Regeling rijhoogte. Handmatige rijhoogteregeling. Functies voor rijhoogteregeling via BICT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Regeling rijhoogte. Handmatige rijhoogteregeling. Functies voor rijhoogteregeling via BICT"

Transcriptie

1 Functies Functies Het is mogelijk om de rijhoogte van voertuigen met luchtvering te verhogen of te verlagen door de hoeveelheid lucht in de luchtbalgen te regelen. De rijhoogteregeling kan bijvoorbeeld worden gebruikt bij lastbehandeling, bij het aandrijven van een op de vrachtwagen aangebrachte kraan of wanneer een grotere bodemvrijheid is vereist. Handmatige rijhoogteregeling Regel de rijhoogte van het voertuig handmatig met de rijhoogteregelschakelaars, zie afbeelding. Schakelaar voor handmatige rijhoogteregeling, op het instrumentenpaneel. Meer informatie over de bedieningseenheid voor rijhoogteregeling (typefamilies 4029 en 4030) vindt u in de volgende documenten: Extra bedieningseenheid voor luchtvering Voorbereiding voor extra bedieningseenheid voor luchtvering Functies voor rijhoogteregeling via BICT Er zijn een aantal functies voor het regelen van de rijhoogte in BICT (Bodywork Interface Configuration Tool). De functies worden geregeld door de BCI-regeleenheid (communicatie-interface carrosserie). Normale rijhoogte Alternatieve rijhoogte Luchtbalgen legen Opgeslagen rijhoogtes 1-4 (M1-M4) Aan de gang zijnde rijhoogteregeling annuleren Handmatige rijhoogteregeling blokkeren Automatische rijhoogteregeling blokkeren Schakelaar voor handmatige rijhoogteregeling, op de bedieningseenheid. Scania CV AB 2018, Sweden 1 (16)

2 Automatische rijhoogteregeling Bij wijzigende omstandigheden, bijvoorbeeld wanneer de lading verandert, zorgt het luchtveringssysteem ervoor dat de rijhoogte onveranderd blijft. Het luchtveringssysteem doet dit door de hoeveelheid lucht in de luchtbalgen automatisch te regelen. Functies Een uitzondering hierop is wanneer de functie luchtbalgen legen actief is. Meer informatie vindt u onder de kop Luchtbalgen legen. Als het luchtveringssysteem de rijhoogteregeling niet kan garanderen, gaat een waarschuwingslampje branden in de instrumentengroep, ICL. De automatische rijhoogteregeling bestaat in twee varianten: Snelle rijhoogteregeling Trage rijhoogteregeling De snelle rijhoogteregeling wordt gebruikt wanneer het voertuig stilstaat of tot een voorgedefinieerde rijsnelheid. Bij hogere snelheden schakelt de automatische rijhoogteregeling over op de trage rijhoogteregeling. De rijsnelheidslimiet voor snelle of trage rijhoogteregeling wordt gedefinieerd door parameters in SDP3 voor carrosseriebouwers. Meer informatie over de parameters vindt u in het document Parameters - Chassis. Scania CV AB 2018, Sweden 2 (16)

3 Functies Snelle rijhoogteregeling Het luchtveringssysteem corrigeert eventuele afwijkingen in de rijhoogte met intervallen van 1,5 seconde. De snelle rijhoogteregeling wordt normaal gebruikt wanneer het voertuig stilstaat. Ze kan echter ook tijdens het rijden worden gebruikt bij bepaalde werkzaamheden, bijvoorbeeld wanneer de lading tijdens het rijden verandert, zoals bij asfalteren of het strooien van zand. Trage rijhoogteregeling Het luchtveringssysteem meet de gemiddelde rijhoogte over een periode van 60 seconden. Indien nodig wordt de rijhoogte na elk interval gecorrigeerd. Om spontane oscillatie te vermijden wanneer het voertuig stopt, gebeurt de rijhoogtecorrectie altijd 3 seconden nadat het voertuig is gestopt. De trage rijhoogteregeling wordt gebruikt tijdens normaal rijden. Scania CV AB 2018, Sweden 3 (16)

4 Gedrag van de functies Het gedrag van de functies wordt afgesteld met parameterinstellingen in SDP3 voor carrosseriebouwers (Scania Diagnos & Programmer 3). Functies Informatie over afstelbare parameters vindt u in het document Parameters Chassis. Normale rijhoogte De normale rijhoogte wordt ingesteld met SDP3 voor carrosseriebouwers en hangt af van de voertuigspecificatie. Schakelaar voor normale rijhoogte, op het instrumentenpaneel. Schakelaar voor normale rijhoogte, op de bedieningseenheid. Scania CV AB 2018, Sweden 4 (16)

5 Functies Alternatieve rijhoogte De functie stelt de rijhoogte in op een voorgedefinieerde waarde. De alternatieve rijhoogte kan worden gedefinieerd met de parameterinstelling in SDP3 voor carrosseriebouwers. Luchtbalgen legen Deze functie wordt gebruikt om de stabiliteit van het voertuig te verbeteren, bijvoorbeeld bij het aandrijven van een op de vrachtwagen aangebrachte kraan of leegkiepen. Schakelaar voor alternatieve rijhoogte of legen van de luchtbalgen, afhankelijk van de opties. De schakelaar bevindt zich op het instrumentenpaneel. Meer informatie over opties vindt u onder de kop Bestelopties. De functie leegt de luchtbalgen totdat het chassis het aanslagrubber van de luchtvering bereikt. Tegelijkertijd stopt het luchtveringssysteem de correctie van de rijhoogte, bijvoorbeeld wanneer de lading verandert. Scania raadt aan een restdruk van 20 kpa in de luchtbalgen te behouden. Zonder restdruk bestaat het risico dat de luchtbalgen hun vorm en functionaliteit verliezen. De restdruk kan worden geactiveerd met de parameterinstelling in SDP3 voor carrosseriebouwers. Het is ook mogelijk om de luchtbalgen handmatig te legen. Meer informatie vindt u onder de kop Handmatige rijhoogteregeling. Scania CV AB 2018, Sweden 5 (16)

6 Functies Opgeslagen rijhoogte Bij voertuigen die zijn uitgerust met rijhoogtegeheugenschakelaars, M1-M4, kunnen tot vier rijhoogtes worden opgeslagen. Schakelaars M1 en M2 bevinden zich op het instrumentenpaneel, zoals getoond in de afbeelding. Schakelaars M1-M4 bevinden zich op de bedieningseenheid voor rijhoogteregeling, zoals getoond in de afbeelding. Meer informatie over de opties voor opgeslagen rijhoogtes vindt u onder de kop Bestelopties. Rijhoogtegeheugenschakelaar, op het instrumentenpaneel. Ga als volgt te werk om een opgeslagen rijhoogte te definiëren en te activeren: 1. Stel de gewenste rijhoogte handmatig in. 2. Houd de schakelaar waarop u de rijhoogte wilt opslaan 5 seconden ingedrukt. 3. Regel de rijhoogte op de opgeslagen waarde door de schakelaar te activeren. De functie is ook beschikbaar in BICT. Meer informatie over activering via BICT vindt u onder de kop De functies activeren. N.B.: Opgeslagen rijhoogtes kunnen alleen worden gedefinieerd met de schakelaarsm1- M4. Ze kunnen niet worden gedefinieerd met BICT of de parameterinstellingen in SDP3. Rijhoogtegeheugenschakelaar, in de bedieningseenheid voor rijhoogteregeling. Scania CV AB 2018, Sweden 6 (16)

7 Functies Aan de gang zijnde rijhoogteregeling annuleren De aan de gang zijnde rijhoogteregeling kan worden geannuleerd door op de STOP -schakelaar van de bedieningseenheid voor rijhoogteregeling te drukken, zoals getoond in de afbeelding. De functie is ook beschikbaar in BICT. Meer informatie over activering via BICT vindt u onder de kop De functies activeren. Wanneer de aan de gang zijnde rijhoogteregeling wordt geannuleerd, stopt de op- of neergaande beweging. De rijhoogte blijft onveranderd tot een nieuw rijhoogteregelingsverzoek wordt geactiveerd. Scania CV AB 2018, Sweden 7 (16)

8 Bestelopties Bestelopties Optie Alternatief Variantcode Beschrijving BCI-functionaliteit Met 5837A - Alternatieve rijhoogten Alternatieve rijhoogte 2488C Bevat schakelaars op het instrumentenpaneel voor alternatieve rijhoogte. Luchtbalgen legen 2488D Bevat schakelaars op het instrumentenpaneel voor het legen van de luchtbalgen. Bedieningseenheid voor rijhoogteregeling Extra bedieningseenheid voor rijhoogteregeling Alternatieve rijhoogte en rijhoogtegeheugen De BCI-functionaliteit biedt de mogelijkheid om een extern CAN-netwerk (Controller Area Network) voor de carrosserie aan te sluiten. Alle alternatieven voor de optie Alternatieve rijhoogtes (typefamilie 2488) bevatten de volgende functies in BICT: Alternatieve rijhoogte Luchtbalgen legen Opgeslagen rijhoogte. Deze functie kan alleen worden gebruikt als het voertuig is uitgerust met rijhoogtegeheugenschakelaars. 2488E Bevat schakelaars op het instrumentenpaneel voor alternatieve rijhoogte en twee rijhoogtegeheugenschakelaars. Luchtbalgen legen en geheugenniveaus 2488F Bevat schakelaars op het instrumentenpaneel voor het legen van de luchtbalgen en twee rijhoogtegeheugenschakelaars. Alleen vrachtwagen 4029A Bedieningseenheid in de cabine voor regeling van de rijhoogte van de vrachtwagen. Vrachtwagen en volgwagen 4029B Bedieningseenheid in de cabine voor regeling van de rijhoogte van de vrachtwagen en de volgwagen. Met 4030A Bedieningseenheid die op de carrosserie kan worden geplaatst. Af fabriek geleverd in de cabine. Aangebracht door carrosseriebouwer. De bedieningseenheid is van hetzelfde type als de bedieningseenheid in de cabine. Scania CV AB 2018, Sweden 8 (16)

9 De verschillende alternatieven voor de optie hebben betrekking op de schakelaars op het instrumentenpaneel en de functies die ze regelen. Bestelopties Scania CV AB 2018, Sweden 9 (16)

10 De functies activeren De functies activeren Verschillende soorten signalen kunnen worden gebruikt om een activeringssignaal te genereren: Signaaltype Beschrijving Activeringsmethode Intern voertuigsignaal Signaal van een functie of schakelaar dat in de fabriek is geprogrammeerd. Logicaschema in BICT en parameterinstelling met SDP3 voor carrosseriebouwers. Analoog signaal Signaal van een functie of achteraf aangebrachte schakelaar. Het signaal wordt aangesloten door de carrosseriebouwer via stekker C259 in de carrosserieconsole. Extern CAN-netwerk Digitale communicatie tussen regeleenheden. CAN-bericht Informatie over CAN-berichten vindt u in het document External CAN Communication Specification. Scania CV AB 2018, Sweden 10 (16)

11 Activering door interne voertuigsignalen en analoge signalen Verschillende functies in het voertuig zijn factoren die de activering beïnvloeden. De functies activeren Interne signalen Interne signalen zijn afkomstig van een functie die in de fabriek is geprogrammeerd. Voorbeelden van factoren die de activering door interne signalen kunnen beïnvloeden: Ingeschakelde parkeerrem of geactiveerde krachtafnemer. Analoge signalen Gebruik analoge signalen wanneer een factor geen intern signaal genereert zoals hierboven beschreven. Voorbeelden van factoren die de activering door analoge signalen kunnen beïnvloeden: Achteraf aangebrachte schakelaars op de carrosserie Sensoren op de carrosserie Definieer wanneer en hoe de functie moet worden geactiveerd. 1. Maak in BICT een logicaschema aan dat bepaalt welke factoren de activering beïnvloeden. Deze factoren kunnen bijvoorbeeld functies in het voertuig zijn die interne signalen genereren of schakelaars die analoge signalen genereren. 2. Definieer in SDP3 voor carrosseriebouwers de parameters die de voorwaarden bepalen voor de manier en het moment waarop de verschillende factoren de activering beïnvloeden. Het logicaschema wordt samen met de parameters via SDP3 voor carrosseriebouwers overgebracht naar de BCI-regeleenheid van het voertuig. Meer informatie over BICT vindt u in het document BCI, communicatie-interface carrosserie. Scania CV AB 2018, Sweden 11 (16)

12 De functies activeren Voorbeeld van logicaschema in BICT Vehicle function 2 1 C259-X Enter signal source here, high ( ) or low ( ) & Activate emptying of the bellows 3 4 Bellows emptied C259-X Enter signal source here, high ( ) or low ( ) Nr. Beschrijving Opties 1 Factoren die de activering van de functie beïnvloeden. De volgende opties zijn beschikbaar voor de keuze van factoren: Interne signalen van specifieke functies in het voertuig, bijvoorbeeld ingeschakelde parkeerrem. Analoog signaal via C259, bijvoorbeeld van een achteraf aangebrachte schakelaar die de steunpoten doet uitschuiven. Instellingen a : Optionele vrije ingang in C259 Hoog signaal (+24 V) of laag signaal (massa) 2 Te activeren functie. Bijvoorbeeld legen van de luchtbalgen. Het gedrag van de functie kan worden gewijzigd met de parameterinstellingen in SDP3 voor carrosseriebouwers. 3 Bevestigingssignaal Bijvoorbeeld een bevestigingssignaal wanneer de luchtbalgen zijn geleegd. 4 Te activeren functie. Analoog signaal via C259, bijvoorbeeld om het uitschuiven van de steunpoten te activeren. Instellingen : Optionele vrije uitgang in C259 Hoog signaal (+24 V) of laag signaal (massa) a. Geef in de grijze kader op waar het signaal vandaan komt, bijvoorbeeld een specifieke schakelaar. Dit vergemakkelijkt latere ombouw of storingzoekprocedures. Scania CV AB 2018, Sweden 12 (16)

13 De functies activeren b. Geef in de grijze kader aan waar het signaal naartoe gaat, bijvoorbeeld een functie. Dit vergemakkelijkt latere ombouw of storingzoekprocedures. Scania CV AB 2018, Sweden 13 (16)

14 Activering via extern CAN-netwerk De functies activeren Als het voertuig is uitgerust met BCI-functionaliteit, is de mogelijkheid tot aansluiting op een extern CAN-netwerk via stekker C493 in de carrosserieconsole inbegrepen. Het externe CAN-netwerk wordt geactiveerd met SDP3 voor carrosseriebouwers. Een CAN-bericht bepaalt wanneer en hoe de functie moet worden geactiveerd. De aansluiting kan gebeuren via een externe regeleenheid. Meer informatie vindt u in de volgende documenten: CAN-interface voor carrosserie Specificatie communicatie externe CAN Algemene informatie over CAN Kabelboom voor carrosseriefuncties Scania CV AB 2018, Sweden 14 (16)

15 Activeringsvoorwaarden Handmatige rijhoogteregeling is alleen mogelijk wanneer de rijsnelheid maximaal 30 km/u bedraagt. De functies activeren Functies voor rijhoogteregeling via BICT kunnen alleen worden geactiveerd wanneer de rijsnelheid maximaal 10 km/u bedraagt. Functies voor rijhoogteregeling kunnen worden geactiveerd wanneer het contactslot in de rijstand staat en de 15-spanning actief is. Voor rijhoogteregeling wanneer het contactslot in de vergrendelde stand staat moet de regeleenheid van het luchtveringssysteem in de stand-bymodus worden gezet. Stand-bymodus Voor gebruik van de rijhoogteregeling wanneer de 15-spanning is gedeactiveerd moet de regeleenheid van het luchtveringssysteem in de stand-bymodus worden gezet. Dit gebeurt door een van de schakelaars voor rijhoogteregeling op het instrumentenpaneel of de bedieningseenheid in te drukken binnen 5 seconden na het uitschakelen van de 15-spanning. Een displaybericht in de instrumentengroep, ICL, bevestigt dat de stand-bymodus actief is en dat de functies voor rijhoogteregeling nog actief zijn. De stand-bymodus wordt op één van de volgende manieren gedeactiveerd: Automatische deactivering na een bepaalde tijd die wordt ingesteld met SDP3 voor carrosseriebouwers. Handmatige deactivering door 2 seconden lang indrukken van de stopknop op de bedieningseenheid. Scania CV AB 2018, Sweden 15 (16)

16 De functies deactiveren De functies deactiveren Handmatige deactivering Deactivering door een nieuw verzoek om de rijhoogte te regelen. Automatische deactivering Bij snelheden van meer dan 30 km/u wordt de optie voor handmatige rijhoogteregeling gedeactiveerd. Bij snelheden van meer dan 10 km/u wordt de functie voor het legen van de luchtbalgen gedeactiveerd en wordt automatisch opnieuw de normale rijhoogte ingesteld. De functies worden ook gedeactiveerd wanneer aan de activeringsvoorwaarden is voldaan volgens het logicaschema in BICT of de parameterinstelling in SDP3. Scania CV AB 2018, Sweden 16 (16)

Activering EK-krachtafnemer. Algemene informatie

Activering EK-krachtafnemer. Algemene informatie Algemene informatie EK-krachtafnemers worden mechanisch aangedreven door het vliegwiel. Algemene informatie Informatie over hoe krachtafnemers kunnen worden gecombineerd vindt u in het document Krachtafnemercombinaties.

Nadere informatie

Koppelbegrenzer. Activering met behulp van analoge signalen. Activering via externe CAN

Koppelbegrenzer. Activering met behulp van analoge signalen. Activering via externe CAN Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie De koppelbegrenzingsfunctie wordt geregeld door de BCI-regeleenheid (communicatie-interface carrosserie). De functie kan ofwel door analoge signalen ofwel via

Nadere informatie

Rijverlichting deactiveren

Rijverlichting deactiveren Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie De functie voor deactivering van de rijverlichting wordt geregeld door de BCI-regeleenheid (communicatie-interface carrosserie). De functie kan ofwel door analoge

Nadere informatie

Constante motortoerentalbegrenzing

Constante motortoerentalbegrenzing Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie Er zijn drie opties voor het activeren van de constante motortoerentalbegrenzing. Als het voertuig is uitgerust met BCI-functionaliteit (Bodywork Communication

Nadere informatie

Activering krachtafnemer automatische transmissie

Activering krachtafnemer automatische transmissie Functie Functie De functie is bedoeld voor het activeren van de krachtafnemer vanaf de bestuurdersplaats en van buiten de cabine. De krachtafnemer wordt geregeld door de BCI-regeleenheid (communicatie-interface

Nadere informatie

Activering van zichtbaarheids- en verlichtingsfuncties op afstand

Activering van zichtbaarheids- en verlichtingsfuncties op afstand Functie Functie De volgende zichtbaarheids- en verlichtingsfuncties kunnen op worden geactiveerd: Meer informatie over verlichting vindt u in de documenten Deactivering van rijverlichting en Wisselend

Nadere informatie

Activeren voetplaat volgens EN Functie

Activeren voetplaat volgens EN Functie De functie is een klantoptie voor vuilniswagens met een voetplaat. Als de voetplaat wordt geactiveerd aan de hand van deze beschrijving, beschermt de functie personeel op de voetplaat. De functie voldoet

Nadere informatie

Motortoerentalregeling tijdens kiepen. Achtergrondinformatie

Motortoerentalregeling tijdens kiepen. Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie Om het manoeuvreren met het voertuig te vergemakkelijken wanneer een haakarm of kiepplatform wordt gebruikt, kan het wenselijk zijn om tijdelijk het motortoerental

Nadere informatie

Alarmsensoren aansluiten. Algemeen

Alarmsensoren aansluiten. Algemeen Algemeen De ALM-regeleenheid (alarmsysteem) kan worden besteld met een fabrieksvoorbereiding voor aansluiting van externe alarmsensoren. De voorbereiding bestaat uit stekker C8112. De stekker is geel en

Nadere informatie

Activeren van een EK-krachtafnemer via BWS. Algemene informatie. Veiligheidsvoorwaarden. Permanente veiligheidsvoorwaarden

Activeren van een EK-krachtafnemer via BWS. Algemene informatie. Veiligheidsvoorwaarden. Permanente veiligheidsvoorwaarden Algemene informatie Algemene informatie De functie EK-krachtafnemer activeren is bedoeld voor het activeren voor de door het vliegwiel aangedreven krachtafnemer vanaf de bestuurdersplaats en/of vanaf de

Nadere informatie

Parameters Zichtbaarheid

Parameters Zichtbaarheid Inleiding Inleiding In dit document worden de parameters beschreven die verband houden met zichtbaarheid. Het vermeldt alleen de parameters die nuttig worden geacht voor de carrosseriebouwer. De parameters

Nadere informatie

Activering zoemer op afstand. Beschrijving

Activering zoemer op afstand. Beschrijving Beschrijving Beschrijving De functie Activering zoemer op afstand wordt door de carrosserie-uitrusting gebruikt om de zoemer in het instrumentenpaneel te activeren. Er moet aan de volgende voorwaarde zijn

Nadere informatie

Krachtafnemer in de aandrijflijn activeren. Functie

Krachtafnemer in de aandrijflijn activeren. Functie Functie Functie De functie is bedoeld voor het activeren van de krachtafnemer vanaf de bestuurdersplaats en van buiten de cabine. De krachtafnemer wordt geregeld door de BCI-regeleenheid. Voor een correcte

Nadere informatie

Carrosserie-interface. Beschrijving. Carrosserie-interface. BCI (Bodywork Communication Interface)

Carrosserie-interface. Beschrijving. Carrosserie-interface. BCI (Bodywork Communication Interface) Beschrijving Beschrijving Carrosserie-interface Het elektrische systeem van Scania voertuigen is gebaseerd op een aantal regeleenheden die onderling communiceren via een gemeenschappelijk netwerk. Om gebruik

Nadere informatie

Parameters Zichtbaarheid. Inleiding

Parameters Zichtbaarheid. Inleiding Inleiding Inleiding De lijst van parameters in dit document is beperkt tot die parameters die relevant worden geacht voor carrosseriebouwers. Neem contact op met een een erkende Scania werkplaats voor

Nadere informatie

Afstelbare parameters - Signalering en zichtbaarheidssystemen

Afstelbare parameters - Signalering en zichtbaarheidssystemen Inleiding Inleiding De lijst van afstelbare parameters is beperkt tot die parameters die relevant worden geacht voor carrosseriebouwers. Bezoek voor meer informatie over de huidige parameters voor een

Nadere informatie

Activering werkverlichting. Beschrijving. Algemeen. Drukknop achteraf aanbrengen. Aansluitopties PGRT

Activering werkverlichting. Beschrijving. Algemeen. Drukknop achteraf aanbrengen. Aansluitopties PGRT Beschrijving Beschrijving Algemeen De functie Werkverlichting activeren wordt gebruikt om werklampen in en uit te schakelen. De werklampen kunnen zijn aangebracht op de achterwand van de cabine, op het

Nadere informatie

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheden

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheden Algemeen Algemeen C493 2 190 281 2 204 973 Het BWE-systeem (elektrisch systeem carrosserie) kan worden uitgebreid met uitbreidingseenheden als meer ingangen en uitgangen nodig zijn dan de BCI-regeleenheid

Nadere informatie

Algemene informatie over CAN. Algemeen. Meer informatie over CAN vindt u in de volgende documenten:

Algemene informatie over CAN. Algemeen. Meer informatie over CAN vindt u in de volgende documenten: Algemeen Regeleenheden moeten vaak informatie met elkaar uitwisselen. Gewoonlijk zijn regeleenheden die rechtstreeks met elkaar kunnen communiceren op elkaar aangesloten. Dit betekent dat, als een regeleenheid

Nadere informatie

Bewaakt op afstand activeren van noodstopfunctie

Bewaakt op afstand activeren van noodstopfunctie Benaming Benaming De functie Bewaakt op afstand activeren van noodstopfunctie (motorstop 2) wordt gebruikt om de motor buiten de cabine af te zetten. Dit is een veiligere functie dan Op afstand activeren

Nadere informatie

C489 - Stekker voor standaard functies C489

C489 - Stekker voor standaard functies C489 is een -pens stekker die toegang geeft tot algemene functies in het voertuig. De stekker is bruin en is aangebracht aan de binnenzijde van de carrosseriesteun. 36 37 C34 C493 C59 C449 C447 C494 C34 C60

Nadere informatie

Centrale elektrische eenheden

Centrale elektrische eenheden Algemeen Algemeen Er zijn vier centrale elektrische eenheden in het voertuig: Beschrijving Aanduiding Locatie Centrale elektrische eenheid Centrale elektrische eenheid opbouw Centrale elektrische eenheid

Nadere informatie

Aansluiting van alarm op voorbereide bekabeling

Aansluiting van alarm op voorbereide bekabeling De alarmregeleenheid heeft aansluitingen die voorbereid af fabriek kunnen worden verkregen om het aansluiten van de volgende functies mogelijk te maken: Bediening van de centrale vergrendeling van de laadruimte

Nadere informatie

Afstelbare parameters - Alarm en centrale vergrendeling

Afstelbare parameters - Alarm en centrale vergrendeling Inleiding Inleiding De lijst van afstelbare parameters is beperkt tot die parameters die relevant worden geacht voor carrosseriebouwers. Bezoek voor meer informatie over de huidige parameters voor een

Nadere informatie

C259 - Stekker voor uitgebreide functies C259

C259 - Stekker voor uitgebreide functies C259 is een 21-pens stekker die de carrosseriebouwer toegang geeft tot verschillende signalen en functies via het regelsysteem carrosserie (BWS, Bodywork System). Ook kan de carrosseriebouwer het voertuig aanpassen

Nadere informatie

Krachtafnemer in aandrijflijn via BWS. Algemene informatie over de functie. Bediening met voertuig in beweging en stilstaand voertuig

Krachtafnemer in aandrijflijn via BWS. Algemene informatie over de functie. Bediening met voertuig in beweging en stilstaand voertuig Algemene informatie over de functie Algemene informatie over de functie De krachtafnemer in de aandrijflijn wordt hoofdzakelijk gebruikt als er om heel veel vermogen wordt gevraagd. Het voordeel is dat

Nadere informatie

Weeguitrusting. Installatie van weegcellen

Weeguitrusting. Installatie van weegcellen Algemene informatie over weeguitrusting Algemene informatie over weeguitrusting Het wegen van de lading van het voertuig kan op verschillende manieren gebeuren. Dit hangt onder meer af van het gebruik,

Nadere informatie

C449 - Stekker voor automatische transmissie en volgwagenaansluiting

C449 - Stekker voor automatische transmissie en volgwagenaansluiting Inleiding Inleiding is een 18-pens stekker die toegang geeft tot functies voor automatische transmissies en volgwagenaansluitingen. Meer informatie over ingangen en uitgangen en aansluitvoorbeelden voor

Nadere informatie

CAN-interface voor FMS. Algemeen. Meer informatie over de FMS-standaard kunt u vinden op

CAN-interface voor FMS. Algemeen. Meer informatie over de FMS-standaard kunt u vinden op Algemeen Dit document bevat informatie over de FMS-standaard (Fleet Management System). De FMS-standaard is een open interface die door diverse vrachtwagenfabrikanten werd ontwikkeld. FMS-Standard description

Nadere informatie

Componenten voor hydraulische uitrusting

Componenten voor hydraulische uitrusting Algemene informatie Algemene informatie Een compleet hydraulisch systeem kan af fabriek worden besteld. Het is ook mogelijk om afzonderlijke componenten voor hydraulische uitrusting te bestellen, bijvoorbeeld

Nadere informatie

BICT:01 BICT. nl-nl. Gebruiksaanwijzing. Uitgave 3.0. Scania CV AB 2015, Sweden

BICT:01 BICT. nl-nl. Gebruiksaanwijzing. Uitgave 3.0. Scania CV AB 2015, Sweden BICT:01 Uitgave 3.0 nl-nl BICT Gebruiksaanwijzing 339 837 Scania CV AB 2015, Sweden Introductie... 3 Info over BICT... 3 Instellingen... 4 Overzicht... 5 Verklaring van termen... 6 Grafische symbolen die

Nadere informatie

Aansluiten van externe display-instrumenten. Functie PGRT

Aansluiten van externe display-instrumenten. Functie PGRT Functie Functie Gebruikt voor het weergeven en aflezen van voertuiggegevens op display-instrumenten die zich op een andere plaats dan de bestuurdersplaats bevinden. N.B.: De functie kan niet worden gebruikt

Nadere informatie

C449 - Stekker voor automatische transmissie en volgwagenaansluiting

C449 - Stekker voor automatische transmissie en volgwagenaansluiting Algemene informatie over C449 Algemene informatie over C449 C449 is een 18-pens stekker die toegang geeft tot functies voor de automatische transmissie en volgwagenaansluitingen. Meer informatie over ingangen

Nadere informatie

Brandstofkoeler aansluiten en luchtinlaat koeling verbeteren

Brandstofkoeler aansluiten en luchtinlaat koeling verbeteren Algemene informatie over de behoefte aan een brandstofkoeler Algemene informatie over de behoefte aan een brandstofkoeler Wanneer voertuigen met HPI- en PDE-systemen stationair worden gebruikt met een

Nadere informatie

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheid. IP-classificatie PGRT

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheid. IP-classificatie PGRT 1 4 7 10 13 19 22 25 28 31 34 37 2 38 3 6 9 12 15 21 24 27 30 31 36 39 PGRT Algemeen Algemeen De communicatie tussen het chassis en de carrosserie verloopt via de configureerbare ingangen en uitgangen

Nadere informatie

Zwaailicht. Algemene beschrijving van de werking. Aangebrachte functie activeren

Zwaailicht. Algemene beschrijving van de werking. Aangebrachte functie activeren Algemene beschrijving van de werking Algemene beschrijving van de werking Het zwaailicht kan op verschillende manieren worden aangesloten, afhankelijk van voor welke van de volgende drie klantopties het

Nadere informatie

C494 Stekker voor kabelboom van cabine naar frame

C494 Stekker voor kabelboom van cabine naar frame is een 21-pens stekker die de carrosseriebouwer toegang geeft tot een aantal signalen en functies afhankelijk van de voertuigconfiguratie. Informatie over aansluiting van de stekker op de DIN-stekkers

Nadere informatie

CAN-interface voor carrosserie. Algemeen. Meer informatie over aansluitingen vindt u in de volgende documenten:

CAN-interface voor carrosserie. Algemeen. Meer informatie over aansluitingen vindt u in de volgende documenten: Algemeen De CAN-bus (Controller Area Network) die op de CAN-interface is aangesloten voor carrosserie-uitrusting wordt in dit document de externe CAN-bus genoemd. Op dezelfde manier wordt het CAN-netwerk

Nadere informatie

CAN-interface voor FMS. Inleiding

CAN-interface voor FMS. Inleiding Inleiding CAN-interface voor FMS Dit document bevat informatie over de FMS-standaard. De FMS-standaard is een open interface die door diverse vrachtwagenfabrikanten werd ontwikkeld. FMS- Standard description

Nadere informatie

Voertuigsnelheid. Beschrijving

Voertuigsnelheid. Beschrijving Beschrijving Beschrijving Bij voertuigen met een tachograaf kan een extra instrument worden aangesloten om de voertuigsnelheid weer te geven. Aansluiting vindt plaats op pen 5 van stekker C7 in de carrosserieconsole.

Nadere informatie

Afstand tussen cabine en carrosserie. Algemene informatie

Afstand tussen cabine en carrosserie. Algemene informatie Algemene informatie Er is een minimaal toegestane afstand tussen de cabine en de carrosserie vastgelegd om ervoor te zorgen: Algemene informatie Informatie over de cabinetypeaanduiding vindt u in het document

Nadere informatie

Voorbereiding laadklep

Voorbereiding laadklep Algemene informatie over de voorbereiding Algemene informatie over de voorbereiding Om in de elektrische aansluiting van een laadklep te voorzien, kan de de voorbereidingsset voor de laadklepdraadbundel

Nadere informatie

Algemene informatie over de console en stekkers van de carrosserie

Algemene informatie over de console en stekkers van de carrosserie Carrosserieconsole en stekkers Carrosserieconsole en stekkers De console is een paneelgedeelte die functioneert als een steun voor stekkers bedoeld voor functies. De stekkers verbinden twee kabelbomen.

Nadere informatie

Gewichtmeters aansluiten in het pneumatisch systeem

Gewichtmeters aansluiten in het pneumatisch systeem Algemeen Algemeen Gewichtsindicatie aan de buitenkant met behulp van gewichtmeters is een eenvoudige manier voor de bestuurder om te zien hoe zwaar het voertuig is beladen. De gewichtmeter is een soort

Nadere informatie

Pneumatisch systeem aanpassen. Aanpassings- en ombouwvoorwaarden PGRT BELANGRIJK!

Pneumatisch systeem aanpassen. Aanpassings- en ombouwvoorwaarden PGRT BELANGRIJK! Aanpassings- en ombouwvoorwaarden Aanpassings- en ombouwvoorwaarden BELANGRIJK! De remcircuits mogen niet worden gebruikt voor het aansluiten van extra persluchtketels. Voor ombouw van het remsysteem moet

Nadere informatie

Cobra Bridge CAN 8800

Cobra Bridge CAN 8800 Cobra Bridge CAN 8800 Installatie Handleiding 2005 Clifford Electronics Benelux, Lijnden. Inhoudsopgave. Bridge 8800 CAN...3 Tabel Geheugen Alarm LED....3 Garagestand...4 Plaatsing van de alarmunit...4

Nadere informatie

Aansluiten van extra contourverlichting. Beschrijving. Activering

Aansluiten van extra contourverlichting. Beschrijving. Activering Beschrijving Beschrijving Contourverlichting kan op verschillende manieren worden aangesloten afhankelijk van het feit of het voertuig af fabriek geleverd is met de voorbereiding hiervoor: Aan alle voertuigen

Nadere informatie

Beperkingen bij werkzaamheden aan het chassis. Algemeen

Beperkingen bij werkzaamheden aan het chassis. Algemeen Algemeen Voor het plannen van carrosseriewerkzaamheden is het van belang in een vroeg stadium te weten welke werkzaamheden wel en niet zijn toegestaan aan een voertuig. Algemeen Dit document beschrijft

Nadere informatie

Centrale elektrische eenheid. Centrale elektrische eenheid

Centrale elektrische eenheid. Centrale elektrische eenheid De centrale elektrische eenheid bevindt zich aan de passagierszijde, onder het opbergvak in het instrumentenpaneel. Open deze als volgt: 1. Open het luik voor het opbergvak in het instrumentenpaneel. Het

Nadere informatie

P Als twee van de drie eenheden P, U of I bekend zijn, dan kan de derde worden berekend aan de hand van de volgende formule (zie de afbeelding):

P Als twee van de drie eenheden P, U of I bekend zijn, dan kan de derde worden berekend aan de hand van de volgende formule (zie de afbeelding): Algemene informatie over stroomverbruik Algemene informatie over stroomverbruik BELANGRIJK! Om beschadiging van de accu te voorkomen, moet de laadcapaciteit van de dynamo worden aangepast aan het stroomverbruik.

Nadere informatie

Extra achterlichten. Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten. Achterlichten PGRT

Extra achterlichten. Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten. Achterlichten PGRT 341 722 340 905 341 740 PGRT Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten Achterlichten Er zijn 3 achterlichttypen: Compacte

Nadere informatie

Integratie van Net2 met een inbraakalarmsysteem

Integratie van Net2 met een inbraakalarmsysteem Integratie van met een inbraakalarm Overzicht kan controleren of het inbraakalarm in of uit geschakeld is. Als het alarm aan staat zal alleen toegang verlenen aan gebruikers die gemachtigd zijn om het

Nadere informatie

KIT OVO. De automatisering moet worden onderworpen aan onderhoud op een regelmatige basis om een goede werking te garanderen.

KIT OVO. De automatisering moet worden onderworpen aan onderhoud op een regelmatige basis om een goede werking te garanderen. Onderhoud De automatisering moet worden onderworpen aan onderhoud op een regelmatige basis om een goede werking te garanderen. 01. OVO vergt gepland onderhoud om de 6 maanden of 3000 manoeuvres na eerdere

Nadere informatie

Voorbereidingen voor verlichting. Algemene informatie over voorbereidingen voor verlichting. Voorbereiding voor ID-lichten.

Voorbereidingen voor verlichting. Algemene informatie over voorbereidingen voor verlichting. Voorbereiding voor ID-lichten. Algemene informatie over voorbereidingen voor verlichting Algemene informatie over voorbereidingen voor verlichting Er zijn verschillende voorbereidingen voor verlichting die af fabriek kunnen worden besteld.

Nadere informatie

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem Algemeen Algemeen De volgende componenten voor het bedienen van hydraulische uitrusting kunnen af fabriek worden besteld: De volgende componenten zijn beschikbaar: Bedieningshendel Hydraulische olietank

Nadere informatie

Lijst met opmerkingen Motor. Bestelformulier

Lijst met opmerkingen Motor. Bestelformulier Motor Bestelformulier Bestelformulier Het bestelformulier is bedoeld voor gebruik bij het bestellen van parameterafstellingen bij een Scania werkplaats uitgerust met SDP3. Datum Besteld door/contactpersoon

Nadere informatie

ZDR-INTERFACE MET VOERTUIGHOOFDPROCESSOR VOOR EXTERNE TOERENTALREGELINGEN BIJ TRUCKNOLOGY GENERATIE

ZDR-INTERFACE MET VOERTUIGHOOFDPROCESSOR VOOR EXTERNE TOERENTALREGELINGEN BIJ TRUCKNOLOGY GENERATIE ZDR-INTERFACE MET VOERTUIGHOOFDPROCESSOR VOOR EXTERNE TOERENTALREGELINGEN BIJ TRUCKNOLOGY GENERATIE 1. Toepassingsgebied. Gebruikte begrippen en afkortingen. Geldende richtlijnen en normen. Besteladres.

Nadere informatie

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR CITROËN AFTER SALES SERVICE INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR CITROËN DISTRIBUTEUR NIEUWE AUTO'S - Afleveringstechnicus - Coördinator terugroepacties CITROËN ERKEND REPARATEURS - Servicemanager - Technisch

Nadere informatie

Krachtafnemers voor toepassingen. Algemene informatie

Krachtafnemers voor toepassingen. Algemene informatie Algemene informatie Afhankelijk van de gebruikte carrosserie-uitrusting en systemen kunnen verschillende soorten krachtafnemers worden gebruikt. Dit document geeft voorbeelden van verschillende krachtafnemers

Nadere informatie

1. AM/FM-radio gebruiken

1. AM/FM-radio gebruiken De tuner gebruiken 1. AM/FM-radio gebruiken Toets SOURCE MENU RECALL (BRONMENU OPHALEN) Stationsvoorkeuzetoetsen FUNCTION-toets BAND AUTO.P POWER-toets VOL-knop TUNE TRACKtoetsen Luisteren naar de AM/FM-radio

Nadere informatie

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY BEDIENINGS INSTRUCTIES 8-SYMBOOL AFSTANDBEDIENING Kinder slot Tijd Signaal indicator Thermostatische stand Batterij Countdown F or C Programma Eco stand Temperatuur Dubbele brander 8-SYMBOOL DISPLAY INSTELLING

Nadere informatie

Koploper en MFX-locomotieven

Koploper en MFX-locomotieven Koploper en MFX-locomotieven Regelmatig wordt de vraag gesteld of het mogelijk is om de extra functies F5-F8 van een locomotief met MFX-decoder via koploper aangestuurd kan worden en zo ja welke instellingen

Nadere informatie

NOx-sensor verplaatsen. Algemene informatie. NOx-sensor verplaatsen bij andere uitlaatpijpen

NOx-sensor verplaatsen. Algemene informatie. NOx-sensor verplaatsen bij andere uitlaatpijpen Bij voertuigen met het SCR-emissieregelsysteem (Selective Catalytic Reduction) en een verticale uitlaatpijp is het soms nodig om de NOx-sensor te verplaatsen om zo ruimte te maken voor carrosserieonderdelen,

Nadere informatie

AN0033-NL. Hoe voeg ik een brandalarm toe aan Paxton10. Overzicht. Een brandmeld apparaat creëren

AN0033-NL. Hoe voeg ik een brandalarm toe aan Paxton10. Overzicht. Een brandmeld apparaat creëren Hoe voeg ik een brandalarm toe aan Paxton10 Overzicht In Paxton10 kan de status van brandmelders eenvoudig worden gemonitord. Er kan een specifieke alarmconnector worden geïnstalleerd en worden ingebouwd

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING MKR 41

INSTALLATIE HANDLEIDING MKR 41 INSTALLATIE HANDLEIDING MKR 41 MKR41 HI-SEC DEZE KIT BESTAAT UIT: 1. Elektronische module met een startonderbrekingssysteem, knipperlichtsignalering, aansluitingen voor alle typen deurvergrendeling en

Nadere informatie

Verkorte gebruiksaanwijzing

Verkorte gebruiksaanwijzing Verkorte gebruiksaanwijzing Fun2Go Contactgegevens fabrikant: Tel. +31 (0)315 257370 E-mail: info@vanraam.com Website: www.vanraam.com Van Raam Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Versie 18.06

Nadere informatie

Programmeerhandleiding Nelson Turf EZ Pro Jr. voor de types 8304, 8306, 8309, 8312, 8374, 8376, 8379, 8382

Programmeerhandleiding Nelson Turf EZ Pro Jr. voor de types 8304, 8306, 8309, 8312, 8374, 8376, 8379, 8382 Programmeerhandleiding Nelson Turf EZ Pro Jr. voor de types 8304, 8306, 8309, 8312, 8374, 8376, 8379, 8382 Overzicht U kunt een onderdeel slechts wijzigen wanneer het knippert in het display. Duw de knoppen

Nadere informatie

Handleiding Filtron. De reeks bewerkbare velden: Spoelduur (A) Spoelmodus (B) Handmatigeaccumulaties. De gewenste spoelduur per station

Handleiding Filtron. De reeks bewerkbare velden: Spoelduur (A) Spoelmodus (B) Handmatigeaccumulaties. De gewenste spoelduur per station Filtron Algemene instructies: De spoelcontroller is gemaakt en ontworpen voor het spoelen van semi-automatische filters. Na installatie van de Filtron kan het filter spoelen op een ingestelde tijd, drukverschil

Nadere informatie

Bedieningen Dutch - 1

Bedieningen Dutch - 1 Bedieningen 1. Functieschakelaar Cassette/ Radio/ CD 2. Golfband schakelaar 3. FM antenne 4. CD deur 5. Schakelaar om zender af te stemmen 6. Bass Boost toets 7. CD skip/ voorwaarts toets 8. CD skip/ achterwaarts

Nadere informatie

Bedradingsschema. Student booklet

Bedradingsschema. Student booklet Bedradingsschema Student booklet Bedradingsschema - INDEX - 2006-04-06-17:05 Bedradingsschema Een handleiding voor bedradingsschema's laat zien hoe de verschillende systemen in een truck zijn gestructureerd.

Nadere informatie

HANDLEIDING MEMOKEY 100C

HANDLEIDING MEMOKEY 100C 1 HANDLEIDING MEMOKEY 100C 1 lksdj WOORD VOORAF BIJ PROGRAMMATIE! Het aangeraden, eens het systeem is geïnstalleerd, de code lengte te bepalen en de MASTER en TRADE code te wijzigen. Nadien kunnen andere

Nadere informatie

Accu en oplader instructies: Eigen bedrijfsgegevens

Accu en oplader instructies: Eigen bedrijfsgegevens Accu en oplader instructies: Eigen bedrijfsgegevens 1. Als u de accu helemaal leeg hebt gereden, zorg er dan voor dat u uw accu kort hierna weer aan de lader zet (binnen enkele uren). 2. Laat de accu nooit

Nadere informatie

ROAM Special Cycles B.V. Haarstraat 19b 5324 AM Ammerzoden Tel.nr

ROAM Special Cycles B.V. Haarstraat 19b 5324 AM Ammerzoden Tel.nr ROAM Special Cycles B.V. Haarstraat 19b 5324 AM Ammerzoden Tel.nr. 073-5997042 Accu en oplader instructies: 1. Als u de accu helemaal leeg hebt gereden, zorg er dan voor dat u uw accu kort hierna weer

Nadere informatie

G. Schottert Handleiding Freekie 1. Nederlandse handleiding. Freekie DMX ADRES INSTELLINGEN 1

G. Schottert Handleiding Freekie 1. Nederlandse handleiding. Freekie DMX ADRES INSTELLINGEN 1 DMX ADRES INSTELLINGEN 1 Freekie Nederlandse handleiding Iedere fixture dat verbonden is met serial link moet voorzien worden van een DMX startadres, welke het eerste kanaal is dat de controller gebruikt

Nadere informatie

Uitsluitend aansluiten op de spanning en frequentie zoals aangegeven op het typeplaatje.

Uitsluitend aansluiten op de spanning en frequentie zoals aangegeven op het typeplaatje. MODELLEN 1221 AANSLUITINGEN 1 kanaal 2 kanalen VEILIGHEIDSINSTRUCTIES In verband met brandgevaar of het risico op een elektrische schok dient inbouw en montage uitsluitend door een elektro vakman te geschieden.

Nadere informatie

AN0032-NL. Hoe voeg ik een inbraakalarmsysteem toe aan Paxton10. Overzicht. Een inbraakalarm apparaat creëren

AN0032-NL. Hoe voeg ik een inbraakalarmsysteem toe aan Paxton10. Overzicht. Een inbraakalarm apparaat creëren Hoe voeg ik een inbraakalarmsysteem toe aan Paxton10 Overzicht In Paxton10 kunnen inbraakmelders eenvoudig worden aangestuurd en de status worden gemonitord. Er kan een specifieke Paxton10-alarmconnector

Nadere informatie

Voertuigen met verwijderbare opbouw. Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw PGRT

Voertuigen met verwijderbare opbouw. Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw PGRT Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw worden beschouwd als torsiesoepele constructies. Bij voertuig met verwijderbare

Nadere informatie

Sinthesi Deuropenermodule

Sinthesi Deuropenermodule Sinthesi Deuropenermodule 1105/3 met numeriek toetsenbord Elbo Technology b.v. Versie 1.1 - juni 2009 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Handleiding Sinthesi

Nadere informatie

Antennes. Algemene informatie

Antennes. Algemene informatie Algemene informatie Antennes worden gebruikt om radiogolven te ontvangen en te verzenden en bestaan gewoonlijk uit een antennebehuizing en een antennestang. De antennebehuizing wordt op het cabinedak aangebracht

Nadere informatie

CAN-interface voor carrosserie. CAN-interface voor carrosserie van Scania. CAN-aansluiting. Vereisten voor CAN-communicatie met het voertuig

CAN-interface voor carrosserie. CAN-interface voor carrosserie van Scania. CAN-aansluiting. Vereisten voor CAN-communicatie met het voertuig CAN-aansluiting Bij voertuigen met BWE (Bodywork Electrical System, elektrisch systeem carrosserie) is de CAN-aansluiting voor carrosserie-uitrusting stekker C493, pen 3 (CANlow) en pen 4 (CAN-high). Als

Nadere informatie

RUITENWISSERS/-SPROEIERS

RUITENWISSERS/-SPROEIERS Elektrische functie printen RUITENWISSERS/-SPROEIERS RUITENWISSERS/-SPROEIERS - BESCHRIJVING De ruitenwissers/-sproeiers worden bediend via de hendel rechts naast het stuur: de hendel kan - door omhoog

Nadere informatie

Handleiding van het elektronisch slot DFS SB

Handleiding van het elektronisch slot DFS SB 3 (data-interface) Batterijhouder open Toetsenbord Batterijhouder dicht ALGEMEEN Het slot werkt met een 7-cijferige code of met een woord bestaande uit zeven letters. Elke druk op de knop wordt met een

Nadere informatie

BIZOBIKE Display handleiding E-Motion

BIZOBIKE Display handleiding E-Motion BIZOBIKE Display handleiding E-Motion Inhoudsopgave Materiaal & kleur 1 Functies 1 Interface 1 Installatie 1 Powerknop 1 Wandel assistent 2 Achtergrond verlichting 2 Batterij capaciteit 2 Afstand & trip

Nadere informatie

Cobra Alarm 4627. Gebruikers Handleiding

Cobra Alarm 4627. Gebruikers Handleiding Cobra Alarm 4627 Gebruikers Handleiding Clifford Electronics Benelux BV Tel.+31 20 40 40 919 info@clifford.nl ISO 9001:2008 Cobra Alarmsysteem: Diefstal is de laatste tijd explosief gestegen. CAN Bus manipulatie

Nadere informatie

AN0030-NL. Een uitgang configureren zodat het een apparaat in Paxton10 aanstuurt. Overzicht. Het apparaat creëren

AN0030-NL. Een uitgang configureren zodat het een apparaat in Paxton10 aanstuurt. Overzicht. Het apparaat creëren Een uitgang configureren zodat het een apparaat in Paxton10 aanstuurt Overzicht Alle apparaten die aangestuurd kunnen worden, van verlichting tot en met machines, kunnen worden aangestuurd met behulp van

Nadere informatie

LE10 Draadloze ontvanger

LE10 Draadloze ontvanger LE10 Draadloze ontvanger CRS-URE-0100 F.01U.139.675 V1.2 2012.09 nl Aanvulling LE10 Draadloze ontvanger Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Onderwerp van de aanvulling 4 1.1 Betrokken apparatuur 4 1.2

Nadere informatie

Achterlichten. Uitvoering

Achterlichten. Uitvoering Afhankelijk van de specificatie van het voertuig bij de bestelling, wordt het voertuig geleverd met een van de volgende achterlichten: Neem contact op met een Scania dealer voor meer informatie. Compacte

Nadere informatie

Handleiding: instellen en werking LCD display t.b.v. ombouwset 004 en prolithium Velvet. Gefeliciteerd met de aankoop van een R A T - Holland product!

Handleiding: instellen en werking LCD display t.b.v. ombouwset 004 en prolithium Velvet. Gefeliciteerd met de aankoop van een R A T - Holland product! Handleiding: instellen en werking LCD display t.b.v. ombouwset 004 en prolithium Velvet Beste Gebruiker, Gefeliciteerd met de aankoop van een R A T - Holland product! Neemt u a.u.b. deze handleiding zorgvuldig

Nadere informatie

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Alarmsysteem met afstandsbediening leidraad bij het instellen - Dutch Geachte klant, In deze handleiding vindt u de informatie en bedieningen die nodig

Nadere informatie

Beknopte handleiding NF3000 INHOUDSOPGAVE

Beknopte handleiding NF3000 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE BEDIENING CENTRALE EN WEERGAVE... 2 Hoofdcentrale... 2 Primaire indicators... 2 Druktoetsen... 2 Toetsenbord... 3 Omschrijving LEDs... 4 BEDIENINGSACTIES OP DE CENTRALE... 5 Uitgangen Buiten-

Nadere informatie

ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000

ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000 INFOTEC AP/TAVG/MMXP/MUX BEVESTIGING DIAGNOSE BSI ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000 G10 CONTROLEPROCEDURE VAN DE FUNCTIE RUITENWISSERS Toepassing bij PEUGEOT 206 (vanaf DAM-nr. 9076) 307 406 (vanaf

Nadere informatie

Verwarming en ventilatie

Verwarming en ventilatie Verwarming en ventilatie BEDIENINGSELEMENTEN 1. Temperatuurregeling. Afzonderlijk instelbaar voor de bestuurder en de passagier voorin. 2. Programma voor maximaal ontdooien. 3. Luchtverdeling. In de geselecteerde

Nadere informatie

Auto Alarm FM5000 FM500 FM600 FM700 LCD MINI

Auto Alarm FM5000 FM500 FM600 FM700 LCD MINI Auto Alarm FM5000 FM500 FM600 FM700 LCD MINI I. Functies FM 2-weg autoalarm. 2. Alarm aan (stil) Druk nogmaals 1x op de knop van de afstandbediening om alarm in AUTO Localiseren status te activeren, indien

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7 GEBRUIKSAANWIJZING 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 ONZE WELGEMEENDE DANK VOOR UW AANKOOP VAN DEZE AFSTANDS- BEDIENING. LEES DE HANDLEIDING AANDACHTIG ALVORENS

Nadere informatie

Handleiding Nederlandssprekend radiogestuurd solarhorloge, model Unisex

Handleiding Nederlandssprekend radiogestuurd solarhorloge, model Unisex Handleiding Nederlandssprekend radiogestuurd solarhorloge, model Unisex (77.5 Khz band voor landen waar het DCF signaal beschikbaar is) S1 Kroonwiel S2 Het uurwerk is een Nederlandssprekend horloge, radiogestuurd.

Nadere informatie

00:01-06. Productinformatie voor hulpdiensten. nl-nl. Vrachtwagens en bussen P-, G-, R- en K-, N- en F-serie. Uitgave 2. Scania CV AB 2014, Sweden

00:01-06. Productinformatie voor hulpdiensten. nl-nl. Vrachtwagens en bussen P-, G-, R- en K-, N- en F-serie. Uitgave 2. Scania CV AB 2014, Sweden 00:01-06 Uitgave 2 nl-nl Productinformatie voor hulpdiensten Vrachtwagens en bussen P-, G-, R- en K-, N- en F-serie 308 626 Scania CV AB 2014, Sweden Alvorens te gaan lezen... 3 Frontluik van voertuig

Nadere informatie

AANSLUITINGS- VOORSCHRIFT REGELEENHEID VOOR ROTERENDE WARMTEWISSELAAR

AANSLUITINGS- VOORSCHRIFT REGELEENHEID VOOR ROTERENDE WARMTEWISSELAAR AANSLUITINGS- VOORSCHRIFT REGELEENHEID VOOR ROTERENDE WARMTEWISSELAAR MicroMax370 Verklaring van de fabrikant Bevestiging door de fabrikant dat het product voldoet aan de eisen die staan vermeld in EMC-RICHTLIJN

Nadere informatie

Inrit Spoor 3. Uitrit Spoor 1

Inrit Spoor 3. Uitrit Spoor 1 Stationsbesturing voor 3 Sporen met Omrijspoor Beschrijving: Het lokindividuele besturingssysteem LISSY bestaat uit Infrarood-zenders die in de lok zitten en ontvangers, waarvan de Infraroodsensoren in

Nadere informatie

Increased comfort Better driveability More safety

Increased comfort Better driveability More safety Increased comfort Better driveability More safety VB-FullAir-3C Luchtvering voor campers Bedieningshandleiding 010105009-NL www.vbairsuspension.com 2010, VB-Airsuspension B.V. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie