S C H O O L J A A R

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "S C H O O L J A A R"

Transcriptie

1 G M R - I N N O V O S C H O O L J A A R

2 I N L E I D I N G Voor u ligt het jaarverslag van de GMR INNOVO over het schooljaar De GMR wil hiermee een algemeen beeld geven van de overkoepelende medezeggenschap binnen INNOVO. Naast een aantal feiten zal getracht worden de realisatie van de speerpunten zoals benoemd in het activiteitenplan te omschrijven en wordt aangegeven, hoe hier een vervolg aan te geven. Tot slot zal een beknopte financiële verantwoording worden gegeven. Veel leesplezier GMR INNOVO bron:

3 V O O R W O O R D door mevr. Dagmar Schouteten, voorzitter van de GMR INNOVO Een korte terugblik op het schooljaar leert ons dat ook de GMR haar steentje bijdraagt als het gaat om bezuinigen: wij gaan terug naar 12 leden daar waar eerst 14 stoelen bezet waren. Transparantie en verbinding staan centraal. Een ander speerpunt is zichtbaarheid. Er komt een nieuwsbrief welke door iedereen met open armen wordt ontvangen. We geven meerdere adviezen en instemmingen en zijn een goede gesprekspartner voor het College van Bestuur, dat op zijn beurt de prettige manier van samenwerken meerdere malen mondeling bevestigd. Daarnaast heeft het DB ook contacten gelegd met de GMR'en van andere schoolbesturen. Kindante, INNOVO en Movare (KIM) werken op bestuurlijk gebied al steeds meer samen. Om kennis, kunde en informatie te delen hebben ook de voorzitters en secretarissen van de GMR'en van deze schoolbesturen nu met enige regelmaat contact met elkaar. Ook dit nieuwe schooljaar vervolgen wij onze koers vol positieve energie met als uitgangspunt: Kind en personeel centraal!

4 B E Z E T T I N G In het begin van het schooljaar nemen we tijdens een gezellig etentje op Terworm afscheid van Roy Wagendorp, Math de Loo, Hans Mommer en Luc van den Berg. Met name voorzitter Luc van den Berg en secretaris Math de Loo hebben in de voorafgaande periode hun stempel op de medezeggenschap binnen INNOVO gedrukt, maar hebben gezien het vertrek van Math de Loo bij INNOVO hun taken medio schooljaar overgedragen aan Dagmar Schouteten en Ton Verhiel. Hans Mommer gaat genieten van zijn pensioen en Roy Wagendorp verlaat de GMR om werk en privé meer in balans te krijgen. Binnen de nieuwe contouren is ervoor gekozen de GMR-bezetting terug te brengen van 14 naar 12 leden. Daarom hoeven in dit schooljaar niet alle vacatures meer ingevuld te worden. Wel moesten aan het eind van schooljaar verkiezingen voor de oudergeleding georganiseerd worden. Het resultaat was, dat Dagmar Schouteten en Raymond Gorissen voor een nieuwe periode van vier jaar deel gekozen werden. Daarmee bestond de GMR gedurende dit schooljaar uit: OUDERS Dagmar Schouteten - voorzitter Kim Heuschen Miguel Eijnwachter Raymond Gorissen Carlo Habets Roel Meens PERSONEEL Ton Verhiel- secretaris Karel Clignet Hans Dam Martin van Roon vacature vacature Helaas blijkt het ook gedurende dit schooljaar niet mogelijk de twee vacatures voor personeel in te vullen.

5 De GMR kent een drietal commissies. Deze werden in het schooljaar bemand door: commissie Onderwijs & Identiteit: Karel Clignet (voorzitter), Raymond Gorissen, Carlo Habets, Kim Heuschen commissie Personeel: Martin van Roon (voorzitter), Miguel Eijnwachter, vacature commissie Facilitair & Financiën: Hans Dam (voorzitter), Roel Meens, vacature De voorzittershamer lag in handen van mevrouw Dagmar Schouteten, die de vergaderingen efficiënt leidde en meermaals de verwoording van de mening van de GMR richting CvB voor haar rekening nam. Het secretariaat lag in handen van Ton Verhiel, die vanuit die rol bij de meeste commissievergaderingen acte de présence gaf. Ook is de secretaris regelmatig benaderd inzake medezeggenschapsvraagstukken en heeft hij in juni 2015 een eerste opfriscursus medezeggenschap gegeven aan de MR van de Martinusschool in het Heerlense Welten. Gezamenlijk hebben voorzitter en secretaris in februari 2014 een nieuwe koers ingezet. Een koers die met name in de communicatie en zichtbaarheid vruchten begint af te werpen en die ook in het komende schooljaar leidend zal zijn. V E R G A D E R I N G E N Het aantal vergaderingen gedurende dit schooljaar kwam op elf, waarvan vijf gezamenlijk met het CvB en 6 interne GMR vergaderingen. Een extra ingelast overleg betrof het ARBO-verslag en er waren drie thema-avonden. De commissies kwamen bijna alle op gezette tijden bij elkaar en zochten daar de verdieping in de materie, gingen het gesprek aan met deskundigen en droegen zorg voor de voorbereiding van besluiten.

6 A D V I E Z E N E N I N S T E M M I N G E N Gedurende het schooljaar heeft de GMR ondergenoemde adviezen en instemmingen afgegeven. advies kadernota advies taakbeleid advies vakantieregeling advies aanbieding ARBO-dienst advies concernbegroting instemming keuze overlegmodel op bestuurlijk niveau instemming opvragen gegevens ABP instemming verzuimbeleid instemming overgang naar digitale loonstrook instemming Bestuursformatieplan instemming functieboek servicebureau

7 S P E E R P U N T E N speerpunten dwingen je ook vooruit te kijken In het werkplan heeft de GMR een aantal speerpunten benoemd. Wat hebben we hier bereikt, wat loopt nog en waar moeten we eventueel bijsturen. Ook het werkplan geeft hier al informatie over. 1. de ontwikkeling van het strategisch beleid. In februari presenteerde het CvB de nieuwe strategie voor de komende vijf jaar. Onder het motto het kind centraal zijn missie, onderwijsvisie en besturingsfilosofie. Ook de GMR heeft aan de discussie die aan de totstandkoming van dit document voorafging deelgenomen. Eerste stappen zijn gezet in de (overgangs)kadernota Voor de komende jaren zal de uitwerking van het beleid een van de belangrijkste aandachtspunten voor de medezeggenschap blijven. 2. Ontwikkeling communicatiestrategie In het schooljaar is de weg die al in het schooljaar daarvoor is ingeslagen verder gevolgd. Regelmatig zijn Nieuwsbrieven in de organisatie verspreid, zijn adviezen en instemmingen ook aan directeuren ter kennisgeving doorgegeven en is de informatie op de website aangepast. In het schooljaar is wel gebleken, dat de zichtbaarheid van de GMR toeneemt. De achterban, zowel medezeggenschapsraden als individuele werknemers weten de GMR te vinden. Helaas leidt dat nog niet tot nieuwe leden vanuit de personeelsgeleding. Inmiddels is ook een introductiebrochure voor nieuwe GMR-leden beschikbaar. Deze zal voor het eerst ingezet worden om de nieuwe leden die in het schooljaar toetreden wegwijs te maken. In dit kader is ook de informatieavond over de nieuwe CAO te noemen. Er was veel

8 belangstelling vanuit de MR'en voor deze avond. Voorzitters en secretarissen van de medezeggenschapsraden wisselen nogal eens. De contacten met de MR'en werden daardoor belemmerd en informatie kwam vaak niet op de plek waar ze thuis hoorde. Om deze communicatie met de MR'en te verbeteren heeft de GMR met hulp van de I-coaches uniforme mailadressen voor de MR'en aangemaakt. Deze kunnen door secretaris en/of voorzitter van de MR beheerd worden, waardoor we hopen, dat, wanneer alle adressen geactiveerd zijn, we de MR'en beter kunnen bereiken. Een ander stap die binnen het aspect communicatie genoemd moet worden, is het opzetten van een netwerk met GMR'en van ons omringende besturen. In navolging van het bestuurlijke KIM-overleg, hebben ook de voorzitters en secetarissen van Movare, Kindante en INNOVO contact met elkaar gezocht en vind er uitwisseling plaats op het gebied van werkwijze, onderwerpen, bemensing en meer. 3. nieuw functieboek voor het service bureau Alhoewel al aan het begin van schooljaar bekend was, dat een aanpassing van het functieboek voor het servicebureau er aan kwam, ontving de GMR pas kort voor het eind van het schooljaar een definitief verzoek tot instemming. Omdat een en ander al in het nieuwe schooljaar operationeel zou moeten worden, was de termijn om te beslissen vrij kort. De GMR heeft echter in het kader van belang van duidelijkheid voor personeel, samenwerking en coulance gemeend de eerste week van de vakantie in te zetten om te bezien of alsnog een positieve instemming afgegeven kon worden. Dat is met medewerking van met name de commissie personeel dan ook gelukt. 4. implementatie Passend Onderwijs Passend Onderwijs is van start en geconstateerd moet worden, dat INNOVO hier goed voorbereidend werk heeft verricht. Om lijnen kort te houden mag de secretaris GMR al van meet af als toehoorder deel nemen aan de Interne Stuurgroep Passend Onderwijs van INNOVO. Daarnaast informeert de secretaris de GMR vanuit zijn rol als voorzitter OPR Heerlen e.o. en vice-voorzitter OPR Midden Limburg.

9 5. professionalisering GMR Met en met zien we binnen de GMR een aantal specialisaties naar voren komen. Zo zijn de CAO en Passend Onderwijs items, waarin een of meer GMR-leden gespecialiseerd raken. Tevens wordt helder waar we als GMR nog behoefte aan hebben. Om sterker aan de onderhandelingstafel te zitten heeft de gehele GMR in juni 2015 deelgenomen aan een trainingsavond strategisch onderhandelen die geleid werd door mevrouw Annemieke Schoemaker van CNV. Het was een leerzame avond. Daarnaast bezochten een aantal leden het jaarlijkse MR-Congres in Ede en volgde de secretaris een aantal cursussen en trainingen m.b.t. het secretariaatswerk. TOT SLOT Ook in het afgelopen jaar wordt weer duidelijk, dat medezeggenschap een boeiende aangelegenheid is. Leden krijgen inzicht in organisatorische en bestuurlijke processen, kortom je krijgt zicht op hoe een grote scholenorganisatie kan worden aangestuurd en hoe bestuurders daar vorm aan geven. Daarnaast kom je in aanraking met overkoepelend beleid en hoe dat geïmplementeerd wordt. Het verbreedt het blikveld van de eigen school naar andere scholen en zelfs tot buiten de eigen organisatie. Wanneer je daarbij als medezeggenschap je rol goed invult, beleid vanuit de kaders van medezeggenschap bekijkt en bespreekt, kan er een positieve, open en transparante relatie met de bestuurders ontstaan, die de medezeggenschap als een waardevolle sparringpartner in de ontwikkeling van toekomstgericht beleid ziet. In die zin zijn we als GMR INNOVO op de goede weg.

JAARVERSLAG GMR INNOVO SCHOOLJAAR

JAARVERSLAG GMR INNOVO SCHOOLJAAR JAARVERSLAG GMR INNOVO SCHOOLJAAR 2017 2018 Januari 2019 GMR@Innovo.nl INLEIDING Duidelijker als deze uitspraak van Henry Ford kunnen we het niet weergeven. We mogen als GMR wel stellen, dat we met zo

Nadere informatie

JAARVERSLAG GMR INNOVO SCHOOLJAAR September 2017

JAARVERSLAG GMR INNOVO SCHOOLJAAR September 2017 JAARVERSLAG GMR INNOVO SCHOOLJAAR 2016 2017 September 2017 GMR@Innovo.nl INLEIDING Af en toe is het goed de tijd even voorbij te laten vliegen, zodat je kunt kijken wat je aan het doen bent en ervoor zorgen,

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2014-2015 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN GMR INNOVO

COMMUNICATIEPLAN GMR INNOVO COMMUNICATIEPLAN GMR INNOVO 2016-2018 1 INLEIDING Dit is de tweede versie van het communicatieplan van de GMR INNOVO. Op basis van de ervaringen van de afgelopen drie jaren is het plan bijgesteld en wordt

Nadere informatie

WERKPLAN SCHOOLJAAR

WERKPLAN SCHOOLJAAR WERKPLAN SCHOOLJAAR 2015 2016 GMR INNOVO I N H O U D: 1. Inleiding 2. Korte terugblik 3. Visie op medezeggenschap 4. Ontwikkelingen binnen de medezeggenschap 5. Doel van het werkplan 6. Speerpunten 2015-2016

Nadere informatie

W E R K P L A N G M R I N N O V O S C H O O L J A A R

W E R K P L A N G M R I N N O V O S C H O O L J A A R W E R K P L A N G M R I N N O V O S C H O O L J A A R 2 0 1 8-2 0 1 9 I N H O U D 1. Inleiding 2. Medezeggenschap: zinvol? 3. Activiteiten en speerpunten 2018-2019 4. Structuur GMR 5. Kalender 2017-2018

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 Versie juli 2014 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2017-2018 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 2 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

W E R K P L A N G M R I N N O V O S C H O O L J A A R

W E R K P L A N G M R I N N O V O S C H O O L J A A R W E R K P L A N G M R I N N O V O S C H O O L J A A R 2 0 1 9-2 0 2 0 I N H O U D 1. Inleiding 2. Ontwikkelingen binnen de medezeggenschap 3. Wat vinden we in 2019-2020 belangrijk? 4. Structuur GMR 5.

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2015-2016 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Merlebos. Samen een mooie toekomst voor elk kind

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Merlebos. Samen een mooie toekomst voor elk kind Jaarverslag 2017-2018 Medezeggenschapsraad Basisschool Merlebos Samen een mooie toekomst voor elk kind 1 Voorwoord Voor je ligt het MR Jaarverslag 2017-2018 van Eenbes Basisschool Merlebos te Heeze. Het

Nadere informatie

2.2 Andere onderwerpen komen incidenteel of eens in de zoveel jaar aan de orde.

2.2 Andere onderwerpen komen incidenteel of eens in de zoveel jaar aan de orde. 1. Inleiding In 2017 heeft de GMR van Kindante weer de nodige activiteiten mogen ontplooien. De agenda van de GMR was regelmatig voller dan was voorzien in het activiteitenplan. Dit toont aan dat medezeggenschap

Nadere informatie

WERKPLAN SCHOOLJAAR 2014 2015 GMR INNOVO

WERKPLAN SCHOOLJAAR 2014 2015 GMR INNOVO WERKPLAN SCHOOLJAAR 2014 2015 GMR INNOVO 1 GMR-Werkplan 2014-2015 I N H O U D: 1. Inleiding 2. Visie op medezeggenschap 3. Doel van het werkplan 4. Speerpunten 2014-2015 5. Vaste activiteiten 6. Structuur

Nadere informatie

WERKPLAN SCHOOLJAAR

WERKPLAN SCHOOLJAAR WERKPLAN SCHOOLJAAR 2017 2018 Rijnland(s): vanuit de basis, de bron groeien en dan breed uitstromen GMR INNOVO I N H O U D: 1. Inleiding 2. Visie op medezeggenschap 3. Ontwikkelingen binnen de medezeggenschap

Nadere informatie

Inleiding 3 Visie 3 Doelen 3 Doelen voor de komende jaren 3 Deskundigheid 4 Samenstelling en taakverdeling 4 Contacten 4 Verkiezingen 5 Bijlagen 6

Inleiding 3 Visie 3 Doelen 3 Doelen voor de komende jaren 3 Deskundigheid 4 Samenstelling en taakverdeling 4 Contacten 4 Verkiezingen 5 Bijlagen 6 MR op de Carrousel Inhoudsopgave Inleiding 3 Visie 3 Doelen 3 Doelen voor de komende jaren 3 Deskundigheid 4 Samenstelling en taakverdeling 4 Contacten 4 Verkiezingen 5 Bijlagen 6 2 Inleiding De Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

GMR SOPOH Jaarverslag

GMR SOPOH Jaarverslag GMR SOPOH Jaarverslag 2014 2015 Inhoudsopgave jaarverslag Bladzijde Voorwoord, visie en missie 3 Organisatie en taakverdeling GMR 4 Vergaderingen en bijeenkomsten van de GMR 4 Commissieverslagen 5 1. Commissie

Nadere informatie

Artikel 19 Jaarverslag

Artikel 19 Jaarverslag Artikel 19 Jaarverslag De medezeggenschapsraad stelt jaarlijks een verslag van zijn werkzaamheden in het afgelopen jaar vast en zendt dit verslag ter kennisneming aan de schoolleiding, het personeel en

Nadere informatie

WERKPLAN. van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel

WERKPLAN. van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel WERKPLAN van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel 014-015 Inhoudsopgave: Titel 1 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Missie 4 Taak 4 Werkwijze 4 Taakverdeling 4 Contacten 5 Vergaderingen/overleg

Nadere informatie

Passend Onderwijs in ontwikkeling. O P R H E E R L E N e.o A C T V I T E I T E N P L A N

Passend Onderwijs in ontwikkeling. O P R H E E R L E N e.o A C T V I T E I T E N P L A N Passend Onderwijs in ontwikkeling O P R H E E R L E N e.o. 3 1 0 6 A C T V I T E I T E N P L A N 2 0 1 6-2 0 1 7 INLEIDING Conform de WMS zijn medezeggenschapsorganen verplicht jaarlijks een activiteitenplan

Nadere informatie

WERKPLAN. van de Medezeggenschapsraad van SO de Eenhoorn/ VSO de Stormvogel

WERKPLAN. van de Medezeggenschapsraad van SO de Eenhoorn/ VSO de Stormvogel WERKPLAN van de Medezeggenschapsraad van SO de Eenhoorn/ VSO de Stormvogel 2018-2019 Inhoudsopgave: Titel 1 Inhoudsopgave 2 Voorwoord 3 Missie 4 Taak 4 Werkwijze 4 Taakverdeling 4 Contacten 5 Vergaderingen/overleg

Nadere informatie

GEEF EEN HAND, CREËER EEN BAND

GEEF EEN HAND, CREËER EEN BAND GEEF EEN HAND, CREËER EEN BAND CONCEPT COMMUNICATIEPLAN GMR INNOVO JANUARI//FEBRUARI 2014 1 Geef een hand, creëer een band - communicatieplan GMR Innovo VISIE De GMR wil medezeggenschap binnen Innovo vormgeven

Nadere informatie

Intern-extern jaarverslag

Intern-extern jaarverslag Onderwijsgroep Perspecto Intern-extern jaarverslag GMR 2016-2017 9-11-2017 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Samenstelling GMR Onderwijsgroep Perspecto... 3 Wijzigingen... 3 Werkwijze GMR Onderwijsgroep Perspecto...

Nadere informatie

JAARVERSLAG Implementatie van passende ondersteuning in de dagelijkse praktijk 15 MAART 2017

JAARVERSLAG Implementatie van passende ondersteuning in de dagelijkse praktijk 15 MAART 2017 JAARVERSLAG 2016 Implementatie van passende ondersteuning in de dagelijkse praktijk 15 MAART 2017 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD SAMENWERKINGSVERBAND PASSEND ONDERWIJS PO WESTELIJKE MIJNSTREEK Terlindenweg 18,

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4. 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)...

INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4. 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)... INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)... 5 1.2 (Tussentijdse) Verkiezingen en vacatures...

Nadere informatie

WERKPLAN. van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel

WERKPLAN. van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel WERKPLAN van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel 016-017 Inhoudsopgave: Titel 1 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Missie 4 Taak 4 Werkwijze 4 Taakverdeling 4 Contacten 5 Vergaderingen/overleg

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2015-2016 Gouda, september 2016 Inleiding Dit is het eerste jaarverslag van de ondersteuningsplanraad (OPR) van Samenwerkingsverband (SWV) V(S)O Midden Holland Rijnstreek. De OPR is in 2013

Nadere informatie

GMR Stichting Cambium

GMR Stichting Cambium GMR Stichting Cambium Jaarverslag 2016 Auteur : Petra van de Vosse Datum : mei 2017 INHOUDSOPGAVE: 1. Voorwoord. 2. Missie en Visie GMR. 3. Professionalisering GMR. 4. Taken en bevoegheden GMR. 5. Samenstelling

Nadere informatie

Jaarverslag MR Basisschool St. Jan 2014 2015. Datum: 11 september 2015. Schrijver: Caroline van Erp. Inleiding. Algemeen:

Jaarverslag MR Basisschool St. Jan 2014 2015. Datum: 11 september 2015. Schrijver: Caroline van Erp. Inleiding. Algemeen: Jaarverslag MR Basisschool St. Jan 2014 2015 Datum: 11 september 2015 Schrijver: Caroline van Erp Inleiding Algemeen: Op de school worden belangrijke beslissingen genomen. Beslissingen die direct te maken

Nadere informatie

Jaarverslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Stichting Best Onderwijs

Jaarverslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Stichting Best Onderwijs Jaarverslag 2018 Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Stichting Best Onderwijs 1 Inhoudsopgave Een terugblik... 3 De samenstelling van de MR... 4 De behandelde onderwerpen... 5 Het overleg met het bestuur

Nadere informatie

Het jaarverslag van de medezeggenschapsraad

Het jaarverslag van de medezeggenschapsraad Het jaarverslag van de medezeggenschapsraad Maria in Campisschool Te Assen 2015-2016 Inhoud van het jaarverslag - De samenstelling van de MR - De behandelde onderwerpen - Het overleg met het bestuur en

Nadere informatie

31/1/2017 GMR KINDANTE JAARVERSLAG Samen op weg Wiel Pieters

31/1/2017 GMR KINDANTE JAARVERSLAG Samen op weg Wiel Pieters 31/1/2017 GMR KINDANTE JAARVERSLAG 2016 Samen op weg Wiel Pieters Jaarverslag 2016 Na een relatief rustig 2015 was 2016 voor de GMR weer een jaar van intensief aanpakken. Alle vanuit het oogpunt van medezeggenschap

Nadere informatie

Jaarverslag GMR

Jaarverslag GMR Jaarverslag 2017-2018 GMR Versie: 1.0 Status: vastgesteld Datum: september 2018 Inhoudsopgave Inleiding...3 Jaardoorloop...4 September... 4 Oktober... 4 November... 5 December... 5 Februari... 6 Maart...

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Anninksschool Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Anninksschool Schooljaar Jaarverslag Medezeggenschapsraad Anninksschool Schooljaar 2014-2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad (MR) van de Anninksschool over het schooljaar 2014-2015. Met dit verslag

Nadere informatie

Jaarverslag activiteitenplan MR Parkschool

Jaarverslag activiteitenplan MR Parkschool Jaarverslag 2016-2017 en activiteitenplan 2017-2018 MR Parkschool Jaarverslag 2016-2017 en activiteitenplan 2017/2018 MR de Parkschool 1. Inleiding De bedoeling van het activiteitenplan is het vastleggen

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR KPO basisschool Jeroen Bosch

JAARVERSLAG MR KPO basisschool Jeroen Bosch 20162017 JAARVERSLAG MR KPO basisschool Jeroen Bosch SCHOOLJAAR 20162017 Artikel 19 Jaarverslag De medezeggenschapsraad stelt jaarlijks een verslag van zijn werkzaamheden in het afgelopen jaar vast en

Nadere informatie

GMR Stichting Cambium

GMR Stichting Cambium GMR Stichting Cambium Jaarverslag 2018 Auteur : Petra van de Vosse Datum : december 2018 INHOUDSOPGAVE: 1. Voorwoord. 2. Missie en Visie GMR. 3. Professionalisering GMR. 4. Taken en bevoegdheden GMR. 5.

Nadere informatie

Montessorischool Landsmeer Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Schooljaar

Montessorischool Landsmeer Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Schooljaar Montessorischool Landsmeer Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Schooljaar 2015-2016 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 De missie en visie van de MR... 2 3 Werkwijze MR... 3 4 Notulen... 3 5 Communicatie... 3

Nadere informatie

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief Jaarverslag MR Guido de Brès 2015-2016 Status september 2016: definitief Inhoudsopgave Inhoud Voorwoord... 3 1. Algemeen... 4 1.1. Samenstelling MR en datum van indiensttreding... 4 1.2. Taakverdeling...

Nadere informatie

Jaarverslag MR de Bongerd

Jaarverslag MR de Bongerd Jaarverslag MR de Bongerd Schooljaar 2009-2010 Medezeggenschapsraad de Bongerd Boomgaardlaan 102 1036 KJ Amsterdam mr@bongerd.edu.amsterdam.nl Pagina 1 Inhoudsopgave INHOUDSOGAVE 2 1 INLEIDING. 3 2 VERGADERINGEN

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN MR OBS WIS EN WIERIG SCHOOLJAAR 2016/2017

ACTIVITEITENPLAN MR OBS WIS EN WIERIG SCHOOLJAAR 2016/2017 ACTIVITEITENPLAN MR OBS WIS EN WIERIG SCHOOLJAAR 2016/2017 Watertapweg 1 7011 BP GAANDEREN (0315) 34 16 55 mr@wisenwierig.nl INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Missie en visie MR 3. Samenstelling en taakverdeling

Nadere informatie

MR Basisschool De Sprong

MR Basisschool De Sprong MR Basisschool De Sprong Activiteitenplan Schooljaar 2015-2016 Realisatie A. Onze missie De MR denkt mee over het schoolbeleid en bewaakt samen met de directie de uitvoering en evaluatie van dat beleid.

Nadere informatie

Jaarverslag 2009/2010. Medezeggenschapsraad PCBS De Ploeg

Jaarverslag 2009/2010. Medezeggenschapsraad PCBS De Ploeg Jaarverslag 2009/2010 Medezeggenschapsraad PCBS De Ploeg Inhoudsopgave Voorwoord pag. 1 Samenstelling van de medezeggenschapsraad pag. 2 Interne activiteiten pag. 3 Instemmings- en adviesaanvragen pag.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad (MR)

Medezeggenschapsraad (MR) Medezeggenschapsraad (MR) Jaarverslag 2016 / 2017 Zoetermeer, september 2018 1 Inhoud Inleiding... 3 Medezeggenschapsraad... 3 Samenstelling medezeggenschapsraad... 3 Teamgeleding... 3 Oudergeleding...

Nadere informatie

MR Kbs Kievitsloop Jaarverslag

MR Kbs Kievitsloop Jaarverslag MR Kbs Kievitsloop Jaarverslag 2014-2015 MR KBS Kievitsloop Februari 2016 MR Kievitsloop Pagina 2 van 9 Inhoudsopgave 1 INLEIDING...4 2 ORGNISATIE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD...5 2.1 VERGADERINGEN EN BIJEENKOMSTEN...

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 1 7 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke inbreng

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Sleutelbloem

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Sleutelbloem Jaarverslag 2015-2016 Medezeggenschapsraad De Sleutelbloem Inleiding Voor u ligt het jaarverslag 2015-2016 van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool De Sleutelbloem. In dit verslag legt de MR verantwoording

Nadere informatie

Werkplan. Medezeggenschapsraad

Werkplan. Medezeggenschapsraad Werkplan Medezeggenschapsraad 2017-2018 Inhoudsopgave Inleiding 1. 1. Missie en visie 2. 2. Doelstellingen 3. 3. Samenstelling en werkwijze 4. 4. Communicatie 6. 5. Jaarplanning 7. 6. Aandachtspunten voor

Nadere informatie

Jaarverslag MR de Phoenix

Jaarverslag MR de Phoenix Jaarverslag MR de Phoenix 2014-2015 September 2015 Voorwoord In dit jaarverslag wordt een overzicht gegeven van de werkzaamheden van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Phoenix in het schooljaar

Nadere informatie

De plv. voorzitter, de heer Brouns, opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom.

De plv. voorzitter, de heer Brouns, opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 31 oktober 2017 Aanwezig: Deel 1 en 2: GMR: de dames Ozek, Pijls en de heren Brouns (plv. voorzitter) en De Wilde Deel 1: RvT: de dames Keuzenkamp, Van der Graaf

Nadere informatie

Jaarverslag OPR Schooljaar

Jaarverslag OPR Schooljaar Jaarverslag OPR Schooljaar 2015-2016 De Ondersteuningsplanraad De Ondersteuningsplanraad is het medezeggenschapsorgaan van het Samenwerkingsverband. De Ondersteuningsplanraad (hierna: OPR) heeft instemmingsrecht

Nadere informatie

Activiteitenplan & begroting Medezeggenschapsraad Tabor College

Activiteitenplan & begroting Medezeggenschapsraad Tabor College Activiteitenplan & begroting Medezeggenschapsraad Tabor College 2016 2017 1. INLEIDING In een activiteitenplan beschrijft de Medezeggenschapsraad (MR) welke activiteiten hij wil uitvoeren binnen de kaders

Nadere informatie

Dit jaarplan bevat een overzicht van onderwerpen, die de GMR in het schooljaar 2019/2019 wil behandelen.

Dit jaarplan bevat een overzicht van onderwerpen, die de GMR in het schooljaar 2019/2019 wil behandelen. Inleiding Voor u ligt het jaarplan van de GMR van Stichting Allure, het bevoegd gezag van de openbare scholen voor basisonderwijs in de gemeenten: Medemblik (cluster A), Koggeland (cluster B) en Opmeer

Nadere informatie

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo Jaarverslag MR 2015-2016 Basisschool De Telgenkamp, Hengelo 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 1. Algemeen...4 1.1. Samenstelling MR en datum van indiensttreding...4 1.2. Taakverdeling...4 1.3. Vergaderfrequentie...4

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Roosendaal, Moerdijk en omgeving 2015-2016 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 2 De OPR van samenwerkingsverband Passend Onderwijs Roosendaal,

Nadere informatie

GMR Kentalis Onderwijs

GMR Kentalis Onderwijs GMR Kentalis Onderwijs Jaarverslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) van Stichting Kentalis Onderwijs Verslagjaar: januari december 2014 Voor u ligt het jaarverslag van de Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Rozenstraat 14 7255 XT Hengelo gld Tel: 0575 461510 mr@rozengaardsweide.nl. Activiteitenplan MR O.B.S. Rozengaardsweide schooljaar 2013-2014

Rozenstraat 14 7255 XT Hengelo gld Tel: 0575 461510 mr@rozengaardsweide.nl. Activiteitenplan MR O.B.S. Rozengaardsweide schooljaar 2013-2014 Rozenstraat 14 7255 XT Hengelo gld Tel: 0575 461510 mr@rozengaardsweide.nl Activiteitenplan MR O.B.S. Rozengaardsweide schooljaar 2013-2014 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Missie en Visie van de MR 4 3 Samenstelling

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016

Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016 1. Voorwoord Als medezeggenschapsraad van basisschool Al-Iman willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk behartigen. Samen werken

Nadere informatie

Werkplan MR BS de Steiger

Werkplan MR BS de Steiger Werkplan BS de Steiger 2017-2018 1 Inleiding Als medezeggenschapsraad () van de basisschool De Steiger willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk behartigen. Middels dit jaarplan

Nadere informatie

Jaarverslag activiteitenplan MR Parkschool

Jaarverslag activiteitenplan MR Parkschool Jaarverslag 2017-2018 en activiteitenplan 2018-2019 MR Parkschool Jaarverslag 2017-2018 en activiteitenplan 2018/2019 MR de Parkschool 1. Inleiding De bedoeling van het activiteitenplan is het vastleggen

Nadere informatie

Samenstelling van de raad in het schooljaar :

Samenstelling van de raad in het schooljaar : Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad de Windvang Schooljaar 2015-2016 Algemeen: Indrukken over het functioneren van de MR: De MR startte het schooljaar met minimale bezetting. Daarbij waren de meeste

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad

Jaarplan Medezeggenschapsraad Jaarplan 2012 2013 Medezeggenschapsraad Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Samenstelling MR 4 3. Functies en taken 4 4. Bevoegdheden MR 5 5. Werkwijze 5 6. Vergaderdata 2012 2013 5 7. Vaste Agenda

Nadere informatie

Onder schooltijd Het is niet toegestaan dat onder schooltijd diensten (zoals fysiotherapie) worden aangeboden op de scholen.

Onder schooltijd Het is niet toegestaan dat onder schooltijd diensten (zoals fysiotherapie) worden aangeboden op de scholen. GMR-vergadering 9 oktober 2014 Aanwezig: Afwezig: Verslag: Wubbo J. Wever (CvB), Mieneke Wobbes (P&O) Rachel Heinemann (voorzitter), Dagmar Vervat (secretaris), Patrick Bosman, Tine van Caspel, Annet van

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2010-2011

JAARVERSLAG 2010-2011 JAARVERSLAG 2010-2011 1. De Medezeggenschapsraad 1.1. Samenstelling van de MR: Oudergeleding: Zittingsperiode (*) tot: * Dhr. Richard Coenen (penningmeester) 31-12-2012 * Mevr. Angelique Coumans 31-12-2013

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 2014

Jaarverslag 2013 2014 Secretariaat gevestigd p/a Gerard ter Borchstraat 51 4703NL Roosendaal e-mail mr@dekameleonkpo.nl Jaarverslag 2013 2014 Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad De Kameleon Pagina 1 van 6 INHOUD 1.Voorwoord

Nadere informatie

Voorwoord. 10 juli Colette Schelfhorst Voorzitter MR Vrije School de Zwaan

Voorwoord. 10 juli Colette Schelfhorst Voorzitter MR Vrije School de Zwaan 1 Voorwoord Hierbij presenteren wij u het vierde jaarverslag van de Medezeggenschapsraad van Vrije School de Zwaan. De MR bestaat sinds 6 jaar binnen onze school. De MR heeft een lastig jaar achter de

Nadere informatie

WERKPLAN GMR Nobego 2013-2014. Vastgesteld 26 juni 2013

WERKPLAN GMR Nobego 2013-2014. Vastgesteld 26 juni 2013 WERKPLAN GMR Nobego 2013-2014 Vastgesteld 26 juni 2013 2 Inhoud Inleiding... 3 GMR Visie en Missie... 4 Werkwijze GMR... 5 Werkwijze werkgroepen... 6 Werkwijze GMR-afgevaardigde(n) bij projectplannen...

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) van het Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) van het Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland Jaarverslag 2017 Ondersteuningsplanraad (OPR) van het Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. De samenstelling van de ondersteuningsplanraad

Nadere informatie

Jaarverslag. MR Sint-Maartenscollege. Schooljaar

Jaarverslag. MR Sint-Maartenscollege. Schooljaar Jaarverslag MR Sint-Maartenscollege Schooljaar 2016-2017 Maastricht, september 2017 1 Verantwoording Als gevolg van artikel 19 van het MR-reglement doet de secretaris van de MR jaarlijks schriftelijk verslag

Nadere informatie

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015 WERKPLAN Medezeggenschapsraad CBS t Loo 2014-2015 Zelhem, september 2014. Pagina 1 van 7 1 Inleiding Doelstelling Dit document legt de plannen van de MR vast voor het schooljaar 2014 2015. Citaat uit de

Nadere informatie

De samenstelling van de BBMR per december 2016 is opgenomen in bijlage 1.

De samenstelling van de BBMR per december 2016 is opgenomen in bijlage 1. Jaarverslag 2016 BBMR-VO Almeerse Scholen Groep (ASG) Inleiding De BBMR VO van ASG (de bovenbestuurlijke medezeggenschapsraad voortgezet onderwijs) werkt met een eigen reglement, statuut en huishoudelijk

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout. Schooljaar 2015-2016

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout. Schooljaar 2015-2016 Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout 1. Voorwoord Als medezeggenschapsraad van basisschool St. Jozef willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk

Nadere informatie

VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR

VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD secretariaat: Marisja Zych en Inge van der Linden e-mail: secretariaat@bmtskpo.nl Website: www.skpo.nl VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR Datum: Woensdag

Nadere informatie

MR Jaarverslag Definitief oktober

MR Jaarverslag Definitief oktober MR Jaarverslag 2015-2016 Definitief 1.0 10 oktober 2016 Email: Internet: mr@paletdinther.nl www.paletdinther.nl 1. Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad van basisschool t Palet.

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG 2014-25 JAARVERSLAG 2013 1 Catent Stichting voor primair (speciaal) katholiek onderwijs in onderstaand verzorgingsgebied 2 PASSEND ONDERWIJS.PAST HET???? Terugkijkend op 2013 zijn er vele onderwerpen die

Nadere informatie

Jaarverslag Basisschool de Oranjerie

Jaarverslag Basisschool de Oranjerie Jaarverslag Basisschool de Oranjerie Medezeggenschapsraad basisschool de Oranjerie Jaarverslag schooljaar 2016-2017 1 Inhoud Jaarverslag Basisschool de Oranjerie... 1 Medezeggenschapsraad basisschool de

Nadere informatie

Activiteitenplan MR. O.J.S het Scala 2016/2017

Activiteitenplan MR. O.J.S het Scala 2016/2017 Activiteitenplan MR O.J.S het Scala 2016/2017 Activiteitenplan MR O.J.S. het Scala Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Missie en visie... 4 2. Samenstelling en taakverdeling van de MR... 5 2.1 Taakomschrijving:...

Nadere informatie

Handleiding Medezeggenschapsraad. Openbare basisschool Koningin Beatrix in Buren

Handleiding Medezeggenschapsraad. Openbare basisschool Koningin Beatrix in Buren Handleiding Medezeggenschapsraad Openbare basisschool Koningin Beatrix in Buren 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Doel... 3 Scholing... 3 Positie MR... 4 Samenstelling MR... 5 Werkzaamheden MR -Verkiezingen...

Nadere informatie

D E P A L S T E R

D E P A L S T E R D E P A L S T E R 2014-2015 Jaarverslag 2014-2015 Samenstelling raad en taakverdeling Leden: Oudergeleding: Arno Loermans: PR taken Houvast Ivo van der Laan: secretaris, begroting Mark Heck: arbo zaken,

Nadere informatie

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD!-po

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD!-po Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Wylrehofweg 11 5912 PM Venlo T (077) 8500029 E info@omnibus.akkoord-po.nl GMR STICHTING AKKOORD!-po Inhoud Inleiding pag. 3 Samenstelling GMR pag.

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad SGL Scholengemeenschap Lelystad 1 1. Inleiding Missie Wij zetten onze bevoegdheden en mogelijkheden in bij het initiëren, participeren en controleren van beleid

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Activiteitenplan 2016-2017 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Activiteitenplan MR De Waai 2016-2017 1 ACTIVITEITENPLAN MR De Waai 2016-2017 Woord vooraf In dit activiteitenplan

Nadere informatie

Jaarverslag MR CBS de Regenboog Boekjaar 2015

Jaarverslag MR CBS de Regenboog Boekjaar 2015 Jaarverslag MR CBS de Regenboog Boekjaar 2015 17 mei 2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2015 van de medezeggenschapsraad (MR) van CBS de Regenboog. In dit verslag legt de medezeggenschapsraad verantwoording

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2015 2016 Gemeenschappelijke Medezeggenschaps Raad Van Inhoudsopgave Voorwoord Blz. 3 Waar houdt de GMR zich mee bezig? Blz. 4 - Vergaderingen - Contactpersonen GMR Keender - CNVO partnerschap

Nadere informatie

Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0

Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0 Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0 1 0. Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Visie en uitgangspunten... 4 Visie... 4 Bevoegdheden... 4 3. Kalender... 5 4. Samenstelling +

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip 1. Visie Medezeggenschapsraad t Ruimteschip Wij bewaken de ruimte die de kinderen krijgen Motto t Ruimteschip is de school waar het kind de ruimte krijgt De MR bewaakt de ruimte die het kind op t Ruimteschip

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2016 2017 De medezeggenschapsraad De medezeggenschapsraad (MR) is een wettelijk verplichte raad, bestaande uit medewerkers (personeelsgeleding) en ouders (oudergeleding)

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Medezeggenschapsraden Openbare en Katholieke school voor Praktijkonderwijs Parkstad Heerlen Jaarverslag 2017-2018 Samenstelling MR De medezeggenschapsraden openbare en katholieke scholen voor Praktijkonderwijs

Nadere informatie

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven Verslag OPR vergadering d.d. 22 september 2016 CONCEPT 19:30 uur. Locatie: BS De Regenboog, Son en Breugel Aanwezig: dhr. J. Raijmakers Personeelsgeleding

Nadere informatie

Activiteiten plan. Medezeggenschapsraad. van o.b.s. De Vuurtoren 2014-2015

Activiteiten plan. Medezeggenschapsraad. van o.b.s. De Vuurtoren 2014-2015 Activiteiten plan Medezeggenschapsraad van o.b.s. De Vuurtoren 2014-2015 2 Activiteiten plan o.b.s. de Vuurtoren 2014-2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Visie medezeggenschapsraad... 3 3 Doelen komend

Nadere informatie

Activiteitenplan GMR

Activiteitenplan GMR Activiteitenplan GMR 2017-2018 1 Inhoudsopgave 1. Wie zijn wij?...3 2. Samenstelling...3 Het dagelijks bestuur wordt gevormd door:...3 Oudergeleding:...3 Personeelsgeleding:...4 3. Zittingsperiode...4

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2011-2012. Versie 24-10-2012

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2011-2012. Versie 24-10-2012 JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2011-2012 Versie 24-10-2012 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 3 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 4 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Jaarverslag. MedezeggenschapsRaad. Montessori Onderwijs Purmerend

Jaarverslag. MedezeggenschapsRaad. Montessori Onderwijs Purmerend Jaarverslag MedezeggenschapsRaad Montessori Onderwijs Purmerend 2014-2015 1. Samenstelling MR Oudergeleding Linda Kint- voorzitter Marleen Hooijer Monique van Wijk-Boer Yasmin Schuster (geen stemrecht)

Nadere informatie

Jaarverslag 2014/2015 Medezeggenschapsraad. Inhoudsopgave. 1. Inleiding Pagina 2. 2. Samenstelling en werkwijze MR Pagina 3

Jaarverslag 2014/2015 Medezeggenschapsraad. Inhoudsopgave. 1. Inleiding Pagina 2. 2. Samenstelling en werkwijze MR Pagina 3 Jaarverslag 2014/2015 Medezeggenschapsraad Inhoudsopgave 1. Inleiding Pagina 2 2. Samenstelling en werkwijze MR Pagina 3 2.1 Wat doet de MR? 2.2 Samenstelling 2.3 Werkwijze 3. Scholing Pagina 4 4. Behandelde

Nadere informatie

Werkplan. Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Stichting Delta De Bilt voor Primair Onderwijs

Werkplan. Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Stichting Delta De Bilt voor Primair Onderwijs Werkplan Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad 2014-2015 Stichting Delta De Bilt voor Primair Onderwijs Inhoudsopgave 1. De functie van het werkplan.... 3 2. Missie en visie GMR... 3 Missie... 3 Visie...

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2016-2017 Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Stichting Meer Primair Jaarverslag GMR 2016-2017 Opgesteld door: GMR Stichting Meer Primair Op datum: 08-11-2017 Versie 1.0 gmr@meerprimair.nl

Nadere informatie

Voor u ligt het activiteitenplan van de MR van OBS de Zwetteschool te Sneek.

Voor u ligt het activiteitenplan van de MR van OBS de Zwetteschool te Sneek. 1. Inleiding. Voor u ligt het activiteitenplan 2015-2016 van de van OBS de Zwetteschool te Sneek. Een activiteitenplan is een document waarin verantwoord wordt wat de doet of gepland heeft te gaan doen.

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G G E Z A M E N L I J K E M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D S T I C H T I N G F L U E N T A

J A A R V E R S L A G G E Z A M E N L I J K E M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D S T I C H T I N G F L U E N T A J A A R V E R S L A G G E Z A M E N L I J K E M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D S T I C H T I N G F L U E N T A J A N U A R I 2 0 1 2 - D E C E M B E R 2 0 1 2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding. 3 2. Overzicht

Nadere informatie