvesting met de Stichting Samenwerkende Eindhovense Woning-corporaties gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer zo6 Inboeknummer 981or3994 Beslisdatum BikW a9 september r 998 Dossiernummer 84o.6o x Raadsbijlage Voorstel tot het afsluiten van een convenant

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot voortzetting van de gemeenschappelijke regeling Financieringsschap Strategische Projecten Stadsregio

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot voortzetting van de gemeenschappelijke regeling Financieringsschap Strategische Projecten Stadsregio gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer 256 Inboeknummer 99J016373 Beslisdatum BTW 2 november 1999 Dossiernummer 944.309 Raadsbij lage Voorstel tot voortzetting van de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Raadsvoorstel Vaststellen 'Woonvisie Eindhoven

Raadsvoorstel Vaststellen 'Woonvisie Eindhoven gemeente Eindhoven 15R6567 Raadsnummer Inboeknummer 15bst01548 Beslisdatum B&W 10 november 2015 Dossiernummer 15.46.551 Raadsvoorstel Vaststellen 'Woonvisie Eindhoven Inleiding In januari 2014 heeft het

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het afstoten van de afdelingen Verhuur en Evenementen van de Stichting Dienstverlening Welzij nswerk

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het afstoten van de afdelingen Verhuur en Evenementen van de Stichting Dienstverlening Welzij nswerk 4cfi gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 35 Inboeknummer OOU003721 Beslisdatum BBrW 28 februari 2001 Dossiernummer 109.205 Raadsbijlage Voorstel tot het afstoten

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het aanwijzen van Villapark Tongelre tot beschermd

Raadsbijlage Voorstel tot het aanwijzen van Villapark Tongelre tot beschermd gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 207 Inboeknummer oxvoo4633 Beslisdatum B&W s3 oktober 2oor Dossiernummer 143.403 Raadsbijlage Voorstel tot het aanwijzen

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorste1 tot het aangaan van een Samenwerkingsovereenkomst Medische Opvang Asielzoekers

Raadsbijlage Voorste1 tot het aangaan van een Samenwerkingsovereenkomst Medische Opvang Asielzoekers gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer r32 Inboeknumrner gguoor Sy6 Beslisdatum B&W t juni tggg Dossiernummer gzz.zor Raadsbijlage Voorste1 tot het aangaan van een Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit

Raadsbij lage Voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 1SS Inboeknummer OOP003056 Beslisdatum B%W 1 september 2000 Dossiernummer 036.404 Raadsbij lage Voorstel tot het nemen van

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum : Ag nr. : Datum :09-09-08 Onderwerp Nota duurzame ontwikkeling Boxtel 2008; 100 stappen in een sprong naar duurzaamheid Status besluitvormend Voorstel Vast te stellen de Nota duurzame ontwikkeling Boxtel

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1072494 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1072493 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het verlenen van een voorbereidingskrediet Smalle Haven

Raadsbijlage Voorstel tot het verlenen van een voorbereidingskrediet Smalle Haven gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 107 lnboeknummer OOP001872 Beslisdatum BTW 16 mei 2000 Dossiernummer 020.405 Raadsbijlage Voorstel tot het verlenen van een

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het bekrachtigen van het besluit inzake het instellen van beroep in cassatie (bestemmingsplan PIROC Strij psche Kampen)

Raadsbijlage Voorstel tot het bekrachtigen van het besluit inzake het instellen van beroep in cassatie (bestemmingsplan PIROC Strij psche Kampen) gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer r r S Inboeknummer g g Jo o 6 Sa S Beslisdatum Bikw ao april tggg Dossiernummer gr6.4i2 Raadsbijlage Voorstel tot het bekrachtigen van het

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk Eindhoven en

Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk Eindhoven en gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 4a Inboeknummer oa Toooogo Beslisdatum BikW rg februari 2002 Dossiernummer ao8.6os Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk

Nadere informatie

voortgang van het actieprogramma en de resultaten die hiermee zijn bereikt.

voortgang van het actieprogramma en de resultaten die hiermee zijn bereikt. Raadsvoorstel Agenda nr.8 Onderwerp: Vaststellen Beleidsplan Wmo 2015-2017 Soort: Besluitvormend Opsteller: M. Peijnenburg Portefeuillehouder: T.C.W. Maas Zaaknummer: SOM/2014/012545 Documentnummer: SOM/2014/012546

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de Strategienota Dommelzone binnen de

Raadsbijlage Voorstel inzake de Strategienota Dommelzone binnen de gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer asa Inboeknummer oxpooasbb Beslisdatum BlkW sy november 2oox Dossiernummer x48.4os Raadsbijlage Voorstel inzake de Strategienota

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot het beschikbaar stellen van een financiele bijdrage voor het Twinning Center

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot het beschikbaar stellen van een financiele bijdrage voor het Twinning Center gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwiitixeling Raadsbijlage nummer x xo Inboeixnummer 98Too x s 98 Beslisdatum 88>W x9 mei x998 Dossiernummer 823.5ox Raadsbij lage Voorstel tot het beschikbaar stellen van

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot realisatie van de eyecatcher Oldenburg/Van Bruggen

Raadsbijlage Voorstel tot realisatie van de eyecatcher Oldenburg/Van Bruggen g erneente Eind ho v en Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbxl lage nummer xo4 Inboeknummer ggvooxago Beslisdatum B8xw 4 mei x999 Dossiernummer gx8.ao6 Raadsbijlage Voorstel tot realisatie

Nadere informatie

koepelorganisatie voor vrouwenhulpverlening en

koepelorganisatie voor vrouwenhulpverlening en gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer 265 Inboeknummer OOU002750 Beslisdatum B&W 5 december 2000 Dossiernummer 049.212 Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van het

Nadere informatie

9 Voorstelnummer: Houten, 18 september 2018 ş Jļlļ. Onderwerp: Subsidieverordening 'Asbest van het dak, zonnepaneel erop' Kromme Rijngebied

9 Voorstelnummer: Houten, 18 september 2018 ş Jļlļ. Onderwerp: Subsidieverordening 'Asbest van het dak, zonnepaneel erop' Kromme Rijngebied Raadsvoorstel GESCAND 9 Voorstelnummer: 2018-053 Houten, 18 september 2018 ş Jļlļ Onderwerp: Subsidieverordening 'Asbest van het dak, zonnepaneel erop' Kromme Rijngebied f Beslispunten: De subsidieverordening

Nadere informatie

Datum 29 mei 2018 Zaaknummer Portefeuille Economie, innovatie en financiën J.H.M. Goijaarts

Datum 29 mei 2018 Zaaknummer Portefeuille Economie, innovatie en financiën J.H.M. Goijaarts Raadsvoorstel Datum 29 mei 2018 Zaaknummer 194891568 Portefeuille Economie, innovatie en financiën J.H.M. Goijaarts Onderwerp : Algemeenbelangbesluit Wet markt en overheid Samenvatting Op grond van de

Nadere informatie

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Aukje Boer, loco Janneke Louisa-Muller Jan Burger Henk Muis Algemeen

Nadere informatie

RaadsbijlageAdvies over het beroep van de heer R. Martens tegen de verleende kapvergunning voor een boom aan de Sophia van Wurthemberglaan 51

RaadsbijlageAdvies over het beroep van de heer R. Martens tegen de verleende kapvergunning voor een boom aan de Sophia van Wurthemberglaan 51 +4 gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer 49 Inboeknummer OOV001038 Adviesdatum eie b.b. 25 november 1999 Dossiernummer 007.401 RaadsbijlageAdvies over het beroep van de heer

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorste1 inzake het saneren van 323 ongerioleerde panden

Raadsbij lage Voorste1 inzake het saneren van 323 ongerioleerde panden gemeente Eindhoven Dienst Openbare Werken Raadsbijlage nummer 232 Inboeknummer 98poo33o9 Beslisdatum 88rW xo november x998 Dossiernummer 84S.4x4 Raadsbij lage Voorste1 inzake het saneren van 323 ongerioleerde

Nadere informatie

De 'Verordening Rioolaansluiting Gemeente Mook en Middelaar 2017' vast te stellen.

De 'Verordening Rioolaansluiting Gemeente Mook en Middelaar 2017' vast te stellen. Raadsvoorstel Gemeente Mook en Middelaar Agendapuntnummer : Documentnummer : Raadsvergadering d. d. Raadscommissie Commissie d.d. Programma Onderwerp Portefeuillehouder Bijlagen 23 februari 2017 Samenleving

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend krediet voor de renovatie van de kadernuur Eindhovens Kanaal en de herinrichting

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend krediet voor de renovatie van de kadernuur Eindhovens Kanaal en de herinrichting 6 509.862,ÃćâĆňâĂİ. r p gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer lnboeknummer osgooosos Beslisdatum Bgrw sb januari 2003 Dossiernummer 305.451 Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de formatie van het

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de formatie van het i. j+)j " gemeente Eindhoven Dienst Openbare Werken Raadsbijlage nummer 215 Inboeknummer 99J014343 Beslisdatum Baw Dossiernummer Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de formatie van het parkeerbedrijf

Nadere informatie

Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01003 RV2011.108

Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01003 RV2011.108 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01003 RV2011.108 Gemeente Bussum Instemmen met de Verantwoording van het Programma Elektronische Dienstverlening

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake reclame- en zonnecelgevel parkeergarage

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake reclame- en zonnecelgevel parkeergarage mag+ gemeente Eindhoven Drenst Stadsontwtkkehng Raadsbijlage nummer 31 Inboeknummer 99P005836 Beslisdatum B8cW 25 januari 2000 Dossiernummer 004.417 Raadsbijlage Voorstel inzake reclame- en zonnecelgevel

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. 3.2 Centrale vraag. Agenda nr. 10

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. 3.2 Centrale vraag. Agenda nr. 10 Raadsvoorstel Agenda nr. 10 Onderwerp: Beschikbaar stellen aanvullend krediet voor herinrichting Torenplein en Lambertusstraat Soort: Besluitvormend Opsteller: H.W.F. van der Linden Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Raadsvergadering 12 februari 2015

Raadsvergadering 12 februari 2015 College Wilms) (portefeuillehouder Raadsvergadering 12 februari 2015 Agendapunt: 0 nee Voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit voor het gebied "Linnerpark". Van: Samenvatting: Voorstel: Bijlagen:

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake vervangende huisvesting Stichting Scouting

Raadsbijlage Voorstel inzake vervangende huisvesting Stichting Scouting r gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbijlage nummer 4r Inboeknummer Byuooas64 Beslisdatum Baw a4 maart r 888 Dossiernumxner 8t8.6or Raadsbijlage Voorstel inzake vervangende

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het verkopen van gronden gelegen in het gebied

Raadsbijlage Voorstel tot het verkopen van gronden gelegen in het gebied gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer rq6 Inboeknummer ggloooga8 Beslisdatum B&W Z juni tggg Dossiernummer 923.405 Raadsbijlage Voorstel tot het verkopen van gronden gelegen in

Nadere informatie

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost.

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. gemeente Eindhoven 17R7206 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00423 B&W beslisdatum 04 april 2017 Dossiernummer 17.14.151 Raadsvoorstel Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. Inleiding

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart.

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart. gemeente Eindhoven Raadsnummer 11R4481 Inboeknummer 11bst01486 Beslisdatum B&W 30 augustus 2011 Dossiernummer 11.35.753 RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart. Inleiding Om Zuidoost-Brabant

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 1 Inleiding In Eindhoven is de vrouwenhulpverlening in het begin van de jaren tachtig van de

gemeente Eindhoven 1 Inleiding In Eindhoven is de vrouwenhulpverlening in het begin van de jaren tachtig van de gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbij lage nummer 263 Inboeknummer 99U002757 Beslisdatum Bikw 2 november 1999 Dossiernummer 944.206 Raadsbijlage Voorstel tot herorientatie van de

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van een contract voor de jaren

Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van een contract voor de jaren gemeente Eindhoven Dienst Maatsthappelijke en Culturele Zaken Raadsbij lage nummer 90 Inboelrnummer 98uoooozz Beslisdatum Bhw s6 mei r 998 Dossiemummer Sas.aog Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening gemeente

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening gemeente gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 03.R499.OOI Inboeknummer osbooo4s4 Beslisdatum BikW xo juni soos Dossiernummer a24.75i Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel advies "Cultuur Eindhoven": de uitwerking van de opdracht uitwerkingsagenda Cultuur Totaal

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel advies Cultuur Eindhoven: de uitwerking van de opdracht uitwerkingsagenda Cultuur Totaal gemeente Eindhoven Inboeknummer 14bst00457 Beslisdatum B&W 4 maart 2014 Dossiernummer 14.10.451 Raadsvoorstel advies "Cultuur Eindhoven": de uitwerking van de opdracht uitwerkingsagenda Cultuur Totaal

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : 1010217 Ag nr. : Datum : 18-05-10

Raadsvoorstel Reg. nr : 1010217 Ag nr. : Datum : 18-05-10 Ag nr. : Onderwerp Verordening op de afvoer van hemelwater en grondwater Status besluitvormend Voorstel 1. Vast te stellen de Verordening op de afvoer van hemelwater en grondwater; 2. De kosten van het

Nadere informatie

V O O R S T E L A A N D E R A A D

V O O R S T E L A A N D E R A A D V O O R S T E L A A N D E R A A D afdeling Ruimte en Groen in behandeling bij P. Bakker / P. de Bakker doorkiesnummer 078 633 45 43 agendapunt nummer portefeuillehouder E.C. Lafeber datum voorstel 19-4-2011

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0023 Rv. nr.: 09.0023 B&W-besluit d.d.: 03-03-2009 B&W-besluit nr.: 09.0192 Naam programma +onderdeel: Nr.7, stedelijke ontwikkeling. Onderwerp: Voorbereidingsbesluit Van Vollenhovenkade

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 3. Inleiding

Raadsvoorstel. 3. Inleiding Raadsvoorstel Agenda nr. 6 Onderwerp: Reactie geven op de onderzoeksvraagstelling en uitwerking daarvan voor de evaluatie van de Metropoolregio Eindhoven Soort: Besluitvormend Opsteller: J. v.d. Kolk Portefeuillehouder:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Agendanummer 10-112 Registratienummer raad 597161 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 595230 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de

Nadere informatie

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college gemeente Eindhoven 13R5583 Raadsvoorstel Gratis openbaar vervoer minima Inleiding

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college gemeente Eindhoven 13R5583 Raadsvoorstel Gratis openbaar vervoer minima Inleiding gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 13R5583 13bst01730 Beslisdatum B&W 22 oktober 2013 Dossiernummer 13.43.351 Raadsvoorstel Gratis openbaar vervoer minima Inleiding Op 25 juni 2013 is door uw

Nadere informatie