Kabels en kabelbomen. Algemeen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kabels en kabelbomen. Algemeen"

Transcriptie

1 Algemeen Algemeen In dit document wordt beschreven hoe om te gaan met elektrische kabels en kabelbomen en de afmeting ervan vast te stellen. Om carrosseriewerkzaamheden te vergemakkelijken kan een aantal elektrische kabels en kabelbomen als opties af fabriek worden besteld. Deze worden beschreven in dit document en in andere documenten onder Voorbereidingen en opties af fabriek. BELANGRIJK! Alle kabels moeten tegen overbelasting worden beschermd door zekeringen of elektronische stroombegrenzers. 22: Uitgave 1 nl-nl 1 (19)

2 Elektrische kabels Elektrische kabels Kabelafmeting vaststellen Bij het vaststellen van de kabelafmeting bepaalt de zekeringsterkte de kabeldoorsnede. In de volgende tabel wordt de relatie aangegeven tussen de zekering en de kabeldoorsnede. Zekering (A) Minimale kabeldoorsnede Maximale kabellengte (m) (mm 2 ) 5 0,75 3,9 7,5 1,0 2,6 10 1,5 3,9 20 2,5 3,2 30 6,0 5 N.B.: De tabel moet alleen worden gebruikt als referentie; iedere afzonderlijke kabel moet worden beoordeeld op basis van de relevante voorwaarden. Kabels buiten de cabine moeten altijd een doorsnede hebben van minimaal 1,5 mm 2 in verband met mechanische spanning. Als de kabels langer zijn dan de maximale kabellengte, moeten wellicht kabels worden gekozen met een grotere kabeldoorsnede dan staat aangegeven in de tabel om een te groot spanningsverlies te vermijden. Een spanningsverlies van 5% (1,2 V) is normaal. 22: Uitgave 1 nl-nl 2 (19)

3 Elektrische kabels Spanningsverlies Bereken het spanningsverlies voor koperen geleiders met een weerstand van 0,0175 ohm/mm 2 bij een temperatuur van 20 C: U = I 0,0175 L A Verklaring van parameters: U = spanningsverlies in volt (V) I = vermogen in ampère, A L = kabellengte in meter A = kabeldoorsnede in mm 2 N.B.: Neem de gehele lengte van voeding naar massa-aansluiting op in de berekening. 22: Uitgave 1 nl-nl 3 (19)

4 Elektrische kabels Kabels leiden Neem de volgende punten in acht bij het leiden van kabels: Breng schuurbescherming aan op de kabels als er een kans op schuren bestaat. De kabels mogen niet in contact komen met scherpe randen (radius < 0,5 mm), bijvoorbeeld snijranden of uiteinden van schroefdraden. Kabels die aan een rubberslang zijn vastgeklemd mogen de slangbeweging niet hinderen. De kabels moeten lang genoeg zijn om oprekken te voorkomen. De maximale afstand tussen de kabelklemmen, zoals kabelbinders, moet als volgt zijn: 150 mm in de cabine 400 mm op het chassis Breng de kabels zo ver mogelijk uit de buurt aan van hete oppervlakken (> 90 C). De volgende minimale afstanden gelden voor kabels die bestand zijn tegen minstens 105 C als geen hittebescherming wordt gebruikt. Meer informatie over hete componenten vindt u in het document Brand- en beschadigingsrisico met betrekking tot hete componenten. 200 mm van de uitlaatpijp, turbocompressor en uitlaatdemper. 100 mm van de uitlaatpijp voor motor en cabineverwarming 100 mm van koelvloeistofleidingen voor motor en retarders In en rond het instrumentenpaneel (in de buurt van luchtkanalen) kan de temperatuur oplopen tot 90 C. Gebruik daarom in de cabine en op het chassis altijd kabels die minimaal 105 C kunnen weerstaan. Afhankelijk van de plaats kan in de motorruimte een hogere warmteweerstand nodig zijn. 22: Uitgave 1 nl-nl 4 (19)

5 Elektrische kabels Maatregelen wanneer kabels beschadigd zijn Vervang indien mogelijk de volledige kabel. Verleng de kabel als u niet de volledige kabel kunt vervangen. Gebruik bij voorkeur waterdichte stekkers bij het verlengen van kabels: Cannon Sure Seal, Deutsch serie DT of iets gelijkwaardigs. Als laatste alternatief kan een kabel worden verlengd met behulp van verbindingsmoffen, lijm en een krimpkous. Stekkers en verbindingsmoffen met lijm kunnen worden besteld bij Scania-dealers. Kies een geschikte plaats voor de verbindingsmof, zodat de mof niet blootstaat aan mechanische belasting. 22: Uitgave 1 nl-nl 5 (19)

6 Elektrische kabels Verlengen met stekkers: Verleng de kabel rechtstreeks als de kabeluiteinden intact zijn en lang genoeg om de kabel zonder oprekken te verlengen. Maak een tussenstuk als de kabeluiteinden intact zijn maar te kort om de kabel rechtstreeks te verlengen. Werk de contacthuizen in beide gevallen op dezelfde manier af. Er zijn contacthuizen met 1 tot 10 pennen beschikbaar. 1 De artikelen zijn verkrijgbaar bij Scania dealers. Beschrijving van kabelverlenging met een tussenstuk: 1. Verwijder het beschadigde deel van de kabel. Kies een geschikte plaats voor de verbindingsmof, zodat de mof niet blootstaat aan buigingskrachten. Breng de beschermbussen van de stekkers op beide intacte kabeluiteinden aan. De beschermbus moet aan de kabelafmetingen zijn aangepast. 2. Verwijder ongeveer 35 mm buitenisolatie van de kabel en vervolgens 7-8 mm binnenisolatie aan beide uiteinden. 3. Gebruik persgereedschap om de bijbehorende pennen en bussen op de kabels vast te klemmen. De pen en bus moeten geschikt zijn voor de kabeldoorsnede. Druk de pen en bus vanaf de achterzijde van elke stekker vast met persgereedschap; zie afbeelding. 4. Druk de beschermbus over het contacthuis. 5. Maak een tussenstuk volgens stappen 1-4 met een bijbehorend contacthuis aan beide uiteinden : Uitgave 1 nl-nl 6 (19)

7 Elektrische kabels Verbindingsmof met lijm aanbrengen 1. Verwijder het beschadigde deel van de kabel. Kies een geschikte plaats voor de verbindingsmof, zodat de mof niet blootstaat aan buigingskrachten. Verwijder 7-8 mm isolatie aan beide intacte kabeluiteinden. 2. Verwijder indien nodig 7-8 mm aan beide uiteinden van het tussenstuk. 3. Het verlengpunt moet met een krimpkous worden beschermd als het zich buiten de cabine bevindt. De krimpkous moet minimaal driemaal zo lang zijn als de verbindingsmof. Snijd een stuk krimpkous af en schuif dit op de kabel. 4. Breng de verbindingsmof zo aan dat de kabeleinden de onderzijde van de mof raken. Gebruik een mof die geschikt is voor de kabeldoorsnede. 5. Gebruik persgereedschap om de mof vast te klemmen op de delen van de kabeluiteinden waarvan de isolatie is verwijderd. 6. Verhit de mof vanuit het midden naar buiten toe met een heteluchtpistool (voorzien van reflector), totdat de uiteinden van de mof krimpen en de lijm naar buiten wordt geperst. BELANGRIJK! Zorg dat u de mof niet oververhit. 7. Borg de krimpkous op de verbindingsmof en verhit de krimpkous tot de verbinding goed en stevig vastzit. 8. Controleer de werking van de verbinding. 22: Uitgave 1 nl-nl 7 (19)

8 Elektrische kabels Kabeldoorvoerstuk in cabinevloer Alle voertuigen hebben een kabeldoorvoerstuk naar de cabine aan de passagierszijde bij het overgangspunt tussen de vloer en het brandschot. Het kabeldoorvoerstuk is ontworpen voor een groot bereik van kabelmaten en is groot genoeg om een stekker met een diameter van ca. 70 mm door te voeren. 1 2 Gebruik van het kabeldoorvoerstuk Het kabeldoorvoerstuk is zowel vanaf de binnen- als de buitenzijde van de cabine toegankelijk. Vanaf de buitenzijde van de cabine is het kabeldoorvoerstuk toegankelijk achter het bovenste frontluik en cabinehoekstuk aan de passagierszijde. Daar ziet het kabeldoorvoerstuk eruit als een kegelvormige rubberhoes die uit de onderzijde van de cabinevloer steekt; zie afbeelding. Vanaf de binnenzijde van de cabine: 1. Verwijder het paneel voor de beenruimte aan de passagierszijde. 2. Verwijder de zijstrip voor de vloermat en trek de mat terug. 3. Verwijder de rubberhoes. 4. Verwijder het schuimrubber inzetstuk. 5. Snijd de rubberhoes zo dat de opening enigszins kleiner is dan de door te trekken stekker. 6. Gebruik een leiding met daarin de stekker en druk deze door de opening in de rubberhoes. 7. Trek de stekker door de leiding en verwijder vervolgens de leiding. 8. Breng het schuimrubber inzetstuk opnieuw in de rubberhoes aan zodat de hoes de kabels nauw omsluit. 9. Breng de rubberhoes opnieuw in de opening in de cabinevloer aan en zorg dat de volledige rubberring goed tegen de cabinevloer aanligt. Het kabeldoorvoerstuk bevindt zich aan de passagierszijde achter het frontluik en het cabinehoekstuk. 1. Voertuigen met stuur links. 2. Voertuigen met stuur rechts : Uitgave 1 nl-nl 8 (19)

9 Elektrische kabels 10. Borg de kabel met behulp van een kabelklem rond de rubberhoes en zet deze goed vast. 11. Breng de vloermat, de zijstrip en het paneel aan. 22: Uitgave 1 nl-nl 9 (19)

10 De hieronder beschreven kabelbomen zijn opties. worden gedetailleerd beschreven onder Voorbereidingen en opties af fabriek. Hieronder wordt beschreven hoe ze bij de installatie kunnen worden gebruikt. BELANGRIJK! Alle kabels moeten tegen overbelasting worden beschermd door zekeringen of elektronische stroombegrenzers. Kabelboom in plafondconsole De kabelboom is reeds vanaf de centrale elektrische eenheid via de A-stijl naar de plafondconsole aan bestuurderszijde geleid en is bedoeld voor het aansluiten van verschillende componenten in de plafondconsole en op het dak. De kabels zijn opgenomen als een afzonderlijke kabelboom; de kabels na de laatste helft in de plafondconsole zijn met tape bevestigd zodat ze gemakkelijk kunnen worden verwijderd om ze anders te leiden. Bij voertuigen die zijn geproduceerd vóór 20 januari 2006 zijn de geleiders geïntegreerd in de kabelboom in de plafondconsole Meer informatie over kabelbomen in de plafondconsole vindt u in het document Kabelboom in plafondconsole. 22: Uitgave 1 nl-nl 10 (19)

11 Carrosseriekabelboom van cabine naar frame De kabelboom is nodig om uitrusting buiten de cabine aan te sluiten. Alle voertuigen kunnen worden besteld met deze kabelboom die vanaf stekker C494 in de carrosserieconsole naar het frame loopt. De kabelboom heeft op het uiteinde één, twee of drie 7-pens DIN-stekkers (zie de afbeelding). Elke DIN-stekker is voorzien van een C-nummer: C486, C487 of C488. C488 C487 C494 C494 C486 C Meer informatie over carrosseriekabelbomen vanaf de cabine naar het frame vindt u in het document Kabelboom cabine en frame. Meer informatie over kabeldoorsnede, pennummering en kleurmarkering vindt u in de documenten onder Aansluitingen. 22: Uitgave 1 nl-nl 11 (19)

12 Overbrugging tussen contacten in de carrosserieconsole Afhankelijk van de uitrusting van het voertuig af fabriek, is er een aantal stekkers in de carrosserieconsole die de beschikbare elektrische signalen bevatten. Voor het aansluiten van signalen op C494 vanaf bijvoorbeeld de centrale elektrische eenheid, schakelaars of de andere stekkers. Op deze manier kan de carrosseriebouwer kiezen welke signalen op het frame beschikbaar zijn. Maak alle aansluitingen op het busgedeelte van de stekkers van de carrosserieconsole. Het busgedeelte is het buitenste, verwijderbare deel van de stekker. Voor bepaalde keuzes van de klant zijn mogelijk al enkele overbruggingen aangebracht in de fabriek en opgenomen in het buitenste gedeelte van de stekker. Het buitenste gedeelte is niet opgenomen in stekkers zonder overbrugging. C486 C488 C487 N.B.: Stekker C494 is afgestemd op een totale, continue stroom van maximaal 25 A. C Het volgende overbruggingsmateriaal kan worden besteld bij een Scania-dealer. Kabelaansluitingen en contacthuizen voor het maken van kabelbomen Complete kabels met kabelaansluitingen, 10 stuks van 400 mm lang zonder contacthuis 3 stuks 0,75 mm 2 3 stuks 1,0 mm 2 2 stuks 1,5 mm 2 2 stuks 2,5 mm 2 Carrosseriebouwers kunnen contacthuizen met voorbereide overbruggingen maken en deze bewaren als dezelfde elektrische functies worden gebruikt voor verschillende soorten carrosserieën. Om tijd te besparen in verband met kabelwerkzaamheden kan de carrosserie zijn voorbereid met een complete elektrische installatie voor aansluiting op DIN-stekkers tijdens docking met het chassis. Meer informatie over stekkers en hoe het aansluiten van overbruggingen van invloed is op de signalen in de stekkers vindt u in de documenten onder Aansluitingen. Meer informatie over contacthuizen en bussen met platte pennen vindt u in het document Algemene informatie over de carrosserieconsole en stekkers. Meer informatie over elektrische installaties af fabriek vindt u in de documenten onder In de fabriek aangebrachte optiepakketten. 22: Uitgave 1 nl-nl 12 (19)

13 Carrosseriekabelboom in frame inclusief hoofdelektrobox De kabelboom in het frame is een verlengkabelboom om aansluitingen op de carrosserie mogelijk te maken waar dit het beste past. De kabelboom is ADR-geclassificeerd, is beschikbaar in lengtes van 2, 8 en 12 meter en beschikt niet over een stekker. De kabelboom heeft dezelfde markering, kleuren en kabeldoorsneden als kabelbomen voor de carrosserie van cabine naar frame en beschikt niet over een contacthuis. De kabels moeten worden aangesloten op de correcte DIN-stekker, zodat de kleurmarkering en de verdraaide geleiders overeenkomen. Meer informatie over verlengkabelbomen vindt u in de documenten onder Aansluitingen. BELANGRIJK! Bij voertuigen met V8-motoren is een zilveren hitteschild aangebracht om kabels en slangen te beschermen die naar het chassis worden geleid. Extra kabelbomen die parallel worden aangebracht moeten op dezelfde wijze worden beschermd met een vergelijkbaar hitteschild. Het artikelnummer voor het hitteschild is De kabels van en naar de hoofdelektrobox moeten bij een dergelijke installatie kabels van het ADR-type zijn. De massa-aansluiting in de hoofdelektrobox (plaat voor massa-aansluiting in borgbout) mag alleen worden gebruikt als een verbindingspunt. De kabelboom en de hoofdelektrobox zijn aangebracht in de cabine en zijn niet aangesloten. Bij korte cabines bevinden de bedrading en de hoofdelektrobox zich op de vloer voor de passagiersstoel en bij slaapcabines in de ruimte onder het achterste bed. 22: Uitgave 1 nl-nl 13 (19)

14 Pennen en kabelmarkeringen De verlengkabelboom is als volgt aangesloten op de carrosseriekabelboom van de cabine naar het frame: C424 tot C486 (tot C494) C413 tot C487 (tot C494) C413 tot C488 (tot C494) De kabelmarkering geldt voor voertuigen met de volgende chassisserienummers: Productieperiode voertuig Voorbereidingen af fabriek Productielocatie Chassisserienummer Optie Alternatief Variantcode Carrosserieregeleenheid BWE Met 5837A Södertälje Zwolle Indien nodig Angers Carrosseriekabelboom van cabine naar frame pens 2411F São Bernardo do Campo Carrosseriekabelboom in frame 2 m 3023A 8 m 3023D 12 m 3023C Pen Aangesloten op Kabelmarkering in verlengkabelboom C413/1 C487/1 BWE77.GN-1.5 Groen C413/3 C487/2 BWE78.VT-1.5 Paars C413/5 C487/3 BWE79.GY-1.5 Grijs C413/6 C487/4 BWE80.OG-1.5 Oranje C413/7 C487/5 BWE81.BN-1.5 Bruin C413/9 C487/6 BWE82.BU-1.5 Blauw C413/11 C487/7 BWE83.RD-1.5 Rood 22: Uitgave 1 nl-nl 14 (19)

15 Pen Aangesloten op Kabelmarkering in verlengkabelboom C418/1 C488/1 BWE84.VT-1.5 Paars C418/2 C488/2 BWE85.BU-1.5 Blauw C418/3 C488/3 BWE86.GY-1.5 Grijs C418/4 C488/4 BWE87.GN-1.5 Groen C418/5 C488/5 BWE88.BN-1.5 Bruin C418/6 C488/6 BWE89.RD-1.5 Rood C418/7 C488/7 BWE90.OG-1.5 Oranje C424/1 C486/1 BWE91.GE-2.5 Geel C424/2 C486/2 BWE92.BK-2.5 Zwart C424/3 C486/3 BWE93.GY-2.5 Grijs C424/4 C486/4 BWE94.BN-2.5 Bruin C424/5 C486/5 BWE95.OG-2.5 Oranje C424/6 C486/6 BWE96.BU-2.5 Blauw C424/7 C486/7 BWE97.VT-2.5 Paars 22: Uitgave 1 nl-nl 15 (19)

16 Kabelboom voor laadklep De laadklepkabelboom is een optiepakket dat is ontworpen voor voertuigen met een laadklep. De voorbereidingen omvatten het volgende: Kabelboom voor schakelaars 2 aangesloten schakelaars om de laadklep en de laadruimteverlichting te activeren. Beide schakelaars zijn overbrugd via C494 naar de DIN-stekkers op het frame. Signalen voor contourverlichting Signaal voor werkverlichting Waarschuwingssignaal wanneer het laadklepplatform niet in de ruststand staat. De stekkers zijn samengebracht in de rechter langsbalk van het frame net voor de achterzijde van de frame. Meer informatie over kabelbomen voor laadkleppen vindt u in het document Kabelboom voor laadklep : Uitgave 1 nl-nl 16 (19)

17 Kabelboom voor hoog gemonteerde koplampen De kabelboom voorziet de extra lampen, richtingaanwijzers en positieverlichtinglampen van voeding en is uitgerust met twee stekkers: C364 en C Het optiepakket bevat tevens een schakelaar in de cabine om te kunnen wisselen tussen de standaard en hoog gemonteerde koplampen. De aanpassing geldt alleen voor de functies voor het grootlicht en het dimlicht. Bij voertuigen met de onderstaande chassisserienummers zijn stekker C364 en 365 aangebracht rechtsachter het frontluik. Productieperiode voertuig Productielocatie Chassisserienummer Södertälje Zwolle Angers Schakelaar in cabine. 2. Stekker aan rechterzijde achter het frontluik : Uitgave 1 nl-nl 17 (19)

18 Kabelboom voor volgwagenaansluiting Pennen 12 t/m 18 in de 15-pens volgwagenkabelboom worden niet gebruikt af fabriek, maar de kabels worden naar stekker C499 geleid. De pennen kunnen worden gebruikt voor optionele functies en signalen. Door signalen te overbruggen naar C449 worden deze gemakkelijker toegankelijk in volgwagenaansluiting C162 van het voertuig. C449 C162 voor voorbereiding van krachtafnemer De kabelbomen in dit optiepakket beschikken over complete stekkers voor schakelaars achter het instrumentenpaneel en voor magneetventiel op het frame. Alle benodigde parameters in betroffen regeleenheden zijn in de fabriek ingesteld, gebaseerd op de geselecteerde voorbereiding voor de krachtafnemer. N.B.: De kabelboom tussen cabine en frame wordt in dit geval niet overbrugd via stekker C494. Er wordt in plaats hiervan gebruik gemaakt van alternatieve kabelroutes (alleen gebruiken voor in de fabriek aangebrachte uitrusting). Meer informatie over de alternatieven vindt u in het document Krachtafnemer en motortoerentalregeling : Uitgave 1 nl-nl 18 (19)

19 Kabelboom voor crew-cabine Het optiepakket is standaard bij voertuigen met een crew-cabine. Het pakket bevat een kabelboom voor het aansluiten van signalen van het instrumentenpaneel naar de vloer en het dak aan de achterzijde van de cabine. De kabelboom is niet aangesloten. Hij heeft een C328-stekker aan één uiteinde, die zich in het instrumentenpaneel bevindt. Het andere uiteinde is voorzien van 3 stekkers: C327, in het dak, en C184 en C185, op de vloer. Meer informatie over de kabelboom voor de crew-cabine vindt u in de documenten onder Instructies. 22: Uitgave 1 nl-nl 19 (19)

Algemene informatie over de console en stekkers van de carrosserie

Algemene informatie over de console en stekkers van de carrosserie Carrosserieconsole en stekkers Carrosserieconsole en stekkers De console is een paneelgedeelte die functioneert als een steun voor stekkers bedoeld voor functies. De stekkers verbinden twee kabelbomen.

Nadere informatie

Zwaailicht. Algemene beschrijving van de werking. Aangebrachte functie activeren

Zwaailicht. Algemene beschrijving van de werking. Aangebrachte functie activeren Algemene beschrijving van de werking Algemene beschrijving van de werking Het zwaailicht kan op verschillende manieren worden aangesloten, afhankelijk van voor welke van de volgende drie klantopties het

Nadere informatie

Carrosserie-interface. Beschrijving. Carrosserie-interface. BCI (Bodywork Communication Interface)

Carrosserie-interface. Beschrijving. Carrosserie-interface. BCI (Bodywork Communication Interface) Beschrijving Beschrijving Carrosserie-interface Het elektrische systeem van Scania voertuigen is gebaseerd op een aantal regeleenheden die onderling communiceren via een gemeenschappelijk netwerk. Om gebruik

Nadere informatie

Aansluiten van extra contourverlichting. Beschrijving. Activering

Aansluiten van extra contourverlichting. Beschrijving. Activering Beschrijving Beschrijving Contourverlichting kan op verschillende manieren worden aangesloten afhankelijk van het feit of het voertuig af fabriek geleverd is met de voorbereiding hiervoor: Aan alle voertuigen

Nadere informatie

Extra achterlichten. Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten. Achterlichten PGRT

Extra achterlichten. Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten. Achterlichten PGRT 341 722 340 905 341 740 PGRT Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten Achterlichten Er zijn 3 achterlichttypen: Compacte

Nadere informatie

Centrale elektrische eenheid. Centrale elektrische eenheid

Centrale elektrische eenheid. Centrale elektrische eenheid De centrale elektrische eenheid bevindt zich aan de passagierszijde, onder het opbergvak in het instrumentenpaneel. Open deze als volgt: 1. Open het luik voor het opbergvak in het instrumentenpaneel. Het

Nadere informatie

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheden

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheden Algemeen Algemeen C493 2 190 281 2 204 973 Het BWE-systeem (elektrisch systeem carrosserie) kan worden uitgebreid met uitbreidingseenheden als meer ingangen en uitgangen nodig zijn dan de BCI-regeleenheid

Nadere informatie

Voorbereidingen voor verlichting. Algemene informatie over voorbereidingen voor verlichting. Voorbereiding voor ID-lichten.

Voorbereidingen voor verlichting. Algemene informatie over voorbereidingen voor verlichting. Voorbereiding voor ID-lichten. Algemene informatie over voorbereidingen voor verlichting Algemene informatie over voorbereidingen voor verlichting Er zijn verschillende voorbereidingen voor verlichting die af fabriek kunnen worden besteld.

Nadere informatie

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheid. IP-classificatie PGRT

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheid. IP-classificatie PGRT 1 4 7 10 13 19 22 25 28 31 34 37 2 38 3 6 9 12 15 21 24 27 30 31 36 39 PGRT Algemeen Algemeen De communicatie tussen het chassis en de carrosserie verloopt via de configureerbare ingangen en uitgangen

Nadere informatie

Activering werkverlichting. Beschrijving. Algemeen. Drukknop achteraf aanbrengen. Aansluitopties PGRT

Activering werkverlichting. Beschrijving. Algemeen. Drukknop achteraf aanbrengen. Aansluitopties PGRT Beschrijving Beschrijving Algemeen De functie Werkverlichting activeren wordt gebruikt om werklampen in en uit te schakelen. De werklampen kunnen zijn aangebracht op de achterwand van de cabine, op het

Nadere informatie

Bewaakt op afstand activeren van noodstopfunctie

Bewaakt op afstand activeren van noodstopfunctie Benaming Benaming De functie Bewaakt op afstand activeren van noodstopfunctie (motorstop 2) wordt gebruikt om de motor buiten de cabine af te zetten. Dit is een veiligere functie dan Op afstand activeren

Nadere informatie

Activering van zichtbaarheids- en verlichtingsfuncties op afstand

Activering van zichtbaarheids- en verlichtingsfuncties op afstand Functie Functie De volgende zichtbaarheids- en verlichtingsfuncties kunnen op worden geactiveerd: Meer informatie over verlichting vindt u in de documenten Deactivering van rijverlichting en Wisselend

Nadere informatie

Activeren van een EK-krachtafnemer via BWS. Algemene informatie. Veiligheidsvoorwaarden. Permanente veiligheidsvoorwaarden

Activeren van een EK-krachtafnemer via BWS. Algemene informatie. Veiligheidsvoorwaarden. Permanente veiligheidsvoorwaarden Algemene informatie Algemene informatie De functie EK-krachtafnemer activeren is bedoeld voor het activeren voor de door het vliegwiel aangedreven krachtafnemer vanaf de bestuurdersplaats en/of vanaf de

Nadere informatie

Aansluiting van alarm op voorbereide bekabeling

Aansluiting van alarm op voorbereide bekabeling De alarmregeleenheid heeft aansluitingen die voorbereid af fabriek kunnen worden verkregen om het aansluiten van de volgende functies mogelijk te maken: Bediening van de centrale vergrendeling van de laadruimte

Nadere informatie

C489 - Stekker voor standaard functies C489

C489 - Stekker voor standaard functies C489 is een -pens stekker die toegang geeft tot algemene functies in het voertuig. De stekker is bruin en is aangebracht aan de binnenzijde van de carrosseriesteun. 36 37 C34 C493 C59 C449 C447 C494 C34 C60

Nadere informatie

Activering krachtafnemer automatische transmissie

Activering krachtafnemer automatische transmissie Functie Functie De functie is bedoeld voor het activeren van de krachtafnemer vanaf de bestuurdersplaats en van buiten de cabine. De krachtafnemer wordt geregeld door de BCI-regeleenheid (communicatie-interface

Nadere informatie

Centrale elektrische eenheden

Centrale elektrische eenheden Algemeen Algemeen Er zijn vier centrale elektrische eenheden in het voertuig: Beschrijving Aanduiding Locatie Centrale elektrische eenheid Centrale elektrische eenheid opbouw Centrale elektrische eenheid

Nadere informatie

Brandstofkoeler aansluiten en luchtinlaat koeling verbeteren

Brandstofkoeler aansluiten en luchtinlaat koeling verbeteren Algemene informatie over de behoefte aan een brandstofkoeler Algemene informatie over de behoefte aan een brandstofkoeler Wanneer voertuigen met HPI- en PDE-systemen stationair worden gebruikt met een

Nadere informatie

Rijverlichting deactiveren

Rijverlichting deactiveren Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie De functie voor deactivering van de rijverlichting wordt geregeld door de BCI-regeleenheid (communicatie-interface carrosserie). De functie kan ofwel door analoge

Nadere informatie

Constante motortoerentalbegrenzing

Constante motortoerentalbegrenzing Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie Er zijn drie opties voor het activeren van de constante motortoerentalbegrenzing. Als het voertuig is uitgerust met BCI-functionaliteit (Bodywork Communication

Nadere informatie

Alarmsensoren aansluiten. Algemeen

Alarmsensoren aansluiten. Algemeen Algemeen De ALM-regeleenheid (alarmsysteem) kan worden besteld met een fabrieksvoorbereiding voor aansluiting van externe alarmsensoren. De voorbereiding bestaat uit stekker C8112. De stekker is geel en

Nadere informatie

C449 - Stekker voor automatische transmissie en volgwagenaansluiting

C449 - Stekker voor automatische transmissie en volgwagenaansluiting Algemene informatie over C449 Algemene informatie over C449 C449 is een 18-pens stekker die toegang geeft tot functies voor de automatische transmissie en volgwagenaansluitingen. Meer informatie over ingangen

Nadere informatie

Door een krachtafnemer aangedreven hydraulische systemen

Door een krachtafnemer aangedreven hydraulische systemen Algemene informatie Algemene informatie Dit document beschrijft aan welke vereisten moet worden voldaan tijdens de installatie van en andere werkzaamheden aan een hydraulisch systeem dat wordt aangedreven

Nadere informatie

C259 - Stekker voor uitgebreide functies C259

C259 - Stekker voor uitgebreide functies C259 is een 21-pens stekker die de carrosseriebouwer toegang geeft tot verschillende signalen en functies via het regelsysteem carrosserie (BWS, Bodywork System). Ook kan de carrosseriebouwer het voertuig aanpassen

Nadere informatie

Brandrisico en schade met betrekking tot hete componenten

Brandrisico en schade met betrekking tot hete componenten Hete onderdelen Hete onderdelen WAARSCHUWING! De temperatuur in het uitlaatsysteem van een vrachtwagen kan bij hoge werkbelasting oplopen tot meer dan 500 C. Het plaatsen van carrosserie-uitrusting dicht

Nadere informatie

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem Algemeen Algemeen De volgende componenten voor het bedienen van hydraulische uitrusting kunnen af fabriek worden besteld: De volgende componenten zijn beschikbaar: Bedieningshendel Hydraulische olietank

Nadere informatie

C449 - Stekker voor automatische transmissie en volgwagenaansluiting

C449 - Stekker voor automatische transmissie en volgwagenaansluiting Inleiding Inleiding is een 18-pens stekker die toegang geeft tot functies voor automatische transmissies en volgwagenaansluitingen. Meer informatie over ingangen en uitgangen en aansluitvoorbeelden voor

Nadere informatie

Uitlaatsysteem aanpassen

Uitlaatsysteem aanpassen Beperkingen bij aanpassen van uitlaatsysteem Beperkingen bij aanpassen van uitlaatsysteem Algemene beperkingen voor alle motortypes en uitlaatsystemen BELANGRIJK! Over het algemeen is het niet toegestaan

Nadere informatie

Afstand tussen cabine en carrosserie. Algemene informatie

Afstand tussen cabine en carrosserie. Algemene informatie Algemene informatie Er is een minimaal toegestane afstand tussen de cabine en de carrosserie vastgelegd om ervoor te zorgen: Algemene informatie Informatie over de cabinetypeaanduiding vindt u in het document

Nadere informatie

P Als twee van de drie eenheden P, U of I bekend zijn, dan kan de derde worden berekend aan de hand van de volgende formule (zie de afbeelding):

P Als twee van de drie eenheden P, U of I bekend zijn, dan kan de derde worden berekend aan de hand van de volgende formule (zie de afbeelding): Algemene informatie over stroomverbruik Algemene informatie over stroomverbruik BELANGRIJK! Om beschadiging van de accu te voorkomen, moet de laadcapaciteit van de dynamo worden aangepast aan het stroomverbruik.

Nadere informatie

Activering EK-krachtafnemer. Algemene informatie

Activering EK-krachtafnemer. Algemene informatie Algemene informatie EK-krachtafnemers worden mechanisch aangedreven door het vliegwiel. Algemene informatie Informatie over hoe krachtafnemers kunnen worden gecombineerd vindt u in het document Krachtafnemercombinaties.

Nadere informatie

Afstelbare parameters - Signalering en zichtbaarheidssystemen

Afstelbare parameters - Signalering en zichtbaarheidssystemen Inleiding Inleiding De lijst van afstelbare parameters is beperkt tot die parameters die relevant worden geacht voor carrosseriebouwers. Bezoek voor meer informatie over de huidige parameters voor een

Nadere informatie

Krachtafnemer in de aandrijflijn activeren. Functie

Krachtafnemer in de aandrijflijn activeren. Functie Functie Functie De functie is bedoeld voor het activeren van de krachtafnemer vanaf de bestuurdersplaats en van buiten de cabine. De krachtafnemer wordt geregeld door de BCI-regeleenheid. Voor een correcte

Nadere informatie

Parameters Zichtbaarheid

Parameters Zichtbaarheid Inleiding Inleiding In dit document worden de parameters beschreven die verband houden met zichtbaarheid. Het vermeldt alleen de parameters die nuttig worden geacht voor de carrosseriebouwer. De parameters

Nadere informatie

Het schema. FIG.1.

Het schema. FIG.1. WWW.GUZZIPROJECT.NL Het schema. FIG.1. Het orginele schema FIG.1 is zodanig aangepast dat het dim, grootlicht en de claxon geschakeld worden door relais. Voordeel hiervan is dat de spanning van de verlichting

Nadere informatie

Pneumatisch systeem aanpassen. Aanpassings- en ombouwvoorwaarden PGRT BELANGRIJK!

Pneumatisch systeem aanpassen. Aanpassings- en ombouwvoorwaarden PGRT BELANGRIJK! Aanpassings- en ombouwvoorwaarden Aanpassings- en ombouwvoorwaarden BELANGRIJK! De remcircuits mogen niet worden gebruikt voor het aansluiten van extra persluchtketels. Voor ombouw van het remsysteem moet

Nadere informatie

Montage aan de buitenzijde van de cabine. Algemeen. Gaten en gatmarkeringen. Gaten boren

Montage aan de buitenzijde van de cabine. Algemeen. Gaten en gatmarkeringen. Gaten boren Algemeen Algemeen Dit document beschrijft waar er zich gaten, gatmarkeringen en lasmoeren bevinden aan de buitenzijde van de cabine. Het doel hiervan is de montage van extra accessoires of uitrusting te

Nadere informatie

Beperkingen bij werkzaamheden aan het chassis. Algemeen

Beperkingen bij werkzaamheden aan het chassis. Algemeen Algemeen Voor het plannen van carrosseriewerkzaamheden is het van belang in een vroeg stadium te weten welke werkzaamheden wel en niet zijn toegestaan aan een voertuig. Algemeen Dit document beschrijft

Nadere informatie

Tripmastermontage voor CRF1000L Africa Twin

Tripmastermontage voor CRF1000L Africa Twin Inhoud van kit Tripmasterteller Voorwielsensor Remschijfmagneet Schakelaarregeling links 2 x klem voor teller 2 x 6mm-bout 2 x 5mm-borgmoer 1 Om de tripmaster op de motorfiets te monteren, moeten de volgende

Nadere informatie

Waarschuwingssysteem achteruitrijden

Waarschuwingssysteem achteruitrijden Installation instructions, accessories Instructienr. 9172606 Versie 1.0 Ond. nr. Waarschuwingssysteem achteruitrijden A8600231 Volvo Car Corporation Waarschuwingssysteem achteruitrijden- 9172606 - V1.0

Nadere informatie

Versnellingsbak, hybridevoertuig. Verwijderen WAARSCHUWING! Pas op voor hete olie! Draag beschermende handschoenen en een veiligheidsbril.

Versnellingsbak, hybridevoertuig. Verwijderen WAARSCHUWING! Pas op voor hete olie! Draag beschermende handschoenen en een veiligheidsbril. WAARSCHUWING! Pas op voor hete olie! Draag beschermende handschoenen en een veiligheidsbril. N.B.: Sluit de kranen tussen het motorkoelsysteem en het verwarmingssysteem van de bus, omdat anders een grote

Nadere informatie

Saab Montagerichtlijn MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault

Saab Montagerichtlijn MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault SCdefault 9-5 Montagerichtlijn SITdefault Bedrading voor navigatie-uitrusting MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction

Nadere informatie

Koelvloeistofuitlaat voor externe verwarming. Algemeen

Koelvloeistofuitlaat voor externe verwarming. Algemeen Koelvloeistof kan worden gebruikt voor het verwarmen van externe elementen. Voorbeelden: gesloten opbouw, kraancabines en gereedschapskisten. Warmte wordt onttrokken aan de stroom in het cilinderblok en

Nadere informatie

Vrachtwagens met gesloten opbouw. Algemene informatie over vrachtwagens met gesloten opbouw

Vrachtwagens met gesloten opbouw. Algemene informatie over vrachtwagens met gesloten opbouw Algemene informatie over vrachtwagens met gesloten opbouw Algemene informatie over vrachtwagens met gesloten opbouw Een gesloten opbouw wordt gewoonlijk als een torsiestijve constructie beschouwd. Een

Nadere informatie

Lumination TM LED-verlichting (BL-serie Optie ononderbroken bedrading)

Lumination TM LED-verlichting (BL-serie Optie ononderbroken bedrading) GE Verlichting Installatiehandleiding Lumination TM LED-verlichting (BL-serie Optie ononderbroken bedrading) VOORDAT U BEGINT Lees de instructies volledig en nauwkeurig door. WAARSCHUWING GEVAAR VOOR EEN

Nadere informatie

Trekhaak, bedrading en regeleenheid (Plug-in Hybrid)

Trekhaak, bedrading en regeleenheid (Plug-in Hybrid) Installation instructions, accessories Instructienr. 31346231 Versie 1.0 Ond. nr. 31407107, 31373184, 31350479 Trekhaak, bedrading en regeleenheid (Plug-in Hybrid) Volvo Car Corporation Trekhaak, bedrading

Nadere informatie

Krachtafnemer in aandrijflijn via BWS. Algemene informatie over de functie. Bediening met voertuig in beweging en stilstaand voertuig

Krachtafnemer in aandrijflijn via BWS. Algemene informatie over de functie. Bediening met voertuig in beweging en stilstaand voertuig Algemene informatie over de functie Algemene informatie over de functie De krachtafnemer in de aandrijflijn wordt hoofdzakelijk gebruikt als er om heel veel vermogen wordt gevraagd. Het voordeel is dat

Nadere informatie

Voertuigen met verwijderbare opbouw. Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw PGRT

Voertuigen met verwijderbare opbouw. Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw PGRT Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw worden beschouwd als torsiesoepele constructies. Bij voertuig met verwijderbare

Nadere informatie

Cabine verwijderen. Gereedschap. Werkinstructie. Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania:

Cabine verwijderen. Gereedschap. Werkinstructie. Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania: Gereedschap Gereedschap Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania: Artikelnummer Benaming 99 242 Hijsgereedschap 99 431 Cabinesteun 1. Open het bovenste frontluik en verwijder de hefboom waarmee

Nadere informatie

Parameters Zichtbaarheid. Inleiding

Parameters Zichtbaarheid. Inleiding Inleiding Inleiding De lijst van parameters in dit document is beperkt tot die parameters die relevant worden geacht voor carrosseriebouwers. Neem contact op met een een erkende Scania werkplaats voor

Nadere informatie

Verlichtingsset of montageset voor verlichting T4240 maaier. Figuur 1

Verlichtingsset of montageset voor verlichting T4240 maaier. Figuur 1 Form No. Verlichtingsset of montageset voor verlichting T4240 maaier Modelnr.: 02844 Modelnr.: 02845 3415-720 Rev A Installatie-instructies De machine gebruiksklaar maken 1. Parkeer de machine op een horizontaal

Nadere informatie

Schakelaars voor carrosseriebouwers. Algemeen

Schakelaars voor carrosseriebouwers. Algemeen Algemeen Algemeen Dit document omvat een overzicht van schakelaars die door carrosseriebouwers gebruikt kunnen worden. Schakelaars en contacthuizen kunnen bij Scania dealers worden besteld. Er zijn ook

Nadere informatie

Componenten voor hydraulische uitrusting

Componenten voor hydraulische uitrusting Algemene informatie Algemene informatie Een compleet hydraulisch systeem kan af fabriek worden besteld. Het is ook mogelijk om afzonderlijke componenten voor hydraulische uitrusting te bestellen, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Koelvloeistofuitlaat voor externe verwarming. Algemeen

Koelvloeistofuitlaat voor externe verwarming. Algemeen Algemeen Algemeen Koelvloeistof kan worden gebruikt voor het verwarmen van externe elementen. Voorbeelden: gesloten opbouw, kraancabines en gereedschapskisten. Warmte wordt onttrokken aan de stroom in

Nadere informatie

WAARSCHUWING. CALIFORNIË Proposition 65 Waarschuwing

WAARSCHUWING. CALIFORNIË Proposition 65 Waarschuwing Form No. 3378-99 Rev A CE verlichtingsset Groundsmaster 4000-serie tractie-eenheid met Yanmar motor Modelnr.: 30660 Installatie-instructies WAARSCHUWING CALIFORNIË Proposition 65 Waarschuwing Dit product

Nadere informatie

Weglichten- en homologatieset/set met remlicht en richtingaanwijzers Workman MD-serie multifunctionele voertuigen

Weglichten- en homologatieset/set met remlicht en richtingaanwijzers Workman MD-serie multifunctionele voertuigen Form No. 3371-332 Rev B Weglichten- en homologatieset/set met remlicht en richtingaanwijzers Workman MD-serie multifunctionele voertuigen Modelnr.: 120-5031 Modelnr.: 120-5044 Installatie-instructies Losse

Nadere informatie

TECHNISCH BULLETIN LTB00420v3 20 mei 2014

TECHNISCH BULLETIN LTB00420v3 20 mei 2014 TECHNISCH BULLETIN LTB00420v3 20 mei 2014 Jaguar Land Rover Limited Alle rechten voorbehouden. Deze heruitgave vervangt alle vorige uitgaven. Vernietig a.u.b. alle vorige uitgaven. Deze TSB vervangt TSB

Nadere informatie

Opties aan buitenzijde van cabine

Opties aan buitenzijde van cabine Verschillende aan de buitenzijde van de cabine aangebrachte opties kunnen worden besteld. De volgende componenten zijn beschikbaar: Dakrails Dakrek Dakspoiler Zijluchtgeleideplaat Luchthoorn Klimaatsysteem

Nadere informatie

Saab 9-3 (9400) M03, Saab 9-5

Saab 9-3 (9400) M03, Saab 9-5 SCdefault 900 Montagerichtlijn SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Timerset Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces 32

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41 Montage-instructie Rolluik RV40 - RV41 Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. handbediening: koord- of bandopwinder b. elektrisch: schakelaar + stekker c. afstandbediend: afstandbediening

Nadere informatie

Stylingpakket, onderspoiler en uitlaatsysteem

Stylingpakket, onderspoiler en uitlaatsysteem Installation instructions, accessories Instructienr. 31269673 Versie 1.2 Ond. nr. 31269693, 31269694 Stylingpakket, onderspoiler en uitlaatsysteem IMG-318107 Volvo Car Corporation Stylingpakket, onderspoiler

Nadere informatie

Elektrische motorblokverwarming. 220V

Elektrische motorblokverwarming. 220V Instructienr. Versie Ond. nr. 8622788 1.0 Elektrische motorblokverwarming. 220V G2900150 Pagina 1 / 9 Uitrusting A0000162 A0000163 A0000159 H0000178 G2900183 Pagina 2 / 9 INLEIDING Lees de hele instructie

Nadere informatie

Elektrische functie printen DIMLICHT

Elektrische functie printen DIMLICHT Elektrische functie printen DIMLICHT DIMLICHT BESCHRIJVING De auto is uitgerust met twee dimlichten in de koplampunits. Het dimlicht wordt ingeschakeld als de stuurkolomschakelaar in de stand na de stand

Nadere informatie

Boor de gaten in het spatbord. Diameter van de montagegaten: 5,5 mm, het gat voor de draaddoorvoer 10 mm.

Boor de gaten in het spatbord. Diameter van de montagegaten: 5,5 mm, het gat voor de draaddoorvoer 10 mm. G. Lampen en electriciteit. Plaats een krik onder het zijspanframe en demonteer het zijspanwiel. Vanzelfsprekend komt het wit/gele lampje aan de voorzijde. Demonteer het lampglas van de voorste unit. Plaats

Nadere informatie

DUMAN US-Module V1.5 2 ste druk Inbouw handleiding. Bedankt voor de aanschaf van de DUMAN US-Light Module V1.5

DUMAN US-Module V1.5 2 ste druk Inbouw handleiding. Bedankt voor de aanschaf van de DUMAN US-Light Module V1.5 Inbouw handleiding Bedankt voor de aanschaf van de DUMAN US-Light Module V1.5 Eigenschappen: - Geen hitte-ontwikkeling (in tegenstelling tot andere modules)! - Instelbare helderheid van de US-Lights van

Nadere informatie

900 Montagerichtlijn. SITdefault F930A205

900 Montagerichtlijn. SITdefault F930A205 3456789 900 Montagerichtlijn SITdefault F930A05 3456748946 83 54 5 4 6 0 7 8 3 9 3 F930A390 Versterker Luidspreker hoge tonen (4 st.) 3 Basluidspreker ( st.) 4 Bout (8 st.) 5 Kapje, connector 6 Connector

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Instructienr. Versie Ond. nr

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Instructienr. Versie Ond. nr Instructienr. Versie Ond. nr. 30796303 1.2 Trekhaak, vast M8903758 Pagina 1 / 14 Uitrusting A0000162 A0000163 A0000161 A0000172 A0000165 IMG-213342 Pagina 2 / 14 IMG-223220 Pagina 3 / 14 IMG-213320 Pagina

Nadere informatie

Handsfree, montageset (Ericsson & Nokia)

Handsfree, montageset (Ericsson & Nokia) Instructienr. Versie Ond. nr. 8682402 1.0 Handsfree, montageset (Ericsson & Nokia) A3602095 Pagina 1 / 16 Uitrusting A0000162 A3901819 Pagina 2 / 16 A3903163 Pagina 3 / 16 M3602626 Pagina 4 / 16 M3903606

Nadere informatie

Wettelijke vereisten. Raadpleeg het document Typegoedkeuring voor meer informatie.

Wettelijke vereisten. Raadpleeg het document Typegoedkeuring voor meer informatie. Algemene informatie over wetten en regelgevingen Algemene informatie over wetten en regelgevingen In alle landen gelden wettelijke vereisten voor voertuigen die op de openbare weg rijden. Binnen de EU

Nadere informatie

Media Server en Digitale TV

Media Server en Digitale TV Installation instructions, accessories Instructienr. 31470802 Versie 1.0 Ond. nr. 31664736 Media Server en Digitale TV Volvo Car Corporation Media Server en Digitale TV- 31470802 - V1.0 Pagina 1 / 77 Speciaal

Nadere informatie

CAN-interface voor FMS. Algemeen. Meer informatie over de FMS-standaard kunt u vinden op

CAN-interface voor FMS. Algemeen. Meer informatie over de FMS-standaard kunt u vinden op Algemeen Dit document bevat informatie over de FMS-standaard (Fleet Management System). De FMS-standaard is een open interface die door diverse vrachtwagenfabrikanten werd ontwikkeld. FMS-Standard description

Nadere informatie

HANDLEIDING BUISMOTOREN SERIE 45, 55, 59, 64 M

HANDLEIDING BUISMOTOREN SERIE 45, 55, 59, 64 M Technische gegevens M-type buismotoren zijn bedoeld voor de geautomatiseerde werking van rolluiken buiten en rolpoorten. Ze beschikken over een kop voor noodopening en de poorten of rolluiken kunnen worden

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Trekhaak, inklapbaar. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 40

Installation instructions, accessories. Trekhaak, inklapbaar. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 40 Installation instructions, accessories Instructienr. 31408663 Versie 1.4 Ond. nr. 31664221, 31470787 Trekhaak, inklapbaar Volvo Car Corporation Trekhaak, inklapbaar- 31408663 - V1.4 Pagina 1 / 40 Materiaal

Nadere informatie

SCdefault. 900 Montagerichtlijn

SCdefault. 900 Montagerichtlijn SCdefault 900 Montagerichtlijn SITdefault Installatieset, verstralers MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction

Nadere informatie

Maak deze plug los van de schakelaar ( op foto is aanpassing al gemaakt!)

Maak deze plug los van de schakelaar ( op foto is aanpassing al gemaakt!) Inbouw Comfortknipper in een MG (T)F Koppel voor de veiligheid de massa kabel van de accu los Demonteer het onderste paneel onder de stuurkolom (3 boutjes), waarvan één achter het klepje zit. Verwijder

Nadere informatie

E-reader, houder (Twin Engine)

E-reader, houder (Twin Engine) Installation instructions, accessories Instructienr. 31414847 Versie 1.1 Ond. nr. 31435856, 31470917 E-reader, houder (Twin Engine) Volvo Car Corporation E-reader, houder (Twin Engine)- 31414847 - V1.1

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Stuurwiel, leer. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Stuurwiel, leer. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Instructienr. 30756608 Versie 1.2 Ond. nr. 30756607, 30756606, 31316446 Stuurwiel, leer IMG-339612 Volvo Car Corporation Stuurwiel, leer- 30756608 - V1.2 Pagina 1

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Instructienr. 31414772 Versie 1.3 Ond. nr. 31454698, 31373543, 31435945 Trekhaak, vast IMG-381926 Volvo Car Corporation Trekhaak, vast- 31414772 - V1.3 Pagina 1 /

Nadere informatie

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING!

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! Algemene informatie over onderhoud aan accu's Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! De accu's bevatten bijtend zuur. De werkzaamheden moeten daarom met de grootste zorg en met geschikte

Nadere informatie

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK VOERTUIGEN HANDLEIDING Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC laadzuil met plug and play systeem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast Installation instructions, accessories Instructienr. 31414772 Versie 1.3 Ond. nr. 31454698, 31373543, 31435945 Trekhaak, vast IMG-381926 Volvo Car Corporation Trekhaak, vast- 31414772 - V1.3 Pagina 1 /

Nadere informatie

Opbouw hulpchassis. Algemene informatie. Het hulpchassis kan voor de volgende doeleinden worden gebruikt:

Opbouw hulpchassis. Algemene informatie. Het hulpchassis kan voor de volgende doeleinden worden gebruikt: Het hulpchassis kan voor de volgende doeleinden worden gebruikt: Voor een gelijkmatige verdeling van de lading over het chassisframe Voor speling van de wielen en andere onderdelen die boven het frame

Nadere informatie

Elektrische instaltatie 200 Um 95 series 3.1. Fig.16. Het elektrisbhe systeem

Elektrische instaltatie 200 Um 95 series 3.1. Fig.16. Het elektrisbhe systeem Het elektrisbhe systeem Elektrische instaltatie 200 Um 95 series 3.1 In veel gevallen zullen op de bestaande elektrische installatie nog andere verbruikers worden aangesloten. Het is belangrijk dat dit

Nadere informatie

Installation instructions, accessories TV/DVD. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Instructienr. Versie Ond. nr

Installation instructions, accessories TV/DVD. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Instructienr. Versie Ond. nr Instructienr. Versie Ond. nr. 8671100 1.0 TV/DVD Pagina 1 / 13 Uitrusting A0000162 M8802108 Pagina 2 / 13 M3903109 Pagina 3 / 13 M3903571 Pagina 4 / 13 INLEIDING Lees de hele instructie door voordat u

Nadere informatie

Elektrische aansluiting, bagageruimte

Elektrische aansluiting, bagageruimte Installation instructions, accessories Instructienr. 31439218 Versie 1.3 Ond. nr. 31435603, 31439122, 31363053 Elektrische aansluiting, bagageruimte IMG-369092 Volvo Car Corporation Elektrische aansluiting,

Nadere informatie

Veiligheid afwasautomaat 4. Vereisten installatie 5. Instructies installatie 7

Veiligheid afwasautomaat 4. Vereisten installatie 5. Instructies installatie 7 Montageinstructies Veiligheid afwasautomaat 4 Vereisten installatie 5 Instructies installatie 7 Veiligheid afwasautomaat De veiligheid van uzelf en van andere personen is erg belangrijk. We hebben een

Nadere informatie

Schakelaar voor voorste differentieel Workman HDX/HDX-D multifunctionele voertuigen met vierwielaandrijving

Schakelaar voor voorste differentieel Workman HDX/HDX-D multifunctionele voertuigen met vierwielaandrijving Form No. Schakelaar voor voorste differentieel Workman HDX/HDX-D multifunctionele voertuigen met vierwielaandrijving Modelnr.: 121-6337 3378-789 Rev B Installatie-instructies WAARSCHUWING CALIFORNIË Proposition

Nadere informatie

Schakelingen Hoofdstuk 6

Schakelingen Hoofdstuk 6 Schakelingen Hoofdstuk 6 Een schakeling... I = 0,1 A = 100 ma U = 6 V Geen grote stroom door de lamp. Dit komt door de weerstand van die lamp. De weerstand kunnen we berekenen. Presentatie H6 1 De weerstand

Nadere informatie

HP Power Distribution Rack

HP Power Distribution Rack HP Power Distribution Rack Installatie-instructies Belangrijke veiligheidsinformatie WAARSCHUWING: Er is kans op letsel door elektrische schokken en gevaarlijk hoge spanningsniveaus. De elektrische aansluitingen

Nadere informatie

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden.

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden. De EasyTemp thermostaat ET31A/AF/F Deze handleiding geldt voor de onderstaande types: Op de doos Model ET31A, ET31AF en ET31F Model ET31A. Thermostaat regelt de ruimte temperatuur. (Niet geschikt voor

Nadere informatie

Lassen aan het chassisraam. Lasplaatsen BELANGRIJK!

Lassen aan het chassisraam. Lasplaatsen BELANGRIJK! Algemeen Algemeen Alle laswerkzaamheden moeten professioneel worden uitgevoerd door getraind personeel. Voorkom lassen aan het chassisraam, want alle lassen leiden tot een verhoging van de breukvorming

Nadere informatie

Ombouw Faller trekker oplegger naar Mcc-cars

Ombouw Faller trekker oplegger naar Mcc-cars 2014 Ombouw Faller trekker oplegger naar Mcc-cars Patrick Peeters 28-10-2014 We starten met een originele Faller trekker oplegger. Foto 1: originele Faller trekker oplegger We beginnen met de oplegger

Nadere informatie

Installatie handleiding Centrale Deurvergrendeling De Basis unit. Schema type 1

Installatie handleiding Centrale Deurvergrendeling De Basis unit. Schema type 1 Installatie handleiding Centrale Deurvergrendeling De set bestaat uit: 2x Handzender (AB) Kabelboom Basis unit Aansluitmateriaal De Basis unit. Plaats deze in de auto onder het dashboard of in het midden

Nadere informatie

Antenneversterker, meerweg "Diversity" Antenneversterker, meerweg "Diversity" V1.0

Antenneversterker, meerweg Diversity Antenneversterker, meerweg Diversity V1.0 Installation instructions, accessories Instructienr. 9172665 Versie 1.0 Ond. nr. Antenneversterker, meerweg "Diversity" M3903263 Volvo Car Corporation Antenneversterker, meerweg "Diversity"- 9172665 -

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Glasoven

Gebruiksaanwijzing Glasoven Gebruiksaanwijzing Glasoven Inleiding. De door u aangekochte oven is een Nederlands produkt vervaardigt bij TOMA te Volkel. Hierbij is gebruik gemaakt van de beste stenen, isolatie en verwarmingselementen.

Nadere informatie

TAD: Technologische AdviesDienst

TAD: Technologische AdviesDienst informeert TAD: Technologische AdviesDienst Verdeelborden In een elektrische installatie mag er slechts veilig elektrisch materieel gebruikt worden. Volgens deze algemene regel betekent dit dus ook dat

Nadere informatie

Aanpassen van door Scania gecertificeerde componenten

Aanpassen van door Scania gecertificeerde componenten Algemeen Algemeen Certificering vindt plaats om aan wettelijke vereisten met betrekking tot verkeersveiligheid, milieu-impact enz. te voldoen. Als door Scania gecertificeerde componenten worden aangepast

Nadere informatie

Werken aan dakconsole

Werken aan dakconsole Algemene informatie Algemene informatie Dit document beschrijft het verwijderen en monteren van de binnenpanelen in de cabine. Het heeft tot doel werken aan de voorste dakconsole te vergemakkelijken. De

Nadere informatie

Dakspoiler met remlicht

Dakspoiler met remlicht Instructienr. Versie Ond. nr. 9499948 1.0 Dakspoiler met remlicht M8400560 Pagina 1 / 10 Uitrusting A0000162 A0000163 A0000161 A0000180 A0000214 A0000177 M0000232 M8901662 Pagina 2 / 10 INLEIDING Lees

Nadere informatie

Bedrading trekstang, 7-polig

Bedrading trekstang, 7-polig Installation instructions, accessories Instructienr. 8698534 Versie 1.0 Ond. nr. Bedrading trekstang, 7-polig M3702107 Volvo Car Corporation Bedrading trekstang, 7-polig- 8698534 - V1.0 Pagina 1 / 19 Uitrusting

Nadere informatie