Brandrisico en schade met betrekking tot hete componenten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Brandrisico en schade met betrekking tot hete componenten"

Transcriptie

1 Hete onderdelen Hete onderdelen WAARSCHUWING! De temperatuur in het uitlaatsysteem van een vrachtwagen kan bij hoge werkbelasting oplopen tot meer dan 500 C. Het plaatsen van carrosserie-uitrusting dicht bij het uitlaatsysteem of contact van brandbare materialen met het uitlaatsysteem of andere hete componenten kan een groot brandrisico veroorzaken. Meer informatie met instructies en een controlelijst voor uitgevoerde werkzaamheden vindt u in de volgende documenten: Kwaliteits- en veiligheidscontroles vóór levering aan de klant 1: Instructies Kwaliteits- en veiligheidscontroles vóór levering aan de klant 2: Controlelijst Vrachtwagens hebben hete componenten en onderdelen die brand of hitteschade kunnen veroorzaken wanneer de afstand tot omliggende componenten te klein is of ze niet zijn uitgerust met een hitteschild of de juiste bescherming. Het gaat hierbij vooral om de volgende componenten: Motor of motoronderdelen Turbocompressor Uitlaatpijp Uitlaatdemper Uitlaatspruitstuk Eindpijp Uitlaatpijp voor hulpverwarming BELANGRIJK! Belemmer hete chassiscomponenten niet, want een goede luchtstroming is belangrijk voor koeling. 03:10-03/01 Uitgave 5 nl-nl 1 (19)

2 Hete onderdelen Overzicht van hete componenten De onderstaande afbeeldingen tonen voorbeelden van componenten die heet kunnen worden en dus een brandrisico vormen. De componenten kunnen qua uiterlijk en locatie verschillen, afhankelijk van het type voertuig en de specificatie Motor 2. Uitlaatpijp 3. Uitlaatdemper 4. Turbocompressor 5. Het uitlaatspruitstuk zit verborgen onder de turbocompressor. 03:10-03/01 Uitgave 5 nl-nl 2 (19)

3 Hete onderdelen Uitlaatspruitstuk 2. De turbocompressor bevindt zich op de zijkant van de motor. Het uitlaatspruitstuk bevindt zich onder de compressor achter de cabine. 03:10-03/01 Uitgave 5 nl-nl 3 (19)

4 Hete onderdelen WAARSCHUWING! De hulpverwarming van de cabine heeft een uitlaatpijp die uitlaatgassen afvoert achter de cabine. Zorg ervoor dat de uitlaatpijp van de hulpverwarming niet te dicht bij een van de brandstoftanks of andere hittegevoelige uitrusting wordt geplaatst. Dit kan grote brand- en explosierisico's inhouden. Uitlaatpijp van hulpverwarming achter de cabine :10-03/01 Uitgave 5 nl-nl 4 (19)

5 Hete onderdelen Het brandrisico nabij achteraf aangebrachte componenten verminderen Om brandrisico te verminderen tijdens het transport van brandbaar materiaal raadt Scania aan geen componenten achteraf aan te brengen die uitlaatgassen wegvoeren, zoals bijvoorbeeld: Op zijkant bevestigde uitlaatpijp Verticale uitlaatsystemen Componenten voor kiepplatformverwarming Als kiepplatformverwarming is aangebracht, zorg dan voor voldoende veiligheidsspeling. Zie Veiligheidsruimte onder het kopje Aanbevolen veiligheidsruimte. Houd er rekening mee dat hete vloeistof kan weglekken, vooral bij de overgang tussen het chassis en het platform. 03:10-03/01 Uitgave 5 nl-nl 5 (19)

6 Brandbare vloeistoffen Brandbare vloeistoffen WAARSCHUWING! Veel vloeistoffen in de reservoirs of hydraulische systemen van het voertuig zijn brandbaar en vaak de oorzaak van brand, bijvoorbeeld hydraulische vloeistof, diesel en olie. Lekkende vloeistoffen veroorzaken reeds een brandrisico als de hete oppervlakken een temperatuur van ongeveer 250 C bereiken. Het risico wordt nog groter als de vloeistof onder druk staat, omdat er zich een brandbare olienevel kan vormen als er een lek is. Voorbeeld van vastklemmen met plastic blokken BELANGRIJK! Waarschijnlijke oorzaken van lekkage: Slecht aangehaalde koppelingen of onjuist onderhoud van slangen en afdichtingen Onvoldoende vastgeklemde slangen Schuren van slangen tegen andere componenten Preventieve maatregelen Componenten en containers die brandbare vloeistoffen voor transport bevatten moeten nauwkeurig worden bevestigd en aangesloten. Zorg dat de hydraulische slangen goed worden vastgezet en dat er aansluitingen en bevestigingselementen van goede kwaliteit worden gebruikt. Om te voorkomen dat lekkende vloeistoffen in aanraking komen met hete oppervlakken moet gebruik worden gemaakt van een hitteschild dat het gehele gebied bedekt. Meer informatie over hitteschilden is beschikbaar onder het kopje Hitteschilden en veiligheidsruimte. Voorbeeld van vastklemmen met metalen bevestigingsmiddelen :10-03/01 Uitgave 5 nl-nl 6 (19)

7 Brandbare vloeistoffen Plaats tanks en reservoirs aan de tegenovergestelde zijde van de uitlaatdemper. Is dit niet mogelijk, dan moet een hitteschild worden aangebracht. Scania raadt over het algemeen bevestiging met plastic blokken aan, maar in bepaalde gevallen verdienen andere klembevestigingen de voorkeur. Metalen bevestigingsmiddelen zijn goed vanuit temperatuuroogpunt, maar zijn gevoeliger voor vuil en water. Heb ook aandacht voor en houd rekening met andere factoren zoals stevigheid, temperatuurgevoeligheid enzovoort. Een korte afstand tussen de klempunten vermindert de belasting van: het eigen gewicht van de hydraulische slangen dat anders doorbuiging kan veroorzaken Bewegingen en trillingen Sneeuw en vuil Bescherm slangen indien nodig met schuurbeschermingen. Vermijd het plaatsen van koppelingen boven en dicht bij hete componenten. Hydraulische slangen mogen niet samen met persluchtleidingen of elektrische kabels worden vastgeklemd. Zorg ervoor dat hydraulische slangen elkaar niet kruisen. Is dit niet te vermijden, gebruik dan dubbele klemmen om schuren te voorkomen. 03:10-03/01 Uitgave 5 nl-nl 7 (19)

8 WAARSCHUWING! Zelfs materialen met een hoog ontvlammingspunt kunnen brandbare gassen genereren bij relatief lage temperaturen. Risicobeoordeling BELANGRIJK! Maak een uitgebreide risicobeoordeling op basis van de volgende factoren: Omgevingstemperatuur Toepassingsgebied van het voertuig Het uiterlijk van de carrosserie en de configuratie van de hete componenten Het waarschijnlijke verloop van de gebeurtenissen wanneer een brandbare lading of lekkende vloeistof in aanraking komt met de hete componenten Mogelijke defecten die brand kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld breuk van hydraulische slangen of lekkage van dieselolie. 03:10-03/01 Uitgave 5 nl-nl 8 (19)

9 Hitteschilden Scania raadt aan indien nodig hitteschilden te gebruiken bij de hete componenten van het voertuig teneinde: 2 De hittegevoelige carrosserie-uitrusting te beschermen; Te voorkomen dat brandbare ladingen of vloeistoffen in aanraking komen met de hete componenten. 1 De onderstaande afbeelding toont voorbeelden van hitteschilden Hydraulische pomp op krachtafnemer Tijdens het aanbrengen van een hydraulische pomp op een krachtafnemer voor de motor is wellicht een hitteschild nodig om de hydraulische pomp en de slangen te beschermen. Neem bij het leggen van de hydraulische slangen de aangegeven veiligheidsruimtes ten opzichte van de hete onderdelen van de motor in acht; zie de tabel onder het kopje Veiligheidsruimte verderop in dit document. Zorg dat de hydraulische slangen goed worden vastgezet en dat er aansluitingen en bevestigingselementen van goede kwaliteit worden gebruikt. Breng zo nodig een hitteschild aan. 3 De volgende onderdelen voor de bescherming van slangen kunnen bij Scania dealers worden aangeschaft: Omschrijving Beschermkap Beschermkap Afmetingen bij benadering (mm) Materialen Artikelnummer 390x290 Glasvezel x220 Glasvezel Hitteschild boven de uitlaatpijp achter de cabine 2. Hitteschild tussen de uitlaatpijp en de hydraulische pomp voor krachtafnemer met slangen 3. Hitteschild tussen motor en carrosserie :10-03/01 Uitgave 5 nl-nl 9 (19)

10 Hitteschild 685x350 Glasvezel/roestvrij staal Klemband Staal Hitteschild 200x600 Glasvezel/aluminiumfolie Hitteschild D = 50, L = 475 Glasvezel/aluminiumfolie :10-03/01 Uitgave 5 nl-nl 10 (19)

11 Voertuigen met een 6- en 8-cilindermotor met hoog vermogen en een hittegevoelige carrosserie WAARSCHUWING! De temperatuur in het gebied rond de motor aan de achterzijde van de cabine kan hoger zijn dan 100 ºC bij hoog vermogen en kan tot 140 ºC oplopen bij extreme externe omstandigheden, bijvoorbeeld hoge buitentemperaturen. Dit betekent onder andere dat het voorste deel van de gesloten opbouw of hittegevoelige uitrusting beschadigd kan raken. De hulpverwarming van de cabine heeft een uitlaatpijp die uitlaatgassen afvoert achter de cabine. Belemmer hete chassiscomponenten niet, want een goede luchtstroming is belangrijk voor koeling. In de afbeelding wordt het betreffende gedeelte van de carrosserie weergegeven waar hittegevoelige uitrusting niet mag worden aangebracht. Op dit punt moet een hitteschild worden aangebracht. Gesloten opbouw Het risico van beschadigingen door de hitte geldt vooral voor een gesloten opbouw met een zogenaamde sandwich-constructie. Breng een hitteschild aan ingeval van risico op beschadigingen. Gebruik vulringen van minimaal 15 mm. Een gesloten opbouw die niet geïsoleerd is, kan extreem heet worden bij het voorste deel en kan hitte afgeven aan de laadruimte. Breng een hitteschild aan vóór de gesloten opbouw bij voertuigen voor het transport van hittegevoelige goederen. Het meest betroffen gedeelte en de locatie van het hitteschild bij benadering :10-03/01 Uitgave 5 nl-nl 11 (19)

12 Hittegevoelige uitrusting Scania raadt aan hittegevoelige uitrusting op een andere plaats te postioneren dan op het meest betroffen gedeelte. Voorbeelden van hittegevoelige uitrusting zijn elektrische en hydraulische uitrusting. 03:10-03/01 Uitgave 5 nl-nl 12 (19)

13 Voertuigen voor transport van brandbaar materiaal WAARSCHUWING! Ladingen met een lage ontstekingstemperatuur kunnen storingen of brand veroorzaken wanneer ze in contact komen met de hete componenten van het uitlaatsysteem. Voorbeelden van ladingen met een lage ontstekingstemperatuur: Houtspaanders en bast Hout Afvalpapier Graan Vuilnis Voorwaarden Bij voertuigen met een cilindrische uitlaatdemper is in de fabriek een bordes aangebracht dat de uitlaatdempers afschermt van brandbaar materiaal. BELANGRIJK! Verwijder het in de fabriek aangebrachte bordes niet. Als het vervangen moet worden, dan is het belangrijk dat het nieuwe bordes dezelfde constructie en functie heeft. 03:10-03/01 Uitgave 5 nl-nl 13 (19)

14 N.B.: Voor voertuigen met de hieronder aangegeven productiekenmerken is in de fabriek geen hitteschild aangebracht. Lees de werkbeschrijving in het document Hitteschild voor dempers aanbrengen. Productieperiode voertuig Productielocatie Chassisserienummer Södertälje Zwolle Angers Hitteschild voor demper achteraf aanbrengen. 03:10-03/01 Uitgave 5 nl-nl 14 (19)

15 Veiligheidsruimte Om brandrisico, beschadiging door oververhitting en functiestoringen te verminderen is het van belang een veiligheidsruimte te laten tussen hete componenten en andere uitrusting of de uitrusting af te schermen met hitteschilden. De grootte van de veiligheidsruimte hangt af van de volgende factoren: De temperatuur van de hete componenten De hittegevoeligheid van de omliggende componenten De ontstekingstemperatuur van de omliggende materialen De doorstroomhoeveelheid van koellucht in het hete gebied Aanbevolen veiligheidsruimte De volgende tabel toont de aanbevolen minimale veiligheidsruimte tussen hete onderdelen van het uitlaatsysteem en omliggende uitrusting. N.B.: De aanbevolen veiligheidsruimtes gelden voor uitlaatsystemen met volledig afgedichte aansluitingen en zonder speciaal hitteschild. Brandbaarheid Weinig luchtstroming Kunststof of rubberen slangen Goede luchtstroming Voorbeeld van materiaal Licht ontvlambaar 300 mm 200 mm Hout en papier Moeilijke ontsteking 200 mm 100 mm Polyamide Scania raadt aan dat een stalen pijp wordt gebruikt voor de doorvoer van brandbare vloeistof (bijvoorbeeld hydraulische vloeistof) naast hete componenten. Stalen leiding :10-03/01 Uitgave 5 nl-nl 15 (19)

16 BELANGRIJK! Rubberen en kunststof slangen moeten minimaal 250 mm van de turbocompressor en de aansluiting van de kiepbakverwarming worden geplaatst, omdat hitte- en uitlaatgaslekkage kunnen voorkomen. Als het niet mogelijk is de benodigde ruimte te behouden, dan moet een hitteschild worden aangebracht om de slangen te beschermen tegen hitte- en uitlaatgaslekkage. 03:10-03/01 Uitgave 5 nl-nl 16 (19)

17 Speciale omstandigheden Speciale omstandigheden Voertuigen met een SCR-systeem BELANGRIJK! Bij motoren met een SCR (Selective Catalytic Reduction) emissieregelsysteem zijn gevoelige componenten aangebracht op en in de buurt van het uitlaatsysteem en de uitlaatdemper, zoals bijvoorbeeld de reductantdoseereenheid en de NOx-sensor. Als deze oververhit raken, bestaat een groot risico op functiestoringen. Het is daarom van belang dat de luchtstroming rond de demper en de componenten van het SCR-systeem voldoende is voor een efficiënte koeling. Wanneer het in de fabriek aangebrachte bordes wordt vervangen, dan is het belangrijk dat het nieuwe bordes dezelfde efficiënte luchtstroming rondom de uitlaatdemper mogelijk maakt :10-03/01 Uitgave 5 nl-nl 17 (19)

18 Speciale omstandigheden Voertuigen met een HPI-systeem Motoren met het Scania HPI-inspuitsysteem genereren retourbrandstof met een aanzienlijk hogere temperatuur dan vorige inspuitsystemen. De temperatuur van de brandstoftank kan oplopen tot meer dan +70 ºC tijdens continue bediening en warme weersomstandigheden. Scania raadt een brandstofkoeler met artikelnummer aan voor voertuigen met HPI-motoren die vaak werken terwijl het voertuig stilstaat. Het type inspuitsysteem staat vermeld in de individuele chassisspecificatie van het voertuig WAARSCHUWING! De hoge temperaturen van de brandstoftanks leiden tot het risico op brandwonden wanneer deze worden aangeraakt. Scania raadt aan dat brandstoftanks worden voorzien van hitteschilden als bedieningspanelen of andere door de bestuurder gebruikte uitrusting dicht bij de tanks worden geplaatst :10-03/01 Uitgave 5 nl-nl 18 (19)

19 Bediening bij stilstand en hoog motorvermogen Bediening bij stilstand en hoog motorvermogen BELANGRIJK! Bediening bij stilstand of een hoog motorvermogen leidt tot een stijging van de temperatuur van de uitlaatgassen en het uitlaatsysteem. Het risico op beschadiging van materiaal in de buurt van de uitgang van de uitlaatpijp is erg hoog. Onder ongunstige omstandigheden kan oververhitting leiden tot beschadiging van het asfalt, ontbranding van gras of andere gevaren, afhankelijk van de richting van de uitlaat, de voertuigpositie en het soort omgeving. Voorbeelden van dergelijke voertuigen zijn betonmixerwagens en brandweerwagens. De uitlaatgasstroom is vaak 5-15 m³/min en bevat grote hoeveelheden energie. De temperaturen kunnen oplopen tot meer dan 500 ºC. Aanbevolen maatregel: Bestel het voertuig met een verticale uitlaatpijp. N.B.: Neem altijd contact op met een Scania werkplaats voordat het uitlaatsysteem wordt aangepast. 03:10-03/01 Uitgave 5 nl-nl 19 (19)

Door een krachtafnemer aangedreven hydraulische systemen

Door een krachtafnemer aangedreven hydraulische systemen Algemene informatie Algemene informatie Dit document beschrijft aan welke vereisten moet worden voldaan tijdens de installatie van en andere werkzaamheden aan een hydraulisch systeem dat wordt aangedreven

Nadere informatie

Brandstofkoeler aansluiten en luchtinlaat koeling verbeteren

Brandstofkoeler aansluiten en luchtinlaat koeling verbeteren Algemene informatie over de behoefte aan een brandstofkoeler Algemene informatie over de behoefte aan een brandstofkoeler Wanneer voertuigen met HPI- en PDE-systemen stationair worden gebruikt met een

Nadere informatie

Uitlaatsysteem aanpassen

Uitlaatsysteem aanpassen Beperkingen bij aanpassen van uitlaatsysteem Beperkingen bij aanpassen van uitlaatsysteem Algemene beperkingen voor alle motortypes en uitlaatsystemen BELANGRIJK! Over het algemeen is het niet toegestaan

Nadere informatie

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem Algemeen Algemeen De volgende componenten voor het bedienen van hydraulische uitrusting kunnen af fabriek worden besteld: De volgende componenten zijn beschikbaar: Bedieningshendel Hydraulische olietank

Nadere informatie

NOx-sensor verplaatsen. Algemene informatie. NOx-sensor verplaatsen bij andere uitlaatpijpen

NOx-sensor verplaatsen. Algemene informatie. NOx-sensor verplaatsen bij andere uitlaatpijpen Bij voertuigen met het SCR-emissieregelsysteem (Selective Catalytic Reduction) en een verticale uitlaatpijp is het soms nodig om de NOx-sensor te verplaatsen om zo ruimte te maken voor carrosserieonderdelen,

Nadere informatie

Koelvloeistofuitlaat voor externe verwarming. Algemeen

Koelvloeistofuitlaat voor externe verwarming. Algemeen Koelvloeistof kan worden gebruikt voor het verwarmen van externe elementen. Voorbeelden: gesloten opbouw, kraancabines en gereedschapskisten. Warmte wordt onttrokken aan de stroom in het cilinderblok en

Nadere informatie

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheid. IP-classificatie PGRT

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheid. IP-classificatie PGRT 1 4 7 10 13 19 22 25 28 31 34 37 2 38 3 6 9 12 15 21 24 27 30 31 36 39 PGRT Algemeen Algemeen De communicatie tussen het chassis en de carrosserie verloopt via de configureerbare ingangen en uitgangen

Nadere informatie

Afstand tussen cabine en carrosserie. Algemene informatie

Afstand tussen cabine en carrosserie. Algemene informatie Algemene informatie Er is een minimaal toegestane afstand tussen de cabine en de carrosserie vastgelegd om ervoor te zorgen: Algemene informatie Informatie over de cabinetypeaanduiding vindt u in het document

Nadere informatie

Pneumatisch systeem aanpassen. Aanpassings- en ombouwvoorwaarden PGRT BELANGRIJK!

Pneumatisch systeem aanpassen. Aanpassings- en ombouwvoorwaarden PGRT BELANGRIJK! Aanpassings- en ombouwvoorwaarden Aanpassings- en ombouwvoorwaarden BELANGRIJK! De remcircuits mogen niet worden gebruikt voor het aansluiten van extra persluchtketels. Voor ombouw van het remsysteem moet

Nadere informatie

Aansluiting van alarm op voorbereide bekabeling

Aansluiting van alarm op voorbereide bekabeling De alarmregeleenheid heeft aansluitingen die voorbereid af fabriek kunnen worden verkregen om het aansluiten van de volgende functies mogelijk te maken: Bediening van de centrale vergrendeling van de laadruimte

Nadere informatie

Koelvloeistofuitlaat voor externe verwarming. Algemeen

Koelvloeistofuitlaat voor externe verwarming. Algemeen Algemeen Algemeen Koelvloeistof kan worden gebruikt voor het verwarmen van externe elementen. Voorbeelden: gesloten opbouw, kraancabines en gereedschapskisten. Warmte wordt onttrokken aan de stroom in

Nadere informatie

Vrachtwagens met gesloten opbouw. Algemene informatie over vrachtwagens met gesloten opbouw

Vrachtwagens met gesloten opbouw. Algemene informatie over vrachtwagens met gesloten opbouw Algemene informatie over vrachtwagens met gesloten opbouw Algemene informatie over vrachtwagens met gesloten opbouw Een gesloten opbouw wordt gewoonlijk als een torsiestijve constructie beschouwd. Een

Nadere informatie

Achterlichten. Uitvoering

Achterlichten. Uitvoering Afhankelijk van de specificatie van het voertuig bij de bestelling, wordt het voertuig geleverd met een van de volgende achterlichten: Neem contact op met een Scania dealer voor meer informatie. Compacte

Nadere informatie

Beperkingen bij werkzaamheden aan het chassis. Algemeen

Beperkingen bij werkzaamheden aan het chassis. Algemeen Algemeen Voor het plannen van carrosseriewerkzaamheden is het van belang in een vroeg stadium te weten welke werkzaamheden wel en niet zijn toegestaan aan een voertuig. Algemeen Dit document beschrijft

Nadere informatie

Trekeenheden. Algemene informatie over trekeenheden PGRT

Trekeenheden. Algemene informatie over trekeenheden PGRT Algemene informatie over trekeenheden Algemene informatie over trekeenheden Een trekeenheid is een collectieve term voor een of meer componenten waarmee het voertuig moet zijn uitgerust om een volgwagen

Nadere informatie

Voertuigen met verwijderbare opbouw. Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw PGRT

Voertuigen met verwijderbare opbouw. Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw PGRT Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw worden beschouwd als torsiesoepele constructies. Bij voertuig met verwijderbare

Nadere informatie

Centrale elektrische eenheid. Centrale elektrische eenheid

Centrale elektrische eenheid. Centrale elektrische eenheid De centrale elektrische eenheid bevindt zich aan de passagierszijde, onder het opbergvak in het instrumentenpaneel. Open deze als volgt: 1. Open het luik voor het opbergvak in het instrumentenpaneel. Het

Nadere informatie

Aansluiten van extra contourverlichting. Beschrijving. Activering

Aansluiten van extra contourverlichting. Beschrijving. Activering Beschrijving Beschrijving Contourverlichting kan op verschillende manieren worden aangesloten afhankelijk van het feit of het voertuig af fabriek geleverd is met de voorbereiding hiervoor: Aan alle voertuigen

Nadere informatie

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING!

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! Algemene informatie over onderhoud aan accu's Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! De accu's bevatten bijtend zuur. De werkzaamheden moeten daarom met de grootste zorg en met geschikte

Nadere informatie

Koelvloeistof bijvullen. Werkzaamheden aan het koelsysteem van het voertuig WAARSCHUWING!

Koelvloeistof bijvullen. Werkzaamheden aan het koelsysteem van het voertuig WAARSCHUWING! Werkzaamheden aan het koelsysteem van het voertuig Werkzaamheden aan het koelsysteem van het voertuig WAARSCHUWING! Vóór het aanbrengen van wijzigingen aan het koelsysteem moet het koelsysteem leeggemaakt

Nadere informatie

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheden

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheden Algemeen Algemeen C493 2 190 281 2 204 973 Het BWE-systeem (elektrisch systeem carrosserie) kan worden uitgebreid met uitbreidingseenheden als meer ingangen en uitgangen nodig zijn dan de BCI-regeleenheid

Nadere informatie

Versnellingsbak, hybridevoertuig. Verwijderen WAARSCHUWING! Pas op voor hete olie! Draag beschermende handschoenen en een veiligheidsbril.

Versnellingsbak, hybridevoertuig. Verwijderen WAARSCHUWING! Pas op voor hete olie! Draag beschermende handschoenen en een veiligheidsbril. WAARSCHUWING! Pas op voor hete olie! Draag beschermende handschoenen en een veiligheidsbril. N.B.: Sluit de kranen tussen het motorkoelsysteem en het verwarmingssysteem van de bus, omdat anders een grote

Nadere informatie

Werken aan gasvoertuigen. Algemene informatie over gasvoertuigen. Autogas

Werken aan gasvoertuigen. Algemene informatie over gasvoertuigen. Autogas Algemene informatie over gasvoertuigen Algemene informatie over gasvoertuigen Gasvoertuigen is een verzamelnaam voor voertuigen die worden aangedreven door autogas. Autogas bestaat uit biogas, aardgas

Nadere informatie

Extra achterlichten. Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten. Achterlichten PGRT

Extra achterlichten. Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten. Achterlichten PGRT 341 722 340 905 341 740 PGRT Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten Achterlichten Er zijn 3 achterlichttypen: Compacte

Nadere informatie

Bewaakt op afstand activeren van noodstopfunctie

Bewaakt op afstand activeren van noodstopfunctie Benaming Benaming De functie Bewaakt op afstand activeren van noodstopfunctie (motorstop 2) wordt gebruikt om de motor buiten de cabine af te zetten. Dit is een veiligere functie dan Op afstand activeren

Nadere informatie

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING!

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! Algemene informatie over onderhoud aan accu's Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! De accu's vevatten bijtend zuur. De werkzaamheden moeten daarom met de grootste zorg en met geschikte

Nadere informatie

Uitdeukset hydraulisch 4 ton Handleiding

Uitdeukset hydraulisch 4 ton Handleiding Uitdeukset hydraulisch 4 ton 9706155 Handleiding Gebruiksaanwijzing en onderdelenlijst Lees voor uw eigen veiligheid de instructies, voor gebruik, goed door. Nummer Omschrijving Aantal 1 Kunststof kist

Nadere informatie

Achterste cabine-ophanging verwijderen voor montage van een hulpchassis

Achterste cabine-ophanging verwijderen voor montage van een hulpchassis Algemene informatie Algemene informatie Dit document beschrijft hoe de dwarsbalk op de achterste cabine-ophanging wordt verwijderd, bijvoorbeeld om de montage van het hulpchassis te vergemakkelijken. Veiligheid

Nadere informatie

Activering zoemer op afstand. Beschrijving

Activering zoemer op afstand. Beschrijving Beschrijving Beschrijving De functie Activering zoemer op afstand wordt door de carrosserie-uitrusting gebruikt om de zoemer in het instrumentenpaneel te activeren. Er moet aan de volgende voorwaarde zijn

Nadere informatie

Maximale belasting binnen koppelbereik (Nm) Brandweerwagen, waterpomp X X Brandweerwagen, "water tender"

Maximale belasting binnen koppelbereik (Nm) Brandweerwagen, waterpomp X X Brandweerwagen, water tender Algemene informatie over bestellen Algemene informatie over bestellen Bestel krachtafnemers en elektrische voorbereidingen voor krachtafnemers rechtstreeks bij de fabriek. Achteraf aanbrengen is erg duur.

Nadere informatie

Aarden en voeding. Aarden op chassisframe BELANGRIJK!

Aarden en voeding. Aarden op chassisframe BELANGRIJK! Voer alle aarding van de carrosserie op het chassisframe uit op de linker langsbalk van het frame. Aarden op de rechter langsbalk van het frame leidt tot spanningsverliezen, omdat de minpool van de accu

Nadere informatie

Algemene informatie over de console en stekkers van de carrosserie

Algemene informatie over de console en stekkers van de carrosserie Carrosserieconsole en stekkers Carrosserieconsole en stekkers De console is een paneelgedeelte die functioneert als een steun voor stekkers bedoeld voor functies. De stekkers verbinden twee kabelbomen.

Nadere informatie

Trekhaak, vast (Plug-in Hybrid)

Trekhaak, vast (Plug-in Hybrid) Installation instructions, accessories Instructienr. 31373201 Versie 1.2 Ond. nr. 31359732, 30791000 Trekhaak, vast (Plug-in Hybrid) IMG-371662 Volvo Car Corporation Trekhaak, vast (Plug-in Hybrid)- 31373201

Nadere informatie

Centrale elektrische eenheden

Centrale elektrische eenheden Algemeen Algemeen Er zijn vier centrale elektrische eenheden in het voertuig: Beschrijving Aanduiding Locatie Centrale elektrische eenheid Centrale elektrische eenheid opbouw Centrale elektrische eenheid

Nadere informatie

Componenten voor hydraulische uitrusting

Componenten voor hydraulische uitrusting Algemene informatie Algemene informatie Een compleet hydraulisch systeem kan af fabriek worden besteld. Het is ook mogelijk om afzonderlijke componenten voor hydraulische uitrusting te bestellen, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Opbouw hulpchassis. Algemene informatie. Het hulpchassis kan voor de volgende doeleinden worden gebruikt:

Opbouw hulpchassis. Algemene informatie. Het hulpchassis kan voor de volgende doeleinden worden gebruikt: Het hulpchassis kan voor de volgende doeleinden worden gebruikt: Voor een gelijkmatige verdeling van de lading over het chassisframe Voor speling van de wielen en andere onderdelen die boven het frame

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (NL)

GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Gebruiksaanwijzing GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Lees de handleiding goed door vóór gebruik en bewaar hem goed voor later gebruik. Mill HT600 Gebruiksaanwijzing Belangrijke veiligheidsinformatie Wanneer u elektrische

Nadere informatie

Versnellingsbak verwijderen. Algemeen. Gereedschap. Geldt voor versnellingsbak GR/S/O 875/895/9105/R.

Versnellingsbak verwijderen. Algemeen. Gereedschap. Geldt voor versnellingsbak GR/S/O 875/895/9105/R. Algemeen Algemeen Geldt voor versnellingsbak GR/S/O 875/895/9105/R. Gereedschap Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania: Artikelnummer Benaming 99 309 Draaigereedschap 99 318 Motorsteun 99

Nadere informatie

Stylingpakket, onderspoiler en uitlaatsysteem

Stylingpakket, onderspoiler en uitlaatsysteem Installation instructions, accessories Instructienr. 31269673 Versie 1.2 Ond. nr. 31269693, 31269694 Stylingpakket, onderspoiler en uitlaatsysteem IMG-318107 Volvo Car Corporation Stylingpakket, onderspoiler

Nadere informatie

EF24-70mm f/2.8l II USM

EF24-70mm f/2.8l II USM EF24-70mm f/2.8l II USM NLD Handleiding Hartelijk dank voor de aanschaf van dit Canon-product. De EF24-70mm f/2,8l II USM van Canon is een hoogwaardig standaard zoomobjectief voor gebruik met EOS-camera

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (NL)

GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Gebruiksaanwijzing GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Lees de handleiding goed door vóór gebruik en bewaar hem goed voor later gebruik Mill HT5512 Gebruiksaanwijzing Belangrijke veiligheidsinformatie Wanneer u elektrische

Nadere informatie

Vloeistof stand kachels / Stand kachel

Vloeistof stand kachels / Stand kachel NL Vloeistof stand kachels / Stand kachel Montage-instructies BINAR-5S BINAR-5S diesel BINAR-5S.24 diesel 1 Tekening van de verbindingen van de hoofdbestanddelen van de standkachel. Kabelboom Verbinding

Nadere informatie

Algemene informatie over het pneumatisch systeem

Algemene informatie over het pneumatisch systeem Definities Het is belangrijk de volgende definities en concepten met betrekking tot het pneumatisch systeem van het voertuig te kennen. Persluchtketel Een drukketel met perslucht. Wordt gebruikt in het

Nadere informatie

Banden de- en montage machine

Banden de- en montage machine Banden de- en montage machine - 1 - Algemene veiligheidsregels Deze handleiding bevat belangrijke informatie, lees deze aandachtig door voordat men de machine gaat gebruiken. 1. Omschrijving van de machine

Nadere informatie

Voorbereidingen voor verlichting. Algemene informatie over voorbereidingen voor verlichting. Voorbereiding voor ID-lichten.

Voorbereidingen voor verlichting. Algemene informatie over voorbereidingen voor verlichting. Voorbereiding voor ID-lichten. Algemene informatie over voorbereidingen voor verlichting Algemene informatie over voorbereidingen voor verlichting Er zijn verschillende voorbereidingen voor verlichting die af fabriek kunnen worden besteld.

Nadere informatie

INHOUD. CE Verklaring van Overeenstemming 8. 2

INHOUD. CE Verklaring van Overeenstemming 8.  2 INHOUD 1. Algemene veiligheid 3 2. Kenmerken 3 3. Beperkingen 3 4. Algemene informatie 3 5. Installatie 4 6. Werking 5 7. Elektrische specificaties 6 8. Rendement 6 9. Probleemoplossing 6 10. Onderdelenlijst

Nadere informatie

5 Bediening van een koppeling

5 Bediening van een koppeling 5. Mechanische bedieningssystemen 5 Bediening van een koppeling 5. Mechanische bedieningssystemen 5.. Werking In voertuigen met een voetbediende droge enkelvoudige platenkoppeling is een mechanisme noodzakelijk

Nadere informatie

Innovation Protection Conseil

Innovation Protection Conseil Pagina 1 van 7 PULVERISATEUR DORSAL AUTONOME Elektrische autonome rugsproeier met continue druk KENMERKEN : o Het reservoir is uitgerust met een membraanpomp met Viton-afdichting die wordt bediend met

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Instructienr. 30698770 Versie 1.3 Ond. nr. 30698764, 30754576, 30754968 Trekhaak, vast IMG-211570 Volvo Car Corporation Trekhaak, vast- 30698770 - V1.3 Pagina 1 /

Nadere informatie

Hoofdstuk 9 Onderhoud en opslag

Hoofdstuk 9 Onderhoud en opslag Onderhoud en opslag Hoofdstuk 9 Onderhoud en opslag 9.1 Onderhoud van het maaidek Robomow is een functionele mulch maaier. Daarom kunnen zich grasresten ophopen onder het maaidek, vooral bij het maaien

Nadere informatie

Montage aan de buitenzijde van de cabine. Algemeen. Gaten en gatmarkeringen. Gaten boren

Montage aan de buitenzijde van de cabine. Algemeen. Gaten en gatmarkeringen. Gaten boren Algemeen Algemeen Dit document beschrijft waar er zich gaten, gatmarkeringen en lasmoeren bevinden aan de buitenzijde van de cabine. Het doel hiervan is de montage van extra accessoires of uitrusting te

Nadere informatie

P Als twee van de drie eenheden P, U of I bekend zijn, dan kan de derde worden berekend aan de hand van de volgende formule (zie de afbeelding):

P Als twee van de drie eenheden P, U of I bekend zijn, dan kan de derde worden berekend aan de hand van de volgende formule (zie de afbeelding): Algemene informatie over stroomverbruik Algemene informatie over stroomverbruik BELANGRIJK! Om beschadiging van de accu te voorkomen, moet de laadcapaciteit van de dynamo worden aangepast aan het stroomverbruik.

Nadere informatie

Activering krachtafnemer automatische transmissie

Activering krachtafnemer automatische transmissie Functie Functie De functie is bedoeld voor het activeren van de krachtafnemer vanaf de bestuurdersplaats en van buiten de cabine. De krachtafnemer wordt geregeld door de BCI-regeleenheid (communicatie-interface

Nadere informatie

Vrachtwagens voor wissellaadbakken. Algemene informatie over vrachtwagens voor wissellaadbakken

Vrachtwagens voor wissellaadbakken. Algemene informatie over vrachtwagens voor wissellaadbakken Algemene informatie over vrachtwagens voor wissellaadbakken Algemene informatie over vrachtwagens voor wissellaadbakken Vrachtwagens voor wissellaadbakken worden gebruikt om snel de lastdrager te kunnen

Nadere informatie

Zwaailicht. Algemene beschrijving van de werking. Aangebrachte functie activeren

Zwaailicht. Algemene beschrijving van de werking. Aangebrachte functie activeren Algemene beschrijving van de werking Algemene beschrijving van de werking Het zwaailicht kan op verschillende manieren worden aangesloten, afhankelijk van voor welke van de volgende drie klantopties het

Nadere informatie

Diesel. AdBlue is een gedeponeerd handelsmerk van de Vereniging van Duitse automobielfabrikanten (VDA). ONTDEK ADBLUE

Diesel. AdBlue is een gedeponeerd handelsmerk van de Vereniging van Duitse automobielfabrikanten (VDA). ONTDEK ADBLUE Diesel AdBlue is een gedeponeerd handelsmerk van de Vereniging van Duitse automobielfabrikanten (VDA). ONTDEK ADBLUE Korte samenvatting BELANGRIJKSTE KENMERKEN Wat is AdBlue?... 3 Waar dient het voor?....

Nadere informatie

200 bar, 15 l/min., l, tandemasser met honda benzine motor (11,7 Hp 8.6 kw) Instructies voor gebruik, onderhoud en transport.

200 bar, 15 l/min., l, tandemasser met honda benzine motor (11,7 Hp 8.6 kw) Instructies voor gebruik, onderhoud en transport. Handleiding mobiele hogedrukreiniger 200 bar, 15 l/min., 1.140 l, tandemasser met honda benzine motor (11,7 Hp 8.6 kw) Instructies voor gebruik, onderhoud en transport. Inhoud 1. Veiligheidsinstructies...

Nadere informatie

Versnellingsbak verwijderen. Algemeen. Gereedschap. Geldt voor de versnellingsbak ZF Transmatic. Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania:

Versnellingsbak verwijderen. Algemeen. Gereedschap. Geldt voor de versnellingsbak ZF Transmatic. Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania: Algemeen Algemeen Geldt voor de versnellingsbak ZF Transmatic. Gereedschap Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania: Artikelnummer Benaming 587 496 Voertuiglift 587 33 Versnellingsbakkrik 587

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (NL)

GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Gebruiksaanwijzing GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Lees de handleiding goed door vóór gebruik en bewaar hem goed voor later gebruik. Belangrijke veiligheidsinformatie Wanneer u elektrische producten gebruikt,

Nadere informatie

Generator Gebruiksaanwijzing kw kw kw kw.

Generator Gebruiksaanwijzing kw kw kw kw. Generator Gebruiksaanwijzing 9800004 1.0 kw. 9800005-2.0 kw. 9800006 2.8 kw. 9800007 6.0 kw. 1 Voorwoord De volgende handleiding is slechts een leidraad om u te helpen, maar is geen volledige of uitgebreide

Nadere informatie

Innovation Protection Conseil

Innovation Protection Conseil Pagina 1 sur 6 PULVERISATEUR AUTONOME Autonome elektrische sproeier met continue jet KENMERKEN o Het reservoir is voorzien van een membraanpomp met Viton-afdichting en kan worden bediend met een schakelaar.

Nadere informatie

2.0 l 75 kw 2.0 l 90 kw 2.0 l 103 kw 2.0 l 130 kw

2.0 l 75 kw 2.0 l 90 kw 2.0 l 103 kw 2.0 l 130 kw Technische gegevens. Aandrijflijn 2.0 l 75 kw 2.0 l 90 kw 2.0 l 103 kw 2.0 l 130 kw Cilinderinhoud [cm³] 1.968 1.968 1.968 1.968 Aantal cilinders 4 4 4 4 Max. vermogen [kw (pk)] 75 (102) 90 (122) 103 (140)

Nadere informatie

Lassen aan het chassisraam. Lasplaatsen BELANGRIJK!

Lassen aan het chassisraam. Lasplaatsen BELANGRIJK! Algemeen Algemeen Alle laswerkzaamheden moeten professioneel worden uitgevoerd door getraind personeel. Voorkom lassen aan het chassisraam, want alle lassen leiden tot een verhoging van de breukvorming

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING INSTUCTIONS FOR USE BEDIENUNGSANLEITUNG MODE D EMPLOI THERMOFORM 400. Thermoform 400

GEBRUIKSAANWIJZING INSTUCTIONS FOR USE BEDIENUNGSANLEITUNG MODE D EMPLOI THERMOFORM 400. Thermoform 400 GEBRUIKSAANWIJZING INSTUCTIONS FOR USE BEDIENUNGSANLEITUNG MODE D EMPLOI THERMOFORM 400 Nederlands ALGEMEEN Uw THERMOFORM is een uiterst doeltreffend en handzaam apparaat. Het is voorzien van een zwakstroom

Nadere informatie

Motortoerentalregeling tijdens kiepen. Achtergrondinformatie

Motortoerentalregeling tijdens kiepen. Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie Om het manoeuvreren met het voertuig te vergemakkelijken wanneer een haakarm of kiepplatform wordt gebruikt, kan het wenselijk zijn om tijdelijk het motortoerental

Nadere informatie

Berekeningen aslasten. Algemene informatie over berekeningen m.b.t. aslasten

Berekeningen aslasten. Algemene informatie over berekeningen m.b.t. aslasten Algemene informatie over berekeningen m.b.t. aslasten Voor alle typen transportwerk waarbij vrachtwagens worden gebruikt, moet het vrachtwagenchassis van een opbouw worden voorzien. Het doel van de aslastberekeningen

Nadere informatie

Aanpassing van Scania componenten en systemen gedekt door certificaten. Algemene informatie

Aanpassing van Scania componenten en systemen gedekt door certificaten. Algemene informatie Algemene informatie Voertuigen en ingebouwde systemen worden gecertificeerd om aan wettelijke vereisten met betrekking tot verkeersveiligheid, milieu-impact enz. te voldoen. Algemene informatie Een component

Nadere informatie

Chassis, assen en velgen overspuiten

Chassis, assen en velgen overspuiten Algemene informatie over lakken Algemene informatie over lakken BELANGRIJK! Scania raadt aan onderdelen in zachte en plooibare materialen niet te lakken omdat de lak de duurzaamheid van het materiaal kan

Nadere informatie

C494 Stekker voor kabelboom van cabine naar frame

C494 Stekker voor kabelboom van cabine naar frame is een 21-pens stekker die de carrosseriebouwer toegang geeft tot een aantal signalen en functies afhankelijk van de voertuigconfiguratie. Informatie over aansluiting van de stekker op de DIN-stekkers

Nadere informatie

Hoogfrequent batterijladers. KOP serie. Handleiding

Hoogfrequent batterijladers. KOP serie. Handleiding Hoogfrequent batterijladers KOP serie Handleiding Inhoud. 1. Belangrijke veiligheidsinstructies 1.1 Algemeen 1.2 Voorzorgsmaatregelen bij het werken met batterijen 2. Eigenschappen 2.1 Algemene specificatie

Nadere informatie

Gewichtmeters aansluiten in het pneumatisch systeem

Gewichtmeters aansluiten in het pneumatisch systeem Algemeen Algemeen Gewichtsindicatie aan de buitenkant met behulp van gewichtmeters is een eenvoudige manier voor de bestuurder om te zien hoe zwaar het voertuig is beladen. De gewichtmeter is een soort

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding TTV/DAF2500 Dryfast Kreekweg 22 NL - 3133 AZ - Vlaardingen Tel: +31-(0)10-4261410 Fax: + 31-(0)104730011 Website: www.dryfast.nl E-mail: info@dryfast.nl Dryfast Klein Siberiëstraat

Nadere informatie

TECHNISCHE INSTRUCTIES. Service Campagne Elektrische HV-waterpomp Prius NHW20 modeljaar

TECHNISCHE INSTRUCTIES. Service Campagne Elektrische HV-waterpomp Prius NHW20 modeljaar TECHNISCHE INSTRUCTIES Service Campagne Elektrische HV-waterpomp Prius NHW20 modeljaar 2004-2007 I. HANDELINGSSCHEMA Controleer of het VIN van de auto in het betrokken VIN-bereik ligt. Nee Geen verdere

Nadere informatie

MOTORCODE - CARROSSERIEVERSIE

MOTORCODE - CARROSSERIEVERSIE F I A T D U C A T O 2. 0 M u l t i j e t 2 E u r o 6 MOTORCODE - CARROSSERIEVERSIE Versie Motorcode 250A2000 De volgende carrosserieversiecode en sleutel zijn een voorbeeld dat voor alle carrosserieversiecodes

Nadere informatie

Activeren voetplaat volgens EN Functie

Activeren voetplaat volgens EN Functie De functie is een klantoptie voor vuilniswagens met een voetplaat. Als de voetplaat wordt geactiveerd aan de hand van deze beschrijving, beschermt de functie personeel op de voetplaat. De functie voldoet

Nadere informatie

STIHL AK 10, 20, 30. Veiligheidsinstructies

STIHL AK 10, 20, 30. Veiligheidsinstructies { STIHL AK 10, 20, 30 Veiligheidsinstructies Nederlands Inhoudsopgave Vertaling van de originele handleiding 1 Veiligheidsinstructies................................ 1 1.1 Waarschuwingssymbolen...........................

Nadere informatie

Heteluchtkanon HP18 / HP 30 / HP 45 RVS BEDRIJFSVOORSCHRIFTEN

Heteluchtkanon HP18 / HP 30 / HP 45 RVS BEDRIJFSVOORSCHRIFTEN Heteluchtkanon HP18 / HP 30 / HP 45 RVS BEDRIJFSVOORSCHRIFTEN 1G:\002 Leverancier\030 Producten\005 Onderhoudsinstructies\TECHNISCHE GEGEVENS EN ONDERDELEN BOEKJES\BEDRIJFSVOORSCHRIFTEN Belangrijk Alvorens

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Afneembare trekhaak. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 15 D

Installation instructions, accessories. Afneembare trekhaak. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 15 D Installation instructions, accessories Instructienr. 9172295 Versie 1.2 Ond. nr. 30664104, 30664110 Afneembare trekhaak EU D8901067 Volvo Car Corporation Afneembare trekhaak- 9172295 - V1.2 Pagina 1 /

Nadere informatie

Metalen plaat Z Master commerciële 2000-serie zitmaaiers

Metalen plaat Z Master commerciële 2000-serie zitmaaiers Metalen plaat Z Master commerciële 000-serie zitmaaiers Modelnr.: 5-4790 Form No. 78-5 Rev A Installatie-instructies Opmerking: Laat de riem van het maaidek op zijn plaats tijdens de montage van deze set.

Nadere informatie

Trekhaak, bedrading en regeleenheid (Plug-in Hybrid)

Trekhaak, bedrading en regeleenheid (Plug-in Hybrid) Installation instructions, accessories Instructienr. 31346231 Versie 1.0 Ond. nr. 31407107, 31373184, 31350479 Trekhaak, bedrading en regeleenheid (Plug-in Hybrid) Volvo Car Corporation Trekhaak, bedrading

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding TTV4500 HP Dryfast Kreekweg 22 NL - 3133 AZ - Vlaardingen Tel: +31-(0)10-4261410 Fax: + 31-(0)104730011 Website: www.dryfast.nl E-mail: info@dryfast.nl Dryfast Klein Siberiëstraat

Nadere informatie

Wettelijke vereisten. Raadpleeg het document Typegoedkeuring voor meer informatie.

Wettelijke vereisten. Raadpleeg het document Typegoedkeuring voor meer informatie. Algemene informatie over wetten en regelgevingen Algemene informatie over wetten en regelgevingen In alle landen gelden wettelijke vereisten voor voertuigen die op de openbare weg rijden. Binnen de EU

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Festec FNS hydraulische moerensplijter

Gebruikershandleiding Festec FNS hydraulische moerensplijter 1 1.0 Ontvangstcontrole Controleer alle onderdelen op transportschade. Indien er sprake is van transportschade waarschuw dan onmiddellijk de vervoerder. Transportschade valt niet onder de garantie. De

Nadere informatie

XFoam-technologie. 1 x Premium 926 1 x MF973 of MF983

XFoam-technologie. 1 x Premium 926 1 x MF973 of MF983 (1) EGR Kleppenreiniger De innovatieve XFoam technologie lost hardnekkige verontreinigingen in het inlaat- en uitlaatsysteem van de motor zeer snel op. De uitstekende schuim- en bevochtigingseigenschappen

Nadere informatie

TECHNISCH BULLETIN LTB00420v3 20 mei 2014

TECHNISCH BULLETIN LTB00420v3 20 mei 2014 TECHNISCH BULLETIN LTB00420v3 20 mei 2014 Jaguar Land Rover Limited Alle rechten voorbehouden. Deze heruitgave vervangt alle vorige uitgaven. Vernietig a.u.b. alle vorige uitgaven. Deze TSB vervangt TSB

Nadere informatie

Activeren van een EK-krachtafnemer via BWS. Algemene informatie. Veiligheidsvoorwaarden. Permanente veiligheidsvoorwaarden

Activeren van een EK-krachtafnemer via BWS. Algemene informatie. Veiligheidsvoorwaarden. Permanente veiligheidsvoorwaarden Algemene informatie Algemene informatie De functie EK-krachtafnemer activeren is bedoeld voor het activeren voor de door het vliegwiel aangedreven krachtafnemer vanaf de bestuurdersplaats en/of vanaf de

Nadere informatie

CCS COMBO 2 ADAPTER. Handleiding

CCS COMBO 2 ADAPTER. Handleiding CCS COMBO 2 ADAPTER Handleiding WAARSCHUWINGEN BEWAAR DEZE BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES. Dit document bevat belangrijke instructies en waarschuwingen die bij het gebruik van de CSS Combo 2-adapter

Nadere informatie

Opties aan buitenzijde van cabine

Opties aan buitenzijde van cabine Verschillende aan de buitenzijde van de cabine aangebrachte opties kunnen worden besteld. De volgende componenten zijn beschikbaar: Dakrails Dakrek Dakspoiler Zijluchtgeleideplaat Luchthoorn Klimaatsysteem

Nadere informatie

RC030/RC035 Pneumatisch (handmatig) vloeistof afzuigapparaat. Instructies

RC030/RC035 Pneumatisch (handmatig) vloeistof afzuigapparaat. Instructies RC030/RC035 Pneumatisch (handmatig) vloeistof afzuigapparaat Instructies Deze kunnen worden gebruikt voor het afzuigen van: Motorolie Versnellingsbak- en transmissieolie Koelvloeistof Remvloeistof Andere

Nadere informatie

Chassis, assen en velgen overspuiten. Algemene informatie over lakken. Speciale informatie voor gasvoertuigen BELANGRIJK!

Chassis, assen en velgen overspuiten. Algemene informatie over lakken. Speciale informatie voor gasvoertuigen BELANGRIJK! Algemene informatie over lakken Algemene informatie over lakken BELANGRIJK! Scania adviseert om onderdelen die gemaakt zijn van zachte en flexibele materialen, niet te lakken. Voorbeelden hiervan zijn

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Vloeistof stand kachels BINAR-5S BINAR-5S diesel BINAR-5S.24 diesel

Gebruiksaanwijzing Vloeistof stand kachels BINAR-5S BINAR-5S diesel BINAR-5S.24 diesel NL Gebruiksaanwijzing Vloeistof stand kachels BINAR-5S BINAR-5S diesel BINAR-5S.24 diesel 1 Beste klanten, Bedankt voor uw keuze! We hebben alles gedaan om te zorgen dat dit product voldoet aan uw eisen

Nadere informatie

Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden.

Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden. 204.770 Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden. Stuklijst: 1 x basis 3 x wiel, ø 50 mm 3 x wiel, ø 30 mm

Nadere informatie

EPT12-EZ Elektrische transpallet. Gebruikershandleiding

EPT12-EZ Elektrische transpallet. Gebruikershandleiding EPT12-EZ Elektrische transpallet Gebruikershandleiding 1 Bedankt voor uw aankoop van ons product. Deze handleiding legt u uit hoe deze elektrische transpallet te gebruiken en te onderhouden. Elke gebruiker

Nadere informatie

Veiligheidsinstructies Belangrijk: Lees deze instructies zorgvuldig voor u de heater in elkaar zet en gebruik neemt, en volg ze na.

Veiligheidsinstructies Belangrijk: Lees deze instructies zorgvuldig voor u de heater in elkaar zet en gebruik neemt, en volg ze na. Veiligheidsinstructies Belangrijk: Lees deze instructies zorgvuldig voor u de heater in elkaar zet en gebruik neemt, en volg ze na. Het niet opvolgen van de veiligheidsinstructies kan leiden tot ernstig

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding TTV 4500 Dryfast BV Kreekweg 22 3133AZ Vlaardingen Tel: +31-(0)10-4261410 Fax: +31- (0)104730011 www.dryfast.nl E-mail: info@dryfast.nl Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 2. Veiligheid

Nadere informatie

Vloeistofpe ilcontro les

Vloeistofpe ilcontro les Vloeistofpe ilcontro les HET MOTOROLIEPEIL Zorg dat het motoroliepeil nooit onder het merkteken MIN op de peilstok komt. Dit kan leiden tot schade aan de motor. Controleer het peil terwijl de motor koud

Nadere informatie

Naam:.. Klas: Datum:..

Naam:.. Klas: Datum:.. Naam:.. Klas: Datum:.. Vragen over motoren: 1 Wat is een rootscompressor? Een Roots type supercharger of Rootsblower vindt zijn toepassing in auto's en vrachtwagens in alternatief van een turbolader. Een

Nadere informatie

STIHL AP 100, 200, 300. Veiligheidsinstructies

STIHL AP 100, 200, 300. Veiligheidsinstructies { STIHL AP 100, 200, 300 Veiligheidsinstructies Nederlands Inhoudsopgave Vertaling van de originele handleiding 1 Veiligheidsinstructies................................ 1 1.1 Waarschuwingssymbolen...........................

Nadere informatie

AFVOER-/AANZUIGAPPARAAT RQN 1071 GEBRUIKSAANWIJZING

AFVOER-/AANZUIGAPPARAAT RQN 1071 GEBRUIKSAANWIJZING AFVOER-/AANZUIGAPPARAAT RQN 1071 GEBRUIKSAANWIJZING IN ONTVANGST NEMEN VAN HET APPARAAT INLEIDING TECHNISCHE GEGEVENS PLAATSEN VAN HET APPARAAT MONTAGE PLAATSEN VAN HET APPARAAT MONTAGE VAN DE TRANSPARANTE

Nadere informatie

DRIE-ZIJDEN-KIPPER. MONTAGEINSTRUCTIE.

DRIE-ZIJDEN-KIPPER. MONTAGEINSTRUCTIE. DRIE-ZIJDEN-KIPPER. MONTAGEINSTRUCTIE. 1. Leveringstoestand De kipper wordt, samen met alle accessoires en sommige bevestigingselementen, klaar voor montage geleverd. ( zie Tabel onderaan ) Het identificatieplaatje

Nadere informatie