1. Opening BOE opent om uur de vergadering en heet allen welkom. Toon is nieuw in de MR en heeft zich in het vooroverleg al voorgesteld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Opening BOE opent om 21.00 uur de vergadering en heet allen welkom. Toon is nieuw in de MR en heeft zich in het vooroverleg al voorgesteld."

Transcriptie

1 Notulen MR vergadering 8 oktober 2014 Aanwezig: Bert Boelens (vz), Bart van Riessen (notulist), Harm Denissen, Carla van Gruijthuijsen, Toon Verploegen, Carl Matser, Wies van Breemen, Mark Dijksma, Mark Eggink, Jonathan van Dongen, Marion Krabbenborg, Menno Bartlema Afwezig: Marjan Hofstede 1. Opening BOE opent om uur de vergadering en heet allen welkom. Toon is nieuw in de MR en heeft zich in het vooroverleg al voorgesteld. 2. Mededelingen - KRM meldt dat er afgelopen week weer volop certificaten zijn uitgereikt. Zowel voor Goethe (Duits), Delf Scolair (Frans) en Cambridge (Engels). - KRM meldt dat ze dinsdag op bezoek is geweest bij het bootcamp ipad. - KRM meldt dat er met de secties Engels en Nederlands afspraken zijn gemaakt hoe om te gaan met de grote klassen in 4 Havo, er komt een extra uur. - KRM meldt dat ze ondanks de afwezigheid van BAM een goede start van het jaar heeft gehad. 3. Notulen Nav de notulen vraagt DEH hoe het zit met de airco. KRM heeft geen volledig beeld maar de B vleugel lijkt klaar en de A vleugel nog niet. GRC vult aan dat het vooral in lokaal A015 soms veel te warm is. Nav punt 7, de mogelijkheid tot beroep staat dat in de brief? BAM zoekt dit nog uit. Nav rondvraag Wies vraagt of er nog iets gedaan is met zijn opmerking over studium generale. De rector zegt dat het doorgegeven is aan PLL maar dat er nog geen bijeenkomst is geweest. De notulen worden goedgekeurd. 4. Overgangsnormen Op blz. 2 punt 7 staat het woord die dit wordt verduidelijkt. Er zal komen te staan de overgangsnormen per leerjaar. BAM: De wetgeving rond rekenen zijn iets aangepast dit heeft gevolgen voor de voetnoot 3 en 5, deze zal worden; Het cijfer voor rekenen is het hoogste cijfer van het examen en de herkansing. DEH vraagt daaromtrent of dit een verzwaring is van de overgangsnormen. BAM leerlingen maken het examen in de voorexamenklas, als ze een onvoldoende halen komt er een bijspijker cursus, ze kunnen dan opnieuw examen doen. DEH vraagt of leerlingen die slecht zijn in rekenen niet liever twee keer examen zouden doen in het examenjaar zodat ze meer tijd hebben om te oefenen. BAM antwoord dat ze het beter kunnen doen na de bijspijker cursus. GRC vraagt of het HV team kan omgaan met de nieuwe regels betreffende de HV klas. KRM: We gaan het dit jaar doen en kijken volgend jaar of we zo verder willen. Er wordt instemming verleent aan de overgangsnormen.

2 5. Schooljaarplan KRM een heikel punt is het hoge aantal zittenblijvers in H4, ook over V4 zijn we niet content. BOE benadrukt dat er ook veel leerlingen van 1G zijn overgegaan naar 2A, mede daardoor is er een extra 2 e klas gevormd. Het gevolg was dat in de BB de 4H niet gesplitst werd. KRM antwoordt dat er geen 1 op 1 relatie is tussen deze twee gebeurtenissen. Een combinatieklas 2A-2G kon dit jaar niet i.v.m. de ipad. MAC vraagt of een van de oorzaken dat er vrij veel leerlingen van 1G naar 2A gaan kan zijn dat dit omgeprate leerlingen waren die eerst naar 1A zouden gaan. KRM weet niet of dit zo is, maar het is de moeite dit uit te zoeken. GRC: Er is toch een ontmoedigingsbeleid om over te stappen van G A. De rector beaamt dit. BOE komt terug op de grote 4H klassen, het is een punt van aandacht maar wat meer? KRM zoals eerder gemeld is er een oplossing met Nederlands en Engels, verder is de sfeer en samenstelling in de 4H klassen goed. De directie heeft zich aan de splitsingsnorm gehouden. Men was verrast door het grote aantal zittenblijvers. Een grote klas leidt niet automatisch tot meer zittenblijvers. Mark Dijksma vraagt naar de percentages op blz 5, deze kloppen niet met de gegevens van blz. 4. BAM heeft geen idee van de oorzaak en zoekt dit uit. RIB vraagt naar het actieplan punt 4. KRM het meerjaren formatieplan is er nog niet, zodra het er is en besproken is in het MT komt het richting MR. RIB vraagt over besluit ipads. BAM antwoordt dat er voor de kerst een besluit moet worden genomen of er voor de 1 e klassen wordt doorgegaan met de ipad. Het probleem van de vierde klas dat DEH meldt kan volgens BAM wel later worden opgelost, dit is niet van belang voor de voorlichting. DEH; dat wordt wel krap, de MR heeft twee vergaderingen voor een instemming. Ook BOE heeft zorgen om het tijdpad. GRC vraagt naar ervaringen in 1H en 1A, zijn deze anders dan eerdere ervaringen in 1G? KRM meldt dat dit nog onduidelijk is. Duidelijk lijkt wel dat als voor invoering wordt besloten dit een brede invoering is. MAC vraagt nog of er verbeteringen zijn in de resultaten van de leerlingen, dit was een van de doelen van het ipad project. BAM meldt dat in een eerdere meting geen significant verschil is gemeten tussen wel en geen ipad. GRC vraagt naar een onderzoek naar een ander doel van het project, de differentiatie, er is nu ervaring met drie groepen 1 G leerlingen. Bovendien lijkt dit makkelijker meetbaar. Mark Dijksma vraagt nog naar de klankbordgroep, het is toegezegd dat deze komt. BAM antwoordt dat deze er komt maar wil geen datum noemen. GRC meldt dat TAC heeft aangeboden de MR te willen informeren naar de ervaringen uit de stuurgroep. BOE besluit dit punt door de directie op te roepen snel met een plan te komen. DEH verwijst naar de notulen blz. 2 dat de formulering betreffende de MK onduidelijk is en niet aangepast in dit werkdocument.

3 6. Examenreglement Er wordt instemming verleent aan het examenreglement. GRC meldt nog dat er voor 5H drie herkansingsperioden zijn en dat aan het team BB VWO moet worden gevraagd of dit volgend jaar ook voor de 6V klassen moet gelden. KRM antwoordt dat dit ook in het MT overleg naar voren zal komen. 7. Monnikskap Het ruimte gebrek blijft een belangrijk punt, de lokalen in de C vleugel kunnen wel meer gebruikt worden maar staan vol met tafels en stoelen en dat is onhandig voor leerlingen met grote rolstoelen. KRM, er is veel energie en initiatief gestoken in een reis naar Berlijn maar de belangstelling valt tegen. Wies antwoordt persoonlijk, dat het hem een jaar te laat is. DEH; Het moet weer een traditie worden1 succeservaring zorgt ervoor dat het weer gewoon wordt dat je meegaat. 8. Nieuws uit de andere raden GMR; Er is nog geen vergadering geweest maar Marjan meldt zich voor de ouderpositie. Vanuit de OR komen een aantal vragen naar de directie. Besloten wordt dat deze snel schriftelijk zullen worden beantwoord. De vragen betreffen: a) De klankbordgroep ipad b) Wanneer komt er een evaluatie van de 4 e toetsweek en de mixweken (activiteitenweken) c) Er zijn weer veel activiteiten buiten de mixweken, hoe komt dit, de afspraak was toch om dit te vermijden. d) Er wordt een zorg uitgesproken over de grote klassen in de 4 e klas e) Hoe zit het met het aannamebeleid, afgelopen jaar zijn er 194 leerlingen aangenomen terwijl 185 de afspraak was. Heeft dit gevolgen voor de norm mbt brandveiligheid? f) Er zijn zorgen over de oplopende kosten voor ouders, meer uitwisselingen bovenop de kosten van de ipad. g) Er zijn vragen over de buspasjes, zijn deze ook nodig voor leerlingen uit Drutenh) Hoe is de keuze van de ipad coaches gedaan? De rector kan met betrekking tot punt e) zeggen dat er regelmatig met de brandweer wordt overlegd en dat het DC binnen de normen zit. Met betrekking tot punt g): Er is overleg met de busmaatschappij, deze zal grotere bussen inzetten. Punt a) is al eerder besproken, de klankbordgroep komt er snel. 9. MR etentje RIB meldt dat er vrijdag 14 november is gereserveerd in de Spil voor het jaarlijkse MR etentje. Mochten leden niet kunnen dit graag melden aan RIB. Op dit etentje wordt ook afscheid genomen van JOH en Hetty Wieringa. Het blijkt dat er op die dag ook een schoolfeest in de Lindeberg is.

4 10. Rondvraag Mark Eggink vraagt of er wat gedaan kan worden aan de akoestiek van de noodlokalen, deze is erg slecht. Andere leden van de MR beamen dit. De rector zal dit met HER bespreken. Wies vraagt of er meer aandacht kan komen voor het excellentiebeleid, zelf heeft hij van zijn ouders moeten horen over de cursussen op de RU. Er is een werkgroep mee bezig op de BB VWO. Mark Eggink heeft contact gehad met de decaan om deze activiteiten ook mee te laten tellen voor LOB, de vier uur die daarvoor wordt verrekend is aan de lage kant. MAC vraagt naar een andere periodisering, er is halverwege een periode een grote toetsdruk, zou het geen idee zijn om naar zes perioden te gaan en tussendoor niet te toetsen mav overhoringen. BAM antwoordt dat er zal worden uitgezocht hoe dat gaat bij andere scholen, maar het is een complex verhaal. GRC vult aan dat leerlingen van de derde klas het lastig vinden dat een toetsweek vlak na een vakantie valt. Leerlingen hebben het idee dat ze dan in de vakantie voor school moeten werken. MAC pleit voor het in dienst nemen van een taal assistent voor de vreemde talen. GRC: Een native speaker zou veel toevoegen aan de kwaliteit. BOE meldt dat de gymzaal zeer glad is, vaak vies en gevaarlijk. KRM zal dit doorgeven aan HER. BOE sluit de vergadering om uur BAM; Menno Bartlema BB; bovenbouw BOE; Bert Boelens DEH; Harm Denissen GMR gemeenschappelijke medezeggenschapsraad GRC; Carla van Gruijthuisen HER; Rob Hendriks JOH; Hanneke de Jong KRM; Marion Krabbenborg LOB; loopbaanorientatie MK; Monnikskap OR; ouderraad PLL; Lex Plantaz RIB; Bart van Riessen RU; Radboud Universiteit TAC; Carolijn Tacken

5 Actielijst BAM zoekt uit hoe het zit met de brief bij bezwaar examen (zie punt 3) BAM zoekt verschil percentages eindexamens uit (zie punt 5) BOE en RIB zoeken uit bevoegdheid MR mbt besluit ipad KRM en BAM komen snel met tijdpad ipad RIB en BOE nodigen TAC uit voor volgende vergadering (zie punt 5) KRM en BAM beantwoorden vragen vanuit de OR (zie punt 8) RIB meldt Marjan aan voor de GMR (zie punt 8) BOE en RIB stellen vergaderdata vast. RIB nodigt JOH en Hetty Wieringa uit voor MR etentje(zie punt 9) KRM bepreekt met HER situatie rond akoestiek van de noodlokalen en de onveilige situatie in de gymzaal. (zie punt 10)

BOE opent om uur de vergadering en heet allen welkom.

BOE opent om uur de vergadering en heet allen welkom. Notulen MR vergadering 21 mei 2014 Aanwezig: Bert Boelens (vz), Bart van Riessen, Harm Denissen, Hanneke de Jong, Carl Matser (notulist), Mark Dijksma, Marjan Hofstede, Jonathan van Dongen, Mark Eggink,

Nadere informatie

Notulen MR Vergadering 25 november 2015 Aanwezig: Afwezig: 1. Opening 2. Mededelingen 3. Notulen 4. Begroting 2016

Notulen MR Vergadering 25 november 2015 Aanwezig: Afwezig: 1. Opening 2. Mededelingen 3. Notulen 4. Begroting 2016 Notulen MR Vergadering 25 november 2015 Aanwezig: Bert Boelens (vz), Bart van Riessen, Harm Denissen, Carl Matser, Carla van Gruijthuijsen, Toon Verploegen, Mark Eggink, Mark Dijksma, Wilma Derksen, Sander

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 20 november 2013

Notulen MR vergadering 20 november 2013 Notulen MR vergadering 20 november 2013 Aanwezig: Bert Boelens (vz), Bart van Riessen (notulist), Harm Denissen, Carla van Gruijthuijsen, Carl Matser, Hanneke de Jong, Mark Dijksma, Mark Eggink, Wies van

Nadere informatie

1) Opening VET opent de vergadering om 20:45 uur en heet iedereen welkom.

1) Opening VET opent de vergadering om 20:45 uur en heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 8/3/2017 Aanwezig: Toon Verploegen (vz), Harm Denissen, Tom Hooft van Huysduynen, Bart van Riessen, Nanda Verhagen, Sander Elemans, Marnix Looijmans, Dennis Löwik, Hans van der Weide,

Nadere informatie

Notulen MR Vergadering 4 december 2014 Aanwezig: Afwezig: 1. Opening 2. Mededelingen 3. Notulen 4. Begroting 2015

Notulen MR Vergadering 4 december 2014 Aanwezig: Afwezig: 1. Opening 2. Mededelingen 3. Notulen 4. Begroting 2015 Notulen MR Vergadering 4 december 2014 Aanwezig: Bert Boelens (vz), Bart van Riessen, Harm Denissen, Carl Matser, Carla van Gruijthuijsen (notulist), Toon Verploegen, Wies van Breemen, Jonathan van Dongen,

Nadere informatie

Notulen MR 19 april 2017

Notulen MR 19 april 2017 Notulen MR 19 april 2017 Aanwezig: Harm Denissen, Tom Hooft van Huysduynen, Bart van Riessen, Nanda Verhagen, Sander Elemans, Marnix Looijmans, Dennis Löwik, Hans van der Weide, Carla van Gruijthuijsen,

Nadere informatie

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld Oudergeleding Gina de Maat Daniëlle v.d. Wege voorzitter Marty Meijer Personeelsgeleding Annemiek Stallaart (notulist) Esmeralda de Kind Herma Reijenga

Nadere informatie

Melanchthon-DNA / kernwaarden. tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap. Naastenliefde Optimisme

Melanchthon-DNA / kernwaarden. tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap. Naastenliefde Optimisme Hartelijk welkom Melanchthon-DNA / kernwaarden tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap Naastenliefde Optimisme Hier leer je voor het leven kennis competenties waarden Competenties Samenwerken Plannen

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

Verslag van de eerste vergadering van de Medezeggenschapsraad van het Berlage Lyceum in het schooljaar op 14 september 2017

Verslag van de eerste vergadering van de Medezeggenschapsraad van het Berlage Lyceum in het schooljaar op 14 september 2017 Verslag van de eerste vergadering van de Medezeggenschapsraad van het Berlage Lyceum in het schooljaar 2017-2018 op 14 september 2017 Aanwezig: Personeel Ouders Leerlingen Schoolleiding J. Schoone (vz)

Nadere informatie

Cijfer rekentoets telt ook op vwo niet meer mee voor het behalen van het diploma

Cijfer rekentoets telt ook op vwo niet meer mee voor het behalen van het diploma Nummer 16 19 december 2017 Cijfer rekentoets telt ook op vwo niet meer mee voor het behalen van het diploma Minister Arie Slob heeft een brief gestuurd waarin hij de VO-scholen informeert over een aantal

Nadere informatie

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast,

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast, Onderwerp: Vergadering oudervereniging PCS Datum: 22 januari 2015 Aanwezig: (voorzitter), Archie (penningmeester), Frauke (secretaris), Susan, Yolanda, Melanie, Patricia, Christian, Nicole (bestuursleden),

Nadere informatie

Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014

Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014 Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014 Aanwezig: Paul de Haan (directeur) Joël Scherrenberg (OMR), voorzitter Martine Kramer (OMR), Rob van Maanenberg (OMR), Annemarieke van Vliet (PMR), Sarah Kortekaas

Nadere informatie

2. Verslag vorige vergadering dd. 25 november 104. Er zijn geen op/aanmerkingen. Het verslag kan op de site worden geplaatst.

2. Verslag vorige vergadering dd. 25 november 104. Er zijn geen op/aanmerkingen. Het verslag kan op de site worden geplaatst. Verslag : Vergadering ouderraad KSH Datum : 13 januari 2015 Aanwezig : Esther van der Linden (voorzitter) Hans Nijhuis (notulist) Stephanie Siem Wim Velthuis Joyce van Dijk Arenda Doets Hanneke van der

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 14-09-2015

Notulen MR vergadering 14-09-2015 Notulen MR vergadering 14-09-2015 MR-leden: Annet Boomkamp, Onno Diekman, Nicolle Nijmeijer, Ellen Platenkamp, Ilse Stege, Maarten Wegdam. Afwezig m.k.: Denice Klein Haarhuis en Dirk Nolte Directie: Harrie

Nadere informatie

Voorlopige jaarplanning 2014-2015

Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Pagina 1 Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Maand september 2014 ma 1 sep 13.00-16.00 Introductieprogramma Brugklas ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma tweede leerjaar ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Gaan Studeren bovenbouw vwo

Voorlichtingsavond Gaan Studeren bovenbouw vwo Nummer 9 24 oktober 2018 Voorlichtingsavond Gaan Studeren bovenbouw vwo Oud-leerlingen vertellen hun verhaal tijdens deze avond. Voor al onze vwo bovenbouw leerlingen en hun ouders vindt op maandagavondavond

Nadere informatie

SL-OR. VERSLAG SL-OR OVERLEG d.d. 22 maart 2016

SL-OR. VERSLAG SL-OR OVERLEG d.d. 22 maart 2016 VERSLAG SL-OR OVERLEG d.d. 22 maart 2016 Aanwezig: Sandra Migchielsen, Joost van Berkel, Petra Kregting, Renee Alberts, Joke van de Plassche Van de schoolleiding waren Hanneke Arpots en Martinette Selten.

Nadere informatie

1. Opening Freya is cum laude geslaagd. Van harte gefeliciteerd. Morgen is het jaarlijkse MR etentje, bij Munten.

1. Opening Freya is cum laude geslaagd. Van harte gefeliciteerd. Morgen is het jaarlijkse MR etentje, bij Munten. MR 10 27 juni 2016 Aanwezig: Corry Saes, Geert van Heugten, Judith Hangx, Sjaak Keijers, Anne Kouwenberg, Stefan Kessels, Monique Rutjes, Frank Bakkers, Jacco van Hout, Marc Chong Afwezig: Robert Brauer,

Nadere informatie

1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering.

1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering. Notulen MR-vergadering 16 juni 2015 Afmelding: Eric Afwezig: - Actielijst 1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering. 2. Vaststelling

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad

Medezeggenschapsraad Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014-2015 Wislaan 219 5406 AC uden Soort vergadering Medezeggenschapsraad Datum en tijd Dinsdag 27 januari 2014, aanvang 19.30 uur Lokatie Bs t Mulderke, wislaan 219 Notulist

Nadere informatie

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Notulen vergadering MR 9 september 2015 Aanwezig namens de ouders: Idema, Carola Nieborg ( voorzitter), Esther Oudes Aanwezig namens de leerkrachten:

Nadere informatie

Afwezig: Anneke Wenting en Steve Abdul Sovan (beide met kennisgeving)

Afwezig: Anneke Wenting en Steve Abdul Sovan (beide met kennisgeving) Notulen vergadering Ouderraad 8 september 2015 Aanwezig: Jolanda Boud (voorzitter), Tim Klaasen (vice-voorzitter), Anja Schagen (secretaris), Tamara Sertorelli (penningmeester), Paul Borrias, Timo van

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo. 6 september 2016

Informatieavond 4 havo. 6 september 2016 Informatieavond 4 havo 6 september 2016 Programma Onderwijs en organisatie (I. Wassink, teamleider havobovenbouw) Studie- en beroepskeuze (C. de Lange, decaan) Zeilwerkweek (C. de Lange, decaan) Kennismaking

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

Astrid ( begin van de vergadering), Joost, Conny, Simone, Gwen, Sandra H, Margo, Sandra de W., Ellen, Antoinette ( notulist)

Astrid ( begin van de vergadering), Joost, Conny, Simone, Gwen, Sandra H, Margo, Sandra de W., Ellen, Antoinette ( notulist) Notulen vergadering ouderraad, 15 januari 2015 Aanwezigen: Astrid ( begin van de vergadering), Joost, Conny, Simone, Gwen, Sandra H, Margo, Sandra de W., Ellen, Antoinette ( notulist) Afwezigen met melding:

Nadere informatie

Notulen MR woensdag 18 april Tijd: uur Notulist: Emmy de Vries

Notulen MR woensdag 18 april Tijd: uur Notulist: Emmy de Vries Onderwerp Doel Status Aanpak Thema Agenda Notulen Agenda vaststellen Goedkeuren Besluit Iedereen welkom, Irene is afwezig met afbericht. Notulen wordt goedgekeurd. Mededelingen Informatie Info Is er op

Nadere informatie

Aanwezig: Corine, Lars, Natasja, Yvonne, Karin, Petra en. Ook heet zij Petra Oppenhuis van harte welkom als nieuw

Aanwezig: Corine, Lars, Natasja, Yvonne, Karin, Petra en. Ook heet zij Petra Oppenhuis van harte welkom als nieuw De Dijk SG Klein, veilig en eigentijds OR vergadering 25 november 2015 Aanwezig: Corine, Lars, Natasja, Yvonne, Karin, Petra en Sandra. Afwezig: Jan Simon en Pieter. 1* Corine opent de 2 e vergadering

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 14-06-2017 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) Aanwezig: M.k.a.: Voorzitter: Notulist: Dhr. T. Bolhuis, mevr. J. Goedhart, mevr. H. Horlings, dhr. A. Krikke, dhr.

Nadere informatie

VASTGESTELD verslag MR ARHC 11 december Aanwezig: - 5 personeelsleden - 3 ouders - 1 leerling schoolleiding

VASTGESTELD verslag MR ARHC 11 december Aanwezig: - 5 personeelsleden - 3 ouders - 1 leerling schoolleiding VASTGESTELD verslag MR ARHC 11 december 2018 Aanwezig: Afwezig mk: MR: - 5 personeelsleden - 3 ouders - 1 leerling schoolleiding 1 personeelslid 1. Opening (19.34 uur) De voorzitter heet de nieuwe leerlingleden

Nadere informatie

augustus september september JAARAGENDA schooljaar Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek Datum 35/01 36/02 ma 2

augustus september september JAARAGENDA schooljaar Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek Datum 35/01 36/02 ma 2 augustus september september Datum 35/01 di 27 wo 28 do 29 vr 30 36/02 ma 2 JAARAGENDA schooljaar 2019-2020 Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek in deze week 08.30 lokaal 17 zij-instroom klas 2 kennismaking

Nadere informatie

tekst Melanchthon-DNA

tekst Melanchthon-DNA Hartelijk welkom tekst Melanchthon-DNA Hier leer je voor het leven kennis competenties waarden Lestijden van 75 min.: Blok 1 8.30 9.45 Blok 2 10.00 11.15 Blok 3 11.30 12.45 Blok 4 13.15 14.30 Blok 5 14.45

Nadere informatie

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Datum: 14 oktober 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Notenbalk, Harmelen Aanwezig: Poelwijk (voorzitter), Laura van der Kemp, Kelly Engbrocks, Jan-Willem

Nadere informatie

De coach ondersteunt de leerling bij De coach houdt de vinger aan de pols

De coach ondersteunt de leerling bij De coach houdt de vinger aan de pols havo/ vwo COACHES Dit schooljaar hebben de examenleerlingen een mentor. Elke leerling kan een coach krijgen. De coach ondersteunt de leerling bij : De planning, De keuze van een eventuele herkansing, Alle

Nadere informatie

Hans opent de vergadering. Vandaag zal Joyce notuleren.

Hans opent de vergadering. Vandaag zal Joyce notuleren. Verslag : Vergadering ouderraad KSH Datum : 25 november 2014 Aanwezig : Hans Nijhuis (voorzitter) Wim Velthuis (penningmeester) Joyce van Dijk (notulist) Esther van der Linden Arenda Doets Petra Bouterse

Nadere informatie

Verslag MR vergadering 8e Montessorischool, Borneokade 103, 1019 KZ, Amsterdam d.d , uur

Verslag MR vergadering 8e Montessorischool, Borneokade 103, 1019 KZ, Amsterdam d.d , uur Verslag MR vergadering 8e Montessorischool, Borneokade 103, 1019 KZ, Amsterdam d.d. 23-11-2016, 19.30-21.30 uur Aanwezig:, Marion, Ellen M, Astrid, Theo, Hendrik, Marian, Anke Afwezig: Ellen B., Imara

Nadere informatie

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website)

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website) datum: 11-01-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 3e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief; website) aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt

Nadere informatie

Wat gaan we doen met het schoolplan?

Wat gaan we doen met het schoolplan? Nummer 6 3 oktober 2017 Wat gaan we doen met het schoolplan? In de Nieuwslink van 19 september bent u geïnformeerd over het Schoolplan DC 2017-2021. Verspreid in de school hangen inmiddels posters die

Nadere informatie

tekst Melanchthon-DNA

tekst Melanchthon-DNA Hartelijk welkom tekst Melanchthon-DNA Hier leer je voor het leven kennis competenties waarden Lestijden van 75 min.: Blok 1 8.30 9.45 Blok 2 10.00 11.15 Blok 3 11.30 12.45 Blok 4 13.15 14.30 Blok 5 14.45

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. Punt GMR wordt in het eerste deel van de vergadering besproken.

2. Vaststelling agenda. Punt GMR wordt in het eerste deel van de vergadering besproken. Notulen MR-vergadering 8 december 2014. Aanwezig: ouders en leerkrachten van de MR Afwezig: 2 ouders en 1 leerkracht Deel 1: met directie 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen

Nadere informatie

NOTULEN MR VERGADERING 3 maart 2011 DALTONSCHOOL DE MEER

NOTULEN MR VERGADERING 3 maart 2011 DALTONSCHOOL DE MEER NOTULEN MR VERGADERING 3 maart 2011 DALTONSCHOOL DE MEER Aanwezig: Afwezig: Agenda: Sandra Obbink, Annemiek Orthel, Oudejans (voorzitter), Evelien Prot, Bas Bronneberg Saskia Lekkerkerker, Moerkamp, Aafke

Nadere informatie

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely.

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely. NOTUEN VERGADERING MR De Firtel Datum: Dinsdag 30 juni 2015 Aanvang: Aanwezig: 19.30 uur Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, inda, Kristel, Claudia en Ely. Afwezig: / Notulen MR en directie 1. Opening/mededelingen

Nadere informatie

Maandbericht nr. 6 Maart 2017

Maandbericht nr. 6 Maart 2017 Maandbericht nr. 6 Maart 2017 Agenda Ma. 20 mrt toetsweek voor de hele school mondelingen (hele week) Di. 21 mrt MR-vergadering Di. 28 mrt 13.00 uur workshopmiddag pws havo/vwo 4 en 5 Wo. 29 mrt informatieavond

Nadere informatie

EINDEXAMEN. ouderavond 5H en 6V 29 september 2016

EINDEXAMEN. ouderavond 5H en 6V 29 september 2016 EINDEXAMEN ouderavond 5H en 6V 29 september 2016 Examencommissie Voorzitter: mw. M.J.W. Krabbenborg Examensecretarissen: Menno Bartlema (CE) Jos Kieboom (SE) Harm Denissen (Monnikskap) Afdelingsleiders

Nadere informatie

Informatie-avond vwo4. Welkom

Informatie-avond vwo4. Welkom Informatie-avond vwo4 Welkom Agenda Opening Informatie over V4 Decanaat Internationalisering Mentoren Geslaagd!! Informatieavond VWO6 14 september welkom Het leren in de TF vwo Inzicht Uit het hoofd leren

Nadere informatie

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig:

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig: MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Obs de Bascule Notulen vergadering 21 april 2015 Aanwezig: Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Trudie Wijnhold, Chantal Wilting, Lucinda Klasen (PG) Peter Koops, Anne-Mieke Hendriksen,

Nadere informatie

Het galabal is goed verlopen. Jammer was wel dat die avond samenviel met Van Horne Pop.

Het galabal is goed verlopen. Jammer was wel dat die avond samenviel met Van Horne Pop. MR 8 11/04/2016 Afwezig: Robert Brauer, Marc Chong 1. Opening en Mededelingen Ouders: Er wordt gekeken naar de communicatie richting ouders vanuit de ouderraad. Dit moet duidelijker. 2. Ingekomen en uitgaande

Nadere informatie

Aanwezig: Wim van den Noort, Lyda Sterk, Bert Leene, Duranda van Zeumeren Heleen den Engelsman, Johan van Keulen en Minet Willemsen

Aanwezig: Wim van den Noort, Lyda Sterk, Bert Leene, Duranda van Zeumeren Heleen den Engelsman, Johan van Keulen en Minet Willemsen Notulen MR vergadering 22-03-2012 Aanwezig: Wim van den Noort, Lyda Sterk, Bert Leene, Duranda van Zeumeren Heleen den Engelsman, Johan van Keulen en Minet Willemsen Afwezig: - Plaats: Schuilplaats Tijd:

Nadere informatie

Verslag vergadering Ouderraad d.d. 4 juni 2014

Verslag vergadering Ouderraad d.d. 4 juni 2014 Verslag vergadering Ouderraad d.d. 4 juni 2014 Aanwezig: Carl Bieker (voorzitter), Pieter Zonderwijk (directeur (sinds 8-2014 uit dienst)), Eline van Duivenboden, Roberta Hofman, Masja van Fruchten, Corrie

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. 2017 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Hans Nuhn, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Judith Aust, Jeroen Verhoeven, Sander Pustjens, Marie-

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 25 oktober 2016 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector)

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 25 oktober 2016 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 25 oktober 2016 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Arenda Doets Hans Nijhuis (voorzitter) Daphny Figge-Paap Mascha van Trier Seb Goezinnen Velthuis

Nadere informatie

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal Medezeggenschapsraad Notulen MR vergadering Aanwezig Notulist Gast : Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal : Maatman :

Nadere informatie

Toevoeging over de onduidelijkheden rondom het peuterspeelzaalgebeuren.

Toevoeging over de onduidelijkheden rondom het peuterspeelzaalgebeuren. Notulen van de gezamenlijke vergadering van 19 januari 2011 Aanwezig: Lykele, Claudia, Boukje, Gjiltsje, Richtsje, Alie, Wilbert en Henny Afwezig wegens ziekte: Yvonne en Wianda 1 Opening Claudia opent

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: Tom Habets, Jan Kerckhoffs, Jacky Lamoré, Johan Moes, Guy de Munck.

Afwezig met kennisgeving: Tom Habets, Jan Kerckhoffs, Jacky Lamoré, Johan Moes, Guy de Munck. Notulen MR vergadering dinsdag 20 september 2016 Aanwezig: Tanja Dohmen, John Finders, Jules Geraerds, Armand Gozé, Bert Heijnens, Peter Leenders, Dina Paris, Trix Savelberg, Monique Vanbroeckhoven, Léon

Nadere informatie

VERSLAG voor de achtste vergadering van de Medezeggenschapsraad van het Berlage Lyceum op 14 juni 2016

VERSLAG voor de achtste vergadering van de Medezeggenschapsraad van het Berlage Lyceum op 14 juni 2016 VERSLAG voor de achtste vergadering van de Medezeggenschapsraad van het Berlage Lyceum op 14 juni 2016 Aanwezig: Personeel Ouders Leerlingen Schoolleiding B. Post (vz) T. Jansen L. van der Schoot W. Sparreboom

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2015-2016 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

NOTULEN VERGADERING MEDEZEGGENSCHAPSRAAD CBS- DE RANK KOUDEKERK AAN DEN RIJN

NOTULEN VERGADERING MEDEZEGGENSCHAPSRAAD CBS- DE RANK KOUDEKERK AAN DEN RIJN NOTULEN VERGADERING MEDEZEGGENSCHAPSRAAD CBS- DE RANK KOUDEKERK AAN DEN RIJN Datum : dinsdag 01 november 2011 Aanwezig: Bart Reijneveld/Jeannette Kapteijn/ Sanneke Vos/ Eveline Luiten/Caroline Knoester/

Nadere informatie

Informatieavond Ouders en leerlingen 5 vwo 25 september 2017

Informatieavond Ouders en leerlingen 5 vwo 25 september 2017 Informatieavond Ouders en leerlingen 5 vwo 25 september 2017 Programma 19:30 inleiding 20:00 uitleg LOB 20:30 kennismaken met mentor 21:30 einde Vwo-afdeling Afdelingsleider: dhr. M. Dumont Mentoren: dhr.

Nadere informatie

Notulen Vergadering Medezeggenschapsraad

Notulen Vergadering Medezeggenschapsraad Notulen Vergadering Medezeggenschapsraad Datum: Maandag 1 april 2019 Aanvang: 19.30 uur Plaats: Teamkamer Parklocatie Claudia afwezig. Agenda ( gedeelte met directie) 1. Vorige notulen ter goedkeuring

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 29 september 2016

Notulen MR-vergadering 29 september 2016 Notulen MR-vergadering 29 september 2016 Aanwezig: Afwezig: Aanwezig SL: Notulist: Ruben Ras, Hetty O Connor, Marianne ten Berge, Jolanda Boud, Paul Borrias, Sandra Grootenboer, Lonneke Elzinga, Iris Gerritzen,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 30 juni 2016

Notulen MR-vergadering 30 juni 2016 Notulen MR-vergadering 30 juni 2016 Aanwezig: Marianne ten Berge, Greet Bergsma, Jolanda Boud, Paul Borrias, Karien Luursema, Sandra Grootenboer, Lonneke Elzinga, Iris Gerritzen, Steve Abdul Sovan, Tamara

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

1. Opening Monic heet iedereen welkom. 2. Vaststellen agenda Goedgekeurd. 3. Mededelingen van de directie

1. Opening Monic heet iedereen welkom. 2. Vaststellen agenda Goedgekeurd. 3. Mededelingen van de directie datum 14 oktober 2015 datum bespreking september 2015 van Natasja Kwaaitaal bespreking MR-vergadering De Wegwijzer aanwezig Personeelsgeleding: Monic van Boesschoten Jeroen van der Ploeg Claudia van den

Nadere informatie

m1 hk1 h1 s1 v1 m2 hk2 h2 s2 v2 m3 h3 v3 (i) 39 di Ouderavond x x x x 39 di Student in de Klas, lob voorlichting door HU

m1 hk1 h1 s1 v1 m2 hk2 h2 s2 v2 m3 h3 v3 (i) 39 di Ouderavond x x x x 39 di Student in de Klas, lob voorlichting door HU wk.nr. dag datum van datum tm Omschrijving 38 za 23-09-17 weekend 38 zo 24-09-17 weekend m1 hk1 h1 s1 v1 m2 hk2 h2 s2 v2 m3 h3 v3 m4 h4 v4 h5 v5 v6 39 di 26-09-17 Ouderavond 39 di 26-09-17 Student in de

Nadere informatie

MR Holk notulen. MR notulen Datum: maandag 2 juli 19:30 uur Locatie: School Holk. Open gedeelte. Voorzitter: Anton Notulist: Anneke Afwezig: Erik

MR Holk notulen. MR notulen Datum: maandag 2 juli 19:30 uur Locatie: School Holk. Open gedeelte. Voorzitter: Anton Notulist: Anneke Afwezig: Erik MR notulen Datum: maandag 2 juli 19:30 uur Locatie: School Holk. Voorzitter: Anton Notulist: Anneke Afwezig: Erik Open gedeelte 1. Welkom 2. Notulen en actielijst vorige vergadering d.d. 12 mei: De notulen

Nadere informatie

Notulen MR vergadering OBS de Vijverstee

Notulen MR vergadering OBS de Vijverstee Notulen MR vergadering OBS de Vijverstee Notulist: Mark Bouwman Voorzitter: Mariëlle Jongsma Datum: 12-06-2017 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Vijverstee 1 OPENING Aanwezig: Mariëlle, Paulien, Aleid, Jurryt,

Nadere informatie

Onderweg naar het examen!

Onderweg naar het examen! Ouderavond 20 september 2016 5VWO Coördinator leerlingzaken: Michel Otter / Marije Rozema Decaan havo/vwo: Linda Veldhuis Afdelingsleider vwo: Marieke Klein Gunnewiek Onderweg naar het examen! Deze powerpoint

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 10-01-2018 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) 1 Opening met een gedicht van een leerling van Eduvier over de geboorte van geluk. 2 Vaststelling c.q. wijziging

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2017-2018 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

week 38 ma 17 sep directievergadering di 18 sep kennismakingsavond ouders: eerst 5V daarna 4H en 4V wo 19 sep MR-vergadering 15.

week 38 ma 17 sep directievergadering di 18 sep kennismakingsavond ouders: eerst 5V daarna 4H en 4V wo 19 sep MR-vergadering 15. Reviuslyceum Maassluis Jaarplanning 2018-2019 week 35 Eerste semester AUGUSTUS 2018 27 aug startvergadering / fotograaf / sectievergaderingen en overdracht mentoraten 08.30-12.00 introductie alle leerjaren

Nadere informatie

NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014

NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014 NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014 Aanwezig: van Lieshout, Debbie Kleton, Mirjam van Schip, Caroline Koenderinck-Bok, de Keulenaar. Afwezig: Rosanne (met kennisgeving) 1. Mededelingen

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Datum: 16-Juni-2015 Tijd: 20:00 22:30 Onderwerp: MR Vergadering obs De Vuurtoren Locatie West Aanwezig: Naam Aanwezig Afwezig

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad versie 2 Datum: 21 september 2009 Locatie: O.S.G. Willem Blaeu, studiehuis

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad versie 2 Datum: 21 september 2009 Locatie: O.S.G. Willem Blaeu, studiehuis Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad versie 2 Datum: 21 september 2009 Locatie: O.S.G. Willem Blaeu, studiehuis Aanwezig: Ouders: Gerard Hensels (vz), Peter de Harder, Anton van Riel

Nadere informatie

Aanwezig: Gerjo Muilwijk Henk van Duijn. Jacqueline van Hoey Smith

Aanwezig: Gerjo Muilwijk Henk van Duijn. Jacqueline van Hoey Smith Concept Notulen open gedeelte MR 05-06-12 Aanwezig: Gerjo Muilwijk Henk van Duijn Mieke van Doren Lars Bosman Cees van Helvoort Esmee de Bloois Pim Stins Marius Rietdijk Jacqueline van Hoey Smith Directie:

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo. dinsdag 6 september 2016

Informatieavond 4 havo. dinsdag 6 september 2016 Informatieavond 4 havo dinsdag 6 september 2016 Van Harte Welkom Programma 19.00 19.10 19.20 19.35 19.45 Algemene Informatie English+ Informatie over LOB (Ellen Nieuwelink) Pauze met koffie / thee Kennismaking

Nadere informatie

VERSLAG MR VERGADERING

VERSLAG MR VERGADERING VERSLAG MR VERGADERING Datum: 22 september 2015 Aanwezig: Afwezig: Verslag: (P) Annemieke, Annick, Astrid, Saskia (O) Edwin, Lizzy, Michel, Harm, Gabor. (D) Adriana, Madelon. Ellen (met kennisgeving) Edwin

Nadere informatie

Ouderraad. Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op donderdag 20 april 2017

Ouderraad. Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op donderdag 20 april 2017 Bladzijde 1 Ouderraad Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op donderdag Aanwezig : dhr. H. Vrooland, mw. I. Baks-Vrieswijk, mw. G. Huizing-Bult, mw. E. Boesenkool-Assen, mw. T. Redder-Hof,

Nadere informatie

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. Islamitische basisschool. Ibn-i Sina

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. Islamitische basisschool. Ibn-i Sina Jaarverslag Medezeggenschapsraad Islamitische basisschool Ibn-i Sina Schooljaar 2013/2014 I nhoud van dit jaarverslag In dit jaarverslag komt het volgende aan de orde: Wat is het doel van een MR-jaarverslag?...2

Nadere informatie

Voorlichtingsavond HAVO- Atheneum

Voorlichtingsavond HAVO- Atheneum Hartelijk welkom Voorlichtingsavond HAVO- Atheneum tekst 19.30 uur: welkom / opening 19.45 uur groep 7/8 voor informatie door de school presentatie ouders in de aula: inrichting van het onderwijs 21.00

Nadere informatie

Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette

Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette Notulen vergadering ouderraad, 1 oktober 2014 Aanwezigen: Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette Namens de MR sloot Hadeline het eerste half

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering op

Notulen MR-vergadering op Notulen -vergadering op 20-9-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Schoolgids Examenreglement ter instemming ter instemming

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 15 september 2014 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, André Huxkens, Jolanda Colnot, Veronique Schreurs, Josine Neuhof,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 27 september 2018, 19:00 uur, locatie Noormannensingel.

Notulen MR-vergadering 27 september 2018, 19:00 uur, locatie Noormannensingel. 03-02 Notulen MR-vergadering 27 september 2018, 19:00 uur, locatie Noormannensingel. Aanwezig: Tanja Dohmen, Yvonne Halders, Bert Heijnens, Mary-Jane Lommers, Piet Minartz, Harry Oomen, Enno Soeren, Luc

Nadere informatie

Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron

Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron Notulen: 1092018 Status: Vastgesteld Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron Vooroverleg:

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad. Algemene informatie

Medezeggenschapsraad. Algemene informatie Datum: 09-10-2018 Start: 19.00 uur Einde: 21.30 uur Algemene informatie Locatie: Personeelskamer Voorzitter: Lieke van Wijk Notulist: de Jong Deelnemers Deelnemer: Aanwezig: Afwezig: Angelique Keetbaas

Nadere informatie

Verslag vergadering Ouderraad d.d. 16 januari 2014

Verslag vergadering Ouderraad d.d. 16 januari 2014 Verslag vergadering Ouderraad d.d. 16 januari 2014 Aanwezig: Carl Bieker (vrz.), Pieter Zonderwijk (directeur), Myriam Vlug, Eline van Duivenboden, Corrie ter Veer, Jeannette Heinsbroek, Roberta Hofman

Nadere informatie

NOTULEN MR vergadering 18 november 2014 Locatie: MFR Aanvang: 19.00 uur

NOTULEN MR vergadering 18 november 2014 Locatie: MFR Aanvang: 19.00 uur NOTULEN MR vergadering 18 november 2014 Locatie: MFR Aanvang: 19.00 uur Aanwezig: Maartje Oudbier, Maria Ramselaar, Sarah Reintjes, Pamela Hoogenveen, Babette Hofstede, Merel van Galen, Emmeline Bijlsma,

Nadere informatie

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ]

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ] MR Blinkertschool Soort vergadering MR. Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 13-03-2014 Tijd: 19.30 21.30u Notulist: Anneke Aanwezig:, Lisanne, Anneke Meerkerkstraat 20 6843 MH Arnhem Telefoon 06-53957807

Nadere informatie

Jaarkalender schooljaar

Jaarkalender schooljaar Jaarkalender schooljaar 2019-2020 versie 1 juli 2019 leerlingen en ouders/verzorgers aug-19 1 34 ma 19-aug start schooljaar 13.30 uur introductieprogramma klas 2-6 1 34 di 20-aug mentorgesprekken, eerste

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 10 december 2012

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 10 december 2012 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 10 december 2012 Aanwezig Rol Inge Stassar Y Team Coby Markerink N Team Remy Janssen Y Ouder Sven Peters Y Ouder Cock v. Velthoven Y Ouder Financiële Commissie

Nadere informatie

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2015-2016

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2015-2016 REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2015-2016 Vastgesteld door de medezeggenschapsraad d.d. 27 mei 2015 ALGEMEEN In gevallen waarin deze

Nadere informatie

Notulen Goedkeuren Besluit Notulen goedgekeurd. Annabel. Milou is vanavond nieuw. Zij schuift aan en is het nieuwe lid.

Notulen Goedkeuren Besluit Notulen goedgekeurd. Annabel. Milou is vanavond nieuw. Zij schuift aan en is het nieuwe lid. Notulen MR woensdag 27 september 2017 Tijd : 19:45 uur 21:30 uur Notulist: Astrid Onderwerp Doel Status Aanpak Thema Beheerder Agenda Agenda vaststellen Besluit vraagt of de gehele vergadering blijft i.v.m.

Nadere informatie

Informatieavond Ouders en leerlingen 4 havo 29 augustus 2018

Informatieavond Ouders en leerlingen 4 havo 29 augustus 2018 Informatieavond Ouders en leerlingen 4 havo 29 augustus 2018 Programma 19:30 inleiding 20:30 kennismaken met mentor 21:15 einde Havo-afdeling Afdelingsleider: dhr. Van Nunen Mentoren: dhr. Borremans mevr.

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad SGL Scholengemeenschap Lelystad 1 1. Inleiding Missie Wij zetten onze bevoegdheden en mogelijkheden in bij het initiëren, participeren en controleren van beleid

Nadere informatie

Notulen MR vergadering De Bras Donderdag 29 juni 2015, Aanvang 20:00

Notulen MR vergadering De Bras Donderdag 29 juni 2015, Aanvang 20:00 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD RKBS DE BRAS Notulen MR vergadering De Bras Donderdag 29 juni 2015, Aanvang 20:00 Aanwezig: Inge Overing, Sandra Kuster, Daniela Smeman, Giovanni Vierling Aanwezig nieuwe MR leden:

Nadere informatie

1e klas: met vrienden en vriendinnen van de basisschool in één klas

1e klas: met vrienden en vriendinnen van de basisschool in één klas 1 mavo Intro Deze brochure geeft u informatie over de vmbo-theoretische leerweg op hethml: de mavo. Met vragen kunt u terecht bij de afdelingsleider bovenbouw mavo, Thomas ter Hart. 1e klas: met vrienden

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. 2018 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Martin Romeijn, Judith Aust, Marie- Thérèse Gillessen, Niek Verbeek, Kees Verspaandonk(notulist),

Nadere informatie