Beperkingen bij werkzaamheden aan het chassis. Algemeen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beperkingen bij werkzaamheden aan het chassis. Algemeen"

Transcriptie

1 Algemeen Voor het plannen van carrosseriewerkzaamheden is het van belang in een vroeg stadium te weten welke werkzaamheden wel en niet zijn toegestaan aan een voertuig. Algemeen Dit document beschrijft enkele beperkingen die gelden bij het monteren van optionele uitrusting en uitvoeren van carrosseriewerkzaamheden. Meer informatie vindt u in het document voor de betreffende toepassing. Zoek bijvoorbeeld naar Vrachtwagens met gesloten opbouw of Carrosseriemontage. Om de carrosseriewerkzaamheden te vergemakkelijken en de juiste plaatsing van chassisonderdelen te garanderen, wordt u aangeraden een ICD (individuele chassistekening) te bestellen. Meer informatie over de plaats van de chassiscomponenten vindt u in de ICD (individuele chassistekening) van het voertuig. BELANGRIJK! Bij werkzaamheden aan het voertuig dienen de wettelijke vereisten te worden gevolgd. Meer informatie over de toegestane werkzaamheden aan een voertuig vindt u in het document Aanpassing van door Scania gecertificeerde componenten. Scania CV AB 2016, Sweden 1 (14)

2 Hete componenten Hete componenten BELANGRIJK! Bij hete componenten moet een veilige afstand in acht worden genomen of moet gebruik worden gemaakt van een hitteschild om niet-hittebestendige componenten te beschermen. Meer informatie over hete componenten vindt u in het document Brand- en beschadigingsrisico met betrekking tot hete componenten. Toegankelijkheidsvereisten BELANGRIJK! Het ontwerp van de carrosserie mag geen negatieve invloed hebben op, of geen belemmering opleveren voor de volgende punten: Onderhoud Reparatie Motor, versnellingsbak, assen of andere onderdelen erin of eruit tillen Cabine kantelen Scania CV AB 2016, Sweden 2 (14)

3 De zichtlijn van de radar mag niet worden geblokkeerd De zichtlijn van de radar mag niet worden geblokkeerd De zichtlijn van de radar mag niet worden geblokkeerd door bijvoorbeeld beschermingssystemen aan de voorzijde, extra verlichting, lak, stickers of andere zaken. Dit kan een slechte werking en mogelijk de uitschakeling van de radar tot gevolg hebben. De radar heeft cruciale veiligheidsfuncties. Bij voertuigen met aan de voorzijde gemonteerde uitrusting mag het AEB-systeem (noodrem) worden uitgeschakeld vóór het wegrijden. Het systeem kan slechts tijdelijk worden uitgeschakeld en moet daarom bij elke motorstart worden uitgeschakeld. Meer informatie over AEB vindt u in het Bestuurdershandboek. WAARSCHUWING! Het blokkeren van de zichtlijn van de radar kan de veiligheidsfuncties van het voertuig negatief beïnvloeden. Het risico bestaat dat het voertuig uit zichzelf remt of dat de remmen niet meer werken, met een ongeval tot gevolg. Het is niet toegestaan de radar te verplaatsen. Als de radar tijdelijk van zijn steun wordt verwijderd, moeten de kunststof bussen worden vervangen vóór het terugplaatsen van de radar. Plaats van radar Scania CV AB 2016, Sweden 3 (14)

4 De radar registreert het volgende gebied (gezien vanaf het midden van de radar): Het horizontale gezichtsveld is: ± 65 graden Het verticale gezichtsveld is: ± 12 graden Meer informatie vindt u in het document Overspuiten van chassis, assen en velgen. 25 o De zichtlijn van de radar mag niet worden geblokkeerd 78 o o 25 o o 65 o 65 o o 78 Horizontaal gezichtsveld en verticaal gezichtsveld Scania CV AB 2016, Sweden 4 (14)

5 Het gezichtsveld van de camera mag niet worden geblokkeerd Het gezichtsveld van de camera mag niet worden geblokkeerd Extra uitrusting aan de voorzijde van de cabine en stickers op de voorruit mogen de camera niet blokkeren. Dit kan een slechte werking en mogelijk de uitschakeling van de camera tot gevolg hebben. De camera heeft cruciale veiligheidsfuncties. Op voertuigen met LDW (Lane Departure Warning, waarschuwing rijden buiten baan) of AEB (Advanced Emergency Braking, geavanceerde noodrem) is een camera aangebracht. De camera registreert het volgende gebied: Het horizontale gezichtsveld is: ± 25 graden (gezien vanaf de voorruit) Het verticale gezichtsveld is: +14 graden/ 21 graden (gezien vanaf het horizontale vlak) Plaats van camera WAARSCHUWING! Het blokkeren van het gezichtsveld van de camera kan de veiligheidsfuncties van het voertuig negatief beïnvloeden. Het risico bestaat dat het voertuig uit zichzelf remt of dat de remmen niet meer werken, met een ongeval tot gevolg. Het is niet toegestaan de camera te verplaatsen Horizontaal gezichtsveld en verticaal gezichtsveld. Scania CV AB 2016, Sweden 5 (14)

6 Het gezichtsveld van de regen- en lichtsensor mag niet worden geblokkeerd. Extra uitrusting aan de voorzijde van de cabine en stickers op de voorruit mogen het gezichtsveld van de regen- en lichtsensor niet blokkeren. Dit kan een slechte werking en mogelijk de uitschakeling van de sensor tot gevolg hebben. De sensor heeft cruciale veiligheidsfuncties. Het gezichtsveld van de regen- en lichtsensor mag niet worden geblokkeerd. De regen- en lichtsensor bevindt zich op de onderrand van de voorruit, 490 tot 500 mm vanaf het midden van de voorruit aan bestuurderszijde. Laat 100 mm vrije ruimte rond de regensensor. WAARSCHUWING! Het blokkeren van het gezichtsveld van de regen- en lichtsensor kan de veiligheidsfuncties van het voertuig negatief beïnvloeden. Plaats van regen- en lichtsensor Scania CV AB 2016, Sweden 6 (14)

7 De luchtinlaten mogen niet worden geblokkeerd Extra uitrusting aan de voorzijde van de cabine mag de radiateur of de luchtinlaat van de motor in het frontluik niet blokkeren. Dit kan een stijging van de motortemperatuur en mogelijk oververhitting van de motor tot gevolg hebben. De luchtinlaten hebben cruciale veiligheidsfuncties. De luchtinlaten mogen niet worden geblokkeerd WAARSCHUWING! Als de luchtinlaten worden geblokkeerd, kan de motor oververhit raken. Plaats van luchtinlaten Scania CV AB 2016, Sweden 7 (14)

8 De remregeleenheid mag niet worden verplaatst De remregeleenheid mag niet worden verplaatst. Dit kan tot gevolg hebben dat de remmen slecht of helemaal niet werken. De remregeleenheid mag niet worden verplaatst WAARSCHUWING! Het verplaatsen van de remregeleenheid, EBS (Electronic Brake System), kan de veiligheidsfuncties van het voertuig negatief beïnvloeden. Het risico bestaat dat het voertuig uit zichzelf remt of dat de remmen niet meer werken, met een ongeval tot gevolg. Plaats van remregeleenheid Scania CV AB 2016, Sweden 8 (14)

9 Ruimte boven de zijskirts De zijskirts moeten kunnen worden gedemonteerd, bijvoorbeeld tijdens onderhoud van het voertuig. Bijgevolg mag de carrosserie de demontage van de zijskirts niet belemmeren. Ruimte boven de zijskirts N.B.: Om de zijskirts te kunnen demonteren, is minimaal 100 mm vrije ruimte nodig tussen de carrosserie en de bevestigingen van de zijskirts. 100 Minimaal 100 mm vrije ruimte Scania CV AB 2016, Sweden 9 (14)

10 Ruimte boven de uitlaatdemper Ruimte boven de uitlaatdemper De uitlaatdemper moet kunnen worden gedemonteerd, bijvoorbeeld tijdens onderhoud van het voertuig. Bijgevolg mag de carrosserie de demontage van de uitlaatdemper niet belemmeren. N.B.: Om de uitlaatdemper te kunnen demonteren, is minimaal 10 mm vrije ruimte nodig tussen het hitteschild van de uitlaatdemper en de carrosserie. De uitlaatdemper moet worden losgemaakt uit de chassissteunen, iets naar boven worden gekanteld en vervolgens recht worden uitgetrokken. 10 Minimaal 10 mm vrije ruimte Scania CV AB 2016, Sweden 10 (14)

11 Ruimte boven de reductanttank Ruimte boven de reductanttank Voor het bijvullen van reductant is extra ruimte nodig tussen de reductanttank en de carrosserie, aangezien het mondstuk anders is ontworpen dan het brandstofmondstuk. N.B.: Scania raadt aan te testen met een tankmondstuk om te controleren of er voldoende vrije ruimte is. Reductant bijvullen Scania CV AB 2016, Sweden 11 (14)

12 Ruimte rondom de luchtbalg R Ruimte rondom de luchtbalg BELANGRIJK! Laat een ruimte rond de luchtbalgen die minimaal gelijk is aan de hieronder aangegeven afmeting. Type luchtbalg Positie Afstand R Luchtveer Aan vooras 190 mm Luchtvering met 2 In de buurt van de aangedreven as 185 mm balgen Luchtvering met 4 Vóór de aangedreven as 150 mm balgen Achter de aangedreven as 185 mm Luchtveer In de buurt van de sleepas vóór de aangedreven 160 mm as In de buurt van de sleepas achter de aangedreven 185 mm as Sleepaslift In de buurt van de sleepas vóór de aangedreven 145 mm as In de buurt van de sleepas achter de aangedreven 160 mm as (niet-gestuurde sleepas) In de buurt van de sleepas achter de aangedreven as (gestuurde sleepas) 190 mm Ruimte rondom cardanas Maat R geldt voor het midden van de luchtbalg. 30 Minimaal 30 mm vrije ruimte Scania CV AB 2016, Sweden 12 (14)

13 Ruimte boven de brandstoftank BELANGRIJK! Laat minstens 30 mm ruimte om een speling te creëren boven op de beweging van de cardanas rondom alle onderdelen van de cardanas. Ruimte boven de brandstoftank De carrosserie moet worden aangepast voor brandstoftanks die boven de bovenkant van het chassisframe uitsteken. Het tankvlotterelement steekt boven het chassisframe uit, zoals getoond in de onderstaande tabel. De normale en de hoge positie hangen af van de wijze waarop de tank verticaal is geïnstalleerd. Variant Normale positie Hoge positie Standaard 22 mm 72 mm Breed 22 mm 72 mm Cilindrisch 39 mm - Extra breed 33 mm Scania CV AB 2016, Sweden 13 (14)

14 Standaard Breed Cilindrisch Extra breed Ruimte boven de brandstoftank Scania CV AB 2016, Sweden 14 (14)

Afstand tussen cabine en carrosserie. Algemene informatie

Afstand tussen cabine en carrosserie. Algemene informatie Algemene informatie Er is een minimaal toegestane afstand tussen de cabine en de carrosserie vastgelegd om ervoor te zorgen: Algemene informatie Informatie over de cabinetypeaanduiding vindt u in het document

Nadere informatie

Chassis, assen en velgen overspuiten

Chassis, assen en velgen overspuiten Algemene informatie over lakken Algemene informatie over lakken BELANGRIJK! Scania raadt aan onderdelen in zachte en plooibare materialen niet te lakken omdat de lak de duurzaamheid van het materiaal kan

Nadere informatie

Vrachtwagens met gesloten opbouw. Algemene informatie over vrachtwagens met gesloten opbouw

Vrachtwagens met gesloten opbouw. Algemene informatie over vrachtwagens met gesloten opbouw Algemene informatie over vrachtwagens met gesloten opbouw Algemene informatie over vrachtwagens met gesloten opbouw Een gesloten opbouw wordt gewoonlijk als een torsiestijve constructie beschouwd. Een

Nadere informatie

Uitlaatsysteem aanpassen

Uitlaatsysteem aanpassen Beperkingen bij aanpassen van uitlaatsysteem Beperkingen bij aanpassen van uitlaatsysteem Algemene beperkingen voor alle motortypes en uitlaatsystemen BELANGRIJK! Over het algemeen is het niet toegestaan

Nadere informatie

Voertuigen met verwijderbare opbouw. Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw PGRT

Voertuigen met verwijderbare opbouw. Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw PGRT Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw worden beschouwd als torsiesoepele constructies. Bij voertuig met verwijderbare

Nadere informatie

Chassisframes. Assortiment chassisframes van Scania

Chassisframes. Assortiment chassisframes van Scania Assortiment chassisframes van Scania Het chassisframe bestaat uit 2 framelangsbalken. Assortiment chassisframes van Scania Meer informatie over een specifiek chassis vindt u in de Individuele chassisspecificatie

Nadere informatie

Gewichtmeters aansluiten in het pneumatisch systeem

Gewichtmeters aansluiten in het pneumatisch systeem Algemeen Algemeen Gewichtsindicatie aan de buitenkant met behulp van gewichtmeters is een eenvoudige manier voor de bestuurder om te zien hoe zwaar het voertuig is beladen. De gewichtmeter is een soort

Nadere informatie

Chassis, assen en velgen overspuiten. Algemene informatie over lakken. Speciale informatie voor gasvoertuigen BELANGRIJK!

Chassis, assen en velgen overspuiten. Algemene informatie over lakken. Speciale informatie voor gasvoertuigen BELANGRIJK! Algemene informatie over lakken Algemene informatie over lakken BELANGRIJK! Scania adviseert om onderdelen die gemaakt zijn van zachte en flexibele materialen, niet te lakken. Voorbeelden hiervan zijn

Nadere informatie

Brandrisico en schade met betrekking tot hete componenten

Brandrisico en schade met betrekking tot hete componenten Hete onderdelen Hete onderdelen WAARSCHUWING! De temperatuur in het uitlaatsysteem van een vrachtwagen kan bij hoge werkbelasting oplopen tot meer dan 500 C. Het plaatsen van carrosserie-uitrusting dicht

Nadere informatie

Achterste cabine-ophanging verwijderen voor montage van een hulpchassis

Achterste cabine-ophanging verwijderen voor montage van een hulpchassis Algemene informatie Algemene informatie Dit document beschrijft hoe de dwarsbalk op de achterste cabine-ophanging wordt verwijderd, bijvoorbeeld om de montage van het hulpchassis te vergemakkelijken. Veiligheid

Nadere informatie

NOx-sensor verplaatsen. Algemene informatie. NOx-sensor verplaatsen bij andere uitlaatpijpen

NOx-sensor verplaatsen. Algemene informatie. NOx-sensor verplaatsen bij andere uitlaatpijpen Bij voertuigen met het SCR-emissieregelsysteem (Selective Catalytic Reduction) en een verticale uitlaatpijp is het soms nodig om de NOx-sensor te verplaatsen om zo ruimte te maken voor carrosserieonderdelen,

Nadere informatie

Chassis, assen en velgen overspuiten. Algemene informatie over lakken. Speciale informatie voor gasvoertuigen BELANGRIJK!

Chassis, assen en velgen overspuiten. Algemene informatie over lakken. Speciale informatie voor gasvoertuigen BELANGRIJK! Algemene informatie over lakken Algemene informatie over lakken BELANGRIJK! Scania adviseert om onderdelen die gemaakt zijn van zachte en flexibele materialen, niet te lakken. Voorbeelden hiervan zijn

Nadere informatie

Wettelijke vereisten. Meer informatie over wetten en regelgevingen vindt u in de volgende documenten:

Wettelijke vereisten. Meer informatie over wetten en regelgevingen vindt u in de volgende documenten: Algemene informatie over wetten en regelgevingen De richtlijnen en regelgevingen voor zware voertuigen worden gecoördineerd binnen de EU. Deze worden als wettelijke vereisten toegepast in de EU-lidstaten.

Nadere informatie

Transportschadeclaims

Transportschadeclaims Wereldwijde transportverzekering Wereldwijde transportverzekering Scania CV AB heeft een wereldwijde transportverzekering die alle transporten, inclusief tijdelijke opslag, dekt waar Scania CV AB of een

Nadere informatie

Aanpassing van Scania componenten en systemen gedekt door certificaten. Algemene informatie

Aanpassing van Scania componenten en systemen gedekt door certificaten. Algemene informatie Algemene informatie Voertuigen en ingebouwde systemen worden gecertificeerd om aan wettelijke vereisten met betrekking tot verkeersveiligheid, milieu-impact enz. te voldoen. Algemene informatie Een component

Nadere informatie

Door een krachtafnemer aangedreven hydraulische systemen

Door een krachtafnemer aangedreven hydraulische systemen Algemene informatie Algemene informatie Dit document beschrijft aan welke vereisten moet worden voldaan tijdens de installatie van en andere werkzaamheden aan een hydraulisch systeem dat wordt aangedreven

Nadere informatie

Activering EK-krachtafnemer. Algemene informatie

Activering EK-krachtafnemer. Algemene informatie Algemene informatie EK-krachtafnemers worden mechanisch aangedreven door het vliegwiel. Algemene informatie Informatie over hoe krachtafnemers kunnen worden gecombineerd vindt u in het document Krachtafnemercombinaties.

Nadere informatie

Wettelijke vereisten. Raadpleeg het document Typegoedkeuring voor meer informatie.

Wettelijke vereisten. Raadpleeg het document Typegoedkeuring voor meer informatie. Algemene informatie over wetten en regelgevingen Algemene informatie over wetten en regelgevingen In alle landen gelden wettelijke vereisten voor voertuigen die op de openbare weg rijden. Binnen de EU

Nadere informatie

Montage aan de buitenzijde van de cabine. Algemeen. Gaten en gatmarkeringen. Gaten boren

Montage aan de buitenzijde van de cabine. Algemeen. Gaten en gatmarkeringen. Gaten boren Algemeen Algemeen Dit document beschrijft waar er zich gaten, gatmarkeringen en lasmoeren bevinden aan de buitenzijde van de cabine. Het doel hiervan is de montage van extra accessoires of uitrusting te

Nadere informatie

Berekeningen aslasten. Algemene informatie over berekeningen m.b.t. aslasten

Berekeningen aslasten. Algemene informatie over berekeningen m.b.t. aslasten Algemene informatie over berekeningen m.b.t. aslasten Voor alle typen transportwerk waarbij vrachtwagens worden gebruikt, moet het vrachtwagenchassis van een opbouw worden voorzien. Het doel van de aslastberekeningen

Nadere informatie

Opbouw hulpchassis. Algemene informatie. Het hulpchassis kan voor de volgende doeleinden worden gebruikt:

Opbouw hulpchassis. Algemene informatie. Het hulpchassis kan voor de volgende doeleinden worden gebruikt: Het hulpchassis kan voor de volgende doeleinden worden gebruikt: Voor een gelijkmatige verdeling van de lading over het chassisframe Voor speling van de wielen en andere onderdelen die boven het frame

Nadere informatie

Brandstofkoeler aansluiten en luchtinlaat koeling verbeteren

Brandstofkoeler aansluiten en luchtinlaat koeling verbeteren Algemene informatie over de behoefte aan een brandstofkoeler Algemene informatie over de behoefte aan een brandstofkoeler Wanneer voertuigen met HPI- en PDE-systemen stationair worden gebruikt met een

Nadere informatie

Regeling rijhoogte. Handmatige rijhoogteregeling. Functies voor rijhoogteregeling via BICT

Regeling rijhoogte. Handmatige rijhoogteregeling. Functies voor rijhoogteregeling via BICT Functies Functies Het is mogelijk om de rijhoogte van voertuigen met luchtvering te verhogen of te verlagen door de hoeveelheid lucht in de luchtbalgen te regelen. De rijhoogteregeling kan bijvoorbeeld

Nadere informatie

Algemene informatie over brandstofverbruik. Overzicht PGRT

Algemene informatie over brandstofverbruik. Overzicht PGRT Overzicht Overzicht Dit document geeft een overzicht van de factoren die het brandstofverbruik van een voertuig beïnvloeden en verklaart ze. Er zijn diverse factoren die het brandstofverbruik van een voertuig

Nadere informatie

Weeguitrusting. Installatie van weegcellen

Weeguitrusting. Installatie van weegcellen Algemene informatie over weeguitrusting Algemene informatie over weeguitrusting Het wegen van de lading van het voertuig kan op verschillende manieren gebeuren. Dit hangt onder meer af van het gebruik,

Nadere informatie

Lassen aan het chassisraam. Lasplaatsen BELANGRIJK!

Lassen aan het chassisraam. Lasplaatsen BELANGRIJK! Algemeen Algemeen Alle laswerkzaamheden moeten professioneel worden uitgevoerd door getraind personeel. Voorkom lassen aan het chassisraam, want alle lassen leiden tot een verhoging van de breukvorming

Nadere informatie

Cabine verwijderen. Gereedschap. Werkinstructie. Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania:

Cabine verwijderen. Gereedschap. Werkinstructie. Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania: Gereedschap Gereedschap Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania: Artikelnummer Benaming 99 242 Hijsgereedschap 99 431 Cabinesteun 1. Open het bovenste frontluik en verwijder de hefboom waarmee

Nadere informatie

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem Algemeen Algemeen De volgende componenten voor het bedienen van hydraulische uitrusting kunnen af fabriek worden besteld: De volgende componenten zijn beschikbaar: Bedieningshendel Hydraulische olietank

Nadere informatie

Trekkende voertuigen BELANGRIJK!

Trekkende voertuigen BELANGRIJK! Algemene informatie Algemene informatie Trekkende voertuigen zijn bedoeld om een aanhanger te trekken. Voorbeelden van veel gebruikte aanhangers: Boxoplegger Machine-oplegger Volgwagen met kiepbak De instructies

Nadere informatie

M{ZD{ CX _15R1_CX3_V3_COVERS.indd /05/ :22:22

M{ZD{ CX _15R1_CX3_V3_COVERS.indd /05/ :22:22 M{ZD{ CX-3 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 1 1 2 2 3 5 2 4 3 16 17 SKYACTIV TECHNOLOGY 18 19 6 1 7 5 2 4 3 8 20 21 DE VEILIGSTE PLEK OP DE WEG Elke Mazda die we produceren is voorzien van een reeks intelligente

Nadere informatie

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING!

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! Algemene informatie over onderhoud aan accu's Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! De accu's vevatten bijtend zuur. De werkzaamheden moeten daarom met de grootste zorg en met geschikte

Nadere informatie

Werken aan dakconsole

Werken aan dakconsole Algemene informatie Algemene informatie Dit document beschrijft het verwijderen en monteren van de binnenpanelen in de cabine. Het heeft tot doel werken aan de voorste dakconsole te vergemakkelijken. De

Nadere informatie

Krachtafnemers voor toepassingen. Algemene informatie

Krachtafnemers voor toepassingen. Algemene informatie Algemene informatie Afhankelijk van de gebruikte carrosserie-uitrusting en systemen kunnen verschillende soorten krachtafnemers worden gebruikt. Dit document geeft voorbeelden van verschillende krachtafnemers

Nadere informatie

VN/ECE Reglement nr. 73 zijafscherming

VN/ECE Reglement nr. 73 zijafscherming VN/ECE Reglement nr. 73 zijafscherming VN/ECE Reglement nr. 73 zijafscherming 2.1 2.2 2.3 2.4 R 2,5 min 25 max 150 max 250 min 30 max Buitenzijde laadeenheid 1.3 1.2 3.1 3.2 5.2 Zijaanzicht 2.1 2.2 2.3

Nadere informatie

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheid. IP-classificatie PGRT

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheid. IP-classificatie PGRT 1 4 7 10 13 19 22 25 28 31 34 37 2 38 3 6 9 12 15 21 24 27 30 31 36 39 PGRT Algemeen Algemeen De communicatie tussen het chassis en de carrosserie verloopt via de configureerbare ingangen en uitgangen

Nadere informatie

Chassismaatschetsen 13. Inhoud

Chassismaatschetsen 13. Inhoud Inhoud 3 CP14 met luchtvering 4 CP14 onafgeveerd 6 CP19 met luchtvering 8 CP19 onafgeveerd 10 CP19L met luchtvering 12 CP19L onafgeveerd 14 CP28 CrewCab onafgeveerd 16 CP31 CrewCab onafgeveerd 18 CR14

Nadere informatie

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheden

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheden Algemeen Algemeen C493 2 190 281 2 204 973 Het BWE-systeem (elektrisch systeem carrosserie) kan worden uitgebreid met uitbreidingseenheden als meer ingangen en uitgangen nodig zijn dan de BCI-regeleenheid

Nadere informatie

Aarden en voeding. Aarden op chassisframe BELANGRIJK!

Aarden en voeding. Aarden op chassisframe BELANGRIJK! Voer alle aarding van de carrosserie op het chassisframe uit op de linker langsbalk van het frame. Aarden op de rechter langsbalk van het frame leidt tot spanningsverliezen, omdat de minpool van de accu

Nadere informatie

Trekkende voertuigen. Aanbevelingen. Wielbasis

Trekkende voertuigen. Aanbevelingen. Wielbasis Algemene informatie over trekkende voertuigen Algemene informatie over trekkende voertuigen Trekkende voertuigen zijn bedoeld voor het trekken van aanhangers en zijn daarom uitgerust met een koppelschotel

Nadere informatie

Opties aan buitenzijde van cabine

Opties aan buitenzijde van cabine Verschillende aan de buitenzijde van de cabine aangebrachte opties kunnen worden besteld. De volgende componenten zijn beschikbaar: Dakrails Dakrek Dakspoiler Zijluchtgeleideplaat Luchthoorn Klimaatsysteem

Nadere informatie

Schakelaars voor carrosseriebouwers. Algemeen

Schakelaars voor carrosseriebouwers. Algemeen Algemeen Algemeen Dit document omvat een overzicht van schakelaars die door carrosseriebouwers gebruikt kunnen worden. Schakelaars en contacthuizen kunnen bij Scania dealers worden besteld. Er zijn ook

Nadere informatie

Versnellingsbak verwijderen. Algemeen. Gereedschap. Geldt voor versnellingsbak GR/S/O 875/895/9105/R.

Versnellingsbak verwijderen. Algemeen. Gereedschap. Geldt voor versnellingsbak GR/S/O 875/895/9105/R. Algemeen Algemeen Geldt voor versnellingsbak GR/S/O 875/895/9105/R. Gereedschap Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania: Artikelnummer Benaming 99 309 Draaigereedschap 99 318 Motorsteun 99

Nadere informatie

Aanpassen van door Scania gecertificeerde componenten

Aanpassen van door Scania gecertificeerde componenten Algemeen Algemeen Certificering vindt plaats om aan wettelijke vereisten met betrekking tot verkeersveiligheid, milieu-impact enz. te voldoen. Als door Scania gecertificeerde componenten worden aangepast

Nadere informatie

Koelvloeistofuitlaat voor externe verwarming. Algemeen

Koelvloeistofuitlaat voor externe verwarming. Algemeen Algemeen Algemeen Koelvloeistof kan worden gebruikt voor het verwarmen van externe elementen. Voorbeelden: gesloten opbouw, kraancabines en gereedschapskisten. Warmte wordt onttrokken aan de stroom in

Nadere informatie

Krachten en bewegingen. Definities. Torsiesoepele carrosserie

Krachten en bewegingen. Definities. Torsiesoepele carrosserie Algemene informatie over krachten en bewegingen Algemene informatie over krachten en bewegingen Het chassisframe wordt aan krachten in verschillende richtingen blootgesteld afhankelijk van de manier van

Nadere informatie

Versnellingsbak, hybridevoertuig. Verwijderen WAARSCHUWING! Pas op voor hete olie! Draag beschermende handschoenen en een veiligheidsbril.

Versnellingsbak, hybridevoertuig. Verwijderen WAARSCHUWING! Pas op voor hete olie! Draag beschermende handschoenen en een veiligheidsbril. WAARSCHUWING! Pas op voor hete olie! Draag beschermende handschoenen en een veiligheidsbril. N.B.: Sluit de kranen tussen het motorkoelsysteem en het verwarmingssysteem van de bus, omdat anders een grote

Nadere informatie

Rijverlichting deactiveren

Rijverlichting deactiveren Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie De functie voor deactivering van de rijverlichting wordt geregeld door de BCI-regeleenheid (communicatie-interface carrosserie). De functie kan ofwel door analoge

Nadere informatie

Motortoerentalregeling tijdens kiepen. Achtergrondinformatie

Motortoerentalregeling tijdens kiepen. Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie Om het manoeuvreren met het voertuig te vergemakkelijken wanneer een haakarm of kiepplatform wordt gebruikt, kan het wenselijk zijn om tijdelijk het motortoerental

Nadere informatie

Vee. Een levende lading

Vee. Een levende lading Vee Een levende lading Voor de enige business die telt. Die van u. U werkt in een branche waarin het geluid van kloppende harten belangrijker is dan het geluid van brullende motoren. Want u vervoert een

Nadere informatie

Alarmsensoren aansluiten. Algemeen

Alarmsensoren aansluiten. Algemeen Algemeen De ALM-regeleenheid (alarmsysteem) kan worden besteld met een fabrieksvoorbereiding voor aansluiting van externe alarmsensoren. De voorbereiding bestaat uit stekker C8112. De stekker is geel en

Nadere informatie

Technische gegevens. De ComfortClass 500.

Technische gegevens. De ComfortClass 500. Technische gegevens. De ComfortClass 500. S 511 HD S 511 HD 3.195 S 516 HD 5.005 Draaicirkel 17.468 Draaicirkel 21.010 2.265 2.785 1.350 10.465 S 515 HD 6.090 13.115 S 517 HD 6.090 Draaicirkel 21.256 Draaicirkel

Nadere informatie

Achteroverbouw wijzigen. Algemene informatie over het wijzigen van de achteroverbouw. Aanpassing in de fabriek. Reserveonderdelen

Achteroverbouw wijzigen. Algemene informatie over het wijzigen van de achteroverbouw. Aanpassing in de fabriek. Reserveonderdelen Algemene informatie over het wijzigen van de achteroverbouw Algemene informatie over het wijzigen van de achteroverbouw Aanpassing in de fabriek Een aangepaste achteroverbouw kan in de meeste gevallen

Nadere informatie

M{ZD{ CX-5 203919_14R1_MAZ_CX5_V2_COVERS.indd 1-3 03/02/2015 17:50:14

M{ZD{ CX-5 203919_14R1_MAZ_CX5_V2_COVERS.indd 1-3 03/02/2015 17:50:14 M{ZD{ CX-5 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 1 5 2 4 3 18 19 SKYACTIV TECHNOLOGY 20 21 6 1 7 5 2 3 4 8 22 23 DE VEILIGSTE PLEK OP DE WEG Elke Mazda die we maken is voorzien van over een reeks intelligente

Nadere informatie

Pagina 1 van 9. Fictieve opdrachtgever. Fictief adres. Fictieve postcode en plaats. Capelle aan den IJssel, 05-01-2006

Pagina 1 van 9. Fictieve opdrachtgever. Fictief adres. Fictieve postcode en plaats. Capelle aan den IJssel, 05-01-2006 Fictieve opdrachtgever Fictief adres Fictieve postcode en plaats Capelle aan den IJssel, 05-01-2006 RAPPORT VAN INSPECTIE EN TAXATIE Opdrachtgever : Fictief Expert : Fictief Opdrachtdatum : 02-01-2006

Nadere informatie

Antennes. Algemene informatie

Antennes. Algemene informatie Algemene informatie Antennes worden gebruikt om radiogolven te ontvangen en te verzenden en bestaan gewoonlijk uit een antennebehuizing en een antennestang. De antennebehuizing wordt op het cabinedak aangebracht

Nadere informatie

Koelvloeistofuitlaat voor externe verwarming. Algemeen

Koelvloeistofuitlaat voor externe verwarming. Algemeen Koelvloeistof kan worden gebruikt voor het verwarmen van externe elementen. Voorbeelden: gesloten opbouw, kraancabines en gereedschapskisten. Warmte wordt onttrokken aan de stroom in het cilinderblok en

Nadere informatie

Technische gegevens. De MultiClass 400.

Technische gegevens. De MultiClass 400. Technische gegevens. De MultiClass 400. S 415 LE S 415 LE S 415 UL Stahoogte lagevloergebied 2.620 Draaicirkel 21.070 Draaicirkel 21.996 6.330 2.700 UL-S 415 BUSINESS 12.330 6.080 12.200 S 416 LE S 416

Nadere informatie

Vrachtwagens voor wissellaadbakken. Algemene informatie over vrachtwagens voor wissellaadbakken

Vrachtwagens voor wissellaadbakken. Algemene informatie over vrachtwagens voor wissellaadbakken Algemene informatie over vrachtwagens voor wissellaadbakken Algemene informatie over vrachtwagens voor wissellaadbakken Vrachtwagens voor wissellaadbakken worden gebruikt om snel de lastdrager te kunnen

Nadere informatie

Koppelbegrenzer. Activering met behulp van analoge signalen. Activering via externe CAN

Koppelbegrenzer. Activering met behulp van analoge signalen. Activering via externe CAN Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie De koppelbegrenzingsfunctie wordt geregeld door de BCI-regeleenheid (communicatie-interface carrosserie). De functie kan ofwel door analoge signalen ofwel via

Nadere informatie

Algemene informatie over het pneumatisch systeem

Algemene informatie over het pneumatisch systeem Definities Het is belangrijk de volgende definities en concepten met betrekking tot het pneumatisch systeem van het voertuig te kennen. Persluchtketel Een drukketel met perslucht. Wordt gebruikt in het

Nadere informatie

Technische gegevens. De MultiClass 400.

Technische gegevens. De MultiClass 400. Technische gegevens. De MultiClass 400. UL-S 417_Euro VI S 412 UL S 417 UL Draaicirkel 18.068 5.290 2.215 Draaicirkel 21.598 1.600 10.805 6.330 14.050 UL-S 419_Euro VI S 415 UL S 419 UL Draaicirkel 21.070

Nadere informatie

Trekeenheden. Algemene informatie over trekeenheden PGRT

Trekeenheden. Algemene informatie over trekeenheden PGRT Algemene informatie over trekeenheden Algemene informatie over trekeenheden Een trekeenheid is een collectieve term voor een of meer componenten waarmee het voertuig moet zijn uitgerust om een volgwagen

Nadere informatie

Achterlichten. Uitvoering

Achterlichten. Uitvoering Afhankelijk van de specificatie van het voertuig bij de bestelling, wordt het voertuig geleverd met een van de volgende achterlichten: Neem contact op met een Scania dealer voor meer informatie. Compacte

Nadere informatie

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING!

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! Algemene informatie over onderhoud aan accu's Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! De accu's bevatten bijtend zuur. De werkzaamheden moeten daarom met de grootste zorg en met geschikte

Nadere informatie

Centrale elektrische eenheden

Centrale elektrische eenheden Algemeen Algemeen Er zijn vier centrale elektrische eenheden in het voertuig: Beschrijving Aanduiding Locatie Centrale elektrische eenheid Centrale elektrische eenheid opbouw Centrale elektrische eenheid

Nadere informatie

chassis 1 Bakwagen 4 2 Bakwagen 4 4 Bakwagen 6 2 Bakwagen 6 4 Bakwagen 6 6 Bakwagen 8 2 Bakwagen 8 4 Bakwagen 8 6

chassis 1 Bakwagen 4 2 Bakwagen 4 4 Bakwagen 6 2 Bakwagen 6 4 Bakwagen 6 6 Bakwagen 8 2 Bakwagen 8 4 Bakwagen 8 6 ASCONFIGURATIE/CHASSISHOOGTE/WIELBASIS (afmetingen in dm) Bakwagen X- X- 63 65 67 63 65 67 Bakwagen 4 4 XX- Bakwagen 6 2 48 48 Bakwagen 6 4 X- X- X- X- Bakwagen XX- XX- XX- Bakwagen 8 2,5 RAPDT-GR Bakwagen

Nadere informatie

RENAULT TRUCKS MASTER RED EDITION

RENAULT TRUCKS MASTER RED EDITION RENAULT TRUCKS MASTER RED EDITION renault-trucks.nl RENAULT TRUCKS MASTER RED EDITION, DE BEDRIJFSWAGEN VOOR PROFESSIONALS De Red EDITION is verkrijgbaar in 4 lengte- en 3 hoogtematen met een laadvolume

Nadere informatie

Koelvloeistof bijvullen. Werkzaamheden aan het koelsysteem van het voertuig WAARSCHUWING!

Koelvloeistof bijvullen. Werkzaamheden aan het koelsysteem van het voertuig WAARSCHUWING! Werkzaamheden aan het koelsysteem van het voertuig Werkzaamheden aan het koelsysteem van het voertuig WAARSCHUWING! Vóór het aanbrengen van wijzigingen aan het koelsysteem moet het koelsysteem leeggemaakt

Nadere informatie

RICHTLIJN 91/226/EEG. Eisen voor de opspatafschermingssystemen bij bepaalde categorieën motorvoertuigen en aanhangwagens. Eisen v.a.

RICHTLIJN 91/226/EEG. Eisen voor de opspatafschermingssystemen bij bepaalde categorieën motorvoertuigen en aanhangwagens. Eisen v.a. ICHTLIJN 91/226/EEG Eisen voor de opspatafschermingssystemen bij bepaalde categorieën motorvoertuigen en aanhangwagens Eisen v.a. 9 april 2011 Inleiding Op 29 oktober 2010 is richtlijn 91/226/EEG in werking

Nadere informatie

Constante motortoerentalbegrenzing

Constante motortoerentalbegrenzing Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie Er zijn drie opties voor het activeren van de constante motortoerentalbegrenzing. Als het voertuig is uitgerust met BCI-functionaliteit (Bodywork Communication

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING ELEKTROMOBIEL

GEBRUIKERSHANDLEIDING ELEKTROMOBIEL GEBRUIKERSHANDLEIDING ELEKTROMOBIEL Projectgroep 8 Hogeschool Gent elektromechanica Valentin Vaerewyckweg 1 9000 Gent Eerste uitgave (16/05/2016) WOORD VOORAF De elektromobiel is ontworpen door studenten

Nadere informatie

LF 2016 EDITION DRIVEN BY QUALITY

LF 2016 EDITION DRIVEN BY QUALITY LF 2016 EDITION DRIVEN BY QUALITY TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM LF 2016 EDITION DAF presenteert een groot aantal vernieuwingen voor de populaire LF-serie. Met geoptimaliseerde aandrijfliijnen en nieuwe

Nadere informatie

Bakwagen 8 4. Bakwagen ,5 46. Med

Bakwagen 8 4. Bakwagen ,5 46. Med ASCONFIGURATIE/CHASSISHOOGTE/WIELBASIS (afmetingen in dm) Bakwagen X- Bakwagen 6 2 48 48 48 Bakwagen 6 4 X- Bakwagen 8 2 Radt-ar radt-gr,5 RAPDT-GR 60 60 Bakwagen,5,5 62,5 RADDT-GR 53 RADDT-G2 X- X- 53

Nadere informatie

Centrale elektrische eenheid. Centrale elektrische eenheid

Centrale elektrische eenheid. Centrale elektrische eenheid De centrale elektrische eenheid bevindt zich aan de passagierszijde, onder het opbergvak in het instrumentenpaneel. Open deze als volgt: 1. Open het luik voor het opbergvak in het instrumentenpaneel. Het

Nadere informatie

Montage instructie Mechanisch codeslot. Montage instructie Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP

Montage instructie Mechanisch codeslot. Montage instructie Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot Situatie : Op bestaand DIN slot Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot Situatie : Met

Nadere informatie

Pers/Press/Presse/Prensa/Stampa

Pers/Press/Presse/Prensa/Stampa Pers/Press/Presse/Prensa/Stampa Groot aantal vernieuwingen gericht op maximaal rendement DAF introduceert LF 2016 Edition Tot 5% lager brandstofverbruik door motoroptimalisaties Nieuwe geautomatiseerde

Nadere informatie

Componenten voor hydraulische uitrusting

Componenten voor hydraulische uitrusting Algemene informatie Algemene informatie Een compleet hydraulisch systeem kan af fabriek worden besteld. Het is ook mogelijk om afzonderlijke componenten voor hydraulische uitrusting te bestellen, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Wielbasis wijzigen. Algemene informatie over het wijzigen van de wielbasis. Methoden BELANGRIJK!

Wielbasis wijzigen. Algemene informatie over het wijzigen van de wielbasis. Methoden BELANGRIJK! Algemene informatie over het wijzigen van de wielbasis Algemene informatie over het wijzigen van de wielbasis BELANGRIJK! Wijzigen van de wielbasis van een vrachtwagenchassis is van invloed op de eigenschappen

Nadere informatie

Graantransport. Aan de top van de voedselketen

Graantransport. Aan de top van de voedselketen Graantransport Aan de top van de voedselketen Op maat gemaakt voor de enige business die telt. Die van u. Met het vervoer van graan speelt u een belangrijke rol in onze voedselketen. Op tijd leveren en

Nadere informatie

Pers/Press/ Presse /Prensa/Stampa

Pers/Press/ Presse /Prensa/Stampa Pers/Press/ Presse /Prensa/Stampa Hugo van der Goeslaan 1 Postbus 90065 5600 PT Eindhoven Tel : +31 (0)40 214 21 04 Fax: +31 (0)40 214 43 17 Internet: www.daf.com Groot aantal vernieuwingen gericht op

Nadere informatie

Introductie. International Ltd.

Introductie. International Ltd. Introductie Sinds de start in 1988 is SB Components uitgegroeid tot de specialist op het gebied van maatwerk brandstoftanks. SB Components is marktleider in Groot Brittannië. In 2008 is SB Components Europe

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Instructienr. Versie Ond. nr

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Instructienr. Versie Ond. nr Instructienr. Versie Ond. nr. 30796303 1.2 Trekhaak, vast M8903758 Pagina 1 / 14 Uitrusting A0000162 A0000163 A0000161 A0000172 A0000165 IMG-213342 Pagina 2 / 14 IMG-223220 Pagina 3 / 14 IMG-213320 Pagina

Nadere informatie

Technische gegevens. De ComfortClass 500.

Technische gegevens. De ComfortClass 500. Technische gegevens. De ComfortClass 500. S 515 MD S 516 MD Totale hoogte 3.560 Totale hoogte 3.560 Draaicirkel 21.256 Draaicirkel 23.350 3.315 6.090 12.295 3.315 6.910 13.115 Alle maten in mm S 511 HD

Nadere informatie

Vraag januari 2014, 13u30 r-nummer:... naam:...

Vraag januari 2014, 13u30 r-nummer:... naam:... 1 24 januari 2014, 13u30 r-nummer:... naam:... Vraag 1 Een mobiele torenkraan is verplaatsbaar op een spoor (loodrecht op het vlak van de figuur). De giek (het horizontale deel bovenaan de kraan) kan zwenken

Nadere informatie

STANDAARD IN SPECIALS DAF

STANDAARD IN SPECIALS DAF STANDAARD IN SPECIALS DAF De fabriek in Wisbech, Groot Brittannië Sinds de start in 1988 is SB Components uitgegroeid tot de specialist op het gebied van maatwerk brandstoftanks. SB Components is marktleider

Nadere informatie

Inleiding. Protocol. Inname

Inleiding. Protocol. Inname SCHADEPROTOCOL Inleiding Leaseauto's die aan het einde van een contract bij ProLease worden ingeleverd, vertonen altijd enige mate van schade. Dat is heel gewoon. Ze zijn tenslotte een aantal jaar gebruikt

Nadere informatie

ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een collector gemonteerd op panlatten.

ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een collector gemonteerd op panlatten. ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een gemonteerd op panlatten. Leverancier van alternatieve oplossingen voor water, warmte comfort en stroom Tel: 058-288 47 39 / Fax 058-288 92 98 PLAATSING VAN

Nadere informatie

Algemene informatie over de console en stekkers van de carrosserie

Algemene informatie over de console en stekkers van de carrosserie Carrosserieconsole en stekkers Carrosserieconsole en stekkers De console is een paneelgedeelte die functioneert als een steun voor stekkers bedoeld voor functies. De stekkers verbinden twee kabelbomen.

Nadere informatie

Elektrische motorverwarming (auto's zonder extra verwarming op brandstof)

Elektrische motorverwarming (auto's zonder extra verwarming op brandstof) Installation instructions, accessories Instructienr. 31664496 Versie 1.1 Ond. nr. 31664494 Elektrische motorverwarming (auto's zonder extra verwarming op brandstof) IMG-432838 Volvo Car Corporation Elektrische

Nadere informatie

Hieronder vindt u een uiteenzetting inzake de reglementaire voorschriften voor oldtimers.

Hieronder vindt u een uiteenzetting inzake de reglementaire voorschriften voor oldtimers. Hieronder vindt u een uiteenzetting inzake de reglementaire voorschriften voor oldtimers. Opgelet! Recent zijn er een aantal wijzigingen geweest in de reglementering voor de oldtimers. Zo is sinds 1 juli

Nadere informatie

HANDLEIDING MONTAGE CUPLOK TRAPPENTOREN

HANDLEIDING MONTAGE CUPLOK TRAPPENTOREN Pagina: 1 van 14 Inleiding Deze procedure dient door de leidinggevende monteur te worden opgevolgd, om zodoende zeker te stellen dat de uitvoering op een juiste en veilige wijze geschied. Pagina: 2 van

Nadere informatie

Voorbereidingen voor verlichting. Algemene informatie over voorbereidingen voor verlichting. Voorbereiding voor ID-lichten.

Voorbereidingen voor verlichting. Algemene informatie over voorbereidingen voor verlichting. Voorbereiding voor ID-lichten. Algemene informatie over voorbereidingen voor verlichting Algemene informatie over voorbereidingen voor verlichting Er zijn verschillende voorbereidingen voor verlichting die af fabriek kunnen worden besteld.

Nadere informatie

Werken aan gasvoertuigen. Algemene informatie over gasvoertuigen. Autogas

Werken aan gasvoertuigen. Algemene informatie over gasvoertuigen. Autogas Algemene informatie over gasvoertuigen Algemene informatie over gasvoertuigen Gasvoertuigen is een verzamelnaam voor voertuigen die worden aangedreven door autogas. Autogas bestaat uit biogas, aardgas

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Parkeerhulp, achter. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Parkeerhulp, achter. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Instructienr. 31339906 Versie 1.2 Ond. nr. 31339903, 9487268, 31359216 Parkeerhulp, achter Volvo Car Corporation Parkeerhulp, achter- 31339906 - V1.2 Pagina 1 / 27

Nadere informatie

Verminderd comfort door trillingen. Basisprincipes. Frequentie. Trilling en amplitude

Verminderd comfort door trillingen. Basisprincipes. Frequentie. Trilling en amplitude Basisprincipes Verminderd comfort is subjectief en moeilijk te meten. De oorzaken van trillingen zijn talrijk en moeilijk te identificeren. De kennis van bepaalde basisprincipes maakt het gemakkelijker

Nadere informatie

00:01-06. Productinformatie voor hulpdiensten. nl-nl. Vrachtwagens en bussen P-, G-, R- en K-, N- en F-serie. Uitgave 2. Scania CV AB 2014, Sweden

00:01-06. Productinformatie voor hulpdiensten. nl-nl. Vrachtwagens en bussen P-, G-, R- en K-, N- en F-serie. Uitgave 2. Scania CV AB 2014, Sweden 00:01-06 Uitgave 2 nl-nl Productinformatie voor hulpdiensten Vrachtwagens en bussen P-, G-, R- en K-, N- en F-serie 308 626 Scania CV AB 2014, Sweden Alvorens te gaan lezen... 3 Frontluik van voertuig

Nadere informatie

Pneumatisch systeem aanpassen. Aanpassings- en ombouwvoorwaarden PGRT BELANGRIJK!

Pneumatisch systeem aanpassen. Aanpassings- en ombouwvoorwaarden PGRT BELANGRIJK! Aanpassings- en ombouwvoorwaarden Aanpassings- en ombouwvoorwaarden BELANGRIJK! De remcircuits mogen niet worden gebruikt voor het aansluiten van extra persluchtketels. Voor ombouw van het remsysteem moet

Nadere informatie

SCANIA BOUWVOERTUIGEN. Robuust, sterk en flexibel

SCANIA BOUWVOERTUIGEN. Robuust, sterk en flexibel SCANIA BOUWVOERTUIGEN Robuust, sterk en flexibel SCANIA BOUWVOERTUIGEN Klaar voor het zware werk. Op zwaar terrein. Bij Scania stellen we alles in het werk om met onze ervaring en expertise de krachtigste

Nadere informatie

M{ZD{ 6 203920_14R1_MAZ6_V2_COVERS.indd 1-3 25/03/2015 11:59:20

M{ZD{ 6 203920_14R1_MAZ6_V2_COVERS.indd 1-3 25/03/2015 11:59:20 M{ZD{ 6 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 1 2 3 7 6 4 5 18 19 SKYACTIV TECHNOLOGY 20 21 6 1 7 5 2 4 3 8 22 23 DE VEILIGSTE PLEK OP DE WEG Elke Mazda die we produceren beschikt over een reeks intelligente

Nadere informatie

1

1 1 3 5 7 9 11 12 13 15 [Nm] 400 375 350 325 300 275 250 225 200 175 150 155 PS 100 PS 125 PS [kw][ps] 140 190 130 176 120 163 110 149 100 136 125 30 100 20 1000 1500 2000 2500 3000 3500 4000 4500 RPM 90

Nadere informatie