Activering krachtafnemer automatische transmissie

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Activering krachtafnemer automatische transmissie"

Transcriptie

1 Functie Functie De functie is bedoeld voor het activeren van de krachtafnemer vanaf de bestuurdersplaats en van buiten de cabine. De krachtafnemer wordt geregeld door de BCI-regeleenheid (communicatie-interface carrosserie). Meer informatie over hoe krachtafnemers gecombineerd kunnen worden, vindt u in het document Krachtafnemercombinaties. Voor een correcte regeling van de krachtafnemer moet de krachtafnemer altijd aangesloten zijn via de carrosserie-interface van Scania. Het afstellen van de parameters gebeurt met SDP3 (Scania Diagnos & Programmer 3) voor carrosseriebouwers. 22: Uitgave 3 nl-nl 1 (18)

2 Functie Activering Er zijn verschillende voorwaarden om de krachtafnemer te activeren. Afhankelijk van het type krachtafnemer kunnen er permanente activeringsvoorwaarden en selecteerbare activeringsvoorwaarden zijn. De parameters van de selecteerbare activeringsvoorwaarden kunnen worden ingesteld volgens de vereisten voor de betreffende installatie. De activeringsvoorwaarden zijn bedoeld om de carrosserie-uitrusting te beschermen. Wanneer aan alle activeringsvoorwaarden is voldaan, kunt u de functie activeren via analoge signalen of externe CAN. De schakelaar moet een 2-standenschakelaar zijn. Permanente activeringsvoorwaarden Geen permanente activeringsvoorwaarden. Selecteerbare activeringsvoorwaarden Voorwaarden voor ingeschakelde parkeerrem Als het voertuig is uitgerust met BCI-functionaliteit, kunnen ook de volgende activeringsvoorwaarden worden gebruikt: Neutraalstandvoorwaarden Voorwaarden voor achteruitversnelling Bovengrens motortoerental voor activering Ondergrens motortoerental voor activering Bovengrens rijsnelheid voor activering Ondergrens rijsnelheid voor activering 22: Uitgave 3 nl-nl 2 (18)

3 Functie Activeringsinstellingen Er zijn drie verschillende activeringsinstellingen: 1 Handmatig Automatisch Rijstand Handmatig Voor activering met de instelling Handmatig moet aan de activeringsvoorwaarden zijn voldaan voordat u de krachtafnemer met de schakelaar kunt activeren. Als de schakelaar in de ingeschakelde stand staat wanneer aan de activeringsvoorwaarden is voldaan, moet de schakelaar worden uit- en weer ingeschakeld om de krachtafnemer te activeren. Automatisch Bij activering met de Automatische instelling, kan de activering via de schakelaar plaatsvinden voordat aan andere activeringsvoorwaarden is voldaan. De spanning moet ingeschakeld zijn voordat de schakelaar wordt geactiveerd. Anders moet de schakelaar uit en weer aan worden gezet. De krachtafnemer wordt geactiveerd wanneer aan alle activeringsvoorwaarden is voldaan. Rijstand Bij activering met de instelling Rijstand gelden dezelfde voorwaarden als bij Automatische activering, maar de spanning hoeft niet ingeschakeld te zijn voordat de schakelaar wordt ingeschakeld. 1. Voor het wijzigen van de instellingen is de BCI-functionaliteit vereist. In de fabriek is de activering standaard op Handmatig ingesteld. 22: Uitgave 3 nl-nl 3 (18)

4 Functie Deactiveren Het verzoek om deactivering wordt gegeven door het ingangssignaal voor activering van de schakelaar te onderbreken of door een verzoek via externe CAN. De krachtafnemer wordt automatisch uitgeschakeld zodra aan een van de deactiveringsvoorwaarden is voldaan. Selecteerbare deactiveringsvoorwaarden Voorwaarden voor ingeschakelde parkeerrem Als het voertuig is uitgerust met BCI-functionaliteit, kunnen ook de volgende deactiveringsvoorwaarden worden gebruikt. Neutraalstandvoorwaarden Voorwaarden voor achteruitversnelling Bovengrens motortoerental voor deactivering Ondergrens motortoerental voor deactivering Bovengrens rijsnelheid voor deactivering Ondergrens rijsnelheid voor deactivering 22: Uitgave 3 nl-nl 4 (18)

5 Functie Diversen Informatie over het feit dat de krachtafnemer is geactiveerd, wordt naar andere regeleenheden verstuurd en tevens in de instrumentengroep weergegeven. Bevestiging De bestuurder ontvangt een bevestiging dat een van de krachtafnemers geactiveerd is als de controlelamp in de instrumentengroep brandt. De controlelamp is niet uniek voor een specifieke krachtafnemer en wordt door alle krachtafnemers in het voertuig gebruikt. Daardoor kan de bestuurder niet vaststellen welke krachtafnemer actief is. Bevestiging voor activering van krachtafnemer in instrumentengroep Als het voertuig BCI-functionaliteit heeft, kunnen status- en waarschuwingslampen 2, 8, 9 en 10 worden gebruikt om de bestuurder te melden welke krachtafnemer is geactiveerd. De controlelamp wordt ingesteld met een parameter in SDP3 voor carrosseriebouwers. Elke krachtafnemer heeft een uniek bevestigingssignaal dat naar andere systemen in het voertuig wordt gestuurd wanneer deze moeten weten welke krachtafnemer is geactiveerd. Krachtafnemer zonder bevestigingssensor Als de krachtafnemer niet over een bevestigingssensor beschikt, dan wordt het bevestigingssignaal intern in de BCI-regeleenheid gegenereerd en wordt de status van het uitgangssignaal voor activering van het magneetventiel van de krachtafnemer gevolgd. Uitgebreide functionaliteit, automatische transmissie Stekker C449 in de carrosserieconsole heeft een aantal aansluitingen waarmee bepaalde regelingen van de automatische transmissie mogelijk zijn, zoals versnelling naar neutraal, schakelbeperking enz. Er zijn ook enkele uitgangssignalen in de stekker. Sommige van deze uitgangssignalen kunnen worden gebruikt in combinatie met de krachtafnemer. 22: Uitgave 3 nl-nl 5 (18)

6 Functie Cilinder balanceren De cilinderbalanceerfunctie regelt de hoeveelheid brandstof die in iedere cilinder wordt ingespoten om motortrillingen bij lage motortoerentallen te verminderen. In bepaalde gevallen kunnen als gevolg van de belasting in combinatie met het balanceren van de cilinder de motortrillingen toenemen. In dergelijke gevallen kan de functie worden gedeactiveerd met de parameter Cilinderbalansregeling in SDP3 voor carrosseriebouwers. Krachtafnemers achteraf aanbrengen Als het voertuig niet is voorbereid voor krachtafnemers of niet af fabriek is uitgerust met een krachtafnemer, dan kan deze achteraf worden aangebracht. Bij het achteraf aanbrengen van een krachtafnemer moet het volgende gebeuren: De kabelboom en de BCI-regeleenheid moeten achteraf worden aangebracht en geïnstalleerd. Het SOPS-bestand (Scania On-board Product Specification) moet worden bijgewerkt. N.B.: Neem contact op met een Scania werkplaats voor hulp bij het achteraf aanbrengen van een krachtafnemer. Dubbele AL-krachtafnemers achteraf aanbrengen Dubbele AL-krachtafnemers kunnen achteraf worden aangebracht. Het SOPS-bestand moet dan worden bijgewerkt. N.B.: Neem voorafgaand aan de werkzaamheden contact op met een Scania dealer of een erkende Scania werkplaats. 22: Uitgave 3 nl-nl 6 (18)

7 Chassisvoorwaarden Chassisvoorwaarden Productieperiode voertuig Voorbereidingen af fabriek Productielocatie Chassisserienummer Optie Alternatief Variantcode Door de versnellingsbak aangedreven krachtafnemer, Meer informatie vindt u in - Södertälje AL, aangebracht in de fabriek. de documenten onder Krachtafnemers en hydraulica. Zwolle Angers EG-krachtafnemer; elektrische voorbereiding a Met 1 aansluiting 3502C São Bernardo do Campo Met 2 aansluitingen 3502D a. Elektrische voorbereiding voor EG regelt ook krachtafnemer voor automatische transmissie, AL. Indien nodig BCI-functionaliteit Met 5837A Kabelboom van cabine naar frame pens 2411F Verlengkabelboom op frame 2 m 3023A 8 m 3023D 12 m 3023C 22: Uitgave 3 nl-nl 7 (18)

8 Parameters kunnen worden afgesteld met SDP3 voor carrosseriebouwers Neem contact op met een Scania dealer als de toegang tot SDP3 voor carrosseriebouwers ontbreekt. Stel de parameters af onder Functies in SDP3 voor carrosseriebouwers. Parameters kunnen worden afgesteld met SDP3 voor carrosseriebouwers Parameter Mogelijke waarden Af fabriek Groep Voorwaarden voor parkeerrem Activeren Activeren/deactiveren Cilinder balanceren Actief Inactief wanneer krachtafnemer in gebruik is of Inactief Inactief wanneer krachtafnemer in gebruik is Inactief wanneer krachtafnemer in gebruik is of voertuig in beweging is voertuig in beweging is Motortoerentalbegrenzing voor EG-krachtafnemer a omw/min omw/min Krachtafnemeraanpassing Actief Actief Inactief a. De parameter geldt zowel voor EG- als AL-krachtafnemers. Aandrijflijn 22: Uitgave 3 nl-nl 8 (18)

9 Het voertuig is uitgerust met BCI-functionaliteit. De volgende parameters kunnen worden afgesteld met SDP3 voor carrosseriebouwers als het voertuig is uitgerust met BCI-functionaliteit. Parameters kunnen worden afgesteld met SDP3 voor carrosseriebouwers Parameter Mogelijke waarden Af fabriek Groep Bevestiging Met Controlelamp Controlelamp 1 Controlelamp 2 Controlelamp 3 Controlelamp 4 Type activering Handmatig Handmatig Automatisch Rijstand Voorwaarden voor neutraalstand Aandrijflijn Activeren Activeren/deactiveren Voorwaarden voor achteruitversnelling Met Bovengrens motortoerental voor toegestane activering omw/min Ondergrens motortoerental voor toegestane activering omw/min Bovengrens motortoerental voor deactivering omw/min 22: Uitgave 3 nl-nl 9 (18)

10 Parameters kunnen worden afgesteld met SDP3 voor carrosseriebouwers Parameter Mogelijke waarden Af fabriek Groep Ondergrens motortoerental voor deactivering omw/min Bovengrens voertuigsnelheid voor toegestane activering km/u Ondergrens voertuigsnelheid voor toegestane activering km/u Aandrijflijn Bovengrens rijsnelheid voor deactivering km/u Ondergrens rijsnelheid voor deactivering km/u 22: Uitgave 3 nl-nl 10 (18)

11 Aansluiting en activering van functies Aansluiting en activering van functies In de fabriek geïnstalleerde krachtafnemers op de automatische transmissie vereisen geen extra installatiewerkzaamheden. Als het nodig is om de parameters voor aangebrachte krachtafnemers af te stellen, moet dit met SDP3 gebeuren. Indien nodig kan een bevestigingssensor worden aangebracht op de carrosserie. De sensor wordt aangesloten op het bevestigingssignaal in de BCI-regeleenheid en regelt de indicatie in de instrumentengroep. De installatie wordt uitgevoerd door de carrosseriebouwer. Voorbeelden van functie-activering Type activering Activeringsmethode Analoog signaal Activering: Via pen C259-5 Bevestiging: Via pen C259-6 Magneetventiel: Via pen C Externe CAN Bodywork PTO Control: PTO AL1 Request Bodywork PTO Control: PTO AL2 Request Meer informatie over de activering van EG-krachtafnemers vindt u in de volgende documenten: Krachtafnemercombinaties Activering EG-krachtafnemer 22: Uitgave 3 nl-nl 11 (18)

12 Aansluiting en activering van functies Elektrische voorbereiding af fabriek Om de installatie van krachtafnemers te vergemakkelijken zijn er elektrische voorbereidingen voor krachtafnemers. Meer informatie vindt u onder de kop Chassisvoorwaarden. S30 S164 S30/S164 De elektrische voorbereiding omvat krachtafnemerregeling in de BCI-regeleenheid en een kabelboom van de cabine naar het frame. De kabelboom wordt in de fabriek aangebracht en maakt een rechtstreekse aansluiting van de carrosserie op een stekker in het frame mogelijk. C259 1 Onderdeleninformatie en aansluitpunten C259 1 Schakelaar Sluitend Aangebracht door carrosseriebouwer 2 Magneetventiel Aangebracht door carrosseriebouwer Stekkers V13 (AL1) en V133 (AL2) bevinden zich aan de binnenzijde van de linker langsligger. Elektrische voorbereiding voor EG-krachtafnemer regelt ook de krachtafnemer voor automatische transmissie, AL. V13 V133 G13 V13/ Meer informatie over de aansluiting van de krachtafnemer op C259 vindt u in het document Krachtafnemercombinaties. 22: Uitgave 3 nl-nl 12 (18)

13 Aansluiting en activering van functies Lijst van aansluitingen voor EG-krachtafnemer, elektrische voorbereiding met 1 aansluiting Signaal Stekker Pen AL1, signaal naar magneetventiel V13 1 AL1, massa voor magneetventiel V13 2 Lijst van aansluitingen voor EG-krachtafnemer, elektrische voorbereiding samen met in de fabriek aangebrachte AL-krachtafnemer Signaal Stekker Pen AL2, signaal naar magneetventiel V133 1 AL2, massa voor magneetventiel V133 2 Lijst van aansluitingen voor EG-krachtafnemer, elektrische voorbereiding met 2 aansluitingen Signaal Stekker Pen AL1, signaal naar magneetventiel V13 1 AL1, massa voor magneetventiel V13 2 AL2, signaal naar magneetventiel V133 1 AL2, massa voor magneetventiel V : Uitgave 3 nl-nl 13 (18)

14 Aansluiting en activering van functies Voorbeeld van aansluiting met behulp van BICT, +24 V en massa Krachtafnemer met bevestigingssensor V C Om een bevestigingssensor aan te sluiten, moet de programmering gebeuren in BICT en moet de parameter Bevestigingssignaal worden ingesteld op Met in SDP3 voor carrosseriebouwers. Meer informatie over de parameter Bevestigingssignaal vindt u onder de kop Parameters die kunnen worden afgesteld met SDP3 voor carrosseriebouwers. 5 4 BCI N.B.: Deze beschrijving toont een aansluiting in de cabine. Informatie over het tot stand brengen van de aansluiting met een verlengkabelboom op het frame vindt u onder de kop Elektrische voorbereiding af fabriek. Ga als volgt te werk: 1. Sluit de activeringskabel aan op een willekeurige ingangspen van stekker C Sluit de elektrische kabel van de bevestigingssensor aan op een willekeurige ingangspen van stekker C Sluit het magneetventiel aan op een willekeurige uitgangspen van stekker C Wijs de functie aan de geselecteerde pennen toe met BICT. 1. Schakelaar voor krachtafnemer op ingang op C259 met +24 V of massa 2. Stekker C259 in carrosserie-interface 3. BCI-regeleenheid 4. Magneetventiel voor krachtafnemer naar uitgang op C Bevestigingssensor, ingang op C259 (indien van toepassing) Meer informatie over het tot stand brengen van de aansluitingen met een verlengkabelboom op het frame vindt u in het document Kabelboom voor cabine en frame : Uitgave 3 nl-nl 14 (18)

15 Aansluiting en activering van functies 1 2 C259-5 C259-6 From PTO switch Acknowledgement signal Power take-off, Allison 1 with acknowledgement Activate Solenoid valve Acknowledgement Solenoid valve C Nr. Beschrijving Opties 1 Pen voor activering van krachtafnemer +24 V naar geselecteerde pen op C259 Aarding van geselecteerde pen op C259 2 Functieobject voor AL-krachtafnemer Activering via analoog signaal met bevestiging 3 Pen voor aansluiting van magneetventiel Optionele vrije uitgang in C259 posities Pen voor aansluiting van bevestigingssensor +24 V naar geselecteerde pen op C259 Aarding van geselecteerde pen op C259 22: Uitgave 3 nl-nl 15 (18)

16 Aansluiting en activering van functies Voorbeeld van aansluiting via externe CAN N.B.: Deze beschrijving toont een aansluiting in de cabine. Informatie over het tot stand brengen van de aansluiting met een verlengkabelboom op het frame vindt u onder de kop Elektrische voorbereiding af fabriek. Meer informatie over CAN vindt u in de documenten CAN onder Elektrische systemen. Meer informatie over het tot stand brengen van de aansluitingen met een verlengkabelboom op het frame vindt u in het document Kabelboom voor cabine en frame. Voor aansluiting via externe CAN is het volgende vereist: Het voertuig is uitgerust met BCI-functionaliteit De parameter voor externe CAN is actief De aansluiting gebeurt direct op stekker C493 (externe CAN-low naar pen 3 en externe CAN-high naar pen 4). Signaaltype CAN Bericht Bodywork PTO Control: PTO AL1 Request Bodywork PTO Control: PTO AL2 Request 22: Uitgave 3 nl-nl 16 (18)

17 Aansluiting en activering van functies Krachtafnemer met bevestigingssensor Om een bevestigingssensor aan te sluiten, moet de programmering gebeuren in BICT en moet de parameter Bevestigingssignaal worden ingesteld op Met in SDP3 voor carrosseriebouwers. Meer informatie over de parameter Bevestigingssignaal vindt u onder de kop Parameters die kunnen worden afgesteld met SDP3 voor carrosseriebouwers. 3 4 C Ga als volgt te werk: 1. Sluit de elektrische kabel van de bevestigingssensor aan op een willekeurige ingangspen van stekker C Sluit het magneetventiel aan op een willekeurige ingangspen van stekker C Wijs de functie aan de geselecteerde pennen toe met BICT. BCI C CAN 1. CAN-interface, externe CAN 2. Stekker C493 voor externe CAN-aansluiting. 3. BCI-regeleenheid 4. Stekker C259 in carrosserie-interface 5. Magneetventiel, voor krachtafnemer naar uitgang op C Bevestigingssensor, ingang op C259 (indien van toepassing) : Uitgave 3 nl-nl 17 (18)

18 Aansluiting en activering van functies 2 1 Power take-off, Allison 1 with acknowledgement (External CAN only) 3 C259-6 Acknowledgement signal Solenoid valve Acknowledgement Solenoid valve C Nr. Beschrijving Opties 1 Pen voor aansluiting van bevestigingssensor +24 V naar geselecteerde pen op C259 Aarding van geselecteerde pen op C259 2 Functieobject voor AL-krachtafnemer Activering via externe CAN met bevestiging 3 Pen voor aansluiting van magneetventiel +24 V naar geselecteerde pen op C259 Aarding van geselecteerde pen op C259 22: Uitgave 3 nl-nl 18 (18)

Krachtafnemer in de aandrijflijn activeren. Functie

Krachtafnemer in de aandrijflijn activeren. Functie Functie Functie De functie is bedoeld voor het activeren van de krachtafnemer vanaf de bestuurdersplaats en van buiten de cabine. De krachtafnemer wordt geregeld door de BCI-regeleenheid. Voor een correcte

Nadere informatie

Activering EK-krachtafnemer. Algemene informatie

Activering EK-krachtafnemer. Algemene informatie Algemene informatie EK-krachtafnemers worden mechanisch aangedreven door het vliegwiel. Algemene informatie Informatie over hoe krachtafnemers kunnen worden gecombineerd vindt u in het document Krachtafnemercombinaties.

Nadere informatie

Activeren van een EK-krachtafnemer via BWS. Algemene informatie. Veiligheidsvoorwaarden. Permanente veiligheidsvoorwaarden

Activeren van een EK-krachtafnemer via BWS. Algemene informatie. Veiligheidsvoorwaarden. Permanente veiligheidsvoorwaarden Algemene informatie Algemene informatie De functie EK-krachtafnemer activeren is bedoeld voor het activeren voor de door het vliegwiel aangedreven krachtafnemer vanaf de bestuurdersplaats en/of vanaf de

Nadere informatie

Activering van zichtbaarheids- en verlichtingsfuncties op afstand

Activering van zichtbaarheids- en verlichtingsfuncties op afstand Functie Functie De volgende zichtbaarheids- en verlichtingsfuncties kunnen op worden geactiveerd: Meer informatie over verlichting vindt u in de documenten Deactivering van rijverlichting en Wisselend

Nadere informatie

Constante motortoerentalbegrenzing

Constante motortoerentalbegrenzing Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie Er zijn drie opties voor het activeren van de constante motortoerentalbegrenzing. Als het voertuig is uitgerust met BCI-functionaliteit (Bodywork Communication

Nadere informatie

Rijverlichting deactiveren

Rijverlichting deactiveren Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie De functie voor deactivering van de rijverlichting wordt geregeld door de BCI-regeleenheid (communicatie-interface carrosserie). De functie kan ofwel door analoge

Nadere informatie

Krachtafnemer in aandrijflijn via BWS. Algemene informatie over de functie. Bediening met voertuig in beweging en stilstaand voertuig

Krachtafnemer in aandrijflijn via BWS. Algemene informatie over de functie. Bediening met voertuig in beweging en stilstaand voertuig Algemene informatie over de functie Algemene informatie over de functie De krachtafnemer in de aandrijflijn wordt hoofdzakelijk gebruikt als er om heel veel vermogen wordt gevraagd. Het voordeel is dat

Nadere informatie

C449 - Stekker voor automatische transmissie en volgwagenaansluiting

C449 - Stekker voor automatische transmissie en volgwagenaansluiting Algemene informatie over C449 Algemene informatie over C449 C449 is een 18-pens stekker die toegang geeft tot functies voor de automatische transmissie en volgwagenaansluitingen. Meer informatie over ingangen

Nadere informatie

Carrosserie-interface. Beschrijving. Carrosserie-interface. BCI (Bodywork Communication Interface)

Carrosserie-interface. Beschrijving. Carrosserie-interface. BCI (Bodywork Communication Interface) Beschrijving Beschrijving Carrosserie-interface Het elektrische systeem van Scania voertuigen is gebaseerd op een aantal regeleenheden die onderling communiceren via een gemeenschappelijk netwerk. Om gebruik

Nadere informatie

Alarmsensoren aansluiten. Algemeen

Alarmsensoren aansluiten. Algemeen Algemeen De ALM-regeleenheid (alarmsysteem) kan worden besteld met een fabrieksvoorbereiding voor aansluiting van externe alarmsensoren. De voorbereiding bestaat uit stekker C8112. De stekker is geel en

Nadere informatie

Bewaakt op afstand activeren van noodstopfunctie

Bewaakt op afstand activeren van noodstopfunctie Benaming Benaming De functie Bewaakt op afstand activeren van noodstopfunctie (motorstop 2) wordt gebruikt om de motor buiten de cabine af te zetten. Dit is een veiligere functie dan Op afstand activeren

Nadere informatie

C489 - Stekker voor standaard functies C489

C489 - Stekker voor standaard functies C489 is een -pens stekker die toegang geeft tot algemene functies in het voertuig. De stekker is bruin en is aangebracht aan de binnenzijde van de carrosseriesteun. 36 37 C34 C493 C59 C449 C447 C494 C34 C60

Nadere informatie

Activering werkverlichting. Beschrijving. Algemeen. Drukknop achteraf aanbrengen. Aansluitopties PGRT

Activering werkverlichting. Beschrijving. Algemeen. Drukknop achteraf aanbrengen. Aansluitopties PGRT Beschrijving Beschrijving Algemeen De functie Werkverlichting activeren wordt gebruikt om werklampen in en uit te schakelen. De werklampen kunnen zijn aangebracht op de achterwand van de cabine, op het

Nadere informatie

C449 - Stekker voor automatische transmissie en volgwagenaansluiting

C449 - Stekker voor automatische transmissie en volgwagenaansluiting Inleiding Inleiding is een 18-pens stekker die toegang geeft tot functies voor automatische transmissies en volgwagenaansluitingen. Meer informatie over ingangen en uitgangen en aansluitvoorbeelden voor

Nadere informatie

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheden

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheden Algemeen Algemeen C493 2 190 281 2 204 973 Het BWE-systeem (elektrisch systeem carrosserie) kan worden uitgebreid met uitbreidingseenheden als meer ingangen en uitgangen nodig zijn dan de BCI-regeleenheid

Nadere informatie

C259 - Stekker voor uitgebreide functies C259

C259 - Stekker voor uitgebreide functies C259 is een 21-pens stekker die de carrosseriebouwer toegang geeft tot verschillende signalen en functies via het regelsysteem carrosserie (BWS, Bodywork System). Ook kan de carrosseriebouwer het voertuig aanpassen

Nadere informatie

Zwaailicht. Algemene beschrijving van de werking. Aangebrachte functie activeren

Zwaailicht. Algemene beschrijving van de werking. Aangebrachte functie activeren Algemene beschrijving van de werking Algemene beschrijving van de werking Het zwaailicht kan op verschillende manieren worden aangesloten, afhankelijk van voor welke van de volgende drie klantopties het

Nadere informatie

Aansluiting van alarm op voorbereide bekabeling

Aansluiting van alarm op voorbereide bekabeling De alarmregeleenheid heeft aansluitingen die voorbereid af fabriek kunnen worden verkregen om het aansluiten van de volgende functies mogelijk te maken: Bediening van de centrale vergrendeling van de laadruimte

Nadere informatie

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheid. IP-classificatie PGRT

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheid. IP-classificatie PGRT 1 4 7 10 13 19 22 25 28 31 34 37 2 38 3 6 9 12 15 21 24 27 30 31 36 39 PGRT Algemeen Algemeen De communicatie tussen het chassis en de carrosserie verloopt via de configureerbare ingangen en uitgangen

Nadere informatie

Algemene informatie over de console en stekkers van de carrosserie

Algemene informatie over de console en stekkers van de carrosserie Carrosserieconsole en stekkers Carrosserieconsole en stekkers De console is een paneelgedeelte die functioneert als een steun voor stekkers bedoeld voor functies. De stekkers verbinden twee kabelbomen.

Nadere informatie

Parameters Zichtbaarheid. Inleiding

Parameters Zichtbaarheid. Inleiding Inleiding Inleiding De lijst van parameters in dit document is beperkt tot die parameters die relevant worden geacht voor carrosseriebouwers. Neem contact op met een een erkende Scania werkplaats voor

Nadere informatie

Afstelbare parameters - Signalering en zichtbaarheidssystemen

Afstelbare parameters - Signalering en zichtbaarheidssystemen Inleiding Inleiding De lijst van afstelbare parameters is beperkt tot die parameters die relevant worden geacht voor carrosseriebouwers. Bezoek voor meer informatie over de huidige parameters voor een

Nadere informatie

Extra achterlichten. Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten. Achterlichten PGRT

Extra achterlichten. Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten. Achterlichten PGRT 341 722 340 905 341 740 PGRT Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten Achterlichten Er zijn 3 achterlichttypen: Compacte

Nadere informatie

Aansluiten van extra contourverlichting. Beschrijving. Activering

Aansluiten van extra contourverlichting. Beschrijving. Activering Beschrijving Beschrijving Contourverlichting kan op verschillende manieren worden aangesloten afhankelijk van het feit of het voertuig af fabriek geleverd is met de voorbereiding hiervoor: Aan alle voertuigen

Nadere informatie

Parameters Zichtbaarheid

Parameters Zichtbaarheid Inleiding Inleiding In dit document worden de parameters beschreven die verband houden met zichtbaarheid. Het vermeldt alleen de parameters die nuttig worden geacht voor de carrosseriebouwer. De parameters

Nadere informatie

Afstelbare parameters - Alarm en centrale vergrendeling

Afstelbare parameters - Alarm en centrale vergrendeling Inleiding Inleiding De lijst van afstelbare parameters is beperkt tot die parameters die relevant worden geacht voor carrosseriebouwers. Bezoek voor meer informatie over de huidige parameters voor een

Nadere informatie

Centrale elektrische eenheid. Centrale elektrische eenheid

Centrale elektrische eenheid. Centrale elektrische eenheid De centrale elektrische eenheid bevindt zich aan de passagierszijde, onder het opbergvak in het instrumentenpaneel. Open deze als volgt: 1. Open het luik voor het opbergvak in het instrumentenpaneel. Het

Nadere informatie

Centrale elektrische eenheden

Centrale elektrische eenheden Algemeen Algemeen Er zijn vier centrale elektrische eenheden in het voertuig: Beschrijving Aanduiding Locatie Centrale elektrische eenheid Centrale elektrische eenheid opbouw Centrale elektrische eenheid

Nadere informatie

BICT:01 BICT. nl-nl. Gebruiksaanwijzing. Uitgave 3.0. Scania CV AB 2015, Sweden

BICT:01 BICT. nl-nl. Gebruiksaanwijzing. Uitgave 3.0. Scania CV AB 2015, Sweden BICT:01 Uitgave 3.0 nl-nl BICT Gebruiksaanwijzing 339 837 Scania CV AB 2015, Sweden Introductie... 3 Info over BICT... 3 Instellingen... 4 Overzicht... 5 Verklaring van termen... 6 Grafische symbolen die

Nadere informatie

Lijst met opmerkingen Motor. Bestelformulier

Lijst met opmerkingen Motor. Bestelformulier Motor Bestelformulier Bestelformulier Het bestelformulier is bedoeld voor gebruik bij het bestellen van parameterafstellingen bij een Scania werkplaats uitgerust met SDP3. Datum Besteld door/contactpersoon

Nadere informatie

P Als twee van de drie eenheden P, U of I bekend zijn, dan kan de derde worden berekend aan de hand van de volgende formule (zie de afbeelding):

P Als twee van de drie eenheden P, U of I bekend zijn, dan kan de derde worden berekend aan de hand van de volgende formule (zie de afbeelding): Algemene informatie over stroomverbruik Algemene informatie over stroomverbruik BELANGRIJK! Om beschadiging van de accu te voorkomen, moet de laadcapaciteit van de dynamo worden aangepast aan het stroomverbruik.

Nadere informatie

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem Algemeen Algemeen De volgende componenten voor het bedienen van hydraulische uitrusting kunnen af fabriek worden besteld: De volgende componenten zijn beschikbaar: Bedieningshendel Hydraulische olietank

Nadere informatie

CAN-interface voor FMS. Algemeen. Meer informatie over de FMS-standaard kunt u vinden op

CAN-interface voor FMS. Algemeen. Meer informatie over de FMS-standaard kunt u vinden op Algemeen Dit document bevat informatie over de FMS-standaard (Fleet Management System). De FMS-standaard is een open interface die door diverse vrachtwagenfabrikanten werd ontwikkeld. FMS-Standard description

Nadere informatie

Algemene informatie over CAN. Algemeen. Meer informatie over CAN vindt u in de volgende documenten:

Algemene informatie over CAN. Algemeen. Meer informatie over CAN vindt u in de volgende documenten: Algemeen Regeleenheden moeten vaak informatie met elkaar uitwisselen. Gewoonlijk zijn regeleenheden die rechtstreeks met elkaar kunnen communiceren op elkaar aangesloten. Dit betekent dat, als een regeleenheid

Nadere informatie

Componenten voor hydraulische uitrusting

Componenten voor hydraulische uitrusting Algemene informatie Algemene informatie Een compleet hydraulisch systeem kan af fabriek worden besteld. Het is ook mogelijk om afzonderlijke componenten voor hydraulische uitrusting te bestellen, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Brandstofkoeler aansluiten en luchtinlaat koeling verbeteren

Brandstofkoeler aansluiten en luchtinlaat koeling verbeteren Algemene informatie over de behoefte aan een brandstofkoeler Algemene informatie over de behoefte aan een brandstofkoeler Wanneer voertuigen met HPI- en PDE-systemen stationair worden gebruikt met een

Nadere informatie

CAN-interface voor carrosserie. Algemeen. Meer informatie over aansluitingen vindt u in de volgende documenten:

CAN-interface voor carrosserie. Algemeen. Meer informatie over aansluitingen vindt u in de volgende documenten: Algemeen De CAN-bus (Controller Area Network) die op de CAN-interface is aangesloten voor carrosserie-uitrusting wordt in dit document de externe CAN-bus genoemd. Op dezelfde manier wordt het CAN-netwerk

Nadere informatie

Pneumatisch systeem aanpassen. Aanpassings- en ombouwvoorwaarden PGRT BELANGRIJK!

Pneumatisch systeem aanpassen. Aanpassings- en ombouwvoorwaarden PGRT BELANGRIJK! Aanpassings- en ombouwvoorwaarden Aanpassings- en ombouwvoorwaarden BELANGRIJK! De remcircuits mogen niet worden gebruikt voor het aansluiten van extra persluchtketels. Voor ombouw van het remsysteem moet

Nadere informatie

Kabels en kabelbomen. Algemeen

Kabels en kabelbomen. Algemeen Algemeen Algemeen In dit document wordt beschreven hoe om te gaan met elektrische kabels en kabelbomen en de afmeting ervan vast te stellen. Om carrosseriewerkzaamheden te vergemakkelijken kan een aantal

Nadere informatie

CAN-interface voor FMS. Inleiding

CAN-interface voor FMS. Inleiding Inleiding CAN-interface voor FMS Dit document bevat informatie over de FMS-standaard. De FMS-standaard is een open interface die door diverse vrachtwagenfabrikanten werd ontwikkeld. FMS- Standard description

Nadere informatie

NOx-sensor verplaatsen. Algemene informatie. NOx-sensor verplaatsen bij andere uitlaatpijpen

NOx-sensor verplaatsen. Algemene informatie. NOx-sensor verplaatsen bij andere uitlaatpijpen Bij voertuigen met het SCR-emissieregelsysteem (Selective Catalytic Reduction) en een verticale uitlaatpijp is het soms nodig om de NOx-sensor te verplaatsen om zo ruimte te maken voor carrosserieonderdelen,

Nadere informatie

Voorbereidingen voor verlichting. Algemene informatie over voorbereidingen voor verlichting. Voorbereiding voor ID-lichten.

Voorbereidingen voor verlichting. Algemene informatie over voorbereidingen voor verlichting. Voorbereiding voor ID-lichten. Algemene informatie over voorbereidingen voor verlichting Algemene informatie over voorbereidingen voor verlichting Er zijn verschillende voorbereidingen voor verlichting die af fabriek kunnen worden besteld.

Nadere informatie

ZDR-INTERFACE MET VOERTUIGHOOFDPROCESSOR VOOR EXTERNE TOERENTALREGELINGEN BIJ TRUCKNOLOGY GENERATIE

ZDR-INTERFACE MET VOERTUIGHOOFDPROCESSOR VOOR EXTERNE TOERENTALREGELINGEN BIJ TRUCKNOLOGY GENERATIE ZDR-INTERFACE MET VOERTUIGHOOFDPROCESSOR VOOR EXTERNE TOERENTALREGELINGEN BIJ TRUCKNOLOGY GENERATIE 1. Toepassingsgebied. Gebruikte begrippen en afkortingen. Geldende richtlijnen en normen. Besteladres.

Nadere informatie

Weeguitrusting. Installatie van weegcellen

Weeguitrusting. Installatie van weegcellen Algemene informatie over weeguitrusting Algemene informatie over weeguitrusting Het wegen van de lading van het voertuig kan op verschillende manieren gebeuren. Dit hangt onder meer af van het gebruik,

Nadere informatie

Maximale belasting binnen koppelbereik (Nm) Brandweerwagen, waterpomp X X Brandweerwagen, "water tender"

Maximale belasting binnen koppelbereik (Nm) Brandweerwagen, waterpomp X X Brandweerwagen, water tender Algemene informatie over bestellen Algemene informatie over bestellen Bestel krachtafnemers en elektrische voorbereidingen voor krachtafnemers rechtstreeks bij de fabriek. Achteraf aanbrengen is erg duur.

Nadere informatie

Programmeerhandleiding Nelson Turf EZ Pro Jr. voor de types 8304, 8306, 8309, 8312, 8374, 8376, 8379, 8382

Programmeerhandleiding Nelson Turf EZ Pro Jr. voor de types 8304, 8306, 8309, 8312, 8374, 8376, 8379, 8382 Programmeerhandleiding Nelson Turf EZ Pro Jr. voor de types 8304, 8306, 8309, 8312, 8374, 8376, 8379, 8382 Overzicht U kunt een onderdeel slechts wijzigen wanneer het knippert in het display. Duw de knoppen

Nadere informatie

Automatische transmissie

Automatische transmissie Automatische transmissie TRANSMISSIEHENDEL H3916 De CommandShift transmissie kan als automaat en als handbak worden gebruikt. Automatische bediening Normaal staat de transmissie op 'automatisch'. Nadat

Nadere informatie

TrimbleT&L DOC. Carcube V3 activatie na installatie FW versie 1.52

TrimbleT&L DOC. Carcube V3 activatie na installatie FW versie 1.52 TrimbleT&L DOC Carcube V3 activatie na installatie FW versie 1.52 Tijdens opstart Carcube kan het Calibratie scherm zichtbaar worden. Volg de instructies op het scherm. Verwijder de beschermfolie op het

Nadere informatie

MOTORMANAGEMENT BENZINEMOTOREN

MOTORMANAGEMENT BENZINEMOTOREN Elektrische functie printen MOTORMANAGEMENT BENZINEMOTOREN 147 MOTORMANAGEMENT BENZINEMOTOREN - Beschrijving Een elektronisch systeem bewaakt en regelt alle parameters van de motor voor optimale prestaties

Nadere informatie

Trimble T&L Activation CC3 after installation V1-5 NL

Trimble T&L Activation CC3 after installation V1-5 NL Tijdens opstart Carcube kan het Calibratie scherm zichtbaar worden. Volg de instructies op het scherm. Verwijder de beschermfolie op het scherm voor het correct uitlijnen van het scherm en druk op Software

Nadere informatie

Cobra Bridge CAN 8800

Cobra Bridge CAN 8800 Cobra Bridge CAN 8800 Installatie Handleiding 2005 Clifford Electronics Benelux, Lijnden. Inhoudsopgave. Bridge 8800 CAN...3 Tabel Geheugen Alarm LED....3 Garagestand...4 Plaatsing van de alarmunit...4

Nadere informatie

GPS Sniper ALARMMELDING & GPS-LOKALISATIE. Electric & electronic car accessories VIA SMS. Ref. Vos PRODUCT MADE IN EUROPE

GPS Sniper ALARMMELDING & GPS-LOKALISATIE. Electric & electronic car accessories VIA SMS. Ref. Vos PRODUCT MADE IN EUROPE Electric & electronic car accessories GPS Sniper Ref. Vos 06.028 ALARMMELDING & GPS-LOKALISATIE VIA SMS PRODUCT MADE IN EUROPE Gebruikershandleiding voor ios E27*10R-05*1266*00 versie 3.0 Inhoudstabel

Nadere informatie

TrimbleT&L DOC. Activatie CarCube Na installatie

TrimbleT&L DOC. Activatie CarCube Na installatie TrimbleT&L DOC Activatie CarCube Na installatie Tijdens opstart Carcube kan het Calibratie scherm zichtbaar worden. Volg de instructies op het scherm. Verwijder de beschermfolie op het scherm voor het

Nadere informatie

Afstand tussen cabine en carrosserie. Algemene informatie

Afstand tussen cabine en carrosserie. Algemene informatie Algemene informatie Er is een minimaal toegestane afstand tussen de cabine en de carrosserie vastgelegd om ervoor te zorgen: Algemene informatie Informatie over de cabinetypeaanduiding vindt u in het document

Nadere informatie

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT Technische gegevens: Spanning: 230-240VAC + aarde Frequentie: 50-60Hz Weerstandsbelasting: 16A (3600W-230VAC) Inductieve belasting: 1A IP Waarde: IP21 Aanpassing:

Nadere informatie

CAN-interface voor carrosserie. CAN-interface voor carrosserie van Scania. CAN-aansluiting. Vereisten voor CAN-communicatie met het voertuig

CAN-interface voor carrosserie. CAN-interface voor carrosserie van Scania. CAN-aansluiting. Vereisten voor CAN-communicatie met het voertuig CAN-aansluiting Bij voertuigen met BWE (Bodywork Electrical System, elektrisch systeem carrosserie) is de CAN-aansluiting voor carrosserie-uitrusting stekker C493, pen 3 (CANlow) en pen 4 (CAN-high). Als

Nadere informatie

KIT OVO. De automatisering moet worden onderworpen aan onderhoud op een regelmatige basis om een goede werking te garanderen.

KIT OVO. De automatisering moet worden onderworpen aan onderhoud op een regelmatige basis om een goede werking te garanderen. Onderhoud De automatisering moet worden onderworpen aan onderhoud op een regelmatige basis om een goede werking te garanderen. 01. OVO vergt gepland onderhoud om de 6 maanden of 3000 manoeuvres na eerdere

Nadere informatie

TECHNISCHE HANDLEIDING

TECHNISCHE HANDLEIDING TECHNISCHE HANDLEIDING TIMER SCHAKELAAR Sleutelschakelaar met timerfunctie 230/380V / 4 x 10 Amp - 1 x 2 AMP inschakelbaar incl. LED controle, uitvoering opbouw ASW BV 2011 Technische Handleiding Documentversie

Nadere informatie

KEYSTONE. OM8 - EPI 2 AS-Interface module Handleiding voor installatie en onderhoud. www.pentair.com/valves

KEYSTONE. OM8 - EPI 2 AS-Interface module Handleiding voor installatie en onderhoud. www.pentair.com/valves KEYSTONE Inhoud 1 Optionele module 8: AS-Interface module 1 2 Installatie 1 3 Communicatiekenmerken 1 4 Beschrijving van de OM8 AS-Interface module 2 5 AS-Interface protocol 3 6 Communicatie-interface

Nadere informatie

Auto Alarm FM5000 FM500 FM600 FM700 LCD MINI

Auto Alarm FM5000 FM500 FM600 FM700 LCD MINI Auto Alarm FM5000 FM500 FM600 FM700 LCD MINI I. Functies FM 2-weg autoalarm. 2. Alarm aan (stil) Druk nogmaals 1x op de knop van de afstandbediening om alarm in AUTO Localiseren status te activeren, indien

Nadere informatie

Het instellen van de ControlBox 3.0 moet worden uitgevoerd door gekwalificeerde mensen.

Het instellen van de ControlBox 3.0 moet worden uitgevoerd door gekwalificeerde mensen. Gebruikers handleiding Algemeen De ControlBox 3.0 bedient een standaard High Security Slot (HSS). Er zijn 3 opties om de firmware in te stellen. Zowel het type als de modus moeten worden geselecteerd:

Nadere informatie

Motor Scooter Alarm Systeem. Installatie handleiding

Motor Scooter Alarm Systeem. Installatie handleiding Motor Scooter Alarm Systeem Installatie handleiding Aansluiten van draden en stekkers Stap 1 Basisunit.Basis unit aansluiten (speaker, sirene, antenne) en tijdelijk een plaats zoeken voor bevestiging (pas

Nadere informatie

VERKORTE GEBRUIKSAANWIJZING TMC 212. Toro Modulaire Controller REGENAUTOMAAT

VERKORTE GEBRUIKSAANWIJZING TMC 212. Toro Modulaire Controller REGENAUTOMAAT VERKORTE GEBRUIKSAANWIJZING TMC 212 Toro Modulaire Controller REGENAUTOMAAT INHOUD Pagina Instellen van tijd en datum. 2. Bekijken of wijzigen beregeningsschema. 3. Bekijken of wijzigen programma starttijden.

Nadere informatie

Analoge Uitgang 4 20mA

Analoge Uitgang 4 20mA Analoge Uitgang 4 20mA (optioneel 0-5V) Handleiding Gebruikers/installateurs (Voor softwareversie EZ2 7.0 en hoger) Ft. Atkinson, Wisconsin USA Panningen, Nederland www.digi-star.com D3708-NL Rev E Mei

Nadere informatie

Royagterberg.nl Begrenzer_manual_v1.1.pdf

Royagterberg.nl Begrenzer_manual_v1.1.pdf 1 Inhoud Inhoud Inhoud... 2 Werking... 3 Verpakking inhoud... 3 Gebruik... 4 Basis aansluitingen... 4 ACC 12V... 4 GND 0V... 4 Tacho IN (CDI pickup)... 4 Neutral Switch (option)... 4 LED +... 4 LED...

Nadere informatie

Helphandleiding. (DI2-Adapter voor ander E-BIKE systeem)

Helphandleiding. (DI2-Adapter voor ander E-BIKE systeem) (Dutch) HM-EO.3.2.0-01 Helphandleiding (DI2-Adapter voor ander E-BIKE systeem) Dank u voor de aankoop van Shimano producten. Deze instructiehandleiding geeft uitleg over de bediening van E-TUBE PROJECT.

Nadere informatie

XTC (Mk3) PROPORTIONELE SWITCHBOX CONTROLS (7 Service)

XTC (Mk3) PROPORTIONELE SWITCHBOX CONTROLS (7 Service) XTC (Mk3) PROPORTIONELE SWITCHBOX CONTROLS (7 Service) Machines met XTC Mk3 Proportioneel Controls (7 service) wordt geleverd met de hieronder getoonde besturing. De eenheden voor zowel elektrische en

Nadere informatie

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Alarmsysteem met afstandsbediening leidraad bij het instellen - Dutch Geachte klant, In deze handleiding vindt u de informatie en bedieningen die nodig

Nadere informatie

AANSLUITINGS- VOORSCHRIFT REGELEENHEID VOOR ROTERENDE WARMTEWISSELAAR

AANSLUITINGS- VOORSCHRIFT REGELEENHEID VOOR ROTERENDE WARMTEWISSELAAR AANSLUITINGS- VOORSCHRIFT REGELEENHEID VOOR ROTERENDE WARMTEWISSELAAR MicroMax370 Verklaring van de fabrikant Bevestiging door de fabrikant dat het product voldoet aan de eisen die staan vermeld in EMC-RICHTLIJN

Nadere informatie

ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000

ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000 INFOTEC AP/TAVG/MMXP/MUX BEVESTIGING DIAGNOSE BSI ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000 G01 CONTROLEPROCEDURE VAN DE FUNCTIE VERLICHTING Toepassing bij PEUGEOT 206 (vanaf DAM-nr. 9076) 307 406 (vanaf

Nadere informatie

AANSLUITINGS- VOORSCHRIFT

AANSLUITINGS- VOORSCHRIFT AANSLUITINGS- VOORSCHRIFT REGELEENHEID VOOR ROTERENDE WARMTEWISSELAAR MicroMax180 Herzien op 05-07-2005 Versie 1.2 F21018901NL Verklaring van de fabrikant Bevestiging door de fabrikant dat het product

Nadere informatie

AANSLUITINGS- VOORSCHRIFT REGELEENHEID VOOR ROTERENDE WARMTEWISSELAAR

AANSLUITINGS- VOORSCHRIFT REGELEENHEID VOOR ROTERENDE WARMTEWISSELAAR AANSLUITINGS- VOORSCHRIFT REGELEENHEID VOOR ROTERENDE WARMTEWISSELAAR MicroMax180 Verklaring van de fabrikant Bevestiging door de fabrikant dat het product voldoet aan de eisen die staan vermeld in EMC-RICHTLIJN

Nadere informatie

Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5

Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5 Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5 Inhoud verpakking: Alarmunit Sirene Handzender ( 2 stuks) Kabels incl. zekeringen Zoekfunctie Stil alarm Startblokkering Paniek functie Anti carjacking Aansturing

Nadere informatie

Bedieningshandleiding. ExaControl E7R S

Bedieningshandleiding. ExaControl E7R S Bedieningshandleiding ExaControl E7R S UW APPARAAT GEBRUIKEN UW APPARAAT GEBRUIKEN 1 Het apparaat wordt geleverd met: Snelstartgids voor de gebruiker, Snelstartgids voor de installateur, Garantieverklaring

Nadere informatie

Het installatie handboek

Het installatie handboek Het installatie handboek Onze gelukwensen met uw keuze voor het C-pod systeem. Met een C-pod beschikt u over uw eigen jacht management systeem, waarmee u via uw mobiele telefoon of het Internet toegang

Nadere informatie

LE10 Draadloze ontvanger

LE10 Draadloze ontvanger LE10 Draadloze ontvanger CRS-URE-0100 F.01U.139.675 V1.2 2012.09 nl Aanvulling LE10 Draadloze ontvanger Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Onderwerp van de aanvulling 4 1.1 Betrokken apparatuur 4 1.2

Nadere informatie

Veiligheid ! WAARSCHUWING. ! VOORZICHTIG i. Beoogd gebruik. Pictogrammen in deze handleiding. Algemene veiligheidsvoorschriften

Veiligheid ! WAARSCHUWING. ! VOORZICHTIG i. Beoogd gebruik. Pictogrammen in deze handleiding. Algemene veiligheidsvoorschriften 35 1. 1.1 Veiligheid Beoogd gebruik 1.2 Pictogrammen in deze handleiding! WAARSCHUWING! VOORZICHTIG i 1.3 Algemene veiligheidsvoorschriften! WAARSCHUWING! VOORZICHTIG! WAARSCHUWING! VOORZICHTIG i L 14

Nadere informatie

Brandrisico en schade met betrekking tot hete componenten

Brandrisico en schade met betrekking tot hete componenten Hete onderdelen Hete onderdelen WAARSCHUWING! De temperatuur in het uitlaatsysteem van een vrachtwagen kan bij hoge werkbelasting oplopen tot meer dan 500 C. Het plaatsen van carrosserie-uitrusting dicht

Nadere informatie

Installatie handleiding Centrale Deurvergrendeling De Basis unit. Schema type 1

Installatie handleiding Centrale Deurvergrendeling De Basis unit. Schema type 1 Installatie handleiding Centrale Deurvergrendeling De set bestaat uit: 2x Handzender (AB) Kabelboom Basis unit Aansluitmateriaal De Basis unit. Plaats deze in de auto onder het dashboard of in het midden

Nadere informatie

Verwarming en ventilatie

Verwarming en ventilatie Verwarming en ventilatie BEDIENINGSELEMENTEN 1. Temperatuurregeling. Afzonderlijk instelbaar voor de bestuurder en de passagier voorin. 2. Programma voor maximaal ontdooien. 3. Luchtverdeling. In de geselecteerde

Nadere informatie

Algemene informatie over het pneumatisch systeem

Algemene informatie over het pneumatisch systeem Definities Het is belangrijk de volgende definities en concepten met betrekking tot het pneumatisch systeem van het voertuig te kennen. Persluchtketel Een drukketel met perslucht. Wordt gebruikt in het

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht met sirene. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88

Nadere informatie

ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000

ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000 INFOTEC AP/TAVG/MMXP/MUX BEVESTIGING DIAGNOSE BSI ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000 G10 CONTROLEPROCEDURE VAN DE FUNCTIE RUITENWISSERS Toepassing bij PEUGEOT 206 (vanaf DAM-nr. 9076) 307 406 (vanaf

Nadere informatie

Montage aan de buitenzijde van de cabine. Algemeen. Gaten en gatmarkeringen. Gaten boren

Montage aan de buitenzijde van de cabine. Algemeen. Gaten en gatmarkeringen. Gaten boren Algemeen Algemeen Dit document beschrijft waar er zich gaten, gatmarkeringen en lasmoeren bevinden aan de buitenzijde van de cabine. Het doel hiervan is de montage van extra accessoires of uitrusting te

Nadere informatie

VERKORTE HANDLEIDING CUSTOM COMMAND

VERKORTE HANDLEIDING CUSTOM COMMAND VERKORTE HANDLEIDING CUSTOM COMMAND 1 Automaat componenten, 1. LCD scherm: voor tijd, programma aanduiding en algemene informatie. 2. +/On & -/Off knoppen: Om programma gegevens zichtbaar te maken. 3.

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4 Art.-Nr.: Art.-Nr.: Montage handleiding Inhoud Algemene omschrijving...p. Montage handleiding en functies...p. Instellingen van magneet contacten...p. Aansluiting met draadloos magneet contact...p. Aansluiting

Nadere informatie

Installatiehandleiding van de poortaandrijving ENL-BP2R

Installatiehandleiding van de poortaandrijving ENL-BP2R Installatiehandleiding van de poortaandrijving ENL-BP2R RW Presentatie De poortaandrijving ENL-BP2R maakt de HF-controle van twee toegangen tot de parkeergarage mogelijk, vanaf nu INGANG en UITGANG genoemd.

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht

installatiehandleiding Alarmlicht installatiehandleiding Alarmlicht INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

Regent Tracker aansluitingen 1.2 NL. Regent Tracker AANSLUITSCHEMA S

Regent Tracker aansluitingen 1.2 NL. Regent Tracker AANSLUITSCHEMA S Regent Tracker AANSLUITSCHEMA S 1 Inhoud 1. Introductie... 3 1.1. Termen en afkortingen... 3 2. Product Overzicht... 3 2.1. Uiterlijk... 3 2.2. Interface Definities... 4 3. Aan de slag...4 3.1 Electrische

Nadere informatie

ENA 50-60 Bijlage. Installatie- en bedieningsinstructies. Flamco www.flamcogroup.com

ENA 50-60 Bijlage. Installatie- en bedieningsinstructies. Flamco www.flamcogroup.com ENA 50-60 Bijlage Installatie- en bedieningsinstructies Flamco www.flamcogroup.com Editie 2010 / NL Inhoud Pagina 1. Inbedrijfstelling 3 1.1. Inbedrijfstelling ENA 50/60 3 1.2. Parameters instellen voor

Nadere informatie

Transmissietechniek in motorvoertuigen (5)

Transmissietechniek in motorvoertuigen (5) Transmissietechniek in motorvoertuigen (5) E. Gernaat (ISBN 978-90-79302-02-4) 1 Geautomatiseerde versnellingsbakken De moderne elektronica, al dan niet in combinatie met hydraulica, biedt de mogelijkheid

Nadere informatie

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions Awning Instructions Wind, Sun & Rain Sensor Instructions B C D Nederlands Wind, Zon & Regen Sensor Instructies Inhoud Garantie Voordat u de sensor aansluit raden wij u aan de instructies zorgvuldig door

Nadere informatie

PROGRAMMEERBARE TEMPERATUUR DETECTOR TD-1_NL 07/11

PROGRAMMEERBARE TEMPERATUUR DETECTOR TD-1_NL 07/11 TD-1 PROGRAMMEERBARE TEMPERATUUR DETECTOR TD-1_NL 07/11 1. Toepassingen De detector kan temperatuur meten en worden gebruikt om informatie te tonen over: Te lage temperatuur, bijv. in kassen, bloemenwinkels,

Nadere informatie

Gebruikshandleiding E515

Gebruikshandleiding E515 BINNEN BUITEN blad 1/6 Optioneel: externe codegever inbouwdoos drukknopschakelaar inbouwdoos schakelaar aansluiting voor besturingseenheid voeding: installatie in elektrische schakelkast aanbevolen montagehoogte:

Nadere informatie

Temperatuurafhankelijk geschakelde plugin thermostaat

Temperatuurafhankelijk geschakelde plugin thermostaat Temperatuurregeling van aangesloten toestellen BESCHRIJVING VAN DE BEDIENINGSELEMENTEN ingebouwde temperatuurvoeler Temperatuurafhankelijk geschakelde plugin thermostaat Toepassingsvoorbeelden: Elektrische

Nadere informatie

Opties aan buitenzijde van cabine

Opties aan buitenzijde van cabine Verschillende aan de buitenzijde van de cabine aangebrachte opties kunnen worden besteld. De volgende componenten zijn beschikbaar: Dakrails Dakrek Dakspoiler Zijluchtgeleideplaat Luchthoorn Klimaatsysteem

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding van de ontvanger ENL-REC2

Installatie- en gebruikershandleiding van de ontvanger ENL-REC2 Installatie en gebruikershandleiding van de ontvanger ENLREC2 Algemene informatie: Werkingsprincipe De ontvanger ENLREC2 en de bijbehorende antenne maken het mogelijk twee toegangen tot de parkeergarage,

Nadere informatie

Verwarmer warmwater Verdyn

Verwarmer warmwater Verdyn 1 Verwarmer warmwater Verdyn OC Verhulst Albert Einsteinweg 10 5151 DL Drunen Nederland Tel.: +31(0)416 672 200 Fax: +31(0)416 340 785 www.oc-verhulst.nl OC Verhulst is een handelsnaam van Verhulst Klimaattechniek

Nadere informatie

Schakelaars voor carrosseriebouwers. Algemeen

Schakelaars voor carrosseriebouwers. Algemeen Algemeen Algemeen Dit document omvat een overzicht van schakelaars die door carrosseriebouwers gebruikt kunnen worden. Schakelaars en contacthuizen kunnen bij Scania dealers worden besteld. Er zijn ook

Nadere informatie

Voertuigen met verwijderbare opbouw. Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw PGRT

Voertuigen met verwijderbare opbouw. Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw PGRT Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw worden beschouwd als torsiesoepele constructies. Bij voertuig met verwijderbare

Nadere informatie